![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
/
Giriş Tarihi: 26-09-2007
|
bu daha da makbul bence ![]() yillardir ekerim ama ne zamanlamayi becerebildim ne kuslardan koruyabildim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar doğrusu Süper....... Benim de Petunyalarım var ama bunları görünce benimkilerin petunya olup olmadığından şüphelendim doğrusu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de petunyamın birini eylül başında budamıştım . Yazlığa gittiğimde açmış olduğunu gördüm . Petunyanın budanabileceğini bu siteden öğrendim . Sanki çiçeğime ikinci bir yaşam sunmuş gibi hissediyorum kendimi . ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Evet içeri almayı düşünüyorum. Ama o kadar keyifliler ki; havaların biraz daha soğumasını bekliyorum. Bir de çelik alıp çoğaltmayı deneyeceğim. Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan varsa, bizimle paylaşırsa sevinirim. Düzenleyen zenfree : 22-10-2007 saat 14:39 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün çiçeklerime iyi geceler demek için balkona çıktığımda 144 numaralı mesajda fotografı olan beyaz petunyamın olmadığını farkettim. ![]() Zavallıcık balkondan aşağıya düşmüş. Nasıl üzüldüğümü anlatam. ![]() ![]() Eve getirdim, saksısını değiştirdim, kırılan dalları da başka saksıya diktim. Zaten çelikle çoğaltmayı düşünüyorum. İnşallah tutar. Mine Hanım biraz geç kaldığımı, ama uygun ortam ve sıcaklık sağlarsam başarılı olabileceğimi söyledi. ( Mine Pakkaner'e soralım başlığında) Balkonda duruyorlar. Acaba içeriye mi alsam? Soldakileri dün gece, sağ taraftakileri 3 gün önce diktim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili Zenfree; çeliklerde en fazla iki yaprak bırakırsan daha iyi sonuç alırsın, çelikleri rüzgar ve güneş almayan bir yerde tut. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Mucip Bey, mesajınızı görür görmez yaprakların çoğunu budadım. Bulundukları yer, sizin önerinize uyuyor. Balkonda aydınlık ama rüzgar ve güneşten uzakta bir yerdeler. Yardımlarınız için teşekkürler. Sayın Uzman16, ağustos sonu ektiğim tohumlar çimlendiler. Ama büyümelerinin pek sağlıklı olduğunu söyleyemem. Nerdeyse 2 ay oldu ancak dün şaşırtabildim. Kapalı balkonda, güneşli ve sıcak bir ortamda tuttum. Her gün fısfısla nemlendirdim. Haftada 1 gün besin verdim. Ama şunu belirtmeliyim ki tohumları bu yıl açan petunyalardan toplamıştım. Tohumların verimi ile ilgili bir problem yaşamış olabilirim. Umarım sizin petunyalarınız hızla büyür. Ve bol çiçeklenirler. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzman16 , ağustos ayında ben de birkaç tohum ekmiştim. Hemen hemen seninkilerden farksız. Sabırlı olup zamanını beklemek gerekiyor demek ki. " Çiçeklerin çimlenme zamanlarını umarsamazsak, onlar bizi hiç umursamıyor." ![]() Bu mesajdaki çeliklerim de ölmek üzereler. Mine Hanım en geç ağustos ayında çelik alınması gerektiğini yazmıştı. Oysa ben çelik aldığımda ekim sonuydu.Eylül ayında aldığım 3-4 çelik balkonda şu an yaşıyor. İçeride camekanlı bölümde tutuklarımdan ümidi kesmek üzereyim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2007
|
Çok değerli petunya sever arkadaşlarım.Bu petunya konusunu aylar önce ben açmıştım bu foruma, bugün bir bakayım neler var diye meğer ne kadar petunya aşığı varmış.Yetiştirdiğiniz o fideleri gördükce çook mutlu oldum.En kısa zamanda bende yetiştirdiğim petunyalarımı yayınlayacağım.Umarım beğenirsiniz.herkese saygılarımı sunuyor 2008 yılının fidelerini şimdiden hazırlamanızı öneriyorum. Yunus KARAKAŞ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
-Mine Hanım çelik alma zamanını temmuz ve ağustos ayı diye yazmıştı. -Tohumlar için ise şubat-mart ayları öneriliyor. -Benim ağustos ayında ektiğim bir kaç tohum, çimlendi ama çok yavaş büyüyor. Hala dış mekanda. -Eylül ayında aldığım çelikler henüz yaprak çıkarmadılar, ölmediler de. Onlar da dış mekanda. -Ekim ayında aldığım çelikler camekanlı balkonda tuttuğum halde yaşamadılar. -Bence ısıyı ayarlayamdıktan sonra çoğaltma için baharı beklemekte fayda var. Bir de nerede okudum hatılayamıyorum çelik, bitkinin hormonal takvimine göre alınıyormuş. Sanırım petunyada bu dönem temmuz ve ağustos ayları. -Yalın kat petunyalarım tek tük de olsa hala açmaya devam ediyor. Katmerli olanlarının tomurcukları var ama açamıyorlar. Kışı kazasız belasız atlatabilirsek baharda tekrar çelik almayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
Buraya resim koyamadım arkadaşlar.biri tarif ederse hemen koyacağım saygılar |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
<nihayet başardım galiba. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Zenfree ; fide yapmak için yazın tohum almanız gerekiyordu eğer almadıysanız bir çiçekciye gidip alabilirsiniz.Ben ocak ayında salonda kaloriferin yanında çimlendirip öyle yetiştiriyorum.yukardaki arkadaşlarınyolladığı resimde çok güzel çimleme örneği var.Onların herbiri kocaman dal olucaklar.sevgili Deportivo çiçeklerinize doğru toprak biraz güneş ve her 2 günde su verirseniz inanın çok daha uzun ömürlü olacaklardır.hadi kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Bu çok çiçekli sarkanlar acaba ilave besinlerle filanmı besleniyor. Çok doğal görünmedi açıkcası bana. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Hasanbey buradaki resimlerde aldatma olmaz ,ticari amaçlı olmadığı için kimse hile yapmaz.aynı cins kökten 3-4 adet bir yere dikilirse öyle çok kabarık gözükür.bazı cinsler çok dallı olur, sizde yetiştirin göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hile aldatmaca veya ticari amaçlar açıkcası aklıma gelmedi zaten. Dikkat ettiyseniz sizin resminizden değil internetten indirilen bazı aşırı çiçekli resimlerin çok kusursuz gözüktüğü ve bunların çiçeklenmeyi artırıcı ilave besinlerle desteklenmiş olduğunu düşünüyorum dedim. Bu ilave besinler de sonuçta çiçeği beslediğine göre oda yanlış bişey olmayabilir. Ama ben genelde doğal yöntemlerin dışına pek çıkmak istemediğim için tereddütümü söylemiştim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Trailing Petunia ismiyle bende Ankara'da arayacağım . Eğer tohumlara ulaşırsam bende size açıklarım burda. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Eminönü Mısır Çarşısında Garden Center'da sarkan petunya tohumu vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Haftaya ben de gidip 10-12 çiçek tohumu alacağım.. İstanbul tohumculuk firmasının tohumlarını satıyorlar.. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|