PDA

View Full Version : Red Robin Domates

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

malbman
18-03-2010, 10:16
Sayın serkan06, aramıza hoş geldiniz. Öncelikle, yardım istediğiniz konuların tamamını forumda geniş şekilde bulabilirsiniz. En kısa zamanda forumu dikkatli bir şekilde okumanızı öneririm.

Marketten aldığınız domateslere gelince, hibrit tohumdan yetiştirilmiş domates olma ihtimalleri çok yüksek olduğu için, tohumları ilk bitkinin verimini vermeyecektir. Bu nedenle evladiyelik denilen, hibrit olmayan tohumlardan alarak başlarsanız daha iyi olur. Daha vakit erken. Kısa zamanda tohumlarınızı temin edip tekrar başlayabilirsiniz.

Bir de kendinizi burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595)tanıtırsanız seviniriz.

Çalışmalarınızda başarılar.

serkan06
18-03-2010, 10:38
Sayın malbman forumu bir süredir okuyorum.Ama malumunuzdur bu konunun 53 sayfa kadar bir uzunluğa sahip olması ve benimde vaktimin kısıtlı olması gibi sebeplerden tamamını okuduğumu söyleyemem.Bazı konular hakkında fikir sahibi olsamda bazı durumlarda değişik fikirler olduğundan tam olarak hangisini uygulayacağıma karar veremedim.Tohum konusuna gelince forumun bir köşesinde yeni kullanıcılara tohum sağlanmadığı gibi bir yazı görmüştüm.:)Bu yüzden biraz daha aktif olduğumda arkadaşlarla iletişime geçip inşallah tohum sahibi olacağım ya da başka şekillerde edineceğim.Saygılar.

ayhan74
18-03-2010, 11:04
Arkadaşlar, herkese merhaba,

Birkaç gün önce "gitti gidiyor" sitesinden "tiny tim" diye satılan saksılık cherry domates tohumu sipariş vermiştim ve elime ulaştılar. Sizin yazdıklarınızı okuyunca kafama takıldı. Acaba bunlar red robin midir? Bilen bir arkadaş varsa, yardımcı olursa sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar, saygılarımla.

malbman
18-03-2010, 11:06
Sevgili ayhan74, aldıkların farklı bir çeri domates çeşididir ve Red Robin'le tek benzerliği çeri cinsi olmasıdır:p

ayhan74
18-03-2010, 11:23
Sayın malbman,
Çok teşekkürler. Bir soru daha sorsam umarım fazla olmamış olurum.
Tiny tim'leri de diğer domates çeşitleri gibi durgun veya akan su da yetiştirebilirmiyim.?
Saygılarımla

malbman
18-03-2010, 11:38
Sevgili ayhan75 domateslerini her şekilde yetiştirebilirsin.

Aklına takılan her türlü soruyu da (uygun başlıkta olmak koşuluyla) sorabilirsin. Hiç fazla gelmez. Elimizden geldiği, bilgimizin yettiği kadar cevaplamaya çalışırız.

Dudi
19-03-2010, 07:54
RR ları şaşırttım dün akşam, yaprakları kötü olanı şaşırtmadım ama onu afaroz ettim. Ne olur ne olmaz, onda bir hastalık varsa diğerlerine geçmesin.Bakalım gelişimi nasıl olacak :)

superburak
19-03-2010, 09:09
merhaba arkadaşlar.
tiny tim mi yoksa red robin mi daha çok verim veriyor

hobbytarim
19-03-2010, 11:22
Bunlarda evimdeki durgun sudaki red robinler.

snszm
19-03-2010, 16:56
Herkese iyi çalışmalar dilerim.. Benim sizlere ufak bir sorum olacaktı.Herhangi bi sebze **** meyva tohumunu katı kültür ortamında tohumlandırdıktan sonra toprağa alsak toprakta yaşama umudu varmıdır? Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

malbman
20-03-2010, 11:00
Red Robinlerim tomurcuklandı. Bu defa çok çabuk davrandılar gibime geldi ama... Şikayetçi değilim tabii:p:p

Dudi
20-03-2010, 11:07
Çok güzeller sevgili malbman :) İnşallah bende tomurcuklarını görebilirim daha çok küçük bu yavru

malbman
20-03-2010, 11:33
Büyür o ablası büyür, merak etme. Pek yakında tomurcuk bile verir. Çok sağlıklı duruyor.

günebakan
20-03-2010, 12:21
Buda benim micik red robinim. Daha çok küçük büyüyecek minik minik domates olacak İnşallah:)

131307

kalambaklı
22-03-2010, 15:55
Sevgili envor, Manisa' dan gelip İzmir / Urla toplantısında bizleri onurlandırmanın yanında üyelerimizle birlikte bana da vermiş olduğun red robin tohumları çimlendi, çok teşekkür ederim.
Sevgiyle kal,

Douglas Fir
23-03-2010, 09:42
Yaşasın! En sonunda Red Robin'lerimin üzerindeki çiçekler domatese dönmeye başladı. 1-2 tane domates alsam gam yemeyeceğim. Zaten artık bahçe domatesi zamanı yaklaşıyor.

malina
23-03-2010, 12:15
Arkadaşlar, tohum fide arayışında olanlar, bunu forumun uygun bölümlerinde yapmalı.

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=128)
Tohum Satış (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=348)
Fide, Fidan, Çelik, Saksılı Bitki, Kesme Çiçek, Kaktüs, Sukulent Satış (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=349)
Arıyorum (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=122)

Hangi bitki ile ilgileniyorsanız o başlık altında bu tür yazışmalar yapamazsınız.

aydın
23-03-2010, 17:38
Arkadaşlar r.r. fidelerimin üzeri tomurcuk kaynamasına rağmen bir türlü çiçeğe dönüşemediler. Sebebi nedir acaba? :(

Rasko
23-03-2010, 20:52
Öncelikle herkese merhaba.Ben de evde domates yetiştirmeyi düşünüyordum bir süre,forumda okuduklarıma göre en az yer kaplayan bu RR'ler.farklı çevre koşullarına da uyum sağlıyorlar anlaşılan.ama sanırım en önemli sıkıntı tohumdan fide oluşturma evresi.birkaç soru da sorayım izninizle;bu rr'ler fide olarak da satılıyor mu?ikinci olarak tohumdan fideye geçiş ve ilk domatesleri alma periyotları ne kadar sürüyor yaklaşık olarak?
şimdiden teşekkürler..

hobbytarim
24-03-2010, 07:31
Sayın rasko ben tohumdan çimlendirdim ortalama 6-7 günde çimleniyor.Çimlendirmeden sonrada yaklaşık 2 ayda çiçekler açmaya başladı benim red robinler.

Nail Sarı
24-03-2010, 14:34
Sayın ağabeyim malbman göndermiş olduğum Redrobin'ler dün toprakla buluştu. Bakalım durumları nasıl olacak. :)

almira
27-03-2010, 15:32
Bunlar da benim yeni çimlenen red robinlerim.

hobbytarim
31-03-2010, 20:27
red robinin son hali çok fazla çiçek verdi küçücük fidan:-) saydım en az 30 adet çiçek var.

Süha Şendoğan
01-04-2010, 20:40
Sevgili Malbman'dan gelen RR.tohumları çimlendi biraz büyüdüklerinde fotograflayıp deneyimleri paylaşmak istiyorum.

Dudi
02-04-2010, 07:34
Benim ufaklık büyümeye başladı, boy atıyor artık :D Sevgili hobbytarım süper görünüyor maşallah :D

malbman
02-04-2010, 17:57
Red Robinim tomurcuklandı. Bu tomurcuklardan meyve tutanların hepsini tohumluk ayıracağım.

yalovaburaktarim
02-04-2010, 18:36
bunda koltuk alma işlemi yapacakmısınız?

malbman
02-04-2010, 18:40
Hayır. Zira bu oturak cinsi. Oturak cinsi domatta ürünü maksimize etmek için koltuk alınmaz.

hobbytarim
06-04-2010, 08:28
Arkadaşlar ilk 8 domatesi gördüm :-)

hobbytarim
07-04-2010, 13:16
biraz daha büyüdüler

Dudi
07-04-2010, 13:19
Çookk güzeller maşallah :D Benimki de büyüme yolunda bakalım haftaya sıvı besin vermeyi düşünüyorum. Belki büyümeyi hızalndırır. Ziraaa çok yavaş büyüyor :D

hobbytarim
07-04-2010, 13:25
:-) teşekürler dudi bende topraksız tarımada kulandığım sıvıdan ara ara veriyorum sağlıklı olmasınında onunda etkisi var sanırım birde güney cephesine baktığı için yeterince güneş alıyor.Evde yetiştirdiklerim çok az güneş aldığından çiçekleri tutmuyor verim alamadım.

Dudi
07-04-2010, 13:28
Benimki tam güneş alan mutfak camında :) Tamam zararı yoksa tereddütsüz sıvı besini veriyorum :D

Douglas Fir
07-04-2010, 17:02
Güneş olmadan olmuyor. Benim RR'ler işyerinde camın önündeler. Baharla birlikte güneş yükselip sabahları bizim odaya girmeye başladığından beri çiçeklenme arttı. Meyve almaya başladık. Tabi besin takviyesi de verimi artıracaktır.

zapatista70
08-04-2010, 18:08
ben sayın malbman'ın gönderdiği tohumları çimlendirdim ama ne yazık ki güneşte unutmuşum bir çoğu öldü. sanırım belirli bir erişkinliğe ulaşması gerekiyor. bu arada sayın hobitarim rr'leriniz muhteşem olmuş. inşallah darısı başımıza.

malbman
08-04-2010, 18:23
Hepsi mi öldü sayın zapatista70? Hiç kalmadı mı elinizde?

hobbytarim
09-04-2010, 08:30
Teşekkürler sayın zapatista sizin hayatta kalan rr leri büyümüş görürüz inşallah.

skaraca
09-04-2010, 16:16
Bir süredir evde ekmiş olduğum RR tohumlarımdan çimlenen iki adet fide vardı. Bir tanesini daha önceden şaşırtmıştım ve yaklaşık 15 cm kadar boylanmıştı. Diğeri ise yeni şaşırtıldı ve çok fazla boyu yok ancak yaprak gelişimleri güzel.

İlk şaşırttığım RR fidem ise birkaç gün önce tomurcuklarını gösterdi. Şu anda 5-6 tomurcuk var üzerinde.

135159

135160

Fidemin genel görünümü ve tomurcuklar yukarıda. Umarım bende yakın zamanda tomurcukların çiçeklendiğini ve domatese durduğunu görürüm. Sadece sulama suyu kullanıyorum. Herhangi bir besin vermiyorum. Şu ana kadar sadece akşam güneşi alan bir pencere önünde duruyordu. Ancak gelişimine daha fazla katkısı olabileceğinden güney cephede bulunan pencere önüne alacağım artık.

Sarıcan
09-04-2010, 17:30
Çiçek çok ama domates az. Bu kadar çiçeğe daha fazla meyve olması lazımdı. Balkona arıda gelmiyor ki. Akan sudakiler ve hydrotonda olanlarda henüz domates yok. Perlitte ve kompost saksıda her fidede 1 Adet domates var. Salkım oluşmuyor hiç.

zapatista70
09-04-2010, 20:49
vallaha atı alan üsküdarı geçmiş. biz daha yeni yeni çimlendirmeye başladık, siz neredeyse domates yiyeceksiniz. çiçeğin çok olması meyvenin az olması sanırım döllenmede sorun olduğunu gösteriyor. yabancı bir kanalda izlemiştim, adam kabakları eli ile döllüyordu. bir çiçeği kopasıp diğerinin üzerine kapatıyordu. belki popçik ile suni döllenme sağlanabilir. tabi benimki sadece teori, öyle uydurdum işte. yeni de neden olmasın.

malbman
10-04-2010, 06:44
Sevgili Sarıcan, Red Robinler form olarak çok güzel görünüyorlar ama o kadar çiçeğe bu kadar domates gerçekten az. Sanırım balkonu havalandırmak da çare olmuyor.

Peki hiç değilse bir kaç saatliğine dışarıda bırakabileceğiniz pencere önü gibi bir yere koymayı denediniz mi?

malbman
10-04-2010, 06:45
Bir süredir evde ekmiş olduğum RR tohumlarımdan çimlenen iki adet fide vardı. Bir tanesini daha önceden şaşırtmıştım ve yaklaşık 15 cm kadar boylanmıştı. Diğeri ise yeni şaşırtıldı ve çok fazla boyu yok ancak yaprak gelişimleri güzel.

İlk şaşırttığım RR fidem ise birkaç gün önce tomurcuklarını gösterdi. Şu anda 5-6 tomurcuk var üzerinde.

135159

135160

Fidemin genel görünümü ve tomurcuklar yukarıda. Umarım bende yakın zamanda tomurcukların çiçeklendiğini ve domatese durduğunu görürüm. Sadece sulama suyu kullanıyorum. Herhangi bir besin vermiyorum. Şu ana kadar sadece akşam güneşi alan bir pencere önünde duruyordu. Ancak gelişimine daha fazla katkısı olabileceğinden güney cephede bulunan pencere önüne alacağım artık.

Sayın skaraca, Red Robin'ler çok güzel olmuş. Ama çiçekler açmaya başlarken bitkiyi havadar bir yerde bulundurmayı ihmal etmeyin. Zira etrafta arı, kelebek vs. olmadığı için tozlaşma sorun olabiliyor.

Nail Sarı
12-04-2010, 14:09
Sevgili malbman Redrobin'lerim çimlenmedi, öldüler gittiler diye üzülürken bir baktım hepsi çimlenmiş. Pembe domates faaliyetleri ile uğraşırken ihmal etmeme rağmen çok sağlıklı bir şekilde çimlenmişler. Çok ilginç herhalde belli bir sıcaklıkta birdenbire çimlenmişler.

zapatista70
13-04-2010, 01:16
sayın malbman, 3-4 tanesini kurtarabildim sanırım. ama onlar da büyüme yerine bekelemeye geçtiler. inşallah birşey olmaz. onlara acırım ama sizin emeğinizin boşa gitmesine de üzülürüm.

zapatista70
13-04-2010, 01:19
sayın malbman, size bir konuda danışmak isterim. tohumları genelde torfta çimlendiriyorum. önce 24 saat kadar suda bekletip ardından ekiyorum. 2-3 günde çıkıyorlar ancak yavaş gelişiyorlar. gelişimi hızlandırmak için yapabileceğim birşey var mı aceba.

malbman
13-04-2010, 07:53
Gelişmeyi hızlandırmak için benim bildiğim bir şey yok. Zaten gelişimin yavaş olması Red Robin'lerde standart gibi. Benim Şubat ortasında ektiğim tohumlar hala 3 cm civarında.

kuzen38
13-04-2010, 12:02
bu sene numunelik bir tane ektim :) gecen sene aldıgım tohumlarımı hediye ettim. red robine kızgınım biraz, süper başladı sonu mutsuz bitti :D

yani haziranda domatesleri yedim bir daha da pek çiçeklenmedi malasef.

hobbytarim
13-04-2010, 12:37
Çiçeklerin hemen hemen hepsi domates verdi:-)

almira
13-04-2010, 12:50
Çiçeklerin hemen hemen hepsi domates verdi:-)

Maşallah. İnşallah bizimkilerin de o günlerini görürüz. Hala iki yaprak olarak duruyorlar.:o

hobbytarim
13-04-2010, 12:53
Teşekkürler sayın almira merak etmeyin görürüz inşallah sizin yavruları :-) havalar iyice ısındı bundan sonra hızlı gelişirler.

Dudi
13-04-2010, 12:56
Benim yaramazda bu hale geldi :rolleyes:

Sarp99
14-04-2010, 08:23
Üstadlar çalışmaya başlar da çıraklar durur mu? Geçen sene balkonda pembe domates yetiştirmeye çalışıp, sonunda da 2 metrelik devasa bir bitkiden sadece bir adet cherry pembe alabilmiştim. :D

Bu sene bu işte ben de varım demeden önce, sanırım milyar sayfa ağaçlar.net, PDA okudum, sonra da "Bakalım çok okuyan mı, çok yetiştiren mi doyar?" diyerekten Mart ayının 20. günü gibi tohumcuklarımı 24 saat nemli kağıt havluda beklettikten sonra torf ve toprak karışımı ile kavuşturdum.

İlk fotoğraf Mart ayının 30. günü, fideciklerim henüz 10 günlükken, sonrakiler ise 14 Nisan günü çekildi. Tüm fideciklerim bu kadar da değil daha bir RR 005 adlı resimdeki kadar fidecik var. RR 002 ve RR 004 isimli resimlerde önde görülen pigmeler RR arkasındakiler Washington.

Bu sene RR'cıklarımın yanında daha pek çok milletten arkadaşları da var. Read Pear, Yellow pear, Oxheart Pink, Sweetie, Washington, Patio Hybrid, Beefsteak, Cuor di Bue, Purple Calabash, Gold Nugget, Siberian, Pink Accordion, Purple Russia ve tabii ki PEMBE'cikler RR'lara yoldaş olacaklar.

Doğal olarak balkonum 250 metre kare olmadığı için 23 Nisan itibarı ile sırık cinsi tüm domatlar çok daha sıcak bir iklime transfer edilecekler.

zapatista70
14-04-2010, 09:51
ya ne güzel olmuş, elinize sağlık. benimkiler ne yazık ki ödüler. güneşe koymuştum, kreşten acil aranıncı çıktım ve ne yazık ki garibanlar yandı. neyse bu sene artık rr yetiştirmeme kararı aldım. kendime ceza veriyorum. çok üzüldüm çünkü. sizinkilere nazar değmesin...

malbman
14-04-2010, 10:03
Sayın Sarp99, domatlarınızın maşallahı var. Son derece sağlıklı ve pişkin görünüyorlar. Ama artık şaşırtma zamanları gelmiş bir çoğunun. Şaşırtırsanız kök gelişimi daha kuvvetli olacak ve dolayısıyla bitkileriniz de daha sağlıklı olacaktır.

ağaçlarısev
14-04-2010, 14:25
Acaba bunlar red robin cinsi domates mi?Ve elimde bulunan 4 tane fideyi uzun saksılara yan yana dikebilir miyim ?

lale76
14-04-2010, 17:58
Sevgili dudi ve hobytarim RR ler çok güzeller maşallah.
Benimkiler sonunda bolca çiçeklendiler. Fotoğrafını yükleyeceğim.

Sarp99
15-04-2010, 07:31
Sayın Sarp99, domatlarınızın maşallahı var. Son derece sağlıklı ve pişkin görünüyorlar. Ama artık şaşırtma zamanları gelmiş bir çoğunun. Şaşırtırsanız kök gelişimi daha kuvvetli olacak ve dolayısıyla bitkileriniz de daha sağlıklı olacaktır.

İlk fidecilik denemem olduğu için kotiledon yaprakları yere paralel hale geldiğinde şaşırtmaya cesaret edemedim. Az bir kısmını, deneme amacıyla, 6 gün önce şaşırmıştım. Hatta, bazılarının köklerini de hafifçe budamıştım. Tüm şaşırttıklarımda renk açılması var ki bunun gayet normal olduğu bitkinin bir sartıntı yaşayabileceğini okumuştum. Şaşırttıklarımdaki son 2 günlük gelişme de çok ilginç. Bitkide bir iki hafta süresince ciddi anlamda duraklama beklerken, 4 günlük hafif sararmanın ardından, gövdede renk açılması ve kalınlaşma, yaprak sayısında ve yüzeyinde artış ile beraber ciddi anlamda büyüme var. Yani ben onları şaşırttım sanıyorken onlar beni şaşırttılar.

Dün akşam bunu görünce doğrudan balkonda fideciklere girişip bir kısmını daha şaşırttım. Aşağıdaki resimde ön tarafta şaşırtılmamış RR'lar ve tam onların arkasında da şaşırtılmış domatlar var, sağ tarafta Washington'lar ve sol da da Cuor di Bue'ler. Biraz daha cesareti toplarsam bu akşama da RR'ları şaşırtacağım.

lale76
15-04-2010, 16:50
136300

136301

136302

136303

RR leri yemek için sabırsızlanıyoruz :)))
Selahattin Yılmaz ın göndermiş olduğu B5A dan sonra bu hale geldiler.
2 saksıda RR var. Birisi daha iyi durumda. Diğeri ufaklıkların hışmına uğradığı için yavaş gelişiyor.

malbman
15-04-2010, 16:55
Red Robin tarlası olmuş bu sevgili Lale. Emeğine sağlık. Hele bir de kızarsınalar, asıl keyfi o zaman çıkıyor.

zapatista70
15-04-2010, 20:33
gerçekten çok güzel olmuşlar. hele ben yapamayınca, yapanlara helal olsun diyorum. ya yanlış birşey mi yapıyorum aceba. tohumları ekiyorum, çıkıyorlar, ilk yapraklarından sonra ikinci yaprakları da çıkıyor, ancak sonra sararıp çürümeye, ardından da ölmeye başlıyorlar. aceba şaşırtma denen şeyi mi yapamıyorum. torf ile toprak karıştırmıştım ama aceba şaşırtıp toprağı daha fazla mı vermeliyim. of ki of, çok moralim bozuldu. allahtan üretebilenler var da bakıp bakıp keyif alıyorum. aman nazar değmesin kimseye, afiyetle yeyin.

malbman
16-04-2010, 15:34
Pek Red Robin gibi görünmüyorlar. Cherry cinsi ama red Robin değil sanırım.

Bir uzun saksıya dört fide çok gelir. İkişer ikişer dikerseniz daha sağlıklı olur.

lale76
17-04-2010, 18:55
RR ler çiçeğini döküp ürünleri göstermeye başladı. Mini minnacık,sonunda gördüm. Darısı yemeye. Kızımda yemek için sabırsızlıkla bekliyor. Çiçek gördüğünde büyüsün de yiyelim demeye başladı :))))

aydın
18-04-2010, 15:16
Çok nazlı ve sürekli hastalanan red robin'im sonunda yüzümü güldürecek gibi. ;)

136807

136808

Nail Sarı
19-04-2010, 12:47
Sayın malbman sizden gelen tüm tohumlar çimlendi. Şu anda 4 cm boylarına ulaştılar. Belki başlık altında bir yerlerde olabilir ama. RedRobin'de saksı harcı nasıl olsun? Teşekkürler.

Dudi
19-04-2010, 12:49
Ben torf a ekmiştim sevgili Nail Sarı, boyuna posuna bakmadan çiçek vermeye başladı. Verdiğim sıvı besinin etkisinden sanırım. Yaprakları dalları daha bir dinç ve çiçek oluşumu başladı. Bakalım nasıl olacak?

Douglas Fir
19-04-2010, 13:06
Bunlar da benim Red Robin'ler. Isı noksanlığı sebebiyle gelişme ve meyveye durma süresi biraz uzun sürdü. Ama şimdi iyi durumdalar.

137016

137017

malbman
19-04-2010, 13:12
Sayın malbman sizden gelen tüm tohumlar çimlendi. Şu anda 4 cm boylarına ulaştılar. Belki başlık altında bir yerlerde olabilir ama. RedRobin'de saksı harcı nasıl olsun? Teşekkürler.

Sevgili Nail tohumların çimlenmesine çok sevindim.

Ben Red Robinleri topraksız yetiştirdiğim için saksı harcı hakkında pek ahkam kesmek istemiyorum. Ama atalardan öğrendiğimiz şekilde yanmış gübre ile bahçe toprağı ve torf (varsa toprağı havalandırmak açısından perlit) karşımına şaşırtılabilir sanıyorum.

Ya da elinde sıvı besin varsa, sayın Dudi'nin dediği gibi yalnızca torfa şaşırtıp sıvı besinle besleyebilirsin.

Sevgilerimle

Nail Sarı
19-04-2010, 13:51
Ben torf a ekmiştim sevgili Nail Sarı, boyuna posuna bakmadan çiçek vermeye başladı. Verdiğim sıvı besinin etkisinden sanırım. Yaprakları dalları daha bir dinç ve çiçek oluşumu başladı. Bakalım nasıl olacak?

Sıvı besin olarak ne kullanıyorsunuz? Öğrenebilir miyim?

Dudi
19-04-2010, 14:01
Burada sitede Mutlu Kutlu bey'in sattığı besinden kullanıyorum. İçeriği nedir hiç bilmiyorum.

Dudi
19-04-2010, 14:03
Anlatımı aşağıdaki gibi :D

(Besin dibinde tortusu karışması için çalkalanmalı, boş bir kap içerisinde 1 ölçek besin 32 ölçek su ile karıştırılmalı. sulandırılmış besin ph değeri 5,5 civarında olacağından dolayı tüm bitkilerinizde kullanabilirsiniz. 10 lt bir saksı için 1 bardak sulandırılmış besin verilmeli, buna göre orantı kurmak lazım. 7 günde 1 defa besin vermek çiçek ve meyve tutması açısından iyidir, meyve tutumundan sonra bu süre 15-30 güne çıkarılabilir.)

kuzen38
20-04-2010, 01:11
yaklaşık mayıs ayı ortası gibi red robinleri dışarı çıkarın. bir anda gelişip haziran başında domatesleri yersiniz.

Süha Şendoğan
20-04-2010, 13:58
Sevgili Malbman'dan gelen tohumların son durumları.
Bende neden bu kadar yavaş gelişiyorlar diye merak ediyordum Malbman'ın benimkiler halen 3 cm.boyunda mesajı ile rahatladım.

Dudi
20-04-2010, 14:04
Evet belirli bir süre çok yavaş büyüyor. Fakat serpilmeye başlayıp sıvı besin verilecek düzeye geldiğinde kimse onu tutamıyor :D

Süha Şendoğan
20-04-2010, 14:11
Daha önce Cherry ve Pembe domates deneyimlerim oldu bu yüzden RR.deki zor gelişim beni şaşırttı acaba bende mi bir yanlışlık var diye merak ediyordum.

Dudi
21-04-2010, 08:52
Boyumuza posumuza aldırmadan çiçeğe durduk bakalım meyveye geçebilecekmiyiz :o

skaraca
21-04-2010, 09:07
Fotoğraf ekleyemiyorum bir süredir. Ancak daha önce fotoğrafını eklediğim RR tomurcuk sayısını artırdı ve güneş alan pencere kenarına koyduktan sonra üç tane tomurcuk çiçeğe döndü. Meyve oluşumu konusunda beklemedeyim.

malbman
21-04-2010, 09:18
Sayın skaraca, ortam nemine dikkat edin. Nem eksikliği meyve tutumunu çok etkiliyor.

hasan kocan
21-04-2010, 22:35
sn. malbman
size katıldığınız her konudan ulaşmaya çalışıyorum.
bende sizin gibi düşünüyorum. topraksız tarım en iyisi ama
bu besin eriyiğini nasıl temin edeceğiz. ilk denememi yapmak istiyorum.
her şey hazır sadece ec ph olayı kafa karıştırıyor.
küsüratlı rakamlar havada uçuşuyor. buda insana yapamam mı acaba dedirtiyor.
lütfen ayrıntılı bilgi.

tozpembe
24-04-2010, 14:02
Öncelikle merhaba
Bu siteden edindiğim bilgi ve hevesle internetten red robin tohumu sipariş verdim. Tohum geldiği gün 1 plastik bardağa 1 tohum şeklinde ektim ve 3 gün sonrada filizlendiğini gördüm. Buradaki resimlerde incelediğim kadarıyla çıkan filiz red robin filizine benzemeyecek kadar tombul yapraklıydı. Fakat 3 gün sonra bu ilk filizin yanında başka bir filiz belirdi. İşte bu red robine benziyordu. Fakat ilk çıkan ne? sadece 1 tohum ekmeme rağmen niye farklı iki filiz belirdi. Acaba hangisi red robin?

Emre İlhan
28-04-2010, 16:37
:pHerkese Selamlar.Bende yaklaşık 10 Gün önce balkondaki saksılarıma torf ve bahçe toprağı karışımı yaparak yerli oturak domates tohumları ektim.Yavaş yavaş çimlenmeye başladı.Çimlenme Tam başlayınca resim çekip koyucam buraya.Bu domatesleri saksıda büyütmenin biraz zor olduğunu biliyorum onun için bunları bahçaye alıcam ve saksılarda Red Robin yetiştiricem.Ama tohum Bulabilirsem tabi nereye baktıysam bulamadım.Sayın Malbmandan istemiştim inşallah unutmazda bende yeni maceraya atılırım.:p

hobbytarim
29-04-2010, 13:51
kızarmalarını bekliyorum:-)

Emre İlhan
30-04-2010, 19:41
:oBunlarda torf ve bahçe toprağı karışımına ektiğim yerli oturaklar.Çimlenmeye başladılar.Yakında red robin tohumları ektiğimde onlarında resimlerini koyacağım.Sağolsun Sayın Malbman Bana tohum yolluyo.Sizce fidelerde anormal bir durum var mı?

fzergun
30-04-2010, 22:24
:oBunlarda torf ve bahçe toprağı karışımına ektiğim yerli oturaklar.Çimlenmeye başladılar.Yakında red robin tohumları ektiğimde onlarında resimlerini koyacağım.Sağolsun Sayın Malbman Bana tohum yolluyo.Sizce fidelerde anormal bir durum var mı?

Sağlıklı görünüyorlar..
Ama sanki çok mu sıkı dikilmiş.
Çok bir bilgim yok ama sanki seyrek ekilmesi gerekiyordu.

Emre İlhan
01-05-2010, 08:16
Haklısın Sayın Fzergun bakalım büyüsünler o zaman seyreltmeyi düşünüyorum.

aydın
02-05-2010, 13:39
Keşke tohumları plastik pet bardaklara ekseydin. Daha pratik olurdu. Kolay gelsin.

Emre İlhan
03-05-2010, 10:04
Evet Haklısınız Sayın Aydın.Açıkcası sonradan aklıma geldi.:o

Emre İlhan
03-05-2010, 19:27
:pSayın Malbman,yolladığınız tohumlar elime ulaştı.Çok teşekkür ederim.Kolay olsun diye 7 tanesini pet bardaklara ektim.Bugün Praktikere gittim yeni bir toprak gelmiş Sihirli Toprak adında içeriğinde (Azot,Çinko,Potasyom,Fosfor,Demir,Kalsiyum,Magnezy um,Bakır,Zeolit,Perlit,Torf,İşlenmiş Koyun Gübresi)maddeleri var çok hoşuma gitti.2,5 Lt si 1.90 TL.1 Tane ondan aldım birde genel kullanım amaçlı torf aldım.Pet bardakların altını drenaj için deldim ve sihirli toprakla Biraz Agrosil ve Azotlu Gübre ile karıştırıp doldurdum ve bastırdım her bir bardağa 1 tohum olmak üzere 7 bardağa tohumları ektim ve üzerlerinide 1 veye 0,5 cm genel amaçlı torfla örttüm ve bastırıp fısfısla suladım.Resimleride aşağıda.Bakalım ne olacak.İnşallah kısa sürede çimlenirler.

Emre İlhan
03-05-2010, 19:57
:pİnşallah.Tek İsteğimde o zaten.Açıkcası eğer çimlenirlerse 2 tanesini topraksız yetiştirmeyi düşünüyorum.

Sarıcan
05-05-2010, 22:02
Red Robinlerim ölüyor. Yapraklarda tekrar kahverengi toz şeklinde hastalık başladı. Yapraklar gevrekleşip kuruyor ve dökülüyor. Pembelerden sonra Red Robinlerde aynı hastalıktan giderse sezonu erken kapatacağım.

En çok üzerindeki meyvelere üzüleceğim.

malbman
06-05-2010, 10:00
Red Robinimin son hali. Ama zannederim şahsiyet bozukluğu var kendisinde. Zira anladığım kadarıyla kendisini sırık domates sanıyor:p:p

141855

141856

Bunlar da meyveleri.
141857

141858

141859

malbman
06-05-2010, 10:12
Red Robinlerim ölüyor. Yapraklarda tekrar kahverengi toz şeklinde hastalık başladı. Yapraklar gevrekleşip kuruyor ve dökülüyor. Pembelerden sonra Red Robinlerde aynı hastalıktan giderse sezonu erken kapatacağım.

En çok üzerindeki meyvelere üzüleceğim.

Abi hiç üzme kendini. Bu ufaklıklar her an sizin adrese doğru yola çıkabilir.

141860

Hem de hepsi tomurcuklu.

141861

141862

141863

aryen
06-05-2010, 13:15
merhabalar. ben sihirli toprak üreticisi olarak yapmış olduğunuz deneme hakkında yazıyorum.

ürünümüz yazmış olduğunuz gibi içerisinde tüm bu mineralleri barındırmaktadır. hatta piyasada gübre adıyla satılan bir çok üründende değer olarak yüksektir ve ürün olarak rakiplerinden kalitelidir. Ancak ekilen ürün grup ve çeşidine göre istenilen besin madde içerikleri , çimlenmede farklı , kaleme kalkarken , boylanırken , çiçeklenirken , meyve verirken farklı oranlardadır. aşağıda ürünün detaylı analizini veriyorum..

azot (N) % 3,32

fosfor (p) kg/da 274,80

potasyum (k) kg/da 742,80

kalsiyum (ca) mg/lt 991

magnezyum (mg) mg/lt 806

demir (fe) mg/lt 98,6

mangan (Mn) mg/lt 2,9

çinko (Zn) mg/lt 35,48

Bakır (Cu) mg/lt 11,66

değerlerdende görüleceği gibi ürün içerisinde çimlenmeyi karşılamanın cok ötesinde mineral içermektedir. dışarıdan kontrolsüz olarak ilave edilmiş sentetik gübreler toğumun çimlenme ve köklenme kabiliyetini olumsuz etkiliyecektir. detaylı ürün bilgisi ve her türlü tarım hayvancılık ve peyzaj desteğine SİHİRLİ TOPRAK sitesi ve telefonlarından ulaşabilirsiniz.yapılan denemedeki olumsuz sonuçları ürünsonuçları olarak kaydetmemenizi rica eder başarılar dileriz.
VERİMLİ TARIM GRUBU

Emre İlhan
06-05-2010, 21:14
Sayın Malbman, sizin Red Robinlere ne olmuş öyle yaa.:) Maşallah.Bence artık fazla özenden ve bakımdan şimardılar.Kablarına sığmıyorlar desem.:D:o

Emre İlhan
06-05-2010, 21:21
merhabalar. ben sihirli toprak üreticisi olarak yapmış olduğunuz deneme hakkında yazıyorum.

ürünümüz yazmış olduğunuz gibi içerisinde tüm bu mineralleri barındırmaktadır. hatta piyasada gübre adıyla satılan bir çok üründende değer olarak yüksektir ve ürün olarak rakiplerinden kalitelidir. Ancak ekilen ürün grup ve çeşidine göre istenilen besin madde içerikleri , çimlenmede farklı , kaleme kalkarken , boylanırken , çiçeklenirken , meyve verirken farklı oranlardadır. aşağıda ürünün detaylı analizini veriyorum..

azot (N) % 3,32

fosfor (p) kg/da 274,80

potasyum (k) kg/da 742,80

kalsiyum (ca) mg/lt 991

magnezyum (mg) mg/lt 806

demir (fe) mg/lt 98,6

mangan (Mn) mg/lt 2,9

çinko (Zn) mg/lt 35,48

Bakır (Cu) mg/lt 11,66

değerlerdende görüleceği gibi ürün içerisinde çimlenmeyi karşılamanın cok ötesinde mineral içermektedir. dışarıdan kontrolsüz olarak ilave edilmiş sentetik gübreler toğumun çimlenme ve köklenme kabiliyetini olumsuz etkiliyecektir. detaylı ürün bilgisi ve her türlü tarım hayvancılık ve peyzaj desteğine SİHİRLİ TOPRAK sitesi ve telefonlarından ulaşabilirsiniz.yapılan denemedeki olumsuz sonuçları ürünsonuçları olarak kaydetmemenizi rica eder başarılar dileriz.
VERİMLİ TARIM GRUBU

:pBence pek merak etmenize gerek yok.Çünkü aynı gübreleri daha önce ben domates çimlendirmede kullandım ve bir sorun yaşamadım şu anda çok sağlıklı yaklaşık 20 tane oturak domates fidelerim var.Piyasaya karşı kötü intiba bırakmama çabanızı anlıyorum.Değerler ve köklenme konusunda haklısınız.Topraktan toprağada değişebilir ****** sonuçta her toprağın değerleri aynı değildir bunu ben bile biliyorum.Ben biraz açık sözlüyüm lütfen yanlış anlamayınız.Uyarılar ve kurallar konusundada Sayın Malbman'a katılıyorum.Benden yana başınızın ağrımayacağını söyleyebilirim.Bu arada bir noktayı atlamışım ürünün üzerinde yazdığı gibi vasıfsız torf ile ürünü karıştırdım ve öyle kullandım yaklaşık %50 kadar.İyi Çalışmalar.

hobbytarim
08-05-2010, 13:13
ilk kızaran domates

Dudi
08-05-2010, 13:27
Maşallah, benimkinde çiçekler meyveye dönüyor şu anda :)

erdembalkan
10-05-2010, 07:32
Merhaba ,

R.R. başlığını baştan sona okudum.
Benimde 4 adet R.R. var onları 2.5 luk yoğurt kaplarına ekmiştim. Hatta gübre olarak ev yapımı kompos kullanmıştım şuan hepsi çiçekli hatta üzerinde ufak ufak domateslerde oldu herşey gayet güzel gidiyor.

Forumda okuduğum kadarıyla 2.5 luk kapların sebze veriminde ufak olacağı söylenmiş. 10. lt lik kaplar önerilmiş.

Benim şöyle bir sorum olarak bir r.r. den acaba ne kadar ürün alsak verimli olur.

Bahaneylede tüm annelerin annelerin günü bir gün gecikmeylede olsa kutlu olsun.

doctorb
10-05-2010, 09:31
Herkese sevgiler. Amasyada tüm fide satıcılarına sordum ve hiçbirinin bodur domates hakkında bilgisi olmadığını gördüm. Dolayısıyle temin de edemeyeceklerini söylediler. Yeni üye filan diyerek hor görmeden hangi sevgili arkadaşım bana red robin fidesi veya tohumu gönderebilir acaba? İstenirse hem fide veya tohum ücretini hem de kargo ücretini önceden verilecek hesaba yatırırım. (Atla deve değil ya :). İyi ki ağaçlar.net var.

aydın
10-05-2010, 10:19
Şuan benimkilerin de nohut büyüklüğünde domatesleri var. Güneşi pek sevmeyen fakat sıcaklık konusunda çok duyarlı bir domates türü. Bitkinin her tarafı çiçek dolu. :p

Emre İlhan
11-05-2010, 20:57
:pSağolsun Sayın Malbman'ın yolladığı tohumlarım çimleniyor.Çok Sevinçliyim.
Bunlarda Resimleri:

Emre İlhan
11-05-2010, 20:59
Resimlerin Devamı:

Emre İlhan
11-05-2010, 21:02
:pBunlarda Yerli oturak fidelerim.Daha öncede buraya resimlerini koymuştum.

natilus
13-05-2010, 16:23
baştan sona okudum bu başlık altında yazılanları imrendim kıskandım içim gitti çok değerli çalışmalar yapılmış bu başarılara imza atan arkadaşları kutlamak istedim isim olarak değilde genel olarak her kim uğraşıp emek verdiyse canı gönülden kutlamak istedim .

saygılarımla

ayazkentli
13-05-2010, 17:00
Sn. Malbman, gönderdiğiz tohumların neredeyse tamamı filizlendi. Çok teşekkür ederim.

Her hangi bir aksilik olmaz'da domates alabilirsem, domateslerden alacağım tohumları, her 1.5 ay'da bir bölümler halinde çimlendirip, bütün yıl'a yaymayı planlıyorum. Umarım başarılı olurum.

malbman
13-05-2010, 20:50
Çok sevindim sayın ayazkentli. Tohumlar Aralık ayında ayırdığım domatların çekirdekleri. Yani hepsi çok taze. Çimlenme oranları o yüzden yüksek olsa gerek.

Güle güle yetiştirin.

natilus
16-05-2010, 22:34
Selahattin hoca ne derse o :D Şaka bir yana Renklerde karışma değil de tohum alma için tül kullanılacak. Yani hepsi yanyana ama tohumluklar gelinlik giyecek :D

Tül kullanımı ile tohumlar tam manası ile korunabilirmi merak ediyorum ...
tül ün gözenekleri takriben 1 mm çiçek tozları 1 mm den çok daha ince hatta bir çok toz gözle bile görülemeyebiliyor nasıl olur acaba çok sağlıklı olurmu düşünüyorumda belki tülbent kullanımı bilemiyorum..

Emre İlhan
19-05-2010, 12:06
:pRed Robinlerimin Son Halleri:

Emre İlhan
19-05-2010, 12:09
:(Bu Red Robinim Daha Tohum Kabuğunu Atamadı.Ne yapmalıyım acaba diğerleriyle aynı anda çimlenmesine rağmen hemde.

Emre İlhan
19-05-2010, 12:12
:pYerli Oturaklarımın son halleri

ayazkentli
20-05-2010, 11:03
:(Bu Red Robinim Daha Tohum Kabuğunu Atamadı.Ne yapmalıyım acaba diğerleriyle aynı anda çimlenmesine rağmen hemde.

Tohumu devamlı nemli kalacak şekilde, fıs fıs ile ıslatın. Yumuyaşacağı için bir süre sonra, yapraklar kurtulacaktır.

hobbytarim
21-05-2010, 07:52
yemeye kıyamıyorum.-)

haylaz8
21-05-2010, 08:25
iyi günler benimde bi red robinim var. 2. mahsulümü aldım fakat hiç yaprak kalmadı hepsi kurudu. neler yaptıysam olmadı.organik gübre koydum. torf karıştırdım toprağına. fısfısla suluyorum ama yinede yapraklar çürüdü. ama 2. kez yiyorum domatesleri. tatları müthiş ama anlamadım bir hastalık olsa mahsul vermez sanırsam.

dagalar
21-05-2010, 08:30
Merhaba,
Ben siteye yeni üye oldum, balkonumda üç saksı domatesim bir saksı biberim var. Domatesden koltuk alma konusunda yardıma ihtiyacım var, ben domateslerin resimlerini çektim sitede paylaşacağım koltuk alma ile ilgili bilgi sizden bilgi alabilirmiyim? şimdiden teşekkürler

Emre İlhan
21-05-2010, 08:43
:pSayın, Dagalar Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Yeni gelen arkadaşlar bölümüne kendinizi tanıtırsanız sorularınıza daha hızlı cevap alırsınız.Ayrıca Forum kullanma klavuzunuda okumanızı tavsiye ederim.

Forum kullanma klavuzu: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2001

Yeni gelen arkadaşlar: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

Emre İlhan
21-05-2010, 08:49
Sayın, Dagalar Domateslerinize gelince,öncelikle şunu söyleyeyim koltuk alma işlemi sadece sırık domateste yapılır özel bir durum olmadıkça oturaklarda yapılmaz.Bunun için aşağıdaki başlıkları incelerseniz istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.Ayrıca anasayfadaki forum içi aramayı da kullanarak bu bilgiye ulaşabilirsiniz bu konuda forumda yazılmış birçok yazı ve konu var.
İşte bazıları:

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16087

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=546956

VaLLineria
21-05-2010, 18:54
merhabalar aslında eskiden beri üyeyim buraya fakat bitki bakmaya bi süre ara verdiğim için girmez olmuştum siteye.. bu sene tekrar merak saldım.. burada görüp hayran olduğum red robin tohumlarından edindim hemen karınca70 arkadaştan.. ve şimdiki durumları.. denemek için 3 tohum ektim 3ü de çıktı :)) maşallah diyin..

146052
146053
146054

bu arada hobbytarım mükemmel görünüyorlar afiyetle yiyin..

Emre İlhan
22-05-2010, 10:19
:pRedlerin son Halleri:

Emre İlhan
22-05-2010, 10:26
:(Tohum kabuğunu atamayan red robinimi ne yazıkki kaybettim.Kurudu.

natilus
23-05-2010, 19:45
benimde elime Allah nasip ederse Heirloom pembe domates tohumu geçecek hasad yaptığım zaman tamamen doğal ortamda yetiştiler koyun gübresi toprak karışımında sadece durgun su verdim yani doldurduğum su kaplarımı en az 1 gün dinlendirdikten sonra sulama yaptım zaten bilindiği üzere pembeler fazla sulanmıyor haftada 1 kez suluyorum yeterli oluyor ...meyveye dursunlar her gün suluyacağım ama şu an çiçekteler

eğer isteyen olursa bende zevkle gönderirim pembe tohumlarından ...

önümüzdeki yıl farklı türler yetiştirmeyi deneyeceğim sv:DOuglas Fir ... arkadaştan tohum alıp ekmeyi düşünüyorum

dagalar
24-05-2010, 14:44
Hoşbulduk Sayın emreilhan.
Cevabınız için teşekkür ederim, siteye üye olduğum zaman tüm yorumları okuma fırsatım oldu ama bazı arkadaşlar meyve verene kadar sulamayın susuz bırakın aksi takdirde fidan yeşilliğe gider derken bazı karşı görüşlerde ilk çiçeği verdikden sonra bolca sulayın diyordu bu yüzden biraz tereddütde kaldım, birde ilk koltuk alma işleminde korkarımki yanlışlıkla çiçeği koparmışım bu yüzden daha temkinli olmak için resim üzerinde yardım rica ettim.

Emre İlhan
24-05-2010, 16:07
Hoşbulduk Sayın emreilhan.
Cevabınız için teşekkür ederim, siteye üye olduğum zaman tüm yorumları okuma fırsatım oldu ama bazı arkadaşlar meyve verene kadar sulamayın susuz bırakın aksi takdirde fidan yeşilliğe gider derken bazı karşı görüşlerde ilk çiçeği verdikden sonra bolca sulayın diyordu bu yüzden biraz tereddütde kaldım, birde ilk koltuk alma işleminde korkarımki yanlışlıkla çiçeği koparmışım bu yüzden daha temkinli olmak için resim üzerinde yardım rica ettim.

;)Önemli Değil Sayın, dagalar.Eğer koltuk taraflarını daha yakın çekebilirseniz size yardımcı olabilirim.Çektiğiniz Fotoğrafın üzerinde keseceğiniz yarleri işaretlerim.Sulama konusuna gelince bence en uygunu bu aşamada suyunu sadece ölmeyecek kadar vermek.Yani sadece yapraklarını büzüştürdüğünde çok az vererek onu hayatta tutmak,aksi taktirde çiçekler boğumlarından kopuyor ve onca emeğiniz boşa gidiyor.Ben geçen sene bunu yaşadım.Meyveleri nohut kadar olunca yani iyice meyve tuttuğu belli olunca o zaman suyu yavaş yavaş bollaştırabilirsiniz demektir.Selahattin hocanında fikri ve deneyimleri bu yönde.Selahattin Yılmaz'ın sebze yetişmeyle ilgili konusuna bakarsanız size bayağı ışık tutacaktır.Kopan çiçek için üzülmeyin bu bitkinizin dahada kuvvetlenmesini daha iyi meyve vermesini sağlar moralinizi bozmayın.Deneyin görüceksiniz.Meyve budama ile ilgili başlıklara bakarsanız moralinizi bozmamanız gerektiğini anlıycaksınız:p. Konunun linkini aşağıda veriyorum size.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1779

dagalar
25-05-2010, 09:50
yarın daha detaylı çektiğim resimleri size yollayacağım. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim, selahattin hocanın yazılarını okuyorum, çekincelerim ile ilgili kendisine mail attım cevap bekliyorum.

Dün domates fidelerimin tekrar resimlerini çektim, resimler üzerinde koltuk almayı gösterirseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim.

hobbytarim
25-05-2010, 10:33
Hasatı topladım :-)

doctorb
25-05-2010, 11:03
Gelişmelerini buradan paylaşacaksanız adresinizi verin tohum göndereyim.

Sevgili malbman' ın göndermiş olduğu tohumlar elime ulaştı. Nasıl sevindim anlatamam. Hemen biraz sonra sekiz tanesini ayran bardaklarına ekeceğim. Diğerlerini herhangi bir olumsuz gelişme ihtimaline karşılık saklayacağım. Sevgili malbmana tekrar teşekkür ediyorum. Hepiniz sevgiyle kalın.

Dudi
25-05-2010, 11:10
MAŞALLAH sevgili hobbytarım :) Epey fazlaymış hasatın, benimki 8 tanecik meyve yapabildi. Afiyet olsun :)

Hasatı topladım :-)

erdembalkan
25-05-2010, 19:37
Bir red robinden acaba ne kadar sebze alabiliriz **** hasat yapan arkadaşlar ne kadar aldılar acaba ?

Emre İlhan
25-05-2010, 19:55
:pSayın dagalar,açıkcası ben sizin domatesinizde pekte alınması gereken koltuk olduğunu düşünmüyorum,koltukları henüz gelişmemiş ama işaretlediğim yeri iyi takip edin eğer orası tomurcuk değilse koltuk çıkacak oradan veya yaprakta olabilir,ama merak etmeyin acele etmenize gerek yok koltuklar biraz daha gelişsin tomurcukmu yoksa koltukmu olduğuna hep birlikte tam karar verelim o zaman almanız gereken yerleri söyleriz.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim maşallah domatesiniz tomurcuk dolu,dikkatli olun daha çiçek kaybetmenizi istemem.Yinede ****** Selahattin Yılmaz'ın fikirlerini alın siz.:D

karakemal
25-05-2010, 20:19
Sayın emreilhan, redrobinlerinizi acilen bol güneş alan bir yere çıkarın, yoksa ürün alma şansınız yok denecek kadar az olacaktır.

Emre İlhan
25-05-2010, 20:26
Sayın karakemal, öncelikle ilginize teşekkür ederim.Fakat benim Red Robinlerim sürekli güneş alan bir balkondalar.Daha henüz fideler, yukarıdaki domatesler dagaların siz karıştırmış olmayasınız?Yoksa ben mi anlamadım.:o

karakemal
25-05-2010, 20:46
Sayın arkadaşım, haklısınız ben sizin red robinleriniz sanmıştım, ama olsun sayenizde domatesler dış ortamda daha sağlıklı büyüdüklerini dostlara bir kere daha hatırlatmış oldum.;)
İyi akşamlar dilerim.

dagalar
26-05-2010, 08:52
:pSayın dagalar,açıkcası ben sizin domatesinizde pekte alınması gereken koltuk olduğunu düşünmüyorum,koltukları henüz gelişmemiş ama işaretlediğim yeri iyi takip edin eğer orası tomurcuk değilse koltuk çıkacak oradan veya yaprakta olabilir,ama merak etmeyin acele etmenize gerek yok koltuklar biraz daha gelişsin tomurcukmu yoksa koltukmu olduğuna hep birlikte tam karar verelim o zaman almanız gereken yerleri söyleriz.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim maşallah domatesiniz tomurcuk dolu,dikkatli olun daha çiçek kaybetmenizi istemem.Yinede ****** Selahattin Yılmaz'ın fikirlerini alın siz.:D

bilgiler için çok teşekkürler.. selahattin bey'den hala bir cevap alamadım bekliyorum, ama dün fideleri 5 gün aradan sonra (sitede okuduğum için az su vermeye çalışıyorum ) sularken bazı yaprakların büzüşüp kurudğunu gördüm en üstteki yaprağı alayım derken maalesef kırıldı elimde kaldı çok üzüldüm hemen resmini çektim umarım fideye çok zarar vermemişimdir. Bir yerlerde yanlış yapıyorum ama ne kadar özen gösterirseniz sanki o kadar kırılgan oluyor.. sizin görüşlerinizi de bekliyorum.

Emre İlhan
26-05-2010, 09:54
:(Sayın dagalar,öncelikle geçmiş olsun,bu durum bende hayal kırıklığı yaşattı.Karakemal arkadaşında dediği gibi domatesinizin daha fazla güneşe ve açık havaya ihtiyacı var bunun için bir olanağınız var mı? balkon gibi mesela,güneş eksikliğinden böyle kırılgan ve cılız olduğunu düşünüyorum ben.Selahattin hocadan yanıt alamadıysanız özelden yazmayı deneyin,mutlaka size cevap verir olmadı Sayın,Envor'a soralım.

natilus
26-05-2010, 10:00
Pembe Domateslerimi haftanın bir günü suluyorum pazar günleri bazan 10 günü bulduğu oluyor bu bile yeterli oluyor.. şu an çiçek açmış durumdalar bezelye kadar ilk meyvelerini göreyim her gün bol bol sulayacağım ben böyle öğrendim çiftçilikle uğraşan yakın akrabalarımdan az sulamaktaki amaç sanırım bitki köklerinin su aramaya çıkması daha sağlıklı yetişmesi kök salması olduğunu öğrendim .. bitkiyi de insan gibi düşünürsek bir insana sürekli yattığı yerden yanına yiyecek içecek bırakırsak o insan tembl alışır çalışmaz nasıl olsa yiyeceğim içecğim ayağıma geliyor diye düşünür eğer aynı insana çalıştığının karşılığında yiyecek ve su verilirse o insan yiyecek iceceği hak etmek için çalışıp çaba gösterir bitkide aynı o da bir canlı sürekli geliştiriyor kendini

saygılarımla

dagalar
26-05-2010, 10:02
merhaba sayın emreilhan,
domateslerim zaten balkonda duruyor ve tüm öğleden sonra güneş alıyor balkon kapalı ama nerede ise tam gün açık bırakıyorum,gece yatarken kapatıyorum, fideleri dikerken koçtaş'dan aldığım organik toprağı kullandım, yani elimden geldiğince araştırdım okudum ve uygulamaya çalıştım ama neden bu kadar kırılgan anlayamadım.

natilus
26-05-2010, 10:03
bilgiler için çok teşekkürler.. selahattin bey'den hala bir cevap alamadım bekliyorum, ama dün fideleri 5 gün aradan sonra (sitede okuduğum için az su vermeye çalışıyorum ) sularken bazı yaprakların büzüşüp kurudğunu gördüm en üstteki yaprağı alayım derken maalesef kırıldı elimde kaldı çok üzüldüm hemen resmini çektim umarım fideye çok zarar vermemişimdir. Bir yerlerde yanlış yapıyorum ama ne kadar özen gösterirseniz sanki o kadar kırılgan oluyor.. sizin görüşlerinizi de bekliyorum.

sizin bitkiniz ya fotoğraf makinenizin **** ışık kaynağının dolayısı ile fotonun bu şekilde çıkmış olmasını yani sarı renkli fotoğraftan kaynaklandığını veya çok fazla sulandığından bu şekilde sarardığını düşünüyorum suyu biraz azaltabilirseniz sanırım toparlıyacak eğer fotoda çekimde bir hata yoksa

Emre İlhan
26-05-2010, 10:08
sizin bitkiniz ya fotoğraf makinenizin **** ışık kaynağının dolayısı ile fotonun bu şekilde çıkmış olmasını yani sarı renkli fotoğraftan kaynaklandığını veya çok fazla sulandığından bu şekilde sarardığını düşünüyorum suyu biraz azaltabilirseniz sanırım toparlıyacak eğer fotoda çekimde bir hata yoksa

:pSayın,natilus bende önce domates sararmış sanmıştım ama dikkat ederseniz ışıktan dolayı fotoğraf öyle çıkmış.Saygılar;)

dagalar
26-05-2010, 10:17

merhaba sayın natilus,
bitkide herhangi bir sararma yok fotoğraf öyle çıkmış sadece kırılganlık var dal elinizde kalıyor.

Emre İlhan
26-05-2010, 10:22
merhaba sayın emreilhan,
domateslerim zaten balkonda duruyor ve tüm öğleden sonra güneş alıyor balkon kapalı ama nerede ise tam gün açık bırakıyorum,gece yatarken kapatıyorum, fideleri dikerken koçtaş'dan aldığım organik toprağı kullandım, yani elimden geldiğince araştırdım okudum ve uygulamaya çalıştım ama neden bu kadar kırılgan anlayamadım.

:(Bahsettiğiniz toprak torf mu?Ben geçen sene domateslerimi saksıya torfa ekmiştim çiçekler kendi kendine dökülüyordu ve aynen sizin dediğiniz gibi elleyince dallar kopuveriyordu.

dagalar
26-05-2010, 10:27
hayır torf değil, üzerinde sadece organik toprak yazıyordu torf yazan topraklar da vardı ama ben organik yazanı almıştım.

Emre İlhan
26-05-2010, 10:33
hayır torf değil, üzerinde sadece organik toprak yazıyordu torf yazan topraklar da vardı ama ben organik yazanı almıştım.

Herhangi bir gübreleme yaptınız mı? NPK,organik vs..?

natilus
26-05-2010, 10:52
sv: dagalar ne sıklıkta sulama yapıyorsunuz acaba bitkiniz balkondamı yoksa terastamı ne kadar güneş alıyorlar birde %50 torf %50 gübre karışı değilde karışımın içine %30 kadarda orman toprağı karışımı çok daha iyi olduğunu düşünüyorum sadece torf ve gübre karışımda sağlıklı olmayacağını düşünüyorum çimlendirme için torf ve gübre karışımı ideal ancak şaşırtmadan sonra muhakkak bir miktarda toprak olması gerektiğini daha sağlıklı olacağını düşünenlerdenim.. sulamayıda çiçek açıp bezely kadar meyve verene kadar haftada bir eğer yetiştirme kabınız çok derinse **** bahçedeyse 10 günde bir yapılsa çok uygun olur diye düşünüyorum aslında bitkinin yaprakları sulama konusunda ipuçları veriyor çok aşırı sulama yapıldığında yapraklar açık yeşil hatta sarıya bakan bir renk halini alıyor su ihtiyacı hissettiğindeyse yapraklar çok koyu renkli hatta yaprak uçları hafiften kurumaya başladığında su vermek gerekiyor bi şey daha var acaba bitkilerinizi yaprak altlarında herhangi bir zararlımı var bit sinek böcek vs gibi bunları bir inceleyin çok sert fırtına gibi rüzgara maaruz kaldıklarındada yapraklar kuruyabiliyor bunları incelemek gerekiyor...

natilus
26-05-2010, 10:57
merhaba sayın emreilhan,

Bitkinizde sadece organik toprak varsa gübre yoksa bu yüzdn zayıf kalmış olabilirler bir miktar iyi yanmış koyun gübresi koyarsanız köklerini hafiften açıp açılan yerlere koyun gübresi takviyesi ile bitkileriniz güçlenir diye düşünüyorum saygılarımla

Emre İlhan
26-05-2010, 11:04
Bitkinizde sadece organik toprak varsa gübre yoksa bu yüzdn zayıf kalmış olabilirler bir miktar iyi yanmış koyun gübresi koyarsanız köklerini hafiften açıp açılan yerlere koyun gübresi takviyesi ile bitkileriniz güçlenir diye düşünüyorum saygılarımla

Bende sizin gibi düşünüyorum natilus,Birde NPK gübre verilirse iyi olur galiba dayanıklılığı artıkmak ve gövde ve dal gelişimi için için P ve K (Fosfor ve Potasyum) oranı yüksek olan bir gübre önerilen ölçüde kullanılırsa.İşte Sayın malina'nın yaptığı bir tablo.(Tablo Sayın malina'dan alıntıdır.)

natilus
26-05-2010, 11:12
Tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilecekse hatta buna doğal ilaçlamada dahil (arapsabunu sarımsak ve zeytinyağı karışımı).... ve koyun gübresi yeterli olacaktır..

yok eğer gübreleme yapılacaksa verdiğiniz şemadan yararlanılabilir sv:emreilhan

saygılarımla

Selahattin Yılmaz
26-05-2010, 12:15

Kusura bakmayın mail atana kadar mesjınızı görmemiştim. Öncelikle şunu söyleyeyim ki domatesiniz red robin değil aksine sırık domates gibi geldi bana zaten red robinlerde koltuk budamalarına gerek yok çünki saksıda büyüyen bir çeşit. Ancak yeri çok dar kalmış o nedenle minik gelişmiş ve yerinin besin miktarı o kadarda iyi değil. Sırık domates yetiştirebilmek için yetiştirme ortamının bir kucak genişliği olabilen saksı ve derinliği 30-40 cm olmalıdır aksi halde böyle ince, verimsiz ve çelimsiz bitkiler büyür. Budama konusunda da üzgünümki bitkinin büyüme ucunu almışsınız artık bitkinin yukarı büyümeyecek demektir. Yalnızca bir koltuk sürgününü lider dal olarak geliştirirseniz bu durum değişir. Resimlerinizin tamamını göremedim ama bence bu yılki ürtün yetiştirme denemeniz tecrübeye dayanır olmalı.

Şunu anlamak isterimki sizin esas yetiştirmek istediğiniz şey domates yetiştirmek mi yoksa Red robin domates yetiştirmek mi. Gerekirse size bir adet sırık domates ya da red robin 1 adet hediye gönderebilirim ama önce yapmaya çalıştığınız şeyi anlamalıyım.

Bu arada şunu belirtmeliyim ki burada red robin domates diye yerleştirilen bitki resimleriyle sevgili karınca70 den aldığım red robin tohumlarıyla yetiştirdiğim bitkiler arasında uçurum var diyebilirim. Müsait olduğumda buraya resimleri yerleştireyim olmazsa.

dagalar
26-05-2010, 12:25
Selahattin bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim red robin domates diye bir tercihim yoktu bu fideleri koçtaşdan aldım ama dediğim gibi pek de deneyimli olmadığım için deneme yanılma yönetimi biraz zarar da verdim..Bu etapda sizin öneriniz saksıları değiştirmem (fideleri aldıkdan iki hafta sonra şaşartma yapmıştım) mi? üzerini yanlışlıkla budadığım fidemden çaresiz vazgeçebilirim ama 4 fidem daha var en azından onları kurtarmak isterim. Sadece saksıları değiştirmek sizce yeterli mi? Yanmış gübreden bahsediliyor bunu nerden bulabilirim bilmiyorum ama takviye için koymamı önerirmisiniz? Elbette zahmet olmazsa red robin yollarsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler, iyi günler.

Sarıcan
26-05-2010, 12:31
Bunlarda benim yaprakları hastalanan red robinlerim. Kükürt uygulamasından sonra birza yavaşladı ama yine de eski keyifleri yok.

Selahattin Yılmaz
26-05-2010, 12:35
eğer çevrenizde peyzajcılar varsa çim alanlara kullandıkları kapak gübresinden (keçi gübresi+toprak karışımı) bahsettiğim saksı ölçülerinde toprak alın ve fdielerinizi kök çevresinden 5 cm çapta bıçakla keserek topraklı bir şekilde aktarın ve balkonunuza koyunuz. 10-15 gün içerisinde fidelre kalınlaşmaya başlar ama bu sırada toprak çamur olmayacak derecede devamlı nemli uttuun bunu bir iki sulamayla sağlayabilirsiniz. Eğer bahsettiğim toprağı bulmazsanız bir bahceden alacağınız toprağa şu an domateslerde kullandığınız torfu yarı yarıya karıştırınız ve kullanınız.

Sarıcan
26-05-2010, 12:35
Belkide manuel sulamada belirli bir düzeni tutturamadığımdan oluyor. Akan suda gelişenler diğerlerine nazaran biraz daha sağlıklı ama yinede beklediğim performansı alamadım.

Selahattin Yılmaz
26-05-2010, 12:55
Bunlarda benim yaprakları hastalanan red robinlerim. Kükürt uygulamasından sonra birza yavaşladı ama yine de eski keyifleri yok.

Sevgili sarıcan, bitkilerinizin görünen etkisi bana göre daha çok gübrelerinizden kaynaklanıyor. Bitkilerinize humik asit uygulaması ve enzim uygulaması yapma şansınız varsa daha hızlı bir düzelim olacağını düşünüyorum. İletim demetleriniz gübreden etkilenmiş diye düşünüyorum. Bu da bir anlamda redrobinlerinizin ya daha kaliteli gübreler kullanarak topraksız tarımda yetiştirebileceğinizi ya da topraksız tarıma uygun olmadığı anlamına geliyor. Ancak devamlı enzim vererek hücre duvarlarını rahatlatabilirseniz sizin için iyi olacaktır. Enzim temininde zorlanırsanız mail atın size istanbulda bulabileceğiniz irtibat telefonu vereyim.

dagalar
26-05-2010, 14:27
selahattin bey sn. sarıcan da benim gibi uzun saksıda domatesini (yanlış budadığım fidenin yanında bir fide daha ) yetiştirmiş ama benim saksılarım (tek olanalr hariç tabii) için küçük demiştiniz. bundan redrobinlerin bu tip saksılarda ama sırık dometeslerin sizin dediğiniz ölçüde saksıda yetişmesi gerektiğini mi anlamayım.

ogretmen82
27-05-2010, 11:47
benim domatesimde bu. acaba buda red robin mi?

http://img163.imageshack.us/img163/8523/img0469m.jpg

ayrıca boyu çok kısa neden acaba??

Selahattin Yılmaz
27-05-2010, 12:37
Selahattin bey,
Ben de İzmir'de enzim bulabileceğim yerleri mailime atarsanız memnun olurum?

telefonunu vermek istedim ancak özel mesaj sistemi ve mail sistemlerimiz uymuyor ayrıca kendiside uygun görmediğinden telefon numarasını yayınlayamıyorum. Ancak enzim için eğer mail atarsanız yardımcı olabileceğini söyledi arkadaşım. Mail atarsanız arayan arkadaşlar selamımıda söyleyiniz yardımcı olacak.

Enzim için irtibat: sadettin.cakir@hotmail.com

doctorb
31-05-2010, 13:19
Sevgili malbman' ın göndermiş olduğu, 25 mayısta elime ulaşan ve hemen diktiğim 8 red robin tohumundan ( 6 günde) 7 si hafta sonu çimlenerek bardakların üzerindeki streçi zorlamaya başlamışlardı. Bardaklardan bir tanesinin streçinin kenarı hafif açık kalmış, o tohum da topraktan başını kaldırmaya çalışmış ama başaramamış. Onu da bugün bekliyorum artık.
Bundan önce yumurta kartonunda domates çimlendirmiştim ve çıkmaları bir ayı bulmuştu. Demekki neymiş, pet bardak kullanmak ve streç filmle sera etkisi çok önemliymiş. Bunlar da fotoğrafları.

Dudi
01-06-2010, 09:38
;););)

malbman
01-06-2010, 10:22
Biz de :p:p

malbman
01-06-2010, 10:28
Şenlenmeye başladı Red Robinler. Darısı diğer arkadaşlara diyelim...

hobbytarim
01-06-2010, 11:59
Sevgili dudi ve malbman çok güzel görünüyorlar ben yedim bitti :-) tekrar çimlendirmeyi düşünüyorum.

malbman
01-06-2010, 13:59
Sevgili dudi ve malbman çok güzel görünüyorlar ben yedim bitti :-) tekrar çimlendirmeyi düşünüyorum.

Afiyetler olsun sevgili hobbytarim. Bir an önce çimlendirmeye başlayın bence. Sonbahar geldiğinde, biz çimlendirmeye çalışırken siz kışa hazır olursunuz:p:p

Emre İlhan
01-06-2010, 19:34
;) 03-05-2010 Tarihinde ektiğim Red Robinlerimin son halleri:

Sarp99
01-06-2010, 20:10
RR üstadlarına selamlar olsun.

Benim RR'larım da çiçek dolu ama aklım bir şeye takıldı. RR'larımın yanında Washington, Cuor di Bue vb. domatlarım da var. RR'ların çiçeklerinin büyüklüğü, diğer cinslerin çiçeklerinin üçte biri kadar. Bu minyatür domateslerin çiçekleri de mi minyatür? Yoksa yeni bir RR ırkı mı yarattım? :confused:

malbman
01-06-2010, 20:18
Sayın Sarp99, yeni bir ırk yaratmadınız. Red Robinlerin çiçekleri küçük olur. Hele Cuor di Bue ile karşılaştırıldığında mikroskopik bile sayılabilir:p:p

Sarp99
01-06-2010, 20:24
Hele Cuor di Bue ile karşılaştırıldığında mikroskopik bile sayılabilir:p:p

Ohhh, rahatladım. Aslında üçte bir derken, bana bile çok inanılası gibi gelmediği için abartmıştım. Oranlar rahat 1/4 hatta 1/5 gibi bile olabilir.

Emre İlhan
12-06-2010, 12:09
:(Bugün bazı domates fidelerimin yapraklarında ıssırıklar ve lekeler gördüm.Yaprağın altına baktığımda küçük yeşil bir zararlı vardı.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Konunun linki aşağıda.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14832&page=22

Emre İlhan
12-06-2010, 12:13
:(Zararlı olduğunu görünce hemen Red Robinlerimede baktım.Bir tane fidenin en alt yaprağına hemen çok küçük kahverengi yumurtalarını bırakmış.O yaprağı mecburen kesmek zorunda kaldım.ve tüm red robinleri kontrol ettim üzerlerindeki kahverengi yumurtaları hemen kürdan ve su püskürtme yardımıyla temizledim ve diğer zararlı olan fidelerin yanından alıp uzaklaştırdım.Sizce Red Robinlerin şaşırtma zamanları gelmiş mi?

Emre İlhan
16-06-2010, 10:50
Red Robinlerim şaşırtma operasyonu geçirdiler.:D

almira
17-06-2010, 14:21
Sayın Malbman; benim RR'lerin son hali.:D

athena -asena
17-06-2010, 14:24
sayın almira çok güzeller. benimkiler daha çiçekte.

malbman
17-06-2010, 14:30
Sayın almira harika olmuşlar. Afiyetle yemenizi dilerim. Ben üçüncü tur çiçekleri bekliyorum ama sanırım bitki çok yoruldu. O nedenle geç çiçeklenecek gibime geliyor.

kalambaklı
18-06-2010, 09:31
Sevgili arkadaşlar, bunlarda benim redrobinlerin son hali,

153899

153900

153901

Dudi
18-06-2010, 21:46
Tohumları en kolay nasıl alıyorsunuz arkadaşlar?

Emre İlhan
18-06-2010, 21:51
Tohumları en kolay nasıl alıyorsunuz arkadaşlar?

;)Sayfa 15 de Malbman iyi bir yöntem paylaşmış bizimle sayın Dudi.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8853&page=15

Saygılar.

doctorb
22-06-2010, 09:28
25 Mayısta ekmiş olduğum red robinlerim (birisi hariç) yeni yuvalarına gitmeden önce son bir hatıra fotoğrafı çekeyim dedim. İnşallah yeni yuvalarında mutlu, mesut olurlar. Boy boy (gerçi çok uzun olmasalar daha iyi) çocukları, torunları olur.
Ben de onların yerine hemen dört tane daha dikeceğim, onların da en az ikisi bana kalır. sonra kış başında bir iki tane daha. Zaten en çok da kış verimlerini merak ediyorum. Tohumları gönderen malbman' a tekrar teşekkür ediyorum.

kalambaklı
22-06-2010, 15:51
Sayın doctrob, domates fideleriniz bol ışık almadığından dolayı yaprak araları uzamış.

doctorb
23-06-2010, 11:16
Yandan daha mı uzun görünüyorlar acaba, ölçtüm şu an üç parmak uzunluğundalar. Red robin için bu bile uzun mu sayılır yoksa.

Emre İlhan
01-07-2010, 23:41
;)Sayın Malbman,sizce durumları nasıl, bir aksilik görebildiniz mi?

Red Robinlerimin son halleri:

kalambaklı
02-07-2010, 09:35
Sevgili arkadaşlar, red robinlerimin hasat zamanı geldi ve gelecek yıl için bolca tohum ayıracağım, bilginize.

157257

157258

157259

karalaf
02-07-2010, 23:52
çarşıdan alacağım şeri domatesten tohum edinebilirmiyim acaba

Emre İlhan
03-07-2010, 08:24

;)Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Çarşıdan aldığınız çeri domatesten tohum alabilirsiniz,fakat günümüzde aldığınız domatesin hibrit tohum olma olasılığı çok yüksek.Eğer hibrit tohumla yetiştirilmiş domatesten tohum alırsanız emeğiniz boşa gider,verisimsiz olur doğru dürüst ürün vermez ve size çok farklı sorunlar yaratır.Kısacası tohum alacağınız domatesin hibrit tohumdan yetiştirilip yetiştirilmediğini bilmeniz gerekir buda çok zor.

Saygılarımla.

ayazkentli
07-07-2010, 18:49

Sn. karalaf, ben geçen yıl market'ten aldığım çeri domatesin tohumundan, 1 adet yetiştirdim (sırık salkım cinsi imiş). Yalnız geçen yıl, ürettiğim çeri domates'ten aldığım tohumlar, bu yıl çimlenmedi. Aklınız'da olsun.

Bu yıl yine, market'ten aldığım domates'ten çimlendirip, büyüttüm ve şu anda çiçekteler.

Sn. Malbman'dan aldığım tohumlar'dan çıkan red robinler, gayet sağlıklı bir biçimde büyümeye devam ediyorlar. Bunları mayıs ayı gibi ekmiştim. Sezona biraz geç girdiler ama böyle daha iyi oldu. Tam sonbahar'a yetişecekler.

simal
07-07-2010, 20:33
Sayın Malblan 'ın gönderdiği red robinlerim çok kısa sürede çimlendi ama 3-4 yaprak olunca hepsi kurudu.çok üzüldüm yaprak altları falan temiz ama neden oldu anlamadım.Toprağı biraz bahçe toprağı gerisi sihirli toprak diye poşetlerde satılan topraktan koymuştum.

yorumsuzum
08-07-2010, 16:17
[QUOTE=kalambaklı;666953]Sevgili arkadaşlar, red robinlerimin hasat zamanı geldi ve gelecek yıl için bolca tohum ayıracağım, bilginize.

öncelikle herkeze merhaba;
yaklaşık 3 aydır balkonumda sırık domates ve biber yetiştirmeye çalışıyorum.ancak güneş , su ve havalandırma miktarlarını tam ayarlayamamdan olsa gerek,bir takım sorunlar yaşadım.(çiçeklerin dökülmesi,biberlerde yaprak bitleri vs.)forumdan okuduğum bilgilerle çözüm bulmaya çalıştım.şuan 1 adet dometesim 1 cm çapında, biberlerim tomurcuk aşamasında, inşallah büyüdüklerini görürüm.

sayın kalambaklı gelecek yıl için üreteceğiniz tohumlardan hiç elinizde varmı? sizden temin etmem mümkün olurmu?
red robin iç mekanda da üretilebilmesi kolay bir tür olduğunu okudum.Şu an tohum ekmeye başlarsam kışa girmeden tadına bakabilirim diye düşünüyorum.yardımcı olabilirmisiniz.***.

kalambaklı
08-07-2010, 16:30
Sayın yorumsuzum, şu anda domates fidesi dikerseniz ancak eylül ayı ortalarına doğru ürün alabilirsiniz, bir de tohum çimlendirme olayı çıkarsa ürün almanız mümkün değil gibi.
Elinde red robin fidesi olan arkadaşlar size yardımcı olursa tadına bakabilirsiniz.
Gelecek sezon nasip olursa size tohum verebilirim ve rahatlıkla kendiniz eker ve çimlendirirsiniz.
Sağlıcakla kalın,

yorumsuzum
09-07-2010, 08:14
ilginiz için çok teşekkür ederim.nasipse seneye denerim ozaman.iyi günler.

malbman
09-07-2010, 10:22
;)Sayın Malbman,sizce durumları nasıl, bir aksilik görebildiniz mi?

Red Robinlerimin son halleri:

Sevgili emreilhan, uzun bir süredir şehir dışında olduğum için siteye gereken ilgiyi gösterememiştim. Bu nedenle mesajınızı henüz gördüm. Gecikme için kusura bakmayın.

Sorunuza gelince; göründüğü kadarıyla hiç bir sorun yok. Tersine, Red Robinleriniz son derece pişkin ve formlu fideler haline gelmiş. Sanırım yabancı internet sitelerinde gördüğümüz ideal formlu bitkilere benzeyecekler.

Bakarsınız bundan sonra Red Robin fotoğrafı lazım olduğunda sizin Red Robinlerin fotoğraflarını kullanırız. Hatta sevgili denizakvaryumu'ndan rica ederiz, ilk mesajdaki fotoğrafı sizinkilerin fotoğrafıyla değiştirir:p:p

malbman
09-07-2010, 10:29
red robin iç mekanda da üretilebilmesi kolay bir tür olduğunu okudum.Şu an tohum ekmeye başlarsam kışa girmeden tadına bakabilirim diye düşünüyorum.yardımcı olabilirmisiniz.***.

Sayın yorumsuzum, Red Robin'i yaz kış yetiştirebilirsiniz. Bu yüzden tohumu ektiğiniz dönem çok fazla önem arz etmiyor. Tohumların çimlenmesi için gerekli şartları sağlamanız yeterli olacaktır.

Şimdi ekerseniz dediğiniz gibi kışa girmeden tadına bakmaya başlayabilir, iyi bir bakımla (kırmızı örümcek, beyaz sinek gibi zararlılara yem etmemek şartıyla:p:p) kış boyu çok fazla olmasa da lezzetli domat yeme şansınız olur.

Tohum isterseniz adresinizi verin göndereyim.

yorumsuzum
09-07-2010, 12:01
sayın malbman;
size adresimi gönderdim.umarım sayenizde ilk mesajdaki gibi bir saksım olur :)

şuan yetiştirmeye çalıştığım bitkilerim konusunda yorum yapacak arkadaşlarım için aşağıda link verdim.forumda yazılmış yazılardan elde ettiğim bilgiler ile amatörce yapmaya çalıştım.

saksıda sizler kadar güzel ürünler almayı büyük bir hevesle bekliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14832&page=23

Emre İlhan
10-07-2010, 15:42
;)Sayın Malbman,yorumunuz ve herşey için için çok teşekkür ederim.Sizin yaptığınızı kimse yapmaz.İlk mesajımda güvenip bana tohum yolladınız.Güveninizi asla boşa çıkarmayacağım.Fakat ben 2 şey farkettim.Birincisi Red Robin'in gelişimi çok yavaş oluyor onun için çok erkenden fideyi yetiştirmek gerekiyor(Yoksa bendemi bir sorun var?)İkincisi red robin susuzluğa ve sıcağa çok dayanıklı,buranın havası sıcağıyla sabıkalı biliyorsunuz.Diğer domatesler tam öğlen vakti yerlere yatıyolar,pörsüyüveriyolar.Tabiri caizse Red Robinde tık yok inadına dimdik duruyor,hastalık ve zararlılara karşıda dayanıklı,sırık cherrylerle mukayese bile edilemez.Çok güçlü yapısı var(Boyundan kaynaklanıyor harhalde bizim cücelerin:D).Yalnız benim bir sorunum var.Red'lerin tam tepesinde çok miktarda tomurcuğu var.Aralarından bir tanesi hep hızlı serpiliyordu o erken davrandı ilk önce o tomurcuk yaptı.Fotoğrafta tomurcunu eklediğim olur kendisi:D.İlk tomurcukların içi sapsarıydı hadi açtı açıcak diye beklerken sanki içleri kurumuş gibi hissediyorum renkleri koyulaştı tomurcukların içinin ve tomurcuk sapının rengi açıldı.,açık yeşile döndi acaba sıcaktan mı?Adana'da hava şu anda çok sıcak.Daha kücücük boylarına bakmadan çiçeğe kalktı benimkiler.Bugün farkettim verdiği kücücük koltuk sürgünlerinde bile tomurcuklar var,çok verimli.Sizinde ilk çiçekten yana sorununuz olduğunu okumuştum yorumunuzda.Sulamayıda haftada 1 e düşürdüm,tuttuğu iyice belli olunca.Herhangi bir solma falan olmuyor suyu kafi geliyor diye düşünüyorum.

Ayrıca bir deneyimim daha oldu.Red Robinler özellikle tepe dallarını içeri oğru kıvıyorsa(sanki saklanır gibi)bilin ki konforu yerinde değil,hemen rahatlatmanız gerekir.:D:D:DOrganik yöntem diye zararlı için sakın kükürt atmayın,hemen küsüyo.:D

Bu arada Sizin Red'den ne haber?Merak ettim.

Saygılarımla.

yorumsuzum
01-08-2010, 18:36
sayın malbman'ın göndermiş olduğu tohumlar 27 temmuzda elime ulaştı.kendisine tekrar çok teşekkür ederim.
yaklaşık 20 adet tohumun 7 adedini kendime ayırdım.kalanını 2 meraklı ile paylaştım :D
ekim öncesi 7 adet tohumu 24 saat suda beklettim.(çimlenme öncesi faydalı olduğunu okumuştum)
28 temmuzda tohumları ektim.bu gün yaklaşık 2cm boyunda 6 adet bebek redrobinim toprağın üzerinde.(ekimden sonra 4.gün)
7. tohum galiba çıkamayacak :(
gelişmelerini paylaşmaya devam edeceğim.umarım sağlıklı fidelerim olur ;)

Dudi
01-08-2010, 18:43
Seranız çok tatlıymış :D

ayazkentli
06-08-2010, 10:06
RR'lerim meyve'ye dönüştü. 3 saksı'da RR var.

1 tanesinin yaprakları sanki küllenme sorunu yaşıyor. Üzeri toz kaplamış gibiydi. Hemen diğerlerinden ayrı bir yere uzaklaştırdım, ayrıca alt yapraklarında'da hafif sararmalar oluşuyor. Sararan yaprakları kopartıp atıyorum.

Diğer 2.si gayet sağlıklı gelişiyorlar.

Emre İlhan
06-08-2010, 13:24
;)Maşallah güzel gelişmiş sizin Redler Sevgili Ayazkentli.

Emre İlhan
06-08-2010, 13:28
Red robinlerime bir türlü meyve tutturamadım:(.İlk parti çiçeklerini aşırı sıcaklardan döktüler.Şimdide 2. parti çiçekler geldi.Gündüzleri Adana'nın yakıcı sıcağından korumak için gölgeliyorum mecburen.

;)Red Robinlerimin son halleri:

aydın
06-08-2010, 22:30
Yan daldan tutturduğum rr. tohumdan yetiştirdiğim domateslerden daha kaliteli oldu.

164717

164718

164719

Emre İlhan
06-08-2010, 23:12
;)Maşallah güzel kızarmışlar Sayın,Aydın.Darısı benimkilere:D:D.

aydın
06-08-2010, 23:17
Kırmızı örümcekten koruyun, daha güzel olur sizinkiler. Ben bir de kırmızı örümcekle mücadele verdim. :p
Ama galip çıktım. TEK TEK AVLADIM ONLARI.... :D

Emre İlhan
06-08-2010, 23:26
:D:DTek tek avlamakta fena fikir değil.Bizim gibi bitki delileri için sorun değil üşenmeden yaparız:D.Ama bence Red Robin diğer cinslere göre susuzluğa ve zararlılara karşı daha dayanıklı.

aydın
06-08-2010, 23:35
Susuzluk hususunda seninle hemfikirim. O kızaran domateslerin fidesi ilk olarak bahçede idi. Ancak haftada 1 defa sulayabiliyordum. Yine de bişey olmadı ve eve getirdim. :)

Dudi
07-08-2010, 11:17
Ne kadar güzel olumş o yan daldan rr'lar... Benim rr'da birinci hasatı yaptıktan sonra bitkiyi sökmedim. Şu anda ikinci çiçeklenmeyi yapıyor ama meyve verirmi bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz.

Benol Hazaroğlu
07-08-2010, 14:56
5 tohumum var. Şimdi eksem hangi ayda meyveye geçer acaba?

yorumsuzum
10-08-2010, 10:16
sayın Benol hazarolu;
28 temmuzda ektim, şu anda ikinci yaprakları büyüme aşamasında minyatür fide halinde (domatese benzemeye başladılar) 11. günlerindeler. benimkilerin gelişmelerine bakarak tahminim şuan ekerseniz eylül sonu, ekim başı gibi ürünü görebilirsiniz.
iyi çalışmalar.

Benol Hazaroğlu
15-08-2010, 18:18
Teşekkür ederim.

Benol Hazaroğlu
16-08-2010, 16:33
5 adet red robin tohumumu evde bulamıyorum.Siteden bir arkadaş göndermişti.ücretli veya ücretsiz gönderen arkadaşa minnettar kalacağım.Sadece 5 adet istiyorum.

Emre İlhan
16-08-2010, 18:35
;)Sayın,Benol Hazarolu.Elimde olsa göndereceğim diycem ama benim Redler daha yeni çiçek açıyorlar hiç meyve yok üstlerinde.Ben 5-3-2010 tarihinde ektim ve sıcaklardan ilk çiçeklerini döktüler.Şimdi ikinci parti çiçeklerini açıyorlar sıcaktan etkilenmesinler diye gölgeleme yapıyorum.

Selamlar.

malbman
17-08-2010, 09:14
Sayın Benol Hazarolu, adresinizi özelden gönderin. Bir kaç gün içinde postaya veririm.

Benol Hazaroğlu
18-08-2010, 10:10
Çok teşekkür ederim.

ayazkentli
25-09-2010, 16:37
Red robinlerimin 2. nesli çimlendi (tohumları ektikten 4 gün sonra çıkmaya başladılar).

Tohumları hiç kurutmadan, direkt domateslerin içinden alıp, pet bardaklara ektim. Bir kısmını ise, her ihtimale karşın kurutuyorum.

Bunlar, kış mevsimin'de oda içerisinde olacaklar.

kalambaklı
25-09-2010, 19:29
Hayırlı olsun kardeşim, kışın domatesleri senden yiyeceğiz.
İyi akşamlar.

elifsarıgül
01-10-2010, 10:25
Merhaba,

Bu forumu keşfedip balkon bahçeciliğiyle ilgili neredeyse her yazıyı okuduktan sonra Red Robin domates yetiştirebileceğim ümidine kapıldım. Okuduklarımdan, her mevsimde, evin içerisinde dahi yetiştirebileceğimi anlıyorum (yanlışsa lütfen düzeltin).
Yaklaşık iki buçuk hafta önce plastik bardaklara üzerinde 1-2 cm boşluk kalacak kadar çiçekçiden aldığım paketteki topraktan doldurup, 24 saat ıslak kağıt havluda beklettiğim 7 adet Red Robin tohumunu ( 1 bardağa 1 tohum) küçük bir çubukla toprağın içine iterek yaklaşık 0,5cm derinliğe ektim. Sonra toprağın tamamını ıslatacak kadar su verdim ve streç film ile bardakların üzerini örttüm. İstanbul'daki evimin değişik yerlerine (farklı saatlerde güneş alan pencere içleri ve kapalı balkon) yerleştirdim. Her gün yaklaşık 0,5 saat streç filmleri açarak havalandırdım. Streç filme rağmen birkaç gün sonra toprakta kuruma belirtileri gördüğümden tekrar su verdim. 15 gün hiçbir hareketlenme olmayınca yaklaşık bir hafta önce aynı işlemi bu sefer 24 saat suyun içinde beklettiğim başka tohumlarla tekrar denedim. Birkaç gün sonra belki streç film ile kaplama konusunu yanlış anlamış olabilirim diye bazı bardakların örtülerini kaldırdım. Henüz hiçbir tohum çimlenmedi. Mutlaka yanlış anladığım, yanlış yaptığım bir şeyler oldu diye düşünüyorum. Nerelerde hata yaptığım konusunda yorumlarınızı alabilirsem çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler.

malbman
01-10-2010, 16:04
Sayın elifsarıgül, hata yaptığnız bir yer yok. Adım adım doğru bir şekilde ilerlemişsiniz. Muhtemelen tohumlarınız çimlenme yeteniğini yitirmiş, eski tohumlar. O yüzden çimlenmemiş olabilir. Tohumları nereden aldınız?

elifsarıgül
02-10-2010, 15:23
Elimdeki tohumları Tohumlar.net'ten almıştım. Sanırım elimde kalan 2. paket tohumla denemeye devam edeceğim bu durumda. Teşekkür ederim ilginize.

dxb
04-10-2010, 16:52
cimlenmesi icin bardaklara koydugumuz tohumlari cimlendikten sonra, her bardagi ayri bir saksiyami koymamiz gerekiyor, yoksa bir saksiya iki uc tane cimlenmis tohumu koysak olurmu ?

malbman
04-10-2010, 17:52
sayın dxb her saksıya bir tane fide koyun. bir saksıda iki ya da daha fazla fide verimi düşürür.

gezen82
22-10-2010, 23:06
Arkadaşlar bu site ile ve özellikle red robin ile yeni tanışıyorum. bende bu yıl başlayarak balkonda ve şu an pencere önünde domates yetiştiriyorum.2 fideden 4 tane kızaran oldu ve 10-15 tanede kızarmayı bekliyor. tabi bu işi amatörce yapıyoruz.
ve fotoğrafları görünce ve red robin in kışında sorunsuz yetişebildiğini duyunca bene RR hayranı oldum.

elinde RR tohumu olan arkadaş varsa gönderebilirseniz çok memnun oluruz.

hepinize teşekkürler.

gezen82
22-10-2010, 23:34
Bu arada siz değerli arkadaşlara bir sorum olacaktı.

camönünde yetiştirdiğim domateslerin yapraklarının altında kanatlı beyaz sinekler türedi.

yeşilsabunlu su ile püskürtme yöntemi kullandım. çok fazla işe yaramıyor.
ne yapmalıyım.

domateslerimin fotoğraflarını yeni üyelere izin verilmediği için yükleyemiyorum.

gezen82
23-10-2010, 00:01
resimleri kendi web sitem yüklüyorum.
1.sorum-böceklenme
2.sorum-aynı gün dikelen 2 tohumun bugünki fide boy farkları

http://www.mustafagezen.com/bitkiler/1.JPG
http://www.mustafagezen.com/bitkiler/2.JPG

http://www.mustafagezen.com/bitkiler/3.JPG
http://www.mustafagezen.com/bitkiler/4.JPG

http://www.mustafagezen.com/bitkiler/5.JPG

gezen82
23-10-2010, 00:02
http://www.mustafagezen.com/bitkiler/6.JPG

http://www.mustafagezen.com/bitkiler/7.JPG
http://www.mustafagezen.com/bitkiler/8.JPG

http://www.mustafagezen.com/bitkiler/9.JPG
http://www.mustafagezen.com/bitkiler/10.JPG

gezen82
23-10-2010, 00:03
http://www.mustafagezen.com/bitkiler/11.JPG

gezen82
23-10-2010, 00:05
Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

elinde RR tohumu olan arkadaş varsa gönderebilirseniz çok memnun oluruz.

sirdas
07-11-2010, 11:52
Arkadaslar bende de bodur Domates hastaligi basladi, 7 degisik türlerden tohumlari satin alip 8. ayin sonunda diktim, büyümeye basladilar, bakalim kisin nasil olacak... Almanyada kaliyorum , fazla günes yok buralarda ama denemekte fayda var diye düsündüm.. Imkanim olursa fotograflarini cekip bugün koyarim sayfaya....

sirdas
07-11-2010, 12:00
Bunlarda benim yetistirdiklerim...

sirdas
07-11-2010, 12:04
Devami...

gezen82
30-12-2010, 08:39
Saygıdeğer Malbman göndermiş olduğunuz redrobin tohumları için çook teşekkür ederim.
4-5 gün önce tohumları ektim . inşallah sorunsuz filizlenirler. Filizlenince fotoğraflarını buradan paylaşırım.

malbman
30-12-2010, 09:10
Sayın gezen82, verimli olmasını dilerim. Fotoğraf eklerseniz iyi olur.

gezen82
02-01-2011, 14:40
Redrobinlerimin ilk çimlenme fotoları
31aralık2010 1-2ocak2010tarihli fotolar

186962

186963

186964

186965

186966

gezen82
02-01-2011, 14:48
5-6 adet ekmeme karşın sadece 2 si filizlendi.
birinin adı A diğerinki B :)
A B den önce çıktı .İlk başta pencere önünde olmaması nedeni ile A nın gövde boyu iyice uzayınca biraz yanlış yaptığımı anladım. B sonradan başlasada daha güzel gelişecek sanırım. pencere önüne koymanın avantajı sanırım bu nedenle (çıt kırıldım) gövde uzunluğu daha fazla olmayacaktır.

186968

186969

186970

186971

gezen82
02-01-2011, 14:52
Saygıdeğer malbman; ilk sayfadaki mesajınızı yeni gördüm. keşke onu önceden okusaydım.
Şu bardak genişliğinde gazete ile toprağın üstünü kapatma önerinizi.
Birde yanlış hatırlamıyorsam kurşum kalem genişliğinde gövdeye sahip olunca kalıcı yerine ekmek gerekiyormuş. bunu daha önce yapmanın herhangi bir sakıncası olurmu?

malbman
04-01-2011, 10:44
Sayın gezen82, Red Robinleriniz hayırlı olsun. Yalnızca 2 tanesinin çimlenmesine sularken diğer tohumların topraktan çıkması, tohumların çimlenme özelliğini kaybetmiş olması, tohumların gereğinden daha derine ekilmesi gibi etmenler yol açabilir.

Fidelerin gövdesi kalem kalınlığına ulaştığı zaman şaşırtılmasının amacı (buradaki ustalarımdan öğrendiğim kadarıyla) daha önceki dönemde narin olan kök ve gövdeye zarar vermemek diye biliyorum. Ama, ben zarar vermeden şaşırtırım derseniz olur tabii.

Bu arada, sizin de gözlemlediğiniz gibi (her ne kadar Red Robin olgunlaştığı zaman en az ışıkla yetiniyor olsa dahi) bu aşamada mümkün olduğunca güneş görmeli ki güneşi ararken boy uzatıp incecik bir gövdeyle kalmasın.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

malbman
07-01-2011, 10:59
Bunlar da benimkiler. 1 Ocak günü ektiğim tohumlar 4 Ocak günü bu durumdaydı. 7 tohumun yedisi de çimlendi. Tohumların taze olmasına bağlıyorum en bunu. Şu anda pencere önünde tutup, mümkün olduğunca güneş almalarını sağlamaya çalışıyorum. İzmir'de o konuda şanslıyız. Karakış dediğimiz günlerde bile hiç olmazsa bir kaç saat dahi olsa güneş görüyoruz. İzmirli Red Robinler şanslı bu yüzden.

gezen82
07-01-2011, 15:00
Sn. Malbman ; İzmirin etkisi gerçekten belli oluyor. Kütahyada bugünlerde güneşi mumla arar olduk :)

gezen82
07-01-2011, 15:02
İnşallah yedisininde dalları domateslerle dolar.
Hayırlı akşamlar.

1tanem
09-01-2011, 00:32
ben hiç domates yetiştiremiyorum yaa

Benol Hazaroğlu
10-01-2011, 21:29
Sayın malbman
Göndermiş olduğunuz tohumları 23 Eylül de ektim.2 aydır 15cm de duruyorlar. Çiçeklenme yok.Bulundukları yer camekanlı bol ışık alıyor ama sıcak bir mekan değil. Oda sıcaklığına alsam mı acaba?

malbman
12-01-2011, 02:25
Sayın Benol Hazaroğlu, bana sorarsanız oda sıcaklığına alın. İki aydır 15 cm boy pek normal değil. Bir kaç tane fotoğraf yükleyebilirseniz ustalar da fikirlerini söyleyebilir.

Kiraz
12-01-2011, 07:59
Sayın malbman
Göndermiş olduğunuz tohumları 23 Eylül de ektim.2 aydır 15cm de duruyorlar. Çiçeklenme yok.Bulundukları yer camekanlı bol ışık alıyor ama sıcak bir mekan değil. Oda sıcaklığına alsam mı acaba?

Torfa ekim yapılınca çimlenme kolay oluyor ama bitki büyümesi duruyor. İki sene önce tofta çimlenen domateslerim iki ayda büyüyemedi ve bahçeye geç diktim, şaşırtmadan sonra büyüdüler (Zaten domates şaşırtmaya ihtiyaç duyuyor). Siz de torfa mı ektiniz?

Sn. Malbman'a katılıyorum, oda sıcaklığına almak gerekir.

malbman
12-01-2011, 08:47
Sayın Kiraz iyi bir noktaya değinmiş. Ben domateslerinizin toprakta olduğunu varsayarak o konuda hiç düşünmemiştim. Ama Sayın Kiraz'ın da dediği gibi, torfta büyüme durur çünkü torfta bitkiyi besleyecek besin maddeleleri yok. Yalnızca steril olması ve nemi koruması nedeniyle iyi bir çimlendirme ortamı o kadar.

ayazkentli
12-01-2011, 12:34
Red robin'lerim aşağı yukarı 1 aydır, bahçede kapı altı denen korunaklı bir yerde duruyorlardı (3 saksı'da). Gündüzleri ılık olsa da, geceleri soğuk oluyor. Bu nedenle bir türlü daha fazla büyümüyorlardı. Yoksa, şimdiye kadar büyümeleri gerekiyordu.

Ben'de bu sabah odaya içerisine aldım.

Benol Hazaroğlu
12-01-2011, 19:18
Oda sıcaklığına bu gün aldım.

artemisia10
12-01-2011, 21:03
Benimkiler daha çok yeni 10 günlük ama baştan beri oda ısısındalar pencere kenerına yerleştirdim altta kalorifer peteği var iyi görünüyorlar ama şimdi kafam karıştı erken mi aldım oda sıcaklığına?

Benol Hazaroğlu
13-01-2011, 08:00
Torfa ekim yapılınca çimlenme kolay oluyor ama bitki büyümesi duruyor. İki sene önce tofta çimlenen domateslerim iki ayda büyüyemedi ve bahçeye geç diktim, şaşırtmadan sonra büyüdüler (Zaten domates şaşırtmaya ihtiyaç duyuyor). Siz de torfa mı ektiniz?

Sn. Malbman'a katılıyorum, oda sıcaklığına almak gerekir.

Sevgili Kiraz
Bahçe toprağı, torf,hayvan gübresi karışık topraktalar.Şaşırma yapıldı.

Kiraz
13-01-2011, 08:36
Sevgili Kiraz
Bahçe toprağı, torf,hayvan gübresi karışık topraktalar.Şaşırma yapıldı.

Öyle ise sorun yok. Daha önce yetiştirdiniz mi bilmiyorum ama diğer domatesler gibi boylanmıyorlar, cüce kalıyorlar. Geçen sene kırmızı örümcek yüzünden çok fide kaybettim, yapraklarını iyi görmediğinizde zararlı kontrolu yapmanızda yarar var, iç ortamda zararlılara çabuk yakalanıyorlar.

Kiraz
13-01-2011, 08:38
Benimkiler daha çok yeni 10 günlük ama baştan beri oda ısısındalar pencere kenerına yerleştirdim altta kalorifer peteği var iyi görünüyorlar ama şimdi kafam karıştı erken mi aldım oda sıcaklığına?

Şimdi içeri almanın problem çıkaracağını sanmıyorum ama aniden çok sıcak ortama gelmesi keyfini kaçırabilir. İsterseniz bir süre peteğin üzerine, yakınına koymayın ama mutlaka aydınlık isteyecektir.

sonfenomen
13-01-2011, 13:04
herkese selam,
uzun bir süredir foruma giremiyordum. geçen sene pek başarılı olamadım red robinler çok güzel oldu çiçek açtı ama çiçekler döküldüler sonrada gittikçe güçsüzleşip kurudular.
bu sene yeniden denemek istiyorum ama tohumları daha ekmedim acaba geçmi kaldım yoksa şimdi ekeyim mi?

Kiraz
13-01-2011, 14:09
İç ortamda da yetiştiği için geç kalmadınız. Ben bu sene bir kaç saksıya sürekli ekmek istiyorum, yani olgunlaşanlardan tohum alıp ekeceğim, mevsim beklemeyeceğim, hava durumuna göre uygun ortama koyup yetiştireceğim.

Emre İlhan
13-01-2011, 18:48
Yazın sayın malbman'ın göndermiş olduğu(sağolsun) tohumlardan yetiştirdiğim red robinlerin sonu tamamen hüsran oldu. Çok güzel bir bitki, susuzluğa ve sıcağa çok dayanıklı fakat kırmızı örümcek belası onun peşini bırakmıyor. Kırmızı örümcekten çektiğimi şimdiye kadar hiçbir zararlıdan çekmedim. Bu kırmızı örümceğe bir çare bulmak lazım. Aslında Roa çok etkili oluyor adeta kökünü kurutuyor kırmızı örümceğin fakat Roa'nın uygulama periyotlarına çok dikkat etmek gerek. Ben tatile çıktığım için bir süre uygulayamamıştım o arada da olan olmuş. Çok hızlı ürüyor kırmızı örümcek. :(

seyyah53
13-01-2011, 21:09
Selam Dostlar...

Ben bütün yaz boyunca biber ve domateslerime neemazal diye organik bir ilaç kullanmıştım...bahsettiğiniz örümcekler den ve diğerleriyle hiç tanışmadım ....

acaba etkili olmuşmudur bilmem...zararlılarla mücadele sayfasında organik olup olmadığı da tartışılıyordu herhalde....

Kiraz
14-01-2011, 11:42
Selam Dostlar...

Ben bütün yaz boyunca biber ve domateslerime neemazal diye organik bir ilaç kullanmıştım...bahsettiğiniz örümcekler den ve diğerleriyle hiç tanışmadım ....

acaba etkili olmuşmudur bilmem...zararlılarla mücadele sayfasında organik olup olmadığı da tartışılıyordu herhalde....

Neemazalı ben de kullandım. Kırmızı örümcekler için kükürtten daha iyi sonuç verdi.

Emre İlhan
14-01-2011, 11:44
Kırmızı örümcek için bende kükürt kullanmıştım. Kükürtten dolayı red robinlerimin yaprakları içlerine doğru kıvrılmaya başlamıştı, toprağını bol suyla yıkayarak zorla kurtarmıştım. :(

malbman
14-01-2011, 11:54
Yazın sayın malbman'ın göndermiş olduğu(sağolsun) tohumlardan yetiştirdiğim red robinlerin sonu tamamen hüsran oldu. Çok güzel bir bitki, susuzluğa ve sıcağa çok dayanıklı fakat kırmızı örümcek belası onun peşini bırakmıyor. Kırmızı örümcekten çektiğimi şimdiye kadar hiçbir zararlıdan çekmedim. Bu kırmızı örümceğe bir çare bulmak lazım. Aslında Roa çok etkili oluyor adeta kökünü kurutuyor kırmızı örümceğin fakat Roa'nın uygulama periyotlarına çok dikkat etmek gerek. Ben tatile çıktığım için bir süre uygulayamamıştım o arada da olan olmuş. Çok hızlı ürüyor kırmızı örümcek. :(

Sevgili Emre İlhan, Red Robinlerine üzüldüm. Halbuki gayet formlu, pişkin bitkiler olmuşlardı. Neyse, yeniden yetiştiririz. Tohumun yoksa ve istersen tohum gönderebilirim.

Sevgilerimle

Emre İlhan
14-01-2011, 15:37
;)Çok teşekkür ederim sevgili malbman. 2-3 tane olacaktı elimde. Sizce yaz için ne zaman ekeyim tohumları? :)