Bağlan

View Full Version : Red Robin Domates

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

malbman
24-02-2009, 18:14
Ben de gerekli ortamı sağlayamadığım için elimde mevcut 10 adet RR tohumlarını henüz ekmedim. Sezonun gelmesini bekliyorum dört gözle. Sanırım kalın kabuklu da olsa en sorunsuz cherry RR. Şimdiden toprak hazırlıklarını bile yaptım inanırmısınız:p.

Sevgili Lonicera, bence daha fazla beklemeden tohumlarınızı (hiç değilse yarısını) ekin. Artık yavaş yavaş havalar toparlanmaya başlar, İzmir'de bu saatten sonra kış falan da olmaz. Mart ayına kadar içeride tutarsınız, zaten Mart'ın ilk haftası gibi İzmir'de ilkbahar erken donları riski neredeyse tamamen bitmiş oluyor. O zaman da çıkarır yerlerine dikersiniz. En azından erkencilik sağlamış olursunuz.

Lonicera
24-02-2009, 18:20
Günah benden gitti. Yarın ilk işim öneriniz doğrultusunda yarısını ekeceğim. Nasıl olsa tohumumuz çok değil mi?:D:D:D

Şaka bir yana erkencilik konusunda haklısınız. Zaten İzmir baharı neredeyse hiç yaşamıyor. Kıştan çıkıp yaz mevsimine giriyoruz. Geçen sene Temmuz ayında tüm domatlarım çatır çatır yarılmıştı sıcaktan.:(

nevsune
24-02-2009, 18:37
En iyi haber de, yaklaşık 200 (192) adet tohum çıkması. Hemen kurutmaya aldım tohumları. Sanırım uzun bir müddet tohum sıkıntısı çekmeyeceğiz.

Yakında uluslararası satış yapmaya başlarız:) Hiç üşenmeden o minnacık tohumları mı saydınız, çok güldüm.

Benim domatlarım (babam da İzmirli ve çok uzun yıllar sonra domates demeyi öğrenmişti:D) pek fazla büyümüyorlar. Yaklaşık misket kadar büyüklükteler, öyle mi oluyor? Yoksa çok sayıda oldukları için mi büyüme gecikiyor?

Bu arada, hala bir yandan tomurcuk veriyor, bir yandan domates. Çok verimli.

aaylin
24-02-2009, 18:47
Bitki kaç cm ya da kaç yaprakken çiçek vermeye başlıyor acaba? Benimkiler yaklaşık 15 cm oldular ama bir ses yok kendilerinden.

nevsune
24-02-2009, 18:59
aaylin'ciğim 485 nolu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8853&page=17) benim ilk tomurcuğu gördüğüm zamanki yazışmalarımız var. O zaman boyunu ölçmemişim ama kendi notlarıma göre tomurcuk ilk gözüktükten sonra birden boy atmaya başlamış. O yazışmadan 9 gün sonra boy için şu notları almışım:

Red1 12,5 cm, üzerinde 2 tomurcuk grubu var. Red3 11 cm ve üzerinde 3 grup tomurcuk var.

Yalnız bir şeyi gözardı etmemek gerekiyor. O dönem hava şimdikinden daha güneşliydi.

malbman
24-02-2009, 19:01
Sanırım meyvelerin çokluğundan yavaş gelişiyorlar nevsune. Ama yarma şeftali kadar olmayacakları da kesin:D:D. En fazla 2-3 cm. çapında falan oluyorlar sanırım. Mesela bu gün hasat ettiklerim 2.6 ve 2.5 cm/çap idi.
Hiç üşenmeden o minnacık tohumları mı saydınız, çok güldüm.
Valla insan kafayı RR diye bozunca bunu bile yapıyor sevgili nevsune:D:D
babam da İzmirli ve çok uzun yıllar sonra domates demeyi öğrenmişti
47 yıldır öğrenemedim bundan sonra da zor öğrenirim herhalde:p:p
Bu arada, hala bir yandan tomurcuk veriyor, bir yandan domates. Çok verimli. Aman tahtaya falan vur. Nazar değmesin:eek:

nevsune
24-02-2009, 19:08
Allah bizi ıslah etsin. Akşam akşam domates çapı ölçtürdünüz bana:o
2 cm olmuşlar. Demek biraz daha büyüyecekler. İyi ben de korkmuştum benimkiler çelimsiz diye.

Haa bu arada, geçen gün biraz gübre şerbeti ile besin takviyesi yaptım. Pek memnun kaldılar.

aaylin
24-02-2009, 19:51
Teşekkür ederim sevgili nevsune. Benim RR leri şimdi ölçtüm 13 cm çıktılar. Ayrıca şu an üzerlerinde 8 yaprak var. Sanırım güneş olmaması da çiçeklenmemelerinde bir etken. Neyseki yaza pek bir şey kalmadı ;)

envor
24-02-2009, 22:38
64271

Benim RR'lerin son durumu :)

malbman
26-02-2009, 17:09
Bu arada; ilk aldığım tohumlardan torfa ektiğim dört taneden üçü çıktı.

İşte bunlar da onlar.

malbman
26-02-2009, 17:13
Bu da surgun sudaki Red Robinim. Bu aralar gelişmesi yavaşladı sanki.

malbman
26-02-2009, 17:14
Buradaki ise sevgili envor'un gönderdiği ve adı "sözüm ona" mikrop olan "dev" domates:D Utanmasa 3 metreye tırmanacak:p

sercan1969
26-02-2009, 17:20
Envor bey...Tohum ekiminden kaç gün sonra red robinleriniz bu hale geldi..?Gerçekten çok sağlıklı görünüyorlar....Benden de bir maaşallah...:rolleyes:

nevsune
26-02-2009, 17:31
Bu da surgun sudaki Red Robinim. Bu aralar gelişmesi yavaşladı sanki.

Oo, yeni maraton başlamış. Hadi kolay gelsin. Bu kez daha iyi sonuç alacaksınız.

Sevgili malbman gelişme konusunda ben de aynı şeyi yaşıyorum. Gerçi İzmir ve Ankara iklimleri farklı ama benim RR'lerin de yeni tomurcukları fena halde kuruyup dökülmeye başladı. Epeydir güneş yüzü göremiyoruz, ondan diye düşünüyorum. Neyse ki Mart geliyor, güneş yüzünü göstermeye başlar artık.

malbman
26-02-2009, 17:36
Sevgili nevsune, yeni tomurcukların kuruyup dökülmesi güneşsizlik değil, nem eksikliğinden. Bunu önlemek için yıllar önce kızımın odasında kullandığım, sonra da kaldırıp kilere attığım buhar makinesini yeniden ortaya çıkardım.

Yukarıdaki mikrop domates resimlerine de girmişler tesadüfen. Altı pembe, üstü beyaz olan ve ufoya benzeyen şey. Çok basit ve ucuz bir şey. Eğer bulursanız böyle bir şey alıp bitkilerinizin olduğu ortamda gün boyu çalıştırın.

Size de yararı var. Evleri kalorifer ya da klima ile ısıtıyoruz. Bu ısınma şekilleri ortamdaki tüm nemi alıyor. O yüzden boğaz ve burun kuruluğu/yanmasından kurtulamıyoruz. En azından bu şekilde ortam biraz daha nemli kalıyor.

nevsune
26-02-2009, 17:54
Nem konusunda bugüne dek hiç sıkıntı olmamıştı. Radyatör üzerinde su dolu bir kap var. Hemen yanlarında da mum çiçeğim duruyor. Ona sürekli su püskürtüyorum, RR'ler de nemleniyorlardı. Buhar aletini gördüm fotoğrafta. Bir ara bakayım. Dediğiniz gibi her zaman gerekli olacak, bulundurmakta yarar var.

Ben çiçek dökümünü güneşsizliğe (hatta ışıksızlık, çünkü kaç gündür hava sürekli kapalı bir halde), ya da meyveye yeterince doymasına bağlamıştım. Havaların biraz daha toparlamasını bekliyorum. Bakalım bir değişiklik olacak mı.

malbman
26-02-2009, 17:59
Annemin Red Robin de beş meyveden sonra çıkardığı tüm salkımları kurutup dökmüştü. O dönemde İzmir günlük güneşlikti. Ama evde kalorifer yanıyordu ve hiç birimizin aklına en azından bitkiye su püskürtmek gelmemişti.

Bir de, radyatörün üzerindeki kap ne kadar nem salıyordur ortama acaba? Yetersiz kalıyor olabilir mi? Bir de o gözle inceleyin isterseniz.

nevsune
26-02-2009, 18:04
Şimdi buhar makinesini internette araştıracağım. Teşekkürler:)

malbman
26-02-2009, 18:16
Şimdi buhar makinesini internette araştıracağım. Teşekkürler:)

Şu linke (http://urun.gittigidiyor.com/SAGLIKLI-BIR-YASAM-SOLUNUM-ICIN-NEMBUG-CIHAZI_W0QQidZZ14735304) bir göz atın isterseniz. Benim cihazın aynısı.

Sarıcan
26-02-2009, 19:36
Süngerde sağlıklı olarak çimlenen redrobinler Istanbul' da havalar soğuyunca öldüler. Şişen tablettekini yaşatmaya çalışıyorum ama herhalde en iyisi torfta çimlendirmek. Havalar ısınınca sıfırdan başlayacağım.

osmann
27-02-2009, 21:14
Arkadaşlar ben de red robin ciler arasına katılacağım inşallah. Karınca70 den sipariş ettiğim tohumlarım yolda. Torf aldım, ekmek için minik bardaklar aldım. dört gözle bekliyorum. Hatta sonradan dikeceğim saksıların toprağını bile değiştirip yeniledim. Dört gözle tohumları bekliyorum. Umarım benim de sizler gibi minik robinlerim olur :)

nevsune
28-02-2009, 15:26
Sevgili malbman, nem yapıcım geldi. cm;) tamam, şu anda nem vermekle meşgul. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Sürekli çalışması gerekiyor mu, yoksa arada çalışsa yeterli olur mu?

Başta RR'ler olmak üzere bitkilerimin gelişmesinde belirgin bir farklılık olursa yazacağım.

malbman
01-03-2009, 21:26
Sevgili nevsune, güle güle kullanın. Ara sıra buhar çıkan deliğin önündeki boşluğa uçucu yağlar ya da bir kaç çay kaşığı Vıcks koyarsanız, ortam mis gibi kokar. Nefesiniz de açılır.

Ben gün içinde iki saat çalıştırıp bir saat kapatıyorum. Bu uygulamayı bir kaç gündür yaptığım için pek belirgin bir değişiklik görmüş değilim açıkçası, ama sanırım bir kaç gün içinde farklar ortaya çıkar.

nuzel
02-03-2009, 15:50
Sayın karınca70 red robin domateslerim resimdeki durumdalar.Saksıya alma zamanları geldimi acaba? Birde toprağa takviye besin vermelimiyim? Biraz cılız kaldılarda...

karinca70
02-03-2009, 18:17
Red Robin konulu başlığa aylardır bakmıyordum. Ben de elimdeki tohumları satmış olmama rağmen neden hala bu kadar çok talep geliyor diye şaşırıyordum :) 3 aydır işsiz olduğum için yeni sipariş vermek istemiyordum, gelen talepler sonucunda ister istemez bir parti daha sipariş vermek zorunda kaldım. Bu inşallah son siparişim olur. Şu ana kadar tüm siparişleri "pase seeds" isimli firmadan almıştım. Fiyatı biraz pahalı olmasına rağmen, güvenilir bir firma olduğu için tercih ediyordum. Son siparişimi 12 şubatta postaya verdiler, 10 gün içinde elime ulaşmasını bekliyorum. Ancak bundan sonra yurtdışından yeniden sipariş vermek istemiyorum. Olgunlaşan Red Robin meyvelerini ücreti karşılığında satmak isteyenler benimle irtibata geçebilirler (meyve olarak istememin sebebi; çimlenme oranını arttırmak için tohumları çürütme prosesinden geçirmek istememdir).

Ben kendime ayırdığım Red Robin tohumlarını ekemediğim için yetiştirilmesi hakkında bir yorum yapamıyorum.

kahyanur
02-03-2009, 18:55
Tohumları çürütme prosesi nedir?

Douglas Fir
03-03-2009, 09:04
Selam,

Domatesler harika görünüyor. İç mekanda yetiştirdiğiniz içn acaba herhangi bir hastalıkla karşılaştınız mı?

nuzel
03-03-2009, 10:06
Sayın Nevsune tecrübelerinizi bizimle paylaşırımısınız.Benim bu aşamada ne yapmam gerekiyor?

aaylin
03-03-2009, 10:33
Nihayet benim 16 1.2009 da ektiğim RR'lerimde de sevgili nevsune'nin 485 numaralı mesajındaki sürprizlerden oluşmaya başladı. Evim kaloriferli ve yaklaşık 28-30 derece araasında bir ısıya sahip. Güneş görsün diye mecburen de cam önünde duruyor, ****** altında da kalorifer peteği. Günde 7-8 defa nemlenmeleri için fısfısla su püskürtüyorum. İnşallah meyvalarını da görürüz :D

nevsune
03-03-2009, 15:50
Selam,

Domatesler harika görünüyor. İç mekanda yetiştirdiğiniz içn acaba herhangi bir hastalıkla karşılaştınız mı?

Şu ana kadar herhangi bir hastalıkla karşılaşmadım. Yalnız kamkatımı neemAzal ile ilaçlarken, önlem olsun diye limonumu ve RR'lerimi de ilaçlamıştım. Herhangi bir hastalığa yakalanacaktı da ilaç mı korudu, yoksa dayanıklı bir tür mü bilemiyorum. Genelde çok soğuk havaların dışında günde bir kaç saat havalandırma yapıyorum.

Sayın Nevsune tecrübelerinizi bizimle paylaşırımısınız.Benim bu aşamada ne yapmam gerekiyor?

Red robin başlığında deneyimlerini en çok yazanlardan biriyim. Öyle heyecanlanmışım ki neredeyse rapor gibi yazılar yazmışım:) Sayfaları şöyle bir taramanız gerekecek.

nuzel
03-03-2009, 15:52
Tamam taradım sayın Nevsune şaşırtmaya çoookkk geç kalmışım.Bu akşam ilk işim onları başka bir yere almak olacak.

nuzel
04-03-2009, 09:53
Dün akşam RR lerimin üç tanesini bir yoğurt kabına 2 tanesinide bir saksıya ektim.Toprağını bahçeden gübreli topraktan aldım.Başka takviye yapmadımİnşallah gelişirler.

karinca70
06-03-2009, 18:41
Şu ana kadar herhangi bir hastalıkla karşılaşmadım. Yalnız kamkatımı neemAzal ile ilaçlarken, önlem olsun diye limonumu ve RR'lerimi de ilaçlamıştım. Herhangi bir hastalığa yakalanacaktı da ilaç mı korudu, yoksa dayanıklı bir tür mü bilemiyorum. Genelde çok soğuk havaların dışında günde bir kaç saat havalandırma yapıyorum.

Red robin başlığında deneyimlerini en çok yazanlardan biriyim. Öyle heyecanlanmışım ki neredeyse rapor gibi yazılar yazmışım:) Sayfaları şöyle bir taramanız gerekecek.

Hastalıkların ve zararlıların genelde belli mevsimlerde çoğaldığını düşünürsek, kışın yetiştirilen Red Robin'lerin bundan etkilenmemesi normal; ancak yazın bu şekilde olmayabilir. Yanlış mı düşünüyorum?

karinca70
06-03-2009, 18:50
Bu arada paseseeds'ten son parti Red Robin tohumlarım da geldi. İnşallah bu son sipariş olmuştur, artık bundan sonra yerli üretim tohum satarım.

Tohumları çürütme prosesi; tüm domates tohumları için yapılan bir proses. Domates tohumlarının üzerinde; hemen çimlenmeyi engelleyen bir tabaka var (bu tabaka sayesinde bir sonraki mevsime kadar çimlenmeme sağlanıyor) ve bu tabaka uzun bir süreçte çürüyor. Doğal bu çürüme prosesini tohum üretirken manüel olarak yapmak gerekiyor. Bunun için domates tohumları domates suyu ile birlikte bir kaba alınıyor; aynı miktarda su ile seyreltiliyor. Güneş gören bir ortamda küflenmesi bekleniyor; 2-3 gün içinde üstü tamamen küf kaplanıyor (çürüme prosesi bu aşamada oluyor); küflendikten sonra defalarca büyükçe bir kap içinde temiz su ile karıştırılıp küflü kısım ile yüzen ölü tohumlar ayıklanıyor. En son kabın dibinde biriken kaliteli tohumlar cam veya seramik yüzeyde (ve sıcak ama gölgede) hemen kurutuluyor. Tüm bu işlem esnasında küflenme işlemini çok uzatmamak gerekir; tohumlar yanlışlıkla hemen çimlenmesinler.

Koyu yeşil
09-03-2009, 10:20
RR lerim ilk gerçek yapraklarını verdi, yakında gerçek saksılarına aktaracağım.

Gülbeşeker
09-03-2009, 22:01
arkadaşlar hastalık dolayısı ile şehir dışında idim rr leri komşuya bırakmıştım geldiğimde çiçeklerini açmış gördüm çok sevindim darısı çiçeklerini bekleyenlerin başına

sercan1969
13-03-2009, 19:00
Sn Gülbeşeker tohum ekiminden ilk çiçek açımına kadar geçen süre nedir acaba?

Gülbeşeker
13-03-2009, 22:53
sercan bey tohumları 12 kasımda dikmiştim şubatın son günleri tomurcuklanma başladı yani 3,5 ay oldu yalnız bir kere sizden aldığım gübrelerden sulandırıp verdim

sercan1969
15-03-2009, 14:47
Bu da benim Red Robin..

nevsune
17-03-2009, 08:34
55 günde domates yeme umuduyla başlayan RR macerası, 130 gün gibi biraz uzun soluklu olduysa da her anı çok keyifli bir yolculuktu. Tohumun ilk görünmesi, ilk şaşırtma, ilk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve derken ilk kızarmış domatesle kış bitti.
67400

Öyle minikler ki büyüteçle görülebiliyorlar ancak. Bunların domatese dönüşeceğini hayal bile edemiyorum.
16 Ocak'ta yazmışım yukardaki yazıyı. Hayallere daha çok yer vermek gerekiyormuş:)

habibe
17-03-2009, 09:08
Bekleyen derviş muradına erermiş :)
Çok da sağlıklı bir RR.
Yemelere kıyamaz insan. Çiçek gibi seyretmeli. Tekrar tebrikler.

sercan1969
17-03-2009, 09:21
Arkadaşlar aslında çok ilginç, yabancı kaynaklarda da 55 günde hasada gelir diye yazıyor.Ama 110 günlük uzun bir macera.Bence bunun sebeplerini araştırmak lazım **** bizi red robinle tanıştıran karınca arkadaşımıza danışalım isterseniz.

malbman
17-03-2009, 11:17
Hey maşallah be. Güzelliğe bak. Nihayet meyveli bir Red Robin daha gördüm. Nevsune domat ihtiyacımızı bir süre senden karşılayacağız sanırım:D 45-50 gün sonra da benim RR'leri yemeye başlarız:p:p

nevsune
17-03-2009, 12:43
Bir şey daha göstermek istiyorum.
67442

Ben artık bu domates vereceği kadar verdi derken, üstteki koltuktan çıkan dalın da tomurcuğa durduğunu farkettim. Henüz çok küçükler, zaten dalın kendisi de çok küçük:)

Tarih tekerrürden ibaretmiş. İki ay sonra da bunların fotoğrafını eklerim:)

radem63
17-03-2009, 12:49
Sayın nevsune ;
bravo size.
Domatesinizi kaç lt saksıda,hangi karışımlar var (toprak,gübre ,torf) ?
Red robin tohumlarının fiyatını bulamadım.Acaba ne kadara aldınız?

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Bende cherry tohumu ektim ama daha çimlenmedi.(3 gün oldu)

malbman
17-03-2009, 12:52
Sevgili nevsune, bu bitkinin öyle 8-10 tane domat verip de, "tamam birader, benden bu kadar. Başka bi bitki bulun kendinize," :p:p diyeceğini sanmıyorum. İyi bir bakımla uzun bir süre meyve verecektir.

Az önce anneme uğradım; Red Robin'i dört tane yeni çiçek açmış. Yeni çıkan çok sayıda salkım da cabası. Sanırım yaz başına kadar domates verecek o da.

nevsune
17-03-2009, 12:56
20 cm çap, 18 cm boy saksıda. Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı ama ölçü derseniz bilemiyorum, el ölçüsü:)

Yanlış hatırlamıyorsam 6 liraya almıştık (Kasım ayında). Alışveriş bölümüne bir bakarsanız, şu anda hala satılıyor sanırım.

nevsune
17-03-2009, 12:59
Sevgili nevsune, bu bitkinin öyle 8-10 tane domat verip de, "tamam birader, benden bu kadar. Başka bi bitki bulun kendinize," :p:p diyeceğini sanmıyorum. İyi bir bakımla uzun bir süre meyve verecektir.

Az önce anneme uğradım; Red Robin'i dört tane yeni çiçek açmış. Yeni çıkan çok sayıda salkım da cabası. Sanırım yaz başına kadar domates verecek o da.

İyi de üstü tıklım tıkış domates ve hala çiçek açacağım diye uğraşıyor. Hani belli bir kotası vardır bunun da değil mi yani, öyle sonsuza gitmez:p

Annen yeşilparmak sevgili malbman, o daha çoook çiçekler açtırıp domatesler alır:p

Bir konu daha kafamı kurcalıyor. Sevgili malbman, annendeki RR'nin boyu acaba neden uzun oldu? Bunun bir nedeni olmalı. Bendekinin boyu ona nazaran oldukça kısa ve sanırım olması gereken de bu.

denizakvaryumu
17-03-2009, 13:38
55 günde domates yeme umuduyla başlayan RR macerası, 130 gün gibi biraz uzun soluklu olduysa da her anı çok keyifli bir yolculuktu. Tohumun ilk görünmesi, ilk şaşırtma, ilk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve derken ilk kızarmış domatesle kış bitti.
67400

16 Ocak'ta yazmışım yukardaki yazıyı. Hayallere daha çok yer vermek gerekiyormuş:)

Ankara'nın karlı günlerinde bu resim gerçekten muhteşem oldu.

RR lerde 2.ürünü alan siz oldunuz (gerçi 1.ürün tohumları kışın ekilmemişti ama ilk RR olması nedeni ile önemliydi)

Tebrikler

denizakvaryumu
17-03-2009, 13:41
Arkadaşlar aslında çok ilginç, yabancı kaynaklarda da 55 günde hasada gelir diye yazıyor.Ama 110 günlük uzun bir macera.Bence bunun sebeplerini araştırmak lazım **** bizi red robinle tanıştıran karınca arkadaşımıza danışalım isterseniz.

55 günlük süre yaz mevsimi için verilen süredir.

malbman
17-03-2009, 13:56
Bir konu daha kafamı kurcalıyor. Sevgili malbman, annendeki RR'nin boyu acaba neden uzun oldu? Bunun bir nedeni olmalı. Bendekinin boyu ona nazaran oldukça kısa ve sanırım olması gereken de bu.

Bu konuda sana katılıyorum nevsune. Senin RR'nin boyu ideal orijinal fotoğraflarla karşılaştırılınca. Ama annemin RR neden öyle yar fidan boylu :p oldu anlamadım. Hani sırık domates muamelesi yaptım da ondan diyeceğim ama öyle bir şey de yapmadım. Zavallıdan koltuk bile almadım.

ormancık
17-03-2009, 14:16
20 cm çap, 18 cm boy saksıda. Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı ama ölçü derseniz bilemiyorum, el ölçüsü:)

Sn.Nevsune,

Tebrikler. Umarım benim Red Robin domateslerim de sizinkiler kadar güzel olurlar. Bir arkadaşımdan 4 fide olarak aldığım red robinleri 4 gün önce ektim. Saksının olduğu yer güneş görüyor. Her ne kadar bugünlerde güneşi zor görsekte;) Yaklaşık 2 ay sonra ben de afiyetle red robin domatları yiyebilmeyi umut ediyorum.Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı menüsüne sanırım biraz da sevgi eklemişsinizdir;)

drneuro
17-03-2009, 15:40
Arkadaşlar geçen hafta amerikadan gelen RR tohumlarımı uzun saksıya ekip naylon poşete geçirdim ve poşete 3-4 tane delik açtım..akşamları naylonu açıp 5-10 dakika havalandırdım..saksı genellikle kalorifere yakın konumdaydı..
5.günde RR ler filizlendi..

Koyu yeşil
17-03-2009, 16:33
RR ler çok güzel görünüyor Nevsune, darısı başımıza.

feriha
17-03-2009, 18:17
Nevsunecim RR lerin kızarmış ne güzel ellerine sağlık.

Yarın sabah kahvaltısına sendeyim dicem kıyıp yediremezsin ki!:p

Benim tohumlarım sizlerin de tecrübeleriyle 1 Nisan da toprağa kavuşacak

inşallah..

Kış ürününe yetişemedim bahar ekimini kaçırmayayım bari:rolleyes:

Bakalım 55 günde hasat gerçekleşecek mi merak ediyorum.

sercan1969
17-03-2009, 18:26
tohum ekiminden ilk şaşırtmaya kadar geçen süre 45 gün, 55 günde normal vejetasyon süresi, sonuçta ilk meyveyi yememiz için, bugün tohumu ekenler için söylüyorum;haziranın son haftası ilk hasadı yapacağımız tarih.Tüm RR' cilere afiyet olsun...:D

ide
18-03-2009, 00:58
Red robinlerimi minicik örümcekler sardı ve ağ örüp yapraklarını da domateslerimi de perişan ediyorlar ne yapmalıyım?:(

malbman
18-03-2009, 08:02
Bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062&highlight=yap%FDm%FD+ila%E7lar)linkteki ilaç tariflerine bir göz atın. Size uygun bir şey bulabilirsiniz. Bulamazsanız yine orada sorun. O başlık daha uygun çünkü.

osmann
21-03-2009, 23:51
Geçen sene sırıklarla çok güzel bir yaz geçirmiştim ama boyları beni oldukça zorlamıştı. Bu sene daha minik bir cins denemeye karar verip karınca70 arkadaşımızın da yardımıyla RR sahibi oldum. Pakette 20 tane vardı hepsine kıyamadım. 10 tanesini saklayıp kalan 10 taneyle çimlendirme denemesi yaptım. Sonuç: 10 da 9! O bir fire de benim yüzümden oldu. Şu anda yaklaşık 2 hafta kadar oldu ve keyifleri yerinde gibi. Gerçek yaprakları görünmeye başladı. Abi-abla olmalarını bekliyorum. Biraz boylanıp ergenliğe girsinler onlara yeni odalar açacağım :) Zaten henüz sokağa çıkmalarına da izin vermiyorum. Daha çok küçükler,hem dışarısı yağmur,soğuk dolu. Evden pencere önünde dışarıyı seyrediyorlar uslu uslu :)))Umarım ben de sizin gibi yeni giysileriyle bayram fotoğrafı çekebilirim onlara :)

envor
22-03-2009, 20:28
68291

Çok yakışıklı değilmi? Belkide bana öyle geliyordur...:D:D

68292

levsel
22-03-2009, 20:37
Şu an, şu saat itibariyle 20 adet red robin ve 8 adet (mikrop domat) mini mini cherry domates tohumlarını ekmiş bulunuyorum.

Bakalım ne kadar zamanda, nasıl büyüyecek.

28/01/2009

21:00

Sayın Envor RR leriniz harika maşallah.Bende 13.03 te Muhammed Beyden aldığım tohumlarımı ekmiştim yarın resimlerini ekleyeceğim.Umarım sizlerin RR leri kadar sağlıklı ve güzel olurlar:p

envor
22-03-2009, 20:49
68297

Halen daha saksıya dikemediğim red robin ve mikrop domatlarım.

malbman
22-03-2009, 21:13
68297

Halen daha saksıya dikemediğim red robin ve mikrop domatlarım.

Birader sen bunları hiç elleme. Baksana ne güzel bonsai olmuşlar:D:D

levsel
23-03-2009, 13:17
İşte sizlerden feyz alarak 13.03 te çimlendirmek için ektiğim tohumlardan çıkan minik RR lerim :p

ormancık
24-03-2009, 08:13
Aşağı yukarı 10 gün önce ektiğim 4 adet RR'lerimin 1 tanesi sizlere ömür kurudu. Neyapabilirim 10 gündür doğru dürüst güneş yüzü görmedik ki:(

Her neyse umarım diğer 3 tanesi için güneşli günlere çabucak kavuşuruz;)

ormancık
24-03-2009, 13:58
Öğleden sonra RR saksının içinde 1,5 cm uzunluğunda çok sevimli minicik pembe renkli bir yavru solucan gördüm. Hemen onu alıp ait olduğu bahçe toprağına gönderdim.

Acaba içinde annesi veya babası veya yeni doğacak kardeşleri var mıdır diye çok merak ediyorum. :(Ona göre ilaçlama yapmam gerekli mi değil mi?

Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

denizakvaryumu
24-03-2009, 14:00
Merak etmeyin solucanlar faydalı hayvanlardır :)

ormancık
24-03-2009, 14:09
Yani gidip küçük solucanı bulup tekrar saksıya mı koymalıyım dersiniz tüh be! şimdi ben o minicik solucanı nasıl bulucam?

Neyse yine de herşeyin yolunda olmasına sevindim.;)

Teşekkürler Sn.denizakvaryumu

ayax
25-03-2009, 12:33
67400

Maşallah çok güzel gözüküyorlar. benim RR lerim de 24-11-2008 tarihli 4 ay oldu 8 tohumdan 4 tanesi ayakda kalabildi. iki tanesi aşa yukarı aynı büyüklükte diğer ikiside birbirine yakın. bir tanesi 3 gün önce çiçek açtı. çok mutlu oldum. 55 gün den bir hayli uzun bir sürede oldukları kanıtlandı sanırım. fakat benim RR lerin boyları kısa fazla gelişmediler. meyve verirken sorun çıkmaz inşallah. En kısa zamanda fotolarını ekleyeceğim.

drneuro
25-03-2009, 17:24
benim 10 günlük RR lerim..

nuzel
26-03-2009, 11:52
5 ocakta ektiğim RR ler.Şaşırtmaya geç kaldığım için gelişemediler.

malbman
26-03-2009, 12:17
Bence şaşırtmaya geç kalmanızdan değil, muhtemelen toprak köklerini çok sıktığı ve bu nedenle de besinsiz kaldıkları için gelişmemişler.

Hepsini çıkarıp kök oluşumlarını kontrol edin ve her birini ayrı ayrı yerlere ve daha gevşek bir toprağa dikin.

nuzel
26-03-2009, 13:37
Teşekkürler malbman bu akşam ilk işim bu olsun.

sercan1969
26-03-2009, 20:33
Arkadaşlar Red Robinlerim 3. haftasını doldurdu.

sercan1969
28-03-2009, 22:07
Red robinlerim yarın 1. ayını dolduruyor.3 adet Red Robinimi dar uzun balkon saksısına aldım.Günde 5 saat direkt güneş ışığı alan pencere kenarına koydum.Bakalım ilk meyvelerimin tadına kaçıncı gün bakacağım.

envor
29-03-2009, 20:13
69605

Red robinimin bugünkü hali, üçüncü çiçek salkımıda çok net görülüyor :)

osmann
29-03-2009, 23:11
Arkadaşlar benim redlerim bardaklarda, kotiletonlardan sonra asıl yapraklar da çıktı ve neredeyse bir ay olmasına rağmen bir türlü gelişmiyorlar. Acaba bardaktan şaşırtma zamanı geldiğinden kök gelişimi durmuş olabilir mi? Havalar soğuk gidiyor. Asıl yerlerine o yüzden şaşırtmakta geciktiriyorum. (torfun içine ekili durumdalar, içine birkaç gün önce az miktarda organik katı gübre de koydum ama değişiklik yok) Ne tavsiye edersiniz?

feriha
30-03-2009, 09:04
Sn osmann ben 10. şaşırttım bir kazık kök yapmış görseniz şaşırsınız.

Asıl yerlerine geçirmeden bir şaşırtma daha yapın bence. Böylelikle beslenecekleri yan kökleri geliştirirler gibi geliyor bana göre.

Kolay gelsin.

ayax
30-03-2009, 11:42
Arkadaşlar Red Robinlerim 3. haftasını doldurdu.

Sizin RR ler baya hızlı büyüyorlar ben iki ayda bu hale getirdim ancak kış dönemine denk geldiği için fazla güneş göremedi.

ayax
30-03-2009, 11:57
Benim RR lerin geçen haftaki görüntüleri, bugün baktığımda meyvesi top şeklini almıştı...

0738. fotodaki palmiyelerimide görebilirsiniz 2 adet onlarda yeni çimlenmiş umarım yetişir.

kuzen38
31-03-2009, 01:41
benim RR lerden en büyük olanı. 2 tane daha var ama biri çok küçük kaldı. bu büyük olanda tomurcuklanma mevcut. havaların ısınması ona epey yaradı, şu kesin ki domates bir yaz bitkisi:D

ayax
31-03-2009, 12:40
Kesinlikle sana katılıyorum domates yaz bitkisi, genede bu sene agustosta tohumları ekip kışın yetiştirmek için gayret sarfedicem.

Fotoğrafda ilk bakışta sanki domateslerin üzerinde pembe güller var gibi algıladım :) bi an aşılı domates zannettim :) yanlış hatırlamıyorsam aynı dönemde ekim yapmıştık.

kuzen38
31-03-2009, 14:31
ben bu domatesi bizim dükkanın önüne koydum. ön cephedeki sardunyalar onlar esasında. şimdi bende baktım dedigin gibi gözüküyor :)
agustosta ekim yaparsan tahminim ekim gibi meyvaları alırsın. ama bu zaten her cherry domates cinsi için aynı sonucu verir diye düsünüyorum, örnegin ben agustos sonıunda balkonstar cherry dikmiştim ekimde domatesleri yiyordum. ancak yaprakları sizlere ömür olmuştu.

ormancık
02-04-2009, 11:06
Red robinlerim yarın 1. ayını dolduruyor.3 adet Red Robinimi dar uzun balkon saksısına aldım.Günde 5 saat direkt güneş ışığı alan pencere kenarına koydum.Bakalım ilk meyvelerimin tadına kaçıncı gün bakacağım.

Sn.sercan1969,

Öncelikle RR'lerinize sağlıklı günler size de sabırlı bekleyişler diliyorum. Aşağı yukarı aynı zamanda ektiğimizi düşündüğüm benim RR'lerin 4 tanesinden 2 si verdiği yaşam mücadelesini kazandı.:cool:Diğer ikisi kurudu çok üzgünüm sanırım biraz erken diktim ve soğuğa, güneşsiz günlere yenik düştüler.:(

Ama inanıyorum diğer ikisi yüzümü güldürecek ve o lezzetli organik meyvelerini bana tattıracak.:rolleyes:

Bakalım önce sizinkiler mi yoksa benim RR'ler mi domat verecek.Bunu bir yarış olarak algılamayın lütfen:D Sadece güneş almaları yönünden olayı değerlendiriyorum. Çünkü benim RR'ler 8 saat güneş alıyorda.(diğer şartlar eşit yani pencere önünde.;))

malbman
02-04-2009, 17:07
Yeni tur yeni şans Red Robinim bu boya geldi. 70336Boyuna posuna bakmadan tomurcuk bile verdi:D:D

Nevsuneeeee. Nerelerdesin ablam? Ne sesin ne soluğun çıktı kaç zamandır. RR'lerden bir haber et bakem.

Nasıl olmuş ama.

Hangi boya geldi diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Yüklediğimi sandığım boydan fotoğrafı silmişim farkında olmadan. Bir daha çekecez artık. Azzzz sonra:p:p

malbman
02-04-2009, 18:02
Bunlar da boydan fotoğrafları. 22 cm. olmuş boyu.

levsel
03-04-2009, 12:49
Arkadaşlar 13.03 tarihinde çimlendirmek için tohumlarını ektiğim RR lerimin bugünki hallerininin resimlerini ekliyorum.Bu şekilde bırakmam mı gerekir yoksa gerçek yerlerine mi almalıyım ? Yardımcı olabilirmisiniz lütfen...
Şimdiden teşekkürler:p

sercan1969
03-04-2009, 14:47
Bu sevimli domatesleri küçük mini saksılara oradan da meyve vereceği orta boy saksılara şaşırtabilirsiniz.Malumunuz domates bitkisi şaşırtmayı çok seven bir bitkidir

levsel
03-04-2009, 15:09
Bu sevimli domatesleri küçük mini saksılara oradan da meyve vereceği orta boy saksılara şaşırtabilirsiniz.Malumunuz domates bitkisi şaşırtmayı çok seven bir bitkidir

:p Çok teşekkür ederim.İlk yetiştiricilik deneyimlerim o yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum.Bol bol okuyorum ama sormakta fayda var diye düşündüm.Yarın ilk işim bu olsun ;)

Sarıcan
03-04-2009, 21:15
Birinci başarısız deneyimden sonra Red Robinleri hem bardakta hem saksıda yetişeceği yerde çimlendirdim. Bu sefer olacak gibi, saksıdakileri ayırmasam bir saksıda üç kök fazlamı olur. Bardaktakileri belki topraksız yapmaya çalışacağım.

malbman
03-04-2009, 21:21
Sayın Sarıcan, bir saksıda üç kök olmaz. Bir saksıya bir kök hesabıyla dikin.

ciceksever70
04-04-2009, 07:00
Sayin Sarican saksinizin büyüklügü ne kadar acaba? Ayni islemi ben de yapmayi düsünüyorum da...

drneuro
04-04-2009, 12:34
Arkadaşlar 18 Mart'ta ektiğim RR lerin bugünkü durumları..

nuzel
05-04-2009, 14:52
RR lerimi balkona koysam üşürlermi acaba arkadaşlar.Gündüz sıcak ama gece 5 dereceye falan düşüyor.

drneuro
06-04-2009, 18:12
RR lerimi balkona koysam üşürlermi acaba arkadaşlar.Gündüz sıcak ama gece 5 dereceye falan düşüyor.

Bence daha erken..dışarısı daha soğuk...

sercan1969
07-04-2009, 10:21
4.Haftasındaki Red Robinim.

sercan1969
07-04-2009, 10:25
5.Hasftasına gelen Red Robinim ilk çiçek tomurcuklarını gösterdi bakalım ne zaman açacaklar?

levsel
07-04-2009, 11:57
Acaba benim RR lerimin gelişimi yavaşmı :( Tohumları ektikten sonraki 4. haftadayım.Maşallah sizinkiler çok güzel Sercan1969 :p

sercan1969
07-04-2009, 13:35
Levsel hanım Red Robinlerimi kaliteli bir Torf da yetiştirdim.3. haftanın sonunda
humuslu toprak ve torf karışımı toprağa fidelerimi şaşırttım.Bu güne kadar iki kez gübreledim, birinde dengeli gübre, diğerinde organik gübre kullandım.Tabi günde en az 5 saat güneş gören pencere kenarınıda unutmamak lazım...

levsel
07-04-2009, 13:54
Bende iyi bir torfa diktim fakat halen ilk şaşırtmalarını yapamadım.Bir arkadaşım vasıtası ile kaliteli bir toprak bekliyorum bugün yarın gelecek.Humuslu torfla o topraktan birazda kumlu topraktan karıştırıp şaşırtmayı düşünüyorum ama yanlışmı yaparım acaba :confused: Doğal olarak henüz hiç gübrelemede yapmadım.Gerçi nasıl yapacağımıda bilemiyorum.Sürekli okuyorum herkesin deneyimlerinden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ama fazla gübrede fidelerin yandığını öğrendim.Eminönünden malzeme alırken besinde istemiştim bana 1 çorba kaşığını 1lt suya karıştırmam gereken bir besin verdi satıcı ama heyecandan organikmi değilmi sormayı unutmuşum o yüzden de kullanmaya cesaret edemedim.Fotoğrafını çekip bilenlere sorayım dedim sonrada ne şaşkınmış denmesin diye vazgeçtim :( Geçen gün çiçekcoşturanın organik sebzeler için olan besinini gördüm o işime yararmı acaba? **** siz daha deneyimli biri olarak bana ne yapmamı önderirsiniz? Kusura bakmayın fazlaca anlattım:(

levsel
07-04-2009, 13:58
Bu arada yazmayı unutmuşum ;) Fidelerim öğleden sonra güneş alan cam önünde duruyorlar.Güneşten yana sorunum yok sanırım.Çünkü diğer fidelerimde iyi görünüyor.Sn.Selahattin Beyin bir yazısında okumuştum fidelerin mor olması gerekiyormuş buda pişkinliğini gösteriyormuş sanırım.Diğer domates ve biber fidelerimde mor:p

kadiray27
07-04-2009, 14:39
Arkadaşlar Bende Tumbling tom red tohumu çimlendirdim bu red robin cinsimidir? Birde buna verimli olabilmesi için ne kadar büyüklükte bir saksı ayarlamam lazım?

levsel
07-04-2009, 15:39
Sn.Kadiray27

Ben RR lerim için 7 numara saksı aldım onlara şaşırtacağım **** asıl yerleri olacak demek daha doğru olur.Tumbling Tom Red ve Yellow çimlendirdim RR cinsimidir bilmiyorum ama Mahon67 den almıştım ,oradaki bilgilerde evde ve saksıda yetiştirilebilir cins olduğunu belirtmişti...

ciceksever70
07-04-2009, 15:59
7 numara saksi kücük degil mi?

levsel
07-04-2009, 16:09
7 numara saksi kücük degil mi?

Oradaki görevli yeterli gelir dedi.Kucak genişliğinde bir saksı Sn Selahattin Beyde bu şekilde yeterli geldiğini yazmıştı bir cevabında ama hangi linkte şu an hatırlayamıyorum:(

kadiray27
07-04-2009, 16:11
Allah iyiliğini versin Levsel kardeş.

Benimde senden farkım yok. En kötüsüde tamam aradığımı buldum diyememek? Ben Gübre konusunu 1 özel mesaj 2 ayrı yere yazdım ustalarmızdan birisi cevap verirse sanada söylerim inşallah.

Ha bu kadar okuduğumdan öğrendiğim tek şey herşeyi bir anda öğrenemediğin. Biraz sabır birazda deneme yanılma yolu birazda tevekkül :)

kadiray27
07-04-2009, 16:13
7 numara birisi kaç litreye denk geliyor bilmiyorum ama arkadaşlarımızdan birisi bitkinin cinsine göre değişeceğini ama iri cinsi ise 50x50 ebatında olmalı diye yazdı.

kadiray27
07-04-2009, 16:20
Levsel kardeş

7 numara saksıya baktım şimdi 200 X 180 mm 4 litre hacimli bence çok küçük olur. Ben 20 lt lik boya kovası düşünüyorum. 50x50 diyen arakdaşımızın ifadesi ile

"Ürün cinsi cok verimli olan bir bitkiyi kucucuk bir saksıya dikerseniz bir kac tane fazla irileşememiş meyvesi olur bir yaz boyunda sularsınız... yerini 10 kere degistirirsiniz. ve en sonunda vazgecersiniz bir kenarda bitki kurur gider."

en kötü ihtimalle 10 kg yoğurt kovası kullan bence

levsel
07-04-2009, 16:29
O zaman yandım 6 tane saksı almıştım ...Belki bu konudaki üstatlardan Malban,Sercan1969 veya Envor bizlere yardımcı olur en doğrusu ne böylece öğreniriz.O kadar çok okuyorumki en iyisi not alarak okumak galiba hepsi biribirine karışıyor:(

malbman
07-04-2009, 17:52
O zaman yandım 6 tane saksı almıştım ...Belki bu konudaki üstatlardan Malban,Sercan1969 veya Envor bizlere yardımcı olur en doğrusu ne böylece öğreniriz.O kadar çok okuyorumki en iyisi not alarak okumak galiba hepsi biribirine karışıyor:(

Sevgili levsel, öncelikle üstatlığa terfi ettirdiğin için teşekkürler ama bırak üstatlığı, ben daha acemiliğimin bile başındayım. Tek farkım sizden biraz daha erken başlamış olmak, o kadar.

Sorununa gelince: benim yanıtım senin açından çok tatminkar olmayabilir; çünkü ben topraksız yetiştiriyorum Red Robinimi. Yine de fikir vermesi açısından saksımın 30 cm çap ve 24 cm derinliği olduğunu söyleyebilirim.

Annem Red Robinini 5 kiloluk bir yoğurt kabına dikmişti. Çok fazla ürün alamadı. Sevgili kadiray'ın dedği gibi 10 litrelik bir kap olsaydı belki de durum daha farklı olurdu.

Umarım fikir verebilmişimdir.

Sevgilerimle

fatmadundar
07-04-2009, 17:53
Arkadaşlar, Malbman'ın bana aralık ayında köklendirilmiş çelik olarak verdiği R.R'ler. Kaç gün oldu bilmiyorum. Kış şartlarında, kalorifer üstünde gelişimlerini tamamladılar. Bunların tohumlarını ekip deneyeceğim.
Teşekkürler Malbman, bana da domates yetiştirme sevdası aşıladın ya...

levsel
07-04-2009, 17:55
Fatma Hanım

Maşallah çok güzeller.Umarım biz yeni başlayanlarda bu günleri görebiliriz.Bu arada bizlere yardım için saksınız kaç lt lik acaba ?

fatmadundar
07-04-2009, 18:07
Saksı 20 cm. çapında ve 18 cm. yüksekliğinde.

levsel
07-04-2009, 18:57
Sevgili levsel, öncelikle üstatlığa terfi ettirdiğin için teşekkürler ama bırak üstatlığı, ben daha acemiliğimin bile başındayım. Tek farkım sizden biraz daha erken başlamış olmak, o kadar.

Sorununa gelince: benim yanıtım senin açından çok tatminkar olmayabilir; çünkü ben topraksız yetiştiriyorum Red Robinimi. Yine de fikir vermesi açısından saksımın 30 cm çap ve 24 cm derinliği olduğunu söyleyebilirim.

Annem Red Robinini 5 kiloluk bir yoğurt kabına dikmişti. Çok fazla ürün alamadı. Sevgili kadiray'ın dedği gibi 10 litrelik bir kap olsaydı belki de durum daha farklı olurdu.

Umarım fikir verebilmişimdir.

Sevgilerimle

Sevgili Malbman yanıtınızı şimdi gördüm.Bence üstatsınız :p Bir çok yazınızı okuyorum ve sizlerden bir çok şey öğreniyorum...

Bilgiler için çok teşekkür ederim.Benim aldığım saksılar çok küçük kaldı napalım onlarada biber fidelerimi dikerim dimi ama :p Çok fazla olmazsam bir şey daha danışmak isterim size toprağını nasıl hazırlamalıyım bu konuda da bilgi verebilirmisiniz acaba ?

malbman
07-04-2009, 19:00
Sevgili levsel, toprak konusunda tek söyleyebileceğim sıkı olmayıp, köklerin hava almasını sağlayabilecek bir toprak olmasıdır. Dediğim gibi, ben toprakta yetiştirmediğim için, toprak konusunda tüm bildiğim forumda okuduklarımla sınırlı.

Annemin toprağını soruyorsanız, o da oturduğu apartmanın önündeki bahçeden aldığı toprağı kullandı. Bildiğim kadarıyla ekstra bir şey de ilave etmedi.

Kusura bakmayın fazla yardımcı olamadım. Ama sevgili arkadaşımız envor bu konuda detaylı bilgi verebilir sanırım.

Hatta, Fatma hanım bu konuda yardımcı olabilir. Zira kendisi de toprakta yetiştirmiş göründüğü kadarıyla.

levsel
07-04-2009, 19:08
O zaman doğru yoldayım sanırım Sevgili Malbman.Arkadaşım bunda çok güzel çilek yetişiyormuş diyerek bana kumlu tarzda toprak getirmişti.Nariçinden aldığım çileklerime bu topraktan da eklemiştim gayet sağlıklılar şu anda.RR lerim içinde biraz ondan, biraz humuslu torf,birazda bahçe toprağı eklemeyi düşünüyordum sanırım doğru yapıyormuşum.Sevgili anneniniz ve Sevgili Fatma hanımda hemen hemen aynı yöntemi izlemiş sanırım:p
İçimi rahatlattınız sağolun ,onca hevesimin sonunda onların küçük meyvelerini görmezsem çok üzülürüm:(

sercan1969
07-04-2009, 19:26
Levsel Hanım humuslu torf ve bahçe toprağı ideal yetiştirme ortamı olur kanısındayım.Önemli olan suladıkça toprağın sertleşip sıkılaşmaması.Organik madde oranı yüksek olan toprak besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmalarca da zengindir.Hiç gübre vermeseniz bile belli bir kaliteyi yakalayabilirseniz.Her zaman olmamak kaydıyla arada bir organik ve Mineral gübre kullanmak domatesinizin kalitesini ve verimini olumlu yönde etkiler.Aşırı gübre kullanmı;

1. Topraktaki faydalı mikroorganizmaların ölümüne yol açar.
2. Toprağın dengesini alt üst eder.
3. Toprağın tuzlanmasına yol açarak, köklerin topraktaki faydalı mineralleri almasını zorlaştırır.

k0900
07-04-2009, 20:02
10 günde ancak bu kadar oldu, sıcakları beklıyoruz :)

kürşad
08-04-2009, 08:23
Arkadaşlar Bende Tumbling tom red tohumu çimlendirdim bu red robin cinsimidir? Birde buna verimli olabilmesi için ne kadar büyüklükte bir saksı ayarlamam lazım?

Tomato, Tumbler - Item #TOM107
Determinate
Lycopersicon lycopersicum
A great choice for windowboxes or hanging baskets, or try them in one of our flower pouches. Tumbler Tomato was developed to cascade from hanging baskets as well as for good taste. It bears nicely flavored cherry tomatoes. Very productive.
A determinate 50 Days.

Recommended container size: 8" to 10" pot, or hanging basket. Tumbler Tomato could cascade over the edge of a large mixed container, too.
http://www.containerseeds.com/products/veggies/tomatoes.html

Kısaca 20 cm ile 25 cm arası diyor.

levsel
08-04-2009, 11:44
Allah razı olsun arkadaşlar.

Kürşat kardeş veridiğin site bilgisi için ayrıca teşekür ederim elimdeki diğer domateslerede ona göre bakarım artık.

Benim saksılar yeterli gelecek o zaman sanki:(

ormancık
08-04-2009, 14:26
Merhabalar,

RR'lerim çok güzel büyüyormuş, görenler öyle diyor.Fakat insanın elinde büyüttüğü çocuğu gibi. Günden güne büyüyor ama ben farkedemiyorum herhalde çok yavaş büyüyor çok sabırlı olmalıyım çoook....:)

ormancık
08-04-2009, 14:38
Arkadaşlar, Malbman'ın bana aralık ayında köklendirilmiş çelik olarak verdiği R.R'ler. Kaç gün oldu bilmiyorum. Kış şartlarında, kalorifer üstünde gelişimlerini tamamladılar. Bunların tohumlarını ekip deneyeceğim.
Teşekkürler Malbman, bana da domates yetiştirme sevdası aşıladın ya...

Sn.fatmadundar,

Gerçekten çok güzeller ellerinize ve sabrınıza layık.Yemesi de çok güzel olur herhalde ama nasıl kıyacaksınız bilemem.:D

İnşallah ben de bugünleri görebilirim.:rolleyes:

Sarıcan
08-04-2009, 15:53
Siz kaçırdınız herhalde Sevgili Malbman, çimlenen miniklerin resmini koymuştum. Ama henüz görücüye çıkacak gibi değiller. Birde büyük hata, benim sayfaya koymuştum. RR leri bu sayfada izlesek daha iyi olacak.

Şimdi hatırladım bir saksıda üç tane çimlendi şaşırtmasam olmaz mı? diye sordum, sizde olmaz dediniz. Şimdi ben çimlenenlerin her birini ayrı saksı yaparsam nereye koyarım diye kara kara düşünüyorum.

Ben bir adım daha ileri giderek MDA kurmanı önerdim Envor un sayfasında. Bende RR, Envorda RR ve Mikrop, Kudret Beyde Pembe ve RR. Sırtın yere gelmez. Birinci üye olarak beni kaydedebilirsin. Envor ve Kudret Beyinde destek vereceğinden eminim.

Kolay gelsin.

fatmadundar
09-04-2009, 13:40
Levsel Hanım humuslu torf ve bahçe toprağı ideal yetiştirme ortamı olur kanısındayım.Önemli olan suladıkça toprağın sertleşip sıkılaşmaması.Organik madde oranı yüksek olan toprak besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmalarca da zengindir.Hiç gübre vermeseniz bile belli bir kaliteyi yakalayabilirseniz.Her zaman olmamak kaydıyla arada bir organik ve Mineral gübre kullanmak domatesinizin kalitesini ve verimini olumlu yönde etkiler.Aşırı gübre kullanmı;

1. Topraktaki faydalı mikroorganizmaların ölümüne yol açar.
2. Toprağın dengesini alt üst eder.
3. Toprağın tuzlanmasına yol açarak, köklerin topraktaki faydalı mineralleri almasını zorlaştırır.

Sevgili Levsel, benden önce serca1969 çok iyi açıklamış. Ben buna ilave olarak kendi hatamı da yazayım: Çiçek açıyorken küçük olan saksılarını değiştirmek oldu. Saksılarını değiştirince hemen gelişmeleri durdu. Yani çiçek açmaya başlamadan devşirme işini yapmış olmanız gerekir.
Bir de kırmızı örümcek musallat olmasaydı sanırım bundan çok daha güzel olacaktı.

drneuro
09-04-2009, 13:41
25 günlük RR lerim..İlk şaşırtmaları

levsel
09-04-2009, 15:10
Sevgili Levsel, benden önce serca1969 çok iyi açıklamış. Ben buna ilave olarak kendi hatamı da yazayım: Çiçek açıyorken küçük olan saksılarını değiştirmek oldu. Saksılarını değiştirince hemen gelişmeleri durdu. Yani çiçek açmaya başlamadan devşirme işini yapmış olmanız gerekir.
Bir de kırmızı örümcek musallat olmasaydı sanırım bundan çok daha güzel olacaktı.

Sevgili Fatma Hanım

Maşallahı var RR lerinizin benim ilk deneyimlerim.O yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum çok üzülürüm,hergün fidelerimi inceliyorum tek tek nasıl olmuşlar ne değişmiş diye:pTabi sizler sayesinde de bir çok şey öğreniyorum..Bu pazar küçük RR lerimin ve diğer fidelerimin kısmetse ilk şaşırtmalarını yapacağım;)Gelişmelerden mutlaka haberdar edeceğim sizleride.Yardımınız için çok teşekkür ederim...

malbman
09-04-2009, 18:46
Bir haftada 3,5 cm. daha uzayıp 25,5 cm. uzunluğa ulaşan Red Robinim.
71819
Bunlar da tomurcukları. Sanırım yarın ya da öbür gün çiçek açacaklar.
71820
71821
71822
Bu da kökü. Bembeyaz ve son derece sağlıklı görünüyor. Envor kardeşim, ne dersin? Bir yorum alabilir miyiz?:p
71823

sercan1969
09-04-2009, 20:08
Fotoğraf çok net değil ama, sanki yer yer kahverengi bölgeler var.

envor
09-04-2009, 20:47
Bir haftada 3,5 cm. daha uzayıp 25,5 cm. uzunluğa ulaşan Red Robinim.
71819
Bunlar da tomurcukları. Sanırım yarın ya da öbür gün çiçek açacaklar.
71820
71821
71822
Bu da kökü. Bembeyaz ve son derece sağlıklı görünüyor. Envor kardeşim, ne dersin? Bir yorum alabilir miyiz?:p
71823

Sayın malbman, eline sağlık çok sağlıklı büyüyor. Eminim ki çok verimli bir bitki olacak.

Daha önce resmini yüklediğim red robin'i baskı altında tutarak büyüttüm, diğerlerini normal büyüteceğim. ****** violden çıkartıp saksıya dikerbilirsem :)

6 nisanda çekmiş olduğum resimleri az sonra yükleyeceğim. Fidelerin saksıya dikimi çok geç kaldı.

envor
09-04-2009, 22:02
Şaşırtmaya geç kaldığım red robinler ve mikroplar.

71843
71844

sercan1969
10-04-2009, 05:47
Sevgili Envor domatesleriniz çok sağlıklı görünüyor.Ancak artık fide aşamasını geçip birer yetişkin bitki olmuşlar.;)

nevsune
10-04-2009, 09:10
Malbman, sen kendi aldığın tohumlarından denedin mi hiç?

Denemediysen Mayıs ayı başları gibi yeni bir maceraya atılalım mı, ne dersin;)

malbman
10-04-2009, 09:35
Nevsune annemin domateslerinden aldığım tohumlardan dört tane fide yapmıştım. Son derece sağlıklı gelişmişlerdi ve bunları üç arkadaşla paylaştım. Şu ana kadar ne durumda olduklarına dair bir bilgim yok. Ama en kısa zamanda kendileriyle görüşüp gelişmeleri öğrenir, burada paylaşırım.

Ben de aynı şeyi düşünüyordum. Kendi tohumlarımızdan neler çıkacak :pçok merak ediyorum. Dediğin gibi Mayıs başı gibi yeni tur yeni şans yapalım. Hem toprak-topraksız karşılaştırmasını sağlıklı bir şekilde yapabiliriz, hem de ikinci nesil tohumların verimliliğini ölçme şansımız olur.

nevsune
10-04-2009, 09:38
Ben de çok merak ediyorum ikinci nesil ne olacak diye. Kendi yerlerine alışık oldukları için daha iyi bir sonuç bile alabiliriz gibi düşününüyorum.

Şu benim sorunları atlatınca ekelim tohumlarımızı.

ormancık
10-04-2009, 09:43
Merhabalar,

Acemi bir RR'ci olark benim RR'ler de çiçek açmaya başladı. Yaşasın..:p

Aceminin şansı bol olur derlermiş ya umarım öyle olur ve ben de acemilikten bir üst sınıfaterfi ederim.:rolleyes:

nevsune
10-04-2009, 12:00
Domateslerde kırmızı örümceğe pek rastlamadım ben. Genelde bit olur. Bunun için de önceden yarımyağlı sütle suyu eşit oranda karıştırıp yapraklarına püskürtürseniz iyi bir önlem olabilir. Ya da varsa elinizde NeemAzal adlı organik insektisit, o da önlem olarak arada yapılabilir.

Ben kamkatıma kırmızı örümcekler için yaptığım ilaçlamadan sonra önlem olsun diye bütün bitkilerimi de ilaçlamıştım. Şükür şu ana kadar ne domateslerde ne de diğer bitkilerde görünen bir şey yok. Hatta bir iki gün içinde yine yapacağım.

Sarıcan
10-04-2009, 12:02
RRDA (MDA)' dan bila bedel edindiğim ikinci nesil RR tohumalarında çimlenme yüzdesi %90' ın üzerinde. Birinci etapta süngerde çimlendirdiğim RR leri birazda hava koşullarının çok sert olmasından dolayı yaşatamadım ama torfta çimlendirdiklerim %100 verimle çimlendi.

İlk çimleneni şaşırtarak yaşamına devam edeceği saksıya transfer ettim. Diğerleri henüz çimlendiği ortamdalar. Başka bir saksıda 3 adet yanyana çimlenmişti, henüz seyreltmedim. Bir kaç yaprak olsun diye bekliyorum. Bardaktakilerde şaşırtılacakları günü bekliyorlar.

Umarım meyve verimleride çimlenme oranları gibi yüksek olurda MDA' ya başlangıç yaparız. Bu vesile ile RRDA' nın kurucusu Sn. Malbman' a gönül borcumu ve teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim.

TuruncuHis
11-04-2009, 20:16
Sayın malbman,

O fidelerden en güçsüzünü özgüvenli bir şekilde ben almıştım. Normali başardım da zayıfı kurtaracağım; aferin bana.

28 Mart'ta böyle imiş;
72095

11 Nisan'da böyle olmuş;
72096

Duymaktan korktuğum cevap " ee, n'olmuş?" :D

sercan1969
11-04-2009, 21:32
TuruncuHis hanım Red Robin domatesiniz son derece sağlıklı görünüyor.Çimlenmesinden itibaren kaç gün geçti acaba?

TuruncuHis
11-04-2009, 22:20
Sayın sercan1969,

Bu fide, malbman'ın yetiştirdiği Red Robin'den aldığı tohumu ekmesi ile elde edildi. Diğer üç fideye göre çok zayıftı. Boyu şu an 11 cm ve kaptaki kayıt doğru ise 03.01.2009 tarihinde ekilmiş.
Söylediğim gibi diğer üç fidenin vegetatif gelişimi çok iyi idi. Yani başarılı bir sonuç almış ikinci nesil tohumlardan.

malbman
11-04-2009, 22:37
Sayın malbman,

O fidelerden en güçsüzünü özgüvenli bir şekilde ben almıştım. Normali başardım da zayıfı kurtaracağım; aferin bana.

28 Mart'ta böyle imiş;
72095

11 Nisan'da böyle olmuş;
72096

Duymaktan korktuğum cevap " ee, n'olmuş?" :D

Sevgili TuruncuHis, tek söyleyebileceğim "helal olsun" olurdu. Zira bu fideden hiç mi hiç umudum yoktu. Ama şu anki durumu muhteşem. Eminim diğer kardeşlerini sollayıp geçecek. Tebrik ederim.

Sen de bu sayede kendini bu konularda küçük görmemeyi öğrenirsin artık:p

TuruncuHis
11-04-2009, 22:51
Ama arkadaşlar, gerçekten de fotoğrafta çok başarılı görünmüş. Yoksa boyu sadece 11 cm. Ya da belki de başarılı bir sonuç :D
Alttaki kırılan yapraklar çürüdüğü için mi bilemiyorum ama boyu olması gerekenden uzun görünüyor. Şaşırtmayı ne zaman yapmalıyım? Büyüyeceği saksıya mı yapmalıyım yoksa ara konak bir saksı mı olmalı?

Penelophe
11-04-2009, 23:00
Turuncu His, seninkinin kardeşi bu da..:) Aslında seninkinin 2 kardeşi de bende ama ikisinin de gelişimi aynı olduğu için sadece birini fotoğrafladım. (Bu nasıl bir cümle ben toparlayamadım..) Gece gece biraz acayip çıktı fotoğraflar.:S

72163

72164

TuruncuHis
12-04-2009, 00:45
Şu oranlama meselesini alışkanlık haline getiremedim gitti.
Şimdi eğer çakmağın minyatür değilse Penelophe, benim fidenin ilk fotoğraflarında nasıl da abartılı poz verdiğini anlamanız için bir belge daha sunuyorum :D
Buna rağmen umut var diyorsanız, benim için güzel sürpriz olacak. Ne dersiniz yaşayacak mı? Tek bir meyveye bile razıyım yeter ki yaşasın.
72187

malbman
12-04-2009, 11:44
Ne dersiniz yaşayacak mı? Tek bir meyveye bile razıyım yeter ki yaşasın.
72187

Yaşayacağından emin olabilirsin arkadaşım. Ama artık nihai yerine çıkarsan iyi olur kanımca. Penelophe'nin saksısı kadar bir saksı iyi gelecektir sanırım.

Bu arada; Red Robinler bir tek meyveyle yetinmiyor, haberin olsun:D:D

TuruncuHis
12-04-2009, 12:41
Aklını değil forumu okudum malbman arkadaşım; sonra da Penelophe'ye mesaj atıp fotoğraf eklemesini söyledim :D Durum bundan ibaret...

Benim merak ettiğim şey şu; az ışıkla yetinebildiği için bugüne dek mevsimden dolayı içeride yetiştirildi bu ürün. Peki şimdi mevsim değiştiğine göre açık havada, güneşte mi duracak yoksa yine ışıklı, gölgeli iç mekanda mı? Gece ısısı uygun olmadığı için gündüz güneşte, gece içeride tutuyorum ben. İlerleyen zamanda ne yapılacak?
Tüm forumu okumama rağmen bu konuda kafamda netleşen bir bilgi olmadı...

sercan1969
12-04-2009, 14:14
Gece sıcaklığı 15 derecenin üzerine çıktıktan sonra hiç korkmadan gece dışarıda tutabilirsiniz.Yani içeriye almanıza gerek kalmaz.Bu bitki ev şartlarında bile domates meyvesi verebiliyor.Bunun nedeni az ışıkla yetinebilmesi.Ancak bazı arkadaşlar yanlış anlıyor ve havalar düzeldikten sonrada evin içinde tutuyor.Hava sıcaklığı düzeldikten sonra bitkilerimizi balkona **** bahçeye çıkarabiliriz.Gelişmelerinin daha iyi olduğuna şahit olacaksınız.

ormancık
13-04-2009, 09:47
RRDA , PDA yı geçti :)

http://pembedomates.blogspot.com/

PDA bu linkte, RRDA ya bir blog açsak mı acep :D

Sn.denizakvaryumu,

Henüz yolun başındayken kafamızı karıştırmayın lütfen.:) Zaten başım kırmızı örümceklerle fena halde dertte. Sanki geçen hafta olacakları önceden hissetmiş gibi onların kulaklarını çınlatmıştım.Keşke hiç anmasaydım adlarını.:mad:

Ama olsun ben hafta sonu hemen çaresine baktım şimdi sonucu bekliyorum.:confused:

denizakvaryumu
13-04-2009, 09:50
Kırmızı beladan öyle hemen kurtulamazsınız :)

O elinizdeki sabun bazlı ilaca 2-3 gün arayla devam edin, uygulamayı güneş geçince yapın.

Olmadı, kükürtle son hamleyi yaparız :)

Bionemin de kırmızı örümceğe etkili olduğu forumda yazıldı ama deneyen-tecrübesi olan var mı bilmiyorum?

ormancık
13-04-2009, 10:05
Kırmızı beladan öyle hemen kurtulamazsınız :)

O elinizdeki sabun bazlı ilaca 2-3 gün arayla devam edin, uygulamayı güneş geçince yapın.

Güneş çıkmadan yapmıştım ve şu an gölgede güneş almayan bir yerde duruyor acaba yanlış mı yaptım?:(

denizakvaryumu
13-04-2009, 10:07
KÖ ler sabunun tadına bakınca önce geçici sanacaklar,oldukları yerde kalacaklar, 2 ve 3. uygulamalarda başka bitkilere gitmek için yola çıkacaklardır :)

malbman
13-04-2009, 18:00
Red Robinimin bu günkü hali.

72417
72419
72420

Bu da çiçeği. Diğerleri de yarın açar sanırım. Yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.
72418

nevsune
13-04-2009, 18:10
Süper hızlı gelişmiş, malbman. Ellerine sağlık. Besin eriyiği ile almış başını gitmiş.

Ben yine de topraktan vazgeçemiyorum:)

Mayıs ayındaki ekimi mutlaka yapalım. Ne kadar kalabalık olursak en doğru sonuca o kadar iyi ulaşırız.4-5-8-10-20:) Bu sefer başarı oranı çok daha yüksek olacaktır mutlaka.

En çok merak ettiğim de süre konusu. Kışın gelişim oldukça yavaştı. 55 gün diye çıktığımız yolda süreyi 2'ye katladık. Yazın hızlanacak mı meraktayım.

malbman
13-04-2009, 19:01
Bunu biraz da envor'un süper turbo charger'lı besin eriyiğine borçluyum:D:D

Mayıs ayında ekim yapacak dört kişi olduk şimdiden. Sanırım (ve umarım) o güne kadar aramıza başka arkadaşlar da katılır. Nerede çokluk, orada yüksek oranda başarı:p:p

Gelişim konusunu en az senin kadar ben de merak ediyorum Nevsune. Ama sanıyorum ki bu mevsimde gelişimi çok daha kısa sürecek. Zira fotoğraftaki Red bunu haklı çıkaracakmışçasına hızlı gelişti ve yanlış hesaplamadıysam 90 günlük falan olmalı (10 Ocak gibi ekmiştim tohumları). Yani kış olmasına rağmen 20 gün öne çektik sayılır.

envor
13-04-2009, 20:39
Bunlarda benim saksıdaki red robinlerim. Sağdakini baskı altında büyütüyorum, soldakini saldım çayıra:D

72451

levsel
13-04-2009, 20:40
Kabul ederseniz diğer bir acemi olarak bende katılabilirim;)
Bende bugun 13.03 te çimlendirmek için ektiğim 5 RR min ilk şaşırtmalarını yaptım.Şurada ilk hallerini görebilirsiniz;

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=392466&postcount=752

Buda şaşırtılmış RR lerden biri:p

malbman
13-04-2009, 22:26
Bunlarda benim saksıdaki red robinlerim. Sağdakini baskı altında büyütüyorum, soldakini saldım çayıra:D

72451

Baskı altında derken?

kadiray27
14-04-2009, 09:19
Listeye yazın kendinizi sayın kadiray27 ama ben sizin tohumları maalesef henüz postaya vermedim.

Sanırım bunamaya başladım. Zira tohumları yollamam gerektiğini her seferinde postanenin önünden geçerken hatırlıyorum ama ne yazık ki tohumlar o sırada evde oluyor:D:D Ama yarın mutlaka gönderiyorum.

Estağfirullah sayın Malbman

Bizim yaş 32 dün ne yediniz derseniz hiç sormayın derim :D

Bu arada sayın envor maşallah çok güzel olmuş.

Ve sayın levsel sizde bir alemsiniz Allah muvaffak eyleye diyelim. Ama bence şaşırtmak için verilen kriterler göz önüne alırnırsa (kurşun kalem kalınlığına ykın olması yaprak ve boy kriterleri) erken. ama belki 2.bir şaşırtma yapacaksınızdır kolay gelsin diyelim. :D

kuzen38
14-04-2009, 11:37
benimkilerde çiçeklendi ama içeri ortamında ne derece sağlıklı bir gelişim olur bilemiyorum. hazır havalar da ısınmışken artık dışarısı paklar kendisini :)

levsel
14-04-2009, 12:54
Estağfirullah sayın Malbman

Bizim yaş 32 dün ne yediniz derseniz hiç sormayın derim :D

Bu arada sayın envor maşallah çok güzel olmuş.

Ve sayın levsel sizde bir alemsiniz Allah muvaffak eyleye diyelim. Ama bence şaşırtmak için verilen kriterler göz önüne alırnırsa (kurşun kalem kalınlığına ykın olması yaprak ve boy kriterleri) erken. ama belki 2.bir şaşırtma yapacaksınızdır kolay gelsin diyelim. :D

Kesinlikle 2.şaşırtma yapacağım.2 şer tohum ekmiştim çimlenince 2 RR bir bardağa sığmaz oldular:p

meh12
14-04-2009, 21:11
fidelerim çıktı az kaldı.

Koyu yeşil
15-04-2009, 10:24
Mart başında ektiğim RR lerim'e dün yağmur banyosu yaptırdım. Gelişmiş olan iki RR'de de tomurcuk oluşumları var. Diğer iki miniş henüz büyümeye çalışıyor. Ben bu RR yi çok sevdim:)

malbman
15-04-2009, 14:41
Nası yani...!!! Bunlar yalnızca 45 günde mi tomurcuk verdi?:confused:

Şaka bir yana, gerçekten çok hızlı çıktı sizinkiler. Ben de benim RR 90 günde tomurcuk verdi diye seviniyordum:p:p

levsel
15-04-2009, 14:47
Nası yani...!!! Bunlar yalnızca 45 günde mi tomurcuk verdi?:confused:

Şaka bir yana, gerçekten çok hızlı çıktı sizinkiler. Ben de benim RR 90 günde tomurcuk verdi diye seviniyordum:p:p

Bende hangi köşede ağlasam diye düşünüyorum:(Benim rr lerim bu hesaplamalara göre fazla küçük olmuyorlarmı ?

Koyu yeşil
15-04-2009, 14:51
Sabahtan öğlene kadar güneş alan ve sera gibi olan kapalı bir balkon-odam var. Tüm tohumlarımı orada çimlendiriyorum. Çiçeğin meyva bağlaması eğer 10 günde tamamlanırsa, benim RR'lerden ikisi 55 güne uyacak gibi görünüyor :)

levsel
15-04-2009, 15:13
Sabahtan öğlene kadar güneş alan ve sera gibi olan kapalı bir balkon-odam var. Tüm tohumlarımı orada çimlendiriyorum. Çiçeğin meyva bağlaması eğer 10 günde tamamlanırsa, benim RR'lerden ikisi 55 güne uyacak gibi görünüyor :)

Maşallah,darısı benim rr lerimin başına...Benimkilerde öğleden sonra güneş alan cam kenarında duruyorlar,kalorifer peteğide var yakınlarında...İnşallah şu günleri bende görebilirim..Extra besin vb birşey verdiniz mi sevgili Koyu yeşil ?

Koyu yeşil
15-04-2009, 15:36
Çam ormanından aldığım toprağa, bir miktar torf ve yanmış çiftlik gübresi ekledim. Onun dışında ek bir besin vermedim.

levsel
15-04-2009, 15:42
Çam ormanından aldığım toprağa, bir miktar torf ve yanmış çiftlik gübresi ekledim. Onun dışında ek bir besin vermedim.

Teşekkürler.Bende RR lerimin ilk şaşırtmalarında gübre,torf,bahçe toprağı karışımına yaptım.Şu an hallerinden memnunlar;)Emeklerinize sağlık sevgili Koyu Yeşil:p

zelish
15-04-2009, 16:00
Hepinizin fideleri harika, maşallah :D

Ben Sn. Karınca70 den almıştım geçen hafta onları 09 Nisanda çimlendirdim. Pazartesiye kadar beklemedeydim fakat salı günü çimdik çimdik patlamış birkaçtanesi :D

20 tohumdan 5 tanesi çıkmış diğerlerini sabırsızla bekliyorum inşallah onlar da çıkarlar hemen. (bu aksam tekrar bakıcam)

Bu arada merak ettiğim, görüyorum da herkesin fideleri kocaman olmuş, ben çimlendirme hususunda geç mi kaldım acaba ?? :confused:

sercan1969
15-04-2009, 16:41
Red Robinlerimin çimlenmesinden itibaren tam 45 gün geçti. 42 . günde çektiğim iki fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim.Sevgili red robinci dostlar.
İlk kızaran meyveyi görünceye kadar haftalık fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Koyu yeşil
16-04-2009, 08:17
42. günde çiçek açan RR'niz bir numaraya yerleşiyor sanırım bu durumda :)

ayax
16-04-2009, 16:08
Sanırım en kötü zamanda ekim yaptık 4 ayı geçti ve yanlızca bir adet domatesim olgunlaştı. çiçekler yeni yeni açtı. :(

zelish
16-04-2009, 16:36
Sabah baktım 5 iken 8 olmuşlar :D kesin 1-2 tane de bugun patlamıştır. Çok şımarıklar canım 20 tohumda 8 tane yavru var bakalım 20 de 20 yapabilekmiyim. :)

Bu arada yukarıda bahsetmiştim, çimleme konusunda geç mi kaldım diye. Halen cevap alamadım, :( Fidelerinizi görünce, üstelik çiçek de açtırınca kıskanmamak elde değil. :p Nazarım değmez yine de hepsine 41 kere maşallah

malbman
16-04-2009, 16:42
Zelish Red Robin'de geç kalmak gibi bir sorun olacağının sanmıyorum. Zira özelliklerinden anlaşıldığı kadarıyla yılın 12 ayı boyunca yetiştirilebilen bir cins. Geç kalmaktan kastettiğin başlıktaki çalışmalardan geç kalmaksa: evet onlardan geridesin :p ama bu sorun olmaz.

Bir de; 20 tane fide çok olmayacak mı? Nasıl başetmeyi düşünüyorsun hepsiyle? Sanırım farkında olmadan başına iş açtın :p:p

Kolay gelsin.

sercan1969
16-04-2009, 20:22
Red robini ev ortamının dışındaki koşullarda denemek istiyorum.Tohum ekimini ona göre ayarlayıp dışarıda gözlemeyip fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım.

Sarıcan
18-04-2009, 12:06
Bardaklardaki Red Robinleri şaırttım ve ayrı ayrı saksılara koydum. Bir adedini de deney için Hyponica' daki sırık domates fidesini kaldırıp Red Robini koydum. Akan su kültüründe gelişimini takip etmek için.

gravel
18-04-2009, 13:06
Sizin mesajınızdan 1-2 gün önce ekmiştim ben de plastik bardağa. 2-3 gün içinde filizlendi. geniş bir yoğurt kabına 2si red robin, 2si siberian 4 plastik bardak içinde filizlenenleri yerleştirdim. dibine bir miktar su koydum üzerini de streç filmle kapladım ve ufak delikler açtık hava alması ve sulamak için. Şu an büyümekteler.

16-09-2008'de yazmışım. Sonrasında iş-güç yoğunluğundan boşladım baya burayı. O tarihte filizlendirdiğim, çiçeklenmeye başlamış red robinleri malesef kaybettim. Hava alsın, az güneş görsün diye dışarı çıkarıp unuttum. Gece biraz soğuk yiyince öldüler. Ekim ayı gibi de balkonda saksıları tohum koymuştum. Onlar da filizlendi. Bir tanesi bütün kışı dışarda soğuk ve rüzgara yağmura maruz kalarak geçird ama ölmedi. Şimdi ise baharın gelişiyle yapraklandıkça yapraklandı. Gövdesi kalınlaştı ve tomurcuklanmaya başladı. Sanıyorum bitkiler filizlenip gelişmeye başladıkları ortama bir şekilde adapte oluyorlar. Ev ortamında uygun sıcaklıklarda çimlenenlerin hiç biri az bir soğuğa bile dayanmazken, dışarıdı çimlenen bütün kışı yalpalayarak da olsa atlattı. Eve gidince fotoğrafını da çekip koyarım red robinimin. Yeni robinler de filizlendirdim onlarda bakalım ne kadar sürede irileşecekler :)

malbman
18-04-2009, 13:37
Bir tanesi bütün kışı dışarda soğuk ve rüzgara yağmura maruz kalarak geçird ama ölmedi. Şimdi ise baharın gelişiyle yapraklandıkça yapraklandı. Gövdesi kalınlaştı ve tomurcuklanmaya başladı.

Bu çok ilginç bir deneyim sayın gravel. Kış başında bahçeye bir kaç tane tohum atıp denemek lazım.

ablugath
19-04-2009, 00:22
Öncelikle tüm domat severleri selamlıyorum..Geçtiğimiz perşembe günü Sn.Envor'dan hediye gelen (buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum) red robin fidesini biraz kendine getirip bugün asıl yerine yerleştirdim..Forumda okuduğum kadarıyla ışıklandırma ile ilgili bir bilgiye rastlamadım.Evim teras kat olduğu için sürekli güneş alıyor,bunun haricinde de kendim özel olarak ışıklandırayım diyorum.Günde 18-20 saat aydınlık bir ortam sağlamak faydalı olur mu acaba?Değerli görüşlerinizi beklemekteyim..

sercan1969
19-04-2009, 07:34
Günde 12 saat güneş gören bir red robin çok sağlıklı olarak büyüyebilir.Fazlasının bitkiye zarar vereceğine inanıyorum...Size Red robin maceranızda başarılar..

sercan1969
19-04-2009, 10:40
49. gününde red robin domatesimin çiçeklerinin durumu.Domateslerim günde
5-6 saat kadar güneş ışığı alabiliyor.

zelish
20-04-2009, 08:15
Zelish Red Robin'de geç kalmak gibi bir sorun olacağının sanmıyorum. Zira özelliklerinden anlaşıldığı kadarıyla yılın 12 ayı boyunca yetiştirilebilen bir cins. Geç kalmaktan kastettiğin başlıktaki çalışmalardan geç kalmaksa: evet onlardan geridesin :p ama bu sorun olmaz.

Bir de; 20 tane fide çok olmayacak mı? Nasıl başetmeyi düşünüyorsun hepsiyle? Sanırım farkında olmadan başına iş açtın :p:p

Kolay gelsin.

Tş ederim Sn Malbman,

Çok şükür herşey yolunda demek, içime su serptiniz. :D

20 fideye gelince, hepsiyle başetmek ****** zor, 3-4 fide kendime ayırp gerisini anneme, ablama ve arkadaşlarıma dağıtacağım. Bu arada 20 tohumdan 17 tanesi çimlendi, çok mutluyum çooook. :)

malbman
21-04-2009, 13:57
Red Robinim.

73820

Bunlar da çiçeklerinden bazıları.

73821

73822

malbman
21-04-2009, 14:01
Arkadaşlar, bu gün farkettiğim bir şey beni çok şaşırttı. Sanırım Red Robinlerin, sevgili denizakvaryumu'nun ilk yayınladığı fotoğraftaki gibi meyveyle dolu olmasını sağlayanlar bunlar. Bakın bakalım siz de farkedecekmisiniz ve ne yorum yapacaksınız.

kadiray27
21-04-2009, 14:25
Sayın malbman onlar alınması gereken koltuk bölümü değilmiydi? Sanırım diğer domates türleri ile karıştırıyorum.

Koyu yeşil
21-04-2009, 15:03
Kadiray27, RR gibi oturak çeşidi olan domateslerde koltuk almıyoruz. Sadece sırık domteslerde koltuk alma yapılıyor diye biliyorum :)

kadiray27
21-04-2009, 15:19
İyiki söyledin kardeş bendeki oturak olduğunu düşündüklerimin başına kötü şeyler gelecekmiz az daha :D

ayax
22-04-2009, 12:16
49. gününde red robin domatesimin çiçeklerinin durumu.Domateslerim günde
5-6 saat kadar güneş ışığı alabiliyor.

Maşallah, 49 günde benim elimdeki 130 günlük bazı fidelerimi geçmişsiniz :) tebrikler.

sercan1969
22-04-2009, 14:35
Sevgili ayax yakın çevremde 5-6 arkadaşa Karıncadan aldığım red robinlerden 3'er tane dağıttım.Benim yetiştirdiğim şu anda farklı tarihlerde ekilmiş 5 red robin var.Arkadaşların yetiştirdiği bitkileride gördüm.Durumları hiç iç açıcı değil.Bana söyledikleri ziraat mühendisi olmam ve hormon kullanarak bitkileri hızlı büyüttüğüm iddiası idi.Yetiştirdiğim bitkilere bir kez dengeli gübre verdim o kadar.Gerisi;
1.Kaliteli torf ( Tercihen Klassman )

2. Yeterli sulama ( Ne fazla nede eksik )

3. Evin en fazla güneş gören pencere kenarı

4. Tohum ekimini yaparken herzaman nemli peçete arasında 48 saat bekletirim.

5.Tohumları küçük bir saksıya serpe olarak ekerim.

6.Ekimden sonra üzerine 2 mm kalınlığında kapak atarım ( Torf )

7.Fısfıs denilen su püskürteçleri ile yüzeysel sularım ve yüzeyin hızlı kurumaması için gazete kağıdı **** bir kapakla örterim.

8.Tohumlar çimlenir çimlenmez cam kenarına alıp güneş görmelerini sağlarım.

9. Bitkilerin gerçek olmayan kotiledon yaprakları yere parale baktığı dönemde (boyları 2 cm civarı ) bitkileri söküp çapı 10 cm olan küçük saksılara şaşırtırım(Her saksıya bir bitki)

10. Bitkiler 3-4 gerçek yapraklı olduğu dönem yaklaşık 1. ayda bitkileri meyve oluşturacağı büyük saksılara ikinci kez şaşırtırım.

kadiray27
22-04-2009, 15:35
Abi müthişsiniz 49 günde yapsak ne 149 günde yapsak ne amaç o güzelliği yaşamak değilmi? Ama uyguladığın takdikler güzel biz amatör kümede olduğumuz için 249 bile olabilir :D

Bu anlattıklarında yaptığım hataları basitçe şöyle sıralamaybiliriz
1.Torf seçimi hatalı
2.24 saat suda bekletmek
3.Kapak olarak kullandığımız torf 1 cm civarı
4.damla sulama yapıyor olmam
5.10 cm üzerinde hala ilk şaşırtmaları yapmamış olmam

Buda demekdirki 10 da 5 kusurlu hareket :D Ustalar ne kadar ceza yazacak acaba?

sercan1969
22-04-2009, 16:39
Kadiray bey ustalık kelimesi bence abartılı. Bu forumda hepimiz birer öğrenciyiz.Hepimizin birbirinden öğreneceği çok şeyler var.Ben sadece bazı detayları vurguladım o kadar. ****** burda süre yarışması yapmıyoruz.Benim vurgulamak istediğim basit detayları atlamazsak çok daha kısa sürede sonuca gidebileceğimiz hepsi bu:p

malbman
22-04-2009, 20:28
Teşekkür ederim drneuro. Sizin de var mı bunlardan? Yoksa tohumlarından göndereyim. Geç kalmış sayılmazsınız. Bakarsınız 35 gün sonra salkım salkım domates resimleri koyarsınız buraya.

drneuro
23-04-2009, 09:14
Teşekkür ederim drneuro. Sizin de var mı bunlardan? Yoksa tohumlarından göndereyim. Geç kalmış sayılmazsınız. Bakarsınız 35 gün sonra salkım salkım domates resimleri koyarsınız buraya.

teşekkürler ben de 1 ay önce ekmiştim..şimdi bayağı büyüdüler..

ayax
25-04-2009, 12:20
Sayın sercan, size bir sorum olacak ben bardaklara normal domates çeşitlerinden serperek ekim yaptım, çimlendiler fakat bir bardakda 6-8 gibi çimlenenler oldu. onları nasıl ayırmalıyım, ayırırken zarar verirmiyim? su an 5-6cm oldular, biraz daha beklesemmi? bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Saygılar...

sercan1969
25-04-2009, 15:06
Sevgili ayax bende çoğunlukla ekimi sizin yaptığınız gibi yapıyorum daha sonra ise bitkiler gerçek yapraklarını çıkarmadan yani yere paralel bakan iki kotiledonlu dönemde, kotiledon yapraklarından asılarak söküyorum.Sökerken mümkün olduğu kadar köklü çıkarmaya gayret ediyorum.Köklerinin bir kısmının kopması sizi korkutmasın bu saçak kök oluşumunu teşvik eder.Domates oldukça arsız bir bitkidir.Söktüğünüz fidecikleri viyollere **** küçük saksılara şaşırtabilirsiniz.Köklerinin toprakla örtüp, hafifçe bastırın ve bolca sulayın ( Can Suyu )

nevsune
26-04-2009, 13:03
Şimdi de koltuk sürgünleri çiçeklenmeye başladı.
74797

malbman
26-04-2009, 13:10
882 nolu mesajda söz ettiğim buydu. Demek o yüzden bir sürü domates görünüyor ilk mesajdaki fotoğrafta.

nevsune
26-04-2009, 13:18
Gerçekten, ben de neden benimki o kadar zengin görünümlü olmadı diyordum. Ben olgunlaşanları üstünde bırakmıyorum ki, yenileri gelişsin. Üstüne bir de koltuk sürgünlerindekileri eklersen, öyle olmaması için hiç bir neden yok.

Kabuk konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadıysam da, lezzeti iyi, yetiştirmesi kolay ve en önemlisi meyve sürekliliği var. Aslında evde yetiştirmek için iyi bir seçim. Bir de kışın bile yetiştiği düşünüldüğünde sonuç hiç fena değil.

Bu durumda ben Mayıs deneyimini, daha sonraya (belki Ağustos ayına) çekeceğim sanırım. Bu böyle meyve vermeyi sürdürürse, yeni saksılara yer bulmak zor biraz:)

malbman
26-04-2009, 13:30
Belki Ağustos'ta bile yapamayabiliriz denemeyi. Zira bunlar yazı geçirip kışa bile kalacaklarmış gibi görünüyor.

malbman
26-04-2009, 14:01
Bu günkü hallerimiz.

74802

Bunlar da minikler.

74803

74804

Minikler her yerde:p:p

74805

74806

TuruncuHis
26-04-2009, 14:24
Bir tek dün bakmadım bitkilerime. Bu sabah senden aldığım her fide ve tohum harekete geçmiş malbman.
Red Robin'imde hiç hareket yok demiştim ya; hem tepede hem de dalların gövdeye birleştiği yerlerde bir şeyler oluşmaya başlamış (adi büyüteçle görülüyor şimdilik :D ). Yeni yerine ancak alıştı sanırım o çelimsiz fidecik. Bir haftaya kalmaz fotoğraflanacak hale gelir oluşumlar. Yoksa gelecek ay da toplantıya onu mu getirsem? :D

malbman
26-04-2009, 14:28
Çok sevindim TuruncuHis. Bence fotoğraflar için haftayı bekleme.Şimdi hemen çek de bir görelim. Çok merak ettim. O fideciğin yaşayacağından hiç umudum yoktu doğrusu. Demek ki seni seviyor bu yaratıklar:p:p

TuruncuHis
26-04-2009, 15:56
Buyrun hocam; cüce Red Robin'den manzaralar. Fekat makinam bir türlü yakın ve kaliteli çekim yapamadı. Nefsimizi köreltecek kadar fotoğraf koyuyorum:)
74828
74829
İkinci karede üç dalın birden dibinde bir hareket görülüyor. Boyu hala 11-12 cm bu fidenin; gözardı etmeyelim.

malbman
26-04-2009, 16:13
Valla harika olmuş Turuncu. Ben bu fide yaşamaz diyordum. Ama 11-12 cm boyuyla tomurcuk bile vermiş. Helal olsun ikinize de.

O üç dalın dibindeki hareket koltuk filizleri. Onlar da büyüsün, hepsinin üstü tomurcuk dolacak. Sakın koltuk budama yapayım deme.

TuruncuHis
26-04-2009, 16:21
Ne koltuğu, ne budaması hocam? Yapar mıyım hiç? Sular seller gibi çalıştım ben bu derse.
Hava atmak için değil de( :D ) farklı bir örnek olduğu için anlatıyorum fidemi. Kardeşlerinden gelişim olarak oldukça geride olmasına rağmen, sonucu görmek ölçme değerlendirme için iyi bir örnek olacak.

Sarıcan
27-04-2009, 09:11
Beş kardeşin en büyüğü bir haftada boyunu ikiye katlamış, bir hafta evde değildim. Döndüğümde büyük sürpriz oldu. İki yaprakla bıraktığım küçükler bile 5-6 cm boya gelmişler. Bu arada tomurcuklanmada başlamış.
74960
74961
74962
Hyponicaya geçen hafta 2 yaprak olarak transfer ettiğim Red Robinin bugünki hali. Üstten bir dal kazaya uğradı ve koptu ama fide yinede çok sağlıklı görünüyor.

ugurtelefon
27-04-2009, 09:24
Arkadaşlar fideleriniz çok güzel duruyor,Allah nazardan saklasın.
Siteye katışımın sizlerden sonra olması dolayısiyle R.Robin nimetinden faydalanamadım.Nekadar da güzel özellikleri varmış.
Ama en güzel özelliği hibrit olmaması,yani tekrar tekrar tohum alabilmek.
Şu an tohum alıp çimlendirmek için geç mi kaldım??

Birde merak ettiğim;
Acaba bu R.Robin bitkisinin ömrü ne kadar?
Her yıl tekrar tekrar fide yetiştirmemiz mi gerekiyor?

kadiray27
27-04-2009, 09:50
Maşallah sayın malbman bayağı büyümüşler. Kafama birşey takıldı siz snaırım mutfakta büyütüyorsunuz tozlaşma işini nasıl çözüyorsunuz?

malbman
27-04-2009, 10:22
Arkadaşlar fideleriniz çok güzel duruyor,Allah nazardan saklasın.
Siteye katışımın sizlerden sonra olması dolayısiyle R.Robin nimetinden faydalanamadım.Nekadar da güzel özellikleri varmış.
Ama en güzel özelliği hibrit olmaması,yani tekrar tekrar tohum alabilmek.
Şu an tohum alıp çimlendirmek için geç mi kaldım??

Birde merak ettiğim;
Acaba bu R.Robin bitkisinin ömrü ne kadar?
Her yıl tekrar tekrar fide yetiştirmemiz mi gerekiyor?

Sevgili uğurtelefon, bu bitkiyi ilk kez bu aşamalara getirebildik. Dolayısıyla ömrünün ne kadar olduğuna dair bir fikrimiz yok desek yalan olmaz. Ama bu bir oturak domates ve sanırım yaşamsal özellikleri bildiğimiz oturak domatlardan farklı değildir.

Ancak; annemin yetiştirdiği Red Robin hala daha dipdiri ve meyve veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam onun tohumunu Ekim ayı gibi ekmiştim. Yani nereden baksan 7 aylık olmuş ve daha bir cansızlık belirtisi yok.

Red Robin ekmek için hiç bir zaman geç değil. Zira kışın bile, mümkün olan en az ışıkta dahi yetişebilen bir cins. İstersen denemen için bir kaç tane tohum göndereyim. Adresini özel mesajla gönderirsin.

malbman
27-04-2009, 10:23
Maşallah sayın malbman bayağı büyümüşler. Kafama birşey takıldı siz snaırım mutfakta büyütüyorsunuz tozlaşma işini nasıl çözüyorsunuz?

Sevgili kadiray27, Red Robinimi önünde durduğu camı her sabah açıp, bir saat kadar havalanmasını sağlıyorum. Tabii bu süre içinde gelen esintinin faydası oluyor. Ayrıca aklıma geldikçe bir kürdanla salkımları hafifçe sarsıyorum. Sanırım bu kadarı yeterli oluyor ki meyve vermeye başladı.

malbman
27-04-2009, 10:31
Beş kardeşin en büyüğü bir haftada boyunu ikiye katlamış, bir hafta evde değildim. Döndüğümde büyük sürpriz oldu. İki yaprakla bıraktığım küçükler bile 5-6 cm boya gelmişler. Bu arada tomurcuklanmada başlamış.
74960
74961
74962
Hyponicaya geçen hafta 2 yaprak olarak transfer ettiğim Red Robinin bugünki hali. Üstten bir dal kazaya uğradı ve koptu ama fide yinede çok sağlıklı görünüyor.

Sayın Sarıcan, Red Robinlerinizin maşallahı var. Dipdiri görünüyorlar. Tomurcuklar da yaklaşan hasatın habercisi:p:p Yalnız; sakın koltuk budaması yapmayın. Zira yukarıdaki fotoğraflarda görmüşsünüzdür, tüm koltuk filizlerinden tomurcuklar fışkırıyor. Bu bitkinin ilk mesajdaki fotoğraftaki kadar zengin görünmesinin sırrı buymuş sanırım.

Yazmayı unutmuşum: Sanırım üstten spreyliyorsunuz bitkilerinizi. O tomurcuklar bir süre sonra açtığında spreylemeyin. zira polenler ıslanıp yapışıyor ve çiçek döllenmiyor.

Sarıcan
27-04-2009, 10:42
Sn. Malbman,

Hiç spreylemiyorum, büyük domateslerde beyaz sinek oluşmuştu iki gündür kekik suyu püskürtüyorum. Bugünki görüntü ondan kalan kalıntılar. Besini şırınga ile veriyorum.

malbman
27-04-2009, 10:47
Tomurcuklanıncaya kadar ara sıra sadece suyla spreyleyin. Ortamda yeterli nem yoksa bu çok hoşlarına gidiyor.

Sarıcan
27-04-2009, 11:14
Kapalı balkon olduğu için özellikle çilek ağacındaki ve deposundaki aşırı buharlaşmadan balkon camları sürekli buharlı. Ortam yeterince nemli, ancak camı açıp havalandırdığım zaman camdaki buhar gidiyor. Ayrıca sprey yapmama gerek var mı?

Koyu yeşil
27-04-2009, 11:15
Alışveriş başlığında tohum satışı yapan arkadaşlarımız var. Onlardan temin edebilirsiniz Mustafaakgün. O başlıkta domates çeşitlerini incelemeniz yeterli.

Benim 4 fidemden biri çok güzel geliştei ve tomurcuklar sarı çiçeklere dönüştü. Diğer 3'ü az daha minikler acak tomurcuklanmaya başladılar.

malbman
27-04-2009, 11:22
Kapalı balkon olduğu için özellikle çilek ağacındaki ve deposundaki aşırı buharlaşmadan balkon camları sürekli buharlı. Ortam yeterince nemli, ancak camı açıp havalandırdığım zaman camdaki buhar gidiyor. Ayrıca sprey yapmama gerek var mı?

Dediğiniz kadar nemli bir ortamda spreylemeye gerek yok sayın Sarıcan. Önemli olan ortam havasındaki nem oranı. Sizin dediğiniz ortamda da bolca olduğu görülüyor.

malbman
27-04-2009, 11:24
Alışveriş başlığında tohum satışı yapan arkadaşlarımız var. Onlardan temin edebilirsiniz Mustafaakgün. O başlıkta domates çeşitlerini incelemeniz yeterli.

Benim 4 fidemden biri çok güzel geliştei ve tomurcuklar sarı çiçeklere dönüştü. Diğer 3'ü az daha minikler acak tomurcuklanmaya başladılar.

Sevgili Koyu yeşil, fotoğraflarını da eklesenize. Çiçek bile açmış ama bizim, sizin Red Robin yetiştirdiğinizden bile yeni haberimiz oldu:(

O güzellikleri yalnızca kendinize saklamayın lütfen. Biz de nasibimizi alalım de mi ama? :p:p

ayferaksit
27-04-2009, 14:19
Değerli Bitkisever

Bitki tohumlarının ve fidelerin paylaşılacağı bu yeni grubumuzu canlandırmak için aşağıdaki adresten üyeliğinizi bekliyoruz.

En iyi dileklerimle.

Dr. S. Ferda MUTLU

http://tech.groups.yahoo.com/group/TohumBankasi/

malbman
27-04-2009, 18:05
Haydaaaa, bu yapraklara ne oldu şimdi? Bir kaç saat önce hiç bir şeyleri yoktu bunların, şimdi neden yamuldu ki?:(:(

Envor bir baksana kardeşim. Ne olabilir bu böyle?

ugurtelefon
27-04-2009, 19:09
Red Robin ekmek için hiç bir zaman geç değil. Zira kışın bile, mümkün olan en az ışıkta dahi yetişebilen bir cins. İstersen denemen için bir kaç tane tohum göndereyim. Adresini özel mesajla gönderirsin.

Ö.Mesaj attım,tohumlar için.

Ben terasımda yetiştirmek istiyorum.Yavaş yavaş yapılandırmaya çalıştığım teras-bahçemde R.Robin olmazsa olmayacak.:)
hatta biraz önce sera işi yapan bir arkadaşın yanına toprak almaya gittim.Samralı dediğimiz dere yataklarından çıkan topraktan.
Cumartesi pazardan aldığım fideler var,tombak patlıcan,frenk biberi,fesliğan.
Birde çimlendirmeyi henüz başaramadığım TinyTim Cherry domatesler.:(
bu kez torf aldım onun içine ekicem.Suyun içinde 1 gün bekletip öyle torfa aktarıcam.bu Cherryler hibrit olduğu içinmidir nedir anlamadım bir türlü çimlenmedi.

Ayrıca kafamdaki plana göre Sırık domates,bazı biber ve büyütebilirsem R.Robinleri terasta küçük bir sera yapıp kışında meyve sebze almak istiyorum.

Birde bir arkadaşım elinde belki birkaç yüzyıldan beri babadan oğula geçen domates tohumu olduğunu söyledi.Kendisi yaylada yaşıyor.Hakiki yerli tohummuş.1 kiloya yakın domatesleri ve çok ince kabuğu olan bir tohum.****** ticari olarak nakil sorunu oluyormuş.O yüzden kendim yiyecek kadar ekiyorum dedi.Yaylalarda hava henüz soğuk olduğu için şimdilik az daha bekliycez.

ablugath
28-04-2009, 12:39
Benim RR'i eve alalı 9 gün olmuş tekrar bir fotografını yayınlamak istedim..

nuzel
28-04-2009, 16:04
Bunlarda benim ocakta ektiğim R.R ler ve küçücük çiçek adayları.

drneuro
28-04-2009, 22:54
Bunlarda benim ocakta ektiğim R.R ler ve küçücük çiçek adayları.

Sayın Nuzel RR ininizin gövdesi ince ve yaprakları az gelişmiş..Bence yeterli güneş almamış veya fazla su vermişsiniz..

ayax
29-04-2009, 11:26
Sevgili ayax bende çoğunlukla ekimi sizin yaptığınız gibi yapıyorum daha sonra ise bitkiler gerçek yapraklarını çıkarmadan yani yere paralel bakan iki kotiledonlu dönemde, kotiledon yapraklarından asılarak söküyorum.Sökerken mümkün olduğu kadar köklü çıkarmaya gayret ediyorum.Köklerinin bir kısmının kopması sizi korkutmasın bu saçak kök oluşumunu teşvik eder.Domates oldukça arsız bir bitkidir.Söktüğünüz fidecikleri viyollere **** küçük saksılara şaşırtabilirsiniz.Köklerinin toprakla örtüp, hafifçe bastırın ve bolca sulayın ( Can Suyu )

Sayın sercan, öncelikle teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. söylediğiniz uygulamayı deneme amaçlı bir kısmını dikim yapacağım toprağa diktim. yapraklarından tutmama gerek kalmadan bardaklardan çıkarıp kök kısım larından kolayca ayırabildim. şimdilik sorun yok. saygılar.

Koyu yeşil
29-04-2009, 14:18
Malbman'dan fırçayı yiyince bir resim eklemem şart oldu ;)

Malbman yanık yapraklara bakılırsa besin veya gübre yanığına benziyor sanki. Toprakta olsalar, yağsız süte ve suyu karıştır ver hemen dirilir diyicem ama topraksız tarım için hiç bilgim yok.

malbman
29-04-2009, 14:27
Malbman'dan fırçayı yiyince bir resim eklemem şart oldu ;)

Malbman yanık yapraklara bakılırsa besin veya gübre yanığına benziyor sanki. Toprakta olsalar, yağsız süte ve suyu karıştır ver hemen dirilir diyicem ama topraksız tarım için hiç bilgim yok.

Estağfurullah sevgili Koyu yeşil, fırça ne demek. Yalnızca merak ettim. Red Robinin çok güzel olmuş. Maşallah dipdiri görünüyor.

Daha önce söylediysem kusura bakma ama yine tekrar etmiş olayım: koltuk budama yapma sakın. Zira koltuk sürgünlerinde de salkım salkım domates veriyor. Sanırım o zengin görüntüsünün nedeni de bu.

nuzel
29-04-2009, 14:33
Sayın Nuzel RR ininizin gövdesi ince ve yaprakları az gelişmiş..Bence yeterli güneş almamış veya fazla su vermişsiniz..

Haklısınız evim fazla güneş almıyor, sulamayı azaltayım.Teşekkürler.

Koyu yeşil
30-04-2009, 09:00
Dersimi çalıştım, ne koltuk ne yaprak hiçbirşeyi koparmıyorum :)

kadiray27
30-04-2009, 09:31
Çok şükür arkadaşlar benim red robinlerde baş gösterdi. Biraz boy atsın resim eklerim inşallah.

levsel
30-04-2009, 12:59
İşte benim RR lerimin son durumları:pKüçük tomurcuklar oluşmaya başladı,fotoğraf makinamın şarj aletini bulamadığım için cep telefonu ile resimlemek durumunda kaldım:(

sercan1969
30-04-2009, 13:07
Red Robinlerimin son hali ( 59. gün )

k0900
30-04-2009, 13:20
RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan
RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün)
RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : bekleniyor :)

Benim RR lerin durumu bu.

Arkadaşlar sizde hatırlıyorsanız, yazarmısınız.

k0900
30-04-2009, 13:21
Red Robinlerimin son hali ( 59. gün )

Tebrikler.

59 -26 : 33 gün

benimkiler için çook zor :)

levsel
30-04-2009, 13:31
RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan
RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün)
RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : bekleniyor :)

Benim RR lerin durumu bu.

Arkadaşlar sizde hatırlıyorsanız, yazarmısınız.

Şöyleki;

RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 13 Mart
RR lerin ilk şaşırtma tarihi : 13 Nisan
RR lerin ikinci şaşırtma tarihi : 28 Nisan
RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : bekleniyor :) ( çiçek adayları üzerinde:p )

Benimkiler de yanlış hesaplamadı isem 59. günlerindeler

heva
30-04-2009, 14:07
Sayın Sercan
Saksınızın boyu ve eni ne kadar?

kuzen38
30-04-2009, 23:45
benim red robinlerden biri. epey çiçek açmıştı ama biraz erken dışarı çıkarttım sanırım. rüzgar egdi gövdesini malasef.

sercan1969
01-05-2009, 11:54
Yükseklik: 17 cm
Uzunluk: 50 cm
En: 16 cm

Boyutları bunlar.Bu boyutlarda dikdörtgen saksıya 3 kök red robin diktim.
Yalnız saksı biraz daha büyük olsaydı daha iyi olacaktı sanırım.

Sarıcan
01-05-2009, 21:22
Red Robinler büyümeye devam ediyor. Tohumu toprağa attığım tarihi yazmamışım ama ilk şaşıtmasını 02.04.2008 de yaptığım ve şu an en büyük olanın yaşı 50 güne yaklaşmıştır ama henüz çiçek açacak gibi değil. Tomurcuklanma var ama ne zaman çiçek açar bilinmez. Gelişim hızları gayet iyi. Biri akan biri durgun iki fide suda, dört adet fide torfta. Balkonda adım atacak yer kalmadı artık.

envor
02-05-2009, 21:57
Benim zavallı red robin ve mikroplarım; Fideler çok uzun bir zaman viollerde bekledi, bu yetmezmiş gibi, dikildiği saksıda çok ihmal edildi. Bu kadar olumsuzluğa rağmen yinede iyi gözüküyorlar değil mi? Yoksa kendimimi kandırıyorum.:rolleyes:

kömür
05-05-2009, 10:16
Sizlerin paylaşımcılığı sayesinde, Nevsune hanımında teşvik ve desteğiyle edindiğim RR tohumcuklarının gelişimini buradan akratmaya çalışacağım.
Tohumları dün akşam ekmiş bulunuyorum. 8 adet ekim yaptım. 1 adedini pencere yakınında, 2 adedini terasta, 1 adedini de topraksız yetiştirmeyi planlıyorum. Diğer 4 adedi ise hediyelik :)
76375

Sarıcan
05-05-2009, 10:26
Sn. Kömür,

Tavsiyem bir iki tohumda bardak veya jify saksı içinde torfa koyun. Ben o tabletlerde bir türlü çimlendiremedim red robinimi. Belkide benim hatam oldu ama yinede paylaşayım dedim.

kömür
05-05-2009, 10:36
Ben bu tabletlerde şimdiye dek sorun yaşamadım ama domates ekmemiştim. Birkaç gün izleyelim bakalım, sorun çıkarsa jify saksılarımda olması lazım elimin altında.
En kolayda bu tepsi geldi elime :D

mustafaakgun
05-05-2009, 11:09
*** arkadaşlar
red robinlerin domateslerinden tohum alsak geleceksene yeniden çıkarmı acaba

malbman
05-05-2009, 11:20
Gelecek yıl da çıkar, ondan sonraki yıl da, hiç merak etmeyin.

mustafaakgun
05-05-2009, 12:42
Teşekkürler malbman
o zaman bildiğimiz geleneksel domatesler gibi sevindim
sanki biyerde tek yıllık diye okudum gibime geldi ondan kafama takıldı
ilginize teşekkür ederim

ugurtelefon
05-05-2009, 13:37
.........
sanki biyerde tek yıllık diye okudum gibime geldi ondan kafama takıldı
ilginize teşekkür ederim

hatırladığınız muhtemelen hibrit cherry domateslerdir.;)

adincer
05-05-2009, 15:35
Benim red ve yellow robinlerim su an salonda,
Sasırtma yapmayı düşünüyorum haftasonu ve balkona almayı düşünüyorum. Ankara için su anda nasıl olur sizce?

kadiray27
05-05-2009, 16:00
Sayın Adincer

Onları biraz daha aralıklarla dikmek lazımdı diye düşünüyorum. 2 gün sonra kökleri birbirine geçer. Eğer hepsini yetiştirmeyi düşünmüyorsanız seyreltme yapabilirsiniz. Ama hepsini yetirtirmeyi düşüyorsanız 2 **** 3 kere şaşırtma yapabilirsiniz.

adincer
05-05-2009, 22:21
Sayın Adincer

Onları biraz daha aralıklarla dikmek lazımdı diye düşünüyorum. 2 gün sonra kökleri birbirine geçer. Eğer hepsini yetiştirmeyi düşünmüyorsanız seyreltme yapabilirsiniz. Ama hepsini yetirtirmeyi düşüyorsanız 2 **** 3 kere şaşırtma yapabilirsiniz.

Sayın Kadir Bey,
Dediklerinizde kesinlikle haklısınız ama artık domates, biber, kavun, passion flower, adenium, nergiz, lale, gojiberry, limon, elma daha neler neler hiç yer kalmadı kap kacakta :) Ankarada apartman dairesinde bunları balkonlarımda yetiştirmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi biberlerimide 2-3 kez sasırtmak zorunda kalacak gibiyim bunlarıda.
Teşekkür ederim cevabınız için.

ugurtelefon
06-05-2009, 09:33
nasıl bir hastalıktır bilemiyorum.
ne bulsak içine tohum atıyoruz.:p
dün benim motosiklet tamircisine gittim,orada çöpe atılmış 6 tane sırık domates fidei gördüm,birkaç gün susuz kalmış,ölmüş bunlar dedi.
ver sen onları bana dedim,götürdüm eve.Pet bardaklara torf içine alıp,bi güzel alt yaprakları kopardım,suladım.
sabah baktım 4 tanesinin kulakları dikilmiş.:p:p