PDA

View Full Version : Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

yesim ozgun
19-05-2009, 16:08
bende sordum nerden bulabilirim diye kedi tirnagi ama kimse birsey soylemedi:(

callypso
20-05-2009, 09:08
sayın yeşim, sanırım Istanbul sokak-caddelerini dolaşarak çiçek açan kedi tırnaklarından tohum toplayacağız:p
2 sene once Kıbrısta bunu yaptım, inanın, bir parkta çok güzel koyu pembe çiçek açmış kedi tırnağı gördüm, dayanamadım, tohumlarını topladım....:D

yesim ozgun
20-05-2009, 12:52
sayın yeşim, sanırım Istanbul sokak-caddelerini dolaşarak çiçek açan kedi tırnaklarından tohum toplayacağız:p
2 sene once Kıbrısta bunu yaptım, inanın, bir parkta çok güzel koyu pembe çiçek açmış kedi tırnağı gördüm, dayanamadım, tohumlarını topladım....:D

ben goremiyorum hicbir yerde ne caddelerde ne sokaklarda:(( eskiden vardi fakat belediye yesillik islah calismasini cok sik yaptigi icin birakin kedi tirnagini bir tane bile kir cicegi kalmadi yesil alanlarda:( soganli bitkileri tomurcuklu fideleri dikiyorlar. o minik minik pembe, mavi acan yer ortucu kır ciceklerinden bile yok ...

bugun tekzene gidip tohumlarina tekrar bakacagim... gecengun serada gordum yapraklar ayni fakat cicegi yildiz cicegini andiriyordu istemedim onlari.

bulursam eger sizede gonderirim bir miktar..

ardabora
20-05-2009, 18:11
Gidip gelip Tekin beyin saksıdaki kedi tırnaklarına bakıyorum. Nasıl bu kadar güzel çimlendiriyor anlamıyorum. Geçen sene koca bir paketi zayii edip epi topu 7-8 kök kedi tırnağı çıkarabilmiş ve bütün yazı sızlanarak geçirmiştim. Bu sene yine ektim tohum ve yine aynı hatayı yapıp tüm kedi tırnaklarını kaybetmekten korkuyorum.Sulamaktan korkuyorum.Güneşe çıkarmaya korkuyorum. İnsan bir çiçekten bu kadar mı korkar ya?

"Güneşte çok mu kaldılar,büyümediler,neden,öf pöf" diye geçiyor günlerim.Bu sene de yetiştiremezsem kesicem bileklerimi...:(

Harun Parlak
20-05-2009, 18:36
Sayın ardabora kendinizi paralamayın çimlenir onlar. Çok yüzeysel ekeceksiniz. Tohumları ekeleyeceksiniz sonra toprağı yüzeysel düzelteceksiniz üzerine hiç toprak atmanıza gerek yok.
Araları gidip kapanıyor zaten çok ufaklar. Bu sene ağaçlarımın diplerine de ekeledim her yer kedi tırnağı oldu.
Sayın yeşim özgün ve Sayın callypso Bu ayda Tohum zor bulursunuz fide deseniz neyse Herkez ekeceğini ekti tohumların. Benim fidelerin arasından seyreltme yapabiliriz İsterseniz ama bunun için benim bahçeye kadar gelmeniz lazım.:)
Benim ektiklerim tomurcuklanmaya başladı haftaya çiçek açmaya başlar.

ardabora
20-05-2009, 18:53
Çok ufaklar işte...Akşam sefası tohumu ektim mesela,kocaman kocaman çıktı fidecikler,çok zahmetsiz. Ama bunlar öyle değil,suluyorum boyunlarını büküyorlar,güneşe çıkarıyorum kuruyorlar,paraladım ben paralayacağım kadar kendimi.:dilli:

Neyse bu senekiler geçen seneden daha iyi büyüdüler.Yine de yetiştiremezsem madalya istiyorum sizden.:D

Nariel
20-05-2009, 19:18
Siz bekleyedurun, bizim kendiliğinden dökülen; üstüne bir de saksıdaki toprağı iyice karıştırıp değiştirdiğimiz yerde çıkan keditırnaklarımız açtı bile ;) Başka çiçek ekmek için toprağı değiştirmiştim, nasıl oldu da çıktılar anlamadım.

powered
20-05-2009, 19:31
Merhaba, bendeki kedi tırnaklarınında resmini ekliyeyim bari, herkes resim yollamış kıskandım. Saksıdakiler geçen sene, aynı saksıdaki kedi tırnağı, kendi kendine tohum düşürmüş çimlendiler, küçük olanlarda benim yeni ektiğim tohumlar. Elimde biraz tohum var, bu çiçeğin tohumunu arayıpta bulamayan bir iki arkadaşa gönderebilirm mektup ile.

ardabora
20-05-2009, 19:35
Şu andan itibaren kedi tırnağı fidecikciklerime küsmüş durumdayım,hiiiç mi hiç ilgilenmiyorum,ne halleri varsa görsünler. Hıh!

:dilli::p:D

Nariel
20-05-2009, 20:07
Aynı saksıda her gün farklı bir renk açıyor:

manolya
20-05-2009, 20:30
266 ve 267 no'lu mesajlara bakınca, mevsimlik çiçeklerin tohumlarını baharda ekmekle yanlış yapıyoruz gibi geldi. Baksanıza bir önceki yazdan dökülen tohumlardan çıkan kedi tırnakları ne kadar sağlıklı. Bahçelerde de aynı sefalar, kadife çiçekleri vs. yazın sonunda dökülen tohumlardan baharın gelişiyle birlikte nasılda fışkırır. Belki de tohumların kışı toprağın altında geçirmesi baharda çıkan fideleri daha dirençli yapıyor. Bütün kış bir pakette bekleyen tohumlar aynı direnci gösteremiyor olabilir mi?

mum isigi
22-05-2009, 05:53
Herkese merhabalar, zaman zaman yazismalari takip etmeye ve okumaya calisan biri olarak cicekleri bahceyi cok seviyorum .Araniza Amerikadan katiliyorum ve kedi tirnagini senelerce Istanbuldaki evimde yetistirdim ve burdaki adi Portulaca simdide bahcemdeki saksilarima ektim ve buyumeye basladilar bile. Gordugum kadari ile gayet sicak ve samimi bir ortam yaratilmis. Umarim bende sik sik aranizda olmaya calisirim.
Bu arada benim kedi tirnaklarim cok sik sik cikmaya basladilar herhalde tohumlari cok sik atmisim onlari ayirmam gerekecekmi hic bir fikrim yok. Umarim fikirlerinizi paylasirsiniz.

Sevgiler

powered
23-05-2009, 18:33
Arkadaşlar kedi tırnağı iğne yapraklı bir bitki olduğu için sık dikilmiş olması özellikle ışık almak gibi sorunlara yol açmıyor ne kadar sık bilmiyorum ama kedi tırnağı zaten birbirne geçen bir çiçek sorun olmaz fikrimce ayırmayın ama tercih sizin. Rahatını bozduğunuzda büyümede bir müddet duraksama olucaktır bunu da unutmayın. Bu arda sevgili mum ışığı hoşgeldin. Amerikaya selamlar

optimus
26-05-2009, 08:52
syn manolyanın söylediğine sanıırm kimse birşey dememiş. söylediğiniz çok doğru, bazı tohumların kışı görmesi lazım çimlenebilmesi için, tabi kedi tırnakları bu işin içine dahil mi değil mi o kadar ayrıntısını bilmiyorum, ama bazı tohumların mutlaka kışı görmeleri gerektiğini biliyorum...

begonvil 14
26-05-2009, 09:45
Aslında bence de kışı toprakta geçirmesi daha verimli olur. Çünkü başka bahçelere baktığımda önceki senelerden dökülen tohumlar hemen yaprak veriyor ve hatta ilkbaharda çiçeklerini vermeye başlıyor.
Ben de bazı tohumları sonbaharda bahçeye ekecektim. Komşu kışın donar dedi balkondan. Ben de istemeden vazgeçtim. Mart ayında hemen ektim bahçeye ama daha boyları 5-6 cm oldular. Ne zaman büyüyüp ne zaman çiçek açacaklar? Zaten burda havalar daha ısınmadı bile.

mum isigi
31-05-2009, 02:25
Sevgili powered cevabin icin tesekkurler. Ayirmadim buyumeye ve serpilmeye devam ediyorlar.Ben bu cicegi Istanbulda yasarkende tohumdan kendim her sene ekiyordum.2 senedir buradayim seralari gezerken resminden tanidim ve hemen cok ozledigim kedi tirnaklarimdan bir suru poset aldim biraz abartmasim herhalde ama olsun konu cicek olunca nedense kendimi tutamiyorum.Acan cicekleri cok seviyorum. Burada havalar bu mevsimde isinmaya basladi ve hemen buyuduler. Bir kismini email kutusunun altina yer acip ekmek istiyorum. Co guzel gorunecekler orada eminim. Denemekte fayda var olmadi tohum atayim diye dusunuyorum.Evimin onunu bu sene inanilmaz guzel duzenledim evin ici deseniz menekseler ve manolyam ile susleniyor.Ama nedense manolya cicegim bu sene pek bir mutsuz dirilemedi bir turlu en kisa zamanda bahcemdeki ciceklerimi ve kedi tirnaklarimi resimlerini ekleyecegim.Bir turlu size larini kucultemedim tek sorun bu..

sevgiler

giz3m
31-05-2009, 12:01
Powered in gönderdiği kedi tırnağı tohumlarım ekeli 5 gün oluyor :)) Büyüdüklerinde biraz daha şaşırtma yapacağım...

powered
31-05-2009, 19:53
Sevgili Giz3m,
Bu görüntü gerçekten muhteşem nerdeyse hepsi de filizlenmiş, birde her renkten açarsa tam süper olucak.

yesim ozgun
31-05-2009, 20:35
gun oldu hic hareket yok benin bebislerimde:( yarini iple cekiyorum sabah hemen gidip bakicam cimlenmis mi diye..
gizm3 un 5 gun olmus ekeli yarin benim de 5.gunum olucak.)

powered
31-05-2009, 21:10
Sevgili Yeşim belki 10 günde çıkar o belli olmaz, yani toprak ısısı, gece ve gündüz ısı farklılıkları, toprağın yapısı, nem tutuşu, bir çok faktör var tohumun uyanması için.
Geç te uyanma ihtimalini gözönünde bulundurun.
Giz3m ile sizin tohumlar aynı paketten çıktığına göre, tek fark dikim ortamıdır güneş çok önemli unutmayın.

giz3m
31-05-2009, 21:10
Gerçekten renkleri de farklı farklı çıkarsa tam seyirlik olucak uzun saksılarıma ekicem sarkıcaklar... Sayın Yeşim Özgün sizinkilerde çimlenir umarım en kısa zamanda benimkiler biraz sabırsız çıktı üzerlerini hep nemli tutun....

powered
31-05-2009, 21:15
Sn; Mum Işığı foruma resim eklerken resimleri küçültme işi benimde çok sıkıntısını duyduğum bir durum, nasıl yapıcağımın binbir türlü yolunu biliyorum sorun nasıl yapmakta değil her seferinde aynı şeyleri yapmaktan üşeniyor olmam, vakitte kaybettiriyor üstelik.

Sizin resimlerinizi küçültebileceğiniz ücretsiz bir program var, aşağıdaki linkten o programı indirip bilgisayarınıza kurarsanız kolayca resimlerinizin boyutlarını küçültebilirsiniz.

Programı İndir (http://www.naturpic.com/download/prsetup.exe)

yesim ozgun
31-05-2009, 21:29
benim bebislerimin ekili oldugu yer sabahtan aksama gunes aliyor:) nemli tutuyorum hep:)

bekleyip gorecegiz artik :) tesekkur ederim teselliniz icin:)

bu arada bilgisayarinizda microsoft office picture manager programi olmali.. butun makinelerde oluyor normalde. ordanda resimleri yukledikten sonra kucultme yapabilirsiniz. ben bu programdan yapiyorum buraya da yukluyorum .

mum isigi
01-06-2009, 16:34
Benim kedi tirnaklarin her gecen gun dahada hizli buyumeye basladilar.Havalarin biraz daha isiniyor olmasi onlarin daha hizli gelismelerine yardimci oluyor diye dusunuyorum.

Bu arada bir hafta once diger saksilara attigim tohumlarimda kendilerini gostermeye baslamislar. Ama tek sorunum sadece bir saksida olanlarim epey bir sikisik durumda gelisemiyorlar boylari kisa kaldi cunku ayni zamanda attigim tohumlarla diger saksidakiler boy attilar . Bunlari biraz seyreltsemmi karar veremedim.Yer degistirdiginde buyume ve gelisimleri biraz yavaslayacak onuda biliyorum kararsiz kaldim.

sevgiler

suzan7
02-06-2009, 17:10
Selamlar,
Pazardan alırken pazarcının ithal oldugunu söylediği kedi tırnagım,
Sizinkilerden farklı bir formda.
Sarkmıyormuş ve de yayılmazmış.
Bu gün bir sürpriz yapmış açıvermiş.Bunun türünü bilen var mı?
Bakımı hakkında bilgi almak istiyorum da.

powered
02-06-2009, 17:16
Sn; Suzan7 sanırım sizin kedi tırnağı bodur cins yani aynı kedi tırnağı ama bodur olanı fazla büyümüyor saksı için ideal bahçede pek fazla kendini gösteremez.

yesim ozgun
04-06-2009, 09:05
sevgili powered:)

mujde; bebislerim cimlendi:) o kadar ince ve narinler ki, nemlendirirken bile korkuyorum bi yerlerine birsey olacak diye:)

tekrar tesekkurler.

giz3m
04-06-2009, 10:06
Gözünüz aydın... Güneş alan bi yere koyarsanız kısa sürede gövdeleri güçlenecektir. Kısa sürede çiçeklerini de görürüz umarım...

yesim ozgun
04-06-2009, 12:21
tesekkurler giz3m:) gunesli bir yerdeler.

ciceklerini gormek icin sabirsizlaniyorum :)

zbk74
04-06-2009, 12:41
Bu çiçekten önceden bizim de vardı.Ama sonra kayboldular.Tohumunu alsam(tabi bulabilirsem)acaba şimdi ekilir mi?:confused:
tohumundan ziyade fidesini alın derim..zira hem ucuz hemde çabuk gelişir...

Harun Parlak
04-06-2009, 17:58
Kedi tırnağım çiçeklenmeye başladı arkadaşlar.

powered
04-06-2009, 18:36
Sevgili Yeşim,
Gözünaydın diyorum ama bir de fotoğraf ekleseydiniz tam süper olucaktı. :)

yesim ozgun
04-06-2009, 21:43
o kadar minik ve inceler ki :) fotografta cıkmazdi. ben bile buyutecle baktim da gordum:p fazla erken haber verdim galiba, cunku gercekten sadece minicik tuy kadar inceler en tepesindeki iki kol bir yanlara acilmamis...

heyecandan hemen haber vermek istedim:)

powered
04-06-2009, 22:04
Dogrudur çünkü ilk çıktıklarında gerçekten mikroskopla bakıcak kadar küçük çıkıyorlar. Tamam biraz büyüsünler o zaman görürüz minikleri. Sularken dikkat et kırma! :)

yesim ozgun
04-06-2009, 22:13
bir anne kus nasil bebeklerini besler hani dikkatlice zarar vermeden karinlarini doyurur ya ... iste bende oyle suluyorum.) odum patliyor birsey olacak diye.
sularken insan strese girer mi, yahu?:) biraz buyuyup kendilerini toparlasinlar.

boy boy poz poz fotolarini koyacagim :)

powered
05-06-2009, 00:15
Herkes bu duyguyu anlamaz, açıkçası bende bazen kırılıcaklar diye çok titiz davranıyorum.

mum isigi
05-06-2009, 04:36
Sevgili Powered inanin ne kadar narin ne kadar hassas olunabilecegini bildigim gozlerinin icine bakar gibi gidip gelip kontrol etmelerimden en ufak bir seyde hemen atlamalarimdan (sanki bir sey olacakmis gibi) sizi anlamamak mumkun degil. Bu olsa olsa cicek sevgisi olsa gerek:)) Bosverin biz memnunuz halimizden valla demek ten baska sey yok:0) Benim citirlar ben onlari her sabah citirlar diye seviyorum.. buyuduler nasil guzel oldular. Ama resimleri kucultmeme ragmen her seferinde eror verdigi icin resimleri ni yapistiramiyorum .. Varsa benim resimlerimi yapistirmak isteyen arti citirlarimi gormek isteyen ozelime mail adresinizi yazarsaniz size citirlarimi gonderebilirim arti sizde benim citirlari gorebilirsiniz derim. Sadece rica ******...
Herkesin citirlarini gordukce nasil mutlu oluyorum bilemezsiniz birde cicekler gelmeye baslayinca daha da super olacaktir arkadaslar....

sevgiler

Nariel
05-06-2009, 10:35
Bizimkiler de coştu:)

powered
05-06-2009, 16:15
Sevgili Nariel her renkten çıkmış çok güzel olmuşlar ama saksıyı henüz dolduramamışlar, biraz daha büyümeleri gerekiyor.

Sevgili mum ışığı özelinize mail adresimi attım, siz bana tüm resimleri yollayın ben hepsini foruma koyabilieceğiniz şekle dönüştüreceğim, böyle olmuyor merak ettik vallahi. :))

mum isigi
06-06-2009, 00:20
Sevgili powered mesajinizi aldim cok sevindim simdiden tesekkurler. Burada 3 gundur durmaksizin surekli yagmur yagiyor. Inanilir gibi degil alistim demek istiyorum ama haziranin 4 geldi yaz gelemedi hala dedirtiyor gercekten. Ama bahcemi ve ciceklerimi dusununce bir yandan da sevinmiyor degilim. Benim citirlarda henuz cicek yok ama gunes gorur gormez acacaklarini dusunuyorum. Diger resimleri goruyorum renkgarenk sanki gokkusagi gibi olmuslar diyorum. Super gorunuyorlar nariel masallah diyelim.

sevgiler

powered
06-06-2009, 00:28
3-4 gundur buradada havalar pek iyi değil, dün ve bugün fazla olmasada yağmurluydu. Yağmur yağsın iyidir berekettir, fakat havalar ısınsın, yani yağmur olsun ama hava soğuk olmasın, yoksa hava ısınmayınca güneş olmuş neye yarar.

Bu arada resimleri foruma uygun hale getirip mailinizi yolladım haberiniz olsun.

mum isigi
07-06-2009, 06:29
Sevgili powered, herhald yanlis anlasildim. Resimleri kucultebiliyorum ama siteye ekleme yaparken siteden kaynaklanan bir problem var eror veriyor. Yani sorunum siteye ekleme yapamiyorum. Rica etsem benim adima eklermisiniz? tesekurler simdiden.

Bugun nasil oldu ise 3 gundur non stop yagan yagmur durdu citirlar yeterince sagnak yagmura ve suya doydular diye dusunuyorum. Hatta saksilarin ici agzina kadar su dolmustuki hepsini bu sabah bosaltmak zorunda kaldim. Bugun dahada canli oldular. Sabirsizlikla renk cumbusunu bekliyorum.

sevgiler

powered
07-06-2009, 13:31
Sevgili Mumışığı,
Fotoğrafları ekledim, saksının toprağı görünmeyecek şekilde saksıyı nasıl doldurmuşlar hayret, maşallah.
Acaba bunlar bodur cins olabilirmi? Çünkü ne kadar sık ekersek ekelim, bizimkiler ince uzun olarak büyüyorlar, sizinkiler dolgun dolgun büyümüşler.

yesim ozgun
07-06-2009, 14:02
tekin, nariel, mumısıgı:)

masallah masallah ne kadar guzeller:)

darisi basima!!!

sevim.K
08-06-2009, 02:40
Kedi tırnağım çiçeklenmeye başladı arkadaşlar.

Merhabalar; Sizin ve Narielin resimlerine şaşkınlıkla baktım. Çok güzel büyümüşler. Benim balkonumda da kedi tırnağı var. Ancak bir iki tomurcuk gördüm daha çiçeklenmedi. Üstelik sizinkiler kadar büyüyüp dallanmadılar da.

Bütün mesajları okudum. Bol su veriyorum ve güneş alan yerde duruyorlar. Neredeyse bir hafta öncesine kadar sık sık yağmur yağdı, hava çoğunlukla bultluydu. Onun etkisi olabilir mi?

powered
08-06-2009, 17:21
Sn; Sevim K

Eğer bir fotoğraf yükleyebilme imkanınız varsa, bitkinizin fatoğrafını yüklerseniz, size daha çok yardımcı olabiliriz.

Şikayetinizi anlayabiliyorum ama hastayıda görmeden bir şey demek yanlış olur.

yesim ozgun
08-06-2009, 18:14
cok uzgunum:( powered in gonderdigi tohumlari 2ye ayarip iki farkli saksiya ekmistim.
sakislardan bir tanesini bu sabah kontrol ettigimde cikan minicik filizler bembeyaz olmus gorunmeyecek durumdalardi. olduler:( cok cok uzuldum ama nedenini anlayamadim. acaba cok mu sıcakta kaldilarda sabahtan aksama kadar gunes alan bir bahcedelerdi.hergun gunes battiktan sonra tuzluğa su doldurup tohumlari yerinden oynatmamak icin minik minik suluyordum.

neyse ki digerleri su anda yasiyor. durumlarinda gayet iyi..bir an once onlar toparlasalar kendilerini, biraz serilse govdeleri, icim rahat olucak.

oofff :( ilk kez bu kadar buyuk bir husran yasiyorum tohumlarla ilgili.

powered
08-06-2009, 18:58
Ticarette bir kural vardır, parayı tek bankaya yatırmıcaksın, 2 **** daha fazla bankaya yatır ki, risk bölünsün.

Sevgili Yeşim, akıllıca davranıp iyi ki 2 saksıya ayrı yarı dikmişsiniz, bende genelde hep böyle yaparım bir çiçeği tek saksıda bırakmam, muhakkak 2 saksı yaparım ki risk 2 ye bölünsün.
Neyse ki 1 saksınız sağlam duruyor. Çok fazla güneşte kalmışarsa olabilir, yeni çıkan fidelerin ne kadar sulasanızda, gün boyu tam güneşe tahummulleri olmayabilir. Bence fideler birazcık güçlenene kadar tam güneş altında tutmayın!

Diğer saksıdakilerde inşallah ölmez ama ölürsede canınız sağolsun ben tekrar tohum gönderirim merak etmeyin.

mum isigi
09-06-2009, 04:40
Sevgili yesim hn cok uzuldum simdi allahtan ikinci saksiniz var. Evet powered in dedigi gibi bence kisa bir sure direk gunesten alikoyun biraz daha cabuk toparlanacaklardir.

Sevgili powered benimkilerde normal olanlardan bodur boylardan degiller. Farkina varamadan bu sene tohumlari biraz fazla sik atmisim tek sebebi o. Hatta bir minicik saksim varki onda topragi gormek mumkun degil. Ama boy atmadilar sikistilar en kisa zamanda ayirmam gerekecek de acikcasi korkuyorum ayirinca bir sey olur diye. Bazen dusunuyorumda nasil bir duygudur bu onlara bir sey olmasina asla tahammul edemiyorum.
Ayiristirdigimda resimleri atarim size.. Henuz ciceklerimiz gelmedi.

sevgiler

powered
09-06-2009, 18:23
Bende çok sık dikmiştim ama yinede saksıyı sizinkiler gibi doldurmadılar hemen boya gidiyorlar.

sevim.K
09-06-2009, 20:57
Sn; Sevim K

Eğer bir fotoğraf yükleyebilme imkanınız varsa, bitkinizin fatoğrafını yüklerseniz, size daha çok yardımcı olabiliriz.

Şikayetinizi anlayabiliyorum ama hastayıda görmeden bir şey demek yanlış olur.

:))) Çok haklısınız powered;

85316

bu benim ne zaman serpilecek ve çiçeklenecek diye gözüne baktığım çiçeğim

powered
12-06-2009, 17:27
Hiçbir sorun görünmüyor bunların cinsi belkide bodur olabilir. Kedi tırnağının pek fazla hastalığı olmuyor, o yüden hasta olduklarını düşünmüyorum. Bence vitamin verin.

züleyha
12-06-2009, 23:47
Benim kedi tırnağı fidelerim hem çok cılız olarak boyuna büyüyorlar hemde tomurcuklarını açmadan kurutuyorlar, acaba nasıl bir sorunları var? hafif gölgedeler ve hergün sabah saatlerinde sulanıyorlar. Acaba dallanıp budaklanmayacaklar mı?

duygumit
12-06-2009, 23:59
gölgede olduğu içindir benm dikeli 1 ay oldu ve yerlere kadar saksıdalar. sabahtan akşama kadar güneş alıyorlar. birde her gün değil gün aşırı sulayın.

Ülkü
13-06-2009, 08:01
Bunlarda benden;

duygumit
13-06-2009, 12:34
Çok güzeller. Benimki biraz farklı sanırım.çiçekleri uzun uzun açıyor.86211

86212

86213

86214

powered
13-06-2009, 15:34
Sevgili Duygumit, sizinkileri Kedi Tırnağına pek benzetemedim ben daha yakın çekim fotoğraf ekleyebilirmisiniz.

almira
13-06-2009, 15:54
bunlarda benimkiler.Üçyıl önce daldan köklendirmiştim birkaç rengini.Şimdi heryıl düşen tohumlardan çiçek açıyorlar.

duygumit
13-06-2009, 22:46
aldığımda kedi tırnağı dediler. Sanırım 2 cinsi var. Benimki sürünücü cinsi heralde. Bir de almiranın resmindekinden var. Sukulentler bölümünde olan çiçeğe benziyor. Aldığım seranın sahibi kedi tırnağı demişti.

selenn
13-06-2009, 23:11
Sizin bitkinizi acem halısına benzettim sayın duygumit. Bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15487&highlight=acem+hal%FDs%FD) bir gözatın isterseniz.

duygumit
13-06-2009, 23:20
yok ondan değiller eminim. yakından çekip fotoğraflarını eklerim.

powered
14-06-2009, 00:54
Sn; Duygumit Almiranın eklediği resimdekiler Kedi Tırnağı, sizinkiler ise Sukulent cinsinden gibi geldi bana, gövdeleri Kedi Tırnağına nazaran daha serttir odunsu gibidir.

ardabora
14-06-2009, 13:01
Tekin Bey nerdesiniz? ;)

Başarabilmiş miyim? En azından bu hale getirebildim kedicikleri...:dilli:

Passion
14-06-2009, 21:03
Çok güzeller. Benimki biraz farklı sanırım.çiçekleri uzun uzun açıyor.86211

86212

86213

86214

Sn. Duygumit,

Bu çiçekten bende de var. Kedi tırnağı değil Acem halısıdır kendisi ( Drosanthemum floribundum) . Çok yıllıktır. Kedi tırnağı gibi mevsimlik değildir.

emrezgi
15-06-2009, 16:13
bunlarda benim ipeklerim :D

sevim.K
15-06-2009, 18:20
Teşekkür ederim powered:) hasta olmamasına sevindim. Çiçekler için bir vitaminim vardı ondan verdim. Umarım bir kaç güne kadar tomurcuklar artar çiçek çiçek olurlar. Bir türlü istediğim gibi büyütemedim. Hele beyazı. Çok seviyorum ama bir türlü tohumlanıp çoğalmadı beyaz çok üzüldüm:(

sevim.K
16-06-2009, 23:11
Kedi tırnağım inatla tomurcuk vermiyordu ki bir tane yakaladım:) Küçücük bir saksıya kendiliğinden dökülen tohumlar büyümüştü. Sarı çiçek açtı bir tane birkaç tane de tomurcuk var:eek: Ama koca saksı hala çiçeksiz.

Bugün pazar alışverişi sırasında çiçekçide mola verdim. Çiçeklere baktım bir kaç çiçek aldım. Kedi tırnakları çiçekliydi ama hiç beyaz bulamadım. Her renginden - beyaz daha fazla- okula getirme sözü aldım:) Çok verimli bir pazar alışverişi oldu. Nihayet bende çiçek dolu saksıya kavuşacağım:D

Harun Parlak
16-06-2009, 23:23
Tekin Bey nerdesiniz? ;)

Başarabilmiş miyim? En azından bu hale getirebildim kedicikleri...:dilli:

Seneye tohumlar sizden olacak inşallah. Gayet sağlıklı ve şirin görünüyorlar.:)

powered
17-06-2009, 23:35
Sevgili Sevim K, Bende bir çok kez karışık renkli tohum ektim içinde beyazda var ama şansıma hiç beyaz çimlenmedi, ya turuncu, ya sarı, ya kırmızı çıkıyor genelde.

emrezgi
17-06-2009, 23:41
benimde dikkatimi çekti zaman zaman kuruyan çiçeklerin tohum keselerini alıyorum bir kutuya koyuyorum (seneye lazım:D) beyaz olanda hiç tohum bulamıyorum nedense benim durumumda olan var mı acaba :confused:

powered
17-06-2009, 23:47
Sevgili Emrezgi, bizde beyaz tümden yokki zaten tohum alalım! Diktiğim tohumlardan beyaz renkli bir çıksa! zaten bana tohum vermeden ben onu mümkün değil bırakmam, mutlaka vericek, o kadar bakıyoruz ediyoruz, tohumunu vermesi lazım.

sevim.K
18-06-2009, 04:16
Beyazı seviyorum pawored. Neredeyse bütün çiçeklerde beyaz çok hoşuma gidiyor. Çiçekçi söz verdiği gibi unutmaz beyaz çiçeklilerden bir kaç tane okula getirirse veya unuturda ben haftaya salı alma imkanı bulursam kesinlikle tohum alıcam başında bekleyerek. Bütün emeklerime direnirse her yıl yenilemekten başka çarem yok demek ki.

gleam
18-06-2009, 10:28
ben de 5 fide aldım ipek çiçeğinden, beyaz pembe sarı. eve geldim. bir baktım cicekler kapanmıs. sabah acar dedim ama acmadılar. 3 gundur sadece ciceksiz-bitki seklinde suluyorum. dun gece gene suladım uzulerek. cunku ciceklerini cok seviyorum. bu sabah inanılmaz bir sey oldu. 1 gecede beyaz kocaman bi cicek gordum. cok mutluyum :)

emrezgi
18-06-2009, 10:37
en sonunda beyaz ipeğimde de tohum buldum (gerçi 4 kesenin 2 tanesinden çıktı) umarım Powered sana yaptıkları gibi bana da sürpriz yapıp seneye başka renk açmazlar :p

emrezgi
18-06-2009, 10:40
ben de 5 fide aldım ipek çiçeğinden, beyaz pembe sarı. eve geldim. bir baktım cicekler kapanmıs. sabah acar dedim ama acmadılar. 3 gundur sadece ciceksiz-bitki seklinde suluyorum. dun gece gene suladım uzulerek. cunku ciceklerini cok seviyorum. bu sabah inanılmaz bir sey oldu. 1 gecede beyaz kocaman bi cicek gordum. cok mutluyum :)

merhaba Gleam ipek çiçeği tek günlük bi çiçektir bugün açan yarın açmaz hergün yeni çiçek açar o yüzden üzülme çiçeğini sulamaya devam et büyüdükçe daha çok tomurcuk olcak ve daha fazla çiçek açacaktır :D bol çiçekli günler.

gleam
18-06-2009, 10:43
benim pek bi bilgim yok çiçekler hakkında, bilmiyordum böyle olduğunu.

o zaman sürprizlerle dolu bir çiçek. hangi renk ne açacak diye beklemek cok heyecanlı :)

emrezgi
18-06-2009, 10:46
emin ol Gleam burda bulundukça çiçeksiz yapamayacaksın sürekli yeni çiçekler isteyeceksin :D iyi günler

sevim.K
18-06-2009, 11:37
Anlayamadım emrezgi:eek: Biz çiçek açsınlar diye saksının başında beklerken senin kedicikler tohum vermeye mi başladı:eek:

Eğer öyleyse aman beyazları ayrı bir kapta ve iyi sakla. O büyülü tohumlardan mutlaka isterim;)

sevim.K
18-06-2009, 11:44
Sabah keditırnağımda sarı ve kırmızı çiçek gördüm:D. Nihayet tomurcuklar arttı.

Arkadaşlar saksılarımıza yeterince tohum dökülüyor yani seneye kendimiz için tohum sıkıntısı çekmeyiz. Ama paylaşım için her renkten ayrı ayrı kaplara tohum biriktirsek kasım ayı gibi takas yaparız kendi aramızda. Olmaz mı? Benim açık sarı, sarı, pembe, kırmızı, belki beyaz tohumlarım olacak

toprak12
18-06-2009, 12:07
yok ondan değiller eminim. yakından çekip fotoğraflarını eklerim.
kesinlikle onlar kedi tırnığı değil o çiçekten bende de var

emrezgi
18-06-2009, 13:28
Anlayamadım emrezgi:eek: Biz çiçek açsınlar diye saksının başında beklerken senin kedicikler tohum vermeye mi başladı:eek:

Eğer öyleyse aman beyazları ayrı bir kapta ve iyi sakla. O büyülü tohumlardan mutlaka isterim;)

Uzun zamandır çiçek açıyor benimkiler böyle olunca tohumlarıda oluyor erkenden topluyorum bazılarına da yetişemiyorum saksıya düşüyorlar. Sabah topladığım beyaz ipeğimin tohumlarını diğerlerine karıştırdım bundan sonra ayrı yere koyarım sizler için umarım yeterince olur :p Daha önce ki günlerde fotograflarını yüklemiştim yukarlarda bir yerlerde olcak bende sadece 3 renk var diğer renkleride alcam en kısa zamanda saksımda daha çok yer var :D

almira
18-06-2009, 13:48
Kedi Tırnağını çok seviyorum.Süprizlerle dolu bir çiçek.Tozlaşma ile çieçek renklerindeki değişimi çok güzel gözleyebilirsiniz.Biryıl önce diktiğiniz üç rengi ertesi yıl beş renk olarak görür ben bu renk dikmemiştim burenkler nerden geldi diye şaşırırsınız.Diktiğiniz bir pembe birbakmışsınız üç ayrı tonda,bir sarı birbakmışsınız sarı-pembe,bir renk yokolmuş,birsonrakiyıl tekrar piyasada.

sevim.K
18-06-2009, 15:21
Tamam emrezgi; tohum biriktirme kampanyasında birinci sırada seni yazıyoruz.:D Tohumları ayrı ayrı biriktirelim çünkü gördüğün gibi bazı renkler yetişmemek için direniyorlar:(Seneye yetiştirmek için onlardan bolca ihtiyacımız olacak:D

Ben kendi adımı daha önce yazmıştım.

Arzu eden arkadaşlar "ben de tohum biriktiriyorum diyen arkadaşlar isimlerini yazabilir. Çok güzel bir işbirliği olacak inanıyorum:D

sevim.K
18-06-2009, 15:23
Beyaz yetiştirmeyi başarmış biri olarak sizinde desteğinizi ve katkılarınızı bekleriz Almira;):D

almira
18-06-2009, 15:38
siteye yeni üye olduğum için işlerin nasıl yürütüldüğü konusunda biraz acemiyim kusurabakmayın.Elbetteki edindiğim tohumları herkesle paylaşmak isterim AMA nasıl yapacağım konusunda henüz bir bilgim yok.

emrezgi
18-06-2009, 15:47
Sevim.K hemen ayrı bir kutucuk buldum bundan sonrakileri renklere göre ayacağım :D umarım fazla tohum olur paylaşırım ;)
Almira bende burda yeniyim benimde fazla bir bilgim yok ama sanırım kargo ve posta yoluyla gönderiyoruz isteyenlere zamanı gelince buluruz bir yolunu herşey çiçekler için :D

sevim.K
18-06-2009, 16:54
Evet başardım.:D:D

87724

Geçen yıldan dökülen tohumlar saksıda kendiliğinden filizlenince saklamıştım. Nihayet ilk çiçeği görebildim. Siz öyle cılız durduğuna bakmayın ilerde katlı minecikler açacak:D

Almira Emrezgi en doğrusunu söylemiş, henüz vakit var. Ben biraz aceleciyim. Ama şimdiden planlarsak işbirliğini geliştirmede daha iyi yol alabiliriz di,ye düşünmüştüm:)

Teşekkürler emrezgi, hızlı başladın. Ben ilk çiçeğimin sevincini yaşıyorum şu an:)

emrezgi
18-06-2009, 17:51
Umarım hergün yeni çiçeklerle karşılar seni yeni tomurcuklar görüyorum yakında onlarda açar mutluluğuna mutluluk katarlar. ;)

sevim.K
18-06-2009, 18:02
Bu küçücük bir saksı. Balkon saksısı var kocaman ve içi kedi tırnağı dolu. Ama ancak iki üç tomurcuk var.:( Israrla her sabah ve her akşam "hadi kedicik" diyerek konuşuyorum. Az kaldı;)

powered
18-06-2009, 22:22
Kedi Tırnağını çok seviyorum.Süprizlerle dolu bir çiçek.Tozlaşma ile çieçek renklerindeki değişimi çok güzel gözleyebilirsiniz.Biryıl önce diktiğiniz üç rengi ertesi yıl beş renk olarak görür ben bu renk dikmemiştim burenkler nerden geldi diye şaşırırsınız.Diktiğiniz bir pembe birbakmışsınız üç ayrı tonda,bir sarı birbakmışsınız sarı-pembe,bir renk yokolmuş,birsonrakiyıl tekrar piyasada.

Sayın Almiranın Kedi tırnağı hakkında yaşadıklarını, başka tecrübe eden varmı acaba? Benim her yıl kendiliğinden hep aynı renkler çıkıyor! hiç değişiklik olmuyor.

sevim.K
19-06-2009, 01:02
İlginç değil mi? Hele bir bolca çiçeklensinler sürekli gözlemlemeli çiçekleri bizi şaşırtacaklar mı diye.Kim bilir belki Almira'nın sihirli çiçeklerinden bizde de vardır:D;)

powered
19-06-2009, 17:50
Bende olmadığı kesin gibi!

sevim.K
19-06-2009, 20:37
Bugün eve giderken biraz toprak alıp götürdüm. Kızım annem balkonu bahçe yapmakla meşgul dedi yoldan geçen bir arkadaşımıza. Sanırım haklı. Yakında balkonum bahçe olacak:D;)

Kedi tırnağı biri iyice dallanmış biri daha küçük iki saksı vardı oldukça sık ekilmiş. Seyreltmiştim ama yine de sıktı. Onu seyrelttim daha rahat dallanıp büyüsünler diye.

Kızıma tohum biriktirme isteğimi, paylaşımı söyledim. İyi ama ödeyeceğiniz kargo parasına değer mi" dedi. Bir iktisatçı olarak kendince kar zarar hesabı yaparak:eek:

"Halbuki bir çekirdeğin içinden çıkan tohumlarla bir saksının dolacağını düşünürsek yaz boyunca toplayacağımız tohumlarla hem kendi saksılarımız çiçeklenir hem de etrafımızdaki çiçekseverlere veririz. Herkes kendisine en yakın istekliye ulaştırırsa fazla masraf olmaz.Hem o minik tohum paketlerinin yanında başka çiçekler, çelikler ulaştırıız". diye düşünmüştüm:(

gleam
20-06-2009, 09:29
benim ilk gun krem rengi, ikinci gun sarı & ve pembe, bugun de fuşya kırmızı ile pembe arası bir çiçek açtı :))

ya tohumları nerde? :)

bende toplimm...

ben baktım ama goremedim. her aksam kapandıgında cicek icinden mi alıyosunuz???

emrezgi
20-06-2009, 10:14
benim ilk gun krem rengi, ikinci gun sarı & ve pembe, bugun de fuşya kırmızı ile pembe arası bir çiçek açtı :))

ya tohumları nerde? :)

bende toplimm...

ben baktım ama goremedim. her aksam kapandıgında cicek icinden mi alıyosunuz???

Sevgili Gleam; çiçekler kapanıp birkaç gün kuruduktan sonra çiçeklerin altında tohum keseleri var tohumlar orada bulunuyor. Dipleri kuruduğu zaman koparıp alabilirsin çok fazla da bekleme yoksa tohum kapsülleri açılıyor toprakla buluşuyorlar :D

asumandilek
20-06-2009, 16:33
Ben yıllardır tırnak çiçeği diye bilirdim demek kedi tırnağı gerçek adı. Balkonumda şöyle uzunca bir saksıda yetiştiriyorum bende. Aldığım tohumları karışık atınca saksıya hala öyle hertelden açıyorlar. Bu sene bende tohumları ayrı ayrı saksılara yerleştireyim. Hepsi bir arada olunca çok da nefis duruyorlar. Bu sene nedendir bilmem biraz nazlılar büyüme konusunda. Hala uzama evresindeler miniklerim. Çiçek açtıklarında sizlerle paylaşırım fotoğraflarını.

begonvil 14
20-06-2009, 16:41
Ben de dün pazardan 4 renk kedi tırnağı aldım. Sarı, pembe, turuncu,krem rengi. Bu çiçeği çok seviyorum. İnşallah beni üzmezler. Öğleden sonra güneş alan balkonuma koydum. Ben de tohumlarını alıp, isteyen arkadaşlara dağıtmak istiyorum.

emrezgi
20-06-2009, 17:09
Bu çiçeğin tek isteği su ve güneş bunlar varsa deymeyin keyfine :D Duymasın ama çokta arsız dalı kırılsın daldır saksının bir yerine tamam bitti başlar hemen tomucuklarını vermeye :D:D

begonvil 14
20-06-2009, 17:49
Sevgili Emrezgi arsız olmasına çok sevindim. Çiçeklerim arsız olmazsa ben arsızlaşıyorum onlara karşı :))

ayferaksit
20-06-2009, 17:54
büyüyecek mi acaba?

http://picasaweb.google.com.tr/ayferaksit/20Haziran2009BalkonBahcem#5349431361146911138

bennur
20-06-2009, 19:59
88338
88339
88340
88341
88342

Bunlar da benim geçen seneki ipeklerim. Saksı da yetiştirdiğim için, işi garantiye alıyor, tohumları renklere göre topluyor, pamuklu kumaştan diktiğim keselerde saklıyorum. Bu senekiler henüz çiçeklenmediler, ama iyi gidiyorlar. İnşaallah gene güzel açarlar, bazı yıl çiçekler küçülüyor:(

Nariel
20-06-2009, 22:01
Bizimkiler de bu sene bizi çok şaşırttılar. Geçen seneden dökülen tohumlardan, anaçlarda olmayan renkler ortaya çıktı. Mesela geçen senekilerde beyaz ve krem yoktu; bu sene ortaya çıktılar. Hepsi çok güzel, rengarenkler..

Ben tohumları renklerine göre ayırabilmemin mümkün olacağını sanmıyorum, çünkü çiçekler kuruduktan sonra rengi ayırt edilemiyor. Ama karışık ekilen tohumlardan farklı renk kombinasyonları çıkacağı için karışık tohum ekmenin en güzeli olacağını düşünüyorum.

Mesela beyaz çiçeğin tohumunu ayırt ettiniz diyelim. O tohumların çoğunluğu büyük ihtimalle beyazdan farklı çıkacaktır. Haberiniz olsun..:)

emrezgi
20-06-2009, 22:36
Valla ben ayırabildiklerimin renklerini ayırıyorum bazılarınıda ayırmadan karışık tohum kutusuna koyuyorum karışıkları seneye bu sene ipeklerimin olduğu saksıya diğerlerinide renklerine göre ayrı ayrı saksılara ekmeyi planlıyorum o zaman tam olarak anlıcam tohumların sürprizlerini ;)

Nariel
21-06-2009, 08:43
İşte bu bizim beyazlardan:

almira
22-06-2009, 21:29
teşekkür ederim Nariel sonunda teorimi onaylayan biri çıktı.Bu olayın yalnız benmi farkındayım diye hayıflanıyordum.Kendimi uzaylı gibi hissetmeye başlamıştım.

Nariel
22-06-2009, 21:39
Anaç tırnaklardan özellikle tomurcuksuz olarak seçtiğim minik bir parçayı sukkulentlerimin olduğu saksıya daldırıvermiştim. (Bu arada anaç bitki tohum yapmaya çoktan başladı.)

Bir hafta sonra:

sevim.K
22-06-2009, 22:12
Sevgili Almira ve Nariel; doğrusu gitgide daha merak etmeye başladım renk değiştiren kedicikleri.:eek: Gözümden kaçıp saksıya dökülen tohumlar nasıl olsa kendiliğinden çıkacaktır seneye o zaman çıkan renkleri takip etme imkanım olacak söylediklerinizi gözlemleme açısından.

Ama ben yine de - çok zor olacak ama - ayrı ayrı renklerdeki çiçek tohumlarını ayrı toplamaya çalışıcam. Tohum ekerken renkleri dengeli dağıtmaya çalışırım. Bu şekilde daha hoş bir görüntü olur. Oysa şimdi - yani şu ana kadar çıkan çiçekler açık ve koyu sarı ile kırmızı.:(

Nihayet beyaz bir kediciğim olacak. Eğer sabaha kadar sürpriz olurda renk değişmezse. Kocaman bir beyaz tomurcuk var açtı açacak:D:D

asumandilek
22-06-2009, 22:45
Anaç tırnaklardan özellikle tomurcuksuz olarak seçtiğim minik bir parçayı sukkulentlerimin olduğu saksıya daldırıvermiştim. (Bu arada anaç bitki tohum yapmaya çoktan başladı.)

Bir hafta sonra:

Tohumlara sahip çıkamazsanız sanırım sukulentler kaybolabilir yakında. ;)

Yalnız eklemeden edemeyeceğim sukulentlerin arasında müthiş durmuş.

almira
23-06-2009, 16:17
Sevgili Sevim kedi tırnaklarında renkdeğişikligi oluyor dediysek mavi,kırmızı,mor gibi renk değişiklikleri olmuyor.diktiğiniz bir sarının düşen tohumlarından ertesi yıl sarının yanısıra açık sarı,krem gibi renkler çıkıyor.Bir kırmızı üç farklı tonda oluşuyor.Mesela ben sarı,kırmızı,pembe ve tozpembe dikmiştim ilk yıl.Şu anda toz pembem kayboldu krem,iki ayrı tonda kırmızı(tam kırmızı değil),iki tonda sarı ve beyazım var fazladan.

sevim.K
23-06-2009, 17:41
Nihayet beyaz:D. Dört gözle beklendiğini biliyor nazlı mı nazlı zor çektim resmini;)

89057

suzan7
23-06-2009, 18:20
Bunlarda benim kedi tırnaklarım.

sevim.K
24-06-2009, 09:42
Sevgili Sevim kedi tırnaklarında renkdeğişikligi oluyor dediysek mavi,kırmızı,mor gibi renk değişiklikleri olmuyor.

Benim hazır alıp ilk kez yetiştirdiğim tohumlarda henüz denemedim, yani görmedim. Ama eski tohumlarım çoğaldı bir saksıda. Orada truncudan kreme kadar geniş bir renk yelpazesi gördüm bu yıl Almira:D Geçen yıl sadece koyu sarı ve kırmızı vardı. Bu yıl kırmızıda da iki ayrı ton var.;):D Sürpriz çiçek yani. Çıkan her rengin tohumunu ayrı ayrı biriktirip eksek seneye renk yelpazemiz daha da genişler mi:confused: Yani tohum biriktirelim derken anlatmak istediğim oydu:D

Krem rengi çiçek çok hoşuma gitti Suzan7:) Açık sarı çiçek yaprak kenarları pembe hareli gibi çok hoş:) Güle güle büyütün, bol çiçeklerle

osman101
24-06-2009, 14:33
Süper güzel ve bakımı kolaydır.

begonvil 14
24-06-2009, 14:53
Ben tohum almada bir yanlışlık yapıyorum sanırım. Çiçekler solduktan sonra, çiçek kafasını koparıp, içine bakıyorum. Ama sizin tohumlara benzer siyah, parlak tohum bulamıyorum. Galiba tohumları erken alıyorum. İyice beklemem gerekiyor sanırım.

asumandilek
24-06-2009, 15:10
Ben tohum almada bir yanlışlık yapıyorum sanırım. Çiçekler solduktan sonra, çiçek kafasını koparıp, içine bakıyorum. Ama sizin tohumlara benzer siyah, parlak tohum bulamıyorum. Galiba tohumları erken alıyorum. İyice beklemem gerekiyor sanırım.

Sevgili begonvil14 çiçekler Tamamen kuruduktan sonra şapka gibi bir tohum kesesi kalıyor. Bu kesenin sivri ucu tohumlar tamamen oluşunca kendiliğindende açılıyor bazen. Tamamen kuruyunca parlak siyah inci gibi olur tohumları. Elinle çok kolay alabilirsin kuruyunca.

almira
24-06-2009, 15:28

sevgili Begonvil bırakın çiçekler üzerinde kurusun.Çiçekler kuruyunca tohum kesesini koparmadan kuruyan çiçek kısmını üzerinden alın,keseler kuruyuncaya kadar üzerinde kalsın.Küçük bir kabı keselerin altına tutarak tohumları alabilirsiniz **** direk kendi saksısına tohumları dökerseniz birsonraki yıl kendiliğinden saksıda çıkar.

almira
24-06-2009, 15:34
dikkatli bakarsanız çiçeklerdeki ton farklarını gözleyebilirsiniz.

begonvil 14
24-06-2009, 15:46
Sevgili Asumandilek ve Almira;
Bu bilgiler çok işime yaradı. Ben çiçekler tamamen kurumadan almıştım.Anlattıklarınızı uygulayacağım artık. Çok teşekkürler.

sevim.K
24-06-2009, 22:39
Benim kedicikler o kadar büyümedi Almira. Sevgili Asumanın dediği gibi nazlılar bu yıl. Tomurcuklar arttı. Ama çiçekler çok yavaş açıyor. Ama beyazım bir kaç tane galiba:D Diğer renkler de güzel. Fakat tohumları alırken renkleri ayrı ayrı toplamak zor olacak galiba

almira
25-06-2009, 20:44
Merak etmeyin, çok yakında çiçeklenir. Ne de olsa ben Mersin' de yaşıyorum. Burada sıcaklık 38 derece ve üzeri. Bizim bölgemizdeki meyveler ve çiçekler(mevsimlik) biterken, bazı bölgelerde daha yeni başlıyor.

Ülkü
27-06-2009, 15:19
kediciklerim;

almira
27-06-2009, 18:05
Hiç böylesini görmemiştim gerçekten çok ilginç olmuş Ülkü.Kedi tırnakları yayılıcı çiçeklerdir.Bu şekilde nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz?Bir yerlermi asacaksınız?

manolya
30-06-2009, 09:33
Yaz başında seradan 2 renk kedi tırnağı alıp orta boy bir saksıya dikmiştim, ilginç bir şekilde her gün değişik renkler açıyor. Pembe, nar çiçeği rengi, koyu ve açık sarı, turuncu, beyaz, vs... Sürekli yeni tohum oluşturuyor, çoğu zaman tohum keseleri ben toplayamadan patlıyor, tohumlar saksıya dökülüyor.

90089

90090

Ülkü
01-07-2009, 01:08
Hiç böylesini görmemiştim gerçekten çok ilginç olmuş Ülkü.Kedi tırnakları yayılıcı çiçeklerdir.Bu şekilde nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz?Bir yerlermi asacaksınız?

5 lt' lik su şişesine de küçük fidelerimi aynı şekilde diktim. Büyük şişeyi balkonumda uygun biryerlere asıp, küçük olan diğer şişeyi de büyük şişeye bağlamayı düşünüyorum. Tasarımı gerçekleştirebilirsem resmini sizlerle paylaşırım.

sevim.K
01-07-2009, 06:14
Benim kedicikler tohum vermeye başladı ama tohum kesecikleri çok küçük oluyor. Henüz şöyle kuruyup kendiliğinden açılan kocaman bir tohum keseciği bulamadım. Hele beyazlarda. Ufacık kesecikler.
Halbuki benim körelen çiçeklerimin kocaman tohum keseciği olurdu. Onlarca tohum çıkardı bir tanesinden:( Bu gidişle seneye kediciklerim olmayacak benim:(

giz3m
03-07-2009, 09:06
Bunlarda benim tırnaklarım...

ardabora
05-07-2009, 01:06
Düzenek müthiş:))

sükunet
06-07-2009, 13:45
arkadaşlar komşum tatile gitti ve çiçeklerini bana emanet ettti..
ben ona bir çiçek dikip vermişim bir süre sonra yanında bu çiçekten oluşmuş hiç haberim yok.
kendine alabilirsin istersen dedi..
bir sap koparıp diksem tutarmı acaba?

Ülkü
06-07-2009, 14:07
Anında tutar. Hatta tomurcuklu ise birkaç güne kadar açar.

giz3m
06-07-2009, 15:37
Düzenek müthiş:))

Teşekkürler ardabora. :))

sükunet
06-07-2009, 21:12
Anında tutar. Hatta tomurcuklu ise birkaç güne kadar açar.

ülkü çok teşekkür ederim hemen gidip bir sap koparıp dikeyim ben :)

Ülkü
07-07-2009, 08:29
Bence birkaç tane kopartıp aynı saksıya dikin, daha güzel olur.

ayşe gül
07-07-2009, 17:33
kedi tırnağı'nı heryerde bulabiliyormuyuz.(çok ğüzel bi çiçek bayıldım herkezin ellerine ve yüreğine sağlık;)

sevim.K
07-07-2009, 17:59
Genellikle bulunabiliyor Ayşe Gül. Şimdi sera ve çiçekçilerde açmış halde bulabilirsiniz ellerinde kalmıştır mutlaka. Ama yaz sonunu beklerseniz tohumları olur yollarız size sizde tohumdan büyütmenin zevkini yaşarsınız. Gerçi ben şu ana kadar sağlıklı bir tohum keseciği alamadım çiçeğimden ama olsun. Mutlaka başaracağım:)))

ayşe gül
07-07-2009, 19:55
çok çok teşekkür ederim sevim.K.

maki01
07-07-2009, 20:54
Sayın Mutlu Kutlu da burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14351&highlight=karanfil&page=4) satışını yapıyor. Dün geldi benim ipekler. Çiçekleri çok güzel. Biraz sarsıldı tabii. 1-2 güne fotoğraflarını eklerim.

ayşe gül
07-07-2009, 23:29
arkadaşlar bunlar kedi tırnağımı?

ayşe gül
07-07-2009, 23:30
çünki çiçekleri farklıydı!

ayşe gül
07-07-2009, 23:32
ayrıca dalı sudamı yoksa direkt topraktamı köklendireyim?

Zeferan
08-07-2009, 19:07
Sevgili Cemonun yolladığı tohumlardan yetiştirdiğim kedi tırnakları.

almira
08-07-2009, 19:15
arkadaşlar bunlar kedi tırnağımı?

Sevgili Ayşegül; onlar kedi tırnağı değil. Gördügüm kadarıyla saplarında tüysü,dikensi bölümler var. Kedi tırnaklarının gövdesi tüysüzdür. Onlarıda istersen direk toprağa dikebilirsin.

Nariel
08-07-2009, 19:16
Sn. ayşe gül, sizin bitkiniz "Acem halısı".

Nariel
13-07-2009, 11:26
Her gün güzellikleriyle mest ediyorlar:

maki01
13-07-2009, 11:36
Tüff tüff maşallah.. :) Gerçekten coşmuşlar . Ben de 5 kök Mutlu Bey'den gelen ipekleri çok seviyorum. 1 haftadır birlikteyiz. Tek tük çiçek oluyor üzerinde, alışma devresindeler yani. Çiçekleri 1 gün canlı kalıyor sonra hızla soluyor. Doğası bu mudur?

sevim.K
13-07-2009, 11:37
Sevgili Nariel çok güzel büyümüşler. benimkilerde nihayet saksıdan taştılar. Çiçek içindeler:)

Nariel
13-07-2009, 11:39
Evet doğası budur:) Tek günlükler malesef ama çoğu zaman ertesi güne açacak birçok tomurcuk, ellerinde hazır olarak bulunuyor:p

Bunlar Adana güneşine de dayanır, bol güneş alacağı bir yere koyun.

mihrimah
13-07-2009, 11:52
Şu sıralar Ankara Ulus Meydanı'na ekmişler, çok güzel görünüyor kavşakta. Pembe katmerlisi özellikle harika. Diğer mevsim çiçeklerinden daha bir gösterişliymiş gibi geliyor bana.

emrezgi
13-07-2009, 12:36
Şu sıralar Ankara Ulus Meydanı'na ekmişler, çok güzel görünüyor kavşakta. Pembe katmerlisi özellikle harika. Diğer mevsim çiçeklerinden daha bir gösterişliymiş gibi geliyor bana.

Evet bence de diğer mevsim çiçeklerinden çok daha gösterişliler. Bizim burda da bir çok yola ipek çiçeği dikildi özellikle o yollardan geçiyorum güzelliklerini görebilmek için :D İşte benim en sevdiğim rengi gözlerimi alamıyorum onlardan :dilli:

ardabora
14-07-2009, 23:29
Bu sene nihayet kedi tırnağı yetiştirebildim.
Maalesef ben işten dönene kadar çiçeklerini kapamış oluyor,ancak haftasonu görebileceğim kedilerin tırnaklarını...

botanikerdi
15-07-2009, 18:13
meraba bende ankarada oturuyorum aslında bahrda lahana ekene kadar kedi tırnağı ekseler heryere daha güzel olur

nevsune
16-07-2009, 13:54
Zarifelerimden biri;)

orçun45
16-07-2009, 14:39
Bence kedi tırnakları yetiştirilmesi en kolay bitkilerden biri.Ayrıca çiçekleri çok güzel.Ama akşama doğru kapanıyolar:(

maki01
16-07-2009, 14:51
sevgili nevsune,
Gerçekten çok zarifmiş. Bu site her bitkiye aşık ediyor insanı. Yetişecek mi bilmiyorum, yine de karışık renki katmerli tohum siparişi verdim. Bir kısmını ekeceğim.

Bu da benim Mutlu Bey'den gelen çingenem :)

93170

nevsune
16-07-2009, 15:13
Sevgili maki01 sizinkinin rengi de pek albenili (başka birşey yazacaktım da sansüre girer:p). Gerçekten bizi baştan çıkartmayacak bir çiçek var mı;)

Ben uzun zamandır ipek çiçeğinin tohumlarıyla uğraşmayı bıraktım. En kolay yetişen çiçeklerden biri bu. Sevdiğim renklerden birer tane alıp, dallarını önüme gelen her yere sokuşturuyorum. Beni hiç üzmeden her yerden çıkıyorlar.

Her yıl değişik tonları çekiyor canım. Bu yıl pastel yılım:)

almira
16-07-2009, 15:15
sevgili nevsune,
Gerçekten çok zarifmiş. Bu site her bitkiye aşık ediyor insanı. Yetişecek mi bilmiyorum, yine de karışık renki katmerli tohum siparişi verdim. Bir kısmını ekeceğim.

Bu da benim Mutlu Bey'den gelen çingenem :)

93170

Merhaba. Siz Nevsune Hanım'a sormuşsunuz ama ben görünce dayanamadım. Tohumları şimdi ekseniz bile bu yıl çıkmaz. Çiçekleri gelecek yıl görebilirsiniz. İster Şubat Ayın'da ekin; istersenizde şimdi ekin Şubat'ta sulayın o zaman çıkar. Ben genelde mevsimlik çiçekleri aynı saksıya dikiyorum. Nergiz,sümbül,kedi tırnağı gibi.Birisi ölürken diğeri yeşeriyor.

,

mihrimah
16-07-2009, 21:49
Merhaba. Siz Nevsune Hanım'a sormuşsunuz ama ben görünce dayanamadım. Tohumları şimdi ekseniz bile bu yıl çıkmaz. Çiçekleri gelecek yıl görebilirsiniz. İster Şubat Ayın'da ekin; istersenizde şimdi ekin Şubat'ta sulayın o zaman çıkar. Ben genelde mevsimlik çiçekleri aynı saksıya dikiyorum. Nergiz,sümbül,kedi tırnağı gibi.Birisi ölürken diğeri yeşeriyor.

Sn. almira,
Bildiğim kadarıyla soğanlı bitkilerde çiçek geçip yaprak kurumaya başlayınca suyunu kesmek gerekiyor, aksi takdirde soğanlar çürüyebiliyor.
Nergiz ve sümbül soğanlarının yaprakları kuruduktan sonra bile, saksıdaki diğer mevsimlik çiçekler için sulanması soğanların sağlığını olumsuz etkilemiyor mu? Bunu önlemek için uyguladığınız bir yöntem mi var yoksa tarif ettiğiniz birlikte ekim şeklini yanlış mı anladım?

maki01
17-07-2009, 00:16
Teşekkürler almira,
Renkler sınırlı bende. 5 ipek satın almıştım. Sarı ve fuşya açtı şimdiye kadar. Aynı kök farklı renk çiçek açabiliyor dense de çevresinde tozlanma yapabileceği diğer renklerin mevcut olması gerekiyor gibi...
Tüm bitkilerde ev taşıma nedeniyle geç kaldım . Süs biberlerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. Domatesler fide sayılır,Adana'nın uzun yazına güvenip ektim. Güz domatesi olacak benimkiler :)
Seneye ekerim artık ipek tohumlarını....

almira
17-07-2009, 00:44
Sn. almira,
Bildiğim kadarıyla soğanlı bitkilerde çiçek geçip yaprak kurumaya başlayınca suyunu kesmek gerekiyor, aksi takdirde soğanlar çürüyebiliyor.
Nergiz ve sümbül soğanlarının yaprakları kuruduktan sonra bile, saksıdaki diğer mevsimlik çiçekler için sulanması soğanların sağlığını olumsuz etkilemiyor mu? Bunu önlemek için uyguladığınız bir yöntem mi var yoksa tarif ettiğiniz birlikte ekim şeklini yanlış mı anladım?

Sanırım sizin saksıda yetiştiriyor olmanız sizde böyle bir izlenim yarattı. Nergiz ve sümbüllerin gerçek yetişme alanları olan bahçeleri düşünürseniz çürüme gibi bir sorunun olamayacagını tahmin edersiniz. Biz bahçelerden her sezon nergiz ve sümbülleri köklemiyoruz. Oldukları yerde sürekli kalıyorlar. Yalnızca 3 yılda bir çiçeğe teşvik için söküp tekrar ekiyoruz. Bahçede başka bitkilerde bulunduğu için elbetteki su görüyorlar ve çürüme olmuyor. Ben saksıdakileride aynı şekilde bırakıyorum ve henüz bir çürümeyle karşılaşmadım.

almira
17-07-2009, 00:55
Teşekkürler almira,
Renkler sınırlı bende. 5 ipek satın almıştım. Sarı ve fuşya açtı şimdiye kadar. Aynı kök farklı renk çiçek açabiliyor dense de çevresinde tozlanma yapabileceği diğer renklerin mevcut olması gerekiyor gibi...
Tüm bitkilerde ev taşıma nedeniyle geç kaldım . Süs biberlerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. Domatesler fide sayılır,Adana'nın uzun yazına güvenip ektim. Güz domatesi olacak benimkiler :)
Seneye ekerim artık ipek tohumlarını....

Evet tozlama yapabilmesi için farklı renklerin bir arada olması gerekiyor. Aynı kök farklı renklerde çiçek açmıyor. Farklı renkler bir sonraki yıl çıkan çiçeklerde oluşuyor. Yani sizin bu yıl diktiğiniz sarı ve fuşya birbirini tozluyor düşen tohumlardan gelecek yıl açık sarı, krem, koyu sarı, pembe gibi renkler çıkıyor. Bu renk değişimi her yıl biraz daha katlanıyor.

Ülkü
17-07-2009, 12:42
Benim uzun süredir sadece sarı renk olan ipek çiçeğimin uçları bugünlerde pembeleşti. Sarı pembe açıyor.

bernacyhn
17-07-2009, 13:16
Merhaba arkadaşlar, bunlar da benim kedi tırnaklarım.

maki01
17-07-2009, 13:24
93371

Gerçekten çok güzeller.

Nariel
22-07-2009, 09:57
Her gün annemle balkona çıkıp bunları renk renk görünce deliriyoruz:o Harika bir bitki..

asumandilek
22-07-2009, 10:56
Benimkiler bu sene ben görmeden açacaklar sanırım... Uzun zamandır açmalarını beklerken 2 3 tanesi biz hafta sonu yokken açıp kapamış bile kendini. Allahtan uzun süre devam ediyor açmaya. Yoksa böyle 15 - 20 gün falan olsa göremiyeceğiz yavruların açtığını.

sevim.K
24-07-2009, 19:30
Ben geçen yıl koçtaştan bir paket almıştım. Büyütünceye kadar meraktan öldüm. Çeşit çeşit renk renk açıyorlar. Ama şu ana kadar sağlıklı tohum alamadım. Çünkü bütün gün dışardayım olgunlaşan tohumları takip etmekten bir hal oluyorum geceleri. Ben yakalıyamadan dökülüyorlar. Ağustosta toplayacağım.
Sevgili Maki ipek çiçeği bir çok arkadaşımızda var. Paylaşırız üzülmeyin seveye o tohumları ekmeye yer bulamazsınız balkonunuzda:)

Sevgili Emrezgi beyazlarla başım dertte. Beyaz tohumlar sizden unutmayın:D

emrezgi
24-07-2009, 19:48
Sevgili Emrezgi beyazlarla başım dertte. Beyaz tohumlar sizden unutmayın:D
Valla Sevim hanım beyazlar başımın belası oldular 10 tane çiçek açıyorsa 2 tanesinden tohum elde edebiliyorum beyazdan tohum almak çok zor :( Hatta çiçekleride 1 günde kapanmıyor gecede açık oluyor ertesi günde bi anormallik var bu beyazlarda da ben çözemiyorum :confused:

sevim.K
26-07-2009, 18:44
Nihayet bugün mini minnacık bir beyaz kedi tırnağı tohumu yalaladım:p Zafer kazanmış komutan gibi hissediyorum kendimi;)

Ülkü
28-07-2009, 10:39
Kediciklerimin son hali;

maki01
28-07-2009, 11:37
Sevgili Ülkü,
İpeklerin de, çiçekliğin de çok güzel. Çiçekliği nereden aldın? Acil böyle bir çiçeklik almam lazım.
Teşekkürler...

Ülkü
28-07-2009, 11:45
Sevgili Maki01, çiçekliği kendim uydurdum. Metal kısmını (baharatlık) züccaciyeden aldım.
Saksılarda Koçtaştan 1 TL' ye aldım. Toplam maliyeti 11 TL.

hazan-z
28-07-2009, 12:02
Sevgili Maki,ben de Kumkuyu'dan 4 adet fide aldım.Ne renk çıkacaklarını merak ediyorum.Farklı renkleri paylaşırız.Mevsimlik çiçekler benim tarzım değil biliyorsun.Ama,bu pisi pisiler de çok albenili.Sevgiler.

DefneD.
28-07-2009, 19:10
Kediciklerimin son hali;

Ben kediye kedi demem pet şişede olmayınca:D

Bunlar da çok güzelmiş Ülkü hanım.

Benim de beyaz tırnağım var. Buldukça tohum topluyorum. Ama bu çiçek malum, beyaz diye ektiğimiz tohum kimbilir ne renk çıkacak.

sükunet
29-07-2009, 09:32
geçtiğimiz günlerde komşumun çiçeğinden bir dal kopartsam tutarmı demiştim.
yönlendirmeleriniz sonucu denileni yaptım ve benimde çiçeğim tuttu hatta çiçek bile açtı.
mutluyum paylaşmak istedim.
teşekkürler arkadaşlar ;)

begonvil 14
29-07-2009, 11:27
Artık kedi tırnağı tohumlarını toplayabiliyorum. Bir sürü tohumum oldu.

sevim.K
29-07-2009, 11:53
Hadi gözünüz aydın sükunet:).

Benim kediciklerim yoruldu sanırım. Daha erken ama zamanı mı geçiyor. Eylül, ekim aylarında da çiçek vermeyi sürdürürlerdi. Solmaya başladılar ve çiçekler azaldı.

begonvil 14
29-07-2009, 13:09
İşyerindeki kedi tırnaklarım

emrezgi
29-07-2009, 13:17
Sevim Hanım benim ipeklerimde yoruldu galiba az açıyorlar hatta bazen üzerinde hiç çiçek olmuyor bugün açmış bir kaç tane ama onlarda o kadar minikki anlatamam çok küçükler şimdi baktımda kapanmışlar bile akşamı beklemiyorlar minikler :(

emrezgi
29-07-2009, 13:18
Sevgili begonvil14 ipeklerin çok güzel olmuş umarım bol bol tohum toplarsın keyfini sür bu güzelliğin ;)

begonvil 14
29-07-2009, 13:44
Çok teşekkürler Sevgili Emrezgi çok seviyorum ipek çiçeğini..

sevim.K
29-07-2009, 19:50
Belki de çok sıcaklar yormuştur emrezgi. Daha çok erken çünkü çiçeklerinin bitmesi için. Olsun napalım biz de az çiçekli severiz.

Oyy oyy o ne çiçek öyle diye baktım begonvil14 çiçeğin çok güzel:)

Şişedeki kediciklere bayıldım Sevgili Ülkü. Seneye biz de farklı yerleştirmeler yapalım. Değişiklikler deneyelim hoş olur:)

Ülkü
31-07-2009, 18:23
[QUOTE=DefneD.;470231]Ben kediye kedi demem pet şişede olmayınca:D

Öyleyse buyrun;

hozat
31-07-2009, 23:44
Sevgili Ülkü,
Aynı uygulamayı mor ve beyaz "verbana" ile yapmıştım,seninki kadar olmasa da göze hoş görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler..

DefneD.
31-07-2009, 23:49
Sevgili Ülkü, tam çıldırmış senin şişe kedileri:) Çok güzeller, ellerine sağlık.

sevim.K
01-08-2009, 01:25
Ooooooo ne olmuşlar öyle. Dalları ne kadar uzamış. Evet kesin farklı bir şeyler denemek lazım:)

maki01
01-08-2009, 01:28
Sevgili Ülkü,
Eline sağlık süper olmuş. Seneye petunyalarda denemek lazım.

sükunet
01-08-2009, 03:31
seneye bende yapacağım pet şişe güzelliğini..
cin olmadan adam çarpmak bu olsa gerek.daha bir sap kedi tırnağım var sanki ne kadar tohum çıkacaksa seneye hayaller kuruyorum ;)
arkadaşlar tohum nasıl alınır bu arada?
benim minik bir sap kedi turnağım tuttu bir sabah açtı akşam baktım çiçeği solmuş :(
ama hala yaprakları canlı.

Ülkü
01-08-2009, 09:24
Teşekkürler arkadaşlar beğenmenize çok sevindim. Seneye daha ilginç uygulamaları hepberaber üretelim.
Sayın Hozat yerminesi uygulamasını seneye bende yapacağım. Sadece kırmızı ve beyaz olandan bakalım nasıl olacak. İnşallah yetiştirmeyi becerebilirim.

sükunet
01-08-2009, 10:33
bende göstermek istiyorum kedi tırnağımı ;)

DefneD.
01-08-2009, 21:25
arkadaşlar tohum nasıl alınır bu arada?
benim minik bir sap kedi turnağım tuttu bir sabah açtı akşam baktım çiçeği solmuş :( ama hala yaprakları canlı.

Merak etmeyin, bitkinizde sorun yok. Çiçeğinin ömrü kısadır. Tohum almak istediğiniz zaman, solan çiçekleri kopartmayın, bırakın iyice kurusunlar. Eğer parmağımla dokunduğumda kuru çiçek düşüyorsa, tohum için ayırıyorum.

almira
01-08-2009, 21:40
Bu yıl kedi tırnaklarımın başı pamuklu bitle belada. Her yolu denedim ama bir türlü kurtaramadım. Derin budama yaptım yine olmadı. İki uzun saksı kedi tırnağımı kaybettim. Şimdide saksılar karıncaların istilasında.

emre 2000
02-08-2009, 14:07
Arkadaşlar kedi tırnaklarımın çiçekleri sabah açsa akşama kapanıyor ,sabaha solmuş oluyor
acaba normal mi sizin çiçekler nasıl acaba?

maki01
02-08-2009, 14:35
Normalmiş emre2000

hüzün
05-08-2009, 19:27
ARKADAŞLAR; az önce ipek çiçeklerimi sulamak içinbahçeye indim onları biraz seyrettim ama hiç tohum alamadım (ben bunları bursa yakınlarında bir petrolden dal alarak yeni ektim10,15 günn kadar oldu ) acaba yerleri değişti daha kökleri tam gelişmedi diye mi tohum vermediler yoksa başka bişi miolmuştur?

hüzün
05-08-2009, 19:51
Arkadaşlar şimdi geldi aklıma; biz küçükken komşumuz bahçesinde çiçekliğine sınır olarak biriket kullanmıştı (tuğlaya benzer, duvar yapımında kullanılır)o biriketlerin gözlerine 3 gözü olur onların bizim ipek çiçeklrini ekmişti ,çok hoş olmuşlardı.Bahçesiolanlara tavsiye edebilirim.

Ülkü
06-08-2009, 09:17
Evet çocukluğumda annemin ipekleri de biriketlerin içinde olurdu. Çok hoş görünürdü.

celalsungur
06-08-2009, 10:28
ama sardunyaların Mayıs ve Haziran'daki iştahları kalmadı artık, ortancalar da öyle. Halbuki bodur kedi tırnakları tüm iştahlarıyla açmaya devam ediyorlar. Cana (burada zambak ta diyorlar) ve bodur kedi tırnağı ağırlıklı düzenleyeceğim bahçeyi. Bir de ful yaseminlerle sardıracağım oturduğumuz yerlerin yakınını. Mis gibi kokuları geliyor rüzgârla.
Bu sene petunyalar da keyifsiz. Onlar da mis gibi kokuyorlardı önceki senelerde.
Selamlar, sevgiler.;)

Kedi tırnakları, çok vefalı çiçekler. Bodur türlerini daha çok seviyorum, seneye sayılarını daha çok artıracağım. Kaprissiz çiçekleri çok seviyorum.

tropikana
06-08-2009, 11:19
Merhaba, Buda benim ipek çiçeğim.

hüzün
06-08-2009, 19:07
bodur kedi tırnaklarını bilmiyorum ama hiç kökü kaybolmayan ama tohumu hiç olmayayn bir cinsini biliyorum sadece mor açıyor.

acemifüsun
06-08-2009, 20:59
Kediciklerimin son hali;

Sevgili Ülkü; kedicikleriniz çok güzel, ayrıca belki yeri bu başlık değil ama; saksılığınız çok hoş ve işlevsel. Sizden rica etsem; demir aksamın baharatlık olduğunu söylemişsiniz, daha açıklayıcı bir resim ya da bilgi verebilir misiniz? Sevgiler.

Ülkü
07-08-2009, 13:46
Şu anda işyerindeyim eve gidince daha detaylı resmi yüklerim.( Eve uğramadan yaylaya gitmezsem.)

Ülkü
07-08-2009, 13:58
Eski resimlerin arasından birtane buldum. Herhalde işinize yarar.
Saksıları Koçtaş' ta menekşe saksısı olarak satılıyordu. Saksılar halkaların içine küçük gelince eskimiş boncuklu tokaları halkaya dolayarak saksılara set yaptım.

celalsungur
07-08-2009, 16:30
bodur kedi tırnaklarını bilmiyorum ama hiç kökü kaybolmayan ama tohumu hiç olmayayn bir cinsini biliyorum sadece mor açıyor.Bodur kedi tırnağı, bildiğimiz kedi tırnağının tek tek açan hali değil de, demet halinde olan ve demetteki tüm çiçeklerin aynı renk çiçek açtığı bir tür, sera ve pazar yerinde mutlaka görüşsünüzdür. Her renkten çiçek açıyor.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=475306&postcount=495

acemifüsun
07-08-2009, 16:45
Sevgili Ülkü Hanım teşekkürler,çok şirin olmuşlar,ayrıca balkonlar için kullanım açısından işlevseller,güle güle kullanın,sevgiler:)

sevim.K
07-08-2009, 16:48
Evet bodurlar çok hoş. Diğer kedi tırnaklarım açmaya devam ediyor ama yapralkarı sararmaya döndü. Bir tane bodurum var. Truncu çiçek açıyor. O daha yemyeşil duruyor hem de çiçekli. Başka rengi kalmamıştı aldığımda. Seneye renklerini çeşitlendireceğim.

Nariel
11-08-2009, 09:55
Bu sene ipekler konusunda çok şanslıyım, her renk çıktı tohumlardan:)

Çok sıkışık çıkan saksıdakiler artık çok küçük çiçekler açıyor, sanırım kökleri çok sıkıştı. Diğer saksılardakiler hala kocaman açıyor:) Sardunyaların dibinden bile çıktılar.

Nariel
11-08-2009, 09:58
Tohum topluyorum arada..

Nariel
11-08-2009, 10:02
Sardunyalarla iyi anlaştı:)

selis
11-08-2009, 12:00
Fuşya rengi çok güzel..
Kök adeti çok olunca da harika görünüyorlar.. ;)

http://img34.imageshack.us/img34/15/kkkeoz.png

hüzün
12-08-2009, 22:31
evet çok güzel görünüyor seneye daha çok olurlar inşaallah.

nermintekin
14-08-2009, 16:44
http://i30.tinypic.com/20tfp0y.jpg
http://i29.tinypic.com/jrrwq0.jpg
bunlarda benım kedı tırnaklarım sabah kakdıgımda onları rengarek acmıs görünce cok mutlu oluyorum.aslında her gun baska bır rengı acıyordu.gecen sabah baktım hepsi bırden acmıs bende ölümsüzlestıreyım dedim:,)

hüzün
14-08-2009, 20:55
nermintekin çok güzel görünüyorlar; sanırım kırmızı eksik..

Ülkü
15-08-2009, 08:53
Sonunda açtılar;

tiya
15-08-2009, 09:01
Ülkü gerçekten çok güzel bir düzenleme olmuş, elinize yüreğinize sağlık.

Ülkü
15-08-2009, 09:03
Teşekkür ederim.

jineop
15-08-2009, 09:37
Çok zahmetsiz,bereketli,güzel...Bakın geçen seneden dökülüp taş aralarında bile çikanları bir araya toplamıştım.Hala da çıkanlar var:)

DefneD.
15-08-2009, 10:07
Ülkü, çok güzel olmuş şişe kedileri. Kocaman kocaman, çok hoş görünüyorlar.

jineop, dördüncü fotoğraftaki eflatuna bayıldım.

nermintekin
15-08-2009, 12:15
nermintekin çok güzel görünüyorlar; sanırım kırmızı eksik..

tesekkur ederım hüzün.sadece kırmızı degıl bır cok rengı eksık.ama olsun böylede guzeller.;)

nermintekin
15-08-2009, 12:18
arkaadslar bırsey sorucam.buyuk marketlerde varmıdır acaba kedı tırnaklarının tohumları.her rengı karısık olan.seneye uzun saksılara dıkmeyı dusunuyorum.allah nasıp ederse 15 20 gun ıcınde kendı evıme gecıcem söyle balkonumu senlendırmek ıstıyorum.sakız sardunya ve kedi tırnaklarıyla:)

Ülkü
15-08-2009, 13:14
Benim kedi tırnaklarının tohumlarının Koçtaş' tan almıştım.

emre 2000
15-08-2009, 17:29
Bunlar da benim kedi tırnaklarım 98180

sevdanur01
16-08-2009, 19:25
ellerinize saglık .bende severim bu çiçegi ,bu site gerçekten çok güzel ,hepinizin yüregine saglık .

hüzün
17-08-2009, 10:46
ekeli henüz 1 ay olmayan kediciklerim:

hüzün
17-08-2009, 12:00
arkadaşlar; araya bahçenin kedisi de karışmış! yanlız o 1 aydır dedğil de maaşallah 11 yıldır bizimle (sanıırm kıskandı)

maki01
17-08-2009, 13:43
Bu da benim ipeklerim...

98460

hüzün
17-08-2009, 15:44
oooooomaaşallah maki01 renk cümbüşü gibiler ...

züboli
17-08-2009, 19:12
sonunda benimde kediciklerim oldu.

emre 2000
28-08-2009, 11:33
Arkadaşlar kedi tırnaklarımın yaprakları birden kendini kapattı.Biraz suyu fazla kaçırdım galiba, ondan olabilir mi? Bir de ne yapmalıyım eski haline dönmesi için?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

emy_83
28-08-2009, 12:29
Akşam eve gidince benim kedi tırnaklarımın fotoğraflarını yüklerim arkadaşlar...

Herkesin yüreğine sağlık.

Ben benimkilere su verdikce coşuyorlar.

yesim ozgun
29-08-2009, 03:14
Hüzün kedi tırnakları ve kedi bir arada süper aranjman olmuş:)))

sevim.K
29-08-2009, 08:41
Benim saksı kedileri ömrünü tamamlıyor sanırım. Artık tek tük çiçek veriyorlar. Dalları ve yaprakları da sararmaya durdu.

emre 2000
29-08-2009, 09:59
Kedi tırnağı mevsimlik çiçek mi? Kışın yaprağı hiç kalmıyor mu? İlk defa bu sene yetiştirdim de.Bilen varsa sevinirim.

emy_83
29-08-2009, 10:04
Sadece 1 çeşidi dışında evet mevsimlik bir çiçek.

emrezgi
29-08-2009, 10:14
emre 2000;

Evet tek yıllık bir çiçek ama üzülme seneye tohumlarından bir daha çıkar.

Sevim Hanım;

Benimkilerde sararmaya başladı artık ipeklerim kuruyor ama sarı hala inatla hergün birkaç tane daha açıyor.Bu seneki ipek keyfimiz bitti sanırım :(

emre 2000
29-08-2009, 10:30
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.Bilgiyi paylaşmak ne kadar güzel.

sakagun
29-08-2009, 13:09
Bunlar da benim kedicikler. Dün aldım.

hüzün
30-08-2009, 20:20
Sn Sakagun kedi tırnaklarınız da saksılarınız da çok renkli görünüyorlar maaşaallah, saksıların tamamını görme şansımız var mı acaba?

emy_83
03-09-2009, 17:12
[B]Bunlarda benim kedicikler arkadaşlar. :p100959

100960

100961

sakagun
03-09-2009, 17:34
Sayın Hüzün, renkli plastik kaplara diktim tırnak çiçeklerimi.

hüzün
03-09-2009, 21:49
Sn emy 83 kedicikleriniz çok canlı görünüyorlar maaşallah güle güle büyütün .

hüzün
03-09-2009, 21:50
Sn Sakagun çok güzel bir fikir çok da şık olmuş ellerinize sağlık güle güle büyütün çiçeklerinizi.

emy_83
03-09-2009, 22:05
Sevgili Hüzün teşekkür ederim. Beğendiğine sevindim. Kedilerimin önündeki çiçeklerimin ismini biliyormusun?

DefneD.
03-09-2009, 23:10
emy 83, beyaz kedilerinizin solundaki (fotoğrafa göre) çiçeği soruyorsanız, Rozet sanırım.

emrezgi
03-09-2009, 23:39
emy 83; DefneD. haklı rozet çiçeği onlar ipeklerin çok güzelmiş inşallah bütün çiçeklerin böyle güzel olur.

emy_83
04-09-2009, 07:07
Teşekkür ederim arkadaşlar.

sakagun
04-09-2009, 11:18
Tam elimde turuncu kedicik yok diye üzülüyordum ki zıpçıktıların arasından yetişen kedicik bana sürpriz yaptı. :p

hüzün
04-09-2009, 16:17
Sn emy 83 rozet çiçeğine burda linda da diyorlar ben çok severim ama henüz sahip değilim .Ayrıca çok yıllık oluyor buralarda kökü geçmiyor.

emy_83
04-09-2009, 17:09
Doğrudur sevgili hüzün çok yıllık bir çiçek.
Ben yeni fideler aldım geçen hafta. Çok renkli ve şirinler. Onları seviyorum

fellez
04-09-2009, 18:06
bunlar da benim kediciklerim..

emy_83
04-09-2009, 18:11
Seninkiler de çok güzel sevgili fellez. Rengarenkler, iyi günlerde büyütmen dileği ile.

fellez
04-09-2009, 19:20
Seninkiler de çok güzel sevgili fellez. Rengarenkler, iyi günlerde büyütmen dileği ile.

çok teşekkür ederim..