![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
memnuniyetle şu anda istanbuldayım bende gelişmesi nasıl oldu merak içindeyim 1 hafta sonra inşallah |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Sevgili hüzün resim eklemeyi bilmiyorum zaten fotoğraf makinem de bozuk ama sitede bir arkadaş yapmıştı ordan gördüm ben de bir saksıya yanlarından önce kalemle çizip üç tane kesici bir aletle daire açtım dairelere çiçekçiden aldığım camgüzellerini yerleştirdim ilk başta saksı boş gibi görünüyor ama geliştikçe bütün saksıyı dolduruyor , çok güzel renk cümbüşü oluyor.Saksı fikrini de yine forumda görüp yaptım.Hazır satılanı pahalıydı çünkü Aynı uygulamayı sardunyalar için de yapıyorlar. Umarım yardımcı olmuşumdur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
teşekkürler kar-topu büüyünce resimlerini bekliyoruz konuyu yanıtla bölümünden fotoğraf yükleyi tıklayıp resimleri yüklüyor ve mesajınızı yazıyor önce isterseniz önizleme yapıyor sonra da gönderiyorsunuz, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
saksi uygulamasi gercekten cok hos bunlarda benim petunyalarimdan |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
İyi Günler, Geçen sene tesadüfen petunya yetiştirdim. Ve petunyayı çoook sevdim. Bu senede balkonuma petunya alayım dedim ama hala hiç bir yerde fide bulamıyorum... İstanbul'da yakın zamanda petunya fidesi satın alan varsa bana adres bilgisi verir mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2007
|
Petunya (Petunia)
Arkadaşlar formunuza biraz önce üye oldum ve de çok memnun oldum. Petunya hakkında birşey bulamadım. Eğer petunyanın nasıl çoğaltıldığını yazarsanız çok memnun olurum. Uzun süreden beri arıyorum bulamıyorum. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili Kevser döndüm vr zengardenden aldığım sarkan petunya tohumları 2 aya yakın 1 tane çimlenmiş oraya yazacağım birsürü çiçek tohumu almıştım hepsi hüsran bir tek karanfilde hareket var sevgiler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Zengarden'dan ben de pek çok tohum aldım. Bence çimlenme yüzdeleri genel olarak çok çok iyi. Çimlenen fidelerin pek çoğunu kendi hatalarımla öldürdüm, o ayrı. Zengarden'ın tohumları genel olarak taze oluyor. Ama bu seneki tecrübelerimden söyleyebilirim ki tohumdan bitki yetiştirmek çok zor bir iş, zamanla tecrübe kazanılıyor. Siz çimlenme şartlarına tam olarak uydunuz mu? Bol nemli ama asla çok ıslak olmayan iyi bir torf, gece gündüz 20-24 derece civarı sıcaklık gibi? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Busene ilk kez petunya edindim akşam oluca balkonda çok çok güzel kokuyorlar seneye tohumdan çoğaltmayı deneyebilirim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
Tek temennim o zaten |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Benim tohumlardan da bişey çıkmadı ben de 25-30 gün beklemiştim. Umudu kesip tohumları ektiğim toprafı fide ektiğim saksının toprağına karıştırdım ve gidip bir sürü petunya fidesi aldım ) Şiddetle tavsiye ederim petunya sahibi olmak için en enkin yol ) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
kova harika olmuş, daha da olacak tohumdan çimlendirmek zordur belki de petunyayı. en kestirmesi çiğdemozkan arkadaşın dediği gibi bir sürü fideyi alıp gelmek ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Çok pahallıymış..İstanbulda tenesini 50 kuruştan aldım ben. Bu şartlarda tohumdan yetiştirmek daha mantıklı ama tohumdan yetiştirmekte çok kolay olmasa gerek.. Petunya tohumlarımla birlikte ektiğim bütün tohumlar büyüdü yerlerine bile aldım ama petunyalarım çıkmadı.. Ben bu hafta içi fidanlığa gideceğim bir sorayım tohumdan yetiştirenlere. Ona göre size yazarım |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
sayın ümit79, çiğdemozkanın da dediği gibi İstanbulda tanesi 50 kuruş. buradan sipariş etme imkanınız varsa çok uygun fiyata gelir. isterseniz sizin için yarın gidip konuşabilirim oraya bir kasa gönderip gönderemeyeceklerini. eğer konuşmamı isterseniz bana pm den ulaşabilirsiniz. petunya bahçesi de harika görünüyor sevgili Ülkü. teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
vibb gönlüne göre olmuş gibi tebrikler.. ve daha da arttıkça göz kamaştırıcı olacak ![]() ozbey hepsi çok şeker de o katmerlinin güzelliği ne öyle, pes doğrusu. çingene eteği gibi fırıl fırıl harika ![]() güle güle büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kevser teşekkür ederim. Haklısınız çingene eteğine benziyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de ilk defa petunya yetiştiriyorum. Çiçeğinin rengini bilmeden aldım, şansıma katmerli çıktı. Mis gibi kokusu var. Fakat yapraklarında yapışkanlık başladı. Bol su ile yapraklarını yıkadım. Biraz düzelmiş gibi görünüyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, insektisit derken, sinek ilacı gibi birşey mi? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
zengardenden aldığım kaplamlı sarkan pembe yangın tohumlrından bir tane bile çıkmadı yetiştiren var mı arkadaşlar |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
yaşasın tohumdan yetiştirdiğim petunyalarım büyüyor fındık kadar oldular.Nasılda mutlu oluyor insan |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Sevgili Vibb saksı uygulamanız harika olmuş.Tebrikler saksının daha sonraki evrelerini de görmek isteriz sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
vibb,bennur... sizlere baktıkça imreniyorum nasıl 3 kök koca saksıyı doldurur çok şaşırdım.bunlarda benim ilk petunyalarım |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, göndermiş olduğunuz petunya tohumlarından tam ümidi kesmişken, üç tane minik petunya topraktan başını çıkardı. Sizce ne zaman şaşırtmalı? Teşekkürler... Düzenleyen Sevgi Durul : 25-05-2010 saat 09:42 Neden: Yazım hatası |
|
|
|
![]() |
|
|