![]() |
Geçen hafta sonu 300 tane fidanın dikimini yaptık. Bunlara ait resimleri yakında ekleyeceğim. Yalnız fidanların kimisi kök harici 60cm civarında iken kimisi 30 cm civarındaydı. Bu normal midir?
|
Ağaçların gelişimini takip edin. Küçük ağaçların daha hızlı uyum sağladığını ve hızla büyüdüğünü göreceksiniz. Hayırlı olsun.
|
Alıntı:
Sanılanın aksine, küçük fidanlar her zaman daha hızlı gelişim göstererek daha büyük olan fidanları zamanla geçmektedir. Bunu tıpkı şuna benzetebiliriz, beş yaşında ve 15 yaşında iki çocuğu Türkiye'den alıp örneğin İsveç'e götürüp "artık burada yaşayacaksın." dersek elbetteki 5 yaşındaki çocuk daha kolay uyum sağlayacaktır. Çünkü geride bıraktığı arazideki yaşamışlığı daha azdır. |
25 Kasım 2012'de fidan dikimi yaptık. Yapılan işlemler özetle şöyle:
1- Çukurlar 50 cm olarak kazıldı. Eğim olduğu için çukurlar çapraz açıldı. 2- Çukurun altına güneş görmüş toprak, 400-500gr leonardit,150-200gr kadar 315(15 Azot,15 Fosfor,15 potasyum) ile karıştırılarak döküldü 3- Tüpten çıkarılan fidanlar yerlerine konuldu 4- Aşı yerleri topraktan 3-4 parmak yukarıda olacak şekilde toprakla örtüldü. 5- Toprak sıkıştırıldı. 6- Bol can suyu verildi. 7- Fidan yanına çubuk dikilerek fidanlara bağlandı. |
Badem dikimi resimleri
4 Eklenti(ler)
Ferragnes ve Ferraduel cinsi bademler ekildi.
|
Çok çok güzel, maşallah. Allah tadını aldırsın denir bizim buralarda.
Elinize sağlık |
Yorum ve önerileriyle destek olan rise_com, Halil Önen, Odeh ve Tamtutulma'ya teşekkür ederim.
|
Ellerinize sağlık. Hayırlı,uğurlu,bol bereketli olsun.
|
Bademciler nerde? Hani resimler
|
3 Eklenti(ler)
merhabalar
Ağaçları çok fazla sevmem nedeniyle Adananın Feke ilçesinde 1200 rakımlı ceviz bahçemin üst kısmına 50 adet karışık noperial ve texas cins bademlerimin resimleri fidanları iş koşullarından 30 nisan 2012 de fırsat bulup ekebildim damlama biraz geç oldu yinede fire vermedim dikim ve sonrasında gübre kullanma fırsatım olmadı yinedede 30.08.2012 tarihinde resimledim gelişimleri fena değildi önümüzdeki yılda gübre olarak hayvan gübresi kullanmayı düşünüyorum |
3 Eklenti(ler)
Bahçe biraz çok dik tek başıma olmam ve bahçenin dik olması bahçeyle uğraşmayı zorlaştırıyor
bahçenin boş kısımlarını her yıl yeni fidanlar ekerek tamamlicem bademde çok çeşit bilmiyorum başka cinc önermek isteyen arkadaşlar öneride bulunurlarsa sevinirim |
1 Eklenti(ler)
bu resimde biraz daha belirgin zararlı otlarla mücadele etme şansım olamadığı için çok otlu bir kısımda çok aşırı çekirge vardı bu çekirgelerin bademlerin yapaklarını yediğini gördüm aşağıdaki resimdeki bademde görülüyor önümüzdeki yıl bu çekirgelerle mücadele etmem gerekecek önerisi olan arkadaşlar önerilerde bulunursalar sevinirim
|
Sayın ejder01, dikmeleriniz oldukça iyi görünüyor. Henüz budama yapılmamış. İlkbahar'da dikmelerinize su yürümeden önce "modifiye lider" budama yapmalısınız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar bu sitede üye olup 5-6 yıllık bahçeleri olan arkadaşlar var hiç satış yaptılar mı yapıldı ise kğ fiyatı kaça satıldı öğrenmek isterim
|
Alıntı:
Yine de bildiklerimi anlatayım. Modifiye budamada ağacın tek ve sağlam bir gövde yapması gerekiyor. Ağacın doğu-batı-güney ve kuzey yönlerinde birer dalları ve ortada büyüyen bir lider dal bırakılarak budama yapmalısınız. Ters çevrilmiş bir şemsiye düşünün ortadaki şemsiyenin tutma yeri lider dal; şemsiye brandasını tutan 4 yardımcı dal olacak. Bu dört dal farklı yönlere büyüyecek. Aşağıya doğru (ters) büyüyen bütün dallar kesilecek. Zamanla dikmeler büyüdükçe gerek görülürse ilk dalların belirli bir yüksekliğinde lider dala 2. ve 3. şemsiyeler de yapılabilir. Budama sırasında her ağaç değişikliğinde budama makası ve kullandığınız diğer araçları saf alkol, ispirto, çamaşır suyu gibi kimyasallarla temizlemeyi sakın unutmayın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Azı karar, çoğu zarar. Acı bademin fazlası zehirlenmeye neden oluyormuş. O nedenle kararınca tüketmek gerek.
|
Alıntı:
akşamda arkadaşlarla söhbet ederken, burdan öğrendiğim acı bademin faydasini söyleyim dedim birkaçı bu konuda bilgili çıktı hatta sizin yazdığınız gibi uyarıda bulundu şimdi ise iyice beynime yerleşti |
Acı badem ile kendi deneyimimi yazmak istiyorum. 2-3 ay önce arazide çalışırken işçilerden biri yanıma gelip, bir sürü badem topladım şu ağaçtan ne yazık ki acı çıktı dedi. Ben de yemeyeceksen bana ver dedim ve hepsini aldım, ağaçtan bir miktarda kendim topladım. Birkaç gün günde 2-3 tane yedim sonra kırmaya üşenip bıraktım.
15 gün kadar önce dişetim iltihaplandı ve şişti. Ertesi günde bademciklerim hafiften şişti. Tekrardan aklıma acıbademi kullanmak geldi, faydasını görürsem kullanırım yoksa normal antibiyotik alırım dedim. İlk aldığımın ertesi günü ciddi rahatlama hissettim, 3 gün sonrada ne dişeti iltihabından ne de bademcik şişmesinden geriye zerre birşey kalmadı. Tedbir olarak 2-3 gün daha kullandım. Sonrasında da biraz eşe dosta dağıtmış olduğum için tükendi. Bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir, ben de olumlu olan başkasında yan etki gösterebilir diye rahatsızlığım sırasında yediğim miktarı yazmıyorum. Ama emin olduğum birşey var acı badem kesinlikle doğal antibiyotik ve muhtemelen doğada ki en etkili doğal antibiyotiklerin başında geliyor. * Günde on adedi zehirlenmeye, 20 adedi ölümcül zehirlenmeye sebep olabilirmiş, küçük çocuklar için daha da riskliymiş. |
Ben de badem işi yapmak konusunda karar verdim.Ama bizim buralarda (balıkesir-sındırgı-akçakısrak) badem olmaz diyenler yüzünden şevkim kırılıyor.Arazimin rakımı 750.rüzgar alan bir yer.çam ormanlarıyla çevrili bir yer.Ceviz den sonra badem benim için ikinci bir heyecan olacak diye umuyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selam arkadaslar ,Badem bahcesini tel orguyle cevirdikten sonra ilk sira ekimi tel orguden kac metre icerde olmalidir,,,,
|
budama isini ehline birakirsaniz dah verimli ve saglikli olacaktir,,,
|
Alıntı:
Kanuni olarak iki ağaç arasındaki rutin mesafe ne kadar ise sınırınıza ekimi yarısı kadar içerden başlatmaalısınız. Ağaçlar arası 6 mt boşluğunuz varsa sınırınızdan 3 mt içerden ekime başlamalısınız. Bu mesafeye uymazsanız komşu bahçe sahibi yasal olarak ağaçları sökümünü isteyebilir. |
Alıntı:
Ayrıca benim bahşenin sağı solu aşağısı yukarısı orman 6 metre mesafeye uymam gerekirmi |
Sizin arazinizde ağaçların arası kaç metre? Yarısı kadar içerden başlamalısınız. Ancak komşunuz orman olduğuna göre aksi durum sıkıntı doğurmaz diye düşünüyorum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025