PDA

View Full Version : Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora)

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

mavisedir
25-08-2010, 13:13
Balkonumu iki senedir yaz çiçekleriyle dolduruyorum kimi bitleniyor ,kiminin zamanı geçiyor kuruyor.Tek ayakta kalan ipek çiçeklerim oluyor.O yüzden çok seviyorum bu çiçeği.

asya-
25-08-2010, 18:47
bunlarda benim şekerlerim ;)

imiathiel
01-09-2010, 14:25
Benim kediciklerimin keyfi kaçıyor yavaştan, açık yeşile dönmeye başladı gövdeleri. Mevsimi mi bitiyor acaba? Tohum alsam mı yoksa beklesem mi biraz daha?

ilksenozturk
01-09-2010, 15:18
çiçek açtıkça tohum veriyor zaten, hiç beklememek lazım. yağmur zamanlarına çok kalmadan alın tohumları, istanbul'un havası belli olmaz :)

imiathiel
02-09-2010, 08:54
İstediğimden de fazla tohumum olmuştu zaten, solmuş çiçekleri koparmaya yetişemiyorum her zaman :) eh ben de son demlerini yaşayan kediciklerimin tohumlarını alayım da seneye saklayayım^^

ilksenozturk
02-09-2010, 09:17
ben de yetişemiyorum onlara. dün baktım çiçeği geçmiş tohum kapsülü var, bugün baktımi kapsül açılmış bile :)
kedi tırnağı beni çok sevindiren bir çiçek oldu, seneye daha fazla ekmeyi planlıyorum

özlem11
02-09-2010, 10:22
Saksının altna gazete açın arkadaşlar. Dalları hafifçe sallayın olgun tohumlar düşüyor zaten. Benimkiler tabiri caize azmış durumda:D

sebahat56
03-09-2010, 12:31
Selam arkadaşlar ben de keditırnaklarını çok seviyorum ve denediğim bir şey var ki sizlerle paylaşmak istedim belirlediğim renkleri daha sonra tohumları kuruduğunda rahatça renklerine göre alabilmem için üzerlerine aynı renk kurdeleler bağladım açan çiçeklerini tozlaşmayı sağlamak için birbirine hafifçe dokundurdum ve o tohumları ertesi yıl ayrı saksılara ektiğimde kırmızı ile beyazdan aldığım tohumlardan çıkan çiçeklerin mesela beyaz dalgalı kırmızı olarak açtıklarını gördüm denemenizi tavsiye ederim yeni üye olduğum için resim yüklemeyi bilmiyorum ilerde yüklerim inşallah

kasap.94
03-09-2010, 13:03
Bunlarda benim ipeklerim. Hersene kendileri biter gelen bütün komşularım söker yinede bitmiyor. Milyonlarcasıda bana kalır

mavisedir
03-09-2010, 13:30
Paylaşımınız için teşekkürler sebahat56. Tohumları toplamıştım ben ama bu söylediğiniz işlemi yaparak tekrar tohum alıcam sanırım.

sevgisogut
03-09-2010, 14:41
merhaba sonbharda **** **** kısın acan balkonda saksıda bakılacak cıcekler **** tohum varsa banada gondermısınız sevgıler

sevgi

sakagun
03-09-2010, 15:49
Turuncu ipek çiçeğim.

DilSe
05-09-2010, 14:58
Sayın sebahat56 tebrikler.=) Böceklerin,rüzgarın yaptığını siz deneyip,başarmışsınız.Bir şey daha,beyaz renk kedi tırnağının pek olmadığından bahsediliyor.Bu seneye kadar bende de yoktu.Bu sene çıkınca ben de başta şaşırdım.Ama sonra düşündüm ki beyaz renk bu bitkinin genlerinde çekinik olarak taşınıyor olabilir.Dolayısıyla beyaz renk çiçek az bir olasılıkla ortaya çıkıyor.İki farklı renkte ama genlerinde beyaz renk genini taşıyan çiçeklerin tozlaşmasıyla beyaz renk ortaya çıkıyor sanırım.:)

Sevgi Durul
07-09-2010, 21:48
İpeklerimden görüntüler,
169672
169673
169674
169675

kollama
08-09-2010, 00:01
benim ipeklerim, beğenirsiniz umarım

kollama
08-09-2010, 00:02
ipeklerimden devam arkadaşlar....

kollama
08-09-2010, 00:04
bakalım hangisini beğeneceksiniz...

kollama
08-09-2010, 00:05
bunlarda son ipekler

yağ-mur
08-09-2010, 01:20
bunlarda son ipekler

tabi ki beyazı çok beğendim her zaman başka bir güzel gelir bana beyaz güle güle büyütün çok güzeller;)

kollama
09-09-2010, 15:06
tabi ki beyazı çok beğendim her zaman başka bir güzel gelir bana beyaz güle güle büyütün çok güzeller;)

sağl kardeşim

türkansultan
09-09-2010, 18:18
Hepsi birbirinden güzel,güle güle büyütün .

Kerim48
26-09-2010, 10:52
Selam,
Balkonumuzda yetiştirdiğimiz ipek çiçeğimizin (kedi tırnağı) yaprakları siyah renkte minik böceklerle kaplanıyor. Ayrıca bu böcekler tohum da bırakıyorlar gibi. Yıllardır ipek çiçeği yetiştiririz ama ilk defa böyle bir durumla karşılaştık. Bu ipek çiçeklerinde görülen bir hastalık mıdır? Nasıl yokedebiliriz? Bilgi verebilirseniz çok seviniriz.

Kerim48
26-09-2010, 10:53
Balkonumuzda yetiştirdiğimiz ipek çiçeğimizin (kedi tırnağı) yaprakları siyah renkte minik böceklerle kaplanıyor. Ayrıca bu böcekler tohum da bırakıyorlar gibi. Yıllardır ipek çiçeği yetiştiririz ama ilk defa böyle bir durumla karşılaştık. Bu ipek çiçeklerinde görülen bir hastalık mıdır? Nasıl yokedebiliriz? Bilgi verebilirseniz çok seviniriz.

nimehnu
26-09-2010, 13:56
Merhaba. Arkadaşlar ipek çiçeği tohumu aldım. Fakat paketin üzerinde aynen şöyle yazıyor. ŞELLAKİ (ipek çiçeği). şellaki ne demek?

acemifüsun
26-09-2010, 15:43

Yakından bir fotoğrafını eklesiniz. Büyük olasılık akarlardır.

Kerim48
26-09-2010, 16:35
Ok. Bi' ara çekip eklerim. Ama toplu iğne başı büyüklüğünde, siyah böcekler.. kanatları da var sanırım. Eğer akar ise nasıl bir uygulama yapılıyor çiçeğe? Bilginiz var mı? Ne kullanabilirim? Gittikçe yayılıyor çünkü.(Cevapladığınız için teşekkürler bu arada)

a1919
27-09-2010, 08:26
Sayın Kerim48,
Benim iperklerde de aynı şey var. Geçen sene de bu zamanlar olmuştu. Zaten çiçekler artık geçti yaprakları da sararmaya başladı diye hepsini sökmüştüm. Bu sene saksıya dökülenlerden tekrar kendisi çıktı. Bu zamana kadar da böcek falan yoktu. Yani sanırım çok problem edilecek bir durum değil. Bu sene de aynısını yapıp saksıdaki ipekleri söküp saksıları kaldıracağım. Seneye baharda tekrar çıkarlar :)

Kerim48
27-09-2010, 19:11
Sayın Kerim48,
Benim iperklerde de aynı şey var. Geçen sene de bu zamanlar olmuştu. Zaten çiçekler artık geçti yaprakları da sararmaya başladı diye hepsini sökmüştüm. Bu sene saksıya dökülenlerden tekrar kendisi çıktı. Bu zamana kadar da böcek falan yoktu. Yani sanırım çok problem edilecek bir durum değil. Bu sene de aynısını yapıp saksıdaki ipekleri söküp saksıları kaldıracağım. Seneye baharda tekrar çıkarlar :)

Endişelenecek bi' durum olmadığına çok sevindim.Çürüyüp gitmelerinden korkuyordum. Teşekkür ederim yardımınız için. Bu durumda ben de ipekçiçeğimi bi süre sonra(açmaya devam ediyo'lar şu sıra) budayayım o zaman.;) Tekrar teşekkürler.

iremmsude
03-03-2011, 11:15
2 gün önce ektiğim kedi tırnakları tohumlarım çimlenmiş ama çok cılızlar acaba erkenmi ektim. Bol güneş alan bir yerde kalorifer peteğinin üstünde duruyordu hemen yerini değiştirdim.Akşama resim eklerim

acemifüsun
03-03-2011, 18:02
2 gün önce ektiğim kedi tırnakları tohumlarım çimlenmiş ama çok cılızlar acaba erkenmi ektim. Bol güneş alan bir yerde kalorifer peteğinin üstünde duruyordu hemen yerini değiştirdim.Akşama resim eklerim

Tabii çok erken ekmişsiniz. Şehir olarak Muş gözüküyorsunuz, o bölgemizin coğrafi şartları için çok çok erken.

iremmsude
03-03-2011, 21:06
inşallah yetişirler dayanamadım ektim

195187

iremmsude
03-03-2011, 21:09
Bu çiçeği ilk ekişimdi bu kadar erken çıkacağını tahmin edemedim.sabah iş yerime götürdüm ev daha sıcak büromun sıcaklığı normal ve sürekli güneş alıyor inşallah yaşatırım

Yılmaz Yalçın
13-03-2011, 19:15
Elinde farklı renklerde kedi tırnağı tohumu olan arkadaş varsa elimdeki tohumlarla takas yapabileceğim bir arkadaşla paylaşmak istiyorum?

srkn_demirbilek
07-04-2011, 23:43
Elinde farklı renklerde kedi tırnağı tohumu olan arkadaş varsa elimdeki tohumlarla takas yapabileceğim bir arkadaşla paylaşmak istiyorum?

Öncelikle merhaba;

Forumda yazılanları okumak daha hoşuma gittiği için nadir cevap yazarım. Geçen sene edindiğim kedi tırnakları tohumlarını ektiğimde tek saksıdan birdan fazla renkte katlı kedi tırnakları çıktı. isterseniz paylaşabilirim.

nardane
10-04-2011, 15:28
Bende kedi tırnağı yetiştirmek istiyorum.Arsız bir çiçek ,komşumdan dal alıp ekmeyi düşünüyorum.Umarım başarırım.

cıceg
17-04-2011, 01:11
Bir tanıdık bana kedi tırnağı verdi, ektim
fakat gövdeleri yeşil, acaba çiçek açarmı, biri cevap yazarsa sevinirim. Bu çiçeği çok seviyorum bahsettiğiniz kadar varsa aşık olurum bu çiçeğ ben..

acemifüsun
17-04-2011, 12:38
Gövdenin yeşil olması çok doğal. İzmir şartları için bile çiçek açması için daha erken. Sağlıklı olduktan sonra ve yeterince güneş görünce mutlaka açacaktır.
Yeni üyelerimizin aşağıdaki başlıkta kendilerini tanıtmasını istiyoruz:)
Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor
Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?

tugbacabuk
20-04-2011, 09:19
şimdi eksem olurmu mevsimi geçtimi acaba kedi tırnağının

Yılmaz Yalçın
20-04-2011, 09:20
şimdi eksem olurmu mevsimi geçtimi acaba kedi tırnağının

Ekebilirsiniz.Zaten hızlı gelişen bir bitki..

tugbacabuk
20-04-2011, 09:33
o zaman tohum istiyorum mümkünse elinde kedi tırnağı tohumu olan arkadaşlar var mı acaba?

cıceg
24-04-2011, 02:24
Tanıdığımın verdiği kedi tırnağım hala açmadı sabırsızlanıyorum.Bir hafta önce tohum alıp diktim onlarda büyümedi hiç. Koca istanbulda kedi tırnağı bulamıyorum.Bana yardımcı olurmusunuz lütfenn....

Yılmaz Yalçın
24-04-2011, 12:24
Tanıdığımın verdiği kedi tırnağım hala açmadı sabırsızlanıyorum.Bir hafta önce tohum alıp diktim onlarda büyümedi hiç. Koca istanbulda kedi tırnağı bulamıyorum.Bana yardımcı olurmusunuz lütfenn....

İstanbul'da kedi tırnağı fidesi havaların serin gitmesinden dolayı henüz piyasaya çıkmadı.Bir hafta içinde tüm çiçekçilere gelir.Tanesini 50 kuruştan satıcaklar.O zaman alırısınız ama tohumundan fide elde etmek havaalardan dolayı zor..İç mekanda çimlendirmekte bol ışık istemesinden dolayı zor oluyor.

acemifüsun
24-04-2011, 13:20
Arkadaşlar k.tırnakları için acele etmeyin. İzmirde bile, ektiğim tohumdan çıkan minicik fideler havaların serin ve yağmurlu gitmesinden dolayı çok yavaş gelişiyorlar. Sıcağı ve güneşi çok seven bir bitki, uygun koşullarda çok çabuk gelişip, çiçeklenir.

cıceg
24-04-2011, 19:06
Teşekkürler arkadaşlar, aydınlattığınız için.

sevgice
25-04-2011, 16:32
merhabalar ben kedi tırnagi cicegini tohumdan çimlendirdim. ama bayagıdır cıpcılız kıl gibiler ev ortamında sıcakda yani hergun fıs fısla suluyorum. bu çiçek ne zaman bıraz dal halıne gelir acaba bilen var mı. **** ne yapmalıyım kalınlasması icin

tesekkurler

cıceg
27-04-2011, 00:23
Sevgice evde deil balkon veya bahçeyi seviyormuş kedi tırnağı, ve bol güneş istiyormuş, bende yeni başladım yetiştirmeye. Tohumlar iki hafta oldu güneş çıkmadığından sanırım yeşermediler.

Ama 22 gün oldu acaba tohumlarda bi sorunmu vardı? Güneş kendini arada gösterdi, ama tohumlarda hiç bir hareket yok..Bekliyorum..

Yılmaz Yalçın
29-04-2011, 12:55
Ama 22 gün oldu acaba tohumlarda bi sorunmu vardı? Güneş kendini arada gösterdi, ama tohumlarda hiç bir hareket yok..Bekliyorum..

Bazen çürüyorlar.Bence çürümüşlerdir.Ya da düşük sıcaklıkta bir yerde ise o zaman çimlenmesi gecikebilir.Çimlenmesi için en az 18 derece ısı olmalıdır.

k_donmez
29-04-2011, 17:59
Bahçede geçen yıldan dökülen tohumlar 2 gündür yeşermeye başladı. Özellikle saksı kenarları daha çok yeşeriyor. Toprak ısısıyla ilgili olmalı.

cıceg
29-04-2011, 23:23
Teşekkür ederim yılmaz bey. O zaman ben tohumları olduğu gibi bırakıp, çıkacak fidelerden tedarik edeyim. Tohumlarda bi süre sıcaklarda beklesin. Zaten havalar istanbulda bu haftadan sonra ısınıyor inşallah..

cıceg
04-05-2011, 00:08
Evet benim bahçeye zaten 2 ye kadar giriyor güneş birde havalar açmadı gitti.işte bugün oldu tırnak çiçekleri tohumları yeşermedi. Fidede bulamadım hala.Aslında sorun bende azcık sabredebilsem.Çok kötü taktım uykularım kaçıyo ya..

a1919
04-05-2011, 12:23
Ankara Ulus'taki çiçekçilere kedi tırnağı fidesi gelmiş.

k_donmez
06-05-2011, 10:54
Bir kere ektiniz mi, bir daha kurtulamıyorsunuz. Dökülen tohumlar her yıl daha kalabalık olarak çıkıp o bölgeyi dolduruyorlar.:p

cıceg
08-05-2011, 20:00
Bir kere ektiniz mi, bir daha kurtulamıyorsunuz. Dökülen tohumlar her yıl daha kalabalık olarak çıkıp o bölgeyi dolduruyorlar.:p

O zaman benim bahçem, her yaz tırnak çiçeğiyle şenlenecek ,ne güzell...Bu arada tırnak çiçeği buldum hemde üç çeşit hepsi farklı renklerde.Biraz geç oldu ama tohumlarda çimlenmeye başladı. İnşallah resimlerini çekip yayınlıcam sizlerle paylaşmak istiyorum sevincimi..

Bartunç
24-05-2011, 04:15
Ben hiç bu kadar zahmetsiz bir çiçek görmedim.Allah izin verirse seneye terasımı bunlarla donatmayı düşünüyorum.

hüzün
24-05-2011, 19:33
çok çokgüzeller,
ben de zahmetsiz olduğunu düşünüyorum ama nedense bu yıl tohumdan yetiştiremedim.

asya-
26-05-2011, 17:47
Bende bu konuda şansızım, ektiğim tohumlardan hiç belirti yok, gerçi buralarda hava hep soğuk seyretti ondan olabilir mi acaba? Neyse bekliyoruz bakalım filizlendiği günleri :)

Sûz-i Dilârâ
28-05-2011, 08:50
Seradan her renkten alıp saksıya diktim ilk defa bu yıl yetiştireceğim bakalım :)

Bartunç
28-05-2011, 09:38
Hayırlısı olsun suz-i dilara.Güneşi çok sever.özel bakım istemez.suyunu eksik etmezseniz sizi fazlasıyla ödüllendirecektir...

Sûz-i Dilârâ
28-05-2011, 09:59
Bartunç, hava müsait olursa bütün öğleden sonra güneş alıyor, bu bahar yağmurlarda bol yağmur suyu depoladım. İran'dan çölden kalkan tozlar yağmurla buraya iniyor, üniversiteden bir profesör tvde bu suyun çok faydalı olduğunu söylemişti. Ben de bu suyla suluyorum çiçeklerimi.

marjinalmenekse
28-05-2011, 10:27
benimde artık kedi tırnağım var ...sarı sarı açmış canım benim...

ilksenozturk
30-05-2011, 07:25
benim şubat ayında kapalı balkonda tohumlarını ekdiğim kedi tırnaklarım anca kendilerini göstermeye ve toparlanmaya başladılar. eminim havaların iyice ısınması ile beraber coşacaklardır. tek bir saksım ise daha da geriden gidiyor. tohumu henüz çıkmayan arkadaşlar endişelenmesin, bu çiçek nazsız bir çiçek, mutlaka çıkacaklardır.
bazı arkadaşlar farklı renkler istemişler; benim geçen yılkiler aynı daldan bile farklı renklerde çıkıyorlardı ve saksıları renk cümbüşüydü. yani renkleri sabit değil, farklı farklı çıkacaklardır muhtemelen.

bambu34
01-06-2011, 14:10
bende ipek çiçeğini yetıştirıyorum çok güzel çiçek açmaya başladı.ilk rengim turuncu şimdi kırmızı gelıyor:))))daha bırsürü tomurcugum var beklıyorum..

Sûz-i Dilârâ
27-06-2011, 09:29
Bir ay önce aldığım ipek çiçeklerim bu kadar oldu, her gün çiçek açıyor, saksı çiçeksiz kalmıyor tabi benim gönlümde sevinçsiz :)

umutyolcusu
27-06-2011, 09:37
Geçen yılki çiçeklerimden tohumlarını almıştım ama tohumlar yazlıkta olduğundan biraz geç ektim.Daha minicikler,size yetişene kadar 1 ay geçer her halde:)

Sûz-i Dilârâ
28-06-2011, 21:15
Olsun umutyolcusu, Bursa'da yaz daha uzun sürer, açığı ordan kapatırsın:cool:
Burda erkenden kış gelir zaten yaz da serin geçer:D Anlayacağın bahçe çiçeklerinin tadını pek çıkaramayız saksıda idare ediyoruz, güllerimiz yeni açtılar düşün artık :)

sevgice
28-06-2011, 23:36
Merhabalar. Ben bu çiçegi tohumdan çımlendirdim boyları kıbrit çöpü kadar oldular asıl saksıya aldım. Güneşe koydum olmadı gölgeye koydum gene olmadı.Öldüler maalesef.Hevesim kacdı.
Bu mevsimde birdaha denesem tutarlar mı

Teşekkurler..

Yılmaz Yalçın
29-06-2011, 08:35
Merhabalar. Ben bu çiçegi tohumdan çımlendirdim boyları kıbrit çöpü kadar oldular asıl saksıya aldım. Güneşe koydum olmadı gölgeye koydum gene olmadı.Öldüler maalesef.Hevesim kacdı.
Bu mevsimde birdaha denesem tutarlar mı

Teşekkurler..

Güneşi seven bir bitki ama sizinki başka nedenlerle ölmüşler.Bauhouse gibi marketlerdeucuza satılıyor.(50 kuruş) Yeniden yetiştirmek yerine buralardan alırsanız bol çiçek görürsünüz.Ancak püf noktası çok az su vereceksiniz fazla su verirseniz çürür ya da çiçek açmaz.

sevgice
08-07-2011, 11:43
Merhabalar. Ben azmettim bu çiçegi tohumdan yetistiricem kısmetse. Tohumlar mini sera usulü çimlendıler. Şimdi hata yapmamak adına ne kadar daha beklemeyim. İlkin kıbrit çöpü boyuna geldiklerinde yerlerini degiştirmişdim.Ölmüşlerdi güneşde ne zamana kadar beklemeliyim akşama kadar güneş alan biyer mi yarı gölge biyerdemi devam etmeliyim.
Yardımınız gerekli.

Teşekkürler...

a1919
08-07-2011, 12:52
sevgice çok kolay yetişen bir çiçektir bu. Asıl saksısına ekebilirdiniz. Seraya falan da gerek yok rahatlıkla çimlenir bu mevsimde. Benimkiler güney balkonun demirlerine asılı gayet güzel çimlenip büyüyorlar. Siz 6-7 yaprak olana kadar bekleyin isterseniz. Sonra saksılarına geçirin. İlk 1-2 gün biraz gölgede dursun sonra güneşe çıkartabilirsiniz. Seneye unutmayın direk saksıya :) Hatta o kadar sık çıkıyorlarki seyreltmeniz gerekiyor :) Kolay gelsin

lenavita
09-07-2011, 09:03
ben çiçek hastası olarak, en çokta bu nazlı olmayan çiçegi seviyorum, ama çokmu özeniyorum. bi turlü büyümedi, bi çiçegim var pek önemsemiyorum
oda aldı başını gidiyor. demek çok üstüne düşmiceksin. sevgiler çiçek severler

acemifüsun
09-07-2011, 12:30
ben çiçek hastası olarak, en çokta bu nazlı olmayan çiçegi seviyorum, ama çokmu özeniyorum. bi turlü büyümedi, bi çiçegim var pek önemsemiyorum
oda aldı başını gidiyor. demek çok üstüne düşmiceksin. sevgiler çiçek severler

Güneş görsün, az miktarda NPK verin, gelişirler:)

emrecan38
14-07-2011, 15:53
234075
234076

yağ-mur
17-07-2011, 00:46
ne kadar güzel görünüyor, harika olmuş

emrecan38
17-07-2011, 11:03
Teşekkürler

serhan1
14-09-2011, 16:09
Mersin , Yeniköy :p

Andora
28-09-2011, 07:34
Bolca dere kumu karıştırılmış süzek toprakta, doğrudan kalacağı saksıda çimlendiriliyor. Tohumları dere kumu ile karıştırıp tuzluk yardımı ile saksı yüzeyine serpmek daha eşit bir dağılım sağlıyor. Tohumlar örtülmüyor, sadece serpme işlemi bittikten sonra hafifçe toprağa bastırılıyor. Çimlenme için bol gün ışığına ihtiyaçları var.

Bu uygulama ile mükemmel çimlenmiş olan, yetiştirmeyi çok arzu ettiğim, rengarenk görüntüsünü çok sevdiğim bu çiçeği bu yaz iki kez çimlendirip öldürdüm. İlkinde yüzlerce tohum çimlenmiş idi saksı devrildi. İkincisinde ise sukulent türü bir çiçek olduğunu bilmediğimden fazla gelen su öldürdü. Artık bahar sonunda tekrar tohum alıp üçüncü ekimi yapmayı planlıyorum.

Aman su ayarına dikkat derim :)

SerDag
22-10-2011, 17:13
bendeki ipekler tüm yaz pek hoşnutken yazsonu bir anda bitlendiler. hem de nasıl! siyah, rezil mini mini noktalar, her köşesini bucağını sardı. ilaç kullandım temizlendi ama bitki çok zarar gördü. 1 hafta sonra bu haşerat yeniden hortladı. geriye de bendeki bu güzel resimleri kaldı.. :(

l i t t l e gardener (http://littlgardener.blogspot.com)

sabırsız0606
16-12-2011, 12:51
bende ektim ama saksımdan 2 yapraklı yeşil gövdeli bir bitki büyüyor şimdi sizinkileri görünce kedi tırnağı olduğundan şüphelendim acaba bendeki ne birde dibinde dikkatlice bakınca görülebilen kırmızımsı 2 yaparaklı bişi var hangisi kedi tırnağı anlamadım biri çabuk çıktı büyüyor diğeri ise küçücük yardım edermisiniz

üzüm
16-12-2011, 15:44
Sayın sabırsız0606,

Güzel Türkçemizi doğru kullanmaya, imlâ kurallarına dikkat etmeye özen göstermekteyiz. Lütfen siz de bu hususa dikkat ediniz.

Önceki mesajlarda yeni çimlenmiş ipek çiçeği fotoğrafları mevcut; onları inceleyerek karar verebilirsiniz.

sabırsız0606
24-12-2011, 00:57
kedi tırnaklarım çıkmadı galiba baharı beklemem gerekiyor sıcağı seven bir bitki ise ankarada bu çok zor görünüyor :) teşekkür ederim

sabırsız0606
24-12-2011, 01:02
:rolleyes:birde çiçeklerinizde yeşil yaprak biti oluşmuşsa muhteşem bir formül vermek istiyorum: yazın kurutulan küçük acı süs biberlerini 1 su bardağı suda kaynatıp acısını tamamen suya bırakana kadar karıştırdıktan sonra süzüp bir kaba alalım ve yapraklarına sprey yardımıyla sıkalım 3 gün sonra bir kez daha bu ilaçla ilaçlama yaparsak kesin sonuç alıyoruz. hemde doğal bir ilaç. karanfillerimde işe yaramıştı yalnız çok aşırıda kullanmayalım:)

nardane
01-01-2012, 14:08
Benim ipek çiçeğim kurudu ,komşudan alıp direk toprağa ektim .

Rana+miraç
10-02-2012, 21:30
Merhaba .Karlı kış günlerinde güzel çiçeklerimin özlemini resimleriyle gideriyorum.Umarım sizinde hoşunuza gider.

hüzün
16-02-2012, 18:56
çok çok güzeller, bu yılki resimlerini de ekleyin lütfen:)

hüzün
19-02-2012, 18:18
Güney tarafı camla kapalı olan balkonumdaki çiçeklerimin topraklarından minik keditırnağı fideleri görünmeye başladı arkadaşlar.:)

Rana+miraç
19-02-2012, 21:25
Sanırım Hatay'da olmanızın avantajı.Burada soğuktan hiç bir bitki tohumu yeşermeyi başaramaz bahara dek. Eski kedi tırnağı saksılarında dökülenlerden mi fideler çıkmış yoksa ektiğiniz tohumlardan mı? Ben tohum topladım henüz ekmedim geçen seneki saksılarda kendiğinden çıkarmı diye merak ediyorum.Benim annem bu çiçekleri kızdankız diye isimlendirirdi.Genç kızlardan bile güzel anlamında.

hüzün
20-02-2012, 18:45
Eski tohumlardan dökülenler çıkmış ben yenilerini de serpmiştim ayrı saksıya şimdi onları da bekliyorum.Kızdankız ha? çok hoş bir isimmiş.açmış hallerini dakikalarca seyredebilirm çok seviyorum rengarenk hallerini.BU siteyi de kedi tırnakları sayesinde bulmuştum.:)

Rana+miraç
20-02-2012, 20:23
Bende çok seiyorum bu güzel çiçeği bana ayrıca çocukluğumu, minik yoğurt kaplarında pencerenin kenarında yetiştirdiğim kedi tırnaklarımı hatırlatıyor.Öyle güzel ve alçakgönüllü ki hiç özel bakım istemeden kapris yapmadan her yeri harika güzelliğiyle donatıyor. Geçen sene BİM'den tohumları almıştım.Haziran ayından sonra ektim ama yaz bitmeden resimlerdeki gibi balkonumu şenlendirdiler.Bu sene daha fazla saksıya ekeceğim inşallah .Turuncu ,sarı beyaz,pembe her renkten açtılar.

tk646
20-02-2012, 20:44
Bir ay önce aldığım ipek çiçeklerim bu kadar oldu, her gün çiçek açıyor, saksı çiçeksiz kalmıyor tabi benim gönlümde sevinçsiz :)

Çiçeklerinize bayıldım 3 yıldır denememe rağmen benimkiler hiç büyümedi tohumu ne zaman ektiniz acaba birde adı varmı tohumun markası falan?

tk646
20-02-2012, 21:26
Bende çok seiyorum bu güzel çiçeği bana ayrıca çocukluğumu, minik yoğurt kaplarında pencerenin kenarında yetiştirdiğim kedi tırnaklarımı hatırlatıyor.Öyle güzel ve alçakgönüllü ki hiç özel bakım istemeden kapris yapmadan her yeri harika güzelliğiyle donatıyor. Geçen sene BİM'den tohumları almıştım.Haziran ayından sonra ektim ama yaz bitmeden resimlerdeki gibi balkonumu şenlendirdiler.Bu sene daha fazla saksıya ekeceğim inşallah .Turuncu ,sarı beyaz,pembe her renkten açtılar.

Bende o aylarda dikiyorum ancak maalesef olmuyor nedeninide bulamadım sizin balkonada bayıldım bu arada.

Rana+miraç
21-02-2012, 17:40
Sn. tk646 Ben tohumları geç kalmış olmama rağmen haziranda ekmiştim.Ektikten sonra devamlı suladım tohumların kuruması halinde yeşermiyorlar.Haziran sıcak bir ay bu sene mart ya da nisanda ekeceğim.Diyarbakır'da yaşıyorsunuz galiba oralar haziranda çok sıcak olur belki o yüzden başarılı olamamışsınızdır.Önümüzdeki günlerde tohumlarınızı ekip kuytu bir yerde hafif nemli halde yeşermesini beklemenizi tavsiye edeceğim. Ben tohumlarımı Bim'den almıştım.Yakında yine tohum satışı olur diye umuyorum.Bol çiçekli günler...

hüzün
21-02-2012, 18:11
benim serptiğim kedi tırnağı tohumları çimlenmeye başladı arkadaşlar uygun sıcaklık ve nem mevcut şu anda benim balkonumda..
ha bu arada balkonunuza baıldım Rana+miraç

tk646
21-02-2012, 18:34
Bahçemdekilere hiç dokunmadım inşallah kendiliğinden açarlar. Yarında ilk iş yeni tohum alıp tekrar balkonda saksılara dikmek olsun. ;)

Gazi Barış
22-03-2012, 20:50
bir kere ektinmi daha ekmeye gerek yok, tohumları çok küçük olduğundan ve çok fazla ürettiği için kendiliğinden her yere dağılıp yetişiyor...
nasipse yeni üye olduğum için bu seneki tohum takasına yetişemedim yalnız birdahaki takasta 4-5 rengi paylaşıcam...
çok isteyen olursa bikaç arkadaşıma karışık renkteki tohumlarımdan gönderebilirim!

özlem11
23-03-2012, 07:35
Normal alınmış paketlerde zaten her rengi mevcut:)
Kaldıki arılar sağolsun aşılayınca her rengi çıkıyor... Ve yalın kattan ziyade katlı türleri daha hoş gözüküyor. Ben özellikle tohum toplamadım hiç. Ama haftada bir annem saksının altına gazete serip sallardı ve o tohumdan bir sürü bitki çıkardı:)

Gazi Barış
23-03-2012, 22:48
Kaldıki arılar sağolsun aşılayınca her rengi çıkıyor... Ve yalın kattan ziyade katlı türleri daha hoş gözüküyor. Ben özellikle tohum toplamadım hiç. Ama haftada bir annem saksının altına gazete serip sallardı ve o tohumdan bir sürü bitki çıkardı:)

tohumları toplamamın nedeni ekmekten ziyade hertarafa saçılıp zayi oluyorlar, kıyamadığımdan birkısmını toplamıştım. diğer bitkilerin diplerinde çıkıyorlar, ayrıca bir saksıya ekmeme gerek kalmıyor.
Aşılanma konusunda haklısın, kendiliğinden yıldan yıla değişik renklere bürünüyorlar.

elifnaz
24-03-2012, 21:37
selamlar umarım bende kedi tınağı tohumunu bulabilirim. Bursa da nerede satıldığını bilen var mı?

Rana+miraç
24-03-2012, 22:42
Sevgili elifnaz geçen sene BİM'den kedi tırnağı tohumu almıştım.Bu sene 30 mart'ta BİM'de tohum saksı ve çiçek satışı olacak. Belki yine bulunabilir.

Gazi Barış
25-03-2012, 00:07
selamlar umarım bende kedi tınağı tohumunu bulabilirim. Bursa da nerede satıldığını bilen var mı?

Bulamazsanız özelden mesaj atarsanız posta yoluyla içinde 5 renk bulunan karışık tohumlardan gönderebilirim.

elta
25-03-2012, 18:07

Merhaba,
Ben dün Bauhaus'tan aldım. Diğer yapı marketlerin tohum reyonlarında da var.

dünyam1
30-03-2012, 17:48
Sevgili elifnaz geçen sene BİM'den kedi tırnağı tohumu almıştım.Bu sene 30 mart'ta BİM'de tohum saksı ve çiçek satışı olacak. Belki yine bulunabilir.Bugün bimden katmerli ipek çiçeği, 5 paket toprak,4adet dikdörtgen saksı,çeşitli çiçek tohumu,eldiven,bitki budama makas aldım hepsi çok ucuza geldi..:D

Kıbrıs_Doga
04-04-2012, 17:55
Merhaba arkadaşlar :)
Ben iki sene üst üste çiçekçiden paket paket kedi tırnağı tohumu aldım fakat sonu hüsranla sonuçlandı çimlenme olmadı bu sene de baktığımda çiçekçi kapatmış :D Rica etsem çelik veya tohum gönderebilir misiniz aceba? Teşekkür ederim.

Gazi Barış
04-04-2012, 22:36
ben gönderebilirim fakat normal posta zarfıyla ile ne kadardır kıbrıs, bilemiyorum!

Kıbrıs_Doga
05-04-2012, 12:34
Ordan öğrenebilir misiniz? Arada çok büyük bir fark olacağnı sanmıyorum..

elifnaz
06-04-2012, 17:49
Bulamazsanız özelden mesaj atarsanız posta yoluyla içinde 5 renk bulunan karışık tohumlardan gönderebilirim.

Çok teşekkür ederim tohumları buldum ektim fakat çok cansız çıkıyorlar. Umarım toparlanırlar.

elifnaz
06-04-2012, 17:51
Bugün bimden katmerli ipek çiçeği, 5 paket toprak,4adet dikdörtgen saksı,çeşitli çiçek tohumu,eldiven,bitki budama makas aldım hepsi çok ucuza geldi..:D

Teşekkür ederim buldum ve ektim inşallah büyürler. Çok sevimliler başaramazsam tekrar ekicem

elifnaz
06-04-2012, 18:07
Merhaba,
Ben dün Bauhaus'tan aldım. Diğer yapı marketlerin tohum reyonlarında da var.

Teşekkür ederim ben de aldım fakat sanırım başarılı olamadım çok cansız ince tel gibi çıkıyorlar

elifnaz
06-04-2012, 18:10
Sevgili elifnaz geçen sene BİM'den kedi tırnağı tohumu almıştım.Bu sene 30 mart'ta BİM'de tohum saksı ve çiçek satışı olacak. Belki yine bulunabilir.

Keşke mesajınızı daha erken okuyabilseydim..(Forum sayfasını çözmekte biraz zorlanıyorum.Mesajınızı yeni gördüm.) BİM'deki satışları kaçırdım maalesef. Bu arada sizin balkonu görünce ben de çimlendirene kadar tekrar tekrar deneme kararı aldım:)

Gazi Barış
06-04-2012, 21:10
Ben ayrı olarak ekmekten ziyade diğer bitkilerin diplerine ekmeyi tercih ediyorum, ayrıca bir saksı ayırma gereği duymuyorum.Bu gün saksıların diplerini karıştırdım, geçen senekilerin tohumları her yere yayılmış fırça gibi çıkmışlar; yinede toprakları karıştırdım her saksıda 1-2 tane kalsa yeter. sık olduklarında cılız oluyorlar, ne kadar seyrek olurlarsa o kadar alanı kaplıyorlar. Yinede garanti olsun diye bu sene doldurduğum saksılarla beraber diğerlerinede bolca tohum attım, duruma göre ileride seyrekleme yaparız...

zeyneperva
08-04-2012, 02:12
yaa bende istiyorum bu çiçekteeeennn :)))))

zeyneperva
08-04-2012, 02:13

:rolleyes: çok beyendim çiçeklerinizi........

özen
01-05-2012, 14:01
İpek çiçeğinden geçen yıl komşum sonbaharda pembesinden birkaç kök vemişti.Ekim sonuna kadar çiçek açmıştı.Bütün kış yeşil kaldı.Ama burada okuduğum kadarıyla bu çiçek mevsimlik sanırım.Hala da yeşil duruyor saksısında.Değişik renkleri için tohum aldım 2 defa.İlkinde çürüdü tohumların tamamı.Diğerini de 15 gün oldu ektim.Sera uygulaması yaptım.Çok cansızlar ama çimlendiler.Bunlar da çürüyecek diye korkuyorum.Seranın kapağını açtığım zaman toprak sanki kuruyor.Tamamen açık bırakmaya da korkuyorum açıkçası.Ne yapmalıyım.Yardımcı olur musunuz?

Gazi Barış
01-05-2012, 14:51
İpek çiçeğinden geçen yıl komşum sonbaharda pembesinden birkaç kök vemişti.Ekim sonuna kadar çiçek açmıştı.Bütün kış yeşil kaldı.Ama burada okuduğum kadarıyla bu çiçek mevsimlik sanırım.Hala da yeşil duruyor saksısında.Değişik renkleri için tohum aldım 2 defa.İlkinde çürüdü tohumların tamamı.Diğerini de 15 gün oldu ektim.Sera uygulaması yaptım.Çok cansızlar ama çimlendiler.Bunlar da çürüyecek diye korkuyorum.Seranın kapağını açtığım zaman toprak sanki kuruyor.Tamamen açık bırakmaya da korkuyorum açıkçası.Ne yapmalıyım.Yardımcı olur musunuz?

Resimler olmasa baska bir çiçekle karıştırıyorsun diyeceğim de tohumların çürümesi ilginç, serada yetiştirmeye gerek yok ki bu zamandan sonra. Bütün yıl yeşil kalmasıda ayrı bir ilginçlik, hiç mi kırağı don görmedi bu çiçekler! Benim saksılardaki tohumlar koca kışı dışarıda soğukta geçirip baharda kendiliğinden çimlenirken sizinkiler niye çürüyor, aşırı ilgi ve sulama olmasın...

özen
01-05-2012, 18:05
Komşumun verdiği çiçeklerin saksısını camlı balkonda bıraktım kış boyunca.Malum Antalyada don olacak kadar hava soğuk olmuyor.Tohumlar konusunda sanırım haklısınız aşırı ilgiden çürümüş olabilir. :))
bir an önce büyüsünler istiyorum.çimlendiken sonra son bir haftadır değişiklik olmadı

Rana+miraç
01-05-2012, 18:27

Sayın Özen ; Çiçeğin bütün yıl yeşil kalmasına şaşırdım. Geçen seneki çiçeklerimden tohum toplayıp ektim. Çok cansız çıktılar ben tohum ektiğim saksıyı düşürünce de toparlanamayıp öldüler. Yeniden ekmeyi planlarken geçen seneki saksıların içinden ve etrafındaki saksılarda kendiliğinden çıktılar. Çok kolay ve güçlü büyüdüler. Şimdi başka saksılara şaşırtıyorum. Saksılar kış boyu dışarıdaydı ve ben toprağını defalarca karıştırmıştım yine de yeşermelerine sevindim.
Tohumlarını gündüz gölge yerde açık bırak ve arada fısfısla sula. Çok sık olunca bir kısmı ölüyor zaten, geçen sene zorlukla 5-6 kök çiçeğim olmuştu onlarda çok güzel açtılar önceki mesajlarda resimleri var.
Bol çiçekli günler...

deryacabakis
23-05-2012, 10:03
ben bikaç gundur ipek çiçeğinin tohumunu **** çeliğini arıyorum ama bulamadım lutfen bana kedi tırnağı çeliği gönderebilirmisiniz?

perimar
23-05-2012, 10:26
Geçen sene fidesini alıp diktiğim çiçeklerinden dökülen tohumlardan ancak şimdi çimlenmeye başlamışlar; o kadar küçükler ki! Neredeyse haziran geldi. Bundan sonra gelişip bu yaz çiçeklene bilirler umarım.

Gazi Barış
23-05-2012, 14:35
ben bikaç gundur ipek çiçeğinin tohumunu **** çeliğini arıyorum ama bulamadım lutfen bana kedi tırnağı çeliği gönderebilirmisiniz?

İstersen ben göndereyim fakat şu saatten sonra çimlenip, büyüyüp, çiçek açmaları uzun zaman alır ki o da sonbaharı bulur. Bu çiçeklerin çeliği olmaz fidesi olur. elimde gereğinden fazla fide var fakat istanbula nasıl gönderilecek orası muamma!:confused:

agunay
23-05-2012, 17:03
Bende hafta başında tohumlarını ektim. Umarım geç kalmamışımdır. Çocukluğumun çiçekleri bunlar. Onlara bakıp bakıp geçmişi yad edeceğim.

Rana+miraç
23-05-2012, 17:18
Geç kaldık diye üzülmeyin.Geçen sene haziranda ektim. Ekim ayına dek harika çiçeklendiler. Bu sene fideler daha 5 cm bile olmadı hala minik minik yeni yeşeren tohumlar var. Erken çıkanların çiçekleri geçmeye başladığında yenileri yetişecek .

agunay
23-05-2012, 17:31
Geç kaldık diye üzülmeyin.Geçen sene haziranda ektim. Ekim ayına dek harika çiçeklendiler. Bu sene fideler daha 5 cm bile olmadı hala minik minik yeni yeşeren tohumlar var. Erken çıkanların çiçekleri geçmeye başladığında yenileri yetişecek .

Umarım dediğiniz gibi olur. Tohumlarını satın aldım. Üzerinde karışık yazıyordu. Şimdi merakla bekliyorum nasıl olacaklar diye. Açtıklarında ilk işim burada resimlerini paylaşmak olacak.

Gazi Barış
23-05-2012, 18:34
Benimkilerin Son Hali, tamamen geçen sene dökülen tohumlardan çıktılar, tohum olmayan bazı saksılara ekmiştim onların pek büyümeye niyeti yok, minicikler...
299533 299534 299535

deryacabakis
24-05-2012, 09:26
saol gazi barış tohum buldum eminönunde ve ektim dun umarım cıkarlar, bu cıceklerı cocukluğumda hep saksıda yetiştirirdim sonrasında kaybettım bı sekılde şimdi de çok istiyorum tekrar yetiştirmeyi

Anzac
04-06-2012, 16:26
Birkaç gündür güneşi gördükçe daha da bir coştular...

aydilem
04-06-2012, 21:37
selam arkadaşlar ben geçen sene peyzajdan fide halinde kedi tırnağı almıştım. Bu sene tohumları kendiliğinden çimlendi. Ama bana hibrit tohumdur çimlense bile çiçek açmaz diyorlar sizce doğru mu?

Gazi Barış
05-06-2012, 17:54
selam arkadaşlar ben geçen sene peyzajdan fide halinde kedi tırnağı almıştım. Bu sene tohumları kendiliğinden çimlendi. Ama bana hibrit tohumdur çimlense bile çiçek açmaz diyorlar sizce doğru mu?

Bu çiçeğin hibrit tohumu olduğunu hiç duymadım, olmasınada gerek olacağını hiç sanmıyorum. Gönlünüzü rahat tutun; açar.

aydilem
07-06-2012, 01:44
çok teşekkür ederim sayın gazi barış bunu duyduğuma çok sevindim bende umutluydum ama yinede birilerinin olur'una ihtiyacım vardı:)

lenavita
15-06-2012, 06:33
arkadaşlar *** ,ben tohum ekerken **** çiçeklerin saksısına bi kömür parçası attıgımda çiçek daha iyi yatişiyor.sevgiler

arıkuşu
15-06-2012, 11:40
arkadaşlar *** ,ben tohum ekerken **** çiçeklerin saksısına bi kömür parçası attıgımda çiçek daha iyi yatişiyor.sevgiler

Sayın Lanavita, odun kömürü olur mu?

hberbul
15-06-2012, 13:35
Bunlar tohumdan ektiklerim,şuan çiçek açmak üzere...
309165

Bunları da fide olarak aldım...
Bakımları gerçekten çok kolay yeni başlayan biri olarak beni mutlu ediyorlar...

309164

309166

309167

sevgice
15-06-2012, 15:53
Bu güzel çiçek iyi hoş da bir süre sonra siyah bit istilasına ugruyor. Sizinkilerde böyle oluyormu acaba yoksa benım şansıma mı..

Eriklibahçe
17-06-2012, 09:46
;);) kedi tırnağı çiçekleri güneşi çok seviyor
309739

309740

hberbul
18-06-2012, 11:14
Bu güzel çiçek iyi hoş da bir süre sonra siyah bit istilasına ugruyor. Sizinkilerde böyle oluyormu acaba yoksa benım şansıma mı..

Sevgice şuan çok sağlıklılar ilk defa yetiştiriyorum .Çok bir bilgim yok açıkçası.Sıcak güneşe bir onlar dayanıyor diyebilirim.Mineler bile yer yer kuruyor sıcaktan.

ehicran
18-06-2012, 16:38
Silifke- Taşucu'nda "çorak çiçeği" diyorlar.

engin1981
18-06-2012, 21:13
Arkaddaşlar kedi tırnağı güneşi seviyor deniyor ama sabah güneş almazken çiçekleri oluyor güneş gelince kayboluyor çiçekleri bu normal mi acaba

lenavita
21-06-2012, 11:15
bu siteyi çok seviyorum fakat bizim gibi türkçesi mükemmel olmayanlar nasıl yazacak bilemiyorum .sevgiler

Rana+miraç
21-06-2012, 14:52
Hava kapalı ya da hafif bulutlu olduğunda; çiçek tomurcukları tam olarak açmıyor biraz küçük açıyor ,ertesi gün aynı çiçek tomurcuğu güneş artarsa yine açıyor.

Güneşli ortamda ise çiçekler çok güzel açıyor ama ,açan tomurcuğun ömrü bir gün oluyor akşamına soluyor bir daha açmıyor.

Susuzluğu da pek sevmiyor. Benim gözlemlerim bunlar başka arkadaşların tecrübesi farklı olabilir.

hecekin
01-07-2012, 10:36
Bu çiçek yer örtücü olarak kullanılabilir mi? Bahçeme bu sene 8-10 tane fidesini komşum dikti, ne kadar yayılıcı olduğunu bilemiyorum.

özen
04-07-2012, 18:09
Sayın Özen ; Çiçeğin bütün yıl yeşil kalmasına şaşırdım. Geçen seneki çiçeklerimden tohum toplayıp ektim. Çok cansız çıktılar ben tohum ektiğim saksıyı düşürünce de toparlanamayıp öldüler. Yeniden ekmeyi planlarken geçen seneki saksıların içinden ve etrafındaki saksılarda kendiliğinden çıktılar. Çok kolay ve güçlü büyüdüler. Şimdi başka saksılara şaşırtıyorum. Saksılar kış boyu dışarıdaydı ve ben toprağını defalarca karıştırmıştım yine de yeşermelerine sevindim.
Tohumlarını gündüz gölge yerde açık bırak ve arada fısfısla sula. Çok sık olunca bir kısmı ölüyor zaten, geçen sene zorlukla 5-6 kök çiçeğim olmuştu onlarda çok güzel açtılar önceki mesajlarda resimleri var.
Bol çiçekli günler...

Sayın Rana+miraç
Aynen dediğiniz gibi başlangıçta gündüz gölge bir yerde açıkta bıraktım.arada fısfısla suladım.Sabırla bekledim.Sonuç olarak 2 saksı dolusu çiçeğim oldu.Hatta ilk çiçeğini dün açtı.Ben işteyken açarsa göremeyeceğim diye üzülürken sabah erkenden açıp beni mutlu etti.Size çok teşekkür ederim.Bu arada komşumun geçen yıl verdiği pembe kedi tırnağım çiçek vermeye devam ediyor. :)

Dennis77
04-07-2012, 19:48
bu ipekcikler aynı kökten farklı renklerde çıkar mı acaba? bende kırmızı ve fuşya var renklenir mi merak ettim.

agunay
05-07-2012, 22:39
Benim kedi tırnakları açıyor ve aynı gün soluyor. Bir dahada açılmıyor. Bu çiçeğin özelliği mi böyle yoksa benim çiçeklerde yolunda gitmeyen şeyler mi var.

Rana+miraç
08-07-2012, 12:49
Benim kedi tırnakları açıyor ve aynı gün soluyor. Bir dahada açılmıyor. Bu çiçeğin özelliği mi böyle yoksa benim çiçeklerde yolunda gitmeyen şeyler mi var.

Genelde çiçeklerinin ömrü bir günlük, eğer bulutlu, kapalı havalarda olursa tam açamayan çiçekler ertesi gün açabiliyor.

Sevgi Durul
08-07-2012, 17:56
Açmakta biraz geç kaldılar. İlki beyaz açtı.:)

316623

agunay
09-07-2012, 10:22
Genelde çiçeklerinin ömrü bir günlük, eğer bulutlu, kapalı havalarda olursa tam açamayan çiçekler ertesi gün açabiliyor. Teşekkürler. Neyse ki ard arda açıyorlar.

Muallim
11-07-2012, 11:46
Bu çiçeğin Milas yöresindeki adı cilveli.

Rana+miraç
11-07-2012, 12:17

Şimdiye kadar kedi tırnağı çiçeklerim hiç bitlenmedi.Yakınında bitlenmiş gül saksısı vardı yine de onlara geçmedi.Arapsabunlu karışımı uygulayabilirsiniz.

kelebek çalısı
11-07-2012, 19:07
Bu bitki ile ilgili olarak ben de bit ya da başka bir zararlıdan kaynaklı bir sorunla hiç yüzleşmedim. Enteresan...

feriha
11-07-2012, 20:34
Sarkıcı türüne ilk defa rastladım. :)

317464

YeniGine
11-07-2012, 23:41
Bahçeye bugün kedi tırnağı diktim; yayılmasını istiyorum bu sene çiçeklerini görebilir miyim acaba??

Sevgi Durul
12-07-2012, 00:03
Bahçeye bugün kedi tırnağı diktim; yayılmasını istiyorum bu sene çiçeklerini görebilir miyim acaba??

Güneş gören bir yere diktiyseniz, çiçeklerini kısa sürede görebilirsiniz.:)

YeniGine
12-07-2012, 00:50
SDurul teşekkürler; evet saat 17.00 ye kadar güneş görüyor. Tamam inşallah görebilirim.
:( Aslında geç kaldım dikmekte fakat ne yapayım yeni geçti fideleri elime.
Teşekkürler.

ivorytowers
12-07-2012, 20:52
Balkonumuzun her köşesi bu çiçeklerle kaplı. Yalnız bir sorun var: yaprak bitleri. Kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum. Ne önerirsiniz?

Sevgi Durul
12-07-2012, 20:55
Balkonumuzun her köşesi bu çiçeklerle kaplı. Yalnız bir sorun var: yaprak bitleri. Kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum. Ne önerirsiniz?

Buradan (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm) yararlanabilirsiniz.

Gazi Barış
15-07-2012, 21:29
Daha Önceki Resimlerdekilerin Son Halleri
318463

YeniGine
15-07-2012, 23:23
Gazi Barış maşallah çok güzeller; darısı başıma inşallah...

Gazi Barış
16-07-2012, 10:16
Gazi Barış maşallah çok güzeller; darısı başıma inşallah...

İnşallah, daha güzelleri sizin olsun!

Rana+miraç
16-07-2012, 21:13
Merhaba... Kedi tırnakları şölene başladı. Geçen seneki saksılarında dökülen tohumlardan büyüyenler genelde sarı ve beyaz ağırlıklı. Küçük saksıda olanı fide şeklinde satın aldım. Çiçekleri bir günde solmuyor, iki üç gün kalıyor. Tohumdan yetiştirdiklerim ise bir günde soluyor.

Cymbelina
16-07-2012, 21:43
Ranamiraçcığım resimlerine bittim, hele sonuncusunun rengi ne şahane! Bu kesinlikle edinmek istediğim çiçeklerden biri, fiii tarihinde sanki bizde de vardı. Ne çok istediğim şey var aslında...Bildiklerimi istiyorum, bilmediğim yeni gördüğüm çiçekleri istiyorum, bazı şeylerin düzelmesini istiyorum düzelmeyeceği halde...İstemenin sonu yok. Bak şimdi senin güzel çiçeğe methiye düzerken gene moralimi bozdum, nasıl geldim bu noktaya ben şimdi?:(

Rana+miraç
16-07-2012, 22:00
Sevgili Cymbelina ben de sonuncusunun rengine hayran olduğum için solo resmini yükledim. Sana bütün kedi tırnakları feda olsun . Dilersen bir kaç kök söküp gönderebilirim çok kolay yetiştirmesi. Elimde bir sürü tohumda var geçen seneden onları da gönderebilirim .Tohumdan ekmek için geç kaldın ama seneye ekebilirsin.

Hayat devam ettikçe , nefesimiz olduğu müddetçe hayal ettiğimiz en güzel çiçeklere kavuşacağız , sahip olmanın yolu şartlara rağmen çok istemekten geçiyor.

züboli
19-07-2012, 14:08
güzellerim açtı

erinysle-
19-07-2012, 18:40
Sarkıcı türüne ilk defa rastladım. :)

317464 sayın feriha ankarada nerde varmış bu sarkan cinsi?

kelebek çalısı
19-07-2012, 19:42
Küçük bir saksıda ise bitkiniz büyüdükçe saksının kenarlarında taşarak sarkan bir forma kavuşur. Bahçe toprağında ise yer örtücü gibi yayılır. Tamamen kullanılan alandan kaynaklı.

Eriklibahçe
20-07-2012, 15:10
kedi tırnağı çiçeğim patlamış mısıra döndü :cool: :D
319764

319765

Yaylacı
21-07-2012, 16:18
Sayın Eriklibahçe, ne kadar tatlı ve rahatlatıcı görünüşü var ipeklerinizin, elinize sağlık.Saygılar efendim..

Yaylacı
21-07-2012, 16:21
Merhaba... Kedi tırnakları şölene başladı. Geçen seneki saksılarında dökülen tohumlardan büyüyenler genelde sarı ve beyaz ağırlıklı. Küçük saksıda olanı fide şeklinde satın aldım. Çiçekleri bir günde solmuyor, iki üç gün kalıyor. Tohumdan yetiştirdiklerim ise bir günde soluyor.
Sayın Rana+miraç, ipek çiçeklerinde benimkilerde de aynı durum söz konusu, hem çiçekleri erken soluyor hem de pek dayanıklı değiller. Ben de tohumdan üretmiştim, araştırmak lazım nedenlerini. Herşeye rağmen ipekler çok güzel, elinize sağlık saygılar efendim...

Eriklibahçe
22-07-2012, 11:53
Sayın Yaylacı,
beğendiğinize çok memnun oldum,bende tohumdan ürettim.Bu çiçek kolay yetiştiriciliği yanı sıra böylesine çok ve güzel çiçekler vererek yetiştiricisini çok memnun ve mutlu eden özel bir çiçek..
Size de kolay gelsin efendim,saygı bizden..

arıkuşu
25-07-2012, 12:11
Tohumdan yetişdirdiğim güzeller321087

blueottoman
25-07-2012, 14:23
çok güzel ve sorunsuz yetişen bi çiçek gerçekten........

ipektuğçe
25-07-2012, 20:29
Bunlarda benden ;)

güldeste-
25-07-2012, 20:52
Bu da bizim ipek çiçeğimiz :) önceki çiçekleri temizlemeden önce çekmiştim... bir ara son hallerini de ekleyeceğim

useful
27-07-2012, 13:16
ipek çiçeklerim
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g2v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g4j.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g5u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g5t.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g6z.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g6q.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4g71.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

agunay
28-07-2012, 23:10
Nihayet bu hale getirebildim.

321907

321908

Rana+miraç
11-08-2012, 23:01
Merhaba...

Tülden etekliklerini giymiş bayram çocuklarının neşesi gelmiyor mu aklınıza sizinde ,

rengarenk ipek çiçeklerinin her birine baktığınızda ?

Tuğçe
22-08-2012, 21:56
Kedi tırnağım yaz başından beri balkonumda saksıdaydı. Dün sabah paramparça halde buldum. Acaba bu çiçekleri kuş eşeler mi? Çünkü çoğunun dalları koparılmaş, köklerinden zarar verilmiş. Böyle bir olay yaşayan var mı, nasıl bir önlem almalıyım? Hiç böyle bir olay yaşamamıştım. Diğer çiçeklerime de zarar verirler mi acaba?

Rana+miraç
23-08-2012, 21:44
Kedi tırnağım yaz başından beri balkonumda saksıdaydı. Dün sabah paramparça halde buldum. Acaba bu çiçekleri kuş eşeler mi? Çünkü çoğunun dalları koparılmaş, köklerinden zarar verilmiş. Böyle bir olay yaşayan var mı, nasıl bir önlem almalıyım? Hiç böyle bir olay yaşamamıştım. Diğer çiçeklerime de zarar verirler mi acaba?

Benim ipek çiçeklerimde balkonda ,kuşların eşelediğini hiç görmedim .Bazı köklerde çürüme oldu. Kökü kesip, dallara ayırıp tekrar dikiyorum .Çoğu yeniden köklenip açmaya devam ediyor.

Tuğçe
24-08-2012, 00:59
Ben de hiç görmemiştim, hatta yaz başından beri aynı balkonda ama çoğunu öldürmüş zaten. Kalanlar da hep zedelenmiş. Artık içeri aldım. İnşallah toparlanır. Teşekkür ederim yine de :)

nılgun_dogan
24-08-2012, 01:30
Ranacım tohumdanmı bunlar eğer tohumdansa bana biraz ayırısan sevinirim bim den tohum aldım hiç verimli çıkmadı.

Rana+miraç
24-08-2012, 17:01
Sevgili nilgün doğan;

İpek çiçeği tohumlarını iki sene önce bimden almıştım .6-7 fide çimlendirebildim. Geçen yaz harika çiçek açtılar. Eski mesajlarda resimleri var.

Bu sene topladığım tohumlardan yine ektim ama çimlendiremedim incecik büyüdüler sonra kurudular. Yeni resimlerdeki çiçekler geçen sene saksılara dökülen tohumlardan kendiliğinden çıktılar ve çok güzel büyüdüler. Geçen sene olmayan bir çok harika renkte çiçekler açtılar.

Bu sene senin için tohum toplarım geçen seneden de tohumum var. Bitkinin dallarından kırıp dikince de tutuyor istersen seneyi beklemeden bir kaç dal verebilirim ,yetiştirmeyi deneyebilirsin.

ipektuğçe
29-08-2012, 21:20
İpeklerim hayatlarından memnunlar,bende onlardan:)

ipektuğçe
29-08-2012, 21:23
Diğer renklerden de geçiş yapalım:)

Tura
02-09-2012, 13:47
Terastan.

329079

329080

Tura
30-09-2012, 12:06
Terastan.

335426

335427

Sevgi Durul
29-10-2012, 15:00
Yaprakları sararıp gitmişti, havalar serinleyince biraz kendilerine geldiler. Açmaya devam ediyorlar.

341956

341957

341958

341959

kelebek çalısı
02-11-2012, 15:31
Bu sezon tesadüfen bahçeye bir miktar yanmış gübre ilavesi yapıldığında bu güzel çiçeklerin de bahçeme taşınacağını hiç düşünmezdim. Çok da iyi oldu doğrusu çünkü insan bu bitkiyi belki özel olarak gidip almaya üşeniyor ama aslında hiç de öyle değil, sıradan, alışılmış gibi görünen bu harika renklere sahip bitkiye her balkonda, her bahçede yer verilmeli. Yazın en güzel renklerini taşıyor bu güzel çiçekler. Artık kışa giriyoruz ve tohumlarını toplayarak, önümüzdeki sezon için değerlendirmeyi ihmal etmeyiniz. Ben de iki kök çıkan bitkimden tohumlarımı toplayarak, şimdiden heyecanla baharı gözlemeye başladım bile ;)

sevim.K
04-11-2012, 07:52
Önümüzdeki yıl benim de ipek çiçeğim olacak yeniden. Koca bir bahçe saksısı çiçek tükenmişti. Tohum aldım. Yetiştiremeyince arkadaşlardan rica etmiştim. Baharda tohumlar ekilecek :)

mavi eylul
17-11-2012, 20:23
annemden aldığım tohumlar ekilmek üzere baharı bekliyor...

gümüşyakalı
02-12-2012, 12:36
350752ipeklerim

gümüşyakalı
08-02-2013, 13:21
368288[/att[attach]

[ATTACH]368289

agunay
12-02-2013, 22:30
Geçen yıldan saksıya dökülen tohumlar çimlenmeye başladı. Bu yıl benim kedi tırnakları sanırım bayağı bir erken açacak.

hüzün
16-02-2013, 18:07
EVET HAVALAR ısınınca hemen çıkıveriyor tohumlar, belki ilk çiçekleri siz eklersiniz

sharewime
04-03-2013, 23:48
İyi günler bende birkaç gün evvel kedi tırnağı aldım bir aktardan. Çankırı'da ikamet ediyorum havalar bu ara bir açıp bir kapıyor ve bazen rüzgarlı oluyor sizce ekim için bir süre daha mı bekleyeyim

kelebek çalısı
04-03-2013, 23:57
Ben burada hala ekmedim. Bence bir süre daha bekleyin eğer muhafaza edeceğiniz sera şartlarına sahip bir yeriniz yoksa.

sharewime
05-03-2013, 12:17
Ben burada hala ekmedim. Bence bir süre daha bekleyin eğer muhafaza edeceğiniz sera şartlarına sahip bir yeriniz yoksa.

saksıda yetiştireceğim ev ısısı yaklaşık 25-30 derece arası seyrediyor

hira
14-03-2013, 22:23
çok güzel bir çiçek yahu bu:) sanırım şaşırtma yapmaya gerek yok değilmi?

kelebek çalısı
15-03-2013, 12:44
Şaşırtma gerektirmiyor. Ekmek istediğiniz saksı ya da önceden hazırlayarak düzenlemiş olduğunuz bahçe toprağına serperek kolaylıkla çimlendirip, yetiştirebilirsiniz.

KARBEYAZ
25-03-2013, 19:52
arkadaşlar ipek çiçegi çok güzel saksıların içinde rengarenk açıyor ben bim den alıp dikmiştim martın sonunda genelde bim de çiçek tohunmları oluyor ve piyasadan çok ucuz 1,50 **** 2,50 çok çeşit güzel tohumlar oluyor zambak yıldız ciçiegi ipek çiçegi tohumları bilginiz olsun

ümitsiz olmaz
28-03-2013, 16:24
benim ipeklerim çimlendi fakat attığım tohum miktarını düşünürsem oldukça az sayıdalar, neyse buna da şükür diyelim :)

nova35
06-04-2013, 18:32
merhaba ben Konyada oturuyorum.Yeni üye oldum. Fotograf yükleyemiyorum.Çiçekçiden gecen hafta kedi tırnagı istedim verdi ama verdigi kedi tırnagının yaprakları aynı kedi tırnagının yapragı gibi ama öyle iri ve büyükki anlatamam.İzmirde hersene yetiştiririm cicekciden alıp Kedi tırnagını.Ama burda çiçekci bana böyle bişi verdi kedi tırnagının cesitleri var mı? Bu kadar kalın ve iri yapraklı kedi tırnagı oluyor mu bilgilendirir misiniz rica etsem tesekkürler..

engin1981
12-04-2013, 11:12
Merhabalar.geçen yıl fide olarak aldığım tırnak çiçeklerim bir sürü tohum verdi.Bunun dışında gezdiğim yerlerde gördüğüm tırnak çiçeklerindende tohumlar aldım.1 ay önce ekmeye başladım. Üç dört saksı ektim ara ara.Tam umudu kesmişken çıkmaya başladılar,yetmedi bime gelen tohumdanda aldım ektim.
Yalnız bir saksıdan sadece 5 tanesi çıkabildi, bir saksı birçoğu çimlendi çimlenince güneşe çıkardım hepsi toprağa yapıştı kaldı.bir tanesi maşallahı var şimdilik bir şeyi yok diğerleride yeni olduğu için gölgede üstü kapalı beklemede.
Tohumdan yetiştirmiş olanlardan yardım istiyorum.neden bu kadar az çıkıyor **** neden çimlendikten sonra hepsibirden güneşi görünce öldü.kalanları nasıl kurtarabilirim.
teşekürler

engin1981
16-05-2013, 20:15
Tırnaklar çiçeklenince buranın şenleneceğini umuyorum.
ilk kez bu yıl kedi tırnağını tohumdan yetiştirmeyi denedim çok ilginçtir ki gayret edip üzerine titrediğim tohumlardan çimlenenler neredeyse fiyaskoyla sonuçlanırken sardunya, pervane,yasemin saksılarında kendinden yetişen tırnaklar tuttu büyüdü.
birde şunu farkettim, iki adet tırnak fidesi aldım biri beyaz biri sarı. beyaz olan gerçekten bembeyaz ve kocaman katmerli çiçeği var, sarı ise normal. beyaz olanın gövdesi kırmızı değil yeşil beyaz arası birşey. Farklı cins olabilir. Eğer öyleyse daha iyi bir cins olduğu kanaatindeyim.

ayşe gül
30-05-2013, 16:02
TOHUMDAN YETİŞTİRDİĞİM İPEKLERİMİN İLK ÇİÇEĞİ :) https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/988652_4235437264379_702753166_n.jpg

ayşe gül
30-05-2013, 16:04
BUNLARDA EŞİMİN HEDİYELERİ :)https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/r270/p480x480/8669_4246814228796_1218174123_n.jpg https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/8472_4244931901739_1155415003_n.jpg

doga-dostum
09-06-2013, 11:57
Selamlar,
bunlar geçen seneden saksıya dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkan kedi tırnağı çiçeklerim,tomurcukları
beni heyecanlandırdı onlara kavuşmak için sabırsızlanıyorum;)
415576

415577

engin1981
19-06-2013, 20:05
kedi tırnaklarım.

eceyıldız
19-06-2013, 20:55
bu çiçeğin adını çok merak ediyordum ama gerçekten çok güzeller. bir saksım da çıkmış benimde henüz çok küçük bakalım ne renk açacak.

gönülözergin
01-07-2013, 12:59
Merhabalar.Ben de bu muhteşem çiçeklerle geçen sene tanışmaya nail oldum.Umarım benim kediciklerimin de fotoğraflarını yükleyebilmişimdir.

hira
01-07-2013, 13:08
çok güzeller maşallah.. bende geçen yaz tanıştım, bu sene tohumlarını alıp ektim fakat çimlenme gerçekleşmeyince bende o toprağı diğer saksıların üzerine paylaştırdım (toprak az olan saksılara) şimdi o saksılarda üçer dörder tane ipek çiçeklerim çimlendi ve bir tanesi pembe açtı bile:) mevsimlik bir çiçek olduğu için oldukları yerde kalsınlar diye düşündüm.çok gösterişli,bol tohum veren güzel bir çiçek.

gönülözergin
01-07-2013, 13:37
Bu kediler de son iki gün çektiğim güzelliklerim :)

gönülözergin
01-07-2013, 13:39
Veee :))

hira
01-07-2013, 13:42
bol bol tohum toplamanızı öneririm:)

gönülözergin
01-07-2013, 13:42
Tohumlarını üzerinde bırakmaya bile kıyamıyorum.Bir minik antibiyotik flakonunun içinde karışık topluyorum.Başka bir flakona sadece beyaz tohum alacağım.Tabii ki toprağa da dökülmelerine izin veriyorum.

Gazi Barış
01-07-2013, 14:44
Keditırnağı genelde aynı yerde farklı renkler beraber çiçek açıyorsa, birbirlerini tozluyorlar, tek renkten aldığınız tohumlardan farlklı renkler de çıkabiliyor.

gönülözergin
01-07-2013, 16:52
Keditırnağı genelde aynı yerde farklı renkler beraber çiçek açıyorsa, birbirlerini tozluyorlar, tek renkten aldığınız tohumlardan farlklı renkler de çıkabiliyor.

Beyaz dışındakiler saksılarda karışık olarak çıktılar beyaz rengi bir arkadaşım ayrı getirdi ve onu da ayrı saksıya diktim ama şansa ne renk çıkarsa kabulümdür bu güzellikler.

engin1981
04-07-2013, 12:16
bu sene fideden aldığım iki tırnak çiçeği bir çok ayrı yerden tohum alarak yetiştirdiğim tırnaklardan faklı. Şöyle ki, tohumdan ektiğim tırnaklar yayılarak büyüyor, fide olarak aldığım top gibi ne yayılıyor ne dikine büyüyor; tohumdan olan tırnağım güneşin en yoğun olduğu zamanda kapanmaya başlıyor, fideden olan gece bile kapanmıyor.

engin1981
04-07-2013, 12:18
karışık

hira
09-07-2013, 16:08
ben karışık renkli tohum paket almıştım ama hep koyu pembe açıyorlar.. lila olanlarından çok isterdim:( ama hala açmayanlar var:)

Maude
11-07-2013, 14:34
Bunlar da benimkiler...

gönülözergin
11-07-2013, 15:29
Kedilerim coşmaya devam ediyor :D

cörekotu
15-07-2013, 09:53
Cok kolay bitim aliyor, kücücük bir parcasi kirilmisti gelisigüzel topraga soktum hemen tuttu :)

Maude
17-07-2013, 21:38
Yeni açanların renklerine bayıldım...

Sudenur
18-07-2013, 02:33
Bunlarda benim ipekçiçeklerim, durmaksızın açıyorlar maşallah, seneye daha fazla saksıda yer ayırmak lazım.. ;)
427282

yenerr
18-07-2013, 08:29
Sn. Sudenur,
Maasallah cok guzeller. Emeginize ve yureginize saglik.
En arkadaki pempe olanlar acem halisimi acaba? Yayilici bir ture benziyor.

Selamlar...

Sudenur
18-07-2013, 14:32
Teşekkür ederim sayın yenerr, beğenmenize sevindim.. ;) Sorduğunuz çiçek "Dolesperma" değerli bir üyemiz bir dal hediye etmişti, maşallah bütün saksıyı doldurdu ve durmaksızın açıyor, yayılıcı ve sarkan bir tür, aceme çok benziyor ama daha uzun süre çiçekli.. :)

yenerr
19-07-2013, 00:47
Bilgiler için teşekkürler Değerli Sudenur,
Hangi ilde bakıyorsunuz acaba? Soğuğa dayanıklılığı nasıl onu merak ediyorum açıkçası.
Sitemizin bazı alanlarında kısım kısım bu çiçekten ciddi anlamda düşünür oldum güzel referansınızla :)
Acilen bir araştırma yapmam lazım nereden bulabiliriz acaba :)
Zen**** ye bir bakayım,

Selamlar...

sakdag
19-07-2013, 12:24
Çiçek ömürleri bir günde olsa, her gün değişik renk kombinasyonlarında açıyorlar. Bugünkü açanlardan; sarı,turuncu,kırmızının açıktan koyuya yanyana gelmesi hoşuma gitti. ;)

427639

alibaba
19-07-2013, 20:11
Bunlar da benden :)
Boşalan üretim saksılarına birer fide dikmiştim. Çok hızlı büyüdüler..
Bunun gibi 6 kök daha var :)

Dansel
01-08-2013, 20:47
Süt bidonlarında kedi tırnaklarım.

ayşe gül
21-08-2013, 09:46
Bunlarda Benden:p

sakdag
25-08-2013, 12:05
Bu çiçekler çok sevimli, katmerlisi ayrı güzel, sadesi ayrı güzel...;)

435942

435943

tuğçe gürer
10-12-2013, 10:40
5 aralık tarihinde toprağa ekmiş olduğum ipek çiçeklerim bugün filizlenmiş bulunuyorlar tesadüfen gördüm yaklaşık 2mm boyundalar kendi aldığım tohumdan ekmiştim acaba aldığım tohumun renginde mi çıkarlar bilgisi olan söyleyebilir mi?

eceyıldız
11-12-2013, 08:32
Kasımpatı ile kardeş kardeş paylaşıyorlar pencereyi ama ipeklerim çok üşüyor ve toprak hızasından kuruyup ölüyor bir fikri olan varmı ne yapsam içeri mi alsam acaba.

tuğçe gürer
11-12-2013, 09:56
dün 2 adet saydığım minik filizlerimi bugün 5 tane saydım foruma fotograf ekleyemiyorum hata veriyor nasıl yapılacağını da öğrenemedim boyları yaklaşık 2.5 mm civarında umarım hepsi ölmeden büyürler sabırla bekliyorum

tuğçe gürer
11-12-2013, 10:43
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=459964&stc=1&d=1386754952

avşarkızı
11-12-2013, 10:51
Bende en kısa zamanda kedi tırnağından almak istiyorum resimlerden çok kıskandım.

sumeyra47
11-12-2013, 23:23
Çok güzeller, bayıldım. Böyle güzel çiçekler açan bir bitkiyi nasıl yeni fark ettim inanmıyorum ya..

hira
12-12-2013, 01:12
Kasımpatı ile kardeş
kardeş paylaşıyorlar pencereyi ama ipeklerim çok üşüyor ve toprak
hızasından kuruyup ölüyor bir fikri olan varmı ne yapsam içeri mi alsam
acaba.

Eceyıldız, ipek çiçekleri mevsimliktir.. Ne yaparsanız yapın vadeleri yetti yani, yaşamazlar.

Ozlem A
13-12-2013, 11:47
Bir kökten 26 tane çiçek açtığı günler olan çiçeğim.

tuğçe gürer
20-12-2013, 19:30
tohumdan ektiğim çiçeklerim iki yaprak verip biraz büyüyünce ölüyorlar ektiğim tohumların hepsi çimlendi ama bi süre sonra ölüyorlar şu an bitanesi iki yaprak verdi ilk yapraklarını inşallah ona bir şey olmaz

hüzün
10-02-2014, 14:34
erkenci ipek çiçeği

yeşim26
04-03-2014, 02:25
Bir dalını koparıp,hiç sulamadan toprağın içine daldırın,çok güzel tutuyor. Bu sene 2 tabağa çok tohum ektim,çok sık oldular.Bir tabağı sanki hastalık var gibi öldü, diğer tabak iyi ama sıklıktan büyüyemiyorlar,kıyamıyorumda seyreltmeye, başka yere şaşırttığımda daha iki yaprak olduğu için malesef tutunamıyorlar :(

lenavita
31-03-2014, 07:55
ipek çiçeği ben de toprağımın çok ağır oluşun dan yetiştiremedim çünkü ipek çiçeği tohumu ekince toprak çok su tutuyor ise çürüyor öyle bir toprak olmalı ki bildiğimiz çakıllı dağların ovaların toprağını seviyor

hira
06-04-2014, 20:24
Şaşırtma yapmaya gerek kalmadan, yetiştirmek istediğiniz saksıya serperbilirsiniz ipek çiçeği tohumlarını. Geçen yaz aynen öyle yapmıştım. Sorunsuz çimlenip, o güzel çiçeklerini göstermişlerdi...

bilginize..

hilalll
04-05-2014, 00:31
Netten tohum alıp ektim malesef çimlenmedi.Çok istiyordum olmadı.

hira
04-05-2014, 09:35
Netten tohum alıp ektim malesef çimlenmedi.Çok istiyordum olmadı.

Denine ekmiş olabilirsin Hilal, toprağın üzerine öylece serpip, biraz karıştırsaydın toprağı sadece.

hilalll
04-05-2014, 20:55
Denine ekmiş olabilirsin Hilal, toprağın üzerine öylece serpip, biraz karıştırsaydın toprağı sadece.

Derin ekmedim sanırım torf sorunluydu 2 3 tane çimlendi yaşayamadılar.

kelebek çalısı
05-05-2014, 20:01
Mart ayında toprağa serpiştirilen geçen sezondan kalma tohumlar çimlenip, geliştikten sonra Portulaca ilk çiçeğini dün açtı. Bugün fotoğraflamayı düşünürken, havanın bulutlu oluşu nedeniyle çiçek açmaya tenezzül etmediler. ;)

489725

papatya 55
15-05-2014, 15:00
492886
492887
492888

***.siteye bugün üye oldum. İpeklerimin bugünkü durumu. Nisanın son haftası ekmiştim. Çok cılızlar ve de sıklar. İlk defa yetiştiriyorum. Çocukken annem yetiştirirdi. Gözüm gibi bakıyorum inşallah çiçeklerini görürüm. Şu durumda saksı değiştirebilir miyim acaba ?

-Esin-
15-05-2014, 18:03
Merhaba papatya,

Fidecikleriniz henüz çok küçük, yerlerini değiştirmek için en az 4-5 yapraklı olmalarını beklemelisiniz. Çok sık ektiğiniz için ayırmak biraz problemli olacak sizin için. Yeni çimlenme aşamasında böyle cılız olmaları normal, şaşırtmayı zamanında yaparsanız ileride güzelce gelişecekler merak etmeyin :) Şimdiden kolay gelsin.

papatya 55
15-05-2014, 20:51
Teşekkür ederim -Esin- :)

sla
23-05-2014, 18:58
nisan başı diktiğim sevgili ipek çiçeklerim...