PDA

View Full Version : akçabardak / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16

akçabardak
08-08-2014, 09:41
Sevgili akçabardak lisianthuslarına maşallah çok güzel çiçeklenmişler, renkleri de harika. Balon çiçeğine de çok sevindim. Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş... Maşallah!..

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem lisilerim rengarenk açtılar beğenmene sevindim, ben de onlara baktıkça mutlu oluyorum, beklediğim sırada mor beyaz karışımı var daha açmadılar.
Balon çiçeğim sürpriz yaptı, yeni gelen sürgünler çok tatlı ve canlılar maşallah, her şeyin minikleri ve tazesi ne kadar sevimli oluyor, şimdi düşünüyorum da kuruduktan sonra sulamaya devam ettim sulamakla hata mı ettim de erkenden uyandılar diye ama bilemedim ki, ilk defa balon çiçeği yetiştiriyorum huyunu suyunu anlayamadım, uyuyan güzeli uyandırdım gibi düşünüyorum.

akçabardak
14-08-2014, 22:13
Dün kızım ve torunlarım Ankara'dan tatil için geldiler, gelirken de elleri boş gelmemiş çok mutlu oldum.

Kocaman içi hazine dolu bir koli ;)
513409

513412

Kutunun içinden çıkan hazineler
513410

513411
Bu gün bütün gün yeni gelen bitkilerimle uğraştım
hava çok sıcak biraz yoruldum ama bu yorgunluğa değdi.

lusoari
15-08-2014, 08:32
Allah iyi günlerde büyütmeni nasip etsin, çok güzeller ama ilk bakışta benim gözüme agave, kısa yapraklı aloe ve yanlış görmediysem ruj çiçeği çarptı. :D

-Esin-
15-08-2014, 12:00
Ohh ne kadar dolu dolu harika bir koli bu böyle :) Anne-kız dayanışması bu olsa gerek. Sukulent sayfanız yeni gelenlerle daha da renklenecek sanıyorum sevgili akçabardak :)

akçabardak
15-08-2014, 12:40
Allah iyi günlerde büyütmeni nasip etsin, çok güzeller ama ilk bakışta benim gözüme agave, kısa yapraklı aloe ve yanlış görmediysem ruj çiçeği çarptı. :D

Çok teşekkür ederim Sayın lusoari, çoğunun isimlerini bilmiyorum ama araştırıp sukulentleri kaktüs ve sukulent sayfama peyder pey yükleme yapacağım inşallah, hepsi de o kadar güzeller ki kızım (gülenmelek) beni çok sevindirdi.

akçabardak
15-08-2014, 12:52
Ohh ne kadar dolu dolu harika bir koli bu böyle :) Anne-kız dayanışması bu olsa gerek. Sukulent sayfanız yeni gelenlerle daha da renklenecek sanıyorum sevgili akçabardak :)

Evet sevgili -Esin- kolinin içinde neler var neler kızım bana sürpriz yapmış, biraz toparlayıp düzene soktuktan sonra Sukulent sayfama yükleyeceğim, artık isimlerini bilemediklerimi sizler yardımcı olursanız sevinirim. Sevgiler

akçabardak
15-08-2014, 13:23
Yeni gelen kolinin içinden çıkanlardan...

Plumeria
513532

Üç renkl telgraf çiçeği (Tradescantia)
513533

Kurdela çiçeği
513534

Japon balığı çiçeği (Nematanthus Tropicana)
513535

gokselcetin
15-08-2014, 13:40
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün Sn. akçabardak.

-Esin-
15-08-2014, 13:40
Elbette elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Hepsi çok güzel görünüyor. Japon balığı çiçeğini de sayenizde öğrenmiş oldum. İsimlendirmesi çok uygunmuş, bakın çiçeğine :) Tıpkı balık ağızlı gibi, çok şirinmiş;)

http://2.bp.blogspot.com/-53zXuXiC7QM/TVhcQIiTb4I/AAAAAAAAKcg/Xkr_4-JQFvM/s1600/nematanthus%2Btropicana%2B%2528own%2529.jpg

akçabardak
15-08-2014, 14:02
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün Sn. akçabardak.

Çok teşekkür ediyorum Sayın gökselçetin. Yeni gelen bitkilerin henüz huyunu suyunu bilmiyorum ama umarım sğlıklı bir şekilde yaşatmayı başarırım. Saygılar

akçabardak
15-08-2014, 14:11
Elbette elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Hepsi çok güzel görünüyor. Japon balığı çiçeğini de sayenizde öğrenmiş oldum. İsimlendirmesi çok uygunmuş, bakın çiçeğine :) Tıpkı balık ağızlı gibi, çok şirinmiş;)

Sevgili -Esin- fotoğrafta gerçekten çok şirin görünüyor inşallah benim çiçeğimin de böyle açtığını görmek nasip olur, çok teşekkür ederim.

lusoari
15-08-2014, 16:27
Çok teşekkür ediyorum Sayın gökselçetin. Yeni gelen bitkilerin henüz huyunu suyunu bilmiyorum ama umarım sğlıklı bir şekilde yaşatmayı başarırım. Saygılar

Sevgili ablacığım benim ruj çiçeğine benzettiğim meğer japon balığı çiçeğiymiş. :D
Onunla ilgili bir tüyo benden gelsin. İki sene önce arkadaşım köklü 20 cm boyunda bir çelik verip, suyunu az vermemi ve güneş görmeyen aydınlık cam önüne koymamı söylemişti ama bitkim bir sene boyunca çok az büyümesiyle birlikte ara ara yapraklarını kurutuyordu, zar zor iki sene yaşatabildim, arkadaşımınkide aynı şekilde bozulmaya başladığı için bir ay önce 5 cm boyunda bir çelik daha istedim ve bu sefer öğleden sonra güneş alan bir camın önüne koyup kurudukça su vermeye başladım kısacası geçen seferki denememden daha çok başarı elde ettim.
Bu arada bu çiçeğin iki türü var.
1. Sevgili Esin'in paylaştığı resimdekinden.
2. Aynı çiçeğin düz turuncu renge sahip olanı.
Bende ki düz turuncu çiçeklisi. :D

akçabardak
17-08-2014, 18:15
Sevgili ablacığım benim ruj çiçeğine benzettiğim meğer japon balığı çiçeğiymiş. :D
Onunla ilgili bir tüyo benden gelsin. İki sene önce arkadaşım köklü 20 cm boyunda bir çelik verip, suyunu az vermemi ve güneş görmeyen aydınlık cam önüne koymamı söylemişti ama bitkim bir sene boyunca çok az büyümesiyle birlikte ara ara yapraklarını kurutuyordu, zar zor iki sene yaşatabildim, arkadaşımınkide aynı şekilde bozulmaya başladığı için bir ay önce 5 cm boyunda bir çelik daha istedim ve bu sefer öğleden sonra güneş alan bir camın önüne koyup kurudukça su vermeye başladım kısacası geçen seferki denememden daha çok başarı elde ettim.
Bu arada bu çiçeğin iki türü var.
1. Sevgili Esin'in paylaştığı resimdekinden.
2. Aynı çiçeğin düz turuncu renge sahip olanı.
Bende ki düz turuncu çiçeklisi. :D

Sayın lusoari mesajına geç cevap yazdığım için beni bağışlarsınız umarım, malum misafirlerim geldi iki gündür gezmelere takıldık sizi unuttum.

Japon balığı çiçeğim şimdilik iyi durumda, verdiğiniz tüyo için çok teşekkür ederim, inşallah sağlıklı bir şekilde yaşatabilirim, siz öyle yazınca ben de hemen 2 tane 7-8 cm. boyunda çelik alıp yedekledim.

Çiçeğimin türü ise Sevgili Esinin paylaştığı resimdekinden, merak edip netten araştırdım turuncu olanı da çok harikaymış iyi günlerde büyütün sizde, Sevgiler selamlar.

Limonik
17-08-2014, 18:43
Harikulade bir hazine kolisi sayın akçabardak. Güle güle yetiştirmenizi dilerim. Kaktüslere ve üç renkli telgraf çiçeğine bayıldım. Sevgiler

akçabardak
17-08-2014, 23:56
Harikulade bir hazine kolisi sayın akçabardak. Güle güle yetiştirmenizi dilerim. Kaktüslere ve üç renkli telgraf çiçeğine bayıldım. Sevgiler

Sayın Limonik öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz demek istiyorum.

Bitkileremi beğenmenize ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, dilerim bir gün size de nasip olur böyle bir hazine kolisi. Saygılar

sonkez
18-08-2014, 16:13
Ne güzel sizi sevindirmişler...İyi günlerde büyütün...

akçabardak
25-08-2014, 10:37
Ne güzel sizi sevindirmişler...İyi günlerde büyütün...

Teşekkür ederim sevgili sonkez.

akçabardak
25-08-2014, 10:51
Penstemon Barbatus

Bu bitkiyi geçen sene Bulgaristan'dan 3 kök fide olarak getirip bahçeme diktim.
Kışa dayanıklı ve çok yıllık bir bitki, üzerine kar yağsa bile soğuktan etkilenmiyor,
kışa doğru tamamen kaybolup baharla birlikte tekrar yeni filizlerle uyanıp şu sıralarda (Ağustos ortalarında)
bölgeye göre çiçeklenmeye başlıyor.
Tohum yapıp yapmadığını henüz bilmiyorum, dolayısıyla nasıl çoğaltılmasını da yeni öğreneceğim.

514768

514769

514770

akçabardak
25-08-2014, 11:05
Gardenyam

Kıştan çıkarken yaprakları sararıp dökülmeye başlamıştı ve ben çok üzülmüştüm,
bir taraftan sararıyordu bir taraftan tomurcuklar veriyordu, o haldeyken bile
mis gibi kokan çiçekler açmaya çalışıyordu.

Gardenya sayfasında biraz araştırma yaptım verilen bilgilerden faydalanarak
bitkimi iyileştirmeye çalıştım, sanırım biraz da olsa iyileşmesini bşarabildim.

Şimdi gardenyam da ben de mutluyuz.

514775

akçabardak
25-08-2014, 11:16
Ezan çiçeği

Geçen seneden dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenen fidelerden 3 kök
alıp bordür kenarına diktim bu sene gelişip önümüzde ki sene çiçeklenmesini
beklerken,
514777

üç tanesinden birtanesi seneyi bekleyememiş görüldüğü gibi çiçeklendi (ortadaki)
iki tanesi (kenardakiler) seneyi bekliyorlar :confused:
514778

akçabardak
25-08-2014, 11:20
Asterlerim yeni yeni açmaya başladı.

akçabardak
25-08-2014, 11:25
Canna

Bu cannayı çok sevdim, durup durup çiçek açıyor,
üçüncü çiçeğini açtı ;)
514782

Değişik açılardan
514783

514784

akçabardak
25-08-2014, 11:31
Bir sezonda ikinci kez ekilen kına çiçekleri

İlk ektiklerim erken yetişip ömürlerini tamamlayınca...
Temmuz ortasında ikinci kez ektim ;)

akçabardak
25-08-2014, 11:34
Kuş bakışı,

Avokado, yılan kaktüsü ve lisiler

akçabardak
25-08-2014, 11:42
Süs biberi (çok acı)

akçabardak
25-08-2014, 11:45
Şeftalimiz

akçabardak
25-08-2014, 11:49
Bahçemizde ki davetsiz misafirler

Mandalin ve çekirge
514790

514791

akçabardak
25-08-2014, 11:51
vee şirin mi şirin bu minik

YeniGine
25-08-2014, 23:04
:) Gerçekten o minik çok şirin sevgili akçabardak'ım.

akçabardak
26-08-2014, 10:02
:) Gerçekten o minik çok şirin sevgili akçabardak'ım.

Evet sevgili YeniGinem herşeyin miniği çok şirin ve sevimli oluyorlar, bahçede öyle dolaşıp duruyor bazen kayboluyor, iki üç gün sonra tekrar ortaya çıkıyor bu yaramaz.

lusoari
27-08-2014, 09:00
Evet sevgili YeniGinem herşeyin miniği çok şirin ve sevimli oluyorlar, bahçede öyle dolaşıp duruyor bazen kayboluyor, iki üç gün sonra tekrar ortaya çıkıyor bu yaramaz.

Bu küçük, şirin sonbaharda tamamen ortadan kaybolup, kendisini toprağa gömerek kış uykusuna girer ve baharda yeniden uyanıp, ortaya çıkar. Eğer ortadan kaybolursa merak etmiyesiniz diye söylemek istedim Akçabardak ablacığım.
Bahar aylarında ( nisan, mayıs gibi ) ortaya çıkışını yakalayabilirseniz izlemesi çok keyifli olacaktır. Bu arada tekrar ellerine sağlık nefis bir bahçe. :)

akçabardak
27-08-2014, 10:54
Bu küçük, şirin sonbaharda tamamen ortadan kaybolup, kendisini toprağa gömerek kış uykusuna girer ve baharda yeniden uyanıp, ortaya çıkar. Eğer ortadan kaybolursa merak etmiyesiniz diye söylemek istedim Akçabardak ablacığım.
Bahar aylarında ( nisan, mayıs gibi ) ortaya çıkışını yakalayabilirseniz izlemesi çok keyifli olacaktır. Bu arada tekrar ellerine sağlık nefis bir bahçe. :)

Sayın lusoari ben de kendi kendime düşünüp duruyordum bu minik ikide bir kaybolup geri geliyor nerelerde saklanıyor diye, yok olduğunda kendini toprağa gömüyormuş demek ki bu yaramaz.

Ankara'dan torunlarım gelmişlerdi tesadüf onlar bizdeyken bir baktım bitkilerin arasından minik adımlarla bir sağa bir sola yürüyordu, küçük torunum koşup heyecanlı heyecanlı, anane anane senin çiçeklerinin arasında minik bir kaplumbağa dolaşıyor alıp biraz sevebilirmiyim diye sordu ve bir kaç günlüğüne eve aldık bu miniği, torunumun pek hoşuna gitti, sevdi onu doyurup suladı sonra bahçeye bıraktık şu sıralar yine ortada yok bakalım tekrar çıkacak mı...

lusoari
27-08-2014, 12:06
Elbette çıka. Kara kaplumbağaları genelde kuru yaprakların içine girip saklanmayı severler. Her türlü meyveye bayılırlar özellikle armut, elma ve ayva gibi meyvelere, onun dışında bahçede bulunan çeşitli yabani otlarada bayılırlar.

akçabardak
31-08-2014, 16:24
Azar azar da olsa bahçemdennn...

Soldaki ilk kavanoz, bütün çeriler toplandı
blendırdan geçirildi, posaları kevgirden geçirildi
ve püre haline geldi

ortada iki kavanozda iri olan domateslerin kabukları soyularak
iri iri doğrandı, kavanoza çiğden dolduruldu, üzerine bir miktar tuz
3 diş sarımsak doğrandı, çay kaşığı ucu ile toz kara biber ilave edip
kapakları sıkıca kapandı

en sondaki kavanoz yine bahçemden şeftali kompostosu
kapak sıkıca kapandıktan sonra hepsi bir arada kaynatıldı.

münevver48
01-09-2014, 08:30
sevgili akçabardak,sağlıkla güle güle yenmesini nasip etsin allahım. çok güzel görünüyorlar. bende kışa hazırlık yapmasını yemesinden çok seviyorum. hele seyrine doyamıyorum. dün biraz biber salçası yaptım .terasta güneşliyorlar.birazda dolmalık biber hazırlandı.

akçabardak
01-09-2014, 09:10
sevgili akçabardak,sağlıkla güle güle yenmesini nasip etsin allahım. çok güzel görünüyorlar. bende kışa hazırlık yapmasını yemesinden çok seviyorum. hele seyrine doyamıyorum. dün biraz biber salçası yaptım .terasta güneşliyorlar.birazda dolmalık biber hazırlandı.

Teşekkür ederim sevgili münevverciğim çok sağ olasın, az da olsa kışın çok iyi oluyor hazır elinin altında olması. Bu sene çerilerimin maşallahı var rabbim bol keseden vermiş salkım salkım doya doya yedik çok şükür, allahım herkeslere nasip etsin dilerim.
Size de salçanızı sağlıkla mutlulukla hayırlısıyla yenmesini nasip etsin kurban olduğum allahım inşallah.
Ben de biraz kahvaltılık (domates salçalık biber ve patlıcan karışımından kaynatarak) yapmayı düşünüyorum ama bakalım sıcaklar biraz azalsın yapabilirsem kış için, çocuklar da çok seviyorlar.

akçabardak
03-09-2014, 16:35
Domates sosu

Bu gün sabah bahçemde ne kadar irili ufaklı domates varsa hepsini topladım. Domateslerin sapını çöpünü ayıklayıp
yıkadıktan sonra blendırdan geçirdim, daha sonra da posası çıksın diye kevgirden keçirip kaynattım, sıcak sıcak
kavanozlara doldurup kapağını sıkı sıkı kapattıktan sonra ters çevirdim.

515970

515971

515972

akçabardak
03-09-2014, 20:11
Tohumluk biber çeşitlerim
515975

Bildiğimiz klasik kahvaltılık tatlı sivri biberi
515977

Pepperoncini
Etkinlikten Sn. birnefestopraktan
515978

Bunlar da çok hafif acı, etli pul biberi için
515976

akçabardak
03-09-2014, 20:36
Şu anda çok güzel yağmur yağıyor, oturmuşum bilgisayarın başına, sağımda televizyon bir taraftan dizi izliyorum, tam karşımda kapı açık yağan yağmurun asma yapraklarının üzerine düşen damlaların çıkarttığı sesi dinliyorum, diğer tarafta mis gibi toprak kokusunu içime çekerek günün yorgunluğunu çıkartıyorum, yağmur bir azalıyor bir çoğalıyor, televizyonun yağmurdan dolayı görüntüsü bir gidiyor bir geliyor arada olan bizim diziye oluyor :D

Gündüz çok sıcak bir hava ve nem vardı, şu anda yağmur çok hızlı yağıyor ve hafif serinlik gelmeye başladı, yeşillik kokuları alıyorum ve bu manzaranın karşısında yudumlayacak bir çayım bile yok :( kalkayım da kendi kendime bir çay yapayım :D:D

hira
03-09-2014, 20:49
Vallahi kalkıp oraya gelesim tuttu akçabardak ablacım:) Ne kadar güzel anlatmışsın!

Kışlıklarını huzur ve sağlıkla tüketirsin inşallah. Allah ağız tadını bozmasın.

Bi önceki sayfadaki kaplumbağana bayıldım:)

münevver48
03-09-2014, 20:50
sevgili akçabardak,yağmuru bahçem ve çiçeklerim çok özledi.o kadar ihtiyaçları varki yağmura,ağaçların çiçeklerin yaprakları tozdan görünmüyor.inşallah bizim buralarada yağmur yağarda çiçeklerimin yüzleri güler.

akçabardak
03-09-2014, 21:03
Vallahi kalkıp oraya gelesim tuttu akçabardak ablacım:) Ne kadar güzel anlatmışsın!

Kışlıklarını huzur ve sağlıkla tüketirsin inşallah. Allah ağız tadını bozmasın.

Bi önceki sayfadaki kaplumbağana bayıldım:)

Ah ne iyi olurdu kalkıp gelmeniz vallahi çayı birlikte içerdik, mısır da patlatırdık, ne güzel olurdu hiracığım, hava da serinledi ne güzel, bu gün çok bunalttı beni, şimdi çok rahatladım.

Kışlıklarımı yavaş yavaş koymaya başladım artık, teşekkür ederim Allah hepimize ağız tadıyla yemeye nasip etsin.

Kaplumbağa o günden bu yana ortaya çıkmadı ya da çıktı ben göremedim.

akçabardak
03-09-2014, 21:07
sevgili akçabardak,yağmuru bahçem ve çiçeklerim çok özledi.o kadar ihtiyaçları varki yağmura,ağaçların çiçeklerin yaprakları tozdan görünmüyor.inşallah bizim buralarada yağmur yağarda çiçeklerimin yüzleri güler.

Sevgili münevver 48 bu yağmur çok iyi oldu bitkiler için, inşallah buralardan sizin o taraflara kayar da dediğiniz gibi çiçeklerinizin yüzleri güler.

YeniGine
03-09-2014, 23:01
:) Sevgili akçabardak'ım valla hira çok haklı, öyle güzel anlatmışsın kiii benim bile içim biran huzurla doldu. Benim zaten en sevdiğim aylar nisan-mayıs ve eylül; bizde de yağmur saat 22.00 gibi başladı şu an hafif hafif yağıyor. Amman yağsın inşallah.
Domateslerin; bereketine maşallah, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

münevver48
04-09-2014, 12:55
sevgili akçabardak, benimde baçemin yüzünü yağmur azda olsa güldürmeyi başardı. sabaha doğru yağmurun çiseleyişi ve toprak kokusuyla uyandım.elektirekler kesilmiş.bende tekrar uyumuşum.sabah balkonda kahvaltı yaparken doğanın tertemiz kokusu eşimin ve benim çok hoşumuza gitti.şuanda yine sıkıntılı bir hava var .rabbim bilir ama sanki yağmurun devamı gelecek gibi hadi hayırlısı olsun diyelim sevgiler..

akçabardak
04-09-2014, 14:06
:) Sevgili akçabardak'ım valla hira çok haklı, öyle güzel anlatmışsın kiii benim bile içim biran huzurla doldu. Benim zaten en sevdiğim aylar nisan-mayıs ve eylül; bizde de yağmur saat 22.00 gibi başladı şu an hafif hafif yağıyor. Amman yağsın inşallah.
Domateslerin; bereketine maşallah, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

Sevgili YeniGinem çok teşekkür ederim hepimizin böyle bir huzura ihtiyacımız varmış, size birazcık ta olsa huzur katabildiysem ne mutlu bana.
O havanın öyle yağmurlu, arkadan toprak ve yeşillik kokuları almaya başlayınca o kadar hoşuma gitti ki, sanki birden bir canlılık geldi bana, dayanamadım canlı canlı ağzımdan dökülenleri yazıverdim.

Az da olsa senin bitkilerin de sevinmişlerdir bu yağmura.

Domateslerimin minik olanları bu sene adeta coştular komşularıma tattırmak nasip oldu, onlar bile hayran kaldılar bunlar ne böyle salkım salkım diye, çok sevdiler üzerlerinde hala yeşilleri dolu dolu maşallah. Rabbim herkese ağız tadıyla yedirsin inşallah YeniGineciğim.

akçabardak
04-09-2014, 14:22
sevgili akçabardak, benimde baçemin yüzünü yağmur azda olsa güldürmeyi başardı. sabaha doğru yağmurun çiseleyişi ve toprak kokusuyla uyandım.elektirekler kesilmiş.bende tekrar uyumuşum.sabah balkonda kahvaltı yaparken doğanın tertemiz kokusu eşimin ve benim çok hoşumuza gitti.şuanda yine sıkıntılı bir hava var .rabbim bilir ama sanki yağmurun devamı gelecek gibi hadi hayırlısı olsun diyelim sevgiler..

Sevgili münevver48 çok iyi olmuş ben de sevindim, az da olsa bu yağmur bitkilerinize çok iyi gelecektir. Yağmur ve toprak kokusuyla uyanmak, sonra da balkonda kahvaltı yapmak çok keyif verir insana, balkonda kahvaltı yapmaya bende bayılırım son bir bardak çayımı da keyif çayı olarak içerim.

Rabbim inşallah hayırlı yağmurlar yağmasını nasip eder buna çok ihtiyacımız var hem barajlarımız için hem bahçelerimiz ve çifçiler için.

akçabardak
04-09-2014, 15:51
Lisianthus

Sonunda kendi ektiğim lisianthuslardan bir kaç tane de olsa büyütüp çiçeklenmesini başarabildim :cool:

516087

Bu çok ilginç geçen sene tek katlı olarak yoktu
kendi kendine oluşmuş
516088

Aynı şekilde mor beyazım da katlıydı
ektiğim tohumdan tek katlı olarak açtı
516089

516090

516091

akçabardak
04-09-2014, 15:55
Diğer renklere devam

akçabardak
04-09-2014, 16:08
Japon gülü

Ankara'dan kızım tatil için geldiğinde bu japon gülünü kendisi için almıştı,
daha çiçeğinin rengini bile görmeden götürmekten son anda vazgeçti ve bana bıraktı,
çiçeğini görünce bıraktığına pişman oldu ama iş işten geçti bir kere,
kısmet benimmiş, çok tatlı bir rengi var katmerli oluşu da ayrı bir güzel.

516107

Bakarmısınız şunun rengine,
516108

akçabardak
04-09-2014, 16:23
Asterlerim

Boyları uzadığı için destek koymak zorunda kaldım
önlerinde de lisilerim
516116

516117

516118

516119

516120

akçabardak
04-09-2014, 16:34
Ateş çiçeği

Sıcaklardan çok etkilendiler
bundan sonra biraz toparlanırlar ve
daha güzel çiçeklenecekler inşallah

akçabardak
04-09-2014, 16:38
Asterlerim biraz geç kaldılar tohumlarını etkinlikte paylaşmayı düşünüyordum ama yetişirse paylaşmaya koyarım.

Sevgi Durul
04-09-2014, 16:39
Sevgili akçabardak, asterler şahane. Bende de bir kaç kök beyaz ve pembe kendiliğinden çıkmış ama morunu daha çok seviyorum.

Lisianthusları kışın koruyor musunuz? Gördüğüm kadarı ile bahçede. Çok asil bir duruşları var, en sevdiğim bitkiler arasındalar, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız. Hoş hangisini sevmiyorum ki?

Bu arada kışlıklarınızı da sağlıklı günlerde tüketin. Tüketim fazlasını değerlendirmek gerekiyor, değil mi?

Sevgiyle...

akçabardak
04-09-2014, 17:08
Sevgili akçabardak, asterler şahane. Bende de bir kaç kök beyaz ve pembe kendiliğinden çıkmış ama morunu daha çok seviyorum.

Lisianthusları kışın koruyor musunuz? Gördüğüm kadarı ile bahçede. Çok asil bir duruşları var, en sevdiğim bitkiler arasındalar, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız. Hoş hangisini sevmiyorum ki?

Bu arada kışlıklarınızı da sağlıklı günlerde tüketin. Tüketim fazlasını değerlendirmek gerekiyor, değil mi?

Sevgiyle...

Sevgili SDurul çok teşekkür ederim, asterlerin bu türünü ben çok seviyorum, çiçekçiden aldığım bodurları da çok seviyorum ama ben onları ne hikmetse bir türlü yaşatamıyorum.

Mor olanı gerçekten çok güzel daha dolgun...

Sevgili SDurul lisianthuslar kışın saksıda olursa kışı rahat çıkarabiliyorlar, saksıları balkonda kuytu bir yere koyuyorum su ihtiyaçları olursa azar azar su veriyorum, çok daha güzel gelişiyorlar, kardeşleme çok oluyor ve kökleri çok güçleniyor, yalnız unlu biti üzerlerine çok çekiyorlar sık sık kontrol edip ilaçlamak gerekiyor.

Bahçede kalanlarım da vardı fakat kışı çıkaramadılar sanırım yağmurların çok yağmasından dolayı kökleri çürüyor, bir iki tane kışı çıkarabildi ama daha sonra onlar da yaşamadı.

Şu anda benim bahçede olanlar daha yeni yeni gelişmeye başladılar, çok güzel gidiyorlar, onlara hiç kıyamam, sanırım onları teker teker bir büyük saksıya köklerini hiç oynatmadan derince toprağı ile alarak saksıya geçireceğim.

Evet kışlıkları dediğiniz gibi fazla olan her şeyi değerlendirmek gerekiyor, Allah hepimize sağlıkla iyi günlerde ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin, tekrar teşekkür ediyorum. Sevgiler selamlar

akçabardak
06-09-2014, 16:38
Dede torun dut ağacımızın yukarı doğru uzayan dallarını yerle bir ettiler,
kesilen dallar önümüzdeki sene domateslere sırık olacak,
taze yaprakları ise çuvallara doldurulup site bekçimizin kuzularına yemek için gitti.

Hiç bir şey ziyan olmuyor, her şey değerlendiriliyor, biraz kalın dallar
mangallık olarak istifleniyor :dilli:

akçabardak
11-09-2014, 16:24
Tithonia

Yaz başında Zengarden'den tohum almıştım, tohumlarla birlikte değişik 5 adet
hediye tohum gelmişti, onlardan bir tanesi Tithonia idi paketin içinde sadece
5 adet tohumdan bir tanesi çimlendi, zar zor büyütmeye çalıştım garibim sıcaklarda
kırmızı örümcek belasıyla savştı ama sonunda tithoniam kazandı :D

Savaşla mücadele eden Tithoniam
Garibim yapraklarını döke döke kel kaldı
daha yeni yeni toparlanmaya başladı,
517056

ve çiçek bile açtı, inşallah tohumunu da almayı başarabilirim.
517057

Rengi çok hoşuma gitti, parlak kadifemsi turuncu,
çiçek büyüklüğü 2. fotoğrafta görüldüğü kadar.
517058

akçabardak
11-09-2014, 16:27
2 yaşındaki Plumeriam

akçabardak
11-09-2014, 16:38
Penstemon Barbatus

Tohum yapmaya başladı, yetişirse
Tohum Takasta paylaşmak istiyorum

İsmail Kuzucu
11-09-2014, 19:47
Sayfaları gezdikçe kafamda olan düşünce;

Çiçekçilerde bile bu kadar çeşit yoktur oluyor. :)

akçabardak
11-09-2014, 20:30
Sayfaları gezdikçe kafamda olan düşünce;

Çiçekçilerde bile bu kadar çeşit yoktur oluyor. :)

Teşekkür ederim sayın İsmail Kuzucu, daha sizden gelenleri koymadım, biraz toparlanmalarını bekliyorum, melisa tomurcuklanmaya başladı, dahlialar bundan sonra açar mı bilemem ama şu anda hepsi toparlandılar ve gayet iyi durumdalar.

Fesleğen de çok güzelmiş çiçekleniyor biraz tohum almak için çiçeklerini bırakıyorum.

Süs biberi meyve vermeye devam ediyor.

Yalnız melisa yaprağında ben limon kokusu alamadım, yolda biraz hırpalanmış daha yeni yeni toparlandı ondan mı koku alamadım bilemiyorum.

Hepsinin fotoğraflarını yüklerim foruma, hepsi için teşekkür ederim.

akçabardak
12-09-2014, 20:12
Balon çiçeği

Pembe balon çiçeğimin hikayesinden sonra
http://www.agaclar.net/forum/1311261-post1491.htm

büyüdü de aşka gelip tomurcuklandı
517193

sağdaki mavi balon çiçeğim ise tohum keseciklerini olgunlaştırmakla
meşgul.
517194

Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım beyaz balon çiçeğim
üç ayda bukadar büyüyebildi.
517195

akçabardak
12-09-2014, 20:16
Mavişim

Belli ki yaz boyunca hızını alamamış
yeniden tomurcuklanıp açmaya başladı
517201

akçabardak
12-09-2014, 20:22
Güz çiğdemi

Eylül başında sulamaya başladım bu gün farkettim,
sessiz sessiz toprağın üzerinden gök yüzüne bakıyorlar,

akçabardak
12-09-2014, 20:39
Petunye

Yaz başından bu yana sürekli açan petunyam
517204
Yorgun ama hala çiçeklenmeye devam ediyor,
kuruyan dallarını budadım havaların serinlemesiyle
yeniden filizler vermeye başladı,

ve bir sürü de tohum kapsülleri oluşturup
Tohum Takas etkinliğine paylaşım için katılmayı başardı.
517205

İsmail Kuzucu
13-09-2014, 19:56
Teşekkür ederim sayın İsmail Kuzucu, daha sizden gelenleri koymadım, biraz toparlanmalarını bekliyorum, melisa tomurcuklanmaya başladı, dahlialar bundan sonra açar mı bilemem ama şu anda hepsi toparlandılar ve gayet iyi durumdalar.

Fesleğen de çok güzelmiş çiçekleniyor biraz tohum almak için çiçeklerini bırakıyorum.

Süs biberi meyve vermeye devam ediyor.

Yalnız melisa yaprağında ben limon kokusu alamadım, yolda biraz hırpalanmış daha yeni yeni toparlandı ondan mı koku alamadım bilemiyorum.

Hepsinin fotoğraflarını yüklerim foruma, hepsi için teşekkür ederim.

Rica ederim. Canlı olmalarına çok sevimdim, umarım hepsi sağlıklı büyür. Dahlialar soğuk havalara kadar açmaya devam eder. Her çiçeğin soğanları oluşmuştur. Geçen gün baktığımda saksılarda 5-6 soğan vardı. Soğandan ekildiği zaman hem çabuk açıyor hemde daha çok dallanıyor.

Bildiğim melisa kadar çok bir kokusu olmuyor. Sabahları yaprağı elledikçe azmı koku geliyor. Yağmur sonrası ve üzerine su geldiği zaman hiç kokusu kalmıyor. Çiçeklendiği zaman görüntüsü çok güzel oluyor. Başka isteğiniz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgi ve saygılar :)

akçabardak
16-09-2014, 09:39
Sabah sabah fotoğraf...

Havaların serinlemesiyle birlikte güller ufak tefek te olsa açmaya başladılar.

Bahçeden balkona doğru bakış
517681

Balkondan bahçeye doğru bakış
517679

Kokulu pembe gülüm
Taze yapraklarını kemire kemire bitirememişler.
517680

akçabardak
16-09-2014, 09:43
Eşimin üçgen bahçesi
aşırı sıcaklardan sonraki halleri

517682

akçabardak
16-09-2014, 09:45
Rengarenk asterlerim

akçabardak
16-09-2014, 09:58
Sabah sefası

Sevgili SDurul, iyi ki geçen sene bu güzellikleri sizden talep etmişim,
yaz başında açanlarla rahatsızlığımdan dolayı pek ilgilenememiş, tohum
alamamıştım.
Tohum alamadım diye çok üzülmüştüm ama dökülen tohumlardan
tekrar kendi kendine çıkmışlar ve beni çok mutlu ettiler, bakarmısınız
nasıl da güzel açtılar ikinci kez.
İnşallah bunlardan tohum almayı başarabilirim.

akçabardak
16-09-2014, 11:48
Rozetlerim

Ben ekmeden her sene kendi kendine çıkan,
hiç hizmet istemeyen zahmetsiz güzellerim.

517711

517712

Üç güzeller
tohum nereye düştüyse kendilerine meskan edinip
güzelliklerini sergilemişler, hemen hemen her saksıda
kendilerine yer bulmuşlar.
517713

517714

517715

akçabardak
16-09-2014, 11:51
Süs biberlerim

akçabardak
16-09-2014, 11:52
Tohumluk biberlerim

akçabardak
16-09-2014, 11:58
Yeşil zeytin

İki avuç kadar toplandı
yıkandıktan sonra ezilerek
taze taze yenmek için salamuraya koyulacaklar.

517719

sonkez
16-09-2014, 22:31
Afiyet olsun..

münevver48
17-09-2014, 07:16
Yeşil zeytin

İki avuç kadar toplandı
yıkandıktan sonra ezilerek
taze taze yenmek için salamuraya koyulacaklar.

517719

bizde çekişte diyoruz. (çekişle kırıldığı için)benimde bir kavanoz kırıldı tatlandırıldı ve afiyetle yeniliyor.bizim evde çok seviliyor.bazen üzerini limon ve baharatlarla renklendiriyorum.

akçabardak
17-09-2014, 08:15
Afiyet olsun..

Teşekkür ederim sevgili sonkez.

akçabardak
17-09-2014, 08:26
bizde çekişte diyoruz. (çekişle kırıldığı için)benimde bir kavanoz kırıldı tatlandırıldı ve afiyetle yeniliyor.bizim evde çok seviliyor.bazen üzerini limon ve baharatlarla renklendiriyorum.

Evet evet kırılarak doğru diyorsun sevgili münevver48 ben dalmış gitmişim, doğru biz de kırarak yapıyoruz kırık zeytin derler, kırık zeytini biz de çok seviyoruz çerez gibi tüketiriz hele eşim bayılır, bu gün ikinci günü eşim 2-3 gün sonra başlar artık hadi olmadı mı bu zeytinler daha diye sabırsızlıkla bekler durur artık, dediğiniz gibi bizde limon, baharat zeytinyağı ile renklendiririz.

YeniGine
17-09-2014, 23:07
:) Bahçenin bereketi zeytinler maşallah çok güzel görünüyor sevgili akçabardak'ım. Olsunlar inşallah afiyetle tüketin.

akçabardak
18-09-2014, 08:21
:) Bahçenin bereketi zeytinler maşallah çok güzel görünüyor sevgili akçabardak'ım. Olsunlar inşallah afiyetle tüketin.

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, yeni mahsul taze taze böyle pek seviliyor zeytini olanlar bilirler.

akçabardak
21-09-2014, 11:33
Ruellia brittoniania (Meksika petunyası

akçabardak
21-09-2014, 11:42
Alisyum

Aşırı sıcaklardan etkilenip çiçeklenmeleri duraklamıştı,
havaların serinlemesiyle yeniden toparlanıp çiçeklenmeye
başladılar

akçabardak
21-09-2014, 11:47
Aster

Bu çeşit asterim daha yeni yeni açmaya başladı
Geçen sene küçücük bir fide olarak edinmiştim
bu sene maşallah yayıldıkça yayıldı :D
518212

akçabardak
21-09-2014, 11:48
Penstemonlarım

akçabardak
21-09-2014, 11:54
Horoz ibiği

Geçen seneki etkiblikten (SDurul)
İlk baharda ektiğim halde çok geç çimlendiler

akçabardak
21-09-2014, 12:03
Sayın İsmail Kuzucunun gönderdiği
bitkilerimden bir kısmı

İsmail bey nasıl iyi bakabilmişmiyim melisaya
nasıl güzel açtı bak kırmızı kırmızı, çiçeği çok hoşmuş.
518216

Fesleğen
518217

Süs biberi
518218
Hepsi için tekrar teşekkür ederim.

akçabardak
21-09-2014, 12:06
Güz çiğdemi

akçabardak
21-09-2014, 12:09
Eşimin üçgen bahçesinin gülleri
Tek tük açmaya başladılar

akçabardak
21-09-2014, 12:11
Greyfurt

akçabardak
23-09-2014, 17:45
Yağmur yağdı ıslandık :)

akçabardak
23-09-2014, 17:57
... :(

Bu garibim iki gün önce kedilerin hışmına uğradı
benim kesmeye kıyıp vazoya alamadığım lisileri
kediler sayesinde vazoya alındı, en çok ta tohum alamadım
diye üzgünüm, katmersiz olarak tek köktü :(

518549

518550

518551

Laleci_03
23-09-2014, 18:09
Of of çok yazık olmuş bu güzele bende üzüldüm şimdi Sn. Akçabardak :(

akçabardak
23-09-2014, 18:51
Of of çok yazık olmuş bu güzele bende üzüldüm şimdi Sn. Akçabardak :(

Hoş geldiniz sayın Laleci_03, evet maalesef bu tür kazalar da olabiliyor ne yazık ki, sağlık olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

akçabardak
26-09-2014, 15:48
Son baharın güzelleri

akçabardak
26-09-2014, 15:52
Mavişim

Bu gün yağmur suyuyla yıkandı
518870

akçabardak
26-09-2014, 15:56
Aslanağzı
518871

Ve yaz boyunca bıkmadan usanmadan açan petunya
518872

akçabardak
26-09-2014, 15:59
Balon çiçeğim
İkinci kez açmaya başladı
518873

akçabardak
26-09-2014, 16:08
...

akçabardak
26-09-2014, 16:22
Çekirdekten yetiştirdiğim zeytinlerim.
Bahçede yerim yok, nerede büyüteceksem :confused:

518883

Çok ta sağlıklılar, Boyları 6-7 cm. olduklarında tepelerini
cimcikledim dallansın diye, gövdeleri kalın gelişiyorlar
Çekirdekten yetiştiği için anneleri gibi olur mu
bilemiyorum, çok lezzetli ve yağlı bir zeytin aslında.

münevver48
26-09-2014, 20:22
sevgili akçabardak,çekirdekten ürettiğiniz için delice zeytin olacaktır. aşılamanız lazım.

akçabardak
27-09-2014, 11:53
sevgili akçabardak,çekirdekten ürettiğiniz için delice zeytin olacaktır. aşılamanız lazım.

Sevgili münevver 48 çok haklısınız delice olacaklarını ben de tahmin etmiştim ama yine de denemek istedim, bahçemde her ne kadar onlar için yer olmasa da heves işte :) gelişmelerini izlemek hoşuma gidiyor, küçük saksılarda minik ağaçlar şeklini vererek büyütmeyi düşünüyorum, belki bir tanesinde aşı yapmayı denerim.

akçabardak
08-10-2014, 23:31
Sardunyalarım

Havaların serinlemesiyle yeniden açmaya
karar verdiler.

akçabardak
08-10-2014, 23:36
Kırmızılarım

akçabardak
08-10-2014, 23:51
Canna

Bu fotoğraf yazın çekilen bir fotoğraf
burada rengi koyu kırmızı
520249

Son baharda açan cannanın rengi ise
neredeyse turuncuya dönmüş durumda
520247

Yaz boyunca çiçeğini hiç eksik etmedi üzerinden
biri biterken diğeri geldi ve şu an ki çiçeği 10 gündür üzerinde
kolay kolay solmayı da düşünmüyur sanırım :D
yazın sıcaklarda en fazla 3-4 gün çiçekli kalıyordu.
520248

akçabardak
08-10-2014, 23:54
Aster

Sadece bir tek kök
çok sevdim ben bu çeşidi.

akçabardak
09-10-2014, 00:02
Son baharın müjdecisi
Sarı güz çiğdemi

520262

520263

520266

520264

520265

akçabardak
09-10-2014, 00:10
Gül biberi

Havaların ani soğumasıyla
biberin yaprakları sararıp patır patır döküldüler.

520267

520270

520268

520269

akçabardak
13-10-2014, 23:06
Sardunya

Sardunyalar serin havalardan sanki daha çok hoşlanıyorlar,
yazın sıcağında biraz duraklayıp moladan sonra yeniden atağa geçtiler :D
bakarmısınız şunun güzelliğine...

521110

akçabardak
13-10-2014, 23:12
Alisyumlar da yeniden çiçeklendiler...
Mekanı bol bulup yayıldıkça yaıldılar :)

akçabardak
14-10-2014, 23:52
Yabani sıklamen

Sessiz sedasız kıyıda köşede masum boynu bükük bir vaziyette çiçeklerini
açmış yabani sıklamenim, yanında da bir aslanağzı saksısı vardı tohumları
komşusu olan sıklemen saksısına dökülmüşler, nasıl da güzel çimlenmişler :p
önce ot zannedip yolmaya başladım sonra dikkatlice bakınca ot olmadığını anladım ve bıraktım.

İlk baharda etkinlikten gelen (h-doğandan) aslanağzı tohumlarım hepsi de çimlenmişti ama
bir tane bile yaşatamamıştım, işte bir çok şeyi doğa bize öğretiyor, en güzel örnek bence.
Bundan sonra aslanağzı tohumu ekeceksem Ağustos ayında ekmeyi tercih edeceğim.

521194

akçabardak
15-10-2014, 00:08
Turunçgillerden;

Bu küçücük bahçenin bize verdiği nimetler. Yolun sol tarafında kapıya yakın
portakal ağacı, ortada manalin ve limon,
Yolun sağ tarafında ise zeytin, mandalin ve şeftali tam altı tane ağaç ve çok şükür hepsinin de maşallahı var, boşluklarda da sebzeler.

Mandalinler sararmaya başladı
521195

521196

521197

Limonu ağacımız
521198

521199

akçabardak
17-10-2014, 15:13
Balon çiçeği

Çiçek açtık,
521550

İki tane tohum kesesi oluşturduk,
521551

Kaç aydır tohum keseleri sararıp
tohumlarını olgunlaştırsın diye beklerken
521552

Tohumlar olgunlaşmış ve keseciğin
içinde bazıları çimlenmeye bile başlamış
521553
sadece aralayıp çimlendiklerini görünce fazla kurcalamadan
sağlam tohumların dökülmelerini sağladım,
geriye kalan çimlenmiş tohumları olduğu gibi kesesiyle birlikte
toprağa gömeceğim bakalım sonuç ne olacak hep birlikte göreceğiz.

akçabardak
17-10-2014, 17:48
Lisianthus saksısında ilginç bir yaratık,

http://www.agaclar.net/forum/1310068-post1483.htm

Yukarıda da görüldüğü gibi büyütemediğim lisianthus saksısında meğer kocaman bir yaratık büyütmüşüm, tüyler ürpertici bir şey.

Tam biraz geliştiler tomurcuklanmaya başladılar derken bir iki kök lisimin
kurumaya başladığını gördüm, arkadan tomurcuklu kökte de bir şeyler olduğunu fark ettim.
521563

Bu gün saksının bulunduğu yre biraz rüzgarlı her halde rüzgardan etkilendiler diye düşündüm,
köklerde çok güzel kardeşlemeler oluştuğu için kıyamadım saksıyı daha kuytu bir yere almak istedim,
saksıyı elime alır almaz saksının içinden önce garip bir ses sonra toprak kabardı kabaran bölgede
bir şeyler kıpırdayınca az daha korkudan saksıyı yere atacaktım masa üstüne bıraktım ve içeri kaçtım.
Daha sonra uzunca bir çubuk aldım toprağın kıpırdadığı yere dokundum ne göreyim,
parmak kalınlığında bir kıpırdanan kafa.
521564

Hemen biraz zehirli ilaç hazırladım o bölgeye sıktım, biraz sersemledi ama
onu oradan çıkartmak kolay olmadı tabii, uzun uğraştan sonra bir pet şişeyi
kesip içine almayı başardım hemen üzerini kapatıp etrafını sıkıca bantladım
sonra da kendisinden bana poz vermesini istedim :D :D :D

Ne hikaye ama... şaka gibi... ağlasam mı gülsem şaşırdım :( :( :mad:
521565

Nasıl beslenmiş bu bu kadar aklım almadı doğrusu nedir bu yaratık, nerede soracağımı da bilemedim
o yüzden burada paylaştım. Bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim
ve ya yönetim ilgili yere mi alırlar herkesin görüp bilgi edinmesi için bilemedim.
521566
Bu yaratık hala pet şişenin içinde, ruhunu teslim ettikten sonra ayrıca fotoğraflayıp ne olduğunu öğrenmek için
ilgili başlık varsa orada sormayı düşünüyorum.

Sevgi Durul
17-10-2014, 18:01
Sevgili akçabardak, böceğin adını burada (http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/2403-12.htm) sorabilirsiniz.:)

akçabardak
17-10-2014, 18:07
Sevgili akçabardak, böceğin adını burada (http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/2403-12.htm) sorabilirsiniz.:)

Teşekkür ederim sevgili SDurul, bu gece dışarıda kalsın yarın durumuna göre
dediğiniz yerde sorarım. Sevgiler

münevver48
17-10-2014, 20:16
sevgili akçabardak,lisiniz için çok üzüldüm. bizimde bazen köydeki sebze bahçesinde biberlerin toprak seviyesinden buna benzer haşera yiyiyor. bizde adını bilmiyoruz.kayınvalidem kök kurdu diyor .bende biraz internette gezindim manas diye buna benzer yaratıklar var .acaba manas bu mudur.siz ne dersiniz.

akçabardak
17-10-2014, 20:36
sevgili akçabardak,lisiniz için çok üzüldüm. bizimde bazen köydeki sebze bahçesinde biberlerin toprak seviyesinden buna benzer haşera yiyiyor. bizde adını bilmiyoruz.kayınvalidem kök kurdu diyor .bende biraz internette gezindim manas diye buna benzer yaratıklar var .acaba manas bu mudur.siz ne dersiniz.

Sevgili münevver48 kök kurdu daha ufak 2-3 cm. uzunluğunda griimsi bir renkte onu biliyorum ama bu bam başka bir yaratık kalınlığı tam benim orta parmağım kalınlıkta ve uzunlukta, ben böyle bir şey ömrümde ilk defa görüyorum, dana burnu diyeceğim ama dana burnundan da büyük ama larvası olabilir mi bilemiyorum, kadı lokması da değil, biraz evvel sizin dediğiniz manas diye baktım hiç benzemiyor.

akçabardak
18-10-2014, 22:32
Sevgili münevver48 o çok merak ettiğimiz böceğin durumu aydınlandı, zakkum yaprağı ile beslenen bir çeşit tırtılmış.
Oleander Hawk moth (Daphins nerii)

Bu başlıkta sormuştum, çiçeğimin kuruduğuna mı üzüleyim, bu tırtılı yerinden ettiğime mi üzülsem, o saksıya yeniden pupaya daha sonra da güzel bir kelebeğe dönüşmeye gelmiş, nerden bilebilirdim ki, saksıdan uzaklaştırdığım için iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim.

http://www.agaclar.net/forum/1326016-post357.htm

münevver48
19-10-2014, 23:20
sevgili akçabardak,olan olmuş artık tırtıl için yapılacak birşey yok.ama lisiniz için belki bir umut vardır. benim lilsim yok nasıl bir kökü var bilmiyorum.belki kökü sağlamdır.toprak seviyesinden üstü kurumuştur. bir konturol ediniz derim.hani benimki bir umut inşallah umduğum gibidir. kurumuş bile olsa sonuçta sizin canınız sağ olsun. çiçeklerimizi bir şekilde telafi edebiliriz.sevgiler.

akçabardak
20-10-2014, 10:54
sevgili akçabardak,olan olmuş artık tırtıl için yapılacak birşey yok.ama lisiniz için belki bir umut vardır. benim lilsim yok nasıl bir kökü var bilmiyorum.belki kökü sağlamdır.toprak seviyesinden üstü kurumuştur. bir konturol ediniz derim.hani benimki bir umut inşallah umduğum gibidir. kurumuş bile olsa sonuçta sizin canınız sağ olsun. çiçeklerimizi bir şekilde telafi edebiliriz.sevgiler.

Sevgili münevver48 evet olan oldu artık dediğiniz gibi yapacak bir şey yok. Beş kök dikmiştim ikisini maalesef tamamen köklerini yemiş hatta birisi en kısa zamanda açmak üzereydi kökünü yemiş dalı toprağın üzerinde öylece kalakalmış sağlık olsun ne diyelim, dediğiniz gibi canımız sağ olsun, çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

akçabardak
23-10-2014, 22:46
Bodur dahlia

Sayın İsmail Kuzucunun yazın bana göndermiş olduğu dahliaları bu gün söktüm, iyi ki sökmüşüm
yumruları bir şeyler kemirmeye başlamış bile, bir tane suçluyu suç üstü yakaladım 2 cm. boyunda kadı lokması,
bahçede ne var ne yok her şeyi yok ediyorlar, kemiriyorlar bu musibetler, en sevdiğim beyaz dahliamdan eser kalmamış
o çok güzeldi üçüncü senesinde tamamen yok oldu gitti :(

522471

522472

YeniGine
23-10-2014, 22:58
Maşallah ne kadar güzel çoğalmış yumrular. Şimdi onları nasıl saklayacaksın sevgili akçabardak'ım. Ben sökmüyorum yerlerinden; sayende filizlenirken uçlarını kopartmış idim çok da güzel dallandılar bu sene.

akçabardak
23-10-2014, 23:07
Lisianthus

14 Şubatta ekmiştim tohuklarını, 7 ay gibi bir yol kat ettik, geç te olsa bir kısmını bahçeye şaşırttım,
çiçeklendik rengarenk olduk, bir kısmını kademeli olarak saksılara şaşırttım

o saksılardan birisi de bu uzun saksı, çiçek açmadılar ama çok güzel kardeşlenmişler.
522482

Kardeşlenmelerini fark edince ben de bu gün ana dalları budadım ve saksıyı kışı geçirmek için kuytu bir yere aldım.
Kışı sağ salim atlatırsak yazı rengarenk geçiririz diye umuyorum :)
522483

İşte 7 ayda bukadar büyüyebildik, en uzunu bir karış, en kısası 5 cm. boyuna
ulaşabildiler.
Boyları uzamadı gelişip çiçeklerini göremedim ama çok güzel gardeşleri oldu
umudum onlarda...
522484
Budananlar

akçabardak
23-10-2014, 23:25
Maşallah ne kadar güzel çoğalmış yumrular. Şimdi onları nasıl saklayacaksın sevgili akçabardak'ım. Ben sökmüyorum yerlerinden; sayende filizlenirken uçlarını kopartmış idim çok da güzel dallandılar bu sene.

Sevgili YeniGinem bizim bu bölgede kadı lokması dedikleri bir zararlı var ilaç falan kar etmiyor, bahçelere çok zarar veriyorlar, soğanlı yumrulu patates ne var ne yok çok zarar veriyorlar.
Ankara'da böyle bir zararlı yoktu o yüzden bende sökmüyordum, sanırım İstanbul'da da yok, özellikle patatesi çok seviyorlar burada köylüler patates böceği diyorlar, Haziran ayında patates sökümünde uçuşuyorlar tam bir ay boyunca, daha sonra da düştükleri yerde toprağa gömülüyorlar larvalarını bırakıyorlar, işte onlara da kadı lokması diyorlar, bir de güllerin köklerine çok zarar veriyorlar.

Dahliaların yumrularını söktüm ama nasıl saklayacağımı tam olarak ben de bilmiyorum o yüzden Sayın İsmail Kuzucuya soracağım, şimdilik öylece duruyorlar, İsmail bey bakalım ne önerecek, tekrar buradan paylaşırım.

Sana örnek olarak filizlerini göstermiş olduğum dahliamı mahfetmişler, çok güzel beyaz dolgun çiçekleri vardı onun gibi bir tane daha bulabilirmiyi bilmiyorum.

YeniGine
23-10-2014, 23:30
:( Anladım yani mecburen sökmek zorunda kaldın. Aman çok şükür bizim buralarda yok (olmasın da inşallah). :( Kıyamam üzüldüm kaybettiğin yıldızına, inşallah bulabilirsin, gönlüne göre rast gelsin diyeyim.

Şimdi baktım kadılokması diye işte senin o saksından çıkana çok benziyor.

akçabardak
23-10-2014, 23:35
Lavatera trimestris-Pamuk çiçeği

İki gün önce komşumla birlikte dolaşırken bu bitki ile tanıştım
Benim çok hoşuma gitti, tohumlarından topladım,
kısmetse seneye ben de edinmiş olacağım hayırlısıyla.

Yaprakları aynı pamuk yaprağı gibi.

akçabardak
23-10-2014, 23:47
:( Anladım yani mecburen sökmek zorunda kaldın. Aman çok şükür bizim buralarda yok (olmasın da inşallah). :( Kıyamam üzüldüm kaybettiğin yıldızına, inşallah bulabilirsin, gönlüne göre rast gelsin diyeyim.

Şimdi baktım kadılokması diye işte senin o saksından çıkana çok benziyor.

Evet YeniGinem sökmek zorunda kaldım, kışı sağ salim çıkarlarsa belki büyük saksılara dikerim.

Saksıdan çıkan daha da büyük tüyler ürpertici, dün bir tane daha bahçe duvarında yürürken gördüm.

Arkadaşımız MUSK zakkum yaprağı ile beslendiğini yazmıştı, yan tarafımda komşumun zakkumları vardı
bir hafta önce hepsini budadılar her halde oradan dağıldılar.

Ürkmeye başladım artık bunlardan.
522508

sumeyra47
23-10-2014, 23:56
Çiçekleri hayvanları çok severim ama bahçeli evde yaşamak çok zor. Hele ki börtü böcek fobisi olan benim gibi insanlar için işkence resmen. O kadar çok kokuyorum ki eski evimden bu yüzden taşındım. Hele ki o kara böcekler (aklıma geldikçe huylanıyorum) yüzünden evdeki bütün ışıkları açık bırakırdım ve akşam kesinlikle mutfak tarafına gitmezdim. Biliyorum zararsız ama ne yapayım çok korkuyorum elimde değil.

akçabardak
24-10-2014, 00:13
Çiçekleri hayvanları çok severim ama bahçeli evde yaşamak çok zor. Hele ki börtü böcek fobisi olan benim gibi insanlar için işkence resmen. O kadar çok kokuyorum ki eski evimden bu yüzden taşındım. Hele ki o kara böcekler (aklıma geldikçe huylanıyorum) yüzünden evdeki bütün ışıkları açık bırakırdım ve akşam kesinlikle mutfak tarafına gitmezdim. Biliyorum zararsız ama ne yapayım çok korkuyorum elimde değil.

Gerçekten de dediğiniz gibi sevgili sumeyra47, bahçeli evde yaşamak çok kolay değil ufak tefek börtü böceğe alıştım da bu kadı lokmasıyla yukarıda fotoğraftakinden ürperiyorum.
Bu evi yeni aldığımızda bahçeyi bellerken çıkıyorlardı ben de tabii ilk defa görüyorum onları, (kadı lokması mıdır saray lokması mıdır nedir) eşim bellerken ben içeri kaçardım, tam onlara alışmaya başlamışken şimdi de bunlar çıktı maalesef, daha nelerle karşılaşacağm bakalım.

YeniGine
24-10-2014, 00:22
O zaman yan komşunun zakkumlarından gelmiş size sevgili akçabardak. O da ne yapsın işte doğası gereği yerinden yurdundan edilince gelmiş size sığınmış.
Ben şimdilik artık tırtıl, salyangoz, solucan alıştım. Ama onlardan görür isem ne yaparım bilemiyorum.
Aman görmeyeyim de inşallah!.. :)

akçabardak
24-10-2014, 01:19
O zaman yan komşunun zakkumlarından gelmiş size sevgili akçabardak. O da ne yapsın işte doğası gereği yerinden yurdundan edilince gelmiş size sığınmış.
Ben şimdilik artık tırtıl, salyangoz, solucan alıştım. Ama onlardan görür isem ne yaparım bilemiyorum.
Aman görmeyeyim de inşallah!.. :)

Siz benim ilk saksıdan çıktığnda ben ne haldeydim, ödüm koptu topraktan başını çıkarmasıyla önce yılan sanmıştım saksıyı az daha yere atıyordum, masanın üzerine bir koyuşum var sormayın, sonra da içeri kaçışımı görseydiniz gülmekten yerlere yatardınız her halde, aniden görünce ne yapacağımı şaşırdım, inşallah bir üçüncüsü ile karşılaşmam. Allah göstermesin.

lusoari
24-10-2014, 06:44
Sevgili akçabardak bizim buralarda hava sıcaklığı kışın - 25leri bulduğu için, mecburen dahlia ve canna gibi yumrulu bitkileri her sonbahar sökmek zorunda kalıyoruz bu konu hakkında başkalarından öğrendiklerimi kısaca şöyle anlatayım....
Sonbaharın sonlarına doğru sökülen yumrulu bitkilerin yeşil kısımları yumrudan çıkan noktanın biraz üstünden kesilir, yumruları ise bir iki gün kurumaları için gölge bir köşede bekletildikten sonra karton kutuya ya da meyve sandıklarına koyduktan sonra üzerlerini tamamen kapatacak kadar kuru toprak veya kum konulup, serin bir yerde (ardiye, garaj gibi) tüm kış muhafaza edildikten sonra ilkbaharda istediğiniz yere yeniden çıkartıp dikebilirsiniz.
Ben her sene aynı yöntemi uyguluyorum ve gayet memnunum, gönül rahatlığı ile yapabilirsin. :D

akçabardak
24-10-2014, 14:13
Sevgili akçabardak bizim buralarda hava sıcaklığı kışın - 25leri bulduğu için, mecburen dahlia ve canna gibi yumrulu bitkileri her sonbahar sökmek zorunda kalıyoruz bu konu hakkında başkalarından öğrendiklerimi kısaca şöyle anlatayım....
Sonbaharın sonlarına doğru sökülen yumrulu bitkilerin yeşil kısımları yumrudan çıkan noktanın biraz üstünden kesilir, yumruları ise bir iki gün kurumaları için gölge bir köşede bekletildikten sonra karton kutuya ya da meyve sandıklarına koyduktan sonra üzerlerini tamamen kapatacak kadar kuru toprak veya kum konulup, serin bir yerde (ardiye, garaj gibi) tüm kış muhafaza edildikten sonra ilkbaharda istediğiniz yere yeniden çıkartıp dikebilirsiniz.
Ben her sene aynı yöntemi uyguluyorum ve gayet memnunum, gönül rahatlığı ile yapabilirsin. :D

Sevgili lusoari vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Yazınızı okur okumaz kalkıp hemen yumruların yeşil kısımlarını keserek topraklarından arındırdım, ayrıca üzerlerini kapatacak kadar kuru toprağı da biraz havalandırıp kuruması için yaydım, bir iki gün de öyle beklesin sonra sizin dediğiniz gibi bir kutuya koyup serin bir yere alacağım.
Bu benim ilk denemem ve tecrübem olacak, bizim buralar kışın çok nemli oluyor, tek korkum nemden dolayı onları kaybetmem. Sevgilerimle

Kesim işlemini becerebilmişmiyim sizce, ne dersiniz... :)

akçabardak
24-10-2014, 14:19
Maviş

Hala tomurcuk verip
522623

Çiçek açıyoruz ;)
522624

Bizim dinlenme dönemimiz ne zaman acaba :confused:

münevver48
25-10-2014, 17:51
sevgili akçabardak,pamuk çiçeği ne güzelmiş. lisilerden aldığınız uçlarını dikiyormusunuz? ayrıca minik canavarlarla bugünlerde sıkntınız var.inşallah bir çaresini bulursunuz.galiba bunlar her halleriyle zarar verebilen türlerden.galıba değişim sonrası mayıs böceği olacaklar.o zaman da goncalara saldırıyorlar.yanlışım var mı sevgili akçabardak bilgilenmek için soruyorum.eğer doğru ise bende güllerin diblerini bir bakayım zira bu yıl goncalarım böcek istilasına uğradı.

lusoari
25-10-2014, 18:02
Sen yaparsın da olmaz mı? :D
Nemden yana bir korkun olmasın en fazla yeniden yeşerip öyle kalırlar, benimkiler de her sene nemli garajda geçirirler kışı.

münevver48
25-10-2014, 18:11
sevgili akçabardak,az önce 54. sayfanızdaki yazışmamızı okudun da sizin bu tırtıl daha sonra güve kelebeğine dönüşecekmiş. yani benim bahsettiğim böceğin larvası böyle değil internete arayınca gördüm sizde görmüşünüzdür. kelebek haliyle daha şirin görünüyor.neyse ben size kolaylıklar diliyorum.

akçabardak
25-10-2014, 21:43
sevgili akçabardak,pamuk çiçeği ne güzelmiş. lisilerden aldığınız uçlarını dikiyormusunuz? ayrıca minik canavarlarla bugünlerde sıkntınız var.inşallah bir çaresini bulursunuz.galiba bunlar her halleriyle zarar verebilen türlerden.galıba değişim sonrası mayıs böceği olacaklar.o zaman da goncalara saldırıyorlar.yanlışım var mı sevgili akçabardak bilgilenmek için soruyorum.eğer doğru ise bende güllerin diblerini bir bakayım zira bu yıl goncalarım böcek istilasına uğradı.

Pamuk çiçeğini ben de çok beğendim sevgili münevver48, bir kaç tane tohum istedim çiçeğin sahibinden. Seneye kısmetse benim de pamuk çiçeklerim olacak.

Lisilerden aldığım uçları atıyorum Münevverciğim çünkü tutmuyorlar çok nazlı bir çiçek ama bir okadar da göz doldurucudur kendileri, kendine aşık edenlerdendir.

Evet canavarlarla bu ara başım belada, içimde korku oluşmasın diye kendilerine şirin bakmak istiyorum ama yapamıyorum, evet dönüştüğü zaman seninde görmüş olduğun gibi kelebeği oldukça şirin ama yumurtlayınca diğerlerini düşünemiyorum bile binlerce dev gibi tırtıl olacaklar.
Güllerine gelince onlar sanırım bambaşka böcekler olabilir.

YeniGine
25-10-2014, 23:25
Sevgili akçabardak fotoğraflayamadım; benim de mavişim sıcaklarda ayılıp bayıldı, bitlendi şimdiki hali maşallah canlı canlı saksıya yayıldı saksı dışına çıkan uzun dallarını budasam mı?

akçabardak
25-10-2014, 23:43
Sevgili akçabardak fotoğraflayamadım; benim de mavişim sıcaklarda ayılıp bayıldı, bitlendi şimdiki hali maşallah canlı canlı saksıya yayıldı saksı dışına çıkan uzun dallarını budasam mı?

Sevgili YeniGinem evet sıcaklardan hangimizin çiçeği etkilenmiyor ki... ayılanı mı istersin... bayılanı mı... kayıplar bile oluyor ne yazık ki...
Havalar serinlemeye başlayınca dediğin gibi canlanıyorlar.

Mavişin saksının dışına çıkanlar çiçek açmış kuruyan dallar mı, yoksa normal yeni gelişmiş dalları mı?

Eğer eski daha önce açmış çiçeklerin kuruyan dalları ise budayın, ama yok yeni gelişen dallar yayılıp saksıdan taşmışlarsa budamayın, çünkü seneye çiçek açtığı zaman nefis bir saksı olacak dolu dolu çiçek saksıdan dışarı taşan çiçekler, çok güzel görünüm oluşacak, hatta askılı saksıya askıya alırsan daha da güzel olacak.

YeniGine
25-10-2014, 23:46
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... Sarkanlar eski dallar zaten diğer dallar bitlenince kurumuş idi. Bu kalanlar eski dallar, yeni canlananlar daha ufaklar.

akçabardak
25-10-2014, 23:53
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... Sarkanlar eski dallar zaten diğer dallar bitlenince kurumuş idi. Bu kalanlar eski dallar, yeni canlananlar daha ufaklar.

Bence budamadan önce sayfanıza fotoğrafını yükleyebilirsen ona göre karar verelim ozaman.

aleydi
28-10-2014, 20:46
sayın akçabardak bahçenizi epey dolaştım bugün ,daha öncede ara ara gezinmelerim olmuştu . Emeğinize sağlık , sizin gibi bende çiçek tutkunuyum .daha önce görmediğim adını bilmediğim çiçekleri de sizin sayenizde görmüş oldum .ne yazık ki iklim koşullarından ,pek çok türü yetiştiremiyorum .bengovillere bayılıyorum ama kışlar sert geçtiği için mümkün olmuyor .bu güzellikleri bizimle payşatığınız için teşekkürler .

akçabardak
28-10-2014, 21:50
sayın akçabardak bahçenizi epey dolaştım bugün ,daha öncede ara ara gezinmelerim olmuştu . Emeğinize sağlık , sizin gibi bende çiçek tutkunuyum .daha önce görmediğim adını bilmediğim çiçekleri de sizin sayenizde görmüş oldum .ne yazık ki iklim koşullarından ,pek çok türü yetiştiremiyorum .bengovillere bayılıyorum ama kışlar sert geçtiği için mümkün olmuyor .bu güzellikleri bizimle payşatığınız için teşekkürler .

Sevgili aleydi öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz.

Bahçemi beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim. Buraya bu siteye bir kere girdiniz mi çiçek tutkunu olmamak elde değil, buraya bende üye olmadan önce bir çok çiçeği bilmiyordum, bir çok çiçeği de böceği de burada görüp öğrendim.

Begonvili ben de çok seviyorum, güzel bir bitki nedense bu güne kadar neden edinmediğimi anlamış değilim açıkçası, aslında saksıda yetiştirebilirsiniz yazın dışarıya çıkartırsınız kışın evde korunaklı bir yerde olabilir bence, kapalı balkonlarda yetiştirenler var.

aleydi
28-10-2014, 22:16
Ortanca almıştım ,yaz olduğu halde bir gece dışarda kaldı soğuktan ölmüş .bu sene hiç yaz yaşamadık biz ,çok yağmur yağdı . sebzeler için çok verimli bir yıl oldu ama güller çiçekler bitlendi . bu site sayesinde bitlerle başedebildim . Saksıda yetiştiğini bilmiyordum bengovilin ,ben resimlerde hep duvar ya da evleri sarmış şekilde görmüştüm .köklerinin çok büyüdüğünü düşündüm o yüzden . baharda mutlaka edinirim o zaman teşekkürederim .

akçabardak
28-10-2014, 22:38
Ortanca almıştım ,yaz olduğu halde bir gece dışarda kaldı soğuktan ölmüş .bu sene hiç yaz yaşamadık biz ,çok yağmur yağdı . sebzeler için çok verimli bir yıl oldu ama güller çiçekler bitlendi . bu site sayesinde bitlerle başedebildim . Saksıda yetiştiğini bilmiyordum bengovilin ,ben resimlerde hep duvar ya da evleri sarmış şekilde görmüştüm .köklerinin çok büyüdüğünü düşündüm o yüzden . baharda mutlaka edinirim o zaman teşekkürederim .

Denemeye değer diye düşünüyorum, 5 derecenin altına düşmediği müddetçe kışı rahatlıkla çıkarabilir. Bu sitede bir çok kişinin balkonlarında begonvil yetiştirdiklerini gördüm. Üyelerin ev ve balkonları nı ziyaret ederseniz hem bakımlarını hem de nasıl koruduklarını öğrenmiş olacaksınız. Size kolay gelsin

İsmail Kuzucu
29-10-2014, 20:44
Bakım farkı olsa gerek sizin yumrular daha güzel gelişmiş :) Bu arada 5-6 saksıdan çiçekleri çıkardım, herhangi bir zararlı yok.

523976

akçabardak
29-10-2014, 21:47
Bakım farkı olsa gerek sizin yumrular daha güzel gelişmiş :) Bu arada 5-6 saksıdan çiçekleri çıkardım, herhangi bir zararlı yok.

523976

İsmail bey sizin yıldızlarınız saksıda olduğundan yaprakları yem yeşil çok sağlıklı görünüyorlar, keşke biraz daha saksıda kalsaydılar, saksıları daha kuytu bir yere alırdınız belki yumrular da daha gelişmelerini sürdürmüş olurlardı.

Ben aslında hiç bir bakım yapmadım, sizden geldikten sonra saksılardan bahçeye aldım, bahçede olunca daha rahat gelişiyorlar sanırım, keşke zararlılar olmasaydı da bu yağmurlardan sonra sökseydim. İyi ki de sökmüşüm bir kaç tanesini hem de en irilerini kemirmişler, zaten zararlı da iş başındaydı o da canından olmuş oldu.

İsmail Kuzucu
29-10-2014, 22:13
Durum şu ki aşırı su isteklerinden derin kesim yaparak budama yaptık. Sabah tabanca ile sulanan saksılar ertesi gün tekrar su istiyorlardı.

524045

Toprağa ekmek istedim ama ekmeye müsait hiç yer yoktu. Seneye 100 metrelik bir yer kısmetse yumruları bu alana ekeceğim.

Çiçekler tekrar açmaya başlıyor, eksik renk var ise yumru alınca gönderebilirim.

tarla kuşu
29-10-2014, 22:55
Sevgili akçabardak, pamuk çiçeği tohumlarını bende zengarden den almıştım. Bu yaz çok güzel geliştiler, harika bol bol çiçekleri oldu ama 1 ay gibi kısa bir sürede geçti gitti, kurudu. Oysa kalıcı , donlara dayanıklı yazıyordu. Bakalım sizinkiler nasıl olacak seneye. Sevgiyle kalın...

akçabardak
05-11-2014, 00:09
Sevgili akçabardak, pamuk çiçeği tohumlarını bende zengarden den almıştım. Bu yaz çok güzel geliştiler, harika bol bol çiçekleri oldu ama 1 ay gibi kısa bir sürede geçti gitti, kurudu. Oysa kalıcı , donlara dayanıklı yazıyordu. Bakalım sizinkiler nasıl olacak seneye. Sevgiyle kalın...

Sevgili tarla kuşu kaç gündür sayfama bakmamışım tohum du takastı derken mesajınızı daha yeni gördüm, kusura bakmayın geç cevap yazdığım için.

Yanlış hatırlamıyorsam sizde beyazı da vardı sanırım, kurudu gitti bitti demişsiniz, peki tohum da mı alamadınız, ben beyaz olanına bayılmıştım.

Sayfamda görmüş olduğunuz fotoğraftakiler benim bahçemde değiller, sitemizin sakinlerinden bir komşumun bahçesinde ve şu an hala çiçek açıyorlar tohum veriyorlar, ben de rica ettim kendisinden bir kaç tohum verebilir misiniz diye, istediğiniz kadar alabilirsiniz dedi, epey tohum topladım, Etkinlikte de paylaştım.

Kısmetse seneye ben de ekeceğim, komşunun kiler hala canlı canlılar, merakla takip ediyorum kışı nasıl çıkaracaklar diye. Sevgiler selamlar

lilpar76
05-11-2014, 11:41
Merhaba, sayın akçabardak abla, öncelikle size geçirdiyiniz rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, allah sağlık sihhat versin, inşaallah.
Bahçenize hayran oldum, bu kadar küçük yere o kadar güzel çiçekleri nasıl sığdıra bilmişsiniz, hele portakalı, mandalinayı, qreyfurtu... şaşırdım kaldım doğrusu, maşallah diyorum, emeyinize, yüreyinize sağlık diyorum.
Çiçekleriniz bir - birinden güzeller,hanki bahçede lisianthum, glayör görsem donüp - dönüp bakmadan sayfaları çeviremem, sizinkiler de çok güzeller. Elleriniz dert görmesin, daha nice güzel çiçekler, bitkiler yetiştirin inşaallah, hoşcakalın:)

akçabardak
05-11-2014, 23:47
Merhaba, sayın akçabardak abla, öncelikle size geçirdiyiniz rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, allah sağlık sihhat versin, inşaallah.
Bahçenize hayran oldum, bu kadar küçük yere o kadar güzel çiçekleri nasıl sığdıra bilmişsiniz, hele portakalı, mandalinayı, qreyfurtu... şaşırdım kaldım doğrusu, maşallah diyorum, emeyinize, yüreyinize sağlık diyorum.
Çiçekleriniz bir - birinden güzeller,hanki bahçede lisianthum, glayör görsem donüp - dönüp bakmadan sayfaları çeviremem, sizinkiler de çok güzeller. Elleriniz dert görmesin, daha nice güzel çiçekler, bitkiler yetiştirin inşaallah, hoşcakalın:)

Sevgili lilpar76 öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok sağolun. Büyüklerimizin eskiden bir sözü var ya hani nüfüs kağıdı eskimeye başlayınca rahatsızlıklar başlıyor diye, çok doğru söylemişler ben de katılıyorum söylediklerine.

Bahçeme hayran kalmanız beni de mutlu etti, yeşili seven biri olarak beni mutlu edecek şekilde elimden geldiğince ufacık bir yer de olsa sağlığım da elverdiğince uğraşmayı seviyorum, doğa benim mutluluk kaynağımdır.
Ellerim toprağa dokunmazsa huzur bulamıyorum, bir derdim var ise bitkilerimle dertleşirim, ben onları anlıyorum onlar da beni.

Hiç bilmediğim, görmediğim bitkileri bu siteye üye olduktan sonra öğrendim, iyi ki buradayız diyorum. Yeni yeni bitkileri tanıma şansınız oluyor, bilmediğiniz isimlerini öğrenmiş oluyorsunuz dolayısıyla bakımlarını da ona göre yapmış oluyorsunuz, paylaşmayı öğreniyorsunuz ve bu da bizleri çok mutlu ediyor sevgili lilpar76
Size de başarılar dilerim her şey gönlünüzce olsun.

akçabardak
05-11-2014, 23:54
Bu sene ilk defa yetiştirdiğim bu şirin mi şirin
Gül biberlerim

Bir hafta önce topladım ama o kadar güzeller ki
yemeye kıyamıyorum, turşu yapayım diyorum
ona da kıyamıyorum :)
525311

akçabardak
05-11-2014, 23:56
İki gün önce A 101 den aldığım soğanlılar.

akçabardak
06-11-2014, 00:14
Ve bu gün beni çok mutlu eden hiç ama hiç beklemediğim bir sürpriz
yapan turuncu liliumum oldu.

İki sene hiç bakmadım toprağı değişmedi
bu gün şu saksıyı boşaltıp bir durumuna bakayım dedim
Saksıyı alt üst etmemle gözlerime inanamadım.

Bakarmısınız durum ortada
525314

Bir tek soğan iki senede ne kadar yavrulamış
Çok mutlu oldum görünce, böyle bir şey hiç beklemiyordum :D
525315

Sapın kök kısmındaki berekete bakarmısınız.
toprağın içindekilerle yetinmemiş bir de kökün
çevresinde yavru oluşturmuş, maşallahı var
iki sene hiç boşa zaman geçirmemiş hep çalışmış :D
525316

İrili ufaklı tamı tamına 52 tanecik ;)
Anne soğan 7-8 cm. çapında, 7 tanesi ise 4-6 cm. çapında
ve kademeli olarak diğer kardeşler.
525317

YeniGine
06-11-2014, 00:39
:) Maşallah Maşallah sevgili akçabardak'ım. İşte ben buna zenginlik derim. Daim olsun, rastgelsin inşallah...

akçabardak
06-11-2014, 00:50
:) Maşallah Maşallah sevgili akçabardak'ım. İşte ben buna zenginlik derim. Daim olsun, rastgelsin inşallah...

Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, inşallah senin yeni gelen soğanlıların da bu şekilde yavru verirler, darısı başına diyeyim. Mutluluk kaynağı bunlar, emeklerimizin karşılığı bu olsa gerek.

sonkez
06-11-2014, 07:58
Sizi çok sevmişler.

maya
06-11-2014, 08:30
Maşallah gerçekten. Çok sağlıklı ve doğurgan bir anneymiş sizinki ;)

akçabardak
06-11-2014, 09:30
Maşallah gerçekten. Çok sağlıklı ve doğurgan bir anneymiş sizinki ;)

Sevgili maya hoş geldiniz, gerçekten de dediğiniz gibi doğurgan bir anneymiş böyle anneye can kurban, oysa bu kadarını hiç beklemiyordum, şaşkınım ama bir o kadar da mutluyum. Teşekkür ederim.

Aysel Yavuz
06-11-2014, 09:35
Sevgili Akçabardak..Bende sizi tebrik etmeden duramayacağım.. Nasıl bir sevgi gösterdiyseniz :)

akçabardak
06-11-2014, 09:50
Sevgili Akçabardak..Bende sizi tebrik etmeden duramayacağım.. Nasıl bir sevgi gösterdiyseniz :)

Sevgili Aysel Yavuz hoş geldiniz çok teşekkür ederim... Çok basit bir sevgi aslında en çok suyuna dikkat ettim, yaz boyunca da iki defa besin takviyesi yaptım ve bol güneş, onun dışında onlarla konuşmak... çiçeklerini sevip okşamak hepsi bu kadar.

lilpar76
06-11-2014, 12:31
Merhaba, sevgili akçabardak abla, yavrulayıp çoğalmış liliumunuz için sizin adınıza sevindim, maaşallah, bir sürü yavrusu olmuş. Geçen kış ben de saksı içinde lilium aldım, ama hiç gelişmedi toprak altından on santim kadar çıktı öylece kaldı. Ben de belki büyür diye bahçeye ektim, toprağın süzek olmamasındanmı ne, diplerinden yumuşadı öldü. Şimdi sizinkini görünce bir umut, belki soğanı ölmemiş dedim, gittim ektiyim yerden toprağı qazdım, ama bir şey bulamadım. Baharda çiçeklemişini almayı düşünüyorum, yoksa yine soğandan bitiremem.

akçabardak
06-11-2014, 19:10
Merhaba, sevgili akçabardak abla, yavrulayıp çoğalmış liliumunuz için sizin adınıza sevindim, maaşallah, bir sürü yavrusu olmuş. Geçen kış ben de saksı içinde lilium aldım, ama hiç gelişmedi toprak altından on santim kadar çıktı öylece kaldı. Ben de belki büyür diye bahçeye ektim, toprağın süzek olmamasındanmı ne, diplerinden yumuşadı öldü. Şimdi sizinkini görünce bir umut, belki soğanı ölmemiş dedim, gittim ektiyim yerden toprağı qazdım, ama bir şey bulamadım. Baharda çiçeklemişini almayı düşünüyorum, yoksa yine soğandan bitiremem.

Sevgili lilpar76 liliumla ilk defa geçen sene tanıştım ve bu liliumum benim ilk bitkim oldu, daha sonra iki tane de sipariş verip aldım, biri beyaz pembeli diğeri ise beyaz ikisi de kokuluydu, pembe beyaz olan çok güzel çıktı çok dayanıklı, beyaz olanı ne yazık ki yaşatamadım ne olduğunu anlayamadım.

Bu sene 3-4 tane değişik türde sipariş verdim 2-3 tanesini kaybetmek üzereyken son anda kurtardım ama şu anda akıbetleri ne durumdadır bilemiyorum, toprağın içindeler şu anda, ilk baharda sürgün verirlerse kurtarmışım demektir hayırlısı.

Liliumlar fazla sulamaya gelemiyorlar, çabuk hastalanıyorlar huyunu suyunu öğrenmek için biraz zaman alıyor.

Bu garibimi de pazardan çiçeğini açmış olarak almıştım, çok şükür çok bereketli çıktı, hiç bu kadarını beklemiyordum, hala inanamıyorum bir soğan iki senede nasıl bu kadar yavru verir.

Sanırım bazı türleri hassas oluyorlar ve çabuk hastalanıyorlar. Ben şimdilik saksılara ekiyorum, bahçeye güvenemiyorum ne olur ne olmaz diye, biraz çoğalsınlar istiyorum elimde yedekleri olursa o zaman rahatlıkla deneme amaçlı bahçeye dikebilirim.
Bu sene aldıklarımın bir tanesi benim de dipten çürüdü, ilgili başlıkta sorduğumda fazla suladığımı söylemişlerdi, acaba sizin kisi de çok mu sulandı da çürüdü bilemiyorum ki...:(

akçabardak
06-11-2014, 19:32
Bu gün hava çok güzeldi ben de havanın güzelliğinden istifade edip biraz iş yaptım,
yoruldum ama akşama doğru beklediğim kargo gelince yorgunluğumu unutuverdim.
Önce dünden yarım kalan lilium soğanlarımı saksılara dikmek oldu.

Yeni toprak hazırladım, bahçe toprağı, torf ve yanmış keçi gübresi
karıştırdım, soğanları ne olur ne olmaz diye ilaçladım ve toprağa
diktim, önce büyükler...
525351

Sonra orta boyluları diktim
525352

ve en son da en küçüklerini topluca küçük bir saksıya
toprağın içine yerleştirip allaha emanet ettim.

Üzerlerini toprakla kapattıktan sonra biraz nemlendirmek için
çok az suladım.
Bundan sonra sulanmadan kuru nem almayacak bir yerde
ilkbahara kadar istirahata çekilecekler ;)

hira
10-11-2014, 10:56
akçabardak ablacım, soğan mı desem yumru mu desem bilemiyorum ama o erengülleri ekmeden önce suda bekletin diyor Sn. Dumlupınar. Okudun mu erengül sayfasını? bende ekecegim yarın, hata yapmamak için dikkatle okudum yazılanları.

akçabardak
10-11-2014, 11:01
Sümbülteber

3. senesinde bakalım çiçek açacak mı :mad:
sanki sümbülteber değil sümbültembel :dilli:

Burada sümbülteberime biraz haksızlık edip sümbültembel demişim ama
ya ben yanılmışım ya da utandı da her ne kadar geç te kalmış olsa
ben tembel değilim deyip bana sürpriz yapıp bir tane tomurcuk vermiş.

Geç kaldığı için çiçeğini açmamazlık gibi bir durum olmaz inşallah,
sabırla çiçeğini açmasını bekliyorum, bu ilk çiçeği olacak inşallah ;)

525894

akçabardak
10-11-2014, 11:05
akçabardak ablacım, soğan mı desem yumru mu desem bilemiyorum ama o erengülleri ekmeden önce suda bekletin diyor Sn. Dumlupınar. Okudun mu erengül sayfasını? bende ekecegim yarın, hata yapmamak için dikkatle okudum yazılanları.

Evet sevgili hiracığım ben de okumuştum, daha ekmedim şu paketleme işi bitsin biraz rahatlayayım en kısa zamanda ekilecekler inşallah, teşekkür ederim.

hira
10-11-2014, 11:08
Lalelerininde büyük ihtimalle renk çıkacagını söyleyeyim sana;) düz kırmızı, sarı- kırmızı ve beyaz açacaklar bence:p geçen sene aynı paketten bunlar çıkmıştı bende;)

akçabardak
10-11-2014, 11:15
Lalelerininde büyük ihtimalle renk çıkacagını söyleyeyim sana;) düz kırmızı, sarı- kırmızı ve beyaz açacaklar bence:p geçen sene aynı paketten bunlar çıkmıştı bende;)

Kırmızım var, sarı-kırmızım, beyazım, düz sarım yok inşallah dediklerin çıkar, geçen sene pazardan açmış olarak çok güzel bir pembe almıştım ne hikmetse soğanı kurudu gitti :(

akçabardak
14-11-2014, 21:33
Kasımpatılarımdan bir kaç kare.

Çiseleyen yağmurun altında salkım saçak olmuş kasımpatılarım.
526266

Ağaçlarla sarmaş dolaş olduk.
526267

akçabardak
14-11-2014, 21:45
Devam

Sonbaharın güzelleri kasımpatılar...

Bir tarafta sakin sakin çiseleyen yağmur...
bir tarafta patır patır ömürlerini tamamlamış
dökülen sararmış yapraklar
526272

526273

526274

akçabardak
14-11-2014, 21:48
Bal köpüğü renklim.

akçabardak
14-11-2014, 21:49
...

akçabardak
14-11-2014, 21:51
Mandalinler iyice olgunlaştılar artık.

tarla kuşu
14-11-2014, 22:52
Sevgili tarla kuşu kaç gündür sayfama bakmamışım tohum du takastı derken mesajınızı daha yeni gördüm, kusura bakmayın geç cevap yazdığım için.

Yanlış hatırlamıyorsam sizde beyazı da vardı sanırım, kurudu gitti bitti demişsiniz, peki tohum da mı alamadınız, ben beyaz olanına bayılmıştım.

Sayfamda görmüş olduğunuz fotoğraftakiler benim bahçemde değiller, sitemizin sakinlerinden bir komşumun bahçesinde ve şu an hala çiçek açıyorlar tohum veriyorlar, ben de rica ettim kendisinden bir kaç tohum verebilir misiniz diye, istediğiniz kadar alabilirsiniz dedi, epey tohum topladım, Etkinlikte de paylaştım.

Kısmetse seneye ben de ekeceğim, komşunun kiler hala canlı canlılar, merakla takip ediyorum kışı nasıl çıkaracaklar diye. Sevgiler selamlar

Sevgili akçabardak, demek pamuk çiçekleri normalde bu zamana kadar açıyorlar. Bu harika. Ben maalesef tohum alamadım. Zengarden den tekrar sipariş vermek istiyorum hayırlısıyla.
Sevgiyle, sağlıkla kalın....

elve
14-11-2014, 23:43
sayın akçabardak ellerinize sağlık. bahçeniz çok güzel bana bu güzellikleri oradaymışım gibi yaşattınız teşekkürler.

akçabardak
15-11-2014, 21:02
sayın akçabardak ellerinize sağlık. bahçeniz çok güzel bana bu güzellikleri oradaymışım gibi yaşattınız teşekkürler.

Sevgili elve öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz, bahçemi beğenmenize mutlu oldum. Size bahçemin güzellikleri arasındaymış gibi yaşatabildiysem ne mutlu bana, öyleyse bahçemi sık sık ziyaret edebilirsiniz, mutlu olurum. Sevgilerimle

akçabardak
15-11-2014, 21:19
Az olsun ama kendi bahçemden olsun ;)

Geçenlerde biraz zeytinimizden toplayıp kırma zeytini yapmıştım. Bu gün ne var ne yok hepsini topladık,
çok şükür bu sene hepimize yetecek kadar zeytinimiz olacak.
İnsanın kendi bahçesinde yetiştirip dalından toplaması ne kadar güzel bir şeymiş.

akçabardak
19-11-2014, 16:50
Hibiskusum tekrar açmaya başladı.

526840

526841

akçabardak
19-11-2014, 16:53
Portakal ağacımız.

526842

akçabardak
19-11-2014, 17:01
Zeytin ağacı mı desem,
domates ağacı mı desem karışmış

Zeytin ağacının yakınına yumurta çeri domates dikmiştim
zeytininin her tarafını sarmış, sanki zeytinden güç alıyor gibi
hala dip diri ve çiçek açacağım diye uğraşıyor, yoldan geçenler
şaşırıp kalıyorlar, bu nasıl bir zeytin çeşidi diye söylenenler bile var :D

526844

akçabardak
19-11-2014, 20:58
A 101 den almış olduğum şakayık pençelerini bu gün toprağa diktim.

526901

Pençeleri dikmeden önce suya koydum
526902

Suda 4-5 saat bekledikten sonra
pençelerin suda şiştiklerini gözlemledim,
daha sonra toprakla buluştular.
526903

-Esin-
19-11-2014, 23:06
Hibiskusum tekrar açmaya başladı.

526840

526841

Muhteşem!
Ben de minik bir hibiskus çeliği almıştım, şu an bayaca büyüdü ve 5-6 tane tomurcuğu var üstünde. Aldığım istihbarat pembe renk katlı çiçekler açtığı yönünde :p Umarım sizinkine benzer güzellikte çiçekler açar.

Portakal ağacınıza da bayıldım, dalından yemek ayrı güzel olmalı :) Bizim buralarda kış daha sert geçtiği için hiç portakal ağacı yoktur. Sizinkinin görüntüsü egeye yerleşme sebeplerine eklenecek kadar güzel bence :)

akçabardak
20-11-2014, 20:51
Muhteşem!
Ben de minik bir hibiskus çeliği almıştım, şu an bayaca büyüdü ve 5-6 tane tomurcuğu var üstünde. Aldığım istihbarat pembe renk katlı çiçekler açtığı yönünde :p Umarım sizinkine benzer güzellikte çiçekler açar.

Portakal ağacınıza da bayıldım, dalından yemek ayrı güzel olmalı :) Bizim buralarda kış daha sert geçtiği için hiç portakal ağacı yoktur. Sizinkinin görüntüsü egeye yerleşme sebeplerine eklenecek kadar güzel bence :)

Teşekkür ederim sevgili Esinciğim, beğendiğinize sevindim. İnşallah sizin hibiskusunuz da dilediğiniz gibi açar, katmerli olması çok güzel, ben de aldığımda katmerli olduğunu bilmiyordum bana sürpriz oldu. Ben 2 tane daha çelik yapacağım ama ne renk olduklarını bilmiyorum, çeliklerim tutarsa renkler sürpriz olacacak.

Portakal, mandalin ve limon ağacının görüntüleri benim de çok hoşuma gidiyor, hele de kışın diğer ağaçlar uykuya yatarken devreye turunçgiller giriyor, yemyeşil yapraklarının arasında sarı turuncu renklere bürünmüşler :cool: hele dalından koparıp yemesi çok daha zevkli oluyor, taze taze doğal tadı bile çok farklıdır ;)
Bence de egeye yerleşme sebeplerine eklenecek kadar güzeldir, tavsiye ederim.

akçabardak
25-11-2014, 14:56
Son bahar bereketi.

Malum geceler artık ayaz olmaya başladı, ayaza rağmen çeri domateslerim kütür kütür meydan okuyorlar,
yazdan kalma değil biraz evvel toplayıp geldim ve dondum, çok soğuk kapalı ve rüzgarlı bir hava hakim.

Keşke havalar hep sonbahar olsa da domatesler vermeye devam etseler, öyle güzel güçlü sürgünler var ki domateslerde,
biberlerde de yeni çiçeklenmeler var.

Kahvaltıda çıtır çıtır yenmesi çok hoş oluyor.
527576

Hala çiçek açıyorlar, salkım salkım meyveler.
527577

2 kiloya yakın reçellik yeşil olarak topladım.
Bu gün şekere yatırılacaklar yarın kısmetse reçel olacaklar.
Daha önce kireçli suda bekletmiştim, bu sefer koymadan deneyeceğim.
Devamını mutfak bölümünde paylaşırım.
527578

edelvays58
25-11-2014, 15:40
Sevgili akçabardak,bahçenizi yine büyük bir keyifle gezdim. Bıkmadan usanmadan ne kadar itinalı bir şekilde her bir bitkiye davrandığınızı gördüm ve hayran kaldım. Favorilerim:katmerli japon gülü, liliumlar ,yıldızlar, çerri domatesler ve unuttuğum diğerleri. Düğün çiçeğini ben hiç topraktan çıkarmadım iki yıldır ve şimdi de toprak yüzeyine çıktılar ve büyüyorlar. Yıldız çiçeklerini de toprakta bırakmayı düşünüyorum,bakalım ne olacak. Liliumlar da ister saksı,ister bahçede olsun topraktan çıkartmıyorum ve baharda yine çıkıyorlar. Belki de bulundukları yer biraz eğimli olduğu için,nemli toprakta uzun süre kalmıyorlar. Tekrar ellerinize ve emeğinize sağlık.

lusoari
25-11-2014, 15:45
Sevgili akçabardak, daha önce domates reçeli hiç görmedim ve yemedim ama senin elinden çıkacağına göre eminim tadı nefis olacaktır, şimdiden ellerine sağlık. :D

akçabardak
25-11-2014, 21:33
Sevgili akçabardak,bahçenizi yine büyük bir keyifle gezdim. Bıkmadan usanmadan ne kadar itinalı bir şekilde her bir bitkiye davrandığınızı gördüm ve hayran kaldım. Favorilerim:katmerli japon gülü, liliumlar ,yıldızlar, çerri domatesler ve unuttuğum diğerleri. Düğün çiçeğini ben hiç topraktan çıkarmadım iki yıldır ve şimdi de toprak yüzeyine çıktılar ve büyüyorlar. Yıldız çiçeklerini de toprakta bırakmayı düşünüyorum,bakalım ne olacak. Liliumlar da ister saksı,ister bahçede olsun topraktan çıkartmıyorum ve baharda yine çıkıyorlar. Belki de bulundukları yer biraz eğimli olduğu için,nemli toprakta uzun süre kalmıyorlar. Tekrar ellerinize ve emeğinize sağlık.

Sevgili edelvays58 bahçemi büyük bir keyifle gezmenizden çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim. Favorileriniz olan bitkilerimi bende çok severek yetiştirip sizlerin beğeninize sunmaya çalışıyorum.

Sevgili edelvays58 yumrulu bitkilerimi normalde Ankara'dayken ben de topraktan çıkartmıyordum ama buralarda çıkarmak zorunda kalıyorum, bu bölgede toprak altında barınan bazı zararlar yumrularımı yok ediyorlar, birde buralarda kışın çok yağmurlar yağıyor bahçeler sular altında kalıyor ve çürüyorlar, o yüzden bazılarını saksılara dikiyorum ve ya bahçede iseler sonbaharda söküyorum. Sizin bahçeniz biraz eğimliymiş o yüzden siz çok şanslısınız.

akçabardak
26-11-2014, 16:16
Sevgili akçabardak, daha önce domates reçeli hiç görmedim ve yemedim ama senin elinden çıkacağına göre eminim tadı nefis olacaktır, şimdiden ellerine sağlık. :D

Teşekkür ederim sevgili lusoari, çok önceleri kireçli suda bekletip öyle yapardım domates reçelini,
bu defa şekere yatırarak yapmaya karar verdim farkı gördüm, kireçli suda bekletilen domatislerde dağılma olmuyor,
bu şekilde yaptığım bazılarında dağılma oldu ama tat her ikisinde de aynı değişen bir şey pek fazla olmadı. Tavsiye ederim.

527727

lusoari
26-11-2014, 18:58
Sizlere afiyet, bal şeker olsun ablacığım. Allah hep iyi günlerde yemeyi nasip eylesin.
Bizim buralarda da patlıcan ve ceviz reçelinin meşhur olduğu gibi bu da Balıkesir'e özgü bir reçel diye düşünmüştüm.
İyi ki resmini de paylaştın çok teşekkür ederim en az yemiş kadar oldum, tadı nefis tekrar ellerin dert görmesin. :D

akçabardak
26-11-2014, 19:38
Sizlere afiyet, bal şeker olsun ablacığım. Allah hep iyi günlerde yemeyi nasip eylesin.
Bizim buralarda da patlıcan ve ceviz reçelinin meşhur olduğu gibi bu da Balıkesir'e özgü bir reçel diye düşünmüştüm.
İyi ki resmini de paylaştın çok teşekkür ederim en az yemiş kadar oldum, tadı nefis tekrar ellerin dert görmesin. :D

Teşekkür ederim sevgili lusoari, bu reçeli çok önceden gençlik yıllarımdan bu yana aklıma geldikçe hep yaparım, patlıcan reçelini de yaptım daha önce, şimdiye kadar denemediğim meyve sebze kalmamıştır sanırım, kırmızı domatesten de marmelat yapmışımdır, yine de yapmadığım eksiklikler varmış mesela ceviz onu denememişim :D

günebakan
26-11-2014, 20:34
Yeşil domatesleri reçel yaptınız galiba Sevgili Akçabardak ben bir kere kırmızısınız reçelini yemiştim çok hoşuma gitmişti size de afiyet olsun:)

akçabardak
26-11-2014, 21:53
Yeşil domatesleri reçel yaptınız galiba Sevgili Akçabardak ben bir kere kırmızısınız reçelini yemiştim çok hoşuma gitmişti size de afiyet olsun:)

Çok teşekkür ederim sevgili günebakan.

Evet yeşil domateslerden reçel yaptım tarifini mutfak bölümünde reçeller başlığında paylaştım, seneler evvel kırmızısından bende marmelatını yapmıştım.

elve
29-11-2014, 21:17
potakalı dalında görmek çok zevklidir. çok şanslısınız ,bizim buralar çok soğuktur limon saksıda yetiştiriyordum ama limonu hiç olmadı bende vaz keçtim artık..

akçabardak
29-11-2014, 22:23
potakalı dalında görmek çok zevklidir. çok şanslısınız ,bizim buralar çok soğuktur limon saksıda yetiştiriyordum ama limonu hiç olmadı bende vaz keçtim artık..

Sevgili elve bahçe sayfama hoşgeldiniz.

Sizin de dediğiniz gibi dalından koparmak gerçekten çok zevkli oluyor, hele yemesi doğal olduğu için daha da zevkli oluyor.

Limon iç mekanda yetiştirenler var aslında, yazın balkonda açık havada iyi olur ama kışın içeriye alınca haliyle bozulmalar olur sanırım.

Avatarınızda şehir olarak belirtilmediği için bizim buralarla kıyaslama yapamadım soğukluk, sıcaklık derecesini, zaten vazgeçmişsiniz sağlık olsun.

YeniGine
29-11-2014, 23:05
Sevgili akçabardak'ım 'Sizin de dediğiniz gibi dalından koparmak gerçekten çok zevkli oluyor, hele yemesi doğal olduğu için daha da zevkli oluyor.' demişsin, hele hele bir de emek vermiş iseen tadına doyum olmaz. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

akçabardak
30-11-2014, 00:11
Sevgili akçabardak'ım 'Sizin de dediğiniz gibi dalından koparmak gerçekten çok zevkli oluyor, hele yemesi doğal olduğu için daha da zevkli oluyor.' demişsin, hele hele bir de emek vermiş iseen tadına doyum olmaz. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

Sağolasın YeniGinem, çok doğru söylüyorsun emek vermeden bir şeyi elde edemiyorsunuz. Kime niyet kime kısmet diye bir söz var ya hani çok doğru, sağolsunlar biz burayı almadan evvel eski ev sahipleri zamanında dikmişler şimdi bize kısmet oldu, bizde dikenlerin ellerine sağlık deyip bol bol dua ediyoruz.

YeniGine
30-11-2014, 00:14
Daim olsun inşallah. :) İstanbul simiti istiyor musunuz, göndereyim mi?
Bugün Bakırköy Cumartesi pazarında idik simit yedim ve aklıma sevgili A-NOMAD ve hep sen geldin vallahi.

akçabardak
30-11-2014, 00:34
Daim olsun inşallah. :) İstanbul simiti istiyor musunuz, göndereyim mi?
Bugün Bakırköy Cumartesi pazarında idik simit yedim ve aklıma sevgili A-NOMAD ve hep sen geldin vallahi.

Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim.

Simite gelince geçtiğimiz Çarşamba günü semt pazarımız vardı ne tesadüf tam istediğim simiti buldum ve 5 tane aldım, hemde İzmit simiti imiş, köyümüze İzmit'ten birileri gelip yerleşmişler ve bir simit fırını açmışlar, çok sevindim istediğimiz zaman simit bulabileceğiz artık, o yüzden göndermene gerek kalmadı, düşünmen bile yeterli, çok sağolasın canım benim.

Sevgili A_NOMAD'ın simit dolması tarifi sayfasına aldım diye fotoğrafını yüklemiştim ama dolmasını yapıp fotoğraflamaya zaman kalmadı çünkü o kadar çok özlemişiz ki simidi sabredemedik ve çıtır çıtır öylesine yedik, bir dahakine inşallah dolmasını yapmak kısmet olur inşallah.

YeniGine
30-11-2014, 01:00
:))) Tamam inşallah sevgili akçabardak'ım... Afiyet bal şeker olsun.

akçabardak
30-11-2014, 13:46
Bu gün hava çok kapalı, yağmurlu (hafif çiselemeler) ama ılık, balkonda oturuyorum hem örgü örüyorum,
hem de bol bol hava, yağmur ve toprak kokusu alıyorum.

Çayım da ocakta pıs pıs kaynayıp duruyor, arada kalkıp kendime çay dolduruyorum,
bitkilerimle birlikte yağmurun tadını çıkarıyoruz ;)

Yamurun tadını çıkaran bitkilerim
528188

Bir suçlu da suç üstü yakalandı
o da sardunyamın yapraklarından faydalananlardan,
yaprakları bu hale getirmiş.
528189

akçabardak
30-11-2014, 13:50
Greyfurt meyvelerini sarartmaya başladı.
Sağ üst köşede olanlar da mandalin.

528190

akçabardak
30-11-2014, 15:18
Yağmurdan biz de nasibimizi aldık,
boyumuz uzadı da uzadı, ne olacak bizim bu halimiz.

528197

Budama yapılacak ama ucundan sürekli tomurcuk çıkıyor,
ille de çiçek açacağım deyip budanmak istemiyor :dilli:
528199

hira
30-11-2014, 16:31
Domates reçelini ilk kez duyuyorum. Mutlu günlerde çoluk çocuk, torun torba hep beraber tüketin inşallah akçabardan ablacım. Sakızına kıy, buda bence ve o parçalarıda ayrıca dik bence :) mutlu akşamlar.

akçabardak
30-11-2014, 17:21
Domates reçelini ilk kez duyuyorum. Mutlu günlerde çoluk çocuk, torun torba hep beraber tüketin inşallah akçabardan ablacım. Sakızına kıy, buda bence ve o parçalarıda ayrıca dik bence :) mutlu akşamlar.

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim hiracığım. Bahçede öyle salkım salkım yeşil domatesleri görünce reçel yapmaya karar verdim, kendine has çok hafif bir domates kokusu var ama böyle belli belirsiz, ıtır yapraklarıyla da buluşturunca çok daha güzel bir aroması oluyor.

Sakızıma gelince evet çok haklısın kıymam lazım, zamanı geldi de geçti bile.

akçabardak
10-12-2014, 20:04
Kala

Benim kalalarımdan bir tanesi ya mevsimleri karıştırdı :D
529221

Ya da yazdan kalan enerjisini bitiremedi :dilli:
529222

Baksanıza bu mevsimde çiçek açmaya karar vermiş
Bol bol yağmur suyunu da içtiler, değmeyin keyfine :cool:
529223

akçabardak
10-12-2014, 20:09
Dökülen tohumlardan

Hazeranlar şimdiden bu kadar oldular bile
529224

Latinler de dökülen tohumlardan,
Sol tarafta kiler de Penstemonlar :)
529225
Bahara hazırlıklar başladı bile.

akçabardak
10-12-2014, 20:18
Vee Kardelenler

Geçen sene edinmiş olduğum kardelenlerim sapasağlam kalmışlar ve
bana merhaba dediler, bu duruma çok sevindim :)
Daha bu gün fark ettim kardelenlerimi.
529226
Çok mutlu oldum çoook, akçabardaklarım benim en sevdiğim onlar benim,
ne diyebilirim ki...

akçabardak
10-12-2014, 21:10
Babaannesinin bir tanecik kızı
Anlaşılan kızım da doğayı sevecek :)
Şimdiden başladı bile, önce çiçeklerle ilgilendi
sonra da bir sokak köpeğini sevmesi ;)

529229

15 Aralık'ta kızım 2 yaşını bitirecek, babaannesi hiç durur mu...
kızıma örgüler ördüm...
Nasıl örgü bebek güzel olmuş mu arkadaşlar... ben çok sevdim.

529228

YeniGine
10-12-2014, 23:47
:) Hamarat, marifetli akçabardak'ım maşallah çok güzel olmuş örgü bebek, ellerine sağlık. Bence çok güzel düşünmüşsün, hani her anneanne-babaanne düşünseler de bu tür şeyler yapsalar. Sadece AVM'lere gidip oyuncak alıp sevindiriyorlar bebeleri. Emek, üretim, beyin yormak yok maalesef. Ver parayı al; bu kadar kolay işte.
Toruna gelince maşallaah genç kız olmuş artık ve inşallah evet o da sevecek babaannesi gibi doğayı, hayvanı.
Veee kardelenleriiiin haydi inşallah gözün aydın çıkarıvermişler başlarını topraktan. İnşallaah gönlüne göre çiçeklerini de göresin, daha çok sevinesin.

akçabardak
11-12-2014, 00:16
:) Hamarat, marifetli akçabardak'ım maşallah çok güzel olmuş örgü bebek, ellerine sağlık. Bence çok güzel düşünmüşsün, hani her anneanne-babaanne düşünseler de bu tür şeyler yapsalar. Sadece AVM'lere gidip oyuncak alıp sevindiriyorlar bebeleri. Emek, üretim, beyin yormak yok maalesef. Ver parayı al; bu kadar kolay işte.
Toruna gelince maşallaah genç kız olmuş artık ve inşallah evet o da sevecek babaannesi gibi doğayı, hayvanı.
Veee kardelenleriiiin haydi inşallah gözün aydın çıkarıvermişler başlarını topraktan. İnşallaah gönlüne göre çiçeklerini de göresin, daha çok sevinesin.

Övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, bebek örgüyü internette gördüm çok hoşum gitmişti, benim kızımın neden olmasın böyle bir oyuncağı deyip elimden geldiğince örmeye çalıştım.

Evet çok doğru söylüyorsun AVM'lerde çeşitli oyuncakların cazibesine kapılıp dediğin gibi ver parayı al... halbuki imalatta kullanılan malzemeler okadar tehlikeli ki ve biz kansorejenli oyuncakları farkına varmadan evimize sokuyoruz hemde bile bile :(

Torunum büyüyor çok şükür çok tatlı oldu maşallah, onlar büyüyor, biz küçülüyoruz, dünyanın döngüsü işte...

Kardelenlerim evet beni çok mutlu ettiler, çiçeklerini de görmek kısmet olur inşallah, onları çok sevdiğim için benim için çok kıymetlidirler :) çok sağol teşekkür edeiyorum. Sevgilerimle

aleydi
11-12-2014, 00:41
Elinize sağlık çok güzel olmuş hepsi ,güle güle kullansın ,çok tatlı maşallah torununuz .Kardelenleriniz çiçekli hallerini bende dört gözle bekliyorum.

münevver48
11-12-2014, 07:20
sevgili akçabardak,maşallah torununuz çok tatlı ve sevecen allah nazardan korusun. el emeklerinize gelince harika sevgili yenigine'e arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum.inşallah birgün bizlerede torunlarımıza örgülerden bezlerden bebekler daha farklı oyuncaklar yapmak nasip olur.ne güzel siz bunların tadını çıkartıyorsunuz.sevgiler....

Milla
11-12-2014, 07:39
Sayın akçabardak,
Çiçekler, sebzeler, el işleri, örgü bebek hepsi harika ama en harikası torununuz maşallah. Doğa ve hayvan sevgisini şimdiden görmek çok güzel. Allah sağlıklı, neşeli, uzun ömürler versin inşallah.

akçabardak
11-12-2014, 10:33
Elinize sağlık çok güzel olmuş hepsi ,güle güle kullansın ,çok tatlı maşallah torununuz .Kardelenleriniz çiçekli hallerini bende dört gözle bekliyorum.

Çok teşekkür ediyorum sevgili aleydi çok sağ olun güzel sözleriniz için. Kardelenlerimin açmalarını ben de sabırsızlıkla bekliyorum, çiçeklenmiş hallerini hep birlikte görürüz hayırlısıyla.

akçabardak
11-12-2014, 10:43
sevgili akçabardak,maşallah torununuz çok tatlı ve sevecen allah nazardan korusun. el emeklerinize gelince harika sevgili yenigine'e arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum.inşallah birgün bizlerede torunlarımıza örgülerden bezlerden bebekler daha farklı oyuncaklar yapmak nasip olur.ne güzel siz bunların tadını çıkartıyorsunuz.sevgiler....

Sevgili münevver 48, torunum hankkında güzel sözler dumak beni çok mutlu ediyor çok sağolasınız, torun sevgisi bir başka oluyor. Rabbim herkese torun sevgisini tattırsın dilerim.

akçabardak
11-12-2014, 11:07
Sayın akçabardak,
Çiçekler, sebzeler, el işleri, örgü bebek hepsi harika ama en harikası torununuz maşallah. Doğa ve hayvan sevgisini şimdiden görmek çok güzel. Allah sağlıklı, neşeli, uzun ömürler versin inşallah.

Teşekkür ederim Sayın Milla, dediğiniz gibi yaz gelince çiçekler, sebzeler kış gelince örgüler derken ömrümüzü bu şekilde tüketiyoruz.

Kızıma gelince evet o benim küçük akçabardak'ım çok tatlı oldu maşallah, çiçeğim o benim, böyle çiçekler herkese nasip olsun dileğim. Kızım için söylediğiniz güzel sözleriniz beni gururlandırdı, çok teşekkür ediyorum, sevgiler

Milla
11-12-2014, 11:35
Örgü bebek bana tam bir nostalji yaptı. Annem bana da işlemişti, hiç yanımdan ayırmazdım ama bir gün kuzenimin annesi ameliyat oluyordu,
o da çok üzgündü avunsun diye ona vermek zorunda kalmıştım. Çok üzülmüştüm ama, o benim için çok özeldi. Hala aklıma gelir ara sıra. Zamanımızda pek oyuncak yoktu ama olsa da ben onu yine en çok severdim eminim. İçim yandı şimdi, efkarlandım :((

sonkez
11-12-2014, 11:59
Sevgili akçabardak, torununuza ve yaptığınız elişlerine bayıldım.Hele o bebek çok güzel olmuş..Yapılışını paylaşabilirmisiniz..Belki yapmak için bir meraklısı çıkar..:pNe dersiniz...

Rabbim uzun ömürler versin..Acılarını göstermesin..

akçabardak
11-12-2014, 12:28
Örgü bebek bana tam bir nostalji yaptı. Annem bana da işlemişti, hiç yanımdan ayırmazdım ama bir gün kuzenimin annesi ameliyat oluyordu,
o da çok üzgündü avunsun diye ona vermek zorunda kalmıştım. Çok üzülmüştüm ama, o benim için çok özeldi. Hala aklıma gelir ara sıra. Zamanımızda pek oyuncak yoktu ama olsa da ben onu yine en çok severdim eminim. İçim yandı şimdi, efkarlandım :((

İstemiyerek hatıralarınızı canlandırark sizi efkarlandırdım Milla :( bilmiyorum anneniz hayatta mı değil mi ama, onların bizim için yaptıklarını bu dünyadan göçüp gittikten sonra daha iyi anlıyoruz, keşke başka bir şey verseydiniz o hatıra elinizde kalsaydı ama o anda insan duygularına yenik düşebiliyor...
sizin yaptığınız hareket o anda yeğeninizin üzüntüsünü azaltıp teselli vermiş olmanız, bence çok hoş bir hareket ama diğer yönden de çok kıymetli bir hatıraymış :)
Dediğiniz gibi zamanımızda şimdiki gibi çeşit çeşit oyuncaklar yoktu, biz onlarla mutlu olurduk.

Milla
11-12-2014, 12:38
Sevgili akçabardak,
İşin aslı ben vermek istememiştim ama annem zorlamıştı vermeye :)) Belki de, kuzenim bizde kalıyordu o dönem, mızırdanmasını istememiştir :)) Annem sağ ama yalvarsam dahi yenisini örecek bir tip değil. Hayatla birlikte hepimiz çok değiştik :((

akçabardak
11-12-2014, 13:10
Sevgili akçabardak, torununuza ve yaptığınız elişlerine bayıldım.Hele o bebek çok güzel olmuş..Yapılışını paylaşabilirmisiniz..Belki yapmak için bir meraklısı çıkar..:pNe dersiniz...

Rabbim uzun ömürler versin..Acılarını göstermesin..

Teşekkür ederim sevgili sonkez, amiin cümlemizin çocuklarına uzun ömürler versin, acılarını göstermesin.
Sizin torununuz dünyaya geldi mi? bebek beklediğinizi biliyorum, çok kıymetlidir şimdi sizin için,
yelekler patikler örülmüş sizin de ellerinize sağlık güle güle giyinsinler hayırlısıyla.

Örgü bebeğin yapılış tariflerini vermemişler, ben kafamda canlandırarak ilmek sayılarını kurdum,
fotoğraflarını koymuşlar.

Önce babeğin patiklerinden örmeye başladım, yukarı doğru devam ettim, kollarını ayrı örüp taktım,
beline geldiğimde bebeğin içini doldurmaya başladım, bu şekilde ilerledim.

Saçları için yarım metre çapında, baş parmağım kalınlığında sararak
çile oluşturudum,
ortadan kesince 1 metre uzunlukta oldu, iplerin tam ortasından bebeğin görüldüğü gibi kafasınınortasından dktim,
sonra yanlardan örükleri örüldü.

529256

Bu linkte çok güzel örgüler çıkıyor zaman zaman, ben FACEBOOK'ta paylaşmıştım, bu bebeği de orada görmüştüm.

https://www.facebook.com/orgu.tv

akçabardak
11-12-2014, 13:12
Sevgili akçabardak,
İşin aslı ben vermek istememiştim ama annem zorlamıştı vermeye :)) Belki de, kuzenim bizde kalıyordu o dönem, mızırdanmasını istememiştir :)) Annem sağ ama yalvarsam dahi yenisini örecek bir tip değil. Hayatla birlikte hepimiz çok değiştik :((

Anladım, sağlık olsun ne diyelim...:)

Milla
11-12-2014, 13:21
Örnek olmadan bu kadar başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim yanınıza :)) Ellerinize,emeğinize sağlık.

akçabardak
11-12-2014, 13:33
Örnek olmadan bu kadar başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim yanınıza :)) Ellerinize,emeğinize sağlık.

İltifatlarınıza teşekkür ediyorum, ah keşke yakın olsak ne iyi olurdu hem de, ben de çok isterdim. Tekrar teşekkür ederim.

sonkez
11-12-2014, 13:44
Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık..Henüz bizim delikanlı teşrif etmediler....Beklemedeyiz....

akçabardak
11-12-2014, 14:32
Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık..Henüz bizim delikanlı teşrif etmediler....Beklemedeyiz....

Sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza almak nasip etsin rabbim.

akçabardak
11-12-2014, 15:10
Gardenyam

Daha önce bu başlıkta görüntülemiş olduğum gardenyamın meyvesi.

http://www.agaclar.net/forum/1322764-post2026.htm

Nihayet tohumları olgunlaştı, çok mutluyum.

529261

529260

Sevgi Durul
12-12-2014, 09:17
Sevgili akçabardak, bu nazlı bitkinin meyvesini ve tohumunu almışsınız ya, bravo size, tebrik ederim. Benimki hâlâ yaşasam mı, ölsem mi düşünüp duruyor.:rolleyes:

Tohumları ektiğinizde gelişimlerini takip etmek isterim.:)

Evlat kuzunuza da maşallah diyorum, hayırlı, ömürlü olsun, güzel günler görsün.:)

Sevgiyle...

akçabardak
12-12-2014, 12:43
Sevgili akçabardak, bu nazlı bitkinin meyvesini ve tohumunu almışsınız ya, bravo size, tebrik ederim. Benimki hâlâ yaşasam mı, ölsem mi düşünüp duruyor.:rolleyes:

Tohumları ektiğinizde gelişimlerini takip etmek isterim.:)

Evlat kuzunuza da maşallah diyorum, hayırlı, ömürlü olsun, güzel günler görsün.:)

Sevgiyle...

Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum tebrikleriniz için, aslında benim bitkimde de yolunda gitmeyen durumlar var, yaprakları sararıyor demir eksikliğine karşı önlem aldım ama yine de memnun değilim, çok sulamadan da yaprak sararmaları olabilirmiş, şu sıralar suyu biraz azalttım, yeni gelen yapraklar biraz düzelir gibi oldu :confused:

Tohumlarını ektiğimde gelişmelerini hem burada hem de kendi başlığında paylaşırım. Tohum yapmasına ben de çok şaşırmıştım, tesadüf eseri mi desem, yoksa istemiyerek yaptığım bir hareketten mi oldu bilemedim.

Evlat kuzum için güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için canı gönülden teşekkür ediyorum, cümlemizin kuzularının hayırlı, ömürlü, güzel günleri olsun dilerim. Sevgiler saygılar

loveforlife
12-12-2014, 13:58
Sevgili Akçabardak,
Dünya tatlısı torununa da onun için ördüğün bebeğe de bayıldım. Emeklerine sağlık. Sen bu örgü işinde epey profesyonelsin sanırım. Örgü sitelerinde çok güzel modeller oluyor. Böyle sağlıklı oyuncaklar üretmeye devam et bence... ;)

hira
12-12-2014, 14:22
Örnek olmadan bu kadar
başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el
becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte
fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz.
Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim
yanınıza :)) Ellerinize,emeğinize sağlık.

Dimi ama Milla ablacım, o kadar güzel o kadar güzel anlatıyorki yemin ederim okuduğum o an orda olmayı çok arzu ediyorum :)

Akçabardak, ablacım torunun çok tatlı Allah nazardan saklasın, elişlerin ayrı bi güzel. Ellerine sağlık.

Milla
12-12-2014, 15:12
Sevgili hira,
Biraraya gelip sayın akçabardağa baskın mı yapsak ne yapsak. Çok cezbedici, sakin, huzurlu tablolar çiziyor anlatımlarıyla. İnsan gerçekten o an orada olmayı istiyor değil mi?

akçabardak
12-12-2014, 16:26
Sevgili Akçabardak,
Dünya tatlısı torununa da onun için ördüğün bebeğe de bayıldım. Emeklerine sağlık. Sen bu örgü işinde epey profesyonelsin sanırım. Örgü sitelerinde çok güzel modeller oluyor. Böyle sağlıklı oyuncaklar üretmeye devam et bence... ;)

Sevgili loveforlife torunum ve torunuma örmüş olduğum bebeği beğenmeniz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim.

Örgü işine gelince evet biraz biraz beceriyorum galiba o da sanırım terzi olmamdan kaynaklanıyor.

Örgü sitelerini ben de çok takip ediyorum evet çok güzel modeller veriyorlar, hoşuma gidenleri dosyalarıma ekliyorum, şimdiye kadar ördüklerimi paylaşmak hiç aklıma gelmemişti, ilk defa bu örgü bebeği paylaştım :)

Ben en iyisi bir konu başlığı açayım bundan sonra yaptıklarımı orada paylaşayım.

Tekrar çok teşekkür ediyorum sevgili loveforlife, üretim için yapabilirmiyim bilemiyorum ama yine de aklımda dursun. Sevgiler

akçabardak
12-12-2014, 16:42
Dimi ama Milla ablacım, o kadar güzel o kadar güzel anlatıyorki yemin ederim okuduğum o an orda olmayı çok arzu ediyorum :)

Akçabardak, ablacım torunun çok tatlı Allah nazardan saklasın, elişlerin ayrı bi güzel. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim canım, torunum çok tatlı ama ben onu sık sık göremiyorum o Ankara'da ben Ayvalık'a :( tam sevilecek zamanında ayrı düştük.
Elişlerimi beğenmene sevindim.

akçabardak
12-12-2014, 16:47
Sevgili hira,
Biraraya gelip sayın akçabardağa baskın mı yapsak ne yapsak. Çok cezbedici, sakin, huzurlu tablolar çiziyor anlatımlarıyla. İnsan gerçekten o an orada olmayı istiyor değil mi?

Her zaman beklerim, baskın bence de iyi olur sevinirim.

akçabardak
27-12-2014, 20:29
Sümbülteberim geç te olsa çiçeğini açmayı başardı :)
güzelliği ile, kokusu ile beni mest etti açıkçası.
Harika bir çiçekmiş, iyi ki edinmişim çok mutluyum.

530764

530765

530766

530767

akçabardak
27-12-2014, 21:14
Aileye yeni katılanlar

İki hafta önce eşimle birlikte bir Ankara yapalım dedik ve 10 günlüğüne torunlarımızın ziyaretine gittik,
bol bol hasret giderdik, bu arada en küçük torunumun doğum gününü de kutladık.
Büyük şehirlerde yaşanacak gibi değil, 10 gün kaldıktan sonra geri döndük,
dönmesine döndük ama eşim de ben de büyükşehirin griplerine yakalanarak hasta olup ta geldik,
kısacası bize yaramadı Ankara'nın havası.
Gelirken de yanımda yeni bitkiler getirdim.

Getirdiklerimden ilk olarak paylaşmak istediğim Kalp Kalbe karşı çiçeği.

530770

530771

530772

530773

hira
27-12-2014, 22:10
Çok güzeller, adları ne acaba akçabardak ablacım.

akçabardak
27-12-2014, 22:33
Çok güzeller, adları ne acaba akçabardak ablacım.

Sanırım torunlarımın adlarını soruyorsun, en büyüğü Göktay, onun kardeşi Altay.
Oğlumdan olan kız torunum Ceylina daha yeni 2 yaşını bitirdi cimcimem hira ablası :)

hira
28-12-2014, 11:28
Allah bağışlasın ablam benim. Kendileri gibi adları da güzel ;)

akçabardak
30-12-2014, 14:13
Japon gülüm

Japon gülüm yeni tomurcuklar verip açmaya devam ediyor
Ankara'ya giderken içeriye almıştım, döndüğümde çiçeğiyle karşıladı.
Mutfak penceresinin önünde yerini almış durumda şu an kendileri ;)
531020

531021

531022

Bu da yeni edinmiş olduğum kırmızı j. gülüm (katmersiz)
531023

akçabardak
30-12-2014, 14:23
Ankara'ya gidilir de Sıklamen almadan dönülür mü?
Dönülmez tabii, ben de öyle yaptım ve son şansımı denemek istedim.
Umarım bunları yaşatabilirim, bu sefer içeriye hiç sokmayıp dışarıda
salon penceresinin önüne aldım.

Koca Bauhaus'ta bir tek beyaz olanından yoktu :(

531024

531025

531026

akçabardak
30-12-2014, 14:47
Seneler sonra kar.

Şu anda Ayvalık'ta lapa lapa kar yağıyor,
çok özlemiştim kar yağarken görmeyi
görüntülemeye çalıştım ama bu kadar görüntüleyebildim
koyu renklerde çizgiler şeklinde yansıdı objektife.

531027

akçabardak
30-12-2014, 15:06
Karlar altında kalalarım

Alışılmamış bir vaka
Kış gelmesine rağmen kala çiçeklerim çiçek açıyorlar,
şu anda 3-4 tane açmak üzere tomurcuğumuz var,
Bakar mısınız yapraklarının üzerine kar yağıyor ve çiçeği,
umarım dondurucu olmaz.

531028

531029

akçabardak
30-12-2014, 15:18
Limon ağacım da kardan nasibini alıyor, umarım üşümez.

531032

münevver48
30-12-2014, 18:49
sevgili akçabardak, yeni misafirlerin hayırlı olsun hepsi birbirinden güzel sıklemenleri bende çok beğeniyorum. kalp kalbe karşı da ayrıca çok güzel ve dekoratif. benimde gala da tomurcuk var galiba mevsimleri şaşırmışlar. seninkinin kar yapraklarına yağınca aklı başına gelmiştir.inşallah kardan zarar görmezler.limonlarını toplasaydın içleri zarar görmüş olabilir.yinede toplayıp suyunu sıkarak küçük pet şişeye koyup buzdolabının dondurucu bölümünde saklayabilirsin.sevgiler..

aleydi
30-12-2014, 21:03
sevgili akçabardak kar yağarken bile bahçeniz yemyeşil . kalalarınız çok güzel çiçek açmış . bu mevsimde bu güzellikleri görmek beni çok mutlu etti . Bizde diz boyu kar var , bu mevsimde bahçede hiç çiçek kalmıyor .Bende sıklamen ve kalanchoe aldım .Çiçek aşkımız bahçeden eve taşındı . sıklamenleriniz renkleri çok güzel ,bende kırmızısını bulamamıştım ,İnşallah gelişimleri iyi olur .