![]() |
|
![]() |
#1171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
hepsi ne kadar güzel rengarenk açmış maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Ağaç Dostu
|
Tüm lisiseverlere harika fotoğrafları için teşekkürler. Sayın tekomusti, siz bu lisileri Konya'da mı yetiştiriyorsunuz? Gördüğüm kadar yere dikmişsiniz, kışın nasıl muhafaza edeceksiniz? Bir kaç yıl önce ben de 950 rakım yayla bahçeme dikmiştim, önlem almadığım için hepsini kaybettim. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Sayın KGürsan'ı ziyaret ettim. Lisianthuslar iyi görünüyordu. Gerçi kendisi durumdan pek memnun değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn adalet hanım evet Konya'da ve yerde yetiştiriyorum,herhangi bir tecrübem yok ilk defa bu sene lisilerim oldu bilmiyorum kışın nasıl korumam gerekir internetten araştırıyorum galiba güzün kök üstünden kesip koyun gübresi ile doldurup en üstünede naylon örtüp ölmesinler diye dua edeceğim inşallah Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım ve fikir bekliyorum Saygılar Düzenleyen tekomusti : 26-08-2012 saat 08:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() son açan lisiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah yaşatmayı başarırsınız, Konya'da kış çetin geçer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu.
|
Lisianthusların kışın donmasını önlemek için:, 1. sulanmayacak, 2. Üzerine sap-saman, çuval ve biraz koyun gübresi ile Donma sıcaklığı engellenecek. 3. üst aksamı dallari yapraklar vs. temizlenecek. sıfır budanacak. 4. Bu işlemleri Captan vb. bir ilaç (fungusit) ile ilaçladıktan sonra yaparsanız daha iyi olacağını ZANNEDİYORUM!!, çünkü bilmiyorum!!. Bildiğim: Lisianthus bitkisi kış aylarında hastalıktan çürüyüp yok oluyor, soğuktan pek etkilenmiyor. Hastalık olarak da Botrytis veya Mildiyö etkili oluyor.Soğuk havada bitkinin çalışması duruyor ve , çalışması durunca da hastalık etmenleri tepesine biniyor... Ayrıca; Kıştan sonra yeni sürgünler üstten değil, Kökten, toprak içinden gelir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Benim geçen yıldan 4 kök lisim dayandı onca donlara çok şaşırdım hala bana gülümsüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Arkadaşlar lisianthuslar çiçeklendi.şu an üzerleri çiçekli.Yaklaşık boyları 50 cm. Geçen çiçekleri neresinden koparacağız.Birde dipten ( toprak seviyesinden ) tekrar yeni sürgünler vermeye başladı.boyları 5 cm. kadar oldu. Diktiğimiz ana bitkide ilk çiçeği göreli yaklaşık 1,5 ay oldu. bu yeni sürgünlerin çiçek açma ihtimali varmı? Birde bu yeni sürgünleri kışın keselim mi?ulunduğumuz bölge sahil ve oldukça sıcak.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Dipten gelen yeni sürgünler de çiçek verecek. geçmiş eskiyi budayın ki genç yeni sürgünler gelişebilsin.. Hasta olmazlarsa sizinm oralarda kışı rahat atlatır ve Mayıs-Haziranda daha güçlü yeni sürgünler ve çiçekler verir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2012
|
bende yetiştirmek istiyorum lisyantuslardan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaç Dostu
|
selamlar
![]() ![]() ![]() ![]() lisilerin son demleri artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Çok güzel bir çiçek. İlk defa görüyorum ve hayran kaldım. Bu çiçeği kesin bulmalıyım. Tohumunu satan internet sitesi falan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Ağaç Dostu
|
Sn resul bey kgursan beyle diyaloga geçerseniz size yardımcı olur çünkü banada sn kgursan bey yardımcı olmuştu Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Moderatör
|
Sayın kgursan, lisileri hep aynı yere dikmeyin diyorsunuz ya, ben onlara ayırdığım yerin toprağını değiştirip yeni toprak hazırlayarak ekmek istiyorum.(Seneye-inşallah) Elenmiş yanık hayvan gübresi + dere kumu + kompost karışımı yapacağım. Ama biliyorum ki gübreyi pek sevmiyor lisiler. Bana ne tavsiye edersiniz? Onlara ayırdığım yerden başka ekeceğim yer yok çünkü. Ayırdığım alan 150 adet lisi için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2008
|
lisyantus
merhaba arkadaşlar lisyantus çiçeği istiyorum saksıda yetiştireceğim nerde bulabilirim **** bu çiçeğe sahip olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilirmi isyan.kar@hotmail.com teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Ağaç Dostu
|
günaydın
![]() ![]() havalar iyiden iyiye serinledi bilhassa geceleri ama lisiler hala açıyor maşallah,kök diplerinden yeni filizler ve tomurcuklar veriyor saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, Bu sene sizden aldığım fideleri diktiğim saksılarda, lisianthusların mevcut fidelerin dibinden yeni lisianthus fideleri oluşturduğunu gördüm. Mevcutları dibinden kestim. Bu sene verandayı kış bahçesi gibi kapatacağımızdan ve buranın sıcaklığını 10 derece de sabitleyeceğim. Bahsettiğim lisianthusları kış bahçesinde tutmak istiyorum. 1178 Numaralı mesajınızda yazdıklarınıza ilave olarak bir şey yapmalımıyım. Önümüzdeki sene sizden alacağımız lisianthuslara ilave olarak benim için de bir tecrübe olur diye düşünüyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan; Lisianthuslardaki tohum kapsüllerini bu gün kopardım. Ama daha yeşiller ve hiç kuruyacak gibi de görünmüyorlardı. Bir kaç tanesinin içini açtım ve tohumlar kahverengileşmiş. Emin olamadığım konu ise; kopardığım kapsüllerin kurumasını bekleyip tohumları öylemi alayım, yoksa yeterli olgunluğa bu durumda bile erişmişler midir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2012
|
sn.hakkı bey maşallah lisianthuslarınız çok güzel bayıldım ben internetten tohum olarak arıyorum bulamıyorum istanbulda hiç fide olarakta görmedim,nerden bulabilirim bu çiçekten yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın hüzünlimanı kgursan bey fide satışını yapıyor nisanda inşallah gene yapar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın kgursan tohumları çimlendirdim bundan sonra nasıl bir yol almalıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |