Bağlan

View Full Version : akçabardak / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

akçabardak
27-05-2014, 11:52
Sn akçabardak, Ortancalarınız ne kadar güzel olmuşlar şimdiden....benimkilerde de tomurcuk var ama fazla gelişmediler sanki... ağırdan almayı tercih ediyorlar demeki :)

Teşekkür ederim sevgili emel262, bu gördüğünüz ortancalarım gerçekten çok güzel geliştiler ama bir de kırmızı olan ortancalarım var onlar bu sene pek iştahlı değiller fazla gelişemediler, sizin kiler gibi sağlık olsun diyelim yapacak bir şey yok.

akçabardak
27-05-2014, 14:23
Sayın kgursan dan aldığım lisianthuslarımı önce pet bardaklara diktim, uçlarını aldıktan sonra iki hafta bu bardaklarda kaldılar.

Bu gün bahçeye dikmeye karar verdim, yerlerlerini hazırlayıp onları sevgiyle, heyecanla, güzel çiçeklerinizi bekliyorum diyerek çok şükür bahçeye diktim.
Benden bukadar, gerisi onlara kalmış :D

06dilek
27-05-2014, 15:11
Bahçemden kareler

Pembe ortancalarım yeni yeni açmaya başladılar
496460

Merhaba Sayın akçabardak, bahçeniz ne hoş, ne güzel olmuş harikasınız.

Ortancalarınız maşallah çok sağlıklı gözüküyorlar, geçen hafta işyerinde bir arkadaşım bir saksı ortanca almış çiçekleri soluncak atmak üzereyken ben gelmişim aklına bana getirdi.

İstersen senin olsun diye bende büyük bir memnuniyetle aldım. Eve götürdüm güzelce suladım sonra saksını büyüttüm şimdi bahçenin en gözde köşesine yerleştirdim ne dersiniz sizinkiler gibi güzel bir ortanca sahibi olurumuyum bende.

akçabardak
27-05-2014, 21:00
Merhaba Sayın akçabardak, bahçeniz ne hoş, ne güzel olmuş harikasınız.

Ortancalarınız maşallah çok sağlıklı gözüküyorlar, geçen hafta işyerinde bir arkadaşım bir saksı ortanca almış çiçekleri soluncak atmak üzereyken ben gelmişim aklına bana getirdi.

İstersen senin olsun diye bende büyük bir memnuniyetle aldım. Eve götürdüm güzelce suladım sonra saksını büyüttüm şimdi bahçenin en gözde köşesine yerleştirdim ne dersiniz sizinkiler gibi güzel bir ortanca sahibi olurumuyum bende.

Sevgili 06dilek bahçe sayfama hoş geldiniz, bahçemi beğenmeniz bana mutluluk kattı çok teşekkür ederim, evet ortancalarımın bir kısmı çok güzel oldular bir kısmı ise güzel gelişmedi, biraz da benden kaynaklandı onlarla gerektiği gibi ilgilenemedim.
Sizin ortancanıza gelince sizin ellerinizden bakılırsa çok güzel gelişir elbette ki, baksanıza tam atılacakken size denk gelmiş, şanslı bir ortancaymış yaşama şansı varmış, yalnız bahçeye mi diktiniz yoksa saksıda mı anlayamadım şunun için soruyorum Ankara'nın kuru ayazında dışarıda kalması biraz zor olabilir, daha kuytu bir yerde ya da kapalı balkonda rahat geçirebilir diye düşünüyorum.

Şimdiden bol bol çiçekli bir ortanca olmasını diliyorum. Sevgilerimle

akçabardak
27-05-2014, 21:06
Sabah sefalarım

Sevgili SDuruldan gelen tohumlar.

Artık açmaya başladık ;)

YeniGine
28-05-2014, 00:31
Maşallah maşallah, sabah sefalarına. Bendekiler henüz fide halindeler zira garibimler susuzluktan kuramak üzereydiler. Dün suladım, inşallah kurtulurlar da çiçeklerini de görebilirim.
Lisianthuslar da maşallah çok şirin görünüyorlar sevgili akçabardak. Ben bu bitkiyi bilmiyorum, inşallah sende büyüsünler bol bol çiçeklensinler ben de göreyim.

06dilek
28-05-2014, 12:32
Sevgili 06dilek bahçe sayfama hoş geldiniz, bahçemi beğenmeniz bana mutluluk kattı çok teşekkür ederim, evet ortancalarımın bir kısmı çok güzel oldular bir kısmı ise güzel gelişmedi, biraz da benden kaynaklandı onlarla gerektiği gibi ilgilenemedim.
Sizin ortancanıza gelince sizin ellerinizden bakılırsa çok güzel gelişir elbette ki, baksanıza tam atılacakken size denk gelmiş, şanslı bir ortancaymış yaşama şansı varmış, yalnız bahçeye mi diktiniz yoksa saksıda mı anlayamadım şunun için soruyorum Ankara'nın kuru ayazında dışarıda kalması biraz zor olabilir, daha kuytu bir yerde ya da kapalı balkonda rahat geçirebilir diye düşünüyorum.

Şimdiden bol bol çiçekli bir ortanca olmasını diliyorum. Sevgilerimle

Selam akçabardak; Ortancanın saksısını biraz büyüttüm yani saksıda ama
saksıylan beraber bahçenin sabah güneşi alan bir köşesine koydum.

akçabardak
28-05-2014, 13:16
Maşallah maşallah, sabah sefalarına. Bendekiler henüz fide halindeler zira garibimler susuzluktan kuramak üzereydiler. Dün suladım, inşallah kurtulurlar da çiçeklerini de görebilirim.
Lisianthuslar da maşallah çok şirin görünüyorlar sevgili akçabardak. Ben bu bitkiyi bilmiyorum, inşallah sende büyüsünler bol bol çiçeklensinler ben de göreyim.

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem evet sabah sefalarım çok güzel açmaya başladılar artık ta şu an sırıkların tepesine ulaştılar bile, ille de biz yukarıya doğru gideceğiz derlerse nereye uzatacağım onu bilmiyorum, bu gidişle evin duvarına çivi çakılır herhalde :D

Lisianthuslarımı da bahçeye indirdim şimdi ben de çok rahatladım, sırtımda bir yükmüş gibiydiler.

Bu bitkiyi ben 3-4 senedir ekiyordum, görmedim dediğinize göre gözünüzden kaçmış olmalı, çok güzel bir çiçek her rengi var açınca pek güzel oluyorlar da biraz nazlılar, çok zor yetişen bir bitki.

Senin fideciklerinde sulanmışlar inşallah kurtulanların çiçeklerini görmek nasip olur, her işte vardır bir hayır.

akçabardak
28-05-2014, 13:22
Selam akçabardak; Ortancanın saksısını biraz büyüttüm yani saksıda ama
saksıylan beraber bahçenin sabah güneşi alan bir köşesine koydum.

Selam 06dilek, saksıda olması sizin için de iyi olur, sabah güneşi alan yere koymanız da iyi olmuş çünkü ortanca pek güneşi sevmiyor yarı gölge de olabilir.

akçabardak
28-05-2014, 13:52
O halde merakla bekliyorum sardunyalarını inşallah sevgili akçabardak. :) Öyle duyuyorum korkutmak gerek diye. Ben de mi denesem ne. :D Şimdi kendi kendime söylendim ımm bak açmazsan keserim seni. :D
Sevgili akçabardak yaşlandılar demişsin, peki budama yapmıyor musun? Balon çiçeği benim de çok hoşuma gitti ve ilk kez görüyorum. Güle güle büyüt bol bol çiçeklerini gör inşallah.
En son aldığın tohumların son durumları nedir, nasıllar?
Rastgelsin inşallah!..

Sevgili YeniGine bu mesajına daha sonra cevap yazarım diye es geçmiştim, sonra da unutuvermişim kusura bakma şimdi hatırladım.

Sardunyalarımı en kısa zamanda paylaşacağım, sardunyalarda budama yapmıyorum sadece sararmış yapraklarını ve yaşlanmış derken bir önceki seneden kalan bazı dalları soğuktan etkilenmişler ya da yaşlanmış ve körelmiş kel kel olanları aradan çıkartıyorum.

Balon çiçeğimi de yeni aldım, teşekkür ederim darısı sana inşallah.

En son aldığım tohumların bir kısmını ekmiştim, bazıları çıktı bazıları çıkmadı, çıkanların bazılarını saksılara şaşırttım.

Şimdi çıkanlara bakıyorum büyüyenleri tekrar şaşırtmam gerekiyor ama nedense bana bir bıkkınlık geldi, ilgilenmek canım istemiyor, bahçede yer yok, saksılara alsam saksıları koyacak yerim yok... yok yok artık tohum filan istemiyorum onlarla uğraşmak zoruma gitmeye başladı artık.

İşte sevgili YeniGineciğim senin için görüntülüyorum bu mızmız minikleri :D

Fırça çalısı
Bukadar fırça çalısını ne yapacaksam :D
497295

Lobelya
497296

Hüsnüyusuf
Geçen sene de bu şekilde çimlendirdim ama
ne hikmetse şaşırttıktan sonra bir bir çürüyüp öldüler
bir tane bile yaşatamadım :(
497297
İnşallah bunları yaşatabilirim :)

Çikolata kokulu gilla kuş gözü
497298

Mor acem lalesi
497299

akçabardak
28-05-2014, 14:02
./..

Tithonia

Paketin içinde 5 tohumdan bir tanesi çimlendi
497305

Arkada görünen 3 yerde beyaz, pembe ve mavi
peygamber çiçeği... şaşırtmayı bekliyorlar...

Bahçe karnfili, bir kısmı çimlendiler.

Yer açelyaları, saksılara şaşırtıldılar...

Aster (karışık) hiç çimlenmediler

497306

akçabardak
28-05-2014, 16:54
Arkadaşlar bu gün semt pazarına gittim, huyum kurusun yine boş dönmedim :D
geçen hafta balon çiçeğinin mavisini almıştım, bu hafta da belki beyazını bulma ümidiyle
şöyle uzaktan da olsa çiçekçilerin oraya bir gideyim dedim...

bakın hangi rengini buldum ;)

497336

Nasıl beğendiniz mi?
497337
Ben çok beğendim

Bu da geçen hafta aldığım
497338

Yan yana olunca daha güzel ama
mavinin yanında beyazı da olsaydı...
497339

-Esin-
28-05-2014, 17:40
Fidelerinizi güle güle büyütün sevgili akçabardak :) Ben de bu sene yer açelyası, peygamber çiçeği ve kuşgözü yetiştirdim. Çok seviyorum böyle kır çiçeklerini. Balon çiçeği ise bir harika! Çiçekçilerde gözüm hep arıyor onu ama burada satan kimseyi göremedim. İnşallah beyazını da bulursunuz da üçlü çok güzel bir "combo" olurlar :)

akçabardak
29-05-2014, 00:00
Maaşaallah hepside çok güzeller.Ellerinize emeklerinize sağlık.

Sayın Kani DURSUN önce AĞAÇLAR net'e sonra bahçe sayfama hoş geldiniz, beğeniniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

YeniGine
29-05-2014, 00:15
Sevgili akçabardak demişsin ya 'Sardunyalarım yaşlandı' onun için sordum budama yapıyor musun? Bazılarımız kışa girerken, bazılarımız kıştan çıkarken buduyoruz sardunyaları. Ben kıştan çıkarken budadım.

Fırça çalısı 'Ne yapacaksam bu kadar fırça çalısını' demişsin, okuyunca halimize, hallerimize çok güldüm inan ki... Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş bütün tohumların. Ama lütfen ne yap et hüsnüyusuflarına iyi bak. Ben 4 senedir hüsnüyusuf der dururum bu sene çok şükür Sayın s.serdar sayesinde edindim çok filizlendi elimde sadece 5 tanesi kaldı. :( Ve de çok sevdim. İsterim senden inşallah!..
Yeni balon çiçeğin hayrlı olsun rengi çok güzel, renk olarak bana göre çok güzel uyuşmuşlar, gönlüne göre inşallah beyazını da bulursun.

akçabardak
29-05-2014, 00:53
Sevgili akçabardak demişsin ya 'Sardunyalarım yaşlandı' onun için sordum budama yapıyor musun? Bazılarımız kışa girerken, bazılarımız kıştan çıkarken buduyoruz sardunyaları. Ben kıştan çıkarken budadım.

Fırça çalısı 'Ne yapacaksam bu kadar fırça çalısını' demişsin, okuyunca halimize, hallerimize çok güldüm inan ki... Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş bütün tohumların. Ama lütfen ne yap et hüsnüyusuflarına iyi bak. Ben 4 senedir hüsnüyusuf der dururum bu sene çok şükür Sayın s.serdar sayesinde edindim çok filizlendi elimde sadece 5 tanesi kaldı. :( Ve de çok sevdim. İsterim senden inşallah!..
Yeni balon çiçeğin hayrlı olsun rengi çok güzel, renk olarak bana göre çok güzel uyuşmuşlar, gönlüne göre inşallah beyazını da bulursun.

Sevgili YeniGine dediğim gibi sardunyalarımı yukarıda yazdığım gibi bizim buralar biraz daha ılıman iklime sahip olduğumuz için sardunyalarım kışın da açmaya devam ediyorlar, ilk baharda saksıda olanlara bir temizlik bir çeki düzen veririm okadar ama bahçede olanlar zaten almış başını gitmişler daha şimdiden, kışın bazen soğuktan etkilenebiliyorlar o yüzden onlara daha çok acımasız davranıyorum, senin de dediğin gibi kıştan çıkarken ilk baharda ne var ne yok bütün uzamış dallarını kesip atıyorum kucak kucak, sadece 3-4 dal bir karış boyunda olanları ve en tazelerini bırakıyorum, kestiklerimi de isteyenlere dağıtıyorum.

Fırça çalısı gerçekten bütün tohumlar çimlenmiş, bir ya da iki hadi bilemedin 3-4 tane dikerim zaten yerim yok saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum, o yüzden demiştim bunca çalıyı ne yapacaksam diye :D

Hüsnü yusuflara çok iyi bakıyorum da yine de yaşatamıyorum, çok istiyorum ya bir şeyi ne kadar çok istersem ille de olmuyor, bu son şansım oldu oldu, olmadı paşa gönlünüz bilir derim biraz da tehdit ederim, gerisi onlara kalmış :dilli:

Balon çiçeğinin bu rengi olduğunu bilmiyordum, beyazıyla mavisi olduğunu biliyordum ama varmış demek ki, görünce hiç kaçırırmıyım çok ta uygun fiyat (5TL.) hemen aldım. Teşekkür ederim dediğim gibi darısı sana inşallah.

YeniGine
29-05-2014, 01:11
:) Tam şimdi sana ille de hüsnüyusuflara iyi bak diyecektim kiii... Fıskiyeler açıldı. İlk kez şu an. Maşallah diyeyim.
Özlemişim bu sesi.

akçabardak
29-05-2014, 13:01
Kozmos çiçeklerim açmaya başladılar

akçabardak
29-05-2014, 13:03
Zinnialar ilk tomurcuğunu gösterdi

akçabardak
29-05-2014, 13:06
Dahliamın sürpriz rengi belli oldu

akçabardak
29-05-2014, 13:11
Ruellia brittoniania - Meksika petunyası

Geçen sene edinmiştim ama çiçek açmamıştı, bu sene nihayet
çiçeğini görebildim.

akçabardak
29-05-2014, 13:13
Son karede
Kala, çiçeği ve tohum kesesi bir arada

peyker
29-05-2014, 16:25
Sevgili Emine Akman öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz diyeyim.

Hazeran çiçeği ile geçen sene tanıştım fakat bu sene kiler kadar gelişip güzel olmamışlardı.
Bu sene beni de şaşırttılar çok güzel çiçeklendiler ve tomurcuklanmaya devam ediyorlar yani bu gidişle çiçekleri kolay kolay bitmeyecek gibi görünüyor.

Yaprakları sizin de dediğiniz gibi çok hoş duruyor, geçen sene tam randıman alamadığım için çiçeklenme dönemi ne kadar sürdüğünü anlayamamıştım, bu sene hep birlikte göreceğiz inşallah.

Bahçe külü ise bu kadar boylandığını ben de bilmiyordum, aşağı yukarı yarım metre falan olur diye düşünüyordum ama maşallah aldı başını gidiyor ağırlığından dallarını da zor toparlıyorum, mubarek sanki sulak yerde yetişmiş gibi gelişti.
Çiçeklenmeleri daha yeni yeni başlıyor merak etmeyin en kısa zamanda sizin kisi de çiçeklenmeye başlar.

Sevgili akçabardak;
Bahçenizde dolaşmak gerçekten çok keyifli. En baştan başladım okumaya ve soluksuz olarak yarıladığmda biraz mola verdim :p Emeklerinizi inkâr etmeyen ve size en güzel ürünlerini sunarak teşekkür eden bir bahçeniz var, ne güzel.

Ben de 2008'de bahçe macerasına atıldım, çok da emek verdim; 2 sene kadar da keyfini sürdüm ama sonra bel fıtığı sebebiyle elimi üstünden çekince, bahçem bana küstü. Benim de hevesim kaçtı.

Bu sene tekrar bir heves işe giriştim. Aslında çok geç kaldım birçok şey için ama içim kıpırdamaya başladı bir kez; dönmek yok :p

Sizden duyduğum Zengarden'a, daha çok "sarıcı ve tırmanıcı" nitelikte tohumlar sipariş verdim, dün gece saat 02.30'lara kadar da ektim onları... Bir yandan okuyor, bir yandan beğendiğim bahçeleri gezip öğreniyor, ufkumu geliştiriyorum. Kimbilir; belki biraz hale yola girerse, fotoğraflarımla ben de katılırım aranıza ;)

Sizden öğrenmek istediğim şu;
Hazeran ve Bahçe Külü tohumdan mı yetişti? Yoksa fide olarak mı diktiniz toprağa?
Ve;
Güneş mi seviyorlar, yarı gölge mi?

"Benim de olsun!" hastalığına tutulmaya başladım sanırım :p

Son olarak;
Fırça çalısı
Bukadar fırça çalısını (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/497295d1401277350-dscf4936.jpg) ne yapacaksam...
... Bütün tohumlar çimlenmiş, bir ya da iki hadi bilemedin 3-4 tane dikerim zaten yerim yok saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum...

foto için tık tık >>> (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/497295d1401277350-dscf4936.jpg)

Çok güldüm; ben de yüzlerce beyaz ballıca tohumu ektim dün. hepsi çıkmaz ya, çıksam ne yapacağım diye... Gerçi okulların bahçelerine dikmeyi düşünüyorum, asla atamam :(

Siz de mümkün olsa da, Fırça Çalılarınızın fazlasını bize doğru atsanız :o

Selam ve sevgilerimle,

Sağlıklı ve keyifli bir sezon diliyorum.

akçabardak
29-05-2014, 22:26
Sevgili akçabardak;
Bahçenizde dolaşmak gerçekten çok keyifli. En baştan başladım okumaya ve soluksuz olarak yarıladığmda biraz mola verdim :p Emeklerinizi inkâr etmeyen ve size en güzel ürünlerini sunarak teşekkür eden bir bahçeniz var, ne güzel.

Ben de 2008'de bahçe macerasına atıldım, çok da emek verdim; 2 sene kadar da keyfini sürdüm ama sonra bel fıtığı sebebiyle elimi üstünden çekince, bahçem bana küstü. Benim de hevesim kaçtı.

Bu sene tekrar bir heves işe giriştim. Aslında çok geç kaldım birçok şey için ama içim kıpırdamaya başladı bir kez; dönmek yok :p

Sizden duyduğum Zengarden'a, daha çok "sarıcı ve tırmanıcı" nitelikte tohumlar sipariş verdim, dün gece saat 02.30'lara kadar da ektim onları... Bir yandan okuyor, bir yandan beğendiğim bahçeleri gezip öğreniyor, ufkumu geliştiriyorum. Kimbilir; belki biraz hale yola girerse, fotoğraflarımla ben de katılırım aranıza ;)

Sizden öğrenmek istediğim şu;
Hazeran ve Bahçe Külü tohumdan mı yetişti? Yoksa fide olarak mı diktiniz toprağa?
Ve;
Güneş mi seviyorlar, yarı gölge mi?

"Benim de olsun!" hastalığına tutulmaya başladım sanırım :p

Son olarak;

Çok güldüm; ben de yüzlerce beyaz ballıca tohumu ektim dün. hepsi çıkmaz ya, çıksam ne yapacağım diye... Gerçi okulların bahçelerine dikmeyi düşünüyorum, asla atamam :(

Siz de mümkün olsa da, Fırça Çalılarınızın fazlasını bize doğru atsanız :o

Selam ve sevgilerimle,

Sağlıklı ve keyifli bir sezon diliyorum.

Sevgili peyker öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz.
Bahçemde keyifle ve okuyarak dolaşmanız beni mutlu etti, beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, bahçem her ne kadar küçük te olsa bize yetiyor çok şükür.
Bel fıtığınızdan dolayı ara vermişsiniz, çok geçmiş olsun önce sağlığımız daha önemli elbette maalesef o dert bende de var ama yine de kendimi yormadan yapmaya çalışıyorum.
Zengardından aldığınız tohumlar en kısa zamanda çimlenirler, güle güle büyütün bitkilerinizi, bol bol çiçeklerini görmenizi dilerim, aramıza tekrar dönmeniz sizin açınızdan da çok iyi olmuş, güzelliklerinizin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyeceğiz.

Hazeranlar tohumdan yetişiyor... bahçem fazla güneş almadığı için şu an yarı gölgedeler ve çok güzel geliştiler, bahçe külü ise çelikten çoğaltılıyor, güneşi seviyor her ikisi de beni hiç üzmüyorlar hiç bir özel bakım yapmıyorum, normal sularını veriyorum okadar.
Sevgili peyker amannn... bu bende de olsun hastalığı var ya çok kötü bir hastalık :D zaten burada Ağaçlar nette olmamız kim olursa olsun bu hastalığa yakalanmış demektir o yüzden size de geçmiş olsun.

Fırça çalısıyla birlikte bazı çiçeklerin tohumları adeta toz gibi olduğundan bu kadar çimleneceklerini hiç düşünememiştim, nasılsa bunlar çimlenmez deyip nevar ne yok hepsini döktüm toprağa, güzel çimlendiler yalnız bu gün bazı fideleri şaşırttım, onlara da bir göz attığımda aralarda ölenler olduğunu gördüm
lobelya da da aynı durum, sanırım biraz fire verecekler bu gidişle.

Fazla fire vermezlerse elbette ki sizlerin o tarafa doğru atılır, çok uzun yazdım ama umarım okurken sıkılmazsınız. Sağlıkla,huzurla sevgiyle kalın

peyker
29-05-2014, 22:39
Sıkılmak ne demek, keyifle okudum cevabınızı; bilgilendirme için teşekkür ederim :)

Heyyamola (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/29116.htm)'nın bahçesindeydim ben de, 29. sayfaya kadar geldim; maşallah oldukça bilgilendirici ve zengin bir bahçe orası da...

Yarın bahçeme gideceğim kısmetse... Bu ektiğim tohumları beklerken; biraz da hazır yetişmiş fidelerden edinip, geç olmadan toprakla buluşturayım diyorum :)

Yapacak çok iş var; hepimize kolay gelsin :)

SUDEM
30-05-2014, 09:53
Aman Allahım..balkondaki 3-5 saksı çiçeğim açsında seveyim derken,1 tanecik açan sardunyamla dünyalar benim olurken sizdeki ruh doygunluğunu düşünemiyorum...vallahi tebrikler.tadını çıkarın.

aheste
30-05-2014, 13:38
Sevgili akçabardak, yine ne güzeller açmış, çimlenen fideciklerini de güle güle büyüt, hep birlikte görürüz inşallah çiçeklerini. Mor renkli Meksika petunyası çok güzelmiş bayıldım, tohum yaparsa kaçırma, ellerine yüreğine sağlık.
Sevgiler...

akçabardak
30-05-2014, 20:29
Aman Allahım..balkondaki 3-5 saksı çiçeğim açsında seveyim derken,1 tanecik açan sardunyamla dünyalar benim olurken sizdeki ruh doygunluğunu düşünemiyorum...vallahi tebrikler.tadını çıkarın.

Teşekkür ederim sevgili SUDEM ;)

akçabardak
30-05-2014, 20:51
Sevgili akçabardak, yine ne güzeller açmış, çimlenen fideciklerini de güle güle büyüt, hep birlikte görürüz inşallah çiçeklerini. Mor renkli Meksika petunyası çok güzelmiş bayıldım, tohum yaparsa kaçırma, ellerine yüreğine sağlık.
Sevgiler...

Teşekkür ederim sevgili ahesteciğim, tohumlarımın çiçeklerini görmek ben de çok istiyorum, hele de kuş gözü çiçeğini sevgili -Esin- in sayfasında gördükten sonra şimdi daha da çok istiyorum açmasını.

Meksika petunyası gerçekten de çok güzelmiş ben de çok beğendim, iyi ki edinmişim.
Geçen sene İstanbuldan yeğenimin bahçesinde (Facebook sayfasında) görünce kendisinden istemiştim, sağ olsun beni kırmadı 4-5 tane dal şeklinde çelikler göndermişti hepsi de tutmuştu ama kışın Ankara'ya gittiğimizde bahçemden söküp almışlar allahtan 2 kök bırakmışlar.
Tohum yaptığını bilmiyordum bu gün kendi başlığında tohum da yaptığını öğrendim, takip ederim bundan sonra. Sevgilerimle

akçabardak
30-05-2014, 21:07
[QUOTE=YeniGine;1288139]O halde merakla bekliyorum sardunyalarını inşallah sevgili akçabardak. :)

Sevgili YeniGine yeni edindiğim sardunyalarımın bir kısmı çiçek açtılar açanları senin için görüntülüyorum.
Daha çok küçükler ama olsun, en çok ta beyazından istiyordum onu da buldum, bir kaç renkte sardunyam oldu çok şükür.

Sakızlarım

498079

Bu saksıya iki ayrı kök dikmişim
sonra da unutmuşum ta ki çiçek açınca hatırladım

Birisi bu renk
498080

Diğeri bu renk
498081

akçabardak
30-05-2014, 21:13
Beyaz çiçekli sakızım
498089

İlk açtığında beyaz oluyor
daha sonra bu renge bürünüyor
498090

Koyu bordo
498091

akçabardak
30-05-2014, 21:25
Yeni edindiklerim
498096

Beyazın çiçeği ne kadar güzel değil mi?
gece çekimi çok hoşuma gitti ;)
498097

Bu da çok tatlı bir renk
498098

Yavru ağzı ama ışıkta biraz parlamış
498099

Toplu halde ama 3 saksı daha var onlarda daha çiçek yok,
bunlara yeni saksılar almam gerekiyor
498100

akçabardak
30-05-2014, 21:39
Ve bahçede olanlar

Arka bahçedekiler

Mandalina ağacın altında,
sırtını da mandalinaya dayadı
biribirilerinden güç alıyorlar :D
498101

Sağdaki duvara yaslamış sırtını,
diğeri de zeytinağacın altında
498102

Ön bahçede olanlar
Bu garipler sağında dev gibi bir palmiye ağacı
solunda ise mandalina ağacı
gölgede bu kadar çiçek açıyorlar
498103

Koyu katmerli pembe ama çok tembel
çiçekten çok yaprak üretiyor
498104

Bunları da eşim yeni dikti.
498105

YeniGine
31-05-2014, 00:47
Sevgili akçabardak, zaten bahçedeki sardunyalarına boyuna posunu maşallah demiş idim, onları biliyorum. Ama saksıdaki sardunyaların da hem renkleri, hem de çiçekleri ile çok güzelmişler. Hele gece çekimi beyazına maşallah maşallah!..
Emeklerine sağlık...

akçabardak
31-05-2014, 17:20
Sevgili akçabardak, zaten bahçedeki sardunyalarına boyuna posunu maşallah demiş idim, onları biliyorum. Ama saksıdaki sardunyaların da hem renkleri, hem de çiçekleri ile çok güzelmişler. Hele gece çekimi beyazına maşallah maşallah!..
Emeklerine sağlık...

Teşekkür ederim sevgili YeniGine dediğim gibi yeni edindiklerimden iki saksım daha var ama çiçekleri olmadığı için onları koymadım, bir tanesi katmerli çok güzel pembe, diğerini hatırlayamadım şu an açtığında görüntülerim. Seninde emeklerine sağlık

akçabardak
31-05-2014, 17:37
Bu gün sabah erken saatlerde başlayıp saat 15'e kadar ara ara yağmur çiseledi, daha sonra da bir güzel güneş açtı.
Ben de yağmur çiselerken biraz fotoğraf çektim.

Yağmur yağmaya başlayınca bahçede gizlenen salyangozlar hareketlenmişler
bu vatandaş ta mandalina ağacının tepesinde gezintiye çıkmış :D
498271

akçabardak
31-05-2014, 17:41
Islak ıslak

akçabardak
02-06-2014, 11:50
Bu gün hava çok kapalı, soğuk gök gürültülü ve yağmurlu.
Çok üşüyorum ama kapıyı açık tutuyorum ki yağmurun sesini duyayım
hem de seyretmeyi çok seviyorum.
Loş bir hava hakim, şu an çok güzel yağıyor, allah hayırlı yağmurlar versin diye
de duğalar ediyorum bir taraftan, hiç kimsenin bağına bahçesine,
bilhassa çifçilerimizin tarlalarına seralarına zarar gelmesin dilerim.

Yağmuru seyrederken biraz da bahçemden kareler görüntülemek istedim.
Yağmur başlamadan önce çekmiştim fotoğrafları.

Manolya çiçeği

akçabardak
02-06-2014, 11:54
Glayorlerim de açmaya başladı

akçabardak
02-06-2014, 11:57
Devam

akçabardak
02-06-2014, 12:04
Bahçe ve saksıda bulunan irili ufaklı 14 amaryllis soğanımdan sadece bu ikisi
çiçek açtı, diğerleri tembel tembel durmadan yaprak vermekle meşkuller :D

akçabardak
02-06-2014, 12:10
Hazeranlarımın son durumları

Tam boy
498763

Yukarıdan aşağıya doğru
498764

Ortası
498765

Alt bölümleri
498766

mormenekşe
02-06-2014, 12:19
Sevgili Akçabardak, bahçeniz çook güzel olmuş ellerinize, emeğinize sağlık. Çiçeklerinize bayıldım özellikle sardunyalar, balon çiçeği, cala çok güzeller. En kısa sürede bahçenizi tamamen gezmek istiyorum kim bilir daha ne güzellikler görücem.
Sevgiyle kalın .....

-Esin-
02-06-2014, 12:33
Sevgili akçabardak, yine sayfanıza geldim gözüm gönlüm açıldı :) Glayöllerin renklerini çok beğendim, bordo renk gözüken de açtığında yanındakiyle çok güzel bir uyum olacak. Amaryllislerin de sadece 2si bile bahçeyi şenlendirmeye yetmiş, harika görünüyorlar :)

Bu arada hazeran ne kadar çok uzamış öyle :eek: Bahçede olmasının farkı olmalı, bendeki saksıdakiler 45-50 cm uzuyor en fazla.

akçabardak
02-06-2014, 12:41
Sevgili Akçabardak, bahçeniz çook güzel olmuş ellerinize, emeğinize sağlık. Çiçeklerinize bayıldım özellikle sardunyalar, balon çiçeği, cala çok güzeller. En kısa sürede bahçenizi tamamen gezmek istiyorum kim bilir daha ne güzellikler görücem.
Sevgiyle kalın .....

Sevgili mormenekçe hoş geldiniz, bahçemi beğendiğiniz için çok mutlu oldum teşekkür ederim, her zaman beklerim. Sevgilerimle

resimsel
02-06-2014, 12:58
Sizin bahçenizi gezerken hızlı hareket etmemek gerekir zira her çiçeğe biraz zaman ayırıp keyfine varmak için.

akçabardak
02-06-2014, 13:07
Sevgili akçabardak, yine sayfanıza geldim gözüm gönlüm açıldı :) Glayöllerin renklerini çok beğendim, bordo renk gözüken de açtığında yanındakiyle çok güzel bir uyum olacak. Amaryllislerin de sadece 2si bile bahçeyi şenlendirmeye yetmiş, harika görünüyorlar :)

Bu arada hazeran ne kadar çok uzamış öyle :eek: Bahçede olmasının farkı olmalı, bendeki saksıdakiler 45-50 cm uzuyor en fazla.

Sevgili -Esin- ne iyi ettiniz de geldiniz, her zaman beklerim gelmeniz beni mutlu eder. Evet glayöllerim bundan sonra hepsi de açarlar artık içlerinden en sevdiğim bordo renk olanı, onu çok seviyorum.

Amaryllislerimi bundan sonra hepsini bir büyük saksıda toplamayı düşünüyorum bakalım saksıda nasıl bir performans gösterecekler.

Hazeranlar aldı başını gittiler, yükseldikçe yükseldiler, bir yandan da tohum oluşturmaya başladılar.
Geçen sene ekmiş olduğum hazeranlar pek iştahlı değillerdi o yüzden ben de hiç tohum almadım, amaaan dedim bu ne böyle cılız cılız, böyle çiçek mi olurmuş diye mırıldanmıştım, bu sene dökülen tohumlardan kendileri çimlendiler bana kendilerinin cılız olmadıklarını ıspatladılar beni utandırdılar :D ve coştukça coştular.
Yani doğa diyor ki, bizi bize bırakın canımız nasıl isterse öyle gelişiriz.

akçabardak
02-06-2014, 13:10
Sizin bahçenizi gezerken hızlı hareket etmemek gerekir zira her çiçeğe biraz zaman ayırıp keyfine varmak için.

Teşekkür ederim sayın resimsel, dilediğiniz gibi gezip hareket edebilirsiniz. Saygılar

tarla kuşu
02-06-2014, 17:25
Sevgili akçabardak, hazeranlar, glayörler harika. Sadece bunlar mı?? Hepsi harika. Ellerinize, emeklerinize sağlık...

akçabardak
03-06-2014, 20:02
Sevgili akçabardak, hazeranlar, glayörler harika. Sadece bunlar mı?? Hepsi harika. Ellerinize, emeklerinize sağlık...

Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, beğenmenize çok sevindim.

macuroğlu
03-06-2014, 20:59
Emeğinize sağlık

akçabardak
03-06-2014, 22:23
Emeğinize sağlık

Teşekkür ederim sayın macuroğlu, hoş gelmişsin sayfama.

berçin
04-06-2014, 00:32
Sevgili akçabardak sayfanızda gezinmek, diğer arkadaşlarla yaptığınız sohbetleri okumak bana bu gece büyük keyif verdi. Alerjik durumunuzun devam etmesine üzüldüm, ancak siz bunu artık geriye atmış görünüyorsunuz :). Maalesef şu bitkinizi beğendim diyemeyeceğim, hepsi de birbirinden güzel ve ihtişamlı, bir sevenin elinin değdiği belli maşallah diyorum :).

gürcan_keskin
05-06-2014, 01:55
Resim 1288 ıslak sarı gül...
Mükemmel görünüyor.
Çiçekleriniz coşmuş yine sevgili akçabardak.
Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...

akçabardak
05-06-2014, 13:49
Sevgili akçabardak sayfanızda gezinmek, diğer arkadaşlarla yaptığınız sohbetleri okumak bana bu gece büyük keyif verdi. Alerjik durumunuzun devam etmesine üzüldüm, ancak siz bunu artık geriye atmış görünüyorsunuz :). Maalesef şu bitkinizi beğendim diyemeyeceğim, hepsi de birbirinden güzel ve ihtişamlı, bir sevenin elinin değdiği belli maşallah diyorum :).

Sevgili berçin bahçeme gelip gezmeniz, beğenmeniz beni çok mutlu etti, ne iyi ettiniz de geldiniz hoş gelmişsiniz.

Ağaçlar net'e girdiğim ilk günlerde ben ilk önce sizleri tanıdım sizlerin sayesinde ben buralara kadar geldim, bahçemde sizleri keyifle gezdirebildiysem ne mutlu bana, ben de sizin sürekli takipçiniz olarak sizlerin bilgilerinizden oldukça faydalandım, bilmediklerimi sizlerin sayesinde öğrendim, iyi ki varsınız iyi ki ben de buradayım.

Allerjik durumum beni de çok üzüyor, bahar aylarının en güzel çiçekli döneminde ben çoğu zamanımı evin içerisinde geçirmek zorunda kalıyorum, allerji ilacı kullanıyorum ama banamısın demiyor, hele rüzgarlı günlerde hiç dışarıya çıkamıyorum çok kötü etkiliyor polenler beni, hele de o çam tozları var ya gözlerimi çok etkiliyor göz damlası kullanmak zorunda kalıyorum, geceleri de burnum tıkanıyor uyku uyuyamıyorum o derece etkiliyor.

Neyse bir şekilde idare etmeye çalışıyorum, tekrar teşekkür ederim beğenileriniz için, hoşça, dostça sevgiyle kalın.

akçabardak
05-06-2014, 13:57
Resim 1288 ıslak sarı gül...
Mükemmel görünüyor.
Çiçekleriniz coşmuş yine sevgili akçabardak.
Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...

Sayın gürcan_keskin, teşekkür ederim, çok sağ olun sizin de emeklerinize sağlık.
Sarı gül gerçekten çok güzel,
güllerin arasında en güzeli diyebilirim :)

akçabardak
06-06-2014, 07:55
Erikler kızarmaya başladı

akçabardak
06-06-2014, 08:04
Dut

Bir taraftan meyvelerini verirken
diğer taraftan da yeni sürgünlerini veriyor
Alt dallarından meyve topluyoruz
Yeni sürgünler de domates sırıkları olacak :D
499992

akçabardak
06-06-2014, 08:12
Zakkum

Bu zakkumu çok seviyorum
tıklım tıklım çiçekler açıyor

Altında da glayörlerim renga renk açınca
balkonda oturup onları seyretmek beni mesr ediyorlar.

akçabardak
06-06-2014, 08:16
Benim dert ortağım

Bodur yaz kasımpatım
Soğuklar başlayana kadar hep çiçek açar durur.

kamelyavadisi
06-06-2014, 11:50
Sayın akçabardak ,
çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Paylaşımlarınız çok güzel. Emeklerine sağlık.

hatice p.
06-06-2014, 12:17
3 kök mavi lobelyam büyüdü ve tomurcuklandı.

akçabardak
06-06-2014, 15:31
3 kök mavi lobelyam büyüdü ve tomurcuklandı.

Sevgili hatice p. maşallah büyüttün ve çiçek açmaya başlamışlar bile, yalnız biraz gölgede kalmışlar gibi sanki, bulunduğu yer güneş görüyor mu? bir iki saat görse yeter bence birde keşke tomurcuklanmadan önce tepelerini kırsaydın daha güzel ve gür gelişirlerdi, sen şimdi onlara kıyamazsın biliyorum, en küçük olanın ucunu alıp bir dene istersen.
Güle güle büyüt miniklerini, tohumlarını da biriktirirsin bundan sonra, Eylül ayında bir kaç tane ekersen erkenden benim kisi gibi erken yetişir.

akçabardak
08-06-2014, 12:41
Sayın akçabardak ,
çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Paylaşımlarınız çok güzel. Emeklerine sağlık.

Teşekkür ederim sayın kamelyavadisi, sizin de emeklerinize sağlık kolay gelsin.

akçabardak
08-06-2014, 12:59
kohleria

Geçen sene 3 saksı kohleriam vardı kışın Ankara'ya giderken onları yazlıkta bırakmıştım,
döndüğümde ise 3ü de kuruyup ölmüşlerdi... ama şimdi görüyorum ki toprağın içinde kökleri varmış
ve bana iki tanesi sürpriz yapmaya karar vermişler, kenardan kıyıdan bana biz de varız burada demişler,
beni terk etmemişler sağ olsunlar, bizi burada bıraktın diye azıcık küsmüşler bana.

500607

Bunu da bu sabah keşfettim ;)
500606

akçabardak
08-06-2014, 13:21
Ornithogualum arabicum-Hollanda zambağı

İki sene önce kızım gülenmelek bana saksısıyla beraber bir tane aşkın gözyaşı vermişti aynı saksıya 3 tane
de minik soğan dikmiş.

Geçen sene 3 soğan da çıktı birazcık büyüdüler ama daha sonra bir tanesi kayboldu, her halde çürüdü,
bir müddet sonra diğer ikisi de yok oldu.

Geçenlerde baktım iki tanesi bana yine sürpriz yapıp çıkmışlar, şu anda gayet
güzel gelişiyorlar, keşke büyütebilsem çok güzel çiçeği varmış adı Hollanda zambağı.

akçabardak
08-06-2014, 13:41
Petunya

İki sene evvel hibrit bir kaç tane çiçekleri hoşuma giden petunya almıştım,
bu bir tanesi dışında hiç biri tohum yapmadı sadece morlu olan tohum yaptı,
o tohumlardan geçen sene de ektim çimlendiler ve çiçek açtılar tohum da verdiler
aynı tohumlardan bu sene de ektim çimlendiler ama beni şaşırttılar... bakarmısınız...

Aynı tohumdan ayrı ayrı renkler oluştu, bu normal midir sizce?
500616

Bu da aynı tohumdan, üstelik te tek kökte ayrı desen
500617

akçabardak
08-06-2014, 15:40
GAURA çalısı

Yeni aldığım tohumlardan bazıları hiç çıkmadı

Komşumun bahçesindeki gaura çalısından iki tane minik tomurcuksuz
çelik aldım (çiçekliydi ama tomurcuksuz olması gerekiyormuş) ve bu iki
saksıya ekilen tohumlar çıkmayınca çelikleri bu saksılara diktim.
İkisi de tutmuşlar dallanmaya bile başlamışlar.
500628

Bu saksıya beyaz balon çiçeği ekmiştim çimlenmediler ama
sanki bir tanesi çimlenmiş eğer yabani ot değilse inşallah
büyütebilirim.
500627

akçabardak
08-06-2014, 15:49
Gilla- kuş gözü (çikolata kokulu)

Sevgili -Esin- bunlar büyüyüp sizin kiler gibi çiçek açar mı acaba? yani sizin kiler kadar beklemiyorum ama
tohumunu alabileceğim kadar çiçeğini görsem yeter.

akçabardak
08-06-2014, 15:59
Çan Çiçeği (Campanula)

Geçen seneden elimde 3-5 tohum kalmış, Şubat ayında
ekmiştim o tohumları sadece bir tanesi çimlendi, büyüdü
Bu sene çiçek açmazmış, seneye boylanıp inşallah
çiçeğini görmek nasip olur, ne renk olduğunu bilmiyorum
sürpriz olacak.
500639
Bahçeye indirsem mi, saksıda mı kalsa bir türlü karar veremiyorum :confused:

hatice p.
08-06-2014, 19:00
Sevgili hatice p. maşallah büyüttün ve çiçek açmaya başlamışlar bile, yalnız biraz gölgede kalmışlar gibi sanki, bulunduğu yer güneş görüyor mu? bir iki saat görse yeter bence birde keşke tomurcuklanmadan önce tepelerini kırsaydın daha güzel ve gür gelişirlerdi, sen şimdi onlara kıyamazsın biliyorum, en küçük olanın ucunu alıp bir dene istersen.
Güle güle büyüt miniklerini, tohumlarını da biriktirirsin bundan sonra, Eylül ayında bir kaç tane ekersen erkenden benim kisi gibi erken yetişir.
Sanırım resmi yanlış yere yüklemişim:p
syn akçabardak, tepelerini kesmiştim, bu kesilmiş halleri, güneş iyi alıyorda fazla suladım galiba:rolleyes:

-Esin-
09-06-2014, 11:34
Gilla- kuş gözü (çikolata kokulu)

Sevgili -Esin- bunlar büyüyüp sizin kiler gibi çiçek açar mı acaba? yani sizin kiler kadar beklemiyorum ama
tohumunu alabileceğim kadar çiçeğini görsem yeter.

Bu evrede yavaş gelişiyorlar sevgili akçabardak fakat boyları bunun iki katına çıktığında birden atağa kalkıp hızlı gelişme sürece başlıyor. Ben çiçeğini göreceğinizi düşünüyorum, benim ocak sonunda ekilenler nisan sonunda açmaya başladı. Yani 3 ayda çiçeklendiler, sizinkiler de yaz sonuna doğru açmaya başlarlar.
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde :o

Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor :) Bazı genler zaman içinde daha baskınlaşabiliyor diyeyim. Mor rengi oluşturan gen koyu renkli bitkide daha çok çalışmaya başlamış.

Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? :) Onların yumrulu olduğunu biliyor muydunuz? Üstten yaprakları ölürse de aman diyeyim atmayın, yumrudan yine çıkıyorlar. Ben burda balon çiçeğini çok arıyorum ama kimse adını bile duymamış. En son orada bulacağımdan umutlu olduğum bir çiçekçiye gittim, 30 yıllık çiçekçiyim balon çiçeği diye bir çiçek duymadım dedi bana :rolleyes: Hep aynı çiçekleri getirip satarsanız öyle olması normal dedim ama içimden tabi :D

akçabardak
09-06-2014, 18:04
Bu evrede yavaş gelişiyorlar sevgili akçabardak fakat boyları bunun iki katına çıktığında birden atağa kalkıp hızlı gelişme sürece başlıyor. Ben çiçeğini göreceğinizi düşünüyorum, benim ocak sonunda ekilenler nisan sonunda açmaya başladı. Yani 3 ayda çiçeklendiler, sizinkiler de yaz sonuna doğru açmaya başlarlar.
Bazılarında yaprak uçlarında sararma var galiba, güneş fazla mı geliyor üstlerine? İyice büyüyüp gövdeleri kalınlaştığında güneş zarar vermiyor ama küçükken ben de bir kaç fideyi ne olduğunu anlayamadan yaktım, hem de şubat-mart güneşinde :o

Petunyanın rengi en sevdiklerimden, yeni çıkan koyu rengi de çok güzel görünüyor. Böyle renk değişimleri bu tarz iki renk petunyalarda normal, size sebepleri anlatırdım ama çok teknik bilgiler vermeden açıklamam zor :) Bazı genler zaman içinde daha baskınlaşabiliyor diyeyim. Mor rengi oluşturan gen koyu renkli bitkide daha çok çalışmaya başlamış.

Çan çiçeğiniz hangi türü acaba? Yaprakları çok değişikmiş. Balon çiçekleriniz ne yapıyorlar bu arada? :) Onların yumrulu olduğunu biliyor muydunuz? Üstten yaprakları ölürse de aman diyeyim atmayın, yumrudan yine çıkıyorlar. Ben burda balon çiçeğini çok arıyorum ama kimse adını bile duymamış. En son orada bulacağımdan umutlu olduğum bir çiçekçiye gittim, 30 yıllık çiçekçiyim balon çiçeği diye bir çiçek duymadım dedi bana :rolleyes: Hep aynı çiçekleri getirip satarsanız öyle olması normal dedim ama içimden tabi :D

Sevgili -Esin- kuş gözü çiçeğim sabah 2-3 saat direkt güneş alıyordu benim de dikkatimi çekti hatta 3-4 kök yanıp kurudu,
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm.

Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek
ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum.

Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi?

500898
Campanula Sarastro olarak geçiyor

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-biton-balkon-teras/16238-25.htmkilerimiz-sal

Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar.
Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz,
olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum.

Son durumları böyle;
500901

akçabardak
10-06-2014, 20:24
Pazar sabahı kalktığımda hava kapalı ve yağmur çiseliyordu,
bütün bitkilerimin üzerleri ve arabanın üstü hep çamur olmuş
sanki gökten çamur yağmış,
güllerin yapraklarına su tutuyorm ama lekeler gitmiyor.

akçabardak
10-06-2014, 20:29
Canna geçen sene tek köktü, bu sene iki kök oldu
birinde tomurcuk var diğerinde yok, şimdilik.

akçabardak
10-06-2014, 20:35
Glayörlerim

akçabardak
10-06-2014, 20:37
Bayılıyorum bu zakkuma

akçabardak
10-06-2014, 20:39
Zinnialarım açmaya başladı

akçabardak
10-06-2014, 20:41
Dahlia

akçabardak
10-06-2014, 20:47
Kalaların tohum keseleri

Bunların her biri birer kala fidesi olacak :D
501176

akçabardak
10-06-2014, 20:51
Zıpçıktı

Pazar günkü
501182

Pazartesş günkü
501183

Ve bu günkü
501184

akçabardak
10-06-2014, 20:52
Ortancalarım

tarla kuşu
11-06-2014, 09:35
Maşallah..... Sabah sabah iyi geldi bahçenizi gezmek....

-Esin-
11-06-2014, 10:09
Sevgili -Esin- kuş gözü çiçeğim sabah 2-3 saat direkt güneş alıyordu benim de dikkatimi çekti hatta 3-4 kök yanıp kurudu,
şimdi yerini değiştirdim sanki daha bir canlandılar, az da olsa inşallah çiçeğini görürüm.

Çan çiçeğimin türünü bilmiyorum, nasıl öğreneceğim hiç bir fikrim yok ancak konu başlığında sormam gerekecek
ama çiçeği olmadan netice alabirmiyim onu da bilemiyorum.

Ben bu sayfada ki çan çiçeğine çok benzettim, sizce olabilir mi?

500898
Campanula Sarastro olarak geçiyor

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-biton-balkon-teras/16238-25.htmkilerimiz-sal

Balon çiçeklerim gayet iyi durumdalar, biraz araştırma yaptım evet yumruluymuşlar, kışa da dayanıklıymışlar.
Çarşamba günü semt pazarımız kuruluyor gittiğimde bakayım bulabilirsem sizin için alabilirim eğer siz isterseniz,
olmazsa bendekilerin tohumlarını beklemek zorundayız, önce açan çiçekleri tohum yapacak gibi duruyor sürekli takip ediyorum.

Son durumları böyle;
500901

Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeter :) Size çok zahmet vermek istemem. Bir de bizim apartmanın dış cephe mantolaması yapılıyor şu an, tüm bitkileri içeri almak zorunda kaldım. Güneş görsünler diye her gün içeri dışarı taşıyıp duruyorum.:( Balonlar da güneşsizlik stresi yaşamasın. Bakalım belki bu arada bir çiçekçiye balon getirmesini söylemiştim, o getirebilir. Olmazsa yine konuşuruz. Çok çok teşekkür ederim.;)

Sizin çan çiçeği Campanula sarastro'ya benziyor fakat sizinkinin yaprak uçları daha yuvarlak geliyor. Çiçek olmadan türünü bulmak zor olacak ama belki bir bilen çıkar.

Ortancalar, zıpçıktılar, glayöller yine muhteşem!

Sevgiler...

efeege
11-06-2014, 11:28
sevgili akçabardak. bahçeniz iyice coşmuş emeğinize sağlık.
gloyöl leriniz çok güzel açmışlar bendekiler iki hafta önceki hali tomurcuğu yoktu inşallah tomurcuklanma başlamıştır.

ortancalara ne diyeyim kıskandım doğrusu hep boyluca kocaman ortanca öbeklerim olsun istedim ama bizdekiler yerden uzaklaşmaya korkuyorlar.
daha diplerine ne dökmem gerekiyor ne bulursam veriyorum ama nafle.

sizlerde görmekte güzel nazarlardan uzak olsunlar...

akçabardak
11-06-2014, 12:51
Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim, düşünmeniz yeter :) Size çok zahmet vermek istemem. Bir de bizim apartmanın dış cephe mantolaması yapılıyor şu an, tüm bitkileri içeri almak zorunda kaldım. Güneş görsünler diye her gün içeri dışarı taşıyıp duruyorum.:( Balonlar da güneşsizlik stresi yaşamasın. Bakalım belki bu arada bir çiçekçiye balon getirmesini söylemiştim, o getirebilir. Olmazsa yine konuşuruz. Çok çok teşekkür ederim.;)

Sizin çan çiçeği Campanula sarastro'ya benziyor fakat sizinkinin yaprak uçları daha yuvarlak geliyor. Çiçek olmadan türünü bulmak zor olacak ama belki bir bilen çıkar.

Ortancalar, zıpçıktılar, glayöller yine muhteşem!

Sevgiler...

Nasıl derseniz, sizin oralarda bulamadığınız için yardımcı olmak istedim. Mantolama işi kolay gelsin bir kaç gün idare edeceksiniz çiçekleri bir içeri bir dışarı taşımakla size de kolay gelsin.

Benim çan çiçeğimin türü artık çiçeğini görmek kısmet olursa o zaman anlaşılır, bir yıl daha bekleyip göreceğiz inşallah. Esen kalın

akçabardak
11-06-2014, 12:58
sevgili akçabardak. bahçeniz iyice coşmuş emeğinize sağlık.
gloyöl leriniz çok güzel açmışlar bendekiler iki hafta önceki hali tomurcuğu yoktu inşallah tomurcuklanma başlamıştır.

ortancalara ne diyeyim kıskandım doğrusu hep boyluca kocaman ortanca öbeklerim olsun istedim ama bizdekiler yerden uzaklaşmaya korkuyorlar.
daha diplerine ne dökmem gerekiyor ne bulursam veriyorum ama nafle.

sizlerde görmekte güzel nazarlardan uzak olsunlar...

Teşekkür ederim sevgili efeege, bahçelerin en güzel çiçeklenme dönemi şu anda, sıcaklar arttıkça tadı kaçmaya başlayacak.

Ortancalara sudan başka hiç bir şey vermiyorum, kendi hallerindeler. Gölge olduğu için hallerinden pek memnunlar, sanırım gölgeyi daha çok seviyorlar.

efeege
11-06-2014, 15:16
az da olsa hiç güneş almıyorlarmı.
benimkiler çok az ilkindi güneşi alıyorlar. bir veya bir buçuk saat kadar.

akçabardak
11-06-2014, 16:41
az da olsa hiç güneş almıyorlarmı.
benimkiler çok az ilkindi güneşi alıyorlar. bir veya bir buçuk saat kadar.

Sevgili efeege açık pembe renkli çok açmış olanlar duvarın dibinde olduğu için hiç ama hiç güneş görmüyorlar.

Kırmızı olanlar tam balkonumun önunde batıya doğru baktıklarından çoğunlukla güneşteler, hallerinden hiç memnun değiller, geçen sene biraz gübre ve yaprak gübresi zoruyla çok güzel açmışlardı, bu sene ilgilenemedim o yüzden mızmızlar, yaprakları sarardı.

Bu sene biraz rahatsızım safra kesemde taş çıktı onun sancısından bahçeyle pek ilgilenemiyorum o yüzden eşim ilgilenmeye çalışıyor ama o da pek bahçe işlerinden anlamıyor, büyük bir ihtimal önümüzde ki hafta ameliyat olacağım,
artık sağ salim kalırsam seneye kısmetse daha iyi ilgilenirim diye düşünüyorum.

Senin için şimdi görüntüledim, şu anda güneşteler ve güneş batasıya kadar güneş alıyorlar.
Fotoğrafa dikkatli bakarsan arka planda fotoğrafın üst tarafına doğru diğerleri görünüyorlar tamamen gölgedeler.
501403
Gariplerim kel kel, gelişemediler benim yüzümden.

akçabardak
11-06-2014, 17:39
Acem lalesi
adını daha yeni öğrendim, tohumlarını geçen sene
Bulgaristan'dan getirmiştim, bir bulgar arkadaşımın ziyaretine gitmiştik
bahçesinde sarı sarı açmışlardı tohumundan istedim
adını da Boyanka çiçeği demiştim daha önceki sayfalarımda
Şubat ayında ekmiştim tohumlarını çok zor çimlendiler
bir sürü tohum ekmiştim ama sadece 3 tanesi çimlendi
501414
Sabırsızlıkla çiçeklenmelerini bekliyorum.

Bunlar da Zengarden'dan aldığım tohumlardan çimlenen
siparişi verirken acem lalesi diyordu
Meğer sen çimlendikten sonra anladım ki her ikisi de
aynı çiçekmiş.
Yani Boyanka oldu Acem lalesi ne tesadüf
501415
Yeni ekildiklerinden daha minik minik, bakalım bunlar ne renk açacak

efeege
11-06-2014, 19:49
cevabın ilgin için sağolasın sevgili akçabardak.

ortanca için merakımı attımgün ışığı biraz görsemi yiy tam gölgemi iyi kararsızdım.

ayrıca geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

çevremde bu rahatsızlığı yaşayanlardan biliyorum ağrısı berbat çekilmez oluyor.
üşütüp yorulmaya gelmiyor. lazerle kırdırma şansı yokmu.

inşallah kolaylıkla en kısa zamanda atlatıp iyileşirsiniz.

akçabardak
11-06-2014, 20:00
cevabın ilgin için sağolasın sevgili akçabardak.

ortanca için merakımı attımgün ışığı biraz görsemi yiy tam gölgemi iyi kararsızdım.

ayrıca geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

çevremde bu rahatsızlığı yaşayanlardan biliyorum ağrısı berbat çekilmez oluyor.
üşütüp yorulmaya gelmiyor. lazerle kırdırma şansı yokmu.

inşallah kolaylıkla en kısa zamanda atlatıp iyileşirsiniz.

Rica ederim sevgili efeege bildiğim konuları elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum, sen de sağolasın.

Ameliyatım açık olacak, kalp yetmezliği, tansiyon şeker olduğu için doktor açık ameliyat yapacağım dedi. Gerçekten son zamanlarda çok ızdırap vermeye başladı dediğin gibi yorgunluğa gelmiyor, ev işlerinde bile zorlanmaya başladım, allahtan hayırlısı ne diyeyim. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

YeniGine
12-06-2014, 00:08
Sevgili akçabardak geçmiş olsun, dediğin gibi Allah'tan hayrlısı inşallah ameliyatını ol iyileş ve rahatla. Hep birlikte dua edip iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.
Ortancaların benim de dikkatimi çekti tam sorayım diye düşünürken sevgili efeege sormuş. Benim 2 yerde; biri sabah güneşi alıyor, biri de daha öğleden sonraki güneşe maruz kalıyor. Ben de diyorum 2 senedir aynılar büyümüyorlar demek ki iyice gölge istiyorlarmış.

-Esin-
12-06-2014, 01:41
Çok geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsınız inşallah. Acil şifalar dilerim.

hatice p.
12-06-2014, 07:21
Rabbim acil şifalar versin syn akçabardak, çok geçmişolsun şimdiden.

ngr33
12-06-2014, 07:55
Ablacım kandilini kutlamak için gelmiştim sayfana rahatsız olduğunu öğrendim çok geçmiş olsun Rabbim bu güzel gün vesilesiyle Şafi ismiyle tecelli etsin inşallah..

Hayırlı kandiller dualarımdasın inşallah ablacım..;)

aheste
12-06-2014, 10:42
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak, şimdi öğrendim,( pek nete giremiyorum bu aralar hemen bakıp çıkıyorum, pek yazma fırsatım olmuyor) Rabbimin izniyle çabucak iyileşirsin inşallah. Ama açık ameliyat daha zor olmazmı, kesi daha çok olduğu için iyileşmesi daha uzun sürüyor, öyle derler genelde ama, annemde olmuştu bikaç sene önce kapalı olmuştu, Allah yardımcın olsun..

h_dogan
12-06-2014, 13:23
Geçmiş olsun ablacığım. Allah acil şifalar versin.

akçabardak
12-06-2014, 21:00
Sevgili akçabardak geçmiş olsun, dediğin gibi Allah'tan hayrlısı inşallah ameliyatını ol iyileş ve rahatla. Hep birlikte dua edip iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.
Ortancaların benim de dikkatimi çekti tam sorayım diye düşünürken sevgili efeege sormuş. Benim 2 yerde; biri sabah güneşi alıyor, biri de daha öğleden sonraki güneşe maruz kalıyor. Ben de diyorum 2 senedir aynılar büyümüyorlar demek ki iyice gölge istiyorlarmış.

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, hayırlısıyla bir atlatabilsem şu ameliyat işini çok rahatlayacağım. Dualarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum çok sağ olun.
Ortancalar için de sevgili efeegeye yazdığım gibi, çevremdeki ortancalara da bakıyorum gerçekten gölgede olanlar daha canlı canlılar.

akçabardak
12-06-2014, 21:02
Çok geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsınız inşallah. Acil şifalar dilerim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili -Esin-

akçabardak
12-06-2014, 21:04
Rabbim acil şifalar versin syn akçabardak, çok geçmişolsun şimdiden.

Çok sağ olasın sevgili hatice p.

akçabardak
12-06-2014, 21:09
Ablacım kandilini kutlamak için gelmiştim sayfana rahatsız olduğunu öğrendim çok geçmiş olsun Rabbim bu güzel gün vesilesiyle Şafi ismiyle tecelli etsin inşallah..

Hayırlı kandiller dualarımdasın inşallah ablacım..;)

Canım benim sizlerin de kandiliniz mubarek olsun, bu mubarek günde dualarınız kabul olur inşallah çok ihtiyacım var çünkü, çok teşekkür ederim, sevgilerimle

akçabardak
12-06-2014, 21:27
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak, şimdi öğrendim,( pek nete giremiyorum bu aralar hemen bakıp çıkıyorum, pek yazma fırsatım olmuyor) Rabbimin izniyle çabucak iyileşirsin inşallah. Ama açık ameliyat daha zor olmazmı, kesi daha çok olduğu için iyileşmesi daha uzun sürüyor, öyle derler genelde ama, annemde olmuştu bikaç sene önce kapalı olmuştu, Allah yardımcın olsun..

Sevgili aheste dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, hayırlısı ile bu yükü de atabilirsem üzerimden... açık ameliyat için doktorum daha uygun olacağını söyledi, kalp rahatsızlığı,yüksek tansiyon ve şeker olunca kapalı benim için riskliymiş, iyileşmesi belki biraz daha uzun sürebilir, aslında doktorun dediğine göre değişen bir şey yokmuş. Allahtan hayırlısı

akçabardak
12-06-2014, 21:29
Geçmiş olsun ablacığım. Allah acil şifalar versin.

Teşekkür ederim sayın h_doğan sağolasın.

tarla kuşu
12-06-2014, 22:51
Tez zamanda, tekrar gönlünüzce bahçenizle ilgilenebilmeniz dileğiyle... Kandiliniz mübarek olsun....

akçabardak
13-06-2014, 17:32
Tez zamanda, tekrar gönlünüzce bahçenizle ilgilenebilmeniz dileğiyle... Kandiliniz mübarek olsun....

Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, sizin de kandiliniz mübarek olsun, çok sağ olasınız. Sağlıcakla kalın, sevgiler.

attar
13-06-2014, 19:15
Geçmiş olsun inşaallah en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz

akçabardak
13-06-2014, 19:42
Geçmiş olsun inşaallah en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz

Teşekkür ederim sayın attar, inşallah.

hk50
14-06-2014, 20:11
Büyük geçmiş olsun.Açil şifalar diliyorum.Dualarım sizin için.

akçabardak
14-06-2014, 21:46
Büyük geçmiş olsun.Açil şifalar diliyorum.Dualarım sizin için.

Teşekkür ederim sayın hk50 çok sağolasınız.

akçabardak
14-06-2014, 21:57
Arkadaşlar bu günlerde çok yorgunum ama bu güzelliklerimin sayesinde ne yorgunluk kalıyor ne de ağrılarım,
bana çok güzel moral veriyorlar.

Kokusu yok ama güzelliği yeter.

birtanecik
14-06-2014, 22:01
Sevgili Akçabardak,
Geçmiş olsun acil şifalar size. Akçay'dan sevgiler...

akçabardak
14-06-2014, 22:02
Bu liliumun kokusu bir harika
Gece odamın kapısını aralık bırakıyorum
arada rüzgar estikçe kokusu odamın içine kadar geliyor.

akçabardak
14-06-2014, 22:07
Bu gün sardunyaların kurumuş çiçeklerini temizlerken bir şey gözüme takıldı
çiçek içinden çiçek sapı çıkartıp çiçek açtığını görmüştüm ama,
çiçeğinin içinde filiz oluşturduğunu görmemiştim :confused:

TRAKLI
14-06-2014, 22:09
Sn Akçabardak geçmiş olsun, Rabbim şifa versin inşallah.

vildan25
14-06-2014, 22:12
Sevgili akçabardak çok geçmiş olsun. Zambaklariniza maşallah diyorum mümkünse kokusundan bize de gönderin:)

akçabardak
14-06-2014, 22:14
Bu akşamlık bu güllerle sizlere iyi geceler diliyorum.

akçabardak
14-06-2014, 22:16
Sn Akçabardak geçmiş olsun, Rabbim şifa versin inşallah.

Çok teşekkür ederim sayın TRAKLI, amin

akçabardak
14-06-2014, 22:20
Sevgili akçabardak çok geçmiş olsun. Zambaklariniza maşallah diyorum mümkünse kokusundan bize de gönderin:)

Sevgili vildan25 çok teşekkür ederim, zambakların kokusunu size gönderdim bile,
nasıl alabildiniz mi kokularını? çok güzel kokuyorlar değil mi? Sevgilerimle.

vildan25
14-06-2014, 22:27
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak koku geldi ve çok güzel kokuyor:) ben de kendi lilyumlarima koklattim belki utanır da kokarlar diye:)Sevgiler benden:)

alys
14-06-2014, 22:32
Bu liliumun kokusu bir harika
Gece odamın kapısını aralık bırakıyorum
arada rüzgar estikçe kokusu odamın içine kadar geliyor.

Sayın akçabardak;

Geçmiş olsun. Allah şifalar nasip etsin inşaallah.
Liliumunuzun adı ' friso' dur. Oriental lilium ve Trompet lilium melezidir. Evet çok yoğun ve güzel kokuludurlar. Aynı zamanda sağlam ve dayanıklıdırlar.

Ayrıca; kandillerin çokluğu soğanlarınızın oldukça iri olduğunun göstergesi. Keyiflerini sürmeniz dileğiyle...

akçabardak
14-06-2014, 23:06
Sayın akçabardak;

Geçmiş olsun. Allah şifalar nasip etsin inşaallah.
Liliumunuzun adı ' friso' dur. Oriental lilium ve Trompet lilium melezidir. Evet çok yoğun ve güzel kokuludurlar. Aynı zamanda sağlam ve dayanıklıdırlar.

Ayrıca; kandillerin çokluğu soğanlarınızın oldukça iri olduğunun göstergesi. Keyiflerini sürmeniz dileğiyle...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sayın alys.

Lilium friso'yu geçen sene sayın Alacakaranlıktan almıştım tek soğan olarak.
Bu sene saksıda olmasına rağmen bukadar coşacağını tahmin bile edemiyordum, iki çiçek sapı çıktı ve ikisinin de maşallahı var, boyu da çok uzadı, dediğiniz gibi gerçekten çok dayanıklı çok sağlam bir yapısı var.

Kırılacak diye korkudan balkon direğine bağlamak zorunda kaldım, geçen gece
rüzgar estiğinde yere devrilmişti,
sabah kalktığımda yerde boylu boyunca yatıyordu, allahtan hiç bir şey olmamış, kırılsaydı çok üzülürdüm.
Onu çok sevdim, iyi ki almışım. Selamlar

tarla kuşu
15-06-2014, 00:12
Liium friso'nuz gerçekten harika sevgili akçabardak. Bu sonbahar bahçemi yeniden düzenlerken bir köşe de liliumlara ayırmak istiyorum. Gerçi bu işin sonu yok ama , bu hastalığa yakalandık bir kere :)

akçabardak
15-06-2014, 07:51
Sevgili Akçabardak,
Geçmiş olsun acil şifalar size. Akçay'dan sevgiler...

Sevgili birtanecik çok teşekkür ederim. Akçay'a selamlar sevgiler.

akçabardak
15-06-2014, 08:07
Liium friso'nuz gerçekten harika sevgili akçabardak. Bu sonbahar bahçemi yeniden düzenlerken bir köşe de liliumlara ayırmak istiyorum. Gerçi bu işin sonu yok ama , bu hastalığa yakalandık bir kere :)

Neden olmasın sevgili tarla kuşu sizin bahçeniz müsait, bence çok iyi olur sizin elinizden her şey geliyor çok güzel bir köşe oluşturursunuz, şimdiden o köşeyi gözümde canlandırmaya başladım bile renga renk liliumlar, hoş kokuları ayyii ne güzel olur. Lilium friso mutlaka almanızı tavsiye ederim çok memnun kalacaksınız.
Ben bu sene 4 tane daha aldım ama çiçeklerini görebilecekmiyim bilemiyorum, size şimdiden kolay gelsin, keşke bütün hastalıklar böyle olsa...

tarla kuşu
15-06-2014, 14:40
Evet sevgili akçabardak, keşke bütün hastalıklar böyle olsa.... Ben kendimi bildim bileli bitki ve hayvan hastasıyım. Bazen bahçeye giderken yanıma özellikle paraya almıyorum, yolumun üzerinde ki seralara uğrayıp , çiçek almıyayım diye ama hepsiyle kanka olduk. Bu seferde uğruyorum , alıyorum , parasını ertesi gün getiriyorum. Yani bu yöntem bana sökmedi. Ben de amaaann napiim , aldığım çiçek olsun dedim, artık kendime kısıtlama koymaktan vaz geçtim. ........

akçabardak
15-06-2014, 16:48
Evet sevgili akçabardak, keşke bütün hastalıklar böyle olsa.... Ben kendimi bildim bileli bitki ve hayvan hastasıyım. Bazen bahçeye giderken yanıma özellikle paraya almıyorum, yolumun üzerinde ki seralara uğrayıp , çiçek almıyayım diye ama hepsiyle kanka olduk. Bu seferde uğruyorum , alıyorum , parasını ertesi gün getiriyorum. Yani bu yöntem bana sökmedi. Ben de amaaann napiim , aldığım çiçek olsun dedim, artık kendime kısıtlama koymaktan vaz geçtim. ........

Sevgili tarla kuşu bence de çok iyi etmişsiniz kısıtlamadan vazgeçmekle, şu üç günlük dünyada bir daha mı geleceğiz dünyaya değil mi yani? bazen ben de kendime söz veriyorum tamam artık bu son olsun diye ama gel gör ki sözümde duramıyorum :D dediğiniz gibi ne yapalım böyle mutlu oluyoruz, o mutluluğu da kendimizden esirgemeyelim en iyisi...

Sevgi Durul
17-06-2014, 18:14
Sevgili akçabardak, öncelikle geçmiş olsun, ameliyatınızı sağlıkla atlatmanızı dilerim.

Bahçe ve bitkileriniz, almış başını gidiyor maşallah. Hele o dev liliumu çok sevdim.:)

İlk aldığım yıl çok güzel açan pembe liliumum iki senedir açmıyor. Yerini hiç değiştirmedim, ondan mı acaba? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

akçabardak
17-06-2014, 20:19
Sevgili akçabardak, öncelikle geçmiş olsun, ameliyatınızı sağlıkla atlatmanızı dilerim.

Bahçe ve bitkileriniz, almış başını gidiyor maşallah. Hele o dev liliumu çok sevdim.:)

İlk aldığım yıl çok güzel açan pembe liliumum iki senedir açmıyor. Yerini hiç değiştirmedim, ondan mı acaba? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Sevgili SDurul iyi dilekleriniz için yürekten teşekkür ederim.

Evet bahçem havaların da biraz serin gitmesinden dolayı oldukça güzelleşmeye başlamıştı lakin ben şu sıralar sıkıntılarımdan dolayı ilgilenemez oldum, durumum böyle olunca iyice hevesim kaçtı, görüntülenecek çok fotoğraf var ama kendimi düşünmekten bitkilerimi düşünemez oldum.

Dev liliumla ilk defa geçen sene tanıştım o yüzden liliumlar hakkında pek fazla bir bilgim yok, geriye dönüp baktığımda geçen sene tek bir tane çiçek açmış, bir tane de beyaz olandan almıştım bununla birlikte fakat beyazı yaşatamadım.

Dev liliuma geçen sene ne yapacağımı bilemediğim için kuruyan çiçeğini bile koparmamıştım ve tohum dönüştü, tohum kısmı iyice kuruduktan sonra kopardım ama sap kısmı yem yeşildi uzunca bir müddet kurumadı, gün günden suyunu azaltmaya başladım sapının kuruyup düşmesini sağladım, sapı düştükten sonra hiç su vermedim soğanı da sökmedim kışı o şekilde geçirdi, Mart ayında Ankara'dan döndüğümüzde lilium 3-4 ay boyunca susuz kalmasına rağmen yeşermeye başladığını gördüm, yani toprak ve saksı değişimi fırsatı olmadı hatta bir soğan ken ikinci senesinde ikitane oldular.

Sonuçta çok dayanıklı bir çeşit olduğunu anladım, yalnız diğer bitkilere besin verirken onu da ihmal etmedim bilerek ya da bilmeyerek ama beni çok mutlu etmiş oldu, çok ta güzel kokusu var Sevgili SDurul. Sevgilerimle, saygılar selamlar.

gürcan_keskin
19-06-2014, 17:44
Sayın akçabardak yine coşmuş çiçekler ne kadar güzel öyle. Maşallah.
Bu arada çok çok büyük geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
Sevgilerle...

akçabardak
20-06-2014, 22:17
Sayın akçabardak yine coşmuş çiçekler ne kadar güzel öyle. Maşallah.
Bu arada çok çok büyük geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
Sevgilerle...

Sayın gürcan_keskin çok teşekkür ederim, evet çiçeklerim epey bir güzelleştiler.

akçabardak
20-06-2014, 22:27
Sevgili arkadaşlar herkese merhaba.

Sağlığımla ilgili çok şükür Allahın izni ile ameliyatımı olup kurtuldum, Çarşamba günü saat 12.30 da girip 13.50 de ameliyattan çıktım, ameliyatım gayet başarılı oldu açık ameliyat olarak safra kesem tamamen alındı, bu gün öğleye doğru taburcu oldum, şu anda evimdeyim gün günden iyi olmaya çalışacağım inşallah umarım herhangi bir aksilik çıkmaz.
Hepinize sevgi ve selamlar.

-Esin-
20-06-2014, 22:58
Oh geçmiş olsun, ben de sizden bu güzel haberi bekliyordum. Çok sevindim sevgili akçabardak :) Artık zor kısmı bitmiş, şimdi sıra hızla iyileşmede :) Kendinize çok iyi bakın.
Sevgiler

YeniGine
20-06-2014, 23:21
Sevgili akçabardak'ım oh çok şükür, büyük geçmişler olsun. İşin zor kısmını atlatmışsın. Sevgili Esin'in de dediği gibi sıra hızla iyileşmede inşallah.

s.serdar
21-06-2014, 00:22
Geçmiş olsun dileklerimle.

edelvays58
21-06-2014, 10:27
Sevgili akçabardak,çok geçmiş olsun . Bir an önce iyileşmenizi diliyorum..Çiçekleriniz sizi bekliyordurrr:-))

macuroğlu
21-06-2014, 10:42
Geçmiş olsun

tarla kuşu
21-06-2014, 15:38
Çoooook büyük geçmiş olsun sevgili akçabardak. En kısa zamanda sevdiklerinizle , çiçeklerinizle güzel günler geçirmeniz dileğiyle.... Sağlıkla kalın, sevgiyle kalın....

aheste
21-06-2014, 16:42
Oh çok şükür atlaşmışsınız sevgili akçabardak, inşallah tez zamanda iyileşirsiniz, çoook geçmiş olsun. Sevgilerimle...

lusoari
21-06-2014, 19:03
Çok büyük geçmiş olsun ablacığım. En kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı olman dileğiyle, dualarımız seninle birlikte.

akçabardak
22-06-2014, 13:15
Sevgili -Esin_

Sevgili YeniGine

Sayın s.serdar

Sevgili edelvays58

Sayın macuroğlu

Sevgili tarla kuşu

Sevgili aheste

Sayın lusoari

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, Allah sizden razı olsun, Net'e sıkça giremediğim için sizlere geç cevap vermiş oldum kusura bakmayın. İlerleyen günlerde inşallah sıkça görüşmek üzere. Şimdi bol bol dinlenmem lazım, hepinize sevgiler saygılar

Milla
22-06-2014, 13:47
Sayın akçabardak,
Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.

hatice p.
23-06-2014, 07:25
Çiçekler seni hızla iyileştirecektir syn akçabardak:)

Muda
23-06-2014, 11:18
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

akçabardak
23-06-2014, 18:23
Sayın akçabardak,
Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.

Sevgili Milla çok teşekkür ederim, sevgilerimle

akçabardak
23-06-2014, 18:33
Çiçekler seni hızla iyileştirecektir syn akçabardak:)

Sevgili hatice p güzel yorumun için çok teşekkür ederim, çiçeklerime şimdilik uzaktan bakıyorum fazla ilgilenemiyorum, eşimin yardımıyla ölmeyecek kadar sularını vermeye çalışıyoruz.

akçabardak
23-06-2014, 18:35
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Teşekkür ederim Sayın Muda, sağolasın.

efeege
23-06-2014, 20:37
geçmiş olsun umarım en yakın zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.

loveforlife
23-06-2014, 20:38
Benim hiç haberim olmamış. Çok geçmiş olsun ablacığım... Hiç yaşanmamış gibi olsun zor günler...

hira
23-06-2014, 21:35
Geçmiş olsun ablacım, Allah acil şifalar versin,

münevver48
23-06-2014, 23:28
sevgili akçabardak, çok gemiş olsun.allah acil şifalar versin.

akçabardak
25-06-2014, 14:43
geçmiş olsun umarım en yakın zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.

Teşekkür ederim sevgili efeege, amin inşallah :)

akçabardak
25-06-2014, 14:51
Benim hiç haberim olmamış. Çok geçmiş olsun ablacığım... Hiç yaşanmamış gibi olsun zor günler...

Sağlık olsun sevgili loveforlife, hayırlısıyla bunu da atlatacağım inşallah, tek ağrılarımdan kurtulayım da başka bir şey istemiyorum, bir yıl dır beni çok zorluyordu ve son zamanlarda moralim çok bozulmuştu.

akçabardak
25-06-2014, 14:53
Geçmiş olsun ablacım, Allah acil şifalar versin,

Teşekkür ederim canım, çok sağolasın

akçabardak
25-06-2014, 14:54
sevgili akçabardak, çok gemiş olsun.allah acil şifalar versin.

Sevgili münevver48, teşekkür ederim.

loveforlife
25-06-2014, 17:03
Sağlık olsun sevgili loveforlife, hayırlısıyla bunu da atlatacağım inşallah, tek ağrılarımdan kurtulayım da başka bir şey istemiyorum, bir yıl dır beni çok zorluyordu ve son zamanlarda moralim çok bozulmuştu.

Moral bozmak yok Ablacığım! Bak biz varız, çiçeklerin var... Güzel şeyler düşün, güzel olsun...;)

h_dogan
25-06-2014, 17:42
Geçmiş olsun ablacığım. İnşallah iyileşip bitkilerine kavuşursun en kısa zamanda.

Sevgili Loveforlife sizin kadar optimist olmayı çok isterdim ama benim malesef öyle bir huyum yok. :)

berçin
25-06-2014, 21:46
Çok geçmişler olsun sevgili akçabardak,ilk mesajları okuyunca çok üzüldüm ama ameliyatın iyi geçtiğini öğrenince sevindim:). Ağaçlar net ailesinin moral teşviki ve duaları sizinle:). Allah aileniz ve sevdiklerinizle uzun bir ömür nasip etsin inşallah:)...Sevgi ve selamlar.

akçabardak
25-06-2014, 21:53
Moral bozmak yok Ablacığım! Bak biz varız, çiçeklerin var... Güzel şeyler düşün, güzel olsun...;)

Burası benim huzur bulduğum yer, iyi ki buradayım iyi ki sizleri tanımışım, sizlerden güç alarak bütün dertlerimi unutuyorum sevgili loveforlife.

Kendimi zor tutuyorum çapayı alıp bahçeye inmemek için :D çok otlanmış, çiçeklerim hep otlar arasında kaldılar ama ben onlara sadece uzaktan bakıyorum, saksıda ki çiçeklerimi yavaş yavaş sulamaya çalışıyorum, ölmelerine kıyamam.

Hastaneye yatmadan önce o kadar çok ağrılarım vardı ki ameliyat olursam kolay kolay ilgilenemem diye o halimle domatesleri sırıklara bağlamaya çalıştım, şimdi bakıyorum da sanki ben onları hiç bağlamamışım salkım saçak olmuşlar, sağlık olsun bu sene de böyle oluversin.

akçabardak
25-06-2014, 22:00
Geçmiş olsun ablacığım. İnşallah iyileşip bitkilerine kavuşursun en kısa zamanda.

Sevgili Loveforlife sizin kadar optimist olmayı çok isterdim ama benim malesef öyle bir huyum yok. :)

Çok teşekkür ederim sayın h_doğan, evet bitkilerim beni bekliyorlar onlar için en kısa zamanda iyi olmam lazım.

akçabardak
25-06-2014, 22:21
Çok geçmişler olsun sevgili akçabardak,ilk mesajları okuyunca çok üzüldüm ama ameliyatın iyi geçtiğini öğrenince sevindim:). Ağaçlar net ailesinin moral teşviki ve duaları sizinle:). Allah aileniz ve sevdiklerinizle uzun bir ömür nasip etsin inşallah:)...Sevgi ve selamlar.

Sevgili berçin öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, çok şükür ameliyatımı oldum kurtuldum, gün günden iyi olacağım inşallah, bir hafta içinde çok şükür biraz olsun ayaklandım kendi işimi kendim görmeye başladım, sizlerin destekleriniz ve dualarınızla daha da iyi olacağım inşallah, allah sizlerden, Ağaçlar net ailesinden razı olsun. Sevgiyle kalın

Tüm Ağaçlar net. ailesine gitsin.
504763

Ben onları istemeyerek te olsa ihmal ediyorum ama,
onlar da bana bu şekilde moral veriyorlar.

akçabardak
28-06-2014, 09:55
Sanırım bukadar dinlenmek yeter, yavaş yavaş bir şeylerin ucundan tutmam gerek. Geçtiğimiz Perşembe kontrole gittim doktor dikişlerimi de aldı şimdi biraz daha iyiyim çok şükür. Biz insanoğlu kendimizi biraz iyi hissettik mi hemen işe koyuluveririz :)
Uzaktan bakmakla olmuyor, içim mıcık mıcık ediyor kendimi zor tutuyorum :D hiç değilse bir kaç fotoğraf çekeyim de sayfam renklensin istedim.

Yer açelyası.
505264

akçabardak
28-06-2014, 10:02
Canna

akçabardak
28-06-2014, 10:04
Ekinezya

akçabardak
28-06-2014, 10:07
Bodur dahliam

akçabardak
28-06-2014, 10:10
Geçen seneden dökülen tohumlardan
çıkan süs ayçiçeği

akçabardak
28-06-2014, 10:13
Mavişim

akçabardak
28-06-2014, 10:17
Bahçemden kareler

akçabardak
28-06-2014, 10:20
Devam

aheste
28-06-2014, 13:17
Hepsi coşmuş sevgili akçabardak, sana moral olsunda çabuk iyileşsin diye, ellerine, emeklerin sağlık :).

akçabardak
28-06-2014, 14:19
Hepsi coşmuş sevgili akçabardak, sana moral olsunda çabuk iyileşsin diye, ellerine, emeklerin sağlık :).

Teşekkür ederi sevgili aheste, evet çok güzel coştular bir de otları temizleyebilsem, tertemiz olacak.

lusoari
28-06-2014, 19:10
Sevgili Akçabardak hepsi çok güzel olmuş, sizi sıhatli görmek bizede çok iyi geldi. :)

akçabardak
28-06-2014, 19:37
Sevgili Akçabardak hepsi çok güzel olmuş, sizi sıhatli görmek bizede çok iyi geldi. :)

Çok şükür, çok şükür sayın lusoari, ilerleyen günlerde daha da iyi olacağım inşallah, beni yalnız bırakmadığınız için sizlere minnettarım çok teşekkür ediyorum, sevgiyle sağlıcakla kalın.

münevver48
28-06-2014, 20:24
maşallah iyi olduğunuza sevindim.en kısa zamanda da eski sağlığınıza kavuşursunuz.bu arada çiçekler almış başını gidiyorlar,annelerini hastayken mutlu etmek için bütün güzelliklerini sergilemişler. sağlıklı günler....

tarla kuşu
28-06-2014, 21:18
Maşallah maşallah, sizi bahçenizde çiçeklerinizle görmek çok güzel.... Sağlıklı ,güzel günler diliyorum.....

akçabardak
30-06-2014, 20:32
maşallah iyi olduğunuza sevindim.en kısa zamanda da eski sağlığınıza kavuşursunuz.bu arada çiçekler almış başını gidiyorlar,annelerini hastayken mutlu etmek için bütün güzelliklerini sergilemişler. sağlıklı günler....

Teşekkür ederim sevgili münevver48, evet çiçeklerim benim çabuk iyileşmem için olanca hünerlerini sergiliyorlar, ben de uzaktan uzaktan onlarla konuşuyorum, seviyorum, beni motive ediyorlar.

akçabardak
30-06-2014, 20:36
Maşallah maşallah, sizi bahçenizde çiçeklerinizle görmek çok güzel.... Sağlıklı ,güzel günler diliyorum.....

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum sevgili tarla kuşu, size de güzel günler dilerim, sevgiler

akçabardak
01-07-2014, 12:35
Lisianthus

Geçen sene iki saksı lisianthusum vardı kışın Ankara'ya giderken onları öylece ikinci katın balkonunda bırakıp gitmiştim, nasılsa yaşamazlar diyerekten bu sene için yenilerini Kamil beyden istemiştim.

Ankara'dan yazlığa geldiğimde ise gariplerime hiç bir şey olmadığını gördüm, benim düşündüğüm gibi çıkmadı aksine öyle güzel güçlenmişlerdi ki çok mutlu oldum, yeni sipariş ettiklerimi bahçeye diktim ama fazla ilgilenemediğim için çok iştahsız gidiyorlar, oysa ilk geldiklerinde çok özenerek dikmiştim, sağlık sorunlarımdan dolayı daha fazla ilgilenemedim, sağlık olsun ne demişler önce can sonra canan bu sene de böyle oluversin, saksıdakilerle yetineceğim.

505982

asmalıtepe
01-07-2014, 17:50
Geçmiş olsun sn.Akçabardak şifaanızın devamını dilerim.

İsmini aradığım çiçeğimi sizin 1414 no'lu mesajınızda buldum. Demek Ekinezya..

Farkında olmadan yardımcı oldunuz Teşekkürler..

gülenmelek
01-07-2014, 18:59
Anne Mavişe ne diyeyim bilemedim şimdi ;) Güzel gelişti ama açmadı dediğin mi o :eek: Üstü de tomurcuk dolu, harika görünüyor ;)

Lisianthuslar da çok güzel, ellerine emeklerine sağlık.
Yine de yavaş yavaş ve yorulmadan... tamam mı :confused:

akçabardak
01-07-2014, 19:17
Geçmiş olsun sn.Akçabardak şifaanızın devamını dilerim.

İsmini aradığım çiçeğimi sizin 1414 no'lu mesajınızda buldum. Demek Ekinezya..

Farkında olmadan yardımcı oldunuz Teşekkürler..

Sevgili asmalıtepe öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz diyerek güzel dileğiniz için çok teşekkür ediyorum.

İsmini aradığınız bitkinize yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, her şeyde vardır bir hayır derler ya, iyi ki yolunuz benim bahçeme düşmüş ben teşekkür ederim, çok şifalı bir bitkiymiş, size bol şanslar, sağlıkla sevgiyle kalın selamlar.

akçabardak
01-07-2014, 19:38
Anne Mavişe ne diyeyim bilemedim şimdi ;) Güzel gelişti ama açmadı dediğin mi o :eek: Üstü de tomurcuk dolu, harika görünüyor ;)

Lisianthuslar da çok güzel, ellerine emeklerine sağlık.
Yine de yavaş yavaş ve yorulmadan... tamam mı :confused:

Evet evet, güzel gelişti ama açmadı dediğim maviş, senin bebişin, bak ne halde şimdi.
Lisianthuslarım açmaya başladı, çok mutluyum, beğendiğin için çok teşekkür ederim.
Merak etme kendimi istesem de fazla ayakta kalıp yormuyorum olduğu kadarıyla...
bu arada nasılsa tatil için geleceksiniz ya hani ;) bütün işleri sana bıraktım şimdiden haberin olsun :dilli: artık tatil mi yaparsın, yok sa anneciğinin işleriyle mi uğraşırsın bilemem ;) hepinizi kucaklamak istiyorum ama malum, karnımda bir kaıs kesikle biraz zor kucaklarım her halde, sadece opüyorum.

gülenmelek
03-07-2014, 08:27
Hani bende bir türlü büyümeyen ve sonunda ölen Mavişten aldığın o minicik yavru yani o... :eek: Sustum ben sustum :o Daha bir şey diyemem ki :p

Bu arada kaybettiğin için çok üzüldüğün bir bitki hakkında bir sürprizim var sana ama hangisi olduğunu söylemem :dilli: Adı sürpriz işte ;)

Gelince beni seralara götüreceğinize söz verirsen, iş konusunu düşünürüz :D ;)

pares
03-07-2014, 09:39
Geçmiş olsun Sn: açkabardak

akçabardak
03-07-2014, 11:02
Geçmiş olsun Sn: açkabardak

Sevgili pares çok teşekkür ederim, bahçe sayfama hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

akçabardak
03-07-2014, 11:33
Hani bende bir türlü büyümeyen ve sonunda ölen Mavişten aldığın o minicik yavru yani o... :eek: Sustum ben sustum :o Daha bir şey diyemem ki :p

Bu arada kaybettiğin için çok üzüldüğün bir bitki hakkında bir sürprizim var sana ama hangisi olduğunu söylemem :dilli: Adı sürpriz işte ;)

Gelince beni seralara götüreceğinize söz verirsen, iş konusunu düşünürüz :D ;)

Evet sende büyümeyen yavrudan aldığım maviş yaa, daha ne diyeceksin ki, durum ortada.
Sen esas şu kaybettiğim bitki neymiş onu merak ettim şimdi, sen gelene kadar meraktan çatlarım ben... bak dikiş yerlerim açılır sonra üzülürsün söylemezsen, iki tahminim var aslında ama hangisi acaba, kanayan kalpler mi desem yoksa şu sana bir zamanlar buna sahip çık diye teslim ettiğim deve tabanı sarmaşığı mı, ona çok üzülmüştüm, onu hayatta bulamam artık.

Sera konusuna gelince tek bildiğim Ayvalık'tan Edremit'e giderken Çağatay serası gözüme takılıyor, bir kaç tane de küçük küçük seracıklar, başka bu civarlarda büyük seralar bilmiyorum araştırmak lazım, Dikili civarlarında varsa vardır.
Derdin tek sera gezmek olsun o kolay iş, gerekirse İzmir'e gideriz gezeriz... ne dersin.
Bu arada ben neden 3 tane smley'den fazlasını kullanamıyorum kafam karıştı.

gülenmelek
04-07-2014, 11:38
Bitkiyi söylemem :dilli: Üzgünüm ama devetabanı değil :( Konu kapanmıştır, sürpriz işte ;)
Hele bir gelelim de, kısmet. Havalar çok sıcak olmazsa... dayanamıyorum artık çok sıcağa.
Alıntı yapmışsın ve alıntıda benim de kullandığım smileyler var. O yüzden kullanamadın. Eğer benimkileri silseydin kullanabilirdin ;)

akçabardak
04-07-2014, 12:06
Tamam, tamam anlaşıldı, konu kapanmıştır, ne yapalım sen gelene kadar bekleyeceğiz artık... smileyler konusunu da anlamış oldum, yaşlılık işte idare edeceğiniz artık.

berçin
05-07-2014, 18:27
Sağlığına ve neşene yeniden kavuşmana çok sevindim sevgili akçabardak, bahçende ise sana moral ve sevgi vermek için bütün bitkilerin yarışa girmiş maşallah. Allah başka sıkıntı yaşatmasın, sevgi ve selamlar...

akçabardak
05-07-2014, 19:08
Sağlığına ve neşene yeniden kavuşmana çok sevindim sevgili akçabardak, bahçende ise sana moral ve sevgi vermek için bütün bitkilerin yarışa girmiş maşallah. Allah başka sıkıntı yaşatmasın, sevgi ve selamlar...

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgili berçin çok sağolasın, bitkilerim coştular dediğin gibi ama havaların sıcak ve rüzgarlı gitmesinden dolayı bazı bitkilerim bozulmaya başladı yavaş yavaş, kalanlarla idare edeceğim artık sağlık olsun. Sevgiler

cörekotu
07-07-2014, 05:22
Sevgili akcabardak cok gecmis olsun...
Zakkumlar göz kamastiriyor, harikalar :)

Güler
07-07-2014, 08:49
Bu sabah vakit bulunca acaba akçabardak'ın bahçesinde ne güzellikler var diye bakmak istedim. 45. saydan girdim.
Güzel çiçek fotoğraflarına baktıkça içim açıldı ama mesajları okuyunca çok üzüldüm; hastalığınızı-ameliyat olmanız gerektiğini ve arkadaşlarımızın size moral verme mesajlarını okudum.
Bütün bunlardan bihaber olmak çok üzücüydü. Acaba benim internetimin bozuk olduğu ve siteyi göremediğim bir zamanda olmuş olabilir mi diye Geçmiş Olsun başlığına döndüm baktım orada yazılmış tek bir satır yoktu.
Sevgili akçabardak önce sizden özür diler sonra da atlatmış olduğunuz ameliyatınızın başarı geçmiş olmasına, şimdilerde daha iyi hissettiğiniz için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
İnşallah gün geçtikçe daha da iyi olacak, güzel bahçenizde sağlık ve mutluluk içinde oyalanacaksınız.
Tekrar büyük geçmiş olsun.

akçabardak
07-07-2014, 10:01
Sevgili akcabardak cok gecmis olsun...
Zakkumlar göz kamastiriyor, harikalar :)

Çok teşekkür ederim sevgili çörekotu.
Evet zakkumların maşallahı var, çok güzel açtılar.

akçabardak
07-07-2014, 10:36
Bu sabah vakit bulunca acaba akçabardak'ın bahçesinde ne güzellikler var diye bakmak istedim. 45. saydan girdim.
Güzel çiçek fotoğraflarına baktıkça içim açıldı ama mesajları okuyunca çok üzüldüm; hastalığınızı-ameliyat olmanız gerektiğini ve arkadaşlarımızın size moral verme mesajlarını okudum.
Bütün bunlardan bihaber olmak çok üzücüydü. Acaba benim internetimin bozuk olduğu ve siteyi göremediğim bir zamanda olmuş olabilir mi diye Geçmiş Olsun başlığına döndüm baktım orada yazılmış tek bir satır yoktu.
Sevgili akçabardak önce sizden özür diler sonra da atlatmış olduğunuz ameliyatınızın başarı geçmiş olmasına, şimdilerde daha iyi hissettiğiniz için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
İnşallah gün geçtikçe daha da iyi olacak, güzel bahçenizde sağlık ve mutluluk içinde oyalanacaksınız.
Tekrar büyük geçmiş olsun.

Sevgili Güler hanım çok teşekkür ederim sağolasınız, çok şükür bunu da atlattım, inşallah daha da iyi olacağım yoksa bitkilerim beni bekliyorlar. Gün günden kendimi daha iyi hissediyorum, ne mutlu bana ki sizleri tanımışım arkadaşlarıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum bana moral verdiğiniz için, iyi ki sizler varsınız iyi ki ben de buradayım. Sevgiler Saygılar

tWoFuNN
14-07-2014, 09:44
Sayın akçabardak,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çalışmalarınız oldukça etkileyici. Kolaylıklar diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı umutla bekliyorum.

akçabardak
15-07-2014, 15:08
Sayın akçabardak,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çalışmalarınız oldukça etkileyici. Kolaylıklar diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı umutla bekliyorum.

Sayın tWoFuNN öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz diyeyim.

Geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkür ediyorum çok sağ olun, bu aralar rahatsızlığımdan dolayı pek paylaşımlarda bulunamıyorum, bol bol istirahat ediyorum, en kısa zamanda güzelliklerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım, sevgiler selamlar.

akçabardak
16-07-2014, 08:29
Bu sabah ilk defa bahçeye inip kendi ellerimle kahvaltılık çeri domatesi topladım.

münevver48
17-07-2014, 05:33
sevgili akçabardak,tekrar geşmişler olsun.sizin kahvaltılık çeri toplamanız benide mutlu etti.insanın normal sağlıklı günlerine dönmesi çok güzel.domateslerinizde çok güzel sağlıklıda görünüyorlar.eminim tatlarıda öyledir.afıyet şifa olsun.daha sağlıklı günler diliyorum.sevgiler.

akçabardak
17-07-2014, 14:58
sevgili akçabardak,tekrar geşmişler olsun.sizin kahvaltılık çeri toplamanız benide mutlu etti.insanın normal sağlıklı günlerine dönmesi çok güzel.domateslerinizde çok güzel sağlıklıda görünüyorlar.eminim tatlarıda öyledir.afıyet şifa olsun.daha sağlıklı günler diliyorum.sevgiler.

Teşekkür ederim sevgili münevver48, yavaş yavaş eski sağlığıma dönmeye başladım sayılır, tamamen iyileşmem biraz zaman alacak ama bukadarına da şükürler olsun.
Çeri domateslerim gerçekten çok sağlıklı ve de lezzetli ama daha tohum bile alamadım, ilerleyen günlerde inşalah, bu sene bahçeyle pek ilgilenemediğimden sebzelerim pek iştahlı değiller sanırım yağmurlardan etkilendiler biraz, bu sene hava çok değişken iki gündür hava kapalı, bu havalardan ben bile etkileniyorum, bitkiler ne yapsın.
Tekrar güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın, selamlar

akçabardak
17-07-2014, 15:04
Phlox

Yeni yeni açmaya başladı
Yanında beyazı olsaydı çok iyi olurdu.

509518

akçabardak
17-07-2014, 15:08
Ekinezya

Çiçeklerini kesmeye kıyamıyorum

akçabardak
17-07-2014, 15:13
Güllerim tek tük te olsa açmaya devam ediyorlar

lusoari
17-07-2014, 15:14
Ablacığım her zaman ki gibi çiçeklerin çok güzel, ellerin dert görmesin.
Bu arada sağlık durumun nasıl? Umarım herşey yolundadır.

akçabardak
17-07-2014, 15:18
Lisianthuslarım

Saksıda olanlar açtı
Bahçede olanlar daha tomurcuktalar

akçabardak
17-07-2014, 15:24
Ablacığım her zaman ki gibi çiçeklerin çok güzel, ellerin dert görmesin.
Bu arada sağlık durumun nasıl? Umarım herşey yolundadır.

Teşekkür ederim sayın lusoari, sağlık durumum çok şükür gün günden iyiye gidiyor, iyileşmem biraz zaman alacak ama buna da şükürler olsun diyorum, tekrar çok teşekkürler, sevgiler.

akçabardak
20-07-2014, 10:20
Lisilere devam

Bu sene benim gibi onların da keyifleri yok
bazıları tek tek açıyorlar :(

akçabardak
20-07-2014, 11:18
Her sene kendi kendine çıkan,zahmetsiz sessiz sedasız açan rozetlerim,

aynı saksıda önce bahar ayında açan sümbüller, 3 sene boyunca sümbüllerin soğanlarını hiç
çıkarmadan toprakta kalıyorlar, onlar uykudayken rozetler devreye giriyorlar.

Sümbüllerin yavruları çoğalınca çıkartıp tekrar seyrek şekilde toprağa dikiyorum.

akçabardak
20-07-2014, 11:26
Lilium

Yeni almış olduğum liliumlardan ilki açmaya başladı
kokulu ve rengi de çok tatlı.

akçabardak
20-07-2014, 11:31
Ceylan gözlü sardunyalarım

Keyifleri olmasa da tek tük açmaya devam ediyorlar.

akçabardak
20-07-2014, 11:34
Kalançhoe

Çok yaşlı olmasına rağmen
üzerinden çiçeğini hiç eksik etmiyor.

akçabardak
20-07-2014, 11:51
Bu şeftali ağacımız çok yaşlandı ama hala bize meyve vermeye devam ediyor,
seneye artık keselim dedikçe yeni yeni sürgünler veriyor, Bursa yarma şeftalisi
meyvesi çok lezzetli.

akçabardak
20-07-2014, 11:55
Güvem eriği, Çakal eriği ( Prunos Spinosa)

Erken olgunlaşmaya başladı,
oysa dağlarda Eylül- Ekim gibi olgunlaşır :confused:

akçabardak
20-07-2014, 12:00
Bu gün kına çiçeklerinin tohumlarını topladım
tohum keselerini açarken dikkatimi çekti,
tohum kesesinin içinde çimlenmişler, sabırsızlar :D

h_dogan
21-07-2014, 09:25
Dağlardaki çiçek açma zamanı ile sizin bulunduğunuz yerdeki çiçek açma zamanı farklı. Sizin bulunduğunuz yerde daha erken olması normal.

Yapraklarda sanki bir armut kaplanı zararı var gibi geldi. Yaprakların arkasına bir bakın küçük güzel kanatlı bir böcek var mı?

Güvem eriği, Çakal eriği ( Prunos Spinosa)

Erken olgunlaşmaya başladı,
oysa dağlarda Eylül- Ekim gibi olgunlaşır :confused:

akçabardak
23-07-2014, 08:52
Dağlardaki çiçek açma zamanı ile sizin bulunduğunuz yerdeki çiçek açma zamanı farklı. Sizin bulunduğunuz yerde daha erken olması normal.

Yapraklarda sanki bir armut kaplanı zararı var gibi geldi. Yaprakların arkasına bir bakın küçük güzel kanatlı bir böcek var mı?

Evet Sayın h_doğan biraz evvel aklıma gelip yapraklarının arkalarına baktım haklıymışsınız, yaprakların arkasında minik minik çok zor görünen canlılar var, bir de yaprağın içinde yol yol yapmış çok minik güve tırtılı gibi bir şeyler var.

Fotoğrafta çok az gözüküyor ama sanki kırmızı değil de sarı beyaz çok zor görünen örümcek var, örümcek ağları var.

510492

Şu durumda na yapmam gerekir bilemedim

h_dogan
23-07-2014, 09:15
Şu halde hiçbir şey yapmayın ablacığım. Meyveler olgunlaşmış ilaçlamada geç kalmışsınız. Kalıntı problemi olur. :)

birnefestoprak
23-07-2014, 09:22
Gecmis olsun. Ciceklerinize bayildim.

akçabardak
23-07-2014, 09:43
Gecmis olsun. Ciceklerinize bayildim.

Çok teşekkür ediyorum sayın birnefestoprak, çiçeklerimi beğenmenize de ayrıca teşekkürler, sevgiler saygılar

yağmur
23-07-2014, 13:41
Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?

akçabardak
23-07-2014, 15:02
Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?

Sevgili yağmur, güvem eriği iyice olgunlaştığında toplanır ve biraz yumuşaması için buzdolabında bekletilir, yumuşadığında ekşiliği ve burukluğu kalmaz tam yenecek kıvama geliyor.

Benim meyvelerim az miktarda olduğu için topladıktan sonra yıkayıp suları süsüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup dipfrize atıyorum, tıkır tıkır tane tane oluyorlar bezelye gibi, aklıma geldiği zaman bir avuç kadar çıkartıyorum 5-10 dakika bir kenarda çözülmelerini bekliyorum sonra da tane tane yemek çok hoşuma gidiyor bu şekilde tüketiyorum şekerimin düşmesine de yardımcı oluyor.

Fazla miktarda olduğu taktirde, her türlü tüketilir... reçel, marmelat, komposto yani bildiğimiz diğer meyveler gibi yapılabilir.

Dipfrize koyduklarımdan yaş pastaların üzerine süs olarak çok şık oluyor.

akçabardak
24-07-2014, 12:01
Domates

Bahçemden çeri domatesi
Tohum takasta tohumlarını paylaşacağım
510706

Bunlar da bu sabah ki hasadım
510707

Tohumları etkinlikte paylaşmak için tohumları alındı
tohumları alınan domatesleride 10-15 dakika kadar
fırınlandıktan sonra 2 gün boyunca güneşte kurutuldular
510708

Black Russian domates
Geçen sene ki etkinlikten talep etmiştim
Bu sene yetiştirip ben de etkinlikte paylaştım
510710

Bunların çeşidini bilmiyorum, ama geçen sene ki etkinlikten talep ettiğim notlarımı inceledim.
Sayın heyyamola arkadaşımızdan talep ettiğimi notlarım arasında buldum, ancak sayın heyyamola arkadaşımız da
marmande domatesine benzettiğini ama emin olamadığından adlandıramadığını belirtmişti. Kendilerine buradan teşekkür ederim.

muratcolak55
27-07-2014, 02:27
bn talibim

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

akçabardak
27-07-2014, 09:02
bn talibim

Sayın muratcolak55 ne istediğinizi anlayamadım,
bu linkteki başlığın altında vermiş olduğum tohum çeşitlerden
talep edebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/2014-2015-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/35186.htm

muratcolak55
27-07-2014, 09:07
bahceyi yeni kuracagiz ve tohumlarin tamamen buradan guvenilir olmasini istiyorum.Her turlu tohuma talibim demekistemistim

birnefestoprak
27-07-2014, 19:04
Sn muratcolak55, etkinlikten tohum talebinde bulunabilmek icin etkinlik prensiplerini okuyup ona gore hareket etmeniz gerek: http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35126.htm. Tohum paylasimi etkinliginin kurallari geregi, etkinlikten bu sekilde mesaj yoluyla talepte bulunamazsiniz. Bulunsaniz bile dikkate alinmayacak.

Prensiplerle ilgili mesaji okuyup sorulariniz varsa burda sorabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35127.htm

bahceyi yeni kuracagiz ve tohumlarin tamamen buradan guvenilir olmasini istiyorum.Her turlu tohuma talibim demekistemistim

akçabardak
01-08-2014, 09:47
Gaura Çalısı

8 Haziranda çelik olarak dikmiştim
511508

Bu günkü halleri
511509

akçabardak
01-08-2014, 09:59
Ekinezya

3. Yılında, çok güzel çiçeklendi,
çiçekleri çok dayanıklı uzun süre çiçekleri üzerinden eksik olmuyor
her ne kadar koparmaya kıyamasam da,
deneme amaçlı 5 tanesini kurutmak için kestim, kış çayı için :(
511510

akçabardak
01-08-2014, 10:09
Phlox

Artık çiçekleri solmaya başladı

akçabardak
01-08-2014, 10:19
Ruellia brittonia-Meksika petünyesi

Boyu bir metreyi geçti
511514

Tohum yapıp yapmadığını bilmiyorum
sürekli kontrol ediyorum ama bir türlü
tohum göremiyorum.
511515

akçabardak
01-08-2014, 10:27
Bahçeye diktiğim lisianthuslar nihayet tek tük açmaya başladılar
Rahatsızlığım yüzünden biraz ilgisiz kaldılar gariplerim :(

akçabardak
01-08-2014, 10:30
...

akçabardak
01-08-2014, 10:40
Bayramda misafirlerimle birlikte Cunda adasına gitmiştik
bir kaç fotoğraf çekmiştim, bu anıları paylaşmk istedim

akçabardak
01-08-2014, 13:36
Bunlar da benim ektiğim lisianthuslarım

bir türlü büyütemediklerim
gariplerim büyümediler ama ölmediler de :D
şuncacık saksıda tomurcuklanıp çiçek açmak istemişler,
yazık ben de kıyamadım biraz büyük saksıya aldım garipler sevinsinler :dilli:

Boyları 8 ile 12 cm. arası

akçabardak
01-08-2014, 13:43
Tespih bitkisi

Tespihler oluşmaya başladı
Yetişirse Tohum Takasta paylaşıma açaılacak

akçabardak
03-08-2014, 11:48
Bu sabah kahvaltı için topladığım domateslerim.

511812

Kiraz ve yumurta çeri domatesi
bayılıyorum ben bunlara ;)
511813

akçabardak
03-08-2014, 11:57
Bahçemde ki greyfurt
meyveleri şu anda portakal büyüklüğünde.

YeniGine
04-08-2014, 00:33
Sevgili akçabardak çeri domateslere hem lezzet hem de görüntü olarak ben de bayılıyorum. Kahvaltılık domateslerine maşallah, çok da güzel görünüyorlar. Afiyet olsun, seneye de nasip olsun inşallah!.. Ellerine sağlık.

sonkez
04-08-2014, 09:28
Bahçemde ki greyfurt
meyveleri şu anda portakal büyüklüğünde.

Şu turunçgillerin görüntüsüne bayılıyorum...Sizinkide ne güzel olmuş...Maşallah...

akçabardak
04-08-2014, 09:39
Sevgili akçabardak çeri domateslere hem lezzet hem de görüntü olarak ben de bayılıyorum. Kahvaltılık domateslerine maşallah, çok da güzel görünüyorlar. Afiyet olsun, seneye de nasip olsun inşallah!.. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, tohumlarını alıyorum ve her sene diyorum ki, yok yok seneye artık bahçe yapamayacağım artık çok zorlanıyorum ama ilkbahar gelince o coşku içimde kıpır kıpır ediyor ve hadi bu sene de son olsun diye diye buraya kadar geldim, seneye allah kerim diyorum ama bakalım inşallah, hayırlısı diyelim.

akçabardak
04-08-2014, 09:42
Şu turunçgillerin görüntüsüne bayılıyorum...Sizinkide ne güzel olmuş...Maşallah...

Teşekkür ederim sevgili sonkez, evet turunçgiller kış için vitamin deposu...

akçabardak
07-08-2014, 13:52
Balon çiçeği

Mavi balon çiçeğim, çiçeklenmesi durdu
artık sanırım dinlenmeye geçecek
bu arada o kadar çiçekten sadece iki tane tohum kapsülü oluştu
bakalım tohumları ne zaman olgunlaşacak.
512322

Tohum kapsülü
512323

Mavi balon çiçeğim sapasağlam dururken yanında ki pembesi kurudu,
kurudu diye nasıl üzülmüştüm, kurudu diye su vermeyi kestim ama
bir de ne göreyim
512321

Benim kuruyan pembe balon çiçeğim bana sürpriz yapmış,
nasıl sevindim nasıl sevindim bakarmısınız ;)
512324

Görür görmez hemen kuruyan yapraklarını temizledim ve
yeni sürgünler geldiğini gördüm :cool:
iyi ki söküp atmamışım, şimdi çok mutlu oldum.

akçabardak
07-08-2014, 13:58
...

Bu minik Zengarden'den aldığım tohumlardan beyaz balon çiçeği
sadece bir tanesi çimlendi bakalım büyütebilecekmiyim
şimdilik iyi gidiyor.
512332

akçabardak
07-08-2014, 14:05
Yeni yeni açmaya çalışan lisianthuslarım
bahçede olunca pek gelişemediler.

akçabardak
07-08-2014, 14:13
Gaura

Çelikler tuttu da çiçeklenmeye bile başladık artık,
minik kelebeğim, çok şirin
512338

akçabardak
07-08-2014, 14:25
Sümbülteber

3. senesinde bakalım çiçek açacak mı :mad:
sanki sümbülteber değil sümbültembel :dilli:

münevver48
07-08-2014, 20:38
sevgili akçabardak maşallah çiçeklerin birbirinden güzel. lisilerine bayıldım. sümbülteber (sümbültembel) birgün çiçekleriyle sizi utandırır.bence kökleri çalışmış.maşallah saksısını doldurmuş.haksızlık yapıyormuşsunuz gibi geldi bana

akçabardak
07-08-2014, 21:12
sevgili akçabardak maşallah çiçeklerin birbirinden güzel. lisilerine bayıldım. sümbülteber (sümbültembel) birgün çiçekleriyle sizi utandırır.bence kökleri çalışmış.maşallah saksısını doldurmuş.haksızlık yapıyormuşsunuz gibi geldi bana

Teşekkür ederim sevgili münevver48 evet lisilerim güzel açtılar ama biraz cansızlar, fazla ilgilenemedim onlarla ama buna rağmen açtılar.

Sümbülteberim de tembel tembel ha bire yaprak veriyor, tek açsaydı da utanan ben olsam keşke, ah nerde o günler inşallah siz haklı çıkarsınız umarım :)

-Esin-
07-08-2014, 21:18
Sevgili akçabardak, balon çiçeklerinizi kurusalar da aman atmayın, kökleri rizomlu onların. Her sene rizomlarından tekrar tekrar sürecekler. Bu bitkinin kökeni Sibirya, Çin ve Japonya. Orda kış soğukları geldiği zaman tamamen yok oluyorlar, yalnızca toprak altındaki rizomu yaşamaya devam ediyor ve bahar geldiğinde yine yeşeriyor. Seneye verdiği sürgünleri rizomlarıyla beraber ayırmak suretiyle de çoğaltabilirsiniz :)

Bu arada iyi gelişmediler diyorsunuz ama lisianthuslarınız rengarenk açmışlar, burdan çok güzel görünüyor :)

akçabardak
07-08-2014, 21:57
Sevgili akçabardak, balon çiçeklerinizi kurusalar da aman atmayın, kökleri rizomlu onların. Her sene rizomlarından tekrar tekrar sürecekler. Bu bitkinin kökeni Sibirya, Çin ve Japonya. Orda kış soğukları geldiği zaman tamamen yok oluyorlar, yalnızca toprak altındaki rizomu yaşamaya devam ediyor ve bahar geldiğinde yine yeşeriyor. Seneye verdiği sürgünleri rizomlarıyla beraber ayırmak suretiyle de çoğaltabilirsiniz :)

Bu arada iyi gelişmediler diyorsunuz ama lisianthuslarınız rengarenk açmışlar, burdan çok güzel görünüyor :)

Sevgili -Esin-ciğim hiç sormayın az daha atacaktım balon çiçeğimi, ne güzel çiçekler açmıştı daha sonra 4-5 tane tohum kapsülü oluşturmuştu çok sevinmiştim epey tohum olacak diye ama sonra ne olduysa anlayamadım kapsüller birer birer dökülmeye başladı ardından yapraklar sararıp kurumaya başladı ve ben ümidimi kesmiştim, yaklaşık bir ay kadar hep böyle kuru kaldı ama suyunu her zaman verdim ne olur ne olmaz diye, sonra biraz araştırma yaptım sizin de dediğiniz gibi rizomluymuş kışa doğru tamamen yok olup baharda yeni sürgünler veriyormuş.

Benim anlayamadığım neden erken kurudu ve şimdi tekrar uyandı hem de 4-5 tane yeni sürgünler geliyor e hal böyle olunca şimdi bunun akıbeti ne olacak yeniden çiçek mi açacak acaba :confused: hep beraber bekleyip göreceğiz bundan sonra ki gelişmelerini.

Lisilerimi beğenmenize sevindim, çok güzel bir çiçek ama çok ta nazlılar, hep otların arasında kaldılar hele o semiz otları yok mu, söke söke bitiremedim, bitkilerin kuvvetini alıyorlar, lisilerimin gelişmeleri tam benim rahatsız olduğum döneme geldi ve otların aralarında kaldılar ama sağlık olsun açtıklarını gördüm ya, bu kadarına da razıyım. Sevgilerimle

YeniGine
07-08-2014, 23:09
Sevgili akçabardak lisianthuslarına maşallah çok güzel çiçeklenmişler, renkleri de harika. Balon çiçeğine de çok sevindim. Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş... Maşallah!..