![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
aynen öyle yaptım koçtaştan aldığım torfa diktim fısfısla su veriyorum camdan güneş alan kaloriferi olmayan bir yerde eve cam kenarına mı alsam hiç hareket yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
petunya tohumları
teşekkür ederim gilan hemen içeri aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
19. sayfada ki kova. Bu yıl kendi yetişdirdiklerimi bekleyemedim. Bugün fide aldım ve diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
sayın Vibb, kova uygulamasının ileride petunyalar geliştikçe yeni görünümlerini de yollayın lütfen. sayın benol hazarolu, benim de bir aydır çimlendiremediğim petunya tohumlarım var, hala pencere önünde beklemedeler. bir gelişme olursa paylaşır mısınız? ben ümidi kesmeye başladım doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
memnuniyetle şu anda istanbuldayım bende gelişmesi nasıl oldu merak içindeyim 1 hafta sonra inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Bende bu uygulamayı yapmak istiyorum. Moloz çuvallarından denedim ama sulayınca sorun oluyor sularla birlikte topraklarımda dökülüyor...Sanırım aynı şey sizin kovanızda da oluyordur.. Acaba petunyalar gelişince sorun düzelir mi? ekleyemedim fotoğrafını bu adresten bakabilirsiniz http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=cigdemozkan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Sevgili hüzün resim eklemeyi bilmiyorum zaten fotoğraf makinem de bozuk ama sitede bir arkadaş yapmıştı ordan gördüm ben de bir saksıya yanlarından önce kalemle çizip üç tane kesici bir aletle daire açtım dairelere çiçekçiden aldığım camgüzellerini yerleştirdim ilk başta saksı boş gibi görünüyor ama geliştikçe bütün saksıyı dolduruyor , çok güzel renk cümbüşü oluyor.Saksı fikrini de yine forumda görüp yaptım.Hazır satılanı pahalıydı çünkü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
teşekkürler kar-topu büüyünce resimlerini bekliyoruz konuyu yanıtla bölümünden fotoğraf yükleyi tıklayıp resimleri yüklüyor ve mesajınızı yazıyor önce isterseniz önizleme yapıyor sonra da gönderiyorsunuz, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
saksi uygulamasi gercekten cok hos bunlarda benim petunyalarimdan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
İyi Günler, Geçen sene tesadüfen petunya yetiştirdim. Ve petunyayı çoook sevdim. Bu senede balkonuma petunya alayım dedim ama hala hiç bir yerde fide bulamıyorum... İstanbul'da yakın zamanda petunya fidesi satın alan varsa bana adres bilgisi verir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
sayın safakaspi bu gun bir yasa giderken tesadufen göztepe benzinlikden caddeye olan yolun sol tarafında bir çiçekçi de harika sarkan saksıda petunyalar vardı Trabzona getiremeyecegim için fiat sormadım sakızlara 8.50 dedi muşamba uzun saksılarda çok guzel cam guzelleri ve daha bir çok çiçek var bilgilerinize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Kevser döndüm vr zengardenden aldığım sarkan petunya tohumları 2 aya yakın 1 tane çimlenmiş oraya yazacağım birsürü çiçek tohumu almıştım hepsi hüsran bir tek karanfilde hareket var sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Zengarden'dan ben de pek çok tohum aldım. Bence çimlenme yüzdeleri genel olarak çok çok iyi. Çimlenen fidelerin pek çoğunu kendi hatalarımla öldürdüm, o ayrı. Zengarden'ın tohumları genel olarak taze oluyor. Ama bu seneki tecrübelerimden söyleyebilirim ki tohumdan bitki yetiştirmek çok zor bir iş, zamanla tecrübe kazanılıyor. Siz çimlenme şartlarına tam olarak uydunuz mu? Bol nemli ama asla çok ıslak olmayan iyi bir torf, gece gündüz 20-24 derece civarı sıcaklık gibi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Busene ilk kez petunya edindim akşam oluca balkonda çok çok güzel kokuyorlar seneye tohumdan çoğaltmayı deneyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim sayın benol hazarolu. benimkilerin hiç biri çimlenmedi. hala bir ümit diye bekliyorum fakat olacağı da yok aslında. benimki thompson & morgan idi. aynı markanın başka çiçek tohumlarını da almıştım, onlarda sorun yok. çok verimli oldular fakat katmerli petunya olmadı. aldığım yapı markete sorun hakkında bilgi verdim. firmaya iletmelerinin iyi olacağını düşündüğümü söyledim. bir başka markanınkini denedim onlar çimlendi hatta şaşırttım bile. belki sadece bu markanın katmerli petunyasına özgü bir şeydir. ayrıca 50 kuruşa katmersiz fideleri fidanlıklarda bulmak mümkün. tıkır tıkır da açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
petunyaların çimlenmemesine üzüldüm bende bende tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum 3 haftada tohumlarım çimlendi bir paketin hepsini aynı yere attım 30 tane kadarı çimlenmiş ama yavaş büyüyorlar ve cılızlar gelişimleri geç mi oluyor anlamadım.Toprak olarakta kumlu toprak birde hayvan gübresi getirmişti babam sanırım keçi ondan karıştırdım o kadar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
sevgili gilan petunya tohumunda istenilen herşeye uydum maalesef bu çiçek beni sevmiyor hersene bahçeme diktim saksılara diktim katlısını sarkanını katsızını yok yaşatmadım bir süre sonra bozuldular inatla devam ediyorum çünkü yaz çiçeği olarak muhteşemler iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Bu seneye kadar ben de hiç keyifli petunyalar yaşatamadım. Mine Hanım petunyada ani ölümlerinin nedeninin genelde rizoktonya (kök boğazı çürüklüğü) olduğunu söylüyor. Bunun için de oksijenli su solüsyonu öneriyor. Bu sene bunu deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığı yaklaşık bir yıldır defalarca okudum, petunya yetiştirmeyi çok istememe rağmen cesaret edemedim. Mine Hanımın bu bilgilerinden sonra petunya fidelerini artık alıp, deneyebilirim. Ayrıca budamanın petunyanın ömrünü uzattığı belirtiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de sarkan türlerle böyle bir uygulama yapmak istiyorum. Aşamaları paylaşırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Dikimden 14 gün sonraki hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Bu see balkonda seferberlik ilan ettim ve bir kaç çeşit çiçeği tohumda ektim. Uzu saksılarımdan birine petunya tohumu ektim. Ancak gerekli şartları sağlamadığımda olsa gerek uzun zaman hiç görünmediler. Halbuki diğer çiçekler hemen çıkıverdi. Şimdi başlarını çıkarmışlar ama resmen bit büyüklüğündeler ve 15-20 gündür de ilerleme sağlayamıyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
![]() Tek temennim o zaten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Benim tohumlardan da bişey çıkmadı ben de 25-30 gün beklemiştim. Umudu kesip tohumları ektiğim toprafı fide ektiğim saksının toprağına karıştırdım ve gidip bir sürü petunya fidesi aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaçsever
|
kova harika olmuş, daha da olacak tohumdan çimlendirmek zordur belki de petunyayı. en kestirmesi çiğdemozkan arkadaşın dediği gibi bir sürü fideyi alıp gelmek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|