PDA

View Full Version : akçabardak / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16

akçabardak
31-12-2014, 09:57
sevgili akçabardak, yeni misafirlerin hayırlı olsun hepsi birbirinden güzel sıklemenleri bende çok beğeniyorum. kalp kalbe karşı da ayrıca çok güzel ve dekoratif. benimde gala da tomurcuk var galiba mevsimleri şaşırmışlar. seninkinin kar yapraklarına yağınca aklı başına gelmiştir.inşallah kardan zarar görmezler.limonlarını toplasaydın içleri zarar görmüş olabilir.yinede toplayıp suyunu sıkarak küçük pet şişeye koyup buzdolabının dondurucu bölümünde saklayabilirsin.sevgiler..

Sevgili münevver48 çok teşekkür ederim, nerede yeni bir çiçek görsek hemen alıyoruz ne olacak bu halimiz bizim bilemedim.
Kalalara ben de şaşırdım bu sene gerçekten mevsimleri şaşırdılar sanki. Sabah kalktığımda kardan etkilenip etkilenmediğine baktım maşallah sapasağlam duruyorlar, zaten bizim buralara fazla kar yağmaz, bir iki saat öylesine sulu sulu atıştırdı geçti gitti.
Limonları şimdiye kadar hiç bir sene toplamadık münevverciğim, özellikle üzerinde bırakıyoruz görselliği çok hoşumuza gidiyor ve dalından koparmak
çok zevkli oluyor, taze taze tüketiyoruz.

akçabardak
31-12-2014, 10:28
sevgili akçabardak kar yağarken bile bahçeniz yemyeşil . kalalarınız çok güzel çiçek açmış . bu mevsimde bu güzellikleri görmek beni çok mutlu etti . Bizde diz boyu kar var , bu mevsimde bahçede hiç çiçek kalmıyor .Bende sıklamen ve kalanchoe aldım .Çiçek aşkımız bahçeden eve taşındı . sıklamenleriniz renkleri çok güzel ,bende kırmızısını bulamamıştım ,İnşallah gelişimleri iyi olur .

Sevgili aleydi bir iki senedir bu mevsimde bahçemde kalan tek yeşil bitkilerim kalalar, çiçek açmaları beni de çok mutlu ettiler ve çiçekleri yazın ki gibi 3-4 günde solmuyorlar, takip ediyorum 13 Aralık'tan bu yana çiçek sapa sağlam mum gibi maşallah ve yeni gelen tomurcuklar var, onların dışında hepsi öldüler ama bazı bitkilerin dökülen tohumları çimlenmişler, soğuklara aldırmadan kışı rahatlıkla çıkarıp baharın erken günlerinde canlı kanlı boylarını gösteriyorlar.
Keşke bizim buralara da kar yağsa diyorum bazen hiç değilse biraz havada ki mikrobu kırar hem de faydalı, bereketli olurdu.
Sevgili aleydi yeni almış olduğunz sıklemen ve kalanchoelerinizi güle güle sağlıkla büyütün. Ben de heves edip alıyorum ama bakalım bu yeni aldıklarımın gelişmeleri nasıl olacak hep birlikte göreceğiz inşallah.

münevver48
01-01-2015, 11:59
Sevgili münevver48 çok teşekkür ederim, nerede yeni bir çiçek görsek hemen alıyoruz ne olacak bu halimiz bizim bilemedim.
Kalalara ben de şaşırdım bu sene gerçekten mevsimleri şaşırdılar sanki. Sabah kalktığımda kardan etkilenip etkilenmediğine baktım maşallah sapasağlam duruyorlar, zaten bizim buralara fazla kar yağmaz, bir iki saat öylesine sulu sulu atıştırdı geçti gitti.
Limonları şimdiye kadar hiç bir sene toplamadık münevverciğim, özellikle üzerinde bırakıyoruz görselliği çok hoşumuza gidiyor ve dalından koparmak
çok zevkli oluyor, taze taze tüketiyoruz.

sevgili akçabardak, bende öyleyim inanırmısın gözüm çiçekten başka bir şey görmüyor.dün akşam eşimle alışveriş yapalım dedik,vatandaş yemek derdinde ben kaktüs derdinde eşim kasada beni bekliyor. gözü benim üzerimde elimde iki kaktüsle geldim. sesini çıkartamıyor, küçük bir tebessümle bunları da aldım dedim. üzerine birde koleksiyonumun yeni üyeleri diye tanıştırıyorum.eşim yanımda olmasaydı daha çiçek alırdım çok güzel aşılı güller gelmiş.renklerine bayıldım.aklım güllerde kaldı. hava iki gündür şiddetli yağmur yağıyor.öyle evden çıkılacak bir hava değil.yoksa şimdi çoktan soluğu tansaş da almıştım.bizim bu çiçek sevgisi bitmez canım.yeni yılın kutlu olsun.sevgilerimle:)

akçabardak
02-01-2015, 12:27
Lavatera Trimestris-Pamuk çiçeği

http://www.agaclar.net/forum/1327405-post1626.htm

24 Ekim 2014 günü Etkinlikte tohumlarını paylaşmak için bu bitkinin
tohumlarını toplarken bir tane dal kopartmış suya koymuştum.

O günden bu yana halen suda ve soğuklara aldırmadan dışarıda masamın üzerinde sürekli
çiçek açmaya devam eden bu bitkiye hayran oldum, bazı solan çiçeklerinden tohum bile oluşuyor.

531305

akçabardak
02-01-2015, 12:49
Bizim bu çiçek sevgisi bitmez canım.yeni yılın kutlu olsun.sevgilerimle:)

Çok haklısın sevgili münevver48 bitmez bu çiçek sevgimiz.

Çok teşekkür ederim canım senin de yeni yılın kutlu, her şey gönlünce olsun.
Seviler selamlar.

akçabardak
02-01-2015, 13:14
Kardelenlerimin son durumu.

Çiçeklerimiz yavaş yavaş görünmeye başladı.
531311

akçabardak
02-01-2015, 13:45
Kızımın hoyaları, tam 65 tür hoya

Kızımın ziyaretine gittiğimde görünce çok şaşırdım
dayanamadım onları da fotoğrafladım
hangi ara edinmiş, nereden bulmuş bu kadar türlerinden
öyle tek tek baktım durdum hepsine şaşkın şaşkın.

531314

531315

Bu da kohleriası, benim hiç bir zaman büyütemediğim,
531313

efeege
02-01-2015, 19:44
Sn Akçabardak. kohleranın olduğu pencere güneş alıyormu.
maşşallah güzel gelişmiş.

akçabardak
02-01-2015, 22:27
Sn Akçabardak. kohleranın olduğu pencere güneş alıyormu.
maşşallah güzel gelişmiş.

Sevgili efeege kızımın kohleriası evlerini taşımadan önce güneş alıyordu, bir buçuk ay önce evlerini taşıdılar şu anda bulunduğu yerde pek güneş almıyor
ama çok aydınlık, kuzey cephe olduğu için yazın da pek fazla güneşi göremiyecek sanırım, ben de merak ediyorum bundan sonra ki durumunu.
Bozulursa ben de üzülürüm çünkü bu değişik bir tür kırmızı üzerinde beyaz benekleri var.

günebakan
03-01-2015, 12:06
Sevgili akçabardak kızınızın hoya köşesi çok güzel görünüyor gerçekten güle güle büyütsün:)

akçabardak
03-01-2015, 18:41
Sevgili akçabardak kızınızın hoya köşesi çok güzel görünüyor gerçekten güle güle büyütsün:)

Teşekkür ederim sevgili günebakan, siz bir de çiçek açmış olanları görseniz değişik değişik, çiçekleri misler gibi kokularını etrafa yayıyorlar.

günebakan
03-01-2015, 20:29
Birgün onlarıda fotoğraflayın da kokusunu görmesekte güzelliğini görürüz:)

YeniGine
03-01-2015, 23:39
Sevgili akçabardak'ım öncelikle kardelenlerine, sonra da kızının (Sanırım gülenmelek) hoyalarına maşallah maşallah...
Daha sonra daa pamuk çiçeğinin tohumu var mıdır elinde?.. :o

samur
03-01-2015, 23:47
Ayyyyyy hoya köşesine bayıldım, 65 tür deyince gözlerim pörtledi, hay masaallah, inşaallah çiçeklerini de paylaşırsınız, bizleri şenlendirirsiniz.

akçabardak
04-01-2015, 08:58
Sevgili akçabardak'ım öncelikle kardelenlerine, sonra da kızının (Sanırım gülenmelek) hoyalarına maşallah maşallah...
Daha sonra daa pamuk çiçeğinin tohumu var mıdır elinde?.. :o

Evet YeniGinem kızım gülenmelek oluyor kendileri, şimdi de hoya meraklısı olmuş çıkmış. Üşenmeden yurt dışından bile getirtmiş.
Kardelenlerimden sıkça bahsediyordum bahçemde bir türlü olmuyor diye, geçen sene tekrar edindim ama saksıda bıraktım, çok şükür ki bu sene çıktılar.

Pamuk çiçeğine gelinceee sevgili YeniGinem çok geç kaldın malesef, elimde ne kadar tohum varsa hepsini Tohum Takas Etkinliğinde paylaştım 8-10 tohum kendime bıraktım sadece, ömrümüz var ise seneye kısmetse :(

akçabardak
04-01-2015, 09:09
Ayyyyyy hoya köşesine bayıldım, 65 tür deyince gözlerim pörtledi, hay masaallah, inşaallah çiçeklerini de paylaşırsınız, bizleri şenlendirirsiniz.

Sevgili samur öncelikle sayfama hoş geldiniz diyerek teşekkür ederim. Kızımın hoya koleksiyonu, görünce ben de şaşırdım, şaşırdım diyorum çünkü kızım Ankara'da ben Balıkesir Ayvalık'tayım çok sık görüşemiyoruz, o yüzden çiçeklerini ben göremiyorum.Aralık ayında gittiğimizde görüp fotoğrafladım.

sonkez
04-01-2015, 20:46
Sevgili akçabardak kızımızda size çekmiş oda güzellikler yaratmış...Ben o köşeye bayıldım....Çiceklendiğinide görürüz inşallah..

akçabardak
04-01-2015, 22:58
Sevgili akçabardak kızımızda size çekmiş oda güzellikler yaratmış...Ben o köşeye bayıldım....Çiceklendiğinide görürüz inşallah..

Sağolasın sevgili sonkez, bana benzemesi de hoşuma gidiyor hani, eee ne demişler armut dalından uzağa düşmezmiş misali, halbuki önceleri çiçekleri hiç sevmezdi, şimdi ise beni geçti bana akıl verir oldu... benden daha iyi bakıyor bitkilerine.

samur
04-01-2015, 23:25
Ayyyy ben de annemi gectim lisedeyken soylenirdim " bir cicekten bir saksi olur,ne diye cogaltiyosun bunlari evde sinek oluyo diye" buyuk konusmusum,evdeki saksi sayisi 100 u gecmistir herhalde😁

akçabardak
05-01-2015, 08:59
Ayyyy ben de annemi gectim lisedeyken soylenirdim " bir cicekten bir saksi olur,ne diye cogaltiyosun bunlari evde sinek oluyo diye" buyuk konusmusum,evdeki saksi sayisi 100 u gecmistir herhalde😁

Demek ki neymiş gülme komşuna gelir başına :D sevgili samur. Eninde sonunda çocuklar da anne ve babadan bir şeyler kapıyor. Benim kızım da çok genç yaşlarda bana ne uğraşıp duruyorsun bunlarla çiçek te neymiş derdi
ama, ayrıca çok ta sıkılgandır, bir şeyden hemen sıkılıverir. Yolunda gitmeyen bir çiçek var ise eğer bu neden gelişmiyor deyip hemen bana al bunu ne yapıyorsan yap der bana postalar. Bende iyileştiğini görünce bu sefer ver çiçeğimi diye geri ister.

akçabardak
07-01-2015, 21:17
Merak edenler için, kızımın hoya köşesinden bir kaç kare:

Kızımın açmış olan hoyalarından
Bir kaç tanesi.

Hoya Eskimo
531813

Hoya Albiflora
531814

Hoya Calycina Stargaze
531815
Şimdilik açanlar bunlar

günebakan
08-01-2015, 12:42
Off,off harika görünüyorlar sevgili akçabardak teşekkürler:)

Aysel Yavuz
08-01-2015, 12:57
Ayy bende bayıldım :)

akçabardak
08-01-2015, 20:34
Plestranthus Ciliatus

Bu bitkimi uzun zamandan beri hiç görüntülememişim.
Yaz boyunca dışarıdaydı, yaprakları çok lezzetli olsa gerek
ne yaptıysam bir çeşit tırtıldan kurtaramadım, dolayısıyla
çiçeğini de göremedim, çiçeğimi kazık şekline getirdler,
oysa çok güzel gelişiyordu.

Böyleyken
http://www.agaclar.net/forum/1255459-post889.htm

Bitkimi budamak zorunda kaldım,
budadıklarımı atmaya kıyamadım aynı saksının
kenarlarına budamış olduğum çelikleri diktim.

Bu hale geldi :(
531933

531934
Bu bitki hakkında biraz araştırma yaptım, pek fazla açıklamalar bulamadım,
türkçe kaynak hiç bulamadım, yabancı kaynaklardan dilimin döndüğünce biraz bilgi bulabildim.

PLectranthus ciliatus
Vahşi Adaçayı

Açık mor-pembe ve beyaz çiçekleri olan bir bitkidir, dallar morumsu bir görünüm vererek, mor kıllarla kaplıdır.

Kısa sert tüyler ve renksiz bezleri ile kaplıdır geniş oval eliptik yaprakları vardır, çiçekleri genellikle tabanına yakın yan dallar bir çift salkım şeklinde bulunmaktadır. Çiçekler açık mor-pembe, beyaz, sapsızdır.Çiçeklenme zamanı ağırlıklı olarak orta-Şubat ve Haziran ayları arasındadır, gölgeli ortamları tercih eder.

Plectranthus plektron Yunanca bir kelimeden geliyor, mahmuz ve Anthos anlamı, çiçek anlamına gelir.

Plectranthus türleri böcek-tozlaşma ve çoğu bal arıları, kelebekler, yabanarılarını ve sinekleri üzerine çekmektedir

akçabardak
15-01-2015, 23:46
Soğuktan, dondan etkilenen sukulentlerim ve diğer bitkilerim (http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/19030-2.htm#post1348319)

akçabardak
16-01-2015, 01:37
Biraz morallerimiz yerine gelsin
Bunlarla yetinelim.

Sümbüllerim tomurcuklarını gösterdiler
533042

İlk Kardelenlerim(Akçabardaklarım) açmaya başladı :)
533043

asmalıtepe
16-01-2015, 10:52
Üzülme sevgili Akçabardak, inanın hepsi tekrar canlanacaklar..muhakkak canlı kalan damarları vardır. Umutlarınıza sahip çıkınız. Çıkmadık her can'da umut vardır.

akçabardak
16-01-2015, 11:48
Üzülme sevgili Akçabardak, inanın hepsi tekrar canlanacaklar..muhakkak canlı kalan damarları vardır. Umutlarınıza sahip çıkınız. Çıkmadık her can'da umut vardır.

Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, üzülmemeye çalışıyorum ama onları öyle gördükçe içim sızlıyor, muhakkak çıkmadık can'da umut vardır şüphesiz. Mutlaka umutlarımız yeniden yeşerecektir eminim. Yüce rabbim bizlere can sağlığı versin başka kederler vermesin dilerim. Bu arada size de geçmiş olsun akrabanız rahatsızlanmış. Allah şifalar versin en kısa zamanda iyileşip eski sağlığına kavuşmasını dilerim. Sağlıcakla sevgiyle kalın.

asmalıtepe
16-01-2015, 12:38
İşte ben de bunu demiştim: Allahım her hüznün arkasına bir aydınlık mutlaka verir.

Teşekkür ederim hastamız da iyileşecek Allah'ın izniyle. Biraz daha kritik durumu atlatmış çok şükür.

akçabardak
16-01-2015, 17:20
İşte ben de bunu demiştim: Allahım her hüznün arkasına bir aydınlık mutlaka verir.

Teşekkür ederim hastamız da iyileşecek Allah'ın izniyle. Biraz daha kritik durumu atlatmış çok şükür.

Sizlerden gelen moral takviyeleriyle birlikte kendimi daha iyi hissediyorum, olmuşla olacağa çare yokmuş sevgili asmalıtepe, sağolun var olun, sevgiyle kalın.
Hastanıza tekrar çok geçmiş olsun.

aleydi
16-01-2015, 21:02
Sevgili akçabardak , sümbülleriniz maşallah büyümüşler .akçabardaklar çok güzeller . İlk defa bu yıl sümbülleri söktüm .Daha önce hep bahçede kalıyordu .Şimdi yeniden bahçeye dikmek istiyorum ama , bahçe kar altında .Geçen hafta aldığım lale soğanları içinde satıcı ekim zamanı demişti . Baharda ekersem geç mi kalırım .

salihcan
16-01-2015, 21:29
Sn Akçabardak sümbülleriniz ve kardelenlerinizi çok beğendim.Ama Hoyalara bayıldım maşallah :)

sonkez
17-01-2015, 12:54
Bu hoyanın yaprağı bile yeter..İnşallah birgün bizim taraflarada yolu düşer..

akçabardak
17-01-2015, 15:30
Sevgili akçabardak , sümbülleriniz maşallah büyümüşler .akçabardaklar çok güzeller . İlk defa bu yıl sümbülleri söktüm .Daha önce hep bahçede kalıyordu .Şimdi yeniden bahçeye dikmek istiyorum ama , bahçe kar altında .Geçen hafta aldığım lale soğanları içinde satıcı ekim zamanı demişti . Baharda ekersem geç mi kalırım .

Teşekkür ederim sevgili aleydi, sümbüllerim baharı karşılamak için yavaş yavaş büyüyorlar, şimdilik çıkanlar bunlar daha çıkmayanlar var hava şartlarına göre biraz ağırdan alıyorlar.
Akçabardaklarım bile ağırdan gidiyorlar, diğer senelerde daha erken açarlardı. Olsun açsınlar bizleri memnun etsinler de bize o yeter.

Sevgili aleydi bahçeniz eğer müsaitse lale ve sümbül soğanlarınızı bahçenize dikmenizi tavsiye ederim, daha güzel gelişim gösteriyorlar, soğanlarını dikim için Ekim, Kasım ve Aralık en uygun zamandır.

Sizin kiler birazcık geç kalmışlar ama olsun siz yine de bir şekilde en kısa zamanda toprakla buluşturun ki faaliyete geçsinler, geçici olarak saksılara dikebilirsiniz. Size kolay gelsin, lale ve sümbüllerinizin bol bol çiçeklenmiş hallerini görmenizi dilerim. Sevgiler.

akçabardak
17-01-2015, 15:35
Sn Akçabardak sümbülleriniz ve kardelenlerinizi çok beğendim.Ama Hoyalara bayıldım maşallah :)

Teşekkür ederim Sn. salihcan, daha iyileri sizlerin olsun inşallah. Kardelenler en sevdiğim çiçeklerden dir :)

salihcan
17-01-2015, 22:05
Teşekkür ederim Sn. salihcan, daha iyileri sizlerin olsun inşallah. Kardelenler en sevdiğim çiçeklerden dir :)

Kullanıcı adınızdan belli oluyor :)

ngr33
24-01-2015, 19:30
ablacımmmm merhaba nasılsın
bahçen bitkilerin görmeyeli daha da mı mükemmel olmuş ne maşallah

geçen yazımı sana Allah razı olsun demekle geçirdim desem yalan olmaz hani bana gönderdiğin petunyalar vardı ya evimizin neşesi Siirt'teki renklerimiz oldular. Sadece petunyaları yaşatabildim buranın sıcağına bir tek onlar dayandı sonra onlarda öldü ama baya idare etti beni :)

anladım ki bu memlekette çiçek bakmak zor hatta imkansız kısa bir süre ara verdim çiçek bakmıyorum artık o yüzden siteyede ara verdim. Ama arada bir yokluyorum tabi eskisi gibi vakit geçiririsem biliyorum krizim tutacak e yetişmiyorda burda bir şey üzüldüğümle kalıyorum bu sebep çiçeklerede siteyede kısa bir mola diyorum

ama az kaldı burdan döndüğümde kocamaaan bir bahçem ya da balkonum olacak yemyeşil rengarenk inanıyorum :)

sizi seviyorum iyi kalpli ablacım :)

akçabardak
25-01-2015, 13:32
ablacımmmm merhaba nasılsın
bahçen bitkilerin görmeyeli daha da mı mükemmel olmuş ne maşallah

geçen yazımı sana Allah razı olsun demekle geçirdim desem yalan olmaz hani bana gönderdiğin petunyalar vardı ya evimizin neşesi Siirt'teki renklerimiz oldular. Sadece petunyaları yaşatabildim buranın sıcağına bir tek onlar dayandı sonra onlarda öldü ama baya idare etti beni :)

anladım ki bu memlekette çiçek bakmak zor hatta imkansız kısa bir süre ara verdim çiçek bakmıyorum artık o yüzden siteyede ara verdim. Ama arada bir yokluyorum tabi eskisi gibi vakit geçiririsem biliyorum krizim tutacak e yetişmiyorda burda bir şey üzüldüğümle kalıyorum bu sebep çiçeklerede siteyede kısa bir mola diyorum

ama az kaldı burdan döndüğümde kocamaaan bir bahçem ya da balkonum olacak yemyeşil rengarenk inanıyorum :)

sizi seviyorum iyi kalpli ablacım :)

Merhaba canım özlettin kendini, seni buralarda tekrar görmek ne güzel iyi ki geldin hoş geldin sevgili ngr33.

Uzun zamandan bu yana sesin soluğun çıkmayınca her halde tayinleri çıktı ondan olsa gerek diye dşünmüştüm.

Senden de allah razı olsun, en azından petunyaların sizi mutlu ettiğine sevindim, demek ki diğerleri o memleketin aşırı sıcaklarına dayanamadılar, sağlık olsun hiç değilse denemiş oldun.

Senin o meşhur bitki krizlerin var ya beni öldürüyor, allahtan petunyalar yaşamış ta seni krizden kurtarmışlar :D sağlık olsun sen üzülme tekrar edinirsin, forumda böyle güzel dostların olduğu müddetçe en güzel bir şekilde gidenlerin yerine yenileri gelir hiç merak etme.

İnşallah en kısa zamanda hayallerindeki bahçe ve balkonun gerçekleşir ve rengarenk bitkilerine kavuşursun, inancını yitirme sakın o zaman gör bak neler neler olur o bahçede kim bilir, ama sen yine de bizleri ihmal etme arada sırada bahçemize bekleriz, seni ağırlamaktan memnuniyet duyarız.

Kendine iyi bak Aman sakın krize mrize girme bak olur mu Ben de seni seviyorum ablan sana kurban olsun, sağlıcakla kal öpüyorum.

sumeyra47
25-01-2015, 17:31
Hoyalar çok güzeller bayıldım.. Kızınız ne güzel açtırmış hoyaları maşallah.

akçabardak
25-01-2015, 18:50
Hoyalar çok güzeller bayıldım.. Kızınız ne güzel açtırmış hoyaları maşallah.

Teşekkür ederim sevgili sumeyra47, kızım şimdi de gönlünü hoyalara kaptırmış durumda.

sumeyra47
25-01-2015, 21:18
Hoyalar güzelde açtırması zor diye hiç edinmek istemiyorum. Çeşit çok olunca her birinden olsun istiyor insan. Maşallah nasıl bir bakım yapmışta böyle açtırmış hoyalarını doğrusu merak ettim.

münevver48
26-01-2015, 08:50
sevgili akçabardak,''boynuz kulağı geçmiş'' bende kızınızın hoyalarına hayran kaldım. maşallah çok güzeller.ellerine sağlık. ikinizede sevgiler.

akçabardak
27-01-2015, 23:30
Hoyalar güzelde açtırması zor diye hiç edinmek istemiyorum. Çeşit çok olunca her birinden olsun istiyor insan. Maşallah nasıl bir bakım yapmışta böyle açtırmış hoyalarını doğrusu merak ettim.

Sevgili sumeyra47 çok haklısınız dediğiniz gibi bir tane edindik mi diğer türlerinden de olsun istiyoruz, ben de o yüzden hiç bulaşmıyorum zaten.
Bakımına gelince hiç bir fikrim yok ama gördüğüm kadarıyla topraksız ve besinle yetiştiriyor, bazen kızıma takılıyorum bunlar bu taşların içinde nasıl olur nereden beslenecek diye.

akçabardak
27-01-2015, 23:40
sevgili akçabardak,''boynuz kulağı geçmiş'' bende kızınızın hoyalarına hayran kaldım. maşallah çok güzeller.ellerine sağlık. ikinizede sevgiler.

Sevgili münevver48 evet boynuz kulağı geçmiş, ne diyeyim armut dalından uzak düşmezmiş derler ya o misal işte.
Beğendiğine sevindim çok teşekkür ederim sağ olasın. Sevgilerimle

telato
09-02-2015, 23:32
Sayın Akçabardak bugün sayfanızı birkez daha baştan sona okuma fırsatı buldum, özellikle turunçgillere bayıldım bayıldım, hatta limona...
Bizim evde çok limon tüketilir, bu yüzden benimde limon ağacı yetiştirmek için ayrı bir hevesim var, bahçemde bir limon ağacım olsada ordan kopartıp kopartıp kulansam diye...
Hem ağaç türünden hemde bodur türünden aldımda üstelik, ama limon vermesi konusunda hep sorunlar yaşadım, muhakkak bir yerde hata yapıyorum,
bu konuda sizden birşey öğrenebileceğim düşüncesindeyim, soğanlı çiçeklerinizde gözümden kaçmış değil hepsini tek tek inceledim, benimde
kardelene ayrı bir düşkünlüğüm var, bol çiçekli günler...

akçabardak
10-02-2015, 12:03
Sayın Akçabardak bugün sayfanızı birkez daha baştan sona okuma fırsatı buldum, özellikle turunçgillere bayıldım bayıldım, hatta limona...
Bizim evde çok limon tüketilir, bu yüzden benimde limon ağacı yetiştirmek için ayrı bir hevesim var, bahçemde bir limon ağacım olsada ordan kopartıp kopartıp kulansam diye...
Hem ağaç türünden hemde bodur türünden aldımda üstelik, ama limon vermesi konusunda hep sorunlar yaşadım, muhakkak bir yerde hata yapıyorum,
bu konuda sizden birşey öğrenebileceğim düşüncesindeyim, soğanlı çiçeklerinizde gözümden kaçmış değil hepsini tek tek inceledim, benimde
kardelene ayrı bir düşkünlüğüm var, bol çiçekli günler...

Sayın telato öncelikle sayfama hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Evet turunçgiller gerçekten de çok harikalar, özellikle dalından koparılması çok zevkli oluyor, bizden önceki ev sahibi elleriyle dikmiş evi biz satın alınca hazıra konmuş gibi olduk, iyi ki dikmişler diyorum ve her zaman o fidanları dikenlere dua ediyorum.

Limona gelince maalesef bu son soğuklarda donma tehlikesi yaşadı, üstelik limonları da ağacın üzerinde ve bütün meyveleri ve yaprakları dondu ve patır patır döküldüler. Şimdi tek ümidimiz ağacın tamamen donmamış olması inşallah kendini kurtarır diye düşünüyoruz, çünkü limonu biz de çok tüketiyoruz ve taze taze dalından koparmak çok hoşumuza gidiyor.
Limon fidanını seçerken bulunduğunuz iklime göre (soğua dayanıklığı açısından) seçilmesi gerektiğini duymuştum burada ki fidancılardan ve Bereket TV. de her cumartesi 11'de yayınlanan programda (Sn. Hasan Altan)

Sayın telato bundan 7-8 yıl önce limonumuz bir kez daha donma tehlikesi geçirmişti ve ben bir defa olmak üzere sıvı organik gübresi verdim ve çok güzel sonuç aldım, limon kendini çok güzel toparladı pırıl pırıl yapraklar, meyve tutumu ve çok güzel sürgünler vermişti. Bu sene don tehlikesinden sonra tekrar bu gübreden uygulama yapmayı düşünüyorum en kısa zamanda.

Bu gübre çiçekler hariç bütün sebze ve fidanlarda kullanılabilir ama ben sadece birer defa olmak üzere Limon, Zeytin ve Şeftali fidanlarında uyguladım, üçünde de güzel sonuç aldım.

Gübrenin adını vermekte bir sakınca varmıdır bilemiyorum.

Süper Biofer | Bor Power | MN Power | FE Power | Diğer | bitki verimi, Süper Biofer , Biofer , sıvı organik gübre biofer , sıvı organik , domates sıvı gübresi , biber sıvı gübresi , patlıcan sıvı gübresi , en iyi sıvı organik gübre , en iyi organik g (http://www.superbiofer.com.tr/index.php?goto=main)

Kardelen en sevdiğim çiçektir, diğer soğanlıları da severim hiç birisini ayırt edemem.

Yağmurcan
10-02-2015, 21:15
Sayin Akçabardak, acaba kullandığınız gübrenin adını verebilir misiniz?

akçabardak
10-02-2015, 23:17
Sayin Akçabardak, acaba kullandığınız gübrenin adını verebilir misiniz?

Sevgili Yağmurcan öncelikle hoş geldiniz diyeyim.

Kullanmış olduğum gübreSüper Biofer, 3 lü set yukarıda linkini vermiştim, o linkten inceleyebilirsiniz. Sevgiler

akçabardak
11-02-2015, 21:40
Kardelenlerrr

Şöööyle bir kardelen tarlamın olmasını çok isterdim :dilli: :D

Ne kadar güzeller değil mi arkadaşlar? bayıldım bu fotoğrafa ;)

Netten alıntı:
536652

münevver48
12-02-2015, 07:51
Kardelenlerrr

Şöööyle bir kardelen tarlamın olmasını çok isterdim :dilli: :D

Ne kadar güzeller değil mi arkadaşlar? bayıldım bu fotoğrafa ;)

Netten alıntı:
536652

nerde nerde!!! ben hemen toplamaya gideyim:D sevgili akçabardak çoook güzel bunlar beyazla beyaz bu kadar mı yakışır.doğal olunca hoş oluyor. kardeleni bende çok beğeniyorum.ama bizim buralarda açacağını sanmıyorum. elime geçerse de denemek isterim. açtırmak için kar yağdıramasamda arada bir saksıyı buzdolabında koyarım:D: canım kardenlerini benim de için kokla sevgiler:).....

Milla
12-02-2015, 08:01
Sevgili münevver48,
Sizin orada da açar, deneyin derim. Ben Bulgaristan'ın dağlarından getirdiğim kardelenleri Adana'da açtırdım. Deneyin başarılı olacağınıza eminim.

münevver48
12-02-2015, 09:16
Sevgili münevver48,
Sizin orada da açar, deneyin derim. Ben Bulgaristan'ın dağlarından getirdiğim kardelenleri Adana'da açtırdım. Deneyin başarılı olacağınıza eminim.

:)sevgili mila, ben kardeleni kar çiçeği olduğunu düşündüğüm için:o hiç denemedim. beni umutlandırdınız.seneye soğanlarını bulabilirsem bodrumda da inşallah kardenler açacak;) ..sevgiler...

akçabardak
12-02-2015, 15:20
nerde nerde!!! ben hemen toplamaya gideyim:D sevgili akçabardak çoook güzel bunlar beyazla beyaz bu kadar mı yakışır.doğal olunca hoş oluyor. kardeleni bende çok beğeniyorum.ama bizim buralarda açacağını sanmıyorum. elime geçerse de denemek isterim. açtırmak için kar yağdıramasamda arada bir saksıyı buzdolabında koyarım:D: canım kardenlerini benim de için kokla sevgiler:).....

Ah ah sevgili münevver nerede olduklarını bilsem inan ki ben de koşa koşa giderdim, deste deste toplardım... koklaya koklaya eve dönerdim ;)

Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim.

Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum.

Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler.

Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan
dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar.

Sana gitsin bunlar.
536736

Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı...
Netten alıntı
536745
536753

http://www.agaclar.net/forum/1360117-post1280.htm

Aysel Yavuz
12-02-2015, 15:30
Sevgili Akçabardak bizim köyde cennettepe diye bir yer var. Bu zamanda yüzlercesi açıyor. Geçen hafta gittim köye ama yağmur nedeniyle çıkamadık tepeye. Artık bir daha ki aya inşallah. Tabii kalırlarsa :)

akçabardak
12-02-2015, 15:38
Sevgili Akçabardak bizim köyde cennettepe diye bir yer var. Bu zamanda yüzlercesi açıyor. Geçen hafta gittim köye ama yağmur nedeniyle çıkamadık tepeye. Artık bir daha ki aya inşallah. Tabii kalırlarsa :)

Tekrar gittiğinizde fotoğraflamayı unutmayın, bence en kısa zamanda gidin bir dahaki aya kalırlar mı acaba? Sevgiler

münevver48
12-02-2015, 17:59
[QUOTE=akçabardak;1355632]Ah ah sevgili münevver nerede olduklarını bilsem inan ki ben de koşa koşa giderdim, deste deste toplardım... koklaya koklaya eve dönerdim ;)

Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim.

Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum.

Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler.

Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan
dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar.

Sana gitsin bunlar.
536736

Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı...
Netten alıntı
536745
536753[/QUOTE

:)sevgili akçabardak,teşekkür ederim. kardelenlerin sümbüllerinle çok sevindirdin beni:cool:, inşallah soğanını büyük marketlerde bulabilirsem zeytin ağacının altındaki kır köşesine dikerim. sevgili akçabardak,beninde çok sevdiğim bir şeydir kırlardan çiçek toplamak.şimdilerde kırlarda anemonlar, yaban orkideleri (salep çiçeği) dediğiniz inci gibi üzüm sümbülüne benzeyen kırçiçekleri açmakta havalardan bu sene pek kır gezisi yapamıyoruz. bundan sonra havalar iyi olur da bende bir keşif yapar sana fotoğraflarını sunarım;).sevgiler

akçabardak
17-02-2015, 15:15
İnternette dolaşırken bir konuya rastladım, benim ilgimi çekti... bu tam benlik dedim ;)
insanoğluyuz hayallerle, duyduklarımızla, gördüklerimizle yaşamaya çalışıyoruz ya... işte öyle bir şey.

Yazıyı okuyunca baktım bir tane eksiğim var ve ben de o eksiği tamamlamak için hemen sipariş verdim,
vermesine verdim de bir taneyle kalmadı birden 9-10 tane oluverdi :D

Verdiğim siparişlerim bu gün geldi...
537391

Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka, çok alaka :) diz ağrılarım için bir krem yapmak için acı hardal otu tohumuna ihtiyacım vardı,
ben de hangisi acı hangisi değil bilmediğim için gördüğüm bütün hardal tohumlarını aldım... şimdi ekilecek te tohumunu alıp
kremimi yapacağım hayırlısıyla :D

Kendi sayfamda paylaştım ama...
Yeni konu mu açsaydım bilemedim.

Kaynak:

YÜZLERCE YILDIR RUSLAR TARAFINDAN KULLANILAN ,EKLEM AĞRILARINI DOĞAL TEDAVİ İKSİRİ… | ZAMAZİNGO (http://anetteinselberg.com/2015/02/10/yuzlerce-yildir-ruslar-tarafindan-kullanilan-eklem-agrilarini-dogal-tedavi-iksiri/)

NOT: Sağlıkçı arkadaşlar bu konuda ne düşünürler bilemiyorum
fikir verirler ise sevinirim.

akçabardak
17-02-2015, 19:25
Keşke bütün çiftlerin yaşlılığı ömürleri boyu böyle bir hayat sürse ne iyi olurdu...

Sedef Çiçeğinğn hikayesi
Biraz uzunca bir hikaye ama benim çok hoşuma gitti,
paylaşmak istedim :)
537475

Mahkeme salonunda, seksen yaşlarındaki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı... Adam inatçı bakışlarla, suskun ninenin ağlamaktan iyice çukurlaşmış gözlerini ve bıkkın bakışlarını süzüyordu. Hakim tok sesiyle, yaşlı kadına:

- Anlat teyze, neden boşanmak istiyorsun?

Yaşlı kadın, derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle ağzını aralayıp, kısılmış sesiyle konuşmaya başladı:

- Bu herif yetti gayri, 50 yıldır bezdirdi hayattan...

Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu, mahkeme salonunda... Sessizlik, bu tür haberleri her gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu...

Kim bilir nasıl bir manşet atacaklardı, yaşanmış 50 yılın ardından? Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı... Kadın neler diyecekti? Herkes, onu dinliyordu... Yaşlı kadının gözleri doldu ve devam etti:

- Bizim bir sedef çiçeği vardı, çok sevdiğim... O bilmez... 50 yıl önceydi.. O çiçeği bana verdiği çiçekler arasından kopardığım bir yaprağı tohumlamıştım, öyle büyüttüm. Yavrumuz olmadı onları yavrum bildim. Bir süre sonra çiçek kurumaya başladı. O zaman adak adadım. Her gece güneş doğmadan önce, bir tas suyla sulayacağım onu diye. İyi gelirmiş derlerdi.
50 yıl oldu, bu herif bir gece kalkıp bir kere de bu çiçeği ben sulayayım demedi. Taa ki geçen geceye kadar... O gece takatim kesilmiş uyuyakalmışım... Ben, böyle bir adamla 50 yıl geçirdim. Hayatımı, umudumu, her şeyimi verdim. Ondan hiçbir şey görmedim. Bir kerecik olsun, benim bildiğim görevlerden birisini yapmasını bekledim. Onsuz daha iyiyim, yemin ederim.

Hakim yaşlı adama dönerek:

- Diyeceğin bir şey var mı, baba? dedi.

Yaşlı adam bastonla zor yürüdüğü kürsüye, o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle, hakime yöneldi. Tane tane konuştu:

- Askerliğimi Reisicumhur köşkünde bahçıvan olarak yaptım. O bahçenin, görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim. Fadime'mi de orada tanıdım. Sedefleri de... Ona en güzel çiçeklerden buketler verdim. Yeni evlendiğimizde, boyun ağrısı nedeniyle, onu hekime götürdüm.
Hekim "Çok uzun süre uyanmadan yatarsa, boynundaki kireç sertleşir, kötüleşir" dedi. "Her gece uykusunu bölüp uyansın, gezinsin" dedi. Hekimi pek dinlemedi bizim hatun... Lafım geçmedi... O günlerde; tesadüf, bu çiçek kurumaya yüz tuttu. Ben ona: "Çiçeği geceleri sularsan geçer" dedim. Adak dilettim... Her gece onu uyandırdım ve onu seyrettim. O sevdiğim kadını, yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim. Her gece, o çiçek ben oldum sanki... dedi adam.

O yaştaki bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle...

- Her gece, o yattıktan sonra uyandım. Saksıdaki suyu boşalttım. Sedef, gece sulanmayı sevmez, hakim bey... Geçen gece de... Yaşlılık... Ben de uyanamadım. Uyandıramadım... Çiçek susuz kalırdı ama kadınımın boynu yine azabilirdi... Suçlandım... Sesimi çıkartamadım... O anda gazeteciler dahil, mahkeme salonundaki herkes ağlıyordu...

"Sevgide cömert, ama sevdiklerimizi kırmada oldukça cimri olalım!"

https://www.facebook.com/hakanmenguc

aleydi
17-02-2015, 19:42
Hepimiz aynı şeyi yapıyoruz galiba tohum alırken . Ben de otuz çeşit eklemiştim yavaş yavaş azaltıp yirmi taneye zor düşürdüm :)

Siz sağlıkçılar demişsiniz ama , ailemde de bu rahatsızlık olduğu için dayanamadım .Sevgili Akçabardak ,bu diz ağrıları bayanları baş belası galiba .Çevremde o kadar çok kişide var ki bu rahatsızlık . Başta annem ve ablam .Aslında ameliyatla iyileşen çok yakınımız oldu .Bizde acı eşiği düşükmüş ,ameliyattan sonra düzelme zor oluyor , o yüzden annem ve ablam olamadı . .Diğer bir etkende bu dubleks evler ,özellikle ameliyattan sonra kesinlikle merdiven kullanmayın diyor uzmanlar. Bir yakınım ameliyat oldu ve sonrasında dubleks olan evini değiştirdi . Normal bir dairede yaşıyor ve hiç ağrısı kalmadı .

Hep doğal ilaçlar kullanırım ve etkisine inanırım . İşe yarıyacaktır mutlaka . Annem ve ablam için bende deniycem . Umarım operasyona gerek kalmadan bu kremle atlatırsınız .nacizane fikrim zor biliyorum ama merdivenleri az kullanmaya gayret edin ,geçmiş olsun .

akçabardak
18-02-2015, 12:13
Hepimiz aynı şeyi yapıyoruz galiba tohum alırken . Ben de otuz çeşit eklemiştim yavaş yavaş azaltıp yirmi taneye zor düşürdüm :)

Siz sağlıkçılar demişsiniz ama , ailemde de bu rahatsızlık olduğu için dayanamadım .Sevgili Akçabardak ,bu diz ağrıları bayanları baş belası galiba .Çevremde o kadar çok kişide var ki bu rahatsızlık . Başta annem ve ablam .Aslında ameliyatla iyileşen çok yakınımız oldu .Bizde acı eşiği düşükmüş ,ameliyattan sonra düzelme zor oluyor , o yüzden annem ve ablam olamadı . .Diğer bir etkende bu dubleks evler ,özellikle ameliyattan sonra kesinlikle merdiven kullanmayın diyor uzmanlar. Bir yakınım ameliyat oldu ve sonrasında dubleks olan evini değiştirdi . Normal bir dairede yaşıyor ve hiç ağrısı kalmadı .

Hep doğal ilaçlar kullanırım ve etkisine inanırım . İşe yarıyacaktır mutlaka . Annem ve ablam için bende deniycem . Umarım operasyona gerek kalmadan bu kremle atlatırsınız .nacizane fikrim zor biliyorum ama merdivenleri az kullanmaya gayret edin ,geçmiş olsun .

Sevgili aleydi çok teşekkür ederim, ablanız ve anneniz için de çok geçmiş olsun. Bu tür raharsızlıklar maalesef oldukça yaygın, benim çevremde de çok kişilerde var.
Sizin de dediğiniz gibi ben de ameliyat olmamak için hep doğal ilaçları tercih ediyorum, nerede ne duyarsam yapmaya çalışıyorum evet dubleks evler bizim için tam bir işkence oluyor, merdiven inip çıkmakta çok zorlanıyorum ve o yüzden sabah aşağı iniyorum bir de akşam yatmadan yatmaya yukarı çıkıyorum ama o da çözüm değil bazen öyle oluyor ki günde beş altı defa inip çıkmak zorunda kalabiliyorum başka çarem yok. Sağlıkla sevgiyle kalın.
.

akçabardak
27-02-2015, 12:52
Bir günde 2 kargo birden,
yaşasınnn çok sevinçliyim,

Zengarden'den gelen kargom ;)

Kanayan Kalpler Rizomları
Beyaz, Pembe ve Kırmızı
538652

akçabardak
27-02-2015, 13:02
2. kargom sayın telato'dan geldi
kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Gelir gelmez hemen toprakla buluştular :)

Sanırım bu bir süsen rizomu
538653

Sümbülteber (yanılmıyorsam pembesi)
538654

Nergiz diye düşünüyorum
538655

6 tane de minik Triteleia soğanı
538656

akçabardak
27-02-2015, 13:58
Geçen sene Bauhaustan 2 tane Clematis almıştım ama ne yazık ki yaşamadılar.
Bu gün saksının bir tanesini devirdim toprağın içinden bir sürü solucan yumurtaları çıktı,
yumurtaları suyun içine koydum ve yumurtaların içinde oynadıklarını gördüm.
Şimdi düşünüyorum acaba solucanlar Clematise zarar vermiş olabilirler mi diye... :)

538660

538661

aleydi
27-02-2015, 14:16
Bende bu clematislerden edinmek istiyorum . Sevgili Münevver48 soğuğa dayanıklı olduklarını söyledi . Eskişehir de bauhaus yok ama Bursa' ya bakabilirim .Hangi tarihlerde aldığınızı hatırlıyormusunuz .

Sn Telato bana da kargo gönderdiler sağolsunlar .Bende birazdan gidip alacağım şubeden , dün evde yoktum .

kanayan kalpler çok güzel sevgili Akçabardak . Umarım bütün ektikleriniz sağlıklı bir şekilde çiçeklenir . Sevgiler .

akçabardak
27-02-2015, 16:48
Bende bu clematislerden edinmek istiyorum . Sevgili Münevver48 soğuğa dayanıklı olduklarını söyledi . Eskişehir de bauhaus yok ama Bursa' ya bakabilirim .Hangi tarihlerde aldığınızı hatırlıyormusunuz .

Sn Telato bana da kargo gönderdiler sağolsunlar .Bende birazdan gidip alacağım şubeden , dün evde yoktum .

kanayan kalpler çok güzel sevgili Akçabardak . Umarım bütün ektikleriniz sağlıklı bir şekilde çiçeklenir . Sevgiler .

Sevgili aleydi bu saate kadar gelen çiçeklerimi dikmekle meşkuldüm, kanayan kalpleri ben çok seviyorum kaç senedir hep istiyordum çok şükür kavuştum onlara, inşallah çiçeklendiklerini de hep beraber görmüş oluruz, aslında kışın soğuna donlarına dayanıklı olduğu için size de tavsiye edebilirim.

Yaşatamadığım Clematislerimi geçen sene tam bu dönemlerde Ankara'ya gitmiştik tam tarihi hatırlayamıyorum ama Martta olabilir, hep seçilmişlerdi 2 tanecik beğenebildim ama onlar da yaşamadı kurudu gitti.

Nasıl sevinmiştim 4 tane Clematisim oldu diye ikisi kuruyunca şimdilik iki tane ile idare ediyorum, inşallah siz de bulabilirsiniz çok güzel çiçekleniyorlar.

asmalıtepe
27-02-2015, 17:43
Sevgili akçabardak sevincinizi okuyunca inanın bana da geçti elektriğiniz ben de sizin kadar sevindim mutluluğunuza.

Bazan hatalı cümleler kuruyoruz ya bu nasıl bir hastalıktır falan gibi.. yok anam yok bu hastalık değil hatta şifa..Bizlere bu saatten sonra bu coşkuyu sevinci ne yaşatabilirdi ki.

Adrenalin bu adrenalin işte kargolar geldi, işte çimlendi aman fideler büyümedi, yağmur yağdı güneş doğdu...hep heyecan halindeyiz. Benim de son ekim domateslerimde 5-6 sı lale gibi başını eğerek çimlenmiş sabahtan beri on defa açıp baktımsa az.

Ne güzel ya. Bir tohumu canlandırmak, üretmek hem de ruhumuza şifa..sevabı çok büyüktür inşallah biz de kazanırız.

Rizomlarınızı çiçeklenmiş haliyle görmeniz dileğiyle..

sakdag
27-02-2015, 20:03

Beyaz, Pembe ve Kırmızı
538652

Tam bir haftadır her akşam zengardenın sitesinde bu bitkileri izleyip izleyip sipariş vermedeki kararsızlığımdan ötürü siteyi geri kapatıyordum.
Rizomlarınız iyi görünüyorlar, büyüklükleri de tatmin edici galiba fiyatına göre.

Güle güle büyütün, sanırım ben de alıcam bir renginden. Şimdi de renge karar veremiyorum....;)

akçabardak
27-02-2015, 20:42
Sevgili akçabardak sevincinizi okuyunca inanın bana da geçti elektriğiniz ben de sizin kadar sevindim mutluluğunuza.

Bazan hatalı cümleler kuruyoruz ya bu nasıl bir hastalıktır falan gibi.. yok anam yok bu hastalık değil hatta şifa..Bizlere bu saatten sonra bu coşkuyu sevinci ne yaşatabilirdi ki.

Adrenalin bu adrenalin işte kargolar geldi, işte çimlendi aman fideler büyümedi, yağmur yağdı güneş doğdu...hep heyecan halindeyiz. Benim de son ekim domateslerimde 5-6 sı lale gibi başını eğerek çimlenmiş sabahtan beri on defa açıp baktımsa az.

Ne güzel ya. Bir tohumu canlandırmak, üretmek hem de ruhumuza şifa..sevabı çok büyüktür inşallah biz de kazanırız.

Rizomlarınızı çiçeklenmiş haliyle görmeniz dileğiyle..

Sevgili asmalıtepe ne güzel biribirimizin sevincini, mutluluğunu bu denli yaşamak, yaşatmak gerçekten insana ilaç gibi geliyor, çok teşekkür ederim mutluluğumu paylaştığınız için.

İki gündür ben de tohumlarımı ekmekle uğraşıyorum, dün biber tohumlarımı ektim, dediğiniz gibi onlarla uğraşırken nasıl heyecanlanıyoruz, hayırlısıyla biberlerden başladık, bu gün kargolar da gelince heyecan iki katına çıktı.

Bundan sonra dediğiniz gibi çimlendiler mi, büyütebilecek miyim telaşı başlıyor onlar bizim çocuklarımız oluyor artık, çimlendikten sonra hadi dışarı çıkar hava alsın, güneş alsın gece serin diye akşam içeriye taşı... o kadar uğraştan sonra emeklerimizin karşılığını da alaınca daha da mutlu oluyoruz.

Rizomlarımın çiçeklendiklerini inşallah hep beraber görürüz. Selamlar saygılar

akçabardak
27-02-2015, 20:58
Tam bir haftadır her akşam zengardenın sitesinde bu bitkileri izleyip izleyip sipariş vermedeki kararsızlığımdan ötürü siteyi geri kapatıyordum.
Rizomlarınız iyi görünüyorlar, büyüklükleri de tatmin edici galiba fiyatına göre.

Güle güle büyütün, sanırım ben de alıcam bir renginden. Şimdi de renge karar veremiyorum....;)

Sevgili sakdag bu rizomları senelerdir arıyordum, Zengarden da görünce hiç düşünmeden balıklamasına atladım, önce tek renkten alacaktım, ama sizin gibi hangi rengi alsam derken... amaaan üçünü de al gitsin dedim, iyi ki üçünü de almışım, büyüklükleri gayet tatmin edici ve sağlıklı durumdalar, üçü de filizlenmeye başlamış bile, bence hiç düşünmeyin derim sonra tüh demektense.
Teşekkür ederim darısı başınıza dileğimle.

İsmail Kuzucu
27-02-2015, 21:03

Beyaz, Pembe ve Kırmızı
538652

Sizin kadar sevinmiş oldum. :) Çiçeklerini görmek ümidiyle. :)

akçabardak
27-02-2015, 21:27
Sizin kadar sevinmiş oldum. :) Çiçeklerini görmek ümidiyle. :)

Teşekkür ederim İsmail bey, sabırsızlıkla çiçek açmalarını bekliyeceğim... kökleri oldukça güçlüler umarım bu sene açarlar.

akçabardak
28-02-2015, 12:32
Erik ağacımız yavaş yavaş çiçeklenip beyazlara bürünmeye başladı ;)

538736

akçabardak
28-02-2015, 12:41
Sümbüllerim

Bunlar bahçede olanlar kokuları diğerlerine göre daha ağır,
5 metre uzaktan kokularını rahatlıkla alabiliyorum :)

538737

Balkonda olanlar bir kısmı açtı, bir kısmı daha açacak inşallah...
538738

akçabardak
28-02-2015, 12:59
Haseki küpesi

Hasekilerimin bu sene 3. senesi yaz kış balkondalar
geçen sene dibine dökülen tohumlar çimlenmişler
bazı çiçekler donlardan etkilenirken hasekiler ve yeni çimlenenler
hallerinden pek mutlular.

538751

Göründüğü gibi açan çiçeklerin kuruyan dallarını tohumlarıyla birlikte
saksının içerisine koydum, hem toprağın nemini koruyorlar hem de
dökülen tohumlar kendi kendine çimleniyorlar.
538752

akçabardak
01-03-2015, 16:59
Yavaş yavaş ilkbahar geliyor, tohumlar ekilecek saksılar değişecek of çok iş var çok, bu gün bir kaç çiçek tohumu ektim, balon çiçeklerimin saksılarını değiştirdim derken epey yoruldum.

Balon çiçeklerimin yumrularını sapa sağlam görünce de mutlu oldum, çok şükür kışı çıkardık, aslında kışa dayanıklı bir bitki ama bir sürü kayıplar verdikten sonra... acaba dedim ama gerçekten kışa çok dayanıklılarmış.

Mis gibi toprakları da değişti ben de rahatladım bu günlük bukadar iş yeter :D

Bu da yumruları.
538894

telato
01-03-2015, 20:17
Sayın Akçabardak; Balon çiçeği hangi renk.

akçabardak
01-03-2015, 21:07
Sayın Akçabardak; Balon çiçeği hangi renk.

Bir tanesi mavi bir tanesi de pembe bir de tohumdan ektim beyaz var geçen sene ekmiştim ama şu andaki durumu nedir bilemiyorum beyazın saksısına dokunmadım, mavi ile pembenin saksılarını değiştirdim sayın telato.

http://www.agaclar.net/forum/1289218-post1262.htm

telato
01-03-2015, 22:13
Ben balon çiçeğinin yumrulu olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. Hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum. :)

akçabardak
01-03-2015, 22:43
Ben balon çiçeğinin yumrulu olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. Hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum. :)

Çok güzel bir çiçek bence de alın, ben maviyle pembeyi bizim semt pazarından almıştım 5 tl. Beyazın tohumlarını da Zengarden den almıştım.

akçabardak
02-03-2015, 13:32
Bu gün bir kaç çiçeğimin saksısını değiştirdim bir saksının içinden
maşallah hazine gibi salyangoz ailesinin yumurtaları çıktı.
(yeni doğacak çocuklar) yazııık :D ne şirin şeyler misket gibi ama
doğup büyüdükten sonra çok yaramaz olacaklardı :D

538960

aleydi
02-03-2015, 14:24
Sevgili akçabardak geçen yıl bu salyonguzcuklar benim güllerimi yeyip bitirdiler . Kendileri yeşil bitlerle pek bir dostluk kurmuşlar .Öldürmeye de kıyamadığım için ,toplayıp boş arsalara bıraktım . Bu yıl salyangoz popülasyonun da büyük artış bekliyorum :)

akçabardak
02-03-2015, 20:58
Sevgili akçabardak geçen yıl bu salyonguzcuklar benim güllerimi yeyip bitirdiler . Kendileri yeşil bitlerle pek bir dostluk kurmuşlar .Öldürmeye de kıyamadığım için ,toplayıp boş arsalara bıraktım . Bu yıl salyangoz popülasyonun da büyük artış bekliyorum :)

Sevgili aleydi evet insan öldürmeye kıyamıyor sonuçta onlarda bir canlı ama çok zarar veriyorlar, nasıl mücadele edeceğiz bunlarla aklım almıyor, arada bir poşete toplayıp götürüp ben de uzaklara bırakıyordum, geçen sene rahatsızlığım yüzünden ilgilenemedim bu sene sanki daha da çok çoğaldılar.

İsmail Kuzucu
02-03-2015, 21:35
Önceden bizde de salyangoz çok olurdu ama zararları hiç yoktu. Satıcılar çıkınca hergün toplamaya başladılar. Sonuç artık hiç salyangoz kalmadı.

Geçen sene kabuksuz olanlarından az çekmedim. :( En az 50 paket toz ilaç kullandım. Artık bu toz ilaçları bulmakta zor, her yer pelet ürünler ile dolu. Ben toz ilacı alıp 2kg kepek ve 200 gr şeker ile karıştıyorum. Bu harcı her yere dağıtıyorum.

Kepekle karışınca diğer canlıların ilgisini çekmiyor sanırım, bunlarda başka ilacı yiyen olmuyor.

akçabardak
02-03-2015, 22:32
Önceden bizde de salyangoz çok olurdu ama zararları hiç yoktu. Satıcılar çıkınca hergün toplamaya başladılar. Sonuç artık hiç salyangoz kalmadı.

Geçen sene kabuksuz olanlarından az çekmedim. :( En az 50 paket toz ilaç kullandım. Artık bu toz ilaçları bulmakta zor, her yer pelet ürünler ile dolu. Ben toz ilacı alıp 2kg kepek ve 200 gr şeker ile karıştıyorum. Bu harcı her yere dağıtıyorum.

Kepekle karışınca diğer canlıların ilgisini çekmiyor sanırım, bunlarda başka ilacı yiyen olmuyor.

İsmail bey bunlar toplamakla bitmez ki... benim bahçemden toplasam diğer bahçeler bitişik olduğu için fıkır fıkır kaynıyor.

Kabuksuz olanlar daha da beter bitkilerin kökünü bile bırakmıyorlar, 3-4 sene önce bizde de çok vardı neyse ki onları hallettim çok şükür kalmadı.

Odun külü diye okudum bir yerde 1m2 ye 2 yemek kaşığı düşecek şekilde yeterliymiş, bu sene deneyeceğim bahçenin her tarafına serpilecek... bakalım sonuç verecek mi.

İsmail Kuzucu
02-03-2015, 22:48
Sizce işe yarar mı sayın akçabardak? Odun külü bulmak kolay evden bolca çıkıyor. Yarından sonra bir deneme yapayım.

telato
02-03-2015, 22:48
Sizin bu yazışmanızdan etkilendim, sıklamenin yapraklarını yiyen birşey vardı, onun için pusuya yattım, sonuç verdi. :)) Gündüz yaprakların altına her tarafına baktım, hiç birşey göremiyordum, gece çıkıyormuş, geceleyinde ona bakmak zor geliyordu, buldum. Kurtcuk varmış.

Tilki Mete
02-03-2015, 22:55
Biraz işe yarıyor. Bir çok böceği öldürdüğünü görmüştüm istanbulda evin önündeki küçük bahceye dökmüştük. Ama sonrası ? Sezonda bitkileri yakıyor baya bir su istiyorlar sonra :D

akçabardak
07-03-2015, 14:37
Kır menekşesi

İki gündür bahçede düzenlemeler yapıyoruz eşimle birlikte,
kır menekşeleri çok fazla çoğaldıkları için bazılarını sökmek
zorunda kaldım.

Atmaya kıyamadığım için (önce kendi başlığı var mı diye araştırdım
ama bulamadım ya da benim gözümden kaçtı) ihtiyacı olan olursa diye
nereye yazacağımı bilemediğim için buradan yazıyorum, talep eden olursa
kargosu kendisine ait olmak üzere gönderim yapabilirim.

539677

539678

539680

akçabardak
12-03-2015, 22:28
3-4 gündür hava birazcık ta olsa bahçede çalışmamıza fırsat verdi. Bir traktör toprak ve 5 büyük çuval keçi gübresi getirttik ve ön bahçeye gübreyle toprak yayıldı.
Küçücük bir alan ama 3 gün içinde nihayet işin içinden çıkabildik, bahçede kalıcı bitkiler sökülüp bir kenara koyularak yerlerini bir karış kalınlığında toprak ve gübreyle birlikte yayıldıktan sonra sökülen bitkiler tekrar yerlerine yerleştirildi, bazıların yerleri değişti, çok şükür bu alanı yeni ekilecek, dikilecek bitkiler için hazırlamış olduk.

Bu gün de arka bahçeyi temizleyip bahçenin yarısına leonardit yayıp bellenerek altüst edildi, diğer yarısına geçemeden yağmur başladı bırakmak zorunda kaldık.
Hayırlısıyla yarım kalan yerimizi de bitirebilirsek işimiz epey kolaylaşacak.

Ağaçlarla duvarın arasına taş örüp çiçeklik yaptık

Leonardit bu bölüme yayıldı.
540533

Cezair menekşesi de bahara merhaba diyor.
540534

YeniGine
12-03-2015, 23:44
Sevgili akçabardak'ım kolay ve rastgelsin inşallah. Yeni çiçekliğin çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
:) Biran kendimi ağustos böceğine benzettim; tabi sizleri de karıncalara. Çoğu çiçeğim dondu, bir kısmı çalındı, komşum vefat ettikten sonra öyle pek ekecek-dikecek yerim de kalmadı, ektiğim-diktiğim yerlerdekiler ekip-diktiğimle kalıyorum heba oluyorlar. Yani kısaca şimdilik çalışan karıncaları takip ediyor, izliyorum. :) Yine seninle dertleşeyim istedim bak!..

akçabardak
13-03-2015, 19:09
Sevgili akçabardak'ım kolay ve rastgelsin inşallah. Yeni çiçekliğin çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
:) Biran kendimi ağustos böceğine benzettim; tabi sizleri de karıncalara. Çoğu çiçeğim dondu, bir kısmı çalındı, komşum vefat ettikten sonra öyle pek ekecek-dikecek yerim de kalmadı, ektiğim-diktiğim yerlerdekiler ekip-diktiğimle kalıyorum heba oluyorlar. Yani kısaca şimdilik çalışan karıncaları takip ediyor, izliyorum. :) Yine seninle dertleşeyim istedim bak!..

Ah sevgili YeniGineciğim 2 küçük bahçe ama nasıl yordu bizi sorma epey uğraştırdı, hele ön bahçeyle çok uğraştık o bitkiyi oradan al yerine gübre ve toprak yay ne kadar kalıcı bitki varsa oradan oraya taşıyıp adım adım ilerledik, eğil doğrul ne bel kaldı ne de bacak.

Evet arka bahçeye çiçeklikler yapıldı teşekkür ederim sağolasın, bir tane de hemen balkonun önüne yaptık bahçenin diğer yarısında kaldı orasını daha bitiremedik yağmur başlayınca bıraktık, bu gün hava kapalıydı ara ara yağmurluydu, bizde biraz dinlenmiş olduk.

Canımsın Ağaçlar nette olup ta hiç Ağustos böceği olur mu? bana göre burada hepimiz karıncayız, ne güzel bitkilerin var bak, sen onlarla ilgilenmezsen güzel güzel açarlar mı... olduğu kadarıyla seni çok iyi anlıyorum evet rahmetli komşunun desteği yok artık ama yapacak bir şey yok, çalınan çiçeklerine de çok üzüldüm, nasıl yapabiliyorlar, vicdanları rahat mıdır acaba... ne kadar ayıp etmişler çok kızıyorum böyle insanlara.

Derdine ortak olmaya çalıştım ama çalınan çiçekler için ne kadar üzülme desem de elimizde değil, büyütüp çiçeğini açsın diye gözünün içine bakıyoruz ve birileri gelip çiçeği götür... oh ne güzel, neyse olduğu kadar üzülme sağlığımızı da düşünmemiz gerekir. Sağlıkla mutlulukla kalın.

akçabardak
21-03-2015, 12:38
Bu gün ilkbaharın ilk günü ;)
Ve biz ilkbaharı karşılamaya hazırız,

Şeftali ağacı, çiçeklendik

542021

542022

akçabardak
21-03-2015, 12:43
Clematis Multi Blue

Tomurcuklanmaya başladık
3 sene boyunca saksıda kaldıktan sonra bu sene
sürekli kalacağı yere bahçeye alındı, şimdilik iyi gibiyiz.
542023

akçabardak
21-03-2015, 12:52
Kanayan Kalpler

İlkbahara merhaba dedik.

Kırmızı
542029

Pembe
542030

Beyaz
542031

Sudenur
21-03-2015, 15:38
Sevgili akçabardak, bahar gelmiş maşallah bahçenize.. :) Kanayan kalpleri alıp almamakta çok tereddütte kalmıştım, tercihimi astilbe'lerden yana kullandım ve heyecanla bekliyordum ama siparişim iptal oldu. Hastalık riskine karşı gümrükten onay almamış astilbeler.. :( Sizin bebişler sorunsuz gelişirler inşallah, sağlıkla çiçeklensinler, sevgiler.. :)

aleydi
21-03-2015, 18:39
Sevgili Akçabardak ne güzel bahar görüntüleri bunlar . Benim nektarinde patlamış aman biraz daha dur diyorum :) . Dün gece yine kar yağdı .

Kanayan kalpler çok güzel görünüyorlar .clematis neden üç yıl saksıda bekledi onu merak ettim . Çok küçük olduğunda bahçeye ekilemiyor mu yoksa .Ben de almayı düşünüyorum ,fakat bahçeye ekmek istiyorum .sevgiler

münevver48
21-03-2015, 19:01
sevgili akçabardak,ne güzel baharın gelişi,ağaçlar renk cümbüşüyle en güzel kostümlerini giymeye başlıyor.hepsinin kendine has bir güzelliği var.kanayan kalplerin maşallah sağlıklı görünüyor. çiçeklerini görmek için nasılda heyecanla beklediğinizi tahmin edebiliyorum.clematisin de yeni yerinde bol çiçeklerini görmek dileğimle sevgiler.

akçabardak
21-03-2015, 19:24
Sevgili akçabardak, bahar gelmiş maşallah bahçenize.. :) Kanayan kalpleri alıp almamakta çok tereddütte kalmıştım, tercihimi astilbe'lerden yana kullandım ve heyecanla bekliyordum ama siparişim iptal oldu. Hastalık riskine karşı gümrükten onay almamış astilbeler.. :( Sizin bebişler sorunsuz gelişirler inşallah, sağlıkla çiçeklensinler, sevgiler.. :)

Sevgili Sudenur, bahar yavaş yavaş gelmeye başladı ama çevre illere kar yağdığı için buralar da epey serinledi.

Kanayan kalplerimin şimdilik keyifleri yerinde, şimdilik saksıdalar ama çoğaltabilirsem bahçeye de dikmeyi düşünüyorum kışa dayanıklı bir bitki nasılsa... satışları hala devam ediyor ama hep seçilmiş diyorlar.

Astilbeleri hiç duymamıştım siz yazınca nette araştırdım gerçekten de çok güzel bir çiçekmiş, siparişinizin iptal olması iyi olmamış ama yapacak bir şey yok,bitkiyi görünce benimde çok hoşuma gitti gerçekten.

Gitti gidiyor da tohumları şu anda satılıyor ama tohumdan yetiştire bilirmiyim bilemedim alıp denemek lazım.

akçabardak
21-03-2015, 19:56
Sevgili Akçabardak ne güzel bahar görüntüleri bunlar . Benim nektarinde patlamış aman biraz daha dur diyorum :) . Dün gece yine kar yağdı .

Kanayan kalpler çok güzel görünüyorlar .clematis neden üç yıl saksıda bekledi onu merak ettim . Çok küçük olduğunda bahçeye ekilemiyor mu yoksa .Ben de almayı düşünüyorum ,fakat bahçeye ekmek istiyorum .sevgiler

Teşekkür ederim sevgili aleydi, bahar geldi gelecek derken kış geri döndü, bizlerde kar yok ama çok soğuk var. İnşallah nektarin üşümez, son soğuklar olsun artık diyelim inşallah.

Kanayan kalplerimi ben de çok sevdim, çiçeklerini de gösterirler umarım.

Clematisim 2 sene Ankar'da kızımdaydı, geçen sene kışı geçirmek için Ankara'ya gitmiştik baharda geri dönerken saksıyı alıp getirdik, bir sene boyunca ben saksıda beklettim gözlemlemek için, burasının havasına adapte olabilecek mi diye çok şükür yaz sıcaklarını rahat atlattı.

Bu sene arka bahçede hemen balkonumun önüne ikisine de yer hazırladık ve bitki yavaş yavaş uyanmaya başlamıştı hazırladığımız sürekli kalacağı yere saksıyı kırarak köklerini hiç oynatmadan yerine yerleştirdik, şu anda çok mutlular ikisi de, diğerinde henüz tomurcuklanma yok daha, yeni sürgünler vermeye çalışıyor garibim, onu da geçen sene Bulgarstan'dan getirmiştim, 10 litrelik bir pet su şişesine dikmiştim bir sene de o öyle bekledi, nihayet yerlerine yerleştirebildim.
İşte o yüzden 3 sene beklemek zorunda kaldı clematisim ama siz gönül rahatlığı ile bahçeye dikebilirsiniz, kolay gelsin inşallah istediğiniz gibi size de nasip etsin rabbim, ben çelikten köklendirmeye çalışacağım bakalım başarılı olabilecek miyim, geçen sene denemiştim başta çok güzel gidiyordu ama sonradan kurudular.

aleydi
21-03-2015, 20:09
Astilbeleri hiç duymamıştım siz yazınca nette araştırdım gerçekten de çok güzel bir çiçekmiş, siparişinizin iptal olması iyi olmamış ama yapacak bir şey yok,bitkiyi görünce benimde çok hoşuma gitti gerçekten.

Gitti gidiyor da tohumları şu anda satılıyor ama tohumdan yetiştire bilirmiyim bilemedim alıp denemek lazım.[/QUOTE]

Ben astilbe tohumu siparişi verdim . Yurtdışından henüz gelmedi tohumlar .Fidesi hiç aklıma gelmemişti .Güzelleştirici olarak bahçeye çok yakışacağını düşündüm . Umarım kolay çimleniyordur :)

akçabardak
21-03-2015, 20:22
sevgili akçabardak,ne güzel baharın gelişi,ağaçlar renk cümbüşüyle en güzel kostümlerini giymeye başlıyor.hepsinin kendine has bir güzelliği var.kanayan kalplerin maşallah sağlıklı görünüyor. çiçeklerini görmek için nasılda heyecanla beklediğinizi tahmin edebiliyorum.clematisin de yeni yerinde bol çiçeklerini görmek dileğimle sevgiler.

Sevgili münevver48 doğru diyorsun yavaş yavaş kostümler giyilip görücüye çıkacaklar, baharın renkleri havanın kokusu bile bir başka oluyor bu dönemde...

Kanayan kalplerim şimdilik iyi gidiyor ama dediğin gibi çiçeklerini görmeye gerçekten sabırsızlanıyorum, hayırlısıyla clematislerin de çiçeklendiklerini hep beraber görmek dileğimle, hepimizin gönlü istediği gibi olsun sağlıcakla kalın.

akçabardak
21-03-2015, 20:42
Ben astilbe tohumu siparişi verdim . Yurtdışından henüz gelmedi tohumlar .Fidesi hiç aklıma gelmemişti .Güzelleştirici olarak bahçeye çok yakışacağını düşündüm . Umarım kolay çimleniyordur :)

Ben de bu gün duydum astilbe çiçeğini, sizin tohumlar gelsin bakalım yetişme durumu nasıl olacak ona göre ben de düşünebilirim sevgili aleydi, kolay gelsin inşallah başarılı bir şekilde yetişirler.

günebakan
22-03-2015, 10:09
Sevgili akçabardak kanayankalpler benimde çok istediğim bir tür şu sıralarda almayı düşünüyorum ayrıca clematisler saksıda da oluyor zira benim 3 tane clematis saksıda bir tanesi uyandı diğer ikisinde bir kıpırtı yok şimdilik inşallah kıştan etkilenmemişlerdir

akçabardak
22-03-2015, 10:59
Sevgili akçabardak kanayankalpler benimde çok istediğim bir tür şu sıralarda almayı düşünüyorum ayrıca clematisler saksıda da oluyor zira benim 3 tane clematis saksıda bir tanesi uyandı diğer ikisinde bir kıpırtı yok şimdilik inşallah kıştan etkilenmemişlerdir

Sevgili günebakan kanayan kalpleri ben de ilk defa denemiş olacağım inşallah, bakalım yaşata bilecekmiyim.

Benim iki tane clematisim vardı şu anda ikisi de uyandılar, evet dediğiniz gibi saksıda da oluyor, geçen sene multi blue saksıdayken çok güzel çiçeklenmişti ama çok sıcaklarda biraz zorlandık, ödüm koptu sıcaktan kuruyacak diye, bazı dalları kurumaya başlayınca yere almam gerektiğini düşündüm ama çok şükür ki yeni sürgünler vermeye başladı.

akçabardak
22-03-2015, 13:42
Bu gün hava pek güzel, attık yine kendimizi bahçe işlerine... yarım kalan işler vardı yavaş yavaş tamamlarız artık, etkinlikten gelen tohumlarımı da hemen hemen hepsini ektim, bir kısmı çimlendiler bile, çimlenenleri hemen dışarı çıkarıyorum ki dışarıda ki havaya göre gelişsinler, geceleri de dışarıda kalıyorlar, benden bukadar.

akçabardak
22-03-2015, 17:02
Bahçeye indirdiğim ikinci Clematisim, yeni yeni uyanmaya başladı.

542227

İsmail Kuzucu
22-03-2015, 18:27
Sıcaklar havalar bahçenizde etkisini göstermeye başlamış bile. Bu sene ki soğuklar bitti gibi gözüküyor. Bol çiçekli sezon olur inşallah..

akçabardak
22-03-2015, 19:01
Sıcaklar havalar bahçenizde etkisini göstermeye başlamış bile. Bu sene ki soğuklar bitti gibi gözüküyor. Bol çiçekli sezon olur inşallah..

Evet İsmail bey soğuklar bitti gibi gözüküyor, yavaş yavaş bu bölgeyi terk etmeye başladı önümüzde ki hafta içinden itibaren hava raporu geceleri çift rakkamlı gösteriyor ama belli mi olur.

Yeter artık çok sıkıldık soğuklardan, iri tohumlarımı direkt bahçeye ekeyim diyorum sonra da hava soğuk olur diye vazgeçiyorum, ufak tohumlarımı ektim evin içi her yerde tohum kaplarıyla doldu taştı, çimlenenleri hiç bekletmeden atıyorum dışarı :D

Sizin bahçede de hareketlenmeler başlamış, hayırlısıyla hepimiz için sağlıklı, bol ve bereketli bir sezon olmasını dilerim.

aleydi
22-03-2015, 20:54
Eyvah eyvah ben yine yanlış bir şey yaptım :) Evde tohum ekecek yer kalmamıştı . Bende kalan çiçek tohumlarını bahçeye ektim .

Sudenur
22-03-2015, 21:30
Astilbeleri hiç duymamıştım siz yazınca nette araştırdım gerçekten de çok güzel bir çiçekmiş, gitti gidiyor da tohumları şu anda satılıyor ama tohumdan yetiştire bilirmiyim bilemedim alıp denemek lazım.

Tohumdan yetiştirme konusunda çok yeteneksizim. Yerinde çimlenir ve ellemez isem sorun olmuyor ama şaşırtırsam telef ediyorum hepsini. Kök araştırmaya devam.. ;)

akçabardak
22-03-2015, 21:32
Eyvah eyvah ben yine yanlış bir şey yaptım :) Evde tohum ekecek yer kalmamıştı . Bende kalan çiçek tohumlarını bahçeye ektim .

Durun durun hemen telaşlanmayın aleydiciğim toprak altında hiç bir şey olmaz, Eskişehir'in iklimine göre toprak ısısını bulana kadar çimlenmeyebilirler o da avantaj olur, esas çimlenir de arkadan soğuk ya da don yaparsa ozaman tehlikeli, inşallah öyle bir tehlike olmaz, hangi tür çiçek tohumunu ektiniz not ettiniz mi? ona göre değerlendirelim dayanıklı olup olmadığını.

akçabardak
23-03-2015, 11:04
Dün havanın güzelliğinden istifade ederek yarım kalan işlerimizi bitirdik çok şükür, arka bahçenin yarısı bellenecekti temizlenip leonardit yayıp bellendi.

Bu gün hava kapalı ve yağmur çiseliyor iyi ki bellemişiz, hazır yağmur da çiseliyorken bahçeye boylu kadife çiçek tohumu ile kalıcı ıspanak tohumu ektim.

aleydi
23-03-2015, 11:19
Durun durun hemen telaşlanmayın aleydiciğim toprak altında hiç bir şey olmaz, Eskişehir'in iklimine göre toprak ısısını bulana kadar çimlenmeyebilirler o da avantaj olur, esas çimlenir de arkadan soğuk ya da don yaparsa ozaman tehlikeli, inşallah öyle bir tehlike olmaz, hangi tür çiçek tohumunu ektiniz not ettiniz mi? ona göre değerlendirelim dayanıklı olup olmadığını.

Gazanya , zinnia ,yer açelyası ,şebboy ,kadife çiçeği (sarı bodur olanlar ) ,sabah sefası ,petunya . Bunları ektim bir iki çeşit daha olabilir sevgili akçabardak .Bunlar dışar da çimlenecek türler mi .Direk bahçeye hangi türleri ekiyorsunuz .

akçabardak
23-03-2015, 11:39
Gazanya , zinnia ,yer açelyası ,şebboy ,kadife çiçeği (sarı bodur olanlar ) ,sabah sefası ,petunya . Bunları ektim bir iki çeşit daha olabilir sevgili akçabardak .Bunlar dışar da çimlenecek türler mi .Direk bahçeye hangi türleri ekiyorsunuz .

Yer açelyasını ben kaplara ekiyorum direkt bahçeye hiç ekmedim onlar biraz narin bitki sonra bahçeye şaşırtıyorum. Onların dışında diğer ektikleriniz bahçeye rahatlıkla ekilebilir soğuktan fazla etkilenmezler, içiniz rahat olsun.

Direkt bahçeye hangi tohumları ekiyorum... çiçeğe göre değişiyor, siz ekeceğiniz vakit çiçeğin ismini belirtirseniz eğer hangisini nereye ekileceği konusunda yardımcı olurum. Kolay gelsin

akçabardak
23-03-2015, 11:57
Dondurucu soğuklardan narenciyelerimiz de epey etkilendiler, en çok ta limon ağacımız
üzerinde limonlarıyla birlikte dondular, ağaçta bir tek yaprak kalmadı
kuruyan dallarını budadık sonra da organik sıvı gübre (Biofer) uyguladım,
10 gün sonra bir kez daha uygulanacak biraz hayat var yeşerecekmiş gibi görünüşte ama
bakalım bekleyip göreceğiz inşallah :(

542310

542311

akçabardak
23-03-2015, 14:25
Ön bahçemden bir kaç fotoğraf kareleri.

Ön bahçem üçgen şekildedir, geçtiğimiz günlerde bu üçgene tam bir traktör
toprak ve 3 kocaman çuval keçi gübresi yayıldı.
Tam olarak toparlanmamış genel hali.
542329

Kalalara ayrı bir bölüm yaparak hepsini bir araya toplamaya çalıştım.
542330

Balkonun önünde ortancalar, geçen sene çok kötülemişlerdi
ama toparlanmaya başladılar.
542331

Üçgen bahçem soldaki yola kadar bölümü bana ait, yolun arkası
komşuma ait ama kendileri yurt dışında yaşadıkları için
bahçeye biz bakıyoruz.

Bordür kenarlarında çiçeklenmeye hazırlanan haseki küpelerim.
Kışa dayanıklıdırlar, karların altında kalsalar bile etkilenmezler ;)
542332

Penstemon.
Geçen sene dökülen tohumlardan Eylül-Ekim gibi çimlenen ve taze fideler
soğuktan hiç etkilenmediler, kışa dayanıklı bitkidir.
Bütün fideleri tek tek bir araya topladım.
542333

akçabardak
23-03-2015, 15:02
Karelere devam

Hazeran
Üçgenin ortasında geçen sene hazeranlardan dökülen tonumlar
son baharda çimlendiler ve kış soğuklarından donlarından
hiç etkilenmediler, kışa dayanıklılar :dilli:
542348

Bu bölümde güllerim var ama kala kala 4-5 kok kaldı, kuruyanların kökleri
söküldü, kurumalarına sebep olan maalesef saray lokması suç üstü
yakalandılar, güllerin köklerini öyle kemirmişler ki gülde kök diye bir
şey kalmamış, özellikle güllerin köklerini çok seviyorlar :mad:
542349

Bu ağaç greyfurt ağacı, ilaç kullandığım için meyvesi bana yasak
o yüzden dalları kesildi, bana kalsa kökten kesilsin ama
eşim istemiyor, şimdilik bu saksılarıma ev sahipliği yapıyor.
542350

Biraz daha yakından çektim :)
542351

Kalalarım kışın dondurucu soğuklarından etkilendiler
şimdi yaralarını sarıp toparlanmaya çalışıyorlar :(
542352

asmalıtepe
23-03-2015, 15:23
Maaşallah maaşallah uyanışlar başlamış, düzenlemeler çok güzel..herşey çok iyi.

Bir konuda sizin adınıza üzüldüm. O ne güzel bir Greyfurt ağacı iken kesmek zorunda kalmışsınız.

Greyfurt da çok değerli bir sağlık meyvesi ama bazı ilaçlarla alınması sakıncalı. Çünki ondaki çok yüksek c vitamini tansiyon ilaçlarındaki etkin kimyasalı nötürlüyor.

Yani öyle bir organik ki kimyasallarla anlaşamıyor:)

Ben de aynı dertten mustaribim. Manavlarda görünce iç geçiriyorum, ondan faydalanamadığım için üzülüyorum.

İyi bir kanser savuşturucu ve çok iyi bir yağ yakıcı zayıflatıcı, bağışıklık güçlendiricidir.

On yıl önce çok faydalanmıştım. Hipertansiyon gelene kadar..

Şimdi bana da yasak.

Ne yapalım sağlık olsun.

Ama keşke kesmeseydiniz diyeceğim evde başkaları faydalansaydı arkadaşım ya.. ben dayanamıyorum bu ağaçlara. Nasıl da büyükmüş.

Canım ne olur bağışla beni bu konuda belki yarene dokundum. Geçmişler olsun. Tansiyon da az bir illet değil, onunla başetmek için yapman gerekeni yapmışsınızdır.

Çiçek saksıların için platform olması da çok güzel.

Bahçeniz baharı karşılamaya hazır ve nazır. Ellerine sağlık.

akçabardak
23-03-2015, 15:25
Devam

Kalıcı aster, kışa doğru tamamen kuruyup kökleri kışı toprak altında geçiren,
ilk baharda arsız bir şekilde çoğalarak yeniden merhaba diyen
ve kışa dayanıklı olan türden bir aster. Geçen sene 1 tek kök dikmiştim, bukadar çoğaldılar.
542363

Pholox
Kışa girerken kuruyup kökleri toprak altında kışı geçirdikten sonra
baharla birlikte tekrar çıkıyorlar. Kışa dayanıklıdırlar.
542364

Karanfiller de kışa dayanıklı,
minik minik çiçeklerinin kokuları muhteşem.
542365

Hazeranların ortasından alıp başka yerlere nakil yaptım
bunları sökmeye kıyamadım, ortasına bir şeyler dikmeyi düşünüyorum.
542366

aleydi
23-03-2015, 16:08
En çok bana faydalı olmuş bu kışa dayanıklılar :) Hazeranı hazır tohum almıştım çimlendiremedim . Senden aster tohumları çok güzel çimlendi Sevgili Akçabardak . Hepsi çiçeklendiğinde harika bir görsel şölen bizi bekliyor olucak .Sevgiler

akçabardak
23-03-2015, 16:23
Maaşallah maaşallah uyanışlar başlamış, düzenlemeler çok güzel..herşey çok iyi.

Bir konuda sizin adınıza üzüldüm. O ne güzel bir Greyfurt ağacı iken kesmek zorunda kalmışsınız.

Greyfurt da çok değerli bir sağlık meyvesi ama bazı ilaçlarla alınması sakıncalı. Çünki ondaki çok yüksek c vitamini tansiyon ilaçlarındaki etkin kimyasalı nötürlüyor.

Yani öyle bir organik ki kimyasallarla anlaşamıyor:)

Ben de aynı dertten mustaribim. Manavlarda görünce iç geçiriyorum, ondan faydalanamadığım için üzülüyorum.

İyi bir kanser savuşturucu ve çok iyi bir yağ yakıcı zayıflatıcı, bağışıklık güçlendiricidir.

On yıl önce çok faydalanmıştım. Hipertansiyon gelene kadar..

Şimdi bana da yasak.

Ne yapalım sağlık olsun.

Ama keşke kesmeseydiniz diyeceğim evde başkaları faydalansaydı arkadaşım ya.. ben dayanamıyorum bu ağaçlara. Nasıl da büyükmüş.

Canım ne olur bağışla beni bu konuda belki yarene dokundum. Geçmişler olsun. Tansiyon da az bir illet değil, onunla başetmek için yapman gerekeni yapmışsınızdır.

Çiçek saksıların için platform olması da çok güzel.

Bahçeniz baharı karşılamaya hazır ve nazır. Ellerine sağlık.

Sevgili asmalıtepe beş sene öncesine kadar meyvelerini ben de tüketiyordum, tansiyon, şeker, kollesterol, tiroid derken tamamen yasakladılar.

Aslında çok ta severim evde benden başka tüketen yok ev ahalisi bu meyveyi hiç sevmiyorlar, eşim meyvesini sevmiyor ama ağacı tamamen kesilmesine de karşı çıkıyor, ben de gölge yapıyor diye kızıyorum.

Dalları kesilmesine rağmen her yerden yeni sürgünler fışkırıyor daha büyümeden koparıp atıyorum yoksa bıraksam çok çabuk büyütüyor filizlerini.

Geçen sene bir tane dalını bırakmıştık, baktım aldı başını gidiyor bu böyle olmaz dedim bahçeyi düzenlerken o kalan dalını da kestik , yani bıraksak yeniden sürgünler verip meyve vermeye müsait, meyveleri görünce canım çekiyor, toplayıp sağa sola dağıtıyoruz, arada çok canım çektiğinde ilaçlarımı içtikten 2-3 saat sonra bir tane yiyorum ama ayda yılda bir tanecik ;)

O yüzden siz de tamamen kesildi diye üzülmeyin, tekrar istersek bırakma şansımız var çok bereketli bir ağaçmış.

Evet bahçemiz de baharı karşılamak üzere hazır ve nazır, teşekkür ederim,
greyfurt ağacımızı düşündüğünüz için de çok teşekkür ediyorum. Sevgiler.

akçabardak
23-03-2015, 16:32
En çok bana faydalı olmuş bu kışa dayanıklılar :) Hazeranı hazır tohum almıştım çimlendiremedim . Senden aster tohumları çok güzel çimlendi Sevgili Akçabardak . Hepsi çiçeklendiğinde harika bir görsel şölen bizi bekliyor olucak .Sevgiler

Sevgili aleydi, benden giden asterler mevsimlik onlar kışa dayanıklı değiller, yukarıda bahsettiğim kışa dayanıklı türü, hem de bordür yapmaya çok müsait ondan edinebilisin kışı rahat geçirir sizin orada.
Özellikle kışa dayanıklı olanları belirtmek istedim ki sizler de faydalanın diye.

Şimdi ben kaçar, yemek pişecek daha :D

YeniGine
24-03-2015, 00:48
:D Öncelikle pişecek olan yemek nedir merak ettim... Sonrası sevgili akçabardak'ım anladığım kadarı ile bahçe tamamen yeniden elden geçmiş, yeni tanzim, toprağını görünce de ilk aklıma gelen bulgur pilavı oldu... Bulgur gibi toprak; üzerine keçi gübresi (Ben bir çuval büyükbaş gübre bulunca dünyalar benim olmuş gibi geliyor bana.) Ellerine, emeklerine sağlık, inşallah bu yaz düzenli, verimli, güzel bir bahçe izleyeceğiz.

akçabardak
24-03-2015, 15:22
:D Öncelikle pişecek olan yemek nedir merak ettim... Sonrası sevgili akçabardak'ım anladığım kadarı ile bahçe tamamen yeniden elden geçmiş, yeni tanzim, toprağını görünce de ilk aklıma gelen bulgur pilavı oldu... Bulgur gibi toprak; üzerine keçi gübresi (Ben bir çuval büyükbaş gübre bulunca dünyalar benim olmuş gibi geliyor bana.) Ellerine, emeklerine sağlık, inşallah bu yaz düzenli, verimli, güzel bir bahçe izleyeceğiz.

Ah sevgili YeniGinem dün bilgisayar beni adeta esir almıştı, bir türlü kopamadım ondan.
Neredeyse koşuşturarak akşam yemeğini hazırladım, bu arada pişecek olan yemek karnabahar kızartmasıydı :D söylemesi ayıp.

Bahçeme gelince ön bahçe evet tamamen elden geçti ve çok uğraştırdı ama iyi oldu bahçenin toprağı çok çökmüştü, bir traktör toprak dağıtıldı üzerine 4 çuval keçi gübresi dağıtıldı bahçe ancak uygun seviyeye gelebildi.

Bir aksilik çıkmaz ise inşallah bahçem güzelleşecek hayırlısıyla :D bakalım neler yapabileceğim, ektiğim çiçek tohumları güzel çimlenip yüzümü kara çıkartmazlar ise bir şeyler olacak inşallah.

asmalıtepe
24-03-2015, 17:03
Ah sevgili YeniGinem dün bilgisayar beni adeta esir almıştı, bir türlü kopamadım ondan.
Neredeyse koşuşturarak akşam yemeğini hazırladım, bu arada pişecek olan yemek karnabahar kızartmasıydı :D söylemesi ayıp.

Bahçeme gelince ön bahçe evet tamamen elden geçti ve çok uğraştırdı ama iyi oldu bahçenin toprağı çok çökmüştü, bir traktör toprak dağıtıldı üzerine 4 çuval keçi gübresi dağıtıldı bahçe ancak uygun seviyeye gelebildi.

Bir aksilik çıkmaz ise inşallah bahçem güzelleşecek hayırlısıyla :D bakalım neler yapabileceğim, ektiğim çiçek tohumları güzel çimlenip yüzümü kara çıkartmazlar ise bir şeyler olacak inşallah.

Sevgili Akçabardak siz de çok yordunuz kendinizi. Dikkat edin bizim gibi ilaç müdavimleri yorgunluğa hassastır. Hareket iyi, uğraşımız kutsal ama yorgunluk dozu aştımı yere çalıyor insanı.

Ben bugün şaşırtmaları sabah 6 da başladım öğleyin bitirebildim. Sonra da mecburi bir misafirliğim, vardı gittim oturdum sadece. Ağzımı açar halim kalmamıştı...

Kısacası bizler dikkat etmeliyiz aslında.

Sevgiler..

akçabardak
24-03-2015, 23:49
Sevgili Akçabardak siz de çok yordunuz kendinizi. Dikkat edin bizim gibi ilaç müdavimleri yorgunluğa hassastır. Hareket iyi, uğraşımız kutsal ama yorgunluk dozu aştımı yere çalıyor insanı.

Ben bugün şaşırtmaları sabah 6 da başladım öğleyin bitirebildim. Sonra da mecburi bir misafirliğim, vardı gittim oturdum sadece. Ağzımı açar halim kalmamıştı...

Kısacası bizler dikkat etmeliyiz aslında.

Sevgiler..

Sevgili asmalıtepe çok haklısınız biraz fazla yordum kendimi, dediğiniz gibi dikkat etmemiz gerekiyor ama gel de şu gönlüme anlat, havayı biraz güzel görünce duramıyorum, geçenlerde biraz fazla yormuşum kendimi iki gün bir yattım hastalıktan kalkamadım.

Neyse ki işler biraz hafifledi biraz da olsa rahatladım, çimlenen fidelerin büyümesini bekliyorum yavaş yavaş her şey yoluna girecek hayırlısıyla.

Çok teşekküe ederim beni de düşündüğünüz için, siz de kendinize dikkat edin. Sevgiler.

tarla kuşu
25-03-2015, 00:06
Sevgili akçabardak, bahçe yaza hazır. Sağlıklı günler geçirin...

akçabardak
25-03-2015, 09:56
Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, size de sağlıklı mutlu bir sezon geçirmeniz dileğimle, sevgiler.

münevver48
26-03-2015, 17:48
sevgili akçabardak,bahçenizin bakımını yapmışsınız.ellerinize sağlık şimdi ne çiçekler dikilecek acaba nasıl sürpriz yapacaksınız bekliyorum.sevgiler.

akçabardak
26-03-2015, 22:01
sevgili akçabardak,bahçenizin bakımını yapmışsınız.ellerinize sağlık şimdi ne çiçekler dikilecek acaba nasıl sürpriz yapacaksınız bekliyorum.sevgiler.

Evet sevgili münevver48 bahçemin bakımını yapıp hazırladık çok şükür. Allah sağlık sağlamlık verirse bakalım ne gibi çiçekler açacak hep birlikte göreceğiz inşallah. sevgiler

akçabardak
28-03-2015, 13:35
İlk açan sarı lalem oldu,
bakalım sırada hangi renk var :)

543534

akçabardak
28-03-2015, 13:38
Mavişimin son durumu, yavaş yavaş hareketlenmeye başladık.

543535

Laleci_03
28-03-2015, 13:49
İlk açan sarı lalem oldu,
bakalım sırada hangi renk var :)

543534

Maşallah maşallah, lalen de açmış Akçabardak ablacım keyifler yerindedir şimdi, sarı sarı ne güzel duruyor ;)

akçabardak
28-03-2015, 13:49
Sayın telato'dan gelenler de hareketlenmeye başladı.
2 tane de soğan var onlarda bir hareketlenme olmadı.

Sanırım bu süsen yeni yapraklarını vermeye başladı,
yapraklar büyüdükçe ne olduğu daha rahat anlaşılacak.

543536

Sümbülteber, çiçeğinin rengi pembe çıkarsa çok sevineceğim.
543537

Tritelia, hepsi de çıktılar.
543538

akçabardak
28-03-2015, 15:01
Maşallah maşallah, lalen de açmış Akçabardak ablacım keyifler yerindedir şimdi, sarı sarı ne güzel duruyor ;)

Yanında ki de kırmızı açarsa ne güzel olur tam Galatasaray oluruz artık Laleci_03 işte ozaman değmeyin keyfimize, bu arada sen hangi takımdansın bilemiyorum ama ben Galatasarylıyım.

Laleci_03
28-03-2015, 15:04
:D Hahahh ben Beşiktaşlıyım Akçabardak ablacım :D Ben de siyah lale var ama yanına beyazını alamadım ya :D

cevizcim
28-03-2015, 15:44
Katılıyorum güzel olur ***.

akçabardak
28-03-2015, 16:15
:D Hahahh ben Beşiktaşlıyım Akçabardak ablacım :D Ben de siyah lale var ama yanına beyazını alamadım ya :D

Laleci kardeşim bak şöyle yapalım sarı lalemin yanındaki beyaz açarsa senin olsun, kırmızı açarsa benim olsun ne dersin? bakalım bu iki takımdan hangimiz şanslı çıkacak :D

akçabardak
28-03-2015, 16:30
Sıklemenlerimin son durumları

Aldığımdan bu yana açsam mı açmasam mı, tembel çıktı :D
çiçek yerine sürekli yaprak veriyor Nazlım

543602

Bu da eh işte akmasa da damlıyor Şüküfem :mad:

543604

Yüzümü güldüren kırmızım oldu
hem çiçek açıyor hem de tohum bile tuttu
pembe ile tozlama yaptım bakalım sonuç ne olacak.
543605

4 tane tohum kapsülümüz oldu :cool:
543603

akçabardak
28-03-2015, 16:33
Bir hafta 10 gün sonra erik yemeye başlayacağız artık ;)

543606

akçabardak
28-03-2015, 16:37
Limon Otum

Kışı bahçede çok rahat atlattık.
543607

asmalıtepe
28-03-2015, 17:09
Sürprizler süperr..Sevgili Akçabardak nasıl da saklamışsınız bu güzellikleri de birdenbire çıkardınız ortaya..

Herşey çok güzel ellerinize sağlık. Lalenin sarısı da ne güzelmiş meğer.

akçabardak
28-03-2015, 17:44
Sürprizler süperr..Sevgili Akçabardak nasıl da saklamışsınız bu güzellikleri de birdenbire çıkardınız ortaya..

Herşey çok güzel ellerinize sağlık. Lalenin sarısı da ne güzelmiş meğer.

Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, lalelerim daha yeni yeni açmaya başladılar, sarıyla başladık bakalım diğerleri ne renk açacaklar ben de çok merak ediyorum.

telato
28-03-2015, 20:05
Sayın Akçabardak, benim yetiştirdiğim çiçeklerin şimdi benden çook uzaklarda olması tuhaf duygu, ama siz ve diğer arkadaşların, böyle büyüdü, şöyle uzadı diye
onlara yakın bir ilgi göstermeniz benide mutlu ediyor, sevincinizi paylaşıyorum...

aleydi
28-03-2015, 20:27
Limon otunu ilk defa gördüm .Biraz araştırdım iştah açıcıymış . Hemen vazgeçtim ekmekten :) .Hasekiler çok güzel görünüyor . Cyclamenlerin bakımını nasıl yapıyorsunuz . Benimkiler çiçeklenmeleri bittiğinde , kararıp kurumaya başlıyor .

Laleci_03
28-03-2015, 20:57
Laleci kardeşim bak şöyle yapalım sarı lalemin yanındaki beyaz açarsa senin olsun, kırmızı açarsa benim olsun ne dersin? bakalım bu iki takımdan hangimiz şanslı çıkacak :D

:D Olur tabii ablacım, biz zaten bu sene şampiyon olacağız ya :p :D Beşikt'AŞK' :D
NOT : Ama nedense içimde kırmızı renkli açacakmış gibi bir his var yani :D

telato
28-03-2015, 21:11
Benimde içimde beyaz çıkıcakmış gibi bir his var:D Beşiktaşlı olduğumdanmıdır nedir? :D

Laleci_03
28-03-2015, 21:22
Vaay Telato ağabeyim sende Beşiktaşlısın he? :D Bakacağız artık 1 haftaya kalmaz belli olur :D

akçabardak
28-03-2015, 22:38
Sayın Akçabardak, benim yetiştirdiğim çiçeklerin şimdi benden çook uzaklarda olması tuhaf duygu, ama siz ve diğer arkadaşların, böyle büyüdü, şöyle uzadı diye
onlara yakın bir ilgi göstermeniz benide mutlu ediyor, sevincinizi paylaşıyorum...

Teşekkür ederim sayın telato, elimden geldiğince dilimin döndüğünce onlarla en iyi şekilde ilgilenip hep birlikte çiçeklenmelerini görmek bizleri daha da mutlu edecektir.
Paylaştığımız bu güzellikler hepimize gurur veriyor, ne güzel bir bitki yetiştiriyorsunuz ve bir bakıyorsunuz başka başka yerlerde yeşerip ben buradayım deyiveriyor her şey paylaştıkça çoğalır.

akçabardak
28-03-2015, 23:03
Limon otunu ilk defa gördüm .Biraz araştırdım iştah açıcıymış . Hemen vazgeçtim ekmekten :) .Hasekiler çok güzel görünüyor . Cyclamenlerin bakımını nasıl yapıyorsunuz . Benimkiler çiçeklenmeleri bittiğinde , kararıp kurumaya başlıyor .

Limonotu ile ilgili ben de araştırdım şifali bir bitki olduğunu görünce 2013-2014 tohum takas etkinliğinden talep ettiğim tohumlardan yetiştirdim.

Zengarden,den edindiğim bilgelerden faydalanıyorum, kısaca şöyle bilgiler vermiş:

Alıntı:

Şifa kaynağı
Meşhur Limonotu

Yarı dayanıklı çok yıllık şifalı bitki.
Anavatanı Hindistan olan ve çok değerli bir bitki olan Limonotu, Lemon grass, Asya mutfağında bahar ve tıbbi bir bitki olarak kullanılır. Sıkça çay yapımında, çorbalarda, etli yemeklerde ve sos yapımında kullanılan bitkinin, 2006 yılında Ben Gurion Üniversitesinde yapılan bir araştırmada Kanserli hücre sayısını düşüren bir özelliği bulunmuştur.

Limonotuna has ve Citral adı verilen maddenin, kanserli hücrelerin sayısında azalma yarattığı sonucuna varılmıştır. Günde sadece 1 gr limonotundan, sıcak suyla karıştırılarak yapılan Limonotu çayının, insana yeterli Citral maddesi sağladığı bilinmektedir.

Öksürüğe ve solunum yollarının temizlenmesine de fayda sağlayan Limonotu, tüm bunların yanında da güzel bir peyzaj bitkisidir de. Limonotu olarak bilinmesinin sebebi, elle dokunulduğunda yapraklarının yoğun bir limon kokusu yaymasındandır. Sivrisinek ve pek çok haşereyi uzak tutan bu koku, bitkinin zararlıları da uzak tutma özelliğini ortaya koyar. Kolaylıkla saksıda da yetiştirilebilen bitkiyi, uzun sürede 21-40 günde çimlendiğinden, çimlendirme toprağı olarak steril toprak kullanmakta ya da korunaklı açık alanda ekmekte fayda vardır.

Hasekiler artık açmaya hazırlanıyorlar, bu günlerde yağmur bol olunca onlara çok iyi geldi, ayrıca keçi gübresi de verildi, birden serpildiler.

Sıklemenlerime fazla bakım yapmıyorum, Aralık ayında almıştım şimdiye kadar sadece bir defa sıvı besin verdim onun dışında sularını eksik etmiyorum bir de kış çieği olduğu için dışarıda bırakıyorum serinlikten hoşlanıyorlar, Mayıs-Haziran gibi uyku dönemine girerken sulamayı kesiyorum ve serin bir yere alıyorum sevgili aleydi.

akçabardak
28-03-2015, 23:06
:D Olur tabii ablacım, biz zaten bu sene şampiyon olacağız ya :p :D Beşikt'AŞK' :D
NOT : Ama nedense içimde kırmızı renkli açacakmış gibi bir his var yani :D

Bekleyip göreceğiz, ben de bilmiyorum ne renk açacağını çünkü soğanları kışın A101 den almıştım, sürpriz olacak vallahi :D

akçabardak
29-03-2015, 12:04
3-4 gündür sağnak şeklinde yağan yağmur dün gece çok şiddetli yağınca bahçelerimiz sular altında kalmış durumda, bitkilerim bu gidişle çürüme tehlikesiyle karşı karşıya, dün gece hiç durmadan 4-5 saat bardaktan boşalırcasına yağdı, ne diyeyim Allah her şeyin hayırlısını versin.

543731

aleydi
29-03-2015, 12:42
Sevgili Akçabardak hava durumuna baktım çarşamba güneşli 21 derece . Baya büyüdüler çiçekleriniz ,kökleride gelişmiştir . Çürümezler inşallah . Nisan ayı hep yağmurlu . Geçen yıl yaz boyunca yağdı . Ben hiç hatırlamıyorum Eskişehir ' e yaz boyunca yağmur yağdığını .İklimler değişti . Geçen yıl yağmurdan güller tomurcuk yaptı açamadı . Bahçeyi salyongozlar sardı . Güller , çiçekler bitlendi . Yağmurdan ilaç bile yapamadık .Dediğiniz gibi hayırlısı ,Umarım Mayıs 'ta yüzümüz güler .

asmalıtepe
29-03-2015, 15:23
Sevgili Akçabardak üzülmeyin canınızı sıkmayın etkilenmezler inşallah.

Evet Nisan ayı iki gün açık beş gün yağışlı görünüyor tahminlerde.

Bahçenizde keşke bir tahliye açıklığı olsaydı. Bence şimdi de açabilirsiniz duvardan falan.

Yağan yağmur hep birikmezdi diye.

Neyse herşeyin başı sağlık. Hayırlısı olsun inşallah. sevgiler...

pria
29-03-2015, 16:34
Sayın akçabardak,

Yağmur suyu birikintileri 3-4 günden fazla bahçenizde durursa belki kökleri çürütebilir..Ama bir iki gün içinde bahçe toprağınız suyu emebiliyorsa, merak etmeyin bitkilerinize birşey olmaz..

akçabardak
29-03-2015, 18:23
Sevgili aleydi mesajınızı okudum ama keyfim biraz kaçtığı için hemen cevap yazmak hiç içimden gelmedi moralim çok bozuldu allahtan diğer tohumlarımı daha ekmemiştim dışarıya, her sene böyle olurdu ama bukarar olmuyordu şaşırdım ne yapacağımı, o yüzden ben genelde çiçek tohumlarımın çoğunu kaplara ekip tehlike geçince bahçeye dikiyorum ama bahçede kalması gerekenler işte böyle tehhlikedeler.

Sevgili asmalıtepe üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil ki, gözümüz gibi koruyup yetiştirdiğimiz, aylarca büyümesi için çaba gösterdiğimiz bitkilerimizi bu halde görmek bir anda bütün harcadığım emeklerim, hayallerim, düşüncelerim yok olup gidiveriyor.

Tahliye yapma konusuna gelince keşke yapılabilse ama maalesef ki o da mümkün değil ne yazık ki, bahçemizin dışında duran arabamızın olduğu yer evlerin arasından geçen yol, o yol bahçelerimizin seviyesinden 25-30 cm. yüksekte kalıyor, geçen sene taşları yenilediler eski taşların üzerine yenilerini döşediler öyle olunca da yol bahçelerden yüksekte kaldı, memleketin işi hep böyledir ya... doğru bir işimiz var mı bizim... bilinçsizce işler yapılırsa ceremesini de birileri çeker.

Sayın pria bu gün de yağmur ara ara yağmaya devam etti saat 16 gibi biraz kesildi bahçeye yeni toprak yaymıştık şu an bizim bölümde sular çekildi ama yolun öte yanı hemen bitişimizin bahçesi hala sular altında.

Şu anda bahçemizin sulaları çekilmiş vaziyette ama gece ne olacağı hiç belli değil, yağış bir kaç gün daha devam edecekmiş , şu anda sağnak şekilde yağıyor.
543804

Komşumuz yurtdışında oldukları için pek sık gelemiyorlar, o yüzden güllerin dışında pek bir şeyler ekilmiyor, allahtan orası boş.
Bahçe düzenlemesi yaparken damlama hortumlarımızı oraya almıştık, yağmurdan fırsat bulup bir türlü yerlerine yerleştiremedik, onlar da suların içinde kaldılar.

543805

Yakından görünümü.
543806

YeniGine
29-03-2015, 23:39
Hay Allah; sevgili akçabardak'ım keşke imkânınız olasa suyu tahliye edebilseydiniz. Bir çaresine bakmaya çalışın önümüzde nisan yağmurları var nasipse. O kadar çalıştınız, çabaladınız, emek verdiniz ve gerçekten bir güzelliğii başardınız.
Geçmiş olsun inşallah hiçbir zarar görmez o güzelim bahçen.

günebakan
30-03-2015, 07:25
Geçmiş olsun sevgili Akçabardak bu havalar işleri zorlaştırıyor gerçekten umarım bitkileriniz zarar görmemiştir.

serdar1984
30-03-2015, 08:30
bence bu durumu sorun olmaktan çıkaracak birşeyler yapmak lazım suyun yogun oldugu alana drenaj olsun diye toprak altına boru döşeseniz sanırım işinizi görecektir hiç yoktan suyun yıgılmasını önleyecektir **** bahçeyi betonlu alandan ayırmak için kullandıgınız mini duvara suyu drene adecek borular koymalısınız diye düşünüyorum.

akçabardak
30-03-2015, 14:57
Sevgili YeniGine

Sevgili günebakan

Sayın serdar1984

Arkadaşlar bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim sizlere, bu gün moralim biraz daha iyi dün akşam saatlerine doğru bahçemde ki sular çekildi ama yan tarafta hortumların olduğu yerde hala bir miktar su var, bu gün yağmur güneşli bir havaya bıraktı, bitkilerim şimdilik iyi zarar ziyan yok çok şükür.

hidroluisDrenaj
31-03-2015, 02:43
Geçmiş olsun sevgili Akçabardak bu havalar işleri zorlaştırıyor gerçekten umarım bitkileriniz zarar görmemiştir.

Değerli Arkadaşım Bitki kökleri hava ve suya ihtiyaç duyar ancak yoğun bir şekilde su içinde kalıp hava alamaması bitkinin zarar görmesine neden olur çok az bitki türünün kökü suya dayanabilir bu nedenle drenajla suyun bölgeden uzaklaştırılmasında fayda var. bizim işimiz geniş arazilerde bunu uygulamak sürekli toprak altındaki su tablasını düşürmek amaçlı döşenen drenaj borularına yeni sınıf teknolojik bir ürün ekledik bitki kökü girmeyen drenaj borusu gibi.

şimdiden kolay gelsin..

saygılarımı sunarım

Sudenur
02-04-2015, 11:12
İnşallah firesiz sıkıntısız yoluna girer herşey.. Bununla geçmiş olsun.

akçabardak
02-04-2015, 14:26
İnşallah firesiz sıkıntısız yoluna girer herşey.. Bununla geçmiş olsun.

Teşekkür ederim sevgili Sudenur, şimdilik pek bir şey yok gibi zaten ortanca ve haseki küpesi ve 2-3 çeşit bitki dışında bahçede pek fazla ekili bitkim yok ama soğanlılardan glayörler ve amarylisler vardı onların çürümesinden korktum, şimdilik onlar da iyi gibi görünüyor.

akçabardak
02-04-2015, 15:00
Çuhalarım

Anneler ve yavruları
544461

Geçen seneden anneler
544462

Bunlar da bebişleri
geçen sene anneler tohum oluşturmuştu
o tohumlardan çimlenenler, sarısı hariç diğerleri hepsi de
tohumdan yetişti ve bir tanesi açtı, ikisi sürpriz açacak
öndeki minikler bu sene açacak mı bakalım.
544463

akçabardak
02-04-2015, 23:11
Plumerialarım yavaş yavaş kış uykusundan uyanıyorlar
soğukların başlamısıyla birlikte birer birer yapraklarını dökmüşlerdi.

544519

544520

akçabardak
02-04-2015, 23:19
Katmerli Şepboy

Üç güzeller ;)

Hafta içinde semt pazara gittiğimde bu güzelleri görünce
dayanamadım alıverdim, defalarca edinmeme rağmen
katmerlileri bir türlü yaşatamadım ama bu defa onlara
güzel saksı aldım belki saksılarını beğenirler ve yaşarlar :D

544521

YeniGine
02-04-2015, 23:55
Sevgili akçabardak'ım ben zaten mevsimlik bahçe çiçeklerini seviyorum ve çuhaların yaprakları, çiçekleri ve tohumdan oluşan yavrular belli ki emek verilmiş, ellerine sağlık.
Şebboyların ben de bir sene aldım diktim seneye kalmadılar, inşallah saksılarını beğenirler, memnun kalırlar da yaşarlar...

münevver48
03-04-2015, 12:43
sevgili akçabardak şebboy çiçeğini ve kokusunu çok seven birisi olarak yıllarca tohumdan ekip çiçeğini görene kadar bende ne sabır nede tahammül kalırdı.birde çiçek açtıktan sonra ikinci yılı ya görür veya ölür. onca emeğin boşa gitmesi zoruma gidiyordu. şimdi arkadaşlardan hazır fidan bulunca yere dikiyorum.saksıdakilerden daha sağlıklı olduğunu fark ettim. pek sıcağı da sevdiklerini söyleyemem. bende hazır bulunca alıyorum.zaten çok ömürlü çiçek değiller. onun için hiç üzülmeyin.her yıl gözünüzün beğendiği renginde açan yenisini alın bol bol koklayıp tadını çıkartın. sevgiler.

akçabardak
03-04-2015, 13:08
Sevgili akçabardak'ım ben zaten mevsimlik bahçe çiçeklerini seviyorum ve çuhaların yaprakları, çiçekleri ve tohumdan oluşan yavrular belli ki emek verilmiş, ellerine sağlık.
Şebboyların ben de bir sene aldım diktim seneye kalmadılar, inşallah saksılarını beğenirler, memnun kalırlar da yaşarlar...

Teşekkür ederim YeniGineciğim gerçekten çok tatlı oldular çuhalarım, şepboylara gelince seneye kalmayacaklarını bile bile dayanamayıp aldım.
Hani belki... değişik saksı olursa beğenirler de kalırlar diye :D kendileri bilir, biz itibarımızı yapalım da... :D

akçabardak
03-04-2015, 13:20
sevgili akçabardak şebboy çiçeğini ve kokusunu çok seven birisi olarak yıllarca tohumdan ekip çiçeğini görene kadar bende ne sabır nede tahammül kalırdı.birde çiçek açtıktan sonra ikinci yılı ya görür **** ölür. onca emeğin boşa gitmesi zoruma gidiyordu. şimdi arkadaşlardan hazır fidan bulunca yere dikiyorum.saksıdakilerden daha sağlıklı olduğunu fark ettim. pek sıcağı da sevdiklerini söyleyemem. bende hazır bulunca alıyorum.zaten çok ömürlü çiçek değiller. onun için hiç üzülmeyin.her yıl gözünüzün beğendiği renginde açan yenisini alın bol bol koklayıp tadını çıkartın. sevgiler.

Sevgili münevver48 satın alırken çok yıllık diyorlar ama ben kaç defa aldıysam ikinci yıla kalmadılar, senin de dediğin gibi hiç uğraşmaya değmez hazır fidan alıp bir yıl boyunca çiçeğine doya doya bakmak ve hevesimizi almış oluruz.
Her seferinde bahçeye dikiyordum bu defa saksıda deneyeyim dedim bakalım, olursa olur olmazsa kendileri bilir, ben de dediğin gibi bu sene koklayıp tadını çıkarırım teşekkür ederim sevgiler.

akçabardak
03-04-2015, 14:22
Kanayan kalplerim sonunda çiçeklerini açtılar,
Yeni evlendiğimde kayınvalidemin bahçesinde vardı
Şimdi çok şükür benim de oldu.

Üçü bir arada ;)

544589

544590

544591

eneskrky
03-04-2015, 18:36
şahane olmuşş :D :D hayırlı olsun tekrardan..
bende edindim inşallah benimkilerde böyle olur :))

sakdag
03-04-2015, 18:43
Kanayan kalplerim sonunda çiçeklerini açtılar,
Yeni evlendiğimde kayınvalidemin bahçesinde vardı
Şimdi çok şükür benim de oldu.

Üçü bir arada ;)

544589

544590

544591

Süper süper süper.:cool:Bugündü, yarındı derken ben bir türlü sipariş veremedim doya doya izleyeyim bari...;)

günebakan
03-04-2015, 19:13
Harika birşey bunlar sevgili Akçabardak bende daha edinemeyenlerdenim güle güle büyütün:)

akçabardak
03-04-2015, 22:52
şahane olmuşş :D :D hayırlı olsun tekrardan..
bende edindim inşallah benimkilerde böyle olur :))

Teşekkür ederim eneskrky, sen de edinmişsin hayırlı olsun güle güle büyüt, çiçeklendiklerini görmen dileğimle, sevgiler.

akçabardak
03-04-2015, 23:01
Harika birşey bunlar sevgili Akçabardak bende daha edinemeyenlerdenim güle güle büyütün:)

Teşekkür ediyorum sevgili günebakan, bakarsınız bir gün sizin de oluverir inşallah.

gülenmelek
03-04-2015, 23:31
Sayfaya korka korka girdim ve korktuğum başıma geldi :eek: :(
Biz aynı dönemde almadık mı, neden senin ki önce açıyor, ooof of :mad:
Çat sesi geldi mi anne :D

Evet şaka bir yana, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün ara ile almıştık gerçekten. Ankara ile Ayvalık sıcaklık farkı çok bariz belli oldu. Çünkü bendeki Kanayan Kalpler henüz tomurcuklarını yeni yeni göstermeye başladı.
Sabreden derviş misali epey bekledik ama sonunda muradımıza erdik ve bulduk bu güzel bitkiyi. Senin adına çok sevindim anne. Bir de seninkiler solduğu zaman benimkilerin halâ açacak olmasına çok sevindim :dilli: :p

YeniGine
03-04-2015, 23:57
Sevgili gülenmelek akçabardak bahçe son yorum gülenmelek görünce; 'Kanayan kalplerin kokusunu aldı onları görmeye geldi' dedim di, yanılmamışım. Hoşgelmişsin, bekleriz yine.

akçabardak
04-04-2015, 00:32
Sayfaya korka korka girdim ve korktuğum başıma geldi :eek: :(
Biz aynı dönemde almadık mı, neden senin ki önce açıyor, ooof of :mad:
Çat sesi geldi mi anne :D

Evet şaka bir yana, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün ara ile almıştık gerçekten. Ankara ile Ayvalık sıcaklık farkı çok bariz belli oldu. Çünkü bendeki Kanayan Kalpler henüz tomurcuklarını yeni yeni göstermeye başladı.
Sabreden derviş misali epey bekledik ama sonunda muradımıza erdik ve bulduk bu güzel bitkiyi. Senin adına çok sevindim anne. Bir de seninkiler solduğu zaman benimkilerin halâ açacak olmasına çok sevindim :p

Yooo çat sesi duymadım ama akşamdan bu yana kulaklarım sürekli çınladı :D

Neden korka korka girdin ki sayfama başına ne geldi, evet aynı dönemde aldık, önce benim kiler gelmişti ;) 2 gün sonra da senin kiler gelmişti.

İşte o yüzden benim k.kalplerim önce geldiği için önce açtılar... ne var bunda korkacak, kıskanacak balım şekerim.

Senin de dediğin gibi bendekiler solarken sendekiler açacak, açtıktan sonra paylaşırsın umarım, ben senin kileri nasıl geliştiklerini hiç görmedim, şaka bir yana gerçekten sabreden derviş muradına erermiş, senelerdir istiyorduk biz bu bitkiyi.

Sana şunu hatırlatayım öyle senin dediğin gibi birileri solarken diğerleri açacak, şimdilik öyle kolay kolay solacak gibi görünmüyor, niyetleri de yok seni iyice çatlatayım... tepelerinden yeni dal veriyorlar ve hemen dalın dibinden tomurcuk sapı veriyor yaaa...

Hayırlısıyla bir iki hafta içinde senin kiler de açmış olurlar merak etme gülenmeleğim, onlara iyi bak hepinizi öpüyorum.

sonkez
04-04-2015, 06:10
Bayildim kanayan kalplerinize cok guzeller,.Bahcem olsa bende de olsun isterdim ;(

akçabardak
04-04-2015, 09:13
Bayildim kanayan kalplerinize cok guzeller,.Bahcem olsa bende de olsun isterdim ;(

Teşekkür ederim sevgili sonkez, benim kiler şimdilik saksıdalar bahçeye dikmeye kıyamadım başlarına bir şey gelecek diye.

telato
04-04-2015, 21:12
Kanayan kalpleriniz çok güzel gözüküyor;)ben daha yeni ektim, sizinki açtıysa benimki ne zaman açıcak :D

akçabardak
04-04-2015, 21:37
Kanayan kalpleriniz çok güzel gözüküyor;)ben daha yeni ektim, sizinki açtıysa benimki ne zaman açıcak :D

Teşekkür ederim sayın telato, sizin kiler de açınca eminin onlar da çok güzel görüneceklerdir.
Benim kiler 27 Şubatta gelmişler aynı gün de dikildiler, epi topu bir ay içerisinde açmış oluyorlar, sizin kiler de Mayıs başında açmış olurlar sanırım, bol şans dilerim.

akçabardak
05-04-2015, 20:37
Çalışkan arıcık, epey hasılat toplamış
akşam eve boş dönmeyecek ;)

Karahindiba, çok faydalı bir bitkiden polen taşıyıp
kaliteye bir kat daha kalite vererek ortaya çok çok faydalı
bal yapacak yapmasına da sahipleri bu kaliteye hile katmasalar
da bizler de faydasını görsek... :(

545088

Bir çiçek, bir de dünyadan haberi olmayan masum bir arı.
545089

akçabardak
05-04-2015, 20:43
Saksıda ki hasekilerim

545108

Mis zambağım sanırım açmaya hazırlanıyor
545109

akçabardak
05-04-2015, 20:50
Güvem eriği (Çakal eriği) tomurcuklanıp çiçeklerini
açmaya başladı

545115

Mürdüm eriğinin biraz küçük olanından
saksıda olmasına rağmen maşallah nasıl da çiçeklendi.
Çiçeklerini inşallah dökmez diye düşünüyorum.
545116

akçabardak
05-04-2015, 20:58
Bebiş çuha sürpriz çiçeği ile beni çok mutlu etti
Sarı çuha ile beyaz çuhaya tozlama yapmıştım
İkisinin karışımı bakar mısınız şu güzelliğe
şu zerafete, şu çizgilere desene bayıldım :cool:

545117

545118

akçabardak
05-04-2015, 21:16
Ve geldik lalelerin sürpriz renklerine, arada verilmiş bir sözüm vardı ama...:(
Beni affet laleci_03 kardeşim sözümü üzülerek tutamıyorum :( durum ortada :D :D :D

Söz vermiştim
http://www.agaclar.net/forum/1366517-post1881.htm

http://www.agaclar.net/forum/1366555-post1885.htm

Ama olmadı, lakin bir şansın daha var laleci_03
açmayan bir sürpriz daha var, şansın ona kaldı :D
545127

Açmaya çalışan diğer lalelerim.
545128

545129

Laleci_03
05-04-2015, 21:38
O nasıl söz Akçabardak ablam canın sağ olsun en azından benim tahminim tutmuş oldu hem nasıl olsa Telato ağabeyimden bir söz daha geldi ya:p :D
Neyse son laleye de bir umut bağlayalım o zaman ;)

telato
05-04-2015, 21:58
Bende takipteyim :D

YeniGine
05-04-2015, 23:15
Sevgili akçabardak'ım lalelerine maşallah... Ama ama çuhana bayıldım, çok güzel gerçekten, ellerine sağlık.

akçabardak
05-04-2015, 23:20
O nasıl söz Akçabardak ablam canın sağ olsun en azından benim tahminim tutmuş oldu hem nasıl olsa Telato ağabeyimden bir söz daha geldi ya:p :D
Neyse son laleye de bir umut bağlayalım o zaman ;)

Anlaştık...

akçabardak
05-04-2015, 23:23
Sevgili akçabardak'ım lalelerine maşallah... Ama ama çuhana bayıldım, çok güzel gerçekten, ellerine sağlık.

Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, bebişlerden bir tane daha açmak üzere bakalım o nasıl bir sürpriz yapacak.

Sudenur
06-04-2015, 00:21
Ana-kız çok tatlısınız.. ;) Ankara'ya geldiğiniz vakit gülenmelek'e söyleyin sizi bana getirsin. "Evin çok uzak, yol çok uzun.." diye bahane ediyor gelmiyor, ikna edersiniz belki siz. :rolleyes: Uzun uzun sohbetler eder, çay içer keyif yaparız..

Not: Çiçeklerinize kocaman maşallah.. :)

akçabardak
06-04-2015, 19:49
Ana-kız çok tatlısınız.. ;) Ankara'ya geldiğiniz vakit gülenmelek'e söyleyin sizi bana getirsin. "Evin çok uzak, yol çok uzun.." diye bahane ediyor gelmiyor, ikna edersiniz belki siz. :rolleyes: Uzun uzun sohbetler eder, çay içer keyif yaparız..

Not: Çiçeklerinize kocaman maşallah.. :)

Teşekkür ederim sevgili Sudenur, bildiğiniz gülenmelek işte :) Kısmet olursa Ankara'ya gittiğimizde gülenmeleğe söylerim inşallah görüşmek nasip olur, ben de sizi tanımak isterim.
Çiçeklerimi beğendiğin için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler selamlar.

akçabardak
14-04-2015, 21:45
Lalelerimin son durumları
Yavaştan kısacık ömürlerini tamamlıyorlar :(
Bir iki gün sonra çiçeklerini kesip, önümüzde ki
sene için yavru soğanlarının irileşmesi için yaprakları sararıncaya kadar
15 günde bir potasyum ağırlıklı sıvı besin vermeyi düşünüyorum,
bu uygulama bu sene ilk defa denemem olacak ;)
bakalım sonuç ne olacak.

546761

546762

aleydi
14-04-2015, 22:35
Çok zarifler Sevgili Akçabardak . Sonra söküyormusunuz saksıdan . Benimkiler baya bir yavrulamışlar . Yavruladıklarında saksıya sığmazlar gibi geldi .Nasıl bir ortamda saklıyorsunuz .

akçabardak
14-04-2015, 23:19
Çok zarifler Sevgili Akçabardak . Sonra söküyormusunuz saksıdan . Benimkiler baya bir yavrulamışlar . Yavruladıklarında saksıya sığmazlar gibi geldi .Nasıl bir ortamda saklıyorsunuz .

Evet yapraklar tamamen kuruduktan sonra söküp limon fileleri ya da bez torba içinde, gölge ve havadar serin bir yerde Ekim-Kasım ayına kadar bekletiyorum sevgili aleydi.
Bahçede olursa 3 senede bir (yavrular çok çoğaldığı için) söküp yavruları büyüklüklerine göre ayırıp tekrar dikiyordum.

En son 2012 de bahçede ne kadar lale var ise hepsini söküp irili ufaklı yavruları ayırıp uzun saksılara dikmiştim ama geçen sene tekrar söküm zamanında ameliyat olmuştum o yüzden ilgilenememiştim, aynı saksıda 2 sene kalmış oldular ama çiçek açmadılar, yapraklarının kurumasını bekliyorum, sonra sökeceğim ama sonra nereye dikileceklerine daha karar veremedim bahçenin küçük olmasından dolayı.

akçabardak
22-04-2015, 16:00
Lavatera (Pamuk Çiçeği)

Yaklaşık 4 metre uzunluğunda bir sıra halinde ektiğim Pamuk çiçeklerim
6 günde çimlendiler, 12 Nisan da ekmiştim, 18 nisanda çimlendiler.
Elimde ne kadar tohum varsa ne olur ne olmaz diye hepsini de ektim,
hepsi de çıkmış.

548251

akçabardak
22-04-2015, 16:08
Ekinezya

Bahçede toprak altında olanlar yavaş yavaş yüzlerini göstermeye başladılar ;)
Ekinezyalarım geç kalınca epey endişelenmiştim dondular diye, üzerilerne
birde toprak ilavesi yapılınca tamamen kaybettiğimi düşünmüştüm ama
sonunda çıktılar :cool:

548255

akçabardak
22-04-2015, 16:19
Gelincik

Her sene bahçemde bol miktarda bu gelinciklerden çıkardı,
Bir iki kök kıyıda köşede bırakırdım diğerlerini söküüp atardım :mad:
Meğerse ben bilmeden o kıymetli nimetleri çöpe atıyormuşum :mad: :mad:
Ta ki sevgili loveforlife'nin gelincik çorbası sayfası diye açtığını görünceye
kadar.
Bundan sonra atarmıyım hiç :o bir iki kez pişirdikten sonra kalan yavru gelincikleri damızlık
olarak bir araya topladım ;) ve şimdi çiçek açmaya hazırlanıyorlar.

548256

akçabardak
22-04-2015, 16:25
Bahçem yavaş yavaş renklenmeye başladı.

Haseki küpelerim
548261

Bu sırada olanlar bu sene 3. senesi
548262

Burada olanlar 2. senesi, çoğunlukla aynı renkten çıktılar.
Keşke karışık renklerde olsaydılar.
548263

akçabardak
22-04-2015, 16:29
Glayör

Glayörlerim geçtiğimiz kışı toprak altında geçirdiler
onlar da kışı sağ sağlim atlatanlardan, oldukça da çoğalmışlar.

548265

akçabardak
22-04-2015, 16:34
Hosta

Hostamın durumu oldukça iyi, çiçek açmasını çok istiyorum
Geçen sene edinmiştim onu, pek gelişememişti garibim.
Bu sene yeri de değişti umarım yeni yerini sever.

548268

akçabardak
22-04-2015, 16:41
Çuhalarım

Geçen sene tohumdan ektiğim çuhalarım :cool:
Bebişlerimin arasında beyazım yok diye düşünmüştüm
ama yanılmışım ;) bir tanesi sürpriz yaptı ve beyaz açtı :cool:
şimdi 3 tane açmayan daha var.

548314

548313

akçabardak
22-04-2015, 17:27
Mis kokulu şepboyum

548284

ve Aynısefa çiçeğim.

548285

akçabardak
22-04-2015, 17:30
Aslanağzı çiçeğim, arka planda dekor olarak görünen
yan komşumun sarmaşığı.

548286

akçabardak
22-04-2015, 17:38
Clematis Multi Blue

Bu sene Clematislerimi saksılardan bahçeye aldım
bahçede daha güzel geliştiklerini gördüm ve bir tanesi
açmaya başladı bile :cool:

548287

Toplu halde,
548288

548289

ve ikisi bir arada, ikincisi de tomurcuklanmaya başladı.
548290

akçabardak
22-04-2015, 17:40
Turuncu Lilium

548291

aleydi
22-04-2015, 18:43
Sevgili Akçabardak bahçe sular altında kalınca çok üzülmüştünüz . Hep diyorum doğa bir şekilde kendini koruyor .En az sizin kadar mutlu oldum .Bu görüntüleri görünce .

Ben mesela gladyörleri söktüm . Öyle çok yavrulamışlardı ki , Yavruları tekrar toprağa rastgele bıraktım . Diğer onlarca soğanı saksılara diktim . Ev ortamında sirkülasyon olmayınca nemli kalıp , çoğu çürümüş .Yavruların akıbetini bilmiyorum henüz . Belki sökmek problem değil . İyi koruyup zamanın da toprakla buluşturmak önemli . O kadar çiçeği yıllardır hep ziyan etmişim :( . Artık bundan sonra daha iyi bakabilirim umarım .
Rengarenk olmuş gerçekten bahçeniz . Bütün uğraşımız böyle güzel çiçek açtıklarını görebilmek :). Keyfini çıkarın . Sevgiler

akçabardak
22-04-2015, 19:24
Sevgili Akçabardak bahçe sular altında kalınca çok üzülmüştünüz . Hep diyorum doğa bir şekilde kendini koruyor .En az sizin kadar mutlu oldum .Bu görüntüleri görünce .

Ben mesela gladyörleri söktüm . Öyle çok yavrulamışlardı ki , Yavruları tekrar toprağa rastgele bıraktım . Diğer onlarca soğanı saksılara diktim . Ev ortamında sirkülasyon olmayınca nemli kalıp , çoğu çürümüş .Yavruların akıbetini bilmiyorum henüz . Belki sökmek problem değil . İyi koruyup zamanın da toprakla buluşturmak önemli . O kadar çiçeği yıllardır hep ziyan etmişim :( . Artık bundan sonra daha iyi bakabilirim umarım .
Rengarenk olmuş gerçekten bahçeniz . Bütün uğraşımız böyle güzel çiçek açtıklarını görebilmek :). Keyfini çıkarın . Sevgiler

Çok teşekkür ederim sevgili aleydi, bahçe sular altında kaldığında gerçekten çok üzülmüştüm, hasekiler tamamen sular içindeydi, eyvah dedim ne haseki kaldı ne glayör, ne de ekinezya onları çok zor edinmiştim.

Çok şükür dediğiniz gibi doğa bir şekilde kendini koruyor, hele glayörler tamamen çukur içinde yeni yeni çıkmaya başlamışlardı bahçeye yeni toprak yaydığımızda onlar gömülmesin diye üzerilerine toprak koymamıştık, en çok onlar sular içinde kalmışlardı ama çok şükür ki çürüyen olmamış.

Aslında glayörlerin soğanları sökülmesi gerekiyormuş ama hiç sökmedim, bu sene mecburen sökmek zorundayım, toprak doldurmam gerekecek yerlerine.
Acemilikte ben de bakımlarını bilmediğim için çoğu çiçeğimi kaybetmiştim.

Umarım sizin yavru soğanlarınız da sağ salim çıkarlar, bahçede olunca belki bir seycik olmamıştır sapa sağlam çıkarlar ve sizi sevindirirler. Sevgiyle kalın.

münevver48
22-04-2015, 21:53
sevgili akçabardak,clematisin çok güzel açmış.belli ki yerini sevmiş.hasekilerin renkleri çok güzel bu güzellikler yorgunlukları alıp götürürken, emeklerin boşa gitmemesi de ayrı bir keyif.bu keyfin tadını ve seyrini çıkartma zamanı sevgiler.

akçabardak
22-04-2015, 22:44
sevgili akçabardak,clematisin çok güzel açmış.belli ki yerini sevmiş.hasekilerin renkleri çok güzel bu güzellikler yorgunlukları alıp götürürken, emeklerin boşa gitmemesi de ayrı bir keyif.bu keyfin tadını ve seyrini çıkartma zamanı sevgiler.

Teşekkür ederim sevgili münevver48, clematisim pek neşelendi galiba yerini çok sevdi, diğeri de çok mutlu o da aldı başını gidiyor.

Geçen sene saksısında pek mutlu değildi çiçeğini de pek fazla açamamıştı, bu sene hem yeni sürgünler veriyor hem de tomurcuk veriyor çiçeğini tam görmek nasip olmamıştı, bu sene güzel açacak inşallah.

Havalar hala ısınamadı, 2-3 gündür öyle serin ki buralar... sanki kar soğu gibi :mad: bir türlü balkonda oturup ta çlematisimi doyasıya seyredemiyorum, bu sene ben nedense çok üşüyorum... daha dışarıda oturacak kadar ısınamadım, ısınsa balkonda çayımı kahvemi alır tadını çıkaracağım ama :) neyse hafta sonuna ısınacakmış artık o zaman çıkartırım inşallah. Sevgiler

münevver48
22-04-2015, 23:02
Teşekkür ederim sevgili münevver48, clematisim pek neşelendi galiba yerini çok sevdi, diğeri de çok mutlu o da aldı başını gidiyor.

Geçen sene saksısında pek mutlu değildi çiçeğini de pek fazla açamamıştı, bu sene hem yeni sürgünler veriyor hem de tomurcuk veriyor çiçeğini tam görmek nasip olmamıştı, bu sene güzel açacak inşallah.

Havalar hala ısınamadı, 2-3 gündür öyle serin ki buralar... sanki kar soğu gibi :mad: bir türlü balkonda oturup ta çlematisimi doyasıya seyredemiyorum, bu sene ben nedense çok üşüyorum... daha dışarıda oturacak kadar ısınamadım, ısınsa balkonda çayımı kahvemi alır tadını çıkaracağım ama :) neyse hafta sonuna ısınacakmış artık o zaman çıkartırım inşallah. Sevgiler

:)sevgili akçabardak havalar gerçekten ısınamadı bizde de durum pek farklı değil daha balkon sefası yapamıyoruz. ben yazın sıcak olursa hiç şikayet etmiyeceğim:p. bir iki saksım kaldı toprağı değişecek soğuk diye yapmadım.sevgiler.:)

akçabardak
22-04-2015, 23:18
:)sevgili akçabardak havalar gerçekten ısınamadı bizde de durum pek farklı değil daha balkon sefası yapamıyoruz. ben yazın sıcak olursa hiç şikayet etmiyeceğim:p. bir iki saksım kaldı toprağı değişecek soğuk diye yapmadım.sevgiler.:)

Ben de öyle bahçede biraz işlerim var ama soğuk olduğu için hep erteliyorum, sağlık olsun.

YeniGine
23-04-2015, 00:00
Maşallah maşallah, sevgili akçabardak'ım bahçe gün geçtikçe renklenip, güzelleşiyor. Ve sanırım kısa sürede bayağı bir gelişti bitkilerin.
İstanbul da öyle sanki kar soğuğu ama olsun ben hergün dışarı gidiyorum komşumun köpeği Şanslı'yı salıyorum, bir de komşum elime bir çay bardağı tutuşturuyor Şanslı ile geziniyorum bahçeyi. :( Bu sene ben pek bir şey yapamadım bahçedeki otlar bile henüz biçilmedi bazı yerlerde Şanslı otların içinde kayboluyor. Kına tohumlarını attım su yok, yağmur yağsa diye dua ediyorum. Bakalım işte olduğu, olabildiği kadar artık.
Sana rastgelsin sevgili akçabardak'ım.

asmalıtepe
23-04-2015, 05:12
Gözün aydın sevgili Akçabardak badireleri epeyce aşmışsınız, güzellikler günyüzüne çıkmışlar.

Ne demişler; Saklayan Seddar.

Onca suların, karların altından nefes almış canlı kalmışlar maaşallah.

Sizin de ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgiler...

akçabardak
23-04-2015, 09:58
Maşallah maşallah, sevgili akçabardak'ım bahçe gün geçtikçe renklenip, güzelleşiyor. Ve sanırım kısa sürede bayağı bir gelişti bitkilerin.
İstanbul da öyle sanki kar soğuğu ama olsun ben hergün dışarı gidiyorum komşumun köpeği Şanslı'yı salıyorum, bir de komşum elime bir çay bardağı tutuşturuyor Şanslı ile geziniyorum bahçeyi. :( Bu sene ben pek bir şey yapamadım bahçedeki otlar bile henüz biçilmedi bazı yerlerde Şanslı otların içinde kayboluyor. Kına tohumlarını attım su yok, yağmur yağsa diye dua ediyorum. Bakalım işte olduğu, olabildiği kadar artık.
Sana rastgelsin sevgili akçabardak'ım.

Sevgili YeniGinem teşekkür ederim, evet havalarında birazcık ta olsa ısınmasıyla bitkilerim kendini gösterdi çok şükür.

Bir ısınıyor bir soğuyor yağmur da yok bu aralar, ben de bir kaç tohum ekmiştim bahçeye dün biraz yağmur atıştırır gibi oldu sevinmiştim tohumlarıma iyi gelecek diye ama sonradan kesildi.

Kına tohumlarımı ben de ektim daha çıkmadılar, sağlık olsun bir şekilde çıkacaklar.
Şanslı da çok şanslıymış ha ne güzel gezintiye çıkmalar falan oh yaşadı şanslı, pek mutlu oluyordur eminim. Şanslıyla iyi gezmeler size.

akçabardak
23-04-2015, 10:09
Gözün aydın sevgili Akçabardak badireleri epeyce aşmışsınız, güzellikler günyüzüne çıkmışlar.

Ne demişler; Saklayan Seddar.

Onca suların, karların altından nefes almış canlı kalmışlar maaşallah.

Sizin de ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgiler...

Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, onca badirelere rağmen çok şükür günyüzüne çıktılar. Kalaların üzerilerine karlar yağmıştı donma tehlikesi geçirmelerine rağmen epey toparlandılar tomurcuk bile vermeye başladılar.

Emeklerimizin karşılığını almak bu olsa gerek diye düşünüyorum, o suların altından sağlam çıkacaklarını düşünemiyordum bile ama çok şükür.

Sevgiyle selam ile kalın.

akçabardak
24-04-2015, 14:05
Limonotu

Bu gün fark ettim, limonotunda 2 tane tohum kapsülü oluşmuş.
3. senesinde tohum yapmaya karar vermiş :)
çok sevindim, yeniden taze tohumum olacak inşallah.

548536

akçabardak
24-04-2015, 14:10
Hiç beklemediğim bir gelişme de
Kanayan Kalplerde, kırmızısında sanırım tohum kapsülleri
oluşmuş, tohum yapmaya hazırlanıyoruz :cool:

548537

548538

akçabardak
24-04-2015, 20:09
Bu gün hava çok güzeldi, sıcacık bir hava vardı, fırsat bu fırsattır diyerek ekilmeyi bekleyen
tohumlardan bir kaç tohum ektim bahçeye.

Kosmoz çiçeği
548588

Yer açelyası
548589

Ateş çiçeği
548590

Bir kaç tohum da Tohum Takastan gelen
tohumlardan ektim, onları da ilgili başlıkta paylaşacağım.

akçabardak
24-04-2015, 20:18
Alyssyum

Tohumdan yetiştirdiğim alyssumların bir kısmını
bahçeye fideledim.

548591

548592

sakdag
24-04-2015, 20:34
Hiç beklemediğim bir gelişme de
Kanayan Kalplerde, kırmızısında sanırım tohum kapsülleri
oluşmuş, tohum yapmaya hazırlanıyoruz :cool:

548537

548538

Geçen yıl Güler Abla'yı ziyarete gittiğimizde onun çiçeğindeki oluşmuş bir tohum kozasından vermişti. İçinde 5-6 tohum çıkmıştı. Hemen ektim ancak çıkan olmadı Akçabardak Ablam. Soğuk katlama ister mi acaba diye düşünmüştüm sonradan ama araştırmadım doğrusu.

akçabardak
24-04-2015, 20:55
Geçen yıl Güler Abla'yı ziyarete gittiğimizde onun çiçeğindeki oluşmuş bir tohum kozasından vermişti. İçinde 5-6 tohum çıkmıştı. Hemen ektim ancak çıkan olmadı Akçabardak Ablam. Soğuk katlama ister mi acaba diye düşünmüştüm sonradan ama araştırmadım doğrusu.

Sevgili sakdag bende merak ettiğimden bu gün ilgili başlığında sayfalara bir göz attığımda bir iki yerde soğuk katlama yapıldığı yazıyordu, çok uzun sürede çimleniyormuş.
Bir üye tohumları ektikten sonra buzdolabın sebze bölümünde 8-10 gün kadar beklettiğini yazmış ama devamını okumadım.

Siz ne zaman ekmiştiniz tohumlarını? ben de marak ettim doğrusu, umarım çimlenirler.

sakdag
24-04-2015, 21:01
Haziran ayında, bitkiden alır almaz ekmiştim.

akçabardak
24-04-2015, 21:13
Anladım... Benim kiler olgunlaşsınlar bakalım sonuç ne olacak.

akçabardak
25-04-2015, 22:33
Dün o sıcacık, güneşli havadan eser kalmadı bu gün tam tersine kapalı ve düne göre serin bir hava ara ara incecikten çiselemeler,
Tam bir yürüyüş havası oldu ve ben de öyle yaptım, biraz yürüdüm ve temiz hava aldım çok iyi geldi bana.
Çevrede hiç kimsecikler yok, ne gelen var ne giden, biraz yürüdükten sonra eve döndüm.

Yürüyüşten dönerken otların arasında bu yabani bitki gözüme çok güzel göründü ben de fotoğrafını çektim

Bu bitkinin adı Trifolium Pratense(Yonca çiçeğ) imiş

548770

548771

Yürüyüşten döndükten sonra o enerjiyle bahçeye bir kaç tohum daha ektim
sonra da bir kaç kare fotoğraf çektim.

Eriklerin tadına baktık, tam yenecek duruma gelmişler.
548782

548783

Dutlar da kendini göstermişler.
548784

akçabardak
25-04-2015, 22:40
Kurdele çiçeği

Kışın ilk dondndurucu soğuklarda dondan etkilenen kurdele çiçeğim yaşam savaşıyla mücadele ederek tekrar geri döndü.

548788

akçabardak
25-04-2015, 22:48
Ezan çiçeği

Bu sene 2. senesi, çiçek sapı oluşturmaya başladı.
Ben ekmeden kendi döktüğü tohumları istediği yerde çimleniyor.
Ama son tercihi yine ben yapıyorum :D ben nerede olmasını
istersem orada bırakıyorum, ipin ucunu bırakırsam her yeri
istila eder mazallah :D herkez yerini bilsin :D :D :D

548789

asmalıtepe
25-04-2015, 22:49
Sevgili Akçabardak; Ne güzel erikler, bakın şimdide benim içim gitti. Hele yetmeye hazırlanan dutlar da bir başka güzel.

Ben de diktim geçen gün 3 çeşit dut. İnşallah büyürler de yeriz.

Siz de güle güle tüketin sağlık ve sıhhatle.

akçabardak
25-04-2015, 22:55
Haseki küpelerim hemen hemen hepsi de açtılar gibi,
genel görüntü.

548790

548791

548792

548793

548794

akçabardak
25-04-2015, 23:14
Sevgili Akçabardak; Ne güzel erikler, bakın şimdide benim içim gitti. Hele yetmeye hazırlanan dutlar da bir başka güzel.

Ben de diktim geçen gün 3 çeşit dut. İnşallah büyürler de yeriz.

Siz de güle güle tüketin sağlık ve sıhhatle.

Sevgili asmalıtepe bir adres yeter, gerisini bana bırakın... gerçekten de çok güzeller, dut çok çabuk yetişiyor bir iki sene sonra tadına bile bakarsınız, ben diktikten sonra 2 sene sonra tadına bakmıştık.
Güle güle büyüsünler, inşallah size de nasip olur tadına bakmak.

aleydi
26-04-2015, 01:38
Haseki küpelileri çok güzeller maşallah .İlk tohumdan mı yetiştirdiniz ,fide ile mi ?, Kaçıncı yılları sevgili Akçabardak . İlk yıl en fazla 10 tane çiçek açtığı yazıyor bir sitede . Başka bir yer de 2 yıl sonra çiçeklendiğini . Hangisi doğru , size soruyum . Bu yıl çiçek açıcaklar mı benimkiler merak içindeyim :)

Laleci_03
26-04-2015, 11:36
Maşallah Akçabardak ablam erikler, dutlar ne güzel olmuş, bahçeli insanın hali başka oluyor :p :D
Haseki küpelerin de harikalar maşallah ;)

akçabardak
26-04-2015, 11:48
Haseki küpelileri çok güzeller maşallah .İlk tohumdan mı yetiştirdiniz ,fide ile mi ?, Kaçıncı yılları sevgili Akçabardak . İlk yıl en fazla 10 tane çiçek açtığı yazıyor bir sitede . Başka bir yer de 2 yıl sonra çiçeklendiğini . Hangisi doğru , size soruyum . Bu yıl çiçek açıcaklar mı benimkiler merak içindeyim :)

Hasekilerimi beğenmenize teşekkür ederim sevgili aleydi.

Bu hasekileri ben 14 Şubat 2013 senesinde ektim, 3 Martta tek tük çimlenmeye başlamışlar.
İlk senesi fideler geliştiler ama çiçek açmadılar, hasekiler 2. senesinde çiçek açarlar.

Aşama aşama gelişmelerini bu linklerde görebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/1112683-post120.htm
http://www.agaclar.net/forum/1128374-post181.htm
http://www.agaclar.net/forum/1143827-post275.htm

İkinci senesinde çiçek açmaları gerçekleşti, açtıkları çiçekler bu linkteki gibidir. sevgili aleydi.

http://www.agaclar.net/forum/1273213-post1059.htm

Yani doğrusu şöyle: ilk sene tohumlar ekilie fideler gelişir ama çiçek açmazlar,
2. senesinde çiçeklerini açarlar. Benim kileri bu sene ekildikten sonra 3. senesindeler sevgili aleydi.
Umarım anlaşılacak şekilde yardımcı olabilmişimdir. Size kolay gelsin sevgiler.

akçabardak
26-04-2015, 12:22
Maşallah Akçabardak ablam erikler, dutlar ne güzel olmuş, bahçeli insanın hali başka oluyor :p :D
Haseki küpelerin de harikalar maşallah ;)

Teşekkür ederim Laleci kardeşim, beğenmene sevindim. Bahçeye gelince fazla büyük değil ama hiç yoktan daha iyi, idare ediyor keşke biraz daha büyük olsa neler neler yetiştireceğim ama olsun buna da şükür.

Sizler daha yolun çok başındasınız inşallah bir gün bakmışsınız sizlerin de bir bahçesi oluvermiş, yeter ki siz isteyin duğalarınız boşa gitmez, Allah herkese her ne muradı var ise versin dilerim.
Sevgili Malina görmez umarım tadımlık erik ... anladın sen bir adrese bakar

Laleci_03
26-04-2015, 12:29
İnşallah ablam inşallah olacak :rolleyes:
Ayrıca çok teşekkür ederim ablam benim sağ ol, düşünmen yeter, sen keyfine bak taa Balıkesir'den buraya, hiç zahmet etme

aleydi
26-04-2015, 14:42
Umarım anlaşılacak şekilde yardımcı olabilmişimdir. Size kolay gelsin sevgiler.[/QUOTE]

Bu kadar ayrıntılı bir cevap için zaman ayırıp ,zahmet etmişsiniz . Çok teşekkür ederim sevgili Akçabardak .

akçabardak
26-04-2015, 22:16
Daha önce dondurucu soğuklardn narenciyelerimizin de etkilendiğini belirtmiştim. Limon ağacım en çok etkilenmişti
üzerinde limolarıyla birlikte donmuştu ve ben en çok limonuma üzülmüştüm.
Geçen ay kuruyan dallarını budadıktan sonra organik sıvı gübre (Biofer) sıkmıştım dallarına bir umut deyip....

Ve o umutlarım şimdi yeniden yeşerdi... limonum canlandı... yeşerdi,
yeniden yapraklanmaya, sürgünler vermeye başladı,
çok mutluyum çok. 4-5 gün öncesine kadar hiç bir ses seda yoktu hava sıcaklıkları artmaya başlayınca
limonda hareketlilik belirgin bir şekilde belli oldu çok şükür.

İlk sıvı organik güberesinden sonra ümidimi kesmiştim, 10 gün sonra tekrar verecektim ama onun o halini görünce
gerek duymamıştım. Bu günkü halini görünce fikrimi değiştirip ve ikinci organik sıvı gübresini
verdim.

548962

Bir ay önceki hali.
http://www.agaclar.net/forum/1365199-post1865.htm

akçabardak
26-04-2015, 22:34
Güllerimiz tomurcuklanmaya başladılar, açtı açacaklar ama bitlerle başları dertte, bu gün eşim onlara bit ilacı yaptı. Ben de fotoğraflarını çektim.

Kırmızı gülüm benim.
548974

548975

akçabardak
26-04-2015, 22:40
Eşimin üçgen mini bahçesinde ki gülleri :)

548979

548980

Bu sarıya bayılıyorum.
548981

548982

548983

akçabardak
26-04-2015, 22:58
Alabaş (kohlrabi)

Geçen seneden döktükleri tohumları baharla birlikte orada burada çimlendiler.
4-5 tanesini kıyamadım tohum yapmaları için bıraktım.
Sıcak iklimi olduğu için bir türlü topraküstü baş yapmadılar. Ona rağmen yine de bıraktım.

Bu ikisi çiçeklenip tohum oluşturmaya başladı,
548985

548986

Ama bu limonun altında, komşunun duvarına vermiş sırtını
öylece
sürekli yaprak veriyor, ne çiçeklenme var, ne de alabaş yapıyor,
niyeti ne ki bunun acaba :D :D
İşler de bitmek bilmiyor ki :D yapraklarını toplayıp bir sarma sarayım
o bana bakıyor, ben ona bakıyorum :D
548987

YeniGine
26-04-2015, 23:20
Sevgili akçabardak'ım kırmızı gülün rengine bayıldım, sarıya da kim bayılmaz ki; çok güzeller maşallah. Güllerin yapraklarındaki damlacıklar ilaç mı?

akçabardak
26-04-2015, 23:44
Sevgili akçabardak'ım kırmızı gülün rengine bayıldım, sarıya da kim bayılmaz ki; çok güzeller maşallah. Güllerin yapraklarındaki damlacıklar ilaç mı?

Sevgili YeniGinem beğenmene sevindim ama şu bitler de olmasa çok daha güzel olacak. Bir de şu kadı lokması böceği güllerimi yedi bitirdi, o çok sevdiğim kokulu lila renkli güllerim vardıya hani, artık o da yok.
Eşimin üçgen bahçesinin birinde kala kala bir tek o sarı gül kaldı, diğerinde kayıp yok.

Güllerin yapraklarında damlacıklar evet ilaç YeniGinem, biliyorum senin güllerin de bitlenmiş, etkili sonuç alırsak ilacın adını paylaşırım bir iki gün sonra.

YeniGine
26-04-2015, 23:48
:D Boşuna dememişler arife tarif gerekmez diye. Teşekkür ediyorum sevgili akçabardak'ım.
Bina görevlisi bir komşuma söylemiş bit ilacı alıp ilaçlayacağız diye. Dedim hayrolsun :eek: ama güzel olsun inşallah. İlk defa yöneticimiz ilaç alıp ilaçlattıracakmış. Ben de bekliyorum bakalım. İnşallah yaparlar.

akçabardak
26-04-2015, 23:56
:D Boşuna dememişler arife tarif gerekmez diye. Teşekkür ediyorum sevgili akçabardak'ım.
Bina görevlisi bir komşuma söylemiş bit ilacı alıp ilaçlayacağız diye. Dedim hayrolsun :eek: ama güzel olsun inşallah. İlk defa yöneticimiz ilaç alıp ilaçlattıracakmış. Ben de bekliyorum bakalım. İnşallah yaparlar.

E çok güzel haber bu yöneticinin ilaçlaması, sen o kadar ekip dikiyor, güzelleştirmek için uğraşıp duruyorsun bir zahmet o kadarını da yapıversinler değil mi? ben öyle düşünüyorum, sevindim bu işe inşallah dediğin gibi yaparlar YeniGinem.

akçabardak
05-05-2015, 19:28
Güller...
Dalında güzeller

550824

550825

550827

550826

akçabardak
05-05-2015, 19:40
Süsen

Geçen sene edinmiştim çiçek açmamışlardı
bu sene az da olsa ilk çiçeklerini gösterdi.

550828

550829

Saksıda olan hediye gelen süsen
bakalım o ne renk çıkacak.
550830

622ali
05-05-2015, 19:43
Bahceniz cok guzel sayin akcabardak. insan bak bak kendini alamiyor.

Tohumdan yetistirdiginiz beyaz alisyumlarin son hallerini merak ediyorum. bununla birlikte kendi ektiginiz cuhalari ne zaman ektiniz ve ne zamana kadar cicekli kaliyorlar?