View Full Version : akçabardak / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
akçabardak
30-09-2016, 21:04
sevgili akçabardak, bahçenizdeki güzellikler göz kamaştırıyor. hele o çamurda oynayan gonca güle bayıldım. bence bahçenizin en güzel çiçeği,maşallah Allah nazarlardan korusun. şansı açık olsun.ben siteye bu aralar fazla uğrayamıyorum. kayınvalidem ameliyat oldu. neredeyse her gün onun yanına gidiyorum. bu arada bahçeyle çiçeklerimle fazla ilgilenemedim. dün baktım da kuruyup boşalan saksılarım oldukça çoğalmış.bu gidişat benim canımı acıtsa da, kalan sağlarla yola devam. hem de daha büyük tutkuyla ve biraz daha bakımı kolay çalı çırpı sorun çıkarmayan türlerden yana tercih yapacağım.bir kez daha anladım bahçemdeki çalılar daha dayanıklı çıktılar..şimdiden listeyi hazırlamaya başladım. sevgiler:):)....
Hoş geldin sevgili münevver. Kayınvalidene de çok çok geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşip sağlığına kavuşmasını dilerim. Önce sağlık önemli, kuruyan çiçeklerin yerine yenileri gelir, canın sağ olsun, saksı çiçeklerimden bu sene ben de çok kayıplar verdim.
Bahçemde ki o güzelliklerden şimdi eser kalmadı hepsi de kurudu, bu sene ben de pek ilgilenemedim. Çamurla oynayan o gonca gülün de hatıraları fotoğraflarda kaldı, çok seviyor bahçede toprakla oynamayı, sürekli benim peşimde gezdi durdu.
Senin düşündüğün çalı çırpı türlerini ben de düşünüyorum, ben de liste yapmaya başladım ama nereden bulacağız hiç bir fikrim yok.
Şu sıralarda aklıma takılan Kelebek çalısı hem de 3 rengini birden istiyorum (bulabilirsem tabi), üçü bir arada çok güzel görüntü oluşturuyorlar, hem kışa dayanıklı, hem de yaz boyu çiçekliymiş.
Bir de Vangelya istiyorum bulabilirsem :) Bahçede az olsun ama çiçek hiç eksik olmasın, başka kışa dayanıklı ne tür çalılar var bilemiyorum, hayırlısı artık.
İnşallah listende olanlar ne olduğunu bilmiyorum ama hepsini bulursun, merakla bekliyorum hangi çalı türü olacak bakalım ;) Sevgilerimle.
sevgihoca
30-09-2016, 21:50
Sevgili Akçabardak,dut çekirdeğinden çıkan fideye maşallah diyelim.Vallahi tebrik ediyorum.Zamanı geldiğinde hemen deneyeceğim.İyi günlerde büyüsün minik fidanınız.Sevgiler.
akçabardak
30-09-2016, 22:22
Sevgili Akçabardak,dut çekirdeğinden çıkan fideye maşallah diyelim.Vallahi tebrik ediyorum.Zamanı geldiğinde hemen deneyeceğim.İyi günlerde büyüsün minik fidanınız.Sevgiler.
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, bence de deneyin bağınızda çabucak yetişir, bol bol sulandığında çok çabuk gelişiyorlar. Bu yetiştirdiğim minik fidan bir başka bahçede yetişip meyve verecek inşallah. Sevgilerimle
akçabardak
01-10-2016, 18:48
Bu yıl geçen seneye göre çok az miktarda tohumluk biber bıraktım,
2014 - 2015 dönemi Tohum Takas Etkinliğinde paylaştım.
628847
Mazamort biber, üç burunlu, köy biberleri/ bahçedenn-2. yılı
628848
http://www.agaclar.net/forum/1413525-post17.htm
Mehmetin Tatlı Türk biberi /birnefestoprak- 2. yılı
628849
http://www.agaclar.net/forum/1421937-post38.htm
Kahvaltılık tatlı sivri biber,
bu çeşidi senelerdir tohumunu kendim çoğaltarak ekiyorum
628850
http://www.agaclar.net/forum/1415244-post30.htm
akçabardak
05-10-2016, 21:33
Güz çiğdemi
Sessizce karanfil yaprakların arasından son baharı nasıl da müjdeliyor.
Mor çiçek nedir diye merak eden olur sanırım ;) Sol tarafta yaprakları görünen
Meksika petünyadan düşen ömrünü tamamlamış bir çiçeğidir :)
629286
akçabardak
07-10-2016, 20:50
Kış hazırlıkları
Bu sene bahçemde yeterince domates, biber yetiştiremedim :(
Çarşamba pazarında uygun fiyatlarda domates (10 kg.) taze fasülye (5 kg.) ve çıtır çıtır tam turşuluk biber (3 kg.)
közlemelik salça biberin yeşilinden (5 kg.) aldım.
İki günde ancak bitirebildim, biraz yoruldum ama değdi doğrusu ;)
Domatesler yıkandıktan sonra tek tek soyuldu ve doğrandı,
Ocakta biraz kaynatarak suyunu çektirdim, sonra sıcak sıcak
kavanozlara doldurup sıkıca kapakları kapandı ve ters çevrildi.
629543
Taze fasülyeleri yıkayıp ikiye böldükten sonra ocakta kısık ateşte
kendi suyunda üzerine biraz doğranmış domates ilave ederek pişirdim.
629544
629545
Büyük kavanoz (5 kg.) normal turşu yapıldı.
629546
Küçük kavanozda ki (2 kg.) ise Güler Hn. Zeytinyağlı, şekerli turşusundan yaptım.
629547
http://www.agaclar.net/forum/kiler/22357.htm
sevgihoca
07-10-2016, 23:35
Afiyetle tüketin,Sevgili Akçabardak.Tarifinize birazdan bakacağım.Sevgiler.
akçabardak
08-10-2016, 12:52
Afiyetle tüketin,Sevgili Akçabardak.Tarifinize birazdan bakacağım.Sevgiler.
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca. Sevgiler
Sevgi Durul
08-10-2016, 13:26
Sevgili akçabardak, kış hazırlıklarınızı sağlıklı günlerde tüketiniz. Çok güzel görünüyorlar.:)
Meksika petunyası bende ancak tomurcuklanıyor.:rolleyes: Hava soğumadan açsa bari. Stapelia gigantea da tomurcuk belirdi.:) Hepsi için tekrar teşekkürler...:) Sevgiler...
akçabardak
08-10-2016, 14:41
Sevgili akçabardak, kış hazırlıklarınızı sağlıklı günlerde tüketiniz. Çok güzel görünüyorlar.:)
Meksika petunyası bende ancak tomurcuklanıyor.:rolleyes: Hava soğumadan açsa bari. Stapelia gigantea da tomurcuk belirdi.:) Hepsi için tekrar teşekkürler...:) Sevgiler...
Teşekkür ederim sevgili SDuru.
Öncelikle Meksika petunyası ve Gigantea'nın tutmuş olmasına sevindim.
Tomurcuklanmaları da ayrıca sevindirici :) Meksika petunyası dondurucu soğuklara kadar sürekli açar, sayfanızda tomurcuğunu görmüştüm, açması yakındır artık.
Gigantea'nın çiçeğini ben henüz göremedim, geçen sene tomurcuklanmıştı ve tam açmasına ramak kalmışken saksağan maduru oldu :(
Bu sene daha tık yok, küstü sanırım :D inşallah sizin kisi en kısa zamanda açar ben de çiçeğini görmüş olurum. Sevgilerimle
akçabardak
13-10-2016, 19:58
Kış hazırlıklarına devam :)
Az oldu ama bütün günümü aldı. 6 kilo domates, 3 kilo közlenmiş kapya biberi, 3 büyük boy kuru soğan ve bir baş sarımsak ve tuz.
630185
Tarifi:
http://www.agaclar.net/forum/1482366-post181.htm
akçabardak
20-10-2016, 15:58
Beklediğim kargom bu gün geldi :) Uzun bir süredir peşine düştüğüm Kelebek çalısının nihayet üç renginden de bulabildim,
fidanlar iki yaşındaymış boyları bir metre, biraz tuzluya mal oldu ama değer bence :dilli:
Kocaman bir koliyi görünce çok şaşırdım, bir karış boyunda olarak bekliyordum :D üçünün de üzerinde çiçekleri var, bu da beni ayrıca mutlu etti.
Onlarla birlikte bir tane Kafkas gülü ile bir saksı da Sarıkız çiçeğim oldu.
630754
630755
Pembe olanın çiçeği, diğer ikisinin çiçekleri solmuş.
630756
akçabardak
20-10-2016, 15:59
..../..
630757
630758
630759
Bir tanesinin dibinde bonus olarak sıklamen var, yabani sanırım.
630760
akçabardak
20-10-2016, 15:59
Kafkas gülüm ve Sarıkızım.
630761
630762
Canınızı sıkmak istemem ama mesela Akçay'da sokaklarda kelebek çalısının tüm renklerinden bol bol var (yabani bitki olarak kendiliğinden yetişmiş halde), muhtemelen sizin oralarda da vardır. Paylaşımlarınızı görünce 'o kadar masrafa girmese miydiniz' dedim kendi kendime ama almışsınız artık :rolleyes: güle güle büyütün ;)
Sümbülteberlerde tomurcuk var mı sahi?
akçabardak
20-10-2016, 18:53
Canınızı sıkmak istemem ama mesela Akçay'da sokaklarda kelebek çalısının tüm renklerinden bol bol var (yabani bitki olarak kendiliğinden yetişmiş halde), muhtemelen sizin oralarda da vardır. Paylaşımlarınızı görünce 'o kadar masrafa girmese miydiniz' dedim kendi kendime ama almışsınız artık :rolleyes: güle güle büyütün ;)
Sümbülteberlerde tomurcuk var mı sahi?
Ben bizim buralarda hiç görmedim, ya da vardı da benim dikkatimi hiç çekmedi :( Bir sayfada Kelebek çalısından bahsediliyordu, ben de biraz araştırma yaptım, üç rengi bir arada çok güzel göründü gözüme, ben de büyüsüne kapıldım sanırım.
Öyle fazla pahalı değil ama 3 tane olunca biraz fazla oldu :) sağlık olsun... bitki aşığı olunca insan bazen gözleri kör oluyormuş :D
Sümbülteberlerimde hala tomurcuklanma yok maalesef, tembel tembel öylece boy gösteriyorlar :D ben artık umudumu kestim onlardan :(
Sevgi Durul
26-10-2016, 22:06
Öncelikle Meksika petunyası ve Gigantea'nın tutmuş olmasına sevindim.
Tomurcuklanmaları da ayrıca sevindirici :) Meksika petunyası dondurucu soğuklara kadar sürekli açar, sayfanızda tomurcuğunu görmüştüm, açması yakındır artık.
Sevgili akçabardak, Gigantea tomurcuğunu büyütemedi fakat Meksika petunyası açtı.:) (Tek tek açıyor ama, tomurcuğu çok.) İlk çiçeğini şehir dışında olduğumdan kaçırmıştım, bu sefer görmek nasip oldu.:) Size, birlikte teşekküre geldik.:) Sevgilerimizle...
631266
akçabardak
27-10-2016, 12:04
Sevgili akçabardak,Size, birlikte teşekküre geldik.:) Sevgilerimizle...
631266
Aman efendim kimler gelmiş, hoş geldiniz sefalar getirdiniz, gelmenize çok mutlu oldum sevgili SDurul. Tek tük te olsa havalar iyice soğuyana kadar pıtır pıtır çiçeklerini açacaktır.
Bundan sonra sizin bahçenizde, balkonunuzda hayat bulacağı için ben daha da mutlu oluyorum. İlk baharla birlikte yeni sürgünlerle çoğalarak size merhaba diyecek.
Gigantea'ya gelince sağlık olsun, önemli olan tutmuş olması, çiçeğini görmek için sabırla bekleriz :) bendeki de tembel tembel öylece, boyuna yaprak veriyor, hala çiçeğini göremedim :mad:
Geçen sene tomurcuklandı fakat açmaya çok yaklaşmışken saksağan gelip tomurcukları koparıp atmıştı :mad: Sevgilerimle
akçabardak
29-10-2016, 22:20
Brukmansia
Uzun zamandan bu yana çok istediğim brukmansia, bu akşam kendi ayağı ile bir dal olarak bana geldi :D
Hem zehirli oluşu hem de kışa dayanıksız oluşu beni geri caydırmıştı ama yine de içten içten benim de bir tane olmasını istiyordum :)
Bu gün akşam üstü komşum bana gelirken bir bahçede küçük bir ağaç şeklinde üzerinde çiçeklerini görünce çok beğenmiş ve
bu nedir diye sormak için bir dal kırıp bana getirmiş.
Gökte ararken yerde bulmuş gibi oldum ama köklenir mi bilemiyorum, hemen suya koydum bakalım sonuç ne olacak,
üzerinde tomurcukları da var, çiçek rengi sanırım sarı tam açınca yine fotoğrafını
yüklerim, çok sevindirik oldum ;) :D
631526
631527
akçabardak
02-11-2016, 18:52
Su içinde olmasına rağmen çiçeğimizi açtık, müthiş bir parfüm kokusu ;) özellikle ezan saatinden sonra kokusunu çok yoğun bırakıyor,
gece boyunca cam balkonu kokuya boğdu, alan küçük olduğu için biraz ağır bir koku oldu, bir tanecik açmasına rağmen
balkonda kokudan oturamadım, beni biraz rahatsız etti :) ama sevdim kendisini
bahçede olsa kim bilir gece boyunca çevreye nasıl bir koku yayılacak.
631774
631776
akçabardak
04-11-2016, 21:18
Sonbaharda tek tük açanlardan,
632054
632055
632056
632057
632058
akçabardak
04-11-2016, 21:32
Kasımpatılardan
632059
Bunlar biraz
632060
gölgede kalanlar
632061
Bunlar güneşte kalanlar, Mayıs ayından bu yana çiçekleri hiç eksik olmadı.
Çok yoruldular artık gariplerim, bunlar son demleri :)
632062
akçabardak
04-11-2016, 21:53
Güz çiğdemi
3 sene boyunca soğanlarını hiç sökmediğim çidemlerin saksısı güneşten
iyice yanarak kenarları hep kırıldı. Yaprakları kuruduktan sonra yaz
boyunca hiç su verilmedi.
Bu son baharda naylon kovadan olan saksıyı boşaltıp soğanları bahçeye
almayı düşünüyordum :mad: bu gün yarın, bu gün yarın derken
biraz ağırdan aldım nasılsa sulanmadılar deyip geçiştirdim :)
Vakitleri gelmiş, bağlasan durmazlar :D bir de baktım ki kuru toprağın
üzerinde yeşermeye başlamışlar, ah bana ah dedim, hemen azar azar
sulamaya çalıştım garipleri :o :o
632090
632091
Kovanın durumu böyle :mad:
Şimdi sulamada çok zorkanıyorum :(
632092
akçabardak
07-11-2016, 20:10
Yavaş yavaş zeytini toplamaya başladık, dün biraz toplayıp çizik attıktan sonra pet şişelere doldurdum.
Çok şükür kışlık zeytinimizi bize ve çocuklara yetecek kadar bahçemizden çıkartıyoruz.
632469
632470
Selma_321
07-11-2016, 22:16
Güle güle ağız tadıyla yiyin inşallah sevgili akçabardak
kerkenez
08-11-2016, 07:39
Sayın Akçabardak, afiyetle yiyin inşallah.
Zeytinlerin salamura suyunu nasıl hazırlıyorsunuz? Daha önce bir türlü tutturmadık. Son araştırmalarımıza göre % 8 - 10 aralığında tuzlu su hazırlamayı tavsiye ediliyor. Siz nasıl bir oran kullanıyorsunuz acaba? Zeytinler uzun süre dayanıyor mu? Bizimkiler bir süre sonra yumuşuyor çöpe gidiyordu.
sardunya18
08-11-2016, 09:45
Sevgili akçabardak ablacım zeytinleri güle güle afiyetle yiyin şifa olsun .Kelebek çalısının durumu nasıl umarım sorunsuz büyür de çiçeklerini görürüz hep beraber .sevgiyle kalın
akçabardak
08-11-2016, 11:27
Güle güle ağız tadıyla yiyin inşallah sevgili akçabardak
Teşekkür edrim sevgili Selma_321
akçabardak
08-11-2016, 12:19
Sayın Akçabardak, afiyetle yiyin inşallah.
Zeytinlerin salamura suyunu nasıl hazırlıyorsunuz? Daha önce bir türlü tutturmadık. Son araştırmalarımıza göre % 8 - 10 aralığında tuzlu su hazırlamayı tavsiye ediliyor. Siz nasıl bir oran kullanıyorsunuz acaba? Zeytinler uzun süre dayanıyor mu? Bizimkiler bir süre sonra yumuşuyor çöpe gidiyordu.
Sn. kerkenez, Bizim zeytinimiz Domat zeytini geçen seneye kadar salamurasını ben de bir tülü tutturamıyordum, her söylenenleri denedim ama dediğiniz gibi zeytinler yumuşuyordu.
Geçen sene tesadüfen pazarda bir bayana durumu anlattım, zeytin konusunda biraz sohbet ettik, bana söylediklerini aynen yaptım ve ilk defa zeytinlerim çok güzel oldu, hiç yumuşama olmadı.
5 litrelik pet su şişesine: 5 çorba kaşığı iri tuz, 3 çorba kaşığı limon tozu,
1.5 çorba kaşığı toz şeker, aldığı kadarıyla dinlenmiş musluk suyu.
Çorba kaşığı silme değil, çok tepeleme de değil ikisinin ortası.
Bu şekilde uzun bir müddet bekliyor 1-2 ay kadar, zeytinler sap sarı oluyor, daha sonra bir tanesini yemek için açıyorum 2-3 su değişimi yapıyorum 2 günde bir acısı çıksın diye.
Her su değişimde zeytin dolu pet şişeye suyunu doldurup, temiz bir kaba o suyu geri döküyorum, o suya ağız tadına göre tekrar tuz ve limon tuzu koyup iyice karıştırıp eridikten sonra tadına bakıp zeytinlerin üzerine salamurayı geri pet şişeye dolduruyorum.
Diğer zeytinler hiç açmadan ilk suyu ile kenarda bekliyor, ilk açtığımız bitmeye yakın 2. şişeyi açıyorum ve aynı işlemi yapıp sofraya hazır oluyor.
Sonra da afiyetle çerez gibi yeniyor.
Buyurun; geçen seneden kalan son zeytin :)
632514
akçabardak
08-11-2016, 12:26
Sevgili akçabardak ablacım zeytinleri güle güle afiyetle yiyin şifa olsun .Kelebek çalısının durumu nasıl umarım sorunsuz büyür de çiçeklerini görürüz hep beraber .sevgiyle kalın
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgili sardunya18, Kelebek çalılarım şimdilik iyi durumdalar, şu günlerde kış hazırlıkları devam ettiği için saksıda bekliyorlar, işlerim bitince bahçeye indireceğim inşallah. Çok teşekkürler, sevgiler.
aslama1994
15-11-2016, 22:04
Zinnialar ve kasımpati çok güzel
akçabardak
16-11-2016, 07:08
Teşekkür ederim Sn. aslama1994, zinnialar bu yıl sıcaklardan etkilenerek erken kurudular, tohum bile alamadım :(
akçabardak
16-11-2016, 21:34
Yeni aldığım Kafkas gülün saksısnda değişik bitkiler çıkmaya başladı,
ot bile olsa iyice anlaşılana kadar sökmem :D Karadeniz toprağından neler
çıkacak bakalım :D :D 2-3 fidecik kasımpatına benzettim, bir tanesini kala
yaprağına benziyor, ince uzun yapraklar da çiğdeme benzettim.
Bakalım sizler neye benzeteceksiniz.
Sürpriz olacaklar ;)
633472
633473
633474
akçabardak
17-11-2016, 17:45
Yeni aldığım sarı kızım saksısı değişince pek neşelendi, saksısının üzerini hızla kapladı ve sarkmaya başladı ;)
bol bol yağmurdan da nasibini aldı, keyfine diyecek yok :) Kışı şeftali dalında
geçirecek nasipse :)
633557
akçabardak
02-12-2016, 12:40
Japon gülüme bir tane zınnı dadanmış, yapraklarını delik deşik etti,
arıyorum sağına soluna bakıyorum, görünürde ne tırtıl var ne de başka bir şey
en sonunda didik didik, tek tek bütün yaprak arkalarına baktım ve sonunda
yakayı ele verdi :mad:
634809
akçabardak
02-12-2016, 12:41
Bal köpüğü kasımpatım
634810
634811
634817
akçabardak
02-12-2016, 12:41
Thunbergia (Karagözlü Suzan)
Bu garibim yaz boyunca bir türlü kırmızı örümceklerden nefes alıp gelişemedi.
sürekle budamak zorunda kaldım.
elimde başka tohum da kalmadı, olanları geçen sene etkinlikte paylaştım,
kendime sadece bir tek tohum bırakmışım, hiç değilse kışı çıkarsa da bir iki
tohum verse bari :)
Havalar serinlemeye başlayınca biraz nefes alıp rahatladı ama sürekli budanmaktan sanırım çok yoruldu.
O yüzden çok zayıf ve cılız haliyle çiçek açmaya çalışıyor ama tohum tutmuyor.
634819
634818
akçabardak
02-12-2016, 12:42
Pentas
Bu çiçeğim yaz boyunca hep çiçekliydi, hala da açmaya devam ediyor ama
nedense onu sayfama hiç koymamışım :)
634820
634821
akçabardak
02-12-2016, 12:42
Altın çilek
Her yeri kapladığı için söküp atmıştım ama belli ki kolay kolay pes etmeyecek
Duvar dibinde odunların arasında kendine bir yer bulmuş, çimlenmiş
odunların arasından dışarı çıkıp geliştikçe gelişti, boylandıkça boylandı.
Biraz geç kaldı meyve veriyor ama ne zaman olgunlaşacaklar bilmiyorum.
Bu gün alt dallarına baktım meyveleri çok ama daha çok yeşil, üç tanecik
biraz olgunlaşmış olarak buldum.
Cam balkonun önünde boy gösteriyor.
634823
634824
634825
İlk meyveleri
634826
Galip Kuzucu
02-12-2016, 20:12
Japon gülüme bir tane zınnı dadanmış, yapraklarını delik deşik etti,
arıyorum sağına soluna bakıyorum, görünürde ne tırtıl var ne de başka bir şey
en sonunda didik didik, tek tek bütün yaprak arkalarına baktım ve sonunda
yakayı ele verdi :mad:
634809
Japon gülünüzün rengi bir harika sayın:akçabardak. İnşallah yaprakları en kısa zamanda düzelir. Zınna yakalama konusuna gelirse aslında çok kolay bir yöntemi var kendisi ayağınıza kadar geliyor. Çiçeğinizin yanına mavi bir kap koyarsanız. Mavi renk zınnıları çekiyor :o
akçabardak
03-12-2016, 09:19
Japon gülünüzün rengi bir harika sayın:akçabardak. İnşallah yaprakları en kısa zamanda düzelir. Zınna yakalama konusuna gelirse aslında çok kolay bir yöntemi var kendisi ayağınıza kadar geliyor. Çiçeğinizin yanına mavi bir kap koyarsanız. Mavi renk zınnıları çekiyor :o
Teşekkür ederim Sn. Galip Kuzucu, gerçekten çok kolay bir yöntemmiş mavi renk olayı, ilk defa duyuyorum, bilmediğimiz daha neler vardır kim bilir, teşekkür ederim bilgi için :)
gürcan_keskin
07-12-2016, 01:17
Merhaba sayın akçabardak.
Maşallah yine bahçe mükemmel.
Şu sobadaki güveç kurufasulye nefis görünüyor. Kışlıklarınızı afiyetle yersiniz inşallah.
Zeytin de süper. Ellerinize sağlık. Bu aralar ben de pek giremiyorum siteye biraz uzak kaldım. Kış sebzeleri ekmeyi düşünüyorum saksılarıma bakalım.
Bu arada şu biber tohumlarından elinizde var mı halen ?
Sevgilerle.
akçabardak
07-12-2016, 10:07
Merhaba sayın akçabardak.
Maşallah yine bahçe mükemmel.
Şu sobadaki güveç kurufasulye nefis görünüyor. Kışlıklarınızı afiyetle yersiniz inşallah.
Zeytin de süper. Ellerinize sağlık. Bu aralar ben de pek giremiyorum siteye biraz uzak kaldım. Kış sebzeleri ekmeyi düşünüyorum saksılarıma bakalım.
Bu arada şu biber tohumlarından elinizde var mı halen ?
Sevgilerle.
Merhaba, hoş geldiniz Sn. gürcan_keskin,
Nerelerdesiniz özledik sizleri, bir görünüp bir kayboluyorsunuz.
Bahçemi beğenmenize sevindim teşekkür ederim. Sobadaki güveç kuru fasülye gerçekten de çok nefis oluyor, kuzinenin keyfine de diyecek yok hani :D
Kış sebzeleri için iyi düşünmüşsünüz, saksıda da olsa insanın kendi yetiştirdiği gibisi yok, ne yediğinizi bileceksiniz.
Bu arada pembe gül reçeli geldi aklıma, o gülden kendinize de yetiştirdiniz mi? saksıda bile yetiştirebilirsiniz.
Arada sırada da olsa sizi bekleriz, bizi unutmayın, sevgiler.
gürcan_keskin
09-12-2016, 01:48
Merhaba, hoş geldiniz Sn. gürcan_keskin,
Nerelerdesiniz özledik sizleri, bir görünüp bir kayboluyorsunuz.
Bahçemi beğenmenize sevindim teşekkür ederim. Sobadaki güveç kuru fasülye gerçekten de çok nefis oluyor, kuzinenin keyfine de diyecek yok hani :D
Kış sebzeleri için iyi düşünmüşsünüz, saksıda da olsa insanın kendi yetiştirdiği gibisi yok, ne yediğinizi bileceksiniz.
Bu arada pembe gül reçeli geldi aklıma, o gülden kendinize de yetiştirdiniz mi? saksıda bile yetiştirebilirsiniz.
Arada sırada da olsa sizi bekleriz, bizi unutmayın, sevgiler.
Kış girince araya biraz uzak kaldık. Bir de iş güç koşuşturmaca.
O keyfe diyecek yok haklısınız :)
Güller için bu uzun zamandır aklımda idi saksıda nasıl yaparım ne ederim diye. Hatta bu aralar forumda sorayım birisine diye geçiyordu içimden.
Saksıda da yetiştiğini biliyorum. Çocukluğumdan hatırlıyorum annem büyük tenekelere dikerdi.
Nasıl yaparız? Budama zamanı geldi mi geçti mi?
Fikriniz var mı?
akçabardak
09-12-2016, 10:06
Güller için bu uzun zamandır aklımda idi saksıda nasıl yaparım ne ederim diye. Hatta bu aralar forumda sorayım birisine diye geçiyordu içimden.
Saksıda da yetiştiğini biliyorum. Çocukluğumdan hatırlıyorum annem büyük tenekelere dikerdi.
Nasıl yaparız? Budama zamanı geldi mi geçti mi?
Fikriniz var mı?
Saksıda reçellik gül bahçede ki gibi gelişir mi bilemiyorum ama yinede denemekte fayda var, ileride inşallah kendi bahçeniz olur en güzellerini yetiştirirsiniz.
Budama sezonu benim bildiğim kadarıyla soğuklar geçince Şubat ayında yapılır diye biliyorum ama, bizim buralar ılıman iklim olduğu için şu sıralarda da yapılır diye düşünüyorum.
Budadıklarınızdan çelik te yapabilirsiniz, kolay gelsin.
akçabardak
09-12-2016, 11:31
Havalar iyice soğudu, bahçede de pek iş kalmayınca evin içinde ne yapacağımı bilemiyorum, önümüzde ki sezon için kafamda tilkiler dolaşıp duruyor :D
Kendime söz vermiştim artık mevsimlik çiçekle uğraşmayacağım diye ama, yetiştirmek isteyip te yetiştiremediğim bazı çiçekler vardı,
son olarak hevesim kalmasın diye bir sürü tohum siparişi verdim.
Bir de kışa dayanıklı diye bahçemde bulunmasını istediğim Koreopsis fidesi aldım.
Vermiş olduğum tohum siparişlerimi bu gün teslim aldım.
635166
635167
Tohumlarla birlikte Perlit, tohum ekim kumu ve Kaktüs gübresi de aldım
635168
ve 3 adet Koreopsis fidesi, hemen plastik bardaklara dikildiler,
ilk baharla birlikte bahçeye alınacaklar.
635169
aslama1994
09-12-2016, 21:11
Altın çilek
Her yeri kapladığı için söküp atmıştım ama belli ki kolay kolay pes etmeyecek
Duvar dibinde odunların arasında kendine bir yer bulmuş, çimlenmiş
odunların arasından dışarı çıkıp geliştikçe gelişti, boylandıkça boylandı.
Biraz geç kaldı meyve veriyor ama ne zaman olgunlaşacaklar bilmiyorum.
Bu gün alt dallarına baktım meyveleri çok ama daha çok yeşil, üç tanecik
biraz olgunlaşmış olarak buldum.
Cam balkonun önünde boy gösteriyor.
634823
634824
634825
İlk meyveleri
634826
Çok güzel hepside :)
akçabardak
09-12-2016, 21:19
Çok güzel hepside :)
Teşekkür ederim Sn. aslama1994, darısı sizin başınıza inşallah.
akçabardak
21-12-2016, 23:16
Mandalin, Portakal ve limon.
Bu sene oldukça verimli oldular, her sene bütün meyveleri toplayıp boş ve serin bir odaya serip, kış boyunca tüketiyorduk.
Bu sene ağaçların üzerinde bıraktık.
Nedense iki senedir fazla meyva tüketmek içimizden gelmiyor, bıkmışız gibi canımız hiç çekmiyor,
gözümüz doymuş aklımıza bile gelmiyor dalından koparıp yemek.
Bir miktar hasat edip Ankara'ya çocuklara gönderdik, eh aklımıza gelirse koparıp tüketiyoruz, öylece dalında bekliyor,
sokaktan gelen geçene toplayıp veriyoruz.
Portakal.
Bize kalanlar
635943
Mandalin.
635944
Limon
Limondan bolca tüketiyoruz.
635945
635946
akçabardak
21-12-2016, 23:16
Kamakat
Bir senede iki defa meyve verdi, fakat sebebini anlayamadığım bütün yapraklarını dökmesi olduğu, üzerinde hala meyveleri var.
Umarım bahara doğru yeniden yeni yapraklar verir, garibim kel kel kaldı :(
635947
635948
Yeni aldığımda toprağı eksikti, kuruyan saksı çiçeklerin toprağına biraz gübre
karıştırarak üzerine dökmüştüm, görünen o ki donduğunu sandığım kurdele
çiçeğinin kökünden kalmış, bir müddet sonra sulandıkça yeniden yeşermeye
karar vermiş.
Ben de sökmeye kıyamadım, kamkatla birlikte yaz boyunca çok mutluydular.
Acaba kamkat ondan etkilenmişmidir ki yapraklarını döktü? bilemedim.
635949
akçabardak
21-12-2016, 23:17
Kapalı balkonda minik sebze bahçesi.
635950
Kısırlık soğanlar, uzayan soğan yapraklarından bir defa kısır yapıldı.
Yine uzadılar, toplayıp ikinci kez kısır yapılacak, tazecik tazecik ;)
635952
Bu saksıda yok yok, yeni çıkan maydanozlar, biber fidecikleri, minik kırmızı turp (1 tanesi çıkmış),
saksının tam ortasında ise bir tane lale soğanı dikildi, hadi hayırlısı.
Biber fidecikleri deneme amaçlı ekildiler, Biber tam olgunlaşmış değildi,
yeni kırmızıya dönmek üzereyken koparıp yedim, tohumlar epey olgun göründü gözüme ve
hemen denemek için 4 yere ikişer tohum bıraktım,3 eksikle çimlendiler.
635951
YeniGine
21-12-2016, 23:38
Maşallah sevgili akçabardakım meyvelerinin verimine, sen marifetli bir bayansın tüketmiyoruz deyince hemen 'Neden reçel yapmıyor acaba' diye düşündüm.
Balkondaki sebze bahçen harika, soğanların yeşil saplarını koparıyorsun tekrar mı yapraklanıyorlar? Eğer öyle ise benim komşum da bilmiyor bunu, zira bana kökleriyle söktürüyor.
sevgihoca
22-12-2016, 16:09
Sevgili Akçabardak,sayfanızı gezip,limonları,portakalları ,bir de içerdeki yetiştirdiklerinizi görünce içim ısınıverdi birden.Sonra geçen yıl balkonunuzdaki soba keyfinizi hatırladım.Ne yaptınız,bu sene de soba kurdunuz mu?Şöyle içimizi ısıtacak resimler istiyorum sizden.Sevgilerle.
akçabardak
22-12-2016, 20:38
Maşallah sevgili akçabardakım meyvelerinin verimine, sen marifetli bir bayansın tüketmiyoruz deyince hemen 'Neden reçel yapmıyor acaba' diye düşündüm.
Balkondaki sebze bahçen harika, soğanların yeşil saplarını koparıyorsun tekrar mı yapraklanıyorlar? Eğer öyle ise benim komşum da bilmiyor bunu, zira bana kökleriyle söktürüyor.
Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, evet reçel, marmelat olur ama onu da yiyen yok artık bizde, şekerim de var, iki kişi olunca çok fazla bir şey yiyemiyoruz.
Soğan saplarına gelince evet YeniGinem saplarını kopardıkça geriden yenileri geliyor, aynı maydanoz roka gibi, her zaman elimin altında taze soğan bulunur, ben kahvaltıda bile tüketirim.
akçabardak
22-12-2016, 20:50
Sevgili Akçabardak,sayfanızı gezip,limonları,portakalları ,bir de içerdeki yetiştirdiklerinizi görünce içim ısınıverdi birden.Sonra geçen yıl balkonunuzdaki soba keyfinizi hatırladım.Ne yaptınız,bu sene de soba kurdunuz mu?Şöyle içimizi ısıtacak resimler istiyorum sizden.Sevgilerle.
Sevgili sevgihoca soba çoktan kuruldu bile, bizi ve sebzelerimizi sıcacık ısıtıyor. Sobanın keyfi bambaşka bir şey, harıl harıl yandıkça içimizi ısıtıyor.
En kısa zamanda kısırı da yapayım, bir de çay demlerim sobanın üzerinde, fotoğraflar ve sizlerle paylaşırım. Sevgiler.
akçabardak
07-01-2017, 12:20
Bu gece Ayvalık olarak kardan biz de nasibimizi aldık :D Akşamdan yağmurla başlayan daha sonra ilerleyen gece saatlerinde Kara dönüştü ve bütün gece yağdı.
Sabah kalktığımızda her yer bem beyaz örtüyle karşılaştık, dereceler ise -11 i gösteriyor, her şey donmuş.
Biraz erimiş hali
Limon yine meyveleriyle kara teslim oldu,
636978
Graptopetalum da kardan nasibini almış.
636979
Umarım soğuk zarar vermez. - 11'in vermemesi de pek mümkün değil. Saksıdaki bitkilerinizden kışa dayanıklı olmayanları biraz daha korunaklı yerlere alabilirseniz kısa süreli donlardan korunabilirler belki. Bizde de başladı. - 18 leri görmüştük. Yeniden geliyor.
akçabardak
07-01-2017, 12:55
Umarım soğuk zarar vermez. - 11'in vermemesi de pek mümkün değil. Saksıdaki bitkilerinizden kışa dayanıklı olmayanları biraz daha korunaklı yerlere alabilirseniz kısa süreli donlardan korunabilirler belki. Bizde de başladı. - 18 leri görmüştük. Yeniden geliyor.
Tek endişem limon Sn. Muda, yine hazırlıksız yakalandık, şu an hava yumuşadı üzerinde ki karları da eşim silkeledi, bu kadar soğuk olacağını tahmin bile etmedik, umarım atlatırız.
Kışa dayanıksız saksılarımı çok önceden içeriye taşımıştım, şu an sadece kışa dayanıklı olanlar dışarıda, bu sene o yönden rahatım şükür, kayıplarım olmayacak inşallah.
akçabardak
31-01-2017, 09:12
2017 yılının ilk çiçekleri Kardelenler
Bu sene her ne kadar Ege bölgesinde olsak ta kış çok çetin geçiyor, her şey donuyor,
bahçede ki toprak bile donmuş, çeşmeden akan sularımız bile dondu.
Bu yüzden kardelenler de biraz geç kaldılar, şimdiye çoktan açmaları gerekirdi.
637964
637965
637966
Bunlar da bahçede ki sümbüller.
637974
akçabardak
31-01-2017, 09:28
Geçen sene son baharda aldığım Kelebek çalılarını budayıp bahçeye dikmiştim.
Üçü de tuttu ve yeni filizler verdiler.
Bu gün son halleri.
637967
Kelebek çalıları gelirken tek gelmemişler :) toprağında promosyonları da varmış.
O sürpriz promosyonları daha yeni fark ettim.
Sürpriz 2 tane kardelenmiş ;) kırmızı yuvarlaklar içinde, biri ortada, diğeri sağ alt köşede.
637968
İkisi bir arada
637969
Daha yakından,
637970
637971
akçabardak
31-01-2017, 09:34
Kelebek çalısı ile birlikte bir de Kafkas gülü almıştım, bu sene çiçek açmaz
diye beklerken, bana sürpriz yapmaya karar vermiş.
Nasıl mutlu oldum tomurcuklandığını görünce, inşallah o muhteşem kokusunu
almak bana da nasip olur.
637972
637973
Satın aldığınız sitede yazıldığı gibi metrelerce öteden kokusu duyuluyor mu bende merak ediyorum. Eğer yazıldığı gibiyse bende alacağım. İnşallah beklediğiniz gibi çıkar.
münevver48
31-01-2017, 10:45
:)sevgili akçabardak abla, ben görmeyeli pek çok yeni bitki almışsın, hepsini güle güle büyüt.hepsi istediğin gibi güzelliklerini sergilerler.hep birlikte bizlerde görürüz. benim bahçenin hiç keyfi yok. yaz sıcakları çiçeklerimi bir bir kavurdu. kış da kuru ve soğuk kuraklık geçince , biraz da buna sağlık sorunları eklenince hevesim kırıldı. eşim bu hafta,pazardan hercail menekşesi almış bana bir heveste dikiverdim bahçeye artık kim tutar beni;) tohumlarımı karıştırdım bir an önce ekmek için sabırsızlanıyorum. sevgilerimle.........
akçabardak
31-01-2017, 11:01
Satın aldığınız sitede yazıldığı gibi metrelerce öteden kokusu duyuluyor mu bende merak ediyorum. Eğer yazıldığı gibiyse bende alacağım. İnşallah beklediğiniz gibi çıkar.
Teşekkür ederim Sn. saleri, açmasını ve dedikleri gibi o kokuyu almayı sabırsızlıkla bekliyorum. Daha sonra gelişmeleri tekrar paylaşırım.
akçabardak
31-01-2017, 11:20
:)sevgili akçabardak abla, ben görmeyeli pek çok yeni bitki almışsın, hepsini güle güle büyüt.hepsi istediğin gibi güzelliklerini sergilerler.hep birlikte bizlerde görürüz. benim bahçenin hiç keyfi yok. yaz sıcakları çiçeklerimi bir bir kavurdu. kış da kuru ve soğuk kuraklık geçince , biraz da buna sağlık sorunları eklenince hevesim kırıldı. eşim bu hafta,pazardan hercail menekşesi almış bana bir heveste dikiverdim bahçeye artık kim tutar beni;) tohumlarımı karıştırdım bir an önce ekmek için sabırsızlanıyorum. sevgilerimle.........
Teşekkür ederim münevverciğim , özlemişim seni uzun zamandır görüşemedik, ne iyi ettin de geldin, evet bir kaç bir şeyler kışa dayanıklı olanlardan aldım. Malum bundan sonra dediğin gibi sağlık sorunlarımız olunca fazla bitkilerle uğraşamıyoruz.
Sana da geçmiş olsun, geçen sene benim bahçemin de dediğin gibi keyfi yoktu, sağlık sorunlarımdan dolayı fazla ilgilenemedim.
İlk bahar gelince bir heves geliyor, içim bir coşuyor ama sıcaklar bastırınca yorgunluk başlıyor ve her şey bozuluyor.
Menekşelerini güle güle büyüt, ben de tohumlarını aldım ama ekilmeleri için geç kalmışım, bundan sonra ekilse bile sıcaklara kalacaklar. o yüzden Eylül gibi ekmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle
İyi günlerde büyüt abla. Umarım iyisindir. Benimde Sevgili Münevver gibi sağlık sorunlarım oldu. Şuan iyiyim.
Şahane bir bitki. Bende minik bir fide ektim. Umarım kışı atlatır . Bol çiçekli olsun, mutluluk getirsin.
münevver48
01-02-2017, 13:10
Teşekkür ederim münevverciğim , özlemişim seni uzun zamandır görüşemedik, ne iyi ettin de geldin, evet bir kaç bir şeyler kışa dayanıklı olanlardan aldım. Malum bundan sonra dediğin gibi sağlık sorunlarımız olunca fazla bitkilerle uğraşamıyoruz.
Sana da geçmiş olsun, geçen sene benim bahçemin de dediğin gibi keyfi yoktu, sağlık sorunlarımdan dolayı fazla ilgilenemedim.
İlk bahar gelince bir heves geliyor, içim bir coşuyor ama sıcaklar bastırınca yorgunluk başlıyor ve her şey bozuluyor.
Menekşelerini güle güle büyüt, ben de tohumlarını aldım ama ekilmeleri için geç kalmışım, bundan sonra ekilse bile sıcaklara kalacaklar. o yüzden Eylül gibi ekmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle
:)sevgili akçabardak abla, teşekkür ederim. bu gün hüsnüyusuf tohumlarını ektim. hava çok güzel tam bahçede iş yapılacak hava.kendimi zor kontrol ettim. s bende özlemişim sizi ve siteyi inşallah bundan sonra sık sık sayfanı ziyarete gelirim. sevgiler:)...
akçabardak
03-02-2017, 16:56
İyi günlerde büyüt abla. Umarım iyisindir. Benimde Sevgili Münevver gibi sağlık sorunlarım oldu. Şuan iyiyim.
Şahane bir bitki. Bende minik bir fide ektim. Umarım kışı atlatır . Bol çiçekli olsun, mutluluk getirsin.
Hoş geldin aleydiciğim, çok teşekkür ederim uzun zaman oldu görüşmeyeli.
Yılbaşını ben de hasta olarak geçirdim, çok kötü üşütmüşüm kendimi, toparlanmam epey uzun sürdü, hala da tam atlatmış değilim.
Bu arada sana da çok geçmiş olsun, minik bitkini güle güle büyüt, bol bol çiçeklensin inşallah. Sevgilerimle.
Hoş geldin aleydiciğim, çok teşekkür ederim uzun zaman oldu görüşmeyeli.
Yılbaşını ben de hasta olarak geçirdim, çok kötü üşütmüşüm kendimi, toparlanmam epey uzun sürdü, hala da tam atlatmış değilim.
Bu arada sana da çok geçmiş olsun, minik bitkini güle güle büyüt, bol bol çiçeklensin inşallah. Sevgilerimle.
Çok geçmiş olsun abla. Çiçeklerle uğraşıyoruz, temiz hava. Çalışıyoruz yine hasta oluyoruz. Keşke hastalık kovucu bir şey icat etseler :) . Umarım baharda daha sağlıklıoluruz. Tohumları ekeceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Minik bir reçete vereyim senin sayfana girenler içinde belki faydalı olur. Boğaz ağrısı için . limonu kabuklu dilimleyip bir tavada iki tarafını ısıtıp boğazımıza sarıyoruz. Hemen geçiyor şişkinliği. Dayanabileceğimiz sıcaklıkta olacak. Öksürük içinde . Taze zencefil bir kaç parça suda kaynatılıp ılıyınca bal ilave edilecek. Bunlar benim grip iksirlerim. Sevgiler.
akçabardak
10-02-2017, 10:44
Kardelenlerim
638572
akçabardak
25-02-2017, 21:38
Nihayet Kafkas gülüm çiçeğini açmaya başladı, kokusu konusunda gerçekten
söylenildiği kadar varmış. Muhteşem bir koku, koklayıp koklayıp içime çektim
ama hafıza kaydına henüz alamadım :)
639523
639522
akçabardak
25-02-2017, 21:39
Klematislerim uyandılar
Klematis Durandii
639530
Klematis Multi Blue
639531
akçabardak
25-02-2017, 21:40
Bahçemdeki kır sümbüllerim
639533
639534
Klematislerim uyandılar
Klematis Durandii
639530
Klematis Multi Blue
639531
Süper:)
Bizim clematisler daha kupkuru. Budama yapmadım, budasam mı?
akçabardak
28-02-2017, 16:46
Süper:)
Bizim clematisler daha kupkuru. Budama yapmadım, budasam mı?
Geçen senelerde klematisler uyanmadan önce biraz budayarak temizleme yapıyordum, fakat Güler Hanımın sayfasında uyanmadan budama yapmıyorum, nereden ne zaman patlatacağı belli olmadığından dolayı uyandıktan sonra budayıp temizlediğini yazmıştı.
O yüzden ben de bu sene budama yapmadım, iyice filizlenip patlattıktan sonra görerek budayıp temizleyeceğim sevgili nuaymu, tercih sizin.
akçabardak
02-03-2017, 12:58
Kafkas gülümün bu günkü hali, artık çiçeklerimizin tamamı açıldı ve üstten yeni sürgünler vermeye başladı, kokusu nefis.
Buna da şükür, çok merak ettiğim kokusunu ve çiçeğini görebildim ;)
639841
Tepesinden gelen yeni sürgünler.
639842
YeniGine
02-03-2017, 22:20
Maşallah çok güzel, senin adına sevindim akçabardakım.
akçabardak
03-03-2017, 10:16
Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, sağ olasın.
akçabardak
06-03-2017, 14:54
Mis kokulu sümbüllerim
640160
640161
akçabardak
06-03-2017, 14:55
Erik ağacımız çiçeklendi.
640162
640163
akçabardak
06-03-2017, 14:56
Kış ortancası
2 sene boyunca saksıdaydı ama başı bir türlü unlu bitlerden kurtulamadı :mad: sonunda iyice kurumaya yüz tuttu :(
Söküp atacaktım ki baktım kökü canlıydı ;) ben de geçen sene bahçeye indirdim, ümidimi kesmiştim ki bu sene canlanıp
yeniden hayata tutunmaya karar vermiş ve küçücük te olsa bir de çiçek açmış :)
640164
akçabardak
06-03-2017, 14:56
Mis gibi kokularıyla kır menekşelerim baharı karşılıyorlar :mad:
640165
akçabardak
18-03-2017, 19:05
Yeni gelen bitkilerim.
641053
Koliden çıkanlar,
641054
Klivya, klivyanın yaprakları bukadar uzun olduğunu bilmiyordum :confused:
641055
E-Milli çelik olarak geldi, umarım tutar.
641056
Efe püskülü
641057
Sonunda benim de bir Klivyam, bir Efe püskülüm ve Millim oldu, biraz hırpalanmışlar ama toparlanırlar.
akçabardak
18-03-2017, 19:06
Devam
Bu bitkinin yaprakları çok kötü sararmış, umarım kendini toparlar.
Mavi kelebek çiçeği diye geldi ama bilemedim.
641073
Bu ikisi de pembe Meksika petünyası, iki kök olarak geldi, son bahara kadar saksıda kalacaklar
daha sonra bir tanesi bahçeye inecek kışa dayanıklı olup olmadığını test etmek için.
641074
Bu bitki ise kaktüs türü, Rhipsalis palocarpa imiş
641075
...Bu bitkinin yaprakları çok kötü sararmış, umarım kendini toparlar.
Mavi kelebek çiçeği diye geldi ama bilemedim.
641073...
Evet, o bir mavi kelebek çiçeği sevgili akçabardak. Biraz bakımla kısa sürede kendine getirirsiniz siz onu, güle güle büyütün ;)
münevver48
19-03-2017, 17:58
:)Sevgili akçabardak abla, bir türlü fırsat bulup yazamıyorum. beğenip geçiyorum. bahçede işlerim biraz yoğun. kafkas gülün, pembe sümbülün çok güzel. benin için renk pembe olunca gözüme daha bir güzel görünüyor sanki;) geçen gün arkadaşımdan iki kök kış ortancası aldım.sadece renginden dolayı ve direk bahçeye diktim. inşallah pembiş pembiş çiçeklerinin açtıklarını görürüz.ayrıca yeni edindiğin, bitkilerini güle güle büyüt.hepsi bir birinden güzeller.. sevgiler:)
akçabardak
21-03-2017, 20:19
Evet, o bir mavi kelebek çiçeği sevgili akçabardak. Biraz bakımla kısa sürede kendine getirirsiniz siz onu, güle güle büyütün ;)
Çok teşekkür ederim, biraz kendi başlığında bir inceleme yaptım, umarım toparlar sevgili A_NOAD
akçabardak
21-03-2017, 20:35
:)Sevgili akçabardak abla, bir türlü fırsat bulup yazamıyorum. beğenip geçiyorum. bahçede işlerim biraz yoğun. kafkas gülün, pembe sümbülün çok güzel. benin için renk pembe olunca gözüme daha bir güzel görünüyor sanki;) geçen gün arkadaşımdan iki kök kış ortancası aldım.sadece renginden dolayı ve direk bahçeye diktim. inşallah pembiş pembiş çiçeklerinin açtıklarını görürüz.ayrıca yeni edindiğin, bitkilerini güle güle büyüt.hepsi bir birinden güzeller.. sevgiler:)
Sevgili münevver, yavaş yavaş bahar yüzünü göstermeye başladı o yüzden yoğunluğunu anlıyorum, hepimiz bu yoğunluğun içindeyiz :) Kafkas gülü bir harika, sende yoksa eğer edinmen konusunda tavsiye ederim, sen kokulu bitkileri seviyorsun harika bir kokusu var :)
Pembiş sümbüllerimin kokuları da çok harika, diğerlerine göre biraz daha ağır kokulular.
Kış ortancaların hayırlı olsun, bol bol çiçeklenmelerini dilerim güle güle sağlıkla büyüsünler, sevgiler.
akçabardak
06-04-2017, 16:39
Bahar geldi, otlar yeşillikler sofralarımızda yerini almaya başladı.
Gelincik otları toplandı, temizlenip yıkandıktan sonra börekler için iç hazırlandı ;)
643028
Bunlar çorba için ayrıld
ı643029
643030
643031
Lonicera
06-04-2017, 16:55
Sevgili akçabardak, ne güzel pişmiş o börekler öyle:)))Gelincik de en sevdiğimiz otlardan biri. En güzel tarafı sulu olmadığı için(ıspanak gibi değil) hamur içine çok yakıştırıyoruz. Size afiyet, bal şeker olsun. Bu hafta sonu ota mı gitsek ne...
akçabardak
06-04-2017, 17:16
Sevgili akçabardak, ne güzel pişmiş o börekler öyle:)))Gelincik de en sevdiğimiz otlardan biri. En güzel tarafı sulu olmadığı için(ıspanak gibi değil) hamur içine çok yakıştırıyoruz. Size afiyet, bal şeker olsun. Bu hafta sonu ota mı gitsek ne...
Çok teşekkür ederim sevgili Lonicera, eeeee ne de olsa Ege'li değilmiyiz :D söz konusu otlar ise hiç dayanamıyoruz, bence de hafta sonu ota gidin otlar tazeyken :)
akçabardak
11-04-2017, 16:47
Clematislerim,
İlk çiçeklenmeye başlayan Multi blue oldu ;)
643709
643710
643711
643712
Clematis Durandii ise tomurcukta
643713
akçabardak
11-04-2017, 16:48
Bu clematisleri geçen sene son baharda almıştım, ikisi kışı atlatabildi, bir tanesi
kurudu.
Clematis Ville de Lyon, etiketinde bu şekilde yazıyor, ismi bu olsa gerek :) şimdilik saksıda :) her ikisi de şimdilik çok sağlıklı gelişiyorlar.
Bakalım bu sene çiçeklerini görebilecekmiyim, merakla bekliyorum :dilli:
643719
643720
Clematis Pink Fantasy bahçeye diğer ikisinin yanına diktim.
643721ACH]
643722
akçabardak
11-04-2017, 16:49
Geçen seneden kalan ve kışı çok rahat atlatan Alisyum coştukça coştu
kokusuna bayılıyorum, bir taraftan da Clematis Multi bluenin kökünü
güneşten koruyor.
643724
akçabardak
11-04-2017, 16:50
Kalalar da tek tük açmaya başladı ;)
643725
643726
münevver48
13-04-2017, 08:38
:):):)Oooo abla!sizin galalar da çiçeklenmiş.clematislerin keyfi yerinde, kuruyan için üzüldüm. bende çok istiyorum. özellikle clematis armandii yaz kış yaprak dökmemesi, birde kokulu oluşundan dolayı önceliğim bu türden. fakat bizim yazın kavurucu sıcaklarından korkuyorum. kısmet diyelim. pembelerin açmasını dört gözle bekliyorum. sevgiler...
akçabardak
14-04-2017, 14:28
:):):)Oooo abla!sizin galalar da çiçeklenmiş.clematislerin keyfi yerinde, kuruyan için üzüldüm. bende çok istiyorum. özellikle clematis armandii yaz kış yaprak dökmemesi, birde kokulu oluşundan dolayı önceliğim bu türden. fakat bizim yazın kavurucu sıcaklarından korkuyorum. kısmet diyelim. pembelerin açmasını dört gözle bekliyorum. sevgiler...
:) :) :) Eveeeet galalarım da açmaya başladı, yavaş yavaş bahçem hareketlenecek sanırım münevver. Cklematislere gelince kuruyan için ben de üzüldüm ama olmayınca da olmuyor. Onun yerine tekrar yeni bir sipariş verdim önümüzde ki hafta içinde muhtemelen gelir.
Clematis Armandiiye hiç rastlamadım, kokulu oluşu büyüleyiciymiş,
inşallah denk gelir ve bir şekilde edinmiş olursun, Clematis Montana da kokluymuş yerim olsa ondan da almayı düşünürüm.
Hepsi de okadar çok güzeller ki görünce her türlüsünden alasım geliyor :D kokulusu ayrı katlısı ayrı bir güzel kendimi zor tutuyorum.
akçabardak
15-04-2017, 20:52
Şepboy
644217
644218
akçabardak
15-04-2017, 20:53
Sarı Kantaron, 2014 yılında Sn. Muda'nın etkinlikte paylaştığı tohumlardan.
2015 yılında ektiğim tohumlardan bir kısmı çimlenmiş, bir kısmı çimlenmemişti.
2016 yılı bahar ayında kendi kendine 4-5 kök çimlenmiş ama çiçeklenme
olmamıştı.
Kışı rahatlıkla atlatan 4-5 fide şu günlerde kardeşleme yaparak oldukça boylandılar, bakalım çiçeklerini görebilecekmiyim.
644219
akçabardak
15-04-2017, 20:53
Portakal ağacımız çiçeklenmeye hazırlanıyor ;)
644220
Eriklerin tadına baktık çok şükür.
644221
644222
:) :) :) Eveeeet galalarım da açmaya başladı, yavaş yavaş bahçem hareketlenecek sanırım münevver. Cklematislere gelince kuruyan için ben de üzüldüm ama olmayınca da olmuyor. Onun yerine tekrar yeni bir sipariş verdim önümüzde ki hafta içinde muhtemelen gelir.
Clematis Armandiiye hiç rastlamadım, kokulu oluşu büyüleyiciymiş,
inşallah denk gelir ve bir şekilde edinmiş olursun, Clematis Montana da kokluymuş yerim olsa ondan da almayı düşünürüm.
Hepsi de okadar çok güzeller ki görünce her türlüsünden alasım geliyor :D kokulusu ayrı katlısı ayrı bir güzel kendimi zor tutuyorum.
Sonbahara doğru hatırlatırsanız sizlere Armandii çeliklerinden gönderirim. ;)
akçabardak
16-04-2017, 17:31
Sonbahara doğru hatırlatırsanız sizlere Armandii çeliklerinden gönderirim. ;)
Şimdiden teşekkür ediyorum Güler Hn. umarım unutmayız, (sevgili münevver ben unutursam sen unutma sakın). Hazır köklendirme suyunu da yaptıktan sonra köklendirmeyi de başarırız.
Sizin sayfanızda söğüt dallarından hazırladığınız köklendirme suyunu okuyunca, hemen iş başa düştü deyip ben de kaynattım, şu an 15 gün için beklemede.
Kıymetli bilgiler için size ayrıca çok teşekkür ederim. Sevgiler.
644283
Nasıl yaptınız daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz ya da Güler hanım kaçıncı sayfasında paylaşmış söylermisiniz.
akçabardak
18-04-2017, 16:50
Nasıl yaptınız daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz ya da Güler hanım kaçıncı sayfasında paylaşmış söylermisiniz.
Güler hanım Söğüt suyu ile ilgili bu başlık altında anlatmış. Bu llinkten bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/6728-2.htm#post1502314
Teşekkürler siz denediniz mi köklendirmeye ne kadar yararı var . Ayrıca kaynatılmasada yeşil suyu çıkarılsa daha iyi değil mi ?Çünkü hormonlar sıcaklıkta ölebiliyor.
akçabardak
18-04-2017, 19:00
Teşekkürler siz denediniz mi köklendirmeye ne kadar yararı var . Ayrıca kaynatılmasada yeşil suyu çıkarılsa daha iyi değil mi ?Çünkü hormonlar sıcaklıkta ölebiliyor.
Ben daha denemedim, Güler hanım kaynattıktan sonra 15 gün bekletilecek diye yazmıştı, benim bu gün 4.gününde. Ben ilk defa duyduğum için fazla bir bilgim yok ama sizin dediğiniz de mantıklı geldi bana, suyu çıkarılarak ta denemekte fayda var sanırım.
Benden evvel arkadaşlar yaptıklarını Söğüt suyu başlığında paylaşmışlar, dikkatlice okuyun.
Bozulma olayını ve kötü kokmaya başlamasının sebebini kaynatmamaya veya kaynayan suya atmamaya bağlama durumu var.
Siz de isterseniz kaynatmadan deneyin ve neticesini bizlerle paylaşın. Bu hepimizin hoşuna gider.
Sevgili akçabardak bahçe sayfanı meşgul ettim kusura bakma, arkadaş burada yazdı diye cevapladım.
Çeliklerinizi, fidelerinizin köklerini bir gece bu suda bekletip öyle toprakla buluşturacaksınız. Ben böyle yapıyorum.
İsterseniz fideleri toprakla buluşturdukdan sonra can suyuna biraz bu köklendirme suyundan da katabilirsiniz.
akçabardak
19-04-2017, 19:00
Sevgili akçabardak bahçe sayfanı meşgul ettim kusura bakma, arkadaş burada yazdı diye cevapladım.
Çeliklerinizi, fidelerinizin köklerini bir gece bu suda bekletip öyle toprakla buluşturacaksınız. Ben böyle yapıyorum.
İsterseniz fideleri toprakla buluşturdukdan sonra can suyuna biraz bu köklendirme suyundan da katabilirsiniz.
Sevgili Güler hanım hiç kusura bakarmıyım, bilakis mutlu oldum :) sonuçta verdiğiniz kıymetli bilgileriniz bizim için çok faydalı, biz de öğrenmiş oluyoruz.
Ben bir çok bilgiyi sizden öğrendim, güzel açıklamalarınız, anlatımlarınız için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
akçabardak
19-04-2017, 19:13
Mis gibi kokan irisler açmaya başladı :)
644745
akçabardak
19-04-2017, 19:13
Clematis Multi blue çiçeklerini tam açtı.
644746
644747
644748
ilkermeric
19-04-2017, 19:41
644745
Adının iris olduğuna şaşırdım. Çocukluğumda susam diye öğrenmişim, öyle kalmış. :p
644745
Sayın Akçabardak; sizinkiler ne güzel açmış bu sene benimkiler açmadı... Bahçeniz neşeleniyor ^^
münevver48
19-04-2017, 22:37
Şimdiden teşekkür ediyorum Güler Hn. umarım unutmayız, (sevgili münevver ben unutursam sen unutma sakın). Hazır köklendirme suyunu da yaptıktan sonra köklendirmeyi de başarırız.
Sizin sayfanızda söğüt dallarından hazırladığınız köklendirme suyunu okuyunca, hemen iş başa düştü deyip ben de kaynattım, şu an 15 gün için beklemede.
Kıymetli bilgiler için size ayrıca çok teşekkür ederim. Sevgiler.
644283
:)sevgili akçabardak abla, tabi hatırlatırım hiç unuturmuyum. çok sevindim. bu jestinden:o dolayı sevgili güler ablama da teşekkür ederim. bu arada çevremde hiç söğüt göremiyorum.bulduğum anda bende köklendirme suyu yapmak istiyorum. her hangi bir zamanı yoktur inşallah. unutmadan clematis multi blue maşallah çok güzel açmış. ellerine sağlık.sevgiler:):)...
akçabardak
20-04-2017, 13:03
Adının iris olduğuna şaşırdım. Çocukluğumda susam diye öğrenmişim, öyle kalmış. :p
Yöreye göre değişiyor olabilir, ben de zambak olarak biliyordum ama asıl adı İris ya da Süsen imiş. Daha bizim bilmediğimiz çok şey var, bu site bize çok şey öğretiyor.
akçabardak
20-04-2017, 13:08
Sayın Akçabardak; sizinkiler ne güzel açmış bu sene benimkiler açmadı... Bahçeniz neşeleniyor ^^
Teşekkür ederim Sn. dongyul, evet bahçem neşelenmeye başladı çok şükür, bu sene biraz daha çoğaldılar ve epey de tomurcukları da var. Yakında sizin kiler de açar.
akçabardak
20-04-2017, 20:03
Havada uçan, karada kaçan :D :D
Havada uçuyordu ki, hemen makinayı alıp fotoğraflayayım derkennn,
644896
geldi şak diye cama yapıştı
644897
Bu da garibim karada kaçan, sahipsiz evleri kendine meskan edinme çabasında :)644899
644898
...Bu da garibim karada kaçan, sahipsiz evleri kendine meskan edinme çabasında :)
644898
Allahım bu nasıl bir mahsun bakış, bu nasıl bir tatlılık! ;)
Bunun adı Mahsun olsun mu?
akçabardak
20-04-2017, 21:14
Allahım bu nasıl bir mahsun bakış, bu nasıl bir tatlılık! ;)
Bunun adı Mahsun olsun mu?
:) :D Olsun, ben fotoğrafını çekerken Mahsun bana bakıyordu, ne yapıyor bu kadın diye :) kendi kendine şimdi ben meşhur mu olacağım acaba diyordur kim bilir :D
akçabardak
22-04-2017, 15:21
Yılın ilk yaprak sarması sarıldı ;) üstte koyu yeşil olanlar İstanbul ıspanağına
sarıldı, altta kiler babaanne işi :) rahmetli kayınvalidem öyle sarıyordu tombul tombul, ortada kiler sosyetik :D
Herkese hitab edecek şekilde her boyda sarmalar. Yapraklar daha yeni yeni yetişmeye başladığı için biraz az oldu ama sonuçta
sezonu açmış oldum :D
Buyurun ikramlık, yarım saate pişerler.
645309
akçabardak
23-04-2017, 12:34
Bu karanfilleri yeni edindim, kokulu değiller ama minik minik şirinler.
645371
Top gibi oluyorlar, pek güzel görünüşleri. Biz iki sene önce almıştık, tam açacağı dönemde çaldılar :( bir daha almaya iştahımız olmadı.
akçabardak
23-04-2017, 13:13
Top gibi oluyorlar, pek güzel görünüşleri. Biz iki sene önce almıştık, tam açacağı dönemde çaldılar :( bir daha almaya iştahımız olmadı.
Üzüldüm şimdi bak Sn. TCM, insanlar nasıl acımasız, ne cesaret edip te çalıyosun böyle şeylere ben de çok kızıyorum. Halbuki isteseler veririz ama çalmak ta neymiş.
Bunların bir çeşidi daha var onlar da top top oluyor ama onlar çok güzel kokulu, onlar şimdi tomurcuktalar.
:)sevgili akçabardak abla, tabi hatırlatırım hiç unuturmuyum. çok sevindim. bu jestinden:o dolayı sevgili güler ablama da teşekkür ederim. bu arada çevremde hiç söğüt göremiyorum.bulduğum anda bende köklendirme suyu yapmak istiyorum. her hangi bir zamanı yoktur inşallah. unutmadan clematis multi blue maşallah çok güzel açmış. ellerine sağlık.sevgiler:):)...
Sevgili münevver48, dikkat edilecek nokta ağacın salkım söğüt olması ve eski değil de taze sürgün dallarının (küçük parmak kalınlığında) kullanılması olarak yazıyor.
akçabardak
24-04-2017, 14:05
Oxsalis
645475
645474
Bunlar hiç güneş görmüyor gariplerim ama o köşeyi kendileri seçti :D
645476
645477
akçabardak
24-04-2017, 14:06
Geçen sene bir komşumuzun bahçesinde bulunan Hünnap ağacının
yanlardan kök atarak verdiği minik bir köklü fidanı eşime vermiş.
Eşim bahçemize dikti tutar mı tutmaz mı derken tutmuş ve yeşillendi.
Bakalım meyvesini görebilecekmiyiz ya da meyveleri orijinali gibi olur mu
bekleyip göreceğiz inşallah.
645485
akçabardak
26-04-2017, 21:21
Beklediğim kargom geçtiğimiz hafta başında geldi fakat her birini nereye nasıl dikeceğim telaşından sonra
nihayet bu gün fırsat bulup paylaşmak istedim.
645765
645766
Clematis Piiulu
645762
Biir tane de tomurcuğumuz var
645763
Doğru bitki geldiyse eğer, böyle açacak, umarım yanlış gelmemiştir.
645764
akçabardak
26-04-2017, 21:22
Bu petünyenin rengi çok hoşuma gitti.
645768
645769
akçabardak
26-04-2017, 21:23
Armeria
645770
Geçen sene beyaz olanından almıştım, 3 fideydi ama ikisini kaybettim.
Bir tek bu kışı rahat atlattı, büyüdü serpildi şimdi çiçeklenmeye başladı.
Arka planda İstanbul ıspanağı, afiyetle yendi.
645771
Bu sene de yanına pembesini aldım, son hallerimiz böyle :)
645772
akçabardak
26-04-2017, 21:23
Kalibroşa, Geçen sene kırmızısını bulamamıştım, bu sene stokta
olduğunu görünce hemen aldım.
645774
645775
akçabardak
26-04-2017, 21:24
Yelpaze çiçeği, pembe, beyaz ve mor karışımlı. Saksının içini 3 eşit bölüm şeklinde
kökler biri birine karışmasın diye bölerek diktim.
645776
Pembesi çiçekli olarak geldi.
645777
Diğer ikisi de tomurcukta.
645778
Resulgur
26-04-2017, 21:53
Sn. akçabardak coşmuşsunuz yine çiçeksiz duramadiniz anlaşılan. :)
Şaka bir yana güzel çeşitler edinmişsiniz , çiçek sayfası gibi oldu bu sayfa , bitkilerinizin çiçekleri açınca güzel resimler bekliyoruz . Kolay gelsin
Sayın Akçabardak; sizin bu enerjinize hayranım çok hoşuma gidiyor her şeyi yetiştirip güzellikleri görmek istemeniz çok güzel... Yeni çiçekleriniz de hayırlı olsun ^^
akçabardak
27-04-2017, 19:11
Sn. akçabardak coşmuşsunuz yine çiçeksiz duramadiniz anlaşılan. :)
Şaka bir yana güzel çeşitler edinmişsiniz , çiçek sayfası gibi oldu bu sayfa , bitkilerinizin çiçekleri açınca güzel resimler bekliyoruz . Kolay gelsin
Çiçek denince akan sular duruluyor, her ne kadar yeter artık desem de aklıma fikrime söz geçiremiyorum Sn. Resulgur :D canımız sağ olsun.
Yeter ki çiçeklerim açsın resimlerini de yüklerim ama onların dışında çok çeşit olmasa da bir miktar sebze fideleri de yetiştirdim.
Sizin için paylaşayım, sayfanın gidişatını biraz değiştireyim :)
Bu sene pek fazla çeşit ekmedim.
645882
645883
645884
akçabardak
27-04-2017, 19:24
Sayın Akçabardak; sizin bu enerjinize hayranım çok hoşuma gidiyor her şeyi yetiştirip güzellikleri görmek istemeniz çok güzel... Yeni çiçekleriniz de hayırlı olsun ^^
Çok teşekkür ederin bu güzel sözleriniz için Sn dongyul, yaşlar ilerliyor ama gönül hiç kocamıyormuş, gönül o da olsun bu da olsun her şeyi istiyor.
Sağlığım elverdikçe güzelliklerimi sizler için paylaşmaya devam etmeye çalışacağım inşallah :)
münevver48
29-04-2017, 16:51
:):)sevgili akçabardak ablacım; yeni çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzeller. tabi ki clematis,kalobroşalar ayrı bir güzel. yine yazı kışı düşünmeden, baharın gizemli büyüsüne kapılıp çiçekleri alıyoruz.bakalım artık sonrası ne olacak;) geçen pazar üç küpeli ve gazanya fidesi aldım bende. bu arada maşallah sebze fidelerinde dikilmeye hazır hadi hayırlısı, ürünün bol bereketli olsun.sevgiler selamlar:)...
akçabardak
30-04-2017, 11:26
sevgili akçabardak ablacım; yeni çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzeller. tabi ki clematis,kalobroşalar ayrı bir güzel. yine yazı kışı düşünmeden, baharın gizemli büyüsüne kapılıp çiçekleri alıyoruz.bakalım artık sonrası ne olacak, geçen pazar üç küpeli ve gazanya fidesi aldım bende. bu arada maşallah sebze fidelerinde dikilmeye hazır hadi hayırlısı, ürünün bol bereketli olsun.sevgiler selamlar:)...
Teşekkür ediyorum münevverciğim, darısı sizlere inşallah ;) ne yapalım bu güzellikleri görünce dayanamıyoruz işte :) :) dediğin gibi yazı kışı aklımızdan çıkarıyoruz :D
Sebze fidelerimi bu hafta içinde yerlerine indirmeyi düşünüyorum, artık vakitleri geldi.
Gazanya ve küpelilerin hayırlı olsun, güle güle sağlıkla büyüsünler. Ben küpelilerle hiç barışamadım, beni bir türlü sevemediler :D aldıklarımı hep öldürdüm, bir de kohleria sevmedi beni :dilli:
Tekrar güzel sözlerin için teşekkür ederim, sevgilerimle.
Sevgi Durul
30-04-2017, 11:40
Sevgili akçabardak, cicilerinizi güzel günlerde büyütün. Almadan duramıyoruz. Benim de çok canım istiyor. Geçen gün Zengarden'dan epeyce bitki ekledim sepete. Geçen sene yaşatamadıklarım aklıma gelince vazgeçtim, almadım. Dönüp dönüp bakıyorum ama her an bir çılgınlık yapabilirim.:rolleyes:
Kohlerialar beni de sevmediler.:rolleyes: Yılmadım ama kendimi sevdirinceye kadar vazgeçmek yok.:rolleyes: Küpeler zaten bizim terasın sıcağına hiç dayanamıyorlar. Olanlar olduğu kadar diyelim.:rolleyes:
Yeni sezonda bereketli bir bahçe, bol paylaşımlar dilerim. Sevgilerimle...
akçabardak
30-04-2017, 11:59
Sevgili akçabardak, cicilerinizi güzel günlerde büyütün. Almadan duramıyoruz. Benim de çok canım istiyor. Geçen gün Zengarden'dan epeyce bitki ekledim sepete. Geçen sene yaşatamadıklarım aklıma gelince vazgeçtim, almadım. Dönüp dönüp bakıyorum ama her an bir çılgınlık yapabilirim.:rolleyes:
Kohlerialar beni de sevmediler.:rolleyes: Yılmadım ama kendimi sevdirinceye kadar vazgeçmek yok.:rolleyes: Küpeler zaten bizim terasın sıcağına hiç dayanamıyorlar. Olanlar olduğu kadar diyelim.:rolleyes:
Yeni sezonda bereketli bir bahçe, bol paylaşımlar dilerim. Sevgilerimle...
Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için.
Yelpaze çiçeğini iki senedir gözüme kestirmiştim, sizin de dediğiniz gibi dönüp dönüp baktım ama sonunda dayanamadım artık çok yıllık diye yazdığı için alıverdim :)
Üçü bir arada yelpazelerim. Daha yeni geldiler ve pembe ile lila rengi açmaya başladılar, beyaz tomurcukta ama biraz da nazlı diğer ikisine göre :dilli:
646109
646110
646111
akçabardak
30-04-2017, 15:00
Clematislerden Durandii de çiçeklerini açtı ;)
646133
Durandii
646134
Genelde dört yapraklıyız ama
646136
arada altılı yapraklımız da var ;)
646135
akçabardak
30-04-2017, 15:01
Multi blue, tekrar oluyor ama yavaş yavaş önce açanlar solmaya başladı.
Güzelliğine bakmaya doyamıyorum.
646137
646138
Her ne kadar solmaya başlasak ta, böyle de çok güzeliz ;)
646139
akçabardak
30-04-2017, 16:44
Bu gün bismillah deyip biberlerden başladık çok şükür. Eşim damlamaları çekip
ayarladı, bende biber fidelerini yerlerine diktim.
646150
İlk iki sıra siyah dolmalık biber.
646151
3.4.5. sıralar tatlı sivri biber
646152
devamı yarın hayırlısıyla dikilecekler.
Hanımı kandıramadım bu sene; "istemem ben o acayip biberden" diye tutturdu. Siyah dolmalık biberimiz yok anlayacağınız. Kovalayacam ama başka yardımcımda yok. :D
akçabardak
30-04-2017, 22:04
Hanımı kandıramadım bu sene; "istemem ben o acayip biberden" diye tutturdu. Siyah dolmalık biberimiz yok anlayacağınız. Kovalayacam ama başka yardımcımda yok. :D
:D :D :D Yazık kıyamam ben ona, kovalamayın sakın :D ama ben olsaydım saklı saklı 4-5 tohum ekerdim sonra da tohumlar biribirine karışmış derdim :)
Ben de tam tersine çok sevdim bu dolmalık biberi, komşular bile bayıldılar :) tohum bile verdim bir kaç kişiye.
YeniGine
30-04-2017, 22:54
Sevgili akçabardak'ım maşallah biber tarlana bayıldım, inşallah bol bol ürün alasın, emeklerinize sağlık.
Ve Sayın TCM'ye vermiş olduğun fikir de çok hoşuma gitti; gayet hoş bir fikir. :)
akçabardak
01-05-2017, 12:55
Sevgili akçabardak'ım maşallah biber tarlana bayıldım, inşallah bol bol ürün alasın, emeklerinize sağlık.
Ve Sayın TCM'ye vermiş olduğun fikir de çok hoşuma gitti; gayet hoş bir fikir. :)
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem sağ olasın, hayırlısıyla başladım bakalım yazın sıcağından başarılı olabilecek miyim. Sn. TCM eye verdiğim fikre gelince ne yapayım içimden öyle deyiverdim işte, umarım bana gücenmemiştir.
akçabardak
01-05-2017, 15:04
Güllerden...
Bu gün bütün güllere böceklendikleri için ilaçlama yaptım, bazı yapraklarda ise külleme başlamış, haftaya külleme ilacı yapmayı düşünüyorum.
646233
646234
akçabardak
01-05-2017, 15:05
Bu güle bayılıyorum, sarmaşık gül olmasına rağmen eşim onu budayıp normal
güller gibi yetiştiriyor, uzamasına izin vermiyor ben de kızıyorum.
Çok dayanıklı bir gül ama yedi veren değil senede bir defa açıyor. Çiçekleri solduktan sonra yeni sürgünler verip uzamaya başlıyor.
646235
646236
akçabardak
01-05-2017, 15:07
Sarışınım ;)
Sağ tarafta sarımsaklar, yeşermeye başlayan sarımsakları eşim üçgenin içine dikmiş.
646238
646237
akçabardak
01-05-2017, 15:08
Pembişim
646240
646241
646239
646242
akçabardak
01-05-2017, 15:09
En sevdiğim kokulu ve dikensiz pembe gülüm, hastalıklara karşı diğerlerine göre daha dirençli bir gül.
646243
646244
646245
646246
akçabardak
01-05-2017, 15:10
Siyaha bakan koyu kırmızım
646249
646247
646248
Sûz-i Dilârâ
01-05-2017, 15:24
:D:D Yine yapılmış alışverişler, gelmiş yeni bitkiler. Biz hiç akıllanmayacağız, yazın tövbeler edilir yeni bitki alınmayacak diye, bahar geldi mi o tövbeler bir bir bozulur:D Güle güle büyüt ablacım yeni bitkilerini.
SDurul ablam ben de sepeti bir doldurup sonra "yok yok" diyip boşaltıyorum. Bir giriyorum bir çıkıyorum, sonunda bakıyorum ki almışım. :D
Tilki kürkçü dükkanında yani:D
akçabardak
01-05-2017, 18:47
:D:D Yine yapılmış alışverişler, gelmiş yeni bitkiler. Biz hiç akıllanmayacağız, yazın tövbeler edilir yeni bitki alınmayacak diye, bahar geldi mi o tövbeler bir bir bozulur:D Güle güle büyüt ablacım yeni bitkilerini.
Teşekkür ederim sevgili Sûz-i Dilârâ. Yeni bitkiler için çok doğru söylüyorsunuz :) dediklerinize aynen katılıyorum, bitki delisi olduk çıktık. Allah sonumuzu hayır eyleye :)
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem sağ olasın, hayırlısıyla başladım bakalım yazın sıcağından başarılı olabilecek miyim. Sn. TCM eye verdiğim fikre gelince ne yapayım içimden öyle deyiverdim işte, umarım bana gücenmemiştir.
Estağfurullah, ancak yazdıklarınızı eşime okudum, bu yıl zaten geç kaldık ta seneye de yeni 'hileler' bulmamız gerekecek artık. 'Aaaa tozlaşmış' desek olur mu ki :D
akçabardak
01-05-2017, 22:45
Estağfurullah, ancak yazdıklarınızı eşime okudum, bu yıl zaten geç kaldık ta seneye de yeni 'hileler' bulmamız gerekecek artık. 'Aaaa tozlaşmış' desek olur mu ki :D
:D eyvaaaah yandık desenize, keşke okumasamıydınız acaba :) eşiniz şimdi kim bilir neler demiştir hakkımda. Benden günah gitti, seneye yeni hileler için şimdiden düşünün bence, ben yokum bu işte :D
'' Aaa tozlaşmış'' fikri de bence işe yarar ama siz şimdi onu da ağzınızdan kaçırırsınız :) bu sefer iyice yüzümüze gözümüze bulaştırırız gibime geliyor :D
akçabardak
06-05-2017, 19:45
Dün bahçede biraz uğraştım, biber ve domates fidelerimi çok şükür yerlerine sonunda dikebildim. Onun dışında bir kaç tohum ektim, Kudret narı, Süt mısır, kızıl bamya, maydanıoz ve soya fasülyesi ile çok eskiden ayırmış ve bir köşede unutmuş olduğum renkli fasülye çeşitlerinden.
Eski oldukları için pek ümitli değilim ama çöpe atacağıma toprağa atayım dedim, çok yoruldum ama bitirdim çok şükür.
Bundan sonrası onlarla ilgilenmek, çapalamak gibi işler olacak.
Biberlerin tamamını daha sonra fotoğraflayıp tekrar paylaşırım, buradakiler eksik.
647035
Domateslerin damlamalarını halka şeklinde yaptık, sebebi iki kalka arasını biraz geniş tutturmak için,
düz yaptığımızda iki delik arası 50 cm. olduğu için biribirilerine çok yakın oluyor, halkaların arasında ise 75-80 cm. mesafe bıraktık.
647033
Mola verdiğimde eriklerden atıştırdım.
Buyurun size de ikram edeyim :) ;)
647034
akçabardak
06-05-2017, 19:46
Geçen sene almış olduğum clematisim ilk çiçeğini açtı ;)
647019
Multiblue
647020
Pink Fantasy
Kendi başlığında da paylaştığım gibi yapraklarımızda biraz bozulmalar oluştu
ne yapacağımı bilemiyorum :( onu kaybetmek istemiyorum :
647021
Durandii
647022
ve yan yana gelince ;)
647023
akçabardak
06-05-2017, 19:46
En sevdiğim bu ikisi :) ikisi de kokulu
647025
647024
akçabardak
06-05-2017, 19:47
Karanfil
birisinin çiçeklenmesi biterken,
647026
birisi yeni çiçeklenmeye başladı :)
647029
647027
açık renklisi kokusuz, koyu renkli olanın muhteşem bir kokusu var :)
647028
akçabardak
06-05-2017, 19:47
Süsenlerin son halleri
647030
ve bir tek kök tohumları için bıraktığım gelincikler,
647032
647031
münevver48
06-05-2017, 21:56
:)sevgili akçabardak abla; sebze fideleri toprakla buluşmuşlar. bereketli bol ürünlü olsun. Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin. domateslerin damlama borularının yuvarlak oluşu çok mantıklı olmuş. bende aynı yöntemi narenciye ağaçları için düşünüyorum. daha kaliteli sulanacağına inanıyorum. ne zamandır eşime anlatıyorum. sizin fotoğrafları gösterince aklına yattı. paylaşımın için teşekkür ederim.sevgiler:):)........
Selma_321
07-05-2017, 07:49
Geçen sene almış olduğum clematisim ilk çiçeğini açtı ;)
647019
Multiblue
647020
Pink Fantasy
Kendi başlığında da paylaştığım gibi yapraklarımızda biraz bozulmalar oluştu
ne yapacağımı bilemiyorum :( onu kaybetmek istemiyorum :
647021
Durandii
647022
ve yan yana gelince ;)
647023
Bir sorum olacaktı sayın Akçabardak, clematisleri sardırdığınız telleri nereden aldınız?
akçabardak
07-05-2017, 09:57
:)sevgili akçabardak abla; sebze fideleri toprakla buluşmuşlar. bereketli bol ürünlü olsun. Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin. domateslerin damlama borularının yuvarlak oluşu çok mantıklı olmuş. bende aynı yöntemi narenciye ağaçları için düşünüyorum. daha kaliteli sulanacağına inanıyorum. ne zamandır eşime anlatıyorum. sizin fotoğrafları gösterince aklına yattı. paylaşımın için teşekkür ederim.sevgiler:):)........
Sevgili münevver çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için. Evet fidelerim toprakla buluştular sonunda, çok az bir miktar ama sırtımdan sanki kocaman bir yük atıldı gibi rahatladım onları dikince, hem ev işi hem bahçe işi beni yoruyor artık.
Allah hepimize ağız tadıyla yedirmek nasip etsin, hepimizin güzel bol bereketli bir sezon geçirmek nasip olsun inşallah.
Damlamaların yuvarlak oluşu benim çok hoşuma gitti, ağaçlar için düşünmeniz iyi bir fikir bence de, size kolay gelsin şimdiden, sevgiler.
akçabardak
07-05-2017, 10:04
Bir sorum olacaktı sayın Akçabardak, clematisleri sardırdığınız telleri nereden aldınız?
Sevgili Selma_321 o telleri ben inşaat malzemeleri satılan yerden aldım, sanırım Nalburiye deniyor. Boy boy, çeşit çeşit teller aklınıza ne gelirse hepsi var.
Selma_321
07-05-2017, 11:28
Teşekkür ederim Sayın Akçabardak
akçabardak
07-05-2017, 15:15
Bu gün çok sevindirik oldum :D çok mutluyum yaşasın.
Daha çok yeni edindiğim Klivyam bana sürpriz yaparak tomurcuk çikartmış :cool: biraz evvel fark ettim :) ne renk bilmiyorum, sürpriz olacak çok sevindim :D
647085
ve 2. sürprizim ise artık senesini unuttum, iki mi üç sene mi oldu tembel
tenekelerden birisi iki tanecik te olsa çiçek açmaya karar vermiş.
Yaklaşık bir ay önce ikisini de çiçek açmıyor diye hem tehtid ettim hem de
budayıp kuşa çevirdim :mad:
Bu sene de açmazsanız eğer sizi kökten söküp çöpe atarım, bıktım sizden
deyip fırça çektim :mad: Sanırım beni anladılar.
Solda beyaz iple bağlı bir tane daha var, o daha büyük ama onda daha tık yok
647086
...Yaklaşık bir ay önce ikisini de çiçek açmıyor diye hem tehtid ettim hem de
budayıp kuşa çevirdim :mad:
Bu sene de açmazsanız eğer sizi kökten söküp çöpe atarım, bıktım sizden
deyip fırça çektim :mad: Sanırım beni anladılar....
Yaşasın! ;)
Çok sevindim, en sevdiğim şey tomurcuklanan atlaslar... Tehditler, tripler bazen işe yarıyor böyle :D :D
akçabardak
07-05-2017, 17:59
Yaşasın! ;)
Çok sevindim, en sevdiğim şey tomurcuklanan atlaslar... Tehditler, tripler bazen işe yarıyor böyle :D :D
Haklısınız, size katılıyorum sevgili A_NOMAD :) biz onları ne kadar seversek, onlar kendilerini naza çekiyorlar :mad: iyi davranıyoruz, gözlerinin içine bakıyoruz, ama yoook illa ki naz yapacaklar :D e yeter artık dedirtiyorlar :D
münevver48
07-05-2017, 18:38
:)Ayy Ayyy! klivya açıyormuş. pek sevindim abla, rengi ne olursa olsun açsın da ;) güzelliği yeter.:) laf aramızda açmayan çiçeklere bende kızıyorum:D:D demek ki faydası oluyor. gidip birde bir de inci çalısına kızayım;):D
eneskrky
08-05-2017, 12:17
Baharın ve çiçeklerin neşesini doruklarda yaşayacağımız bir bahçe :D güller ,clematisler maşallah ablacım ellerine sağlık her biri birbirinden güzel ..Clivia ve atlasın çiçeklerini de görmek yakın sanki :))
akçabardak
08-05-2017, 14:30
Baharın ve çiçeklerin neşesini doruklarda yaşayacağımız bir bahçe :D güller ,clematisler maşallah ablacım ellerine sağlık her biri birbirinden güzel ..Clivia ve atlasın çiçeklerini de görmek yakın sanki :))
Teşekkür ederim sevgili eneskrky kardeş, uzun zamandır seni göremedim buralarda :) okul dönemin yoğun geçiyor sanırım, Allah yardımcın olsun, başarılar dilerim.
Bahçem evet baharın gelişi ile neşelenmeye başladı, en çok ta Klivya ile atlasın çiçeklenecek olmasına sevindim :) yine beklerim.
eneskrky
08-05-2017, 19:48
Bayağı bir yoğun tenpodaydım evet ablacım ama burayı çok özledim doğrusu :)) biraz yoğun geçti evet şuan rahatlardayım en azından .
akçabardak
09-05-2017, 10:40
Convolvulus sabatius (Gündüz sefası)
Çiçeği diğer sefalar gibi bir gün açık kalıyor, ama tomurcuklar bol olduğundan her gün çiçeklidir.
Çiçekler akşam sefasının çiçekleri büyüklükte :D önemli olan çok yıllık ve kışa dayanıklılığı, kışı dışarıda geçirdi.
647313
647314
647315
647316
akçabardak
09-05-2017, 10:41
Sarı kızım da açmaya başladı, çok sevdim keendisini, o da kışa dayanıklı ;)
647317
647318
akçabardak
09-05-2017, 14:21
Biraz evvel yine bir kargom geldi :) :o geçen hafta içinde verdiğim siparişler:
647338
Havlu püskülü :)
647339
Vangelya- (Gelin tacı)
647340
Yukka- (Avize çiçeği)
647341
Puro çiçeği ve yanında eşantiyon olarak bir kök çilek.
647342
münevver48
09-05-2017, 22:45
:)sevgili akçabardak abla; yeni bitkilerini güle güle büyüt. çalı türü bitkiler alarak doğru seçim yaptığını düşünüyorum. yorucu olmuyor. fazla ilgi istemiyor.:)gündüz sefası da pek güzel,hem de kışa dayanıklı oluşu da iyiymiş. zarif mavi çiçekleri sarıkızla da hoş olmuş;) sevgiler:):).....
YeniGine
09-05-2017, 23:15
Maşallah, sevgili akçabardakım gündüz sefasına bayıldım ve bana pamuk çiçeğini anımsattı. Güle güle büyütesin inşallah yeni güzellerini.
akçabardak
10-05-2017, 11:10
:)sevgili akçabardak abla; yeni bitkilerini güle güle büyüt. çalı türü bitkiler alarak doğru seçim yaptığını düşünüyorum. yorucu olmuyor. fazla ilgi istemiyor.gündüz sefası da pek güzel,hem de kışa dayanıklı oluşu da iyiymiş. zarif mavi çiçekleri sarıkızla da hoş olmuş;) sevgiler.....
Çok teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi çalı türü bitkiler yorucu olmadığı için o yüzden seçimimi onlardan yana kullanmaya başladım :)
Hem de kışa dayanıklı olsun istiyorum artık.
Gündüz sefası ve sarı kızı da kışa dayanıklı diye tercih ettim. Çok sevimliler her evde olmalı bence sana da tavsiye ederim :) :o sevgiler.
akçabardak
10-05-2017, 11:18
Maşallah, sevgili akçabardakım gündüz sefasına bayıldım ve bana pamuk çiçeğini anımsattı. Güle güle büyütesin inşallah yeni güzellerini.
Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, darısı sana olsun inşallah, hem gündüz sefası hem de sarı kızı tavsiye ederim, bütün kış dışarıda asmanın çardağında asılı yağmurlar altında geçirdi :) Yağmuru yedikçe güzelleştiler, pamuk çiçeklerinden bu sene ekmedim, değişik çiçekler deneme peşindeyim şu sıralar :D
akçabardak
12-05-2017, 20:14
Dün Lisianthuslarım geldi, bu gün akşam üstü bahçeye diktim. İki gündür hava yağmur yağacakmış gibi kapalı, ara ara güneş açıyor. Lisilerimi bahçeye dikip dikmeme konusunda biraz ikilemde kaldım :) Ya yağmur çok kötü bastırır da lisilerim zarar görürse diye ama bekletemezdim de :) Kara kara bulutlar dolanıp duruyor o yüzden çok endişeleniyorum, hayırlısı artık.
Fotoğraflamayı unutmuşum, bir iki gün sonra fotoğraflarını da paylaşırım :)
akçabardak
13-05-2017, 19:19
Kantaron otu tomurcukta
ona eşlik eden İstanbul ıspanakları
647915
akçabardak
13-05-2017, 19:21
Lisianthuslarım için bu boşkuk yeri ayırmıştım ama 4 gün önce gelen havlu püskülüm ve gelin tacımı buraya diktim.
Biraz karıştı durum ama başka yerim olmayınca lisilerimin bir kısmını iki çalının arasına dikmek zorunda kaldım :)
nasıl olsa bu iki çalı daha minicik, lisilerle kardeş kardeş mecburen geçinmek durumunda :D biribirilerini destekleyecekler inşallah ;)
Solda Gelin tacı, sağda minik fidancık Havlu püskülü ve
Lisiler
647901
Gelin tacım ilk çiçeğini açtı, fakat anlayamadığım şu; tomurcuklar pembe
ama açan çiçek neden beyaz :)
647902
Kelebek çalısı da tomurcukta,
İstanbul ıspanağı da her yerde, kendisine nereyi uygun bulduysa
orada çimlenmişler, ben de hiç dokunmadım, iki defa yaprakları toplandı,
yıkayıp temizledikten sonra iri iri doğrandı ve buzluğa kaldırıldı.
Çocuklar gelince börek içi yapılacak :)
647903
akçabardak
13-05-2017, 19:22
Katmerli petünyelerim,
647909
647910
647911
647912
akçabardak
13-05-2017, 19:22
Hazeranlar çiçeklenmeye başladılar,
bahçenin her yerinde kendilerine meskan tutmuşlar :D
647913
647914
Lonicera
14-05-2017, 06:33
Sevgili akçabardak, hepsi birbirinden güzeller maaşallah. Sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı, hele hele bu anlamlı günde.. Her biri bir çiçek olan tüm annelerimizin anneler gününü de kutlamış olalım bu vesileyle. Elleriniz dert görmesin, sağlıcakla.
akçabardak
14-05-2017, 18:57
Sevgili Lonicera, bitkilerimi beğnmeniz ve güzel dilekleriniz beni çok mutlu etti, ayrıca anneler gününü kutlamanız için de çok teşekkür ediyorum, bende buradan hepimizin anneler günü kutluyorum. Sevgilerimle.
akçabardak
17-05-2017, 18:10
Bu gün çarşıya semt pazarına gidiyorduk, giderken gözlerim hep yol kenarlarında, papatyalar, gelincikler açmış aralarında bu yemlik tohumunu görünce dayanamadım arabadan inip gidip hemen bir tane kopardım.
Genelde yol kenarlarını, kırda bayırda yaşamayı seviyor ama ben bahçeme ekmeyi düşünüyorum, bakalım başara bilecekmiyim.
648346
akçabardak
18-05-2017, 10:30
Sabah sabah yağmurdan sonra...
648412
648413
akçabardak
18-05-2017, 10:30
Bir ay önce aldığm Clematis Piiulu, ilk çiçeğimizi biraz solgun da olsa açtık.
Bir yandan boya giderken diğer yandan da yeni tomurcuklar veriyor.
648417
648418
akçabardak
18-05-2017, 10:31
Yaz kasımpatılarım çiçeklenmeye başladılar
648419
Amaryllisler de açmaya başladı
648420
648421
akçabardak
18-05-2017, 10:32
Gelin tacım artık çiçeklerini tamamen açtı. Koyu pembe renginde bekliyordum
alaca pembe beyaz çıktı :) olsun böylesi de güzel ;)
648422
Beyaz gaura çalısı garibim yağmurdan etkilenmiş;)
648423
akçabardak
18-05-2017, 10:32
Yağmur altında Gündüz sefası ile Sarı kızım;)
648425
ve Yelpaze çiçeğim, pembe ve mor açtı, nazlı beyaz hala açamadı, pek nazlıymış:mad: :)
648426
akçabardak
20-05-2017, 20:01
Clivyam çiçeğinin rengini iyice belirginleştirdi, ben kırmızı renkte olmasını
bekliyordum ama bu rengi de güzelmiş.
648742
648743
akçabardak
20-05-2017, 20:02
Turuncu amaryllisim
648744
akçabardak
20-05-2017, 20:03
Saksağan maduru turuncu Liliumum o minicik soğanlarını büyütüp yetiştirmiş te
çiçeklerini açmaya karar vermiş :)
648745
akçabardak
20-05-2017, 20:04
Uyku çiçeği çoştu ;)
648747
Balkonda ki karanfillerim.
648746
birgecelikgelin
20-05-2017, 21:54
Sayın akçabardak çiçekleriniz hepsi bir birbirinden güzel ellerinize emeğinize sağlık yelpaze çiçeğiniz çok güzel böyle bir çiçek adı hiç duymamıştım bir yıllık bitkimi .
akçabardak
21-05-2017, 10:47
Sayın akçabardak çiçekleriniz hepsi bir birbirinden güzel ellerinize emeğinize sağlık yelpaze çiçeğiniz çok güzel böyle bir çiçek adı hiç duymamıştım bir yıllık bitkimi .
Teşekkür ediyorum sevgili birgecelikgelin, daha güzelleri sizlere de nasip olsun dilerim. Yelpaze çiçeğine gelince aldığım yerde tanıtım yazısında çok yıllık diye yazıyor, o yüzden tercih ettim bende, ama kışa dayanıksız olduğunu belirtmiş.
İsterseniz sizde buradan inceleyin.
3 renk scaevola fidesi sarkan yelpaze çiçeği mavi beyaz pembe ithal - zengarden - Scaevola fidesi (http://www.zengardentr.com/3-renk-scaevola-fidesi-sarkan-yelpaze-cicegi-mavi-beyaz-pembe-ithal,PR-6462.html)
birgecelikgelin
22-05-2017, 06:37
Sayın akçabardak teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Saygılarımla .
akçabardak
29-05-2017, 07:09
Yeni edindiğim Havlu püskülüm çiçeklerini açtı.
Alt dalı
649635
Üst dalı
649637
Tam boy
649636
Ortaya karışık
649633
akçabardak
29-05-2017, 07:10
Ortancalarım
649639
649640
649641
649642
649643
akçabardak
29-05-2017, 07:10
Clematis Piiulu 2. çiçeğini de açtı, saksısını ortancanın arkasına yerleştirdim.
Şimdilik keyfi çok yerinde, boylanmaya başladı ve her yaprak arasında iki
tomurcuk bırakarak boylanıyor ;) çok sevdim ben bunu.
649644
649645
akçabardak
29-05-2017, 07:18
Ezan çiçeği ilk çiçeklerini açtı
649647
649648
Selma_321
29-05-2017, 08:30
Yeni edindiğim Havlu püskülüm çiçeklerini açtı.
Alt dalı
649635
Üst dalı
649637
Tam boy
649636
Ortaya karışık
649633
SevgilinAkçabardak,havlu püskülü çok güzel çok zarifmiş güle güle büyütün.Acaba kokulu mu merak ettim birde çiçekleri uzun süre üzerinde duruyor mu?
akçabardak
29-05-2017, 08:42
SevgilinAkçabardak,havlu püskülü çok güzel çok zarifmiş güle güle büyütün.Acaba kokulu mu merak ettim birde çiçekleri uzun süre üzerinde duruyor mu?
Teşekkür ederim sevgili Selma_321, dediğiniz gibi çiçekleri pek zarif, inci gibi dizilişleri çok hoşuma gitti :) dün fotoğraflarken kokladım ama koku alamadım, çiçekleri üzerinde uzun süre kalıyor mu sorusuna gelince... daha 2-3 gün oldu çiçeklerini açmaya başlayalı, o yüzden bekleyip hep beraber göreceğiz, son durumunu tekrar paylaşırım, umarım uzun süre kalır.
akçabardak
04-06-2017, 22:05
Mart ayında almış olduğum patatesler filizlenmeye başlayınca bir ocak olacak şekilde ektim.
Çıktılar ve çiçek açmaya başladılar ama bakalım patates verecekler mi...
650418
akçabardak
04-06-2017, 22:06
Bu gün hava çok kapalı ve gök gürültülü yağmurluydu, çok güzel yağmur yağdı bu arada bende fırsattan istifade bitkilerim için bol bol yağmur suyu biriktirdim.
Sonra da salıncağa oturup yağmuru seyrettim, temiz mis gibi toprak kokan havayı kokladım, yeşillikleri, çiçekleri seyrettim :) Bir müddet sonra yağmur durdu biraz da olsa hava açıldı.
Bende bu fırsattan istifade ederek bahçeye indim ve bol bol fotoğraf çektim.
2015 Tohum Takas Etkinliğinde Sn. Muda'nın paylaşmış olduğu
Sarı kantaron ikinci yılında çiçeklerini sonunda açtı.
Bir iki gün sonra çiçek dallarını kesip kantaron yağı elde etmek için, zeytin yağı ile buluşturacağım.
650412
650413
akçabardak
04-06-2017, 22:06
Sarmalık yaprak asmam, üzüm yapmıyor ama yaprakları incecik, tüysüz, yırtıksız ve iri.
Çardağın üstünde ki yapraklar bir hafta önce toplanmasına rağmen bir hafta
içinde yapraklar yine yetişti.
650414
650415
650416
Bir hafta önce toplanan yapraklar temizlenip yıkandıktan sonra iç hazırlanıp
sarmalar sarıldı.
Yapraklar epey varmış, sarılması bütün günümü aldı, dörtte birini pişirdim
geri kalanlarını buz dolabı poşetine dizdim ve pişirmeden dipfrize koydum.
Bunu ilk defa yapıyorum, kısmetse bayramda ziyaret için gelenlere ikram edilecek.
Dipfrize koyduklarımda bir değişiklik olmaz ise eğer, memnun kalırsam şayet bundan sonra sarar sarar atarım dipfrize :dilli:
650417
akçabardak
04-06-2017, 22:11
Eşimin üçgen köşesinden
650419
650420
650421
akçabardak
04-06-2017, 22:16
Daha önce yukarıda bahsettiğim Yelpaze çiçeğimin nihayet nazlanan beyaz
renkli olanı da açmaya başladı.
Üç renk bir saksıda.
650422
650423
650424
birgecelikgelin
04-06-2017, 23:45
Sevgili akçabardak bahçeniz çok güzel yelpaze çiçeğini merak ettim bir yıllık bitkimi
münevver48
05-06-2017, 11:32
:)sevgili akçabardak abla, bahçen yine buram buram mis gibi :) havlu püskülü harika çiçeklenmiş. benimde listemde olan çalı türü, çiçekleri ne kadar süre dayanıyor. bazı çalı türleri kısa süre de açıp geçiyor. bazıları daha uzun açıyor. veya kuruyan kısımları temizleyince tekrar tekrar çiçekleniyor. kelebek çalısı bunlardan tekrar tekrar çiçekleniyor. birde abelyaların ne durumda merak ettim. yelpazelerine de kocaman bir maşallah.renk uyumu şahane;) ellerine sağlık abla sevgiler:)...
akçabardak
05-06-2017, 11:33
Sevgili birgecelikgelin teşekkür ederim. Yelpaze çiçeği çok yıllık olduğunu belirtmiş satın aldığım yerde. Ben ilkbaharda almıştım, kışa dayanıklı değilmiş o yüzden kışı kapalı balkonda geçirecek. bakalım sonuç ne olacak, hep beraber görürüz inşallah.
birgecelikgelin
05-06-2017, 11:55
Sevgili akçabardak verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Saygılarımla .
akçabardak
05-06-2017, 11:55
:)sevgili akçabardak abla, bahçen yine buram buram mis gibi :) havlu püskülü harika çiçeklenmiş. benimde listemde olan çalı türü, çiçekleri ne kadar süre dayanıyor. bazı çalı türleri kısa süre de açıp geçiyor. bazıları daha uzun açıyor. veya kuruyan kısımları temizleyince tekrar tekrar çiçekleniyor. kelebek çalısı bunlardan tekrar tekrar çiçekleniyor. birde abelyaların ne durumda merak ettim. yelpazelerine de kocaman bir maşallah.renk uyumu şahane;) ellerine sağlık abla sevgiler:)...
Sevgili münevver güzel sözlerin için teşekkür ederim. Havlu püskülün çiçekleri ikinci haftasını bitirdi, yavaştan önce açan çiçekleri dökülmeye başladı, fakat yeni tomurcuklar gelir mi ben de çok merak ediyorum, bekleyip göreceğiz.
Abelyalarım 3 kök idi birisi daha diktiğimde kurumuştu, diğer ikisi yaşıyor ve daha yeni yeni tomurcuklanmaya başladılar, sanırım havanın serin gitmesinden dolayı geç kaldılar. Daha sonra onları da fotoğraflarım, şu an durumları çok iyi, epey büyüdüler.
Yelpaze çiçeğimi ben de çok sevdim, durmadan çiçekleniyor, balkonda otururken onu izlemek çok hoşuma gidiyor, tavsiye ederim. Sevgiler
akçabardak
08-06-2017, 20:14
Erikler yavaş yavaş kızarmaya başladılar, en sevdiğim tam böyle kırmızıya dönerken.
Ne ekşi ne çok tatlı, yeşil erik çok faydalıymış, her gün 7-8 tane tüketiyorum,
fazlası yasak :dilli:
650903
650904
akçabardak
08-06-2017, 20:15
Bu fidecikleri çok geç ekmeme rağmen çok güzel çimlendiler.
Etkinlikten Sn. İsmail kuzucu'nun paylaştığı 3 cm. boyunda beyaz orta acılıkta acı biber.
Yerleri değişmeyecek şekilde ekmiştim tohumları ama biraz sık olmuş ama olsun,
zaten fazla genişleyip boylanmıyorlar, o yüzden o şekilde kalacaklar. Bazılarında tomurcuklar oluşmaya bile başlamış.
650905
650906
650907
akçabardak
08-06-2017, 20:16
Oyalı karanfilim
650908
650910
650909
akçabardak
08-06-2017, 20:16
Turunculardan ;)
Yeni edindiğim Coreopsis, minicik boyu ile çiçeklendi.
650911
Latin çiçeğim de açmaya başladı, bir de kırmızısını bulabilsem...
650912
Gün güzelim
650913
akçabardak
08-06-2017, 20:17
Kelebek çalılarım... üçü bir arada ama aynı anda açmadılar :)
Önce mor açtı,
650914
sonra pembesi açtı,
650915
650916
Beyaz daha tomurcukta
650917
akçabardak
08-06-2017, 20:18
Abelya çalısı
Aldığımda minicik parmak büyüklünde fideciklerdi ;)
şimdi maşallah serpildiler, yayıldılar ve boylandılar.
650918
Yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar.
650919
akçabardak
08-06-2017, 20:19
ve son olarak ta
Clematis Piiulu'nun son hali ;)
650921
650922
Selma_321
08-06-2017, 20:53
ve son olarak ta
Clematis Piiulu'nun son hali ;)
650921
650922
Sevgili Akçabardak ,maşallah clematisin ne kadar güzel olmuş.Bende aldım bu sene ama o kadar gelişmedi ve bir iki çiçek verdi o kadar.Sanırım saksıda olmasından dolayı.Güle güle büyütüp keyfini sürün inşallah.
akçabardak
09-06-2017, 13:32
Teşekkür ederim sevgili Selma_321, evet bu son aldığım gerçekten güzel gelişti, bu kadarını ben de beklemiyordum, ondan önce 2 tane aldıklarım hastalandı. Bunu büyük bir toprak saksıya dikerek batıya bakacak şekilde bir ortancanın arkasına yerleştirdim.
Ortancaya da dedim ki sen buna mukayyet ol, senden sorumlu yoksa seni söker atarım :D :D diğerleri doğuya bakan arka bahçemde, yani sabah güneşi alıyorlar ondan mı bilemiyorum, yerlerini sevmediler :(
Umarım sizin kisi de ilerleyen zamanlarda güzel ve sağlıklı gelişim gösterir. Sevgiler.
Selma_321
09-06-2017, 14:39
Ne kadar güzel ne kadar eğlenceli anlatmışsın sevgili Akçabardak.Çok güldüm.Benimkilerde sabah güneşi alıyorlar belki o yüzden gelişmemişlerdir.Sevgilerimle
akçabardak
14-06-2017, 21:22
Güllerimden,
651550
651551
651552
651553
akçabardak
15-06-2017, 14:23
İstanbul ıspanağı (Golden Silk Orach Mountain Spinach)
3. el hasadı yapıldı, temizlendi, iyice yıkanıp saplarını da temizledikten sonra bir kısmı çorbalık,
bir kısmı yemeklik, böreklik doğranarak poşetlendi ve dipfrize kaldırıldı.
651630
651631
akçabardak
16-06-2017, 08:24
Tohum Takas Etkinliğinden gelen beyaz süt mısırlık.
Domateslerin arkasına bir sıra mısır (15 kök) ektim bu sene ilk denemem,
bakalım sonuç ne olacak, şimdilik iyi gelişiyorlar.
651706
Mısırların arkasına da birer adım ara ile iki ocak Kudret narı (4 Mayısta) ektim,
her iki ocağa da 3 er tohum attım, hepsi çıkmış.
651707
akçabardak
16-06-2017, 08:25
Biberlerimin son durumu, yeni yeni çiçeklenmeye başladılar.
651708
akçabardak
16-06-2017, 08:26
Domateslerim
Çeri domatesi
651709
Salkım domatesi
651710
Kırmızı ampul domatesi
651711
Bu bambaşka bir çeşit, bunu bilemedim sanırım tohum karışmış,
zaten fotoğrafını tam net çekememişim, ilerleyen zamanlarda anlaşılır ne tür
bir domates olduğu.
Bana kalırsa sanki Alakır'a benziyor, ekenler bilir belki.
651712
Bu bir tek fideciği eşime birisi vermiş, ne tür bir domates bilinmiyor ama
maşallah bir karış boyu ile bir de meyve verdi.
Dibine kazık çakıldı ama pek öyle sırık domatese benzemiyor sanki :)
651713
akçabardak
16-06-2017, 08:28
Geçen seneden kalan ve kışı sağlıkla atlatan iki saksı Lisianthusum ilk tomurcuklarıı gösterdiler.
Bakalım ne renk açacaklar ben de merak ediyorum.
651714
651715
Bunlar da benim ektiklerim, kala kala bukadarcık kaldılar, büyüyecekler de,
adam olacaklar da çiçek açacaklar, bu sene görürmüyüm bilemiyorum :D
651716
akçabardak
18-06-2017, 10:43
Ortancalarım yıkılıyooorr (açık pembeleri) :)
2 kök 8 metrelik duvarı boydan boya kapladılar, ağırlıklarından yerlere yattılar :)
651997
651998
651999
652000
652001
akçabardak
18-06-2017, 10:43
Glayörler yeni yeni açmaya başladılar
652002
akçabardak
18-06-2017, 10:44
Bu karanfili 3 sene önce dikmiştim, 2 sene boyunca hiç gelişim göstermedi, ama ölmedi de... çiçeğini de göremedim.
Bu sene ne olduysa baktı ki ortancalar üzerine doğru gelmeye başladılar, hoop dedi burada ben de varım deyip birden boyu uzamaya başladı,
bir metre kadar yükseldi neredeyse.
Dün dikkatimi çekti ortancaların arasında kırmızı bir görüntü fark ettim, yanına gittim ne gçreyim, benim tembel karanfilim çiçek açmış,
8-10 tane de tomurcuk var.
Hemen çiçeğini kokladım, nefis bir koku bayıldım, şu satın aldığımız çayın içine attığımız tane karanfillerin kokusunda.
652003
652004
akçabardak
18-06-2017, 10:44
Frambuaz ithal rubus idaeus rpberry ottowa diye geçiyor.
Sevgili Lonicera sizin franbuazları görünce dayanamadım bir hevesle geçen hafta ben de aldım.
Siz belki daha iyi bilirsiniz bu türü, ne dersiniz dayanıklı mıdır sizce, meyvesine bakarak bana sanki daha dayanıklı gibi geldi.
Bu son şansım, bunu da öldürürsem daha tövbeler olsun almam :D
Bunun tanıtım yazısında da serin bölge bitkisi diye yazıyor, bakalım başedebilecekmiyim.
652008
652009
akçabardak
18-06-2017, 10:45
Bu eriğin cinsini bilemiyorum, Mürdüm eriğinin iki tık ufağı, mor renkte ve kolayca çekirdeğinden ayrılır.
652010
652011
akçabardak
18-06-2017, 10:46
Geçen sene eşimin diktiği Hünnap bu sene tek tük te olsa meyve tutumuna geçti.
652013
akçabardak
18-06-2017, 10:55
Katlı gün güzeli çiçeği (hemerocallis)
Geçen hafta bana geldi ve tomurcuk sapı bile göründü,
652014
652015
doğru geldiyse eğer böyle açacak inşallah.
652016
Lonicera
18-06-2017, 11:37
Frambuaz ithal rubus idaeus rpberry ottowa diye geçiyor.
Sevgili Lonicera sizin franbuazları görünce dayanamadım bir hevesle geçen hafta ben de aldım.
Siz belki daha iyi bilirsiniz bu türü, ne dersiniz dayanıklı mıdır sizce, meyvesine bakarak bana sanki daha dayanıklı gibi geldi.
Bu son şansım, bunu da öldürürsem daha tövbeler olsun almam :D
Bunun tanıtım yazısında da serin bölge bitkisi diye yazıyor, bakalım başedebilecekmiyim.
652008
652009
Sevgili akçabardak, yıllar önce aynı cins ahududum vardı. Tadı oldukça güzeldir. Meyvesinin iyice olgunlaşmasını bekleyip tüketmek lazım.
Ahududular oldukça dayanıklı bitkiler, bir sorun olacağını sanmıyorum. En büyük sıkıntıları sulama. Bol sulama kök çürüklüğüne davetiye çıkarıyor. Ahududular da kök çürüklüğüne oldukça hassas bitkiler. Bence almakla iyi yapmışsınız. Sonbahar sonlarına doğru bol çiftlik gübresi atın kök bölgesine, bayılır bu gübreye.
Bu arada ortancalarınız süper ötesi gelişmiş, ellerinize sağlık. Az kalsın kıskanacaktım:D:D:D
akçabardak
18-06-2017, 15:55
Sevgili akçabardak, yıllar önce aynı cins ahududum vardı. Tadı oldukça güzeldir. Meyvesinin iyice olgunlaşmasını bekleyip tüketmek lazım.
Ahududular oldukça dayanıklı bitkiler, bir sorun olacağını sanmıyorum. En büyük sıkıntıları sulama. Bol sulama kök çürüklüğüne davetiye çıkarıyor. Ahududular da kök çürüklüğüne oldukça hassas bitkiler. Bence almakla iyi yapmışsınız. Sonbahar sonlarına doğru bol çiftlik gübresi atın kök bölgesine, bayılır bu gübreye.
Bu arada ortancalarınız süper ötesi gelişmiş, ellerinize sağlık. Az kalsın kıskanacaktım:D:D:D
Teşekkür ederim sevgili Lonicera, inşallah sulama konusunda hata yapmam. Sıcaklara dayanamayacak diye korkudan bahçeye dikemedim, sizin gibi saksıya diktim ki sıcaklarda saksıyı kucaklayıp serin yere taşımak için :)
Olur da yaşatır ve çoğalırsa köklerden ya da çelikten üretebilirsem denemek için bahçeye dikerim.
Ortancaya gelince, yoldan geçen şeş kaza dönüp bahçeye bakan olursa, kafasını bir daha çevirir durup bakarlar ;)
Bende balkonda oturuyor oluyorum, mutluluktan dört köşe oluyorum :D o yüzden kıskanabilirsiniz, doğal hakkınız, sevgiler
akçabardak
02-07-2017, 18:47
Nihayet torunlardan bir fırsat bulup foruma girebildim :) Bayramın 1. ve 2. günü bamya toplama ve temizlemekle geçti.
Eşimin bir arkadaşı bamya tarlasını başkasına devredeceğinden dolayı eşimi arayıp bamya ister misiniz deyince,
oğlum hemen ben konserve yapmak istiyorum demesiyle apar topar ben hariç çoluk çocuk bamya toplamaya gittiler.
Bayramın 2. gününde ise toplanan bamyaları temizleyip konserve yapmak oldu.
En küçük torunum
653108
Kızımın küçük oğlu
653109
Baba ve kızı
653110
Bunlar da benim için ayrılanlar, boylarına göre ayrıldı.
653107
ve Ankara'ya gidecek olan konserveleri
653111
akçabardak
02-07-2017, 19:54
Kızaran ilk çeri domates hasadını küçük torunlarım yaptı.
653113
653114
653115
653116
akçabardak
06-07-2017, 20:12
Canna 3 kökten ikisi tomurcuklandı,
653354
653355
653356
653357
akçabardak
06-07-2017, 20:13
Mavişim çok güzel açtı ama ben fotoğraflamada çok geç kaldım.
653358
653359
akçabardak
06-07-2017, 20:14
Sümbüllerin saksısında geçen seneden kalan ve kışı donmadan atlatmayı başaran Rozet çiçeği ve kendiliğinden çimlenen Aslanağzı.
653369
Bahar başı aldığım katlı zambak minicik te olsa çiçeğini açtı.
653370
Nihayet pembe Ruellia (Meksika petünyesi) yı bulabildim.
653371
akçabardak
06-07-2017, 20:15
Clematis Piiulum ikinci defa çiçeklenmeye başladı, sevdim ben bunu ;)
653372
akçabardak
18-07-2017, 09:01
Geçen sene Sümbülteberim tembellik yapıp çiçek açmamıştı :mad:
Bu sene aklı başına gelmiş ve erkenden açmaya karar vermiş :D
Üç gün önce fark ettiğimde çok şaşırdım bu ne hız, şaka mı bu diye ama
şaka falan değil, erkenden sürpriz yaptı bana.
Üç gün önce
654024
dünkü hali
654025
ve bu gün
654026
akçabardak
19-07-2017, 09:52
Çocuklara yaz turşusu, hava sıcak olunca 5 günde turşu yenecek hale geliyor,
bundan önce bu kavanozla kelek turşusu yapmıştım bir hafta içinde bitti.
Domatesler yeşilden pembeye dönerken toplanıp yapıldı.
654050
Bunlar da kahvaltılık toplandı
654049
akçabardak
21-07-2017, 17:01
Mor erikler olgunlaştı, bu kavurucu sıcaklarda buzdolabından çıkarıp yemesi pek
hoş oluyor, hafif ekşimsi mayhoş tadıyla adeta serinlik hissi veriyor insana.
654270
654271
654272
akçabardak
21-07-2017, 17:05
Bu sene zakkum ağaçlarında biraz budama yaptık.
654273
654274
654275
654276
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.