![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Uzman16 , ağustos ayında ben de birkaç tohum ekmiştim. Hemen hemen seninkilerden farksız. Sabırlı olup zamanını beklemek gerekiyor demek ki. " Çiçeklerin çimlenme zamanlarını umarsamazsak, onlar bizi hiç umursamıyor." ![]() Bu mesajdaki çeliklerim de ölmek üzereler. ![]() Eylül ayında aldığım 3-4 çelik balkonda şu an yaşıyor. İçeride camekanlı bölümde tutuklarımdan ümidi kesmek üzereyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs'ta hertürlü petunya mevcut. Ben tohumdan petunya yetiştirmeyi hiç beceremedim. Ve ne zaman tohum eksem mutlaka başka bir şeyler (semizotu v.s) yetiştirdim. Bu nedenle fidanlarını çiçekciden alıp ekiyorum. Seneye genellikle kalmıyorlar kesinlikle tohumları da olmuyor (!!!!). Zenfree'nin petunyaları doğrusu çok çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
arkadasim belki bu bilgi isine yarar
Petunia çiçekli bitkilerin Solanaceae ailesinden olan kültür ortamında çokça yetiştirilen bir bitkidir. Popüler çiçek ismini Fransızcadan almaktadır. Fransızcada, "petun" kelimesi eskiden "tütün" anlamına gelmekteydi. Fransızlar terimi Amazonlar'daki yerel bir kızılderili lehçesinden almışladır. Bahçelerde görülen birçok çeşidi melezdir. Çiçel rengi ve boyutu açısından geniş bir aralık sunarlar. Bazı botanikçiler bitkiyi Calibrachoa cinsindeki bitkileri Petunia cinsine eklerler. Botaniksel olarak, tütün bitkileri ve petunyalar ilişkilidir. Petunyaların yaprakları bazen Pul kanatlılar (Lepidoptera) türünün Macroglossum stellatarum (Hummingbird hawk moth) ve Melanchra persicariae (Dot Moth) dahil bazı larvaları tarafında yenilmektedir. Şayet petunya büyütüyorsak, onları doğrudan güneş ışığına bırakmak ve dokununca toprağı kuru olduğunda sulamak gerekmektedir. Petunyalar yıllık bitkiler olarak düşünülsede, aslında çok yıllık bitkilerdir. Uygun ortamlar sağlandığında yıllarca yaşamaya devam edebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2007
|
Çok değerli petunya sever arkadaşlarım.Bu petunya konusunu aylar önce ben açmıştım bu foruma, bugün bir bakayım neler var diye meğer ne kadar petunya aşığı varmış.Yetiştirdiğiniz o fideleri gördükce çook mutlu oldum.En kısa zamanda bende yetiştirdiğim petunyalarımı yayınlayacağım.Umarım beğenirsiniz.herkese saygılarımı sunuyor 2008 yılının fidelerini şimdiden hazırlamanızı öneriyorum. Yunus KARAKAŞ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
-Mine Hanım çelik alma zamanını temmuz ve ağustos ayı diye yazmıştı. -Tohumlar için ise şubat-mart ayları öneriliyor. -Benim ağustos ayında ektiğim bir kaç tohum, çimlendi ama çok yavaş büyüyor. Hala dış mekanda. -Eylül ayında aldığım çelikler henüz yaprak çıkarmadılar, ölmediler de. Onlar da dış mekanda. -Ekim ayında aldığım çelikler camekanlı balkonda tuttuğum halde yaşamadılar. -Bence ısıyı ayarlayamdıktan sonra çoğaltma için baharı beklemekte fayda var. Bir de nerede okudum hatılayamıyorum çelik, bitkinin hormonal takvimine göre alınıyormuş. Sanırım petunyada bu dönem temmuz ve ağustos ayları. -Yalın kat petunyalarım tek tük de olsa hala açmaya devam ediyor. Katmerli olanlarının tomurcukları var ama açamıyorlar. Kışı kazasız belasız atlatabilirsek baharda tekrar çelik almayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
|
Buraya resim koyamadım arkadaşlar.biri tarif ederse hemen koyacağım saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
|
<nihayet başardım galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaçsever
|
Sayın Zenfree ; fide yapmak için yazın tohum almanız gerekiyordu eğer almadıysanız bir çiçekciye gidip alabilirsiniz.Ben ocak ayında salonda kaloriferin yanında çimlendirip öyle yetiştiriyorum.yukardaki arkadaşlarınyolladığı resimde çok güzel çimleme örneği var.Onların herbiri kocaman dal olucaklar.sevgili Deportivo çiçeklerinize doğru toprak biraz güneş ve her 2 günde su verirseniz inanın çok daha uzun ömürlü olacaklardır.hadi kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Bu çok çiçekli sarkanlar acaba ilave besinlerle filanmı besleniyor. Çok doğal görünmedi açıkcası bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaçsever
|
Hasanbey buradaki resimlerde aldatma olmaz ,ticari amaçlı olmadığı için kimse hile yapmaz.aynı cins kökten 3-4 adet bir yere dikilirse öyle çok kabarık gözükür.bazı cinsler çok dallı olur, sizde yetiştirin göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hile aldatmaca veya ticari amaçlar açıkcası aklıma gelmedi zaten. Dikkat ettiyseniz sizin resminizden değil internetten indirilen bazı aşırı çiçekli resimlerin çok kusursuz gözüktüğü ve bunların çiçeklenmeyi artırıcı ilave besinlerle desteklenmiş olduğunu düşünüyorum dedim. Bu ilave besinler de sonuçta çiçeği beslediğine göre oda yanlış bişey olmayabilir. Ama ben genelde doğal yöntemlerin dışına pek çıkmak istemediğim için tereddütümü söylemiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Yapı marketlerin hemen hepsinde var tohumları. Paketindeki açıklamaya dikkat edin ama yanlışlıkla normal petunya tohumlarından almayın, farklı iki üç çeşit petunya tohumu paketi vardı ben baktığımda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Trailing Petunia ismiyle bende Ankara'da arayacağım . Eğer tohumlara ulaşırsam bende size açıklarım burda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
En kötü olasılıkla delikli, yüksek bir saksıya normal petunya ekeceğim. Tabii bu arada tohum aramaya da devam edeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Eminönü Mısır Çarşısında Garden Center'da sarkan petunya tohumu vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Haftaya ben de gidip 10-12 çiçek tohumu alacağım.. İstanbul tohumculuk firmasının tohumlarını satıyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu arada çok minik çiçekli, sarkan petunya tohumlarını plastik bir kaba ektim. Toprak ektiğimde nemliydi. Tohumları serptim. Üzerine biraz bastırdım. Çok ince bir tabaka nemli toprak serpip strech filmle kapattım. Evin içinde 20-22 derecede bekliyor. Toprak hala nemli. Aşağı yukarı 15 gün oldu; ama görünürde bir şey yok ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Az önce Koçtaş'a da uğramıştım. Bakındım ne var ne yok diye. Bir iki tohumla birlikte petunya tohumu da aldım. Sonra eve gelince önce bahçeyi bir dolanayım dedim. A, bahçemdeki geçen yılın petunyalarından dökülen tohumlar yeşermişler!... inanamadım, kalakaldım. Ortalık kış kıyamet çünkü. Acaba, İngiliz kadifeleri olabilirler mi diye duraksamadım değil hani... Ama hayır petunyaydı onlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
-
|
petunya tohumlarını ektim
18 ocak itibariyle petuntya tohumlarımı ektim (sundance mixed F2/johnson tohum) üzerinide kapattım, resimleri ekledim. böyle bekleyecek miyim şimdi? ara ara havalandırma sulama gerekiyor mu? bu arada fotoları gerekli dosya limitine getirdiğimizde fotoğraflar çok küçük çıkıyor bunu nasıl düzeltebiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Sayın espri, Yapraklar görününceye kadar üstünü kapalı tutabilirsiniz. Üstündeki naylonu her gün ters yüz edin. Ara sıra havalandırın. Yeşillendiklerinde üstündeki örtüyü kaldırabilirsiniz. 4-5 yapraklı olduklarında köklerine zarar vermeden şaşırtmalısınız. Şaşırttığınızda direkt güneş ışığı alan bir yere koymayın. Kolay gelsin. Umarım önerilerim doğrudur. ![]() Ayrıca " tohum çimlendirme" diye arama yaparsanız çok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Size plumeria başlığını okumanızı öneririm. Fotograf yüklemekle ilgili sorularınıza bu başlıkta cevap bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hassoman sanıyorum sizin gördükleriniz petunya değil, yaprakları ona çok benzeyen yabani ot türü. Bu sabah bahçede dolanırken rasladım fotoğrafladım. Geçen bahar biz de aynı hataya düşüp, bahçeye dökülen tohumlar filizlenmiş diye toplayıp toplayıp saksılara geçirmiştik. Biraz büyüyünce petunya olmadığı yapraklarının hep küçük kaldığı anlaşılıyor. ![]() ![]() Havalar sıcak gitse belki filizlenebilir ama bu seneki soğuğu göz önüne alırsak petunya tohumunun bu aylarda bahçede filizlenmesi mümkün görünmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|