View Full Version : Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora)
Bunlarda benim kedilerim...
Lalezan; ipekleriniz çok taze görünüyorlar sanırım yeni ekilmiş güle güle büyütün...
bu çiçekle ilğili guzel bır anım var; bır keresinde belediyeye ait bir parkta rengarenk ve sayıca fazla kedi tırnagı tohumu toplamak için çiçeklerin içinde dolaşıryordum kalabalık bana bakıyor ve bende tohum topluyordum nereden gordu bılmeme ama bir polis ekibi yanıma geldı va ne yaptığımı sordu eeeee tabı ikna edemedim son anda ikna olmalarıyla nezarette yatmaktan kurtuludum ama sonunda tohumları aldım bahceme ektim ve süper bı bahce oldu.
defnilaume
08-09-2009, 13:52
Arkadaşlar bu çiçek Aydın ve çevresinde cilveli ismi ile bilinir.
Gerçekten cilveli olduğu pek söylenemez,arsızdır.Güzel görüntüsünden bu ismi almış olabilir.:)
Israrla açmaya devam eden kedi tırnaklarım..Tohum almak üzere budayacaktım ama yine kıyamadım...
benimde açmıyor artık ama öylece duruyor.
bende tohum almak istiyorum ama neden hala kuruyup tohum vemediler.
nasıl alacağım arkadaşlar?
Sevgili Sükunet tohumlar her tek bir çiçek kuruduğu zaman altında kesecik şeklinde oluşuyor ve tamamen kuruduğu zaman patlayıp sağa sola dağılıyor eğer toplamazsan büyük ihtimalle seninkilerde öyle oldu seneye aynı saksıdan yine çıkarlar tohum kesesini resimleyebilirsem buraya eklerim daha iyi bir fikrin olur ama bu durumda bu sene geç kalmış gibisin.
Problemsiz, suladıkca çosan güzelim...
103473
Sevgili Maki maşallah orman gibi olmuş kedi tırnakların. Sularken sulama suyuna birşeyler karıştırıyor musun?
ROA'yı tüm bitkilerime uyguluyorum sevgili Faruk.
O zaman içimden doğru tahmin etmişim. İçimden de geçriyordum Sevgili Maki , ROA mı kullanmış diyerekten...
Bana süpriz yapan kedi tırnaklarım... Geçen seneden kalmalar. O kadar çok suladım ki çıksınlar diye. En sonunda pes ettim. Tohumların çürüdüğünü düşündüm ve saksılara başka çiçekler diktim. Sonra bana süprüz yaptılar ve diğer çiçeklerin arasından çıktılar.
Bugün kedi tırmaklarını söktüm. Artık çiçek vermiyorlardı ve yapraklarının çoğu dökülmüştü. Seneye yeniden buluşacağım artık renk renk kedilerle:))
ümitsiz olmaz
23-09-2009, 20:46
merhaba arkadaşlar, balkonumu güzelleştirmek için sardunya seçtim ama olmadılar. sitede gezerken çocukluğumun çiçeklerin rastladım. çiçeklerinie bakarken çok özendim. şimdi keşke sardunya yerine kedi tırnağıyla uğraşsaydım keşke diyorum. siz bu çiçeklerin dilinden anlarsınız. çok mu geç kaldım acaba ne dersiniz?
bu yıl için geç kaldınız evet, seneye mart nisan gibitohumları serperseniz yaza bo bol çiçekleriniz olur
ümitsiz olmaz
24-09-2009, 12:24
üzüldüm şimdi çok heveslenmiştim. neyse artık seneye vaktini kaçırmam umarım.
imiathiel
26-09-2009, 16:38
Bugün katmerli kedi tırnağı tohumları satın aldım, yapı marketlerde bulunabileceği nedense aklıma gelmemişti.
Sorum şu, çok cici bir saksı da aldım acaba şaşırtmadan yetiştirsem olur mu? Tohumları direk eksem, seyrek şekilde.
Ne dersiniz?
acemifüsun
26-09-2009, 17:02
Sn. imiathiel tohumları bu mevsim ekmek için çok geç, Mart ya da Nisanda seyrek olarak direk saksıya ekerseniz, katmerli çok güzel kedi tırnaklarınız olur:)
imiathiel
26-09-2009, 17:08
Çok teşekkür ederim Sayın acemifüsun, bekleyeyim o halde :D
Sayın Hüzün,
Kurumuş çiçeklerin bazılarından hiç birşey çıkmıyor,bazılarından 15-20 adet çok ufak tohum çıktığı oluyor.Tohumlar oldukça ufak olduğu için emin olmak istedim. Parmağıma yapışan aşırı ufak şeyler tohum değil mi?
Eğer öyle ise ben de birkaç arkadaşa tohum gönderebileceğim.
Arkadaşlar ben bu işi hiç anlamadım. Bildiğim kadarı ile kediciklerin zamanı geçti. Ama benim yavrular iştahla açmaya ve köpürmeye inatla devam ediyor. Bunun sebebi sizce ne olabilir???
Bilmiyorum ama benimkiler de hala formdalar.Hatta havaların biraz soğuması iyi bile geldi.Yazın açık hallerini görmüyordum.İşe giderken açmamış oluyor,akşam geldiğimde de çiçekler kapanmış oluyordu.Şimdilerde işten geldiğimde hala açık oluyorlar;doyasıya seyrediyorum...
Bende de aynı durum söz konusu sevgili nalan. Bir de bakarsın bizimkiler hiç ölmez. :)
Ölmezlerse de iyi bir budama gerekecek.Çok çiçekli ve tabiri caizse orman gibi oldular. Seneye biraz daha dikkat edip;haftada ,iki haftada bir hafif budama yapmayı düşünüyorum. Sanırım daha güzel olacaklar.
Sevgili nalan anlamadım ben şimdi, kedicikleri budamak gerekiyor mu? Ben bunu ilk kez senden duydum. Daha önceleri formda kedileri budama ile ilgili hiç bir şey okumadım. Budamanın amacı ne sevgili nalan?
Sevgili Emy 83
Budama tamamen benim fikrim.Ben de okumadım ama benim kedi tırnaklarım o kadar gürleşti ki onca çiçeğe rağman çok estetik olmadığını düşünüyorum.Çiçeğini açmış yeşil yaprakları seçerek birazcık derin budarsam daha ferah ve güzel olacaklarını düşünüyorum.Bu sene diğer çiçeklerle ilgilenmekten onları ikinci plana attım açıkçası.Bu fikir son bir haftadır aklımda.Zaten son demleri diye bu sene dokunmadım
Şimdiye kadar çiçeklerime yaptığım budamalardan hep memnun kaldım.Biraz da acımasız buduyorum (öyle ki eşim budama yaparken görürse hemen itiraz ediyor,içi gidiyor).Ama iki üç hafta sonra çok daha güzel bir çiçeğim oluyor.
Sevgiler
sevgili nalan çok haklısınız eliniz eyapışan minicik parlak şeyler tohum bol tohum almanıza sevindim .
beyaz ve eflatun tonlarından fazla tohum olmadığını gözlemledim
bu arada iştahlı kediciklerinzi görelim..
ben tohum aldım şükürler olsun ama çok çok az elimdeki tohumlar;)
seneye tüm balkonumu kedi tırnağı ve sardunya ile donatacağım :)
Bu yaz sardunyalarım beni yordu.Temmuzda muhteşemlerdi,ağustosta hepsi sırayla hastalandı. Yarısını kurtarabildik. Aşırı sıcak yaramıyor sakızlara (veya ben yararlandıramıyorum).
Sorunsuz balkon çiçeği petunya ve kedi tırnağı kesinlikle...
Sayın Sükunet, adresinizi yollarsanız size de biraz tohum gönderebilirim.
güneşi ve sıcağı çok seven bitkidir kedi trnağı.
ben açan çiçeklerini seyredebilmek için sadece sabah güneşi alan (şu anda güneş döndükçe onu da alamıyorlar) balkonuma almıştım ve yaprakları kötülendi çiçekleri minildi
ama kızımın bir saksısı vardı güneşte o hala kocaman kocaman açıyor ve yaprakları da daha sağlıklı
petunyaları hiç denemedim, henüz o çiçeğeğ sahip olamadım
Merhaba..
Ben burda daha yeniyim ve elbette sitenin sokaklarinda dolasirken ,bu bolumu okuyunca elbet bir ciceksever olarak cicegi gorune,bende bizim tarafta cicegin adini yazayim dedim.Genelde Rumelide,KALDIRIM CICEGI diye diyorlar.Genel olarak kaldirim kenarlarinda yetistiginden boyle demisler saniyorum.Bende tohumlari topluyorum ve MART ayina dogru ,ilkbaharin ilk adimlarinda ekecegim..
bu da benim minik :) çok nazlı ama..
Nazlı ama çok da güzelmiş sevgili Optimus.
İpeğim çoşmaya devam ediyor. İlk kez yetiştirdim , beni hiç yormadı.
Ben de tohum toplamayı beceremiyorum bir türlü...
106271
Benim kediler geçti. Saksısını olduğu gibi bıraktım. Seneye bakalım nasıl açacak?
makicim, niye tohum toplayamıyorsun?
Niye toplayamadığımı bilsem sorun çözülecek :) Ya tohum oluşmamış oluyor ya da dökülmüş. Çok az tohum yakalayabildim :)
Saksısına dökülüyorsa seneye çıkarlar tekrar. Hatta balkonda uçuşup bütün saksılarına yayılmışta olabilir. Arkadaşımın bahçesine yan bahçeden gelip yerleşti. Arsız bunlar netekim.:))
http://img98.imageshack.us/img98/9066/resimnn014.jpg (http://img98.imageshack.us/i/resimnn014.jpg/) http://img18.imageshack.us/img18/7972/resimnn017.jpg (http://img18.imageshack.us/img18/7972/resimnn017.jpg)
Kedi tırnağı diye ekmiştim. Çok zarif bir çiçek
sevgili maki01 güneşteki bitkilerden daha çok tohum alınıyor
sizin çiçekleriniz de çok canlı görünüyorlar
dallarının ve çiçeklerinin çokluğundan olabilir mi acaba?
Hepsi 3 köktü ama güzel gelişti. Bol güneş ve su etkili oldu sanırım.
Tohum alamama benim beceriksizliğimden kaynaklanıyor :) Doğru zamanı kaçııyorum.
hııııııım fazla sulannan bitkilerde tohumlaşma görülmez
susuz kalan bitki strese girer ve tohum yaparmış
106487
Benim ipeklerim de inatla açmaya devam ediyorlar...Tohum da alabildim, bakalım seneye yetiştirebilecek miyim?
emre 2000
06-10-2009, 11:21
Benim kediciklerde hala çiçek açmaya devam ediyor.Bim'den aldığım ve forumdan paylaşımla aldığım tohumlardan yetişen, kedi tırnağı tohumlarımı paylaşmayı düşünüyorum.Çünkü paylaştıkça insan mutlu oluyor.Ve paylaşmanın çiçeklerin hakkı olduğunu düşünüyorum. Paylaşımı çiçieklerin iyice solduğunda yapacağım.Ücretsiz tohum paylaşımı sayfasından takip edebilirsiniz.
imiathiel
11-10-2009, 21:42
İki üç kök kedi tırnağım oldu benim de.. Uzayıp gidiyorlar; çoğalmaları için ne yapmak gerekir?
Bol güneş alan bir yere koymalısınız güneş ve su büyümlerini sağlar. Fakat biraz geç kalmışsınız. Biran önce çiçek açmasını bekleyip tohumlarını toplasanız iyi olur derim.
imiathiel
12-10-2009, 16:12
Peki kendi haline yeşil kalıp seneye açmıyor mu?
Demek boşuna aldım diktim o yeşil kedicikleri :(
Hafta sonu Vilmorin marka kedi tırnağı tohumları aldım. Arkalarında semizotu çiçeği yazıyordu.
imiathiel
12-10-2009, 17:39
Bende de var ondan. Ektim ancak erkenmiş herhalde, tutmadılar. Cılız cılız çıktılar sonra bayıldılar :(
Bir paket katmerli bir paket de yalınkat aldım. Ekim tarihi olarak Ocak ve Şubat ayı yazıyor üstünde.
lastmohikan
12-10-2009, 20:00
benimkiler salkım saçak duruyo 6 aydır ama çiçek yok 1 ay çiçekli gördüm sonra yeşil.
imiathiel
12-10-2009, 23:06
yeşil kalsa sorun değil onumuzdeki yılı beklerim :D
Arkadaşlar kedi tırnakları hakikaten sorunsuz çiçekler ekin hergün sulayın ve güneşte olsunlar yeter
sonra da seyredin seyredebildiğiniz kadar.
lastmohikan
13-10-2009, 17:09
çiçeklerin karşısına geçip elimize bir aspirin alıyoruz ve bakın bu bişey olmaz hapı diyerek haplıyoruz ozaman bi şey olmuyor.:D
imiathiel
13-10-2009, 22:49
Kedi tırnağı tohumlarını bu mevsimde tutturma şansımız hiç mi yoktur, kapalı balkonda vs.?
Çok dolgun, cici bir bitki :D
Kumpinarı
16-10-2009, 16:23
bende de var gerçekten ipek gibi
ama çiçekleri tek günlük
çok günlük olsa da şöyle çok fazla olsa
Yaz boyunca bıkmadan hergün açan tırnaklarımın son demleri...
Sevgili giz3m keditırnaklarınız hala güzel görünüyorlar
yanındaki çiçek begonya mı acaba yaprakları çokgüzelmiş
[QUOTE=hüzün;513933]Sevgili giz3m keditırnaklarınız hala güzel görünüyorlar
yanındaki çiçek begonya mı acaba yaprakları çokgüzelmiş[/
Teşekkür ederim. Evet begonyamda resmin köşesinden poz vermiş. :))
Zühre Demir
01-02-2010, 00:25
Kedi tırnağı tohumunun en makbul ekim ayı hangi aydır acaba? Teşekkürler...
S Güngör
04-02-2010, 23:40
Biz bu bitkiyi bekarbiti olarak adlandırıyoruz. Demek yaygın ve eski bir bitkiymiş ki bol bol türkçe isim mevcut.
ben ipek çiçeği tohumlarımı mart başında ekmeyi düşünüyorum eğer rüzgardan koruyabilirsem nisan sonunda çiçeklerini görebilirim d,ye düşünüyorum
Benim tohum paketlerimin üzerinde Şubat yazıyordu. Geçen hafta ektim.
Ben de tohumlarımı ektim. Geçen yıl tohumlarımı doğrudan saksıya ekmiştim. Balkonda zamanı gelince büyümüşlerdi. Aslında bir yıl ektim mi saksıya dökülen tohumlarla ertesi yıl büyüyorlardı kendiliklerinden. Fırtınada saksım balkondan uçtuğu için tohumlar zarar görmüştür diye yeniden ektim
Evet kedi tırnakları erken ekildiğinde koruyacak yerde varsa bahara çok güzel gelişiyorlar.Ben biraz daha bekleyip ekeceğim.Şubat 15 gibi..
arkadaşlar; geçen yılki kedi tırnağı saksımı gözden geçirdim suladım, henüz flizlenen tohum görmedim.O tohumlar çıkınca tohum ekme zamanı gelmiş ddmektir diye düşünüyorum.
tohumlarını ekmiş olan arkadaşlar çimlenince haber verirseniz seviniriz....
Benim balkon saksımda bir canlanma yok henüz daha erken. Ben tohumu tohum kabına ektim. İçerde. Çabucak çimlend:)i.
Sevgili Sevim.K GÖZÜNÜZ AYDIN bence en kısa zamanda güneşe almalısınız.
Sevgili hüzün güneş bulsam güneşe alacağım da bulabildiğim en aydınlık yerde saklıyorum tohumkaplarını. Pencere önleri hemen hemen dolu:).
Kedi tırnağı tohumlarımı ektim darısı filizlenmelerine:)
gülyabani
17-02-2010, 20:50
Hepinize merhabalar
Sevgili Hüzün az önce gönderdiğin kedi tırnağı tohumlarını toprakla buluşturdum sende biliyorsun ki çok sabırsızım keşke sabaha çiçek açıp bana merhaba deseler :) Senin gönderdiğin tohumlardan sonra tohum aramaya devam ettim ve bir yakınımda da buldum. Senin yolladıkların ayrı saksıda olmak üzere 3 saksı kedi tırnağım oldu gelişmeleri 4 hatta 8 gözle bekliyorum.
Kedi tırnağı tohumlarım çimlenmiş.Çok mutluyum.
arkadaşlar sizlerden hevesle ben de elimdeki tohumların birkısmını ektim 4 gün oldu henüz bir gelişme yok
Zühre Demir
22-02-2010, 18:50
Tohumları direkt torfa eksek bir sakıncası olmaz değil mi arkadaşlar?
Merhaba,bende 3 gün önce elimde tohumları ektim,ancak ilk defa denediğim için yanlış birşeyler yapmış olduğumu düşünüyorum çünkü tohumlarda hiç bir hareket yok:(
Kedi tırnağı tohumlarını nasıl ekmek gerekiyor?
Benimkiler de henüz çimlenmedi ece.
Ben de ilk defa diktim arkadaşlar.Hemen çimlendi.Şu an 1cm boyundalar.Toprak nemliydi ama dün biraz suluyum demiştim,suyun çok geldiği yerdekiler pörsümüşler yani sularken dikkat edin.
Zühre Demir
24-02-2010, 18:44
Biz hep tırnak çiçeği derdik
Tohum kabımda bir dolu tırnak çiçeği çimlendirdim. Umarım suyunu fazla kaçırmamışımdır. Uçlarındaki o yeşil yaprakcıklar soldu gibi:(
Zühre Demir
24-02-2010, 18:53
Tohum kabımda bir dolu tırnak çiçeği çimlendirdim. Umarım suyunu fazla kaçırmamışımdır. Uçlarındaki o yeşil yaprakcıklar soldu gibi:(
Sevgili sevim.k. Bir müddet sulama bari. Ama endişelenme, tırnak çiçekleri kolay kolay ölmez diye biliyorum. Çocukluğumun çiçeği :)
arkadaşlar benim de kedi tırnaklarım henüz çilenmedi, üstelik geçen yılki saksıdaki tohumlar da çimlenmedi. vaktinin erken olduğunu düşünüyorum.
Bizim yalnızca tırnak çiçeği dediğimiz bir bitki..Oldukça nostaljik benim için, eski yazları hatırlatıyor; Erdek'te annanemin her bahar küçük yoğurt kaplarında çimlendirip bahçedeki küçük patikanın kenarlarına ektiği, canlı renklerdeki çiçekleriyle.Işığı nasıl severler..Olgun tohum kapsülleri bir dokunuşla avcunuza düşüverir.Eğer çook olgunlarsa külahlarını atar, minik gümüş taneler her yana saçılır.
Bazen de semizotları ile birlikte bir önceki sene çıktıkları yerde çıkarlar.İlk yapraklarını verdiklerinde semiz mi tırnak mı ayırt etmek çok kolay olmaz, semiz de olsa tırnak da ikisinin de büyümesine izin verilir, ikisi de sevilir :)tohumları da birbirini andırır.
Hey gidi günler..Erdek'i ,semizotlarını, tırnakları ve çocukluğumu çooook özledim!
Sayın sevimK aynen sizin ki gibi benim kedi tırnağı tohumlarım da çimlenmişti 1cm falan olmuşlardı ama suladıktan sonra pörsüdüler kötü oldular sizinkiler düzeldiler mi?
Tırnak çiçeği tohumlarım çimlenmeye başladı. Yeni aldığım pakettekiler değil de geçen senenin çiçeklerinden topladığım tohumlar çimleniyor.
benim geçen yılki saksıma dökülenler de çilenmeye başladı, demek ki zamanı geldi.
ozdenarda
04-03-2010, 08:14
Kedi tırnağı tohumlarını ektim ,evin içinde kaç günde çimleniyor ?
Benim geçen seneden kalma tohumlarım 3 günde çimlendi. Fakat yeterince ışık alamadığındanmıdır nedir hepsi öldü. Yeniden çimlendireceğim. Geçen sefer üzerlerine aliminyum folyo koymuştum çabuk filizlensin diye. Bu sefer streçle kapatacağım.
Ben saksıyı doğrudan balkona yerleştirdim. Aydınlatma sorunu olmadan, zamanı gelince kendiliğinden çimleniyorlar.
ozdenarda
09-03-2010, 10:08
Tohumlarım çimlendi ev ortamında 4günde çimlendi. Ama bakalım ilk yaprakları çıkaracak mı? Torfun içine kum katmam lazımmış torf çok fazla su tutuyor .
ben de evde çimlendirdiği tohumları bu gün bahçeye çıkarttım, ama bahçede kendiliğinden çimlenenler daha sağlıklı duruyorlardı.
Emeğinize sağlık sn desinatör çok güzelmiş ipek çiçeğiniz
Bende iki gün önce ektim ama hiç bir gelişme göremedim bende bugün balkona aldım bakalım sonuç ne olacak.
ozdenarda
10-03-2010, 09:39
Lütfen yardım edin kedi tırnaklarım çimlendi ama tohum kapsülleri ve torfun özelliğinden dolayı beyaz küflenme oldu ne yapailirim .Fark edince sulamayı kestim (3 gündür) ama ev ortamında olmasına rağmen bir işe yaramadı .
Çok bilgim yok ama imkanınız varsa hemen dışarı alın bence başkada bilgim yok ne yazık ki umarım düzelirler.
Zühre Demir
10-03-2010, 20:12
Bence güneş alması lazım. Sulamayı kestiyseniz toprağın zamanla kurumaması için su püskürtün derim.
Sanırım güneşten ziyade hava alması gerekiyor..Havasız ortamlarda küflenme olmasından dolayı ve torfun da küflenmeye müsait bir malzeme olması sorun teşkil ediyor.Havalandırın .Direkt sulamak yerine sprey ve küflenen yerleri şöyle bir hafif kurcalamayla havalandırma iyi gelecektir sanırım...
Muhtemelen ev ortamınız da sıcak.Dışarıya alma imkanınız varsa ve hava müsiatse dışarıya alın çimlenmiş tohumlarınızı..
Olleyyy çimlenmiş tohumcuklarım incecik narincik gösterdiler kendilerini..
Darısı herkesin tohumlarına..
Bende müjdemi vermek isterim benim tohumlarımda filizlerini göstermeye başladı, biraz daha kendilerini göstersinler hemen resimlerini paylaşacağım. Tarık bey tekrar teşekkür ederim.
geçen yılki kedi tırnağı saksıma dökülen tohumlar çimlendi
sökmediğim kedi tırnakları tekrar yeşillenmeye başladı, umarım sağlıklı büyürler.
k_donmez
25-03-2010, 20:19
Bahçede geçen sonbaharda kuşlar tohumları yiye yiye bitirememişler. Bugün baktım dökülenlerden çok sayıda çimlenen var. Fakat serçelerin 1 numaralı beslenme bitkisi, tohum oluşumu başlar başlamaz serçelerde yolmaya başlıyorlar.
kar-topu
25-03-2010, 22:35
Arkadaşlar tohumları dışarı eksem kendi hallerinde çimlenirler mi? Okuduğum kadarıyla arkadaşların çimlenmiş.
Ben geçen seneki saksılarımı poşetleyip kaldırmıştım. 2 hafta önce çıkartıp astım balkondaki yerlerine. Dün akşam kendiliğinden dökülen tohumlar çimlenmeye başlamış, toprağın üzerinde belli oluyordu. Yalnız saksıya ekecekseniz sprey le sulayın. Kendisi çok (tabiri caizse) arsız bir bitkidir. Bir sene ekin bir sonraki sene heryerden çıkar :p
Benim çimlendi dediğim ipekler bit gibi çıkmıştı çok cansızlar saksı balkonda içeri mi alsam ne bilemedim?
Bişey olmaz. Yerinde kalsın. Öleceğinide sanmam. Sulamasına dikkat edin.
sanırım en doğrusu sprey sulama... ben hergün sprey şeklinde suluyorum. günden güne büyüyorlar. o kadar zayıflar ki su dökerseniz alt üst oluyorlar, susuz kalırlarsa da soluyorlar
Evet canım dediğin gibi ama güneşli zamanda değil ya akşam gün batımında ya da sabah çok erken saate.
Arkadaşlar tohumdan çimlendirdiğim kedi tırnağı filizlerinin resimleri.
134897
134898
134899
Çok mu cılızlar bana mı öyle geliyor.Sağlıklı olmaları için ne yapmalıyım?Çok güneş alan bir camın önünde içerde duruyor.Burada geceleri hava hala soğuk balkona koysam mı bilemiyorum.Daha önce de çimlendirmiştim ama öldüler aynı şey olsun istemiyorum.
1. resmi yan çekmişim bir türlü düzeltemedim,kusura bakmayın.
Sayın metafiz bence sağlıklı görünüyor kedicikleriniz, benimkiler bahçedeler yarı güneş alan yerdelerdi dün daha çok güneş alan yere götürdüm.
Teşekkür ederim Sayın hüzün burada hava yağmurlu güneşi gördüğümde ben de balkona çıkarcam.
acemifüsun
08-04-2010, 22:50
Sayın metafiz keditırnağı tohumlarınızı torfta mı çimlendirdiniz? Ben de sırf torfa ekmiştim, hemen çıktılar fakat, boyun bükmeye başladılar, hemen onları torfuyla birlikte saksıya ,bahçe toprağı karışımlı asıl yerlerine geçirdim. Üstlerine de azcık toprak serpiştirdim, ertesi gün kendilerine geldiler, şimdi balkonda bol güneşte büyüyorlar:)
plumeria1
08-04-2010, 22:56
bende geçen sene tohumdan ekmiştim kedi tırnağı çok güzel çimlendiler ama büyüyemediler bir türlü daha sonrada boyunlarını büküp toprağa karıştılar :( acaba çok fazlaydılar da ondan mı büyüyemediler? sanırım biraz seyrek dikmek gerekiyor :S
şimdi eğer bulabilirsem tohumlarımı ekicem bakalım bu sefer becerebilcek miyim? güneşli yerde mi bulundurmak lazım çimlendikten sonra acaba?
Sayın acemifisun evet torfta çimlendiler.Siz kendi yerlerine aldığınızda 2. yaprakları çıkmış mıydı?Benimkiler çok inceler ama diri görünüyorlar.Acaba 2. yapraklarını beklesem mi beklerken eğer kötü olduklarını sezersem hemen sizin yaptığınız gibi asıl yerlerine alıyım diyorum ne dersiniz ?
acemifüsun
09-04-2010, 00:45
Asıl yerlerine geçirdiğimde sadece 2 yapraklıydılar, fakat çimlenenler gittikçe kötülediği için hemen normal toprağa torfuyla beraber geçirdim. Saksıyı toprakla doldurdum, onları da toprağın üstüne bırakıverdim, birazda üstlerine parmaklarımla toprak serpiştirdim:)
acemifüsun
09-04-2010, 00:59
Geçen sene ve bu sene keditırnağı tohumlarını çimlendirmede yaşadıklarımdan; tohumlar yaşayacakları saksılara bahçe toprağı konup, tuz serper gibi tohumlar atılıp, üstüne yine aynı şekilde biraz toprak serpiştirilip, üstü şeffaf naylonla kapatılmalı. Her gün üstünü açıp biraz havalandırmalı, azcık fısfısla sulamalı, tekrar kapaltmalı, çimlendikten sonra güneşte güzel gelişiyorlar.
Sayın metafiz,
Çimlenen ipekleriniz biraz sık göründü bana. Ben bütün yaz duracakları saksılara ekiyorum tohumları (daha doğrusu önceki sene dökülüyor tohumlar). Daha sonrada çimlenince seyreltiyorum. Çok sık olunca büyümüyorlar. Bir yerde çimlendirip başka bir saksıya almak zor geliyor bana zaten çok incecik oluyorlar. Onları dikmek biraz zahmetli geliyor açıkcası. Sizinkiler de yazı geçirecekleri saksılarda ise biraz seyreltebilirsiniz.
Umarım güzel çiçeklerini görürsünüz
ümitsiz olmaz
09-04-2010, 17:50
geçen seneden kalan saksıdan kendiliğinden çimlendi kedicikler, eski bitki de yer yer filizlenmiş. çok mutlu oldum görünce. biraz daha büyüyünce seyrekleştirmeyi düşünüyorum. sizlerin yazdıklarına göre farklı rekte çiçek açabiliyormuş, geçen sene sarıydı benimkiler bakalım bana süpriz yapacaklar mı? :))))
Teşekkür ederim Sayın a1919 .Benimkiler henüz kendi saksılarında değil en kısa zamanda geçiricem.
k_donmez
10-04-2010, 21:48
Geçen yılın çiçeklerinden dökülen tohumları serçeler ziyafet niyetine bolca yemiş, hatta çiçek diplerini de didiklemişlerdi. Ben de herhalde artık tohum kalmamıştır diye düşünmüştüm. Baharla birlikte, dökülen tohumlar topraktan çıkma telaşına düştüler. Gerçekten şaşırdım.
k_donmez
11-04-2010, 19:19
Sayın Hüzün
Her çiçegin dip kısmında içinde yüzlerce tohum bulunan bir kapsül oluşur. Bunu bilen serçeler de o bölgeyi didiklerler. Kurtulanlar da oluyor demek ki.
plumeria1
12-04-2010, 14:54
bende ufak bi saksıya diktim kedi tırnaklarımı ama henüz hareket yok :(
havalar serin gelmiş olabilir.
İlk defa tohumunu diktim.. Bazı fotolarda yeşil benimkiler neden pembe :)
k_donmez
14-04-2010, 16:58
Sayın Selis
Bitkinin çiçek rengine bağlı olarak dalları farklı tonlarda olabilir. Bunlar ipek çiçeği merak etmeyin. Güzel çimlenmişler.
Gerçekten benim çimlendirmeye çalıştıklarım hep cılız oldular. Szinkiyse çok güzel çimlenmiş tebrikler.
Merhaba arkadaşlar...ben ipek çiçek tohumlarını mart ayının son haftasında ekmiştim.İstanbul bu yıl çok yağışlı geçti, tohumlatr fazla sulamış oldu haliyle,bu zamana kadar hiç bir şey çıkmadı.Sizce tohumlar çürümüşmüdür? İlk defa ekmiştim ipekleri,birşeyleri yanlış yaptım galiba!..şimdi yeniden eksem olurmu ve olursa fazla tohumu olan varsa rica ediyorum...lütfennn...Bu gün buradaki tohumcuya gittim yoktu..hafta sonu da praktikere bakmıştım oradada kalmamış...daha öncekileri praktikerden almıştım.
Saksıya dökülen tohumlardan her yıl kendiliğinden çıkıyordu. Bu yıl çıkmadı. Şu ana kadar henüz kımıldanma yok. Sanırım yeniden tohum ekmem gerekecek:(
imiathiel
19-04-2010, 16:13
Merhabalar,
İstanbul'da kedi tırnağı bulabileceğim sera, başka bir yer ya da kimse biliyor musunuz?
Pek çok yer dolaştım bir türlü bulamadım :(
Geçen seneden beri deli oluyorum bu yaramaz bitki için...
Şimdiden teşekkürler
İpek çiçeği için daha erken, daha yeni yeni çimliyorlardır biraz beklerdeniz her yerde bulursunuz.
Tohum aldım yeniden baktım öncekilerden umut yok. İlk fırsatta ekicem tohumları.
benim geçen yılki kedi tırnağı saksımdaki çimlenen tohumları ekmeyi düşündüğüm mini çiçek havuzuna ektim bu gün bir de daha önceki sayfalarda gördüğüm pet şişe uygulaması yaptım şu an iyi görünüyorlar..
bayıldım çiçeklerinize ne kadar güzeller,acaba bizim buralardada yetişirmi ki
imiathiel
20-04-2010, 15:55
Bu sene yeniden gidip kedi tırnağı tohumu aldım. Geçen sene sadece torfa ektiğim tohumlarda başarısız olmuştum, bu sene bahçe toprağı karışımı yaptım, umarım hayatta kalabilirler:)
Geç mi kaldım acaba tohumunu ekmek için? :(
acemifüsun
20-04-2010, 15:56
Bence hiç geç kalmış sayılmazsınız.
imiathiel
20-04-2010, 16:02
Çok teşekkür ederim cevabınız için, umarım Vilmorin bu sefer dürüst olur da, tohumlar gerçekten karışık renkli ve katmerli çiçekler verir :))
Sayın imiathiel
Tohum almak yerine fide alıp dikebilirsiniz. Hem daha garantili oluyor hem de renklerini görebiliyorsunuz. O fidelerden bir sonraki sene artık istemediğiniz kadar ipeğiniz oluyor :)
selam a1919 ne tohum ne de fide bulamadım,acaba mevsimi değil mi?semt pazarlarında çiçekler var ama o yok..........
mihrimah
21-04-2010, 08:49
Sn.pıtır, iki hafta önce Migros'tan tohumlar kampanyada iken paketini 2,9tl'ye almıştım. Bulunduğunuz ilde migros veya benzeri büyük marketler bulunuyorsa bahçe reyonlarına mutlaka uğrayın. Birinde bulamazsanız birinde mutlaka vardır.
Önce bir araştırın, yine de bulamazsanız burdan yardımcı olmaya çalışırım.
Fidelerinin satılması için henüz biraz erken galiba, Mayıs ortaları ve sonları gibi çıkarlar meydana.
imiathiel
24-04-2010, 15:57
Kedi tırnağı tohumlarının ortalama çimlenme süresi ne kadardır acaba bu mevsimde? Bana inat, çok istediğimi bildiğinden olsa gerek, bir tanesi bile yüzünü göstermedi. Toprağın üstüne bastırarak mı ekmeliydim, üstünü toprakla kapamalı mıydım bilemiyorum ama nedense ektiğim tohumlarda bir inattır gidiyor bu aralar :( .
Tohumlarınız toprağın üzerinde kaldıysa su ile başka yere taşınmış **** kuşlar tarafından yenmiş olabilir, derine de gömmüş olabilirsiniz.
Benim tohumlar kendiliğinden çimlendiği için bir süre söyleyemeyeceğim
kar-topu
24-04-2010, 19:07
Benim ektiklerim 4-5 günde kendilerini gösterdiler.
imiathiel
24-04-2010, 20:16
O zaman benimkilerde bir sıkıntı var. Eski tohum mu diyeceğim ama Vilmorin aldığım için tam da kestiremiyorum, üzerinde tarihi varsa ona bakayım. Kuş olması imkan dahilinde değil, zira kapalı balkonda güvendeler :)
Cevap için teşekkürler yine de. Bu sene de kedi tırnağı edinemezsem oturur ağlarım herhalde :)
hatıpüzümü
24-04-2010, 20:52
O zaman benimkilerde bir sıkıntı var. Eski tohum mu diyeceğim ama Vilmorin aldığım için tam da kestiremiyorum, üzerinde tarihi varsa ona bakayım. Kuş olması imkan dahilinde değil, zira kapalı balkonda güvendeler :)
Cevap için teşekkürler yine de. Bu sene de kedi tırnağı edinemezsem oturur ağlarım herhalde :)
Sayın imiathiel,
Ben kendi yaptıklarımı anlatayım da siz de kendinize göre bir şeyler çıkarın. 30*10*15 lik bir saksıya torf,kum ve yanmış keçi gübresi karışımı topraktan 10 cm kalınlığında doldurdum. Düz bir cisimle toprağı hafifçe bastırarak düzledim. Fısfısla toprağı ıslattım ve tohumları çok sık olmamasına dikkat ederek ektim. Tohumların üzerini çok ince bir tabakayla toprakla kapattım. Tohumların üzerini örterken toprağı, tohum eker gibi serperek örtün. Tohumların üzeri kapansın yeter. Yine düz cisimle hafifce bastırdım. Tekrar fısfısla suladım ve saksıyı direk güneş almayan bir köşeye koydum. Bir hafta içinde tohumlar çıkmaya başladı. Bu süre içinde toprağın nemini kaybetmemesine dikkat edin. Ben şahsen hergün fısfısla çok az sulama yaptım. Umarım sizde bu yazdıklarımı uygularsanız netice alırsınız. Kolay gelsin.
imiathiel
24-04-2010, 21:15
Çok teşekkür ederim,
ben de aynen bu şekilde ektim, yanmış keçi gübresi hariç. Onun yerine bir seradan aldığım bahçe toprağı karışımını torfa kattım, zira sadece torf kullanarak geçen sene başarılı olmamıştım.
Bakalım bekliyorum ama dediğiniz tarifi bir parti tohumda daha deneyeceğim; ikisi de çıkarsa ne ala! :)
Herkese merhabalar!=)Ben de yetiştirdiğim bitkiler konusunda araştırma yaparken bu siteyi buldum,yeni üye oldum.Gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler var.Paylaşımlar da çok güzel,resimlerle desteklenmesi de.Umarım ben de bitkiler konusunda çok daha fazla şey öğrenir ve kendimce bildiğim konuları sizlerle paylaşabilirim.
Ben de kedi tırnağı yetiştiriyorum,geçen sene fazlaca tohum almıştım,bu sene de çoğu çıktı.Bunun için çok sevinçliyim.=) Sevgiler...
Yaşasın sonunda tohumları buldum.Cumartesi hemen diktim bu sabah poşeti açıp baktım sanki minik kulakcıklar vardı.......ilgilenen arkadaşlara teşkkürler foroğraflarını da yükleyeceğim...:
Bekliyoruz pıtır, benim kediciklerim açmaya hazırlanıyorlar...
Sayın hüzün,
Bu da herhalde iklim farkı. Benimkiler daha yeni gözle seçilebilecek boyuta ulaştı. Ahh ah güneyde olmak vardı :(
arkadaşlar kedi tırnağı saksımın içinde bir sürü karınca var ilaç sıksam çiçeklere zararı olur mu acaba ?
Geçen sene sahilde bir öbek kedi tırnağı görmüş ve onların tohumlarını toplamıştım. Dün onları ektim. Bakalım ne zaman çıkacaklar.
benim tohumlar tahminimden daha önce çıktılar bizim bulunduğumuz yere göre siz daha avantajlısınız sanırım 3 günde fırça gibi olurlar.
imiathiel
27-04-2010, 19:01
Hala başarı elde edebilmiş değilim. Hava da sağ olsun hiç yardımcı olmuyor. 1 haftayı geçti tık yok benim kediciklerden. Daha beklesem mi? Yoksa baştan mı başlayayım? :(
acemifüsun
27-04-2010, 20:44
Sevgili imathiel tohumları ektiğiniz saksının üstünü şeffaf naylonla ya da strecle kapattınız mı? Bu şekil çimlendirmeyi hızlandırıyor, çimlenince örtüyü kaldırıyoruz.
imiathiel
27-04-2010, 20:59
Kapattım, hemen hepsini streç film ile kapatıyorum azıcık da olsa sera etkisi olsun diye. Her gün de açıp havalandırıyorum ama artık tohumlarla aramda kişisel bir husumet olduğunu düşünmeye başladım :))
Toprağı sulayın. Tohumu saçın. Üzerine tekrar öyle az toprak atınki tohumlar gömülmesin sadece toprakla bütünleşsin.Sonra fısfıs ile tekrar su püskürtün poşetle kapatın saksıyı. Güneş gören bir yere koyun 1 haftada çıkarlar. Hava güneşli ve sıcak olmalı ama. Üzerini açmanızada gerek yok...iyice belirginleşince poşete delik açarak bir kaç gün sonrada alıştıra alıştıra tamamen poşetide açabilirsiniz.
imiathiel
28-04-2010, 20:19
Hahaha çok teşekkür ederim sayın A1919, gerçekten dişimle tırnağımla uğraşıyorum :) Bakalım yarın tekrar deneyeceğim, bu hafta İstanbul'da hava bir iyi bir kötü gitti, suçu havalara atayım biraz da :P
Hayır eğer yine olmazsa ki buradakilerin hepsini tekrarlayacağım; birkaç tane fidanlıkla konuşmuştum, gidip hazır alacağım. Kedilerin zaferini kabullenirim n'apayım :)
bizde kedi tırnaklarını kızımla çok severek yetiştiriyoruz
Evet çocuklar çok seviyor kekik07,
ben kıızmın arkadaşları için de hazırlıyorum biraz büyüüynce hediye edecek arkadaşlarına, bu arada yeniisniz galiba hoş geldiniz aramıza
Merhaba imiathiel
Ben bu sene yaklaşık 50 kişiye ipek çiçeği tohumu gönderdim. Bol miktarda. Biraz sabredin ektikleriniz birgün size süpriz yapıp çıkacaklardır. Daha garantisi eğer başaramassanız ben size fide şeklinde gönderirim. Bizim buralarda daha vakitleri var.Çiçek demek sabır demek. Sabredemesseniz o güzellikleri göremessiniz.
Sayın tarık kahraman, tohum gönderdiklerinizden biri de benim.İpeklerim erken çimlendi ama, bir aydan fazladır, iki yaprakla kaldılar.Sabırla bekliyorum.
Teşekkürler:)
benim kediciklerimden de hiç ses seda yok...:( ama biraz daha bekliyeceğim...acemifüsunun dediği gibi fıs fıs ile sulayıp poşetle üzerlerini kapatıyorum...Hala vazgeçmedim .ama yine çıkmazlarsa ben de arkadaşımız imiathiel gibi kediciklerin zaferini kabullenip fide alacağım...:D
Ben bir yandan yavruları büyütmeye çalışırken, bir yandan da dayanamayıp fide aldım.
Gerçekten tohumdan yetiştirmek sabır işi.Ama onun zevki de başka olur tabii.
Umarım herkesin yüzünü güldürür ipekler.
geçen hafta tohumları ektim 2-3 gün sonra çıktılar,bugün işyerinin karşısındaki serada kedi tırnaklarının fidelerinin geldiğini görünce dayanamadım ondan da aldım,akşam eve gidince onlarıda dikeceğim.Tanesi 50 kr.iki tane aldım daha çabuk çiçek verirler herhalde herkese başarılar
Resmini yüklerseniz biz de görelim pıtır.
İşte bunlarda benim kedi tırnaklarım, tabi eşit bir dağılım yapamadığım için bir yerde yığılma olmuş.Büyümeleri çok yavaş ilerliyor gibi, sanırım benimkiler biraz tembel :D
;)Bunlar benim geçen seneki kedi tırnaklarım.=)Yine tohumdan yetiştirmiştik ve oldukça fazla tohum aldık.Bu sene de Mart ayında ektim ve belki de hepsi çıktı.(Biraz fazla ekmişim,sık çıktılar,aynı hatayı yapmıcam bir daha:o)Geçen seneden kalan Vinca tohumları da aynı saksıda çimlenince büyüyüp kedi tırnaklarına gölge yaptılar.Yeterli ışık alamadıklarından çok cılız çıkıyorlardı.Ben de mecburen bazıları henüz 3,4 yapraklıyken şaşırtma yaptım.(Bir kısmını 2 gün önce,bir kısmını ise dün)Bilmiyorum doğru mu yaptım.Baya uğraştırdı beni.Umarım zarar vermemişimdir,şu an iyi gözüküyorlar,toparlanırlar inşallah,ben de resimlerini koyarım.=)
1 fide almıştım bende.sadece 1 çiçek açtı.ertesi gül soldu ve kurudu nedense.oysa ne çok sevinmiştim:(
Sayın DilSe çiçekleriniz çok güzel, erkenciler baya, benimkiler tomurcuklar henüz
Sayın Nesne tek günlük çiçekler zaten ama çok yakında yenileri açar.
Sayın Hüzün,bunlar geçen seneki kedi tırnaklarımız.Bunların tohumlarını ekmiştim,benimkilerin de en büyükleri 6,7 yapraklı şu an.Umarım sizinkiler de,benimkiler de zamanı gelince en güzel,rengarenk çiçeklerini gösterirler bize.=)
Geçen yıldan dökülen tohumlar çimlendi. Çok yakında açarlar;
kar-topu
05-05-2010, 11:34
Oooooh sizinkiler baya büyümüşler benimkiler daha minicikler sanırım ekmek için geç kaldım.
Sakarya'da havalar nasıl bilmem ama Ankara'dakiler havalardan büyümedi Sayın kar-topu.
Benimkiler de son bir haftadır gelişme gösterdi. Güneş yüzünü yeni gösterdiği için.
kar-topu
05-05-2010, 19:35
Benimkiler anca 2 cm oldu.
geçen yıl siteden gördüğüm uygulamayı yapmaya çalıştım
acemifüsun
06-05-2010, 16:26
Benim de tohumdan yetiştirdiğim kedi tırnaklarında tomurcuklanma başlamış, açınca resimlerini ekleyeceğim:)
Benim tohumdan yetiştirdiklerimde henüz tomurcuk yok ama geçen yılki fidelerde var.
kökü geçmeyen yavruağzı kedi tırnağımın ilk çiçeği
k_donmez
08-05-2010, 20:24
Sayın Hüzün
Haklısınız. Bizimkiler daha çok küçükler. Elinize sağlık.
melikesarı
10-05-2010, 07:50
geçen yıl siteden gördüğüm uygulamayı yapmaya çalıştım
Sayın Hüzün nasıl uyguladığınızı yazarmısınız. Çok güzel
önce pet şişeden minik yuvarlak yuvala açtım, hazırladığım toprak karışımını pet şişeye ağız kısmından doldurdum ve minik fideleri dıştan yerleştirdim elimle de hafif suladım, o şekilde bütün yuvaları doldurdum,iki gün gölgede sonra da gğeşte büyümeye devamediyorlar, az önce baktım tomurcuk olmuşlar.
yavru ağzı ve kırmızı kediciklerim
selam arkadaşlar artık kedi tırnaklarım kendini göstermeye başladı.bakalım beğenecek misiniz
Arkadaşlar bunlarda fide olarak aldığım tırnaklar bir tane tomurcuğu var.
bunu da pazardan almıştım küçüçüktü tırnak çiçeği olduğunu sölediler ama farklı bi çeşidi herhalde 2 tek çiçek açtı mor renkte bir daha açmadı.
freesiaN
12-05-2010, 14:29
Merhaba arkadaşlar,benimde pazartesi ektiğim kedi tırnağı tohumlarım bugün baktım çimlenmişler,sabırsızlıkla bekliyorum büyüyüp çiçek açmalarını. :)
Benimkilerde ilk çiçeklerini açtı.
sayın ülkü ne kadar güzel hemde katmerli açmış darısı bizimkilerin başına
Sn.pıtır benim kedilerimde 681.meajınızdaki gbi öyle ince görünüyorlarki yaşarlarmı ne zaman büyüyecekler bilmiyorum
Tohumdan diktiğim kedi tırnaklarım büyüdü ama sanırım biraz çok sık atmışım tohumları. Arada da farklı bişeyler çıktı ama ot mu anlayamadım :)
Kedi Tırnağı
12-05-2010, 20:04
Selam. Ben de birkaç gün önce paket olarak aldığım tohumları ektim. Şimdiden minnacık şekilde görünmeye başladılar. Umarım güzel kedi tırnakları çıkacaktır. sizce çiçekleri görmem ne kadar süreyi bulur arkadaşlar? İstanbul-Çekmeköy' de balkonda saksılarda yetiştiriyorum çiçek tohumlarımı. Başka birçok tür çiçek tohumları da ekmiştim 22 Nisan' da ama tecrübesizlikten o tohumların üzerini fazla kalınlıkta torfla doldurduğum ve havalar da o zaman biraz daha serin olduğu için onların filizlenmesi epey sürdü ama şimdi 8 çeşit yüzlerce çiçek filizi bir sürü kapta yükselmeye devam ediyorlar. Boyları türlere ve kullandığım torfa göre değişiyor. Bazı tohumlar çok küçük oldukları için bol miktarda serpmek zorunda kaldım. Onlar biraz sıkışık büyüyecekler sanırım. Şaşırtma yapana kadar biraz itiş-tepiş olacak aralarında:)
sn. ankara merak etme yaşarlar,burda anlatıldığı gibi fıs fısla sulamaya çalıştım.şu anda canlı gibiler ama inşallah fide haline gelirler.
Sayın Ülkü süper bir fikir bu. Hazır satılan bişey değil mi kullandığınız malzeme. Sanırım daha farklı bir şeklini görmüştüm satala kasesi gibi bir şeyin dışında. Bununla bence petunya da çok güzel olur. Bir de yukarı asınca çiçek topu gibi olur. Güle güle büyütün
Sayın a1919, bu sepeti şok marketten 1 TL' ye aldım. Fidecikleri dün diktim, yakında toparlanırlar sanırım.
Hiç bu renk bir kedi tırnağım olmadığı için dayanamadım aldım. Bundan bol bol tohum toplayıp seneye kendim yetiştiricem.
http://i42.tinypic.com/do5ffr.jpg
Bunlar da tohumdan yetiştirmeye çalıştıklarımın bir kısmı.
http://i40.tinypic.com/hvuqs7.jpg
melikesarı
16-05-2010, 18:19
Sayın ÜLKÜ çok güzel olmuş büyümüş çiçeklenmiş hali muhteşem olacak gibi gözüküyor. Çiçeklerinizi nasıl yerleştirdiğinizi yazarmısınız? Sularken toprak deliklerden akıp gitmiyormu?
Bakalım nasıl olacak.?
Mutlaka çok güzel olacak, ellerinize sağlık.
Ben sizin yerinizde olsam, en alttaki son iki sıra deliklerine ekmezdim, biliyorsunuz bu ipek çiçekleri yayılırlar ve sarkarlar.
Bu durumda alt sıradakiler yerlere değecek, üstten askıya alsanız, saksı içindekiler pek gözükmeyecek.
Yine de renk renk açtıklarında güzel bir görüntü sergileyecekler, güle güle büyütün.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=638247&postcount=691
Geçen yıl pet şişesinde denemiştim, bu senede bu sepet aklıma geldi. Daha zahmetsiz, toprağı sepete doldurup suladım, yandaki deliklere kürdan yardımıyla fidecikleri diktim. Sulamayı azar azar yapınca problem olacağını zannetmiyorum. Arkadaşlar beğenmenize sevindim.
Güler hanım, bir sepetim daha var. Önerilerinizi o sepette uygulayacağım. Teşekkür ederim.
venus_trap
17-05-2010, 15:45
Merhabalar; bende çimlendirmeyi denediğim tohumlarım çimlenme konusunda başarılı oldum ancak daha sonradan hepsi daha 2 yaprak iken soldular nedeni nedir yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
melikesarı
17-05-2010, 16:10
Ülkü hanım teşekür ediyorum açıklamanız için bende deniyeceT tohum bekliyorum. Tabi onları çimlendirip fide elde etmeyi başarabilirsem.
acemifüsun
19-05-2010, 15:27
Bu yıl Nisan başı gibi tohumdan çimlendirdiğim kedi tırnakları çoştu:)
Sayın acemifüsun kedi tırnaklarınız çok güzel.=)Ben tohumları Mart ayında ekmeme rağmen sizinkilerin yarı büyüklüğüne ancak ulaştı.1,5 ayda böyle güzellik,harika...Bu da sanırım İzmir'in sıcak,güneşli günlerinden olsa gerek.Güle güle büyütün.:)
acemifüsun
19-05-2010, 21:37
Teşekkür ederim sevgili Dilse, evet güneş ve sıcak istiyorlar:)
Sevgili acemifüsun,
Ne güzel yetiştirmişsin ipekleri, kutluyorum canım.
Ben de bu sene tohumdan yetiştirmeyi deniyorum. İlk ektiğim tohumlarda geriye pek bir şey kalmadı gibi. 2-3 tane 4 yapraklı minişler var. Yeniden tohum ektim, çimlendi. Hala 2 yaprakları var ve çok cılızlar. Adam olacaklar mı diye kara kara düşünmekteyim.
acemifüsun
19-05-2010, 22:07
Sevgili maki01 teşekkür ederim:) 2-3 adet fide bile güneşle birlikte inanılmaz gelişiyor, şaşırıp kalıyorsunuz. Geçen yıl tohumdan ancak tek bir fide yetiştirebilmiştim, daha sonra orta büyüklükte bir saksıyı doldurdu, renk renk çiçekleri ile bizi sevindirdi:)
k_donmez
21-05-2010, 20:02
Gelde İzmir'lileri kıskanma. Neyse bizdekiler de bayağı geliştiler. Yakında tomurcukları görürüz.
Benim tohumdan yetiştirdiklerimde iyice gelişti, tabi yetişmiş aldığımda çiçeklendi :D
Sayın asya- çok güzel çiçek açmışlar,kendi yetiştirdikleriniz de oldukça güzel büyümüş.=)Sol taraftaki bitki de gözüme takıldı,çok şirin duruyor.:) İsmi nedir acaba?Kedi tırnağına yakın gözüküyor.
Sn. Dilse teşekkür ederim, iki yanında duranda sukullent türlerinden, soldaki olanın adı sedum anglicum. Bende bu sene sahip oldum gelişimi çok güzel gidiyor bakalım. tohumdan yetiştirdiğim kedi tırnaklarım biraz sıkış sıkış oldu ama ayırmaya cesaret edemiyorum gelişim yavaşlar diye.
Çok diri duruyorlar ama,bu sıklıktan etkilenmicek gibiler.Ben de bu sene sık dikmişim,hem de çok...Kıyamadım çoğuna,minicikken tek tek ayırdım ama yine çok sık oldu,sanki hiç seyreltilmemiş gibi.:oSanırım bu yüzden,biraz da Ankara'da havaların son zamanlarda çok yağışlı olmasından,geçen seneki kadar güzel gelişmediler.Büyüyorlar ancak yaprakları yumuşak ve eğik.:(Bir tanesinde tomurcuk var ama bakalım çiçeği nasıl olacak.:confused:Diğer saksılarımda daha seyrek olanlar da bunlara göre iyiler,daha sıcak ve güneşli günlerle birlikte düzelecekleri umuduyla bekliyorum.:rolleyes:
149280
Bunlarda benim kediciklerim :) çok zayıf görünüyorlar ama
Sn. ankara küçükler ama iyi görünüyorlar, havaların ısınmasıyla dahada hızlı büyüyeceklerdir en azından benimkisimöyle oldu :p
Sn. ankara küçükler ama iyi görünüyorlar, havaların ısınmasıyla dahada hızlı büyüyeceklerdir en azından benimkisimöyle oldu :p
İnşallah Sn.asya- :) merakla bekliyorum.Başta çok incelerdi ölürler diye düşünüyordum ama güçlü çıktılar,her gün fısfısla suluyorum diğer türlü ölüyorlar.
k_donmez
10-06-2010, 11:23
Bendeki ipekler de gelişerek tomurcuk oluşturdular. Şelalenin üstündeki saksı gözünü doldurdular. Artık çiçekleri bekliyorum.
renklerini çok beğeniyorum
ilksenozturk
15-06-2010, 07:45
maşallah sizinkiler çok güzel gelişmişler.
benimkiler daha çok küçük:( aynı saksıya diktiğim diğer çiçeklerim güneşlerini kapatmaya başladı ve onların da büyümesi yavaşladı. inşallah sizinkiler gibi olur
k_donmez
16-06-2010, 11:06
Açmaya başladılar. Sabah açan çiçekler sıcağın etkisiyle öğleden sonra kapanıp ertesi güne soluyor. Her sabah taze çiçekler görüyorsunuz.
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim Kedi Tırnakları.;) İlk iki resimde daha Ankara'da yağan o eşi benzeri görülmemiş doluya yakalanmadan...:( Dolu birçok tomurcuklu dalı kırdı ve seyreltti maalesef.:mad:Neyse ki toparlandılar.:D
Bunlar da diğer güzel çiçekleri.;)
k_donmez
28-06-2010, 19:29
Şelalenin üzerindeki saksıyı doldurdular.
Sayın k donmez çok çok güzel olmuşlar.:)Hepsi aynı zamanda olgunlaşıp açınca da çok daha güzel bir görüntü oluşuyor.Adeta renk cümbüşü...=)
Sn. kdönmez bende bayıldım çok güzel görünüyorlar. Maşallah :)
gülendam
29-06-2010, 11:40
Bende çiçeklerine dayanamayıp çiçekçiden pembe,beyaz ve sarı renklerini aldım. Bu çiçekler mevsimlik değil mi? Kışın tamamen yok oluyorlar yani? Bir de Sayın Ülkü fikrinizi gerçekten beğendim. Harika. Açmış hallerini hayal ediyorum şimdiden.
Sayın desinatör, çiçekleriniz gerçekten harikulade tebrik ediyorum.
Neslihan Baş
29-06-2010, 15:52
benim bayram şekerlerim.Adını öyle koydum ;)
Gerçekten bayram şekeri gibiler,çok güzeller.=)
Her sene muhakkak ekmek lazım derken bu sene telaştan koşuşturmadan unuttuk kedi tırnaklarını. Belki de saksı diplerinden kendi kendine fışkıracak diye düşünüyorduk; ama bu sene ne olduysa sağdan soldan fışkırmadı. Birkaç çiçeğin dibinde gelişenleri zar zor bulup ayrı saksıya diktik ve onlar geliştiler.
Bir saksı şansa bakın ki tamamen beyaz çıktı (oysa tamamen beyaz bitkiyi bulmak zordur); diğeri de pembe-sarı karma. Oysaki geçen sene her renkten vardı.. Elimde tohum da vardı bolca nasıl ihmal ettik bilmem. Pazardan yetişmişlerini alırız artık ne yapalım..
imiathiel
03-07-2010, 09:29
bendekilerin de hepsi sadece pembe ve beyaz.. beyazdan bol bir şey yok yani.. ama turuncu sarı da istiyorum, vakit bulsam seraları dolaşacağım. :D
Sanırım beyaz renk çekinik olarak taşınıyor.Bende de beyaz renk geçen sene ve ondan önceki sene hiç yokken,tohumlarından çimlendirdiklerimde bu sene beyazlar çıktı.Ama çok güzeller gerçekten.Yavru ağzı ve lila da tıpkı beyazlarda olduğu gibi sonradan çıktı.İki renk karışık çıkanlar zaten oluyor hep,farklı renkte çiçeklerin tozlaşmasından.Çok renkli ve sürpriz yapmayı seven bir çiçek.:)
imiathiel
03-07-2010, 10:14
Şu taşınma işlerimiz bitsin, kedi tırnaklarının aranjmanını farklı yapacağım. Açık balkonu şenlendirecekler bu sefer :D
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 10:23
Arkadaşlar,
Kedi tırnağı fidesini uygun bir fiyata satan bir yer mı İstanbul'da çünkü epey miktarda almak istiyorum bu çiçekten.
kedi tırnaklarım hala çiçeklenmedi tomurcukta yok :(
158463
Sayın ankara,
Geç mi ekmiştiniz tohumları? Bence oldukça sağlıklı görünüyorlar. Merak etmeyin açarlar yakında. Benimkiler de havalardan biraz geç gelişti bu sene. Yaklaşık 15 gün önce açtı ama geçen seneden dökülen tohumlardı.
Sayın ankara,
Geç mi ekmiştiniz tohumları? Bence oldukça sağlıklı görünüyorlar. Merak etmeyin açarlar yakında. Benimkiler de havalardan biraz geç gelişti bu sene. Yaklaşık 15 gün önce açtı ama geçen seneden dökülen tohumlardı.
Sn.a1919 tohumları ne zaman ektiğimi hatırlamıyorum ama bekliyorum heyecanla :)
Kedi Tırnağı
04-08-2010, 23:32
164269
Mayıs ayında ektiğim tohumlar, ektiğim sığ kaplarda bir türlü büyümemişti. Hatta bir çoğu öldü. Yanlışlıkla devirdiğim bir kaptaki bir kaç minnacık filizi olduğu gibi küçük bir saksının üzerine koymuştum. O biraz daha gelişti. Bugün, fotoğraftaki saksıdan daha büyük bir saksıya aldım. Çiçeklerini görmek nasip olur mu acaba:(
Yıllar önce vardı benim de. Yetiştiren arkadaşlar da bilir, güneşe bayılır.
Arkadaşlar güneş yoksa çiçeklenmesinide hızlıca büyüyüp dallanmasınıda unutum... Ayrıca suyuda çok seviyor. Ara vereceğiniz npk gübresi mükemmelleşmesine sebeptir:p...
Kedi Tırnağı
05-08-2010, 16:59
164456
Kedi tırnağımı daha büyük saksıya alıp bu fuşya sepete koydum. Başlıktaki arkadaşlardan birisinden aşırdım bu sepet fikrini. Ben içine doğrudan dikemedim. Saksılı halde koydum. Saksısını da büyüttüğüm için umarım hızla gelişip çiçeklenir.
freesiaN
06-08-2010, 11:05
Merhaba benim de mayısın ortasında ektiğim ipek çiçeklerim temmuzun ortasından beri sürekli çiçekleniyor.Ayrıca çok tohum attığımdan çok sıklardı sürekli seyreltme yaptım,tek saksıdan üç saksıya çıktı.
Bu arada bizim oralarda ipek çiçeklerine çingene düğünü diyorlar:)
freesiaN
06-08-2010, 11:11
Bu da minişlerimin bir pozu ;)
164593
çok canlı görünüyorlar..)
fatma sunay
08-08-2010, 11:21
164879
164880
164881
164882
164883
fatma sunay
08-08-2010, 11:27
164888
164889
164890
164891
fatma sunay
08-08-2010, 11:31
164892
164893
164894
fatma sunay
08-08-2010, 11:41
164898
164899
freesiaN
08-08-2010, 12:44
Teşekkürler sevgili hüzün.
Sevgili fatma sunay sizin ipeklerinizde bir harika ve de bahçe dzenlemeniz çok hoş olmuş,çaydanlıkları da unutmamak lazım.Maşallah...:)
Merhabalar, uzun zamandır terasımda olan çiçeğim son 15 gündür yeşil dalları koyu renk aldı ve güçsüzleşti :( sebebini bilmiyorum nedendir.
Akşam üzeri hergün düzenli olarakda suluyorum.
Hatta yakından çekilen fotografta pembe olan dlaın beyaz olan daldan ne kadar farklılaştığını görebilirsiniz.
Acaba kökünde çürüme olduda topraktan ayrılmak üzere midir acaba diye düşünüp biraz dip kısmını inceledim ve azıcık yukarı doğru çektim. Gayet sağlam görünüyor.
acemifüsun
19-08-2010, 19:02
Bence çiçekleriniz gayet sağlıklı, sanıyorum güneşten de korunuyorlar, dalları yemyeşil:) Benimkiler nerdeyse tam gün güneşte olduklarından dallar sarıya yakın açık yeşiller, budayıp, gençleştirmeyi düşünüyorum.
NazMurat
25-08-2010, 02:01
veee benim kedi tırnağım kendi saksı arajmanımla huzurlarınızdaaa :dilli:
sepette nasıl ama?
turuncu ve katmerli pembe
ve henüz bu saksıya alınmamış olan ebruli, beyaz, sarı renklerde de var.
onlar da açınca saksı görünmeyecek :D
NazMurat
25-08-2010, 09:43
teşekkür ederim cellin
tabii eklerim, bu yıl geçiyorlar artık ama umarım yetişir.
hem her delikten çıkarsa ben de rahat ederim, kökler tutar toprağı daha az toprak dökülür altına. :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.