View Full Version : akçabardak / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
YeniGine
02-12-2013, 23:29
:D Sevgili hdoğan'ın benzetmesine ben de çok güldüm...
Sevgili akçabardak, budadığınız gülleri fotoğraflayabilir misiniz acaba?
akçabardak
03-12-2013, 00:34
Gülmek sağlığa çok faydalıymış YeniGinem, o yüzden bazen gerekiyor böyle benzetmeler.
Güllere gelince tabi ki de fotoğraflarım, yağmur durduktan sonra şu anda bile
şıkır şıkır yağıyor, salı gününden sonra kesileceğini söylüyorlar.
Ne yalan söyleyeyim ben de her yazdığımı düşündüğümde ve beğenildiğini gördüğümde gülüyorum. Nerden aklıma geldiyse. :)
Çok güzel bir bahçeniz var akçabardak, narenciyeleriniz harika hepsi öyle ama onlar ayrı güzel zeytinlerde öyle. Emeklerin karşılığını almak güzel bir duygu ellerinize sağlık.
akçabardak
05-12-2013, 09:34
Sevgili ahsen sayfama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz,
Bahçemi beğenmenize memnun oldum, bahçem çok küçük ama bize yetiyor.
Kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Narenciyeler evet onlar ayrı
bir güzel, 3 ağaç mandalin, 1 ağaç portakal, 1 ağaç limon ve 1 ağaç ta greyfurt
bütün kış vitamin ihtiyacımızı karşılıyor e daha ne olsun, allahtan can sağlığı dileğimiz.
Sevgiyle kalın selamlar.
akçabardak
07-12-2013, 21:47
Sevgili YeniGine, Biraz geç te olsa güllerimin budama şeklini görmen için fotoğrafladım,
bu ara işlerim çok fazlaydı ve o yüzden görüntülemede geç kaldım, malum yolculuk yapmamız
gerekiyor Ankaraya doğru, koşuşturmadan anca sıra geldi.
Bir kaç tanesini görüntüledim ama bazılarını çok dipten budamışım ve
gübrenin altında kalmışlar. Selamlar
akçabardak
07-12-2013, 21:53
Güllerimin budanması.
Sayın akçabardak bende de güller var ama ben dallarına kıyamadığımdan sadece tomurcuk uçlarını aldım bıraktım bilmiyordum gül sonbaharda herzaman böyle mi budanır saygılarımla...
akçabardak
07-12-2013, 23:22
Sayın akçabardak bende de güller var ama ben dallarına kıyamadığımdan sadece tomurcuk uçlarını aldım bıraktım bilmiyordum gül sonbaharda herzaman böyle mi budanır saygılarımla...
Merhaba sevgili habiş, bu sene bu şekilde budadım, bazıları çok yaşlandılar, ortalardan yaşlı dallarını dipten kestim biraz kaliteli dalları gençleştirmek amacıyla derin budama yaptım, ince ve zayıf dalları tamamen kaldırdım,
(deyim yerindeyse kuşa çevirdim) seneye son baharda durumlarına bakarak biraz üstten budama yapacağım, yukarıdan budamaları sadece yaz sezonunda yapıyorum.
Siz yine de ilgili başlıklardan yardım alabilirsiniz, bu konularla ilgili bir çok hocalarımız var onlar daha detaylı bilgiler paylaşmışlar. Sevgiler
YeniGine
07-12-2013, 23:30
Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. :) Ben bu kadar derin budayamam korkarım, kıyamam bir daha büyümezlerse diye... Ellerinize sağlık, güzel olmuşlar, ne güzel gübrede koymuşsunuz. İnşallah darısı bol bol çiçeklerine olsun diyeyim.
Ben de inşallah önümüzdeki ay gübre alabilir isem gübreleyeyim. Teşekkürler.
akçabardak
07-12-2013, 23:41
Sevgili YeniGine bizim buraların iklimi ılıman olduğu için don tehlikesi olmuyor, siz bana bakmayın, bizim sitenin bahçıvanının bana söylediği bir lafı var, abla güllerle ağaçlara hiç acımayacaksın budadıkça güzelleşirler demişti, ben de ondan cesaret alıyorum, vesselam.
YeniGine
07-12-2013, 23:53
:) Güller budanmayı severler diye ben de duymuş idim. Ama işte cesaret edebilmek. Geçen mart ayında budadım fotoğrafladım olmamış az daha buda dediler bana da o şekilde az biraz daha kısaltmış idim. Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum, sizin budamanız bana güzel bir örnek oluşturdu. Sağolun...
Ben şubat sonu gibi buduyorum inşallah hiç korkmadan, acımadan, budayacağım nasip ise... :D
Sevgili akçabardak ellerinize sağlık..evet bende güllerim için daha kapsamlı bi araştırma yapsam iyi olacak .. teşekkür ederim Sevgilerimle...
akçabardak
10-12-2013, 21:18
Ankara'dan tüm AĞAÇLAR net ailesine sevgileeer.
akçabardak
10-12-2013, 21:24
:) Güller budanmayı severler diye ben de duymuş idim. Ama işte cesaret edebilmek. Geçen mart ayında budadım fotoğrafladım olmamış az daha buda dediler bana da o şekilde az biraz daha kısaltmış idim. Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum, sizin budamanız bana güzel bir örnek oluşturdu. Sağolun...
Ben şubat sonu gibi buduyorum inşallah hiç korkmadan, acımadan, budayacağım nasip ise... :D
Hadi bakalım hayırlısı, kolaylıklar gelsin inşallah bir cesaret başaracaksınız
bence, Şubat sonuna doğru soğuklar bitince budamak iyi fikir.
Fotoğraflarınızı foruma yüklemiyor musunuz?
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/24488.htm)
ihtimali sizi endişelendirmiyor mu?
Fotoğrafların büyüklüğü yüzünden sayfanız da takip edilmesi zor bir hal alıyor
Lütfen ;)
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm)
Bu güzel reçeli de bulunması mümkün olsun, sadece bahçe sayfanıza uğrayanlar değil, reçeli merak eden üyeler kolayca bulsun diye, forumun uygun bölümüne taşıdım
Mandalina marmeladı (http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/33323.htm)
akçabardak
12-12-2013, 21:08
Sevgili Malina, fotoğraflarınızı foruma yüklemiyor musunuz? derken hangi fotoğraflardan
bahsettiğinizi anlayamadım, beni tekrar aydınlatır mısınız.
Mesaj linkini yazmadığım için şimdi bulamıyorum, benim hatam
akçabardak
04-01-2014, 15:03
...
2014 Yılı
463192
Diyerek yeni yılın sayfasına kaldığım yerden devam ediyorum.
akçabardak
04-01-2014, 15:11
Bu gün ilk olarak bismillah deyip lisianthus tohumlarıyla işe koyuldum,
ve toprakla buluşturdum, hadi hayırlısı.
akçabardak
04-01-2014, 15:26
Tohum Takas etkinliğinden edindiğim tohumlardan,
Sayın MeyveliTepe'nin gönderdiği Kıvırcık Salata (sativa)
ve Sayın h-doğanın gönderdiği Yedikule tipi marul tohumlarını
bu gün toprakla buluşturdum.
Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.
463194
İnşaallah başarılı olabilirim.
akçabardak
04-01-2014, 15:34
Daha önce suya koyduğum pepino çelikleri köklendiler
463195
Köklenen pepino fidelerini bu şirin minik saksılara diktim,
daha sonra gerçek yerlerine nakledilecekler.
463196
YeniGine
04-01-2014, 16:43
Maşallah maşallah sevgili akçabardak; çok güzel görüntüler. Haydi bakalım rastgelsin inşallah...
yeni yılda ekilen tohumlar ve fideler.
kolay gelsin bol hasatlar inşallah..
akçabardak
04-01-2014, 18:16
Maşallah maşallah sevgili akçabardak; çok güzel görüntüler. Haydi bakalım rastgelsin inşallah...
Ayy canım ya teşekkür ederim, hayırlısı ile ilk tohumlarımı ektim, gerisi
allaha kalmış, çok sağ olasın.
akçabardak
04-01-2014, 18:18
yeni yılda ekilen tohumlar ve fideler.
kolay gelsin bol hasatlar inşallah..
Teşekkür ederim sevgili efeege, hepimize kolay gelsin inşallah.
akçabardak
04-01-2014, 22:26
Bol hasatlar inşallah...
Teşekkürler sevgili sonkez, daha iyileri sizlerin olsun.
Yeni yılın ekimleri başlamış, hasatınız ve çiçeğiniz bol olsun Sn.akçabardak.
akçabardak
05-01-2014, 11:25
Yeni yılın ekimleri başlamış, hasatınız ve çiçeğiniz bol olsun Sn.akçabardak.
Çok teşekkür ederim sevgili ahsen, yavaş yavaş bundan sonra ekimlerin devamı gelir artık,
Bunlar güzel uğraşlar, yazı renkli görmek istersek eğer, hazırlıklara şimdiden başlamamız gerekiyor.
akçabardak
06-01-2014, 15:32
Lobelya
Geçen sene tek kök olarak bir lobelya fidesi almıştım.
Büyüdü çiçeklendi son baharda tamamen kurudu, sap saman
gibi dallar kaldı, tohum alamadım diye çok üzülmüştüm çünkü
üzerinde tohum diye bir şey göremedim.
Sap saman dediğim dalları söktüm usulca ve aynı saksıya toprağa
ya nasip deyip gömdüm, gelip geçtikçe de toprağı ıslattım. Daha sonra
saksıyı alıp bir kenara koydum ve unuttum, bir ara aklıma geldi ne durumda
diye bir bakayım dedim benim lobelyalar çimlenmişler, Ankara'ya dönerken beraberimde getirdim bırakmaya kıyamadım, şimdi bukadar büyüdüler.
Demem o ki sap saman deyip te atmamak gerekir.
463529
akçabardak
06-01-2014, 15:41
Sukulent
Bir buçuk ay önce edindiğim sukulentim GRAPTOPETALUM
çiçeklendi, minik minik çiçek açtı, pek sevimliymiş ;)
akçabardak
06-01-2014, 15:48
Bir gecelik Gelin
Bu çok kıymetli bitkiden benim de olmasını çok istiyordum, sevgili Gülenmelek
sanki aklımı okumuş, bana bu güzeli hediye etti çok teşekkür ediyorum
kendisine.
463535
akçabardak
07-01-2014, 14:05
Yeni yılın ilk bebeklerim ;)
Bu minicik tohum bahçesinin bir köşesine sn. h-doğanın yediküle tipi
marul tohumu ekmiştim,
Diğer köşesine de Sn. MeyveliTepenin kıvırcık salata (sativa) ekmiştim.
Çok hızlı çıktılar hemen 3 gün içerisinde bir köşesi asker gibi dizildiler,
diğer köşede de bazıları başını göstermişler. Çok mutluyum ama önce
çıkanlar hangisidir bilemiyorum yazmayı unuttuğum için bana da sürpriz
olacak.
463631
Bizim torunlar büyüyor demek ki. :)
akçabardak
08-01-2014, 10:23
Bizim torunlar büyüyor demek ki. :)
Eveet sizin torunlar büyüyorlar, nasıl mutluyum anlatamam size,
Tekrar teşekkür ederim.
Kendi adıma çok sevindim. İnşallah yemek de nasip olur.
gürcan_keskin
19-01-2014, 00:06
Sayın akçabardak;
İnşallah marullarınızdan iyi hasat alırsınız.Bende pet bardaklara dikmiştim marul tohumları.Bakalım nasıl olacak gelişmesini bekliyorum...
akçabardak
20-01-2014, 11:35
Sayın akçabardak;
İnşallah marullarınızdan iyi hasat alırsınız.Bende pet bardaklara dikmiştim marul tohumları.Bakalım nasıl olacak gelişmesini bekliyorum...
Sayın gürcan_keskin çok teşekkür ederim,
Şu anda bu marulların çimlendikten
10 gün sonra ki halleri, şimdilik gelişmeleri çok iyi gidiyor.
Dilerim sizin kiler de güzel gelişme gösterirler.
465743
akçabardak
20-01-2014, 11:44
Lobelya
Lobelya fidelerim gelişmeye devam ediyor, bazılarının tepelerini kırdım daha güzel
dallansınlar diye, kırılan tepeleri de toprağa diktim onlar bile tutmuş.
465744
akçabardak
20-01-2014, 11:47
Yeni edindiğim senecio
Türünü bilemiyorum.
465746
akçabardak
20-01-2014, 11:56
Lisianthus
10 gün içinde çimlenen lisilerim beni çok mutlu ettiler ;)
Bakalım gelişmeleri nasıl olacak.
465747
Önemli olan bundan sonrası, inşallah büyütebilirim.
465748
Tohumlar yüzünüzü güldürmüş, Alıkışlıyorum başarınızı.
İnşallah sağlıkla büyürler.
YeniGine
21-01-2014, 00:02
Sevgili akçabardak; maşallaah bütün tohumlar yeşermiş... Marullar büyümüş. İnşallah tüm yeşerenler büyür, hep birlikte çiçeklerini de görürüz... Ellerine sağlık... Görüntüler muhteşem...
Elinden elinden. Bazı insanlar ne ekse olur. Bu onun bitkiler olan sevgisinden kaynaklanıyor.
akçabardak
21-01-2014, 19:21
Tohumlar yüzünüzü güldürmüş, Alıkışlıyorum başarınızı.
İnşallah sağlıkla büyürler.
Teşekkürler sevgili cemo,
Yavaş yavaş başladık bakalım, geriye büyümeleri kalıyor çocuk gibi ilgi
istiyorlar.
akçabardak
21-01-2014, 19:35
Sevgili akçabardak; maşallaah bütün tohumlar yeşermiş... Marullar büyümüş. İnşallah tüm yeşerenler büyür, hep birlikte çiçeklerini de görürüz... Ellerine sağlık... Görüntüler muhteşem...
Sevgili YeniGine çok teşekkür ederim, tohumlar yeşermesine yeşerdi de,
büyütmesi önemli... çimlenmeleri çok kolay oluyor, peteklerin üzerine
koyuyorum ektiğim tohumları üzerlerini de kapatıyorum şeffaf kapaklarla
hiç sulamadan bir bakıyorum çimlenmişler, hemen aydınlık yere alıyorum
ama asıl çimlendikten sonra dertleri başlıyor, o zaman çok zorlanıyorum
bol işık, havalandırma, sıcaklık, suyu fazla kaçırırsam çürüme vs. gibi
istekleri oluyor. Hep derim ya kalan sağlar bizim olur. Sevgiler
Sayın akçabardak lobelya tohumu almıştım şimdi diksem olur mu?. Bahara kadar sizinki gibi büyür mü?
akçabardak
23-01-2014, 01:03
Sayın akçabardak lobelya tohumu almıştım şimdi diksem olur mu?. Bahara kadar sizinki gibi büyür mü?
Sevgili Aysis, lobellia bitkisi ile ilk defa geçen sene tanışmıştım, yukarıda 781. mesajımda da belirttiğim gibi tohum alamadım kuruyan saplarını aynı saksıya
toprağa gömdüm, sanırım Ekim ayıydı, sapları da biraz derine gömmüşüm her halde ama toprağı sürekli nemli tuttum, buna rağmen derinlerden kendi kendine
çimlenmişler.
Ne zaman çimlendiler, hangi ara büyüdüler hiç fark etmemişim, gördüğümde ise
beş milim kadar büyümüşlerdi, o yüzden Ankara'ya dönerken beraberimde getirmiştim, şimdi 10 cm. kadar büyüdüler, açıkçası bana kolay bir bitki gibi
geldi.
Ayrıca tohumdan ekmediğim için, ne kadar zamanda çimlenir, nasıl gelişirler
hiç bir fikrim yok ama siz isterseniz şansınızı deneyin derim.
Bir de ben kendi başlığından da takip ediyorum, dilerseniz sizde bir gözden geçirin bilgi edinme açısından " Lobellia crystal palace "
Kolay gelsin
akçabardak
29-01-2014, 14:30
Ankara
Gök yüzü aniden adeta siyaha büründü
467347
Öyle karanlık çöktü ki, her taraf kap karanlık oldu
467348
Ha yağdı ha yağacak
467349
Demeye kalmadı şu anda acayip buzla karışık yağmur başladı, allahtan hayırlısı
bulutlar hızla Elmadağ'a doğru ilerliyor.
hatice p.
29-01-2014, 15:27
Lobelya
Lobelya fidelerim gelişmeye devam ediyor, bazılarının tepelerini kırdım daha güzel
dallansınlar diye, kırılan tepeleri de toprağa diktim onlar bile tutmuş.
465744
lobelyalar biraz uzamaya başlayınca uzayanların uçlarından kesinki saksısını yatay olarak kaplasın, bende tohumunu yeni ektim, hiç o kadar küçük tohum görmemiştim, inşallah çimlendirebilirim.
:confused:
hatice p.
29-01-2014, 15:30
lobelya tohumunun yarısını ektim, yarısınıda sakladım, başarısız olursam ilkinde,ikincisine fırsatım olsun diye... çimlendirme torfum yok, nasıl çimlendirebilirim? sizden fikir istiyorum!
akçabardak
29-01-2014, 19:17
lobelya tohumunun yarısını ektim, yarısınıda sakladım, başarısız olursam ilkinde,ikincisine fırsatım olsun diye... çimlendirme torfum yok, nasıl çimlendirebilirim? sizden fikir istiyorum!
Sayın cihannuma11 hoşgeldiniz, evet lobellia tohumları gerçekten de çok ufak, yarısını ekip yarısını bırakmışsınız çok iyi etmişsiniz.
Ben bütün tohumlarımı önce torfa ekiyorum, bulabilirseniz size de tavsiye ederim.
Bu sene tohumlarımı çabuk çimlensinler diye kalorifer peteklerinin üzerine koyuyorum, peteğin ısısını kısarak ısıyı düşürüyorum ılık bir şekilde yani tohumlara fazla sıcak olmamak şartıyla, tohumları ektiğim kapları şeffaf bir poşete koyarak mini sera yapıyorum, böylece nemini tutmasını sağlamış oluyorum, fazla sulama yapmıyorum, arada bir havalandırmak için açıyorum tekrar kapatıyorum, bu şekilde çok çabuk çimlendiriyorum.
Çimlendikten sonra üzerlerini açıyorum ve ışık alabilecek yere alıyorum.
Size kolay gelsin.
YeniGine
29-01-2014, 23:55
Sevgili akçabardak; bulutlu fotoğrafında ilk gördüğüm ve dediğim; 'Al İstanbul'u vur Ankara'ya' taş yığınları... :mad:
Yağmur bulutlarını çok sevdim kapkara, maşallah yağmur da yağmış çok şükür...
akçabardak
30-01-2014, 06:30
Sevgili akçabardak; bulutlu fotoğrafında ilk gördüğüm ve dediğim; 'Al İstanbul'u vur Ankara'ya' taş yığınları... :mad:
Yağmur bulutlarını çok sevdim kapkara, maşallah yağmur da yağmış çok şükür...
Aynen öyle maalesef sevgili YeniGineciğim, her taraf beton yığını oldu, evden karşıya bakınca yüksek yüksek binalardan başka hiç bir şey göremiyorum... daha geçen sene hemen karşımızda gece kondu yerleşim bölgesi vardı, hafif de böyle yamaçta yeşillikler, ağaçlar çiçeklenirlerdi, bahçeler yeşillenirdi... bahar gelince herkes bahçelerde bir şeyler ekip dikme telaşındaydı, bir sene içinde biz yazlıktayken hangi ara yıkıldı o gecekondular, ne zaman diktiniz o gökdelenleri, geldiğimizde görünce çok şaşırdık aklım almıyor, bu gidişle yeşilin rengini unutacağız beton yığınlarına bakmaktan.
Evet gökyüzü karardı, karardığı kadar yağsaydı hiç değilse ama nerdeee...
10 dakika yağdı, esti bitti, bulutlar sağa sola kaydı hemen arkadan da bir güzel güneş açtı şaka gibi... doğa da şaşırdı artık.
hatice p.
30-01-2014, 07:31
iş yeri sıcak olduğundan henüz eve götürmeyi düşünmüyorum, diğer saksıların içinde bodur dahlia soğanlarım var, yeşil saksı 35cm çapında, 10 tane soğan diktim belki bikaçı çıkmaz diye, toprak olarak internetten çiçekli bitki toprağı aldım, diğer 2 küçük saksının içinde de 3er adet yine dahlia soğanı diktim, çapları 15 cm. merakla bekliyorum:)
hatice p.
30-01-2014, 07:35
dahlia soğanını büyük saksıda yaklaşık 10 cm derine gömdüm, yeşil saksının toprağını birazdaha eklesemmi acaba?:confused:
Sevgili akçabardak, kıskandım sizi. Siz yazlıktan döndükten sonra da tohum vs. diyerek devam edebiliyorsunuz ne güzel.
Oysa ben beraberimde getirdiklerimle uğraşıyorum ancak. Onların bakımlarından başka şeye vakit kalmıyor.
Belki de biraz da benim suçum, İstanbul'a gelince arkadaşlarla, dostlarla vakit geçirmek de hoşuma gidiyor, özlüyorum onları.
Size kolaylıklar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun.
Önümüzdeki hafta başka bir aloevera saksısını bozup dağıtıma koyacağım. Sizde aloe vera var mı, ister misiniz?
akçabardak
30-01-2014, 08:49
dahlia soğanını büyük saksıda yaklaşık 10 cm derine gömdüm, yeşil saksının toprağını birazdaha eklesemmi acaba?:confused:
Sayın cihannuma11, yeşil saksıya 10 tane soğan diktiğinizi belirtmişsiniz, bunlar ne soğanı? bildiğimiz kuru soğan mı yoksa çiçek soğanı mı?
Eğer kuru soğan ise toprak ilave etmenize gerek yok... zaten baş yapmayacakları için sadece yeşilliklerinden faydalanırsınız. kolay gelsin
hatice p.
30-01-2014, 09:03
Bodur dahlia soğanı ekdim.
akçabardak
30-01-2014, 09:50
Sevgili akçabardak, kıskandım sizi. Siz yazlıktan döndükten sonra da tohum vs. diyerek devam edebiliyorsunuz ne güzel.
Oysa ben beraberimde getirdiklerimle uğraşıyorum ancak. Onların bakımlarından başka şeye vakit kalmıyor.
Belki de biraz da benim suçum, İstanbul'a gelince arkadaşlarla, dostlarla vakit geçirmek de hoşuma gidiyor, özlüyorum onları.
Size kolaylıklar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun.
Önümüzdeki hafta başka bir aloevera saksısını bozup dağıtıma koyacağım. Sizde aloe vera var mı, ister misiniz?
Aman efendim sevgili Güler hanımcığım çok teşekkür ederim, sizi kıskandıracak neyim var ki? sizin o değerli bitkilerinizin yanında benim kiler çok gariban kalıyorlar, hayranlıkla takip ediyorum bütün detaylarınızı, anlatımlarınızı, görüntülü uygulamalarınızı, takıldığım yerlerde sizin bilgilerinizden yardım alıyorum.
Ankara'ya dönerken bütün tohumlarımı yanımda getirdim bir kaç tane de soğuklardan korumak için saksı getirdim, bir kaç tane de burada edindim hem onlarla ilgileniyorum hem de tohumlarımı çimlendirip yazlığa götüreceğim, o küçücük bahçemi şimdiden özledim bile, Ankara çok sıkıcı, kalabalık, gürültülü, beton yığınların arasında kaldık.
Sağlık kontrollerimi yaptırmak için biraz daha kalmak zorundayız, biraz da kendimizi bakımdan geçirelim ki yaza güç toplayalım bitkilere daha iyi bakalım diye, yoksa çekilmez bu büyük şehirlerin kahrı,
Aloevera ya gelince bende yok ama sitemizin genel bahçelerinde her göbekte var, etrafında minik minik yavruları da çıkmış, bekçiler fazlalıkları söküp atıyorlar
ama kendim için hiç düşünmedim nedense, beni de düşündüğünüz için teşekkür ederim. Sevgilerimle
akçabardak
30-01-2014, 10:04
Bodur dahlia soğanı ekdim.
Şimdi ben de tereddütte kaldım, dahlia olunca sanki biraz sıkışacaklar gibi geldi bana 10 adet bir saksıya çok fazla sanki, ama şöyle yapabilirsiniz çimlenmeye
başladıktan sonra aralarından bir kaşık yardımıyla kökünü fazla oynatmadan toprağı ile başka bir saksıya aktarabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Eğer yeni ektiyseniz sorun olmaz hemen topraktan çıkarıp yumruları ayrı saksıya ayıra bilirsiniz, gene de siz bilirsiniz.
hatice p.
30-01-2014, 10:33
Şimdi ben de tereddütte kaldım, dahlia olunca sanki biraz sıkışacaklar gibi geldi bana 10 adet bir saksıya çok fazla sanki, ama şöyle yapabilirsiniz çimlenmeye
başladıktan sonra aralarından bir kaşık yardımıyla kökünü fazla oynatmadan toprağı ile başka bir saksıya aktarabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Eğer yeni ektiyseniz sorun olmaz hemen topraktan çıkarıp yumruları ayrı saksıya ayıra bilirsiniz, gene de siz bilirsiniz.
Teşekkürederim, fikriniz çok mantıklı geldi, çıktıktan sonra seyrekleştirmetyi deneyeceğim, hatta bir sitede okuduğum bilgiye göre saksı dahlialarında filiz çıkıpta bikaçta yaprak verdikten sonra filizi makasla kesinki yatay yerleşme göstersin diyorlar, bunuda denemek istiyorum siz ne dersiniz?
akçabardak
30-01-2014, 10:46
Sabahtan beri bilgisayarın başında çakıldım kaldım :dilli: evin işleri beni bekliyor :D
bebişlerime göz atıp havalandırmam gerekiyor, vaktin nasıl çabuk geçtiğini anlayamıyorum...
tam kalkayım artık yeter dedim... penceremin önüne bir güvercin geldi...
hadi seni de görüntüleyeyim dedim.
Bana bir mesaj mı getirdi ne? ;)
467439
Bakarmısınız şunun druşuna, asaletine.
hatice p.
30-01-2014, 14:17
pazartesi ekmiştim, torfumda yoktu zaten torf nedir onuda bilmem sadece çimlendrmek için gerekli olduğunu sonradan öğrendim neyse, turuncu kapaklı bi kaba ektim, altınıda deldim kabın, toprak olarak iş yerinin bahçesinde kırmızı bi toprak buldum, yağmurla ıslanmıştı toprakta zaten, bugün güneşte çıktı bi baktım o miniminnacık tohumlar çatlamaya başlamışlar sanırım, ben zor görüyorum valla, fotoğrafta çıkmaz, büyüteç koyarsam anca çekerim fotolarını çok sevindim...
akçabardak
30-01-2014, 15:27
pazartesi ekmiştim, torfumda yoktu zaten torf nedir onuda bilmem sadece çimlendrmek için gerekli olduğunu sonradan öğrendim neyse, turuncu kapaklı bi kaba ektim, altınıda deldim kabın, toprak olarak iş yerinin bahçesinde kırmızı bi toprak buldum, yağmurla ıslanmıştı toprakta zaten, bugün güneşte çıktı bi baktım o miniminnacık tohumlar çatlamaya başlamışlar sanırım, ben zor görüyorum valla, fotoğrafta çıkmaz, büyüteç koyarsam anca çekerim fotolarını çok sevindim...
Sayın cihannuma11 gözünüz aydın, sizin adınıza ben de çok sevindim bir iki gün sonra tamamen belli olur.
Ne hoş değil mi, insanın kendi yetiştirdiği, ufacık tohumların nasıl çimlendiğini görmek nasıl da mutlu ediyor hepimizi, size kolaylıklar diliyorum.
akçabardak
30-01-2014, 19:19
Teşekkürederim, fikriniz çok mantıklı geldi, çıktıktan sonra seyrekleştirmetyi deneyeceğim, hatta bir sitede okuduğum bilgiye göre saksı dahlialarında filiz çıkıpta bikaçta yaprak verdikten sonra filizi makasla kesinki yatay yerleşme göstersin diyorlar, bunuda denemek istiyorum siz ne dersiniz?
Bu bilgiyi daha önce ben de okumuştum ama uygulamadım, bana da mantıklı geliyor, deneye yanıla bence de uygun olur derim, sonuçta kaybedecek fazla bir şey yok, böylece öğrenmiş oluruz.
hatice p.
31-01-2014, 07:08
Tohumlarım çimlenmeye başlamış gerçekten, ama beyaz beyaz tel tel küflerde oluşmuş bikaç tane minicik!!!
akçabardak
31-01-2014, 12:49
Tohumlarım çimlenmeye başlamış gerçekten, ama beyaz beyaz tel tel küflerde oluşmuş bikaç tane minicik!!!
Sık sık havalandırın ve üzerleri kapalı ise yavaş yavaş açın artık bence
daha sonra ışık alabilecekleri bir yere alın saksıyı.
hatice p.
31-01-2014, 14:12
ne yapayım, sulayıp öylemi bırakayım, sulamayayımmı? odanın ısıtma sistemini nasıl ayarlayayımmı? pencere önüne koymayayım değilmi?
Acemilik işte!
hatice p.
31-01-2014, 14:24
ne yapayım, sulayıp öylemi bırakayım, sulamayayımmı? odanın ısıtma sistemini nasıl ayarlayayımmı? pencere önüne koymayayım değilmi?
Acemilik işte!
ama daha tam çimlenemediler, çekirdenten tam başlarını kaldıramadılar, (inşallah doğru bir tabir olmuştur):)
akçabardak
31-01-2014, 16:41
ama daha tam çimlenemediler, çekirdenten tam başlarını kaldıramadılar, (inşallah doğru bir tabir olmuştur):)
Sayın cihannuma11, Hafta sonu için oda sıcaklığını 10, 15 derece gibi kalırsa tohumlar üşümezler, Tohumlar başını yeni çıkartıyorlar ise kapağını açmanıza gerek yok ozaman, biraz havalandırın tekrar kapatın, sulama için de önce
toprağının nemini kontrol edin, nemli ise hiç su vermeyin kapalı olacağı için
nemini muhafaza eder, çok su çürütür.
İsmail Kuzucu
31-01-2014, 17:34
Sayfanızın yarısını yarım saatte anca okudum. Maşallah alan küçük ama bizim bahçe kadar ürünler var içerisinde ;)
Memleketimin havasını toprağını seviyorum ne ekersen o yetişiyor. Dünya kadar değerli arazilerimiz var biz buralara fabrika, sanayi, siteler yapıyoruz.
Yeni dönemde bereketli ürün almanız dileğiyle, saygılar..
hatice p.
31-01-2014, 18:17
Sayın cihannuma11, Hafta sonu için oda sıcaklığını 10, 15 derece gibi kalırsa tohumlar üşümezler, Tohumlar başını yeni çıkartıyorlar ise kapağını açmanıza gerek yok ozaman, biraz havalandırın tekrar kapatın, sulama için de önce
toprağının nemini kontrol edin, nemli ise hiç su vermeyin kapalı olacağı için
nemini muhafaza eder, çok su çürütür.
Çok teşekkürederim çok alakalısınız, bende aynen öyle yaptım, sizden cvp gelmeyince iş yerinde, mantığımı kullanarak sizin önerdiğinizi yapmışım isabet...
Bu arada şunuda yaptım:D :
Dahli soğanlarımı merak ettim, küçük saksımın birini eşeledim, bitane soğana baktım durum nedir diye, önceki boyutunun 2 katı olup şişmiş, birazda kök çıkmış:rolleyes: artık topraktan çıkana kadar bişey yapmam:)
akçabardak
31-01-2014, 18:40
Çok teşekkürederim çok alakalısınız, bende aynen öyle yaptım, sizden cvp gelmeyince iş yerinde, mantığımı kullanarak sizin önerdiğinizi yapmışım isabet...
Bu arada şunuda yaptım:D :
Dahli soğanlarımı merak ettim, küçük saksımın birini eşeledim, bitane soğana baktım durum nedir diye, önceki boyutunun 2 katı olup şişmiş, birazda kök çıkmış:rolleyes: artık topraktan çıkana kadar bişey yapmam:)
Sayın cihannuma kusuruma bakmayın ne olur bilgisayarı biraz geç açtığım için
size cevap vermekte geç kaldım, ama siz zaten gerekeni yapmışsınız sevindim.
Dahlialar yavaş yavaş bahara doğru uyanırlar, harekete geçmişler demek ki, hayırlısıyla çiçeklendiklerini de görmek nasip olur.
akçabardak
31-01-2014, 19:44
Sayfanızın yarısını yarım saatte anca okudum. Maşallah alan küçük ama bizim bahçe kadar ürünler var içerisinde ;)
Memleketimin havasını toprağını seviyorum ne ekersen o yetişiyor. Dünya kadar değerli arazilerimiz var biz buralara fabrika, sanayi, siteler yapıyoruz.
Yeni dönemde bereketli ürün almanız dileğiyle, saygılar..
Sayın İsmail Kuzucu Sayfama hoş geldiniz sefalar getirdiniz, beğenmenize memnun oldum, evet bahçe alanım çok küçük gönül isterdi daha büyük olsun ama buna da şükür diyorum.
Eşim de ben de emekliyiz bize yetecek kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bahçenin içinde turunçgil ağaçları var, iki üç fidan da ben yetiştiedim o yüzden gölge oluyor onlar olmasa daha güzel olacak ama kesmeye de kıyamıyor insan bütün kış vitaminlerimizi bu meyvelerden karşılıyoruz.
Sizin de dediğiniz gibi memleketin havası da toprağı da suyu da gerçekten de çok değerli ama değerini bilmiyoruz, hatta şöyle bir anımı yazayım daha çalışırken emekliliğime iki üç sene kalmıştı bir arkadaşımla sohbet anında bana dedi ki (toprakla uğraşmayı sevdiğimi bildiği için) sen kolay kolay her yeri beğenmezsin benim Ayvalık'ta yazlığım var bir gün bana gel eminim oraları çok beğeneceksin demişti, tam sana göre toprağı verimli, ne ekersen o çıkıyor seni ekseler sen çıkarsın demişti bana ne kadar gülmüştüm ona ve biz gerçekten de çok beğendik arkadaşımın dediği gibi 13 senedir Ayvalık'tayız, her yönden çok memnunuz.
Bizim çevremizde bile şu 10 yılda her şey ne kadar çok değişti, tarlalar hep sitelere dönüştü, her taraf betonlaşıyor.
Sizin bahçelerinize de imrendim, ellerinize sağlık bilinçli olmak bir ayrıcalıktır,
her şey gönlünüzce olsun, sağlıcakla kalın bol ürünler.
akçabardak
01-02-2014, 14:48
Ekilecek tohumlar ;)
Bu gün (Ankara'ya dönerken yanımda getirdiğim) tohumlara bir göz atayım dedim,
zamanı gelenleri ortaya çıkarmak için tohum kutusunu açtığımda bu minik domatesler çıktı kutudan.
Hayret ettim sapa sağlam kalmışlar yazdan buyana, hiç çürümemişler bir kaç tanesi kurumaya yüz tutmuş.
Tam 5 çeşit domates türü, küçükten büyüğe göre sıraladım, aylarca tazeliğini
korumuşlar. Paylaşmak istedim.
467655
hatice p.
03-02-2014, 07:17
ama dipte beyaz beyaz küf gibi oluşumlar var:(
Bugünden itibaren açıkhava ve azbiraz güneş!!
Akçabardak hocam doğrumu?
Toprak daha nemini kaybetmemiş bugün sulamam en azından!
hatice p.
03-02-2014, 07:33
çimlerin çoğunun tepesinde hala tohum kabukları var, tam çıkmamış iki yaprak:(
:(
akçabardak
03-02-2014, 11:18
Çok güzel çimlenmişler kutlarım seni, evet bundan sonra dediğiniz gibi açık hava
ve ne kadar güneş alırlarsa o kadar çok iyi olacaklar, artık üzerlerini hiç kapatmayın, bazıların tohumları hala üzerlerinde tam çıkmamış demişsiniz, sorun olmaz yapraklar geliştikçe kabuklar düşer zaten.
Küf olayı da kapalı kaldıkları için biraz havasız ve nemli kaldığı için oluşmuş, eğer ki sizi çok rahatsız edecekse bir toplu iğne ucu ile aldırabilirseniz küflü yerleri sorun olmaz bence.
Suyunu verirken de kontrollü verirsiniz, fısfıslayarak sabah saatlerinde verin ki akşama kadar biraz çekmiş olur ıslaklığını gece fazla nemli kalırsa küf ve mantar oluşur, yalnız yapraklar ıslakken güneş görmesin, güneşten yaprakları yanar ıslak olunca.
hatice p.
03-02-2014, 12:17
susuzluktan veya güneşten birazını öldürdüm galiba:(
az biraz su verdim güneştende biraz çektim, kalanlarda bana yeter inşallah, acemilik işte!
akçabardak
03-02-2014, 12:21
susuzluktan veya güneşten birazını öldürdüm galiba:(
az biraz su verdim güneştende biraz çektim, kalanlarda bana yeter inşallah, acemilik işte!
Ziyanı yok kalan sağlar bizim olur ne diyelim olduğu kadar canınız sağ olsun :)
hatice p.
03-02-2014, 15:32
Lobelya tohumlarımı ekerken yarısını saklamıştım ne olur ne olmaz diye, bugün birazını daha ektim, farklı bir toprağa ektim, daha geçirgen bir toprağa, önce iyice ıslattım, sonra tohumlarımı dikkatlice ektim, güzel serpiştirmeye dikkat ettim, sonrada elimle biraz bastırdım, üzerinede naylon geçirip bıraktım:)
yarın inşallah güneşde görür:cool:
bakalım ne olacak!
****** gelişmelerden haberdar edeceğim:D
akçabardak
03-02-2014, 16:14
Lobelya tohumlarımı ekerken yarısını saklamıştım ne olur ne olmaz diye, bugün birazını daha ektim, farklı bir toprağa ektim, daha geçirgen bir toprağa, önce iyice ıslattım, sonra tohumlarımı dikkatlice ektim, güzel serpiştirmeye dikkat ettim, sonrada elimle biraz bastırdım, üzerinede naylon geçirip bıraktım:)
yarın inşallah güneşde görür:cool:
bakalım ne olacak!
****** gelişmelerden haberdar edeceğim:D
Çok iyi yapmışsınız, epey ilerlemeler kaydetmişsiniz Yavaş yavaş her şey daha güzel olacak inşallah sevindim.
Takipçiniz olacağım, gün gelecek sizler bizleri sollamış olacaksınız ve sizlerden de öğrenmek isteyenler olacak, öğrendikçe paylaşacağız.
Bol bol çiçekli lobelyalar görmek nasip olur bu yaz inşallah.
Benim lobelyalarımın tepelerini kopartmıştım, dallanmaya başladılar artık.
467949
Tohumları diktikten ne kadar sonra çimlerde.
Çok iyi yapmışsınız, epey ilerlemeler kaydetmişsiniz Yavaş yavaş her şey daha güzel olacak inşallah sevindim.
Takipçiniz olacağım, gün gelecek sizler bizleri sollamış olacaksınız ve sizlerden de öğrenmek isteyenler olacak, öğrendikçe paylaşacağız.
Bol bol çiçekli lobelyalar görmek nasip olur bu yaz inşallah.
Benim lobelyalarımın tepelerini kopartmıştım, dallanmaya başladılar artık.
467949
Sevgili akçabardak sayfanızı merakla takip ediyorum. Lobelyalarınızı siz de tohumdan mı yetiştirdiniz. Yoksa geçen seneden sürgün mü merak ettim.
macuroğlu
03-02-2014, 21:33
İstediğiniz verimi alırsınız inşallah
akçabardak
04-02-2014, 00:00
Sevgili akçabardak sayfanızı merakla takip ediyorum. Lobelyalarınızı siz de tohumdan mı yetiştirdiniz. Yoksa geçen seneden sürgün mü merak ettim.
Sevgili Aysis, Geçen sene sadece bir kök lobelya fidesi almıştım çiçekçiden,
büyüdü çiçeklendi, yaz sonuna doğru bitki kurumaya başladı sararıp soldu,
tohum alamadım diye çok üzülmüştüm, bitkinin sapları tamamen kuruduktan sonra şansımı denemek için kuruyan sapları, belki tohum vardır diye usulca topraktan söktüm ve aynı saksıya tekrar toprağı biraz eşeleyip kurumuş sapları gömdüm.
Arada gelip geçtikçe toprağı ıslattım, daha sonra ümidimi kesmiştim ve saksıyı ortadan kaldırdım, bir kaç zaman sonra aklıma geldi bir bakayım dedim, bir de
ne göreyim, benim saksıdakiler çimlenmişler, gördüğümde 5 mm. kadar büyümüşlerdi, sizin anlayacağınız hangi ara çimlendiler, ne zaman büyüdüler
takip edemedim.
Ekim ayının ortalarından bu yana bukadar geliştiler. Sanırım çimlenmeleri çok kolay oluyor, bir hafta gibi bir zaman içerisinde tohumlar çimlenmiş oluyor.
akçabardak
04-02-2014, 00:11
İstediğiniz verimi alırsınız inşallah
Sayın macuroğlu sayfama hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum, çok sağol inşallah Allah herkeslere bol bol verimler nasip eder, her isteyen emeklerinin karşılığını alsın inşallah.
Her şey dilediğince olsun kolay gelsin size de, mutlu kalın.
akçabardak
04-02-2014, 17:30
Tohum ekimi
Bu gün biber tohumlarımın bir kısmını ektim, geriye kalanlar yarın ekilecekler.
Geçen sene 14 Şubatta ekmiştim tohumlarımı, fidelerimi fazla büyütememştim :(
Bu sene 10 gün önce ektim bakalım ne şekilde gelişecekler.
468082
akçabardak
04-02-2014, 17:49
Devam
Tohum Takastan gelen tohumlar
Sayın Birnefestopraktan gelen pepperoncini türü biber tohumu, Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.
468083
Bunlar da Sevgili loveforlife den gelen tohumlar.
Açık renkli iki sırası TÜRKİŞH ORANGE Patlıcan tohumlar,
Koyu renkte olanlar Yumurta Patlıcanı, Süs Patlıcanı, (Solanum ovigerum)
Sevgili loveforlife de çok teşekkür ediyorum. İnşallah bende sizler gibi
başarılı olurum.
468084
YeniGine
04-02-2014, 23:48
Maşallaah maşallah!.. Sevgili akçabardak ellerine sağlık tohumları o kadar güzel düzenli, itina ile ekiyorsun ki ben büyük bir hayranlıkla izliyorum ve de imreniyorum. Ve inanıyorum ki of of of inşallah çok güzel olacaklar çok... Emeklerin boşa gitmesin inşallah; gönlünce...
akçabardak
05-02-2014, 09:00
Maşallaah maşallah!.. Sevgili akçabardak ellerine sağlık tohumları o kadar güzel düzenli, itina ile ekiyorsun ki ben büyük bir hayranlıkla izliyorum ve de imreniyorum. Ve inanıyorum ki of of of inşallah çok güzel olacaklar çok... Emeklerin boşa gitmesin inşallah; gönlünce...
Sağ olasın YeniGineciğim, Doğayı, yeşili ve toprak anayı seven her doğa aşığı
bunlara katlanıyor, çünkü içten gelerek işe koyulmak gerekir, yoksa ben yaptım
oldu demekle olmuyor, özellikle güneşli bir havayı seçiyorum ki güneşi görünce
içim pır pır ediyor, bol bol enerjim oluyor o zamanda ben yerimde duramıyorum
bir şeyler yapmam lazım, kapalı havalar beni boğuyor, hasta ediyor.
Bir posta daha ekilmeyi bekleyen acı biber tohumlarım var, daha sonra sırasıyla
domates tohumları, en son da çiçeklerin tohumları ekilecek.
Siz izlemeye devam edin ;) ah biraz da büyük bahçemiz olsaydı, sizinde kendinize ait durum daha değişik olurdu değil mi? YeniGinem... ama olsun ne yapalım kısmette bu kadar varmış, azdadır bereket, emeklerimizin karşılığını alsak ne mutlu bize, maksat vakit geçirip uğraşmak olsun ;)
YeniGine
06-02-2014, 00:18
:) Çok haklısın sevgili akçabardak; gönül işi, sevmek...
Desene tohum ekimi henüz bitmedi. Yavaş yavaş inşallah, rastgelsin, emeklerin boşa gitmesin hepsi çimlensin, büyüsün, emeklerinin meyvesini göresin.
Ben tabi ki nasiple büyük zevk alarak izlemeye devam inşallah.
:( Çok seviyorum ama işte kendime ait bir bahçem yok, ektiğim diktiğim yerler de öyle müsait yerler değil. Her emeğim, zarar görüyor, boşa gidiyor. Ama buna da şükür en azından sonuç iyi olmasa da ekiyorum, dikiyorum.
akçabardak
08-02-2014, 14:24
Hosta
Yurt dışından getirdiğim hostanın yaprakları kuruyunca öldü sanmıştım,
meğer sen uykuya yatmış, bu gün baktığımda topraktan başını çıkardığını
gördüm, çok mutlu oldum.
sayın akçabardak.
sizede kolay gelsin tohumları ekmeye başlamışsın emeklerinizin mükafatını görün inşallah.
ben sabırsızlıktan erken davrandım bu sene. iyiki ekmişim şimdilk büyümeleri iyi gidiyor.
bu sene bende hosta almak istiyorum. burada satış yeri yok netten sipariş vermem gerekiyor.
akçabardak
08-02-2014, 18:16
Sevgili efeege,
Çok teşekkür ederim, evet tohumlarımı yavaş yavaş ekmeye başladım, zamanı geldi
artık... ancak büyütebilirim.
Hosta bitkisini ben de çok istiyordum, çok şükür edindim. İnşallah size de nasip olur.
akçabardak
10-02-2014, 17:32
Yeni Çimlenenler
4 Şubatta ekilen tohumların bir kısmı çok çabuk çimlendiler.
Tohum Takas Etkinliğinden
Sevgili loveforlife'nin göndermiş olduğu, Türkiş Orange patlıcan türü
9 tohumdan hiç fire vermeden hepsi de çimlendiler, kendisine teşekkür ediyorum.
469002
Kırmızı ve sarı renk yuvarlak etli kamba biberi.
Bu sene ilk defa ekiyorum o yüzden türlerini bilemiyorum,
tohumlarını yurt dışından getirdim, hep birlikte göreceğiz inşallah.
469003
Yine Tohum Takastan,
Sayın h_doğan'ın gönderdiği o çok beyendiğim arslan ağızları tohumu,
Fıkır fıkır çimlendiler, nasıl baş edeceğim bunca fideyle allah bilir :)
Teşekkür ederim Sayın h_doğan
469004
Bunlar da geçen seneden elimde kalan yer açelyası tohumu, tek tük çimlendiler,
olsun bukadarı da yeter.
469005
o o şenlik var desenize akçabardak,
gün gün yazın bize fidelerinizin durumunu..
Annelerini çok sevmişler. 5 günde bu kadar hızlı çimlenme ne güzel demek ki tam zamanında ve istediği tüm koşulları sağlamışsınız. Güle güle büyütün.
YeniGine
10-02-2014, 23:23
Sevgili hüzün'ün de dediği gibi gerçekten şenlik var sevgili akçabardak. Yaşasın yaşasın çok güzel minicik minicik harika görünüyorlar... Maşallah hem çimlenenlere, hem de size sevgili akçabardak...
gürcan_keskin
11-02-2014, 00:05
Valla turşularda,zeytinde,meyvelerde gözüm kaldı :)
İnsanın kendi yetiştirip kendi yemesi gibi güzel birşey var mı yaa?
Emeklerinize sağlık...
YeniGine
11-02-2014, 00:13
Emeklerinize sağlık...
Tabi ki yok!.. Kızartmaları unutmadık...
gürcan_keskin
11-02-2014, 00:25
Tabi ki yok!.. Kızartmaları unutmadık...
biberlerimmmmmmmmm :)) ilahi sevgili YeniGine...
Roka ve tereleride yiyecektim ama verim alamadım.Başka sefere artık...
Fideler sanki çok ışık alan bir ortamda değil. Işık alan bir yere alın çok fazla uzamışlar.
loveforlife
11-02-2014, 10:01
Yeni Çimlenenler
469002
469003
Yine Tohum Takastan,
469004
olsun bukadarı da yeter.
469005
Ablacığım,
Çok mu erken davrandın çimlendirmekte sorusu geliyor aklıma. Sanki biraz fazla boya gitmişler ve cılızlar... İnşallah güzel günlerde yetiştirir ve bol verim alırsın...
Sevgi ve selamarımla...
akçabardak
11-02-2014, 10:23
Annelerini çok sevmişler. 5 günde bu kadar hızlı çimlenme ne güzel demek ki tam zamanında ve istediği tüm koşulları sağlamışsınız. Güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim sevgili Aysis, elimden geldiğince iyi koşulları sağlamaya çalışıyorum, gerisi allaha kalmış...
akçabardak
11-02-2014, 10:28
Sevgili hüzün'ün de dediği gibi gerçekten şenlik var sevgili akçabardak. Yaşasın yaşasın çok güzel minicik minicik harika görünüyorlar... Maşallah hem çimlenenlere, hem de size sevgili akçabardak...
Sevgili YeniGine, hepsi çok güzel çimlendiler de yaşatmayı başarabilirsem gerçekten de şenlik olacak, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
akçabardak
11-02-2014, 10:54
Emeklerinize sağlık...
Sayın gürcan_keskin, İzmir şunun şurasında 2 saatlik yol, buyurun gelin çok mutlu
olurum, kendi ellerinizle dalından toplayın, geçtiğimiz sene meyvelerde o kadar çok meyve vardı ki mubareklerin dalları kırıldı hep, konu komşulara bile yetti.
İnsanın kendi elleriyle yetiştirdiği doğal tadında yemesi çok güzel bir şey, ne yediğimizi biliyoruz en azından.
Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, teşekkür ederim, saygılar.
akçabardak
11-02-2014, 11:03
Fideler sanki çok ışık alan bir ortamda değil. Işık alan bir yere alın çok fazla uzamışlar.
Sayın h_doğan, bu kadar çabuk çimleneceklerini tahmin edemedim, kalorifer peteklerinin üzerlerine koymuştum çimlenmeleri için, malum ışık yetersiz fark edemediğim için boyları uzamış, şimdi aydınlık yere aldım ama bakalım sonuç ne olacak.
akçabardak
11-02-2014, 11:45
Ablacığım,
Çok mu erken davrandın çimlendirmekte sorusu geliyor aklıma. Sanki biraz fazla boya gitmişler ve cılızlar... İnşallah güzel günlerde yetiştirir ve bol verim alırsın...
Sevgi ve selamarımla...
Aslında erken davranmadım loveforlife'ciğim, ege bölgesi için tam zamanı, yalnız geçen seneden 10 gün önceye aldım çünkü yazlıkta iken fidelerimi serin olduğu için yeterince büyütemiyordum.
Yazlıkta kaldığımızda sıcak ortam olmadığı için iki haftada anca çimleniyorlardı, gündüz güneş olunca dışarıya çıkartıyordum, oradan oraya sürekli taşıyordum, gece de içeriye alıyordum dolayısıyla bitkilerin dengesi bozuluyordu strese girip büyümüyorlardı.
Bu sene Ankara'dayız bu sefer de ben strese girdim,bu yüzden bu sene biraz erkene aldım ama, kalorifer peteklerin üzerine koydum sıcak ortamda bu kadar
çabuk çimleneceklerini düşünemedim, biraz geç fark edince de ışık yetersizliğinden boylar biraz uzadı.
Diğerlerini sıkı sıkı takip ediyorum, tohumlar beni şaşırtıyor gündüz bakıyorum hiç bir kıpırtı yok, gece yatıp sabah kalkınca bir bakıyorum hepsi bana merahaba
diyorlar anlamadım gitti, faaliyetlerini gece sürdürüyorlar, uzaktan beni bir dinleyen olsa onlara nasıl söylendiğimi bu kadın delirmiş derler.
İşte böyle sevgili loveforlife, cebelleşip duruyorum tohumlarla bitkilerle. Mart sonuna doğru benimle birlikte bir de yolculuk yapacaklar sağ salim kalanlar. Bu yüzden de biraz acele ettim birazcık büyüsünler diye. Sevgiler selamlar.
Sağlıkla kalın
akçabardak
11-02-2014, 15:23
o o şenlik var desenize akçabardak,
gün gün yazın bize fidelerinizin durumunu..
Tamam her gün yazarım fidelerin durumlarını, günde kaç defa başlarına gidiyorum,
nasılsınız bebişlerim diye de sohbet ediyorum, bu gün biraz daha fark attılar şimdilik çok iyi gidiyorlar ;) Onlar iyi olursa benim de neşem yerinde oluyor...
Yeni Çimlenenler
469002
469003
Yine Tohum Takastan,
469004
olsun bukadarı da yeter.
469005
Sayın akçabardak , o fidelerin bir çoğunu kaybetme ihtimaliniz yüksek oranda . Haddim olmayarak bir tavsiyede bulunmak istedim , aslanağzı tohumlarının üzerine hiç toprak atmadan daha güzel çimleniyorlar ( ışıklı ortamda üstelikte ) tekrar ekmeniz gerekebilir :( Ben de ektim tohum ; minicik minicik taç yapraklar çıktı bile ...
akçabardak
11-02-2014, 16:47
Sayın akçabardak , o fidelerin bir çoğunu kaybetme ihtimaliniz yüksek oranda . Haddim olmayarak bir tavsiyede bulunmak istedim , aslanağzı tohumlarının üzerine hiç toprak atmadan daha güzel çimleniyorlar ( ışıklı ortamda üstelikte ) tekrar ekmeniz gerekebilir :( Ben de ektim tohum ; minicik minicik taç yapraklar çıktı bile ...
Sevgili olcim, Çok teşekkür ederim, bilakis memnun olurum, tavsiyelerinize ve eleştirilere her zaman açığım, sakın öyle düşünmeyin, çekinmeden yorumlarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz.
Elimde bir miktar daha aslanağzı tohumu var, olmaz ise sizin dediğiniz gibi tekrar ekerim artık şansıma ne çıkarsa, deneye yanıla öğreneceğiz inşallah.
Sevgiyle kalın
Yarın resim yükleyeceğim size fikir verebilir :)
gürcan_keskin
11-02-2014, 23:50
Sayın gürcan_keskin, İzmir şunun şurasında 2 saatlik yol, buyurun gelin çok mutlu
olurum, kendi ellerinizle dalından toplayın, geçtiğimiz sene meyvelerde o kadar çok meyve vardı ki mubareklerin dalları kırıldı hep, konu komşulara bile yetti.
İnsanın kendi elleriyle yetiştirdiği doğal tadında yemesi çok güzel bir şey, ne yediğimizi biliyoruz en azından.
Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, teşekkür ederim, saygılar.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim sayın akçabardak...
Günaydın sayın Akçabardak , bu minicik görünen filizler aslanağzı . Bu tohumları koparıp atmaya kıyamamıştım şöylece toprağın üzerine serpivermiştim , üzerini dahi örtmeden bol ışıklı yerde 4 gün sonra filizlendiler . Bu gün 12. günleri artık ikinci yaprakları çıkarmalarına çok az zaman kaldı .
469195
akçabardak
12-02-2014, 17:30
Sevgili olcim, gerçekten de çok güzel çimlenmişler, ben de tam tersine bir şeyi çok istersem, ya da gözünün içine bakarsam inadına olmuyor, aslında fazla üzerine düşüp ilgi göstermemek gerekir... o zaman her şey çok daha güzel oluyor, bir de benim evim kuzey cephe olduğu için güneş te almıyor o yüzden de sağlıklı olmuyor.
Sizin kiler çok güzel sağlıklı gelişimi de çok iyi görünüyor, duruşlarından belli zaten... ellerine sağlık güle güle büyütün miniklerinizi.
akçabardak
14-02-2014, 15:45
4 Şubatta ekilen tohumların
bu günkü hallaeri, daha çıkmaya
çalışanlar var ;)
akçabardak
14-02-2014, 15:58
Bendeniz
Önüm, arkam, sağım, solum sobe, bitkilerin arasında kaybolmuşum :D
Sene 22 Kasım 1992 çalıştığım mekanda çekilmiş bu fotoğrafı elime
geçirdim paylaşmak istedim :)
469530
Daha o zamandan bitki sevdalısı olduğunuz belli imiş.
akçabardak
14-02-2014, 19:57
Daha o zamandan bitki sevdalısı olduğunuz belli imiş.
Bitki sevdası
469595
Sevgili Aysis ilk bitki sevdam bu bodur yaz kasımpatı ile başlamıştı, 1980 senesinde edinmiştim bu bitkiyi, bu bitki benim sırdaşım oldu, ben bu bitkiyle bütün dertlerimi paylaşırdım o dönemde çok sıkıntılı günler geçiriyordum, aynı sene çalışmaya başladım sabah evden işe çıkarken onunla dertleşmeden çıkmazdım, akşam işten eve geldiğimde daha üzerimi bile değiştirmeden onun başına giderdim, daha 24 yaşımdaydım o zaman, en iyi bu bitki dinlerdi beni ya da ben öyle düşünürdüm.
Beraber yaşlandık kasımpatımla, hala da beraberiz onca yıl ne ben onu bıraktım ne de o beni bıraktı Mart ayından itibaren açmaya başlıyor sene sonuna kadar tek tük hep çiçeklenir, bu yüzden onu çok severim.
Çok güzel bir anı. Ben de menekşelerimle konuşurdum. Belki 10 çeşit menekşem vardı. Bütün arkadaşlar bana nasıl yetiştirdiğimi sorarlardı.
Bu gün hiç menekşem yok ama bir hobi bahçem bir sürü ağacım sebzem ve çiçeğim var ben de onlara bakarken onları severken kendimi unutuyorum. Birisi onlardan birinin bir dalını istemeden kırsa çok üzülüyor, resmen içten içten ona ceza bile vermek istiyorum. Sanki benim çocuklarım onlar. İnsan anca çocuğuna böyle korumacı olur.
akçabardak
15-02-2014, 23:33
KARDELEN
Bu gün eşim bana yeğenimin bahçesinden bir demet akçabardak (kardelen) getirdi, onları elinde görünce nasıl mutlu oldum, çok seviyorum çoook
bayılıyorum bu zarif, narin boynu bükük, saf temiz bembeyaz çiçeğe, şu anda
bu mesajı yazarken masada çok yakınıma koydum vazoyu, nasıl koku bırakıyorlar etrafa anlatamam size, iki kelime yazıp durup onlara bakıyorum, kokluyorum, konuşuyorum sonra yazmaya devam ediyorum, okadar şirinler ki beni mest ediyorlar.
Çok seviyorum onları çoook, avatarımdan da belli olmuyor mu zaten bu yüzden akçabardak olarak seçtim avatarımı.
Ama gel gör ki bahçemde yetiştiremiyorum onları, kaç kere ektiysem hep kayboldular, lale sümbül nergis oluyor da kardelen neden yetişmiyor anlayamadım vesselam.
Adı üstünde kardelen... Ayvalık'ta kar kış mı var da.........:( :( :(
edelvays58
16-02-2014, 08:12
Sevgili akçabardak ve aysis, öyle güzel anlatmışsınız ki çiçek sevginizi, çok duygulandım. Bazen ben mi abartıyorum diyorum ama benim gibileri görünce, ben de normalim diyorum:-)). Kardelenlerin çok nazlı olduklarını düşünmüyorum. Geçen yıl Ağva'ya gitmiştik ve bir fındık bahçesinde kardelen tarlası vardı. Bir kaç tanesini kökü ile aldım ve bahçeme ektim. Bu yıl öyle çok yerden çıktılar ki ben de şaşırdım. Uçlarında tomurcukları da vardı. Sanırım onlar dağıldı.
akçabardak
16-02-2014, 10:09
Sevgili akçabardak ve aysis, öyle güzel anlatmışsınız ki çiçek sevginizi, çok duygulandım. Bazen ben mi abartıyorum diyorum ama benim gibileri görünce, ben de normalim diyorum:-)). Kardelenlerin çok nazlı olduklarını düşünmüyorum. Geçen yıl Ağva'ya gitmiştik ve bir fındık bahçesinde kardelen tarlası vardı. Bir kaç tanesini kökü ile aldım ve bahçeme ektim. Bu yıl öyle çok yerden çıktılar ki ben de şaşırdım. Uçlarında tomurcukları da vardı. Sanırım onlar dağıldı.
Hoş geldiniz sevgili edelvays58, evet doğayı, yeşili seven maalesef duygularını saklayamıyor bir şekilde açığa çıkıveriyor işte...
Kardelen konusuna gelince gerçekten çok denedim, saksıda denedim olmadı bahçeye diktim yine olmadı, aynı şekilde ahududu da olmuyor, sanırım iklim farkından dolayı, biraz daha serin yerleri seviyorlar, ya da denize yakın olduğumuz için toprak tuzlu da olabilir diye düşünüyorum.
Bursa çok az farkla Egeden daha serin üstelik kışın kar da yağıyor Bursa'ya,
benim bulunduğum yerde hiç kar yağmıyor, biraz daha ılıman geçiyor, her türlü düşünüyorum sizin anlayacağınız.
Yalnız 2012 yılında bahçeye ektiklerimden nasıl olduysa hiç güneş almayan bir yerde sanırım elimden düştü bir tane soğan kendiliğinden çıktı ve çiçek açtı, ben de hiç yerinden oynatmadım.
Geçtiğimiz aralık ayında bir bakayım dedim hafif toprağı eşeledim kaybolmamış sürgün bile vermiş üstelik yanında bir yavrusuyla beraber geliyor.
Şu anda ne durumda bilemiyorum çünkü Ankara'dayız, önümüzde ki ay içinde geri döndüğümüzde inşallah bana sürpriz olur.
Sevgili akçabardak
Bize kar yağıyor ama 2 kere denedim bende yetiştiremedim kardelen.
Gecen ay arkadaşım tomurcuklu halde soğanlarını alıp gelmiş, kasaya diktim bu kez. Attım sebze bahcesinin ortasına ne halin varsa gör diye, açtılar:)) Şu an yapraklar da sağlıklı.
İnşallah bu kez yok olmazlar. Çiçekler geçti, şimdi kuytu bir yer bulup kasayı kaldırmam gerekecek.
Dilerim, bir gün yaşatmayı başarırsın bu güzelliği.
akçabardak
17-02-2014, 18:57
Sevgili cemo ben bu çiçeği çok seviyorum,o da beni sevene kadar uğraşacağım, yılmayacağım denemeye devam. Bakalım hangimiz kazanacak.
İnşallah sizin kardelenleriniz de bundan sonra yaşarlar.
YeniGine
26-02-2014, 00:09
Sevgili akçabardak bilirsin paylaşımlarını büyük bir zevkle devamlı takip ederim. Sayfa 29'u kaçırmamışım, ona keza sayfa 30'u da kaçırmamışım. Ama gel gör en önemli çiçeği görememişim :( açıkçası şaşırdım kendime diye düşünürken 'E suç benim değil akçabardak ın suçu saat 16.48 de kendi fotoğrafını paylaşırsa tabi ben göremeyibilirim' dedim. Neyse çok şükür fotoğrafını görebildim, sevindim...
akçabardak
26-02-2014, 21:38
Sevgili akçabardak bilirsin paylaşımlarını büyük bir zevkle devamlı takip ederim. Sayfa 29'u kaçırmamışım, ona keza sayfa 30'u da kaçırmamışım. Ama gel gör en önemli çiçeği görememişim :( açıkçası şaşırdım kendime diye düşünürken 'E suç benim değil akçabardak ın suçu saat 16.48 de kendi fotoğrafını paylaşırsa tabi ben göremeyibilirim' dedim. Neyse çok şükür fotoğrafını görebildim, sevindim...
Sevgili YeniGineciğim, bilmezmiyim şimdiye kadar beni hiç yalnız bırakmadın, o yüzden çok teşekkür ederim canım, ayrıca en önemli çiçeği görmemişim diye iltifatına da teşekkür ederim.
Ama şimdi o çiçekten eser kalmadı :( yaşlanmış bitkilerden çelik alıp yeniden tazecik filizler oluşturup yenileyebiliyoruz, aynı çiçeği yıllarca taze taze devam ettirebiliyoruz ama insanoğlu öyle değil işte, o yüzden o çiçek geçmişte fotoğraflarda kaldı.
Arada böyle canım sıkılınca eski albümleri karıştırıyorum, karıştırırken o fotoğrafa rastladım dikkatimi çekti, gerçek çiçeklerin aralarında kalmışım, çok hoşuma gitti tabi ki bu fotoğraf tam forumluk dedim ve kendimi burada buluverdim.
Keşke eski günlere geri dönebilseydik... :( :( :(
akçabardak
27-02-2014, 07:37
Domates tohumları
23 Şubatta ektiğim domates tohumları
472725
Ve bu günkü halleri, 4. gününde çimlenmeye başladılar ;)
472726
macuroğlu
27-02-2014, 09:47
Maşallah :)
akçabardak
28-02-2014, 11:40
Çan çiçeği
Geçen sene çan çiçeği tohumu almıştım yarısını ektim yarısı da elimde kalmıştı ama ektiklerimden bir tane bile çimlendirmeyi başaramadım :(
Bu sene kalan yarısını tekrar ekeyim bakalım dedim 8-10 adet çimlendi fakat 5 mm. kadar büyüdüğünde yana yatıp soldular, sadece bir tanesi ayakta kaldı onu da kaybedeceğim diye endişe ediyorum, gözünün içine bakıyorum ölmesin diye şimdilik iyi gidiyor ;) 4. yaprağını vermeye çalışıyor :D
İşte benim nazlı miniğim
473023
akçabardak
02-03-2014, 16:51
Bukadar olur
Yediğimiz kayısı çekirdeklerini atmayıp bir poşette bulunan gübreli toprağın içine çürüyüp gübre olsun diye karıştırılırsa sonucu böyle olur.
Aylardır ağzı bağlı bir şekilde bekleyen toprak, saksı değişimi için toprak poşeti açıldığında akıl almaz bir durum çıkar karşınıza aynen böyle bunun gibi.
473343
Böyle bir durumu gerçekten istesek, bukadar başarılı olunmaz her halde :D
Bir tanesini köküyle söktüm, nasıl sağlam bir kök çalışması yapmış inanamadım
şimdi böylece kalakaldı bunlar ne olur bunların hali, atmaya da kıyılmıyor, 10 dönüm tarla gerekir bunlara şimdi... :D :D :D
473344
İsmail Kuzucu
02-03-2014, 17:01
Harika bir çimlenme olmuş. İşte bu durum çok kötü :) Eksen bi türlü ekmesen bi türlü.
Poşetlere alıp geliştiklerinde aşı denemesi yapabilirsiniz. Böyle fazla yerde kaplamazlar :)
akçabardak
02-03-2014, 17:10
Stapelia Gattleffii
Dün kızım Gülenmelek'in ziyaretine gittim ve bitkilerinin arasında bu güzelliği beğendim (Leş Kaktüsü)
o kadar güzel açmış ki pek hoşuma gitti hem fotoğrafladım hem de bir tane çelik istedim.
Bakarmısınız ne kadar da güzel zarif bir görüntüsü var, bana bile sevdirdi kendisini ;)
473350
İkinci çiçeğini açarken.
473351
Ve işte ilk yaprak açıldı;)
473352
Aradan yarım saat sonra ikinci yaprak ta açıldı :dilli:
473353
Bu çelik te benim payıma düşen, umarım annesi gibi büyüp yetişir ve çiçek açar.
473354
akçabardak
02-03-2014, 17:25
Harika bir çimlenme olmuş. İşte bu durum çok kötü :) Eksen bi türlü ekmesen bi türlü.
Poşetlere alıp geliştiklerinde aşı denemesi yapabilirsiniz. Böyle fazla yerde kaplamazlar :)
Sayın İsmail Kuzucu bunları poşetlere alsam, biraz büyüdüklerinde aşı yapılsa çok iyi olur ama bahçemde yer yok ki ne yaparım ben bunları. Kafam karıştı, sizin elinizde olsa belki siz bunları çok güzel değerlendirirdiniz yeriniz de var, bu işten anlıyorsunuz da, ben bunları atmaktan başka elimden hiç bir şey gelmez.
akçabardak
02-03-2014, 18:29
Mercan küpesi
Geçen sene 16 Aralıkta yeni edindiğim mercan küpem. Ankara'ya dönerken tepesi
kırılmıştı, kırıldığı yerden iki filiz verdi, şu anda durumu gayet iyi durumda.
Eski hali
473367
Şimdiki hali
Dibinden de bir yavru veriyor ;)
473368
akçabardak
02-03-2014, 18:36
Plectranhus ciliatus
Bunu da geçen sene Aralık ayında çelik olarak edindim, 2 çelikten biri tuttu.
Böyleyken,
473369
Şimdi böyle oldu
Çok çabuk gelişti.
473370
Bukadar olur
Yediğimiz kayısı çekirdeklerini atmayıp bir poşette bulunan gübreli toprağın içine çürüyüp gübre olsun diye karıştırılırsa sonucu böyle olur.
Aylardır ağzı bağlı bir şekilde bekleyen toprak, saksı değişimi için toprak poşeti açıldığında akıl almaz bir durum çıkar karşınıza aynen böyle bunun gibi.
473343
Böyle bir durumu gerçekten istesek, bukadar başarılı olunmaz her halde :D
Bir tanesini köküyle söktüm, nasıl sağlam bir kök çalışması yapmış inanamadım
şimdi böylece kalakaldı bunlar ne olur bunların hali, atmaya da kıyılmıyor, 10 dönüm tarla gerekir bunlara şimdi... :D :D :D
473344
Biz de bu durumda olanlara yeşil parmak derler. Neye el atsa tutar. Harikasınız.
YeniGine
04-03-2014, 00:27
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah...
Sayın İsmail Kuzucu bunları poşetlere alsam, biraz büyüdüklerinde aşı yapılsa çok iyi olur ama bahçemde yer yok ki ne yaparım ben bunları. Kafam karıştı, sizin elinizde olsa belki siz bunları çok güzel değerlendirirdiniz yeriniz de var, bu işten anlıyorsunuz da, ben bunları atmaktan başka elimden hiç bir şey gelmez.
Sayın akçabardak; İnsan istese başaramaz. siz onları olduğu gibi bahçenin bir köşesini kazarak yumuşatıp naylonun altını yırtarak kaydırın. Yanlardan tuğla, taş vs. ile toprağını desteklerseniz onlar güzel bir şekilde gelişirler. Kazık köklü oldukları için alttaki toprağa da kök salarak kısa zamanda minik fidanlar haline gelirler. Kış geldiği yapraklarını döktükleri zaman gelişebilecekleri yerlere ilkbahara kadar dikebilirsiniz. Hem yer kaplamazlar. Hem de dikili bir çok ağacınız olur.
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler.
akçabardak
04-03-2014, 14:13
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah...
Sayın akçabardak; İnsan istese başaramaz. siz onları olduğu gibi bahçenin bir köşesini kazarak yumuşatıp naylonun altını yırtarak kaydırın. Yanlardan tuğla, taş vs. ile toprağını desteklerseniz onlar güzel bir şekilde gelişirler. Kazık köklü oldukları için alttaki toprağa da kök salarak kısa zamanda minik fidanlar haline gelirler. Kış geldiği yapraklarını döktükleri zaman gelişebilecekleri yerlere ilkbahara kadar dikebilirsiniz. Hem yer kaplamazlar. Hem de dikili bir çok ağacınız olur.
Sevgili YenGine ve Muda
Evet gerçekten istesek bu şekilde başarılı olunmaz, doğa işte çok güzel örnek veriyor bizlere, söküp atılsa bir türlü atılmasa bir türlü, bende sizin dediğiniz gibi kıyamadım ve bir kaç tanesini büyük bir saksıya aldım, kalanları da çevremdeki bahçesi olan komşulara verdim.
Şimdilik saksıdakilerin durumları iyi daha sonra fotoğraflarını da yüklerim.
Çok teşekkür ederim ilgilenmenize.
akçabardak
04-03-2014, 14:53
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler.
Sayın Muda, Geçen sene (son olsun artık diye) yurt dışından soğanlarından getirdim ama yazlıkta ki bahçeme diktim sonra da Ankara'ya döndük şu anda ne durumda olduklarını bilemiyorum, Mart sonuna doğru yazlığa geri döndüğümüzde inşallah hüsrana uğramam.
Daha olmadı vazodaki kardelenlerin sahibinden rica edeceğim, beni kırmaz sanırım.
Sizin kardelenleriniz, dediğiniz gibi cinsinden ufak çiçekli olabilir mi bilemiyorum ama açmaları gerekiyor, ben daha önceleri Ankara'daki bahçemde yetiştiriyordum ve 3 senede bir topraktan söküp yavruları ayırıp tekrar toprağa dikerdim, çok sık olunca açmıyorlardı, ne kadar seyrek olursa o kadar çok ve iri açarlardı.
Vazomda ki solmuş kardelenleri hala atmadım, gözüme böyle de güzel görünüyorlar, sürekli su ilave ediyorum, tohum kesecikleri de epey irileşti, hani bir ümit tohum yapar mı diye de bekletiyorum :D
473860
akçabardak
05-03-2014, 19:54
Sakız sardunya
Sakız sardunyalarım tek tük açmaya başladılar.
474071
akçabardak
05-03-2014, 19:58
Hosta
Bir ay önceki hali...
474072
Bu günkü hali...
474073
Kayısı çekirdeklerine bayıldım ablacım. Ben kaç kez ektim ama sonuç yok. Sert çekirdekli meyvelerde erikten ötesine geçemedim bi türlü.
Kardelenlerin güzelliğine zaten diyecek yok maşallah.
akçabardak
06-03-2014, 08:21
Sevgili hira hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum sayfamı ziyaret etmenize, her zaman beklerim.
Kardelen çiçeklerini çok seviyorum, bütün çiçekler gibi onlarında kendine has bir güzellikleri var ama kardelen benim favorimdir, onu bu yüzden daha çok seviyorum ;)
Kayısı çekirdeklerini aslında ben de defalarca ekip denememe rağmen bir türlü başarılı olup çimlendirememiştim, bu çekirdekler nasıl olsa çimlenmez toprağın içinde çürür gübre olur gider düşüncesiyle o toprağa karıştırıldı ama çekirdekler öyle düşünmemişler maalesef :D
Artık sırrını öğrenmiş olduk, e biz de bundan sonra böyle çimlendirmeye çalışırız...
Tarifi şöyle:
Yaz boyunca yediğimiz kayısı, şeftali ve benzeri çekirdekleri atmayıp biriktireceğiz, biriken çekirdekleri toprakla karıştırılmış çiftlik gübresinin içine karıştırıp bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca bağlayıp bir köşede aylarca (5-6 ay kadar) unutulmak olacak, sonrasını ben de bilmiyorum ne olacak ya gübre olur ya da minik minik ağaççıklar :D
Stapelia Gattleffii
Dün kızım Gülenmelek'in ziyaretine gittim ve bitkilerinin arasında bu güzelliği beğendim (Leş Kaktüsü)
o kadar güzel açmış ki pek hoşuma gitti hem fotoğrafladım hem de bir tane çelik istedim.
Bakarmısınız ne kadar da güzel zarif bir görüntüsü var, bana bile sevdirdi kendisini ;)
473350
İkinci çiçeğini açarken.
473351
Ve işte ilk yaprak açıldı;)
473352
Aradan yarım saat sonra ikinci yaprak ta açıldı :dilli:
473353
Bu çelik te benim payıma düşen, umarım annesi gibi büyüp yetişir ve çiçek açar.
473354
Sizdeki bu leş kaktüslerini göre,göre sonunda bende leşçi olacağım galiba...:)
akçabardak
06-03-2014, 11:55
Sizdeki bu leş kaktüslerini göre,göre sonunda bende leşçi olacağım galiba...:)
Aynen öyle sevgili sonkez al benden de o kadar, kaktüsçüler sağolsun
bize de bulaştırdılar kaktüs hastalığını, ne yapalım madem ki hoşumuza
gidiyor katlanacağız gari ;)
İşte bakarmısın şunun güzelliğine, benim minik stapeliam, annesi kadar olacak ta çiçek te açacakmış...
474125
akçabardak
06-03-2014, 12:03
Bir gecelik gelin
Bir saksıda 2 kök ikisinden de dibinden yeni sürgün geliyor, yanlış hatırlamıyorsam biri beyaz biri pembe,
bakalım çiçeklerini de gösterecekler mi çok merak ediyorum.
474126
Bu kaktüs hastalığının sonu gelmez artık. Bir gecelik gelinin beyazını biliyordum. Pembesini duymamıştım. Çiçeğinizin dibinden gelen sürgün epey uzayacak. O dal çiçeği yukarı doğru uzamasını sağyacak. Bolca gelişsinde "komşuda pişer bize de düşer"misali. Sağlıklı bir şekilde yetiştirin İnşallah. Sevgiler..
akçabardak
07-03-2014, 09:17
Sevgili YenGine ve Muda
Evet gerçekten istesek bu şekilde başarılı olunmaz, doğa işte çok güzel örnek veriyor bizlere, söküp atılsa bir türlü atılmasa bir türlü, bende sizin dediğiniz gibi kıyamadım ve bir kaç tanesini büyük bir saksıya aldım, kalanları da çevremdeki bahçesi olan komşulara verdim.
Şimdilik saksıdakilerin durumları iyi daha sonra fotoğraflarını da yüklerim.
Çok teşekkür ederim ilgilenmenize.
Arkadaşlar işte saksıya alınan kayısı çekirdeklerin son durumları,
Bundan sonrası ne olacak hiç bir fikrim yok.
akçabardak
07-03-2014, 09:20
Çuha çiçeği
Dün çarşıya çıktım, bunları gördüm dayanamadım aldım.
474282
Çook zarifler..ne iyi etmişsiniz bunları almakla buralara gelsede bende alsam..;)
hatice p.
07-03-2014, 09:58
Yılllar önceden tanırım çuha çiçeğini, babaannemin bahçesinde vardı, ak menekşe derdi babaannem, gayet sert bir kıştan sonra bahçedeki yerinden tekrar tekrar çıkarlardı kendiliğinden...
akçabardak
07-03-2014, 10:13
Yılllar önceden tanırım çuha çiçeğini, babaannemin bahçesinde vardı, ak menekşe derdi babaannem, gayet sert bir kıştan sonra bahçedeki yerinden tekrar tekrar çıkarlardı kendiliğinden...
Çuhalar gerçekten de kışa çok dayanıklı bir çiçek sayın cihannuma, ben de çok seviyorum onları.
akçabardak
07-03-2014, 10:25
Çook zarifler..ne iyi etmişsiniz bunları almakla buralara gelsede bende alsam..;)
Sevgili ngr33 hoş geldiniz bahçe sayfama, evet gerçekten de çok zarifler, ama ben merak ettim şimdi (buralara gelse de bende alsam) sizin oralarda bu bitki yetiştirilmiyor mu yoksa yetişmiyor mu? üzüldüm şimdi, oysa her evde bulunur bu
bitkiden.
Hosbuldum sevgili akçabardak ;)
Siirte yaşıyorum ve maalesef buralarda bulamıyorum bu güzellikleri menekşe bile çok zor..
İnşallah önümüzdeki hafta memlekete (karaman) gideceğim orda pazara gelmiştir renk renk çiçekler o zaman alip geleceğim..
İnanılmaz kurak bir havası var,önümüzde malum yaz ben plan yapıyorum çiçekler alacağım diye ama bakalım nasıl olacak..
O kadar zor ki bu sayfalarda güzellikleri görüp mahrum kalmak inanın catlıyorum..
burası bildiğiniz çöl..:(
akçabardak
07-03-2014, 13:55
Hosbuldum sevgili akçabardak ;)
Siirte yaşıyorum ve maalesef buralarda bulamıyorum bu güzellikleri menekşe bile çok zor..
İnşallah önümüzdeki hafta memlekete (karaman) gideceğim orda pazara gelmiştir renk renk çiçekler o zaman alip geleceğim..
İnanılmaz kurak bir havası var,önümüzde malum yaz ben plan yapıyorum çiçekler alacağım diye ama bakalım nasıl olacak..
O kadar zor ki bu sayfalarda güzellikleri görüp mahrum kalmak inanın catlıyorum..
burası bildiğiniz çöl..:(
Sevgili ngr33 kuraklık ve çöl olması gerçekten çok kötü durum, kuraklık olunca su sorunu da oluyordur herhalde, peki evinizin balkonunda (varsa) saksılarda yetiştirseniz soğua dayanıklılar ne de olsa sonra yaz mevsiminde fazla su istemiyorlar sanırım çiçeklenmeleri bitince yavaş yavaş yaprakları sararıyor ve uykuya geçiyorlar ve kayboluyorlar ama yine de arada sırada az da olsa sulanması gerekir kökleri nemli kalmaları için.
Şayet Karamanda bulamazsanız ben size seve seve alır gönderirim, niye mahrum kalasınız ki bu güzelliklerden. Karamandan döndükten sonra tekrar yazışalım olur mu... alır gönderirim. Selamlar, sağlıkla kalın :)
Çok naziksiniz tesekkur ederim çok mutlu ettiniz beni..Alıp göndermiş kadar oldunuz gerçekten..Çok istiyorum çuha edinmeyi inşallah edeceğim.. Haberlesiriz tabii ;)
akçabardak
08-03-2014, 20:28
Bu gün hava biraz yağmurluydu, her yer mis gibi yağmur ve toprak kokuyordu. Bizde böyle bir günü nasıl değerlendirsek acaba diye düşündük ve bir karar verdik, eşim ben kızım ve torunum Ankara gezintisine çıktık ve bazı seraları gezdik, alış veriş yaptık.
Daha sonra BAUHAUS'a gittik aman allahım neler var neler, bahçe dünyası bölümüne girer girmez şaşırdım, o kadar çok değişik bitkiler var ki... insanın bütün bitkilerden alası geliyor.
İki adet clematis, iki adet biri beyaz biri pembe erica, bir tane çok hoşuma giden değişik yaprakları 2 renk çiçekleri ise yıldız şeklinde olan sardunya ve bir kaç ercai menekşe ve bir tane de sukulent aldım.
Sonra CEPA'ya geçtik torunumun istediği bir oyuncağı aldık... eh o kadar dolaştıktan sonra da yemek yemeden eve dönülmezdi haliyle ;) oturduk bir güzel de yemeğimizi yedikten sonra evin yolunu tuttuk, önce kızımla torunu evlerine bırakıp kızımın ikram ettiği kahvemizi de içtikten sonra evimize döndük.
Aldığım bütün bitkilerimi poşetlerden merakla çıkarıp uzun uzuuun onları seyrettikten sonra fotoğraflarını çekip paylaşmak istedim.
Bu gün aldıklarım,
474707
Clematis -1
474708
Clematis -2
474711
Sardunya
474709
akçabardak
08-03-2014, 20:30
Devam
Kaç soğan ektiniz acaba bir saksıya?
Ya da neden tek ekmediniz diye sorsam? Özel bir sebebi var mı acaba?
Hosta
Bir ay önceki hali...
474072
Bu günkü hali...
474073
Ay ay ay bayıldım, maşallah.. Süper bi alışveriş olmuş ablacım güle güle büyüt, bol çiçekli olsunlar.
maşallah maşallah harika bir gün olmuş ne güzelll..güle güle yetiştirin yeni güzellikleri ;)
Sardunyanın fiyatı ne acaba? Bu tür hiç gelmemişti Ankara'ya, hem de bata dolgun gözüküyor.
Güle güle yetiştirin.. :)
akçabardak
08-03-2014, 23:11
Kaç soğan ektiniz acaba bir saksıya?
Ya da neden tek ekmediniz diye sorsam? Özel bir sebebi var mı acaba?
Sayın alibaba öncelikle hoş geldiniz bahçe sayfama diyerek çok memnun oldum. Hosta bitkisini çocukluk arkadaşımdan istedim beni kırmadı sağ olsun hemen eline beli aldığı gibi daldırdı toprağa, artık şansıma ne çıkarsa dedim öylece toprağı ile saksıya yerleştirdim ve öylece o saksıda kaldı yani özellikle bir sebebi yok.
Kökleri soğan değil de yumru şeklindeydi, hatta beli daldırınca yumrulardan bir ikisi kesilmişti. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarını uykuda geçirdi, bu arada ben de öldürdüğümü düşünürken uykudan uyanıp bana sürpriz yaptı.
İlerleyen günlerde köklerini hiç oynatmadan toprağıyla birlikte daha büyük bir saksıya almayı düşünüyorum. Bu seneyi de Ekim ayı sonuna kadar böyle geçirdikten sonra uykuya yatacak, işte o devrede ben topraktan söküp yumruları ayırıp büyük bir ihtimalle bahçeye alacağım.
Teşekkür ederim :)
Zaten hep takip ediyorum da siz bir üst bahçe liginde olduğunuz için biz balkoncularla kanaat ediyoruz :)
akçabardak
08-03-2014, 23:29
Teşekkür ederim :)
Zaten hep takip ediyorum da siz bir üst bahçe liginde olduğunuz için biz balkoncularla kanaat ediyoruz :)
Takip etmenize sevindim ama bir o kadar da mahçup oldum şimdi, ne diyeceğimi bilemedim. Sizlerde doğa sevgisi olduktan sonra balkon da olsa neler neler yetiştirirsiniz, evet gönül ister daha büyük bahçesi olsun, hep diyorum Allah herkese ne isterse nasip etsin, kim bilir belki sizin de bir gün bahçeniz oluverir. Saygılar
akçabardak
08-03-2014, 23:38
Ay ay ay bayıldım, maşallah.. Süper bi alışveriş olmuş ablacım güle güle büyüt, bol çiçekli olsunlar.
Teşekkür ederim hiracığım, evet bu gün bereketli bir gündü, eve çok mutlu döndüm. Allah herkesi mutlu etsin.
akçabardak
08-03-2014, 23:40
maşallah maşallah harika bir gün olmuş ne güzelll..güle güle yetiştirin yeni güzellikleri ;)
Teşekkür edrim sevgili ngr33, çok sağ olasın ;)
akçabardak
08-03-2014, 23:49
Sardunyanın fiyatı ne acaba? Bu tür hiç gelmemişti Ankara'ya, hem de bata dolgun gözüküyor.
Güle güle yetiştirin.. :)
Sayın alibaba sardunyanın saksısı epey büyük ve 1 saksıda 3 kök var, fiyatı da 12.5 Tl. o yüzden biraz dolgun gözüküyorlar.
Teşekkür ederim.
Devam
Hepsi çok güzeller bayıldım, güle güle büyütün :)...
akçabardak
08-03-2014, 23:53
Hepsi çok güzeller bayıldım, güle güle büyütün :)...
Teşekkür ederim sevgili aheste, Allah sizlere de nasip etsin inşallah.
YeniGine
09-03-2014, 00:11
Sevgili akçabardak maşallah belli ki çok güzel, harika bir gün geçirmişsin. Bana göre de en güzel alışveriş, mutluluk çiçek almak. Gönlüne sağlık cıvıl cıvıl çiçekler almışsın, ben de sevindim. Bahçende büyüdüklerini görürsün inşallah rengarenk...
akçabardak
10-03-2014, 10:27
Sevgili akçabardak maşallah belli ki çok güzel, harika bir gün geçirmişsin. Bana göre de en güzel alışveriş, mutluluk çiçek almak. Gönlüne sağlık cıvıl cıvıl çiçekler almışsın, ben de sevindim. Bahçende büyüdüklerini görürsün inşallah rengarenk...
Sevgili YeniGineciğim çok sağolasın, evet bazen ben de böyle coşuyorum, sanırım baharın verdiği bir coşku olsa gerek, ama bence de buna değdi gerçekten çok eylenceli bir gün oldu, alış veriş, çiçekler süper oldu.
Alışverişin en çok sevdiğim kısmı..Mutluluk vericisi....Maşallah..Umarım sizi hep sevindirirler...
akçabardak
10-03-2014, 12:58
Alışverişin en çok sevdiğim kısmı..Mutluluk vericisi....Maşallah..Umarım sizi hep sevindirirler...
Teşekkür ederim sonkez, dilerim allah hepimizi sevindirsin herkese mutluluk versin.
akçabardak
10-03-2014, 13:46
Bitkilerimden bir kaç fotoğraf.
Lobeliam çiçek açmaya hazırlanıyor ;)
475171
Clematis çelikleri, şimdilik çok iyi gidiyorlar
inşallah daha sonra bir aksilik olmaz.
475172
Yeni edindiğim miniklerim.
475173
akçabardak
10-03-2014, 21:29
Fidelerim
Biber, domates ve patlıcan fidelerim
475266
Petünye tohumları toprakla buluştular.
475267
Bunlar da Boyanka çiçeği tohumları,
onlar da toprakla buluştular.
475272
Boyanka çiçeğinin tohumları
475268
zulkufhacettepe
10-03-2014, 22:32
:p 3 tanesini 5 liraya aldım. :D
akçabardak
10-03-2014, 22:56
:p 3 tanesini 5 liraya aldım. :D
Hoş geldiniz sayın zülküfhacettepe, ne güzel sedum palmeri, kalanchoe ve lale...
lalenin rengi çok güzelmiş çok ta ucuza almışsınız üçünü birden :)
Güle güle sağlıkla büyütün yeni bitkilerinizi.
akçabardak
11-03-2014, 14:43
İki sene üst üste ekip bir türlü çimlendiremediğim :( balon çiçeği tohumlarından bu sene de ektim, bakalım bu sene başarabilecekmiyim :mad:
Ben onları çok seviyorum ama olmuyor işte, hiç değilse bir iki tane çimlense çok sevineceğim :( :( :(
fideler gelişmiş maşallah
akçabardak
11-03-2014, 17:47
fideler gelişmiş maşallah
Çimlenmesi büyümesi tam bir ayda bu kadar geliştiler sn. attar
sayın akçabardak dün gece bahçenizdeydim 60 metrekare demişsiniz ama maşallah gez gez gece saat kaç oldu gerçekten bahçenizi çok güzel değerlendirmişsiniz yok yok ellerinize sağlık ayvalıkta güzel bir yer ailenizle torununuzla huzurlu sağlıklı seneler geçirmenizi dilerim
akçabardak
12-03-2014, 20:07
sayın akçabardak dün gece bahçenizdeydim 60 metrekare demişsiniz ama maşallah gez gez gece saat kaç oldu gerçekten bahçenizi çok güzel değerlendirmişsiniz yok yok ellerinize sağlık ayvalıkta güzel bir yer ailenizle torununuzla huzurlu sağlıklı seneler geçirmenizi dilerim
Sayın ocak bahçeme hoş gelmişsiniz ne iyi ettiniz de gelmişsiniz, bahçemi ziyaret etmenize sevindim, her zaman beklerim.
Dediğiniz gibi bahçem çok küçük ama azar azar her şeyden olsun istiyorum o yüzden biraz kalabalık gözüküyor.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Saygılar selamlar.
akçabardak
12-03-2014, 20:52
Yapraktan yetişen minikler
Bu minikler büyüyeceklermiş te ben de göreceğim ;)
Daha isimlerini bile bilmiyorum ama çok tatlılar çoook.
akçabardak
15-03-2014, 17:40
Çıtır salatalık
2-3 gün içinde çimlendiler.
476251
Özellikle tohumların üçünü de yaprak çıkartacak yerlerini içe doğru koymuştum,
üçünün de yaprakları içten aynı yönden çıkıyor, toprağı yukarıya doğru kaldırmalarını izledim
çok hoşuma gitti haraketleri, uykudan uyanışları :cool:
476252
akçabardak
15-03-2014, 17:44
Katmerli kına çiçeği
476253
İsmail Kuzucu
15-03-2014, 19:49
Fidelerim
Biber, domates ve patlıcan fidelerim
475266
Diyecek birşeyler bulamıyorum, sustum, öldüm, bittim, kıskandım :p
Bereketli ürünler, sabahları dalından kopartıp kahvaltı yapması paha biçilemez..
akçabardak
15-03-2014, 23:37
Diyecek birşeyler bulamıyorum, sustum, öldüm, bittim, kıskandım :p
Bereketli ürünler, sabahları dalından kopartıp kahvaltı yapması paha biçilemez..
Aman efendim kıskanacak neyim var ki... siz profesyonel olarak yürütüyorsunuz, ben ise amatör olarak yürütmeye çalışıyorum, şaka bir yana :D
bu arada teşekkür ederim beğenmenize, iyi dileklerinize.
Gerçekten bu sene fidelerim her zamankinden çok daha güzel geliştiler ilk defa. Başta çimlendirme ortamı çok işe yaradı, evin iki odası hariç her tarafı sıcacık, bütün tohumlar çimlendikten sonra biraz büyüyüp gelişince hemen soğuk odalara aldım (16-18 derece) hızlı büyüyüp boya gitmesinler diye, umarım doğru yapmışımdır.
Hızlı çimlendirme, ağır gelişme olarak ortam sağladım.
gerçekten tohumdan birşeyler üretmeye çalışmak bir bebeğin doğumunu beklemek kadar heyecanlı ve güzel maşallah Allah analı babalı büyütsün
akçabardak
16-03-2014, 07:55
gerçekten tohumdan birşeyler üretmeye çalışmak bir bebeğin doğumunu beklemek kadar heyecanlı ve güzel maşallah Allah analı babalı büyütsün
Sevgili ocak, sormayın... gerçekten de okadar çok heyecanlı ki... doğdu doğacak, çıktı çıkacak o bekleyiş insanı bitiriyor. Allah hepimizin, cümlemizin, bütün doğaya sevgisi olanın çocuklarını analı babalı büyütsün dilerim.
Teşekkür ederim, sevgiler selamlar.
hatice p.
17-03-2014, 07:50
Beğeniyle takip ediyorum Syn Akçabardak.
Ben Cihannuma11 (üye ismimi değiştirdim):D
akçabardak
17-03-2014, 10:35
Beğeniyle takip ediyorum Syn Akçabardak.
Ben Cihannuma11 (üye ismimi değiştirdim):D
Beğeniyle takip etmenize sevindim, yeni isminiz de hayırlı olsun Hatice ismini çok severim, her şey gönlünce olsun selamlar.
akçabardak
17-03-2014, 10:43
Kardelen (Akçabardak)
Arkadaşlar bu gün çok sevindirik oldum :D
476484
Yeğenim bana bahçesinden kardelen söküp getirdi,
Çok mutlu oldum, en sevdiğim çiçek ben onları çok seviyorum,
dilerim onlar da beni severler ;)
akçabardak
17-03-2014, 11:27
Kardelen (Akçabardak)
İşte... hemen kardelenlerim yeni saksısına dikildiler.
476492
Tamamen bahçe toprağına diktim hiç bir şey karıştırmadan,
aynen doğada ki gibi bu sefer üzerlerine çok düşmeyeceğim,
kendi isteğine bırakacağım ve inşallah bundan sonra yaşatabilirim
bu son şansım artık.
Yaprakları sararmaya başladıktan sonra bulabildiğim en serin yere almak
olacak, tamamen kuruduktan sonra soğanları söküp yeniden seyrelterek
aynı saksıya ya da bahçeye dikilecekler.
YeniGine
18-03-2014, 00:38
:) Sevgili akçabardak birimizin sevindirikliği hepimizin sevinci. Çimlenen tohumlarını gördüğümdeki sevincim, mutluluğum kadar olmasa da kardelenlerine de çok sevindim. İnşallah gönlünce güle güle çoğaltasın, akçabardak'a yakışsın canım akçabardak'ım...
akçabardak
18-03-2014, 17:13
Nihayet 9.5 saat yolculuktan sonra bahçeme kavuştum... işte... Ayvalık'tayız çok özlemişim her şeyi, bahçemle henüz ilgilenemedim ama fazla otlanmamış, şöyle bir göz attım sadece.
Arabayı boşalttıktan sonra hemen balkonları yıkadık sonra da komşuya çay içmeye geçtik.
akçabardak
18-03-2014, 17:25
:) Sevgili akçabardak birimizin sevindirikliği hepimizin sevinci. Çimlenen tohumlarını gördüğümdeki sevincim, mutluluğum kadar olmasa da kardelenlerine de çok sevindim. İnşallah gönlünce güle güle çoğaltasın, akçabardak'a yakışsın canım akçabardak'ım...
Haklısın YeniGineciğim birimizin sevinci hepimizin sevinci, çok teşekkür ederim. Kardelenlerim inşallah bundan sonra çoğalırlar, çok istiyorum çünkü. Onları bu defa da kaybedersem her halde çok üzülürüm inşallah böyle bir şey olmaz.
Sevincini benimle paylaşmana çok mutlu oldum canım, çok sağolasın... Selamlar
YeniGine
18-03-2014, 22:59
Bahçene hoşgelmişsin sevgili akçabardak, gözümüz aydın desene güzellikler geliyor inşallah...
Bahçene hoşgelmişsin sevgili akçabardak, gözümüz aydın desene güzellikler geliyor inşallah...
aynen
akçabardak
19-03-2014, 19:00
Hoş buldum sevgili YeniGineciğim evet sonunda bahçeme kavuştum bir kaç kayıplarım olmuş ama sağlık olsun. Güzellikler evet var ama biraz toparlandıktan sonra inşallah. Çok iş var çook gelişmeleri tekrar yazarım, kalın sağlıcakla.
Yeni çiçekleriniz fideleriniz hepsi çok güzel . Bu yıl çok güzel olurlar inşallah. bol çiçekli ve meyveli günler.
akçabardak
23-03-2014, 21:44
Yeni çiçekleriniz fideleriniz hepsi çok güzel . Bu yıl çok güzel olurlar inşallah. bol çiçekli ve meyveli günler.
Teşekkür ederim sevgili Aysis, sizinde her şey gönlünüzce olsun.
akçabardak
23-03-2014, 21:58
Bahçemden
Bir kaç gündür ev temizliği, bahçe temizliği derken epey yorulmuşum...
Bahçemden 3 ay boyunca ayrı kalınca her şeyi çok özlemişim, bu gün biraz
fotoğraf çektim.
Şebboylarla başlayayım,
akçabardak
23-03-2014, 22:02
Sardunya
akçabardak
23-03-2014, 22:14
Çuhalarım
Bahçede kışı geçirenlerden, biraz bakımsız kalmışlar
sadece 3 tanesi hayatta kalabilmiş
477972
:(
477973
Bunları da Ankara'dayken almıştım
beyaz bulamamıştım ama bahçedeki sağ sağlim çok şükür.
477974
akçabardak
23-03-2014, 22:26
Geçen seneden dökülen tohumlardan kendi kendine çimlenen Hazeranlar
maşallah çok ta güçlü gelişmişler, boyları da yarım metreyi geçmiş durumda.
;)
477975
Ayvalık'ta hiç kış olmadığı için latin çiçeği de kışı rahat atlatmış ve
çiçeklenmeye bile başlamış.
477976
Bahçe külü ise bir metreyi geçmiş, bu kadar boylandığını hiç bilmiyordum,
Derin budama yapsam nasıl olur derken tomurcuklandığını gördüm kıyamadım.
477977
akçabardak
23-03-2014, 22:40
Altın çilek
Altın çilek te kışı rahat geçirenlerden
Sarmaşık gibi sarılmış :p
477980
Üzerleri hem çiçek hem meyve dolu
altına dökülenler de sapa sağlam, kozaları korumuş meyvesini.
477981
Dallarının uçlarında fıkır fıkır tomurcuklar, bir tarafatan çiçek açıyor
bir taraftan da meyve tutuyor.
477982
Bu da palmiyeyi kucaklamış, nasıl da sarılmış :D
477983
akçabardak
23-03-2014, 22:43
Sedum palmeri
akçabardak
23-03-2014, 22:46
Çok şükür yeni sezon eriklerin tadına baktık ;)
cörekotu
23-03-2014, 23:16
Ahhh Sardunyalar...
Sevgili akcabardak Sardunyalariniza bayildim bayildim cok güzeller, ne yaziki burda (Almanya'da) kis cok sert gectigi icin sardunyalar kisi atlatamiyor, bende Sardunyalarimi bodrum kata tasidim bu seferde yeterli isik alamadigi icin sarardi ve uzadi yani bozuldu...
bahar geldi bakalim kurtarabilirmiyim...
Bu arada Yildiz Sardunyalarinizda muhtesem :)
YeniGine
23-03-2014, 23:18
Öncelikle eriklere maşallaaah; çok güzeller.
Akşam üstüne doğru aklıma geldin sevgili akçabardak 2-3 gündür sesi soluğu çıkmıyor kesin ev temizliği, bahçe temizliği, ekiyordur, dikiyordur uğraşıyordur dedim. Bu sene kış olmadığı için sanırım kayıpların yoktur inşallah.
Çok şükür güzellikler gelmeye başladı şebboyların, sedum palmeri maşallah çok güzel olmuşlar.
gürcan_keskin
24-03-2014, 00:26
Eliniz değdi bahçeye renk geldi desenize sayın akçabardak. Sedumlar çok güzel görünüyor. Hele hele eriklerrrrr. Tuzla ile birlikte. Düşünemiyorum... :rolleyes:
hatice p.
24-03-2014, 11:45
Lobelyalarınızın fotoğrafını bekliyoruz:);)
akçabardak
24-03-2014, 17:12
Ahhh Sardunyalar...
Sevgili akcabardak Sardunyalariniza bayildim bayildim cok güzeller, ne yaziki burda (Almanya'da) kis cok sert gectigi icin sardunyalar kisi atlatamiyor, bende Sardunyalarimi bodrum kata tasidim bu seferde yeterli isik alamadigi icin sarardi ve uzadi yani bozuldu...
bahar geldi bakalim kurtarabilirmiyim...
Bu arada Yildiz Sardunyalarinizda muhtesem :)
Sevgili çörekotu öncelikle hoş geldiniz diyeyim, sardunyalarım bu sene bana da sürpriz yaptılar her sene kışın soğuktan etkileniyorlardı bu sene fazla kış olmadı,
Ankara'ya bile bir defa kar yağdı ne yazık ki, doğru dürüs yağmur bile yağmadı
o yüzden bahçemde ki bir çok bitkim kışı rahat atlattı.
Sardunyam da kıştan sağ salim çıkanlardan 3 kök sardunyam vardı çok şükür üçü de çiçeklenmeye başladılar, kırmızı ve katmerli sardunya.
Yıldız sardunyamı da yeni satın aldım, bakalım yaşatabilecekmiyim.
Eskiden ben de Ankara'dayken çok soğuklarda sardunyalarımı sizin gibi kömürlüklerde saklardım sizin de dediğiniz gibi sararıyorlardı ama sonra ilk bahar gelince bahçeye çıkarırdım ve kısa zamanda kendilerini toparlıyorlardı, dilerim sizin kiler de dışarı çıkınca tekrar toparlanırlar. Sağlıkla kalın Almanya'ya selamlar.
akçabardak
24-03-2014, 17:34
Öncelikle eriklere maşallaaah; çok güzeller.
Akşam üstüne doğru aklıma geldin sevgili akçabardak 2-3 gündür sesi soluğu çıkmıyor kesin ev temizliği, bahçe temizliği, ekiyordur, dikiyordur uğraşıyordur dedim. Bu sene kış olmadığı için sanırım kayıpların yoktur inşallah.
Çok şükür güzellikler gelmeye başladı şebboyların, sedum palmeri maşallah çok güzel olmuşlar.
Sevgili YeniGinem, kalp kalbe karşıymış demek ki ;) ben de sizleri hatırlayıp yorgun bir vaziyette biraz fotoğraf yükleyeyim dedim, çok doğru tahminde bulunmuşsun sesim soluğum çıkmıyordu tahmin ettiğiniz gibi ev temizliği, bahçe temizliği derken çok yoruldum ve hala da daha bitiremedim.
3-4 saksı çiçeğimi kayıp vermişim sağlık olsun bir şekilde yerine gelir nasıl olsa, bir gider 2 gelir :D
Erikler de tam yemelik olmuş, çok ilginç bir erik ağacı bir taraftan erik yiyoruz diğer taraftan da daha hala çiçek açıyor ve arkadan yenisi yetişiyor.
akçabardak
24-03-2014, 17:39
Eliniz değdi bahçeye renk geldi desenize sayın akçabardak. Sedumlar çok güzel görünüyor. Hele hele eriklerrrrr. Tuzla ile birlikte. Düşünemiyorum... :rolleyes:
Evet sayın gürcan-keskin sonunda bahçeme kavuştum, elimden geldiğince bundan sonra güzelliklerimi sizlerle paylaşacağım inşallah :)
akçabardak
24-03-2014, 17:43
Lobelyalarınızın fotoğrafını bekliyoruz:);)
Tamam, sizin için hemen yarın fotoğrafını yükleyeyim sayın haticep. lobelyam tomurcuklandı tek tük çiçek açıyor artık.
akçabardak
24-03-2014, 20:32
Papatyalar
Bu gün biraz kaytarıp bütün işleri bir saatliğine bırakıp komşumla birlikte çevreyi dolaştık bir sokağa girdiğimizde
bu güzelliklerle karşılaştım, ne kadar güzel açmışlar, şunların güzelliğine bakarmısınız.
478209
Bunlar bodrum papatyası mı acaba?
Bir iki kök ben de aldım ama bunlar çok yayılıyorlar
saksıda olur mu bilemedim, yoksa bütün bahçeyi kaplar alimallah :D
akçabardak
24-03-2014, 20:37
Lale
Onca laleden sadece bir tanesi lütfedip açmış
Eh buna da şükür, ya bu da açmasaydı... :D
akçabardak
24-03-2014, 20:44
Kalalarım
Bu sene kış fazla olmadığı için keyiflerine diyecek yok,
ilk çiçeğini gösterdi, bir sürü de tomurcuk var.
akçabardak
24-03-2014, 20:50
Clematis çelikleri
5 tane çelik yapmıştım, hiç fire vermedi
bir buçuk ayda bu kadar oldular.
478218
akçabardak
25-03-2014, 21:32
Anemon
Geçen sene mayıs ayında aldığım anemon yumrularını
Ekim ayında toprağa dikmiştim, bir ay içinde çimlenip yeşermişlerdi.
Bu şekildeyken bırakıp Ankara'ya gitmiştik :(
478536
Geri döndüğümüzde ise bu şekilde buldum,
nasıl mutlu oldum, çiçek açmışlar ;)
478534
akçabardak
25-03-2014, 21:35
Devam
Bakarmısınız şunların güzelliklerine ;)
akçabardak
25-03-2014, 21:50
Ercai menekşelerim
Bu ikisi kendi kendine çıkmışlar,
açmış olan minik cinsten, diğeri ise
ercai bakalım ne renk açacak ben de bilmiyorum.
478546
Bunları da satın aldım.
akçabardak
25-03-2014, 21:56
Lobelia
Lobeliam çiçek açmaya başladı.
478551
akçabardak
25-03-2014, 22:02
Tohumdan çimlenen çuhalar.
akçabardak
25-03-2014, 23:16
Salvia microphylla
Yeni öğrendim adını, sayfamda da paylaşmak istedim.
Bu gün dolaşırken parkta rastladım bu güzele
bir kaç dal aldım çelik yaptım ama tutar mı bilemiyorum
yaprakları çok hoş kokuyor, çiçeğinin rengi de pek tatlıymış.
ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel kolaylıklar dilerim
YeniGine
26-03-2014, 00:39
Sevgili akçabardak az önce yine ilk sayfandaki bahçenin videolarını izledim. Ve mutlu,beğenerek, gururlu bir tebessümle ağaçlar.netten öncesi ve bütün kış çimlendirdiğin fideleri, edindiğin bitkileri, çiçekleri, bahçenin son görüntülerini düşünerek, sonrası diye düşündüm. Maşallah herşey gayet güzel gidiyor, daim olsun inşallah...
Emeklerine sağlık...
saksıda olur mu bilemedim, yoksa bütün bahçeyi kaplar alimallah :D[/QUOTE]
Evet sevgili akçabardak,bodrum papatyası.Benim doğru düzgün açtıramadığım çiçeklerimden biri.Malum bahçem yarı gölge,papatyalar da tam güneşi seviyor.
Ayvalık'a hoşgeldiniz.Bitkileriniz kıskandırıyor.Hele eriğiniz...Aramız sadece 40 km olmasına rağmen,bizim erikler henüz çiçekte.Selamlar.
akçabardak
26-03-2014, 19:18
ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel kolaylıklar dilerim
Teşekkür ederim sevgili ocak çok sağ olasın, tüm ağaçlar net ailesi bu güzellikleri hak ediyor bence, ben de bu aileden birisiyim, size de kolaylıklar dilerim ;)
akçabardak
26-03-2014, 19:47
Sevgili akçabardak az önce yine ilk sayfandaki bahçenin videolarını izledim. Ve mutlu,beğenerek, gururlu bir tebessümle ağaçlar.netten öncesi ve bütün kış çimlendirdiğin fideleri, edindiğin bitkileri, çiçekleri, bahçenin son görüntülerini düşünerek, sonrası diye düşündüm. Maşallah herşey gayet güzel gidiyor, daim olsun inşallah...
Emeklerine sağlık...
Ah sevgili YeniGinem hiç sorma bazen ben de ilk sayfalarıma geri dönüp baktığımda ne kadar yol kat ettiğimi görüyorum.
O videoları oğlumla birlikte hazırlamıştık, nasıl da heyecanlı heyecanlı anlatmışım sanki televizyona çıkmışım gibi heyecanlanmışım, sesim titremiş heyecandan.
Ağaçlar net öncesinde de bitkilerle uğraşırdım ama tamamen ezbere büyüklerimden aklımda kalanlarla bilinçsiz bir şekilde ama şimdi Ağaçlar net sayesinde çok daha farklı, çok şeyler öğrendim artık ezber yok ;)... ortaya böyle güzellikler çıktıkça çok mutlu oluyorum, sizler de beni motive ettikçe daha da memnun oluyorum, sizlerin sayesinde buralara kadar geldim çok şükür...
Ağaçlar net ailesinden allah razı olsun, beğenen herkese teşekkürlerimi sunuyorum, güzel sözlerin için sana da teşekkür ediyorum Sağlıkla sevgiyle kalın.
akçabardak
26-03-2014, 20:19
saksıda olur mu bilemedim, yoksa bütün bahçeyi kaplar alimallah :D
Evet sevgili akçabardak,bodrum papatyası.Benim doğru düzgün açtıramadığım çiçeklerimden biri.Malum bahçem yarı gölge,papatyalar da tam güneşi seviyor.
Ayvalık'a hoşgeldiniz.Bitkileriniz kıskandırıyor.Hele eriğiniz...Aramız sadece 40 km olmasına rağmen,bizim erikler henüz çiçekte.Selamlar.[/QUOTE]
Hoş buldum sevgili mügeciğim, evet saksılarda ilgiyle yetiştirmeye çalıştığımız papatyalar sokaklarda tratuarlarda nasıl güzel açıyorlar, üstelik ilgi de yok tamamen doğal ortamda ve bol güneş, görünce ben de bayıldım onlara.
Bir iki kök aldım bakalım tutacaklar mı aslında benim bahçem de fazla güneş almıyor ama idare ediyor işte.
Erik ağacım erkenci çeşit ama hala bir taraftan çiçek açıyor kademe kademe irili ufaklı... çok seviyorum onu uzun süre yeşil erik oluyor üzerinde.
hatice p.
27-03-2014, 14:03
Lisiantuslarınız nasıl oldu SYN Akçabardak:)
Keşke bir iki fide ekrandan çalabilseydik:D
akçabardak
27-03-2014, 15:43
Lisiantuslarınız nasıl oldu SYN Akçabardak:)
Keşke bir iki fide ekrandan çalabilseydik:D
İşte benim minik lisilerim, bunlar büyüp yetişecek ben de göreceğim inşallah :D
2015 yılına ancak yetişir bunlar Hatice hanım, 3 ayda bukadar ilerleyebildik.
478897
Fıkır fıkır ne yapacağım ben bunları bilmiyorum, tek tek viollere şaşırtmam gerekiyor ama hangi birini şaşırtayım,
binlerce kök var, 40-50 tane ayırdım tek tek ama bunlar ne olur hiç bir fikrim yok doğrusu.
İşte benim minik lisilerim, bunlar büyüp yetişecek ben de göreceğim inşallah :D
2015 yılına ancak yetişir bunlar Hatice hanım, 3 ayda bukadar ilerleyebildik.
478897
Fıkır fıkır ne yapacağım ben bunları bilmiyorum, tek tek viollere şaşırtmam gerekiyor ama hangi birini şaşırtayım,
binlerce kök var, 40-50 tane ayırdım tek tek ama bunlar ne olur hiç bir fikrim yok doğrusu.
Çok güzeller bunlar sevgili akçabardak, gerçektende fıkır fıkır, bu kadar fideyi ne yapacaksınız, ben geçen sene ekmiştim bidaha ekmem dedim kendi kendime:), büyümek bilmiyorlar, büyüselerde satın aldığımız fideler gibi olmuyorlar.
YeniGine
28-03-2014, 00:14
Sevgili akçabardak valla ne desem bilemedim ki, gerçekten fıkır fıkır fideler maşallah. Sen dersin ne yapacağım ben bu fıkır fıkır fideleri, ben derim 1 ay oldu nerede ise karanfil tohumlarımdan hiç ses soluk yok.
Maşallah maşallah yeşil ellisin :D o kayısı fidelerini unutmadık.
Daim olsun inşallah!..
hatice p.
28-03-2014, 07:09
Dedimya işte, keşke ekrandan çalabilseydik diye, seyrelmiş olurdu biraz:)
Lisiantusların fide döneminde çok geç büyüdüğünü, ama sonra hızla büyüdüklerini okumuştun, zaten sizin için yapılan yorumda da (bilmem dikkat ettinizmi), ''temmuzda çiçek açar bunlar denilmişti'' kgursan isimli deneyimli bir üye:) bize gönderin fidelerden biraaaaz, lütfeeen, gözümüz gibi bakarız;) size sadece kargoya vermek kalıyor! böylece seyrakleştirmişte olursunuz, o fideler bir şehrin peyzajına yeter:)
hatice p.
28-03-2014, 07:32
Sitede satışada çıkarabilirsiniz, ama keşke renklerin ayrımını yapabilseniz!
Evet evet, satış bölümünde satışa çıkarabilirsiniz Syn Akçabardak:)
hatice p.
28-03-2014, 08:59
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/bahcecilik/moduller/lisianthus_yetistiriciligi.pdf
Yukarıdaki linkte lisiantus ile ilgili çok güzel bilgiler mevcut, birde 30 derecenin üstünde bitkilerde rozetleşme görülüyormuş bu ne demek bilmiyorum ama iyi bişey olmadığı kesin, yani buda demek oluyorki, sıcaklığı 40 dereceyi geçen yaşadığım şehir Diyarbakır'da ben bu bitkiyi yetiştiremem:(
akçabardak
31-03-2014, 23:14
Arkadaşlar bir kaç gündür foruma giremedim nedeni de çok hasta oldum yataktan kafamı çıkaramadım, çok fena üşütmüşüm malum işlere biraz fazla kaptırmışım kendimi, bu gün biraz ayağa kalktım, bitkilerime biraz göz attım suladım kendimi yormadan diplerini çapaladım sevdim fotoğraf çektim.
Sonra da foruma bir göz atayım dedim gündüz şöyle bir gezindim forumda ama halsizliğim devam ettiği için kapatmak zorunda kaldım. Size geç cevap yazdığım için sizlerden özür diliyorum.
Sevgili aheste 3 aydır büyümeye çalışıyor bu bıcırıklar malesef, ne kadar nazlıymışlar meğersem.
Sevgili YeniGine karanfil tohumlarını bahçeye mi ekmiştiniz? niye soruyorum hani bahçeye ektiyseniz tohumları karıncalar taşımış olmasın diye geldi aklıma, umarım taşımamışlardır ya da şöyle düşünüyorum tohumlar belli bir sıcaklık derecesini buldukları zaman çimlenme gerçekleşiyor ya, acaba çimlenmeleri için serin mi daha, aklıma başka türlüsü gelmiyor.
Sevgili hatice.p. Lisianthuslar hakkında ben de çok araştırdım ilk iki üç ayda gelişmeleri gerçekten de çok ağır oluyormuş ama sonra hızlı gelişim gösteriyorlarmış, Sn. kgursan'ın da dediği gibi, bir de sera ortamında çiçekçiler onların istediği ortamı sağlıyorlar, ilaçları, besinleri ben ne yazık ki böyle bir ortam veremiyorum onlara biraz da ondan kaynaklı olabilir.
Ekrandan çalabilmeniz için de biraz daha gelişmeleri gerekecek, nazlı bir bitki ama akıllı önce kendini yani yapraklarını geliştireceği yerde köklerini geliştiriyorlar sağlam kök yapmışlar, dün bir tane köklü söktüm bakmak için toprağın üstünden fazla altına çalışmış, bu da sanırım iyi işaret bence.
Bir tane sizin için de görüntüledim
İşte bıcırıklardan bir tane kökleriyle ;)
479967
Hepinize çok teşekkür ederim sayfamı boş bırakmamışsınız sevgilerimle.
akçabardak
31-03-2014, 23:32
Haseki küpesi
Haseki küpelerim tomurcuklanmışlar
çok mutluyum.
akçabardak
31-03-2014, 23:36
Latin çiçeklerimin keyifleri yerinde
çok güzel açtılar.
YeniGine
01-04-2014, 00:36
Sevgili akçabardak geçmiş olsun; bence gayet normal yorgunlukla temizliğe, bahçe işlerine giriştin artık yaşlandık hastalanmamız gayet normal. Kendimi yormadan çapaladım demişsin :) kesinlikle yorulmuşsundur.
Benim karanfil tohumlarım saksıda ve komşumun camekânında. İlk günler itina ile fısfıslandı. Baktım gelen hiçbirşey yok, artık ne gele gele deyip bardakla sulamaya başladım. Doğal olarak ilk ilgi kalmadı. Nasip, kısmet diyorum.
Sevgili akçabardak latinleri ben de çok seviyorum, maşallah latinlerin güzel çiçeklenmişler. Ve bir komşumda saksıda göz koyduğum ayrı minik bir kök var gidiyorum geliyorum bakıyorum alsam mı, alsam nereye dikeceğim, almasam aklım hep onda. Bakalım o da nasip kısmet...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.