agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Bağcılık
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-11-2009, 13:12   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
Bağcılıkta Kaolin kili ve delfin

Sn Halil Önen

Zeytin zararlıları ile doğal mücadele başlığı altında Kaolin Kili ve Delfin karışımını Bir asmada uyguladığınızı yazmışsınız. Bu konu hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
Üzüm zararlıları ile doğal mücadele yapılamazma ?

Teşekkürler,

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2009, 20:16   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ajanse1978 Mesajı Göster
Sn Halil Önen

Zeytin zararlıları ile doğal mücadele başlığı altında Kaolin Kili ve Delfin karışımını Bir asmada uyguladığınızı yazmışsınız. Bu konu hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
Üzüm zararlıları ile doğal mücadele yapılamazma ?

Teşekkürler,
Sn. ajansel,
üzüm zaralıları ile doğal mücadale zararlıya göre değişiyor.

Zararlı salkım güvesi ise, delfin bunu önlüyor. Kaolin güneşin etkisini azaltıyor tane güzel oluyor. Tabii yuvarlak sarı çeşidi için.
İkisinin karıştırılarak kullanılması zamandan tasarrufun yanında, salkım güvesi için iyi ikili oluşturuyor ve denemelerde başarı sağlandı. Bu doğal mücadele, belki salkım güvesi olmuyacaktı diye düşünüp bu yıl tekrarlamayı düşünüyorum.

Ancak zararlı külleme ise ne kaolin kili ne delfin başarılı olmuyor ki zaten böyle bir şey beklemek hata olurdu.

Külleme için tam olarak doğal mücadele bulamadık. Zaten küllemenin yoğun olduğu yıllar kimyasallarda başarılı olmuyordu.

Yine de bir şey öğrendik, küllemeye ortaya çıkmadan_ çıkaçakmış gibi düşünüp_ asmalar budandığında bir defa, gözler uyanmadan ikinci defa ve çiçekten sonra bir ya da iki defa bordo bulamacı atılması, bu hastalığı önlüyor, ya da etkisini çok azaltıyor. Bunu ben ve birkaç arkadaş uyguladık başarılı olduk. Bu doğal mücadele midir, işte bordo bulamacı ve korukta atılıyor.

Bunu yanında mikrobiyaller ve kimyasal olmayan ilaç arayışımız ve denemelerimiz sürecek.

Birde ilginç bir şey öğrendik, ülkemizin bazı lokal bölgelerinde hiç külleme hastalığı olmuyordu.

Hatta bu o kadar ilginç ki, biz domatesleri küllemeye kaptırırken 20.30 km deniz tarafında hiç bir zaman külleme olmuyor.

Sizde bölgenizde böyle bir ön bilgi bulabilirsiniz.


Düzenleyen Halil Önen : 19-11-2009 saat 19:10
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025