agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Bağcılık
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-09-2009, 11:02   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa78 Mesajı Göster
şimdik buradaki asıl sorun şu külleme mantari hastalık;ama salkım güvesi canlı organizma hastalığı nasıl oluyorda bu birbirinden farklı hastalık aynı çotukta can buluyor:S:S????burda bir tezatlık yokmudur??
Sevgili Musa, evet bu bir tezat gibi görünüyor olsa da yaşanabiliyor, zaten onun için sormuştum. Zira gerçekten bir küllememidir ondan da pek emin değilim, olabilir demişim.

Bir de dostlarımızın bazılarından şikayetciyim. Bitkilerindeki hastalığı yazıyorlar bir daha da uğramıyorlar, hastalığın başka belirtleri var mı, tavsiye edilenlere uyuyorlar mı, uyuyorlarsa nasıl sonuç alıyorlar, hepsinden bi haberiz ki kendimizi de sınayamıyoruz. Şurada şunu söylediniz ya da söylemiştiniz şu sonuçlara ulaştık başarılı olduk olamadık diye bir bilgi akışı yok.

Külleme ve salkım güvesi farklı hastalıklar olsa da aynı zamanda hemen hemen aynı periyotlarda seyrediyor.
Külleme baskınsa ve külleme için ilaç mücadelesi yoğunsa salım güvesi bunun etkisiyle rastlanmayabiliyor.

Zaten onun için sormuştum külleme ile salkım güvesi aynı asma üzerinde mi diye?

Bazen külleme başlarda pek fark edilmiyor ya da güçlü seyretmiyor külleme için de ilaçlamaya dikkat edilmiyor veya yapılmıyor salkım zayıf düşüyor, taneyi tutamıyor, işte böyle aşamada salkım güvesi de görülebiliyor.
Bunu çekirdeksiz beyaz üzümde de yaşıyoruz.

Tabi salkım güvesi küllemeye yakalanmamış, külleme mücadelesi yapılmamış sağlıklı üzümleri tercih ediyor ya da böyle ortamlarda daha etkin oluyor.


Sevgili Musa, ben akademik bilgi donanımına sahip değilim, yetiştiricilik yaptım yapıyorum derleme bilgilerimi, gözlemelerimi ve tecrübelerimi refarans alıyorum.
Bu bağlamda hocalığı kabul etmiyorum iltifattan sayıyorum.

Siz akademik bilgilerle yüklüsünüz, edindiğiniz teçrübelerle de biz üreticilere yeni bilgiler ışığında yol göstereceksiniz ki biz çiftcilerin en büyük düşmanı alışkanlıklarımızdır ve bunları kolay terk edemiyoruz.

Sizden birşeyler öğreneceğimi biliyorum ve gizliden gizli takip ediyorum, çaktırmayın.

Saygılar/başarılar


Düzenleyen Halil Önen : 21-09-2009 saat 00:38 Neden: harf
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025