View Full Version : Red Robin Domates
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
resimlerde görünen yapraklar red robin için biraz büyük değil mi?
bu arada benim red robinlerim de öldüler ne yazık ki.
Sevgili h.isik sizin adiniza cok uzuldum. Onca emek vermenize karsilik bir sonuc alamamaniz buyuk bir talihsizlik. Ben simdiden size soz veriyorum eger ben yetistirebilirsem size tohum ayiracagim.
İnşallah yetiştirip tohum alabilirsiniz. Gönderemesenizde canınız saolsun. Teklif etmeniz bile beni onurlandırdı. Hemde siz taaa Kanadadan zahmet etmeyin. Burada yetiştiren arkadaşlarımız da tohum alabilirlerse bana ulaştırırlar diye düşünüyorum.
Tohumdan yetiştirebilmek ve kendi yetiştirdiğiniz domateslerin (sebzelerin) tadına bakıp tohum alabilmek. işte bunu başarmak en büyük mutluluk.
sebnem&mircan
08-06-2011, 22:23
Bunlarda benim topragin coookk altinda cimlenen supriz red robinlerim :p
Bunlarda benim topragin coookk altinda cimlenen supriz red robinlerim :p
maaşallah yavaş yavaş büyüyorlar.
sebnem&mircan
08-06-2011, 22:33
Evet dediginiz gibi yavas buyuyorlar uc gun once bogaz yerlerini soyle bir elimle karistirdim sanki daha bi canlandilar **** bana oyle geldi.
Red Robinimin bu günkü hali.
224944
Bunlar da gelecek sezonun taptaze Red Robin tohumları.
224945
224946
224947
Siz bu red robinleri neyle besliyorsunuz böyle :)
Sayın Malbman'ın göndermiş olduğu red robinlerin dün tadına baktım teşekkürler.
Bahçeye diktiklerim meyve vermeye başladı onları fotoğraflayamadım , bunlar balkonda olanlar.
Siz bu red robinleri neyle besliyorsunuz böyle :)
Sayın HUYsuz, benim Red Robin topraksız tarım, durgun su kültüründe yetişiyor:p
Sayın Malbman'ın göndermiş olduğu red robinlerin dün tadına baktım teşekkürler.
Bahçeye diktiklerim meyve vermeye başladı onları fotoğraflayamadım , bunlar balkonda olanlar.
Vehbi bey red Robininiz çok güzel formlanmış. Bol ürün almanızı dilerim.
Vehbi bey red Robininiz çok güzel formlanmış. Bol ürün almanızı dilerim.
Çok teşekkür ederim sayın Malbman sayenizde.
Türünden heralde diyip sevinmiştim oysa. Seneye bende bunlardan alayım bari diye düşünerek.. türünü öğrenmek amacıyla eski sayfalara bakarken elektrikler kesilmişti.
Madem yine topraksız tarım örneği çıktı karşıma.. hemen domateslerimi tehdit etmeye gidiyorum o halde..
Büyüdünüz büyüdünüz.. büyümediniz.. atarım sizi akvaryuma diye.. :p
Gelecek yıl bol miktarda tohumumuz olacak. Ara ara paylaşım açacağım. Takip ederseniz sizin de bunlardanınız olabilir :p:p
Moralim bozulsun sonra değil mi, bakmıyorum işte bir daha :p
Teşekkür ederim.. Praktikerde ya da bauhausda red robin etiketli tohum görmüştüm galiba. Bu konularda henüz yeni olduğum için red robininde kendi arasında bir türü olduğunu sanmıştım ama ilk sayfayı okuyunca anladım ki.. alacağımız tohum red robin olacak. Bulamazsam elinizde bulunan tohum durumuna göre yardımınızı isterim.
Gelecek yıl bol miktarda tohumumuz olacak. Ara ara paylaşım açacağım. Takip ederseniz sizin de bunlardanınız olabilir :p:p
Bol miktarda tohumunuzun (tohumumuzun) olmasına sevindim. umarım seneye redrobin tohumu yetiştirenlerden biri olabilirim.
fidem olmasada buradan bilgi edinmekteyim.
kalambaklı
17-06-2011, 13:14
Benim de dış mekanda büyütmeye çalıştığım red robin'ler.
225645
225646
225647
loveflower
20-06-2011, 12:20
Bu da benim domatesim red robin değil tiny tim başlığı olmayıca benzeri olan red robin başlığına ekledim.
226569
226570
Bu da benim domatesim red robin değil tiny tim başlığı olmayıca benzeri olan red robin başlığına ekledim.
226569
226570
Sayın loveflower, domateslerinizden koltukmu aldınız. Dallanma az gibi geldi de ondan sordum. Tiny Tim domateslerde, oturak cins olduğundan koltuk alınmaz.
loveflower
20-06-2011, 13:50
Sayın loveflower, domateslerinizden koltukmu aldınız. Dallanma az gibi geldi de ondan sordum. Tiny Tim domateslerde, oturak cins olduğundan koltuk alınmaz.
Sayın TUĞCU koltuk almadım,dallanma az oldu nedense,canım sıkılmadı değil hani ama anlamadım:( Teşekkür ederim, neden bu durumda olabilir sizce?
loveflower
20-06-2011, 14:11
maalesef tohumlar dan aldığım tohum çeşitlerinden bir çoğunu çimlendiremedim. Bir kısmını kendim ektim bir kısmını babama verdim, bir kısmınıda kayınvalideme vererek ekim 3 farklı elden yapıldı. Ekilenlerde çimlenme oranı çok az. 50 red robinden ve 50 erkenci domatesten çimlenen olmadı.
Bu sene üretim yapan arkadaşlardan şimdiden tohum talebinde bulunuyorum. Tohum alınca gönderebilirmisiniz arkadaşlar?
Elimde Tiny Tim tohumum var isterseniz gönderebilirim,ben de bu sene ilk kez deniyorum,geleneksel tohummuş eşim internetten bulmuştu,ektim yeni çimlendiler.Ama çiçekte olan tiny tim domatesim var.
loveflower
20-06-2011, 14:15
sevgili malbman sizin red robinlere maşallah diyorum.Sürekli takip ediyorum bu sayfayı hayranlıkla gelişmelerini izliyoruz domateslerinizin.Hem elinizden hem de tohumdan olsa gerek çok güzeller.Şimdiden sıraya giriyorum tohum için.Bende de tiny tim tohum var isterseniz ben de size onlardan gönderebilirim.
Sayın loveflower güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım kısa bir süre sonra tohumlar için paylaşım başlığı açacağım. O zaman size de seve seve gönderirim. Tiny tim tohumu teklifiniz için de teşekkür ederim ama göndermenize gerek yok zira domatese özel bir ilgi duymam nedeniyle duyduğum, gördüğüm her türlü domates tohumunu edinmeye çalışıyorum. Bu nedenle Tiny Tim tohumum var. Olmayan arkadaşlarla paylaşırsınız.
Sevgilerimle
Sayın TUĞCU koltuk almadım,dallanma az oldu nedense,canım sıkılmadı değil hani ama anlamadım:( Teşekkür ederim, neden bu durumda olabilir sizce?
Koltuk almadıysanız, bu domateslerin TT olduğundan şüpheliyim. Ya da çok fazla su verdiniz boya gitti.
loveflower
20-06-2011, 15:26
Sayın loveflower güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım kısa bir süre sonra tohumlar için paylaşım başlığı açacağım. O zaman size de seve seve gönderirim. Tiny tim tohumu teklifiniz için de teşekkür ederim ama göndermenize gerek yok zira domatese özel bir ilgi duymam nedeniyle duyduğum, gördüğüm her türlü domates tohumunu edinmeye çalışıyorum. Bu nedenle Tiny Tim tohumum var. Olmayan arkadaşlarla paylaşırsınız.
Sevgilerimle
Teşekkür ederim sevgili malbman,takipde olacağım:) Aslında tahmin ettim var olabileceğini sizin gibi domates pirinden.Ama ya yoksa dedim:)
Benim TT dal yapmadı çok üzüldüm.Sanırım fazla sulamışım,toprağı kurudukça sulamıştım oysa ki,bu durumda meyvesi de az olucak sanırım.
loveflower
20-06-2011, 15:27
Koltuk almadıysanız, bu domateslerin TT olduğundan şüpheliyim. Ya da çok fazla su verdiniz boya gitti.
Mesajı okuyunca tekrar paketine baktım TT.Bu durumda dediğiniz gibi çok sulamış oluyorum,artık düzeltme durumu yok sanırım suyu kesmekten başka.Çok üzüldüm gözlerinin içine bakıyordum oysa ki,suyu da toprağı kurudukça vermiştim:(
gözlerinin içine bakıyordum oysa ki,suyu da toprağı kurudukça vermiştim
Sayın loveflower aslında hatayı birazda burada yapıyoruz galiba. O kadar üstüne düşüyoruz ki su istemediği halde üst kuruluğuna aldanıp veriyoruz suyu. Nerede olduğunu bile unutmak lazım belkide biraz. Örneğin ben bugün sadece bir saksının 4-5 kere toprağını biraz kaldırıp nemine bakdım mesela :p
Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım :) altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz :o Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye :o
Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım.
gurbik67
20-06-2011, 20:20
sayın malbman komşuda pişer bize de düşer misali , maalesef ben diğer domates türleri ile karıştırdım şimdi red hangisi seçemiyorum, inşallah takip edebilirsem ben de tohum almak isterim.
Elimde Tiny Tim tohumum var isterseniz gönderebilirim,ben de bu sene ilk kez deniyorum,geleneksel tohummuş eşim internetten bulmuştu,ektim yeni çimlendiler.Ama çiçekte olan tiny tim domatesim var.
loveflower, bu sene için planladığım kadar çimlenme olmadığından diğer geniş kaba toprak koymadım. o nedenle daha fazla tohum ekemeyeceğim. Bu teklifinizi seneye ekmek üzere değerlendirmek gibi bir düşünce içerisine girsem bu ince teklifinize nezaketsizlik olur mu?
sebnem&mircan
21-06-2011, 06:26
Sayın loveflower aslında hatayı birazda burada yapıyoruz galiba. O kadar üstüne düşüyoruz ki su istemediği halde üst kuruluğuna aldanıp veriyoruz suyu. Nerede olduğunu bile unutmak lazım belkide biraz. Örneğin ben bugün sadece bir saksının 4-5 kere toprağını biraz kaldırıp nemine bakdım mesela :p
Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım :) altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz :o Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye :o
Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım.
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda ;) Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim :D
sebnem&mircan
21-06-2011, 06:37
Bu resimlerde gorulen iki ayri cins domatesmis:D buyudukce farki daha net anladim. Biri kesin red robin, otekide ya bodur cherry domates, yahutta koy domatesi. Geriye kaldi bir kok red robin hadi hayirlisi...
sebnem&mircan
21-06-2011, 06:44
226569
226570
Tebrik ederim sevgili loveflower tt niz cok guzel, insallah meyvesinide yersiniz.
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda ;) Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim :D
Köklere en uzak yerden toprağını biraz kaldırıp, parmağımı iyice dibine batırarak farkedebiliyorum aslında hala nemli olduğunuda.. sorun benim susuz kalacaklar.. sabahki güneşte yetmez bu diye dayanamamamdan kaynaklanıyor ;) Akşam bir tanesine vermemiştim mesela.. toprağına baktığımda nemliydi çünkü.. fakat sabah kalkdığımda çok erken bir saat olmasıdan dolayı, güneşin aşırı yakıcı olmamasına rağmen yapraklarının tamamı büzüşmüş, dallar ise boynunu bükmüştü. E şimdi bunu göre göre ben bir daha o neme güvenip susuz bırakabilirmiyim hiç domatisciklerimi :)
Belediyenin gelip suyu kesmediği sürece ben dayanamam sanırım :p
sebnem&mircan
22-06-2011, 05:13
Bir seyler yetistirmenin heyecanindan olsa gerek bu sabirsizlik bende de var :)
ahmetihsan
23-06-2011, 20:44
Merhabalar Saygıdeğer Forumcular;
Bu dediğiniz odada yetiştirilen fazla ışık istemeyen domates tohumlarını forumdan nasıl edinebilirim?? İlginize şimdiden teşekkürler..
Merhaba Arkadaşlar;
Bu da benim tohumunu şubatta ektiğim red robinim.
Pardon Arkadaşlar,üçüncü resimdeki tiny tim domatesi idi karışıklık oldu.Ben de hem saksıdaki hem de bahçedeki domateslerimden tohum almak istiyorum ama şimdiye kadar kızaran domatesler, salatalıklar dalında pek durmadı küçük kızım hemen koparıp yiyor sağolsun. Ama zaten herşey öncelikle onlar için değil mi? Ben kızımın şimdiden toprakla, bitkilerle haşır neşir olmasından çok mutluyum, gelecekten de umutluyum.
sebnem&mircan
27-06-2011, 05:33
Bir tanesi rr biliyorumda, otekini bilemedim :mad:
umutyolcusu
27-06-2011, 09:54
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?
Kırmızı örümcekte kükürt işe yarıyor. Belki yeni meyve vermez ama en azından olgunlaştırıp yeni tohumlar alabilirsiniz. Yine de bitkiyi kurtaramazsanız, meyvelerini güneşte kızartabilirsiniz. Benim de ilk diktiklerim kırmızı örümcekten çok çekmişlerdi, gövdeler kuruyunca pembeleşenleri güneşte olgunlaştırdım ve aldığım tohumlar işe yaradı.
Kırmızı örümcek benimde en büyük sorunum. Yaprakları resmen işgal ediyorlar. Kırmızı acı biberi sulandırıp dün verdim. Bakalım işe yarayacak mı...
Sevgi Durul
29-06-2011, 12:44
Sayın malbman'ın gönderdiği red robin tohumlarından dört tanesi çimlendi. Fakat başlarda diğer saksılarımda da, şaşırtıcı şekilde domatesler çimlendiği için red robinlerin hangisi olduğunu bilemedim. Bu yüzden paylaşımda bulunamadım. Bugün itibariyle red robinlerin durumu.
Ayrıca bir sorum olacak. Bu dört fide aynı saksıdalar. Fakat saksı büyük. Ayırmam gerekir mi? Teşekkürler...
229453
229454
loveflower
29-06-2011, 19:06
loveflower, bu sene için planladığım kadar çimlenme olmadığından diğer geniş kaba toprak koymadım. o nedenle daha fazla tohum ekemeyeceğim. Bu teklifinizi seneye ekmek üzere değerlendirmek gibi bir düşünce içerisine girsem bu ince teklifinize nezaketsizlik olur mu?
Kesinlikle nezaketsizlik olmaz.Siz ekmek istediginiz zaman bildirin yeterki
loveflower
29-06-2011, 19:14
Tebrik ederim sevgili loveflower tt niz cok guzel, insallah meyvesinide yersiniz.
Tesekkur ederim sevgili sebnem&mircan.Boyu olmasi gerekenden fazla uzadi ama suan uzerinde cicekler var hatta meyveye donuyorlar.İnsallah siz de meyvelerini gorursunuz yakinda:)
loveflower
30-06-2011, 20:27
TT domateslerimin son durumu:)
230023
230024
sebnem&mircan
02-07-2011, 05:16
Pek guzeller. Ne guzel bir duygu degil mi, emeklerinizin karsiligini alabilmek.
Sanırım Red Robinim artık uzatmaları oynuyor. Yeni çiçek açmadığı gibi, üstündekileri de dökmeye, yapraklarını kurutmaya başladı. Yenisine sağlık...
Son yeşil salkım da kızarınca toprağa vereceğim kendisini.
umutyolcusu
06-07-2011, 17:14
Sayın malbman ellerinize sağlık ve afiyet olsun.Benim de red robinlerden iki meyve kızardı ve tadına baktık bu gün,kızım çok beğendi.Ama ben RR meyvelerinin en azından 1TL büyüklüğünde olacağını sanıyordum ki yanılmışım.Sizinkiler fotoğrafta büyük görünüyor.Büyüklüğünü tasvir eder misiniz.Benim domateslerde mi bir sorun var acaba?
Sayın umutyolcusu, benim domateslerin fotoğrafta büyük görünmsei sanırım yakın plan çekim yapmamdan kaynaklanıyor.
Red Robinler çok fazla irileşmiyor ama bazı meyvelerin sizin dediğiniz gibi 1 TL kadar hatta daha da büyük olduklarını görmüştüm ama genelde daha küçük oluyorlar.
Fotoğrafta da (her ne kadar biraz bulanık ta olsa) gördüğünüz gibi, ortalama boyları 50 krş kadar. O yüzden endişe etmenize gerek yok.
Sevgilerimle
Dün eklediğim fotoğrafların altına Red Robinimin son demlerini yaşadığını yazmıştım. Ben bunun artık bitkinin yaşlanmasından kaynaklandığını düşünüyordum. Ama az önce olgunlaşan meyveleri hasat etmek için baktığımda, tüm bitkiyi kırmızı örümceklerin istila ettiğin farkettim.
Bu da bana hiç bir zaman "ben oldum" dememeyi, olayları en ince detayına kadar araştırarak olumsızlukların neden kaynaklandıklarını bulmak ve buna göre yorum yapmak gerektiğini bir kez daha öğretti.
Dün belki sorunun kaynağını bulup, sorunu çözebilecekken, büyük havalarla bitkiye karşıdan bakıp yaşlandığına hüküm verdiğim için bu gün artık yapacak hiç bir şey kalmadığını görmek büyük bir ders oldu.
Doğa insanı bir şekilde terbiye ediyor, buna bir kez daha emin oldum.
İşte bir günde enkaz haline gelen Red Robinim.
Bunlar da nispeten zarar görmemiş olan iki koltuk sürgünü. Gerçi bir tanesi çok cılız kalmış ama yine de denemeye değer. Her ikisini de bolca ilaçlayıp, köklendirmek üzere perlite diktim. Umarım köklendirmeyi başarırım.
Bakalım Red Robin koltuk sürgünlerinden de aynı kaliteyi ve aynı verimi veriyor mu, onu deneyeceğim.
Ve hasat. En irilerini tohumluk olarak ayırıp, geri kalanlarını ilgili içecek maddesine gerektiği gibi eşlik edecek şekilde değerlendireceğim :p:p
Sevgili Malbman;
Domatesler harika. Yalnız benimde kırmızı örümcek problemim var. Hatta red robinlerden sıçrayp diğer domateslerimi de tehdit ediyor. Valla artık bu minik canavarlara ilaç milaç tesir etmiyor. Geçen akşam işten gelip doğruca kucakladım koca saksıyı getirdim salonun ortasına. Tek tek elimle avlamaya başladım. Babam benim kafayı yediğimi düşünmeye başladı. Keza acı biberi dahi sulandırıp verdim. Yine de nafile. :(
Bir de sarımsaklı, arap sabunlu karışımı deneyeceğim.Yerinde durdukları gibi dek dursalar sorun yok, ağ örüp o yaprağın canına okuyorlar. Sen nasıl başa çıkıyorsun merak ettim. Bol hasatlar :p
Sevgili malbman hasatınız süper emeklerinize sağlık.
Benim domatesler sizinkilerden uzak olsun bozulmaya başladılar.
Alt yapraklardan başlayarak sararıyorlar.
Fotoyu ekleyeyim fikri olan varsa sevinirim.İlaçlanması mı gerekiyor acaba bilemiyorum.
umutyolcusu
07-07-2011, 22:01
Sevgili nardane fotoğraftan anlaşılabildiği kadarıyla sanki kırmızı örümcek sizin domateslere de uğramış gibi geldi bana ama yine tam anlayamadım.Yaprakların altlarına dikkatli bakarsanız nokta kadar koyu kırmızı böcekler var mı yok mu anlamış olursunuz.
umutyolcusu
07-07-2011, 22:03
Sevgili Malbman;
Domatesler harika. Yalnız benimde kırmızı örümcek problemim var. Hatta red robinlerden sıçrayp diğer domateslerimi de tehdit ediyor. Valla artık bu minik canavarlara ilaç milaç tesir etmiyor. Geçen akşam işten gelip doğruca kucakladım koca saksıyı getirdim salonun ortasına. Tek tek elimle avlamaya başladım. Babam benim kafayı yediğimi düşünmeye başladı. Keza acı biberi dahi sulandırıp verdim. Yine de nafile. :(
Bir de sarımsaklı, arap sabunlu karışımı deneyeceğim.Yerinde durdukları gibi dek dursalar sorun yok, ağ örüp o yaprağın canına okuyorlar. Sen nasıl başa çıkıyorsun merak ettim. Bol hasatlar :p
Sayın aydın,ben kırmızı örümcek için organik olsun diye sulu kükürt uyguladm ama nafile.Hala sorun bitmiş değil.Mecburen elle temizlemeye çalışıyorum ama baş olmuyor.Zirai ilaç şartmış maalesef:(
loveflower
08-07-2011, 20:47
Ve hasat. En irilerini tohumluk olarak ayırıp, geri kalanlarını ilgili içecek maddesine gerektiği gibi eşlik edecek şekilde değerlendireceğim :p:p
Sevgili malbman çok güzeller,ellerinize sağlık.Bu arada tohumlar da yola çıkmışlar geliyorlar:)
loveflower
08-07-2011, 20:53
TT domatesimin son durumu:)
232610
çok güzek gözüküyorlar,kokusu nasıl?
loveflower
29-07-2011, 16:45
Kokusu çok güzel, eskide kalan o hafızalardaki domates kokusu.
Kafkas57
12-08-2011, 23:43
Sayın Malbman ın gönderdiği tohumlardan ... Teşekkürler
Sayın kafkas57, Red Robin harika gelişmiş. emeğinize sağlık. Ama bitkinizi sürekli olarak kontrol etmeyi unutmayın çünkü kırmızı örümcek denilen mendebur Red Robin'i çok seviyor ve yukarıdaki mesajlarımda göreceğiniz gibi, ciddiye alınmaz ya da gözden kaçırılırsa bitkiyi bir kaç gün içinde telef edebiliyor.
Red Robin tohumu nereden temin ediyorsunuz? Tekzen ve Bauhaus'a baktım ikisinde de yoktu. Eminönü'ne gitsem bulabilir miyim?
Kış için düşünüldüğünde tohumları hangi aylarda çimlendirmeye başlamalıyız?
ebrar nisa
22-08-2011, 17:36
Bu okuduklarım çok hoşuma gitti. Evde kışın bile meyve veren bir domatesin varlığını yeni öğrendim. Hiç vakit kaybetmeden edinmek istiyorum. İnternetten mi sipariş vermeliyim, yoksa seralarda bulunur mu? İnternette satışını gördüm 9,10 tl. idi. Güvenilir olacağı konusunda endişelerim var.
ebrar nisa, benim internetten sipariş ettiğim tohumlar çok verimsiz ve çimlenmeyen tohumlar oldular. Parası hiç önemli değil, istediğim yerine başka bir cins ürün göndermişlerdi.
Arkadaşlardan ve eş dosttan gelen tohumlar ise herhangi bir sorunu olmayan tohumlardı.
Redrobin tohumları bana yeni geldikleri için henüz tohum alamadım. ben tohum aldığımda halen ihtiyacınız olursa severek gönderirim.
Elinde tohum olan var ise bende alabilirim.
ebrar nisa
23-08-2011, 17:06
ebrar nisa, benim internetten sipariş ettiğim tohumlar çok verimsiz ve çimlenmeyen tohumlar oldular. Parası hiç önemli değil, istediğim yerine başka bir cins ürün göndermişlerdi.
Arkadaşlardan ve eş dosttan gelen tohumlar ise herhangi bir sorunu olmayan tohumlardı.
Redrobin tohumları bana yeni geldikleri için henüz tohum alamadım. ben tohum aldığımda halen ihtiyacınız olursa severek gönderirim.
Çok teşekkür ederim. Verimsiz tohum yerine beklemeyi tercih ederim. İlgilendiiniz için sağolun.
whitestone58
02-09-2011, 21:19
Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba, foruma yeni üye oldum. Akvaryum hobisi ile uğraşıyorum ve bu hobi ile ilgili aquaponic sistem kuracaktım. Bitki türlerini araştırırken red robin domates türünün tamda benim aradığım bitki olduğunu gördüm (bu forum sayesinde). Ancak bu domates türünün tohumunu nereden bulabilirim bir fikrim yok (internet satışı yapan yerler hariç). Acaba mısır çarşısında bulunurmu, bir fikri olan varmı? Ya da internetten güvenebileceğim bir site tavsiye edermisiniz? Şimdiden teşekkürler.
Sayın whitestone58, Red Robin tohumu için adresinizi özel mesajla gönderirseniz bir kaç gün içinde postaya veririrm.
domatesci_1
18-09-2011, 12:43
merhaba yaklaşık 1 aydır saksıda domates yetişiyorum.. pazarda saksıdaki yeşil domatesleri görünce bi anda kendimi almış ve bu işinde buldum. başlarda az az suluyodum fakat zamanla biraz daha fazla günde 1 kez sulamaya başlayınca domateslerim bi anda kızardı :) hatta biraz önce oğlum saksıya dayandı ve kırmızıları hemen yuttu.. fakat ben tohum ekmedi. hazır ekilmiş üstünde yeşil domateslerin olduğu saksılar aldım. bu ilk deneyimim... artık eminönüne gidip büyük saksılar ve fideler almak istiyorum.
1-nerden nasıl başlmalıyım?
2-hangi tohumu almalıyım? marka kalite?
3-ev imiz bol güneş görüyor bu yetiştirme için yeterlimi?
birde saksılarımın resminebakıp yorum yaparsanız sevinirim :)
whitestone58
21-09-2011, 20:30
Sayın whitestone58, Red Robin tohumu için adresinizi özel mesajla gönderirseniz bir kaç gün içinde postaya veririrm.
Sayın malbman ilginize teşekkür ederim çok sağolun, adresimi öm gönderdim. Tekrar çok teşekkür ederim, sağolun.
domatesci_1
22-09-2011, 13:52
benim bitkilerime yorum yok :(
merhaba yaklaşık 1 aydır saksıda domates yetişiyorum.. pazarda saksıdaki yeşil domatesleri görünce bi anda kendimi almış ve bu işinde buldum. başlarda az az suluyodum fakat zamanla biraz daha fazla günde 1 kez sulamaya başlayınca domateslerim bi anda kızardı :) hatta biraz önce oğlum saksıya dayandı ve kırmızıları hemen yuttu.. fakat ben tohum ekmedi. hazır ekilmiş üstünde yeşil domateslerin olduğu saksılar aldım. bu ilk deneyimim... artık eminönüne gidip büyük saksılar ve fideler almak istiyorum.
1-nerden nasıl başlmalıyım?
2-hangi tohumu almalıyım? marka kalite?
3-ev imiz bol güneş görüyor bu yetiştirme için yeterlimi?
birde saksılarımın resminebakıp yorum yaparsanız sevinirim :)
Bence her gün sulamayın yapraklarda sararmalar var iki üç günde bir sulayın,artık sonbahar mesmime göre bitki ,çiçek tohumları dikmelisiniz bu günlerde soğanlı çiçek tohumları,lale sümbül,lilium (güz soğanları)ekmelisiniz diye düşünüyorum bol çiçekli sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileklerimle sağlıcakla büyütün.
Dosya Türü: jpg 18092011(001).jpg (49.0 KB, 45 views)
Dosya Türü: jpg 18092011.jpg (71.1 KB, 44 views
Domatesleriniz gayet sağlıklı görünüyor,afiyet olsun.
domatesci_1
22-09-2011, 14:39
Dosya Türü: jpg 18092011(001).jpg (49.0 KB, 45 views)
Dosya Türü: jpg 18092011.jpg (71.1 KB, 44 views
Domatesleriniz gayet sağlıklı görünüyor,afiyet olsun.
ancak bazı domateslerim gelişmedi fazla.. minicikler ve kzıamrya başladılar. bunun nedeni ne olabilir? birde bazılarında delikler var.. bi arada buruş buruştular?
domatesci_1
22-09-2011, 14:52
Bence her gün sulamayın yapraklarda sararmalar var iki üç günde bir sulayın,artık sonbahar mesmime göre bitki ,çiçek tohumları dikmelisiniz bu günlerde soğanlı çiçek tohumları,lale sümbül,lilium (güz soğanları)ekmelisiniz diye düşünüyorum bol çiçekli sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileklerimle sağlıcakla büyütün.
çok teşekkürler ilginize.. her gün sulayınca mı sararır bitkiler? yalnız benim cam kenarı baya baya güneş aldığı için kuruyor toprak o yüzden günde 1 kere veriyodum. mesela bu gün baktım.. toprak ıp ıslak hiç vermedim. malum sonbahar başladı ve dünden beri hiç güneş görmediler.. birde bu domatesler red robin mi? Ve bu meyveler bitince daha da hasat alabilirmiyim acaba? birde yeni evdeki domatesten ektim acaba onun türü ne olabilir? normal orta boy kırmızı domates..?
Burdaki bütün tecrübeli sabırlı bıkmadan aynı sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkürler..
domatesci_1
22-09-2011, 17:08
son halleri...?
domatesci_1
23-09-2011, 17:31
Arkadaşlar ben evdeki domateslerden tohum alıp diktiğimi söylemiştim. şimdi korkum şu acaba o domatesler hibrit olabilirmi? bunu nasıl anlayabilirim? birde hibritler meyve vermiyomuş galiba öyle mi? :(
son olarak hergün kurudukça suyla fısfıslayarak ıslatıyorum üzeri streçle kaplı. ıslatma konusunda bilgi rica ediyorum..........?
domatesci_1
24-09-2011, 17:52
elinde fazla tohum olan arkadaşlar bana gönderebilirlermi? Benim ki üstteki resimde sanırım red robin ancak yeşiller henüz tohum ayıramadım. elinde olan varsa hemen ekmeyi planlıyorum. evdeki normal domatesten çekirdek alıp ekmiştim ama ondan da pek ümidim yok.. hibrit olabilir bence... :(
sevgili buyuklerim ben en kucuk ve en tecrubesiz uyeyim herhalde ama sizlerin yorumlarinizla birseyler ogrenmeye calisiyorum. red robin tohumu isteyenler icin faydasi olacaksa diye sunu soyliyebilirim 20 gun once tekzenden aldim suanda cimlendiler buyumelerini bekliyorum. degerli bilgileriniz icin tesekkurederim..
PROGMEMO
21-11-2011, 13:00
eğer elinde fazla Red Ribon tohumu olan arkadaşımız varsa banada yollayabilirlermi acaba.
Sizlerin ürettiği domatesleri görmek gerçektende çokgüzel. Ben alışveriş merkezlerinde satılan tohumlardan almak istemiyorum ücreti ne ise öderim sizlerinki gibi sağlıklı domateslerimin olmasını istiyorum.
İlgilenen arkadaşlar bana özelden mesaj atarsa şimdiden teşşekkür ederim
red robinlerin saksı isteği nedir acaba? sırık domatesler gibi 10 lt su şişesi mi ister onlar da yoksa daha küçük standart bir saksı da olur mu?
limon_sever
22-02-2012, 14:47
red robinlerin saksı isteği nedir acaba? sırık domatesler gibi 10 lt su şişesi mi ister onlar da yoksa daha küçük standart bir saksı da olur mu?
Ben 2 litrelik saksılarda yetiştiriyorum. Gayet sağlıklılar. Sonbaharda epey bir ürün aldım. Yeni fidelerde çiçek gözü oluşturmaya başladı. Onlarda yakında meyveye durur.
amatör hobici
22-02-2012, 19:05
Sn.cegoba,
Red Robin domates 25 x 25 saksılarda rahat yetişebilir..
zekkayseri
22-02-2012, 20:00
*** arkadaşlar
Eğer kayseride red robin domates yetiştiren arkadaş var ise bende tohum isterim.
Kıbrıs_Doga
03-04-2012, 21:10
sayın malbman,
eğer elinizde biraz tohum varsa talibim. 3-4 tane olsa çok memnun olurum :))
cnyoldas
26-05-2012, 01:21
10 adet red robin çimlendirdim. şuanda 15 cm boyundalar. 4 tanesinde domatesler mevcut ( henüz yeşiller ) , damla sulama sistemi kurdum. ml/saat şeklinde kesintisiz olarak suluyorum. ml/saat yazdım ancak 1 saatte kaç damla eder sayamadım ama toplam saatlik 5ml reye denk gelicek şekilde damla damla suluyorum. Acaba saatlik 5ml red robin için yeterli mi yoksa fazla mı ? **** Red robinlerin su ihityacı nedir ? ml olarak cevap verebilen olursa sevinirim. istanbulda yetiştiriyorum.
Arkadaşlar selamlar; red robin yetiştirmek istiyorum.Elinde tohum olan bir arkadaş bana özelden mesaj yollarsa mutlu olurum.Kargo ücretini ödeyerek alabilirim.
islam_joker
19-06-2012, 00:21
meh12, acaba sizin red robinler fazla güneş aldığı için mi böyle büyük bende 1 adet var yükseklik 25 cm civarı 4 5 tane kızaran var vede epey yeni gelişen domatesler ama ne varki boyda küçük acaba fark nedir
kalambaklı
02-07-2012, 08:23
Benim redrobinlerin meyveleri olgunlaşmaya başladı.
314598
Basar Bolukbas
03-07-2012, 08:43
Sevgili Arkadaslar
Benim sorunum domateslerim az sayida cicek veriyor ve bazi ciceklerin boyun kisimlari sarariyor, ve sonra bu cicekler cansizlasmaya basliyorlar.
Bu durum sizce neden olabilir.
Tesekkurler.
Bu Red Robin domatesin heirloom olduğundan emin miyiz?
Internette yabancı kaynaklarda yaptığım araştırmaya göre hybrid olma olasılığı çok yüksek.
Bunu anlamanın en iyi yolu ikinci veya üçüncü nesil tohumlardan Red Robin yetiştirenlerin deneyimlerini yazmalarıdır.
Verilecek bilgiye göre alacağım tohumları gelecek yıl ekip ekmemeye karar vereceğim.
kalambaklı
04-07-2012, 12:34
Sayın Serpent, ben red robin tohumlarını kendi domateslerimden alıyorum ve üç yıldır da ekiyorum.
Sayın kalambaklı,
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.
Tekrar ekeyim mi ekmeyeyim mi endişesinden kurtardınız beni.
Eğer bu tohum hybrid değilse korkunç pahalıya satılıyor. Yurt dışından kızımın yolladığı 7 adet tohum 1.95 Dolardı. Yani tanesi 50 krş ediyor ki hakikaten altın fiyatı gibi bir şey.
Tekrar teşekkürler..
limon_sever
06-07-2012, 18:35
Bahçede bir kök red robin domates.
316105
limon_sever
29-07-2012, 10:30
Bahçede ve saksıda red robin yetiştiriyorum. Saksıdakilerin meyveleri daha küçük oluyor. Bahçedekiler nedense daha büyük. Arada 1,5-2 kat fark var.
321971
321972
Benim de 3-4 ay önce fidancıdan aldığım cherry domateslerim vardı, saksıya ekmiştik. Fidanlardan ikisini bir süre sonra bahçe toprağına indirmek zorunda kaldık, hem daha hızlı geliştiler hem de saksıda kalanlara göre meyveleri daha büyük oldu, aynı sizin söylediğiniz gibi.
Red Robin'lerin tatları nasıl peki? Umarım güzeldir.
limon_sever
29-07-2012, 18:27
Tadı çok güzel. Eskiden yediğimiz domates tadlarını aratmıyor. Tek sıkıntıları, kabuklarının çok sert olması.
Görüntüsü çok hoşuma gitmişti, bu sene yetiştirmek istemiştim ancak maalesef tohumunu bulamamıştım. Ama madem tadı güzel, seneye yetiştirilecek domatesler listemde mutlaka olacak. :)
old_platanus
04-08-2012, 19:12
Balkonum daki çilekler,chery domatesleri,minyatür güllervs
selamlar sayın meh balkon süper olmuş seneye bnde yapacam aynısından pimaşlar kaçlık pimaş ve içi toprakmı dolu sulama sistemi nasıl acıklarsanız sevinirim iyi hasatlar:eek:çok çok çok beğendim
kalambaklı
04-08-2012, 21:09
Redrobin'lerin hasatı bitti, bende tekrar ürün toplayabilirmiyim diye budama yaptım ve kısa sürede ana gövdeden dallanmaya başladılar.
Belki son turfan'da domates alacağım.
323379
323380
islam_joker
05-08-2012, 19:20
ya bu red robin şimdi tamamen kururmu yoksa hiç ellemeden kenara koyarsak bu ölür mü yoksa yaşarmı birde aya göre tohum ekimi olan bir bilgi vardı onu koyabilirseniz sevinirim
Bir kaç gün önce ektiğim red robinlerim. Toplam 20 tohum ektim ve 15 tohum çıktı. Kalan 5 tohum konusunda şüpheliyim. Ya çıkmayacaklar ya da çok derine ekildiler.
toprak kız
16-10-2012, 11:03
merhaba bende bu minik domateslerden yetiştirmek istiyorum terasımda elinde tohumu olupta bana gönderebilcek arkadaşlar var mı ?umarım birileri sesimi duyar yardımlarınızı bekliyorum
merhaba bende bu minik domateslerden yetiştirmek istiyorum terasımda elinde tohumu olupta bana gönderebilcek arkadaşlar var mı ?umarım birileri sesimi duyar yardımlarınızı bekliyorum
Sayın toprak kız elimde az miktarda tohum kaldı. Kalan bu tohumları sizinle paylaşabilirim. Lütfen özel mesaj bölümünden adres bilgileri için bana ulaşın.
Elinde tohum olan var mı acaba?
5-10 Lt'lik su bidonlarında sadece doğal gübre vererek Red Robin yetiştiriyorum. Yukarıdaki fotoğraflarda saksılar daha küçük olmasına rağmen epey verim alınmış. Benimkiler ise saksı başına 10-12 kadar. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?
zakharion
20-05-2013, 16:56
arkadaşlar. alışveriş yaptığım sitede red robin tohum şu an yok. takas yolu ile bana 5 ya da 10 tane tohum yollayabilecek arkadaş var ise bana mesaj atabilir. karşılığında Minyatür marul tohumu tom thumb ve fındık turp tohumu ile birlikte rahatsızlık vermeyen acı biber tohumu vereceğim. biber zamanı geçti ama tüm bunlar saksı için idealdir. marul tohumu ise tüm mevsimlerde ekilir. bursa veya marmara bölgesi yollayabilecek arkadaş varsa bana ödemeli olarak yollayabilirmi. ayrıca kendim yolladığımında kargosunu karşılarım. ilgilenen arkadaş varsa teşekkür ederim.
zakharion
20-05-2013, 19:08
Yumurta ambalajında iki kez denememe rağmen fide elde edemedim. Tohumlar çimleniyor ama çıkan filizler bir kaç gün sonra hep birlikte ölüyor. Sanırım sayın ormanx' in dediği gibi sığ kalıyor bu ambalajlar. İki kez aynı sonucu alınca ben yine eski usule; plastik bardakta çimlendirme usulüne geri döndüm.
mesaj biraz eski ama yinede denemek isteyenler için bir hatırlatma yapayım, yumurta kartonu muhtemelen kimyasal içeriği ağır olan bir karton, ben mangal tutuştururken yumurta kartonu kullanırım, sönmek bilmez ve sonuna kadar yanar, belkide bu kimyasal fideye zarar veriyor olabilir, ben fide için plastik viyol kullanıyorum, birkaç sene gidiyor, tanesi 1 lira ve poşet satan yerlerde bulunur, benim aldığımda 67 yuva var ve tüm ektiğim biber domates marul fesleğenlere 2 viyol yeterli oluyor
Manifesto
20-05-2013, 21:02
arkadaşlar. alışveriş yaptığım sitede red robin tohum şu an yok. takas yolu ile bana 5 **** 10 tane tohum yollayabilecek arkadaş var ise bana mesaj atabilir. karşılığında Minyatür marul tohumu tom thumb ve fındık turp tohumu ile birlikte rahatsızlık vermeyen acı biber tohumu vereceğim. biber zamanı geçti ama tüm bunlar saksı için idealdir. marul tohumu ise tüm mevsimlerde ekilir. bursa veya marmara bölgesi yollayabilecek arkadaş varsa bana ödemeli olarak yollayabilirmi. ayrıca kendim yolladığımında kargosunu karşılarım. ilgilenen arkadaş varsa teşekkür ederim.
Tohum yok ama 19'luk saksıda (ortalama 2 lt'lik saksı) yeni çiçeklenmiş olarak var.4-5 adet verebilirim ama kargo ücreti adette 20 tl yi bulur.
zakharion
20-05-2013, 21:49
Tohum yok ama 19'luk saksıda (ortalama 2 lt'lik saksı) yeni çiçeklenmiş olarak var.4-5 adet verebilirim ama kargo ücreti adette 20 tl yi bulur.
teşekkür ederim ama adana uzak olduğu için fideler zarar görebilir, ben yine tohum arayışına devam edeyim, hiç olmadı alış veriş yaptığım siteden temin edeceğim, şu an yokmuş, ama size bahsettiğim tohumlar lazım ise gönderebilirim,
Manifesto
20-05-2013, 22:54
teşekkür ederim ama adana uzak olduğu için fideler zarar görebilir, ben yine tohum arayışına devam edeyim, hiç olmadı alış veriş yaptığım siteden temin edeceğim, şu an yokmuş, ama size bahsettiğim tohumlar lazım ise gönderebilirim,
Teşekkürler.Bana lazım değil.
zakharion
22-05-2013, 09:29
neyse , temin ettim. Inşallah sağlam bir sitedir de tohumlar sağlam çıksın,
Arkadaşlar red robin tohumu paylaşacak arkadaşlar yok mu tohum takas şenliğinde?
Red robinler cicekleniyor. Gunese ne derece dayaniklilar acaba. Su an sadece aksam gunesi aliyorlar. Eger dayanabiliyorlarsa tum gun gunese de koyabilirim.
http://r1305.hizliresim.com/19/u/nh79y.jpg
zakharion
26-05-2013, 22:13
arkadaşlar, daha önce red robin ve tıny tim domates yetiştirmedim, cinsini bilmediğim bir chery domates yetiştirmiştim, şu an domates için 5 adet uzun büyük saksım var, saksıların ikisi öğlene kadar, ikisi tüm gün biri öğlenden sonra güneş görüyor, size soracağım şu, red robinlerden fire vermezsen sadece red robin ile devammı edeyim, yoksa tıny tim ile karışık devammı edeyim, tıny tim in red robinden farkı çok varmı, ikisini birden yetiştirmis arkadaşlardan bilgi ve öneri almak istiyorum, ve tohumları karanlık kuru bir ortamda ama aynı zamanda havada alsın diye tuzluk içerisinde saklamak uygunmudur, çünkü daha önce kavanoz içerisinde bozulma olmuştu, aynı bakliyatlarda olduğu gibi, bakliyatlar kapalı ortamda kolay güveleniyor, ama ağzı açık kapta bozulma olmuyor, tuzluk sizce mantıklımı, daha önce domates tohumlarını peçete üzerinde kurutup peçete ile saklıyordum, tabi ondanda fire alıyordum, tabi artık deneme yanılma yöntemi uygulamak istemiyorum, teşekkürler,
Özgür Çifci
27-05-2013, 23:00
bilgiler için teşekkürler
mini mini red robinler...
http://s1306.hizliresim.com/1b/g/p4u23.jpg
sonfenomen
19-06-2013, 08:58
Uzun bir aradan sonra tekrar 5 adet red robin tohumu ektim. 3. günün sonunda 5 adet tohumdan 4'ü çimlendi gerçi ekim için biraz geç kaldım herhalde ama olsun en son denememde çok güzel büyütmüş ama domates alamamıştım inşallah bu sefer başaracağım :)
zakharion
21-08-2013, 22:45
red robinler istenen kıvama geldiler, çok geç ekmiştim, haziran başıydı, şu an boyları 15cm civarı, ve her biri en aşağı 20 meyveli, tek amacım şu an seneye tohum üretmekti, ama fazlasıyla bereketli çıktı, tıny tim ve mini kiraz sırık tip domates saksıda hem verimsiz hemde görünüş olarak güzel değildi, erken zamanda ekmiş olsam verim belki daha çok olacaktı, toprak olarak torf diye kandırılan humuslu toprak çay atığı tarla toprağı kum karışımı gevşek bir toprak, ayda bir olmak üzere bir çay kaşığı kuru türk kahvesi ve haftada bir yeşil bitki kompostası ihmal edilmedi, sulama 3 günde bir, yani acı biberler yapraklarını tam salmaya başlarken, seneye tıny tim veya başka bir cins düşünmüyorum,http://n1308.hizliresim.com/1d/p/rs49l.jpg
http://o1308.hizliresim.com/1d/p/rs4c9.jpg
Herkese merhaba. Forumu keşfettiğimde bu kadar çok domates severi bir arada görünce çok şaşırdım ve sevindim. Birkaç ay önce IKEA'dan küçük domates bitkisi alarak bu kervana katılmış oldum yalnız yetiştirdiğim domatesin cinsini bir türlü kime sorduysam bilemediler. Bazıları Red Robin, bazıları Tiny Tim, bazıları da farklı şey söylüyor. Tecrübenizi paylaşır mısınız? Görsel burada: tomatoes - Which tomato variety is this? - Gardening & Landscaping Stack Exchange (http://gardening.stackexchange.com/q/8025/2485)
zakharion
26-08-2013, 19:50
Bence red robin değil, eskiler daha iyi bilir ama bence sarkan tip kiraz domates, yaprakları değişik tip olduğu için böyle dedim, bu bölüm red robin bölümü, ama başka bir konu olarak mini kiraz chery domates bölümünde bunun resmine rastlamıştım oradan araştırın, eğer sarkan tip ise yükseğe asmanız gerekir, kolay gelsin
Teşekkürler cevabınız için, o zaman demek ki Red Robini eleyebiliriz en azından. Bana da Red Robine göre yaprakları daha koyu gibi geliyordu.
zakharion
26-08-2013, 22:30
birde şu var, eğer domatesiniz hydbird ise tohumlardan seneye boş çıkarsınız, verim, lezzet, koku ve görsellik acısından red robin bir tutku, bir hobidir, kışın bile yavaş gelişme ile de olsa mutfakta yetiştirme imkânı varmış, ben bu sene deneyeceğim, yani 4 mevsim domates kokusu alabilirsiniz, birkaç tür yetiştirdim ama bu foruma denk geldim. Müthiş bilgiler edindim. Eğer domates yetiştirmek istiyorsanız red robin tohumu edinin derim, teşekkürler
Bitkinin cinsini bilmediğimden hybrid mi, heirloom mu olduğunu da bilemiyorum doğrusu. Ama paylaştığım bitki ömrünü birkaç ay önce tamamladı. Onun tohumlarından şu anda yeni dört adet domatesim var. Bir kaç gün önce çiçekleri gözüktü, bir ara fotolarını paylaşırım ama öncelikle paylaşabilmem için cinsini belirlemem gerek, bu konu içinde paylaşmam doğru olmaz sanırım.
zakharion, bu arada bitkilerinizin yapraklarında güneş yanmaları, lekeleri var. gün boyu mu kalıyorlar güneş altında?
zakharion
27-08-2013, 23:46
zakharion, bu arada bitkilerinizin yapraklarında güneş yanmaları, lekeleri var. gün boyu mu kalıyorlar güneş altında?
evet gün boyu güneş altında, ayrıca iki saksı öğlen 1 e kadar gören ve iki saksı öğleden sonra güneş görenler var, bunları deneme amaçlı yaptım, en sağlıklı olan bunlar oldu, güneş yanması ise tahminen sulama yaparken yaprağa su değmesi olabilir diye düşünüyorum, zaten bir kaç yaprakta yanma mevcut, fotoğraf gece çekimi olduğundan tam yansıtmamış olabilir ama çok sağlıklı diye düşünüyorum,
shawshang
22-10-2015, 07:56
sayenizde bende red robin ile tanıştım
http://i12.photobucket.com/albums/a241/tugral77/Topraksiz%20tarim/IMG_0242_zpsxjvlt7td.jpg
shawshang
29-10-2015, 20:47
gelismesi gercekten cok yavas
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/29/7bdeb656eb484e76027c4a7acee1e47e.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Arkadaşlar merhaba,
Başlık altında ki nerdeyse bütün yazılanları okudum ve red robin tohumlarım bugün elime geçti. İlk defa evde bitki yetiştireceğim, kafamda bir ekim planı oluşturdum yanlış düşündüğüm veya atladığım bir kısım varsa yardımcı olursanız sevinirim.
1- Tohumları bir gün nemli bezde bekleteceğiz.
2- Torf-toprak karışımı ufak bir bardağa alıp üzerini örtecek kadar torf koyuyoruz ve streç filme sarıp ara sıra kontrol edip sprey ile nemli kalmasını sağlıyoruz.
3- Çimlenince güneşli bir yere alıp az miktarda nemlendiriyoruz. (Çimlendikten sonra ne kadar su vermemiz lazım yaklaşık bir çay kaşığı vs ?)
4- Yaklaşık 10cm ve kalem kadar bir kalınlığa ulaşınca, şaşırtma yapıp esas saksımıza alıyoruz.
5- Saksının 20cm çapında ve 6-7 litre olması yeterli. (Saksıya dikmeden önce bir şaşırtma daha yapmaya gerek var mı?)
6-Bahçe toprağı, torf ve gübre karışımı kullanıyoruz.(Önerdiğiniz oran nedir?)
7- 10 günde bir sıvı besin verirsek iyi olur.
8- Koltuk alma işlemi yapmıyoruz.
9- 2 günde bir sulama yeterli.
10- Sonra afiyet olsun :)
Okuduklarımdan böyle bir temel çıkardım. Eklenecek bir şey varsa ve sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum.
emrebakan
13-01-2016, 11:05
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 ay önce çimlendirdiğim tohumlarımın son hali fotoğrafta görülmekte. Internetten red robin tohumu olarak satın aldım. Ancak forumdakilere göre gövdesi cılız duruyor ve yukarı doğru büyüme eğiliminde gibi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Red robin tam bodur bir domates çeşidi sizin ektiğiniz tohumlar sırık gibi duruyor. Tohumlar karışmış bence.
bu domatesin tohumundan elinde olan varmı acaba çanakkalede yazlığa ekmeyi planlıyoruz
sındırgılı
09-03-2016, 05:08
15 gun oldu sasirtali, bence garip bir durum var.;
toprak gubreli ;
yoksa sokup kok budamasi mi yapmali ?
ilk defa basima geliyor ;
eurosat55
05-04-2016, 09:45
Sayın sındırgılı sorununuzun ne oldugunu yazmamışsınız,sorununuz nedir ?.
sındırgılı
06-04-2016, 06:45
tohumlarin 5 tanesini cimlendirmistim. Sadece 1 tanesini yasatabildim.( Belki, mevsim uygun olmadigindan )
Bugun itibari ile iyi gorunuyor.
Fakat daha cok var , meyvesini yemeye...:))
shawshang
20-04-2016, 09:46
gelismesi gercekten cok yavas
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/29/7bdeb656eb484e76027c4a7acee1e47e.jpg
606754
6 ay oldu :)
shawshang
02-05-2016, 08:33
boyu uzamasa da her gün yeni çiçekler veriyor fakat eskiler kuruyor. Domates göremedim daha
...Domates göremedim daha
Bu konuda pek tecrübem olmasa da domateslerin tozlaşabilmesi için bir şekilde sarsılmaları gerektiğini öğrendim. Bunu ya rüzgar, böcekler falan yapacak ya da kendimiz...
Sizin domatesiniz dışarıda duruyor olmasına rağmen tozlaşma sorunu yaşadığına göre bence sabahları (çiçekler tam açıkken) gövdeye ufak fiskeler vurarak bitkinizi sarsmanız işe yarayacaktır. Benim red (http://www.agaclar.net/forum/1458245-post436.htm) ev içinde yaşıyor ve bu yöntemle meyve tutmaya başladı.
Bence denemeye değer :rolleyes:
shawshang
02-05-2016, 16:50
Deneyelim :)
shawshang
03-05-2016, 08:03
dün akşam ve bu sabah sağlı sollu osmanlıyı yapıştırdım :)
shawshang
04-05-2016, 08:07
osmanlı işe yaradı :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/d0dcf5e0ca0ff5bb01aea87dab295b3f.jpg
Maşallah çok sevindim, umarım bütün çiçekleriniz domates olur ;)
ibrahimes
02-07-2016, 16:05
Oz26 abimden tohumlarını aldığım red robinler kizarmaya başladı. Daha fazla domatesim olabilirdi ama misafir cocuklarinin saldirisina maruz kaldilar [emoji1] Her evresini fotoğraflamistim ama telefonum kırıldığı için onlara erisemiyorum. Buradan tekrar tesekkur ediyorum kendisine...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160702/c2ab99281c33ec3eea512bf0fba6636e.jpg
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
atkafası
26-07-2016, 15:09
boyu uzamasa da her gün yeni çiçekler veriyor fakat eskiler kuruyor. Domates göremedim daha
sevgili shawshang, saksınızın küçük gelme ihtimali de var. saksınızı büyütmeyi deneyebilirsiniz.
nullreference
07-03-2017, 20:51
Sebze yetiştirme konusunda hiç tecrübem yok. Bu siteden edindiğim bilgilere göre balkonda red robin türü domates yetiştirmeye karar verdim. Domates tohumlarını bir internet sitesinden satın aldım. Tohumların daha kolay çimlenmesi için bir gün boyunca nemli bir pamuğun içerisinde beklettim. Bugün tohumları ektim. İnşallah sonuç olumlu olur. Yetiştirme sürecini bu başlık altından paylaşmaya çalışacağım.
nullreference
12-03-2017, 18:30
Bir tanesi iki gün önce çimlendi ama diğerlerinden hiç hareket yok yakında onların da gelmesi lazım bekliyorum. Pencerenin önüne koydum daha fazla ışık alması için. Pencerenin önünde kalorifer var kötü etkinir mi bilmiyorum.
Merhabalar,
30cm'lik diktörtgen saksılara 2 red robin ideal midir?
eurosat55
07-04-2017, 07:24
nullreference ,redrobin tohumlarının çimlenebilmesi için kesinlikle bulundugu ortam sıcaklığı 24-25-26 civarlarında olması gereklidir.Yoksa tohumlar çimlenmiyor.
Sanırım tohum için biraz geç kaldık, fide satışı henüz bulamadım. Bildiğiniz bir yer var mı şuan fide satışı yapan?
eurosat55
14-04-2017, 08:26
Merhabalar,
30cm'lik diktörtgen saksılara 2 red robin ideal midir?
İdeal saksı hacmi 8-10 lt olmalı,aksi durumda verim düşük oluyor..
Musa Gündoğan
22-04-2017, 08:54
Bir tanesi iki gün önce çimlendi ama diğerlerinden hiç hareket yok yakında onların da gelmesi lazım bekliyorum. Pencerenin önüne koydum daha fazla ışık alması için. Pencerenin önünde kalorifer var kötü etkinir mi bilmiyorum.
sanırım o üstünde çıkan şey sadece ot çünkü 1 tanesinin biranda bu kadar büyüyüp diğerlerinin hiç etkilenmemesi pek mümkün değildir. bence ot
frknaksakal
15-06-2017, 17:03
Herkese merhabalar bende yaklasik bir hafta once tohumlarimi torfa gomup cimlendirdim. Simdi her biri bir domates fidecigi. Lakin kafamda bir kac soru var yardimci olursaniz cok sevinirim.
Ilki toprakla alakali. Topragin sadece torf olmamasi gerekiyor sanirim besleyici olmadigindan peki nasil bir formul en ideali olur? Ya da akilli gubre denen havas salinimli kimyasal gubreleri torfla kullansam tek basina yeterli olur mu sizce?
Ikinci sorum ise isik konusuyla ilgili. Salon dogrudan gunesi sadece bir kac saat sabahlari goruyor onun disinda aydinlik ancak fidelerin boynu hep isigin geldigi yone dogru egiliyor. Bu konuda tavsiyeniz nedir?
Son olarak sasirtma yapmak sart midir sasirtma yapilmazsa ne zarari olur?
frknaksakal
17-06-2017, 17:50
Yok mu tecrubelerini aktaracak biri sevgili forum sakinleri?
frknaksakal
16-08-2017, 11:07
Merhabar bu sene ilk defa red robin yetiştirmeyi demedim. İlk başlarda biraz kötü idare etsem de toparlayıp 4 bitkiyi büyüttüm. Şuan her daldan tomurcuk fışkırıyor ancak yaklaşık 3 4 haftadır çiçeği düşen meyveler aynı boyda hiç büyümediler.
Bahçe toprağına yaklaşık iki koca avuç solucan gübresi ve 2 yemek kaşığı dolusu leonardit karıştırdım fideleri ekerken ve ara ara solucan gübresi ekliyorum az miktarlarda. Gün doğumundan öğlen 12 ye kadar aralıksız güneş görüyorlar. Meyvelerin büyümesi için ne yapmam gerekiyor nerede hata veya eksiğim var.
Arkadaşlar budamada önemli. Bende çok budamışım. 90 derece çıkan çiçeksiz dalları budamanızı öneriririm. Benim 3 saksida var. Masallah dökmeye basladi meyvalarini red robinlerim.:dilli:
mehmeter281
11-12-2018, 19:33
Arkadaşlar konu biraz eski ama red robin tohumuna ihtiyacım var. İnternet'ten aldım büyüdüler farklı, sırık domates çeşidi çıktı. Güvenilir bir site söyleyebilecek, satabilecek veya alıcı ödemeli yollayabilecek biri var mı ?
Merhabalar, 1 haftadır internette red robin fidesi arıyorum ancak bulamadım. Şuan satış yapan biryer bilen çıkar mı acaba?
mr.nobody
03-05-2019, 15:46
Merhabalar, 1 haftadır internette red robin fidesi arıyorum ancak bulamadım. Şuan satış yapan biryer bilen çıkar mı acaba?
ben internetten tohumunu aldım hocam, tavsiye etmiyorum. çimlenme oranı %30 civarında seyrediyor ayrıca çok yavaş büyüyorlar.
tarhunzas
26-09-2021, 16:01
Elinde fazladan Red Robin domates tohumu olup paylaşabilecek olan var mı? İnternetten aldığım tohumlar farklı cins çıktı hep emeklerim boşa gitti. Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
Naive green
05-05-2022, 21:24
Sonunda tüm konuyu okumayı başardım. Sadece geceleri bakabildim, 3 gün sürdü. Okuması çok zevkliydi ve çok bilgilendirici oldu. Rr'ci herkesin ellerine sağlık diyorum 🍅 ( konuya üye oldum, devamı gelirse aynı heyecanla okurum)
Vay canına. Aradan 12 yıl geçmiş. Madem başlık yeniden canlanmış, ben de Red Robin güzellerimi yükleyeyim.
Bu birinci
726096
Bu da yakın plan meyvesi
726097
Varan iki
726098
Yakın plan ikinci meyve
726099
Umarım Red Robinlerin devamı gelir.
eses262626
30-11-2022, 20:56
bu domates gördüğüm kadrıyla sadece saksıdamı yetiştriliyor. bahçede ekip performansını gözlemleyen oldumu. bir arkadaş bu sene bana 15 kadar tohum verdi oda saksıda yetiştiriyor. bahçede dayanırmı. eskişehir ortamında deneyimi olan varmı.
AlimHakan
12-01-2023, 23:12
bu domates gördüğüm kadrıyla sadece saksıdamı yetiştriliyor. bahçede ekip performansını gözlemleyen oldumu. bir arkadaş bu sene bana 15 kadar tohum verdi oda saksıda yetiştiriyor. bahçede dayanırmı. eskişehir ortamında deneyimi olan varmı.
Her bitkide olduğu gibi bitkilerin esas performansını göstereceği yer topraktır.****** toprağınızın durumu da önemli etken.Bu bitkiyi bu kadar popüler yapan yeri olmayan kişilerin saksıda domates yetiştirmesine olanak vermesidir.Ağustos ayında tohumdan çimlendirdiğim ve şuan meyveye durmuş red robinlerimin resimlerini yükleyeyim de konu devam etsin :)
AlimHakan
13-01-2023, 13:19
Ağustos ayında çimlendirdiğim 10 tohumdan elimde sadece bir tanesi dayanabildi.Şuana kadar dışarıda durdu.Üzerinde 10 tane meyvesi var.Ama yaza göre gelişim yavaş.Antalya da yağmur ve fırtınadan dolayı yan yatmıştı.Kazığa sabitlemek zorunda kaldım.
727752
727753
AlimHakan
08-03-2023, 07:58
Güncel olarak domateslerin kızardı.Ama hastalıktan dolayı gelişim durdu.Havaların ısınmasıyla alt taraftan yeni sürgünler verdi.Üst taraftaki domatesler olgunlaştığında yukardan budama yapıp alt sürgünlerden devam edicem.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.