PDA

View Full Version : akçabardak / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16

asmalıtepe
17-11-2015, 20:08
Hoşgeldiniz sevgili Akçabardak, evet hep sizi ararken tohum paylaşım etkinlik sayfanıza rastladım telaşla şöyle bir bakıp geçtim, sonra beğeni bırakmak için uğradığımda erişemedim nedense.
Neyse gelmişsiniz ya hemde çok güzelliklerle...Ellerinize sağlık hepsi gibi Kasımpatı'lar da çok güzel. Hakkaten beyazlar da daha başkalar. Büyüklükleri de farklı, görkemli ve bütün renkler...sevgiler.

akçabardak
17-11-2015, 22:03
Hoşgeldiniz sevgili Akçabardak, evet hep sizi ararken tohum paylaşım etkinlik sayfanıza rastladım telaşla şöyle bir bakıp geçtim, sonra beğeni bırakmak için uğradığımda erişemedim nedense.
Neyse gelmişsiniz ya hemde çok güzelliklerle...Ellerinize sağlık hepsi gibi Kasımpatı'lar da çok güzel. Hakkaten beyazlar da daha başkalar. Büyüklükleri de farklı, görkemli ve bütün renkler...sevgiler.

Hoş buldum sevgili asmalıtepe, aslında hep buralardaydım ama sayfamı biraz ihmal etmişim. Bu aralar biraz ufak tefek rahatsızlıklar yaşadım, önce grip oldum tam iyileşiyorum derken ayağımın baş parmağında Gut oluştu, çok sancı ve ateş yaptı.

20 gün boyunca ayağımın üzerine basamadım o yüzden bilgisayara pek fazla giremedim, girdiğimde sadece Tohum Takas Etkinliği talepleri takip etmek için göz atıp, bir iki konulara bakıp arda laf ta yetiştirip :D tekrar kapatıyordum.

Kasımpatılarım bu sene çok güzel açtılar, 2-3 haftadır bu durumdalar ben onları fotoğraflayana kadar solacaklar diye hep endişeleniyordum ama çok şükür ayağım biraz olsun iyileşti de dışarı çıkıp sizlerin beğenilerinize sunabildim.

Beğenmenize çok sevindim, evet beyazım benim de çok sevdiğim bir renk, geçen sene edinmiştim, bir de bal köpüğü rengini çok sevdim.
Çok teşekkürler, Sevgilerimle

aleydi
17-11-2015, 22:23
Sessizce ,özlemle bekledik :).Hepsi çok güzeller ablacım. Geçmiş olsun.

akçabardak
17-11-2015, 22:34
Sessizce ,özlemle bekledik :).Hepsi çok güzeller ablacım. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim sevgili aleydi.

ibocandan
17-11-2015, 22:35
Geçmiş olsun ALLAH şifanızı versin.Kasımpatılarınızın hepside ayrı güzellikteler tohum paylaşım etkinliğine kasımpatılarıda katarsanız bizlerde memnun oluruz.Teşekkür ediyorum.

sonkez
17-11-2015, 22:47
Geçmiş olsun..Maşallah kasimpatlarin hepsi ayri bir guzel Emeklerinize sağlık

akçabardak
17-11-2015, 22:54
Geçmiş olsun ALLAH şifanızı versin.Kasımpatılarınızın hepside ayrı güzellikteler tohum paylaşım etkinliğine kasımpatılarıda katarsanız bizlerde memnun oluruz.Teşekkür ediyorum.

Teşekkür ederim Sayın ibocandan, kasımpatılar keşke tohum yapsalar da etkinlikte seve seve onları da paylaşabilsem, ama ben onların tohum yaptığını hiç görmedim ki :) benim bildiğim çelik ve kökten ayırarak çoğaldıkları.

akçabardak
17-11-2015, 22:55
Geçmiş olsun..Maşallah kasimpatlarin hepsi ayri bir guzel Emeklerinize sağlık

Teşekkür ederim sevgili sonkez, kasımpatlarımı beğenmenize sevindim. Sevgiler

YeniGine
17-11-2015, 23:33
Geçmiş olsun sevgili akçabardak'ım.
Kasımpatların harika, maşallah çok güzel olmuşlar...

sevgihoca
17-11-2015, 23:52
İlle de beyaz derim.Söylenecek her şey söylenmiş.Sevgiler.

Jakin
18-11-2015, 05:10
Çok geçmiş olsun. Kasımpatılar harika olmuşlar. Ellerinize sağlık.. :))

akçabardak
18-11-2015, 09:39
Sevgli YeniGine, sevgihoca ve Jakin çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sevgli sevgihoca beyazımı ben de çok sevdim, bu sene ilk defa açtı.

akçabardak
26-11-2015, 13:25
Son bahardan...

Güz gülleri

Mandalinler bitmek üzereyken
586743

Tek tük açmaya çalışan güller
586744

586745

586746

586747

akçabardak
26-11-2015, 13:32
Japon güllerim so sürat açmaya devam

586749

586750

akçabardak
26-11-2015, 13:36
Thunbergia

Sevgili Lonicera paylaşmıştı.
Turuncu olarak biliyordum, 2 kökten birisi beyaz açtı

586753

586754

akçabardak
26-11-2015, 13:41
Bu mevsimde, Ege yeşilliklerinden
ısırgan otu, yeni yeni filizlenmişler.

Bir hafta 10 gün sonra tüketime hazır olacaklar.
586755

akçabardak
26-11-2015, 13:45
Bir sezonda 2. nesil

Yazın yola saçılan tohumlardan bu mevsimde
açmaya çalışan minik kozmos'cuklar :)

586756

akçabardak
01-12-2015, 21:28
Yazdan kalma...

En dayanıklı çıkan Keçi memesi domatesimin bu günkü hali
diğer domateslerin yerinden yeller esti geçti
bir tek bu çeşidim hala çiçeklenmekte ve meyve tutumu yapıyor :D
Koca yaz az geldi besbelli hala meydan okuyor.

Bakarmısınız, bu fotoğrafı bu gün çektim :)
587319

Biraz daha yakından
görünürde 11 tane ama arkada görünmeyen 4-5 tane daha var.
587318

Bakalım bunlar gibi kızarabilecekler mi ben de çok merak ediyorum.
587320

587321

dongyul
01-12-2015, 22:46
Yazdan kalma...

En dayanıklı çıkan Keçi memesi domatesimin bu günkü hali
diğer domateslerin yerinden yeller esti geçti
bir tek bu çeşidim hala çiçeklenmekte ve meyve tutumu yapıyor :D
Koca yaz az geldi besbelli hala meydan okuyor.

Bakarmısınız, bu fotoğrafı bu gün çektim :)
587319

Biraz daha yakından
görünürde 11 tane ama arkada görünmeyen 4-5 tane daha var.
587318

Bakalım bunlar gibi kızarabilecekler mi ben de çok merak ediyorum.
587320

587321

Maşallah gerçekten çok güzel görünüyor bende yetiştirmek istiyorum seneye mutlaka ekeceģim memnun kalırsam seraya bile ekmeyi düşünüyorum. Eğer üstünü örtme şansınız varsa o domatesler seneye bile cıkar gibi duruyor.
Bu tur domates çok verimli mi bu yaz mesela ne kadar ürün almışsınızdır?

Sayfanızı yeni keşfetmiş bulunmaktayım çok güzel cicekleriniz var ellerinize sağlık ^_^

akçabardak
01-12-2015, 23:43
Maşallah gerçekten çok güzel görünüyor bende yetiştirmek istiyorum seneye mutlaka ekeceģim memnun kalırsam seraya bile ekmeyi düşünüyorum. Eğer üstünü örtme şansınız varsa o domatesler seneye bile cıkar gibi duruyor.
Bu tur domates çok verimli mi bu yaz mesela ne kadar ürün almışsınızdır?

Sayfanızı yeni keşfetmiş bulunmaktayım çok güzel cicekleriniz var ellerinize sağlık ^_^

Hoş geldiniz Sn. dongyul, sizi bahçe sayfamda görmek beni çok memnun etti.

Bu tür domates çok güçlü, verimli tadı çok güzel köy domatesi gibi kokuya sahip bir çeşit, geçen sene 2 kök deneme amaçlı dikmiştim, bu sene 4 kök diktim.
Bahçem çok küçük olduğu için azar azar bir kaç çeşitten 4'er kök diktim, diğerleri hepsi kurudu bir tek bu çeşit bu vakte kadar dayanıklı çıktı.

Aslında iyi fikir dediğiniz gibi üzeri örtülse iyi olur, denemekte fayda var, hiç aklıma gelmemişti akıl akıldan üstündür derler ya, iyi ki hatırlattınız bu sene bir deneyeyim bakalım dayanacak mı.

Geçen sene etkinlikte tohumlarını paylaşmıştım, bu sene fazla tohum almadım ama bir kaç kişilik te olsa paylaşıma açarım sanırım.

Siz de çok düzenli işler çıkartıyorsunuz, her zaman bahçenizi ziyaret ediyorum, güzel bilgiler not alıyorum, böyle sizin gibi gençlerin canla başla, emek vererek kolay kolay yetişmiyor, ne mutlu size bu yaşta severek kendinizi bu işlere adamışsınız, kutlarım sizi. Kolay gelsin

dongyul
02-12-2015, 08:20
Hoş geldiniz Sn. dongyul, sizi bahçe sayfamda görmek beni çok memnun etti.

Bu tür domates çok güçlü, verimli tadı çok güzel köy domatesi gibi kokuya sahip bir çeşit, geçen sene 2 kök deneme amaçlı dikmiştim, bu sene 4 kök diktim.
Bahçem çok küçük olduğu için azar azar bir kaç çeşitten 4'er kök diktim, diğerleri hepsi kurudu bir tek bu çeşit bu vakte kadar dayanıklı çıktı.

Aslında iyi fikir dediğiniz gibi üzeri örtülse iyi olur, denemekte fayda var, hiç aklıma gelmemişti akıl akıldan üstündür derler ya, iyi ki hatırlattınız bu sene bir deneyeyim bakalım dayanacak mı.

Geçen sene etkinlikte tohumlarını paylaşmıştım, bu sene fazla tohum almadım ama bir kaç kişilik te olsa paylaşıma açarım sanırım.

Siz de çok düzenli işler çıkartıyorsunuz, her zaman bahçenizi ziyaret ediyorum, güzel bilgiler not alıyorum, böyle sizin gibi gençlerin canla başla, emek vererek kolay kolay yetişmiyor, ne mutlu size bu yaşta severek kendinizi bu işlere adamışsınız, kutlarım sizi. Kolay gelsin

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Domatesin üstüne 1.5x80 cm'lik büyük şeffaf poşet geçirin (yorgan konulan poşet) iki tane hava alabilecek delikler açın güzelce kapatırsanız belki güzel sonuçlar alırsınız. Ben şahsen bayıldım çok güzel bir çeşit ekmeye karar verdim. Sos, menemenlik, salçalık bir çeşit olması güzel az sulu olduğu için dayanıklıdır. Mutlaka ekeceğim .

akçabardak
02-12-2015, 16:48
Bu gün yine bir kargom geldi :)
Bu kargoların bir gün sonu olacak mı acabaaa...
Nereye kadar gidecek bunun sonu çok merak ediyorum.
Ellerimin ayaklarımın frenleri tutmuyor, kendimi frenleyemiyorum :D

587406

587407

Bitkileri ilerleyen saatlerde paketlerinden çıkarıp
tek tek paylaşacağım.

akçabardak
02-12-2015, 18:49
Beyaz Abelia (Güzellik Çalısı)

587457

587458

Anavatanı Çin olan ülkemiz genelinde yetiştirilmeye uygun bir çalı türüdür. Hanımeli ailesinden olan bitki, yaz ve sonbahar ayları boyunca çiçekli olup, 1 metre kadar boylanabilir.

Budama ile formu ve boyu kontrol edilebilen Abelya'lar, zarif yaz kış yeşil, kuraklığa dayanıklı bitkilerdir. Zahmetsiz ve bakımları kolaydır. Yaprakları şekilli, parlak ve şehir ortamına dayanıklı olduklarından canlı renklerini koruyabilen türdedir.

Güneşli ve yarı gölgede yaşayabilirler. Çiçekleri hafif kokulu olup, sezon içinde renk değiştirebilirler. Donlardan ve aşırı sıcaklardan etkilenmezler. Çiçekleri geçtikçe yerini bronz renkli sürgünlere bırakır ki bu çiçeklenme görüntüsünü aratmayacak derecede hoş bir görüntü yaratır.

4-6 litrelik saksılarda rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bol çiçeklenmesi için güneş gören bir yere almakta fayda vardır.

Çok yıllık kalıcı ve donlara dayanıklı bir bitkidir

Bilgiler Zengarden'den alıntıdır.

587459

akçabardak
02-12-2015, 19:24
Pandorea Yasemini

587466

587467

Ülkemiz Akdeniz İklimine uygun, çabucak saran çok kolay filizlenip gelişen Avustralya'dan bir sarmaşık Pandorea jasminoides. Halk dilinde Beyaz Trompet Sarmaşığı diye bilinen tür.

Kokusu hafif olup, taze, ferahlatan bir kokudur. Özellikle çiçekleri için yetiştirilen pandorea yasemininin güçlü sürgünleri, beyaz çiçeklerini durmaksızın açmak için sarılarak uzar.

Bitki yaprak dökmez yaz kış yeşil, donlara yarı dayanıklı olduğu yazıyor.

akçabardak
02-12-2015, 19:41
Mavi Thunbergia errecta

587471

587472
Yıl boyu çiçekli olup, yarı tropik çiçekli bir çalıdır. Leylak renkli, iri borazan şekilli çiçekler bitkinin sürgünlerini süslerken parlak yeşil yaprakları canlı bir görüntü sergiler.

Budama ile dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz thunbergia erecta, yarı gölgeden bol güneşli alanlara dek Güney bahçelerinin vazgeçilmez bir bitkisidir.

Donlara karşı hassas bitkiyi serin bölgelerde yetiştirmek isteyenler, rahatlıkla saksıda da form tutabilen bu bitkiyi kışın korumalı ortamda hatta salon bitkisi gibi yetiştirebilirler.

20 derecenin üzerinde sürekli çiçeklidir.
Donlara dayanıksız.

587761

İsmail Kuzucu
02-12-2015, 19:49
Kargonun kısaca özeti; biz yeşillikler ile mutluyuz. :rolleyes:

akçabardak
02-12-2015, 19:58
Lotus berthelotii - Ateş orkidesi

587476

587477

Anavatanı Kanarya adaları olan, gösterişli, parlak sarı kırmızı çiçekleri ile göz alıcı bir bitkidir. Lotus çiçeği, yazı sıcak geçen bölgelerimizde iyi gelişir.

Çok iyi drenajı olan süzek topraklarda gelişen bitki, rahatlıkla sarkan askı sepet bitki aranjmanlarında kullanılabilir. Yanlara kol atarak hızla gelişen bitki çok yıllık olup, dikili oldukları saksıları yaz aylarında açtıkları çiçekleri ile doldururlar. Saksı yanlarından 70-80 cme kadar sarkabilir.

Biberiye yapraklarına benzeyen yeşil aksamı yaz kış yeşil olan bitki, aşırı soğuklara dayanmaz. Bu nedenle kışı soğuk geçiren bölgelerimizde mutlaka dondan korunaklı yere alınmalıdır.

İzmir gibi ılıman kuşak bölgelerimizde yıl boyu Güneye bakan cephede dış mekanda yaşayabilir.

Çiçeklenme dönemi : Bahar sonunda ve yaz döneminde

Dona dayanıklılık : Donlara dayanıksız.

İklim kuşağı : 8-11

Ömrü : çok yıllık

587478

akçabardak
02-12-2015, 20:00
Kargonun kısaca özeti; biz yeşillikler ile mutluyuz. :rolleyes:

Çok haklısınız, diyecek lafım yok :)

akçabardak
02-12-2015, 20:01
İki paket daha var ama onlar sukulent olduğu için, Sukulent sayfamda paylaşacağım.

eneskrky
02-12-2015, 20:58
Hayırlı olsun akçabardak ablamm :)) güle güle büyüt bol çiçeklerini göresin inşallah

NMel
02-12-2015, 21:04
Hepsi birbirinden güzelmiş Sn.akçabardak. Güle güle büyütün.

akçabardak
02-12-2015, 21:06
Hayırlı olsun akçabardak ablamm :)) güle güle büyüt bol çiçeklerini göresin inşallah

Teşekkür ederim enesciğim, inşallah hep birlikte görürüz çiçeklendiklerini.

akçabardak
02-12-2015, 21:07
Hepsi birbirinden güzelmiş Sn.akçabardak. Güle güle büyütün.

Teşekkür ederim sevgili NMel.

aleydi
02-12-2015, 22:15
Şimdiden benimde gözüm tohumlarda ablacım. Forumdan onlarca tohum talep ettim. Bir o kadar daha alırım herhalde:D. Şimdiden tohum ekme zamanı gelse diye bakıyorum. Öyle özledim ki o anları.

Lupini dayanamayıp Şubatta ekmiştim. Daha yeni çiçek açtı:). Annem demişti ''bu mevsimde tohum ekilmez'' diye:).Hepsi çimlendi, erken ektiğim için bir tanesi hayatta kaldı.

Yer örtücüler de mavi mavi çok güzelmiş.Ama olmaz ki soğuklara dayanıksız türler var :D. Şaka şaka ablacım güle güle büyüt hepsini.

akçabardak
03-12-2015, 09:29
Şimdiden benimde gözüm tohumlarda ablacım. Forumdan onlarca tohum talep ettim. Bir o kadar daha alırım herhalde. Şimdiden tohum ekme zamanı gelse diye bakıyorum. Öyle özledim ki o anları.

Lupini dayanamayıp Şubatta ekmiştim. Daha yeni çiçek açtı. Annem demişti ''bu mevsimde tohum ekilmez'' diye.Hepsi çimlendi, erken ektiğim için bir tanesi hayatta kaldı.

Yer örtücüler de mavi mavi çok güzelmiş.Ama olmaz ki soğuklara dayanıksız türler var :D. Şaka şaka ablacım güle güle büyüt hepsini.

Teşekkür ederim aleydi. Hangi maviden bahsettiğini anlayamadım.

Bu sene kısmetse aleydiciğim :) tohumlarımı kademe kademe ekmeyi düşünüyorum, önce biber sonra domates ve Nisan gibi çiçek tohumlarını ekmeyi düşünüyorum, geçen sene hepsini birden erkenden ekeyim de büyüsünler dedim :D havalar da bir türlü ısınmak bilmeyince fidelerimi bir türlü büyütemedim, çoğunluk çiçek fidelerim öldü gitti :( bu sene aceleci davranmayacağım ;)

Annen doğru söylemiş aslında ama sen gel de onu bize anlat, meraktan çatlayacağız ekmezsek, sonra da hüsrana uğruyoruz bence sen de aceleci davranma derim.

Resulgur
03-12-2015, 17:35
Sizler çıldırmış olmalısınız :D

akçabardak
03-12-2015, 18:41
Sizler çıldırmış olmalısınız :D

Hayırlısıyla bir emekli olun :) Allah sizi bir de bahçe sahibi etsin... ozaman şöyle bir kuş olup, uzaktan sizi çıldırıp çıldırmadığınızı görebilsek dermişimmm :D :D

Jakin
03-12-2015, 19:03
Hayırlısıyla bir emekli olun :) Allah sizi bir de bahçe sahibi etsin... ozaman şöyle bir kuş olup, uzaktan sizi çıldırıp çıldırmadığınızı görebilsek dermişimmm :D :D

Sesli güldüm.. :D hala da gülüyorum..
Ben de dilerim.. :D Kendime de.. :D
Çok hoşsunuz sevgili akçabardak.. ;)

akçabardak
03-12-2015, 20:12
Teşekkür ederim sevgili Jakin sesli gülmek sağlıktır, ne diyeyim bazen böyle hoş olmak ta gerekiyor ;)
söz konusu bitki çılgınlığı olunca insan bir hoş oluyormuş :D :D :D sizce de öyle değil mi?
En kötü günlerimiz böyle olsun dilerim.

akçabardak
03-12-2015, 20:53
Bu gün bir kargo daha aldım :D

Şimdi Sn. Resulgur'un siz bu sefer kafayı üşütmüşsünüz der gibi hissettim bir an :D :D yok yok bu sefer bitki değil merak etmeyin :)

Bu sefer kilitli poşet kargosu, hep bitki gelecek değil ya :D ne alaka diyeceksiniz değil mi? çok alaka bulunduğum yerde Etkinlikte paylaşacağım tohumlarda kullanacağım minik kilitli poşet bulunmaz ise... olacağı budur.:D Ta Ankara'lardan kargoyla poşet getittirilir :(

587630

587631

-Doğadan-
03-12-2015, 21:20
Yeni kargolarınızda bir harikaymış özellikle poşetler :p , sn akcabardak .. Darısı başımıza :D :)

akçabardak
03-12-2015, 21:28
Yeni kargolarınızda bir harikaymış özellikle poşetler :p , sn akcabardak .. Darısı başımıza :D :)

Teşekkür ederim Sn. -Dğadan- sayfama hoş geldiniz, evet kargolarım peş peşe geldi.

aleydi
03-12-2015, 21:50
Mavi çayır sümbülü ablacım,fotoğrafta yer örtücü gibi kaplamış her yeri. Gerçi soğanlı. Yayılınca yer örtücü gibi duruyor:).

Bu çiçek tohumdan yetişiyorsa. Kesin bende tohumunu alacağım:).

akçabardak
03-12-2015, 22:34
Mavi çayır sümbülü ablacım,fotoğrafta yer örtücü gibi kaplamış her yeri. Gerçi soğanlı. Yayılınca yer örtücü gibi duruyor:).

Bu çiçek tohumdan yetişiyorsa. Kesin bende tohumunu alacağım:).

Tohumdan ben de ilk defa yetiştireceğim sevgili aleydi. Normalde yer örtücü değil bildiğimiz sümbüllere benziyor
sğanlı ve kırda, bayırda, çayırda ormanda yetişen bir çeşit sümbül.

Erken ilkbaharda karların buzların altından çıkıp baharı müjdeleyenlerden dir kendileri :)

Bunun gibi
587648

587649

Detaylı bilgi:
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/191-43.htm

1275. mesajdan itibaren yazışmalarım da var.

aleydi
03-12-2015, 22:55
Sevdim bu çiçeği:D

YeniGine
03-12-2015, 23:27
:) Kargolar, bitkiler, siparişler maşallah maşallah sevgili akçabardak'ım hepsi birbirinden güzel, güle güle büyütüp çiçeklerini göresin inşallah...

Poşetlere çok sevindim, zira birisi bana gelecek inşallah!..

Resulgur
03-12-2015, 23:55

Ben sizden kötüyüm bu konuda hastalık gibi sardı toprağa kavuşma arzusu tüm hücrelerimi, emekli olmayı bekleyemicem galiba şu evin parasını ödeyim de Allah ın izniyle. Hemen bir arazi alacam ekecem bütün tohumları toprağa kısmet olursa :D İşi bırakasımda var hani zaman gösterecek artık ..:rolleyes:

akçabardak
04-12-2015, 12:19
:) Kargolar, bitkiler, siparişler maşallah maşallah sevgili akçabardak'ım hepsi birbirinden güzel, güle güle büyütüp çiçeklerini göresin inşallah...

Poşetlere çok sevindim, zira birisi bana gelecek inşallah!..

Evet YeniGineciğim biri sana gidecek ama neden sadece bir taneyle kaldın, istediğin kadar seçebilisin, poşetlerimiz de geldi:)

Yeni gelen bitkilerimi beğenmene sevindim teşekkür ederim, darısı sizlerin başına inşallah ;) bu işaretlerin arasına STOP işareti koymamışlar, bir yerde durmak bilmiyoruz :D hoş koysalardı kim uyardı ki :D

akçabardak
04-12-2015, 12:31
Ben sizden kötüyüm bu konuda hastalık gibi sardı toprağa kavuşma arzusu tüm hücrelerimi, emekli olmayı bekleyemicem galiba şu evin parasını ödeyim de Allah ın izniyle. Hemen bir arazi alacam ekecem bütün tohumları toprağa kısmet olursa :D İşi bırakasımda var hani zaman gösterecek artık ..:rolleyes:

Eveeet Sn. Resulgur sizi anlıyorum, demek ki ben sizin gelecekte ki düşüncelerinizi önceden okumuşum :D yaa nasılmış bakın ben size emekli olunca demiştim ama siz emekli olmayı bekleyemiyeceğim galiba diyorsunuz :) bu hastalık böyledir işte, insanı şekilden şekile sokuyor :D

Eh ne diyeyim, söyleyecek lafım kalmadı siz zaten bu hastalığı kapmışsınız, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun, Allah tez zamanda size bir arazi nasip etsin :dilli:

akçabardak
04-12-2015, 20:58
Turuncu Lilium

Saksağan maduru olarak bendeniz bu gün her iki saksıyı da boşaltıp bana kalıp kalmadığına baktım :(
o sevimsiz saksağan hem de en büyüklerini taşımış :mad: :mad:
beğenmediklerini de bana bırakmış sevimsiz, işin yoksa kalan yavru soğanları büyütmek için 2 yıl uğraş dur:(

Çok madurum çoook :( sevgili A_NOMAD'ın dediği gibi Yılın en maduru ben oldum işte :D

Bana kalanlar hepsi bunlar.
587748

akçabardak
05-12-2015, 21:59
Geleneksel mavi (camassia) çayır sümbülü

Mavi çayır sümbül tohumlarını bu gün toprakla buluştudum.
Şimdi sabırsızlıkla tohumun çimlenmesini bekliyor olacağım.
21 tohum ekildi bakalım kaç tanesi çimlenecek

587850

Tohum Ekimi: Paketin arkasında verilen bilgiye göre istekleri:

Çimlendirme % 90 - 100 çimlendirme oranları için 42 - 90 gün arası soğuk uygulama gerekir.
Bunun haricinde ön uygulama istemez ve nemli toprağa ekilir. Sonbahar ekimlerinde nemli toprak şartlarında kışı dış mekanda
soğukta geçiren tohumlar bahar başında çimlenirler.

Bakımı ve diğer bilgiler:

Tohumdan çiçeklenme boyuna 2. sene ulaşır. Tek bir kök ortalama 15 - 320 yıl boyunca çiçeklenmeye devam edermiş :confused: voav
Çiçeklenme dönemi bitip, tohum verdiği döneme dek bahar boyunca toprağı sürekli nemli olmalıdır.

Nerede yetiştirilir:

Ağaç altları, kır bahçeleri, arıcılık, çiçek tarhları.
Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz.
Bitkiden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.

Soğanları ızgara ya da haşlanarak pişirildiğinde tüketilebilir.
Çok şaşırdım soğanları yeniyormuş :p

akçabardak
05-12-2015, 22:20
Bu gün fark ettim, kardelenlerim çıkmaya başlamış :)

Saksı bahçede bir köşede duruyordu, görünce hemen gözümün önüne aldım.
Son yağan yağmurlardan sonra soğanlar faaliyete geçmişler.

587852

Yağmurdan saksının her tarafı çamur olmuş...
Tepesinde de alisyumlar, hava serinledikçe çoştular :D
587853

akçabardak
18-12-2015, 18:46
Gecelerin ayazından dolayı bütün yaprakları dökülen Çikolata biberimiz
kel kaldı ama hala mahsulüyle birlikte dim dik ayakta :)

Gönlüm bir türlü dışarıda bırakmayı razı olmadığı için,
içeriye aldım, bakalım ev ortamında ilkbaharı görebilecek miyiz.

Umarım yeniden taze yapraklar verir.
589399

589401

589400

akçabardak
18-12-2015, 18:50
Bu da ayrı bir tür, bunlara da kıyamadım eve aldım.

Kırmızı olanların ayrı bir tür
589402

Yeşiller ise Jalepeno biber.
589403

aleydi
18-12-2015, 22:12
Bende bahçede ekili minik biberleri böyle saksıya almıştım ablacım. Sonra eve alamadım. Dışarıda kalıp dondular. Aslında tutmuşlardı, hemde biberleri olduğu halde. Bende merak ettim ilkbaharda ne durumda olacaklar. Umarım yeniden yeşerir. Sevgiler.

akçabardak
18-12-2015, 23:49
Bende bahçede ekili minik biberleri böyle saksıya almıştım ablacım. Sonra eve alamadım. Dışarıda kalıp dondular. Aslında tutmuşlardı, hemde biberleri olduğu halde. Bende merak ettim ilkbaharda ne durumda olacaklar. Umarım yeniden yeşerir. Sevgiler.

İnanırmısın evin içi saksıdan geçilmez oldu artık ama şunun şurasında 2 ay boyunca hep beraber evi paylaşacağız, allahtan sitede hiç kimsecikler yok, gelen giden yok :D bitkilerimle biz bizeyiz :D

Sevgili aleydi eve aldığım biberler saksıda oldukları için hiç yerlerinden oynamadılar, bahçede olanlar ise havaların biraz ılık gitmesinden dolayı yeniden filizlenmeye ve çiçek açmaya başladılar ama nereye kadar, gece bayağı bir ayaz oluyor artık.

Onların öylece yeşermelerini gördükçe hiç kıyamıyorum ama yapacak bir şey yok, sera olsaydı belki kışı atlatırlardı ama olamayacağına göre eninde sonunda donacaklar:( Sevgilerimle

TCM
19-12-2015, 07:57
İnanırmısın evin içi saksıdan geçilmez oldu artık ama şunun şurasında 2 ay boyunca hep beraber evi paylaşacağız, allahtan sitede hiç kimsecikler yok, gelen giden yok :D bitkilerimle biz bizeyiz :D

Bu sayfayı hanıma göstereyim de haline şükretsin. Küçük banyoda tohum çimlendiriyorum diye başımın etini yiyordu. :D

akçabardak
19-12-2015, 10:16
Bu sayfayı hanıma göstereyim de haline şükretsin. Küçük banyoda tohum çimlendiriyorum diye başımın etini yiyordu. :D

Sn. TCM size de hak veriyorum eşinize de, biz hanımlar biraz titiz olduğumuz için evin düzeni bozulmasını istemiyoruz ama bir yandan da düşünsenize, misler gibi kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz taze, ilaçsız, hormonsuz ürünleri sağlıklı bir şekilde tükettiğimizi, bir tanecik tohumu aylarca yetiştirmek için nasıl uğraşıyoruz, nelere katlanıyoruz.

Ben de evimin düzeninin bozulmasını istemem ama, ah ah kıyamıyorum işte söz konusu yetişmiş bir bitki olunca baskın çıkıyor işte :dilli: birazcık sabır diyorum, 2 ay diyorum, site boşaldı herkesler kışlıklarına döndü gelen giden yok diyorum:D

O yüzden bence hanımınız da biraz size anlayış göstersin diyorum, sonuçta kafanızın etini yiyeceğine, yetiştirdiğiniz taze mi taze, lezzetli mi lezzetli, organik mi organik ürünleri yesin dermişim :D :D şimdi hanımınızın bana nasıl kızdığını, neler dediğini duyar gibi oldum ama nasılsa ben uzaktayım, duymuyorum:D

Bu arada bitkilerimin bir kısmı sıkış tepiş mutfak penceresinin önünde kışı geçirecek olanlar.

Perde arkasından görünüşleri :)
589445

Perde açıldıktan sonra...
589446

Kat çıkarak iki sıra halinde...
589447

Bunlarda Hanımınıza gitsin, bize kızmasın diye gönlünü alalım.
589448

589449

Saygılar Sn. TCM

eurosat55
19-12-2015, 12:23
Sayın akçabardak; 6 ayda balkona zar zor üs kurabildik,sizin evdeki gibi bir durumu hayal etmek istiyorum,ama onu bile edemiyorum:D

akçabardak
19-12-2015, 14:02
Sayın akçabardak; 6 ayda balkona zar zor üs kurabildik,sizin evdeki gibi bir durumu hayal etmek istiyorum,ama onu bile edemiyorum:D

Sn. eurosat55 bahçe sayfama hoş geldiniz.

Sn. eurosat balkonda üs kurabildik derken ne demek istediğinizi pek anlayamadım ama, konu bitkiler ise, kısaca şöyle izah edeyim, doğru anladıysam.

6 ay gibi bir süre acemilik süresidir, benim evimin durumunu düşünememek normaldir :D daha çiçeği burnındasınız. En başta Ağaçlar Net'e üye olmakla zaten bu hastalığı kaptınız demektir :) hele bir kaç zaman daha geçsin, bir de bakmışsınız ki şu da olsun bu da olsun derken işte ozaman benim evdeki durumu hayal etmiş olursunuz :D
Unutmayın hayaller bir gün gerçek olurmuş :) kolay gelsin.

eurosat55
19-12-2015, 15:03
Hoşbulduk sayın akçabardak,
Üs derken sabır denemesi sonucu 1,2,3,4 derken 5 saksı ile bende aranıza katılmış oldum .Ağaçlar Net ile tanıştığıma bende çok memnunum,hepimizin tek hastalığı bu olsun temennisi ile,hepinize selamlar....

ibocandan
19-12-2015, 16:10
sn.eurosat55 çiçek işi böyle bir şey galiba sonuçta canlı yetiştiriyoruz

salihcan
19-12-2015, 17:22
(Ben galiba bu sayfayı biraz ihmal etmişim :eek: )
Yine hayran oldum olmamak elde mi acaba :confused:
Sevgili Akçabardak ablacığım maşallah neler yapmışsın :eek:
Bu sene bahçeyle hiç ilgilenemedim :(
Her yerde Japon feneri dalları vardı. Patlat patlat bitmedi ;) ,
Vaktimi hep Hoyalar aldı bütün suç onlarındı benim değil :rolleyes:

Neyse ben çok konuştum :D Her şey
Fevkaladenin fevkinin de fevkinde (Sözün sahibini sevmesem de ...)

akçabardak
19-12-2015, 18:04
(Ben galiba bu sayfayı biraz ihmal etmişim.
Yine hayran oldum olmamak elde mi acaba :confused:
Sevgili Akçabardak ablacığım maşallah neler yapmışsın.
Bu sene bahçeyle hiç ilgilenemedim.
Her yerde Japon feneri dalları vardı. Patlat patlat bitmedi.
Vaktimi hep Hoyalar aldı bütün suç onlarındı benim değil

Neyse ben çok konuştum :D Her şey
Fevkaladenin fevkinin de fevkinde (Sözün sahibini sevmesem de ...)

Biraz öyle oldu salihcan, sen beni hiç ihmal etmezdin, arada bir gelirdin bahçeme, ben de salihcan bana küstü mü ne diye düşünmeye başlamıştım :D

Karınca kaderince, kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım, beyenmene çok sevindim.

Bu arada kendini hoyalara çokça kaptırdın bakıyorum da suçu da onlara yüklüyorsun, bizleri unuttun :D

Japon fenerleri de nereden çıktı şimdi, onlar çok ağırsızdır her tarafı sarar, bir kök ben de dikmiştim baktım ki aldı başını gidiyor, önüne gelene sarılıp boğuyordu, söküp attım senin anlayacağın :(

Beklerim her zaman, fazla ihmal etme olur mu. Sevgilerimle

Ha unutuyordum, hani yazın gelecektin, kandırıkçı... önümüzdeki yaz tatilinde gülenmelek te gelince beklerim, hoyacılar bir arada olsun, umarım yine dershane bahanesi olmaz:D

salihcan
19-12-2015, 18:38
Küsmek mi ? Bence ''Fesatlandı giremiyor'' veya ''Kalbi dayanamıyor '' diye düşünseydin çok daha iyi olurdu ablacığım :D

Karınca kaderincesi bu kadar mı :eek:

Bütün suçlu o pis hoyaları :p

İzninle Japon fenerlerini göstermek istiyorum ne haldeydi diye içlerinde kavun,salatalık,kudret narı da var :)
589498

Bahane değildi kiiiiii, İzmir-Çandarlı yolunu günde 2 kere çektim :( Çektiğimi bir ben bir Allah biliyor :)

İnşallah Gülen Melek ablam geldiği zaman gelirim ...
Çok isterim doğrusu...
Bu arada Gülen Melek demişken torunlarını göstereyim :)
Hoya Eskimo
589499
589500
Hoya Pubicalyx ''Royal Hawaiian Purple''
589501

akçabardak
19-12-2015, 22:18
Küsmek mi ? Bence ''Fesatlandı giremiyor'' veya ''Kalbi dayanamıyor '' diye düşünseydin çok daha iyi olurdu ablacığım :D

Karınca kaderincesi bu kadar mı :eek:

Bütün suçlu o pis hoyaları :p

İzninle Japon fenerlerini göstermek istiyorum ne haldeydi diye (sonra sileceğim )içlerinde kavun,salatalık,kudret narı da var :)
589498

Bahane değildi kiiiiii, İzmir-Çandarlı yolunu günde 2 kere çektim :( Çektiğimi bir ben bir Allah biliyor :)

İnşallah Gülen Melek ablam geldiği zaman gelirim ...
Çok isterim doğrusu...
Bu arada Gülen Melek demişken torunlarını göstereyim :)
Hoya Eskimo
589499
589500
Hoya Pubicalyx ''Royal Hawaiian Purple''
589501

Salihcan sakın silme fotoğrafları, bana bir zararı yok, burası Çandarlı mı merak ettim?. Sadece silecem kelimesini sil yeter.

Şimdi bu sözlerinden seni anlıyorum ki seni birşeyler çok yormuş, kıyamam sana ben, sanırım yaz sezonunu fazla yoğun geçirmişsin ama ne olur hoyalara kızma eğer onlarında payı varsa, hoya yetiştirmek kolay değil biliyorum.

Senin okulun da var, bitkilerle uğraşmak senin için yorucu olur biliyorum ama şu bitmeyen isteklerimiz yok mu her şeye katlanıyoruz.

Bu genç yaşta hoyalara merak sarmak sizin için iyi cesaret. Biliyorum çok heveslisin ama ben derim ki fazla çoğaltma, alışınca zor koparsın onlardan, evet torunlarım çok güzel olmuşlar, çiçek te açmışlar ellerine sağlık.

Yani sorunlarını tam bilemediğim için ne yazacağımı da bilemiyorum, her ne ise geçecek bu günlerde sen kendini ferah tut olur mu...

En başta yazdığın ilk satırlarına bir anlam veremedim görmemiş olayım, neden?

Çandarlı'ya geldiğinde mutlaka beklerim, dertleşiriz biraz.

Fotoğraflar için teşekkür ederim arada bakarım, salatalıklar, kudret narları, fenerler çok güzel görünüyorlar.

salihcan
19-12-2015, 22:40
Tamam silmeyeceğim :) Evet Çandarlı ,Doğuş Birlik Sitesi ;)

Hoyalarda son yok galiba her seferinde son desemde ııı ııı olmuyor ...

Sorunlarım gelecek stresi (üniversite :( )

En baştakiler iltifat ve espri olarak anlayabilirsin ablacığım :)

Çandarlıdaki yerinizi merak ettim.Belki her gün önünden geçtiğim bir sokaktır ?

Fotoğraf yorumu için ayrıca teşekkür ederim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

akçabardak
19-12-2015, 23:22
Tamam silmeyeceğim :) Evet Çandarlı ,Doğuş Birlik Sitesi ;)

Hoyalarda son yok galiba her seferinde son desemde ııı ııı olmuyor ...

Sorunlarım gelecek stresi (üniversite :( )

En baştakiler iltifat ve espri olarak anlayabilirsin ablacığım :)

Çandarlıdaki yerinizi merak ettim.Belki her gün önünden geçtiğim bir sokaktır ?

Fotoğraf yorumu için ayrıca teşekkür ederim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tamam şimdi anlaştık.

Çandarlı'da eşimin yeğeninin yazlığı var, oraya arada gidip geliyoruz ama şimdi sitenin adı aklıma gelmedi, hatırlayınca yazarım, Çandarlı merkezden sahil sitelerine giden sahil boyunca siteler var o sitelerden biri ama oralar okadar çok gelişti ki karıştırıyorum, Denizköye varmadan ortalarda bir yerde.

Bulabildiğim bir fotoğraf, bu bölge yukarıya doğru bir yerde. Sitenin adını hatırlayınca tekrar yazarım. Sevgilerimle.
589561

akçabardak
24-12-2015, 21:52
Bahçe bahçelikten çıkıp harabeye dönmüş vaziyette 3 gündür.

Evimizin bütün balkonların pergüleleri yeniden değişiyor, dolayısıyka bahçelerim
şu anda çok kötü durumda, her yer her yerde, 2 gün içinde her şey harabeye döndü, toplanması da ilk bahara umarım yetişir :D

Arka bahçede durum
590170

Balkondan sokağa doğru görüntü
590171

Sokaktan balkona doğru görüntü
590172

Nihayet arka balkonun pergülesi bu gün bitti.
590173

Ve biberlerin son halleri, üzerilerinde hala biberleri var ama
bir çoğu çiğnendi :( ustalar çok dağınık çalışıyorlar.
590174

akçabardak
24-12-2015, 22:06
Ön bahçemizin durumu.

Sitede hiç kimse kalmayınca sokaklar da bize kaldı :D

Eski ve yeni malzemeler, eskiler sökülerek komşunun kapısının önünde
yerlerini aldılar.

Yeniler de takılmak için beklemedeler.
590175

orta kat
590176

Giriş katı
590177

Yeni malzemeler
590178

Eski kiremitler bahçeye yığıldı
590179

Sıra çatı katında, oraya daha hiç dokunulmadı,
Allahım sen bana yardım et.

aleydi
24-12-2015, 22:12
Fena dağılmış ablacım:(.Müstakil evde her iş sana bakıyor. Her yıl bir tamirat çıkıyor. Bittiğinde çok güzel olur. Baharda keyfini sürerseniz. Kolay gelsin.

akçabardak
24-12-2015, 22:24
Fena dağılmış ablacım:(.Müstakil evde her iş sana bakıyor. Her yıl bir tamirat çıkıyor. Bittiğinde çok güzel olur. Baharda keyfini sürerseniz. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim aleydiciğim, hem de çok fena dağınık çalışıyorlar, burasının ustalarıyla çalışmak çok zor hiç dinlemiyorlar, bildiklerini okuyorlar.

Evet bitince güzel olacak ama bakalım bunca işi nasıl toprlayacağız. Bütün sukulentlerimi bir odanın içine tıktım, kalanlar da toz toprak içinde kaldılar.

sevgihoca
24-12-2015, 22:33
Çok güzel oluyor,bitince de harika olacak Sevgili Akçabardak.Kuş gibi toparlarsınız inşallah.(deyip içimden kıs kıs gülüyorum)Allah kolaylık versin.

akçabardak
24-12-2015, 22:41
Çok güzel oluyor,bitince de harika olacak Sevgili Akçabardak.Kuş gibi toparlarsınız inşallah.(deyip içimden kıs kıs gülüyorum)Allah kolaylık versin.

Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, allahtan şu günlerde havalar iyi gidiyor, yağmur başlayacak diye ödüm kopuyor, her şey ortada çünkü.
(güldüğünüzü görür gibi oluyorum zaten :D) sizin canınız sağ olsun, tek sağa sola dağılan saksılarımı toparlayabilirsem gerisi gelir bir şekilde. Sevgiler

sevgihoca
24-12-2015, 22:56
İnşallah canım,kolayca toparlanmanız dileğiyle.Ben de bağı yerleştirirken böyle olduğum için size takılmak istedim.Toparlıyorum sonra gidip bakıyorum geri her yer batmış.Çokça kolay gelsin size.

efeege
24-12-2015, 23:16
Sevgili akçabardak. kolay gelsin.
aynı zamanda aynı tamirat işine girişmişiz.
sizi çok iyi anlıyorom bizde,on gündür pergole tamiratıyla uğraştık iki gün oldu bitireli.
ama bizde bittik geceleri ağrılardan uyuyamadım. saksıları bahçeden uzaklaştır pergoledeki sarmaşık türleri bahçede dağınık vaziyette perişan oldular.
dün sabahtan akşama kadar ancak toparlayıp bağlaya bildik.
inşallah kolaylıkla bitirip sizde selamete çıkarsınız.
tekrar kolay gelsin.

YeniGine
24-12-2015, 23:31
Sevgili akçabardak'ım, Allah kolaylık versin fazlaca dağılmışsınız, ama dert etme başlanmış iş bitmiş iştir. Sonuç da güzel olacaksa katlanılır. Rastgelsin inşallah!..

akçabardak
24-12-2015, 23:35
Sevgili akçabardak. kolay gelsin.
aynı zamanda aynı tamirat işine girişmişiz.
sizi çok iyi anlıyorom bizde,on gündür pergole tamiratıyla uğraştık iki gün oldu bitireli.
ama bizde bittik geceleri ağrılardan uyuyamadım. saksıları bahçeden uzaklaştır pergoledeki sarmaşık türleri bahçede dağınık vaziyette perişan oldular.
dün sabahtan akşama kadar ancak toparlayıp bağlaya bildik.
inşallah kolaylıkla bitirip sizde selamete çıkarsınız.
tekrar kolay gelsin.

Teşekkür ederim sevgili efeege, gerçekten ben de çok yoruluyorum, sabah saat 04 te bir uyanıyorum bir daha uyuyamıyorum, uykularım kaçtı.

İnşaat işleri kolay değil Allah hepimize kolaylıklar versin, sizin kiler bitmiş ne güzel, dediğin gibi bu yazlıkların hiç işi bitmiyor, birini tamir ediyorsunuz, başka bir yeri eskiyor, hayırlısı size de kolay gelsin.

akçabardak
24-12-2015, 23:37
Sevgili akçabardak'ım, Allah kolaylık versin fazlaca dağılmışsınız, ama dert etme başlanmış iş bitmiş iştir. Sonuç da güzel olacaksa katlanılır. Rastgelsin inşallah!..

Teşekkür ederim YeniGineciğim, bitecek inşallah hayırlısıyla sağ olasın. Sevgiler

Jakin
25-12-2015, 05:11
Sevili akçabardak Allah yardımcınız olsun, ne zor her yer her yerde.
Kısa zamanda toparlarsınız inşallah. Kolay gelsin, kendinize dikkat edin. Sevgiler.. :)

akçabardak
25-12-2015, 06:14
Sevili akçabardak Allah yardımcınız olsun, ne zor her yer her yerde.
Kısa zamanda toparlarsınız inşallah. Kolay gelsin, kendinize dikkat edin. Sevgiler.. :)

Çok teşekkür ederim sevgili Jakin, Allah cümlemizin yardımcısı olsun her konuda, kendime nekadar da dikkat etsem kafamdaki düşünceler uykumu kaçırıyor, yaşlar iyice ilerleyince çok zor oluyormuş, gençliğin verdiği o cesaret kalmıyormuş.

15 sene önce evi aldığımızda her şey daha kolay gelmişti bana ama artık her şeyde zorlanıyoruz, bütün bu telaş hep çok sevdiğim bitkilerim için bu değişikliğe kalkıştık :)

Niyetim arka balkonu tümden balkon cam yaptırıp bitkilerim kışı rahat geçirsinler diye kapatıyorum, sabahtan öğleye kadar güneş te alıyor, hepsini bir araya toplamak istiyorum, yazın dışarı, kışın içeri taşıma olmasın diye bütün bunlar. Sevgilerimle

Jakin
25-12-2015, 06:25
Bitince çok güzel olacak, tüm sıkıntıları unutacaksınız, iyi ki yapmışım diyeceksiniz.
Sevgiler.. :)

NMel
25-12-2015, 06:48
Allah kolaylık versin Sn. akçabardak. İşleriniz tez zamanda, hayırlısıyla tamamlanır inşallah.

akçabardak
25-12-2015, 06:53
Allah kolaylık versin Sn. akçabardak. İşleriniz tez zamanda, hayırlısıyla tamamlanır inşallah.

Çok teşekkür ederim NMel, inşallah

ibocandan
25-12-2015, 10:53
sn.akçabardak,Tamirat işi zordur ama katlanılmadan da bir şeyler olmuyor sabır etmek lazım kolaylıklar diliyorum.Baharda yenilenmiş haliyle birde çay içerken düşünün bu günleri hatırlar durursunuz.

akçabardak
25-12-2015, 21:55
sn.akçabardak,Tamirat işi zordur ama katlanılmadan da bir şeyler olmuyor sabır etmek lazım kolaylıklar diliyorum.Baharda yenilenmiş haliyle birde çay içerken düşünün bu günleri hatırlar durursunuz.

Sn. ibocandan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi biraz sabır ve güzel olacağı için katlanmak gerekiyor. Allah sağlık sıhhat, hayırlı ömürler versin hepimize ki keyfini çıkaralım.

Bahar aylarında balkonda oturup çay, kahve kahvaltı yapmasına bayılırım, en sevdiğim mevsimdir, hep şükrederim halimize, Allah herkeslere nasip etsin diye dualar ederim, bir yandan da güvercinlerin ötüşlerini dinlerim, bayılıyorum onların ötüşlerine sonra çiçeklerin üzerlerine gelen kelebekler, arılar dikkatlice onları seyrederim, onlar beni dinlendiriyorlar.

akçabardak
27-12-2015, 21:13
Peter pepper, kocaman bir kovaya dikmiştim, soğuklar başlayınca yaprakları sararıp dökülmeye başladı,
biberleri üzerinde yem yeşil soğuktan kızaramıyorlardı, yazık kıyamadım onu da eve almak zorunda kaldım.

Eve aldıktan 2-3 gün sonra baktım biberler yavaş yavaş kırmızıya dönmeye başladı,
üzerinde hem yeşil hem turuncu olarak biraz kel kel koparmaya kıyamıyorum.

Şunun şurasında 2 ay kadar yaşarsa kışı atlatıp bahara sağ salim çıkarız
ve kaldığı yerden meyve vermeye devam eder.
590523

akçabardak
31-12-2015, 05:50
Her yerde kar, kış tipi olunca bizim buralara da dondurucu soğu geldi, gece -3, -5 derece gösteriyor, geçen seneden sütten ağzım yandığı için bu sene yoğurdu üfleyerek yemek zorunda kaldım:D

O yüzden ne olur ne olmaz diye bütün donma tehlikesi olan bitkilerimi ısıtılmayan bir odaya doldurdum, dışarıda sadece kışa dayanıklı bitkilerimi bıraktım.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, umarım bu sene kayıplar vermeden kışı atlatabiliriz. Herkese iyi seneler, mutlu yıllar diliyorum.

akçabardak
18-01-2016, 09:27
Dün yağan yağmurdan sonra durum.

Yan komşumun bahçesi sular içinde.

592673

burası da bizim bahçe, suların biraz çekilmiş hali.
592674

Bu sabah kalkınca kar yağdını gördük, şu anda hala kar yağışı devam ediyor ama
tütmuyor.

fotoğrafşamaya çalıştım, pek fark edilmiyor ama siyah kepenklere doğru bakınca
biraz da olsa görünüyor.
592675

592676

Jakin
18-01-2016, 12:31
Sevgili akçabardak umarım dışarıdaki bitkileriniz etkilenmezler.

akçabardak
18-01-2016, 14:50
Sevgili akçabardak umarım dışarıdaki bitkileriniz etkilenmezler.

Sevgili Jakin, geçen sene çok kayıplarım olunca bu sene tedbirimi çok önceden aldım :D dışarıda kalanlar sadece kışa dayanıklı olanlar.

Bu sene sanki geçen seneden daha soğuk gidiyor, geçen sene kar yoktu, bu gün buraya incecikten kar yağıyor ve çok soğuk, sadece limonumdan endişeliyim, umarım yine donma tehlikesi atlatmaz.

TCM
18-01-2016, 15:38
@akçabardak, limonu sarıp sarmalasak, da mı saklasak, endişe edipte mi saklamasak, malçlasakta mı baksak, ne yapsak?

Babamların bahçeye bir kaç sene önce limon dikmiştim fide olarak. Yakında görmedim ama bir çocuk boyunu geçtiğini söylemişti geçenlerde. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi, etrafına çuval falan saralım dedik soğukları görünce; ama sonradan düşündük acaba esas kök tarafını mı korumalı, geçen sene buralarda epey limon ağacı kurumuştu soğuktan.

akçabardak
18-01-2016, 16:35
@akçabardak, limonu sarıp sarmalasak, da mı saklasak, endişe edipte mi saklamasak, malçlasakta mı baksak, ne yapsak?

Babamların bahçeye bir kaç sene önce limon dikmiştim fide olarak. Yakında görmedim ama bir çocuk boyunu geçtiğini söylemişti geçenlerde. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi, etrafına çuval falan saralım dedik soğukları görünce; ama sonradan düşündük acaba esas kök tarafını mı korumalı, geçen sene buralarda epey limon ağacı kurumuştu soğuktan.

Sn. TCM benim de aklımdan geçti gövdesine kalın gazete kağıdı üzerine de naylonla sarılsa diye ama dalları da korunması gerekiyor, toprak altı kökleri pek etkileneceğini sanmıyorum ama sizin fidanınızın yaşı küçük olduğu için belki kök çevresine malçlama yapılarak korunabilir diye düşünüyorum.

Geçen sene -7 derecede dallarda üşüme oldu üzerinde limonlarıyla birlikte, kalın naylonlar var balonlu balonlu, bastırınca patlıyorlar hani, adını bilemiyorum ondan sarılsa büyük bir ihtimal dallarını korur gibime geliyor.

Geçen sene bu haliyle üşüdü.
http://www.agaclar.net/forum/1343924-post1748.htm

Tamamen dondu sanmıştık ama,
http://www.agaclar.net/forum/1365199-post1865.htm

Çok şükür kurtardı kendisini.
http://www.agaclar.net/forum/1373802-post1990.htm

akçabardak
30-01-2016, 11:52
Dün hava çok güzeldi, sanki bahar gibi güneşli sıcacık tam gezmelik bir gün oldu.
Ankara'dan oğlum geldi ve dün hep beraber Ayvalık sahiline gezmeye çıktık.
Sahilde banklarda biraz oturduk, biraz yürüdük sonra evin yolunu tuttuk.

Eve dönerken Kipa'ya uğradık, ben hemen çiçek reyonunda buldum kendimi. Geçen seneden çuhalarım vardı ama nedense daha hiç bir hareket yok.
O yüzden güzel güzel daha henüz gelen çuhaları görünce yine dayanamadım ve her renginden birer tane alıverdim :dilli:

Ayvalık sahilinden ufak bir görüntü.
593950

2016 Yılının alınan ilk çiçeklerim çuhalarım oldu.
593951

sevgihoca
30-01-2016, 18:41
Tam istediğim rengarenk görüntü Sevgili Akçabardak.Ben de çuhaların çıkmasını bekliyorum.Yavaş yavaş çiçekçilere uğrama zamanı geliyor demek ki.Güle güle büyütün.

akçabardak
30-01-2016, 18:54
Tam istediğim rengarenk görüntü Sevgili Akçabardak.Ben de çuhaların çıkmasını bekliyorum.Yavaş yavaş çiçekçilere uğrama zamanı geliyor demek ki.Güle güle büyütün.

Teşekkür ederim sevgili Sevghoca, dediğiniz gibi çuhalar yavaş yavaş görücülerin beğenisine çıkmaya başlamış. Dün ben gittiğimde yeni gelmişler kasalardan boşaltıyorlardı, tam üstüne gitmişim.

Çok kısa zamanda sizlerin bahçelerinizde de güzelliklerini sergileyeceklerdir eminim, çok tatlı ve sevimli çiçekler, sarıların çok güzel kokuları var, bayılıyorum onların kokularına.

sevgihoca
30-01-2016, 19:29
Çuhaların saksısını değiştiriyor musunuz Akçabardak?Ben de dikdörtgen bir saksıda toplamayı düşünüyorum da.

akçabardak
30-01-2016, 20:08
Çuhaların saksısını değiştiriyor musunuz Akçabardak?Ben de dikdörtgen bir saksıda toplamayı düşünüyorum da.

Bu defa bahçede denemek istiyorum sevgili Sevgihoca, geçen sene dikdörtgen saksıya dikmiştim sıcaklardan biraz etkilendiler sanırım, bazıları kurudu, kalanlardan da henüz bir hareket yok.

Tohumlarından ekmiştim onlardan da bir kıpırtı yok, belkide daha erken biraz daha bekleyeyim diyorum şöyle bahara doğru, bazen kışın ortasında olduğumu unutuyorum ve hemen çıksınlar istiyorum, aceleci davranıyorum yenilerini görünce :)
Oysa yeni çıkanlar sera ortamında yetiştirildiği için erken çıkmış oluyorlar.

sevgihoca
30-01-2016, 20:58
Teşekkür ederim Akçabardak,ben de saksıda bir deneyeyim.Deneye,yanıla öğreneceğiz bu işi inşallah.

YeniGine
30-01-2016, 23:50
Sevgili akçabardak'ım çuhalar harika ve ben çuhaları çok seviyorum. 4-5 senedir diktiğim çuhalardan Allah rızası için yani bir tane bile kalmaz mı?.. :( Yok kalmadı maalesef.... Yine mi alsam diksem acaba? Senin çuhaları görünce yine bak çuha alasım geldi valla...

dongyul
31-01-2016, 00:26
Dün hava çok güzeldi, sanki bahar gibi güneşli sıcacık tam gezmelik bir gün oldu.
Ankara'dan oğlum geldi ve dün hep beraber Ayvalık sahiline gezmeye çıktık.
Sahilde banklarda biraz oturduk, biraz yürüdük sonra evin yolunu tuttuk.

Eve dönerken Kipa'ya uğradık, ben hemen çiçek reyonunda buldum kendimi. Geçen seneden çuhalarım vardı ama nedense daha hiç bir hareket yok.
O yüzden güzel güzel daha henüz gelen çuhaları görünce yine dayanamadım ve her renginden birer tane alıverdim :dilli:

Ayvalık sahilinden ufak bir görüntü.
593950

2016 Yılının alınan ilk çiçeklerim çuhalarım oldu.
593951

Sayın Akçabardak; Çuha çiçekleriniz çok güzel bu çiçekleri görünce çok mutlu oldum içimi bir sıcaklık kapladı... Türkiye de bu çiçekleri yol kenarlarında görürdüm hiç önemsemez değersiz gelirlerdi adını bile bilmezdim. Hatta menekşe olduğunu düşünürdüm, cahillik işte başa bela...

Kore'de hasta olduğumda bu çiçeklerden çay yapıp içirmişlerdi ve hatta pirinç lapası bu çiçeğin haşlama suyu ile yapıp yediriyorlardı. 2 günde kendime gelmiştim. (orada bizdeki gibi kimyasal yapay ilaç kullanımı çok az.) çiçekleri solduğunda atmayın çayını yapıp tüketebilirsiniz soğuk algınlığına çok iyi gelir ^^

akçabardak
31-01-2016, 10:20
Sayın Akçabardak; Çuha çiçekleriniz çok güzel bu çiçekleri görünce çok mutlu oldum içimi bir sıcaklık kapladı... Türkiye de bu çiçekleri yol kenarlarında görürdüm hiç önemsemez değersiz gelirlerdi adını bile bilmezdim. Hatta menekşe olduğunu düşünürdüm, cahillik işte başa bela...

Kore'de hasta olduğumda bu çiçeklerden çay yapıp içirmişlerdi ve hatta pirinç lapası bu çiçeğin haşlama suyu ile yapıp yediriyorlardı. 2 günde kendime gelmiştim. (orada bizdeki gibi kimyasal yapay ilaç kullanımı çok az.) çiçekleri solduğunda atmayın çayını yapıp tüketebilirsiniz soğuk algınlığına çok iyi gelir ^^

Çok teşekkür ederim Sayın dongyul, gerçekten de çok güzeller, insana sıcaklık verdikleri gibi faydaları da varmış, değerini şimdi daha çok anladım, ilk defa sizden duyuyorum faydalı olduklarını.

Sözünüzü tutacağım çiçekleri kuruyunca hepsini toplayıp dediğiniz gibi çayını denemek istiyorum. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

akçabardak
31-01-2016, 10:33
Sevgili akçabardak'ım çuhalar harika ve ben çuhaları çok seviyorum. 4-5 senedir diktiğim çuhalardan Allah rızası için yani bir tane bile kalmaz mı?.. :( Yok kalmadı maalesef.... Yine mi alsam diksem acaba? Senin çuhaları görünce yine bak çuha alasım geldi valla...

Zaman zaman nedense kayboluyorlar sevgili YeniGinem ben de iki senede bir tekrar almak zorunda kalıyorum, sıcaktan mı etkileniyorlar nedir dertlerini bir türlü çözemedim.

Bu aldıklarımı bir de bahçede denemek istiyorum bakalım kalıcı olacaklar mı, çok güzeller ben de çok seviyorum onları, bence sen de al derim.

akçabardak
11-02-2016, 18:37
Bahçemin 2016 yılı itibariyle ilk çiçeklerim
Kardelenciklerimmm

595321

akçabardak
11-02-2016, 18:43
Hibiskusum tek tük te olsa bu zamana kadar hiç çiçeksiz bırakmadı beni :)
Yazın bir gün dayanan çiçeği, bu gün çiçeğinin 3. günü
Bu arada bir de 5-6 tane tohum kapsülleri var, bakalım tohum oluşacak mı...

595322

595323

zehra evin
11-02-2016, 21:42
Maşallah çiçekleriniz çok güzel Sayın akçabardak.Hibuscus görünce içim gidiyor soğuktan donan çiçeklerim aklıma geliyor.Kardelenlerin sağ alt köşesindeki bitkinin adı nedir ?

akçabardak
11-02-2016, 21:58
Maşallah çiçekleriniz çok güzel Sayın akçabardak.Hibuscus görünce içim gidiyor soğuktan donan çiçeklerim aklıma geliyor.Kardelenlerin sağ alt köşesindeki bitkinin adı nedir ?

Sevgili zehra evin üzülmeyin yine edinirsiniz soğuktan donanların yerine, yeter ki can sağlığı olsun. Kardelenlerin sağ alt köşesinde olan bitki Hazeran, yazın dökülen tohumlardan çimlenmiş, bahçenin her yerinde çimlenmişler, kıştan dondan falan etkilendikleri yok.

aleydi
11-02-2016, 21:59
Ablacım bu aralar siteye giriyorum, bakamıyorum. Nasılsın, sağlığın nasıl. Pervoleler bitmiş çok güzel olmuşlar. Bu yıl bizde çok kış olmadı. Limonun umarım bir şey olmaz.Oğlun gelmiş gözün aydın. Çuhalar çok güzel güle güle büyüt. Hibiskusta çok güzel açmış. Sizden ayrı kalınca kendimi eksik hissediyorum. Çok alışmışım her şeyinize, özlüyorum:) . Sevgiler.

akçabardak
11-02-2016, 22:18
Ablacım bu aralar siteye giriyorum, bakamıyorum. Nasılsın, sağlığın nasıl. Pervoleler bitmiş çok güzel olmuşlar. Bu yıl bizde çok kış olmadı. Limonun umarım bir şey olmaz.Oğlun gelmiş gözün aydın. Çuhalar çok güzel güle güle büyüt. Hibiskusta çok güzel açmış. Sizden ayrı kalınca kendimi eksik hissediyorum. Çok alışmışım her şeyinize, özlüyorum:) . Sevgiler.

Farkındayım, toplantı için koşuşturup duruyorsun ara sıra ben de takip ediyorum toplantı hakkında gelişmeleri, çok az zaman kaldı umarım çok eylenceli geçer, sabırsızlıkla fotoğraflarınızı bekliyeceğim.

Sağlığım çok şükür şimdilik iyi, ustalarla cebelleşmekten biraz yoruldum ama çok şükür bitti, bahçeleri epey toparladık, dağınıklıklar ortadan kalktı.

Bu sene bizde de fazla pek kış olmadı ama yağmurlar çok fazla yağıyor, iki defa da çok güzel kar yağdı ama en fazla bir gün kaldı eridi gitti, Limon ağacımız bu sene atlattı sayılır.
Evet oğlum geldi bir hafta kaldı bizi gezdirdi onun şansına havalar da çok güzeldi onun için de biraz değişiklik oldu, dinlendi.

Hayırlısıyla şu toplantıyı da atlatın bol bol tekrar bitkilerimizle dertleşiriz. Size iyi eylenceler.

salihcan
12-02-2016, 20:16
Bahçemin 2016 yılı itibariyle ilk çiçeklerim
Kardelenciklerimmm

595321

Bakıyorum da karlar yağmış,çuhalar açmış ,bunlar kardelen mi ? :cool::o Akçabardak bunlar :D

Yine her zaman ki gibi HA-Ri-KA ve ben yine BA-YIL-DIM Ellerine sağlık ablacım ;)

akçabardak
12-02-2016, 20:37
Bakıyorum da karlar yağmış,çuhalar açmış ,bunlar kardelen mi ? :cool::o Akçabardak bunlar :D

Yine her zaman ki gibi HA-Ri-KA ve ben yine BA-YIL-DIM Ellerine sağlık ablacım ;)

Beğendiğin için teşekkür ederim salihcan, 15 senedir buradayız ilk defa böyle güzel kar yağdığını gördüm, çok özlemişim kar yağarken seyretmeyi.

Evet doğru diyorsun kardelen değil bunlar :D akçabardak onlar ;) çok seviyorum ben onları hem de canımdan çok.

salihcan
12-02-2016, 21:06
Bende 17 yıldır yaşıyorum izmir'e 3 kere kar yağdığını görmemiştim. :D Tabi tutmadı o ayrı bir konu . ;)

akçabardak
16-02-2016, 21:07
Bahar mı geldi ne... :D

Bu gün hava çok güzeldi, ikinci katın balkonuna çıkıp bir iki saksı değişimi
yapayım dedim, güneş te öyle ısıtıyordu ki sıcacık bir hava pek hoşuma
gitti, sandalyemi de çıkarıp hem oturup güneşlendim hem de ortalığı
biraz toparladım, hemde biraz fotoğraf çektim.

Erik ağacımız çiçek açmaya başlamış bile.

596047

596048

akçabardak
16-02-2016, 21:16
Sümbüllerim tomurcuklanmaya başlamışlar
İki senedir soğanları hiç topraktan sökmedim,
çok yavrulamışlar bu sene kesin söküp yavruları ayırmam lazım.

Koyu pembe
596054

596055

Bunlar da beyaz sümbül ama çok nazlı çıktılar, bazıları kurumuş
aralarına bir de haseki tohumu dökülmüş onlar da çimlenmişler.
596056

altta ki saksıda kışı atlatan gazanyalar.

akçabardak
16-02-2016, 21:21
Haseki küpesi

Balkon ve pergola tadilatları yapılırken içeriye almıştım bir çok saksımı
o yüzden sürgünler cılız uzamışlar, şimdi dışarıda yeni yaprakları
bundan sonra normale döner.

596059

akçabardak
16-02-2016, 21:32
Sayın pria'dan almış olduğum erlicheer nergislerimde
tomurcuk sapı yerine bir sürü yavru vermişler,
çiçek sapı verirler mi bilemiyorum, hala ümidim var ama
yine de endişeleniyorum çiçeğini göremiyeceğim diye.

Çiçek sapı için daha erken mi acaba bilemedim.

5 soğan almıştım, her bir soğandan 4-5 yavru çıkmış maşallah.
596066

596067

akçabardak
16-02-2016, 21:35
Pembe ezan çiçeği 2. yılında
çiçeklerini bende merakla bekliyorum

596071

akçabardak
16-02-2016, 21:40
Sümbülteber

Bu arada soğanlarını söküp toprak ilavesiyle gübre
karıştırarak toprak değişimi yapıldı.

Soğanlar epey yavru yapmışlar, yavrular ayrıldı
ve yeniden dikildiler. Bazıları sürgün bile vermeye başlamış.
596072

Muda
17-02-2016, 11:03
Pembe ezan çiçeği 2. yılında
çiçeklerini bende merakla bekliyorum

596071

Geçtiğimiz yıl çiçek açanlar. Tohum üretebildiler mi bilemiyorum. Yazın nasıl olsa belli olur. Topluca olunca çok hoş olurlar.

http://www.agaclar.net/forum/1388620-post62.htm

akçabardak
17-02-2016, 11:23
Geçtiğimiz yıl çiçek açanlar. Tohum üretebildiler mi bilemiyorum. Yazın nasıl olsa belli olur. Topluca olunca çok hoş olurlar.

http://www.agaclar.net/forum/1388620-post62.htm

Bende tohumlarını Zebgardenden almıştım tanıtım kataloklarında ilk yılında açar diye yazıyordu fakat açmadılar, ince cılız bir karış boyunda bir bitki olarak geliştiler, hem bahçeye hem de bir saksıya dikmiştim fideleri.

Saksıda çok ufacık belli belirsiz pembe bir iki çiçek gördüm ama pek hoşuma gitmemişti, şimdi sizin kileri görünce güzele benziyorlar.

Kışa doğru biraz kurur gibi oldular bende budadım, budadıktan bir müddet sonra baktım bunlar çoğalarak yeni sürgünlerle yeniden yayılarak yeşerdiler.
Bahçedekiler de öyle, merakla çiçeklerini bekliyorum.

Muda
17-02-2016, 11:36
Kaynak aynı yerden. Aldığım tohumlardan çok azından verim alabildim. Sarı çiçekli olan ikinci yıl çiçek açıyor. Muhtemelen bu da aynı olabilir. Siz bolca tohum almaya bakın. Görüntü güzel olursa etkinlikte oldukça taliplisi olacaktır. Sarı çiçekli olan ilk yıl yerde yaprak çıkartıyor. İkinci yıl ise çiçek kısmı yükseliyor. Bende olanlardan benim boyumu geçenler çıktı. Nerede ise iki metreye kadar yükseldiler. Yan dallar ile de bol çiçekli oldular. Pembe olanlar çok narin oldular. Tabi otların içinde olmasının da etkisi olabilir. Bu yıl çıkabilirlerse biraz daha bakım ile tohumlarını almaya çalışacağım. Bu şekilde güzel pembe renkte çıkarken açık renkte de açmaya başlayabiliyorlar.

h_dogan
17-02-2016, 11:43
Yapraklar biraz daha büyüyünce çiçek sapları çıkmaya başlıyor. Bendekiler bu boydayken çiçek sapı yoktu. :)

Sayın pria'dan almış olduğum erlicheer nergislerimde
tomurcuk sapı yerine bir sürü yavru vermişler,
çiçek sapı verirler mi bilemiyorum, hala ümidim var ama
yine de endişeleniyorum çiçeğini göremiyeceğim diye.

Çiçek sapı için daha erken mi acaba bilemedim.

5 soğan almıştım, her bir soğandan 4-5 yavru çıkmış maşallah.
596066

596067

akçabardak
17-02-2016, 12:10
Yapraklar biraz daha büyüyünce çiçek sapları çıkmaya başlıyor. Bendekiler bu boydayken çiçek sapı yoktu. :)

Teşekkür ederim Sayın h_doğan, inşallah dediğiniz gibi olur, zaten daha yeni uyanmışlardı 3-4 gündür hava sıcaklığı biraz artınca yapraklar hemen uzamaya başladılar.

akçabardak
17-02-2016, 12:22
Kaynak aynı yerden. Aldığım tohumlardan çok azından verim alabildim. Sarı çiçekli olan ikinci yıl çiçek açıyor. Muhtemelen bu da aynı olabilir. Siz bolca tohum almaya bakın. Görüntü güzel olursa etkinlikte oldukça taliplisi olacaktır. Sarı çiçekli olan ilk yıl yerde yaprak çıkartıyor. İkinci yıl ise çiçek kısmı yükseliyor. Bende olanlardan benim boyumu geçenler çıktı. Nerede ise iki metreye kadar yükseldiler. Yan dallar ile de bol çiçekli oldular. Pembe olanlar çok narin oldular. Tabi otların içinde olmasının da etkisi olabilir. Bu yıl çıkabilirlerse biraz daha bakım ile tohumlarını almaya çalışacağım. Bu şekilde güzel pembe renkte çıkarken açık renkte de açmaya başlayabiliyorlar.

Sarı çiçeklisinden bende de var, ben onu artık hiç ekmiyorum düşen tohumlardan kendi kendine çıkıp ürüyor, sadece 2-3 kök bırakıyorum gerisini söküyorum, dediğiniz gibi çok boylanıyor.

Pembesi de tam tersine yayılan bir tür çıktı benim merak ettiğim 3. senesinde ne tür bir gelişme gösterecekler, sarı çiçeklisi gibi 2 yıllık mı olacak... yoksa kışın kökler toprak altında uyuyup baharda yeniden mi filizlenecek... bekleyip hep birlikte göreceğiz inşallah.

Umarım bolca çiçek açarlar ve bol bol tohum almayı başarır ve sizin de dediğiniz gibi etkinlikte paylaşırım Sn. Muda.

akçabardak
18-02-2016, 21:24
Bu gün ilk tohumlarımı toprakla buluşturdum
Hayırlısıyla çimlenmelerini bekliyor olacağım.

İlk önce biberlerimden başladım.
Okadar çok çeşidim olmuş ki daha yarısı ekilemedi.
596325

596327

596326

Ben tohumları ekerken eşim de bahçeye leonardit atıp bir güzel belledi.
596328

gilan
20-02-2016, 05:08
Sevgili akçabardak, bahçenize kısaca göz attım. Bahçenizin yerleşimi çok güzel. Yeni verandanız da hayırlı olsun. :)

Kardelenlerinize bayıldım.
Biber tohumlarınıza da çok özendim. Tatlı kıl biber burada bulunmadığı için çok özlediklerimden. Siz de tam onun fotoğrafını koymuşsunuz. :p Umarım hepsi güzel güzel çimlenir.

Güzel bir bahar dilerim. :)

akçabardak
21-02-2016, 20:07
Sevgili akçabardak, bahçenize kısaca göz attım. Bahçenizin yerleşimi çok güzel. Yeni verandanız da hayırlı olsun. :)

Kardelenlerinize bayıldım.
Biber tohumlarınıza da çok özendim. Tatlı kıl biber burada bulunmadığı için çok özlediklerimden. Siz de tam onun fotoğrafını koymuşsunuz. :p Umarım hepsi güzel güzel çimlenir.

Güzel bir bahar dilerim. :)

Sevgili gilan öncelikle sayfama hoş geldiniz, bahçem çok küçük ama yine de yetiyor, beğenmenize sevindim. Pergolalar ve veranda bitti ama daha tam detaylı toparlanamadık, veranda dediğimiz aslında bir açık balkondu. Şimdi üstünü kapattık önünü de cam balkon, yani katlanır cam yaptık.

Çok güzel oldu camları kapatınca sıcacık sera gibi oldu, artık tohumlarımı rahat rahat ekip çimlendirebileceğim. balkonun bir köşesini de çiçeklerim için ayıracağım. Toparlandıktan sonra fotoğraflarını buraya yüklerim.

Kardelenleri ben de çok seviyorum ama bulunduğum yer biraz ılıman bir iklim olduğu için biraz nazlılar. Serin bölgelerde daha güzel yetişiyorlar.

Evet biberlerimin tohumlarını da ektim artık, bu tür biberi ben çok seviyorum kahvaltıda çok seviyoruz. Tohum gönderebilirim eğer isterseniz.

aleydi
22-02-2016, 00:01
Tohum bolluğumu var ablacım:D. Fotoğraftan mı öyle. Sanki bana çok sık olmuşlar gibi geldi.

Sen daha tecrübelisin bilirsinde. Kökler birbirine dolaşmaz mı diye endişelendim.

Güle güle büyüt , hepsi filizlensin, sonra çiçek açıp meyve versinler.

Geçen yıl erken ektiğim için bu yıl beklemedeyim:). Gözüm hep tohumlarda, bir an önce ekmek için can atıyorum. Sevgiler.

gilan
22-02-2016, 05:43
Evet biberlerimin tohumlarını da ektim artık, bu tür biberi ben çok seviyorum kahvaltıda çok seviyoruz. Tohum gönderebilirim eğer isterseniz.

Teklifiniz için çok sağ olun. Buraya yurt dışından tohum sokmak yasak. Ama şansıma sayın birnefestoprak Amerika'da Türk sebzelerinin tohumlarını satıyor. Seneye alıp denemek niyetindeyim. :)

akçabardak
22-02-2016, 12:25
Tohum bolluğumu var ablacım:D. Fotoğraftan mı öyle. Sanki bana çok sık olmuşlar gibi geldi.

Sen daha tecrübelisin bilirsinde. Kökler birbirine dolaşmaz mı diye endişelendim.

Güle güle büyüt , hepsi filizlensin, sonra çiçek açıp meyve versinler.

Geçen yıl erken ektiğim için bu yıl beklemedeyim:). Gözüm hep tohumlarda, bir an önce ekmek için can atıyorum. Sevgiler.

Sevgili aleydi güzel dileklerin için teşekkür ederim, bazı tohumlarımı etkinlik için 30-40 kişilik hazırlamıştım fakat talep sayısı düşünce ister istemez elimde bol bol tohum kaldı, evet biraz sık oldular ama onlar yeter ki çimlensinler, ben onların arasından sık olanları çekip viyollere alırım, onun çaresi kolay.

O yüzden tohum bolluğundan fazlaca ektim belki çıkmayan olursa diye, deneye deneye öğreniyoruz ya bu sene de böyle denedim bakalım ne şekilde çıkacaklar.

Geçen sene ben de biraz geç ekmiştim ama çok zor yetiştirmiştim, bu sene öyle bir korkum yok artık, arka balkon doğuya bakıyor öğleye kadar güneş içinde balkonu kapattık, sabah kalktığımda hemen balkona atıyoruz kendimizi, güneş vurduğu için camlardan sıcacık oluyor, tohumlarım için de çok iyi oldu bizim için de.

Kahvaltımızı orada yapıyoruz, yemeklerimizi orada yiyoruz, daha da yetmezmiş gibi İnternet kanalıyla Balıkesirden bir de balkon sobası küçük kuzine getittirdim, akşamları onu da yakınca pek güzel oluyormuş.

Üzerinde tesadüfen bu sabah kahvaltıdan sonra bir kaç kestane pişirmiştim, canlı canlı taze taze :dilli: kestane kebap, yemesi pek sevap :cool: ama uzmanlar da dyor kii, iki tanesi bir dilim ekmek yerine geçer :(
596880

Sobanın yanı başında ekilen biber tohumlarım :)
596881

Aslında bu köşe esimin köşesiydi ama şimdi tohumların köşesi oldu;)
596882

Katlanır cam, yazın açık balkon, kışın kapalı balkon
bu işe en çok çiçeklerim sevinecekler, daha tam düzenlenemedi.
596883

Sobayı kurduğumuz gün ilk kar yağmıştı, soba gürül gürül yanarken
kar seyretme keyfi de ayrı bir güzelmiş.
596884

TCM
22-02-2016, 12:52
Camların üzerindeki kağıtları biran önce çıkarın, yoksa çıkarması zor oluyor.

Hanım da pek sever kestaneyi, içine de patates koymuşsunuzdur şimdi...mmm...

akçabardak
22-02-2016, 13:42
Camların üzerindeki kağıtları biran önce çıkarın, yoksa çıkarması zor oluyor.

Hanım da pek sever kestaneyi, içine de patates koymuşsunuzdur şimdi...mmm...

Camların üzerinde ki kağıtları eşim fotoğrafladıktan sonra çıkardı Sn.TCM

Kestaneyi kim sevmez ki :) evet kuzunesinde patetes te yaptık ona da eşim bayılıyor. En sevdiği de sofraya oturacağımız zaman ekmeği fırının içine bırakıyor, sıcacık içi pamuk gibi yumuşacık, dışı çıtır çıtır oluyor, şu dakikalık isiticılar var ya nedir onun ismi aklıma gelmedi şimdi atın gitsin.

Üzerinde de güveçte kuru fasulye pişti...

TCM
22-02-2016, 14:15
...En sevdiği de sofraya oturacağımız zaman ekmeği fırının içine bırakıyor, sıcacık içi pamuk gibi yumuşacık, dışı çıtır çıtır oluyor, şu dakikalık isiticılar var ya nedir onun ismi aklıma gelmedi şimdi atın gitsin.

Üzerinde de güveçte kuru fasulye pişti...

Bu kadar da ayrıntıya girmeyeydiniz eyiydi...:(

Jakin
22-02-2016, 14:48
Sevgili akçabardak kuzineli, camlı köşenize bayıldım..

Sayfadan ayrılamıyorum bir türlü..

Keyifle, ağız tadıyla, mutlu günlerde kullanın..

Hele kestaneler.. Yarın da kuru fasulye yapmak lazım.. ;)

TCM
22-02-2016, 15:46
... Yarın da kuru fasulye yapmak lazım.. ;)

Olayı küçümsemeyin lütfen. Kuru fasulye değil anlatılan; muhtemelen içerisinde meşe odunu olan kuzinenin üzerinde pişecek yemek. Öyle gaz alevinde elektrik sıcağında değil. Meşe odununun külünü, kokusunu içerisine alacak... Esas olay da güveçte pişmesi; yavaaaş yavaş, fıkırtıyı sonlara doğru hafiften duyacaksınız, ama kapağını kaldırıp kaldırıp içerisine bakmak yok, o zaman içerisine fazla koku alır, meşenin fazla kokusunu yemekte hissetmekte iyi olmaz. Birde tahta kaşıkla karıştırdın mı tamam.

Sevgi Durul
22-02-2016, 16:15
Olayı küçümsemeyin lütfen. Kuru fasulye değil anlatılan; muhtemelen içerisinde meşe odunu olan kuzinenin üzerinde pişecek yemek.

Sayın TCM, anlattığınız tam olarak böyle (http://www.agaclar.net/forum/1001325-post2147.htm) bir şey midir?

Sevgili akçabardak, mutfağa kuzine eşim de hep istemiştir. Güle güle kullanın, pişirdiğiniz tatlı şeyleri paylaşmayı unutmayın. Ayrıca cam balkon tohum çimlendirme açısından çok iyi olmuş, bol çimlendirmeler.

Size bir sorum olacaktı. Sümbülteberleri mutlaka sökmek gerekiyor mu? İkilemde kaldım, cevaplarsanız sevinirim. Sevgilerimle...

sevgihoca
22-02-2016, 16:26
Sevgili Akçabardak,bayıldım fotoğraflara.Siz anlatırken içim aydınlandı.Ne kadar iyi yapmışsınız balkonu kapatmakla.Hele soba harika olmuş.Pişirin ,oracıkta yiyiverin.Sağlıkla,mutlulukla.

Jakin
22-02-2016, 16:30
Olayı küçümsemeyin lütfen. Kuru fasulye değil anlatılan; muhtemelen içerisinde meşe odunu olan kuzinenin üzerinde pişecek yemek. Öyle gaz alevinde elektrik sıcağında değil. Meşe odununun külünü, kokusunu içerisine alacak... Esas olay da güveçte pişmesi; yavaaaş yavaş, fıkırtıyı sonlara doğru hafiften duyacaksınız, ama kapağını kaldırıp kaldırıp içerisine bakmak yok, o zaman içerisine fazla koku alır, meşenin fazla kokusunu yemekte hissetmekte iyi olmaz. Birde tahta kaşıkla karıştırdın mı tamam.

Sn. TCM sizin deyişinizle "Ömürler görün e mi!"

Sn. akçabardak'a ayrıntıya girmeyeydiniz eyiydi deyip te bu kadar ayrıntıya pes diyorum.. :D

Sevgili akçabardak kuzineyle bugün hayallerimizi süslediniz.. ;)

Siz de ömürler görün emi!

akçabardak
22-02-2016, 18:49
Sevgili akçabardak kuzineli, camlı köşenize bayıldım..

Sayfadan ayrılamıyorum bir türlü..

Keyifle, ağız tadıyla, mutlu günlerde kullanın..

Hele kestaneler.. Yarın da kuru fasulye yapmak lazım.. ;)

Teşekkür ederim sevgili Jakin, kendime hesap soruyorum şimdiye kadar 15 senedir ben bu balkonu neden bu şekilde yapmadım diye.

Aslında balkonları bu hale getirmemin sebebi o çirkin acımasız saksağan vardı ya hani turuncu liliumlarımın soğanlarını taşımıştı hatırlarsanız, işte onun yüzünden aklıma böyle bir şey yapmak geldi.

Musallat oldu bir kere vaz geçmiyor, dolanıp duruyor balkonun tepesinde gıcık şey :mad:

Kuru fasulye bir defa pişirip denedim çok güzel oluyor.

akçabardak
22-02-2016, 18:55

Aynen dediğiniz gibi yapıyorum Sn. TCM harfi harfine, katılıyorum size, aslında yaptıklarımın fotoğraflarını koyacaktım ama, dedim ki şimdi herkesin canı çeker ne olur ne olmaz diye hep vazgeçtim, bundan sonra inşallah.

akçabardak
22-02-2016, 19:13
Sayın TCM, anlattığınız tam olarak böyle (http://www.agaclar.net/forum/1001325-post2147.htm) bir şey midir?

Sevgili akçabardak, mutfağa kuzine eşim de hep istemiştir. Güle güle kullanın, pişirdiğiniz tatlı şeyleri paylaşmayı unutmayın. Ayrıca cam balkon tohum çimlendirme açısından çok iyi olmuş, bol çimlendirmeler.

Size bir sorum olacaktı. Sümbülteberleri mutlaka sökmek gerekiyor mu? İkilemde kaldım, cevaplarsanız sevinirim. Sevgilerimle...

Teşekkür ederim sevgili SDurul, darısı sizin mutfağa olsun inşallah, yani insannar yaşlandıkça eskilere (özüne) dönmeyi çok özlüyor.
Bir kaç senedir hep kuzine deyip duruyordum ama bir türlü ona yer bulamıyorduk.
Bu sene balkonu kapatınca birden aklıma geliverdi, eşime dedim böyle böyle aklımdakini anlattım o da daha dünden razıymış meğer.

Dediğiniz gibi tohumlar için de çok iyi oldu, teşekkür ederim, söz bundan sonra tatlı şeyler pişirdiğimde fotoğraflarım.

Sevgili SDurul sümbülteberi ben geçen sene de sökmüştüm, bu sene de sökmek zorunda kaldım çünkü çok yavru vermiş çok iç içeydi çiçek açmaz diye düşündüm.
Sanırım en çok yavru veren sümbülteber oluyor, ya da bana öyle geldi, irileri bir saksıda topladım yavruları da ayrı bir saksıda topladım.

Ama sizin sümbülteberiniz seyrek ise, fazla yavru yapmadıysa sökmeyebilirsiniz sanırım ya da siz bilirsiniz. Sevgilerimle

akçabardak
22-02-2016, 19:19
Sevgili Akçabardak,bayıldım fotoğraflara.Siz anlatırken içim aydınlandı.Ne kadar iyi yapmışsınız balkonu kapatmakla.Hele soba harika olmuş.Pişirin ,oracıkta yiyiverin.Sağlıkla,mutlulukla.

Sevgili sevgihoca beğenmenize sevindim, gerçekten çok iyi oldu dediğiniz gibi pişirip hiç içeriye taşımadan oracıkta yiyoruz, biraz evvel yine fırında patetes pişirdik eşim bayılıyor patetese, öyle lezzetli ki yemeye doyamıyruz. Teşekkür ederim çok sağ olun, sevgiler.

akçabardak
22-02-2016, 19:26
Sn. TCM sizin deyişinizle "Ömürler görün e mi!"

Sn. akçabardak'a ayrıntıya girmeyeydiniz eyiydi deyip te bu kadar ayrıntıya pes diyorum.. :D

Sevgili akçabardak kuzineyle bugün hayallerimizi süslediniz.. ;)

Siz de ömürler görün emi!

Değilmi ama bana diyene bakın siz... :D

Sevgili Jakin ben bu gün sizin hayallerinizi süslediysem ne mutlu bana, inşallah bir gün sizin de hayalleriniz gerçek oluverir.

İnşallah hepimize hayırlı ömürler görmek nasip etsin.

gilan
22-02-2016, 20:28
Aynen dediğiniz gibi yapıyorum Sn. TCM harfi harfine, katılıyorum size, aslında yaptıklarımın fotoğraflarını koyacaktım ama, dedim ki şimdi herkesin canı çeker ne olur ne olmaz diye hep vazgeçtim, bundan sonra inşallah.

Ne olur koyun fotoğrafları... Ben gurbet ellerde en çok canı çekecek insanlardan biriyim ama inanın görmek bile çok güzel oluyor. Hayatın zenginlikleri bunlar. :) Hem bazen de ilham veriyor. Mesela eminim bu son mesajlarınızdan sonra pek çok kişinin aklına ileride bir kuzine edinme fikri kazınmıştır.
Güzellikler paylaştıkça çoğalıyor. Çok sağ olun paylaştıklarınız için. ;)

akçabardak
22-02-2016, 21:08
Ne olur koyun fotoğrafları... Ben gurbet ellerde en çok canı çekecek insanlardan biriyim ama inanın görmek bile çok güzel oluyor. Hayatın zenginlikleri bunlar. :) Hem bazen de ilham veriyor. Mesela eminim bu son mesajlarınızdan sonra pek çok kişinin aklına ileride bir kuzine edinme fikri kazınmıştır.
Güzellikler paylaştıkça çoğalıyor. Çok sağ olun paylaştıklarınız için. ;)

Tamam sevgili gilancığım söz bundan sonra fotoğrafları koyarım, dediğiniz gibi paylaştıkça çoğalır, hep derim büyük Allahım herkese her ne isterse dilediklerini kabul etsin, ben bir iki senedir kuzine edinmeyi çok istemişimdir, sonunda isteğim yerine geldi.

İnanırmısınız çocukların bile çok hoşuna gitti, 15 tatilde Ankara'dan oğlum geldi bir haftalığına bu durum çok hoşuna gitti, yemeklerimizi bile kuzunenin üzerinde pişirmemi istedi, öyle de yaptık.

O yüzden dileyen herkes neye özlem duyuyorsa eninde sonunda mutlaka gerçek oluyor.

YeniGine
22-02-2016, 23:43
:) Sevgili akçabardak'ım sanki hemen bir kuzinenin sıcağında, ateşinin yanında çok güzel bir hikâye dinledim gibi geldi bana. Öyle güzel şeyler ki okumayı sevmeyen ben bile bir çırpıda okuyuverdim.
Ne diyeyim maşallah, daim olsun inşallah!..

TCM
23-02-2016, 09:52
...

Tam olarak bu değil, sizinkinin suyu çok olmuş, biberleri diri kalmış, güveciniz kapkara olmuş bir de içerisindeki benim bahçemde yetiştirdiğim kuru fasulye değil. Çamura yatmazsak olmayacak

@ Jakin, hep birlikte sağlık ve sıhhatle ömürler görelim inşallah...

akçabardak
23-02-2016, 10:13
:) Sevgili akçabardak'ım sanki hemen bir kuzinenin sıcağında, ateşinin yanında çok güzel bir hikâye dinledim gibi geldi bana. Öyle güzel şeyler ki okumayı sevmeyen ben bile bir çırpıda okuyuverdim.
Ne diyeyim maşallah, daim olsun inşallah!..

Teşekkür ederim YeniGinem, gerçekten de hikaye gibi olmuş geri dönüp ben de okuduğumda, ''bir kuzine hikayesi'' yazmış oldum ne güzel.

Bir de o kuzine gürül gürül yanarken yanında olmak var, bir şeyler yiyip atıştırdıktan sonra insanı nasıl mayıştırıyor yaşamak lazım :) bir yer yatağı olacak hemen oracıkta yatıp uzanıvermek geliyor insana.

Sevgi Durul
23-02-2016, 10:48
Tam olarak bu değil, sizinkinin suyu çok olmuş, biberleri diri kalmış, güveciniz kapkara olmuş bir de içerisindeki benim bahçemde yetiştirdiğim kuru fasulye değil. Çamura yatmazsak olmayacak

Peki. Son hali değildi ama biberler yeni atıldığında çekmiştim.:)

Güvecin kapkara oluşu çok kullanıldığındandır.:rolleyes:

akçabardak
23-02-2016, 19:30
Bu günlerde havalar güzel gidince biraz bahçede çalıştık,
daha önce almış olduğum çuha çiçeklerimi nihayet bahçeye indirdim.

597089

sıranın devamı
597090

597091

akçabardak
23-02-2016, 19:36
Clematisler uyandılar, kuruyan dalları temizlendi
derlenip toplandılar.

Bunun türünü bilemiyorum
597092

Clematis Multi Blue
597093

597094

akçabardak
23-02-2016, 19:45
Bu şepboyumun bu sene 2. senesi
1 tanecik tohum beton çatlağına düşmüş ve
o çatlakta hayat bulmuş, halinden pek memnun
beton arasında yaşayıp çiçeklerini açıyor ;)

Geçen sene sadece bir tek çiçek sapı çıkarıp açmıştı,
bu sene gövdesi de gelişti, dallandı budaklandı ve çiçeklenmeye başladı.

597104

597105

A_NOMAD
23-02-2016, 19:51
...tohum beton çatlağına düşmüş ve
o çatlakta hayat bulmuş, halinden pek memnun
beton arasında yaşayıp çiçeklerini açıyor...

Hayata tutunmak diye buna derim, muhteşem! :cool:

akçabardak
23-02-2016, 19:54
Geçen sene pazardan 3 tane katmerli şepboy almıştım
bir tanesi kışı atlattı, iki tanesi atlatamadı, buna da şükür.

597107

597106

akçabardak
23-02-2016, 19:57
Kır menekşesi, misler gibi kokuyorlar.

597108

597109

Güler
24-02-2016, 08:35
Sarı çiçeklisinden bende de var, ben onu artık hiç ekmiyorum düşen tohumlardan kendi kendine çıkıp ürüyor, sadece 2-3 kök bırakıyorum gerisini söküyorum, dediğiniz gibi çok boylanıyor.

Pembesi de tam tersine yayılan bir tür çıktı benim merak ettiğim 3. senesinde ne tür bir gelişme gösterecekler, sarı çiçeklisi gibi 2 yıllık mı olacak... yoksa kışın kökler toprak altında uyuyup baharda yeniden mi filizlenecek... bekleyip hep birlikte göreceğiz inşallah.

Umarım bolca çiçek açarlar ve bol bol tohum almayı başarır ve sizin de dediğiniz gibi etkinlikte paylaşırım Sn. Muda.

Sevgili akçabardak, Oenothera'ları balkonda gözümün önünde olsunlar diye büyükçe bir saksıya ekmiştim, gerçi bahçede de var. Her sene saksı içindekiler çoğalarak açıyorlar ben de bir kısmını bahçeye aktarıyorum.
Görüntüleri de çok güzel.

Balkonumdakiler

http://www.agaclar.net/forum/1159864-post6441.htm

Güler
24-02-2016, 08:43

Valla siz bu işi bayağı kapmışsınız sayın TCM. ;)

akçabardak
24-02-2016, 17:53
Sevgili akçabardak, Oenothera'ları balkonda gözümün önünde olsunlar diye büyükçe bir saksıya ekmiştim, gerçi bahçede de var. Her sene saksı içindekiler çoğalarak açıyorlar ben de bir kısmını bahçeye aktarıyorum.
Görüntüleri de çok güzel.

Balkonumdakiler

http://www.agaclar.net/forum/1159864-post6441.htm

Güler hanım ben sizin bahçenizde gördüğümde ayyiii ne kadar güzel çiçeklermiş, nasıl güzel açmışlar böyle diye diye kendimi bir müddet o çiçeklerden alamamıştım.

Acaba istesem mi diye de aklımdan geçirmedim desem yalan olur, çok beğenmiştim. Daha sonra ben onları unuttum, bir ara Zeng. da dolaşırken pembe ezan çiçeği diye görünce ilgimi çekti ama sizin kiler yine aklıma gelmiyor isim değişikliğinden dolayı, oysa her ikisi de aynı bitki olacağı hiç aklıma gelmedi.

Siz bu gün buraya yazmasaydınız ben hala bilemeyecektim. İyi ki almışım tohumlarını, hem saksıya ektim hem de bahçeye, inşallah sizin kiler gibi ben de çiçeklerini görürüm.

Teşekkür ederim gözümü açtığınız için.

akçabardak
25-02-2016, 11:46
18 Şubatta ekilen tatlı sivri biber tohumlarından
7. gününde bir tanesi çok acelesi varmış gibi çimlenmiş,
hem de saksının tam ortasından :D oysa diğerlerinde
daha tık yok, bencillik etmiş bence :D :D

597277

597278

akçabardak
25-02-2016, 13:01
Hazeran

Geçen seneden dökülen tohumlardan çimlenen hazeranlar.

597291

akçabardak
25-02-2016, 13:04
Çiçek açan erik dalında bir konuk.

597292

gülenmelek
25-02-2016, 19:35
Babamın köşesine yerleşmiş ya tohumlar... :( ( "Kıyamadı yine" diyecek şimdi :D )
Şebboy'a bile, " aaa, o nasıl orada yaşıyor :eek: " diyesim bile gelmedi anne (akçabardak) ;)

akçabardak
25-02-2016, 19:45
Babamın köşesine yerleşmiş ya tohumlar... "Kıyamadı yine" diyecek şimdi.
Şebboy'a bile, " aaa, o nasıl orada yaşıyor :eek: " diyesim bile gelmedi anne (akçabardak) ;)

Kıyamadın yine babana değil mi...:eek: Kimsenin yeri baki değildir bunu bimiyormuydun, şu anda tohumların o köşeye çok ihtiyacı var.

Şepboy halinden çok memnun, onunda yaşamaya hakkı var ve o da orayı seçmiş yaşamak için, ne diyon yani şimdi :mad:

gülenmelek
25-02-2016, 19:51
Tohumları başka yere koysaydın diyorum... babacığımın köşesini işgal etmişler diyorum... Ne kızıyorsun ki, ağlarım bak :( :(
:p :dilli:

akçabardak
25-02-2016, 19:56
Tohumları başka yere koysaydın diyorum... babacığımın köşesini işgal etmişler diyorum... Ne kızıyorsun ki, ağlarım bak :( :(
:p :dilli:

Hiç kusura bakma :( o tohumlar oradan çimlenene kadar orada kalacaklaaar :dilli:
köşe kaçmıyor ya, hem zaten orası oturma odası değil bikerem, orası bitkilerim için yapıldı, temem mi...

cengizildas
25-02-2016, 21:15
Sn. Akçabardak, Kuzineniz çok güzel, güle güle ısının.
Kışın en güzel meyvelerinden birisi ayvadır. Kabuklarını soyun, içini çıkarıp ikiye bölün ve kuzinenin fırınına sürün. İyice pişince yumuşayacaktır. Çıkarttıktan sonra içlerine eğer varsa katı pekmez koyun. Bize Rize'li arkadaşlarımız öğretmişti. Çok nefis oluyor.
Afiyet olsun.

akçabardak
26-02-2016, 21:23
Kışın en güzel meyvelerinden birisi ayvadır. Kabuklarını soyun, içini çıkarıp ikiye bölün ve kuzinenin fırınına sürün. İyice pişince yumuşayacaktır. Çıkarttıktan sonra içlerine eğer varsa katı pekmez koyun. Bize Rize'li arkadaşlarımız öğretmişti. Çok nefis oluyor.
Afiyet olsun.

Teşekkür ederim Sn. cengizildaş, evde bir kaç tane ayva vardı verdiğiniz tarifi yapayım ondan sonra fotoğraflayıp size cevap yazacaktım ama 3 tane ayvadan sadece bir tanesi sağlam kalmış 2 si çürümüş velakin yapamadım, hem de katı pekmez dediğiniz bende yok, onun yerine reçel türü bir şeyler koyacaktım ama olmadı.
Çarşamba günleri semt pazarımız oluyor ozaman alırsam mutlaka verdiğiniz tarifi yapacağım. Çok teşekkürler.

sevgihoca
26-02-2016, 22:57
Sevgili Akçabardak,ayvaları bağa götürmeyi unutmazsam,Cengiz Bey'in tarifini ben de denemek istiyorum.Arkadaşımdan ayvayı köze gömüp yediklerini duymuştum.Çok güzel oluyormuş.

aysen akgun
26-02-2016, 23:17
akcabardak cıceklerın cok guzel

aysen akgun
26-02-2016, 23:19
sıze bırkac bıseyler danısa bılırmıyım Bende bahcemı yenı yapıyorum fıkırler alabılırmıyım mesela guller hakında gullerı cok sevıyorum ama saglıklı deyıller dalları sararıp dokuluyor ne yapmalıyım bıde topragına neler atmalıyım nasıl gubreler

akçabardak
26-02-2016, 23:46
Sevgili Akçabardak,ayvaları bağa götürmeyi unutmazsam,Cengiz Bey'in tarifini ben de denemek istiyorum.Arkadaşımdan ayvayı köze gömüp yediklerini duymuştum.Çok güzel oluyormuş.

Bence de deneyin, çok güzel olacağını tahmin edebiliyorum daha önce ben aynı şekilde kaymaklısını yapıyordum ama kuzinede değil de mutfak fırınında.

Közde bende duymuştum ama hiç denemedim.

akçabardak
27-02-2016, 00:04
sıze bırkac bıseyler danısa bılırmıyım Bende bahcemı yenı yapıyorum fıkırler alabılırmıyım mesela guller hakında gullerı cok sevıyorum ama saglıklı deyıller dalları sararıp dokuluyor ne yapmalıyım bıde topragına neler atmalıyım nasıl gubreler

Sevgili aysen akgun, öncelikle hem sayfama hem de sitemize hoş geldiniz, yeni üyeliğiniz hayırlı olsun.

Güller konusunda ben de çok sevmeme rağmen pek başarılı değilimdir ne yazık ki, ne yaptıysam bir türlü istediğim şekilde gül yetiştiremedim.

Aşağıda verdiğim güller hakkındaki başlıklara bir göz atarsanız umarım size yardımcı olacaktır, ayrıca bu başlıklarda istediğiniz soruları sorarsanız daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/5983-3.htm

http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1482-2.htm

Size yeterince yardımcı olamadım ama yönlendirdiğim başlıklar size umarım yardımcı olur. Belçika'ya selamlar.

gürcan_keskin
27-02-2016, 13:06
Her zamanki gibi her şey çok güzel.
Emeklerinize sağlık.
Kuzineli soba. Tek kelimeyle harika.

akçabardak
27-02-2016, 19:01
Her zamanki gibi her şey çok güzel.
Emeklerinize sağlık.
Kuzineli soba. Tek kelimeyle harika.

Çok teşekkür ederim Sn. gürcan_keskin.

Nerelerdesiniz siz bir görünüp bir kayboluyorsunuz özletiyorsunuz kendinizi, arayı bukadar uzatmayın sıkça görmek istiyoruz forumda sizi. Eşinize selamlar.

akçabardak
01-03-2016, 13:28
Çuha çiçeği kurusu

Sn. dongyul'un tavsiyesi üzerine kuruyan çiçeklerini atmayıp biriktirdim.

http://www.agaclar.net/forum/1436618-post2601.htm

597915

Teşekkür ederim Sn. dongyul, diğer bitki çayları gibi kaynar suda 2-3 dakika bekleterek mi, yoksa kaynatılacak mı?
miktar olarak kaç tane çiçek kurusu onu da söylerseniz hemen denerim.

akçabardak
01-03-2016, 13:40
Telgraf çiçeği

1- Mini, mini ;)
597923

2- beyaz
597924

3- açan
597925

4- telgraf
597926

5- çiçeğim :dilli:
597927

Bu telgraf çiçeğimin yaprakları sözde 3 renkteydi
şimdi neden tek renk oldu anlayamadım :mad:

akçabardak
01-03-2016, 13:53
Sümbüllerim

Bu sümbülüm diğer sümbüllere göre kokusu çok daha fazla,
hafif bir esintide 4-5 metre uzağa kadar kokusu yayılıyor.

597930

597931

597932

597942

Bunlar yeni yeni açmaya başladılar.
Bu sene 3. senesi, soğanları hiç sökülmedi
3 senede nekadar çok yavru yapmışlar
bu sene söküp yavruları ayırmam lazım.
597933

akçabardak
01-03-2016, 15:17
Lale ve kır sümbülü

Geçen sene atmaya kıyamadığım mini mini yavru soğanları
portakal ağacının altına öylesine saçıverdim, üzerilerine biraz toprak
atıp bıraktım.
Bu sene biraz daha geliştiler ve sümbüllerden açanlar bile var.

597945

597946

Kır sümbüllerin mavisini görmüştüm ama beyazını hiç görmemiştim, bana nereden geldiklerini hiç hatırlamıyorum.
Bir kaç sene önce uzun saksıda yetiştirmiştim, ilk senesi çiçek açmışlardı, daha sonra hiç çiçek açmayıp
sürekli yavru veriyorlardı, ben de kızdım hepsini söküp bir köşeye koymuştum, sonra da unutmuşum,
balkonu düzenlerken tekrar elime geçtiler ama iri soğanlar kurumuştu, kalan minnakları da bahçeye saçtım.

Aralarında açanlar bile var.
597947

akçabardak
09-03-2016, 21:47
Hercai menekşeciklerim :)

599460

akçabardak
09-03-2016, 21:53
Bunlar da tohumlarını Etkinlikte paylaştığım Gümüş Düğmesi fideleri,
dökülen tohumlardan kendi kendine çimlenip kışı dışarıda geçirdiler.

Önlerinde bir kök te alisyum çimlenmiş.
599461

dongyul
09-03-2016, 22:23
Çuha çiçeği kurusu

Sn. dongyul'un tavsiyesi üzerine kuruyan çiçeklerini atmayıp biriktirdim.

http://www.agaclar.net/forum/1436618-post2601.htm

597915

Teşekkür ederim Sn. dongyul, diğer bitki çayları gibi kaynar suda 2-3 dakika bekleterek mi, yoksa kaynatılacak mı?
miktar olarak kaç tane çiçek kurusu onu da söylerseniz hemen denerim.

Bu aralar bahçe telaşından dolayı gözümden kaçmış çok özür dilerim :(

- Kaynar su da 2-3 dakika, 5-6 yaprakcık yeterli olacaktır.... şimdiden afiyet olsun ;)

akçabardak
10-03-2016, 22:03
Bu gün hava biraz serin ve yağmurluydu, bir açılıyor bir kapanıyor
bir duruluyor, bir yağıyor.
Ben de bir güzel kuzunemi yaktım akşamdan ıslattığım kuru fasülyemi
güveçte pişirdim.
Ağır ağır fokurdarken ben de oturup cam balkondan yağmuru seyrettim.
Çok güzel bir gündü.

599629

599630

Jakin
10-03-2016, 22:09
Ay, şahane görünüyor sn. akçabardak.. :)

Bizim evde yılın 3-4 ayı tek klima çalışır ama bu gidişle bana bir kuzine aldıracaksınız.. :))

Öyle de güzel anlatmışsınız, yağmurun, fasulyenin kokusu burnumda şimdi.. :) Hikaye gibi geldi.. Çok yaşayın.. :)

akçabardak
10-03-2016, 22:10
Anemon

Yumruları bana geldiğinde daha yeni tohumdan çıkmışlar ve
çok miniklerdi, bu sene 3. senesindeler ve bazıları çiçek
açmaya başladı.
Geldiklerinde bunlardan adam olurmu ya demiştim, sonunda oldular.

599631

599632

599633

599634

akçabardak
10-03-2016, 22:12
Afiyet olsun.

Sayın cengizildaş sonunda bu gün bahsettiğiniz kuzine fırınında ayva yapabildim. Katı pekmezim yoktu ama ona benzer bir marmelat kullandım.
Çok hoşumuza gitti, teşekkür ederim tarif için.

Fotoğrafını da koymadan edemedim, becerebilmiş miyim ne dersiniz :)

Yalnız bir hata yapmışım, pekmezi ayvalar piştikten sonra çıkınca içlerine koyulacakmış,
ben fırına verirken içlerine koydum, bir dahakine dikkat ederim, kusuruma bakmayın, insan her yaşta cahil olabiliyormuş :)

599626

Çekirdeklerini de atmadım biriktirip Sn. Malina'nın peltesinden deneyeceğim.
599635

sevgihoca
10-03-2016, 22:17
Maşallah keyifli bir gün olmuş Akçabardak.Huzurun sesini işitir gibi oldum.

akçabardak
10-03-2016, 22:19
Ay, şahane görünüyor sn. akçabardak.. :)

Bizim evde yılın 3-4 ayı tek klima çalışır ama bu gidişle bana bir kuzine aldıracaksınız.. :))

Öyle de güzel anlatmışsınız, yağmurun, fasulyenin kokusu burnumda şimdi.. :) Hikaye gibi geldi.. Çok yaşayın.. :)

Sevgili Jakin çok zevkli oluyor söylemesi benden tavsiye ederim hemen alın derim.
Biz de klimayla ısınıyorduk ama kuzunenin yeri bambaşkaymış, her gün
akşam saatlerine doğru yakıyorum sıcacık bir güzel oluyor ki anlatamam.
Hele de böyle yağmurlu günlerde çok keyifli oluyor :)

akçabardak
10-03-2016, 22:21
Maşallah keyifli bir gün olmuş Akçabardak.Huzurun sesini işitir gibi oldum.

Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, hem de çok keyifli bir gün oldu.

Jakin
10-03-2016, 22:25
Bir aydan beri sadece güneşle ısınıyor bizim ev, klima bile çalışmıyor.

Ama dekoratif olarak alasım var. Siz de beni gaza getiriyosunuz.. :D

Özür dilerim yani ben gaza geliyorum.. :p
Şaka bir yana, bayılıyorum kuzineye.. :)

akçabardak
10-03-2016, 22:36
Bir aydan beri sadece güneşle ısınıyor bizim ev, klima bile çalışmıyor.

Ama dekoratif olarak alasım var. Siz de beni gaza getiriyosunuz.. :D

Şaka bir yana, bayılıyorum kuzineye.. :)

Yok yok sizi gaza falan getirmiyorum, ben ciddiyim :D :D şaka bir yana tabi ki de. Mersin bize göre biraz daha sıcak sanırım, bu günlerde buralarda biraz ısındı ama akşamları biraz serin olduğu için biraz çalıştırmak gerekiyor ama biz onu kuzineyle idare ediyoruz.
Neredeyse iki aydır klimayı çalıştırmıyoruz, yavaş yavaş havalar da ısınıyor artık kuzineye de gerek kalmayacak.

Jakin
10-03-2016, 22:40
Üzerinde çiçekler güzel durur.. :))

TCM
11-03-2016, 09:31
...Siz de beni gaza getiriyosunuz.. :D

...Bu gün hava biraz serin ve yağmurluydu...
Ben de bir güzel kuzunemi yaktım akşamdan ıslattığım kuru fasülyemi
güveçte pişirdim.
Ağır ağır fokurdarken ben de oturup cam balkondan yağmuru seyrettim.

@ Jakin sizde sorun yok, kuru fasulye, kuzine, yağmur özellikle de fokurdamak insanı gaza getirici tahrik edici kelimeler. Birden işi gücü bırakıp yaylaya çıkasım geldi de, yağmur yok, en önemlisi kuzine de yok ;)

Jakin
11-03-2016, 10:39
en önemlisi kuzine de yok ;)

Kuzine deyip geçmeyelim.. "Kuzine" kelimesinin içinde anneanne, babaanne, dedelerimiz, çocukluğumuz var..

Portakal kabuğundan tavşan dişleri, kuruyan kabukların kokusu, iştahımız açılıp kilo almayalım diye yiyecek yazmıyorum, neler neler, kahkahalar var.. :)

Sevgili akçabardak ne iyi ettiniz şu kuzineyi almakla.. :)

akçabardak
11-03-2016, 12:19
Birden işi gücü bırakıp yaylaya çıkasım geldi de, yağmur yok, en önemlisi kuzine de yok ;)

Biraz da sizi gaza getirelim :) Yaylaya bu gün çıkmasanız bile bir gün mutlaka çıkacaksınız... e yağmura gelince o da allaha kalmış... kuzineyi almak ta sizin elinizde :dilli: yok diye bir şey yoktur bence :)

Fazla söze gerek kalmadı, sevgili Jakin ...kuzine deyip geçmeyin... diye diyeceğini demiş zaten.

akçabardak
11-03-2016, 22:06
Sümbülteber

Geçen sene Sn. telato'dan gelen sümbülteberimin bu gün saksısını
değiştirmek ve artık uykudan uyandırmak istedim.
Bukadar dinlenmek yeter deyip saksıyı boşalttım, maşallah geldiğinden beri
soğan neredeyse 3-4 katı büyümüş ve 8 tane de yavru yapmış.

Umarım çiçeğini de görmek nasip olur bu sene.
599778

telato
11-03-2016, 23:53
Yanlış hatırlamıyorsam 16 kişiye göndermiştim, takip ediyorum hiç kimse açtıramadı, Bendeki ana soğanda çiçek açmadı, rengi ise halen merak konusu;)

akçabardak
12-03-2016, 10:12
Beyaz sümbülteberimin soğanları bundan daha küçük olmasına rağmen çiçek açmıştı, bu soğan daha büyük olduğu için ben çok umutluyum bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Ayrıca bir şey dikkatimi çekti her iki soğanı da inceledim, beyaz olanın soğanın dış kabukları beyaz, bunun ise kırmızımtırak bir kabuğu var, o yüzden rengi gerçekten pembe olabilir bir ihtimal.

telato
12-03-2016, 17:00
Bu çok iyi bir haber; inşallah pembe çıkar...

akçabardak
16-03-2016, 18:00
Bu gün bahçemden ilk meyvenin tadına baktım.

Erik, irili ufaklı kademe kadem büyüklükte meyveler
bir yandan hala çiçek açmakla meşkul.

600490

akçabardak
16-03-2016, 18:06
Bu gün semt pazarına gittik, yine çiçekçileri gezmeden edemedim.
bir kaç tane hercai menekşe ve 2 tane kalanchoe aldım.

600491

600492

600493

akçabardak
16-03-2016, 18:12
Pazardan bir tane Kamkat aldım

45 Tl.ye aldığım kamkat ağacımızda meyvelerimiz de var.
Tadına henüz bakamadık, umarım yaşatabilirim.

600494

600495

600496

Meyveleri çok şirin, 2 tanesi olgunlaşmış sanırım.
600497

dongyul
16-03-2016, 20:54
Sayın Akçabardak; kamkatınız çok sağlıklı görünüyor hayırlı olsun. Biraz pahalı gibi geldi bana ama güle güle büyütün, bol bol reçelini yapın şimdiden afiyet olsun ^^

akçabardak
16-03-2016, 21:25
Sayın Akçabardak; kamkatınız çok sağlıklı görünüyor hayırlı olsun. Biraz pahalı gibi geldi bana ama güle güle büyütün, bol bol reçelini yapın şimdiden afiyet olsun ^^

Teşekkür ederim Sn. dohgyul, evet biraz pahalı ama görünce de dayanamadım, hep istiyordum almayı, kısmet bu güneymiş.

İki tanesi olgunlaşmak üzere tadına baktıktan sonra diğerlerinden reçelini denerim.

eneskrky
24-03-2016, 20:19
Bayağıdır uğramıyorum ablacım bahçene :) neler olmuş çiçekler açmış yemekler yapılmış :D Şahaneler hepsi ellerine sağlık
-Kamkat-kumkuat fidanında hayırlı olsun ablacım bol meyvelerini göresin :))

Muda
24-03-2016, 21:08

Sayın Akçabardak ve dongyul;

Yabancı kaynaklarda şifalı olarak kullanılan ve çuha çiçeği olarak Türkçeye çevrilen çiçeği ben nedense ezan çiçeği olarak görüyorum. Aralarında bağlantı veya hangisi şifalı olarak kullanılıyor. Yeri gelmişken bilen arkadaşlar her ikisi hakkında bilgi verebilirlerse iyi olur.

dongyul
24-03-2016, 22:04
Sayın Muda; benim çiçeklerin isimleriyle aram hiç iyi değildir ama Sayın akçabardağın yetiştirmiş olduğu çiçeklerin çuha çiçeği olduğunu ve onun ilaç olarak kullanıldığına şahit oldum.

Şimdi araştırma yaptığımda ezan çiçeğinin çuha çiçeği ile yakın olmadığını bariz farklı olduğunu gördüm... Ezan çiçeği odunsu gövdeye sahip ama çuhanın odunsu gövdesi yok...

Aşağıdaki resimde ezan çiçeği görülüyor.

601706

cengizildas
24-03-2016, 22:13
Sn. Akçabardak, bahçenizi ziyarette biraz geç kaldım. Fakat, kuzine üzerinde pişmiş, güveç kuru fasulye çok iştah açıcı da üzerine bir kaç parça pastırma ilave etseydiniz.. (Piştikten sonra). Ayvayı tekrar deneyin, pekmezi sonradan ilave edin.
Kumkuat tatlı ve hoş bir meyve. Hayırlı olsun, meyvesi bol olsun.

cengizildas
24-03-2016, 22:15
Sn. Muda, çuha çiçeği aslında bataklık çiçeği. Sulak yerleri seviyor, sıcağı istemiyor. Renk renk çiçekleri oluyor. Ezan çiçeği ise akşam ezanı esnasında sarı sarı açan bir çiçek. Gerçi bendeki gündüz açıyor ama, sanki o daha güzel gibi.

Muda
24-03-2016, 22:21
Bende iki çeşit yabani çuha çiçeği ve pembe ve sarı ezan çiçeğinin ikisi de var. Ancak aşağıdaki linklere bakarsanız çuha çiçeği diye nitelendirdikleri farklı. Çuha çiçeği yağı olarak kullanıyorlar. Tohumları doğal olarak bazı kuşlara kırmızı renk veriyor.

Evening Primrose Oil Benefits & Information (Oenothera Biennis) (http://www.herbwisdom.com/herb-evening-primrose.html)

Evening Primrose, Oenothera biennis - Flowers - NatureGate (http://www.luontoportti.com/suomi/en/kukkakasvit/evening-primrose)

https://en.wikipedia.org/wiki/Oenothera

dongyul
24-03-2016, 23:14
İkiside kesinlikle birbirinden farklı...

-çuha çiçekleri Primulaceae ailesinden
-ezan çiçeği Onagraceae ailesinden.

Açıklaması var ayrıca; Common names include evening primrose, suncups, and sundrops. They are not closely related to the true primroses (genus Primula). ezan çiçeği diğer adı akşam çuha çiçeğide denilebiliyormuş ama yakından ilişkileri yok...

gilan
25-03-2016, 05:08
Sayın Muda, sizin bahsettiğiniz konu, sn dongyul çuha çayından ilk bahsettiğinde benim de aklımı karıştırmıştı.

Çuha çiçeğinin İngilizce adı ”primrose”. Çay yapıldığı bilgisini ilk duyduğumda ben de hemen yabancı kaynaklardan teyit etmek adına ”primrose tea” (çuha çayı) diye arattım. Yalnız bu sorguya gelen neredeyse tüm cevaplar ”evening primrose tea” (akşam çuhası çayı) şeklinde oluyor. Akşam çuhası dedikleri de ezan çiçeği.

Böyle olunca ben de dedim acaba asıl çayı yapılan bitki ezan çiçeği mi? Biz çeviri hatası nedeniyle mi çuha çiçeği sandık?

Ama değil. Bizim çuha çiçeğinin wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Primula_vulgaris) sayfasına baktığımızda hem yapraklarının hem de çiçeklerinin yenilebildiği yazıyor. Aynı zamanda yapraklarından çay demlenir diye de yazıyor. (Çayı için yapraklardan demlenir demiş, o ilginç.) Yani anlaşılan dünyada ezan çiçeği çayı kadar yaygın değil ama çuha çayı da var. Sn dongyul da bizzat şahit olmuş zaten.

akçabardak
26-03-2016, 20:49
Arkadaşlar hazır Çuha çiçeğinden bahsetmişken bahçemde ki doğal yetişen (yabani) çuhalarımı görüntülemek istedim,
yağmurdan biraz hırpalanmış durumdalar.

Şimdi benim kafam biraz karıştı ama ben de biraz anlayabildiğim kadarıyla araştırdım, ezan çiçeği çayına hiç rastlamadım, duymadım da.
Ezan çiçeği ve çuha çiçeği bence de hiç alakası olmayan ikisi de biribirinden
farklı.
Çuha çiçeğini daha önce duymuştum fakat hiç denemedim ta ki Sn. dongyul yazana kadar.

602065

602066

602067

602068

Muda
27-03-2016, 20:09
Sayın Akçabardak;

Olay sayın gilan'ın açıklamaları ile biraz daha netleşti. Yabancı kaynaklarda her ikisi ile ilgili bilgiler bulunmakta. En çok bilineni akşam çuhası çayı veya yağı şeklinde bizim bildiğimiz ezan çiçeğini tarif etmekteler.

Bizim asıl bildiğimiz çuha çiçeğinin de tıbbi olarak kullanılabileceğini de bu arada öğrenmiş olduk. Sizdeki yabani çuhaların yaprakları muhtemel biraz gölge yerde olmalarından kaynaklanır şekilde sanırım daha büyükler. Benim yabani çuhalar da içlerinde en dayanıklı olanlar. Daha büyük ve gösterişli çiçekleri olan diğer çuhalardan sadece biri hayattalar.

akçabardak
28-03-2016, 14:19
Sayın Akçabardak;

Olay sayın gilan'ın açıklamaları ile biraz daha netleşti. Yabancı kaynaklarda her ikisi ile ilgili bilgiler bulunmakta. En çok bilineni akşam çuhası çayı veya yağı şeklinde bizim bildiğimiz ezan çiçeğini tarif etmekteler.

Bizim asıl bildiğimiz çuha çiçeğinin de tıbbi olarak kullanılabileceğini de bu arada öğrenmiş olduk. Sizdeki yabani çuhaların yaprakları muhtemel biraz gölge yerde olmalarından kaynaklanır şekilde sanırım daha büyükler. Benim yabani çuhalar da içlerinde en dayanıklı olanlar. Daha büyük ve gösterişli çiçekleri olan diğer çuhalardan sadece biri hayattalar.

Evet dediğiniz gibi bizim bildiğimiz ezan çiçeğine gece çuha çiçeği de dendiğini ben de yeni öğrenmiş oldum.

Benim yabani çuhalarım öğleden sonra akşama kadar güneş alıyor ve dediğiniz gibi en dayanıklı olanlar, satın aldıklarımız en fazla 2 sene dayanıyorlar ve bir şekilde kuruyorlar Sn. Muda.

akçabardak
29-03-2016, 08:47
Erlickeer Nergis

Sonunda açabildik :cool:

Sn. pria'dan almış olduğum 5 adet Erlickeer Nergislerim geç te olsa açtılar.
Herkesin Erlickeer'leri açtı soldu benim kiler daha yeni yeni açıyorlar.
Sanırım ben soğanları biraz derine dikmişim, geç çıktılar gelişmeleri de
geç oldu, bir ara çiçeklerini sanki hiç göremeyecekmişim gibi geldi bana
ama sonunda mutlu son, görebildim ;)

Sabreden
602303

derviş
602304

muradına
602305

ermiş
602306

sonunda
602307

akçabardak
31-03-2016, 22:39
Bu gün hava pek güzeldi çıkıp ön bahçede biraz ot yoldum
o kadar çok ot olmuş ki yağmurlardan bir türlü fırsat bulup temizleyemedik.
Üst üste yağan yağmurlar bahçeyi yine sular altında kaldığından haseki küpelerimin bir kısmı fazla sudan kökleri çürümüş.

Otları temizledikten sonra Penstemonlar ortaya çıktı.
2013 yılında 2-3 kök fide olarak dikmiştim, şimdi her sene dökülen
tohumlardan çoğalarak çıkıyorlar.
602763

akçabardak
31-03-2016, 22:53
Geçen sene pazardan almış olduğum 3 adet katmerli şepboylardan
2.si öldü bir tanesi hayatta kalabildi ve çok güzel çiçeklendi.
Çok güzel parfüm gibi de kokusu var, bayıldım kokusuna.

602765

602764

akçabardak
04-04-2016, 12:33
''Yerim dar oynayamam'' diyen belli ki yalan söylemiş :D

Ben yine kendimi tutamadım, Kamelya vadisinden kamelya fidanı aldım
hem de 4 tane ;) söz konusu çiçek böcek olunca kendime söz geçiremiyorum
huyum kurusun :D :D :D biraz büyütüp bahçeye dikmeyi düşünüyorum.

Umarım başarabilirim.

Kamelyalarım bu gün geldiler, siyah saksıda olan farklı bir türmüş o da hediye
olarak geldi.

Teşekkürler Kamelyavadisi.
603526

Jakin
04-04-2016, 14:59
''Yerim dar oynayamam'' diyen belli ki yalan söylemiş :D

Ben yine kendimi tutamadım, Kamelya vadisinden kamelya fidanı aldım
hem de 4 tane ;) söz konusu çiçek böcek olunca kendime söz geçiremiyorum
huyum kurusun :D :D :D biraz büyütüp bahçeye dikmeyi düşünüyorum.

Umarım başarabilirim.

Kamelyalarım bu gün geldiler, siyah saksıda olan farklı bir türmüş o da hediye
olarak geldi.

Teşekkürler Kamelyavadisi.
603526

Hayırlı olsun sevgili akçabardak... Güle güle büyütün... Renklerini merak ettim... :)

akçabardak
04-04-2016, 17:27
Hayırlı olsun sevgili akçabardak... Güle güle büyütün... Renklerini merak ettim... :)

Teşekkür ederim sevgili Jakin, renklerini çok severek seçtim umarım fotoğrafta kiler gibidir.

Seçtiğim renkler bunlar.
603584

603585

603586

603587

Jakin
05-04-2016, 13:33
Teşekkür ederim sevgili Jakin, renklerini çok severek seçtim umarım fotoğrafta kiler gibidir.

Seçtiğim renkler bunlar.
603584

603585

603586

603587

Çok güzellermiş.. Her biri bir başka güzel..

Kamelya olduklarını yazmasanız, ben bunlara (özellikle de birinci ve sonuncuya) "gül" der çıkardım..

Kısa zamanda açmaları dileğiyle.. Teşekkür ederim.. :)

akçabardak
06-04-2016, 21:36
Kalalar ilk çiçeklerini açtılar

603928

603926

Salyangozlar hostanın yapraklarını delik deşik etmişler :mad:
603927

akçabardak
06-04-2016, 21:39
Aynısafa

603929

603930

akçabardak
06-04-2016, 21:45
Karanfilim açmak üzere.

603931

abk
06-04-2016, 21:51
Sayın akcabardak, kalalar ne kadar çiçekli kaliyor?

akçabardak
06-04-2016, 21:54
Klematislerim açmaya başladılar.

Solda ki Multi Blue, sağda kinin türünü bilemiyorum.
603932

603933

603934

603935

Türünü bilmediğim
603936

akçabardak
06-04-2016, 22:03
Sayın akcabardak, kalalar ne kadar çiçekli kaliyor?

Sayın abk Nisan-Mayıs ayında hep çiçekliler ama çiçeğinin ömrü ne kadar sürüyor hiç dikkat etmemişim.

Bu ilk açanları bir takip edeyim, bu gün 2. günündeler, tekrar buradan yazarım.

akçabardak
07-04-2016, 20:26
Eşimin üçgen tarlalarında ki gülleri.

Bu üçgende yetiştirdiği güller hepsi de yaşıyor, ilk açan bu renk oldu.
604090

604091

akçabardak
07-04-2016, 20:31
Yine eşimin 2. üçgeninden, bu üçgende yetiştirdiği güller
sarı gül dışında kiler hepsi de kurudu, sarı çok dayanıklıymış
en sevdiğim renk.

604092

604093

604094

akçabardak
07-04-2016, 20:40
Haseki küpesi

Kışın bol yağmurlarından bahçeler sık sık sular altında kaldığı için
Hasekilerin kökleri hep çürümüş, tek tük bir kaç kök kalmış.

Yeni yeni açmaya başlayanlardan
604095

604096

Saksıda olan haseki.
604097

604098

akçabardak
07-04-2016, 20:51
Birde suç üstü yakalananlar, bir kaç senedir bu sümüklü böcekler görünmüyordu
yine çıkmışlar ortaya, Amaryllisim iki tane çiçek sapı çıkarmış ama solda ki
tomurcuğu tamamen kemirmişler, 3 tane birden çullanmışlar tomurcuğun üzerine
görünce nasıl üzüldüm, yapraklarını bile kemirmişler,
ben çiçeğimden, suçlular da canından oldular :(

604105

604106

YeniGine
07-04-2016, 23:09
Sevgili akçabardak'ım kamelyalarının renklerine bayıldım, inşallah çok güzel açacaklar... Amarallisine de üzüldüm açıkçası, nasıl da yemişler öyle nerelerine gidiyor merak ediyorum valla; az da yememişler hani. :(

:( Bir de hergün saksıya baktıkça akçabardak'a nasıl söyleyeceğim deyip duruyorum kendi kendime. :o O kadar çok pamuk çiçeği tohumumdan 4 tanesi çimlendi, 2 tanesi çimlendikten sonra kurudu :o diğerlerinden hâlâ ses soluk yok. :(

efeege
07-04-2016, 23:15
Geçen yıl pamuk çiçeklerini bende başarılı olamamıştım.
bu yıl saksıya ve bir,de direk bahçeye ektim .
her ikisinden üçer adet şu anda filizlendiler bakalım sonumuz nasıl olacak.

YeniGine
07-04-2016, 23:31
Sevgili efeege benim sulama sorunum ve bahçem olmadığı için direk bahçeye ekme şansım yok. :( Geçen sene çok güzel filizlendiler fakat şaşırtma işleminde kaybettim hepsini. Ben hâlâ her gün ilk işim saksısına bakmak oluyor, inşallah başarabiliriz... Diğer tohumlardan hâlâ umutluyum yani. :)

akçabardak
08-04-2016, 00:05
Sevgili YeniGinem ve efeege ben pamuk çiçeği tohumlarımı henüz ekmedim geçen sene 12 Nisanda ekmişim ve 6 günde çimlenmişler. O yüzden biraz daha bekletiyorum toprak iyice ısınsın diye, ne de olsa geceleri biraz daha serin gidiyor, çimlenmeleri için belli bir sıaklığı görmeleri gerekiyormuş tohumların.

Elinizde fazladan kaldıysa eğer bir hafta 10 gün sonra tekrar deneyin derim. Bakalım benim tohumlarım da fire verecek mi ben de merak ettim şimdi. Tohumları ekildikten sonra çimlenene kadar hep nemli kalması gerekir, tabi karıncalar da taşımaz ise eğer.

Burada paylaşmışım.
http://www.agaclar.net/forum/1372837-post1949.htm

YeniGine
08-04-2016, 00:53
:) Diğer tohumlardan şimdi daha bir umutlandım. Rastgelsin inşallah bana ve sevgili efeegeye...

efeege
08-04-2016, 20:47
Saksıya ektiklerim şu an iyi durumdalar bu yıl şaşırtma yapmamak için büyük saksıya ektim tüm yaz aynı saksıda tutmak istiyorum.
birde bahçemde güneş alanım az olduğu için nerede boş yer bulursam saksıya oraya koymayı düşünüyorum.

akçabardak
08-04-2016, 21:40
Saksağan maduru Liliumlarım

http://www.agaclar.net/forum/1424442-post2550.htm

Turuncu liliumdan bana kalanlar, bu sene çiçek beklemiyorum :(
604243

Lilium Friso bu liliuma çok üzüldüm, saksısını boşalttığımda
çok minik bir soğan bıraktıklarını görünce o anda bütün
saksağanları öldüresim geldi :mad:
604244

Mağdur olmasaydı böyle açacaktı, ben kızmayayım da kim kızsın...
Geçen senelerin fotoğrafı. Allah bilir böyle açabilmesi için kaç sene
geçecek:(
604245

akçabardak
08-04-2016, 21:44
Şeker otum kışı atlattı.
Yanında da 2 tane haseki küpesi çimlenmiş.

604248

akçabardak
08-04-2016, 21:47
Kışı atlatan gazanyam
604249

akçabardak
08-04-2016, 21:52
Bu ikisi kendi başına buyruk takılanlardan

Tohumlar büyük bir ihtimal toprağa karışmış
gönlünce çimlenmişler;)

Solda ki Acem lalesi, sağda ki dere otu.
604250

akçabardak
08-04-2016, 22:04
Toprak değişimi, saksı değişimi derken tam 5 gün boyunca sürdü,
bütün saksılar elden geçti ve yaz boyu dışarıda kalacakları yerlerine
geçmeye başladı.

Japon güllerim, geçen yazın almıştım iki saksı her iki saksıda da üçer kök varmış
keşke yerim olsa da ayırsam diye düşündüm ama sadece bir tanesini ayırdım,
çok kök yapmış saksının içinde öyle dolanmış kökler.

604252

abk
08-04-2016, 22:09
Benim bahcemde de salyangoz ve sumuklu böcek var. Tek tek toplamaktan baska care bulamadım. Ama her bahceye gidişimde 40-50 tane topluyorum bazen. :(

akçabardak
08-04-2016, 22:30
Benim bahcemde de salyangoz ve sumuklu böcek var. Tek tek toplamaktan baska care bulamadım. Ama her bahceye gidişimde 40-50 tane topluyorum bazen. :(

Sevgili abk ara ara bahçeye çıkıp gördüklerimi ben de topluyorum ama o kadar çok salyangoz var ki, bir de geriden yetişen minikler var.

Sümüklü böcekler 3-4 senedir yok olmuşlardı, bu sene yeniden görünmeye başladı ben fark edene kadar olan olmuş :mad: anında imha ettim, umarım çoğalmazlar.

münevver48
09-04-2016, 07:35
:)sevgili akçabardak, bahçenize bahar gelmiş çiçekleriniz coşmaya başlamış. saksı değişimleri bitirilmiş artık bahçenizin keyfini çıkartma zamanı gelmiş.madur olanlar da kendilerini çabucak toparlayıp çiçeklerini açar.sevgiler.

akçabardak
09-04-2016, 23:33
:)sevgili akçabardak, bahçenize bahar gelmiş çiçekleriniz coşmaya başlamış. saksı değişimleri bitirilmiş artık bahçenizin keyfini çıkartma zamanı gelmiş.madur olanlar da kendilerini çabucak toparlayıp çiçeklerini açar.sevgiler.

Yavaş yavaş havalar ısındıkça bahçede ki çiçekler de canlanmaya başladı, fakat saksı çiçeklerimle uğraşırken bahçeye sıra gelmedi, inşallah bundan sonra bahçelerle ilgileneceğim, bir taraftan da eşim evin içini dışını boyuyor etraf çok dağlıyor toplaması da bana düşüyor.

Bu sene boya badana ve tadilatlar bizi epey uğraştırdı, çok yorgunum aslında, bir de sağlık sorunları eklenince haliyle işlerde biraz aksamalar oluyor.

Mağdurlara gelince inşallah dediğin gibi kendilerini çabucak toparlarlar münevverciğim, teşekkür ederim, sevgilerimle.

akçabardak
11-04-2016, 20:09
Bahçemden

Mis kokulu Karanfillerim
604946

Karanfillerin arkasında hazeranlar, onlar da tomurcuklanmışlar.
Karanfillerin solunda daha kısa boylu karanfiller, henüz tomurcuk yok.
sağ tarafta Pholox
604947

Tesbih bitkisi
604948

akçabardak
11-04-2016, 20:11
Mavi Thunbergia errecta

Saksı ve toprak değişimi yapmadan önce yapraklar sararmaya başlamıştı,
toprak değişimi olunca yeni gelen yapraklar koyulaşmaya başladı şükür.
604956

Turuncu Thunbergia
Geçen sene ki kışa girerken oldukça sağlıklı idi yanında bir tane de beyaz
olanından vardı, dışarıda üşür diye içeriye aldım, yazdan çok az miktarda
biriktirdiğim tohumlardan kendime sadece bir tane tohum bıraktım,
diğerlerini nasılsa bitkinin kendisi var diye Etkinlikte paylaştım.

Fakaaat ne olduysa yılbaşından sonra bitkim git gide bozularak tamamen
kurudu:( elimde sadece tek tohum var ama ben en çok beyaz olanına
çok üzüldüm.
İşte o tek tohumu ektim ve çimlendi ama ona bir şey olur diye korkuyorum.
604957

akçabardak
14-04-2016, 21:37
Ortancalar tomurcuklanmaya başladı.

605486

605487

605488

akçabardak
14-04-2016, 21:38
Bahçeden kareler.

Merdiven başında ki aslanağzı ve karanfilim.
605491

605492

605493

Hep beraber bir arada kardeşçe, dostça yaşayan güzeller.
Sarı hercailer de sanki gizlice oradan dışarıda ne olup ne bitiyor diye
uzanmış bakıyorlar;)
Alisyum da boynunu uzatmış orada neler oluyor der gibi:D
605494

605495