PDA

View Full Version : Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora)

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

desinatör
07-01-2007, 22:07
evimin penceresindeki ıtırlar:

Ela
07-01-2007, 22:12
evimin penceresindeki ıtırlar:

Öncelikle hoşgeldiniz , benim de ıtırım vardı ,öldü , ama sizinkilerin adı gerçekten ıtır mı ? yoksa başka birşey mi acaba?çok güzeller.Itırın yapraklarının kenarları girintili çıkıntılı hem de yaprağına dokununca kokar ,yaprakların üzeri tüylüdür, çiçekleri de beyaz,koyu pembe ve açık pembe bu rengi yok.

desinatör
07-01-2007, 22:33
sevgili arkadaşım genelde buna ıtır **** ipek diyorlar, bemde komşularımın değimini kullanarak bu adı verdim.. ilginize teşekkür ederim. Hoş bulduk

Todor
07-01-2007, 22:41
Sevgili desinatör, resimde gördüklerimiz ipek çiçeği veya kedi tırnağı olarak adlandırılan bitki. Mevsimlik bir bitki olup tohumla üretilir. Çiçekleri geçtikten sonra 3-5 mm çapındaki tohum keselerinden bol tohum elde edebilirsiniz. Eğer farklı renkteki ipek çiçekleri yan yana dikiliyse alacağınız tohumlar her iki bitkinin rengini ve ebruli, çilli renkleride içerir. Çelikleme ile de üretebilirsiniz. Bol güneş, bol su ve süzek toprak ister.

Erguvan Muhibbi
07-01-2007, 23:23
Evet bu çiçeğiniz Itır değil.
Itır nefis bir aromatik bitkidir çok güzel kokar.
http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=5510
linkinde sizin çiçeğinizin aynısı olan todorun dediği
gibi ipek çiçeğinden yetiştirdiğim örneğe bakın.
Ben Todorun dediği gibi bunlardan nefis ebruli
çiçekler elde ediyorum her yıl. Kendim önce
tohumları serpiyorum sonra çıkan filizleri şaşırtıp
küçük konserve kutularına veya saksılara
alıyorum bütün yaz açıyorlar çok ta cömertler.

fulane
20-07-2007, 17:05
Selamlar,

Elime yeni geçen ipek çiçeği tohumlarını ne zaman ekmeliyim?

Teşekkür ederim, selamlar...

GLCN
20-07-2007, 18:47
Bence artık geç kaldınız artık kısmetse seneye ekersiniz çünkü nerdeyse çiçek açmaları bitmek üzere..

ataser
20-07-2007, 23:34
bu bitki sanırım kaktüs grubundan bir bitki değil mi ya da daha anlamlısı sukkulent grubu galiba değil mi?

Oyaman
16-08-2007, 21:47
Bunlarda benim kedimin tırnakları

MSaygin
17-08-2007, 10:08
Bu çiçeğin adı burada, Adana'da-Mersin'de başkadır ama yazamam ne yazık ki buraya :)

abk
17-08-2007, 16:13
Biz bu çiçeğe "kızdan güzel" deriz.Çok da arsız bir çiçektir.Bir kez ektiniz mi,sonraki yıllarda her saksıdan kızdan güzel çıkar.

MSaygin
21-08-2007, 09:02
"Kızdan Güzel" çok daha güzel bir isimmiş, bizim burada,çok afedersiniz, "puşt oğlan" deniliyor bu çiçeğe ;)

Laf açılınca haftasonu yaylada bir kaç kare fotoğrafını çektim, galeriye ekledim.

http://www.agaclar.net/galeri/files/2588-po1.jpg

http://www.agaclar.net/galeri/files/2588-po2.jpg

http://www.agaclar.net/galeri/files/2588-po3.jpg

Selamlar,

elizabet
25-08-2007, 20:32
Bende cok severim bu ipek çiçeğini yeni yeni çiçek ediniyorum
arkadaşımın bahçesinde her renginden koparıp saksıma ektim hemen tuttular ve cicek bile acıyorlar (güçenmesinler ama cok arsızlar) aklınızda olsun şimdi bile ekebilirsiniz seneye de hazır olurlar gerçi benimkiler arkadaşlarınki kadar cok ve gür değil ama gene de cok güzeller

Buket Aknar
25-08-2007, 20:56
Geçen yıl tohumları çimlerin içerisine düşmüş . Bu yıl çimlerde bile çıktılar. Oldukça arsız olduklarını farkettim.

Arzu Kasapoğlu
26-08-2007, 21:58
net'te gördüm ve çok beğendim.

Olea
10-10-2007, 20:47
direk güneş ışığını çok sever

dilek tekir
19-10-2007, 12:18
bi arkadaşımın babası getirmiş iki minik poşet içinde.
arkadaşım ben bunlara bakmam deyince bende alıp eve getirdim.
küçük sayılabilecek bi saksıya ayrı ayrı diktim.
yaz sonuna doğruydu zaten balkonda kaldılar
sonra hava soğuyunca salona aldım.
zaten salonda pek sıcak sayılmaz.
biri açmadı biri ise kırmızı açtı.
şimdi bi aydır filan su vermek dışında bakmadım.
bu hafta sonu bi bakayım bari çiçeğime.
ben çocukken anneminkiler pek güzeldi.

GLCN
19-10-2007, 12:49
O bir balkon bitkisi sevgili Dilek güneşi çok sever ve yeri müsaitte tabiri caizse kudurur ve baş edemezsiniz heryerde çıkar ben çok seviyorum bu bitkiyi ve her sene her saksıya bol bol ekilyorum...

M.Sema
19-10-2007, 16:44
Benim de çok sevdiğim bir çiçektir.Çocukluğumun çiçeği diye adlandırabilirim hatta.Bu arada netten bir resim eklemek istedim ki ne göreyim kedi tırnağı+portulaca diye arama yaptığınızda ağaçlar.net var başka birşey yok.

Ela
01-02-2008, 16:23
Ben de ipek çiçeğim olmasını çok istiyorum.Daha önce başka çiçek tohumları almıştım ve çimlenmemişlerdi .Hangi marka tohum almalıyım.Komşum sarı ipek çiçeği verecek ben pembe,beyaz,kırmızı,mor,alacalı renklerden istiyorum

ar_da
23-02-2008, 00:26
Merhaba Ela kedi tırnağını çok sever ve yetiştiririm. Balkonum daki saksılarım, bahçedeki saksılarım bunlarla dolu. Yetiştirmesi çok kolaydır. Bol güneşi ve bol suyu severler.

özlem11
20-03-2008, 10:38
Merhaba arkadaşlar Konya' da bu çiçeğin adı ''kedi tırnağı''.
Bende dün tohumlarını ektim. yeşerince ve çiçeklenince resimlerini de eklerim.

Nihal
20-03-2008, 15:32
Bu çiçekten önceden bizim de vardı.Ama sonra kayboldular.Tohumunu alsam(tabi bulabilirsem)acaba şimdi ekilir mi?:confused:

abk
21-03-2008, 08:12
Tohumunu alsam acaba şimdi ekilir mi

Evet, şu anda ekebilirsiniz.

Nihal
21-03-2008, 18:47
İnşallah tohumunu bulabilirim.Giresun'da bulmak biraz zor oluyor...

Buket Aknar
21-03-2008, 18:56
Ben geçen yaz İstanbul'u ziyaret ettiğimde Dolmabahçe Sarayının bahçesindeki Kedi Tırnaklarından tohum almıştım. Onları ekeceğim.

Sayın Olay9, buradan kedi tırnağı tohumlarının gelişimlerinin fotoğraflarını eklerseniz gelişimleri takip edip tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Ne dersiniz?

Harun Parlak
21-03-2008, 19:05
Kedi tırnağı tohumları

Buket Aknar
21-03-2008, 19:11
Oldukça arsız bir çiçek olduğunu söyleyebilirim. İki yıl önce duvar üzerindeki saksı içerisinde olan kedi tırnaklarının döktüğü tohumlar çimlerde bile yeşermişti (normal olarak çim diğer bitkilere yeşermek için pek izin vermez!) Onların dışında bu yıl yenilerini de ekeceğim bakalım bunlar nasıl olacaklar.

crocus_07
28-03-2008, 09:54
Oldukça arsız bir çiçek olduğunu söyleyebilirim. İki yıl önce duvar üzerindeki saksı içerisinde olan kedi tırnaklarının döktüğü tohumlar çimlerde bile yeşermişti (normal olarak çim diğer bitkilere yeşermek için pek izin vermez!) Onların dışında bu yıl yenilerini de ekeceğim bakalım bunlar nasıl olacaklar.

Buket Hanım Merhaba,
Bu sene bende kedi tırnağı aldım, çanak saksılarımdan birine üç adet diktim seneye tohumundan kendim yetiştirmek istiyorum yazılanların hepsini okudum ama baştan sona nasıl yapılacağı yazmıyor siz bu konuda deneyimlisiniz bir kaç soru soracaktım yardımcı olmanızı rica ederim.Teşekkürler

1-tohum ne zaman verir ve nasıl alırım
2-tohumları hangi ay dikmem gerekiyor
3-toprak olarak torf uygunmudur
4-tohumlar ne zaman çimleniyor ve şaşırtma nedir bilmiyorum (sanırım alıp başka yere ekmek oluyor ama emin değilim) bu işlemi nasıl yaparız
5-bitki kaç ay çiçekli kalıyor ve hangi aylar çiçeklenme dönemi

Buket Aknar
29-03-2008, 00:09
Buket Hanım Merhaba,
Bu sene bende kedi tırnağı aldım, çanak saksılarımdan birine üç adet diktim seneye tohumundan kendim yetiştirmek istiyorum yazılanların hepsini okudum ama baştan sona nasıl yapılacağı yazmıyor siz bu konuda deneyimlisiniz bir kaç soru soracaktım yardımcı olmanızı rica ederim.Teşekkürler

1-tohum ne zaman verir ve nasıl alırım
2-tohumları hangi ay dikmem gerekiyor
3-toprak olarak torf uygunmudur
4-tohumlar ne zaman çimleniyor ve şaşırtma nedir bilmiyorum (sanırım alıp başka yere ekmek oluyor ama emin değilim) bu işlemi nasıl yaparız
5-bitki kaç ay çiçekli kalıyor ve hangi aylar çiçeklenme dönemi

Sevgili Crocus;
1-Kedi tırnakları, yaz sonuna kadar çiçekli kaldıktan sonra çiçeklerin kuruması ile çiçeklerin ortasında mercimek büyüklüğünde bir kapsül oluşturur. İçerisi iğne ucu kadar minicik siyah tohumcuklar ile doludur. Ben toplamaya yetiştirmeden hep dökülüyorlar ve ardından da mart ayında yeşermeye başlıyorlar. Şu anda saksıları ve saksı çevrelerini kontrol ettiğimde yeşermelerin başladığını gördüm.
2-Tohumları hangi ay ekmem gerekiyor demişsin... Şimdi yeşerdiklerine göre ekim ayında ekilmeli diye düşünüyorum. Ben hiç ekmediğim için sadece fikir yürütüyorum. Çünkü onlar dökülen tohumlardan kendiliğinden yeşeriyor. Ama geçtiğimiz yaz Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinden topladığım tohumları geçen gün bahçeye ektim, inşallah onlar da yeşerir.
3-Toprak konusuna gelince; ben bahçe toprağı kullandım, hiçbir sorun olmadı. Kedi tırnaklarını ilk aldığımda torfta ekiliydiler, sonrasında ben bahçe toprağı ekledim herşey yolunda gitti.
4-Şaşırtma; sıkışık olarak yeşeren bitkileri belli bir boya ulaştıktan sonra istenilen yere seyrekleştirerek almadır. Ben kedi tırnaklarında şaşırtma yapmıyorum. Yeşerdikleri yere yayılıp çiçeklenmeleri hoşuma gidiyor. Zaman zaman başka yerlere de dikmek istediğimde aralarından zedelemeden çıkarıp geçiriyorum.
5- Bitki yaz mevsiminde çiçekli kalıyor. Kıbrıs'ta ekim ayına kadar çiçekli olduğunu bizzat tecrübe ettim.

Umarım bu bilgiler işinize yarar.

zenfree
30-03-2008, 00:19
Ben tohumlarımı geçen hafta ektim.;( Çimlenmezler mi acaba?

hüsnüyusuf
30-03-2008, 10:47
Merhabalar,ipek çiçeklerinin çok çabuk yetişen, arsız bir bitki olduğu yazılmış fakat ben şubat ayından beri üç defa tohum çimlendirme denemesi yaptım,tohumlar çimlendi fakat hep aynı boyda kaldı ve büyümeden toprakta kayboldu.Ekim zamanı olarak tohum paketinin üzerinde şubat-mayıs ayları belirtilmiş.Erken mi davrandım acaba?

Harun Parlak
30-03-2008, 11:15
Evet erken davranmışsınız normalde havalar ısınmaya başlayınca ekmek lazım **** korunaklı yerlerde siz birde Sivas da ektiyseniz oralar daha çok soğuk ******. Hepsi uyanmış ama malisef üşütmüşler.

Buket Aknar
30-03-2008, 11:22
Ben de yukarıda bahsettiğim gibi geçen günlerde yeni tohumlar ektim. Ancak önceden düşenler çimlendiler. Bekleyip göreceğiz.

hüsnüyusuf
30-03-2008, 12:15
Tohumları kaloriferin altında çimlendirmeye çalışmıştım, dışarıda değildi ama yine de olmadı.Nisanda bir deneme daha yapmayı düşünüyorum.

özlem11
30-03-2008, 16:27
Benimkiler çıkıyor sanırım. Dışarıda bol güneş gören bir yerde ve poşet giydirdim saksıya...

Buket Aknar
30-03-2008, 16:57
İşte çimlenmeye başlayan minicik ipek çiçeklerim (kedi tırnakları).

moso
12-04-2008, 18:55
merhabalar,
Bugün ipek çiçeği tohumları aldım. Bi saksıya tohumları ekip seraya koydum. Üzerine de bi poşet geçirdim. Bu gece dursun poşet yarın sabah almayı düşünüyorum. Kaç günde çimlenir ki?

özlem11
13-04-2008, 12:12
1 haftada çimlenir. Hızlı büyüyorlar...

moso
13-04-2008, 18:10
Çok sabırsızım:) Ama bir hafta bekleyebilirim sanırım...

İklimsiz
13-04-2008, 20:38
Antalya sıcaklarında emin olun bir hafta bile sürmez :)

zenfree
14-04-2008, 19:53
Tohumları ekeli üç haftayı geçti. Çok da özen gösterdim. Isı ve neme dikkat ettim. Ama çimlenmediler.;(

Harun Parlak
14-04-2008, 20:03
Çokmu derine gömdünüz Sayın zenfree yüzeysel ekilmeliydi normalde çimlenmiş olması lazımdı.
eğer derin gömdüyseniz toprağı altdan biraz karıştırın tohumları yüzeye çıkartın.

zenfree
14-04-2008, 20:09
Hayır Sayın Tekin, tohumlar petunya tohumu gibi çok küçüktüler. Hiç örtmedim. Sadece biraz torfu bastırdım.

Harun Parlak
14-04-2008, 20:15
Normalde şimdiye kadar çıkmalıydı ama belki sıcaklık yeterli değil çıkar inşallah çıkmazsa bile üzülmeyin fidelerinden gönderirim size.

zenfree
14-04-2008, 20:21
Teşekkür ederim Tekin Bey.:)

Buket Aknar
14-04-2008, 20:55
Sevgili Zenfree, benim de geçen yıl dökülen tohumlardan kendi kendine çimlenen ipek çiçeklerim dışında geçen yaz İstanbul'da topladığım ve Mart sonu ektiğim tohumlar da henüz çimlenmedi. Bekliyorum.

özlem11
15-04-2008, 10:32
Arkadaşlar eski tohum olursa çıkmayabilir. Ben de saçtım. Tohum eskiydi. Bişeyler çıktı ama ot mu kedi tırmağımı bilemedim. Sökmedim de...

moso
16-04-2008, 20:53
İşten geç gelmiştim, sabahı bekleyemedim el fenerini kapıp seraya koştum.

Güler Hanım haklı çıktı. Cumartesi ektiğim tohumlar bugün çıkmış :p Saksıya ekmiştim tohumları. Saksıyı seraya koyup üzerine de poşet geçirmiştim. Toprağın üzerine çok az su serpmiştim. Sıcak ve nem çok etkili sanırım. İşin en güzel tarafı bu benim ilk tohumdan çiçek yetiştirme denemem olması. Acemi şansı sanırım benimki. İnsan o küçüçük filizleri görünce nasıl mutlu oluyor.

Harun Parlak
16-04-2008, 21:42
Selamlar bende bulduğum bir kaç saksıya hatda salatalıkların içine ektiğim her yerden fışkırmış

özlem11
17-04-2008, 10:54
Benimkilerde faliyet yok, çıkmayacak sanırım...

özlem11
18-04-2008, 09:06
Linkteki 15. mesajda ki renk uyumuna bayıldım. Umarım hayalim gerçekleşir.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2881

moso
18-04-2008, 12:38
Onu ben de çok beğendim. O şekilde saksı testicilerden bakmak lazım. Forumda birileri (kusura bakmasın ismini hatırlayamadım) denemişti, plastik saksıdan bıraçkla keserek bu tür saksı yapmıştı. Ama bu şekilde toprak saksı daha güzel duruyor.

özlem11
20-04-2008, 12:17
Şimdi alsam tohumu eksem acaba ne zaman çiçek verir.

abk
21-04-2008, 11:13
Şimdi alsam tohumu eksem acaba ne zaman çiçek verir.

Geç kalmış sayılmazsınız. Tüm yazı çiçekli geçirecektir.

özlem11
21-04-2008, 11:34
Sağol Abk deneyeceğim...

zenfree
21-04-2008, 18:53
Tohum ekeli bir ay (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=220320&postcount=37)oldu. Çimlenmedi malesef. Artık ümidi kestim.:(

Passion
21-04-2008, 21:46
Ben de 1 hafta önce hem saksıya hem de bahçeye serptim tohumlarından. Tohumları yüzeysel ektim. Bahçedekilere özelikle son 3-4 gündür her akşam su püskürtüyorum. Saksı ilk günler çatıdaydı fakat son 3-4 gündür havalar ısındı dışarı aldım. Bahçede daha birşey göremedim ama saksıda bugün baktım çok ince minik minik çimlenme başlamış. Ama bunlar çok incecik. Ancak dikkatli bakıldığında görünüyorlar. Burada fotoğraflarda gördüğüm gibi dolgun yapraklı değiller. Benimkilerde o hale gelirler mi? Ben üzerine naylon geçirmedim. Ama sularına dikkat ediyorum.

Nihal
22-04-2008, 14:18
Tohumları ekeli 1 haftadan fazla oldu ama henüz herhangi bir hayat belirtisi yok:(Acaba çimlenmeyecekler mi?

özlem11
27-04-2008, 14:46
Bende yeni tohum aldım. 6 renk var resimde. Ekeceğim bakalım ne zaman çıkacak. Bu aslında çok arsız. Bizim eskiden vardı. Bakamamıştık bi sene kayboldu. Tek istediği güneş ve bol su...

özlem11
27-04-2008, 14:49
Arzu hanım umarım bu ilk sayfa 15. mesajdaki gibi olur benimkilerde. Aynı toprak saksıda buldum. Tek iş tohum çimlendirmede oda olursa şahane...

Buket Aknar
27-04-2008, 15:38
Benim yeni ektiklerim kesinlikle çimlenmedi. Geçen yıldan kalanlar da gelişmeye devam ediyor.

Sergül
27-04-2008, 16:31
Birşey kafama takıldı, kedi tırnağı ile portulaca aynı çiçekmi. Bende tohum ektim birtane bile çimlenmedi nekadar zamanda çimlenir bilen ver mı?

Harun Parlak
27-04-2008, 16:39
Tohum ekeli bir ay (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=220320&postcount=37)oldu. Çimlenmedi malesef. Artık ümidi kestim.:(
Sayın zenfere sizin kedi tırnağı çiçeğinizi bir saksıya ayırdım bir ara size ulaştırmaya çalışırım. Resmini yüklüyorum.

Buket Aknar
27-04-2008, 18:05
Birşey kafama takıldı, kedi tırnağı ile portulaca aynı çiçekmi. Bende tohum ektim birtane bile çimlenmedi nekadar zamanda çimlenir bilen ver mı?

Sevgili Sergül ayni konu benim de aklıma takıldı. Geçen gün gittiğim çiçekci bana, ipek çiçeğinin farklı bir çiçek olduğunu söyledi (hatta söylediği çiçekten aldım) bizim çiçeğin adının kedi tırnağı veya portulaca olduğunu söyledi.

üzüm
27-04-2008, 19:16
İstanbul, Ankara'da (benim bildiğim) portulaca ipek çiçeği olarak biliniyor. Bende kedi tırnağı dendiğini Eskişehir'de öğrendim.

Güler
27-04-2008, 19:36
Gelin şuna hepberaber ipek çiçeği diyelim arkadaşlar, o kadar çok isim takmışlar ki. Hele Manyas'daki ismini hiç duymak istemezsiniz, bence çiçekler güzel şeylerle, isimlerle anılmalı.

üzüm
30-04-2008, 22:38
İpek çiçeğinin tohumlarını bahçede 3-4 değişik yere toprakla karıştırarak serpmiştim. 10 gün sonrada başka bir yere yine toprakla karıştırıp serptim. Sadece 1 yerde çimlendiler. Diğer yerlerde hala ses yok. Çıkmayan yerlerin yakınlarında karınca yuvaları var.
Önceki yıllarda toprağa serptiğimde başarılı olamayıp, saksıya tohum ekip yetiştirmiştim (hatanın bende olduğunu düşünmüştüm). Bunun nedeni galiba karıncalar. Tohumlar yüzeye çok yakın oldukları için, karıncalar kolaylıkla bulup, taşıyorlar.
Yarın saksıya tekrar tohum ekeceğim.

özlem11
01-05-2008, 10:24
Evet üzüm size katılıyorum.Hatta saksı bizim bahçedeydi üşenmeden saksıdan bahçeye yuvalarına taşımışlar. Ben tohumları ekeli 4 gün oldu.Umarım haftaya müjdemi veririm.

zenfree
02-05-2008, 23:36
Sayın zenfere sizin kedi tırnağı çiçeğinizi bir saksıya ayırdım bir ara size ulaştırmaya çalışırım. Resmini yüklüyorum.

Ben ipek çiçeğimi daha yeni farkettim.:eek:
Tekin Bey çok teşekkür ederim. Sağolun.:D

Buket Aknar
04-05-2008, 11:10
İpek çiçeklerimin bugünkü durumu.

özlem11
04-05-2008, 13:18
Çok güzel benimkilerde 8 günlük oldu. Tohumlar çıkmış ama daha tam belirgin değil.
Sevgili buket üzerinde poşet vardı.Güneşli bir yerde.Poşeti ne zaman çıkarmalıyım?

Buket Aknar
04-05-2008, 21:18
Ben bahçede sabahtan akşama kadar güneş gören bir yerde duran saksılara ekmiştim. İklim şartlarınızı bilmiyorum ama çimlendiklerine göre çıkarılmalı diye düşünüyorum. Ama uzman arkadaşlar ne diyecek bilemeyeceğim.

Sûz-i Dilârâ
09-05-2008, 07:48
Dört gün önce çiçekçiden kedi tırnağı almıştım, beş adet çiçeği vardı ve açmıştı ancak yolda kapandılar o gün bu gün de açılmadılar, acemi bir çiçek yetiştiricisi olduğum için sebebini anlayamadım, kökleri ektiğim toprağa da tutundu hani tutmamış olsa solardı belki ama solmadı da:o sizce neden çiçeklerini ısrarla açmıyor?

özlem11
09-05-2008, 08:18
Belki hava değişimi...
Ama çok arsız meraklanmayın. Suyunu verdiğiniz sürece kolay kolay ölmez...
En kısa zamanda tekrar çiçeklenir...

Buket Aknar
09-05-2008, 16:24
Dört gün önce çiçekçiden kedi tırnağı almıştım, beş adet çiçeği vardı ve açmıştı ancak yolda kapandılar o gün bu gün de açılmadılar, acemi bir çiçek yetiştiricisi olduğum için sebebini anlayamadım, kökleri ektiğim toprağa da tutundu hani tutmamış olsa solardı belki ama solmadı da:o sizce neden çiçeklerini ısrarla açmıyor?

Sevgili Suz-i Dilârâ; güneş görüyorlar mı? Güneşte gayet iştahlı çiçekler açtığını bizzat tecrübe ettim.

Harun Parlak
09-05-2008, 17:06
Sayın zenfere hnm çiçekleriniz bu duruma geldi fazla büyümeden size ulaştırmam lazım.

Sûz-i Dilârâ
09-05-2008, 17:59
Sevgili Suz-i Dilârâ; güneş görüyorlar mı? Güneşte gayet iştahlı çiçekler açtığını bizzat tecrübe ettim.

Maalesef Buket Hanım:( burda yaklaşık bir haftadır bildiğimiz soğuk kış günleri yaşanıyor ve güneş hiç çıkmıyor ama zannederim bu hafta sonundan itibaren biraz düzelecekmiş, hem diğer çiçeklerim için de iyi olacak, saksıdaki hanımelimi soğuktan korumak için ne yapacağımı şaşırdım:o yeni çıkan yaprak uçları kararmış soğuktan ben de içeriye aldım çıkarmadım bir daha ama bu sefer de güneş ışığı alamıyorlar:( hastacık olup kuruyacak diye korkuyorum:o

özlem11
10-05-2008, 11:16
Dilara hanım saksıdaki hanımeli ve diğer bahçe bitkilerinizi eve almak yerine saksıya tepesinden poşet giydirip bağlasaydınız keşke. Eve alındığı zaman çiçek şok oluyor. Hatta tüm yapraklarını dökebiliyor. Ben şebboylarımı öyle yapmıştım. Sonucu kötü oldu...

Sûz-i Dilârâ
10-05-2008, 17:11
Hımmm, mesajınızı yeni gördüm sevgili Olay9, yavaş yavaş öğreniyorum sayenizde bitkilerimin bakımını.;) Poşeti bağladığım takdirde herhangi bir zarar görmez değil mi çiçeğim? Hani terleme filan yapmasın veya nasıl nefes alacak? Ve ne kadar süre dayanabilir poşete:confused:

özlem11
10-05-2008, 17:19
Sorun olmaz.Seranın içine koymuş gibi düşünün.İstersen ufak bi delik aç. Havalar iyi olunca aç kötü olunca tekrar kapat.Zaten 15 güne kadar havalar tamamen güzelleşir.

Passion
10-05-2008, 22:12
Bahçeye serptiğim ipek çiçeği tohumlarından hala ses seda yok. Saksıdakiler de 88 numaralı Sn. Olay9 un mesajında görülen fotoğraftaki kadar. Bunlar ne zaman büyüyüp çiçek açacaklar çok merak ediyorum.

Mine Pakkaner
10-05-2008, 22:24
Safranbolu henüz ipek çiçeği için serindir, daha sabırlı olmalısınız.

Passion
13-05-2008, 20:19
Evet , özellikle de bu sene , bahar mevsimi çok serin geçiyor Mine Hanım. Geceleri bayağı soğuk oluyor. Ben de biraz sabırsızım ve özellikle bunun gibi minik tohumlardan bitki yetiştirme konusunda çok yetenekli değilim. Bu sefer de olmayacak diye endişeleniyordum. Ama sebep havaların serinliğiyse mühim değil , beklemeye razıyım yeter ki büyüyüp çiçek açabilsinler.

özlem11
14-05-2008, 08:53
Arkadaşlar benimkiler güneşin ekisiyle kırmızı çıkan filizler yeşile döndü.Bide çiçeğini görsem...
Tohum paketinde rengarenkti, acaba hangi renk açacaklar...

Buket Aknar
14-05-2008, 09:41
Sevgili Olay9 haydi hayırlısı inşallah çiçeklerini de göreceksin. Ben de geçen gün evde o kadar ipek çiçeğim olmasına rağmen dayanamadım ve yeni ipek çiçekleri aldım.

özlem11
15-05-2008, 09:41
Buket sizinkiler açtıktan bir ay sonra benimkilerin açması lazım.Dört gözle sizinkileri bekliyorum. Ekme tarihleri arasında bir ay. Bu arada ben çok az gübreli su verdim.Birşey olmadı...

moso
21-05-2008, 10:43
Çiçekleriniz kocaman olmuş Özlem Hanım. Çiçeklerini de görürsünüz inşallah. Ben tohumdan büyüyenleri bekleyemedim (Onlara da gözüm gibi bakıyorum) geçen gün peysajcıdan bir beyaz bir de mor renkte tomurcuklusunu aldım. Hiç bu kadar büyük çiçek açan kedi tırnağı görmemiştim bu arada. Resmi aşağıda.

http://img392.imageshack.us/img392/3387/snc11721dk3.jpg

moso
21-05-2008, 13:06
Bu da iyice açılmış hali...

http://img379.imageshack.us/img379/442/snc11726tm4.jpg

Nihal
21-05-2008, 18:08
Maşallah sizinkiler epey büyümüş.Ben de fi tarihinde biraz tohum ekmiştim.Çimlendiler ama hiç büyümüyorlar.

zenfree
21-05-2008, 20:34
Benim de artık ipek çiçeğim var. Hem de kocaman bir saksı. Tekin Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.:)

Buket Aknar
21-05-2008, 20:36
Yeni aldığım ipek çiçekleri çok güzel çiçekler açtılar. Diğerleri henüz çiçeklenmedi.Yarına inşallah fotoğraflarını çekip ekleyeceğim.

Harun Parlak
21-05-2008, 21:04
Güle güle büyütün Sayın zenfere bizde size misafirperliğinizden dolayı çok çok teşekkür ederiz.

ar_da
21-05-2008, 21:53
Buket hanım ne kadar şanslısınız, bizim ipek böcekleri henüz 3-4 cm büyüdü. Tohumunu erken atmama rağmen, iklim farklılığı.

Buket Aknar
21-05-2008, 22:07
Kusura bakmayın, sanırım başlıklar karıştı. Yoksa yanlış mı anladım.

moso
21-05-2008, 23:20
Teşekkür ederim Özlem Hanım. Tohumundan bolca toplamayı planlıyorum. O zaman size de yollarım. **** çelikle sizin için yetiştiririm. Bu çiçeğin aynısının beyazı da var o da çok güzel açtı ama fotoğrafını çekemedim malesef.

özlem11
22-05-2008, 09:05
Olsun bakarsınız bende açar beyaz ben çekerim fotografını...
Teklifiniz için teşekkür ederim Moso...Benimkileri bir görseniz bir sürü oldu. Halbuki paketin yarısından da az tohum serpmiştim. Çok çıktılar...
Bu tohum olayı bana süpriz gibi geliyor. Ne renk çıkacak çok merak ediyorum...

özlem11
23-05-2008, 11:15
Yarım parmak olunca ayrılabilirmiş. Bende 1 hafta sonra yeni yerlerine şaşırtacağım...
Ayrıca annem yeni yerlerine alınca 2-3 gün güneş görmemesini iyi olacağını söyledi.:p

Buket Aknar
23-05-2008, 12:21
Bazıları bir parmak, bazıları ise daha minicik olmalarına rağmen yinede şaşırttım diktiğim yer ise güneşliydi. Durumları çok çok iyi.

Buket Aknar
24-05-2008, 10:52
Sevgili olay9; bana göre seninkiler şaşırtmak için henüz çok küçük. Bence biraz daha bekle. Yani yaprakları bir- iki değil de daha çok olsun.

Aşağıdaki birinci fotoğrafta benim önceden tohumdan yetişenlerin çiçekleri görülüyor. Onların katmersiz açtıklarını görünce doğrusu çok üzüldüm. İyi ki dayanamayıp yenilerini almışım diye düşündüm. Alttakiler de yeni aldıklarım. Arkadaşlar ne dersiniz? Bu yıl aldıklarım da gelecek yıl katmersiz açar mı?

özlem11
24-05-2008, 11:15
Çok güzel. Ben ilk defa katlı tohumu aldım. Tavsiyenize uyacağım...
Renk değişimi olur ama cinsi katlı olduğu için katlı açar diye düşünüyorum...

Passion
24-05-2008, 11:34
Havalar ısındı, benim ipek çiçekleri de havalanmaya başladılar; ama bahçeye ektiğim tohumlardan ses seda yok. Sanırım karıncalar taşıdı onları. İyiki bir miktar saksıya serpmişim. Saksıdakiler büyüyünce bahçeye ekeceğim onları. Yakında fotoğraflarını koyarım buraya.

Buket Aknar
24-05-2008, 16:05
Benim geçen yıldan kalanların arasında katmerliler de vardı. Şimdilik açanlar sadece katmersiz olanlar.
Sn Moloha; çiçekler güneş ile birlikte açıp kapanırlar. Güneş gören yerde daha bir canlanırlar.

Harun Parlak
25-05-2008, 21:34
Benim ipek çiçeklerin bir kısmının bugünkü durumu

Buket Aknar
25-05-2008, 21:47
Tekin bey; tek kelime ile süper. Maşallah diyelim, nazar değmesin.

Harun Parlak
25-05-2008, 22:03
Teşekkürler arkadaşlar böyle hepsi bir arada olunca değişik rennkler arajman oluşturuyor ve bütün yaz boyu çiçekleniyolar. Güzel bir şölen sunuyorlar. Sizinkilerde en az bunlarkadar güzel olur inşallah.
Busene daha fazla tohum toplamak lazım.:)

çekirdek
26-05-2008, 00:58
Tekin Bey, ne güzel olmuş tırnaklarınız,ne güzel büyümüşler. Yoksa siz Sarıyer yerine Akdeniz bölgesinde mi oturuyorsunuz :)?

Arzu Kırlangıç
26-05-2008, 12:21
Benim ipek çiçeklerimde açtı ;)

Harun Parlak
26-05-2008, 18:14
Tekin Bey, ne güzel olmuş tırnaklarınız,ne güzel büyümüşler. Yoksa siz Sarıyer yerine Akdeniz bölgesinde mi oturuyorsunuz :)?

Sayın çekirdek Hnm Akdeniz değil ama 20 gün öncesinekadar sera ortamında olduğu için böyle güzel geliştiler.

özlem11
07-06-2008, 15:32
İnşallah tekin bey, ama aşıladıklarımda güzelleşiyor. Bundan 3 ay sonra kocaman kocaman kedi tırnağım olacak. Hemde çiçekli...

saira
07-06-2008, 15:56
Olay9,

Aşılamak nasıl oluyor?

Buket Aknar
07-06-2008, 18:19
Doğrusu ben de merak ettim. Olay9 bizimle de paylaşır mısın? Aşılamayı nasıl yaptın?

üzüm
07-06-2008, 20:17
Galiba yöresel olarak şaşırtmaya aşılama deniliyor. Bizim buralarda da aşılama olarak kullanıyorlar. Sandıklara ekilen tohumlar belli bir döneme gelince (galiba biber ve domateste gerçek yaprak çıkınca) viyol veya torbalara aşılanıyor; yani şaşırtılıyor.

Buket Aknar
07-06-2008, 21:00
Ben de öyle bir işlem yapılıyor ki çiçekler büyüyor veya katmerleniyor sandım. Ben de yaparım diye düşündüm.

özlem11
08-06-2008, 09:27
Sağol üzüm. Bizim burdada öyle dedikleri için kullanmıştım. Fideleri başka bir yere büyümek üzere almaya deniliyor.

zenfree
08-06-2008, 14:44
İpek çiçeklerim açmaya başladı.:cool:
Tekin Bey'e tekrar teşekkürler.

zenfree
08-06-2008, 15:28
Sevgili Cemo gerçekten çok çabuk büyüyorlar. Kırıp başka saksıya alıyorsun 15 gün içinde çiçek açıyor. Fotograftaki çiçeğim öyle oldu.:)

Engin
09-06-2008, 17:33
Sanırım bir sukulent cinsi.İsmini bilmiyorum.Değişik renklerde dört kökü bir saksıya dikmiştim coştukça coşuyorlar yakında buket gibi olacak herhalde.

http://img388.imageshack.us/img388/4010/4kkiekre3.jpg

malbman
09-06-2008, 18:37
Sayın the engine, sizin çiçeğiniz kedi tırnağı ya da ipek çiçeği denilen bitki.Forumda bu çiçek hakkında kapsamlı bir bölüm bulabilirsiniz.

zenfree
09-06-2008, 19:31
Sayın Cemo, yanlış anlattım galiba. Ben tohumdan yetiştirmedim. Yetişmiş bitkiden kırıp başka saksıya aldığımı, 15 gün içinde çiçek açtığını söyledim.

Yoksa tohumu ektim, 15 gün içinde çiçeklendi demek istemedim. Bitkinize bakıp da benim yüzümden hayal kırıklığına uğramanızı istemem.:)

Engin
09-06-2008, 19:42
Teşekkür Malbman ederim buldum ilgili bölümü.İsminide öğrenmiş oldum.İpek çiçeği imiş..

Engin
09-06-2008, 19:44
Bunları bir seradan almıştım.4 kök aynı saksıda çok güzel açıyorlar.Ama kendi diktiklerim henüz çok küçükler umarım yaz sonuna kadar onlarda çiçek açarlar.

http://img388.imageshack.us/img388/4010/4kkiekre3.jpg

zenfree
09-06-2008, 20:09
Çok güzeller. Bu çiçeğin renkleri fotoshopda yapılmış gibi canlı. Çok etkileyici.;)

Buket Aknar
09-06-2008, 20:31
the engine; gerçekten de renkleri çok güzel.

uyar11
10-06-2008, 00:06
Sanırım bir sukulent cinsi.İsmini bilmiyorum.Değişik renklerde dört kökü bir saksıya dikmiştim coştukça coşuyorlar yakında buket gibi olacak herhalde.

Daha capli bir arastirma icin de latince adi gerekebilir.Portulaca grandiflora (http://images.google.com/images?um=1&hl=nl&rls=com.microsoft%3Aen-US&q=Portulaca+grandiflora&btnG=Afbeeldingen+zoeken)

moso
10-06-2008, 10:32
Bu da benimkilerden olsun :)
http://img98.imageshack.us/img98/8817/kediur2.jpg

razh
20-06-2008, 22:18
evet bu çiçeğe adana dolaylarında pust oğlan deniyor.:-)

Harun Parlak
21-06-2008, 12:28
Genelde sabahları açarlar öğlden sonra uyurlar hele gece hiç göremezsiniz çiçeklerini

Harun Parlak
21-06-2008, 13:31
Evet baya sık ekiyorum sonra içersinden biraz başka saksılara alıp dağıtıyorum büyüdükce büyüyorlar.
Büyüdükcede güzelleşiyorlar Austos sonuna kadar böyle devam ediyor.

razh
21-06-2008, 23:12
Sevgili çiçekseverler sizden özendim ben de bugün ıtır almaya gittim. Ama kedi tırnağı ismi bu çiçeğe daha uygun çünkü gerçekten kedi tırnağı gibi. Sağlıksız olduğu için kullanmadığım silikon kek kalıbım vardı. Onun içine diktim tırnaklarımı ve sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını. Açınca çok şirin duracaklar:-)))))))

razh
21-06-2008, 23:20
Sevgili Tekin;
Çiçekleri başka saksıya da aktarmak için bir parça koparıp dikiyorum demişsiniz. Peki ben daha bugün bir seradan alıp diktim. Ben de aynı işlemi yapsam tutar mı sizce? Yani suda bekletip köklendirmeye gerek yok mu?

zenfree
22-06-2008, 20:12
Fide olarak aldığım ipek çiçeklerim çok güzel çiçeklendiler. Ve çiçekleri çok büyük. Renkleri turuncu, sarı,pembe ve beyaz.
41416

Galeriye de yükledim.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=18665&c=440

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=18664&c=440

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=18670&c=440

papatyam
25-06-2008, 12:11
Ben tohumları toplamaya başladım :)

Buket Aknar
25-06-2008, 12:16
Sevgili Papatyam; bende de tohumlar oluşmaya başladı, Ben onları toplamadan toprağı eşeleyip yere ufalamaya başladım.
Geçen yıl oradan buradan topladıklarımı zamanı gelince ekmiştim ancak bir yıl önce dökülenler çimlendi. Ne dersiniz? Yine de toplasam mı?

papatyam
25-06-2008, 12:21
Çiçeklenince çok güzel duruyorlar:)
ben şimdilik tohumları toplayıp seneye ekmeyi düşünüyorum, eğer bahçenizde yeteri kadar olduğunu düşünüyorsanız isteyen arkadaşlarımıza dağıtmak için toplayabilirsiniz :))

malbman
25-06-2008, 12:22
Sayın Buket Aknar, o kadar çok tohumunuz olacak ki başa çıkamayacaksınız.Bu yüzden tohumların bir kısmını bulunduğu toprağa serpin. Her ihtimale karşı da 20-25 kapsülü de sağlam olarak saklayın.Ama toprağa döktükleriniz gelecek yıl mutlaka çıkacaktır.

tiya
25-06-2008, 12:52
Merhaba arkadaşlar yazacağım şeyi kimse kıskanmasın: Annem belediyenin ektiği kedi tırmıklarından üç dört sap çalarak eve getirdi ve ekti. Üç gün sonra çiçek açtılar. Turuncu ve pembe. Annem mutsuz oldu. Çünkü o sarı çiçekli olanını istiyormuş.

Yani öyle tohum falan beklemeye gerek yok. Geçen yıl yine çalıp getirdiği siklamen renkli olanı aynı metotla çoğaltıldı ve birkaç saksımız oldu. Sürekli açıyorlar çiçeklerini.

üzüm
25-06-2008, 13:07
...Ama toprağa döktükleriniz gelecek yıl mutlaka çıkacaktır.

Toprağa dökülen ipek çiçeğinin tohumu kışı ılık olan yerlede çimleniyor. Kışı soğuk olan yerlerde her sene tohumu tekrar ekmek gerekiyor.

laledevri
25-06-2008, 14:21
Benimkiler de açmaya hazırlanıyor. Sabah baktığımda resimde göründüğü gibi 2 tane vardı üzerinde diğerleride tomurcukta. Rengi kırmızıymış.
Gerçekten açan çiçekleri görünce inan define bulmuş gibi seviniyor.

malbman
25-06-2008, 14:28
Toprağa dökülen ipek çiçeğinin tohumu kışı ılık olan yerlede çimleniyor. Kışı soğuk olan yerlerde her sene tohumu tekrar ekmek gerekiyor.

Sevgili üzüm haklı olabilir, çünkü ben İzmir için konuşuyorken bir anda genelleme yapmışım farkında olmadan.

Tubay
25-06-2008, 15:58
Fideleri bu mevsimde şaşırtsam bir sakıncası olurmu?Malum havalar şu anda çok sıcak ama ben bunlara ancak sahip olabildim

papatyam
25-06-2008, 16:04
Ben de geçen hafta saksı değiştirdim ve hiç sorun olmadı :) arsız bir bitki.

malbman
25-06-2008, 16:22
Tubay bir şey olacağını sanmıyorum.Zira ben yazlıktaki bahçemde yetişen kedi tırnaklarını her an seyreltip başka yerlere taşıyorum ve daha da güçlü bir şekilde büyüyorlar.

Passion
27-06-2008, 19:21
Benim ipek çiçeklerimde hayli uzadı. Bir tanesinde tomurcuk gördüm bile. Merakla bekliyorum açmasını .

İki gün önce ve bugün ben de şaşırtma yaptım 10-15 tane . Sorun yaşayacak gibi görünmüyorlar.

özlem11
01-07-2008, 09:22
...:p

Passion
01-07-2008, 13:13
Evet yaa. Coşmuş bunlar. Çok güzel görünüyorlar.

KaRaMeLa
01-07-2008, 18:00
Benim arajmanimdaki kedilerim de miyavlamaya basladi. cok guzeller...

Passion
03-07-2008, 19:46
İpek çiçeklerimden biri sonunda açtı :))

ardabora
06-07-2008, 22:09
Resimlere bakınca içim gitti resmen...:(

Koca bir tohum paketinden topu topu 8-10 kök kedi tırnağım sağ kaldı..:( Bu kadar arsız bir bitkiyi yetiştiremediğim için kendimle ne kadar gurur duysam azdır herhalde...:dilli:

Onlar da akşam ben işten gelene kadar çiçeklerini kapıyor,ancak haftasonu sabah resimlerini çekebildim...

Nihal
07-07-2008, 09:42
Maşallah bu kadarda kalmış olsa yine iyi.Aylar onca bende ekmiştim ama bu gidişle kışa açarlar galiba:D

sdk
07-07-2008, 14:09
Bende 2 adet almıştım.Diktim tuttular.Birde baktim ki İzmir'in heryerine kedi tırnakları ekilmiş.2-3 dalda bahçelerden aldım(çaldım).Şimdi hepsi mutlu mesut büyüyorlar.
http://i41.servimg.com/u/f41/12/61/21/35/th/resim_12.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=5&u=12612135)

ardabora
07-07-2008, 17:51
Yok bende bir gariplik var..

Resimdekileri dediğim gibi koca bir paketin yarısını ekerek elde edebildim ama çoğunu çimlenirken, çok sulladığım için kaybettim sanırım. Daha sonra yakın zamanda belki çıkar diye paketin kalanını ektim,saksısıyla bahçenin bir kenarına koydum.Ertesi gün bir baktım karıncalar benim tohumları hüpletmiş,sırıta sırıta tohumları taşıyorlar. :D

"Yok gidip çiçekçiden 50 kök kedi tırnağı alıcam,dikicem bahçeye,keyfini sürücem" diyorum ama ben işten gelene kadar çiçeklerini kapamış oluyorlar,haftasonu da genelde evde olmuyoruz,çiçek miçek gördüğüm yok...:(

Bahtıma kedi tırnağı yetiştirmek yazılmamış benim... :( :mad:

özlem11
08-07-2008, 16:54
Tohumu saksıya ekin. Şimdi bile ekilebilir. Toprağı ıslatın tohumu atıp elinizle hafif bastırın. Üzerine poşet geçirin. 1 haftaya çıkarlar. Güneş gören bir yere koyun. İyice filizler belirginleşince poşeti çıkarın. Eylül gibi bol çiçekleriniz olur.

Nihal
08-07-2008, 17:28
Kedi tırnağını direk güneş gören bir yere mi koymak gerekiyor?

Nariel
08-07-2008, 21:11
Evet sayın Nihal, kedi tırnağı bol güneş almalı, böylelikle gövdeleri daha gürbüz olur, yaprakları daha sık aralıklarla çıkar ve gür bir görüntü alır, bol bol da çiçek açar. Gölge- yarı gölge biryere konduğunda ise gövdesi yumuşak olarak büyür,kendini taşıyamamaya meğillidir ve açtığı çiçekler hep ışık gelen tarafa bakar. Bol bol sulayın, benim bir saksıdaki üç kök coştukça coştu, çiçeklerle bezendi, şimdi ise bol tohum veriyor.

Bir de, bol güneş almasının tohumlar üzerinde olumlu etkisi var, güneş görenlerin tohumu çabucak olgunlaşıyor, gölgedekilerin ise çoğu çiçeği tohum bağlayamıyor.

Nihal
09-07-2008, 08:28
Teşekkürler Nariel.Benimkiler bunca zamandır gölgedeydi;)Ben de büyümüyorlar diye sinirleniyordum.

Nariel
09-07-2008, 15:41
Bu, güneş gören yerdeki keditırnağının gelişimi:

42629
42630

Bu da gölgedekinin öncesi ve sonrası:

42631
42632

Passion
14-07-2008, 19:25
İpek çiçeklerim birkaç günde bir tek tek açıyorlar. Ömürleri çok kısaymış bu çiçeklerin. Sabah açıyor akşama soluyor. Hepsini bir arada dolu dolu açtıklarını görmek için daha beklemem gerekecek sanırım:(. Daha çok fazla dallanıp budaklanmadılar çünkü.

özlem11
18-07-2008, 17:08
...:cool:

Nariel
18-07-2008, 23:38
Olay9, çok güzel gelişmişler.. Bu çiçek insanı şenlendiriyor, her sene mutlaka dikmek lazım ;) Gölgede iyi gelişemeyen ve çiçek açamayan, dik duramayan keditırnağımı güneşe koyduktan sonra kendini toparladı:

43355

özlem11
19-07-2008, 14:42
Güneşin rolü bu çiçekte çok önemli. Bende denedim. Çiçek açması bile güç oluyor...
Sevgili cemo bu daha yarısı...

staphyle
24-07-2008, 11:16
Merhaba, benim de mersinden getirdiğim küçük bir kedi tırnağım var. Ankarada havalar kışın çok soğuk oluyor, saksıyı içeri alıp kışı içerde geçirmesini mi sağlamalıyım, yoksa dışarda bırakıp kışın solup baharda yeşermesini mi beklemeliyim, hangisi çiçek için daha sağlıklı olur bir fikri olan var mı?

üzüm
24-07-2008, 11:23
Merhaba, benim de mersinden getirdiğim küçük bir kedi tırnağım var. Ankarada havalar kışın çok soğuk oluyor, saksıyı içeri alıp kışı içerde geçirmesini mi sağlamalıyım, yoksa dışarda bırakıp kışın solup baharda yeşermesini mi beklemeliyim, hangisi çiçek için daha sağlıklı olur bir fikri olan var mı?

Sayın staphyle, ipek çiçeği tek yıllık bitkidir. Her sene tohumdan yetiştirmeniz gerekir. Bitkiniz çiçek açıp, tohum kapsülü oluşturduktan sonra bunları toplayıp, seneye baharda tekrar ekersiniz.

Buket Aknar
24-07-2008, 15:17
Siz toplamadan onlar saksıya dökülürse, o saksının toprağını sakın dökmeyiniz seneye yeniden yeşerecekler. Benim aynen böyle oldu.

üzüm
24-07-2008, 17:01
Sayın Aknar, ipek çiçeği tohumu soğuğa karşı hassasdır. Kışı sert geçen bölgelerde toprağa dökülen tohum çimlenme özelliğini kaybeder.
Kıbrıs ve Antalya, İzmir, vb. illerde (kışı hafif geçiren bölgelerde) toprağa dökülen ipek çiçeği tohumları kolaylıkla yeşerir.

ardabora
24-07-2008, 18:21
Başka bir saksıya yeniden tohum ektim ve bu sefer karıncalardan korumak için evin içinde tuttum saksıyı. Pazar günü ekmiştim,çimlenmeye başladılar...:p

Bir de bu kedi tırnağının yerde yayılarak büyüyenleri varmış,teyzemin bahçesinde gördüm,çok hoşuma gitti. Yer örtücü olarak kullanılabilir,ama resimlerini çekmemişim.
Bu resim internetten...

kedi tırnağı (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/Portulaca_grandiflora_0004.jpg/800px-Portulaca_grandiflora_0004.jpg)

kedi tırnağı (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Portulaca_grandiflora_0003.jpg)

üzüm
24-07-2008, 19:07
...Bir de bu kedi tırnağının yerde yayılarak büyüyenleri varmış,teyzemin bahçesinde gördüm,çok hoşuma gitti. Yer örtücü olarak kullanılabilir,ama resimlerini çekmemişim.
Bu resim internetten...

kedi tırnağı (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/Portulaca_grandiflora_0004.jpg/800px-Portulaca_grandiflora_0004.jpg)

kedi tırnağı (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Portulaca_grandiflora_0003.jpg)

İpek çiçeğinin katmersizi diye biliyordum. Katmerli ve katmersiz ipek çiçeklerinin büyümesi (yayılışı) farklı mı?

seyma_molla
24-07-2008, 23:42
bu çiçekten benimde var kalıcı bir bitkimi acaba?

Arzu Kasapoğlu
24-07-2008, 23:53
Tek yıllık bir bitki Seyya Molla. Her yıl tohumdan yetiştirmek gerekiyor.

SÜREYYA1
30-07-2008, 13:27
arkadaşlar bu çiçekten bende de var ama bizde buna uçtu kaçtı diyorduk isimlerini yeni öğreniyorum isimlerin hepsi ayrı güzel benimde balkonumda var çok güzeller değişik renklerini buldukça saksılara ekiyorum .Bende birgün inşallah çiçeklerimin resimlerini buraya koyarım.

ardabora
30-07-2008, 18:06
Teyzemin kedi tırnakları...Bizim kedicikler gibi dik durmuyor,yerde yayılarak ilerliyorlar.

Ama akşamüstü olduğu için çiçeklerini göremedik...

Passion
31-07-2008, 13:23
Teyzemin kedi tırnakları...Bizim kedicikler gibi dik durmuyor,yerde yayılarak ilerliyorlar.

Bunlar daha hoşmuş Vasfiye hanım. Açmış halleri çok güzeldir eminim.

Nihal
31-07-2008, 16:08
Sevgili Tekin Bey'in yolladığı ipek çiçeğimin ilki açtı;)Çok güzel bir rengi var.

abk
01-08-2008, 11:55
Yaz mevsimi geldi ve geçiyor bile. Bahçemle çok ilgilenemedim bu yaz. Ama bakıyorumda en güzel olan ve en az ilgi isteyen, en dayanıklı olanlar yine ipek çiçekleri.

özlem11
01-08-2008, 11:57
...

özlem11
01-08-2008, 12:05
...:cool:

erbek_
01-08-2008, 20:00
Çok güzeller, rengarenk çok hoş, maşallah....Bende de var ama okadar küçük açıyor ki...Değişik bir çeşit sanırım, minik minik çiçekli :(

ardabora
01-08-2008, 23:07
Sevgili olay9, renkleri gerçekten çok güzel kediciklerin..Hele o turuncu olanın tonuna bayıldım resmen. Ben de bir haftadan sonra yarın kısmetse yine kedi tırnaklarımın çiçeklerini görebeileceğim, sadece haftasonu seyredebiliyorum... :(

özlem11
04-08-2008, 12:01
Arkadaşlar bizim daha önce de vardı böyle gür ve iri çiçekli değildi. Cinsindenmi yoksa bakımından bilmiyorum azdılar resmen...
Bakımına gelince arada gübre şerbeti ve npk 20 gübresinde veriyorum. Birde ayda bir demir gübresi...

Emel Yılmaz
04-08-2008, 14:00
Bende topladım kedi tırnağı tohumlarından. Sağolsun bizim belediyemiz çiçek dikme konusunda ful çalışıyor:D:D Ben bu tohumları mart nisan aylarında ekmeyi düşünüyorum. Şimdilik paket yapıp kaldırdım. Eğer isteyen olursa gönderebilirim. Renk renk açtığında seyretmeye doyum olmuyor. Sarı kırmızı pembe beyaz koyu pembe ah ah

özlem11
04-08-2008, 15:47
Arkadaşım birazdaha erken görmek istersen çiçeğini şubatta da tohumu ekebilirsin. Aldığım pakette öyle yazıyor. Saksıya poşet bağlarsın.

frezyab
04-08-2008, 16:51
bu sene bizim belediyemizde çok cömert davrandı bu konuda her yerde ipek çiçekleri var.
Bende toplamayı istiyorum tohumlarından ama biri görüp birşey söyler diyede çekiniyorum.
Cesaretimi toplayıp tohumlardan toplabilirsem seneye benimde rengarenk ipek çiçeklerim olur.

Nihal
05-08-2008, 09:23
Belediyenin diktiği çiçeklerden tohum alma konusunda bu yaz arsız davranıp epey tohum topladım.Çiçeklerin yanına oturup gördüğüm bütün tohum keselerini aldım.Zaten ben almasam ziyan olup gideceklerdi.Zaten kimsede görmedi:D Bence sizde toplayabilirsiniz.Hem bizde faydalanırız:)

özlem11
05-08-2008, 09:57
Frezyap Yakınında kipa varsa ki, muhakak vardır. 1,5 ytl' ye tohumu paket içinde satılıyor. Tohum bahçe malzemelerinin olduğu kısmına bak derim...
Ben tohumların yarısını ektim dünya kadar çıktı. Dağıtmakla tüketemedim. Cinside çok iyi...

sdk
07-08-2008, 09:27
Sayın Frezyab ,
Tohumlardan ziyade bence parklarda gördüğünüz kedi tırnaklarından birer dal koparıp hemen dikin.Balkonumda tek yaşatabildiğim parklardan kopardığım kedi tırnakları.Hemen tutuyorlar.1 ay boyunca bir sürü tohum topladım.Tavsiye ederim.5 aydır satın almadığım fide,tohum kalmadı.Hiçbiri istediğim gibi olmuyordu, ama çalıntı dallar tuttu :)

Emel Yılmaz
07-08-2008, 11:43
Evet arkadaşlar gördüğünüz dalları ( çalarak):D:D alıp dikerseniz tutar derlermiş atalarımız. Gördüğünüz ipek çiçeğini kökleyip dikerseniz hemen tutar.

powered
09-08-2008, 01:36
Bazen çiçekleri anlamak mümkün değil, bahsettiğiniz çiçekten saksıda benimde var herkes güneşi seviyor diyor ama bendeki güneş gördüğü anda bozuluyor hemen soluyor hemen. Aydınlık ama direkt güneş görmeyen yerde ise son derece keyifli. Hayret herkesin ki güneşin altında dururken bu niye durmuyor üstelik alıştıra alıştıra güneşe çıkarıyorum yine de olmuyor tüm dallar kendini bırakıveriyor.

Nihal
26-08-2008, 18:16
İpek çiçeklerim tek tek açmaya başladı.Çok güzeller.Keşke bir günde solup gitmeseler...

zenfree
31-08-2008, 14:33
Nihal Hanım, bir günde solduklarına emin misiniz? Akşamları kapanıp ertesi gün yeniden açıyorlar.

Nihal
31-08-2008, 17:27
Ertesi gün tekrardan açan pek nadir oluyor.Ben normalde de böyle olduğunu sanıyordum:S

moso
24-09-2008, 08:20
Bu da benden:p

http://img98.imageshack.us/img98/5977/xxxag8.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/922/yyynv5.jpg (http://imageshack.us)

bitkiseli
24-09-2008, 10:48
Aman nazar değmesin, bizim tohumlar baharı bekliyor, şimdi toprağa eksem böyle olmaz mı?

moso
24-09-2008, 11:40
Eklediğim fotoğraflar 2 ay öncesine ait. Şimdi resimdeki gibi canlı değiller. Yavaş yavaş ölüyorlar sanki... Şimdi dikeceğiniz tohumların verimli olaacağını pek zanneetmiyorum. Ama denemekten de zarar gelmez.

Zeferan
24-09-2008, 14:20
Evet arkadaşlar gördüğünüz dalları ( çalarak):D:D alıp dikerseniz tutar derlermiş atalarımız. Gördüğünüz ipek çiçeğini kökleyip dikerseniz hemen tutar.

2 hafta önce suya koyduğum dallar daha kök vermedi. Çürümedi de. Umarım ölmezler. Çünki çok güzel renkleri var. Şayet ölürlerse, sizden tohum isterim haberiniz olsun :)

moso
25-09-2008, 07:43
Emel Yılmaz 'a katılıyorum. Tohumdan yetiştirdiklerim nedense cılız oldu. Ama belediyenin diktiklerinden aşırdığım çeliklerin durumu yukardaki #232 nolu mesajımda:D Sakız sardunyası aldım peysajcıdan ama yaşatamadım. Apart bir otelin bahçesinden aşırdığım çeliklerinse maşallahı var...

Nariel
25-09-2008, 19:17
Sayın Zeferan, suda bekletmenize gerek yok hemen toprağa alın bence. Hemen tutar, üstüne bir de hemen çiçek açar.

Zeferan
30-09-2008, 00:34
Mesajınızı daha yeni okudum. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Sabah ilk işim onları toprağa dikmek olucak. Kendime bayram hediyesi yapıcam. :)

zenfree
25-10-2008, 14:29
Yalın kat ipek çiçeğim büyük çiçekli ve devamlı açıyor. Uzun saksıya bir dal dikmiştim. Bütün saksıyı sardı,balkondan aşağıya bir birbuçuk metre uzadı. Hiç bakım istemiyor diyebilirim.:)

tina macar
27-10-2008, 16:39
bu çiçekcikler için kış bakımını nasıl yapacağız peki? Benimkiler çiçeklerini vermemeye başladığından beri içeri aldım. Üzerlerinde de beyaz pamukçuklar oluştu. Soğukta bırakmamak doğru bir hareket mi?

malbman
27-10-2008, 16:54
Sayın tina kedi tırnağı için kışın yapabileceğiniz bir şey yok. Zira kışın ölüp baharda döktükleri tohumlardan yeniden yeşerecekler. O beyaz pamukçuklar bitkinin artık son evresine geldiğini bildiriyor. Bir süre sonra gövdeleri incelecek ve kararacak, sonra da çütümeye başlayacak. Onları koparıp atın. Döktükleri tohumlardan gelecek bahara yeniden yeşerirler.

Cgrturka
29-10-2008, 12:03
Bunlarda benim kedinin tırnakları %)

51194
51195

toprak12
16-02-2009, 13:27
bunlarda benim kedim tırnaklarım şimdi yoklar ama :D

moso
16-02-2009, 16:19
Sayın toprak12, üzülmeyin bu yıl yenilerini, hatta çok daha güzellerini dikersiniz. Kimbilir belki dökülen tohumlar size sürpriz yapmıştır...

Geçen seneki kedi tırnaklarımın tohumları dökülmüştü saksısına... Yeni farkettim, küçüçük kedi tırnaklarım olmuş... Güneşe koydum ve suladım....

fikreteren
17-02-2009, 08:55
kedi tırnaklarının tohumlarını hersene zevkle diker,bahçemden saksılardan hiç eksik etmem.ayrıca tozlaşma yaparak birçok değişik renkler elde ettim. saksılarımı şimdi yağmur da bırakıyorum.yeşillenmeye başlarlar.

toprak12
17-02-2009, 09:23
kedi tırnaklarının tohumlarını hersene zevkle diker,bahçemden saksılardan hiç eksik etmem.ayrıca tozlaşma yaparak birçok değişik renkler elde ettim. saksılarımı şimdi yağmur da bırakıyorum.yeşillenmeye başlarlar.

benimde bir kaç renk vardı.heralde benimkilerde tozlaşıp renkleri değişti.

bu arada berim kedi tırnaklarım çimlenmeye başladı.:p bu kışı nasıl geçirecekler bilmiyorum.işşallah bu kış donmazlar.:rolleyes:

bitkiseli
20-02-2009, 18:50
Kedi tırnaklarınız çimlenmeye başladılarsa biz de tohumlarımızı gecikmeden dikelim.

Harun Parlak
20-02-2009, 19:06
İstanbul için Kapalı alanda ekiyorsanız hemen ekimi yapın. Açık alanda ise bu ay sonunu bekleyin.

Buket Aknar
20-02-2009, 20:32
Yarından tezi yok saksıları bir kontrol edeyim, benimkilerinde yavaş yavaş çimlenmeye başlaması gerekiyor.

KaRaMeLa
23-03-2009, 07:37
Benim saksim cimlenmis. Kis cok sert geciyor burda. Nasil yeniden cimlenmisler anlamadim ama umarim saglikli buyurler. Biraz buyudukten sonra topragini degissem nasil olur acaba? Koca kis gecti ustunden. Cok minikler su anda.

İlknur
28-03-2009, 00:57
Arkadaşlar cuma günü Bim'e çiçek tohumu gelmişti.Baktım bu tohumdan var aldım.Şimdi ben bunları acaba evde mi çimlendirsem yoksa direk balkon saksısına mı ekeyim ne dersiniz?

Harun Parlak
28-03-2009, 01:01
Direk balkon saksısına ekin. Ekimi yüzeysel yapın üzerine fazla torf veya toprak atmayın. Tohumlar çok küçük olduğu için çıkmada güçlük çekebilir. Torfun aralarına gitse yeterli.

Buket Aknar
28-03-2009, 07:27
Benimkilerde hiç çimlenme yok. Dün çiçekciden fide olarak yenilerini aldım. Geçen yıldan kalanlar (ki yıllardır ne güzel çimlenip çiçekleniyorlardı) niye çimlenmedi diye düşünüyorum?

Harun Parlak
28-03-2009, 09:43
Sayın Buket Aknar sizin çiçekleriniz o yıllarda şansınıza bahara kadar kalıp çimlenmiş.
Normalde Karıncılar taşır rüzgar taşır kalanlarda derine düşüp çürür. Zaten toz zerreciği gibi çok ufak. Yazın çiçekler tomurcuk yaptıkca tomurcuğu koparıp koparıp ufak naylon pakete doldurursanız daha isabetli olur.

İlknur
28-03-2009, 12:33
Sayın Tekin bilgi için teşekkür ederim.Bu gece Bartın'da gece sıcaklığı eksilere düşebilir miş, yine de ekeyim mi?

habibe
14-04-2009, 11:18
Geçen yıl parklarda solan çiçeklerden topladığım kedi tırnağı tohumlarımın çimlenmesi.

özlem11
14-04-2009, 11:44
Bende ektim bakalım ne zaman çiçeklenirler....

Passion
23-04-2009, 17:46
Benimkiler de çimlendiler ve çimlenmeye devam ediyolar. Henüz çok minikler ama.

begonvil 14
25-04-2009, 09:57
Arkadaşlar kedi tırnağı çiçeğinin tohumları nasıl oluyor? Ben de biraz tohum var. Yuvarlak düğme gibi üstünde minik tohumlar var. İnşallah tohumlar kedi tırnağıdır.

Passion
25-04-2009, 11:23
Bir kapsülün içinden çıkar, çok minik tohumlardır.
74594

Harun Parlak
25-04-2009, 11:57
Kedi tırnağı çiçeğinin yaklaşık 5 mm çapı olan kapsül içinde yüzlerce minnacık 0,5 mm gibi siyah yvarlak toz zerrecikleri gibi parlak siyah renkte dir.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=32763&stc=1&d=1206122719

begonvil 14
25-04-2009, 11:58
Çok teşekkürer. Galiba benim tohumlar kedi tırnağı değil.

suzan7
25-04-2009, 13:00
Çiçekçiden aldığım kedi tırnaklarımın kök yapısı odunsu,
resimde görüldügü gibi bana yayılan bir his vermedi.
Bunun türü farklı olabilir mi?

begonvil 14
25-04-2009, 13:10
Aslında ben bu tohumlar ne tohumu bölümüne bendeki tohumların resmini ekledim. Taşımasını bilmediğim için buraya ekleyemedim. O bölüme girip bakabilirseniz bendeki tohumları daha iyi anlarız.

orçun45
25-04-2009, 13:47
Kedi tırnaklarının direk güneş ışığı altında durması uygun mudur?

giz3m
25-04-2009, 14:11
Kedi tırnakları bildiğim kadarıyla güneşten etkilenmiyorlar.

Passion
25-04-2009, 18:24
Kedi tırnağı güneşi çok seviyor. Yarı gölgede ve gölgede pek büyümüyor. Ben geçen yıl denedim. Direk öğleden sonra ve akşam güneşini alan balkonda çok güzel serpildi çiçeklendi. Sabah güneşini öğlene kadar alan bahçede ise çok cansız kaldı..

Buket Aknar
25-04-2009, 18:59
Çiçekçiden aldığım kedi tırnaklarımın kök yapısı odunsu,
resimde görüldügü gibi bana yayılan bir his vermedi.
Bunun türü farklı olabilir mi?

Sn Suzan7; fotoğrafını eklediklerinizden bende de var. Bunlar daha farklı sanırım. Kedi tırnağı, mevsimlik bir çiçektir. Buradakiler ise sürekli yeşil kalıyor fakat bu mevsimde çiçekleniyor. Çiçekleri ise güneşte açıyor. Daha iyi bilen birileri çıkarsa umarım bize yardımcı olur da ayni çiçeğin farklı bir türü mü öğreniriz.

Harun Parlak
26-04-2009, 18:39
Kedi tırnakları bildiğim kadarıyla güneşten etkilenmiyorlar.
Kesinlikle etkilenmez. Aksine güneşi sever. Sabah güneşini görmeye başlayınca çiçekler açmaya başlar akşam güneş batarken onlarda kapanmaya başlar. Güneş gördüğü sürece çiçekler açık kalır.

yoldaş
03-05-2009, 23:02
Bende de var kedi tırnağı her yıl saksıya döküğü tohumlardan tekrar çıkar. Yazın düzenli sulanmasada o güzel çiçeklerini sizden esirgemez.

orçun45
04-05-2009, 19:05
Kedi tırnakları için sadce torf yeterli midir yoksa uygun bir karışım mı yapmalıyım?

habibe
05-05-2009, 10:04
Geçen yıl parklarda solan çiçeklerden topladığım kedi tırnağı tohumlarımın çimlenmesi.

Bu günkü durumları. Yerine dikme zamanı gelmiş sanırım.

İlknur
05-05-2009, 12:39
Kedi tırnakları için sadce torf yeterli midir yoksa uygun bir karışım mı yapmalıyım?

Sayın orçun45 kedi tırnakları özel bakım gerektirmeyen, sorunsuz çiçekler. Bence sadece torf uygun..

İlknur
05-05-2009, 12:40
Sevgili Habibe çok güzel büyümüşler, hatta tomurcuklanmışlar. Bence bir an önce al sen onları yerlerine daha güzel büyüsünler:)

emre 2000
07-05-2009, 11:15
Arkadaşlar bimden Kadife ipek çiçeği(kedi tırnağı)tohumu almıştım.Ektim bir kaç tane ucu siyah nokta gibi tohumlar çıkmaya başladı.Sonra onlar kayboldular.Ben azimle boş saksıyı sulamaya devam ettim.Şimdi tekrar tohumlar çimlenmeye başladılar.Yalnız çok cılızlar ve ne kadar sulamalıyım güneş mi sever gölge mi bilemiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

giz3m
07-05-2009, 11:34
Sayın emre 2000 pek fazla sulamayın toprağıda kurutmayın fısfıslasanız daha iyi olur kedi tırnakları tohumları bu aralar minik minik çıkmaya başlıyolar. Güneş alan bir yere koyabilrsiniz. Acele etmeyin büyüyceklerdir...

emre 2000
07-05-2009, 12:18
Cevabınız için teşekkür ederim.
Sayın giz3m, salonum öğleden sonra güneşi alıyor.Camın önünde kaç saat kalsınlar?

Harun Parlak
07-05-2009, 21:19
Gün boyu güneşde kalsınlar. Ayrıca şaşırtma yapmanıza gerek yok. Şaşıtma yapılınca duraklama yapıyor bir müddet.

züboli
07-05-2009, 21:22
sn emre2000 kedi tırnagı çiçeini bimdem mi aldım dediniz yanlış duymadım demi bimde satılıyormu böyle çiçekler

talar_
08-05-2009, 07:38
Sayın emre2000 ben de tohumlarımı BİMden aldım. Ekeli 2 ay kadar oldu. Tohumdan 1 aydan çıktılar. 1 aydır da 2cm de kaldılar. Tohumların kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Ama umudu mu da kaybetmedim. Zaten tohum çimlendirip büyütmeyi, şans işi olduğunu düşünüyorum.

emre 2000
08-05-2009, 13:10
Sayın Züboli genelde nisan gibi bim'e çiçek fiyatları da çok uygun oluyor.Lilium ve sümbül soğanları gibi.Çiçek saksıları ve çiçek toprağı geliyor.(toprağın 20 litresi 2 ytl idi)Takip etmek lazım.Artık seneye kaldı :)

emre 2000
08-05-2009, 13:13
Sayın Tekin ne kadar güzel olmuş tohumlar .Yeni mi ektiniz acaba seneye inşallah tohumlardan bize de gönderirsiniz Benim kedi tırnağı tohumları sizin çiçek tohumlarının yanında devede kulak kalıyor. Maşallah nazar değmesin:)

Harun Parlak
08-05-2009, 18:56
Saksılar serada olduğu için sıcakda çabuk çimlenip büyüdüler. 20 gün kadar oldu. Tohumları her yıl alıyorum isteyen arkadaşlar veriyorum. Seneye sizede düşer inşallah.

yesim ozgun
11-05-2009, 14:14
artik hicbir yerde kedi tirnagi satilmiyor. ben bir turlu bulamiyorum. kedi tırnagina benzer ancak cicegi kucuk yildiza benzer baska bir cicek var satista suan.

cok buyuk bir dus teknesinde yetistirmistim sene once ancak tasinirken siciler tekneyi dusurup kirmislar ve toparlayip atmislar. her sene rengarenk acan ciceklerimin kayboldugunu farkedince deliye dondum. simdi ise bulamiyorum. nerede satildigini bieln varsa lutfen bilgi versin bana..

tesekkurler

botanikerdi
12-05-2009, 21:18
kedi tırnaklarım çok küçük çıktılar ama biraz büyüdüler çiçek çoşturucu kulanmama gerek var mı yardım ederseniz sevinirim

botanikerdi
13-05-2009, 09:26
benim tohumlarda çıktı çok güzeller güneşe çıkardım inşallah ölmeden büyürler

yesim ozgun
13-05-2009, 16:05
botanikerdi:) insallah mis gibi acar cicekleri..

enteresan cekici bu cicekler..

ne sanslisin ben bir turlu bulamiyorum ne tohumunu nede celigini:))

acinca gormek isterim fotolarini koyarsan..

botanikerdi
15-05-2009, 11:06
ela farketmez herhangi bir tohum alsan olur

Ülkü
17-05-2009, 12:35
Bunlarda benim kedi tırnaklarım.

Ülkü
17-05-2009, 12:38
devamı

callypso
19-05-2009, 15:54
arkadaşlar, bu çiçek benim en sevdiklerimden biridir, minik güllere benziyor ,bu sene "BIM"den aldığım tohumlar çimlendi ama balkonda olduğu için kumrular 2/3 -ni yedi bitirdi, bu tohumları nerde bulabilirm başka ? satılıyor ,ama katmerlisi değil , bende geçen sene açanların resimlerini ekledim, bayılıyorum bunlara....