View Full Version : akçabardak / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
akçabardak
14-04-2016, 21:38
Kırmızı pancar
Geçen seneden kalma, çürümemiş yeniden yeşillendi
yaprakları toplama zamanı gelmiş.
605503
Portakal ağacın altında olduğu için çevresi hep portakal çiçeği.
605504
Isırgan, bir defa biçildi ve çorbası yapılmıştı,
yine biçilecek boya gelmiş, garibim mekanı çok dar olduğu için
şöyle sere serpe yayılamıyor, bazen üzerine odunlar bile istiflenebiliyor
ama o yine de sağdan soldan bir şekilde çoğalmayı başarıyor.
605505
İsmail Kuzucu
14-04-2016, 21:51
Bayağıdan beri takip edemiyordum, bugün bira gezindim. Memleketimin toprağı ve havası bitkilere bir başka yarıyor. :)
akçabardak
14-04-2016, 22:09
Evet uzun zamandan beri uğramadınız biliyorum ama sizin işlerinizin de çok yoğun olduğunu biliyorum, Allah size sağlık güç kuvvet versin. Memleketimizin toprağana, havasına, suyuna diyecek bir sözüm yok, her bakımdan elverişlidir, yeter ki kıymetini bilelim.
akçabardak
15-04-2016, 20:57
Pembe ezan çiçeği
Bu alana geçen sene sadece 3 kök fide dikmiştim, bir ara ümidimi kesmiştim, yok oldular sandım
ama kışa girerken birden çoğalarak yeşillendiler, iki ayrı alana dikmiştim her iki alan da şu an 1 metre kare gibi yer kapladılar.
Bu kadar boylanacaklarını hiç beklemiyordum.
605661
hepsi de tomurcuklandılar ve ilk çiçeğimizi açtık,
605662
Bu çiçeğin bukadar güzel olduğunu bilmiyordum
605663
Çiçeği oldukça iriymiş, hepsi birden açınca çok güzel olacak.
605664
İlk yetiştirdiğim için çiçeğin organlarını incelemem lazım:D
605665
akçabardak
15-04-2016, 21:01
Portakal ağacımız
Çiçeklerinin kokusu eve kadar geliyor, etraf misler gibi kokuyor.
605666
Arılar vızır vızır
605667
akçabardak
15-04-2016, 21:04
Mandalin
Mandalinler de çiçek açmak üzere
605668
605669
akçabardak
15-04-2016, 21:08
Limon
Çiçeklerini açmak üzere
605670
Bir yandan da yeni sürgünler veriyor.
605671
akçabardak
15-04-2016, 21:11
Dutun meyveleri iyice belirginleşti.
605672
605673
akçabardak
15-04-2016, 21:13
Domat zeytini
Çiçeklenmek üzere, bu sene maşallahımız var.
605674
605675
İlk yetiştirdiğim için çiçeğin organlarını incelemem lazım:D
Üstteki resimlerden dişi organ dikkatimi çekmişti. Ne güzel deniz yıldızına benziyor demiştim. Son fotoğrafta yakın çekimini görmek çok hoş oldu. ;)
Her geçen gün daha da güzel bahar görüntüleri ekliyorsunuz. Elinize sağlık. :)
akçabardak
17-04-2016, 20:09
Üstteki resimlerden dişi organ dikkatimi çekmişti. Ne güzel deniz yıldızına benziyor demiştim. Son fotoğrafta yakın çekimini görmek çok hoş oldu. ;)
Her geçen gün daha da güzel bahar görüntüleri ekliyorsunuz. Elinize sağlık. :)
Teşekkür ederim sevgili gilan, beğenmenize memnun oldum sizlerin kadar kaliteli olamasalar da elimden geldiğince güzel fotoğraflar eklemeye çalışıyorum :)
akçabardak
17-04-2016, 20:34
Şeftali ağacımız
606100
606101
akçabardak
17-04-2016, 20:35
Asma yaprağı
İlk yapraklar toplandı:)
606103
Sarmalar sarıldı ;)
606104
akçabardak
17-04-2016, 20:36
İris, Süsen
606106
606107
606108
akçabardak
17-04-2016, 20:37
Beyaz Şepboy
Geçen sene yan yana 3 tane dikmiştim ilk beyazı açtı,
bakalım diğer 2 si ne renk açacak.
606114
606115
606116
akçabardak
17-04-2016, 20:38
Mavişim
606118
münevver48
17-04-2016, 20:44
sevgili akçabardak abla,bende bu sarma kokusu nereden geliyor dedim. baktım senin sayfadan geliyormuş. afiyet olsun. söylemesi ayıp dün bende enginarla karışık yaptım.Eeee!taze yaprak olunca çerez gibi yenildi. sevgiler...
akçabardak
17-04-2016, 21:48
sevgili akçabardak abla,bende bu sarma kokusu nereden geliyor dedim. baktım senin sayfadan geliyormuş. afiyet olsun. söylemesi ayıp dün bende enginarla karışık yaptım.Eeee!taze yaprak olunca çerez gibi yenildi. sevgiler...
Teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi bir de zeytinyağlısı olunca çerez gibi yeniyor. Demek ki sarma kokuları taa sizin oralara kadar gitti :) yazın gözünü seveyim bahar geldi mi bir kere, otlar, yapraklar, çiçekler ne güzel değil mi?;)
Enginarla karışık nasıl yaptın ben ilk defa duyuyorum, maşallah sende de ne marifetler varmış :) sakıncası yoksa tarifini verebilirmisin, ben de denemek isterim enginarın tam zamanı şimdi, teşekkür ederim sevgiler.
YeniGine
18-04-2016, 00:13
Maşallah, asma yaprağı bir güzel, dolması başka bir güzel. Ellerine sağlık sevgili akçabardak'ım.
akçabardak
18-04-2016, 13:03
Maşallah, asma yaprağı bir güzel, dolması başka bir güzel. Ellerine sağlık sevgili akçabardak'ım.
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem senin de emeklerine sağlık, evet baharın gelmesiyle her taraf yem yeşil olunca insanın içi ister istemez coştukça coşuyor :) bundan sonra yapraklar, sarmalar, dolmalar çay partileri, kahve keyifleri derken ömrümüz geçip gidiyor.
münevver48
18-04-2016, 17:40
Teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi bir de zeytinyağlısı olunca çerez gibi yeniyor. Demek ki sarma kokuları taa sizin oralara kadar gitti :) yazın gözünü seveyim bahar geldi mi bir kere, otlar, yapraklar, çiçekler ne güzel değil mi?;)
Enginarla karışık nasıl yaptın ben ilk defa duyuyorum, maşallah sende de ne marifetler varmış :) sakıncası yoksa tarifini verebilirmisin, ben de denemek isterim enginarın tam zamanı şimdi, teşekkür ederim sevgiler.
:)sevgili akçabardak ablacım, biz egeliyiz zeytinyağlı olmazsa tadı da olmaz;)sarmanın öyle değil mi? zeytinin, zeytinyağının içindeyiz......
bahara sözüm yok her şey çok güzel. bahar bir yadan bereketi de getiriyor. sizin bahçe de çok güzel görünüyor.şeboylar iris hepsi harika. enginar dolmasına gelince aynı iç malzemeyle yapıyoruz en kısa zamanda paylaşırım sevgiler.....
akçabardak
18-04-2016, 21:51
:)sevgili akçabardak ablacım, biz egeliyiz zeytinyağlı olmazsa tadı da olmaz;)sarmanın öyle değil mi? zeytinin, zeytinyağının içindeyiz......
bahara sözüm yok her şey çok güzel. bahar bir yadan bereketi de getiriyor. sizin bahçe de çok güzel görünüyor.şeboylar iris hepsi harika. enginar dolmasına gelince aynı iç malzemeyle yapıyoruz en kısa zamanda paylaşırım sevgiler.....
Doğru diyorsun biz egeliyiz zeytinyağlılar olmazsa olmazımızdır... :) enginar dolmasına gelince :D ben yaprak sarmasını yaptım ya... ben daha oradayım :D sen yazınca jeton düştü :D sen enginarla yaptım deyince... her halde enginarları minik minik doğrayıp pirincin içine karıştırıp öyle mi yaprak sardı acabaaa :D diye düşündüm kafamdan (ne kadar saf saf bir düşünceymiş) ve o yüzden sormuştum.
Normalde enginar dolmasını biliyorum, yine de beni kendime getirdiğin için teşekkür ederim, çok sağ olasın sevgilerimle.
akçabardak
18-04-2016, 22:25
Clematis Durandii
Yeni açmaya başladık.
606418
606419
606420
akçabardak
18-04-2016, 22:26
Clematis Multi Blue
Tekrar oldu ama çok güzel açtı dayanamadım tekrar paylaştım.
Cam balkonumun önünde, sabah kalktığımda hemen camları açıyorum
uzuuun uzun onları seyretmekten kendimi alamıyorum, öyle hoşuma
gidiyor ki... iş güç olmasa oturup bütün gün onları seyredeceğim.
606421
Keşke yerim olsa da bütün çeşitlerinden edinebilsem.
606422
Bakarmısınız şunun güzelliğine
606423
akçabardak
18-04-2016, 22:26
Menekşelerimden:
Çok tatlı bu cimcime
606427
Bu garibim de gümüş düğmesi çiçeğinin altından bakmaya çalışıyor,
sanki oradan bir şeyler söylüyor, imdaat yardım edin biz buradan
nasıl kurtuluruz gibi ama... bana kalırsa her ikisi de mutlular :D
606428
Bu da çok tatlı :)
606429
akçabardak
18-04-2016, 22:27
Çuhalarım 3. tur açmaya başladılar
606431
Clematislerin çok güzeller. Hele multi blue harika.
münevver48
18-04-2016, 22:50
sevgili akçabardak ablacım,clematislerine bayılmamak elde değil. bir aralar ne çok kafamı takmıştım. şimdi seninkinin bu güzelliğini görünce bana yine bu gece uyku yok. sıcak kuru havaya ne kadar dayanır sağlıklı gelişir mi bilemiyorum. tek endişem bu ama yine de denemeden bilemem demi? yakında pazara bu da gelir. ben yine çiçekçilere uğramaya devam edeyim.sevgiler.....
akçabardak
19-04-2016, 22:20
sevgili akçabardak ablacım,clematislerine bayılmamak elde değil. bir aralar ne çok kafamı takmıştım. şimdi seninkinin bu güzelliğini görünce bana yine bu gece uyku yok. sıcak kuru havaya ne kadar dayanır sağlıklı gelişir mi bilemiyorum. tek endişem bu ama yine de denemeden bilemem demi? yakında pazara bu da gelir. ben yine çiçekçilere uğramaya devam edeyim.sevgiler.....
Çok haklısın arkadaşım, mutlaka edinmelisin bahçen oldukça büyük biraz gölgeli yer seçimi olursa sıcaklara karşı dayanır gibi geliyor bana. Sen daha iyi bilirsin, benim bahçem küçük olmasına rağmen 2 tane daha sipariş verdim, nereye dikeceksem artık :D
Senin evinin çevresi müsait sanırım, kırmızı sarmaşık gül gibi sardırırsın ne kadar güzel olur, beyaz, pembe ve mor renklerde çok severim ben.
Yarım gün güneş alan bir yere dikerseniz olur.
iklim şartlarımız hemen hemen aynı benim didim bahçede üç yıldır yaşıyor.
benim bahçem küçük olmasına rağmen 2 tane daha sipariş verdim, nereye dikeceksem artık :D
...kırmızı sarmaşık gül gibi sardırırsın ne kadar güzel olur
Clematisi yabancı sitelerde sarmaşık gülle birlikte çok kullanıyorlar. Birbirlerini sara sara büyüyorlar. Eğer bir yerde sarmaşık gül varsa, ve de renkleri de uyumlu olursa, onun yanına dikebilirsiniz. Bize de keyifle izlemek düşer. ;)
https://www.pinterest.com/pin/296674694174084939/
Sevgili gilan dediğiniz gibi beyaz sarmaşık gülle beraber dikmiştim
onun gölgesinden yararlanıyor. birara resmini çekip sayfamda paylaşırım.
akçabardak
20-04-2016, 23:48
Clematisi yabancı sitelerde sarmaşık gülle birlikte çok kullanıyorlar. Birbirlerini sara sara büyüyorlar. Eğer bir yerde sarmaşık gül varsa, ve de renkleri de uyumlu olursa, onun yanına dikebilirsiniz. Bize de keyifle izlemek düşer. ;)
https://www.pinterest.com/pin/296674694174084939/
Sarmaşık gül hiç edinmeyi düşünmedim nedense, iyi fikir aslında ama sarılan Clematisim bir tek Multi blue var ona da kıyamam, Clematis durandii ise sarılarak uzamıyor, sipariş ettiğim iki tanesi henüz bana ulaşmadı :) görmeden bir şey söyleyemiyorum, teşekkür ederim sevgili gilan
Bu sarmaşık gül benim değil ama böyle bir sarmaşıkla neden olmasın, pembe Clematisle uyumlu olur sanırım.
606995
akçabardak
23-04-2016, 21:38
Biraz güllerden,
Benim bahçemde nedense güller istediğim gelişimi gösteremiyorlar :(
Saray lokmalarından bıktım :mad: bütün güllerin köklerini kemiriyorlar.
Tek tük te olsa açmaya çalışıyorlar.
Arka planda sağda görünen minik üçgen bahçe eşimin, o üçgenler aslında yola ait ve bahçelerden çıka yabani otla orada toplanıyor sonra da site o çöpleri toplayıp atıyordu...
Fakat bazı kendini bilmez komşular bahçelerden çıkan artıklar dışında ellerine ne gelirse, yemek artıkları, su bidonları gibi bir çok atıklar...
2 üçgen tam bizim evin karşısında olduğu için haşerelerden, kara sineklerden,
kokudan balkonda rahat oturamıyorduk,
o yüzden eşim çok kızdı ve o 2 üçgeni gül bahçesine dönüştüreceğim dedi ve dediğini yaptı. biz de rahatladık.
607493
607494
607495
akçabardak
23-04-2016, 21:39
devam
Beyaz gülümü çok seviyorum, kokusu da çok hoş ama biraz
coşkulu olsa çok iyi olacak ama buna da şükür, hiç gülüm yok demektense :D
607496
607497
607498
607499
607500
akçabardak
23-04-2016, 21:39
Pembe güllerimden
Çok hafif ekşimsi bir kokusu var.
607504
607505
607506
607507
akçabardak
23-04-2016, 21:40
Bu gülümün kokusu çok güzel,
dolu dolu ve iri açıyor.
607510
607511
akçabardak
23-04-2016, 21:41
Eşimin yetiştirdiği üçgen bahçesindeki gülleri.
607512
607513
607514
akçabardak
23-04-2016, 21:42
Pembe ezan çiçekleri,
Çiçekleri çoğalmaya başladı
607519
ama çok istilacılar :D
607520
hızla toprak altından ilerliyorlar
607521
Çiçeği çok güzel ama benim bahçeme göre olmadıklarını anladım.
Bu bitkiye beş dönüm arazi gerekli, bırakacaksın dilediği gibi yayılsın.
607522
iki ayrı alana ekmiştim ama bu gün alanın birisini tamamen söktüm
yerleri bellendi fakat kökler ayrıktan betermiş.
Açan çiçekleri ve bir kaç kokulu güllerle birlikte vazoya alındılar.
607529
akçabardak
25-04-2016, 21:37
Bu gün Balıkesir'e gittik, biraz gezdik dolaştık işlerimiz bitince dönüşte
Ayvalık'taki Kipaya uğradık, yeni mevsimlik çiçek bölümü açmışlar
e oraya kadar gidilir de çiçekleri ziyaret etmeden dönülür mü? olmazdı :D
Güllerin başına gittiğimde o güllerin güzelliklerini seyretmekten kendimi alamadım.
Çok heveslendim her ne kadar yetiştirmeyi beceremesem de
yine duramadım 4 tane gül fidanı seçip aldım :(
608105
608103
608104
akçabardak
25-04-2016, 21:38
Yavru ağzı
608106
608107
akçabardak
25-04-2016, 21:38
Çok beğendiklerimden bir tane de bu, içi koyu pembe, dışı beyazımsı.
608111
608109
akçabardak
25-04-2016, 21:39
4. gülüm Turuncu
Hepsini çok sevdim.
608113
608114
Çok güzeller, balkonda ben de beceremedim. Bahçede daha güzel büyürler, iyi ki almışsınız sevgili akcabardak ablam.
akçabardak
25-04-2016, 22:05
Teşekkür ederim sevgili samur, bu güzellikleri görünce dayanamıyoruz, öyle güzelleri vardı ki yerim olsa bir kaç tane daha alacaktım:)
Arka planda sağda görünen minik üçgen bahçe eşimin, o üçgenler aslında yola ait ve bahçelerden çıka yabani otla orada toplanıyor sonra da site o çöpleri toplayıp atıyordu...
Fakat bazı kendini bilmez komşular bahçelerden çıkan artıklar dışında ellerine ne gelirse, yemek artıkları, su bidonları gibi bir çok atıklar...
2 üçgen tam bizim evin karşısında olduğu için haşerelerden, kara sineklerden,
kokudan balkonda rahat oturamıyorduk,
o yüzden eşim çok kızdı ve o 2 üçgeni gül bahçesine dönüştüreceğim dedi ve dediğini yaptı. biz de rahatladık.
Çöplükten gül bahçesine...
Eşiniz de sizin gibi dokunduğu yeri güzelleştiren insanlardan demek ki. ;)
Eline sağlık.
Yeni gülleriniz çok güzel görünüyor. Her birinin bir özelliği var, hiçbiri de geride bırakılmazmış gerçekten. :)
Acaba bahçedeki güllerin sorunu güneş azlığı mı diye düşündüm. Öyleyse de yapacak çok bir şey yok.
akçabardak
26-04-2016, 10:35
Çöplükten gül bahçesine...
Eşiniz de sizin gibi dokunduğu yeri güzelleştiren insanlardan demek ki. ;)
Eline sağlık.
Yeni gülleriniz çok güzel görünüyor. Her birinin bir özelliği var, hiçbiri de geride bırakılmazmış gerçekten. :)
Acaba bahçedeki güllerin sorunu güneş azlığı mı diye düşündüm. Öyleyse de yapacak çok bir şey yok.
Çok doğru... çöplüğü seyretmekten se gülleri seyretmek daha güzel, pis kokular ve sinekler de cabasıydı...
Sıra sıra ikiz evlerden oluşan bir site, iki sıra evlerin arasında 3 metre genişliğinde yollarımız var, bahçelerimiz de bu sıkışık evlerin arasında hem güneş azlığı, hem havasız kaldığı için, bir de haşereler eklenirse bitkiler de haliyle gelişmekte çok zorlanıyorlar sevgili gilan :)
Dolayısıyla çok küçük bahçelerden çok fazla şey bekliyoruz, en azından ben kendi adıma diyeyim :) çünkü toprakla uğraşmayı, çiçeklerle haşır neşir olmayı seviyorum gilan ...
Böyle olunca da her şey çok sıkışık, karışık bir bahçe çıkıyor ortaya... halbuki iki üç çeşit çiçek (yarı gölgede gelişim gösteren) bu küçücük bahçeye yeter ama... gel gör ki bana yetmiyor, yetinemiyorum :mad: o da güzel, bu da çok tatlı derken ipin ucu kaçıyor sevgili gilan :)
münevver48
26-04-2016, 13:36
sevgili akçabardak ablam, gülerini güle güle büyüt. renkleri çok güzel özellikle yavruağzı olan çok beğendim. sevgiler...
akçabardak
26-04-2016, 13:45
sevgili akçabardak ablam, gülerini güle güle büyüt. renkleri çok güzel özellikle yavruağzı olan çok beğendim. sevgiler...
Teşekkür ederim münevverciğim, renklerini beğenmen beni mutlu etti. Senin sarmaşık gülünü çok sevmiştim, rengini ona benzettim, büyütebilecekmiyim onu da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz inşallah :)
Bahceye güller çok yakisiyor.Renkleride muhtesem...Bol,bol keyfini sürmeniz dilegiyle
akçabardak
26-04-2016, 17:43
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgili sonkez.
Butun güller guzel ama benim oyum 4 numaraya. :)
akçabardak
27-04-2016, 16:37
Sevgili abk teşekkür ederim 4 numaraya oy verdiğiniz için :)
Hanım beyaz gülleri pek sever, yolumuz üzeri Bayındır dan gelirken saksıda sırf gül işi yapan suratsız birinden dört çeşit aşılı gül almıştık, biri beyaz. Yaylaya diktik, bir kaç hafta sonra kökleyip götürmüşler birini; hem de beyaz olanı. Üzerinde çiçeği yok nasıl denk getirmişler. Neyse deyip çiçek işi yapan abimize uğradım sırf beyaz gül almak için. Bir tanecik gül mü alınırmış dedi verdi sağolsun beş tane. Bir tanesi dikensizmiş, iki tanesi bilmem ne gülüymüş vs. Abi dedim onlar önemli değil bir tane beyaz gül lazım :) Al bak dedi tomurcukta beyaz gül bir haftaya açar, götürdük onu da diktik yaylaya, çiçeği açmış geçen hafta sarımtırak :D
Etrafımız gülcü dolu, bakınıyorum beyaz gül var sahibi yok, sahibinin gezindiği bahçe var içinde beyaz gül yok.
Oturduğumuz eve ilk taşındığımızda ellerimizle diktiğimiz güller (altı yaşındalar) sık diktiğimiz için birbirine giriyor, içlerinde yaban giden çok güzelleri var, bahar başı budanmışlardı şimdi epey dallanıp budaklandılar. İçlerinden fazlalık olanları kürekle kökleyip biraz budadıktan sonra yaylaya diksek olur mu?
Sevgili akçabardak, gülleri hep uzaktan severdim. Bahçem olmadığı için balkonda da yetiştiremem korkusu ile almadım. Artık bahçeli bir evim var gecen hafta 1 çardak gül, 2 tane de normal gül aldım. Her sabah kokluyor konuşuyor ve öyle işime başlıyorum.
Tüm gülleriniz çok güzel fakat turuncu güle bayıldım. Güller hakkında pek bilgim yok ama sanırım koleksiyonumu genişleteceğim.
akçabardak
28-04-2016, 20:54
Hanım beyaz gülleri pek sever, yolumuz üzeri Bayındır dan gelirken saksıda sırf gül işi yapan suratsız birinden dört çeşit aşılı gül almıştık, biri beyaz. Yaylaya diktik, bir kaç hafta sonra kökleyip götürmüşler birini; hem de beyaz olanı. Üzerinde çiçeği yok nasıl denk getirmişler. Neyse deyip çiçek işi yapan abimize uğradım sırf beyaz gül almak için. Bir tanecik gül mü alınırmış dedi verdi sağolsun beş tane. Bir tanesi dikensizmiş, iki tanesi bilmem ne gülüymüş vs. Abi dedim onlar önemli değil bir tane beyaz gül lazım :) Al bak dedi tomurcukta beyaz gül bir haftaya açar, götürdük onu da diktik yaylaya, çiçeği açmış geçen hafta sarımtırak :D
Etrafımız gülcü dolu, bakınıyorum beyaz gül var sahibi yok, sahibinin gezindiği bahçe var içinde beyaz gül yok.
Oturduğumuz eve ilk taşındığımızda ellerimizle diktiğimiz güller (altı yaşındalar) sık diktiğimiz için birbirine giriyor, içlerinde yaban giden çok güzelleri var, bahar başı budanmışlardı şimdi epey dallanıp budaklandılar. İçlerinden fazlalık olanları kürekle kökleyip biraz budadıktan sonra yaylaya diksek olur mu?
Sn. TCM. 4 adet gülden nasıl tesadüf etmiş, acaba diyorum 2-3 hafta içinde siz yokken tomurcuk verip te beyaz olduğu belli miydi ki ... bile bile mi beyaz gülünüzü götürdüler diye düşünmeden edemiyorum.
Neyse olan olmuş artık, ne diyelim götürenlere beyaz gül lazımmış sizin gülünüzü götürmüşler :) siz de keşke bahçesinde beyaz gül olup ta, sahibinin bahçede olmayan gülü alsaydınız... sonra parasını takdim ederdiniz diyeceğim ama bahçe kapısı kilitlidir diye düşündüm.
Yaylaya evdeki fazla gülleri nakli konusunda bence dediğiniz gibi kürekle kökünü fazla oynatmadan toprağı ile sökebilirseniz olur diyorum ama yine de siz bilirsiniz, denemekte fayda vardır sanırım.
Sizin beyaz gülünüzü gtüren götürmüş, yazık olmuş ben de beyaz gülü çok severim, benim gillerime de saray lokmaları musallat oluyor, kökleri kemiriyorlar, gül zayıflıyor sonra da kuruyor, kaç tane gülüm o şekilde kurudu gitti.
3-4 kıytırık gülüm var diplerine çapa yapayım dedim
608669
tam gülün dibinde suç üstü yakalandı lokma parçası :mad:
608670
hem de o çok sevdiğim beyaz gülün dibinde
608671
Nasılı kıyılır bu güzelim beyaz güle, ben gözünün içine bakarken
lokma parçası gayet rahat kıyıyor acımasız :mad:
608672
Artık bahçeli bir evim var ...
zelish'in bahçesi yakında geliyor o zaman. ;)
akçabardak
28-04-2016, 21:26
Sevgili akçabardak, gülleri hep uzaktan severdim. Bahçem olmadığı için balkonda da yetiştiremem korkusu ile almadım. Artık bahçeli bir evim var gecen hafta 1 çardak gül, 2 tane de normal gül aldım. Her sabah kokluyor konuşuyor ve öyle işime başlıyorum.
Tüm gülleriniz çok güzel fakat turuncu güle bayıldım. Güller hakkında pek bilgim yok ama sanırım koleksiyonumu genişleteceğim.
Sevgili zelish madem ki bahçeli eviniz var bence de koleksiyonunuzu genişletin, hep derler ya sardunyasız, gülsüz bahçe olmaz diye :)
onlar bahçelerin demirbaşı olmuş artık, o yüzden her bahçede sardunya ve gül olmalıdır.
Bu arada güllerimi beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkür ediyorum.
Turuncu gülün açmış hali, size gitsin ;)
608680
eneskrky
28-04-2016, 21:49
Akçabardak ablam yeni güllerin hayırlı olsun güle güle büyüt bol çiçeklerini göresin :))
Çift renkli sarıbordo sanırım şahaneymiş güle güle büyüt ablacım :D
akçabardak
28-04-2016, 21:55
Akçabardak ablam yeni güllerin hayırlı olsun güle güle büyüt bol çiçeklerini göresin :))
Çift renkli sarıbordo sanırım şahaneymiş güle güle büyüt ablacım :D
Teşekkür ederim eneskrky güzel dileklerin için. Çift renkli olan evet sarı bordo renkte, kadife gibi çok tatlı renk tonları.
Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim. Etrafımdaki seralara not bıraktım turuncu gül gelirse haber edecekler.
Sevgili gilan, bahçeli evim olsun şöyle yapacağım böyle yapacağım diye öyle çok konuştum ki; şimdi neyi nereye koysam, nasıl şekillendirsem, nasıl yapsam dört dönüyorum sabahtan akşama. An geldi bir fidanı diktiğim yerden 1 hafta ara ile çıkarıp 2 yer değiştirmişimdir. Eşim fidan dikiminde yardım eder aslında fakat yer değiştirmelerinde asla elini sürmüyor artık. Senin eline düşen yandı, perişan ettin fidanları diye laf ediyor.
İnsallah geniş bir zamanımda bahçemle alakalı bir topik açarım. :)
akçabardak
02-05-2016, 21:27
Mis kokan karanfilim
609492
609493
akçabardak
02-05-2016, 21:30
Haseki küpesi
Geçen sene dökülen tohumlardan çimlenenlerden.
609494
609495
tarla kuşu
02-05-2016, 22:22
Mis kokan karanfilim
609492
609493
Maşallah ne güzel karanfil sevgili akçabardak, dantel gibi...
akçabardak
03-05-2016, 21:27
Maşallah ne güzel karanfil sevgili akçabardak, dantel gibi...
Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, kokusu muhteşemm...:)
akçabardak
03-05-2016, 21:31
Gümüş Dümesi
609646
609647
akçabardak
03-05-2016, 21:37
akçabardak'ın küçük biber tarlası.
Bir kaç sıra daha dikilecekti ama hava çok fena bozdu,
ben de fırtına çıkınca polenlerin yüzünden bırakmak zorunda kaldım.
Bir fırtına bir gök gürültüsü, okadar gök gürültüsüne bir de yağsaydı
gitti bitti.
609650
609652
...okadar gök gürültüsüne bir de yağsaydı
gitti bitti...
Balıkesir merkeze hem dolu hem de yağmur olarak -homurdana homurdana- epey hızlı yağmış, size sadece sesi gelmiş demek ki... :D
Çeşit çeşit biberlerinizi görmek için kendi adıma sabırsızlanıyorum, bahçenin henüz dolmamış hali bile pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık. ;)
akçabardak
03-05-2016, 22:19
Balıkesir merkeze hem dolu hem de yağmur olarak -homurdana homurdana- epey hızlı yağmış, size sadece sesi gelmiş demek ki... :D
Çeşit çeşit biberlerinizi görmek için kendi adıma sabırsızlanıyorum, bahçenin henüz dolmamış hali bile pek güzel görünüyor, ellerinize sağlık. ;)
Hem de nasıl gürledi, çok korktum... eyvah dedim keşke bir hafta daha mı bekleseydim, fidelerim zaten çok küçükler... ya dolu yağarsa diye diye :D ne olur Midilli adasına doğru git diye hep dua ettim:D hayırlı yağmurlar olsun inşallah.
Bahçemin dolmamış halini beğenmenize sevindim, inşallah hayılısıyla başına bir iş gelmez ise, biberlerimizi hep beraber göreceğiz umarım :)
YeniGine
03-05-2016, 23:31
Biber tarlan harika görünüyor sevgili akçabardak'ım; maşallah, rastgelsin inşallah!..
Biber tarlanız bereketli olsun, bu sene bahçeme daha el süremedim. Darmadağın halde üzgün üzgün bana bakıyor. Geçen sene kendim çimlendirdiğim pembe domates, biber ve salatalıklarımla hobi bahçem çoşmuştu. Komşular seneye bizde ekeceğiz bayıldık bahçene dediler. Demez olaymışlar, şimdi hepsi evlerinin yanlarını bellemiş fidelerini ekmiş bana "Aaaa sen daha ekmedin mi hala, biz neredeyse meyvelerini yiyeceğiz" diye laf çarpıyorlar. :(
Kesin nazar değdi, nazar...
akçabardak
04-05-2016, 21:28
Biber tarlan harika görünüyor sevgili akçabardak'ım; maşallah, rastgelsin inşallah!..
Teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, bir de bitirebilseydim daha domatesler var sırada, bu sene hep geriden geriden gidiyor işler, gücüm kuvvetim yetmez oldu artık, sık sık rahatsızlanıyorum, dün geceden beri 39 derece ateşler içindeydim, bu gün acile gittim, bir iğne yedikten sonra kendime gelebildim.
Bu gün öğleye kadar çok güzel yağmur yağdı, bütün yeşilliklerime çok iyi geldi, çok mutlu oldular, diktiğim biberler nasıl güzelleşmişler. Onların o güzelliklerini görünce her şeyi unutup ben de mutlu oluyorum.
akçabardak
04-05-2016, 21:40
Biber tarlanız bereketli olsun, bu sene bahçeme daha el süremedim. Darmadağın halde üzgün üzgün bana bakıyor. Geçen sene kendim çimlendirdiğim pembe domates, biber ve salatalıklarımla hobi bahçem çoşmuştu. Komşular seneye bizde ekeceğiz bayıldık bahçene dediler. Demez olaymışlar, şimdi hepsi evlerinin yanlarını bellemiş fidelerini ekmiş bana "Aaaa sen daha ekmedin mi hala, biz neredeyse meyvelerini yiyeceğiz" diye laf çarpıyorlar. :(
Kesin nazar değdi, nazar...
Teşekkür ederim sevgili zelish, darısı sizin bahçenize inşallah. Her şeyin bir vakti saati varmış ya hani, sizin bahçeniniz de vaktini bekliyor olmalı, bazen hepimizde olduğu gibi böyle bir isteksizlik oluyor üzerinde, bahar yorgunluğundan olsa gerek.
Elbette bir gün sizde el atacaksınız, şimdiden kolay gelsin.
YeniGine
04-05-2016, 23:55
Sevgili akçabardak'ım geçmiş olsun. :(
Başlanmış iş bitmiş iş derler, yavaş yavaş inşallah bitirirsin. Benim fideler hâlâ saksılarında duruyorlar, tarlaya dikemedim; su yok. Birkaç gün daha bekleyeyim olmadı tek tek bidon taşıyıp dikeyim artık diyorum inşallah...
Sana da rastgelsin inşallah...
akçabardak
05-05-2016, 12:27
Sevgili akçabardak'ım geçmiş olsun. :(
Başlanmış iş bitmiş iş derler, yavaş yavaş inşallah bitirirsin. Benim fideler hâlâ saksılarında duruyorlar, tarlaya dikemedim; su yok. Birkaç gün daha bekleyeyim olmadı tek tek bidon taşıyıp dikeyim artık diyorum inşallah...
Sana da rastgelsin inşallah...
Teşekkür ederim YeniGinem, sen de yavaş yavaş artık dikmeye başlarsın, vakitleri geldi çünkü, saksıda kalınca fazla gelişmiyorlar, yeni yerlerini isterler artık.
kerkenez
06-05-2016, 22:00
Sayın Akçabardak geçmiş olsun. fazla takmayın yavaş olsun, sonu keyifli olsun. Bir hafta geç yemeye başlarsınız biberlerinizi boşverin.
Sayın Akçabardak; çok geçmiş olsun durmak yok yola devam, çalışan demir ışıldar bunu unutmayın ^^
Resulgur
07-05-2016, 13:26
Sn. akçabardak geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah. . Her şey çok güzel gidiyor devamını bekliyoruz [emoji4]
akçabardak
10-05-2016, 18:31
Sn. kerkenez
Sn.dongyul
Sn. Resulgur
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Dün biraz girdim foruma ama kendimi iyi hissetmeyince geri çıktım. Bu gün biraz daha iyiyim çok şükür, biraz dışarı çıkıp çiçeklerime bir göz attım, fotoğraf çektim, özlemişim bahçemi, çiçeklerimi, sizleri. Hepinize çok teşekkür ederim.
akçabardak
13-05-2016, 21:31
Çöplükten gül bahçesine dönüşen üçgenimizden birisi.
611833
Üçgenin içinde yok yok ;)
611834
Yaz kasımpatılarım açmaya başladı,
kışa kadar devam ederler açmaya artık.
611835
İstanbul ıspanağı da kendine yer bulmuş.
Rüzgar tohumlarını götürdüğü her yerde boy gösteriyorlar.
Yapraklar tam sarmalık olmuşlar.
611836
akçabardak
13-05-2016, 21:33
Yaz bodur kasımpatım.
611838
akçabardak
13-05-2016, 21:35
Kokulu pembe gülüm
611840
akçabardak
13-05-2016, 21:39
Yeni aldığım bilmece gülüm, tam açmış hali.
611841
akçabardak
13-05-2016, 21:41
Ve yine yeni aldığım bir diğer gülüm.
611842
akçabardak
13-05-2016, 21:46
Amarylislerimden...
Kırmızımı salyangozlar yemişti :mad:
611843
611844
611845
Sevgili akcabardak, benim kasimpatlarim hep sonbaharda aciyor. Sizinki farkli bir cins mı? Görünüşü ayni gibi geldi.
Üçgeniniz cıvıl cıvıl olmus, cok guzel. :)
akçabardak
14-05-2016, 08:57
Sevgili akcabardak, benim kasimpatlarim hep sonbaharda aciyor. Sizinki farkli bir cins mı? Görünüşü ayni gibi geldi.
Üçgeniniz cıvıl cıvıl olmus, cok guzel. :)
Dediğiniz doğru, kasımpatılar sonbaharda açarlar, bu hem bodur hem de Mayıs ayından itibaren açmaya başlayıp, kışa kadar açan türden.
Solan çiçeklerini kesip temizliyorum yerine yeni çiçekler geliyor, yaz boyunca hiç çiçeksiz kalmıyor, çok ta kolay çoğalıyor.
Resulgur
14-05-2016, 09:05
Yeni aldığım bilmece gülüm, tam açmış hali.
611841
Sn. akçabardak bu nasıl bir gül böyle ilk defa gördüm. Üzerine boya sıçramış sanki :D Emeğinize sağlık güller açmış evinizde ..
akçabardak
14-05-2016, 09:40
Sn. akçabardak bu nasıl bir gül böyle ilk defa gördüm. Üzerine boya sıçramış sanki :D Emeğinize sağlık güller açmış evinizde ..
Alemsiniz vallahi Sn. Resulgur, bu gülü satın alırken... satan kişi adını bilmece gül dedi, ben de gülümsemiştim ama çok ta hoşuma gitti. Bir de açık renklisi vardı ama bunu daha çok beğendim.
Üzerine boya sıçramış gibi deyince dönüp bir daha baktım ve çok güldüm, sahiden çok güzel ifade etmişsiniz, gerçekten de üzerine boya sıçramış gibi duruyor :D hay allah ya... genleriyle mi oynadılar ne yaptılar bilemedim ki...
sevgihoca
14-05-2016, 10:22
Çok şükür iyileşmişsiniz Sevgili Akçabardak.Ben de yaz kasımpatısını sizden öğrendim.Görünüm aynı,bahçenizin keyfini çıkarmanız dileğiyle.
Geçmiş olsun Sn. akçabardak.. :) Güller, kasımpatlar, amarylisler ne güzel olmuşlar..
Ben de İstanbul Ispanağı ektim bu sene, büyük halinin nasıl olacağını görmüş oldum sayenizde..
Kasımpatın rengi de nasıl güzel bir sarıymış.. Güle güle seyredin, sağlıkla, huzurla, mutlulukla.. Sevgiler.. :)
akçabardak
14-05-2016, 16:04
Çok şükür iyileşmişsiniz Sevgili Akçabardak.Ben de yaz kasımpatısını sizden öğrendim.Görünüm aynı,bahçenizin keyfini çıkarmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, o kasımpatı benim dert ortağımdır, senelerdir beraber yol aldık, o benim sırdaşım, dert ortağım, herşeyim senelerdir ne ben onu bırakabildim ne de o beni.
akçabardak
14-05-2016, 16:15
Geçmiş olsun Sn. akçabardak.. :) Güller, kasımpatlar, amarylisler ne güzel olmuşlar..
Ben de İstanbul Ispanağı ektim bu sene, büyük halinin nasıl olacağını görmüş oldum sayenizde..
Kasımpatın rengi de nasıl güzel bir sarıymış.. Güle güle seyredin, sağlıkla, huzurla, mutlulukla.. Sevgiler.. :)
Teşekkür ederim sevgili Jakin, en güzel çiçek mevsimi bu mevsim, her yer cıvıl cıvıl oldu, rengarenk güller, çiçekler yeter ki sağlık olsun.
İstanbul ıspanağı ilk başta yaprakları büyük oluyor, çok güzel sarması oluyor, daha sonrasında yapraklar ufak oluyor, böreğe koy, kavurması, kayganası, çorbası her türlüsü olur, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak...
Yaz kasımpatısını bilmiyordum. Hem çiçekleri çok güzel hem de tüm yaz çiçekliymiş. Her bahçeye lazım demektir. Ben bunu bir araştırayım. :)
akçabardak
18-05-2016, 15:34
Çok geçmiş olsun sevgili akçabardak...
Yaz kasımpatısını bilmiyordum. Hem çiçekleri çok güzel hem de tüm yaz çiçekliymiş. Her bahçeye lazım demektir. Ben bunu bir araştırayım. :)
Teşekkür ederim sevgili gilan.
Yaz kasımpatım evet tüm yaz boyu çiçekli, bir de bunu beyazı var böyle pamuk pamuk ama ona bir türlü ulaşamıyorum, bir zamanlar ondan da vardı elimde fakat ne olduysa onu kaybettim, şimdi de bulamıyorum artık.
Geçmiş olsun abla kendine dikkat et. Hatırlıyorum o üçgenin eski halini , elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Bir terasa yetecek çiçek olmuş . Ellerine sağlık. Sevgiler.
akçabardak
18-05-2016, 18:38
Geçmiş olsun abla kendine dikkat et. Hatırlıyorum o üçgenin eski halini , elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Bir terasa yetecek çiçek olmuş . Ellerine sağlık. Sevgiler.
Teşekkür ederim aleydiciğim dikkat ediyorum ama yinede mevsim geçişleri yorgunlukları sanırım, çok hassas bir bünyem var en ufak bir salgında çok sarsılıyorum.
Esas sen nerelerdesin özledik seni :) arada sırada bizleri de hatırla olur mu... sevgilerimle.
akçabardak
19-05-2016, 23:34
Kalaların son çiçekleri
Tomurcuğun biri solarken arkadan yeni tomurcuk geliyor :)
613326
Sırtını da dayamış mandalin ağacına, değmeyin keyfine :)
613327
Şunun güzelliğine bakarmısınız, ne kadar saf temiz, akça pakça...
613328
akçabardak
19-05-2016, 23:34
Hazeranlar da açmaya başladılar.
613329
613330
akçabardak
19-05-2016, 23:35
Erikler kütür kütür tam yemelik,
613331
Dalından koparıp dut yemesi pek hoş oluyor.
613332
akçabardak
19-05-2016, 23:36
Sarmalık yaprak asması
Sarması kolay, yapraklar incecik ve hafif ekşimsi ve lezzetli.
613336
Böyle ufak durduklarına bakmayın...
613337
30 cm. genişliğinde yapraklar.
613338
akçabardak
19-05-2016, 23:37
Bu böcek çok pis koku saçıyor etrafa,
Tam gümüş yumurtalarını bırakırken yakaladım,
bir müddet izledim yumurtalarını sıralarken,
sonra da yaprağı koparıp fptpğrafladım, bir müddet yumurtalarını
bırakıp kaçmak istemedi.
613352
613353
613354
YeniGine
19-05-2016, 23:46
Yumurtaları kendinden güzelmiş sevgili akçabardak'ım. Yaprakların da maşallahı var, ben dolma sarmayı bilmem fakat bu yapraklarla ben bile sarabilirim diye düşündüm... Maşallah!..
münevver48
20-05-2016, 12:56
sevgili akçabardak ablam, bu asmanın cinsini biliyor musun?üzümü nasıl oluyor. yaprakları maşallah çok güzel .
akçabardak
20-05-2016, 20:39
Yumurtaları kendinden güzelmiş sevgili akçabardak'ım. Yaprakların da maşallahı var, ben dolma sarmayı bilmem fakat bu yapraklarla ben bile sarabilirim diye düşündüm... Maşallah!..
Evet sevgili YeniGinem yumurtalar sanki her biri bir gümüş inci tanesi gibi. Yapraklara gelince gerçekten çok güzeller, incecik kağıt gibi, sarması da kolay, yemesi de... çerez gibi mubarek :)
akçabardak
20-05-2016, 20:51
sevgili akçabardak ablam, bu asmanın cinsini biliyor musun?üzümü nasıl oluyor. yaprakları maşallah çok güzel .
münevverciğim, cinsini ben bilemiyorum ama seneler evvel bana verilirken kuş üzümü denmişti fakat senelerdir ben üzümünü hiç görmedim.
Sadece yapraklarından yararlanıyorum, yaprak asması diyorum ben ona, sarmaşık gibi alıp başını gidebildiği kadar uzayıp gidiyor, yaz boyu taze yaprakları oluyor, kimileri delice diyorlar, aşılanırsa güzel üzümleri olurmuş ama ben dediğim gibi yaprakları için yetiştiriyorum.
Baharda ilk yaprakları çok büyük oluyor, daha sonra 15-20 cm. e düşüyor ve yapraklar tüysüz incecik ve bütün şekilinde.
Sayın Akçabardak; aynı asmadan bende de var bana da 2 sene kadar önce yaşlı bir teyze ek yetiştir iki yıla kadar orman olur yaprakları güzel olur bana dua edersin demişti... Dün sarmasını yaptık yaprakları çok güzel incecik kadifece ve ekşimsi çok lezzetli bende üzümünü hiç görmedim.
Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla diğer asmaların yaprakları hastalanırken bu asma hiç hastalanmıyor.
akçabardak
21-05-2016, 10:09
Sayın Akçabardak; aynı asmadan bende de var bana da 2 sene kadar önce yaşlı bir teyze ek yetiştir iki yıla kadar orman olur yaprakları güzel olur bana dua edersin demişti... Dün sarmasını yaptık yaprakları çok güzel incecik kadifece ve ekşimsi çok lezzetli bende üzümünü hiç görmedim.
Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla diğer asmaların yaprakları hastalanırken bu asma hiç hastalanmıyor.
Evet Sn. dongyul, o teyze doğru demiş gerçekten de bıraksanız orman olur, o derece uzayıp gidiyor. Dediğiniz gibi hiç hastalanmıyor, ilaç istemiyor, bakım istemiyor yapraklarını topla topla sar, çerez gibi yensin :)
Senelerdir ben hep bu asma yapraklarından sarma yaparım. 10 sene önceydi eve tadilat yapıyoruz hiç unutmuyorum ustanın birisi mola verdiğinde sandalyesini asmaya doğru çevirip sürekli asmayı inceliyordu.
Bir gün bana dedi ki... abla bu asmadan bana da verirmisin, yaprağı çok hoşuma gitti diye, ben de asmayı budarken bazı çeliklerini kıyıp atamıyordum, asmanın dibine bir kaç çelik sokuşturuveriyorum, baktım tutanlar vardı hemen bel küreği ile söküp bir kaç tanesini vermiştim.
Adamcağız ne yapıp ne edip 2-3 tanesini tutturmuş, sonra da bana teşekküre gelmişti, abla asmalarımı akşam sabah hep suladım ve tutturdum, nasıl sevindim bilemezsin demişti, ben de çok mutlu olmuştum.
akçabardak
21-05-2016, 19:34
3 tane japon gülümden birisi çiçeklerini açtı, diğer 2 si tomurcukta.
Bunun çiçekleri 3-4 gün dayanıyor ve çiçekleri çok iri,
keşke diğerlerinin çiçekleri de bunun gibi dayanıklı olsa...
613600
613601
613602
münevver48
22-05-2016, 22:46
münevverciğim, cinsini ben bilemiyorum ama seneler evvel bana verilirken kuş üzümü denmişti fakat senelerdir ben üzümünü hiç görmedim.
Sadece yapraklarından yararlanıyorum, yaprak asması diyorum ben ona, sarmaşık gibi alıp başını gidebildiği kadar uzayıp gidiyor, yaz boyu taze yaprakları oluyor, kimileri delice diyorlar, aşılanırsa güzel üzümleri olurmuş ama ben dediğim gibi yaprakları için yetiştiriyorum.
Baharda ilk yaprakları çok büyük oluyor, daha sonra 15-20 cm. e düşüyor ve yapraklar tüysüz incecik ve bütün şekilinde.
:)sevgili akçabardak ablam, cevap için teşekkürler. bende delice asmaya benzettim. yakınımda var çok uzuyor. ama yinede merak ettim. benim bahçede bir kaç tür asma var ama ne tür olduklarını bilmiyorum. sadece bir tanesi yedi veren kışa kadar meyve veriyor. ben onun genelde koruk halinde iken ekşisini kullanıyorum. bamya yemeğine ve börülce salatasına çok yakışıyor.birde çekirdeksiz var onun yaprakları benim, üzümleri kuşların, daha sararır sararmaz ziyafet çekiyorlar :p
unutmadan Japon güllerin harika SEVGİLER........:)
Resulgur
23-05-2016, 10:56
Sarmalık yaprak asması
613336
613337
613338
Sn. akçabardak yapraklarınız çok güzel duruyor. Maşallah ne kadar büyük yaprakları var böyle , insan 5 tane bu sarmadan yese doyar herhalde :D
Bende asma yaprağına bayıldım, yaprak sarması yeme konusunda çok başarılıyım fakat sarma konusuna gelince büyük yapraklar tercihimdir sizinkiler gibi :D
akçabardak
23-05-2016, 20:32
:)sevgili akçabardak ablam, cevap için teşekkürler. bende delice asmaya benzettim. yakınımda var çok uzuyor. ama yinede merak ettim. benim bahçede bir kaç tür asma var ama ne tür olduklarını bilmiyorum. sadece bir tanesi yedi veren kışa kadar meyve veriyor. ben onun genelde koruk halinde iken ekşisini kullanıyorum. bamya yemeğine ve börülce salatasına çok yakışıyor.birde çekirdeksiz var onun yaprakları benim, üzümleri kuşların, daha sararır sararmaz ziyafet çekiyorlar :p
unutmadan Japon güllerin harika SEVGİLER........:)
Rica ederim... delice ama hem yaprakları güzel hem de bakım istemediği için onu çok sevdim. Japon gülümü beğendiğin için teşekkür ederi. Sevgilerimle.
akçabardak
23-05-2016, 20:38
Bende asma yaprağına bayıldım, yaprak sarması yeme konusunda çok başarılıyım fakat sarma konusuna gelince büyük yapraklar tercihimdir sizinkiler gibi :D
Yaprak sarmasını kim sevmez ki...:D sevgili zelişh, yapraklar büyük ve bütün olunca sarması da kolay oluyor, yemesi de harika oluyor.
sumeyra47
23-05-2016, 23:12
Sarmalık yaprak asması
613336
613337
613338
O nasıl asma yaprağıymış öyle maşallah, onunla yapılan yaprak sarması gözlerimin önünde canlandı. Bu akşam sarma sardım çok uğraştırıyor beni yapraklar çatallı olunca zor sarılıyor.
akçabardak
24-05-2016, 17:27
O nasıl asma yaprağıymış öyle maşallah, onunla yapılan yaprak sarması gözlerimin önünde canlandı. Bu akşam sarma sardım çok uğraştırıyor beni yapraklar çatallı olunca zor sarılıyor.
İnanılması zor değil mi? sevgili sumeyra :) ama yaprakların büyüklüğü gerçek, yalnız şunu belirteyim yukarıda da yazdığım gibi asmanın ilk yaprakları bu kadar iri oluyor, yani ilk topladıklarım. İkinci el ve diğer topladıklarım biraz daha ufak 15-20 cm.e kadar düşüyor, o zaman tam ideal oluyor.
Bu sene ilk topladıklarımı sardıktan sonra fotoğraflamadım ama geçen sene fotoğraflayıp foruma koymuştum.
http://www.agaclar.net/forum/1385539-post2164.htm
Herkes gibi ben de asma yaprağına hayran kaldım. Bu kadar bütün oluşu sarma için harika.
akçabardak
24-05-2016, 17:43
Herkes gibi ben de asma yaprağına hayran kaldım. Bu kadar bütün oluşu sarma için harika.
Teşekkür ederim sevgili abk, 2. el toplanmasını bekliyor şu an, üşenmesem de toplayıp sarsam diyorum ama bu günlerde gözüm hiç yemiyor :D
Bekleyince yapraklar kartlaşmasın toplayıp sıcak suya daldırıp çıkarın soğuyunca dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp sarabilirsiniz.
Asmanızın yapraklarına, sizin de ellerinize sağlık sevgili akçabardak. :)
Yaprak sarmasının hazır bir şekilde konservelenebildiğini bilmiyordum. :eek:
Hemen güzel yapraklı bir asma dikmek gerek. Sonra da yazın annem gelince ona sardırıp kavanozlarım. :p Çok hainim. :D
akçabardak
24-05-2016, 22:29
Bekleyince yapraklar kartlaşmasın toplayıp sıcak suya daldırıp çıkarın soğuyunca dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp sarabilirsiniz.
Sevgili efeege çok haklısın fazla bekletmemem lazım, hem üşeniyorum ama hem de kıyamıyorum, bir iki güne toplarım sanırım. Yapraklar çok ince olduğu için haşlayıp soğutucuya attığım zaman yapraklar iyice inceliyor ve sararken yırtılıyorlar.
Ancak yaprakları toplayıp hiç haşlamadan diri diri poşetin içine koyup sıkıca bağlıyorum buzdolabın alt katlarında bir hafta kadar saklaya biliyorum, bir hafta içinde müsait olduğum bir günde sarmak zorundayım.
akçabardak
24-05-2016, 22:40
Asmanızın yapraklarına, sizin de ellerinize sağlık sevgili akçabardak. :)
Yaprak sarmasının hazır bir şekilde konservelenebildiğini bilmiyordum. :eek:
Hemen güzel yapraklı bir asma dikmek gerek. Sonra da yazın annem gelince ona sardırıp kavanozlarım. :p Çok hainim. :D
Teşekkür ederim sevgili gilan.
Konservesine gelince... Marketlerde hazır konserve kutularında satılıyor ya hani :) oradan aklıma geldi ve denemek istedim :D önce tek bir kavanozla denedim, benim hoşuma gitti.
İsteğe göre bol zeytin yağı ve limon dilimleri ilave edilebilir.
akçabardak
26-05-2016, 16:05
Dut mevsimi başladı.
İkramlar kendi yaprağında, buyurmazmısınız... ;)
614558
Asma yaprağından sonra, dut yapraklarımız da yarışa girdiler :D
Ağacın yanından geçen hayranlıkla bakıyorlar, bu ne ayol, asma yaprağı mıdır nedir diyerek durup bakıyorlar,
dutları görünce şaşırıp kalıyorlar.
614559
akçabardak
26-05-2016, 16:10
Ortancalar açmaya başladılar
614564
614565
614566
614567
614568
akçabardak
26-05-2016, 16:12
Devam
614569
614570
akçabardak
26-05-2016, 16:20
Pembe renklere devam
614571
akçabardak
26-05-2016, 16:24
Zakkumlar da güzelliklerini göstermeye başladılar.
614572
614573
akçabardak
26-05-2016, 16:28
Clematis Multi blue tek tük te olsa açmaya devam ediyor.
614575
sevgihoca
26-05-2016, 16:29
Oh,içim açıldı.Ortancalar,zakkumlar bahçenizin tam keyifli zamanı.Sağlıkla,huzurla keyfini çıkarın inşallah.Bizim bu taraflarda taze dut yaprakları da sarılır.Yaprak sarmasının yanına birkaç tane sarın.Sevgiler.
akçabardak
26-05-2016, 16:44
Gün güzeli
Geçen sene Aralık ayında komşum rizom olarak bana al bunu çok güzel açıyor deyip elime tutuşturdu.
Ne olduğunu bilmediğim için, adını kendisi de bilmediği için iyi bir şeydir diyerek saksıya diktim.
Çıka çıka gün güzeli çıktı, aslında hiç te sevmediğim bir çiçek ama eh fena değilmiş :D çiçek çiçektir deyip güzel gözle bakmaya ve kabullenmek zorundayım.
Ben çok küçükken büyüklerimizin bahçelerinde hep bu çiçeği gördüğüm için bana çok basit bir çiçekmiş gibi gelirdi, bahçemde ona da bir yer bulmak gerekecek şimdi :D
614584
614585
akçabardak
26-05-2016, 16:58
Oh,içim açıldı.Ortancalar,zakkumlar bahçenizin tam keyifli zamanı.Sağlıkla,huzurla keyfini çıkarın inşallah.Bizim bu taraflarda taze dut yaprakları da sarılır.Yaprak sarmasının yanına birkaç tane sarın.Sevgiler.
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, bu iki zakkumu çok seviyorum yaz boyu hep çiçekli olmaları bahçeye ayrıca renk katıyorlar ve sabahları o kadar güzel kokuları oluyor ki etraf mis gibi kokuyor.
Dut yaprağından da sarmalar sardım, gerçekten çok güzel oluyor, şu anda bile uç yapraklarına sarılır incecik kağıt gibi ve yumuşacık. Tekrar teşekkür ederim güzel sözleriniz için, Sevgiler selamlar.
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/31655.htm
münevver48
26-05-2016, 18:40
:)sevgili akçabardak ablam, bahçen güzellikten yıkılıyor. ortacalar almış başını bu ne coşku maşallah böyle, benimkiler de bir yaprak, bir yaprak çiçek açmayı unuttular. hala umutla bekliyorum.zakkumların harika pembe katlı olanın çok hoş kokusu vardır.bende birde onun sarısı var. oda onun gibi hoş kokulu. toz pembenin hastasıyım bu yıl köklerinden ayırıp çoğaltacağım. alaca yapraklısı birde bordo kırmızısından almayı düşünüyorum. çok zahmetsiz bir çiçek:p clamatis yine bütün güzelliğini konuşturmuş. gün güzeli adı üstünde güzel bir çiçekmiş abla birde kokusu varsa süpermiş diyorum.:)hani sen beğenmediysen diyorum, vallahi ben beğendim:D:D
Dutun da maşallah çocukken komşunun bahçesinde siyah dut vardı. ağzımız elimiz kapkara dut lekesi birde üzerimize illaki bir leke yapardık. sonra annemden bir güzel azar işitirdik. dut yaprağı sarmasını ben de maraşlı bir arkadaştan duydum fakat yemedim. yalnız senin İstanbul ıspanağını ekmedim. ağustos sonun da ekmeyi düşünüyorum tohumları bayatlamaz inşallah. :) bu arada pamuk çiçeklerim çıkmaya başladı yarı gölgeye ekmiştim. güneş gören yere şaşırsam olur mu? sevgilerimle selamlar.:)
akçabardak
26-05-2016, 22:10
:)sevgili akçabardak ablam, bahçen güzellikten yıkılıyor. ortacalar almış başını bu ne coşku maşallah böyle, benimkiler de bir yaprak, bir yaprak çiçek açmayı unuttular. hala umutla bekliyorum.zakkumların harika pembe katlı olanın çok hoş kokusu vardır.bende birde onun sarısı var. oda onun gibi hoş kokulu. toz pembenin hastasıyım bu yıl köklerinden ayırıp çoğaltacağım. alaca yapraklısı birde bordo kırmızısından almayı düşünüyorum. çok zahmetsiz bir çiçek:p clamatis yine bütün güzelliğini konuşturmuş. gün güzeli adı üstünde güzel bir çiçekmiş abla birde kokusu varsa süpermiş diyorum.:)hani sen beğenmediysen diyorum, vallahi ben beğendim.
Dutun da maşallah çocukken komşunun bahçesinde siyah dut vardı. ağzımız elimiz kapkara dut lekesi birde üzerimize illaki bir leke yapardık. sonra annemden bir güzel azar işitirdik. dut yaprağı sarmasını ben de maraşlı bir arkadaştan duydum fakat yemedim. yalnız senin İstanbul ıspanağını ekmedim. ağustos sonun da ekmeyi düşünüyorum tohumları bayatlamaz inşallah. bu arada pamuk çiçeklerim çıkmaya başladı yarı gölgeye ekmiştim. güneş gören yere şaşırsam olur mu? sevgilerimle selamlar.:)
Sevgili münevverciğim güzel sözlerin için teşekkür ederim. Evet ortancalar aldı başını gidiyor, cinsinden olsa gerek bu tür çok coşkulu, enine boyuna gelişen bir tür, boyu bir metreyi geçti, yerini de severse değmeyin keyfine.
Gölgeyi çok seviyor, yapraklardan da anlaşılacağı gibi koyu pembem öğleden sonra gün batımına kadar güneş alıyor o yüzden fazla coşkulu değiller. Zamanla senin kiler de eminim coşacaklardır.
Zakkumların katlı pembesi yoğun kokulu, toz pembenin de kendine has bir kokusu var, aslında ben bordosunu da çok beğeniyorum ama bahçe küçük olunca her yer kapanacak, bu ikisini yükselterek ağaç gibi yetiştirdim, dibinden çıkan sürgünleri sürekli buduyorum, eşime kalsa kökten kesecek, çok kalabalık diye hiç istemiyor.
Kara dut konusunda evet dediğin gibi annemizden biz de hep azar işitirdik, bu üstün başın ne diye :D çocuk işte.
Gün güzelini beğenmene sevindim kokusu yok, çiçeğinin ömrü de bir günlük aynı japon gülleri gibi, ne diyoruz... bende olan sende de olur... sende olan bende de olur, paylaştıkça çoğalır diyoruz ya hani... kış uykusuna girerken bir hal çaresine bakarız.
Pamuk çiçeklerinin bir kısmını istersen olduğu yerde bırak, bir kısmını güneşli yere şaşırtmayı deneyebilirsin, geçen sene ben şaşırtma yaptım sorunsuz tutmuşlardı ama bazı arkadaşlar şaşırtmayı sevmiyor demişlerdi, yine de sen bilirsin. şimdiden kolay gelsin, sevgilerimle.
akçabardak
02-06-2016, 21:39
Bakopa
İki hafta önce yeni almış olduğum Bakopa fidesi hızla gelişmeye
başladı ve ilk çiçeklerini gösterdi.
615853
615854
615871
615855
akçabardak
02-06-2016, 21:40
Kalibroşa
Yine yeni aldığım Kalibroşa fidesi, geldiğinde üzerinde 2 çiçeği vardı :D
İki haftada çok çabuk gelişti ve bol bol çiçeklenmeye başladı ;)
615894
615895
615896
Ben rengini beğenmiştim, yaprak biti ise çiçeğini beğenmiş
hemen yerleşmiş, gözden kaçar ama fotoğrafta hiç kaçarı yoktur :D
Hemen gereği yapıldı :dilli:
615897
Ne kadar zarif bir çiçekmiş, keşke her renginden alsaydım.
615898
akçabardak
02-06-2016, 21:41
Turuncu Amarylls
Kim nerede yer bulduysa artık, biri soluyor bir diğeri çiçekleniyor.
615911
615912
615913
akçabardak
02-06-2016, 21:41
Uyku çiçekleri, bahçenin her köşesinde yerlerini almışlar,
temizle temizle bitiremiyorum, tohumları pıt diye her tarafa sıçrıyor.
615915
615916
Dut mevsimi başladı.
İkramlar kendi yaprağında, buyurmazmısınız... ;)
614558
Asma yaprağından sonra, dut yapraklarımız da yarışa girdiler :D
Ağacın yanından geçen hayranlıkla bakıyorlar, bu ne ayol, asma yaprağı mıdır nedir diyerek durup bakıyorlar,
dutları görünce şaşırıp kalıyorlar.
614559
Sayın akçabardak, nasıl o kadar büyüdüler, çeşidi mi öyle? Ne yaptınız, nasıl yaptınız? İki tane dut ağacım var, minicikler daha ama.... çok isterim yapraklarının böyle olmasını:)
O yapraklar yine konserve olacak mı :). Bu yıl oğlum üniversiteye gidecek. Ona yaprak sarması yapıp göndericem:).
Kalibroşeni güle güle büyüt ablacım. Sayende yeni çiçekler görüp tanıyoruz. Çiçekleri çok zarif. Ortancalar çok güzel olmuş.
Her zaman ki gibi zevkle dolaştım bahçeni. Sevgilerimle.
akçabardak
04-06-2016, 20:59
Sayın akçabardak, nasıl o kadar büyüdüler, çeşidi mi öyle? Ne yaptınız, nasıl yaptınız? İki tane dut ağacım var, minicikler daha ama.... çok isterim yapraklarının böyle olmasını:)
Sayın muaymu, yapraklarının bu kadar büyük olması için hiç bir şey yapmadım, çeşidinden olup olmadığını da bilmiyorum açıkçası, kısaca şöyle özetleyeyim...
Bir gün yürüyüş yaparken bir bahçede bu dut ağacını gördüm ve onun yaprakları da bu şekilde iriydi. Çok hoşuma gitmişti, bahçenin dışına çıkmış dallarından bir avuç topladım, meyveleri iri, tadı hafif ekşimsi, rengi sim siyah bir çeşit idi, 2 tane meyveyi deneme amaçlı bir saksıya diktim bir sürü dut fidesi çimlendi, en kuvvetlisinden 2 fide bırakıp diğerlerini söküp attım.
Bir karış boyuna geldiğinde bahçeye aldım, hızla gelişti fakat yaprakları ve meyveleri annesi gibi iri ama meyvelerde renk biraz açıldı ve tadı da biraz daha tatlı oldu.
Hepsi bu kadar, sizin anlayacağınız özel bir muamele yapılmadı.
Yeni sürgünleri, sizin için ikinci katın balkonundan görüntüledim :)
Yapraklar fotoğrafta olduğundan daha iri, bu sürgünler çok işimize yarıyor.
Son bahara kadar 2-2.5 metreye ulaşan sürgünler dipten budanıp,
bir sonra ki sezonda domateslere sırık oluyorlar.
Alt dalları meyveye bırakılıyor.
616221
akçabardak
04-06-2016, 21:14
O yapraklar yine konserve olacak mı :). Bu yıl oğlum üniversiteye gidecek. Ona yaprak sarması yapıp göndericem:).
Kalibroşeni güle güle büyüt ablacım. Sayende yeni çiçekler görüp tanıyoruz. Çiçekleri çok zarif. Ortancalar çok güzel olmuş.
Her zaman ki gibi zevkle dolaştım bahçeni. Sevgilerimle.
Sevgili aleydiciğim o yapraklar toplandı sarıldı ve yendi bitti bile, könservelik kalmadı :D bundan sonra gelen yapraklar da ancak bayram sarması için büyüyorlar.
Oğlunun üniversiteyi kazanmış, hayırlı olsun, hangi ilde olacak ve nereyi kazandı? çok sevindim. Sarmalık yaprağın var mı? yoksa hani... çaresi vardır. Şayet konserve yapacaksan havalar çok sıcak olmasından dolayı ne olur ne olmaz diye kavanozları buzdolabında beklet.
Çiçeklerimi beğenmene sevindim, Zeng. sitesinde dolaşırken tesadüfen gördüm, hoşuma gitti çıtı pıtı, oysa her rengi varmış, ben sipariş verirken sadece sarısı vardı.
Sevgili aleydiciğim o yapraklar toplandı sarıldı ve yendi bitti bile, könservelik kalmadı :D bundan sonra gelen yapraklar da ancak bayram sarması için büyüyorlar.
Oğlunun üniversiteyi kazanmış, hayırlı olsun, hangi ilde olacak ve nereyi kazandı? çok sevindim. Sarmalık yaprağın var mı? yoksa hani... çaresi vardır. Şayet konserve yapacaksan havalar çok sıcak olmasından dolayı ne olur ne olmaz diye kavanozları buzdolabında beklet.
Çiçeklerimi beğenmene sevindim, Zeng. sitesinde dolaşırken tesadüfen gördüm, hoşuma gitti çıtı pıtı, oysa her rengi varmış, ben sipariş verirken sadece sarısı vardı.
Daha bir sınav daha var. İstanbul olacak büyük bir ihtimalle abla. Çok seviyor sarmayı. Yapraklar ilk çıktığında epey aldım. Nedense çok büyümedi benim asmalar. Ancak günlük sarımlara yetiyor.
En sevdiğim siyah üzümümde dondu bu yıl. Havalar erken ısınınca erken uyandılar. Bir erik ağacım birde asma dona yenik düştü.Cevizlerde etkilendi neyse ki toparlandı onlar. Kışın - 20 lere dayandılar. Uyandıktan sonra soğuk vurunca ağaçlar ölüyormuş. En fazla -4 oldu. Bu yaşımızda bir şey daha öğrenmiş olduk.
akçabardak
04-06-2016, 21:58
Daha bir sınav daha var. İstanbul olacak büyük bir ihtimalle abla. Çok seviyor sarmayı. Yapraklar ilk çıktığında epey aldım. Nedense çok büyümedi benim asmalar. Ancak günlük sarımlara yetiyor.
En sevdiğim siyah üzümümde dondu bu yıl. Havalar erken ısınınca erken uyandılar. Bir erik ağacım birde asma dona yenik düştü.Cevizlerde etkilendi neyse ki toparlandı onlar. Kışın - 20 lere dayandılar. Uyandıktan sonra soğuk vurunca ağaçlar ölüyormuş. En fazla -4 oldu. Bu yaşımızda bir şey daha öğrenmiş olduk.
Tekrar hayırlı olsun, donda kaybettiklerine ben de üzüldüm, nasıl emek vererek yetiştirmeye çalışıyoruz kaybedince de üzülmemek elde olmuyor.
Ne yapalım canımız sağ olsun deyip ileriye bakacağız, sağlık olsun.
Sayın muaymu, yapraklarının bu kadar büyük olması için hiç bir şey yapmadım, çeşidinden olup olmadığını da bilmiyorum açıkçası, kısaca şöyle özetleyeyim...
Bir gün yürüyüş yaparken bir bahçede bu dut ağacını gördüm ve onun yaprakları da bu şekilde iriydi. Çok hoşuma gitmişti, bahçenin dışına çıkmış dallarından bir avuç topladım, meyveleri iri, tadı hafif ekşimsi, rengi sim siyah bir çeşit idi, 2 tane meyveyi deneme amaçlı bir saksıya diktim bir sürü dut fidesi çimlendi, en kuvvetlisinden 2 fide bırakıp diğerlerini söküp attım.
Bir karış boyuna geldiğinde bahçeye aldım, hızla gelişti fakat yaprakları ve meyveleri annesi gibi iri ama meyvelerde renk biraz açıldı ve tadı da biraz daha tatlı oldu.
Hepsi bu kadar, sizin anlayacağınız özel bir muamele yapılmadı.
Yeni sürgünleri, sizin için ikinci katın balkonundan görüntüledim :)
Yapraklar fotoğrafta olduğundan daha iri, bu sürgünler çok işimize yarıyor.
Son bahara kadar 2-2.5 metreye ulaşan sürgünler dipten budanıp,
bir sonra ki sezonda domateslere sırık oluyorlar.
Alt dalları meyveye bırakılıyor.
616221
Süper:)
münevver48
04-06-2016, 23:06
:)ablacım yeni aldığın çiçeklerini güle güle büyüt.bakopayı ilk kez gördüm. hoş çiçekmiş. kalibroşa benim de beğendiğim çiçek renk yelpazesi oldukça geniş.petunyalar gibi. tam biz çiçek hastalarının arayıpda bulamadığı bir çiçek hadi şimdi diğer renklerinide gelde alma sen;):D amaryllsler de harika görünüyor.benimki çiçek yerine yeni sürgün verdi.artık seneye çiçeklerini görmeyi hayal ediyorum. ellerine yüreğine sağlık sevgiler:)
akçabardak
05-06-2016, 18:20
:)ablacım yeni aldığın çiçeklerini güle güle büyüt.bakopayı ilk kez gördüm. hoş çiçekmiş. kalibroşa benim de beğendiğim çiçek renk yelpazesi oldukça geniş.petunyalar gibi. tam biz çiçek hastalarının arayıpda bulamadığı bir çiçek hadi şimdi diğer renklerinide gelde alma sen;):D amaryllsler de harika görünüyor.benimki çiçek yerine yeni sürgün verdi.artık seneye çiçeklerini görmeyi hayal ediyorum. ellerine yüreğine sağlık sevgiler:)
Teşekkür ederim münevverciğim, bu sitede olduğumuz müddetçe daha nice yeni bitkiler keşfedeceğiz. Resmen çocuk gibi olduk çıktık :D çocuklar her gördüğünü isterler ya hani, bizde aynı o şekilde her gördüğümüz çiçek ay bu da güzelmiş şu da güzelmiş deyip alıyoruz.
Galiba bunun sonu olmayacak, inanırmısın bakımlarına, sulanmalarına yetişemiyorum artık, ben de şaşırdım, bundan sonra yok tamam artık diyorum ama sözümü tutamıyorum :)
münevver48
05-06-2016, 22:17
Teşekkür ederim münevverciğim, bu sitede olduğumuz müddetçe daha nice yeni bitkiler keşfedeceğiz. Resmen çocuk gibi olduk çıktık :D çocuklar her gördüğünü isterler ya hani, bizde aynı o şekilde her gördüğümüz çiçek ay bu da güzelmiş şu da güzelmiş deyip alıyoruz.
Galiba bunun sonu olmayacak, inanırmısın bakımlarına, sulanmalarına yetişemiyorum artık, ben de şaşırdım, bundan sonra yok tamam artık diyorum ama sözümü tutamıyorum :)
ablacım hiç sorma çok doğru diyorsun bunun sonu yok. inan bugün pazara gittik artık iki haftadır çiçekçilerin olduğu yere gitmiyorduk. bu hafta eşime ısrarla çiçekçilerin olduğu yeri gezelim dedim. eşim bana bir şartla gezeceğini söyledi çiçek almak yok. ona göre bak demesin mi, eh bende kabul etmek zorunda kaldım. ama ne yalan söyleyeyim gözüm mandevillalarda kaldı. çok güzel kırmızı ve fuşya pembesi vardı.senin anlayacağın bana kalsa çoktan balkonda yerini almıştı amaaaa! eşim frene bastı. bence yanımızda bizi frenleyen birilerinin olması hiç fena değilmiş. sevgiler.
akçabardak
08-06-2016, 21:24
Hibiskuslarım açmaya devam ediyor
616983
616984
616985
616986
616987
akçabardak
08-06-2016, 21:24
Meksika Petunyası
616988
İlk çiçeklerimizi açtık
616989
akçabardak
08-06-2016, 21:25
Yeni edindiğim Abelia çalısı
3 tane fide olarak almıştım üçü de çiçeklenmeye başladı.
616992
616993
akçabardak
08-06-2016, 21:29
Ortancaların son durumları, iyice coştular.
616994
616995
münevver48
08-06-2016, 22:49
sevgili akçabardak abla,hibiskusların renkleri harika,abelialarını güle güle büyüt.abelia benim de listemde olan çalı, arkadaşım almış.çiçekleri çok küçük olmasına rağmen güzel bir çalı birde hoş kokusu var.senin abelianın çiçekleri büyük olandan mı? şimdiden bahçene çok yakışmış. büyüdüğünü de hep birlikte görürüz inşallah. ortancanya söyleyecek söz bulamadım.maşallah yıkılıyor. çok güzel bunun bir formülü varda, ben mi bilmiyorum. benimkinde daha tık yok.bir tane açan dalı vardı. onunda çiçeğini rüzgar kırmış. çok üzüldüm..hala çiçeklerini umutla bekliyorum. bu günlerde özellikle öğleden sonraları kuvvetli rüzgar esiyor.çiçeklerime zarar verse de dikmeye ekmeye devam sevgilerimle........
akçabardak
10-06-2016, 17:39
sevgili akçabardak abla,hibiskusların renkleri harika,abelialarını güle güle büyüt.abelia benim de listemde olan çalı, arkadaşım almış.çiçekleri çok küçük olmasına rağmen güzel bir çalı birde hoş kokusu var.senin abelianın çiçekleri büyük olandan mı? şimdiden bahçene çok yakışmış. büyüdüğünü de hep birlikte görürüz inşallah. ortancanya söyleyecek söz bulamadım.maşallah yıkılıyor. çok güzel bunun bir formülü varda, ben mi bilmiyorum. benimkinde daha tık yok.bir tane açan dalı vardı. onunda çiçeğini rüzgar kırmış. çok üzüldüm..hala çiçeklerini umutla bekliyorum. bu günlerde özellikle öğleden sonraları kuvvetli rüzgar esiyor.çiçeklerime zarar verse de dikmeye ekmeye devam sevgilerimle........
Teşekkür ederim münevverciğim evet hibiskuslarımın renklerini beğenerek almıştım, bir tane de kan kırmızım var ama o daha yeni yeni tomurcuklanıyor.
Abelia gerçekten güzel bir çalı türüymüş, ben 3 tane fide aldım üçü de şimdilik çok güzel gelişim gösterdiler, hem de dona dayanıklı. Darısı senin başına inşallah.
Bu arada mandevillar da çok güzel sarmaşık türü sen bir şekilde eşini ikna edip edinirsin diye düşünüyorum :) ben kırmızısından almıştım, o sene kışın balkonda bırakıp Ankara'ya gitmiştik, geldiğimde donmuştu, artık cesaret edip alamıyorum, yoksa pazarda gördüğümde benim de gözlerim onlara doğru kayıp duruyor :)
Abelia çiçeklerine gelince bildiğimiz hanımeli çiçeğinin büyüklüğünde, ondan daha büyüğü ya da daha küçük çiçeklisi var mı bilemiyorum. Mevsimlik çiçeklerden yavaş yavaş vazgeçiyorum, mümkün olduğunca kalıcı ve donlara dayanıklı bitkiler seçmeye yöneldim.
Ortancaların özel bir formülü yok, gölge ya da yarı gölgeyi çok seviyorlar, bol bol sularını da verirseniz keyiflerine diyecek yok. Sanırım senin ortancan saksıda, bahçeye alırsan daha güzel gelişeceğinden eminim, mesela kuzeye bakan bir duvar dibinde korunaklı bir şekilde çok güzel olur.
Yapraklarda çok sararmalar olursa şayet, arada sularına saçıkıbrıs dediğimiz demir sülfat karıştırıp veriyorum ama bu sene hiç vermedim, bir yerde okumuştum çam yaprakları iyi geldiğini, sitemizde bol bol fıstık çamlarımız var, son baharda yaprakları altlarına dökülüyor bir miktar biriktirip altlarına sermiştim, hem kışın kökleri zarar görmesin hem de yazın sulandıktan sonra nemli dursunlar diye, onların etkisi olabilir diye düşünüyorum.
akçabardak
10-06-2016, 20:47
Zakkum ağacım yıkılıyor :)
617329
ona eşlik edenler ise yeni açmaya başlayan Glayörlerim.
617327
617328
akçabardak
10-06-2016, 20:48
Uyku çiçeğim uykudan uyandı ve güzel yapraklarını birer birer çıkartmaya başladı, hatta çiçek bile açmaya başladı,
ben çiçeğinden çok yapraklarını çok beğeniyorum.
Tam öğle saatlerinde yaprakları bu şekli almışlar.
617330
617333
akçabardak
11-06-2016, 20:45
Pembe katlı zakum
Onun da açık renklisinden aşağı kalır yanı yok.
617436
617437
617438
akçabardak
11-06-2016, 20:45
Ezan çiçeğim de coşmaya başladı, sabah kalkar kalkmaz balkona oturup
dakikalarca onları izliyorum.
Her sene kendi kendine döküldüğü tohumlardan çimlenip güzelliklerini
sergiliyor.
617439
617440
617441
617442
617443
sevgihoca
11-06-2016, 21:11
Maşallah Akçabardak,resimlere bayıldım.Sağlık afiyetle bol keyifler diliyorum.
akçabardak
11-06-2016, 21:58
Maşallah Akçabardak,resimlere bayıldım.Sağlık afiyetle bol keyifler diliyorum.
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, sizin resimleriniz de çok güzel bitkileriniz de.
Selma_321
11-06-2016, 23:27
Ortancaların son durumları, iyice coştular.
616994
616995
Ortancalarınız süper güle güle büyütün sayın akçabardak
Selma_321
11-06-2016, 23:29
Pembe katlı zakum
Onun da açık renklisinden aşağı kalır yanı yok.
617436
617437
617438
Çok çok güzeller hayran kalmamak ne mümkün
akçabardak
12-06-2016, 10:30
Çok çok güzeller hayran kalmamak ne mümkün
Öncelikle hem sitemize hem de bahçe sayfama hoş geldiniz sevgili Selma_321.
Bitkilerime hayran kaldığınız için çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum, daha güzelleri sizlerin olsun dileklerimle.
birgecelikgelin
12-06-2016, 12:05
Sayın akçabardak zakkumlarınıza bayıldım gerçekten yıkılıyorlar ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .
akçabardak
12-06-2016, 13:34
Hoş geldiniz sevgili birgecelikgelin, çok teşekkür ediyorum beğenmeniz beni mutlu etti, bu 2 zakkumum her sene bu şekilde güzelliklerini sergiliyorlar, çok seviyorum onları, tekrar çok teşekkürler sevgiler saygılar.
Selma_321
12-06-2016, 20:17
Öncelikle hem sitemize hem de bahçe sayfama hoş geldiniz sevgili Selma_321.
Bitkilerime hayran kaldığınız için çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum, daha güzelleri sizlerin olsun dileklerimle.
Sevgili Akçabardak asıl ben teşekkür ederim gozümüze gönlümüze bayram yaptırıyorsunuz
akçabardak
14-06-2016, 12:15
Mayıs ayında aldığım pembe Hagley Clematis( Hybrid) fiesini
Multi blue ve Clematis Durandii'nin arasına diktim
İkisi de mor renkte olduğu için ortalarında pembe olsun istedim.
Daha minicik bebek olmasına rağmen bir tane çiçek açmış ;)
bu sabah görünce çok mutlu oldum.
Fotoğrafta rengi biraz açık çıkmış
617979
Yaprak yapısı aynı Multi bluenin gibi
bu arada arka planda görünen dallar Multi blueye ait
Hagleyin boyu daha iki karış :);)
617980
Multi blue nin her ne kadar çiçekleri artık küçülse de tepelerden
tek tük açmaya devam ediyor.
Pembe ve mor nasıl, yakışmışlar mı sizce? Pembenin üzerinde sanki parlak
simler varmış gibi parlıyor.
617981
akçabardak
14-06-2016, 12:21
Bahçede fazla yer olmayınca bazı biber fidelerimi saksılara diktim.
Bunun çeşidini yazmamışım, çiçeklenmeye başladı artık.
meyvesini görünce anlarız ne çeşit olduğunu.
İki Hibiskusun arasında pek mutlu
617982
Jalapeno biber etkinlikten Sn. bahçedenn'den gelen tohumlar.
Yaprak yapısı çok değişik geldi bana, üzerinde tomurcuklarımız var.
617983
münevver48
14-06-2016, 12:57
617981[/QUOTE]
:):)yakışmış hem de çok, pembe ile mor renk uyumu harika sırada hangi renk var?bilirim şimdi aklından acaba bir de kırmızımı alsam diye geçiyordur.ben öyleyim hemen renklerin peşine düşüyorum.
ablacım ortancalar için yapmış olduğun açıklama için teşekkür ederim. saçıkıbrıs mart ayında iki defa 15 gün arayla verdim. fazlası zarar verir diye vermedim. yaprakları gayet güzel yemyeşil hani pek demir eksikliğini de göremedim.birde sanırım türleriyle ilgili sizinki yerli dediklerinden benimki ithal , ama ben buna çok ihtimal vermiyorum. belki budamanın etkisi olabileceğini düşünüyorum.bir yerde kış öncesi bir yerde baharda budanacağını yazıyordu. birde çiçekleri solunca hemen kesilmesini, biraz budama konusunda baharı beklemekle hatamı ettim bilmiyorum. artık zamanla öğreneceğiz. biraz da bizim buralar çok sıcak geliyor.sevgiler... :):)
akçabardak
14-06-2016, 23:15
617981
:):)yakışmış hem de çok, pembe ile mor renk uyumu harika sırada hangi renk var?bilirim şimdi aklından acaba bir de kırmızımı alsam diye geçiyordur.ben öyleyim hemen renklerin peşine düşüyorum.
ablacım ortancalar için yapmış olduğun açıklama için teşekkür ederim. saçıkıbrıs mart ayında iki defa 15 gün arayla verdim. fazlası zarar verir diye vermedim. yaprakları gayet güzel yemyeşil hani pek demir eksikliğini de göremedim.birde sanırım türleriyle ilgili sizinki yerli dediklerinden benimki ithal , ama ben buna çok ihtimal vermiyorum. belki budamanın etkisi olabileceğini düşünüyorum.bir yerde kış öncesi bir yerde baharda budanacağını yazıyordu. birde çiçekleri solunca hemen kesilmesini, biraz budama konusunda baharı beklemekle hatamı ettim bilmiyorum. artık zamanla öğreneceğiz. biraz da bizim buralar çok sıcak geliyor.sevgiler... :):)[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim münevverciğim, iyi bildin şimdi kırmızı ve beyazın peşindeyim :D ama hep kaçırıyorum ama mutlaka bir gün yakalayacağım, yakalamalıyım kafaya koydum bir kere.
Ortancaların yaprakları yeşilse sorun yok ozaman, budamaya gelince ben sonbaharda budama yapıyorum, çiçekleri solunca da kesiyorum, bir de değin gibi türünden de olabilir. Dediğin gibi yavaş yavaş öğreneceğiz. Sevgilerimle
Selma_321
14-06-2016, 23:17
Yine eşimin 2. üçgeninden, bu üçgende yetiştirdiği güller
sarı gül dışında kiler hepsi de kurudu, sarı çok dayanıklıymış
en sevdiğim renk.
604092
604093
604094
Çok güzellll. Güle güle büyütün rengine ve çiçek formuna bayıldım.
akçabardak
14-06-2016, 23:21
Çok güzellll. Güle güle büyütün rengine ve çiçek formuna bayıldım.
Teşekkür ederim sevgili Selma_321 bu gülümü ben de çok beğeniyorum.
Selma_321
15-06-2016, 08:17
Hep aynı şeyi söylüyorum ama ne yapayım gerçekten muhteşemler bütün çiçeklerde beyazın yeri bir ayrı benim içinde. Güle güle büyütün sağlıcakla sayın akçabardak
Selma_321
15-06-2016, 08:29
Teşekkür ederim sevgili Jakin, en güzel çiçek mevsimi bu mevsim, her yer cıvıl cıvıl oldu, rengarenk güller, çiçekler yeter ki sağlık olsun.
İstanbul ıspanağı ilk başta yaprakları büyük oluyor, çok güzel sarması oluyor, daha sonrasında yapraklar ufak oluyor, böreğe koy, kavurması, kayganası, çorbası her türlüsü olur, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
Bizim oralarda sirken derler ve pek yüzünede bakmazlar ah ağaçlar.net daha sayende neler öğreneceğim demek Istanbul ıspanağı
Sevgili akçabardak, şöyle bir niyete girdim (http://www.agaclar.net/forum/1468973-post249.htm) ama bir bakın bakalım, size uyar mı?
akçabardak
16-06-2016, 20:52
Sevgili akçabardak, şöyle bir niyete girdim (http://www.agaclar.net/forum/1468973-post249.htm) ama bir bakın bakalım, size uyar mı?
Neden olmasın çok iyi düşünmüşsünüz ben de çok isterim gelmeyi ama bayramda Ankara ve İstanbul'dan misafir bekliyorum ve ne diyeceğimi bilemedim şimdi, ilerleyen günlerde bir durum değerlendirmesi yapıp misafirlerimden kim gelecek kim gelmeyecek ona göre kararımı bildiririm.
akçabardak
16-06-2016, 21:05
Bizim oralarda sirken derler ve pek yüzünede bakmazlar ah ağaçlar.net daha sayende neler öğreneceğim demek Istanbul ıspanağı
Sevgili Selma_321 evet çok haklısınız bu sitede daha çok şey öğreneceğiz, sizin sirken dediğiniz yabanisi olabilir mi acaba? çünkü onun yabanisi de var. Yabanisinin yaprakları daha ufak ve yaprak renginde çok az bir farklılık var.
Daha detaylı bilgiler bu başlıkta paylaşımlarımız var, buradan bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/36660.htm
Neden olmasın çok iyi düşünmüşsünüz ben de çok isterim gelmeyi ama bayramda Ankara ve İstanbul'dan misafir bekliyorum ve ne diyeceğimi bilemedim şimdi, ilerleyen günlerde bir durum değerlendirmesi yapıp misafirlerimden kim gelecek kim gelmeyecek ona göre kararımı bildiririm.
Kaçabileceğinizi umuyorum, misafirlerinizi de getirirsiniz hem (haydi sizi Balıkesir'e götüreyim diyerek kandırabilirsiniz mesela :D) bence güzel olur ;)
akçabardak
18-06-2016, 12:24
Kaçabileceğinizi umuyorum, misafirlerinizi de getirirsiniz hem (haydi sizi Balıkesir'e götüreyim diyerek kandırabilirsiniz mesela :D) bence güzel olur ;)
Şimdilik muallaktayım :) kesin bir cevap veremiyorum şu an...
akçabardak
18-06-2016, 21:35
Yine dyanamadım ve yeni siparişler verdim :mad:
Bu gün yeni bitkilerim geldi.
618898
Ateş orkidesi, Turna gagası, bu bitkiyi çok istiyordum sonunda bulabildim.
618899
Alıntı
618900
Pembe armeria, kışa dayanıklıymış.
618901
Alıntı
618902
akçabardak
18-06-2016, 21:35
Beyaz Çalı gündüz sefası
618903
Alıntı
618904
Uzamış dallarından kestim çelik yaptım bakalım tutacaklar mı.
618905
Mavi çiçekli yayılıcı sarkan convolvulus sabatius (gündüz sefası)
618906
Alıntı
618907
akçabardak
18-06-2016, 21:36
Lithodora
618911
618912
Kalibroşa
Solda ki beyaz olacak inşallah, kırmızı da ise katmerlisinden istemiştim,
çiçeği katmersiz olarak gönderilmiş :mad:
618908
Alıntı
618909
akçabardak
18-06-2016, 21:37
Ve son olarak ta
Beyaz gaura çalısı
618914
618915
Güle güle büyüt abla hepsini, çok güzeller. Bahçede ekecek yer kaldı mı :) ne kadar çok çeşit almışsın :). Ben yer bulamıyorum artık. Bahçe arapsaçına döndü:).
Pembe armeriaya bayıldım. Soğuklara dayanıklı olması süpermiş. Sevgiler.
YeniGine
18-06-2016, 23:41
Sevgili akçabardak'ım valla harikalar. Sefalar, kalibroşalar muhteşem. Madem yanlışlık olmuş, özür olarak kalibroşanın katmerlisini göndersinler inşallah...
Çok güzeller çok, maşallah!..
Resulgur
19-06-2016, 02:11
Sn. akçabardak ne yapacaksınız o kadar çiçeği anlamıyorum. Çıldırmış olmalısınız :D
Çiçeklerini görmeniz dileğiyle güle güle büyütün ;)
Sevgi Durul
19-06-2016, 09:50
Yeni bitkilerini güle güle büyüt, Sevgili akçabardak.
Bazılarında pişti olmuşuz.:) Kalibroşhanın sarısını istemiştim aslında stokta yokmuş.:) İlk kez sipariş verdiğim için çoğuna cesaret edemedim, göndersinler bakalım, nasıl olacak, dedim.:rolleyes:
Mavi kelebeği istemediğime pişman oldum. Şu anda stokta yok görünüyor. Şimdi eşime, ''stevia da var orada, beraber bakalım mı'' deyip duruyorum. Maksat stevia değil, (kendisi başka bir adresten tohumlarını getirtmişti, çimlenmediler,) gözüme kestirdiğim bir kaç bitkiyi daha getirtmek.:rolleyes:
akçabardak
19-06-2016, 20:33
Güle güle büyüt abla hepsini, çok güzeller. Bahçede ekecek yer kaldı mı :) ne kadar çok çeşit almışsın :). Ben yer bulamıyorum artık. Bahçe arapsaçına döndü:).
Pembe armeriaya bayıldım. Soğuklara dayanıklı olması süpermiş. Sevgiler.
Teşekkür ederim sevgili aleydi, beğenmene sevindim. Bahçemde yer kaldı mı sorusuna gelinceee bu sene mevsimlik çiçek tohumlarından hiç ekmedim, seçtiğim bitkiler çalı türü ve kışa dayanıklı ve kalıcı bitkiler.
O yüzden bahçem bu sene biraz boş kaldı, son aldıklarım da sarkan çiçekler, bulduğum yerlere asıyorum. Etkinlikten gelen çiçek tohumlarını hiç ekmedim, bu sene çok istekli olamadım.
Arka bahçeye de sadece domates ve biber diktim yine isteksiz isteksiz hep geriden geriye gidiyorum anlayacağın.
Pembe armerianın beyaz olanından almıştım daha önce, hoşuma gitti o yüzden hadi pembesi de olsun diye aldım.
akçabardak
19-06-2016, 20:37
Sevgili akçabardak'ım valla harikalar. Sefalar, kalibroşalar muhteşem. Madem yanlışlık olmuş, özür olarak kalibroşanın katmerlisini göndersinler inşallah...
Çok güzeller çok, maşallah!..
Çok teşekkür ediyorum sevgili YeniGinem, çok yoğun oldukları için bazen böyle karışıklık olabiliyor, hayırlısı bakalım göndereceklerini hiç sanmıyorum çünkü çok çabuk tükeniyorlar, alış verişler çok fazla.
akçabardak
19-06-2016, 20:43
Sn. akçabardak ne yapacaksınız o kadar çiçeği anlamıyorum. Çıldırmış olmalısınız :D
Çiçeklerini görmeniz dileğiyle güle güle büyütün ;)
Sayın Resulgur gerçekten bu sefer çok abarttım sanırım, ben de bilmiyorum, bitki delisi oldum çıktım :D güzel güzel çiçekleri görünce huyum kurusun dayanamıyorum işte, inşallah artık bu gerçekten ama gerçekten son olsun :)
Teşekkür ederim.
akçabardak
19-06-2016, 21:01
Yeni bitkilerini güle güle büyüt, Sevgili akçabardak.
Bazılarında pişti olmuşuz.:) Kalibroşhanın sarısını istemiştim aslında stokta yokmuş.:) İlk kez sipariş verdiğim için çoğuna cesaret edemedim, göndersinler bakalım, nasıl olacak, dedim.:rolleyes:
Mavi kelebeği istemediğime pişman oldum. Şu anda stokta yok görünüyor. Şimdi eşime, ''stevia da var orada, beraber bakalım mı'' deyip duruyorum. Maksat stevia değil, (kendisi başka bir adresten tohumlarını getirtmişti, çimlenmediler,) gözüme kestirdiğim bir kaç bitkiyi daha getirtmek.:rolleyes:
Sevgili SDurul Kalibroşaların bütün serisini alacaktım ama 2-3 rengin dışında diğerleri stokta yoktu, daha önce sarısını almıştım çiçekleri epey dayanıklıymış, üzerinden çiçekleri hiç eksik olmuyor, benim de hoşuma gitti bu durum.
Mavi kelebek stokta yok demişsiniz ya... gözünüze kestirdiğiniz bitki stokta yoksa eğer... ama ille de edinmek istiyorsanız ürünün üzerine tıklayın Gelince haber ver yazısı çıkıyor ona tıklıyorsunuz o bitki geldiğinde Email' nize ürün geldi diye yazıyorlar ben bir çok bitkiyi o şekilde alabildim çünkü çok çabuk tükeniyor, ya da sürekli takip edilecek.
Stevia bitkisi bende de var geçen sene bir kök çiçeklenip tohum yapması için bırakmıştım ama nedense ben de çimlendiremedim.
günebakan
19-06-2016, 23:06
Güle güle büyüt sevgili akçabardak hepside harika bitkiler:)
akçabardak
20-06-2016, 09:28
Teşekkür ederim sevgili günebakan.
Sevgili akçabardak,
Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün :) Ben de zengarden dan katmerli mavi kalibroşa almıştım annem için. Balkonda asma saksıda duruyordu. Kuşlar çiçeğin tadını çok sevmiş olmalı ki hepsini yemişler :) Aman kuşlara dikkat diyeyim :)
akçabardak
20-06-2016, 10:58
Teşekkür ederim sevgili duy-gu, mavisinden ben de çok istedim ama bulamadım. Sarı kalibroşamı şimdilik şeftali dalına emanet ettim, buna iyi bak sakın başına bir iş gelmesin diyerek, şimdilik rahatsız eden yok şükür :)
Yeni gelenler daha beklemedeler, Çarşamba günü askılı saksı alınacak ve yeni saksılarına alınacaklar.
ryhnckmk
20-06-2016, 22:12
Sayın akçabardak,yeni çiçekleriniz inşallah sağlıklı ve bol çiçekli olur.Çiçekseverler olarak sanıyorum hepimiz aynıyız,tümünü edinmeye çalışıyoruz.
Henüz teras sayfası açmaya zaman bulamadığımdan sadece resim stokladım.Bu yıl artık çalışmaya nokta koyduğum için umarım paylaşımlara başlayabilirim.Size de kolay gelsin.
münevver48
21-06-2016, 04:09
ablacım çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzel. lithodoraya bayıldım.gündüz sefasına da öyle, marketlerde satılan tohumlardan alıp ekmiştim. çok büyümediler, pek keyifleri de yok güneşi az görüyor ondan olabilir. bir de benimki mevsimlik olandan sizinki çok yıllık olana benziyor. papağan gagası çok güzel bir çiçek. gel gör ki o kadarda nazlı veya benim ki bana naz yapıyor. ne soğuk seviyor ne sıcak, tam keyiflendi diyorum. birden arıza veriyor.şimdi de öyle, pamuklu bitler sarmış. galiba çok sevdiğimizi belli etmemek gerekiyor. yoksa nazından yanına yaklaşılmıyor bahçede iken hiç böyle değildi.nasıl saksıya alıp balkona çıkardım gözümün önünde dursun diye doyasıya çiçeklerini seyredeyim diye. daha çiçek görmedim. dedim ya bir türlü anlaşamadık.bu gidişle sanırım yine bahçeye inecek.havalar çok sıcak Allah'ım çiçeklerimizi bu sıcaklardan korusun.sevgiler....
Selma_321
21-06-2016, 08:11
Sevgili Selma_321 evet çok haklısınız bu sitede daha çok şey öğreneceğiz, sizin sirken dediğiniz yabanisi olabilir mi acaba? çünkü onun yabanisi de var. Yabanisinin yaprakları daha ufak ve yaprak renginde çok az bir farklılık var.
Daha detaylı bilgiler bu başlıkta paylaşımlarımız var, buradan bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/36660.htm
Sevgili Akçabardak cevabınızı bugün gördüm lütfen kusura bakmayın. Annemlerde her ikisinden de bahçede kendiliğinden çıkar ve kıymette pek verilmez. Her ikisinede sirken denir. Annemlerden tohumlarını almalarını isterim. Sonrada burdan dağıtabilirim bir aksilik olmazsa. Ayrıca yabanisinede kendisinede sirken derler bizim oralarda
akçabardak
21-06-2016, 09:30
Sayın akçabardak,yeni çiçekleriniz inşallah sağlıklı ve bol çiçekli olur.Çiçekseverler olarak sanıyorum hepimiz aynıyız,tümünü edinmeye çalışıyoruz.
Henüz teras sayfası açmaya zaman bulamadığımdan sadece resim stokladım.Bu yıl artık çalışmaya nokta koyduğum için umarım paylaşımlara başlayabilirim.Size de kolay gelsin.
Sayfama hoş geldiniz Sayın ryhnckmk,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok sağ olun. Önceleri bu kadar çok çeşidim yoktu, ta ki bu siteye girene kadar, ne zaman kendimi Ağaçlar Net sitesinde buldum olan oldu, dünyada neler varmış ta benim haberim yokmuş, gerisi zaten kendiliğinden geldi :)
Madem ki siz de buradasınız umarım en kısa zamanda siz de kendi sayfanızı açar, güzelliklerinizi bizlerle paylaşırsınız. Sevgilerimle
akçabardak
21-06-2016, 09:58
ablacım çiçeklerini güle güle büyüt. hepsi çok güzel. lithodoraya bayıldım.gündüz sefasına da öyle, marketlerde satılan tohumlardan alıp ekmiştim. çok büyümediler, pek keyifleri de yok güneşi az görüyor ondan olabilir. bir de benimki mevsimlik olandan sizinki çok yıllık olana benziyor. papağan gagası çok güzel bir çiçek. gel gör ki o kadarda nazlı veya benim ki bana naz yapıyor. ne soğuk seviyor ne sıcak, tam keyiflendi diyorum. birden arıza veriyor.şimdi de öyle, pamuklu bitler sarmış. galiba çok sevdiğimizi belli etmemek gerekiyor. yoksa nazından yanına yaklaşılmıyor bahçede iken hiç böyle değildi.nasıl saksıya alıp balkona çıkardım gözümün önünde dursun diye doyasıya çiçeklerini seyredeyim diye. daha çiçek görmedim. dedim ya bir türlü anlaşamadık.bu gidişle sanırım yine bahçeye inecek.havalar çok sıcak Allah'ım çiçeklerimizi bu sıcaklardan korusun.sevgiler....
Çok teşekkür ederim münevverciğim, sağ olasın,
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak.
Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü.
Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur:) Sen bahçeye alırım demişsin ama donlara dayanıksız diyor, gerçi sizin ikliminiz bize göre daha ılıman, ben cesaret edemem, olur da yaşata bilir isem bir iki çelik çoğaltmayı denerim, sonra da bir tanesini bahçeye alırım denemek için. Sevgiler
akçabardak
21-06-2016, 10:16
Sevgili Akçabardak cevabınızı bugün gördüm lütfen kusura bakmayın. Annemlerde her ikisinden de bahçede kendiliğinden çıkar ve kıymette pek verilmez. Her ikisinede sirken denir. Annemlerden tohumlarını almalarını isterim. Sonrada burdan dağıtabilirim bir aksilik olmazsa. Ayrıca yabanisinede kendisinede sirken derler bizim oralarda
Sevgili Selma_321 hiç kusura bakar mıyım sakın öyle düşünmeyin.
Bu bitki hakkında bilgileri okuduysanız eğer artık bundan sonra kıymete biner sanırım, Bildiğimiz ıspanak gibi her çeşit yemeği yapılır, özellikle sarması çok güzel olur, böreği, çorbası, kavurması, kayganası çok lezzetli olur, tavsiye ederim.
münevver48
21-06-2016, 10:54
Çok teşekkür ederim münevverciğim, sağ olasın,
Lithodora kışa dayanıklı diye aldım, artık çok yıllık ve kışa dayanıklı olanlardan yana tercih yapmaya başladım bakalım sonu ne olacak.
Papağan gagasını çok istiyordum, senden gelen çelikleri tutturamayınca bu firmadan fidesini aldım, önce çok güzel gidiyordu havalar iyice soğumaya başlayınca içeriye almıştım, gün günden kötüledi, yaprakları patır patır döküldü sonra da öldü.
Bu sene tekrar şansımı deneyeyim dedim olursa olur olmaz ise kendi bilir hiç olmazsa hevesimi almış olurum, bu da son şansım olur:) Sen bahçeye alırım demişsin ama donlara dayanıksız diyor, gerçi sizin ikliminiz bize göre daha ılıman, ben cesaret edemem, olur da yaşata bilir isem bir iki çelik çoğaltmayı denerim, sonra da bir tanesini bahçeye alırım denemek için. Sevgiler
:)ablacım ben bahçeye alırım derken, saksı ile birlikte bahçeye koymaktan bahsetmiştim. yere dikmeyi ben de cesaret edemedim.balkonda seramiklerin sıcağı yakıyor gibi geldi. birde bizim kavurucu sıcaklardan çoğu bitkilerin yaprakları kavrulup zarar görüyor.kışı da saksısıyla birlikte bahçemin batı cephesinde korunaklı bir köşede geçirmişti. aslında ben de minicik çeliklerden tutturunca pek sevindim.bakımı kolay diye daha sonra kaç tane dikmiş isem (size de dahil) başarılı olamadım.hiç de kolay olmadığını anladım hala deniyorum.doğru zamanı bulup tutturana kadar da deneyeceğim. aynen dediğin gibi aşrı sıcak ve soğuktan yaprakları pıtır pıtır dökülüyor. bahçeye diken arkadaş (hozat) onun bahçesi de gördüm. oda yere dikilince altları çalı gibi kuruduğunu, en güzeli saksıda olduğunu belirtmiş.inşallah sizin oraların havasını sever de sizinde yüzünüzü güldürür. bizlerle de gelişimini bol bol çiçeklerini paylaşırsınız.bizde keyifle seyrederiz.sevgiler:)....
Selma_321
21-06-2016, 11:56
Sevgili Selma_321 hiç kusura bakar mıyım sakın öyle düşünmeyin.
Bu bitki hakkında bilgileri okuduysanız eğer artık bundan sonra kıymete biner sanırım, Bildiğimiz ıspanak gibi her çeşit yemeği yapılır, özellikle sarması çok güzel olur, böreği, çorbası, kavurması, kayganası çok lezzetli olur, tavsiye ederim.
Annemlere gidince deneyeceğim inşallah
akçabardak
22-06-2016, 21:30
Bu gün semt pazarımıza gittik, kendime söz vermiştim çiçekçilere uğramayacağım diye ama sadece şöyle bir bakmak istedim ne var ne yok.
Gözüme bu bodur bir karış bile boyu olmayan lisianthuslara takıldı;)
e gel de alma şimdi :D
619473
Yanlarında bir de bu nakışlı karanfili almasam gözüm onda kalacaktı açıkçası ;)
619474
Bakar mısınız şunun güzelliğine.
619475
Bu zamana kadar hiç Vapur dumanım olmamıştı.
Etkinlikten tohumlarını talep etmiştim, tohumları ektim
çok güzel çimlendiler fakat fideleri bir türlü büyütmeyi beceremedim :(
hevesim kalmasın diye onların da hatırını saymak istedim :)
Saksılar da yeni alındı.
619476
akçabardak
22-06-2016, 21:30
Sadece karanfil ve lisianthuslar mı?
2-3 senedir kafayı taktığım, ille de isterim diye diye nihayet bu gün
karşıma çıktılar.
Nam-ı diğer : Agapanthus - Aşk zambağı - Afrika zambağı, Nil zambağı.
Hem de hem beyazı, hem de moru ikisi de bir arada,
sabreden derviş muradına erermiş :D ben de bu gün muradıma ermiş oldum:):D
619478
619479
Mor olanı çiçeklerini açınca tekrar fotoğraflarım
619480
Bu gün aldıklarımın hepsini bahçeye dikmeyi düşünüyorum.
münevver48
22-06-2016, 22:40
ablacım, almadığına pişman olup,üzüleceğine böyle alacaksın eve mutlu, mutlu döneceksin. hepsi çok güzel harika, bende lisileri görsem hiç düşünmeden alırdım.bahçene çok yakışacak güle güle seyret. sevgiler.
akçabardak
22-06-2016, 23:05
ablacım, almadığına pişman olup,üzüleceğine böyle alacaksın eve mutlu, mutlu döneceksin. hepsi çok güzel harika, bende lisileri görsem hiç düşünmeden alırdım.bahçene çok yakışacak güle güle seyret. sevgiler.
Teşekkür ederim münevverciğim, dediğin gibi evet almasaydım gerçekten üzülecektim. İnşallah sen de bir gün denk gelirsin, şimdi tam lisi zamanı, yeni yeni pazarlarda satışa çıkarmışlar tanesi 5 Tl. den satılıyor, belki sana da denk gelir bakarsın, uzun boylulardan bile vardı ama benim dikkatimi bu bodurlar çekti.:) İyi şanslar inşallah dilerim.
akçabardak
29-06-2016, 22:27
Geçen hafta aldığım Agapanthulardan mor olan çiçeklerini açmaya
başladı, ben mor beklerken açık mavi çıktı.
620530
620531
akçabardak
29-06-2016, 22:33
Mavişim
Bu sene mavişim sanırım sıcaklardan etkilendi, pek keyifli açmadı.
Arka planda olan yeşillik bitişik komşumun mazı ağacı
benim balkonumun yanından yükselen mazı, mavişime dekor olarak
kullandım.
620532
620533
akçabardak
29-06-2016, 22:40
Bu sene lavatera tohumlarını ekemedim ama geçen seneden dökülen
tohumlardan kendi kendilerine çimlenmişler, hava biraz karanlıktı
renkleri biraz garip çıkmış.
620534
620535
akçabardak
29-06-2016, 22:48
Son kez açmak isteyenler de var.
Hızını alamayıp 4. çiçek sapını (yerden bitme) çıkararak çiçeğini açtı.
620536
Kala çiçeği de hızını alamayanlardan, bu kök hiç durmadan tomurcuklanıyor
620537
@ akçabardak, bu sene sıcakların çiçeklere etkisi kötü oldu. Benim geçen seneden kalan maviş yaylaya getirince düzeldi. Geçen ay ikisi maviş biri beyaziş üç tane daha minik saksı almıştım. Beyaz olanı da yaylaya getirdim geçenlerde, keşke diğer ikisini de getirseymişim, dün aşağı indiğimde ikisinin de kuruduğunu sadece köklerinde canlılık belirtisi olduğunu gördüm. Tohumdan yetiştirdiğim papatyaları da toplu olduğu yerden viyollere tek tek aktardığımda bir kaç güne kalmadan aktardıklarım ölüyordu. Yaylada tekrar aktardım hiç sorun olmadı.
akçabardak
29-06-2016, 23:00
Sabahın köründe sıcaklardan dolayı uykum kaçarsa kendimi bahçeye atarım:D
Daha hava aydınlanmamış bile karanlıkta fotoğraf çekiyorum.
Ezan çiçeğinin son durumu, bir tek ben mi erkenciyim... :)
620545
Arılar da vızır vızır sabahın köründe iş başında, ezan çiçeklerinin üzerlerinde
vızır vızır arılar, bir tanesini yakalayabilmişim.
620546
Hava karanlık, arka planda ortancalar görülmekte.
620547
Abla sizin pazar hangi günler kuruluyor:). Hiç bizim pazara böyle güzel çiçekler gelmiyor :). İyi günlerde sevgiyle büyüt.
Lisi fidelerim daha çok küçükler. Çiçekli halleri çok güzel. Kamil beyden rica etsek bodurlarını yetiştirse :) . Boyları çok uzayınca yerlere değiyorlar. Geçen yıl öyle olmuştu. Bu yıl kırmızını aldım. Bir kaç fidemi kaybettim kırmızı değildir umarım, o rengini çok merak ediyorum. Emeklerine sağlık zevkle izliyoruz bahçeni. Sevgilerimle.
akçabardak
29-06-2016, 23:12
@ akçabardak, bu sene sıcakların çiçeklere etkisi kötü oldu. Benim geçen seneden kalan maviş yaylaya getirince düzeldi. Geçen ay ikisi maviş biri beyaziş üç tane daha minik saksı almıştım. Beyaz olanı da yaylaya getirdim geçenlerde, keşke diğer ikisini de getirseymişim, dün aşağı indiğimde ikisinin de kuruduğunu sadece köklerinde canlılık belirtisi olduğunu gördüm. Tohumdan yetiştirdiğim papatyaları da toplu olduğu yerden viyollere tek tek aktardığımda bir kaç güne kalmadan aktardıklarım ölüyordu. Yaylada tekrar aktardım hiç sorun olmadı.
Bu sene sıcaklar sanki erken mi başladı ne... Haziran başında donuyorduk, 2. haftasından sonra birden yaktı kavurdu geçti, iki üç gündür biraz serinledi bitkiler de rahatladı biz de.
Sizin yayla serinceciktir ne güzel, benim domateslerim sıcaktan çiçeklerini hep döktü, boyları yarım metreyi geçti daha meyve tutumu yok, iyice hevesim kaçtı Sn. TCM iyi ki yaylaya götürmüşsünüz yoksa hepsi ölürdü, ne de olsa yayla havası serincecik.
ceydoruk
29-06-2016, 23:13
Kalibroşa
Yine yeni aldığım Kalibroşa fidesi, geldiğinde üzerinde 2 çiçeği vardı :D
İki haftada çok çabuk gelişti ve bol bol çiçeklenmeye başladı ;)
615894
615895
615896
Ben rengini beğenmiştim, yaprak biti ise çiçeğini beğenmiş
hemen yerleşmiş, gözden kaçar ama fotoğrafta hiç kaçarı yoktur :D
Hemen gereği yapıldı :dilli:
615897
Ne kadar zarif bir çiçekmiş, keşke her renginden alsaydım.
615898
Sayın Akçabardak,
Benim calibrochoa çiçeğimde ve petunyalarımda da var maalesef bu yaprak bitlerinden siz gereğini yapmışsınız, benim kızlarımı da kurtarabilmek için neler yapmam gerektiği konusunda bilgi rica edebilir miyim?
akçabardak
29-06-2016, 23:28
Abla sizin pazar hangi günler kuruluyor:). Hiç bizim pazara böyle güzel çiçekler gelmiyor :). İyi günlerde sevgiyle büyüt.
Lisi fidelerim daha çok küçükler. Çiçekli halleri çok güzel. Kamil beyden rica etsek bodurlarını yetiştirse :) . Boyları çok uzayınca yerlere değiyorlar. Geçen yıl öyle olmuştu. Bu yıl kırmızını aldım. Bir kaç fidemi kaybettim kırmızı değildir umarım, o rengini çok merak ediyorum. Emeklerine sağlık zevkle izliyoruz bahçeni. Sevgilerimle.
Teşekkür ederim sevgili aleydi, seninde emeklerine sağlık, senin bahçen de çok güzel olmuş.
Bizim pazarımız Çarşamba günleri kuruluyor, bu gün yine gittik pazara çiçek bölümüne uğradım çok değişik çiçekler getimişlerdi yine, Agapanthuslardan yine vardı, çok güzel Pentas çiçekleri getirmişler, beyazı şeker pembesi, koyu pembesi, almadım ama sonra da pişman oldum.
Bayramdan sonra gene getireceklermiş, daha liseli kızlar getireceğiz değince çok şaşırdım, liseli kız neymiş diye sorduğumda Lisianthus demez mi :) gülmekten alamadım kendim, adama dedim ki onun adı liseli kız değil, türkçe adı lalegül deyince bu sefer o şaşırdı.
Bodurlarını bende bu sene ilk defa gördüm, aslında sabahtan gidilse neler neler var, biz geç gidiyoruz, bu ara takip edeceğim bakalım diğer renklerinden yakalayabilecek miyim. Sevgilerimle
akçabardak
29-06-2016, 23:50
Sayın Akçabardak,
Benim calibrochoa çiçeğimde ve petunyalarımda da var maalesef bu yaprak bitlerinden siz gereğini yapmışsınız, benim kızlarımı da kurtarabilmek için neler yapmam gerektiği konusunda bilgi rica edebilir miyim?
Sayın ceydoruk, önce evde yapılan ilaçlardan denedim ama başaramadım, sonra zirai ilaçlar satılan yere gidip yeşil bitler için ne tavsiye edersiniz diye sordum, bana toz şeklinde bir ilaç verdi, 1 litre suya bir tatlı kaşığı koyup iyice çalkaladıktan sonra kullan dedi.
O bana bir tatlı kaşığı dedi ama ben 1 çay kaşığı koydum ne de olsa kimyevi ilaç, başka türlü başa çıkamadım. Bunu sadece güllerde ve çiçeklerde kullanıyorum, sebzelerde kullanmıyorum.
Kalibroşa'da sadece bir defa kullandım, şimdilik gayet iyi, sağlıklı ve bit mit kalmadı.
Sizin için fotoğrafını paylaştım.
620550
Sevgili akçabardak,
Ben de bu ara unlu bit mağduruyum:( Ofisteki sukulentlerime dadandı, elle temizliyorum ama kurtulamıyorum. Evdeki çiçeklerimde sorun yok Allahtan. Ama ofistekiler sanırım kapalı ortamda olduğundan kendiliğinden oluşuyor. Bu ilacı kaktüs ve sukulentlere kullanabilir miyim sizce?
akçabardak
30-06-2016, 11:12
Sevgili akçabardak,
Ben de bu ara unlu bit mağduruyum:( Ofisteki sukulentlerime dadandı, elle temizliyorum ama kurtulamıyorum. Evdeki çiçeklerimde sorun yok Allahtan. Ama ofistekiler sanırım kapalı ortamda olduğundan kendiliğinden oluşuyor. Bu ilacı kaktüs ve sukulentlere kullanabilir miyim sizce?
Sevgili duy-gu unlu bitlerle benim de başım dertte, iki senedir bahçede bile o kadar çok oluştu ki baş edemiyorum bitkiyi söküp atmaktan başka.
Ben fark edene kadar olan oluyor, bahçede şu an penstemonlarımı sarmış durumdalar, bence önce karıncaları yok etmek gerekir, gözümle gördüm karıncanın bir tanesi unlu biti ağzına almış atlasın yaprak diplerine yerleştirmeye çalışıyor, çok akıllılar, kıyıda kuytu, görünmeyecek yerlere yerleştiriyor, nereden getiriyorsa artık, bir müddet takip ettim ve gözümle şahit oldum.
Bütün saksılarımda karıncalar dolaşıyor, ilaç sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu aralar ev işlerinden dolayı fazla ilgilenemiyorum, çoğalacaklar diye ödüm kopuyor.
Bu ilaçtan kaktüs ve sukulentlerime hiç uygulamadım, şimdilik onlarda unlu bit görünmedi, tek tük sempervivumlarda göründü ama ben elle temizledim, sık sık kontrol ediyorum.
Geçen sene Sedum spurium'da değişik bitler göründü bir tek ona sıkmıştım, fakat ben onu yaşatamadım, bilemiyorum ilaç mı sebep oldu yoksa olacağı mı vardı kurudu gitti.
İlaçta sadece güller ve yeşil bitler için dediği için şu an size net bir cevap veremiyorum, ama dozu biraz daha az tutulursa sanırım bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum, ama yine de sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem.
En iyisi yedekli sukulentlerimde bir ikisinde deneyip ona göre buradan yazarım.
Sevgili duy-gu unlu bitlerle benim de başım dertte, iki senedir bahçede bile o kadar çok oluştu ki baş edemiyorum bitkiyi söküp atmaktan başka.
Ben fark edene kadar olan oluyor, bahçede şu an penstemonlarımı sarmış durumdalar, bence önce karıncaları yok etmek gerekir, gözümle gördüm karıncanın bir tanesi unlu biti ağzına almış atlasın yaprak diplerine yerleştirmeye çalışıyor, çok akıllılar, kıyıda kuytu, görünmeyecek yerlere yerleştiriyor, nereden getiriyorsa artık, bir müddet takip ettim ve gözümle şahit oldum.
Bütün saksılarımda karıncalar dolaşıyor, ilaç sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Bu aralar ev işlerinden dolayı fazla ilgilenemiyorum, çoğalacaklar diye ödüm kopuyor.
Bu ilaçtan kaktüs ve sukulentlerime hiç uygulamadım, şimdilik onlarda unlu bit görünmedi, tek tük sempervivumlarda göründü ama ben elle temizledim, sık sık kontrol ediyorum.
Geçen sene Sedum spurium'da değişik bitler göründü bir tek ona sıkmıştım, fakat ben onu yaşatamadım, bilemiyorum ilaç mı sebep oldu yoksa olacağı mı vardı kurudu gitti.
İlaçta sadece güller ve yeşil bitler için dediği için şu an size net bir cevap veremiyorum, ama dozu biraz daha az tutulursa sanırım bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum, ama yine de sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem.
En iyisi yedekli sukulentlerimde bir ikisinde deneyip ona göre buradan yazarım.
Aynen dediğiniz gibi ben de sukulentlere ilaç sıkmaktan çekiniyorum. Yaprakları çok hassas oluyor hemen eriyorlar. Elle temizlemeye çalışıyorum. Yetişemezsem yavrusunu ya da yaprağını alıp çoğaltmaya çalışıyorum. Umarım bütün bitkilerime sarmazlar, en büyük korkum o...Kolaylıklar diliyorum bu afancanlara karşı :)
akçabardak
01-07-2016, 22:54
Bodur lilisianthusları nihayet bahçeye alabildim,
3-4 kök benim tohumdan yetiştirdiğim çelimsiz boylu lisiler de tomurcuklandılar.
620766
Bir de karpuzumuz eksikti, kendiliğinden o da çıktı tamamlandık :D
bakalım meyve tutacak mı...
620767
akçabardak
01-07-2016, 22:55
Yeni edindiğim 3 ayrı renkte Phlox'lardan ilk beyaz olanı açtı.
620769
620768
620770
akçabardak
01-07-2016, 22:56
Ekinezya
620771
620772
akçabardak
01-07-2016, 22:57
Zinnia- Kirli Hanım çiçekleri ilk çiçeğini geç te olsa açabildi.
620773
akçabardak
01-07-2016, 22:58
Mavi Thunbergia ilk çiçeğini açtı, bu sabah bana sürpriz yaptı.
620774
620777
620776
620775
akçabardak
01-07-2016, 22:58
Yine yeni edindiğim Papağan gagası çiçeğim yeni saksısına alışmaya çalışıyor,
bu 3. şansım, bundan önce 2 defa edindiklerimi yaşatamadım, bunu da yaşatamaz isem başka da edinmeyi düşünmem her halde.
620778
akçabardak
01-07-2016, 23:01
Zakkumlarımın son halleri, coştukça coştular.
620779
620780
620781
akçabardak
01-07-2016, 23:08
Biraz da meyvelerden...
Kamkat-Kumkuat
Çiçeklenme dönemi başladı, hala üzerinde meyveleri mevcut.
620782
Minik meyvecikleri oluşmaya başladı
620783
ve çiçeği, mis gibi kokusu var.
620784
akçabardak
01-07-2016, 23:15
Mürdüm eriğinin meyvesi 2 tık ufak cinsi
620785
620786
YeniGine
01-07-2016, 23:46
Sayfa 100; maşallah... İnşallah hep birlikte daha nice sayfalarını görmek nasip olsun sevgili akçabardak'ım. Lisi tarlana bayıldım, bodur olanlar daha güzelmiş. Hani aralarına da yayılan minik sedumlardan diksen...
Sedum muydu - sukulent miydi? Hep karıştırıyorum... :(
Selma_321
03-07-2016, 13:44
Biraz da meyvelerden...
Kamkat-Kumkuat
Çiçeklenme dönemi başladı, hala üzerinde meyveleri mevcut.
620782
Minik meyvecikleri oluşmaya başladı
620783
ve çiçeği, mis gibi kokusu var.
620784
Kamkatın tadı nasıl neye benziyor sevgili akçabardak
Sayın Akçabardak; nerelerdesiniz bahçenizi özledim umarım iyisinizdir.
- Sizden gelen uzun kabaklar dediğiniz gibi oldu verime yeni geçtiler ^^
Mürdüm eriğinin meyvesi 2 tık ufak cinsi
620785
620786
Sayın akçabardak,
İkinci fotoğrafta solda pembe bir çiçek mi görüyorum? İsmi nedir, ne mene bir şeydir? Pembesi nefis:)
Dongyul kardeşim, Sayın Akçabardakın misafirleri gelmiştir. Bu yüzden foruma girmeye fırsat bulamıyordur. Geçen sene bu zamanlar böyle olmuştu.
Vay be;) bir sene ne çabuk geçti..
akçabardak
25-08-2016, 14:15
Sayfa 100; maşallah... İnşallah hep birlikte daha nice sayfalarını görmek nasip olsun sevgili akçabardak'ım. Lisi tarlana bayıldım, bodur olanlar daha güzelmiş. Hani aralarına da yayılan minik sedumlardan diksen...
Sedum muydu - sukulent miydi? Hep karıştırıyorum... :(
Merhaba YeniGineciğim, uzun zamandır yaz tatili dolayısıyla foruma giremediğimden dolayı, mesajına geç cevap vermiş oluyorum :)
Bodur lisilerimi beğendiğin için teşekkür ediyorum, lakin aşırı sıcaklardan dolayı fazla yaşamadılar. Aralarına yayılan cinsten iki çeşit sedum dikmiştim, çeşidin biri çok güzel yayıldı, diğeri ise diktiğim gibi duruyor fazla gelişemedi.
İlerleyen günlerde fotoğraflarım, sevgilerimle.
Kamkatın tadı nasıl neye benziyor sevgili akçabardak
Sevgili Selma 321, kamkatın tadı kabuklarıyla yendiğinden dolayı, çok hafif acımtırak bir tada sahip, portakal-limon arasında aromalı ağızda hem tatlılık hem de ekşimsi bir tat oluşuyor, turunçgillerden tek kabuklarıyla yenen bir meyve olduğunu söylüyorlar, ayrıca çok faydalı bir meyve olduğu da söylenenler arasında.
- Sizden gelen uzun kabaklar dediğiniz gibi oldu verime yeni geçtiler ^^
Merhaba Sn. dongyul, uzun bir aradan sonra tekrar buradayım, bu yıl yaz tatilimiz biraz uzun sürdü :) bol bol misafir kabul ettim, şu an kızım ve torunumun tatili hala devam ediyor.
Bahçemin bu sene pek keyfi yok, bitkilerimin bir çoğu aşırı sıcaklara dayanamadılar. Uzun kabaklarınız verime geçmesine çok sevindim, bir ara sayfanıza göz atarım, sanırım çok şeyler kaçırdım.
Sayın akçabardak,
İkinci fotoğrafta solda pembe bir çiçek mi görüyorum? İsmi nedir, ne mene bir şeydir? Pembesi nefis:)
Sevgili nuaymu, sorduğunuz o pembe çiçek glayördür :) sevgilerimle.
Dongyul kardeşim, Sayın Akçabardakın misafirleri gelmiştir. Bu yüzden foruma girmeye fırsat bulamıyordur. Geçen sene bu zamanlar böyle olmuştu.
Vay be;) bir sene ne çabuk geçti..
Benim adıma cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim Sn. telato, beni çok güzel çözmüşsünüz, iyi bir takipçisiniz :) umarım bundan sonra sıkça aranızda olacağım, herkese sevgiler.
akçabardak
29-08-2016, 14:10
Kohlerialarımdan birisini ne yazık ki yaşatamadım,
diğer ikisi zar zor da olsa çiçeklerini göstermeyi başardılar.
626433
626434
Keşke hep bu güzellikte kalsalar :)
626435
akçabardak
29-08-2016, 14:15
Ruellia brittoniana (Meksika petünyası)
626438
akçabardak
29-08-2016, 14:25
Canna
626440
626441
Cannaların hem Çiçek hem de yaprak rengi çok güzelmiş. Benimkinin çiçekleri geçeli çok oldu. Bahçemin en çok güneş alan noktasındalar. Sizin cannalar biraz daha gölgede kaldığı için mi hala çiçekli acaba?
akçabardak
06-09-2016, 11:55
Cannaların hem Çiçek hem de yaprak rengi çok güzelmiş. Benimkinin çiçekleri geçeli çok oldu. Bahçemin en çok güneş alan noktasındalar. Sizin cannalar biraz daha gölgede kaldığı için mi hala çiçekli acaba?
Sevgili abk benim Canna çiçeğim sabahtan öğleye kadar gölgede, öğleden sonra gün batımına kadar güneş alıyor,
açmaya başladığında çiçeğinin biri solarken, yeni bir çiçek sapı oluşturuyor ve uzun müddet çiçekli kalmış oluyor.
Solda ki 2. çiçek sapını oluştururken,
sağda ki şu an 2. sini açtı ve,
626989
3. çiçek sapı da yolda görünmektedir.
626990
akçabardak
06-09-2016, 12:26
Bu sene bazı sağlık sorunlarımdan dolayı bahçemle pek ilgilenemedim, bir de tatil için gelen misafirlerim de olunca tamamen ilgisiz kaldılar. Hiç bir tohum alma şansım da olmadı.
Bahçeye domates biber toplamak için kim fırsat bulduysa o toplamaya gitti :) fotoğraf dahi çekemedim. Bir gün kahfaltı hazırlarken mutfak camından gözüme ilindi, bir baktım 5 yaşında ki kız torunumla 13 yaşında ki erkek torunum ellerine bir poşet almışlar el ele tutunmuşlar minik domateslerden topluyorlar :)
Onları öyle görünce uzun uzun bakıp ve gülmekle yetindim, çok hoşuma gitmişti fakat onları öylece aralarında birde hımır hımır konuşurken fotoğraflamak aklıma bile gelmedi :( O domatesleri dalından koparırken pek mutluydular.
İlk ürünlerimiz:
Her sabah kahvaltıya toplandılar.
626997
Yine ilk domatesim,
Tohum Takastan sevgili SDurul'un domatesi 400 gr. Teşekkürler.
626998
626999
Yine ilk toplanan biberlerden,
627000
627001
akçabardak
08-09-2016, 15:57
Tatil sona erdi Bu gün canım çok sıkkın :( Haziran ayından bu yana evin kalabalıklığı bu gün sessizliğe büründü.
İki buçuk ay boyunca nasıl da alışmıştım (her ne kadar yorucu da olsa) evin kalabalığına :)
Bu gün en son olarak ailesiyle birlikte kızımı (gülenmelek'i) yolcu ettik,
daha şimdiden özledim bile :) yine bitkilerimle baş başa ve bazı hatıralarla kalakaldım.
Şimdi bol bol hatıra kalan fotoğraflarlara bakıp özlem gideriyoruz.
İşte bahçeden çıkamayan babaannesinin bir tanecik yaramaz kızı.
Tohum ekiyoruz, biber-domates topluyoruz,
hortumla su püskürterek dedeyi ıslatıyoruz ve en çok sevdiğimiz ise çamurla oynamak olurdu :D
627142
627143
627144
627145
627146
sardunya18
08-09-2016, 16:15
Merhabalar sevgili akçabardak ablacım Allah sağlıkta kavuştursun sizi torunlarınıza sevdiklerinize .Maşallah çok tatlı bıcırık özlenmezmi .
Bahçeniz de çok güzel bu arada ellerinize sağlık lisilere bayıldım (çeri domatesler de gel beni ye diyor)
Sevgiyle kalın bol çiçekli günler .;)
YeniGine
08-09-2016, 23:01
:) Sevgili akçabardak'ım güle güle gitsinler, sağlık sıhhatle tekrar gelsinler, Allah kavuştursun inşallah!.. Maşallah torun çok tatlı, güzel bir tatil geçirdiler sanırım... Valla benim bile çamurla oynayasım geldi, oh ne güzel de oynamış...
akçabardak
09-09-2016, 09:40
Merhabalar sevgili akçabardak ablacım Allah sağlıkta kavuştursun sizi torunlarınıza sevdiklerinize .Maşallah çok tatlı bıcırık özlenmezmi .
Bahçeniz de çok güzel bu arada ellerinize sağlık lisilere bayıldım (çeri domatesler de gel beni ye diyor)
Sevgiyle kalın bol çiçekli günler .;)
Çok teşekkür ederim sevgili sardunya18, bıcırık ki hemde ne bıcırık :) beni bahçede görmesin bir kere, tutturuyor ben yapacağım babaanne diye.
Çeri domtesler kenarlarda, kıyıda köşede kendiliğinden çıkıyorlar artık, 2-3 kök bırakıyorum onlar da bize yetiyor, kahvaltıda çocukların pek hoşlarına gidiyor.
Bahçemle fazla ilgilenemediğim için lisilerim tamamen kurudu, bodur oldukları için onları ben de çok beğenmiştim ama ömürleri kısa oldu. Arada sizin sayfanıza da uğruyorum, sizin de güzel bitkileriniz var, sizin de emeklerinize sağlık, sevgilerimle.
akçabardak
09-09-2016, 10:24
:) Sevgili akçabardak'ım güle güle gitsinler, sağlık sıhhatle tekrar gelsinler, Allah kavuştursun inşallah!.. Maşallah torun çok tatlı, güzel bir tatil geçirdiler sanırım... Valla benim bile çamurla oynayasım geldi, oh ne güzel de oynamış...
Çok teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, dediğin gibi güle güle gitsinler, sağlıkla sıhhatle gelsinler. Bu tatilde en çok torunlar eğlendi, hele de şu çamur içinde oynayan değmeyin keyfine :) e biz de onu seyrederken bol bol eğlendik, onları gördükçe insanın küçük olası geliyor.
akçabardak
21-09-2016, 19:23
Bu gün güzeli yaz sezonunu kapatıp, son bahara çiçekli girmek istemiş :D
628247
628248
akçabardak
22-09-2016, 17:37
Biraz evvel toplandılar.
2 günde bir bu kadar topluyorum eh akmasa da damlıyor çok şükür.
628305
akçabardak
30-09-2016, 16:19
Dut çekirdeğinden yetiştirdiğim minicik fidecik.
Bir tane meyveyi olduğu gibi toprağa gömdüm. Çok kısa bir sürede
minik minik bir düzüne fidecikler çimlendi.
2-3 cm. boylanınca içlerinden bir tanesini bırakıp diğerlerini söküp attım, (atmaz
olaydım)
Çok çabuk gelişmeye başladı fakat bir ara ilglenemediğimden çok susuz kalmış
ve kurudu, çok üzülmüştüm ama sulamaya yine de devam ettim.
Bir gün baktım benim fideciğim yeşermeye başlamış, dibinden yeni filiz
vermiş, çok sevindim çünkü onu bir arkadaşıma çimlendireceğim diye söz vermiştim.
Şimdi boyu 8 cm. oldu.
628789
münevver48
30-09-2016, 20:01
:):)sevgili akçabardak, bahçenizdeki güzellikler göz kamaştırıyor. hele o çamurda oynayan gonca güle bayıldım. bence bahçenizin en güzel çiçeği,maşallah Allah nazarlardan korusun. şansı açık olsun.ben siteye bu aralar fazla uğrayamıyorum. kayınvalidem ameliyat oldu. neredeyse her gün onun yanına gidiyorum. bu arada bahçeyle çiçeklerimle fazla ilgilenemedim. dün baktım da kuruyup boşalan saksılarım oldukça çoğalmış:(.bu gidişat benim canımı acıtsa da, kalan sağlarla yola devam. hem de daha büyük tutkuyla:rolleyes: ve biraz daha bakımı kolay çalı çırpı sorun çıkarmayan türlerden yana tercih yapacağım.bir kez daha anladım bahçemdeki çalılar daha dayanıklı çıktılar..şimdiden listeyi hazırlamaya başladım. sevgiler:):)....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.