agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1280Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2007, 14:24   #1
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Selamlar,
Ben de bugün petunya tohumları aldım.Direk toprağa dikecektim ama Sempe'yi okuyunca torfa mı diksem diye düşünemeye başladım ?

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2007, 15:54   #2
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Resimdeki petunyaların saksıda olduğunu sanmıyorum. İki üç senedir siyah uzun torbalarda asmaya uygun şekilde yetiştiriliyorlar ve çok dekoratif duruyorlar. Ben çok rahatlıkla tohumdan petunya yetiştiriyorum. Hatta geçen sene petunya ekili saksıların dibine dökülen tohumlardan tekrar çıkıyorlar. Petunyanın iki çeşidi var diye biliyorum. Bu resimdekiler genellikle Kıbrıs ve güneyde daha çok olan sarmaşık petunya. Ömrü diğerine göre biraz daha kısa. Bir buçuk ay kadar sonra yaprakları yapış yapış oluyor ve zamanı geçiyor. Sarmaşık olmayan türü ise çok daha uzun süre (yaz sonuna kadar) çiçekli kalıyor. Tohumu çok ince olduğu için size yetişmez gibi görünse de çok kolay çimlenir. Biraz büyünce de esas yerlerine dikebilirsiniz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2007, 01:03   #3
Yeni Üye

gözdebaysan's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2007
Galeri: 4
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Selamlar,
Ben de bugün petunya tohumları aldım.Direk toprağa dikecektim ama Sempe'yi okuyunca torfa mı diksem diye düşünemeye başladım ?
Mevsimlik çiçek olan Petunya tohumlarını torfa ekmeni tavsiye ederim hem de ısrarla.bugüne kadar mesleğim icabı (peyzaj mimarıyım) çok mevsimlik tohumu ektim ve hepsini de torfa ektim.torf toprağa göre çok daha fazla su tutma kapasitesine sahip ve gevşek bir yapıdadır.Bu nedenle hem çimlenme döneminde önemli olan suyu fazlasıyla iyi tutmuş hemde torfun gevşek yapısı sayesinde tohumların yüzeye daha rahat çıkmaları sağlanmış olacaktır.

hira beğendi.
gözdebaysan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025