![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
" Benim petunya bu kadar yoğun çiçek vermiyor. Tür olarak ne önerirsiniz? İkinci sorum ise orta büyüklükteki bir saksıya kaç kök ekilmeli?" Sn Maki01, Diktiğim petunyalar her yerde kolayca bulunabilenlerden. İki senedir petunya yetiştiriyorum. Saksılarda kırmızı, beyaz ve mor renkleri kullanıyorum. Petunyalarımı balkonum neredeyse bütün gün güneş aldığı için hem sabah hem akşam suluyorum. Ben orta büyüklükdeki bir saksıya karşılıklı 8 tane petunya fidesi dikiyorum. Büyüdüklerinde gür görünsünler diye. Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
sayın füsunANK 3 saksım vardı onun gibi harikaydılar. tatil dönüşü epey bir bozulmuş olarak buldum onları. ankaranın kuru havasına uzun süre dayanamadılar. fotoğraf makinem arızalı olduğundan uzun zamandır foto çekemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın deniz90, suyu çok sevdiklerini ben de farkettim. Hatta yapış yapış olmalarının nedeninin su eksikliği olduğunu düşünmeye başladım. Bu durumdaki bir saksımı fazla sulayınca yapışkanlık gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2009
|
benim ilk deneyimim
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
petunya tohumlarını şimdi ektim. bu mevsimde çıkma şansları varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2009
|
![]() Ben de tohum aldım, seneye olacak mı bakalım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1173444623 Herkese selam, geçen yaz fide olarak aldığım petunyalardan anladım ki iyi petunya yetiştirmek için tür çok önemli. Çünkü benim bazı petunyalarım sağlıklı şekilde çiçek verdiler iken bazı türleri erken kaybettim. Hatta bir türü daha yeni söktüm ama onun da sarkıcılığı çok iyi değildi. Sarkan petunya için özellikle aşağıdaki linkteki türü çok beğendim bunu Türkiye'de bulabilir miyiz acaba? Ya da hangi tür iyidir bundan başka, yurtdışından da tohumları getirtebiliriz. Sanırım iyi tür seçimi ile burada yaşanan birçok sorunun da önüne geçilmiş olacaktır. http://www.seeds.thompson-morgan.com.../p87420/1.html Petunya tohumu siparişi için bir başlık açtım aşağıda, en güzel tohumu tespit edip onu kullanırsak iyi sonuçlar alabiliriz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18123 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
bende bundan almak için sipariş verdim mayısa kadar inşallah bozulmazlar. çok güzel görünüyor. eskiden balık hastasıydım şimdi bitkilere sardım hey yaa nedir bendeki bu heves anlamıyorum ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar uzun sarkan petunya isteyenler http://urun.gittigidiyor.com/Petunya...QQidZZ24436339 linke bir göz atsın, sarkan petunyalar muhteşem gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Merhabalar arkadaşlar, http://zengardentr.com/ Ben bu siteden sipariş verdim ertesi gün elime ulaştı. Gayet özenli paketlenmiş ve ayrıntılı ekim kılavuzlarıda içindeydi. Ayrıca ekstradan hediye tohumlarda yolladılar. Bugün ekmeye niyetliyim, inşallah başarılı olurum. bakalım hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Kendi sitesinde ödeme işlemleri paypal.com a yönlendiriyor. Bilmeyenler için karışık gelebilir. O yüzden http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ze...N_Ev_ve_Bahce/ bu linkide yolluyorum.Hem türkçe hemde ödeme adımları çok daha kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Bugün şansımı denedim ve seraya gittim. Bir ihtimal sarkan petunya fidesi bulup alırım diye düşündüm. Bulamadım tabi. Normal petunyaları daha yeni şaşırtıyorlardı. Sarkanlardan ise hiç haber yok. Sardunyalarında boyu 5cm kadar olmuştu. Artık alışveriş işi Nisan'a kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Yeni Üye
|
Ektiğim petunya tohumlarım minik yapraklar halinde çıktı. Ama son 2 haftadır hiçbir büyüme gelişme yok. Oldudukları gibi duruyorlar. Adanada, içeride ve cam kenarında duruyorlar. Acaba dışarı balkona mı alsam? ya da üzerlerini poşetle mi kapatsam ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Ben çıkanları da kaybettim, çok zayıf idiler kendilerini kurtaramadılar. Zengarden tohumları da var bakalım onlar ne olacak. Düzenleyen unalsel : 24-03-2010 saat 11:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Ben sabırsızlanıp dün Karşıyaka daki seralardan birine gittim minicik minicik bisürürü petunya aldım, akşam gelip saksılara diktim hepsini. Diktiğim tohumlarda minicik onlarda gelişirse bu yaz bir sürü petunyam olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Benimkiler de yeni yeni çimlenmeye başladı bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Yeni çiçeğim
Dün aldığım Mor ve beyaz petunyam Düzenleyen hüzün : 31-03-2010 saat 15:38 Neden: ilk kez petunya yetiştireceğim ve daha önce yakından bile görmemiştim ağaçlarnet sayesinde petunyya ilgi duymaya başladım ama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
|
farklı açılardan petunyam
bilmediğim bir nedenden ötürü telefonumdaki resimleri bilgisayara yükleyemiyorum, yoksa balkonumdaki yerinde beğeninize sunacaktım yeni çiçeklerimi.. tecrübeli arkadaşlarıma sormak istiyorum; sadece 1saat sabah güneşi bu petunyaya yeter mi, yoksa hergün mutlaka güneşe çıkartmam mı gerekir?(bahçeye indirmekten bahsediyorum, yeni yerini değiştirerek) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Merhaba arkadaşlar bugun gittigidiyor.com dan aldığım petunya tohumları elime ulaştı.yalnız nasıl yetişrceğimi tam bilemiyorum tohumların içinden klavuz çıktı fakat farklı yetiştirme turleri var umarım tohumdan yetiştireceğim için geç kalmamışımdır.ayrıyeten tohumluk aldım 45 li viyol tohum yetiştirme saksısı aldım bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
Petunyanın değişik cinsleri var mı. Ben sarkan cinsini çok beğendim. Nerede bulabilirim,tohum olarak mı almam gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için teşekkürler unalsel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Birçok cinsleri var, sarkanlar balkonlar için çok uygun. Tohumdan yetiştirilebilir, deneyebilirsiniz. Fide alıp yetiştirmek daha sağlıklı ancak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
zengardenden alıp diktiğim sarkan petunya tohumlarım 25 gündür çimlenmedi sabırla bekliyorum bende petunya mağdurlarındanım her sene inatla bahçeye ve saksılara diktiğim hiçbir petunyam yaşamadı inatla devam ediyorum yapışkanlık başlıyor ve ölüyorlar tüm yazılanları okudum bir mevsimi hastalanmadan geçirenler lütfen paylaşsın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|