Bağlan

View Full Version : akçabardak / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16

akçabardak
28-06-2018, 10:32
Yüksük otu çiçeklerim, ilk defa yetiştiriyorum ve çok sevdim.

677355

677356

677358

akçabardak
28-06-2018, 10:40
ve pembelerim

677359

677360

677361

677362

akçabardak
28-06-2018, 10:47
Sonunda mavi agapanthusum da açabildi

677364

677365

akçabardak
28-06-2018, 11:13
Küçük torunum tatil için geldi ama havaların serin ve yağışlı olmasından dolayı deniz keyfi yapamıyor...
sürekli benim peşimde, bana çiçekler hakkında sorular soruyor, babaanne bu çiçeğin adı ne...,
zehirli midir gibi her şeyi öğrenmeye çalışıyor.

Beraber biber topluyoruz, salatalık topluyoruz, semizotu. dere otu, roka maydanoz kısaca benim yardımcım oluyor,
benim gibi otları o da çok seviyor.

Benden izin alarak çiçek topluyor ve kendince çiçek düzenleme sanatı yaptığını söylüyor,
ben de fotoğraflamadan edemedim.

677367

677368

677369

akçabardak
28-06-2018, 11:23
Biraz da güllerden,

İlk çiçekleri solduktan sonra budama yapmıştım, yeniden filizlenerek tomurcuklanıp açmaya başladılar.

677370

677371

677372

677373

677374

akçabardak
28-06-2018, 11:27
devam

677375

677376

677377

677378

Bahçeye diktiğim Abutülon güzel gelişiyor ve düzenli çiçek açmaya başladı
677379

akçabardak
01-07-2018, 13:32
Azar azar sebzelerimizden toplamaya başladık,

677480

677481

geçen seneden kalma, ürün vermeye devam
677482

bu günkü hasadımız, bereket versin
677483

sevgihoca
01-07-2018, 19:29
Tüm resimler harika Sevgili Akçabardak.Cannalar ayrı güzel.Yüksük otları uzun olur değil mi?Küçük gibi göründü gözüme.Ben de Zengarden'den alayım diyorum.Her çiçeği fidanlıkta bulamıyorum.Maşallah torununuz ayrı bir harika.O da sizin gibi çiçekleri sevecek.Mahsullerinizi afiyetle yemek nasip olsun.Bizde bu yıl sadece çiçek var.Bir de fasülye diktim,o kadarcık.Sevgiler.

akçabardak
01-07-2018, 21:47
Tüm resimler harika Sevgili Akçabardak.Cannalar ayrı güzel.Yüksük otları uzun olur değil mi?Küçük gibi göründü gözüme.Ben de Zengarden'den alayım diyorum.Her çiçeği fidanlıkta bulamıyorum.Maşallah torununuz ayrı bir harika.O da sizin gibi çiçekleri sevecek.Mahsullerinizi afiyetle yemek nasip olsun.Bizde bu yıl sadece çiçek var.Bir de fasülye diktim,o kadarcık.Sevgiler.

Teşekkür ederim sevgli sevgihoca, yüksük otlarını ben de yükseldiklerini düşünüyordum ama bendekiler çok fazla yükselmediler. 40-50 cm. gibi yükseldiler, keşke bütün renklerinden alsaymışım ben çok sevdim, eminim sizde çok seveceksiniz.

Torunum bile en çok onları beğendi, sanki çok anlarmış gibi :) sabah kalkar kalkmaz babaanne bu gün bahçe işlerimiz var mı diye soruyor, peşimden ayrılmıyor, dediğin gibi o da sevecek çiçekleri böcekleri. Sizin torununuz da epey büyümüştür, bir bakmışsınız o da sizin peşinizde gezmeye başlar, Allah sağlık sağlamlık versin çocuklarımıza ve torunlarımıza.

Bu sene sebze olarak bende çok az ektim ama güzel ürünler vermeye başlayınca daha bir heveslendim, havalar da bu aralar hem serin hem de yağışlı olunca şimdilik bitkiler canlı canlı, sıcaklar başlarsa o canlılık kalmaz, olduğu kadarıyla artık.
Sevgiyle sağlıkla kalın.

sevgihoca
02-07-2018, 15:21
Güleceksiniz ama yüksük otundan başka na varsa sipariş verdim.Bazı istediklerim stokta kalmamış,sizin eflatun dahliadan bile sipariş verdim.:pSiz yanına beyaz arıyordunuz.Sizin hayalinizi ben gerçekleştirmiş olayım bari dedim.:pÇiçek satış yerlerine hiç girmesem iyiydi.Görünce dayanamayıp aldım.İnşallah düzgün bir şeyler gönderirler.
Oyy,torunum 25 günlük odu.Sabah onu bırakıp kreşe gitmek biraz zor oldu.Sevgiler.

akçabardak
26-08-2018, 12:02
Bu sene lisianthuslarım güzel gelişmediler, bazı fideler neredeyse hiç büyüyemedi ama çiçeğini göstermeyi başardılar, bazıları da çok cılız geliştiler. Bütün renklerinden istemiştim ama sadece 7-8 çeşit renk çıktı.

Hepsinden birer tane 2 ayrı büyük saksıya diktim, diğerlerini ise bahçeye diktmeme rağmen hem bahçedikiler hem saksıdakiler çok cılız geliştiler.

680081

680082

680083

680084

680085

akçabardak
26-08-2018, 12:03
Lisi renklerine devam

680086

680087

680088

680089

680090

akçabardak
26-08-2018, 12:13
Brukmansia ilk çiçeğini nihayer açabildi, bir metre kadar boylanarak o ağır parfüm kokulu çiçeğini sonunda görebildim :D bu sene hiç açmaz diye
düşünmüştüm oysa ki :dilli:

Yoldan geçenlerin bile dikkatini çekmiş,
680091

680092

680093

nevgül
28-08-2018, 19:25
Sayın akçabardak, bahçenizi dolaştım. Çok etkilendim. Çok güzel çiçekleriniz ve ağaçlarınız var. Güzel anlatımınızla da hoş bir forum oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık.

akçabardak
05-09-2018, 11:44
Sayın akçabardak, bahçenizi dolaştım. Çok etkilendim. Çok güzel çiçekleriniz ve ağaçlarınız var. Güzel anlatımınızla da hoş bir forum oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık.

Bahçeme hoş geldiniz sevgili nevgül, bahçemi dolaşıp beğenmeniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Her ne kadar bahçem çok küçük olsa da elimden geldiğince bir şeyler yetiştirmeye çalıştım.

Bildiğim konularda da dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım, sizleri etkileyebildiysem ne mutlu bana, her zaman beklerim, sevgilerimle.

akçabardak
28-09-2018, 16:27
Bu amaryllis Eylül ayında da çiçeklenmek istemiş :dilli:

681240

aleydi
28-11-2018, 22:08
Ablacım merhaba. Uzunca bir süre siteye fotoğraf yükleyemedim. O yüzden giremiyordum. Lisilerin çok güzel olmuş. Uç aldın mı. O zaman daha gür gelişiyorlar. Sevgiler

akçabardak
07-02-2019, 13:51
Ablacım merhaba. Uzunca bir süre siteye fotoğraf yükleyemedim. O yüzden giremiyordum. Lisilerin çok güzel olmuş. Uç aldın mı. O zaman daha gür gelişiyorlar. Sevgiler

Merhaba sevgili aleydi, hoş geldiniz, lisilerimde uç alma yaptım ama yine de tam istediğim gibi büyütemedim, yine de çiçeksiz bırakmadılar beni.

Uzun zamandan beri foruma ben de girmiyordum, bir senedir gözlerimde katarak sorunum vardı ve harfleri okumakta güçlük çekiyordum.

Çok şükür ki her iki gözümden bir hafta arayla ameliyat oldum kurtuldum ve yeniden gözlerimin sağlığına kavuştum.
Bundan sonra inşallah sık sık görüşeceğiz, sevgilerimle.

Melisa16
07-02-2019, 14:28
Geçmiş olsun Sn. Akçabardak, sağlığınıza kavuşmanıza sevindim. İnşallah eskisi gibi sık sık görürüz sizi.

akçabardak
07-02-2019, 14:36
Geçmiş olsun Sn. Akçabardak, sağlığınıza kavuşmanıza sevindim. İnşallah eskisi gibi sık sık görürüz sizi.

Teşekkür ederim Sn. Melisa16.

Selma_321
07-02-2019, 16:22
Çol geçmiş olsun sevgili Akçabardak, Allah acil şifalar versin inşallah.

akçabardak
07-02-2019, 16:33
Çol geçmiş olsun sevgili Akçabardak, Allah acil şifalar versin inşallah.

Çok teşekkür ederim sevgili Selma_321, sevgilerimle.

akçabardak
07-02-2019, 19:34
Sarı kokulu brukmansia, ilk çiçeğini (tek bir tanecik) Eylül ayında açmıştı, daha sonra havalar
iyice serinlemeye başladığında yeniden coştu ve uzun süre çiçekli kalarak misler gibi kokusuyla bahçeme renk kattı :cool:

686927

686917

akçabardak
07-02-2019, 19:41
Mandalinlerimiz bu sene altına çok döküldüler.

686931

akçabardak
07-02-2019, 19:53
Efe püskülüm ikinci yılında hem çoğaldı hem de çiçeklendi ;)

Tomurcuklu hali
686946

686947

Açmış hali
686948

686950

686949

akçabardak
13-02-2019, 18:32
Yılın ilk hazinesi

İki gündür hiç durmaksızın sağanak şeklinde şakır şakır yağmur yağıyor. Dün sevgili Lonicera'dan gelen bitkilerim için,
bu gün çarşıya çıkıp torf, gübre v.s. bakacaktım ama çıkamadım, her yer sular seller altında.

Bitkilerimi de daha fazla bekletemiyeceğime göre artık evde ne varsa durumu kurtarabilmek adına şimdilik geçici olarak
küçük saksı, bardak ne bulduysam diktim :)

Bu gün bütün günümü bitki dikmekle geçirdim, dik dik bitiremedim, 3-5 yumrulu bitkiler kaldı
onları bahçeye gerçek yerlerine dikmem gerekecek ama şu an bahçeler sular altında dikmem imkansız.

Bu gidişle onları da geçici olarak saksılara gömmek zorunda kalacağım.

Dikilen bitkilerin hepsinin de etiketleri yazıldı, suları verildi, itinayla masanın üzerine dizildiler ve uzun uzun hepsine sevgiyle baktım :dilli:
benden bukadar gerisi size kalmış deyip başlarından ayrıldım.

Koliyi açtığımda içinden çok güzel bir koku aldım, önce şaşırdım bu koku nedir diye,
her halde aralarında yaprağı güzel kokan bir bitki olsa gerek diye düşündüm.

Sonra bitkileri dikmeye başlayınca fark ettim ki iki tane minik minik beyaz çiçekleri olan bitki varmış,
biri Parfüm kutusu diğeri de Kış hanımelisiymiş :cool: çok güzel kokuyorlar, çok sevindim.

Çooook teşekkür ediyorum sevgili Lonicera size, nasıl mutlu oldum anlatamam.

Şimdilik toplu halde fotoğrafladım, daha sonra hepsini teker teker fotoğraflayıp tekrar paylaşırım.

687198

687199

687200

687201

687202

akçabardak
13-02-2019, 18:48
Sarı orkidem bir yandan tomurcuk sapları veriyor, bir yandan da yavru (Keiki) vermeye uğraşıyor.

687207

akçabardak
13-02-2019, 18:56
Yazın çocuklar tatil için geldiklerinde (gülenmelek) bir çeşit pasiflora meyvesi bulup almışlar. Hepimiz tadına baktık, mayhoş bir tadı vardı.
Kızım (gülenmelek) bir kaç tohumu küçük bir saksıya dikmişti bir iki hafta sonra çimlendiklerini gördüm.

687209

şimdiki halleri
687210

efeege
13-02-2019, 20:29
Gözün aydın �� canım Güle güle büyüsünler hepside birbirinden güzel çiçekler Ellerinize sağlık ��

Lonicera
14-02-2019, 11:34
Yılın ilk hazinesi

İki gündür hiç durmaksızın sağanak şeklinde şakır şakır yağmur yağıyor. Dün sevgili Lonicera'dan gelen bitkilerim için,
bu gün çarşıya çıkıp torf, gübre v.s. bakacaktım ama çıkamadım, her yer sular seller altında.

Bitkilerimi de daha fazla bekletemiyeceğime göre artık evde ne varsa durumu kurtarabilmek adına şimdilik geçici olarak
küçük saksı, bardak ne bulduysam diktim :)

Bu gün bütün günümü bitki dikmekle geçirdim, dik dik bitiremedim, 3-5 yumrulu bitkiler kaldı
onları bahçeye gerçek yerlerine dikmem gerekecek ama şu an bahçeler sular altında dikmem imkansız.

Bu gidişle onları da geçici olarak saksılara gömmek zorunda kalacağım.

Dikilen bitkilerin hepsinin de etiketleri yazıldı, suları verildi, itinayla masanın üzerine dizildiler ve uzun uzun hepsine sevgiyle baktım :dilli:
benden bukadar gerisi size kalmış deyip başlarından ayrıldım.

Koliyi açtığımda içinden çok güzel bir koku aldım, önce şaşırdım bu koku nedir diye,
her halde aralarında yaprağı güzel kokan bir bitki olsa gerek diye düşündüm.

Sonra bitkileri dikmeye başlayınca fark ettim ki iki tane minik minik beyaz çiçekleri olan bitki varmış,
biri Parfüm kutusu diğeri de Kış hanımelisiymiş :cool: çok güzel kokuyorlar, çok sevindim.

Çooook teşekkür ediyorum sevgili Lonicera size, nasıl mutlu oldum anlatamam.

Şimdilik toplu halde fotoğrafladım, daha sonra hepsini teker teker fotoğraflayıp tekrar paylaşırım.

687198

687199

687200

687201

687202

Sevdiklerinizle beraber iyi günlerde büyütün hepsini... Hasta ziyaretine elinde bir şeylerle gitmek güzel geleneklerimizden biri. Ben de bizzat gelemesem de göndermiş sayarsınız artık siz de. Gelip geçmiş olsun tekrardan.;)

akçabardak
14-02-2019, 13:33
Gözün aydın �� canım Güle güle büyüsünler hepside birbirinden güzel çiçekler Ellerinize sağlık ��

Teşekkür ederim sevgili efeege ;)

akçabardak
14-02-2019, 14:12
Sevdiklerinizle beraber iyi günlerde büyütün hepsini... Hasta ziyaretine elinde bir şeylerle gitmek güzel geleneklerimizden biri. Ben de bizzat gelemesem de göndermiş sayarsınız artık siz de. Gelip geçmiş olsun tekrardan.;)

Çok teşekkür ederim sevgili Lonicera, ben de aldım kabul ettim, şu an onlar hakkında araştırma yapmaya başladım bile hangisi nedir, bahçede yetişir mi, saksıya uygun mu, donlara dayanıklı mı?.

Hatta bir tanesini çözemedim... uzunca bir böğürtlen türü Chester sanki tersten mi köklendirilmiş? daldırma mı yapılmış?. Onu bahçeye indirirken ben de daldıracak mıyım? yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca sizler gibi dostlarımıza kapımız her zaman açıktır, eşinizle birlikte her zaman beklerim. İlla ki elinizde bir şeyle gelmenize de gerek yok, buyurun gelin hem tanışmış oluruz hem de biraz laflarız, bir çayımızı bir kahvemizi içersiniz , biraz dedikodu yaparız (dedikodu lafın gelişi) :D bir telefon yeterli.

Lonicera
14-02-2019, 14:35
Sevgili akçabardak, davetiniz için çok teşekkür ederim. Biz de sizlerle tanışıp görüşmeyi çok isteriz. İnşallah bir gün fırsat yaratıp bunu gerçekleştirebiliriz. Biz de sizleri her zaman bekleriz.

Chester, logan vb. gibi dikensiz tür böğürtlenlerde özelliğin korunması için genellkle uç daldırması ile üretim yapılıyor.( Sizin de dikkatinizden kaçmamış, tebrikler:eek::eek::eek:.) Siz köklü kısmı toprağa geçireceksiniz. O büyümeye başladığında yaprak koltuk diplerinden yeni sürgün verecek. İşte o zaman kendini düzelterek uzar. Ayrıca dibinden de sürgün verir o zaten düzgün çıkar. Siz bu sürgünlerden daldırma yapıp üreteceksiniz benim gibi uç kısmını toprağa daldıracaksınız. Köklenmeden sonra bir müddet yerinde kalırsa o kökün dibinden yeni sürgün verir. O düzgün sürgün olur. Yok yeni sürgünü beklemeden sökerseniz sizin de gözleri aşağı bakan yani şakülü kaymış fideniz olur. Bu durum verimi etkilemeyecektir.

Bu arada mutlak biliyorsunuzdur sycas yumrusunu yarı beline kadar toprağa gömeceksiniz. Köklü kısmı aşağıya gelecek şekilde tamamını gömerseniz yumrunun çürüme riski olur. İşiniz çok size şimdiden kolay gelsin...

akçabardak
14-02-2019, 15:32
Açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi yapacağım, takıldığım konularda size yine danışırım, sevgilerimle.

akçabardak
23-02-2019, 13:54
Bahçemin bir köşesine Yer elması dikmiştim, 3 senedir aynı yerde çoğalıp duruyor. Bu sene yağışlar uzun sürünce bir türlü bu güne kadar onları sökemedim. Daha bahçenin toprağı kurumadan yağmur yağıyordu, bahçe hep sular içindeydi.

Hafta sonu hava yeniden bozulacak deyince, dün artık dayanamadım ve sökmeye başladım. Çok çamurdu ama daha fazla bekletemezdim, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayınca yeniden filizlenirler diye düşündüm.

Çamurlu da olsa açtıkça maşallah bereketli verim yapmış :) çıktıkça çıkıyor, derinlere kadar inmişler, epey çıkardım ama çok yoruldum ve bıraktım, kalanları daha sonra sökebilir miyim bilemiyorum.

Hava dün geceden itibaren tekrar bozdu,hem çok soğuk hem yağmur yağıyor, iyi ki dün sökmüşüm, hemen 3-4 tanesini yıkayıp kabuklarını soyup çiğ olarak yedim, çok lezzetliler.

687586

687587

Söküldükten sonra yıkanıp çamurlarından arındırıldılar
ve tartıldılar ;) 6 kilo 7ye yakın mahsul sökmüşüm
687588

ufaklar seçilip yeniden yeni bir çukura gömüldüler
687589

akçabardak
23-02-2019, 13:58
Can eriğimiz çiçeklendi, arılar vızır vızır ;)

687590

687591

akçabardak
23-02-2019, 14:00
Mis kokulu sümbüllerim

687594

687595

akçabardak
23-02-2019, 14:04
Kalalarım tek tük açmaya başladı;)

687599

687600

687601

akçabardak
24-02-2019, 14:17
Sevgili Lonicera dan gelen bitkiler arasında yeni gelişme gösterenler.

Karakafes otu yeni sürgünleriyle boy göstermeye başladı ;)
687634

Dikenli kabağın tepesiden yaprak gibi bir şeyler oluşmaya başladı,
ama çimlenme ya da kök gibi bir şey yok.

Sevgili Lonicera, şimdi ben bu dikenliyi ne yapmam gerekir ?, şu an mutfak pençeresi önünde ikamet etmekte :D
Toprakla buluşturayım mı, değilse biraz bekletip direkt bahçeye mi dikmem gerekecek?

Şimdiden teşekkürler.

687633

Reuben böğürtlenimizde de yeni sürgünler var
687640

yeni sürgünlerimiz, etiket dikkate alınmasın o başka saksıya ait :)
687641

Yukarıda ki etiket bu saksıya ait,
Kış hanımelisi de gayet sağlıklı, yeni yapraklar veriyor.
687642

akçabardak
24-02-2019, 14:26
devam

Kalikanthus patlamaya başladı sanırım.
Bu bitki üçlü bir bütün şekildeydi, ayırmak istedim ama çoğu ararken azı da bulamam diye risk almadım, şu an durumu gayet sağlıklı :)

687643

687644

Lonicera
24-02-2019, 18:27
Sevgili akçabardak. Diken kabağı için ilgili başlıkta bir paylaşım yaptım bir göz atın isterseniz. Yine de takıldığınız bir şey olursa seve seve yanıtlarım.

Kalikanthusu dediğiniz gibi şimdi ayırmayın, o üç sürgün de sezon sonu kök salacaklar. Dibinden yeni sürgünler de verecek. O zaman söküp makasla ayırıp çoğaltabilirsiniz.

Karakafes yerinden oynatıldığı zaman uygun ortamı da bulursa hemen filizlenir. Şöyle bir köşe ayırıp bahçeye aktarabilirsiniz. Unutmayın yanları yeni sürgün dolacak ve bulunduğu yeri kaplayacak.

Böğürtlenler için size de aynı şeyi önereceğim. Çukuruna dişli dere kumu ve yanmış ahır gübresini bolca koyup karıştırın. Suyunu da eksik etmezseniz gelişimine şaşacaksınız. Tam güneş gören bir yerde olursa elde sepetle dolaşırsınız aralarında.;)

TCM
24-02-2019, 19:03
Fideleri dikerken geçen sene ekim-dikim zamanı paylaşmıştım (http://www.agaclar.net/forum/1533007-post1081.htm). Dere kumu yerine köklerin daha iyi gelişmesi, yolunu bulması, hava alması, fazla suyu aşağı salması için inşaatlarda kullanılan burada 'cüruf' dedikleri pomza taşına benzeyen bir şey kullandım. Yarım ila bir cm. arası büyüklükte oldukça hafif (suda batıyor) dolgu malzemesi. Bardakların diplerine üç beş tane attım ve köklerde çürümü hiç bir fidede olmadı. Sizin böğürtlen-ahududuları da dikerken alt kısma daha fazla olmak üzere cüruf koyayım üst tarafa yaklaştıkça bunun miktarını azaltayım diyorum. Karışımın diğer elemanları da su tutması-hava alması-boşluk yaratması-kök gelişmesi için perlit, torf, cocopeat ve yanmış hayvan gübresi. Mükemmel olacağını düşünüyorum. Benim bile fidenin yanına kıvrılasım geldi şimdiden. İnşallah sağ-salim fideleri büyütebiliriz tabi. Tabi dikerken dediğiniz gibi ahududu ve güz zeytininde fidenin kök üzerini fazla toprağa gömmüyoruz, böğürtlenlerde önemli değil.

687677

münevver48
24-02-2019, 22:12
:)Sevgili akçabardak ablacım;bahçenize bahar, güzelliklerle inşallah bol bereketiyle ilk adımını atmış. erikler galalar çiçeklerini açmışlar. efe püskülü çiçeğinin formu çok hoş hediye paketlerinin üzerindeki rafya şeridi gibi duruyor. Yeni bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütürsünüz inşallah. ayrıca ablacım, geçmiş olsun. tekrar sağlığına kavuştuğuna sevindim:) sağlıcakla sevgiler.....

akçabardak
27-02-2019, 16:04
Sevgili akçabardak. Diken kabağı için ilgili başlıkta bir paylaşım yaptım bir göz atın isterseniz. Yine de takıldığınız bir şey olursa seve seve yanıtlarım.

http://www.agaclar.net/forum/1560302-post263.htm

Sevgili Lonicera doğru yapmışmıyım sizce :)

Dediğiniz gibi suyla hiç temas ettirmedim
687828

biraz daha yakından
687829

akçabardak
27-02-2019, 16:17
Fideleri dikerken geçen sene ekim-dikim zamanı paylaşmıştım (http://www.agaclar.net/forum/1533007-post1081.htm). Dere kumu yerine köklerin daha iyi gelişmesi, yolunu bulması, hava alması, fazla suyu aşağı salması için inşaatlarda kullanılan burada 'cüruf' dedikleri pomza taşına benzeyen bir şey kullandım. Yarım ila bir cm. arası büyüklükte oldukça hafif (suda batıyor) dolgu malzemesi. Bardakların diplerine üç beş tane attım ve köklerde çürümü hiç bir fidede olmadı. Sizin böğürtlen-ahududuları da dikerken alt kısma daha fazla olmak üzere cüruf koyayım üst tarafa yaklaştıkça bunun miktarını azaltayım diyorum. Karışımın diğer elemanları da su tutması-hava alması-boşluk yaratması-kök gelişmesi için perlit, torf, cocopeat ve yanmış hayvan gübresi. Mükemmel olacağını düşünüyorum. Benim bile fidenin yanına kıvrılasım geldi şimdiden. İnşallah sağ-salim fideleri büyütebiliriz tabi. Tabi dikerken dediğiniz gibi ahududu ve güz zeytininde fidenin kök üzerini fazla toprağa gömmüyoruz, böğürtlenlerde önemli değil.

687677

Keşke fidelerimi dikmeden önce bu mesajınızı sayfanızda görseydim de bu yazıdıklarınızı dikkate alsaydım, gerçi diktiklerim şu ana kadar hepsi de sağlıklı gidiyor ama ahududu'yu çok istiyorum ya, inadına başına bir şeyler gelecek diye ödüm kopuyor.

Şimdiye kadar edindiklerimi hep kaybettim, ne nazlı bir bitkiymiş bu ahududu milleti :) :dilli: yine de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, kulağıma küpe olsun :mad:

akçabardak
27-02-2019, 16:29
:)Sevgili akçabardak ablacım;bahçenize bahar, güzelliklerle inşallah bol bereketiyle ilk adımını atmış. erikler galalar çiçeklerini açmışlar. efe püskülü çiçeğinin formu çok hoş hediye paketlerinin üzerindeki rafya şeridi gibi duruyor. Yeni bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütürsünüz inşallah. ayrıca ablacım, geçmiş olsun. tekrar sağlığına kavuştuğuna sevindim:) sağlıcakla sevgiler.....

Hoş geldin sevgili münevverciğim uzun zamandan sonra bahçemde seni görmek beni mutlu etti, sıkça görüşelim artık, ayrıca güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum.

Evet yavaş yavaş bahçeme bahar geliyor sanırım, kalalarım bu sene her ne kadar hava soğuk gitse de öyle çok dondurucu soğuk olmadığı için erken açmaya başladılar.

Efe püskülümü geçen sene edinmiştim, yerini çok sevdi her halde ikinci senesinde güzel gelişerek ilk çiçeklerini açtı, çiçeklerinin renkleri gerçekten çok güzelmiş benim de çok hoşuma gitti doğrusu. Sevgilerimle

akçabardak
27-02-2019, 16:52
Kafkas gülüm, misler gibi koku saçıyor etrafa :cool:

687830

687831

687832

akçabardak
27-02-2019, 17:00
Bahçemden bir iki kare

Aynısafa bitkisi
687833

Tek kök kalan şepboyum
687834

Tohumdan yetiştirdiğim kır sümbüllerim
687835

geçen sene daha fazla açmışlardı,
çoğaldıkları için bu sene az çiçek açtılar,
söküp yeniden seyrekleştirmek gerekiyor.
687836

TCM
27-02-2019, 17:22
@ akçabardak, ben aslında onay almak için grafik şeklinde verdim. Doğru olduğunu düşünüyorum da kafama takılan 60-70 cm. fazla gibi geldi. Alt tarafa normal toprak ta karıştırmak lazım ki fide aşağı kaymasın diye düşünüyorum. Diken kabağının ekimini ben de merak ettim şimdi.

akçabardak
27-02-2019, 18:59
@ akçabardak, ben aslında onay almak için grafik şeklinde verdim. Doğru olduğunu düşünüyorum da kafama takılan 60-70 cm. fazla gibi geldi. Alt tarafa normal toprak ta karıştırmak lazım ki fide aşağı kaymasın diye düşünüyorum. Diken kabağının ekimini ben de merak ettim şimdi.

Sn. TCM verdiğiniz grafii incelediğimde ben de sizin gibi tereddüte düştüm ama
Sevgili Lonicera sayfasında paylaştığı mesajında ki durum bu, vardır bir bildiği diye düşünüyorum.
Fidelerin şu anki boylarını düşünürsek o rakamlar biraz bana da fazla gibi geldi, ancak fideler bu sene saksıda kalıp boyları biraz uzayıp serpilirlerse ozaman uygun olur gibi.

Tabi bu arada sevgili Lonicera'nın da fikrini almamız lazım, benim düşüncem böyle, başka türlüsü aklıma gelmiyor.

bilenyum
27-02-2019, 19:41
maşallah ne çok çeşit var :)

akçabardak
27-02-2019, 22:14
maşallah ne çok çeşit var :)

Bahçe sayfama hoş geldiniz Sn. bilenyum, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın.

Lonicera
28-02-2019, 06:43
Keşke fidelerimi dikmeden önce bu mesajınızı sayfanızda görseydim de bu yazıdıklarınızı dikkate alsaydım, gerçi diktiklerim şu ana kadar hepsi de sağlıklı gidiyor ama ahududu'yu çok istiyorum ya, inadına başına bir şeyler gelecek diye ödüm kopuyor.

Şimdiye kadar edindiklerimi hep kaybettim, ne nazlı bir bitkiymiş bu ahududu milleti :) :dilli: yine de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, kulağıma küpe olsun :mad:

Sevgili akçabardak,
Kabağı ters koymuşsunuz bardağa.;) Filiz veren kısmın suya yakın olması gerekiyor. Bence su seviyesini yükseltin ve filiz veren kısmı suya değecek kadar yakın olsun. İlgili sayfaya yüklediğim köklenmiş kabağı yeniden inceleyin. Tam da filizin iki cm. altında köklenme oluyor.

Lonicera
28-02-2019, 06:53

Tamamen yanlış anlaşıldım ya da eksik ifade etmişim galiba.

60\70 cm. derinlikte çukur açarsak iyi olur dememin sebebi o derinliğe kadar olan bölgenin daha geçirgen, köklerin gelişimi için daha uygun ortam hazırlamak içindi. Hani tarlada taban taşını kırmak için dip kazan çekerler ya işte onun farklı bir metodu. Tabi ki o derinliği artık hangi malzemeyle harç yapacaksanız onunla doldurup ardından fidanı dikeceğiz. Amaç o derinliğe kadar çok iyi bir kök gelişim harcını koymak. Zaten toprağınız geçirgen ve taban taşı bulundurmuyorsa bunlara gerek bile yok. Sadece bol ahır gübresini bahçe toprağıyla karıştırıp dikebilirsiniz.

Yani o derinlik sizin de dediğiniz gibi iyi harç malzemesiyle doldurulacağı gibi bahçe toprağıyla beraber harmanlanacak aksi durumda sıkıntı olur. Zaten yapılacağını düşündüğümden bunu da belirtme gereği duymamıştım. O zaman şimdi burada belirtmiş olalım.:cool:

TCM
28-02-2019, 09:56
Tamamen yanlış anlaşıldım ya da eksik ifade etmişim galiba...

Bilakis, mevcut doğru bildiklerimizi 'esas işi bilen' olarak sizin eşliğinizde toparlamış olduk. Yukarıdaki grafide düzeltilmesi gereken tek şey, perlit-torf-cocopeat-cüruf harcının alt kısımlarda (yani köklerin uzayacağı) daha fazla olması gerektiği. Toprağın en üstü çok ta önemli değil, hatta altı iyice doldurduktan sonra fide kenarlarına çakıl taşı, kaya bile koyabiliriz.

Sevgili akçabardak,
Kabağı ters koymuşsunuz bardağa.;) ...

Buradan çıkan tek sonuç; 'ağam bizimle dalga geçiy'... Resimde uzayan kökler yukarı bakıyor ama, o kökler aşağı (suya) bakıyordu da siz göstermek amaçlı mı ters koydunuz?

Lonicera
28-02-2019, 11:27
Yok bu böyle olmayacak. Tersti düzdü derken kıracağız canım filizi. En iyisi akşama gideyim avluya da kabaklardan birini alıp resim çekeyim, anlatabilirsem anlatayım meramımı..:dilli::dilli:

TCM
28-02-2019, 11:31
Yok bu böyle olmayacak. Tersti düzdü derken kıracağız canım filizi. En iyisi akşama gideyim avluya da kabaklardan birini alıp resim çekeyim, anlatabilirsem anlatayım meramımı..:dilli::dilli:

Hah hocam sana zahmet olacak, bana 'şey'e' anlatır gibi anlat bi zahmet, adını unuttum şimdi.

Lonicera
28-02-2019, 12:16
Akşamı bekleyemedim, telefonla resim istedim oğlandan. Artık bunlarla idare edecez.

Şimdi kabağımızın yarık yeri ile filizin çıktığı yer arasındaki bölümden köklenme oluşacak.

687866

Biz de içi su dolu bardağımıza filiz yukarı bakacak şekilde ve /fakat o köklenme oluşacak kısım suya değdi değecek şekilde oturtacağız.

687867

687868

Sanım mesele kabak gibi ortaya çıkarılıp çözümlenmiştir herhalde:p

TCM
28-02-2019, 14:32
Şimdi üste giden yeşil filiz büyüyecek, sonra beyaz çizdiğim yerden esas kök kısım oluşacak. Ve beyaz kısım suya dokundu dokunacak pozisyona getirilecek, dolayısıyla bunun için kabağı hafif yan yatırmak gerekecek. Tabi yan yatırınca yeşil yukarı uzayan kısmın bardağa sıkışma ihtimaline karşı ağzı sürahi gibi olan çıkıntılı bir şey bulursak daha iyi olacak sanki...

687877

Kökler uzayınca suyu azaltacaz ve büyüyünce (ne zaman bunu bilmiyoruz) kahverengi hizasından toprağa dikilecek.

687875

Lonicera
28-02-2019, 15:09
bunun için kabağı hafif yan yatırmak gerekecek. Tabi yan yatırınca yeşil yukarı uzayan kısmın bardağa sıkışma ihtimaline karşı ağzı sürahi gibi olan çıkıntılı bir şey bulursak daha iyi olacak sanki....

Ne diyeyim bilemedim şimdi. Hani "şeytan ayrıntıda gizlidir "derler ya nasıl da bulup çıkarıyorsunuz böyle şeyleri .pes vallahi. Bundan sonra size yanıt verirken tüm olasılıkları gözden geçirmek şart oldu.;)

Kökler 5/6 cm. olduktan sonra bir litrelik saksıya alınıp orada iyice köklendikten sonra zedelemeden kalıcı yerine aktarabiliriz.

Acayip stres oldum şimdi. Acaba burada da bir şey atladım mı diye:eek:

Bu arada sevgili akçabardak' ın sayfasını da diken kabağı sayfasına çevirdik ya affola artık.

akçabardak
01-03-2019, 13:44
Sevgili akçabardak,
Kabağı ters koymuşsunuz bardağa. Filiz veren kısmın suya yakın olması gerekiyor. Bence su seviyesini yükseltin ve filiz veren kısmı suya değecek kadar yakın olsun. İlgili sayfaya yüklediğim köklenmiş kabağı yeniden inceleyin. Tam da filizin iki cm. altında köklenme oluyor.

Sevgili Lonicera, Ne deseniz çok haklısınız :D insan bukadar mı cahil olur :D bazen olunabiliyormuş demekki, oysa ben o dikenli kabağı bardağın üzerine oturturken düşüncelerimi bir okusanız gülmekten yerlere yatardınız... çünkü mesajınızı okuduktan sonra gülmekten kendimi alamadım.

Bu kabak nasıl bir kabakmış böyle, hiç tersten filizlenir mi... bu suyun bu kabağa ne faydası olacak ki... suyla da temas etmiyor... ha bardak tepesinde durmuş... ha tabakta yan yatmış... demek ki bu kabağın usulü, huyu, suyu buymuş, bu dilden anlıyormuş gibi gibi düşüncelerle bardağın üstüne oturttum emi...şu an bile yazarken gülmekten kendimi zor tutuyorum.

Sevgili Lonicera, beni yanıltan ne oldu biliyor musunuz? kendi başlığında ki sizin bardağınızın içinde ki kabak, iki sayfa arasında mekik dokuyorum her ne kadar resimlerken bardağın içine düşürdük deseniz de... ben o kabağı o bardağın içinde kökleri yukarıda görüyorum, deli olacağım :D

Ama ne güldüm kendime, hayatımda bu kadar güldüğümü hiç mi hiç hatırlamıyorum Allah kimseleri gülmekten ayırmasın :D Dün gece Çarpışma dizisini izliyordum, birden şeytan beni dürttü, aç şu telefonu gir AĞAÇLAR nete bak bakalım neler olup bitiyor dedi sanki.

Bir girdim neler olmuş neler :confused: her şeyi alt üst etmişim, kabak ta alt üst olmuş, mesajı okur okumaz hemen kalkıp kabağı düzelttim, eminim şimdi doğru yapmışımdır.

İşte beni bu durumlara düşüren bu dikenli kabak, başlığı defalarca bana incelettiren kabak bu, bunun yetiştiriciliği de çok zormuş ayol, şimdi daha da kıymete bindi, bu sefer öldüreceğim korkusu sarmaya başladı :confused:

687937

Bu da duruşuyla beni yanıltan kabak :)
687938

akçabardak
01-03-2019, 13:45
Bilakis, mevcut doğru bildiklerimizi 'esas işi bilen' olarak sizin eşliğinizde toparlamış olduk. Yukarıdaki grafide düzeltilmesi gereken tek şey, perlit-torf-cocopeat-cüruf harcının alt kısımlarda (yani köklerin uzayacağı) daha fazla olması gerektiği. Toprağın en üstü çok ta önemli değil, hatta altı iyice doldurduktan sonra fide kenarlarına çakıl taşı, kaya bile koyabiliriz.

Sn. TCM, kısacası bana göre çukur konusunda ikimizde sınıfta kaldık :D aslında ben durumu biraz anlamıştım ama siz grafikten söz edince benimde kafam karıştı, çünkü sevgili Lonicera yukarıda 3541. mesajında açık ve net yazmıştı.

O yüzden ben hayvan gübresi ve dere kumunu hazırladım, havaların düzelmesini bekliyorum sonra da çukurlar açılacaktı düşüncesindeydim. Siz ben grafikten kastetmiştim deyince ben de acaba mı falan oldum.

Neyse şimdi detaylarıyla öğrenmiş olduk ama sevgili Lonicera' yı da bu arada çığırından çıkardık :( verdiği onca emeklerinden gönderdiğine de göndereceğine de pişman ettirdik, benim düşüncem.

Sevgili Lonicera siz de bizi idare edin artık, dersimizi aldık, bizi affedin :o bazen insanın cahilliği tutuyor işte, ya da belkide şahsen ben yaşlanıyor muyum ne :D size binlerce kere her şey için teşekkür ediyorum, tuttuğunuz altın olsun, ellerinize dillerinize sağlık. Kalın sağlıcakla

Ha bu arada sakın yazdıklarınızı dikenli kabağa çevirdik deyip te silmeyin, asıl siz bizi affedin. Bütün mesajları okurken dizinin yarısı gitti ama olsun, karnım ağrıyana kadar güldüm ya o yeter :D

Sn.TCM
Sevgili Lonicera
İkinize de selamlar sevgiler, sağlıkla kalın.

Lonicera
01-03-2019, 14:07
Sevgili Lonicera, Ne deseniz çok haklısınız :D insan bukadar mı cahil olur :D bazen olunabiliyormuş demekki, oysa ben o dikenli kabağı bardağın üzerine oturturken düşüncelerimi bir okusanız gülmekten yerlere yatardınız... çünkü mesajınızı okuduktan sonra gülmekten kendimi alamadım.

Bu kabak nasıl bir kabakmış böyle, hiç tersten filizlenir mi... bu suyun bu kabağa ne faydası olacak ki... suyla da temas etmiyor... ha bardak tepesinde durmuş... ha tabakta yan yatmış... demek ki bu kabağın usulü, huyu, suyu buymuş, bu dilden anlıyormuş gibi gibi düşüncelerle bardağın üstüne oturttum emi...şu an bile yazarken gülmekten kendimi zor tutuyorum.

Sevgili Lonicera, beni yanıltan ne oldu biliyor musunuz? kendi başlığında ki sizin bardağınızın içinde ki kabak, iki sayfa arasında mekik dokuyorum her ne kadar resimlerken bardağın içine düşürdük deseniz de... ben o kabağı o bardağın içinde kökleri yukarıda görüyorum, deli olacağım :D

Ama ne güldüm kendime, hayatımda bu kadar güldüğümü hiç mi hiç hatırlamıyorum Allah kimseleri gülmekten ayırmasın :D Dün gece Çarpışma dizisini izliyordum, birden şeytan beni dürttü, aç şu telefonu gir AĞAÇLAR nete bak bakalım neler olup bitiyor dedi sanki.

Bir girdim neler olmuş neler :confused: her şeyi alt üst etmişim, kabak ta alt üst olmuş, mesajı okur okumaz hemen kalkıp kabağı düzelttim, eminim şimdi doğru yapmışımdır.

İşte beni bu durumlara düşüren bu dikenli kabak, başlığı defalarca bana incelettiren kabak bu, bunun yetiştiriciliği de çok zormuş ayol, şimdi daha da kıymete bindi, bu sefer öldüreceğim korkusu sarmaya başladı :confused:

687937

Bu da duruşuyla beni yanıltan kabak :)
687938

Estağfurullah sevgili akçabardak, ne yaşlanması ne cahilliği. Siz hepimizi cebinizden çıkarırsınız evvelallah. Maaşallah her iş geliyor elinizden. Arada bir yol kazaları mutlak olacak, onlar da nazarınız olsun. Dediğiniz gibi her şeyin başı sağlık.

Diken kabağı aslında klasik yöntemle de dikilebilir ama şimdi bu her yerde bulunan bir kabak olmadığı için mecburen fazlaca titizleniyor insan ister istemez. Ha bu kadar uğraşmaya yetiştirip meyve alabilir miyiz orası meçhul. Zaten benim de son denemem olacak bu sezon. Artık kendi bilir.

Lonicera
01-03-2019, 14:14
Sn. TCM, kısacası bana göre çukur konusunda ikimizde sınıfta kaldık :D aslında ben durumu biraz anlamıştım ama siz grafikten söz edince benimde kafam karıştı, çünkü sevgili Lonicera yukarıda 3541. mesajında açık ve net yazmıştı.

O yüzden ben hayvan gübresi ve dere kumunu hazırladım, havaların düzelmesini bekliyorum sonra da çukurlar açılacaktı düşüncesindeydim. Siz ben grafikten kastetmiştim deyince ben de acaba mı falan oldum.

Neyse şimdi detaylarıyla öğrenmiş olduk ama sevgili Lonicera' yı da bu arada çığırından çıkardık :( verdiği onca emeklerinden gönderdiğine de göndereceğine de pişman ettirdik, benim düşüncem.

Sevgili Lonicera siz de bizi idare edin artık, dersimizi aldık, bizi affedin :o bazen insanın cahilliği tutuyor işte, ya da belkide şahsen ben yaşlanıyor muyum ne :D size binlerce kere her şey için teşekkür ediyorum, tuttuğunuz altın olsun, ellerinize dillerinize sağlık. Kalın sağlıcakla

Ha bu arada sakın yazdıklarınızı dikenli kabağa çevirdik deyip te silmeyin, asıl siz bizi affedin. Bütün mesajları okurken dizinin yarısı gitti ama olsun, karnım ağrıyana kadar güldüm ya o yeter :D

Sn.TCM
Sevgili Lonicera
İkinize de selamlar sevgiler, sağlıkla kalın.

Hiç de pişman olmadım sevgili akçabardak. Bilakis kıymet bilen ellerde olduğunu bilmek benim için hepsinden önemlisi. Ne mutlu bana ki göndermiş olduğum fidanlarla sizler uğraşırken, çiçeğini koklarken, meyvesini yerken hasbelkader bile olsa aklınıza gelebileceğimi biliyorum ya bu da bana yeter. İyi ki varsınız, her şey gönlünüzce olsun.

akçabardak
03-03-2019, 15:44
Hiç de pişman olmadım sevgili akçabardak. Bilakis kıymet bilen ellerde olduğunu bilmek benim için hepsinden önemlisi. Ne mutlu bana ki göndermiş olduğum fidanlarla sizler uğraşırken, çiçeğini koklarken, meyvesini yerken hasbelkader bile olsa aklınıza gelebileceğimi biliyorum ya bu da bana yeter. İyi ki varsınız, her şey gönlünüzce olsun.

Sevgili Lonicera size yürekten teşekkür ediyorum, iyi ki sizde varsınız, takdir edilmesi nadir insanlardan birisiniz, sizi hiç unuturmuyum elbette ki hatırımızda olacaksınız. Saygılar sevgiler, eşinize selamlar.

akçabardak
03-03-2019, 16:12
Bu gün hava çok güzel, kaç gündür biraz tohum ekeyim diyordum, bu gün yarın derken bir türlü kısmet olmadı,
nihayet fırsat bulup geç kalmışla beraber bu gün ekebildim.

Tatlı biber tohumları
688051

Acı biber tohumları
688052

4 çeşit domates tohumu
688053

688054

688055

akçabardak
03-03-2019, 16:23
Bu tohumlarımı 9 Şubatta ekmiştim

Bazıları çoktan çıktı, bazıları daha yeni yeni çıkmaya çalışıyor
688056

Bu iki saksıda yeni aldığım Clematis fideleri vardı, uyanmaya başlamışlar
biber fideleri 7-8 cm olunca tek tek sökülüp viyollere dikilecekler
Clematisler de bahçeye dikilecekler.
688057

TCM
07-03-2019, 08:35
@ Akçabardak sayfanızı yine meşgul edeceğim ama sizinkiler ne yapıyor onu da merak ettiğim için buraya eklemek daha mantıklı geldi.

@Lonicera nın gönderdiği fideler mutlu mesut çatıda seranın içinde yaşamlarına devam ediyorlar. Uzaktan bakıldığında daha derli toplu, yeşillikleri de artmış duruyorlar.

688286

Ancak chester böğürtlen ve bir kaç arkadaşından (aronia da var yanılmıyorsam) daha tık yok. Sizinkiler de mi böyle, yeni mi yeşerecekler daha, yoksa ben bi halt mı ettim :(

688289

688287

688288

Lonicera
07-03-2019, 11:30
Sevgili akçabardak yanıtlamadan ben duruma dahil olayım hemen. Her ikisi de gördüğüm kadarıyla gayet sağlıklı. Bendeki chester da hala uyanmadı, dikenlilerden daha sonra uyanıyorlar. Aronia malum, en geç uyananlardan. Şimdilik fidelerde bir sorun görünmüyor.

Sanki uyanmasalar ne olacak ki.. Anladınız siz onu:cool:

TCM
07-03-2019, 12:21
...

Sanki uyanmasalar ne olacak ki.. Anladınız siz onu:cool:

Yanında 'parfüm kutusu' da isterim ama bu sefer, :o kime anlatsam demediklerini bırakmıyorlar...

Lonicera
07-03-2019, 12:47
Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız .:D Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...:p:p:p

akçabardak
08-03-2019, 12:47
@ Akçabardak sayfanızı yine meşgul edeceğim ama sizinkiler ne yapıyor onu da merak ettiğim için buraya eklemek daha mantıklı geldi.

@Lonicera nın gönderdiği fideler mutlu mesut çatıda seranın içinde yaşamlarına devam ediyorlar. Uzaktan bakıldığında daha derli toplu, yeşillikleri de artmış duruyorlar.

688286

Ancak chester böğürtlen ve bir kaç arkadaşından (aronia da var yanılmıyorsam) daha tık yok. Sizinkiler de mi böyle, yeni mi yeşerecekler daha, yoksa ben bi halt mı ettim :(

688289

688287

688288

Sn. TCM sayfamı meşkul etmeniz benim için hiç önemli değil, o konuda rahat olabilirsiniz. Sevgili Lonicera'dan gelen fideleriniz gayet sağlıklı görünüyorlar, benim fidelerimde de bir iki fide dışında yeni gelişmeler oluşmaya başladı. Sevgili Lonicera'nın dediği gibi aronia'da daha hiç bir değişiklik yok.

Merak ettiğiniz benim fidelerimi sizin için fotoğrafladım.

iyi mi ettim kötü mü ettim bilemiyorum ama ben bu böğürtlenin diğer ucunu toprağa derince saplayarak halka şeklini verdim.
Gayet te sağlıklı, halinden çok memnun :D yeni sürgünlerini vermeye başladı :cool:
688400

688401

dikenli iki yerinden patlatmaya başladı
688402

Saskatonlarda iki tanesi yeni sürgün verdi, ortada kinde tık yok ;)
688403

Murraya'da hala ses seda yok
688404

akçabardak
08-03-2019, 12:48
devam

Solanum, maşallah dallandı budaklandı, bahçeye inmeyi bekliyor.
688405

çok nazlı ahudu, boy boy 3 fide geldi, en küçükleri tamamen kurudu
bu ikisinin eski yaprakları kurudu ama en büyüklerinin dibinden yeni
sürgün verdi,
diğer orta boy fidenin de eski yaprakları kurudu ama tepesinde ki
en minik yaprak canlı, bekliyoruz bakalım :)

688406

688407

Ful'ün yapraklarında kurumalar başladı, kurursa çok üzülürüm :(
688408

Bende kilerin durumu budur Sn. TCM, bunların dışında Pepinoda canlanmalar başladı, yukarıda daha önce yüklediklerimde yeşillikler artmaya başladı, Parfüm kutusunda daha tık yok ama sağlıklı, bizden bukadar, umarım hiç fire vermeden hepsini de büyütmeyi başarırız.

akçabardak
08-03-2019, 13:00
Yanında 'parfüm kutusu' da isterim ama bu sefer, :o kime anlatsam demediklerini bırakmıyorlar...

Sevgili Lonicera'nın 3571. mesajı;

Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız . Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...

Bu sözlerden anlaşılıyor ki şu an siz Parfüm kutusundan mahrum kalmışsınız :D :cool: size kısacası şunu söyleyeyim, elinizden en kıymetlisini kaçırmışsınız :eek: :eek: fırsatı da kaçırmışsınız :D ben bir şey demiyorum...

TCM
08-03-2019, 18:14
Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız .:D Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...:p:p:p

Listeyi yaparken yaylada yetişebilecekleri seçtim hep. Hân'ım sağolsun ömründe bir kaç seneden fazla çiçek yaşatamamıştır. Ben yine de 'parfüm kutusu' nu gösterdim; 'hanımeliye benzemiyor mu, nasılsa bizde var' dedi. Geçen apartmanın bahçesini komşularla beraber temizlerken onlara bahsettim. Onlar da 'keşke alsaydın' deyince bizim sultan da alevlendi onlarla beraber. 'Yürü git' dedim :D Ben bu tren için demedim zaten, bir kaç yılda bir rota tamamlanıyor ya, sonrası için dediydim ;) Yani suç bende değil arkadaşlar, hakkımı yemeyin.

siflera12
08-03-2019, 19:49
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzelmiş , hayırlı olsun [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muda
08-03-2019, 21:39

QUOTE=akçabardak;1562071]Sevgili Lonicera'nın 3571. mesajı;

Siz o fırsatı çoktaaan kaçırdınız . Keşke size gönderdiğim listeyi yenge hanımla beraber inceleseydiniz. Kesin "" Çiçekler kalsın üzümsülerden alayım" cevabınızdan da haberi yoktur herhalde...

Bu sözlerden anlaşılıyor ki şu an siz Parfüm kutusundan mahrum kalmışsınız :D :cool: size kısacası şunu söyleyeyim, elinizden en kıymetlisini kaçırmışsınız :eek: :eek: fırsatı da kaçırmışsınız :D ben bir şey demiyorum...[/QUOTE]

Sn. TCM;

Siz iyi ki istememişsiniz. Parfüm kutusu belki bize gelmeyecekti. :mad:

Kargonun gelişini kargo takip numarası ile hangi aşamada olduğuna bakmaya başladım. Sabah yolda görülüyordu. Daha sonra bulunduğum ile gelmiş gözüktü. Gidip almak istedim. Büroda kimse yok. Gelir beni bulamazlar diye dışarıya çıkamadım. Aşamaları takip ediyorum. Birkaç kere kargoyu aradım. Hani zahmet etmesinler ben kendim gidip alayım diye. Cevap alamayınca artık aramayı bıraktım. Telefon geldi ancak istemediğim bir telefon. Mecburen gitmek zorundayım. 15.00 gibi çıktım. Kapıya not yazdım. Ya bana telefon etmelerini ya da karşı komşuya kargomu bırakmalarını 10 dakika içinde geleceğimi içerir bir şekilde. İşimi hallettim. Hızlı bir şekilde döndüm. 18 dakika olmuş. Aşağıda kapı zilinde bir not. 15.10'da geldik bulamadık. Akşama şubeden alırsınız. Hiç yukarıya çıkmadan zile basıp gitmişler. 17.30'u zor ettim. Kargo şubesine gittim. Kargo gelmemiş. Başka kargo göndereceğim için oyalandım. Gelen giden yok. Oradaki görevliye sordum. Kargoları bitiremedi ise gecikeceğini söyledi. Neyse uzun beklemenin sonunda telefonunu istedim. Sağolsun verdiler. Aradım. Kargoları bitiremediğini tamamladığı anda geleceğini söyledi. Nerede olduğunu sordum. Ben gelip alacağım dedim. Yerini söyledi. Birkaç telefon ile buldum ve kargomu aldım. 19.15 gibi. Tabi ilk işim büroya gidip gelenleri tek tek incelemek oldu. İsimleri girip ne olduklarına bakıyorum. Burnuma güzel bir koku geldi. Önce önemsemedim. Bu koku nereden geliyor diye araştırınca minik çiçekleri gördüm. O kadar küçük çiçeklerden o kokunun gelmesi halinde büyümüş durumlarından ne olabileceğini hayal ettim. Üzülmeyin sizin yerinize de koklarım. Büyütebilirsem ilk köklendirmeye alacağım bitkilerden.

Muda
08-03-2019, 21:46
Korkumdan gelen bitkileri soğuk yere götüremedim. Balkonu işgal ettiler. Küçük saksılara diktim. Ancak güneş durumu iyi olmadığı için iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Bir kısmı filizlendiler. Nerede ise hepsi. Sn. akçabardak'ın ahududusu gibi sanırım benim ahududu da nedense kurumak üzere. Belki kökten gelir diye umutla bekliyorum. Toprağını daha fazla nemlendiriyorum. Sn. akçabardak siz de nem oranını yükseltin isterseniz. Hava güneş oldukça gelenlerin çoğunu dışarıya balkona çıkarıyorum. Umarım kayıp vermeden hepimizin bitkileri kalıcı hale gelip üretebiliriz.

Diken kabağı konusunda ben naylondan çıkarmamıştım. Çok güzel filiz ve kök yapmaya başladı. Belki içine biraz su koysaydım bir şey olmayacaktı. Yazılardan sonra bendeki duruma baktığımda köklerin kuruduğunu diken kabağının uzayan uç kısmının kuruduğunu gördüm. İmdadıma Sn. Lonicera'nın bardak tarifi yetişti. Hemen bardağa koydum. Kuruma olduğu için ben su ile temas edecek şekilde bardağa yerleştirip cam kenarına koydum. Birkaç gün sonra baktığımda köklenmenin başladığını gördüm. Daha sonraki günler de köklenme çoğaldı. Kökler uzadı. Bizim kabağın tek filizi yan filizler ile desteklendi. Bardağı porselen bir bardak ile değişitirdim. Şimdi tam ekilmelik halde. Mecburen ekeceğim. Kabağın filizlenen kısmında bulunan kısmi yarıktan çürütürmüyüm diye korkuyorum. Ancak yapacak bir şey yok. Toprak ile buluşması gerekiyor kabağın.

TCM
09-03-2019, 08:45
@ Muda, bu kadar saniye saniye takip edip filme aldığınıza göre size daha çok yakışırmış zaten, nasip olursa sizden alırız artık :)

Lonicera
09-03-2019, 11:38
Listeyi yaparken yaylada yetişebilecekleri seçtim hep. Hân'ım sağolsun ömründe bir kaç seneden fazla çiçek yaşatamamıştır. Ben yine de 'parfüm kutusu' nu gösterdim; 'hanımeliye benzemiyor mu, nasılsa bizde var' dedi. Geçen apartmanın bahçesini komşularla beraber temizlerken onlara bahsettim. Onlar da 'keşke alsaydın' deyince bizim sultan da alevlendi onlarla beraber. 'Yürü git' dedim :D Ben bu tren için demedim zaten, bir kaç yılda bir rota tamamlanıyor ya, sonrası için dediydim ;) Yani suç bende değil arkadaşlar, hakkımı yemeyin.

Parfüm kutusu da neredeyse - 18 lere kadar dayanabiliyordu oysa.

Artık tesadüf müdür ,ballı ekmek kadayıfı mıdır bilemedim, biraz önce parfüm kutusu fidelerine baktım da tamı tamamına 11 adet var iyi mi?:D

Lonicera
09-03-2019, 11:43
Korkumdan gelen bitkileri soğuk yere götüremedim. Balkonu işgal ettiler. Küçük saksılara diktim. Ancak güneş durumu iyi olmadığı için iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Bir kısmı filizlendiler. Nerede ise hepsi. Sn. akçabardak'ın ahududusu gibi sanırım benim ahududu da nedense kurumak üzere. Belki kökten gelir diye umutla bekliyorum. Toprağını daha fazla nemlendiriyorum. Sn. akçabardak siz de nem oranını yükseltin isterseniz. Hava güneş oldukça gelenlerin çoğunu dışarıya balkona çıkarıyorum. Umarım kayıp vermeden hepimizin bitkileri kalıcı hale gelip üretebiliriz.

Diken kabağı konusunda ben naylondan çıkarmamıştım. Çok güzel filiz ve kök yapmaya başladı. Belki içine biraz su koysaydım bir şey olmayacaktı. Yazılardan sonra bendeki duruma baktığımda köklerin kuruduğunu diken kabağının uzayan uç kısmının kuruduğunu gördüm. İmdadıma Sn. Lonicera'nın bardak tarifi yetişti. Hemen bardağa koydum. Kuruma olduğu için ben su ile temas edecek şekilde bardağa yerleştirip cam kenarına koydum. Birkaç gün sonra baktığımda köklenmenin başladığını gördüm. Daha sonraki günler de köklenme çoğaldı. Kökler uzadı. Bizim kabağın tek filizi yan filizler ile desteklendi. Bardağı porselen bir bardak ile değişitirdim. Şimdi tam ekilmelik halde. Mecburen ekeceğim. Kabağın filizlenen kısmında bulunan kısmi yarıktan çürütürmüyüm diye korkuyorum. Ancak yapacak bir şey yok. Toprak ile buluşması gerekiyor kabağın.

Saksılarda durmalarında bir sakınca yok, tabii içişleri bakanlığı tarafından da onaylandıysa.;)

Diken kabağını da küçük saksı üzerine koyun kökleri o kabı doldursun iyice. Üst kısmı çok uzadıysa altta 3 veya dört göz kalacak şekilde kesebilirsiniz. Sizin orası için hava hala uygun değil bu kabak için.

TCM
09-03-2019, 16:49
Parfüm kutusu da neredeyse - 18 lere kadar dayanabiliyordu oysa.

Artık tesadüf müdür ,ballı ekmek kadayıfı mıdır bilemedim, biraz önce parfüm kutusu fidelerine baktım da tamı tamamına 11 adet var iyi mi?:D

İyi iyi, iyi olma mı, insanın içi temiz olsun canım, işleri yolunda gidiyor hep :o

TCM
09-03-2019, 16:54
-18 uyarısını gördüm yanılmıyorsam, ancak yukarıda daha da eksiye gidebiliyor, korktum o yüzden. Aşağıda da güzel olurdu, bahçe kenarının bir bölümünde hanımeli ve yasemin sarkıyor demirlerden, yakışırdı..

akçabardak
09-03-2019, 22:03
İyi iyi, iyi olma mı, insanın içi temiz olsun canım, işleri yolunda gidiyor hep :o

Hadi gene iyisiniz iyisiniz :) sevgili Lonicera ne yapar ne eder bulup buluşturur, yaşadınız.

akçabardak
09-03-2019, 22:20
Korkumdan gelen bitkileri soğuk yere götüremedim. Balkonu işgal ettiler. Küçük saksılara diktim. Ancak güneş durumu iyi olmadığı için iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.

Bir kısmı filizlendiler. Nerede ise hepsi. Sn. akçabardak'ın ahududusu gibi sanırım benim ahududu da nedense kurumak üzere. Belki kökten gelir diye umutla bekliyorum.

Toprağını daha fazla nemlendiriyorum. Sn. akçabardak siz de nem oranını yükseltin isterseniz. Hava güneş oldukça gelenlerin çoğunu dışarıya balkona çıkarıyorum. Umarım kayıp vermeden hepimizin bitkileri kalıcı hale gelip üretebiliriz.

Sn. Muda bende sizin gibi korkumdan dışarıya çıkaramadım ama filizlenmeler oluşmaya başlayınca peyder peyder dışarıya aldım.

Korkumdan bitkiler kıymetli olunca çürütürüm diye fazla sulama yapamıyorum iki arada kalıyorum, dediğiniz gibi sadece nemlendiriyorum, ödüm kopuyor bir şey olacak diye.
Umarım sizin de dediğiniz gibi kayıp vermeden sağ salim kalıcı hale getirebiliriz.

akçabardak
09-03-2019, 22:25
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzelmiş , hayırlı olsun [emoji4]

Sn. şiflera12 bahçe sayfama hoş geldiniz, bitkilerimi beğenmeniz beni mutlu etti, çok sağ olun, saygılar.

akçabardak
09-03-2019, 22:43
Clematis Durandii aldı başını gidiyor, en dayanıklılardan biri, geçen sene ilk çiçeklenmesi bitince yaz ortasında budadım
ve yeni filizler vererek yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmadı, bu sene Ocak sonu derin bir budama yaptım sonuç ortada.

688504

akçabardak
09-03-2019, 22:54
Anemon

Bu sene pek iştahlı değiller, saksıda oldukları için yumrular fazla gelişemiyorlar
bahçeye yazın sulanmasınlar diye almak istemiyorum ama bu gidişle daha derin bir saksıya almam gerekecek sanırım.

688505

Akşam ezanından sonra kendilerini kapatıyorlar, uzaktan bakınca
laleye benziyorlar.
688506

688507

akçabardak
11-03-2019, 19:24
3 Martta ektiğim domates tohumlarım 5.ve 6. gününde çimlenmeye başladılar,
bu miniklerin topraktan çıkışlarını seyretmek öyle zevkli ki bayılıyorum onları
izlemeye :)

688670

688671

abk
11-03-2019, 20:07
Clematis Durandii aldı başını gidiyor, en dayanıklılardan biri, geçen sene ilk çiçeklenmesi bitince yaz ortasında budadım
ve yeni filizler vererek yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmadı, bu sene Ocak sonu derin bir budama yaptım sonuç ortada.

688504

Ben clematislerimi hiç böyle derin budamadım. Sizinkini görünce hata yaptığımı düşündüm.

akçabardak
13-03-2019, 14:10
Ben clematislerimi hiç böyle derin budamadım. Sizinkini görünce hata yaptığımı düşündüm.

Bu Clematisim sarılmadan dikine uzayan bir tür olduğu için derin budamaya çok uygun, senede 2 defa budama yapıyorum, budandıkça yeni sürgünler verip çiçekleniyor.
Diğerlerini de buduyorum ama çok derin değil.

akçabardak
13-03-2019, 14:18
Bu saksıya iki kök Clematis dikmiştim, 2. senesindeler onlar da uyanmışlar.

688772

688773

akçabardak
13-03-2019, 14:22
Geçen seneden kalan Lisianthuslarım, kışı sıkıntısız geçirip kardeşleme yapmışlar.

688774

716979

abk
16-03-2019, 18:08
Geçen seneden kalan Lisianthuslarım, kışı sıkıntısız geçirip kardeşleme yapmışlar.

688774

Hangi şartlarda kışı atlatıp ikinci yıla kaldılar merak ettim. Ben her yıl yeniden almak zorunda kalıyorum. Bir şeyi yanlış yapıyor olmalıyım.

Muda
16-03-2019, 21:49
Benim dış ortamda bıraktıklarımın tamamı öldü gördüğüm kadarı ile. Saksı içerisine alıp iç ortamda kışı geçirmesi için bıraksa idim iyi olacaktı. Lisianthus maceramız da bu şekilde sona erdi.

siflera12
17-03-2019, 17:15
Bendekiler sapasağlam dondan hiç etkilenmediler sanırım çiçek bile açıyorlar [emoji4]

akçabardak
18-03-2019, 12:36
Sevgili abk,
Sn. Muda,

Geçen sene lisianthuslarımın bir kısmını bahçeye diktim, bir kısmını da iki büyük saksıya diktim. Bahçeye diktiklerim tamamen öldüler, saksılara diktiklerim yaşamaya devam ediyor.
Saksılarım batıya bakan balkonda duruyorlar, kışın fazla sulama yapmadım, yağmur suyu da almıyorlar, balkonda oldukları için sanırım biraz daha korunaklı olduklarından dolayı ölmediler.

akçabardak
16-04-2019, 10:15
Yağmurlu günlerden sonra güneş biraz kendini gösterince fırsat buldukça kendimi bahçeye atıyorum, geç kalmışla beraber dün nihayet biraz maydanoz tohumu ekebildim, biraz kolum bacağım açılsın diye çapa yaptım, belledim otları temizledim.

Dinlenmek için iskemleye oturup o küçücük bahçemin neresine neler ekip dikerim diye kafamda tasarlamaya çalıştım, gönlüm çok şeyin olmasını istiyor ama ne yazık ki .. yerim dar.. :D

Bahçeye inmişken bir kaç fotoğraf çekip paylaşmak istedim.

Eşimin üçgen (sevgili YeniGine) nin deyimiyle tarlası,
bu arada kendisini özledim bizi tamamen unuttu mu ne... :(

Bilenler bilir bu üçgen çöp köşelerinin hikayesini,
güllerden sonra yerini Bodrum papatyalırına bıraktı.

691232

691233

691234

akçabardak
16-04-2019, 10:23
Clematis Durandii tomurcukta

691243

691244

Pembe şepboy çiçeklenmeyi bitirdi, tohuma durdu
691245

Beyaz şepboyum daha yeni yeni çiçeklendi
691246

691247

akçabardak
16-04-2019, 10:28
Aslanağzı, ikisi arasında ton farkı var

691248

691249

691250

Aynısafalar her yerde

691251

691252

akçabardak
16-04-2019, 10:39
Gala,

Bu gala çiçeğimi defalarca bulunduğu yerden söküp başka yere naklini yapsam da
her seferinde kalan köklerinden yine çıkmayı başarıyor ;) en küçücük bir parça
kalsa ille de ben burada yaşamak istiyorum diyor ısrarla, onu söküp yerine
ortanca dikmiştim, yok burası benim yerim deyip ortancanın büyümesini
hep engelledi ve sonunda ortanca pes etti :dilli: Bu kadar ağırsız olmak zorunda mı? :D

691253

691254

Oxalis
691255

akçabardak
18-04-2019, 21:59
Sevgili Lonicera'dan gelen bitkilerimin son durumları:

Buradan tekrar kendisine teşekkür ediyorum.

691476

691477

dallandık budaklandık ve bahçede gerçek yerini aldı,
691480

Aronia'nın birinde hareket yok,
arka planda ki resim en küçük torunumun eseri, bahçemizi resmetti,
691481

diğerinde hafiften hareketlenmeler başlamış
691483

akçabardak
18-04-2019, 22:04
devam

frenk üzümü biraz nazlanıyoruz ama
691487

alttan patlamak üzere, az da olsa ümitliyim
691488

karakafes otu yerini değiştirince eski yapraklarını kuruttu,
eyvah dedim gitti bu ama çok şükür ki yeniden canlanmaya başladı,
bahçede ona ayırdığım köşeyi sevdi sanırım, halinden pek memnun ;)

691489

kış hanımelisi de bahçede yerini aldı,
691490

Şu meşhur namı diyar dikenli kabak, kendinden çok söz ettiren :D
ilkin su dolu bardağa ters koyduğum sonra da sevgili Lonicera'nın uyarısıyla
altüst ettiğim kabak, maalesef bardak tepesinde başarılı olamadım :(

Verdiği sürgün de kurudu, köklenme hiç olmadığı gibi kabağı alıp torf dolu
bir saksıya oturttum, saksıyı da tembihledim bu kabağa mukayet ol diye :D

Bir hafta saksı tepesinde kaldıktan sonra şuna bir bakayım öylece boş boş
oturuyor mu diye, kaldırdım bir de ne göreyim bizim kabak köklenmeye başlamış imi :D

691491

akçabardak
18-04-2019, 22:05
Pepino
691497

691498

dikenli böğürtlen
691499

691500

691501

akçabardak
18-04-2019, 22:12
Solanum, şimdilik saksıda
691519

Hasekiler bahçenin her köşesinde yerlerini almışlar, benim ektiklerim çıkmıyor, kendileri istedikleri yerde çıkıp boy göstermeyi başarıyorlar :dilli:
691503

691504

691505

691506

akçabardak
18-04-2019, 22:40
Biraz da arka bahçeden kareler

Ada çayı tomurcukta
691507

ve çiçeği
691508

Mercan köşk ya da dağ kekiği, bu gün kurutulmak için biçildiler.
691509

filizlenmiş patatesleri 1 ay önce 20 litrelik kovaya ekmiştim, bakalım mahsul verecekler mi çok merak ediyorum.
691510

Geçen sene bahçeye karahindiba tohumları saçmıştım, yeni çıktıklarında yaprakları karahindibağa çok benziyordu ve ben de özene bezene onları koruyup özel ilgi gösterdim.
Biraz büyüdüklerinde taze yapraklarını toplayıp haşlayarak bir şekilde tükettim, daha sonra özel ilgi görüyorlar ya...:D bunlar kendini yukarı alınca şüpelendim... bunlar pek karahindibaya benzemiyor ama hadi hayırlısı dedim.

Boyları 60-70 cm. geçince bu sefer ya zehirliyse dedim çok korktum, yedim ama zehirlenmedim de... başladım araştırmaya çıka çıka Lactuca serriola (dikenli marul - yağlı marul)
Yabancı dilim olmadığı için hala zehirli olup olmadığını öğrenemedim.

Ne işe yararlar, söküp atsam mı bilemedim.
691511

akçabardak
18-04-2019, 22:57
Erik ağacımız her sene olduğu gibi bu sene de çok bereketli.

691512

691513

Portakalımız çiçekte
691514

akçabardak
18-04-2019, 23:03
Kıvırcık marul (kaşık marul)

691515

tohuma kalkmış
691516

maydanozlar da tohuma durdular
691517

bu marulları yeni fideledim
691518

münevver48
19-04-2019, 00:08
:)Sevgili akçabardak ablacım; bahçen şenlenmiş. Maşallah eriklerine, üçgen tarlana bodrum papatyaları çok yakışmış. benimkiler bu yıl çılgın gibi açtılar ve halada açmaya devam ediyorlar.hasekiler işini biliyor kendi bildiği gibi çıkıp çiçeklerini açıyorlar. bize de seyretmesi düşüyor. seviyorum böyle çiçekleri aslanağzı,aynısefalar gibi. yeni diktiğin bitkilerin de yerlerini severler inşallah.....

Ablacım dikenli marulunu çiçek açıp tohum yapmadan söksen iyi olur. kartıdığı zaman da dikenleri eldivensiz alerji yapabiliyor. ... bu arada torunun resimlerini çok beğendim;). kolay gelsin. sevgiler:):)

Lonicera
19-04-2019, 12:22
Fidelere çok iyi bakmışşınız, ellerinize sağlık. Onlar artık sizin çocuklarınız. Gözüm hiç arkada kalmayacak biliyorum, elleriniz dert görmesin, selamlar...

Melisa16
03-07-2019, 11:52
Merhabalar, dünden beri hayranlıkla sayfanızı geziyordum baştan sona ama şu an görüyorum ki aylardır uğrayan olmamış. :( İnşallah siz de bahçeniz de gayet afiyettesinizdir. Tez zamanda yeni gelişmelerle buluşmak dileğiyle. :)

akçabardak
24-11-2020, 17:43
Merhaba arkadaşlar, bazı rahatsızlıklarımdan dolayı bir müddet foruma giremedim.
İşte ... yine dönüp dolaşacağım yere geri döndüm, döndüm dönmesine de çok kayıplar vererek döndüm.

Elimde kalanlarla idare etmeye çalışacağım.

Avize çiçeğim
714717

714718

714719

Melisa16
24-11-2020, 18:27
Merhaba arkadaşlar, bazı rahatsızlıklarımdan dolayı bir müddet foruma giremedim.
İşte ... yine dönüp dolaşacağım yere geri döndüm, döndüm dönmesine de çok kayıplar vererek döndüm.

Elimde kalanlarla idare etmeye çalışacağım.

Öncelikle geçmiş olsun diyelim şükürler olsun iyisiniz.
Aslında biz size misafiriz burada ama hoş geldiniz Sn. Akçabardak, büyük bir merakla dönmenizi bekliyorduk. Bundan sonra da afiyette olursunuz inşallah. :)

akçabardak
24-11-2020, 18:38
Öncelikle geçmiş olsun diyelim şükürler olsun iyisiniz.
Aslında biz size misafiriz burada ama hoş geldiniz Sn. Akçabardak, büyük bir merakla dönmenizi bekliyorduk. Bundan sonra da afiyette olursunuz inşallah. :)

Çok teşekkür ederim Sn. Melisa16, hoşbulduk ;) sağolasın.

Sevgi Durul
24-11-2020, 23:05
Sizi yeniden burada gördüğüm için sevindim.

Kayıplar telafi olacaktır, yeter ki sağlık olsun.

Geçmiş olsun yeniden. :)

nazlı06
24-11-2020, 23:51
Geçmiş olsun

i.sunaz
25-11-2020, 11:11
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bahçenizi gezerken gördüm.Fayans saksılarınıza bayıldım.Sorumu bağışlayın neyle yapıştırdınız?Artan fayanslarım var öylece duruyor.Değerlenir böylece .Artık saksı yetişmiyor.

edremit zeytin
25-11-2020, 12:18
Çok geçmiş olsun.

akçabardak
25-11-2020, 14:07
Sizi yeniden burada gördüğüm için sevindim.

Kayıplar telafi olacaktır, yeter ki sağlık olsun.

Geçmiş olsun yeniden. :)

Teşekkür ederim sevgili Sevgi Durul. Sevgilerimle

akçabardak
25-11-2020, 14:35
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bahçenizi gezerken gördüm.Fayans saksılarınıza bayıldım.Sorumu bağışlayın neyle yapıştırdınız?Artan fayanslarım var öylece duruyor.Değerlenir böylece .Artık saksı yetişmiyor.

Çok teşekkür ederim.

Fayans saksılara gelince, marangozların kullandıkları hızlı yapıştırıcı var ikili set olarak satılıyor. Biri fayansa sürülüyor diğeri de sürülen yere fıs fıs yapılıp hızlıca iki fayansı yapıştırıyorsunuz.

Yalnız çok dikkat edilmesi gerekiyor ellere ve parmaklara yapışırsa asla kopmuyor, çok tehlikeli.
Ben açık havada yaptım kimyevi madde olduğu için çok soluyunca baş dönmesi yapıyor. Kolay gelsin.

münevver48
25-11-2020, 22:11
:)Sevgili akçabardak ablacım çok geçmiş olsun. Hoşgeldin. Tekrar sizi gördüğüme çok sevindim.kayıplar için üzülmeyin.Telafisi edilir. Yeterki sağlığınız ıyi olsun.kalın sağlıcakla sevgilerimle:)...

Asia
26-11-2020, 19:55
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak. Her işin başı sağlık. Bahçe ve çiçekleriniz size geri dönecektir yeter ki sağlığınıza dikat edin. Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.

akçabardak
01-12-2020, 14:51
:)Sevgili akçabardak ablacım çok geçmiş olsun. Hoşgeldin. Tekrar sizi gördüğüme çok sevindim.kayıplar için üzülmeyin.Telafisi edilir. Yeterki sağlığınız ıyi olsun.kalın sağlıcakla sevgilerimle:)...

Teşekkür ederim sevgili münevverciğim, sende hoş geldim sayfama.
Şunu anladım ki sağlık gibisi yokmuş, insanın gözü ne çiçek görüyor ne de böcek :(
geçen sene apar topar Ankara'ya gidince aylar sonra döndüğümde ne çiçek kalmıştı ne de böcek.

Şimdi yeniden yeni bitkiler edinmeye başladım, eskisi kadar olmasa da sadece çok sevdiklerimi edinmeye çalışacağım.

İşte yeni edindiğim minişlerim.

Kaybolan o çok sevdiğim Kafkas gülümün yerine yenisini aldım.
714838

Yine sevgili Loniseranın göndermiş olduğu parfüm kutusu çiçeğimin yerine
yenisi geldi.
714837

Ve yine yeni gelen 2 kök çileğim.
714836

akçabardak
01-12-2020, 14:56
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak. Her işin başı sağlık. Bahçe ve çiçekleriniz size geri dönecektir yeter ki sağlığınıza dikat edin. Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.

Çok teşekkür ederim sevgili Asia. Yavaş yavaş sevdiklerimi edinmeye başladım.

E.Kahraman
01-12-2020, 20:20
Çok geçmiş olsun. Elimde olan bitkilerden bir talebiniz olursa söylemeniz yeterli. Umarım en kısa sürede güzelliklerinize tekrardan kavuşursunuz.

akçabardak
02-12-2020, 13:39
Çok geçmiş olsun. Elimde olan bitkilerden bir talebiniz olursa söylemeniz yeterli. Umarım en kısa sürede güzelliklerinize tekrardan kavuşursunuz.

Çok teşekkür ediyorum sevgili E.Kahraman, güzel bitki teklifiniz için de ayrıca teşekkürler.

akçabardak
10-12-2020, 21:25
Yurt dışından getirdiğim yeni Dendrobium orkidelerim.

Sarı hiç görmemiştim, görür görmez hemen aldım ;)
715061

715062

Pembesi çok güçlü, şu an dinlenmedeler ama yavru vermekten de
geri kalmıyor.

Jelatinden dolayı biraz flü görünüyor.
715063

Beyazımı da 2 sene önce almıştım
715065

Bu orkidenin rengi hoşuma gittiği için aldım, meğer sem boyalıymış :D
bakalım orjinali ne çıkacak.
715064

derin35
10-12-2020, 23:10
Orkideleriniz çok güzel sn. akçabardak. Renk değişimlerini de paylaşırsanız çok memnun olurum. Sem boyayı duymamıştım. Sizden öğrendim.

akçabardak
11-12-2020, 20:54
Orkideleriniz çok güzel sn. akçabardak. Renk değişimlerini de paylaşırsanız çok memnun olurum. Sem boyayı duymamıştım. Sizden öğrendim.

Orkiddeleri boyadıklarını bende bilmiyordum bilseydim almazdım, bende aldıktan sonra öğrendim. Kesin beyaz çıkacaktır diye düşünüyorum, bakalım hep beraber göreceğiz inşallah.

akçabardak
19-12-2020, 14:12
Zeytinimizi topladık tek tek kırılarak 5 litrelik pet şişelere dolduruldular.

715254

715255

Güler
20-12-2020, 16:48
Sevgili akçabardak, rahatsızlığınızı yeni okudum, büyük geçmiş olsun. İnşallah sağlığınız şimdi iyidir.
Bahçenize, evinize kavuştunuz ya onlar size pozitif enerji verecek daha da çabuk toparlayacaksınızdır.
Çiçekleriniz de çok güzel, zeytinleriniz de.
Her şey gönlünüzce olsun.

akçabardak
20-12-2020, 21:32
Çok teşekkür ederim Güler hanım, eskisi gibi bahçemle ilgilenemiyecek olsam da aranıza döndüğüm için yine de çok mutluyum. çok sağolun, sevgilerimle.

akçabardak
21-12-2020, 10:04
Kliviya sessiz sedasız köşesinde açmış, ne ara açmış hiç fark etmedim :)
bu gün fark ettim ben görmeden bütün çiçeklerini dökecekmiş son anda
yakalandı :D

715277

Melih Bakırlıoğlu
22-12-2020, 06:31
Çok geçmiş olsun . Sağlıklı nice çiçekli, bahçeli günleriniz olsun.

akçabardak
22-12-2020, 09:46
Çok geçmiş olsun . Sağlıklı nice çiçekli, bahçeli günleriniz olsun.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok sağ olun.

akçabardak
07-01-2021, 10:12
Biraz bahçemdenn...

Altın çilek, 4-5 sene önce arka bahçede balkonun köşesine ekmiştim.
Bu sene dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmış ve kendi kendine
yaşamını sürdürmeye çalışıyor garibim.

Bulunduğu yerde istiflenmiş odunlar vardı onların arasından ışığı göreceğim diye
uzamış durmuş ta ki ben fark edene kadar. Sonra onu oradan açığa alıp
kurtardım.
Boyu yaklaşık 2 metre, komşumun duvarına uzattım, pek mutlu oldu çok geç
olmasına rağmen çiçek açıyor, meyveye duruyor ama baharı görebilecek mi
bilemiyorum.

715496

715497

715498

akçabardak
07-01-2021, 10:30
Limon ağacımdan daha önce bahsetmiştim, bir kaç sene önce donma tehlikesi
geçirdi neredeyse tamamen ölüyordu ümidimi kesmiştim.

Bu sene biraz da olsa toparlandı ve meyvesini tek tük te olsa verdi fakat hala yapraklarını sarartıp döküyor,
sanırım mineral eksikliği de var.

715499

715500

715501

akçabardak
07-01-2021, 10:34
Maydanozlarım, son yağmurlardan sonra çok güzel oldular.

715502

Portakal Rengi
08-01-2021, 09:41
Limon ağacımdan daha önce bahsetmiştim, bir kaç sene önce donma tehlikesi
geçirdi neredeyse tamamen ölüyordu ümidimi kesmiştim.

Bu sene biraz da olsa toparlandı ve meyvesini tek tük te olsa verdi fakat hala yapraklarını sarartıp döküyor,
sanırım mineral eksikliği de var.

715499

715500

715501

Akdeniz iklimindeyim. Benim limonum da yaprak sarartıyor sizinki kadar. İzleyin ama anormal görünmüyor.

akçabardak
08-01-2021, 11:25
Akdeniz iklimindeyim. Benim limonum da yaprak sarartıyor sizinki kadar. İzleyin ama anormal görünmüyor.

Sn. Portakal Rengi yazın ben onu toparlansın diye biraz fazla suladım, araştırdım fazla sudan da olabiliyormuş ama yine de bilemiyorum. Geçen ay bol bol koyun gübresi attım bahçeye belki faydası olur.

Aslında ağaç artık yaşlandı sanırım, 25 yaşının üzerinde, yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum, bir limon ağacı ne kadar yaşar onu da bilmiyorum.

akçabardak
27-01-2021, 18:59
Karakafes otu

715831

yeni edindiğim enginar fidesi
715832

Dutlubahçe
27-01-2021, 20:37
Karakafes otu

715831

715832

Enginar fideleri çok büyüyor ve yayılıyorlar, en az 50 cm ara ile dikmeniz iyi olur diye düşünüyorum.

Muda
27-01-2021, 21:34
Karakafes otu da çok yer kaplıyor. Siz de ben gibi duvar dibine dikmişsiniz.

akçabardak
28-01-2021, 12:31
Enginar fideleri çok büyüyor ve yayılıyorlar, en az 50 cm ara ile dikmeniz iyi olur diye düşünüyorum.

Enginar fidesi uzunca tek bir kök olarak gelmişti Sn. Dutlubahçe o yüzden iki fide oluşmuş, acaba dikmeden önce ikiye kesmem mi gerekiyordu bilemedim.

akçabardak
28-01-2021, 12:41
Karakafes otu da çok yer kaplıyor. Siz de ben gibi duvar dibine dikmişsiniz.

Evet Sn. Muda duvar dibine diktim o köşeyi ona ayırdım, ama önü olabildiğince açık ilerleyebildiği kadar ilerlesin diye düşündüm.
Yazın mavi mavi çiçeklendi ama ben onunla fazla ilgilenemedim, tohum yaptı mı yapmadı mı hiç göremedim, uzaktan bakmakla yetindim, sulandı sulanmadı yazı bir şekilde geçirmeyi başardı, şimdi durumu çok iyi çok iştahlı gidiyor.

akçabardak
28-01-2021, 12:46
Kır sümbüllerim çıkmaya başlamış.

715840

Dutlubahçe
28-01-2021, 14:50
Enginar fidesi uzunca tek bir kök olarak gelmişti Sn. Dutlubahçe o yüzden iki fide oluşmuş, acaba dikmeden önce ikiye kesmem mi gerekiyordu bilemedim.

İsterseniz artık ellemeyin, bu yaz belki yeni fideler de oluşacaktır. Sonbaharda bir durum değerlendirmesi yaparsınız.

akçabardak
06-02-2021, 12:11
Bunlarda mis mis misler gibi kokulu pembe sümbüllerim.

716072

akçabardak
06-02-2021, 12:21
Bu mevsimde tek tük açan güllerim, budamak istiyorum fakat tek tük te olsa
goncaları görünce kıyamıyorum ;)

Bu gülümü çok seviyorum, tam 17 yaşındadır kendisi, onun üzerine çok değişik
güller diktim fakat hiç birini bu kadar uzun yaşatamadım :(

716073

716074

716075

716076

akçabardak
06-02-2021, 12:28
Yeni edinmiş olduğum sardunyalarım bir gecede soğuktan etkilendiler hepsininde uçları ve yaprakları dondu,
umarım köklerinden yeni sürgünler verirler.

716077

716078

716079

716080

akçabardak
06-02-2021, 12:40
Pandemiden dolayı eskisi gibi pazara çok sık gidemesemde arada bir gitmeye çalışıyorum,
son gittiğimde tezgahlarda Şevketi bostan bitkisi görüp aldım.

Temizlerken bir tanesinde kökler vardı, onu hemen bir kenara ayırıp saksıya diktim ve ikinci haftasında yeni yapraklar verdi.

716081

akçabardak
14-02-2021, 09:10
Bismillah deyip yavaş yavaş tohumlarımı ekmeye başladım.
Allah sağlık sağlamlık verirse inşallah bu sene bahçemle ilgilenmeye çalışacağım.

Tohumları biraz sık serptim olur da çıkmayanlar olursa diye,
sonra üstleri kapatıldı.

716348

716349

716350

716346

716347

akçabardak
14-02-2021, 09:14
Devam

716351

716352

716353

716354

akçabardak
14-02-2021, 09:23
Yeni gelen minik kasımpatım ;)

Gelir gelmez minicik boyuyla çiçek açarak beni sevindirdi, rengine bayıldım.

716355

716356

716357

akçabardak
14-02-2021, 09:28
Pentas çiçeği tohumu ilk defa ekiyorum bakalım tohumlar çimlenecek mi.

716358

716359

716360

Resulgur
14-02-2021, 11:18
Bereketli olsun inşallah paylaşımlarınızı bekliyoruz.

akçabardak
14-02-2021, 12:06
Bereketli olsun inşallah paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Teşekkür ederim.

cörekotu
09-03-2021, 10:05
Merhaba akçabardak, bibrrleriniz bereketli olsun inşallah, balıkçı biberini ilk kez duydum güzel çeşitleriniz var bol bereketli olur inşallah.

akçabardak
10-03-2021, 17:13
Merhaba akçabardak, bibrrleriniz bereketli olsun inşallah, balıkçı biberini ilk kez duydum güzel çeşitleriniz var bol bereketli olur inşallah.

Merhaba sevgili çörekotu,

Ziyaretiniz ve güzel dileğiniz için çok teşekkür ediyorum. Evet balık biberinin her iki çeşidinden de var, hem acısı hem tatlısı ben acısını tercih ettim.

İşte, ekmiş olduğum biberlerimin bazıları çimlendiler bazıları da daha çimlenecek inşallah, sevgiler.

Senelerdir bu biberin tohumundan her sene yenisini alıp devam ediyor.
Kimisi 10 kimisi 15 günde çimlendiler

716964

bunlar da tohum takastan gelenler
716965

716966

Sn. İ.Kuzucudan gelen iri boy turşuluk acı biber, 3. senesi
716967

akçabardak
10-03-2021, 17:17
Mis kokulu pembe sümbüllerim ;)

716969

716970

akçabardak
10-03-2021, 17:36
Yeni aldığım Kafkas gülüm çiçeklendi, misler gibi kokuyor

Geçen sene rahatsızlanıp apar topar Ankara'ya gidince önceki Kafkas gülüm aylarca bakımsız ve susuzluktan kurudu,
onu kaybettiğime çok üzüldüm, hala da unutamıyorum.

Yenisiyle kıyaslalanırsa öncekinin çiçek rengi daha koyu pembeli,
yenisi ise daha çok beyaz ağırlıklı, sonra değişir mi bilemiyorum,
pek ısınamadım kendisine ama kokusunda bir fark yok, bayılıyorum kokusuna :dilli:

Yenisi
716975

716976

Eskisi
716977

716978

akçabardak
10-03-2021, 18:24
Lisianthus

2018 senesi lisilerim
http://www.agaclar.net/forum/1547042-post3511.htm

2018 kışı sağlıklı bir şekilde atlatıp 2019 da 2. senesinde tekrar açanlar
http://www.agaclar.net/forum/1562567-post3593.htm

Bunlarda 2019un bebekleri

5 renk ektim, maşallah kimisi çim gibi çıkmışlar, kimisi de sayılı :dilli:
716980

716981

716982

716984

716983

akçabardak
14-03-2021, 17:10
İlk defa Nemesia çiçeği yetiştiriyorum, kokusu çok güzelmiş
şimdiye kadar neden hiç aklıma gelmemiş açaba, çok sevimli çıtı pıtı ;)

keşke her renginden alsaydım,
717143

717144

akçabardak
14-03-2021, 17:14
karamfillerim

717145

717146

717147

717148

akçabardak
14-03-2021, 17:28
Zengarden'den aldığım bu domates tohumlarını her iki türden de
yarı yarıya çimlendiler, buna da şükür.

3 Martta ekildiler, 6. gününden sonra çimlendiler.
717149

717150

717151

717152

akçabardak
14-03-2021, 17:38
Yerli pembe domates

3 Martta tohumlar ekildi, 6 gün sonra çimlenmeye başladılar.
717155

717156

son halleri
717154

akçabardak
14-03-2021, 17:49
Maniye domatesi

2016 yılında Sn. Atılgan'ın Tohum Takasta paylaştığı bu türü o sene yetiştirmeyi beceremedim.
Bu sene tekrar denemeye karar verdim, bakalım sonuç ne olacak bende çok merak ediyorum.

3 Martta ektim bir hafta içinde yarı yarıya da olsa çimlenebildiler.
717157

717158

gürcan_keskin
28-03-2021, 19:10
Merhaba.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Sebze tohum dikimleri yapılmış :)
Bende biber, domates tohumları dikimi yaptım bu sene. Bahçeye ekeceğim. Fide dikimleri için tarih planlamanız var mı?

feyzi_48
30-03-2021, 14:59
Emeğinize sağlık, hayırlı olsun.

akçabardak
31-03-2021, 19:31
Merhaba.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Sebze tohum dikimleri yapılmış :)
Bende biber, domates tohumları dikimi yaptım bu sene. Bahçeye ekeceğim. Fide dikimleri için tarih planlamanız var mı?

Merhaba Sn. gürcan_keskin, teşekkür ederim sağolun.

Evet tohumlarımı ektim, hepside çok güzel çimlendiler çok şükür ama birde büyütebilirsem kısmetse Nisan sonuna doğru bir aksilik olmaz ise bahçeye dikmeyi düşünüyorum inşaallah. Havalar serin gitmesinden dolayı biraz ağır büyüyorlar.
Size kolay gelsin.

akçabardak
31-03-2021, 19:32
Emeğinize sağlık, hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Resulgur
01-04-2021, 11:42
Kolay gelsin bereketli olsun. Maniye yi takipteyiz .. ��

akçabardak
01-04-2021, 16:50
Kolay gelsin bereketli olsun. Maniye yi takipteyiz .. ��

Teşekkür ederim Sn. Resulgur, Maniyeyi' bende çok merak ediyorum, bu defa başarılı olabilirim inşallah. Size de kolay gelsin.

akçabardak
09-04-2021, 20:56
Bu gün bazı domates fidelerimi tek tek pet bardaklara geçirdim.

Maniye domatesi:
717948

717949

Sarı çizgili Roma domatesi
717950

717951

akçabardak
09-04-2021, 21:03
Ayaş domatesi,
717952

717953

İri turuncu domatesi,
717954

717955

akçabardak
09-04-2021, 21:06
Armut domatesi,
717956

717957

akçabardak
15-04-2021, 18:57
Biraz bahçemdennn...

Yer şakayığı (Düğün çiçeği)
718131

718132

718133

Şunun güzelliğine bakarmısınız ;)
718134

akçabardak
15-04-2021, 19:04
Aynısafalar bahçenin her köşesinde kendilerine yer buluyorlar

718140

718141

718142

akçabardak
15-04-2021, 19:12
Portakal çiçekte, arılar vızıl vızıl, mis gibi kokularını etrafına saçıyor.

718143

718144

Mürdüm eriği de çiçekte

718145

718146

718147

akçabardak
24-04-2021, 20:05
Domates

Hiç bu kadar iri bir domates görmemiştim şimdiye kadar tam 610 gr. Eşim manavdan 5 tl.ye alıp getirdi, ben de dayanamadım biraz incelemeye aldım kabuğu ne ince ne de kalın ikisi arası.

Ölçtüm, biçtim, kestim fotoğrafladım ve paylaşmak istedim, bunun çeşidi nedir bilmiyorum ama ben denemek amaçlı tohumlarından 9-10 tane hemen ektim olur mu olmaz mı, çimlenir mi, çimlenirse meyve tutar mı bilemiyorum.

Denemesi bedava nasıl olsa :D

718463

718464

718465

718466

E.Kahraman
24-04-2021, 20:11
Lisianthus

2018 senesi lisilerim
http://www.agaclar.net/forum/1547042-post3511.htm

2018 kışı sağlıklı bir şekilde atlatıp 2019 da 2. senesinde tekrar açanlar
http://www.agaclar.net/forum/1562567-post3593.htm

Bunlarda 2019un bebekleri

5 renk ektim, maşallah kimisi çim gibi çıkmışlar, kimisi de sayılı :dilli:
716980

716981

716982

716984

716983

Sn. Akçabardak, bu mesajınızdaki lisi fideleriniz ne durumda?

akçabardak
24-04-2021, 20:14
E. milli çiçeğim

718468

718469

718467

akçabardak
24-04-2021, 20:55
Sn. Akçabardak, bu mesajınızdaki lisi fideleriniz ne durumda?

Sevgili E.Kahraman, çok zor büyüyorlar, çok nazlılar havanın serin giitmesinden midir nedir tek tek şaşırtma yaptıktan sonra daha yeni yeni gelişmeye başladılar.
Bazıları güzel gelişiyor bazıları ise çok ağırdan alıyorlar arada kuruyanlar oluyor, kuruyanların yerine yenisi aşılanıyor. Gelişmeleri tekrar paylaşırım.

Son durumları böyle, toplu olanlar çok küçük görünüyorlar ama göründüklerinden biraz daha büyük, bazıları 5. fotoğrafta ki gibi büyüklükteler.

Biraz aceleyle fotoğrafladım net çekememişim.

718470

718471

718472

718473

718474

E.Kahraman
24-04-2021, 21:13
Sevgili E.Kahraman, çok zor büyüyorlar, çok nazlılar havanın serin giitmesinden midir nedir tek tek şaşırtma yaptıktan sonra daha yeni yeni gelişmeye başladılar.
Bazıları güzel gelişiyor bazıları ise çok ağırdan alıyorlar arada kuruyanlar oluyor, kuruyanların yerine yenisi aşılanıyor. Gelişmeleri tekrar paylaşırım.

Son durumları böyle, toplu olanlar çok küçük görünüyorlar ama göründüklerinden biraz daha büyük, bazıları 5. fotoğrafta ki gibi büyüklükteler.

Biraz aceleyle fotoğrafladım net çekememişim.

718470

718471

718472

718473

718474

Gelişmelerini merakla bekliyorum. Ben de sn. Kgursan'dan lisi fideleri alacağım ilk defa. Tohumlarından da her sene yetiştirme hayalim var. Ben de başarılı olabilecek miyim bakalım.

gilan
27-04-2021, 07:09
Ne güzel çimlenmiş büyüyor her şey. :) Dev domatesin tadı da güzel miydi?

akçabardak
03-05-2021, 18:41
Ne güzel çimlenmiş büyüyor her şey. :) Dev domatesin tadı da güzel miydi?

Sevgili gilan tadını nasıl tarif etsem bilmiyorum, keşke mümkün olsaydı hem tadını hem de kokusunu burada paylaşa bilseydim. Bundan 15-20 sene önce yediğim domateslerin tadında bir lezzet, bayıldım tadına.

20 sene önce emekli olup Ayvalık'a yerleştiğimiz sene bize yakın bir manav dükkanı var bu manavdan aldığımız domatesler o senelerde öyle lezzetliydi ki anlatamam.
O domatesi ortadan ikiye elimizle bölerek meyve gibi tüketiyorduk, ikiye bölündüğünde böyle kumlu kumlu görüntüsü vardı tadı çok lezzetliydi, şimdi bu dev domatesin tadı da o domateslerin tadındaydı. Nerede kaldı o eski domatesler.

akçabardak
03-05-2021, 18:52
İki kök çileğimiz var meyveleri olgunlaşmaya başladı ve tadına bakabildik çok şükür çok lezzetliler.

Bu arada birde salyangozumuz var, fotoğraflarken hiç fark etmemişim,
şimdi yeni fark ettim, bıktırdılar artık :mad:

718776

718777

E.Kahraman
03-05-2021, 18:55
Sevgili gilan tadını nasıl tarif etsem bilmiyorum, keşke mümkün olsaydı hem tadını hem de kokusunu burada paylaşa bilseydim. Bundan 15-20 sene önce yediğim domateslerin tadında bir lezzet, bayıldım tadına.

20 sene önce emekli olup Ayvalık'a yerleştiğimiz sene bize yakın bir manav dükkanı var bu manavdan aldığımız domatesler o senelerde öyle lezzetliydi ki anlatamam.
O domatesi ortadan ikiye elimizle bölerek meyve gibi tüketiyorduk, ikiye bölündüğünde böyle kumlu kumlu görüntüsü vardı tadı çok lezzetliydi, şimdi bu dev domatesin tadı da o domateslerin tadındaydı. Nerede kaldı o eski domatesler.

Bugün arkadaşlarımla bu konuyu konuştuk, üstüne de sizin mesajınızı görünce yazmak istedim. Küçükken köyde bahçede yetişen domateslerin tadını dün gibi hatırlıyorum. Mis gibi kokarlardı ve o kadar lezzetlilerdi ki gidip gelip bahçeden koparır meyve gibi yerdim ben de. Keşke o domateslerden tekrar denk gelip tohum alabilsem.

akçabardak
03-05-2021, 18:56
Can eriğimiz artık yenecek duruma geldi.

718778

Buyurun, sizlere de ikram edeyim.
718779

akçabardak
03-05-2021, 19:02
Madalinalarımız da çiçeklenmeye başladı, misler gibi kokuyor

718780

718781

718782

akçabardak
05-05-2021, 21:04
Bugün arkadaşlarımla bu konuyu konuştuk, üstüne de sizin mesajınızı görünce yazmak istedim. Küçükken köyde bahçede yetişen domateslerin tadını dün gibi hatırlıyorum. Mis gibi kokarlardı ve o kadar lezzetlilerdi ki gidip gelip bahçeden koparır meyve gibi yerdim ben de. Keşke o domateslerden tekrar denk gelip tohum alabilsem.

Sevgili E.Kahraman evet maalesef sizin de dediğiniz gibi artık her şeyin dadı değişti ne yazık ki fakat yine de kıyıda köşelerde gizlenen tatlar kalmış.

Mesela benim 3680. mesajımda paylaştığım domatesin kokusuna tadına bayıldım, tohumundan biraz ayırıp hemen ektim aynısı olurmu bilemiyorum ama merak işte, bu gün durumlarına baktım 3 tanecik tohum çimlenmeye başlamış, bakalım gerisi gelecek mi ve nasıl bir gelişim gösterecek bekleyip göreceğiz.

akçabardak
05-05-2021, 21:31
10 gün önce bütün domateslerimin fidelerini bahçeye diktim, hadi hayırlısı.

2 gün önce ilk çapaları yapıldı, şimdilik durumları çok iyi.

siyah saksılara 5 kök Sn. heyyamola'nın paylaştığı Tiny tin çeri domates fidesi diktim.

718837

718838

akçabardak
05-05-2021, 21:32
Domateslerin hemen arkasından biber fidelerimi de bahçeye diktim, dün onların da ilk çapası yapıldı,
oh biraz olsun rahatladım, bahçeyle uğraşmak beni çok
yordu.

718839

718840

akçabardak
05-05-2021, 21:33
Naneler toplandı, temizlendi ve yıkandıktan sonra kurumaları için asıldılar.

718841

Dağ kekiği misler gibi kokuyor.
718842

akçabardak
08-05-2021, 20:59
Bu bölümde yok yok, ben ekmeden kendiliğinden çıkıp boy gösterenler.

haseki küpesi, ortanca, şepboy, kala ve bol bol İstanbul ıspanağı
718898

718899

1 tane de çekirdekten şeftali çıkmış
718900

ve istanbul ıspanağı (Golden Silk Orach-Mountain spinach)
718901

akçabardak
08-05-2021, 21:00
Devamı

718902

718903

718904

718905

718906

akçabardak
08-05-2021, 21:13
Haseki küpeleri bahçenin her tarafında boy gösteriyorlar.

718907

718908

718909

718910

Burada içi içe olan 3 değişik renkte bir arada haseki çıkmış, istesem olmazdı.
üstteki sade mor, ortada beyaza yakın pembe, altta ki mor beyaz,
nasıl da denk gelmiş ;)
718911

akçabardak
08-05-2021, 21:19
Ve kalalarım

718912

718913

akçabardak
27-05-2021, 13:47
Sardunyam coştu maşallah ;)

719392

719393

Bu sardunyam da...
719394

kışın soğuktan etkilendiği için can çekişiyor :(
719395

akçabardak
27-05-2021, 13:47
Amaryillislerim

719396

719397

719398

akçabardak
27-05-2021, 13:48
Bu palmiyemiz artık bahçemizde boy göstermiyor :)
Kesildi ve parçalara ayrılarak ön bahçemin hemen dışında
saksı olarak yerlerini aldılar ;)

719399

Bu çiçeklerim geçen seneye ait, geçen sene foruma giremediğimden
paylaşamamıştım.

Bu sene kileri daha sonra paylaşacağım.

719400

719401

719403

719402

akçabardak
27-05-2021, 13:49
devam ediyor

719404

719405

Dutlubahçe
27-05-2021, 14:48
Sn. akçabardak, enginarlarınız ne durumda, baş yaptılar mı?

E.Kahraman
27-05-2021, 22:07
Palmiye saksılara bayıldım. Çok dekoratif durmuşlar.

akçabardak
31-05-2021, 19:01
Sn. akçabardak, enginarlarınız ne durumda, baş yaptılar mı?

Sn. Dutlubahçe bu sene baş yapmadılar, bende hevesle bekledim ama olmadı seneye inşallah, yavrularını büyütmekle meşkul şu sıralar.

Son hali böyle
719556

akçabardak
31-05-2021, 19:05
Palmiye saksılara bayıldım. Çok dekoratif durmuşlar.

Çok teşekkür ederim, atmaya kıyamadığımdan bu şekilde değerlendirdim, gelen geçen de dönüp dönüp bakıyorlar.

akçabardak
31-05-2021, 20:04
Krakafes otu çiçeklendi, geçen sene de çiçek açmıştı ama ben ilgilenemedim, bu sene çok güzel oldu yaprakları irileşti.

719557

719558

719559

akçabardak
31-05-2021, 20:09
Geçen sene yeşil rengine bayılarak aldığım orkidemin yeşilliğinden eser kalmadı :D rengi çıka çıka kar beyaz bir orkide çıktı, olsun Ankara'ya gittiğimiz kış beyaz orkidem donmuştu onun yerine gelmiş oldu.

Renginin değişip değişmeyeceğini merak edenler vardı, durum bu.

Boyunu posunu sevsinler
719561

pamuk mu pamuk
719560

tatlı mı tatlı çok sevdim ben bunu
719562

akçabardak
31-05-2021, 20:10
Bu orkidem o sene soğuktan kurtulan biraz hırpalanmıştı ama
gayet güzel toparlanıp çiçeğini açmasını başardı ;)

719566

719570

Bunlar bebişlerim, renkleri sürpriz olacak,
merakla çiçeklerini görmeyi bekliyorum.
719567

Bu orkidem de soğuktan kurtulmayı başaramadı,
mayhoş kokusu vardı, ona çok üzüldüm aynısından bulabilsem
hemen alacağım. Üstteki bebişlerin annesiydi o, birinci fotoğrafta ki
orkideyle tozlaştırıdı yani baba lila beyaz anne sarı olan tohum yaptı
tohumlar bir laburatuar ortamında çimlendirildi ve sonuç bu bebişler.
719568

akçabardak
31-05-2021, 20:10
Turuncu Dendrobium orkidem adım adım çiçeklenmesi

719571

719572

bir taraftan çiçek bir taraftan da yavru büyütmeye çalışıyor
719573

719574

719575

akçabardak
31-05-2021, 20:11
devam, ve son halimiz

719576

719577

719578

akçabardak
31-05-2021, 20:16
Pembe dendrobium orkidem,
bu sene henüz çiçeğini açmadı açmaya da pek niyeti yok gibi :mad:
tembel teneke, bir sürü keiki verdi onları büyütmekle meşkul

719580

719579

Bu yavruyu anneden ayırdım ve denemek için bildiğimiz normal toprağa diktim.
bakalım sonuç ne olacak 10 gündür sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor.
719581

Bu günlük bukadar yeter arkası yarın inşallah.

Efe Bey
01-06-2021, 09:07
Damlamalar domateslerde sanki biraz fazla kök bölgesine yakın gibi geldi.İlerde sıkıntı yaşamayın.

Dutlubahçe
01-06-2021, 13:32
Sn. Dutlubahçe bu sene baş yapmadılar, bende hevesle bekledim ama olmadı seneye inşallah, yavrularını büyütmekle meşkul şu sıralar.

Son hali böyle
719556

Bilgilendirme için teşekkür ederim ama söylemeden edemeyeceğim, fotoğraftaki bitki bizim bahçedeki enginarlara pek benzemiyor sanki. Bizimkilerin güncel hali aşağıda.

719586

akçabardak
03-06-2021, 13:33
Damlamalar domateslerde sanki biraz fazla kök bölgesine yakın gibi geldi.İlerde sıkıntı yaşamayın.

Sn Efe Bey, şimdiye kadar hep bu şekilde uyguladık, sıkıntı derken sizce ne gibi bir sıkıntı olur bilemedim, biraz açıklar mısınısz.
Çevremizde damlama kullanan olmadığı için kafamıza göre döşedik, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

akçabardak
03-06-2021, 13:47
Bilgilendirme için teşekkür ederim ama söylemeden edemeyeceğim, fotoğraftaki bitki bizim bahçedeki enginarlara pek benzemiyor sanki. Bizimkilerin güncel hali aşağıda.

719586

Evet yapraklarda değişiklik var sizin kiler yırtık yaprak, bizim kiler ise bütün bütün. Eşim yumrularını getirdiğinde bunlar enginar demişti, peki ne olabilir bunlar acaba, benimde kafam karıştı şimdi.

Neyse, kalsınlar bakalım takip edelim sonucunda ne çıkacak ben de merak ediyorum, bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim.

Çamfıstığı
04-06-2021, 08:31
Sn Efe Bey, şimdiye kadar hep bu şekilde uyguladık, sıkıntı derken sizce ne gibi bir sıkıntı olur bilemedim, biraz açıklar mısınısz.
Çevremizde damlama kullanan olmadığı için kafamıza göre döşedik, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Sn.akçabardak kısaca şunu söylemek istedim;

Domates sebzesi ilk ekiminde can suyu verilir ve daha sonra mümkün olduğunca ilk çiçekler görülünceye kadar herhangi bir sulama yapılmaz.Sebebi ise domatesin kılcal köklerinin suyu bulmak için derinlere ve etrafa yayılmasını sağlamaktır.

Siz eğer damla sulama hortumlarınızı bitkinin kök bölgesinden yaklaşık 5-6 parmak uzağına ve kökün her iki tarafınada gelecek şekilde yani hem sağında hemde solunda olacak şekilde konumlandırırsanız saçak kökler bu suyu almak için sağa ve sola aynı zamandada derinlere doğru gelişecektir.

Siz kök bölgesine yakın bir sulama yaparsanız bu saçak kökler kenarlara yayılım yapmayacaktır.Ayrıca kök boğazına yakın sulamalarda gövde çürüklüğü,mildiyö veya kurşuni küf ile karşı karşıya kalarak bitkinizi kaybedersiniz.Kolaylıklar dilerim.

Dutlubahçe
04-06-2021, 15:44
715832

Bu fotoğrafta parçalı yaprak gibi görünüyor. Ben de bilemedim. Dediğiniz gibi, en iyisi bekleyip görmek.

akçabardak
04-06-2021, 17:59
Sn.akçabardak kısaca şunu söylemek istedim;

Domates sebzesi ilk ekiminde can suyu verilir ve daha sonra mümkün olduğunca ilk çiçekler görülünceye kadar herhangi bir sulama yapılmaz.Sebebi ise domatesin kılcal köklerinin suyu bulmak için derinlere ve etrafa yayılmasını sağlamaktır.

Siz eğer damla sulama hortumlarınızı bitkinin kök bölgesinden yaklaşık 5-6 parmak uzağına ve kökün her iki tarafınada gelecek şekilde yani hem sağında hemde solunda olacak şekilde konumlandırırsanız saçak kökler bu suyu almak için sağa ve sola aynı zamandada derinlere doğru gelişecektir.

Siz kök bölgesine yakın bir sulama yaparsanız bu saçak kökler kenarlara yayılım yapmayacaktır.Ayrıca kök boğazına yakın sulamalarda gövde çürüklüğü,mildiyö veya kurşuni küf ile karşı karşıya kalarak bitkinizi kaybedersiniz.Kolaylıklar dilerim.

Sn. Çamfıstığı, sizinde dediğiniz gibi domates fidelerini ilk diktikten sonra can suyu veriyorum ve şu ana kadar bir damla su bile verilmedi, yeni yeni çiçeklenmeye başladılar bundan sonra vermeye başlarım, gelişimleri şu an çok iyi gidiyor şimdilik gayet sağlıklılar.

Bundan sonra damlama hortumlarına dikkat ederim, düşününce dedikleriniz çok mantıklı ben yanlara giden saçaklar için geniş çaplı düşünemedim, boşuna dememişler bilmeyen bir bilene sorsun diye :)

İyi ki varsınız iyi ki bu forumdayız öğrenmenin yaşı yoktur burada çok şeyler öğrendik, öğreniyoruz. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için size de kolay gelsin.

akçabardak
04-06-2021, 18:15
Clematis Durandiğii

Senede 2 defa çiçekleniyor, sonbaharda dipten buduyorum
ilk baharda çok daha sağlıklı filizler verip bol bol çiçekleniyor.

Sarılan bir türden değil boyu en fazla bu kadar uzuyor. İlk çiçeğini açtıktan
sonra hemen çiçekten 10 cm. altından 2 tomurcuk sapını veriyor.

719637

719638

akçabardak
04-06-2021, 18:29
Devam ...

Gaura çalısını ben ekmeden kendi döktüğü tohumlardan bahçede
kendine yer bulmayı başarıyor, ben sadece neresi uygunsa orada
kalmasına izin veriyorum :dilli:

719639

Alisyum o da geçen seneden kışı atlatanlardan, palmiye saksısında bembeyaz
güzelliğini sergiliyor, üzerine çalı çırpı koyuyorum sebebi ise kedilerin gelip
üzerilerine yatması, başka türlü başa çıkamıyorum.

719640

Portakal Rengi
06-06-2021, 07:33
Sn. Çamfıstığı, sizinde dediğiniz gibi domates fidelerini ilk diktikten sonra can suyu veriyorum ve şu ana kadar bir damla su bile verilmedi, yeni yeni çiçeklenmeye başladılar bundan sonra vermeye başlarım, gelişimleri şu an çok iyi gidiyor şimdilik gayet sağlıklılar.

Bundan sonra damlama hortumlarına dikkat ederim, düşününce dedikleriniz çok mantıklı ben yanlara giden saçaklar için geniş çaplı düşünemedim, boşuna dememişler bilmeyen bir bilene sorsun diye :)

İyi ki varsınız iyi ki bu forumdayız öğrenmenin yaşı yoktur burada çok şeyler öğrendik, öğreniyoruz. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için size de kolay gelsin.

Pratik uygulama olarak, damlamaların ortasında fide yerleşsin. Bir fideye iki damlama ama 10 cm uzaktan. Damlama borusu da fideden 5-10 cm uzakta olmalı.

akçabardak
06-06-2021, 17:15
Pratik uygulama olarak, damlamaların ortasında fide yerleşsin. Bir fideye iki damlama ama 10 cm uzaktan. Damlama borusu da fideden 5-10 cm uzakta olmalı.

Teşekkür ederim Sn. Portakal Rengi, yazdıklarınızı dikkate alacağım çok sağolun.

akçabardak
08-06-2021, 12:02
Balkonumun dışında mini bahçemden:

Hep derler ya; toprağın altında hiç bir tohum kalmaz diye, işte 4-5 sene önce ekmiş olduğum hazeranlardan
etrafa saçılan tohumlar toprak aktarıldıkça çimlenip güzelliklerini sergiliyorlar.

Ne tesadüf ki her 3 renginden de çıktı ben özenerek ekseydim bu kadar denk gelmezdi.
Ayrı ayrı tohumlarından alıp bundan sonra tekrar ekerim.

719692

719693

719694

719695

719696

akçabardak
08-06-2021, 12:03
Daha önce palmiye saksılarımdan bahsederek geçen sene fotoğrafladığım
çiçeklerimi paylaştım.

Bu gün de bu sene dikmiş olduğum bitkilerimi paylaşmak istedim.

önce bütün palmiye saksılarımın görünümü
719697

Bu saksıda bulunan 4 renk katmerli petunya ortasında ise
turuncu Bodrum papatyası
719698

719699

719700

719701

akçabardak
08-06-2021, 12:04
devamı

719702

719703

719704

719705

akçabardak
08-06-2021, 12:04
Bu saksıda olanlar (çalı çırpılar kedilerden korumak için) gelip üzerilerine yatıyorlar

Sarı Bodrum papatyaları
719706

719707

ve yer açelyası, açtıklarında tekrar paylaşırım.
719710

Bu saksıda bordo Bodrum papatyası
719708

719709

akçabardak
08-06-2021, 12:10
Bu saksıda sukulent, güneşi görünce çok açıyor,
gölgeyi görünce hemen kapanıyorlar, bir türlü
açıkken yakalayamadım.

719711

EmineYıldız
08-06-2021, 13:07
Petunya ne kadar güzel bir bitkiymiş. Sizlerin bahçelerine bakıp bahcemi hangi guzellikler dikecegimin planlarını yapiyorum. Gezmeyi en sevdiğim bahçelerden bir tanesi sizin bahçeniz.

akçabardak
08-06-2021, 13:46
Petunya ne kadar güzel bir bitkiymiş. Sizlerin bahçelerine bakıp bahcemi hangi guzellikler dikecegimin planlarını yapiyorum. Gezmeyi en sevdiğim bahçelerden bir tanesi sizin bahçeniz.

Sevgili Emine Yıldız bahçemi beğenmenize sevindim, her zaman beklerim. Evet petunyaları çok seviyorum hele de katmerli olunca gül gibi çok hoş duruyorlar ve güzel bakılırsa yaz boyunca hatta dondurucu soğuklara kadar hem çiçekleri hiç eksik olmuyor ve dayanıklılar.

En sevdiğim renk bembeyaz olanı pamuk gibi, şu an bu mesajı yazarken bir taraftan başımı kaldırıp onları seyrediyorum. Sevgiler

Kozanli
10-06-2021, 21:00
Bahçeniz büyük emek vermişsiniz, emeğin karşılığında güzellik tabi.
Güzel bahçeniz var.
Sefasını sürün.
Benim ömrüm vefa etmez bu kadar güzel yapmaya bahçemi.

akçabardak
11-06-2021, 19:07
Bahçeniz büyük emek vermişsiniz, emeğin karşılığında güzellik tabi.
Güzel bahçeniz var.
Sefasını sürün.
Benim ömrüm vefa etmez bu kadar güzel yapmaya bahçemi.

Bahçemi ziyaret edip beğenmeniz beni mutlu etti Sn. Kozanlı, artık benimde yaşım ilerlediği için eskisi gibi pek ilgilenemiyorum, elimden geldiğince ne yapabilirsem.

Ama yine de toprakla uğraşmayı çok seviyorum, çiçekleri yeşilliği, o toprağa ekilen tohumların çıkışlarını, filizlenmelerini, oturup seyretmesini çok seviyorum bir nevi bama terapi gibi geliyor onlarla uğraşmak.

Siz de kendinizi öyle bırakmayın, benim ömrüm vefa etmez demeyin, elinizden geldiğince, yapabildiğiniz kadarını yapmaya gayret edin derim. Kolay gelsin

akçabardak
11-06-2021, 19:15
İlk asma yaprakları toplandı ve sarmalar sarıldı :)

719811

719812

akçabardak
11-06-2021, 19:30
Pembe ve beyaz gülüm

Mis kokulum
719813

719814

719815

719816

akçabardak
11-06-2021, 19:34
Yine pembe ve beyaz sardunyalarım

Beyaz rengi çok seviyorum
719817

719818

719819

akçabardak
11-06-2021, 19:37
Bu aster çok sabırsız, vakitsiz açmak istemiş, Eylülü falan bekleyemem diyenlerden.

719820

Oneworld954
12-06-2021, 11:19
Bu yaprakları yemek keyif verir ama sarmak da ondan geri kalmaz :) Çok düzgün, zarif yapraklar...

halcur
12-06-2021, 17:02
Pembe ve beyaz gülüm

Mis kokulum
719813

719814

719815

719816

Çelik paylaşımı düşünürseniz ben talibim.;)

akçabardak
09-07-2021, 21:11
clematislerimden

720477

720478

720479

720480

akçabardak
09-07-2021, 21:12
Ortancalarım ve zinnialar

720481

720482

720483

akçabardak
09-07-2021, 21:13
Yıldızdızlarım

720484

720485

akçabardak
22-07-2021, 15:19
Agapanthus (Afrika zambağı)

720588

720589

720590

720591

720592

akçabardak
22-07-2021, 15:20
Canna çiçeğim

Sevgili Lonicera'nın gönderdiği renkli yapraklı ve sarı benekli çiçekli Canna
720593

720594

720595

720596

720597

akçabardak
22-07-2021, 15:21
Bulgaristan'dan getirdiğim salatalık tohumu, ilk ürünlerini aldık
boyları yaklaşık 28-30 cm.

720598

720599

Bu da ülkemizin ürünü
720600

Haziran ayında ilk ürünlerimiz
720601

720602

akçabardak
22-07-2021, 15:21
Biberlerim yavaş yavaş ürünlerini vermeye başladı

720603

720604

720605

Biber çeşitlerim tatlı ve acı
720606

720607

akçabardak
22-07-2021, 15:22
Domateslerim ve ilk ürünlerini Haziran ortlsında vermeye başladılar

Pembe domates
720608

Kırmızı ince kabuklu ve hafif ekşimsi tadı var
720609

Tohumunu Zengarden'den aldığım çizgili domates
720610

ve ilk hasat
720611

720612

Dutlubahçe
22-07-2021, 19:41
Domateslerim ve ilk ürünlerini Haziran ortlsında vermeye başladılar

ve ilk hasat

720612

Ellerinize sağlık. Maşallah hepsi çok güzel. Sağ baştaki koyu renkli çeri domatesleri merak ettim, acaba lezzeti nasıl, ismi nedir?

İyi bayramlar diliyorum.

akçabardak
24-07-2021, 13:47
Ellerinize sağlık. Maşallah hepsi çok güzel. Sağ baştaki koyu renkli çeri domatesleri merak ettim, acaba lezzeti nasıl, ismi nedir?

İyi bayramlar diliyorum.

Teşekkür ederim, bu sene bol miktarda koyun gübresi atıldığı için maşallah bütün sebzelerim çok güzel ve sağlıklı oldular Sn. Dutlubahçe.

Küçük çeriye gelince ince kabuklu 2 cm. çapında tadı hafif ekşimsi bol çekirdekli. Fotoğrafta görünen 3 değişik domatesten benim düşünceme göre büyük çizgili çeri (5 cm.) ile kırmızı misket domatesten tozlaşma oluşmuş olabilir.

Büyük çeri orta ince kabuklu, tadı aromasız tatlımsı, kırmızı misket kalın kabuklu çok az belli belirsiz ekşi.

Geçen sene büyük çerinin yanında dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkan kırmızı misket domates yan yanaydı o yüzden ikisinin tozlaşması olabilir diye düşünüyorum.

720630

720631

akçabardak
24-07-2021, 14:13
Bu günün hasılatı.

720635

720632

720633

720634

akçabardak
24-07-2021, 14:23
Zeng.dan çizgili yumurta domates yumurta büyüklüğünde olup, orta ince kabuklu, yaprak rengi biraz açık gri
çok lezzetli bir çeşit, ben çok beğendim.

720639

720640

720641

Maniye domatesi, henüz tadına bakamadım, beklediğim büyüklükte değil.
720642