![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Aralık 2020 de ektiğim Lisianthus tohumlarım 20-25 günde çimlendiler, her bardakta ayrı bir renk, kimisi çim gibi kimisi de sayılı çıktılar. Bahçe sayfamda detaylı olarak yazdım. http://www.agaclar.net/forum/1604154-post3662.htm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Şimdi bunları bir kürdan vs. ile tek tek çıkarıp (köklerini kopartmadan ) tekrar 180 lik veya 148 ik viyollere dikin harç olarak torf kullanabilirsiniz. vakit geçmeden şaşırtın kolay gelsin arasıra Captan, previcur vb ile ilaçlayın. Çok çook hafif gübreli su ile ara sıra sulayın "1 litre suya 1-2 gram 17-7-27 + Mğ. gübreler var damlama için onları kullanabilirsiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Size bir iki sorum olacak; Elimde 3 çeşit gübre var, 20 10 20, 10 52 10 ve 10 40 10+ME bunlardan bir defa 20 10 20 den sulandırıp verdim, yakar diye korktum ama çok şükür bir şey olmadı. Şimdi ben bu gübrelerden versem sizce olur mu? olmaz ise sizin dediklerinizden bulmaya çalışacağım. Diğer sorum da ilaçlama konusu, elimde olan aşağıdaki fotoğrafı olan ilaç yeşil bitler için diye almıştım ondan bir defa ilaçladım, minik minik kara sinekler uçuşuyordu ilaçlayınca yok oldular, şu an çökertme de yok, siz ne dersiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
bu gübrelerden 20 10 40 ile 10 40 10 +me dönüşümlü kullanabilirsiniz. ilacınız insectist olmalı, onun yerine mantar ilaçları (Previcur, captan vs ) kullanmalısınız kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
lisianthus fide dikim
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2021
|
İnternet üzerinden 3-4 adet fide alımı yapıp dikmeyi düşünüyorum.Ne kadar aralıkla dikmeliyim ve şu zamanlar dikim için uygun mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2021
|
Çok güzeller 😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Lisimin tohum kapsülü aylardır bu halde. Bu olgunlaşmış hali mi, değilse neden olgunlaşmıyor acaba? Kasım ayında bahçedekiler de bu haldeydi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Teşekkür ederim sn. Kgursan. Beklemeye devam o zamam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Evet ben Kıbrıs'lıyım. Arkadaşlar Kıbrıs'ta çiçekcilerde 1 YTL'ye fideleri satılıyor. Oralardaki çiçekcilerde fidesini ararsanız sanırım daha başarılı olacaksınız. Bana göre tohumdan başarılı olma ihtimali düşük. Ben başaramadım. Ama bu sizi korkutmasın belki de ben acemiliğimden dolayı başarılı olamamışımdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
arkadaşlar bu lisantusları antalyada treylerde fide olarak satıyorlar diye biliyorum bende bu teylerden topyan alan birinden ricayla bu trey lerin içinden 5 adet alıp yetiştirdim bu gün yarın resimlerini yayınlayacağım isteyen olursa daha detaylı araştırırım beyaz köpük trey deydi detayını bilmiyorum ama siz tohumu veriyorsunuz otomatik makinalarda ekim yapıp çimlendirip satıyorlar antalyada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen eylems : 08-08-2008 saat 03:43 Neden: imla düzeltimi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Belki yanlış tabir kullanmış olabiliirm beyaz buzdolabı koruma kartonlarının içine koyulan maddeden aşağı yukarı 1cm 1cm gözlerden oluşan bir blok KÖPÜK DENEN MALZEME HERHALDE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
aldığım 5 adet fide den üçü çiçeklendi biri mor ikisi beyaz açtı ikisini bekliyorum bakalım işte açanlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
|
Thumdan lisianthus yetiştirme
Sn Arkadaşım zor bir işe soyunuyorsunuz. İnşallah başarırsınız. Tohumlar çok minik. 21-24 oC da 20-30 günde çimlenir, sonra 2 ay kadar 18 oC sıcaklıkta büyüsün diye beklersiniz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuda en büyük güvencemiz sizsiniz. İnşallah sizinkiler büyüyünce sizden temin ederiz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu.
|
Doğal olarak Texas da bulunduğu söyleniyor. Bir diğer adı da Texas Bluebell, Sonradan ıslah yolu ile çeşitli renk ve serileri geliştirilmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benimkilerden birinin tomurcuğundaki uzantılar koyu renk, birinininki açık renk. Ben daha epey bir bekleyeceğim, açmaları Eylülü bulacak gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam, Temmuz ortası gibi yolladığınız 13 minik fide, bu günlerde kocaman oldular ve tomurcuklandılar. ![]() Sevgili Limon'dan öğrendiğim için, o tomurcukların hemen açmasını beklemiyorum ama, sizin de bilgi verdiğiniz gibi, Eylülde hepsi açmış olacak sanırım. Ben saksıya diktim, bolca ışık ve güneş alan bir yerde kısa sürede hızla boy attılar ve sizin tavsiyenizle uç almadığım halde, 3-4 tomurcuk var uçlarında. Kışı kapalı balkonda geçirecekleri için, eğer mantardan da koruyabilirsem, haziranda yeni çiçeklerini görebileceğim demektir. Çiçekler geçtikten sonra budama veya uç alma yapacak mıyız, onu bilemedim sadece. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu.
|
Çiçekler tamamen solduktan sonra ana çiçek sapını en dipten kırın, koparın o kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın k gursan lisiantuslar tek yılık bitkimi ben okuduklarımdan cok yılık oldugunu cıkardım fakat eken arkadaşlar tekrar yeniden sipariş veriyor kafam karıştı ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |