View Full Version : akçabardak / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
akçabardak
25-06-2015, 10:29
Zıpçıktı
Sabah sabah erkenden ortancaların altından uzanmış bana bakıyordu ;)
561683
akçabardak
25-06-2015, 10:42
Zakkum
Gül gibi katmerli pembe zakkumum
561684
561685
561686
561687
akçabardak
25-06-2015, 10:48
Amarylis tohumu
Sevgili münevver senin için görüntüledim.
Bunlar turuncu olanların tohum kapsülleri.
561688
Bu da kırmızı amaryillis her zaman ki gibi
yine tohum oluşturmadı, oysa bu sene ümitlenmiştim :(
561689
Hakikaten çok güzelmiş ezan cicegi,emeklerinize sağlık..Peki bu togumlardan yumrularmi olusuyor acaba?
akçabardak
25-06-2015, 10:51
Biraz da meyvelerden
Erikler kızarmaya başladı
561690
Dutlar oldu da bitiyor artık
561691
akçabardak
25-06-2015, 10:54
Bamya
Etkinlikten gelen tohumlardan
Tek tük vermeye başladık artık.
561693
561694
akçabardak
25-06-2015, 11:14
Hakikaten çok güzelmiş ezan cicegi,emeklerinize sağlık..Peki bu togumlardan yumrularmi olusuyor acaba?
Teşekkür ederim sevgili sonkez, evet o tohumlardan ilk senesi nohut büyüklüğünde soğancıklar oluşuyor, sonra geliştikçe soğanlar büyüyüp bize çiçeklerini açıyorlar. Bazen 2. senesinde çoğunlukla 3. senesinde çiçekleniyorlar
Benim bu sene 2. senesinde açanlar oldu ama bol bol keçi gübresi verilmişti.
akçabardak
26-06-2015, 20:06
mavişim
Mavişim sonunda çiçeklerini açtı.
562028
akçabardak
26-06-2015, 20:15
Sümbülteberim
Saksısında bir de biber fidesi çıkmış ben de hiç dokunmadım
kardeş kardeş geçinip gidiyorlar, biber şu anda çiçekte
bakalım nasıl bir biber çeşidi olacak, bu arada biber yüzünden
sümbülteberime çiflik gübresinden başka besin de veremiyorum.
İkisinin de durumları çok iyi şimdilik.
Sabırsızlıkla sümbülteberimin açmasını bekleyeceğim,
bir sürü de yavru vermiş.
562029
YeniGine
26-06-2015, 23:46
Sevgili akçabardak, maşallaah maviş çok güzel çiçeklenmiş. Darısı başıma olsun inşallah!..
Resulgur
26-06-2015, 23:55
Akçabardak bu işi biliyor [emoji4]
Laleci_03
26-06-2015, 23:59
Yine döktürmüşsün Akçabardak ablam, hangi birini öveyim ki hepsi birbirinden güzel, tek kelime ile HARİKA. Ellerine sağlık ;)
akçabardak
27-06-2015, 13:41
Asma yapraklarım yine sarmalık oldular
toplanıp sarılmayı bekliyorlar.
562191
akçabardak
27-06-2015, 13:47
Herkes ekmek peşinde :D
bu serçecik te öyle, yere dökülen
dutlardan karnını doyurmaya çalışıyor :eek:
562192
münevver48
27-06-2015, 17:49
Amarylis tohumu
Sevgili münevver senin için görüntüledim.
Bunlar turuncu olanların tohum kapsülleri.
561688
Bu da kırmızı amaryillis her zaman ki gibi
yine tohum oluşturmadı, oysa bu sene ümitlenmiştim :(
561689
:)sevgili akçabardak,maşallah pek bereketli görünüyor tohumlar.bunlardan çooook amaryillis soğanlarımız olur. ne zaman olgunlaşıyorlar?
bahçende pek güzel olmuş, zakkumların katlısı çok güzeller. ben onlara yaz gülü diyorum. gül çiçeği gibi katmerli açtıkları için. benimkilerde açıyor. ama hemen yanımızda başlayan inşaatın tozu zakkumlara çok zarar veriyor. toz içinde pek paylaşmak istemiyorum. hani yine bir yağmur yağsa da zakkumlar duş mu alsalar diyorum :D ama en iyisi hortumla duş aldırmak olacak galiba ;) senin erikler de benimkiler gibi dallarını tutamıyor. hatta benimkinin bir dalı kırıldı. hııım! sümbülteberin de çiçeklerini görürüz inşallah. sevgiler:):)..
akçabardak
27-06-2015, 20:03
:)sevgili akçabardak,maşallah pek bereketli görünüyor tohumlar.bunlardan çooook amaryillis soğanlarımız olur. ne zaman olgunlaşıyorlar?
bahçende pek güzel olmuş, zakkumların katlısı çok güzeller. ben onlara yaz gülü diyorum. gül çiçeği gibi katmerli açtıkları için. benimkilerde açıyor. ama hemen yanımızda başlayan inşaatın tozu zakkumlara çok zarar veriyor. toz içinde pek paylaşmak istemiyorum. hani yine bir yağmur yağsa da zakkumlar duş mu alsalar diyorum :D ama en iyisi hortumla duş aldırmak olacak galiba ;) senin erikler de benimkiler gibi dallarını tutamıyor. hatta benimkinin bir dalı kırıldı. hııım! sümbülteberin de çiçeklerini görürüz inşallah. sevgiler:):)..
Sevgili münevver evet turuncuların hepsinde tohum var dediğin gibi pek bereketliler ama kırmızısında da olsaydı keşke, ne hikmetse kırmızı tohuma değil de yavruya yöneliyor, turuncuda ise tam tersine hiç yavru vermeye niyeti yok, önümüzdeki seneye sağ olur ölmezsem turunculara tohum yapmasına müsade etmiyeceğim bakalım durum değişecek mi... tohumlarının olgunlaşması aslında fazla sürmez ama havalar bu aralar serin gidiyor etkiler mi bilemem, sıcaklar başlasa hemen olgunlaşırlar.
Bahçem evet oldukça güzelleşti ama hepsi de dallanınca tepiş tepiş oldular aralarından geçmeye korkuyorum birinin dalı kırılacak diye, şu anda öyle çok karıştı ki sorma okadarcık yerde o da olsun bu da olsun dersem olacağı belli:D
Zakkumlarımı yakından bir görsen ikisi de öyle güzel çiçeklendiler ki sorma, sabah erkenden kalkıp balkona oturduğumda havada nefis bir koku bayılıyorum o kokuya.
Senin kileri dediğin gibi hortumla duş aldırman gerekir güzelliklerini görebilmek için, mavişlerine bayıldım nasıl çoğalmışlar öyle maşallah, inşallah benim mavişim de öyle çoğalır.
Resulgur
27-06-2015, 20:11
Asma yapraklarım yine sarmalık oldular
toplanıp sarılmayı bekliyorlar.
562191
Yapın sarmaları da , bizde yiyek [emoji4]
akçabardak
27-06-2015, 20:19
Tamam :)
Nee:D Sayın Akçabardaka'a sarma dolma yemeye mi gidiyoruz:D
Resulgur
27-06-2015, 21:13
He ya .. daha öncede yapmıştı gözümüzden kaçmaz bizim . Ne yapacak o kadar çok sarmayı nasılsa hepsini yiyemez [emoji4]
akçabardak
27-06-2015, 21:56
Başımın üstünde yeriniz var, hele bir sarılsın sarmalar memnuniyetle buyurun beklerim :) neden olmasın, ama sizin de gerçekten gözünüzden hiç kaçmamış :D
He ya .. daha öncede yapmıştı gözümüzden kaçmaz bizim . Ne yapacak o kadar çok sarmayı nasılsa hepsini yiyemez [emoji4]
Evet Resulgur kardeş; İyi hatırlıyorum, o zamanda yaprak sarmalara dayanamayıp laf atmıştın oysa ben zor tutmuştum kendimi:D ne güzelde uzun uzun sarıyooo:D
akçabardak
28-06-2015, 08:40
Telgraf çiçeğim soğuklardan kurtulup artık güzel gelişiyor, çiçekleniyor.
562462
akçabardak
28-06-2015, 18:29
Meteeee neredesin acil yardım:D bu fotoğrafa bir göz atarmısın... bu saksıda bazı mülteciler var birisi petünye diğerini bilemedim kardinal sarmaşığı olabilir mi?
Çıkmayan tohumların topraklarını bir saksıda birleştirip lobelya ekmiştim, bu sarmaşık ve petünya da çıkmış.
Ne olur bana kardinal sarmaşığı deyin, ben yaprağından benzettim ama yine de emin olamadım.
562662
YeniGine
28-06-2015, 23:57
Sevgili akçabardak, az önce sümbülteber sayfasında paylaştım; sümbülteber midir diye ve hemen yanında da kendiliğinden çıkan kardinal sarmaşığım var.
Sen de, ben de inşallah sarmaşığımızın kırmızı çiçeklerini görebilelim...
akçabardak
29-06-2015, 11:05
Sevgili akçabardak, az önce sümbülteber sayfasında paylaştım; sümbülteber midir diye ve hemen yanında da kendiliğinden çıkan kardinal sarmaşığım var.
Sen de, ben de inşallah sarmaşığımızın kırmızı çiçeklerini görebilelim...
Sevgili YeniGine sümbülteber bölümüne baktım, ben senin bitkini sümbültebere benzettim ama kararı yine de hocalar versin derim.
Kardinal sarmaşığına da baktım benim kisi de aynısının tıpkısı, ben ilk defa yetiştirdiğim için anlayamadım o yüzden Mete Kardeşten yardım istedim, hemde acil dedim :D sağ olsun daha benim bahçeme uğrayacak ta bakacak :D o gelene kadar ben belki öleceğim ne yapacağız şimdi bilmem :D
sen de bana soracaksın şimdi neden Meteden yardım istedin diye... çünkü etkinlikten tohumunu o göndermişti... 2 tanecik ektim aylarca bekledim çıkmadılar :( çıkmayınca bütün çıkmayan tohumların topraklarını katıp karıştırdım bir saksıda topladım lobelya tohumu ekmiştim.
Şimdi de bir tane kardinal sarmaşığı lobelyayı kıskanıp çimleneceği tutmuş, bir de petünye oradan benim neyim eksik demez mi hadi buyur buradan yak :dilli:
Ben şimdi ne yapayım üçü bir arada nasıl ayırayım onları biribirinden, ya ölürlerse... allah korusun :p Bak Mete hala ortalarda yok :mad: ben de onun bahçesine uğramam ozaman...
Velhasıl YeniGineciğim işte böyle dediğin gibi ikimizin de kardinal sarmaşıklarımızın kırmızı çiçeklerini açtığını görmüş oluruz. Biraz kafanı şişirdim ama hep bu Mete yüzünden, görürseniz kendisine söyleyin emi... Sevgiler
akçabardak
29-06-2015, 11:10
Karışık bahçemden kareler
Bahçenin tam ortasında Zinnialar
562853
Kınalar
562854
Lavatera (Pamuk çiçekleri)
562855
Solmaya yüz tutan Ortancalar
562856
akçabardak
29-06-2015, 11:21
Açmaya devam eden Lisianthuslar
Hala açmayanlar da var
Lisilerden genel görünüm, boyları biraz uzun oldukları için
destek olsun diye arkalarına tohuma kaçmış kıvırcık saksılarını dizdim
rüzgar estikçe yerlere yatırmasın diye.
562860
En sevdiğim mor-beyazım
562861
Mor renklilerden iki kök çıktı, açmayanlar umarım pembelerden çıkar
562862
Bir kök süt beyazım çıktı
562863
Bu da ikincisi
562864
münevver48
29-06-2015, 14:33
:):)sevgili akçabardak, ne güzel kareler yine gözümüz şenlendirecek kadar,lisilerin çok güzel inşallah pembe ve tonlarıda çıkar. benim favori rengim pasteller ve şarap rengi hele kayısı rengine bayılıyorum. bu sene çok niyetlendim sayın kgursan dan almayı ama son dakika vazgeçtim.sebebi gene sıcaklar, ya olmazsa diye endişelendim. tohum dan denemeyi düşündüm. pek zahmetli diğer çiçeklerin yetiştirmesine göre, kısmet bakalım ne zaman bahçemde lisianthus açtırabilirim;).siz fide olarak mı aldınız yoksa tohumdan mı yetiştirdiniz? arkadaşım:) ne dikeceğim şaşırmış vaziyetteyim.eşim duymasın kendime kızıyorum. bırak biride eksik olsun demi canım. çok oyalanmadan çıkayım sayfadan yine krizim tutacak hadi hoşça kal...sevgiler...
Laleci_03
29-06-2015, 14:57
Açmaya devam eden Lisianthuslar...
Yine karşıma çıktı bu Lalegül'ler, yok arkadaş illa aldırtacaklar kendilerini bana :D:D
Ama çok güzeller ya, Akçabardak ablamın bahçesinde de ayrı bir güzel olmuşlar, ellerin dert görmesin ablacım...:rolleyes:
akçabardak
29-06-2015, 16:14
:):)sevgili akçabardak, ne güzel kareler yine gözümüz şenlendirecek kadar,lisilerin çok güzel inşallah pembe ve tonlarıda çıkar. benim favori rengim pasteller ve şarap rengi hele kayısı rengine bayılıyorum. bu sene çok niyetlendim sayın kgursan dan almayı ama son dakika vazgeçtim.sebebi gene sıcaklar, ya olmazsa diye endişelendim. tohum dan denemeyi düşündüm. pek zahmetli diğer çiçeklerin yetiştirmesine göre, kısmet bakalım ne zaman bahçemde lisianthus açtırabilirim;).siz fide olarak mı aldınız yoksa tohumdan mı yetiştirdiniz? arkadaşım:) ne dikeceğim şaşırmış vaziyetteyim.eşim duymasın kendime kızıyorum. bırak biride eksik olsun demi canım. çok oyalanmadan çıkayım sayfadan yine krizim tutacak hadi hoşça kal...sevgiler...
Sevgili münevver teşekkür ederim karelerimi beğendiğin için.
Lisilerim geçen seneden kalma, tohumdan ekmiştim ama çok nazlı oldukları için erkenden yetişmediler, ancak sonbahara yetiştirebildim ve çiçeklenmişlerdi ama ben her ihtimale karşı Sn. kgursandan da almıştım onlar yazın çiçeklendi tohumlarını aldım, benim geç büyüttüklrim de son baharda açtılar.
Çiçeklenmeleri bitince kışa doğru tek tek köklerini oynatmadan saksılara almıştım kışı kuytu bir yerde geçirdikten sonra havalar ısınmaya başlayınca ilk baharda saksılardan tekrar kalıp gibi çıkartıp bahçeye imdirdim.
Bu sene satın hiç almadım bunlar var diye, tohumdan yine ektim ama daha büyüyemediler sanırım yine sonbahara kalacaklar sevgili münevver.
Bunlar benim geçen senenin lisileri, Kgürsandan aldıklarım
http://www.agaclar.net/forum/1311269-post1493.htm
Bunlar da benim tohumdan ekip çok geç büyüttüklerim,
Bu senekiler bunlardan sağ kalanlar, 2.yılı
http://www.agaclar.net/forum/1317493-post1548.htm
Bunları da Şubat ayında ektim ama ısı yetersizliğinden çok geç çimlendiler, büyüyecekler de adam olacaklar :D
562942
akçabardak
29-06-2015, 16:24
Yine karşıma çıktı bu Lalegül'ler, yok arkadaş illa aldırtacaklar kendilerini bana :D:D
Ama çok güzeller ya, Akçabardak ablamın bahçesinde de ayrı bir güzel olmuşlar, ellerin dert görmesin ablacım...:rolleyes:
Sağolasın Laleci kardeşim, senin de ellerin dert görmesin... sen de çok güzel çiçekler yetiştiriyorsun, hem sen dert etme bakarsın bir yerlerden sana da geliverir Lalegüller, senin balkonunda da çok güzel olurlar ;)
münevver48
29-06-2015, 17:55
Bunlar benim geçen senenin lisileri, Kgürsandan aldıklarım
http://www.agaclar.net/forum/1311269-post1493.htm
Bunlar da benim tohumdan ekip çok geç büyüttüklerim,
Bu senekiler bunlardan sağ kalanlar, 2.yılı
http://www.agaclar.net/forum/1317493-post1548.htm
Bunları da Şubat ayında ektim ama ısı yetersizliğinden çok geç çimlendiler, büyüyecekler de adam olacaklar :D
562942[/QUOTE]
:)sevgili akçabardak, harika bunlar tam benlik renkleri var. siz yine olgunlaşan tohumlardan alın elinizde bulunsun. bahçende lisiantuslar çok asil durmuşlar. peki bunların bakımı denildiği gibi zor mu? yani sıcaklara dayanma gücü nedir. sizce yetiştirme şansım var mı? bu yıl almadığıma çok pişman oldum. havalar serin gidiyor aslında iyi adapte olacakmış.hava yine bulutlu yağmur yok ama rüzgar çok. neyse arkadaşım lisilerini keyifle seyreyle.:):):)sevgiler.
akçabardak
29-06-2015, 19:32
:)sevgili akçabardak, harika bunlar tam benlik renkleri var. siz yine olgunlaşan tohumlardan alın elinizde bulunsun. bahçende lisiantuslar çok asil durmuşlar. peki bunların bakımı denildiği gibi zor mu? yani sıcaklara dayanma gücü nedir. sizce yetiştirme şansım var mı? bu yıl almadığıma çok pişman oldum. havalar serin gidiyor aslında iyi adapte olacakmış.hava yine bulutlu yağmur yok ama rüzgar çok. neyse arkadaşım lisilerini keyifle seyreyle.:):):)sevgiler.[/QUOTE]
Sevgili münevver bence de tam senlik her bahçede olmalı bence, çiçekleri oldukça uzun kalıyor üzerinde.
Bakımına gelince işte onu hiç sorma, bakım pek fazla istemiyor suyunu verirsen çok mutlular ama yetiştirmesi bir dert, olay çimlenene kadar fide haline gelene kadar çok ağır büyüyorlar ve çok dikkat istiyor, hastalanmamaları için ilaçlamak gerekiyor, daha çözemedim isteklerini Şubat ayından beri büyütmeye çalışıyorum.
Sıcaklardan pek etkilendiklerini sanmıyorum hele de bizim ılıman iklimde kışı daha rahat atlatıp ikinci senesinde erkenden açıyorlar.
Bence senin bahçende de olur yarı gölgeye dikersin çok keyifli olurlar. Denemeye değer bence. Sevgiler.
akçabardak
04-07-2015, 20:50
Gazanya
Elimde kalan tek gazanyam, diğerleri hepsi de dondurucu soğuklara
yenik düştüler :(
563946
akçabardak
04-07-2015, 20:54
Ekinezya
Yeni yeni açmaya başlayan Ekinezyalarım.
563951
563952
akçabardak
04-07-2015, 21:00
Kozmos çiçeği
2013 yılı Tohum Takas Etkinliğinden,
Sevgili Olcim'den gelmişti, geçen iki sene aralarında hiç beyaz çıkmamıştı.
Bu sene 3. senesinde beyazlar da dahil oldu, teşekkürler Olcim.
563958
563959
563960
563961
akçabardak
04-07-2015, 21:05
Lavatera-Pamuk Çiçeği
Hepsi birden açınca...
563967
563968
563969
YeniGine
04-07-2015, 23:58
Benim gazanyalarım da dondular, yeniden aldım ama nerde benim eski gazanyalarımın coşkuları. :(
Pamuklar da hep birlikte açınca bir başka güzel olmuşlar sevgili akçabardak'ım, emeklerine sağlık.
akçabardak
07-07-2015, 13:10
Lilium Friso
Bu sene pek neşeli değil, geçen sene rahatsızlıklarımdan dolayı
kendisiyle yeterince besleyip ilgilenememiştim ama buna da şükür,
en azından hayatta kalabildi.
Bu geçen senenin pozu :cool:
boyumu geçmişti.
564587
Bu da bu seneki pozumuz :(
564588
Tomurcuklarımız oldukça iri
564589
Misler gibi kokulu, kokusuna bayılıyorum,
açtın ya bana bukadarı da yeter...
564590
akçabardak
07-07-2015, 13:17
Devam
564592
Bu liliumun türünü unuttum, bilen varsa yazarsa sevinirim.
Parfüm gibi kokulu, koklamaya doyamadım, biraz da ömürleri uzun olsaydı
keşke, insan bu güzelliklere bakmaya doyamıyor.
564593
Türünü buldum, aldığım yerden araştırıp adını buldum
Liliun Oriental Tiber miş
Pembişim benim.
564594
akçabardak
07-07-2015, 13:26
Yeni açan lisilerim, bir tanenin dışında hemen hemen hepsi de açtılar.
564595
564596
564597
akçabardak
07-07-2015, 13:29
Nikotina
Tohum Takas Etkinliğinden
Sayın MeyveliTepe' çok teşekkür ediyorum.
564598
564599
564600
Bu liliumun türünü unuttum, bilen varsa yazarsa sevinirim.
Lilium Stargazer'e benzettim ama siz bu isimde bir araştırın gene...
Lisiler çok güzel açmış, benimkiler ancak tomurcuk vermeye başladı
akçabardak
07-07-2015, 14:22
Lisiler çok güzel açmış, benimkiler ancak tomurcuk vermeye başladı
Teşekkür ederim Sayın pares, yakında sizin lisileriniz de açarlar.
münevver48
07-07-2015, 23:28
sevgili akçabardak, liliumların kokusu burnumda, nikotina bak bunun kokusunu merak ediyorum. lisiler kokusuz olduklarını düşünüyorum ama güzelliği baş döndürecek kadar hoş,sözün kısası bahçen yine muhteşem. ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler........
Yine harikalar yaratmisiniz ,emeklerinize sağlık
akçabardak
08-07-2015, 09:23
sevgili akçabardak, liliumların kokusu burnumda, nikotina bak bunun kokusunu merak ediyorum. lisiler kokusuz olduklarını düşünüyorum ama güzelliği baş döndürecek kadar hoş,sözün kısası bahçen yine muhteşem. ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler........
Sevgili münevver liliumların kokusunu anlatamam öyle güzel kokuları var ki, gece yatmaya gittiğimde balkon kapısını açar açmaz kokusu odaya yayılıyor, bir müddet oturup hem onları seyrediyorum hem de 2 metre uzağımdan kokularını içime çekiyorum.
Nikotinanın kokusunu hala alabilmiş değilim bu mesajı yazmadan evvel kalkıp bahçeye indim senin için kokladım ama yine bir koku alamadım, hangi saatlerde kokusunu bırakıyor daha keşfedemedim, bitki biraz gölgede o yüzden mi kokusunu bırakmıyor anlayamadım, bazı bitkiler yeterince güneş alırlarsa kokularını bıraktıklarını okumuştum, benim nikotinam yeterince güneşini alamıyor.
Lisilerin kokuları yok ama bazılarında kendine has çok hafif bir koku oluyor. Kokuları olmasa da dediğin gibi güzellikleri yetiyor, sevgiler
Bakarmısın şunların güzelliğine, bunlar sana gitsin arkadaşım.
564732
münevver48
08-07-2015, 09:39
:):cool:sevgili akçabardak,teşekkür ederim. çok incesiniz. tam beninlik bu renkler. senin de lisiler de olmayan renk yok gibi arkadaşım. bazı çiçekler de sonradan farklı renk çıkabiliyor. aslanağzı bunların başında gelir. bir renk dikersin sonra kendiliğinden rengarenk olur. lisiler de böyle durum oluyor mu?sevgiler...
akçabardak
08-07-2015, 09:41
Yine harikalar yaratmisiniz ,emeklerinize sağlık
Teşekkür ederim sevgili sonkez, siz de çok güzel harikalar yaratıyorsunuz.
Bu da size gitsin sevgili sonkez.
564743
Tilki Mete
08-07-2015, 09:54
UUU, bunlar ne böyle ( liss ) nasıl bir güzelliktir bu :rolleyes::cool:
akçabardak
08-07-2015, 09:55
:):cool:sevgili akçabardak,teşekkür ederim. çok incesiniz. tam beninlik bu renkler. senin de lisiler de olmayan renk yok gibi arkadaşım. bazı çiçekler de sonradan farklı renk çıkabiliyor. aslanağzı bunların başında gelir. bir renk dikersin sonra kendiliğinden rengarenk olur. lisiler de böyle durum oluyor mu?sevgiler...
Evet lisilerde de oluyor arkadaşım, geçen sene tohumdan yetiştirdiklerimde olmuştu, katlı pembe beyazdan katmersiz çıktı, yine katmerli mor beyazdan katmersiz çıktı, gül kurusundan açık pembe ve beyazın yuvarlak yapraklısından sivri lale gibi şekil değişikliği olmuştu, düz kayısıdan sana gönderdiğim alaca oldu.
Orijinallerini Sayın kgursan'dan almıştım, onların tohumlarından bazıları değişiklik gösterdi, nedenini ben de anlayamadım ama olsun hepsi de ayrı bir güzeldir lisiler, her evde olmalı bence. Sevgiler.
akçabardak
08-07-2015, 10:04
UUU, bunlar ne böyle ( liss ) nasıl bir güzelliktir bu :rolleyes::cool:
Bakın, bakın kimler gelmiş, çok uzaklardan bir tanıdık mı desem :) bir arkadaş, bir kardeş gelmiş, hoş geldiniz efendim, sefalar getirdiniz, ne iyi ettiniz, yoksa sizi buralara çeken lisiler mi oldu acabaaa :D
Evet lisiler çok güzeldirler, teşekkür ederim.
Bu gün sayfama gelene lisi ikram ediyorum, almazmısınız sayın arkadaşım ;)
bu da size gitsin.
564746
Tilki Mete
08-07-2015, 10:07
Bakın, bakın kimler gelmiş, çok uzaklardan bir tanıdık mı desem :) bir arkadaş, bir kardeş gelmiş, hoş geldiniz efendim, sefalar getirdiniz, ne iyi ettiniz, yoksa sizi buralara çeken lisiler mi oldu acabaaa :D
Evet lisiler çok güzeldirler, teşekkür ederim.
Bu gün sayfama gelene lisi ikram ediyorum, almazmısınız sayın arkadaşım ;)
bu da size gitsin.
564746
aa hiç gelmedim mi ? ben buraya :D :o Çok ayıp etmişim :( ama beğenilerimle burada olduğumu gösteriyorum demek ki dikkatinizi çekmemiş . :)
akçabardak
08-07-2015, 10:15
aa hiç gelmedim mi ? ben buraya :D :o Çok ayıp etmişim :( ama beğenilerimle burada olduğumu gösteriyorum demek ki dikkatinizi çekmemiş . :)
Tamam şimdi oldu :) kabul ediyorum ama ben seni 2274. mesajımda çok acil olarak çağırmıştım :( gelmedin gözlerim yollarda kalmıştı, o bakımdan şe ettimdi :D
Tilki Mete
08-07-2015, 10:21
Meteeee neredesin acil yardım:D bu fotoğrafa bir göz atarmısın... bu saksıda bazı mülteciler var birisi petünye diğerini bilemedim kardinal sarmaşığı olabilir mi?
Çıkmayan tohumların topraklarını bir saksıda birleştirip lobelya ekmiştim, bu sarmaşık ve petünya da çıkmış.
Ne olur bana kardinal sarmaşığı deyin, ben yaprağından benzettim ama yine de emin olamadım.
562662
yaprağı pasifloraya da benziyor :D ama cardinal :D :D ( diye düşünüyorum uç tarafında yani sardığı kısım çıkmadı mı fotoğrafı yok mu ?
Laleci_03
08-07-2015, 10:38
Ben de isterim bir lisi Akçabardak ablacım ;) bu güzelliği ilk defa Sûz-i Dilârâ ablamın sayfasında görmüştüm, ondan beri hayranım kendisine. :eek: Sendekiler de maşallah bir ayrı güzel olmuşlar renkleri çok hoş. Lisiler de sen de şahanesin ablacım ellerine sağlık... ;)
akçabardak
08-07-2015, 10:44
yaprağı pasifloraya da benziyor :D ama cardinal :D :D ( diye düşünüyorum uç tarafında yani sardığı kısım çıkmadı mı fotoğrafı yok mu ?
İnşallah cardinaldir, şimdi tazecik fotoğrafladım, o günden bu yana epey de sarmış.
Ben de daha çok cardinale benzettim, ne çıkarsa bahtıma.
564756
564757
Tilki Mete
08-07-2015, 10:50
İnşallah cardinaldir, şimdi tazecik fotoğrafladım, o günden bu yana epey de sarmış.
Ben de daha çok cardinale benzettim, ne çıkarsa bahtıma.
564756
564757
Hayırlı uğurlu olsun :D :D Nur topu gibi tütütütü bir cardinaliniz oldu :D
Ben diyorum benim tohumlarım yaramazdır canı ne zaman isterse çıkar diye :D :)
akçabardak
08-07-2015, 10:52
Ben de isterim bir lisi Akçabardak ablacım ;) bu güzelliği ilk defa Sûz-i Dilârâ ablamın sayfasında görmüştüm, ondan beri hayranım kendisine. :eek: Sendekiler de maşallah bir ayrı güzel olmuşlar renkleri çok hoş. Lisiler de sen de şahanesin ablacım ellerine sağlık... ;)
Hiç seni lisisiz bırakırmıyım sevgili kardeşim, güzel yorumların ve sevgi dolu sözlerin paha biçilmez, teşekkür ederim.
Bu lisi de sana gitsin umarım rengini beğenirsin.
564758
Laleci_03
08-07-2015, 10:56
Hiç seni lisisiz bırakırmıyım sevgili kardeşim, güzel yorumların ve sevgi dolu sözlerin paha biçilmez, teşekkür ederim.
Bu lisi de sana gitsin umarım rengini beğenirsin.
564758
Çok teşekkür ederim ablam, nasıl beğenmem ki bu güzelliği, renklerin lisilerle ahengini :rolleyes: Bir de sen ikram etmişsin daha ne olsun...;)
Tilki Mete
08-07-2015, 11:00
564759
Şöyle göstereyim tescillenmiş olsun :D
akçabardak
08-07-2015, 11:00
Hayırlı uğurlu olsun :D Nur topu gibi tütütütü bir cardinaliniz oldu :D
Ben diyorum benim tohumlarım yaramazdır canı ne zaman isterse çıkar diye :D :)
Haklısın valaha :D ne diyeyim ben o tohumu aylarca çimlenmesini bekledim, çimlenmeyince, ee yetti gayri dedim toprakları kattım karıştırdım bir saksıda topladım :mad: gerçekten de kendi ne zaman isterse o zaman çimlendi :o
Olsun da nur topu gibi bir cardinal olsun teşekkür ederim Meteciğim sağ olasın, ellerin dert görmesin bu tohumları ektin, yetiştirdin, bizler için tohumlarını toplayıp etkinlikte paylaştın. Sevgiler.
akçabardak
08-07-2015, 11:03
564759
Şöyle göstereyim tescillenmiş olsun :D
Benim Cardinalim de inşallah böyle açar, şimdilik bununla yetineceğim, teşekkür ederim sağolasın.
Tilki Mete
08-07-2015, 11:07
Rica ederim :D ben ekmedim de ( kimin ektiğini de bilmiyorum belkide kuşlar :D ) yıllardır kendiliğinde çıkıyor:D tohum toplama konusunda üstüme ala bilirim şımarayım bari :D
Bende teşekkür ederim abla sende bana onlarca tohum gönderdin bir tane göndermişim çok mu ?
(Hadi kopun buradan da bilim bakalım bu ne ' ye gelin :D :D )
akçabardak
08-07-2015, 17:55
Arkadaşlar 2 gündür çok mutluyum, dün Nergiz soğanlarım geldi,
bu gün de Steviya-Şeker otum geldi, daha ne olsun ki...
Hemen tadına baktım, şekerden de daha tatlı,
Gelen kargo paketine bakarmısınız, nasıl itinalı bir şekilde
paket yapılmış, 40 yıl düşünsem böyle bir paketleme
sistemi hiç aklımın ucundan bile geçmezdi.
Sayın gilaburu'nun emeklerine sağlık.
564798
564799
günebakan
09-07-2015, 11:16
Sevgili akçabardak bu kargoyu getirenlerde ustaymış böyle sağlam gelmesi şans bence güle güle büyütün:)
akçabardak
09-07-2015, 20:59
Sevgili akçabardak bu kargoyu getirenlerde ustaymış böyle sağlam gelmesi şans bence güle güle büyütün:)
Teşekkür ederim sevgili günebakan, paketi kargocunun elinde bu şekilde görünce hayretler içinde kaldım, gönderenin de getirenin de ellerine sağlık.
YeniGine
09-07-2015, 23:37
:) Fotoğrafla birlikte kargo şirketini tebrik etmeli bence, diğer kargo şirketlerine de örnek olur belki...
Güle güle büyütesin inşallah sevgili akçabardak'ım.
akçabardak
10-07-2015, 11:50
:) Fotoğrafla birlikte kargo şirketini tebrik etmeli bence, diğer kargo şirketlerine de örnek olur belki...
Güle güle büyütesin inşallah sevgili akçabardak'ım.
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, çok haklısın Aras Kargo bu tebriği bence de hak etti, keşke dediğin gibi diğer kargolar da bu şekilde kabul etseler de bitkiler kapalı kutularda havasızlıktan ölmeseler.
İnşallah bu bitkilerin faydasını görmüş olurum, bundan sonra şeker yerine bu bitkiden kullanacağım.
Nerdesiniz Sayın Akçabardak; bu kadarda tatile çıkılmaz ki:D özlettiniz kendinizi:D
Ne kadar güzel önceden hep sitedeydiniz, bizlerde ne güzel paylaşımlarınıza bakıyorduk, şimdi yoksunuz, gözlerimiz hep sizi arıyor...
YeniGine
30-07-2015, 00:15
Benim de kaç gündür aklımda nerelerde akçabardak acaba deyip duruyorum ama ben pek okumayı sevmediğim için tatile gideceğini bir yerlerde yazdıysa diye de soramıyorum nerelerdesiiiin diye...
Laleci_03
30-07-2015, 07:28
Aynen, ben de Akçabardak ablamın yokluğunu forumda bayağı bir hissettim ama bu aralar herkes tatile gidiyor belki Akçabardak ablamız da gitmiştir dedim, avuttum kendimi :o Nirelere gitti Acep? :rolleyes:
Nerede olduğunu bilmiyorum ama onu burada bekleyen, seven ve saygı duyan insanlar olduğunu biliyordur...
Laleci_03
30-07-2015, 09:41
Nerede olduğunu bilmiyorum ama onu burada bekleyen, seven ve saygı duyan insanlar olduğunu biliyordur...
Ona ne şüphe Telato ağabeyim, kesinlikle öyle... :rolleyes:
YeniGine
02-08-2015, 00:02
akçabardak'ın telefon numarası olan bir arkadaşımız var mı acaba? Var ise arayabilir mi kendisini? Zira ben okumadım dedim, fakat sanırım sevgili akçabardak da yazmamış gideceğim, gidiyorum diye ki gidecek olsa kesin yazardı. Açıkçası merak ettim arkadaşlar.
Tilki Mete
02-08-2015, 17:12
Diyordu ya torunlar falan var uğrayamıyorum foruma,ondandır yormayın kötüye ya :( :(
Laleci_03
02-08-2015, 19:30
İnşallah öyledir Mete, tabii kötüye yormamak lazım.
Sevgili Akçabardak ablamı bende merak ettim. En son mesajına baktım. Sevgili Tilki Mete' ye, (misafirlerim var daha da gelecekler var) yazmış. Yaz günü malum hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Gelen giden daha bir fazla oluyor. İyiye yoralım sonuç iyi olsun.
Tilki Mete
02-08-2015, 22:06
30 temmuzda girmiş zaten ya :) 2 gün girmemiş :) ben kaybolsam fark etmessiniz bile :) :D
YeniGine
02-08-2015, 22:54
Tabi ki kötüye yormadım, nerelerde diye merak ettiğimden arkadaşlar...
Sayın Akçabardak'a kargo gönderdiğim için kargo dekontunda telefonu olabilir, yalnız dekontu bulmam lazım, eğer bu mesajları okuyupta bize geri dönmezse:(
o zaman aramam daha uygun olur...
Tilki Mete
05-08-2015, 12:28
Ben iyice merak ettim :( birkaç araştırma sonucu facebook tan ulaşmaya çalışıcağım , umarım sağlık konusunda sıkıntısı yoktur ..
akçabardak
08-08-2015, 15:25
Sevgili Arkadaşlar;
Sayın telato, Sevgili YeniGine, Laleci-03 Kardeşim, Sevgili aleydi, Mete Kardeşim ve beni özleyen diğer arkadaşlarım
Sizlerden bir müddet uzak kaldığım için telaşlanmanıza sebep vermemden dolayı öncelikle sizlerden özür diliyorum :(
Geldim ve tekrar buradayım, aslında hiç kopmadım aklım hep buradaydı, tatile falan da çıkmadım, çok şükür sağlığımda da bir sorun yok :) tatilciler bana geldiler, o yüzden foruma girmeye fırsat bulamadım :confused:
14 Temmuz günü 2.5 yaşındaki en küçücük kız torunum, gelinim ve oğlum geldiler. Torunumla bol bol hasret giderdik.
26 Temmuz kızım ve küçük oğlu da onlara katıdılar, bir kaç gün sonra kızımın büyük oğlu ile babası (dağmadım) geldiler.
Ev tam bir neşhe kaynağı oldu, sizin anlayacağınız ev çok kalabalıktı ve bir okadar da bunaltıcı sıcaklar.
Kahvaltıdan sonra yemek pişirme telaşı, öğleden sonra deniz sefası, denizden gel duş sefası, akşam yemeyi derken e bir de sahile inip dondurma faslı derken foruma zaman kalmadı arkadaşlar.
Bu gün ise o neşeli, gürültülü evden eser kalmadı, geldiklerinde sevindik, hepsi birden gidince arkalarından üzüldük, sizlerin mesajlarınızı da okuyunca üstüne tuzu biberi oldu, bu gün hüzünlü ve ağlamaklı günümdeyim açıkçası, çok duygulandım.
Benim yokluğumu fark edip aradığınız, özlediğiniz için sizlere minnettarım, iyi ki varsınız arkadaşlar, çok teşekkür ederim. Hepinizi seviyorum, sevgiler
eneskrky
08-08-2015, 15:30
Hoşgeldin ablam hasret kalmıştık :D
Bizlerde sizi seviyoruz;) tekrar aramızda olmanızdan mutluluk duyuyoruz:D
akçabardak
08-08-2015, 16:09
Hoşgeldin ablam hasret kalmıştık :D
Teşekkür ederim, Hoşbuldum.
akçabardak
08-08-2015, 16:11
Bizlerde sizi seviyoruz;) tekrar aramızda olmanızdan mutluluk duyuyoruz:D
Teşekkür ederim sayın telato.
Hoş geldin sevgili Akçabardak ablacım özledik :).Hem merak ettik, hem o güzel yorumlarını aradık.( Ben demiştim, misafirleri vardır ) diye:)))
akçabardak
08-08-2015, 20:46
Hoş geldin sevgili Akçabardak ablacım özledik :).Hem merak ettik, hem o güzel yorumlarını aradık.( Ben demiştim, misafirleri vardır ) diye:)))
Hoş buldum sevgili aleydiciğim, doğru tahmin etmişsin misafirlerim geldiler ve ben onlara doyamadan gittiler, sağlık olsun.
En çok ta babaannesine yardım eden kızımı özlüyorum,
yarım yamalak konuşan dillerini özlüyorum.
570301
Domatesleri görünce çok şaşırdı hangisini koparsam diye bir müddet baktı
ve bir tanesini koparıp hemen yemeye başladı, bir elinde de salkımlar annesine götürecekmiş.
570302
Hoş buldum sevgili aleydiciğim, doğru tahmin etmişsin misafirlerim geldiler ve ben onlara doyamadan gittiler, sağlık olsun.
En çok ta babaannesine yardım eden kızımı özlüyorum,
yarım yamalak konuşan dillerini özlüyorum.
570301
Domatesleri görünce çok şaşırdı hangisini koparsam diye bir müddet baktı
ve bir tanesini koparıp hemen yemeye başladı, bir elinde de salkımlar annesine götürecekmiş.
570302
Allah bağışlasın, çok tatlı. Hiç özlenmez mi, annem babam hep derler. ( Evladının evladı evlattan tatlı ).
Çok şanslı babaannesi onun için sebzeler yetiştiriyor, örgüler örüyor. Çocuk bile lezzetin, daliından koparmanın güzelliğinin farkında. Çok beğenmiş ki annesine götürmek istiyor. Allah kavuştursun ablacım .Sevgilerimle.
Laleci_03
08-08-2015, 21:46
Şükürler olsun Akçabardak ablam, nihayet döndün bize, Hoşgeldin ;) evet biz seni çok merak ettik, özledik belki de çok evhamlı davrandık ama sen bunlara değersin ablam, senin o eşsiz yorumların, rengarenk paylaşımların paha biçilemez ki... ;) gerçi biraz buruk bir şekilde dönmüşsün buralara ama inşallah sana o kalabalık ve neşeli ortamı tekrardan sayfanda oluşturup aratmayacağız, tabii ki sevgili evlatlarının, torunlarının yerini tutamasak da yaparız bir şeyler artık ;) biz kez daha hoşgeldin diyerek, çekileyim ben...
eneskrky
08-08-2015, 22:08
Bütün bahçe feda olsun oyy ne kadar tatlı yaa :D Allah bağışlasın
Tilki Mete
08-08-2015, 22:11
Abla :( :rolleyes::mad: öldük meraktan ya :(
Yokluğunda mit ajanı oldum heralde :) ordan oraya ı sayfadan bu sayfaya neyseki araştırma sonucu bir facebook hesabı bulduğumu sandım , neyseki döndün..
laleci ile birçok kez kulağını çınlattık , hissetmişsindir :D
Hoş geldin sefalar getirdin o güzel yorumlarını bekliyoruz :)
akçabardak
08-08-2015, 22:26
Allah bağışlasın, çok tatlı. Hiç özlenmez mi, annem babam hep derler. ( Evladının evladı evlattan tatlı ).
Çok şanslı babaannesi onun için sebzeler yetiştiriyor, örgüler örüyor. Çocuk bile lezzetin, daliından koparmanın güzelliğinin farkında. Çok beğenmiş ki annesine götürmek istiyor. Allah kavuştursun ablacım .Sevgilerimle.
Amin, allah cümlemizin evlatlarını bağışlasın, Annen baban çok doğru söylemişller, gerçekten de öyle evladımın evladı daha tatlı. Bir de tatlı dili var ki sorma maşallah kızım babaanneciiiiğim diye bir sarılışı var ki, babaannesi kurban olsun ona.
Çok teşekkürler sevgili aleydi. Sevgiler
akçabardak
08-08-2015, 22:50
Şükürler olsun Akçabardak ablam, nihayet döndün bize, Hoşgeldin ;) evet biz seni çok merak ettik, özledik belki de çok evhamlı davrandık ama sen bunlara değersin ablam, senin o eşsiz yorumların, rengarenk paylaşımların paha biçilemez ki... ;) gerçi biraz buruk bir şekilde dönmüşsün buralara ama inşallah sana o kalabalık ve neşeli ortamı tekrardan sayfanda oluşturup aratmayacağız, tabii ki sevgili evlatlarının, torunlarının yerini tutamasak da yaparız bir şeyler artık ;) biz kez daha hoşgeldin diyerek, çekileyim ben...
Döndüm döndüm sevgili kardeşim, Hoş buldum, ben de hem sizleri hem de sizin o tatlı tatlı yazışmalarınızı çok özledim, aramızda kalsın ama özlenmek çok güzel bir duyguymuş ;) şimdi daha da iyi anladım... Ah ah ne diyeyim ben şimdi kendime yaa, çok kızıyorum sizi bukadar çok merakta bıraktığım için :o ama belki yeni paylaşacaklarımla kendimi tekrardan af ettirim umarım.
Evet bu günüm biraz buruk geçti ama alışacağız artık mecburen... sizlerin sayesinde neşem tekrar yerine geleceğinden eminim, görüşmek üzere sevgilerimle.
akçabardak
08-08-2015, 22:52
Bütün bahçe feda olsun oyy ne kadar tatlı yaa :D Allah bağışlasın
Teşekkür ederim enes kardeşim, çok sağ olasın gerçekten bütün bahçe feda olsun.
akçabardak
08-08-2015, 23:09
Abla :( :rolleyes::mad: öldük meraktan ya :(
Yokluğunda mit ajanı oldum heralde ordan oraya ı sayfadan bu sayfaya neyseki araştırma sonucu bir facebook hesabı bulduğumu sandım , neyseki döndün..
laleci ile birçok kez kulağını çınlattık , hissetmişsindir
Hoş geldin sefalar getirdin o güzel yorumlarını bekliyoruz :)
Ah Mete kardeşim sorma hep benim yüzümden mit ajanı oldun, tamam bir daha söz veriyorum yapmayacağım... :o
Peki facebook'ta bulabildin mi? merak ettim, ayrıca kulaklarım da çok çınladı... demek ki sizden kaynaklanmış :D
Hoş buldum, en kısa zamanda yorumlarımla sizlerleyim, kalabalıktan fırsat buldukça biraz fotoğraf çekebildim, en kısa zamanda onları da paylaşırım. Sevgiler
Tilki Mete
08-08-2015, 23:46
Ah Mete kardeşim sorma hep benim yüzümden mit ajanı oldun, tamam bir daha söz veriyorum yapmayacağım... :o
Peki facebook'ta bulabildin mi? merak ettim, ayrıca kulaklarım da çok çınladı... demek ki sizden kaynaklanmış :D
Hoş buldum, en kısa zamanda yorumlarımla sizlerleyim, kalabalıktan fırsat buldukça biraz fotoğraf çekebildim, en kısa zamanda onları da paylaşırım. Sevgiler
Sana ulaşamadımda abla, oğluna ulaştım hatta mesaj da attım ama muhtemelen diğer klasörüne düştü :)
YeniGine
09-08-2015, 00:02
Sevgili akçabardak'ım çok şükür, hoşgelmişsin... Bahçen, evin o minicik güzellerle şenlenmiş sevindim.
Gitmişler, tekrar gelsinler evini-bahçeni şenlendirsinler inşallah.
akçabardak
09-08-2015, 11:52
Sevgili akçabardak'ım çok şükür, hoşgelmişsin... Bahçen, evin o minicik güzellerle şenlenmiş sevindim.
Gitmişler, tekrar gelsinler evini-bahçeni şenlendirsinler inşallah.
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, geldiler ve gittiler sağ olur seneye çıkarsak tekrar tatil için gelecekler inşallah.
akçabardak
09-08-2015, 12:03
Sana ulaşamadımda abla, oğluna ulaştım hatta mesaj da attım ama muhtemelen diğer klasörüne düştü :)
Biraz evvel oğlum aradı görüştük, mesajını almış ama o da anlayamamış ne olduğunu, ablasına (gülenmelek) ulaşamadığını zannetmiş sonra akçabardak abla deyince seni merak ettiklrini anladım dedi.
Epey yormuşum sizleri, çok teşekkür ederim beni düşündüğünüz için, sağ olun var olun Mete kardeşim.
akçabardak
09-08-2015, 12:20
Bu fotoğrafları yaklaşık bir ay önce çekmiştim ama yüklemeye fırsatım
bir türlü olmadı, şimdi ise onlardan eser kalmadı hepsi de sıcaklardan
yanıp kavruldular.
Acem lalesi
570389
570390
Kadife çiçekleri, bir ay önce yeni yeni açmaya başlamışlardı
aralarında turuncuları da vardı, o kadar çok çiçek açtılar ki
ağırlıklarından yerlere yattılar.
Yakıcı sıcaklar birden bastırınca hepsi de yandılar.
570392
akçabardak
09-08-2015, 12:23
Pholox
570394
570395
akçabardak
09-08-2015, 12:30
Lavatera
Bir ay önce ki halleri
atmaya kıyamayıp limon ağacının altına şaşırttıklarım.
570396
Bunlar da atmaya kıyamadıklarımdan,
küçük bir üçgen bahçeye dikmiştim
semiz otlarının içinde kaldılar, temizlemeye fırsat bulamadım,
ama yine de açtılar.
570397
akçabardak
09-08-2015, 12:50
Mürdüm eriğinden biraz ufak bir tür erik saksıda ve bahçede.
Saksıda olan
570400
570401
ve ikisinin arasında ki fark
570402
Bahçeye dikilen aynı fidanın meyvesi biraz daha iri oldu
oysa orijinali ufak olanıydı.
570403
Saksıda olan
570404
Mürdüm eriğinden biraz ufak bir tür erik saksıda ve bahçede.
Saksıda olan
570400
570401
ve ikisinin arasında ki fark
570402
Bahçeye dikilen aynı fidanın meyvesi biraz daha iri oldu
oysa orijinali ufak olanıydı.
570403
Saksıda olan
570404
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .
akçabardak
09-08-2015, 13:10
Biraz da bahçeye gelen ziyaretçilerden
Sıcaktan çok yorulmuş olmalı ki domates kazığında
soluklanmak için biraz mola vermiş.
570409
570410
Dereotunu çok sever bir şirin mi şirin tırtıl
çocukların pek hoşuna gitti, çok sevdiler
onunla oynadılar, rahat bırakın hayvanı desem de bana verdikleri cevap
anneanne biz hayatımızda ilk defa canlısını görüyoruz, bırak ta biraz inceleyelim
şu tırtılı dediler, hayvancık neye uğradığını bilemedi, sinirlendi durdu,
hatta zaman zaman benim bile ilk defa gördüğüm başından iki tane çatallı bir şeyler çıkarttı.
570411
570412
Bahçede bir de yarasa bulmuşlar ama onunla hastalık taşır düşüncesiyle
oynamalarına müsaade etmedik sadece fotoğrafladılar.
570413
akçabardak
09-08-2015, 13:44
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .
Sayın alzmk sayfama hoş geldiniz.
Biberinizin çiçeği düşmesine aşırı sıcaklar sebebp olabilir sanırım, çok sıcaklarda meyve tutumu biraz yavaşlıyor, hele de saksıda olunca toprak çok ısındığından dolayı da etkilenir.
Vermiş olduğum linki biraz inceleyin umarım size yardımcı olacaktır.
http://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/21664.htm
a_fan_of_barca
09-08-2015, 14:18
anneanne biz hayatımızda ilk defa canlısını görüyoruz, bırak ta biraz inceleyelim
hatta zaman zaman benim bile ilk defa gördüğüm başından iki tane çatallı bir şeyler çıkarttı.
570411
570412
Merhaba sn. akçabardak, sayfanıza ilk kez yazıyorum. Hatta bir bahçe sayfasına ilk kez yazıyorum. Evet, o tırtıl sinirlendiğininde kafasından çatallı bir koruma organı çıkarır. O ve onun tüm akrabaları böyle. Bir çeşit koruma. Kendini tehlikede hissettiğinde böyle yapar ve kuşları korkutur. Aynı zamanda o çatal şekilli organ kötü koku yayar. Kuşlar da tırtılı yemez. Tırtılın büyüyünce nasıl olacağını görmek için ve hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için şu (https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Erik_kırlangıçkuyruğu) sayfaya bakabilirsiniz. Bu arada, bu kelebek türünün bilimsel ismi: Iphiclides Podalirius
akçabardak
09-08-2015, 15:20
Merhaba sn. akçabardak, sayfanıza ilk kez yazıyorum. Hatta bir bahçe sayfasına ilk kez yazıyorum. Evet, o tırtıl sinirlendiğininde kafasından çatallı bir koruma organı çıkarır. O ve onun tüm akrabaları böyle. Bir çeşit koruma. Kendini tehlikede hissettiğinde böyle yapar ve kuşları korkutur. Aynı zamanda o çatal şekilli organ kötü koku yayar. Kuşlar da tırtılı yemez. Tırtılın büyüyünce nasıl olacağını görmek için ve hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için şu (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Papilio_polyxenes) sayfaya bakabilirsiniz. Bu arada, bu kelebek türünün bilimsel ismi: Papilio Polyxenes
Merhaba sn. a_fan_of_barca, sayfama hoş geldininiz.
Tırtıl hakkında bizi bilgilendirdiğiniz için size ayrıca teşekkür ediyorum, tırtılın kelebek hali de çok güzelmiş, başından çıkardığı organlarından kendisini savunmak için bir şeyler yaptığını tahmin etmiştim ama koku yaydığını da öğrenmiş oldum, tekrar teşekkürler
akçabardak
10-08-2015, 14:55
Sebze bahçemden kareler
Ben domateslerin yaşlanmış yapraklarını temizlerken
Torunum da bana yardım etti, bir yandan şaşırıp şaşırıp kaldı
bir yandan da beğendiği domateslerin tadına baktı, sorular sordu
ikimiz birlikte çalıştık kızımla :)
570600
Bazılarından görüntü
570601
Kırmızı armut domatesi
570602
Ve ilk hasat başladı
hepsinden azar azar tadına bakmış olduk
ve tohumları alındı.
570603
570604
eneskrky
10-08-2015, 15:00
Mükemmel duruyolar ablacım ;) İhracat düşünür müsün ülkeler kapışır gibime geliyor :D :D
akçabardak
10-08-2015, 15:04
Devam
570614
570612
570611
570615
570616
akçabardak
10-08-2015, 15:14
Acı biber çeşitleri
Tohum Takas etkinliğinden
570619
570620
570621
570622
Ve Dolmalık biber
570623
akçabardak
10-08-2015, 15:21
Mükemmel duruyolar ablacım ;) İhracat düşünür müsün ülkeler kapışır gibime geliyor :D :D
Neden olmasın :D
Avrupaya ihraç düşünüyorsanız talibim :D. Tadından yarılmış, ye beni diyorlar resmen.
akçabardak
10-08-2015, 20:36
Avrupaya ihraç düşünüyorsanız talibim :D. Tadından yarılmış, ye beni diyorlar resmen.
Sevgili uyap tohum için ayırmıştım, çok olgunlaştığı için yarıklar oluştu sanırım ama tadı da gerçekten çok hoş, ihraç etmeye başladığımda siz ilk sıradasınız :D
Biraz da bahçeye gelen ziyaretçilerden
Sıcaktan çok yorulmuş olmalı ki domates kazığında
soluklanmak için biraz mola vermiş.
570409
570410
570411
570412
Sayın akçabardak; Benim gördüğüm kadarı ile Erik Kırlangıçkuyruk kelebeğinin kelebek hali ile tırtıl halini fotoğrafını çekerek yayınladınız.
TRAKEL kelebek fotoğrafları, kelebek türleri, kelebekler hakkında detaylı Türkçe bilgi (http://www.trakel.org/kelebekler/?fsx=2fsdl17@d&tur=Erik%20K%C4%B1rlang%C4%B1%C3%A7kuyru%C4%9Fu)
Sn. a_fan_of_barca'nın bahsettiği kelebeği aynı familyadan olmasına rağmen ben henüz Türkiye'de görmedim.
a_fan_of_barca
11-08-2015, 00:38
Sayın akçabardak; Benim gördüğüm kadarı ile Erik Kırlangıçkuyruk kelebeğinin kelebek hali ile tırtıl halini fotoğrafını çekerek yayınladınız.
TRAKEL kelebek fotoğrafları, kelebek türleri, kelebekler hakkında detaylı Türkçe bilgi (http://www.trakel.org/kelebekler/?fsx=2fsdl17@d&tur=Erik%20K%C4%B1rlang%C4%B1%C3%A7kuyru%C4%9Fu)
Sn. a_fan_of_barca'nın bahsettiği kelebeği aynı familyadan olmasına rağmen ben henüz Türkiye'de görmedim.
Sn. Muda, kesinlikle haklısınız. Ben şimdi utandım yanlış bilgi verdiğim için :) Evet, bahsettiğim kelebeğin Türkiye'de bulunması çok zor. O yüzden, tırtıl ve kelebek aynı türe ait. Aslında, ben de farketmiştim, sadece aynı mevsimde, aynı türden kelebek ve tırtılın olabileceğini tahmin edemedim. Yani aynı mevsimde bir kelebek türünün çeşitli evrelerde olabileceğini düşünemedim ve tırtılı en çok benzeyen türün olduğunu düşündüm. Şimdi ne yapayım, mesajımı, verdiğim linki düzenleyeyim mi, yoksa öyle mi kalsın ?
akçabardak
11-08-2015, 10:56
Sn. Muda, kesinlikle haklısınız. Ben şimdi utandım yanlış bilgi verdiğim için :) Evet, bahsettiğim kelebeğin Türkiye'de bulunması çok zor. O yüzden, tırtıl ve kelebek aynı türe ait. Aslında, ben de farketmiştim, sadece aynı mevsimde, aynı türden kelebek ve tırtılın olabileceğini tahmin edemedim. Yani aynı mevsimde bir kelebek türünün çeşitli evrelerde olabileceğini düşünemedim ve tırtılı en çok benzeyen türün olduğunu düşündüm. Şimdi ne yapayım, mesajımı, verdiğim linki düzenleyeyim mi, yoksa öyle mi kalsın ?
Bu konu uzayıp gideceğini düşünerek konuyu kendi başlığında paylaşmayı iyi eyledim, dilerseniz yazışmalarınıza kendi başlığında devam edebilirsiniz.
Mesajınızı ve vermiş olduğunuz linki düzenleme konusunda ne yapacağınızı bilemedim şimdi, yalnış bilgilendirme olmaması açısından düzenlense iyi olur diye düşünüyorum ben :confused:
http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/27868-3.htm#post1401252
Sn. a_fan_of_barca;
Çoğunluğumuz bu konularda uzman değiliz. Tırtılın ve kelebeğin görünümü dolayısı ile kırlangıçkuyruk olduğu belli oluyor. Siz de aynı şekilde düşünmüşsünüz. Ben daha önce tırtıl ve kelebek fotoğraflarını ve canlı halini Türkiye'de gördüğüm için tam olarak tespit edebildim. Benim gördüğüm ve fotoğrafını çektiğim normal kırlangıçkuyruk kelebeği ve tırtılı idi. Tırtıl sütleğen üzerinde bulunduğu için muhtemelen canlı renkleri ile zehirli olduğunu kendisini yemek isteyebilecek diğer canlılara ilan ediyor. Hepimizin mesajlarımızı silmemize gerek bulunmadığını düşünüyorum.
akçabardak
11-08-2015, 21:36
Kırmızı çiçekli Melisa
Geçen sene Sn. İsmail Kuzucu göndermişti fidesini
bu sene tohumları döküldüğü yerde kendiliğinden
alakasız bir yerde çimlenip çiçeğini açtı.
570832
akçabardak
12-08-2015, 19:55
Alman Howard Domates
Etkinlikten
570959
570960
570961
akçabardak
12-08-2015, 19:58
Bu günkü domates hasadım
İrili ufaklı, yukarıdakiler de dahil
570962
akçabardak
12-08-2015, 20:03
İlk biber hasadı.
Dolu dolu bir tepsi karışık turşuluk.
570963
akçabardak
18-08-2015, 20:31
Sümbülteberim Açmak üzereyken biraz rüzgar esmişti
çiçeğini taşıyamayınca kırılmış :(
Kırılan yerden kesip suya koydum, 3-4 gündür suda mum gibi
Zerafetiyle,
571778
görselliği ve büyüleyen kokusuyla,
571779
Tablo gibi duruşuyla
odamıza renk katıyor adeta.
571780
akçabardak
18-08-2015, 20:41
Uzun Kabak (Metrelik) etkinlikten
Bir günlük bebek kabaklar
571783
Çiçeği ile birlikte
571785
Tozlayıcı erkek çiçeği, bakarmısınız nekadar da güzel.
Kenarları kıvır kıvır, şirin mi şirin bir çiçek ;)
571784
akçabardak
18-08-2015, 21:38
Nasıl da yakalamışım güneşi batmadan önce, hem de iki parmağımın arasında.
Misafirlerimle birlikte sahilde yemekteyken gün batımını izlemek insana
ayrı bir keyif veriyor, hele de çocukların, torunların ve tüm ailem yanımdaysa :)
Ve tabii ki yemekten sonra dondurma olmazsa olmazlardan olunca...
571796
münevver48
21-08-2015, 23:27
sevgili akçabardak, sümbülteber pek hoş açmış, böyle bir çiçeğin varlığını bu sitede öğrendim. hemen kokusunu merak etiğim için senden koklayıp tarifini rica ediyorum tabi zahmet olmazsa. birde çiçeklerinin ömrü ne kadar sürüyor. bazı arkadaşlarda pembesini de gördüm.Allah ne güzellikler yaratmış gördüklerimiz bunlar ya göremediklerimiz diye düşünmedim değil, neyse ki pek çok bitkiyi bu sitede öğrenmiş oluyorum. sıcak havalar bir türlü geçmedi çiçeklerim çok etkilendi. tomurcuğunu görüyorum ,açmış halinin ne yazık ki kavrulmuşunu görebiliyorum. inşallah biraz olsun serin havalar da rahatlarız. sevgiler....
akçabardak
22-08-2015, 13:14
sevgili akçabardak, sümbülteber pek hoş açmış, böyle bir çiçeğin varlığını bu sitede öğrendim. hemen kokusunu merak etiğim için senden koklayıp tarifini rica ediyorum tabi zahmet olmazsa. birde çiçeklerinin ömrü ne kadar sürüyor. bazı arkadaşlarda pembesini de gördüm.Allah ne güzellikler yaratmış gördüklerimiz bunlar ya göremediklerimiz diye düşünmedim değil, neyse ki pek çok bitkiyi bu sitede öğrenmiş oluyorum. sıcak havalar bir türlü geçmedi çiçeklerim çok etkilendi. tomurcuğunu görüyorum ,açmış halinin ne yazık ki kavrulmuşunu görebiliyorum. inşallah biraz olsun serin havalar da rahatlarız. sevgiler....
Sevgili münevver48 sümbülteberim bu sene çok güzel çiçeklendi ama sonunu ne yazık ki getiremedi. Üzerinde çok fazla tomurcuk vardı biraz rüzgar esince taşıyamadı kırıldı.
Ben de kırılan yerden kesip suya koymak zorunda kaldım, üzerinde görmüş olduğun çiçeklerin yarısı dökülmüş vaziyette.
Kokusuna gelince müthiş bir parfüm kokusu, nasıl tarif edeyim bilemiyorum ki tarif edilmez ancak yaşanır bir koku.
Dayanıklığı ise suda olmasına rağmen bir hafta 10 gün dayandı, saksıda olsaydı belki de daha uzun dayanırdı, 2 senedir açıyor ama saksısında sonuna kadar kalmayı başaramadı, geçen sene ilk çiçeğini çok geç Aralık sonlarına doğru açmıştı, oysa artık dinlenmeye geçmesi gerekirken çiçeğini büyütmeye çalıştı ama başaramadı, baktım bitki çok yorgun düştü ben yine kesip suya koymak zorunda kalmıştım.
Bu sene de erkenden çiçeğini açtı, bakalım saksıda bolca soğanım var daha onlardan çiçek sapı çıkacak mı merakla ben de beklemedeyim.
Bu sene kış çok uzun geçtiği gibi yazı da çok sıcak geçirdik, bahçem olduğu gibi sıcaklardan kavruldu, lavateralar bile erkenden tohuma gittiler ve kurudular, hala daha serinleyemedik, en dayanıklı sukulentlermiş ama yıl başı çiçeğim sıcağa dayanamadı, yaprakları pörsüdü bir ümit diye bekliyorum ama nafile, düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Sevgilerimle
münevver48
22-08-2015, 14:07
sevgili akçabardak, demek sümbülteber o kadar güzel tarif edilemez kokusu var diyorsun. inşallah bir gün benimde olur da tarif edilemez kokusuyla tanışmış olurum arkadaşım.
yılbaşı çiçeğine üzüldüm. kökünü kontrol ettin mi? belki kök çürümesi vardır. öyleyse çürüklerini temizler tekrar dikersin. aslında pörsüyen dalından bir parça alıp tekrar dikebilirsin. olmadı bir çaresine bakarız.sevgiler.
akçabardak
22-08-2015, 15:51
Evet sevgili arkadaşım sümbülteberin kokusu o kadar tarif edilemeyecek kadar güzel bir şey, dediğim gibi tarif edilmez yaşanır, en kısa zamanda sen de yaşarsın umarım.
Yılbaşı çiçeğimi kontrol ettim, kökten çürüme yapmış, çok sulamış ta olabilirim, pörsümüş dallarından bir kaç dal diktim ama şu anda hiç bir gelişme göstermedi, ben onun dilinden bir türlü anlayamadım, ona göre bir ortam bulamadım, yer değişiminden hoşlanmadığını okumuştum, sabit bir yerde tutamıyorum, kışın mutfak penceresine alıyorum, ilkbaharda da açık balkona alıyorum ama balkon da çok sıcak geliyor demek ki.
münevver48
22-08-2015, 21:00
sevgili akçabardak,yılbaşı çiçeği sıcaktan pek etkilendiğini söyleyemem.ama fazla sudan etkilendiği doğru, onun için toprağı geçirgen olması lazım.su akıp gidecek veya suyu koklatacaksın yani çok az vereceksin.
yer değişikliğini de tomurcuklanmaya başladığında yapılmaması gerektiğini biliyorum çiçeklerini dökmesin diye.
bugün bende bir arkadaşımdan yaprakları kırmızı diye aldığım yılbaşım aynen dibinden çürüme yapmış. hemen çürüyen yerini kesip, temizledim. ama dikmedim biraz yarası kurusun diye bir kaç gün bekleteceğim.küçük pet bardakta dikiliydi. toprağı özensiz rast gele dikmiştim. bu sefer özenli hazırlıyayım bakayım nasıl olur. umarım senin yılbaşında kısa zamanda yaşam belirtilerini gösterir. sevgiler.
akçabardak
22-08-2015, 21:08
Halbuki ilkbaharda balkona alırken güzel toprak hazırlayıp yüksek bir saksıya almıştım ki dallandı budaklandı aşağıya doğru sarkmaya başlamıştı çok güzel de şekillenmişti, bir anlık dalgınlık çürümesine sebep oldu, hiç değilse bir dalı tutsa ona da razıyım, hayırlısı artık münevverciğim elimden geleni yapmaya çalıştım, gerisi ona kalmış. Sevgiler
akçabardak
23-08-2015, 20:25
Sümbülteber ve Kapya biber ;)
İkisi bir saksıda kardeş kardeş geçinip gidiyorlar
ikisi de hallerinden pek memnunlar :D
Daha önce de yazdığım gibi sümbülteberin saksısında bir tane
biber fidesi kendiliğinden çıkmış, çok güzel geliştiği için söküp atmaya kıyamadım.
Sümbülteber için besin verememiştim biber fidesi yüzünden ama
ikisine de iyi gelecek keçi gübresi şerbeti verdim.
Bu ikisine nasıl kıyılır dı ki... baksanıza ikisi de ne kadar mutlular.
572324
Sümbülteberin hali.
572325
Biberin hali.
572326
Biber meyvelerini bile vermiş bir tanesini de tohumluk kızartmış :cool:
572327
Sümbülteber de çiçeğini açmış :cool:
daha ne olsun...
572328
akçabardak
23-08-2015, 20:41
Gül biberi
Bu sene çeşitlerim çok fazla olduğu için bu biberden ekememiştim
nasılsa tohumu var seneye ekerim düşüncesiyle, ama tohumluk olarak
bıraktığım biberler çürümüş ve sağlam tohum kalmadı elimde diye
üzülmüştüm.
Bir mucize beni tekrar mutlu etti, bu saksıya kıvırcık dikmiştim bir tane,
aynı saksıda kendiliğinden bir tane biber çıkmış, marul büyüdü gelişti ve yedik.
saksı nasılsa boş diye ortancaların arkasına bırkmıştım.
Bu garibim biber nereden su aldı, nasıl sağ kalabildi aklım almıyor,
bu gün dikkatimi çekti saksıyı çıkardım bir de ne göreyim, mucize biberim.
Garibim ortancaların arkasından ışığı yakalayacağım diye uzamış ta uzamış :o
572329
Bir tane de bir meyve vermeye çalışmış, umarım kızarır ve tohumunu yeniden
elde etmiş olurum, çok sevindim, şimdi baş köşede yerini aldı
tomurcukları bile var garibimin.
572330
Değerli ablacığım. Eviniz ve yaşantınızdan nasıl keyif aldığınızı sayfalarca izledim. Eşim ve benim hayalimizdeki bahçe ve yaşantı bu hemen hemen. Sizin, sevdiklerinizle keyifle bahçenizde uzun ömürler geçirmenizi dilerim. BAYRAM TEBRİĞİ GİBİ OLDU ): OLSUN...
akçabardak
23-08-2015, 22:27
Değerli ablacığım. Eviniz ve yaşantınızdan nasıl keyif aldığınızı sayfalarca izledim. Eşim ve benim hayalimizdeki bahçe ve yaşantı bu hemen hemen. Sizin, sevdiklerinizle keyifle bahçenizde uzun ömürler geçirmenizi dilerim. BAYRAM TEBRİĞİ GİBİ OLDU ): OLSUN...
Saygıdeğer alaoğlu, öncelikle sayfama hoş geldiniz şeref verdiniz. Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için yürekten teşekkürler ediyorum.
Hayalinizdeki ev, bahçe ve böyle bir yaşantı dilerim Allahtan sizlere de nasip etsin. Allah büyüktür, benim de hiç aklımdan geçmezdi böyle bir bahçeli ev ama çok şükür çok isteyince oluyormuş, tabi bundan öncesi sağlık, huzur, sevgi ve saygı, sonrası bir şekilde rayına oturur.
Dilerim tüm hayalleriniz en kısa zamanda gerçeğe dönüşür.
akçabardak
24-08-2015, 00:32
26 Temmuzda aileye katılan sukulentlerle birlikte 3 ayrı renklerde Kohleria
Kohlerialarla aram pek iyi sayılmaz ama elimden gelen ilgiyi göstermeye
çalışacağım inşallah.
İki tanesi rizom olarak gelmişti
Kırmızı beyazmış
572415
Saksıya rizom şeklinde yerleştirmiştim
gitmiş saksının kenarını seçmişler :D
572416
Bildiğimiz klasik kırmızı sanırım
572417
Pembe beyaz, geldiğinde yaprakları çok sağlıklıydı
ama haliyle şehir değiştirdi, iklim değiştirdi bitki ne yapsın
ben de olsam ben de etkilenirdim :D oda bunu yapmış
ve yaprakları şekil değiştirdi, ve çiçeğini de isteksiz açtı,
umarım diğer tomurcuklarını dökmez ve güzel güzel çiçeğini açar.
572418
akçabardak
24-08-2015, 20:07
Japon gülüm sonunda bir tane çiçek açtı,
rengini çok mera etmiştim, çok güzel koyu kırmızı bir renk.
572461
akçabardak
24-08-2015, 20:09
Ve her gece balkonumuzu ziyaret eden süleymancıklarımız,
3 taneydi biri beni görünce kaştı...
572462
akçabardak
27-08-2015, 20:25
Hosta
Geçen sene edinmiştim bu güzeli, bu sene ilk çiçeğini açacak.
Sevgili SDurul'un terasında görünce inşallah benim hostam da
bu türdendir dedim, ve sürpriz olarak aynı türden çıktı, çok mutlu oldum
şu an daha tomurcuk halinde ama, sabırsızlıkla kokusunu almak için
bekliyorum.
572849
akçabardak
27-08-2015, 21:35
Uzun kabak hızla büyüyor, bu gün 10. gününde
ilk defa yetiştirdiğim için adım adım takipteyim.
572852
Detaylı gelişmeler:
http://www.agaclar.net/forum/1402792-post130.htm
akçabardak
30-08-2015, 18:12
Biraz evvel topladığım domateslerim...
sağ tarafta iri turuncuların rengi tam yansımamış fotoğrafa.
573234
ve toplanmayı bekleyen biberler,
573235
Siyah dolmalık biberlerim, Etkinlikten
573236
Benim domateslerim de hepsi gayet iyi. Biberler olmadı ne yazık ki. Bu siyah ve birde sarı türünü yetiştirmeyi çok istemiştim. Sanırım yağmurlar ve yazın çok geç gelmesi etkili oldu. Artık gelecek yıla kısmetse :). Hepsini afiyetle tüketin ablacım. Sevgiler.
akçabardak
30-08-2015, 21:43
Teşekkür ederim sevgili aleydi, bu sene benim tam tersine biberlerim çok güzel oldular, domateslserde biraz kurumalar oldu, ilk başta çok iyi gittiler ama şu son günlerde biraz bozulmaya başladılar, sanırım sıcaklardan biraz etkilendiler.
Siyah dolmalıklar benim bu sene ilk denemem olacak, şimdilik gelişmeleri çok güzel gidiyor, seneye inşallah sana da kısmet olur ve yetiştirirsiniz. Sevgilerimle.
akçabardak
30-08-2015, 23:49
Hosta
Sonunda hostamın bir tane tomurcuğu saat 11.45 te itibaren çiçeğini açtı,
hemen biraz evvel gecenin şu saatinde bahçeye inip hem kokladım hem de fotoğrafladım.
Nasıl mutlu oldum anlatamam, kokusu bir harika, misler gibi bir koku,
saksıda olsaydı bu gece yatak odama alırdım kesin :(
Ezan saatinde baktığımda tomurcuk epey irileşmişti, kesin bu gece açar dedim öyle de oldu.
573253
Yanında bir tane de Kala çiçeği eşlik ediyor.
573254
İşte benim güzelim, çiçeğinin de bu kadar iri olacağını hiç düşünmüyordum.
573255
Bakarmısınız şu duruşa, gece gece pek net çekemedim ama yarına kalır mı
kalmazmı işimi garantiye alayım dedim, hem de kokusunu çok merak etmiştim.
573256
münevver48
31-08-2015, 10:43
sevgili akçabardak, 25- 30, yıl önce benim de böyle bir çiçeğim vardı.o zaman zambak diye biliyordum. sizin hostayı görünce birden o zambağım aklıma geldi. tabi evlenip eşimin doğu hizmetinden dolayı çiçeklerimden ayrı kaldım.o arada kurumuş. şimdi hatırımda sadece zarif çiçeklerin ömrünün kısa olmasıydı sanırım bir iki gün için de soluyor. birde yapraklarının formu tıpkı böyleydi.acaba hostaların çiçekleri kısa ömürlü mü? yani benim çiçeğim de bir hostamıydı merak ettim.o zamanlar da şimdiki gibi bilgisayar olsa bakar öğrenirdim. bu arada domatesler biberler şahane görünüyor afiyetle tüketirsiniz.sevgiler.
akçabardak
31-08-2015, 20:33
sevgili akçabardak, 25- 30, yıl önce benim de böyle bir çiçeğim vardı.o zaman zambak diye biliyordum. sizin hostayı görünce birden o zambağım aklıma geldi. tabi evlenip eşimin doğu hizmetinden dolayı çiçeklerimden ayrı kaldım.o arada kurumuş. şimdi hatırımda sadece zarif çiçeklerin ömrünün kısa olmasıydı sanırım bir iki gün için de soluyor. birde yapraklarının formu tıpkı böyleydi.acaba hostaların çiçekleri kısa ömürlü mü? yani benim çiçeğim de bir hostamıydı merak ettim.o zamanlar da şimdiki gibi bilgisayar olsa bakar öğrenirdim. bu arada domatesler biberler şahane görünüyor afiyetle tüketirsiniz.sevgiler.
Sevgili münevver ben de şu anda ilk defa hosta yetiştiriyorum ve ilk defa canlı canlı çiçeğini görüyorum, kokusu gerçekten de bir harika, 80 li yıllarda Belek Antalya'ya tatile gidiyorduk ve kumsalda çok zarif bir zambak türü görüyordum.
O zambakların kokusuna çok benziyor, o kumsalda ki zambakların kokularını hiç unutamıyorum, defalarca köküne ulaşmaya çalıştım köklü çıkarmaya ama kumun içinde çok derindeydi ve ben bir türlü o zambaktan edinemedim diye çok üzülürdüm.
Hoş köküne ulaşsaydım Ankara gibi bir yerde yaşatabilirmiydim o da tartışılır, diyeceğim o ki o kokuyu yeniden almış gibi oldum.
Ömrüne gelince ne kadar sürecek hep birlikte takip edeceğiz, bu gün 2. gününde gündüz kapandı bakalım gece aynı tomurcuk yeniden açılacak mı, yatana kadar takip edeceğim.
Mutlaka edinmeni tavsiye ediyorum, hem kışa dayanıklı hem fazla istekleri yok yarı gölge ve gölgede rahatlıkla hatta bir ağacın altında bile yetişir. Sevgilerimle
Bende internet sitesinden üç tane fide almıştım. Kaya bahçesine ektim pekte büyümediler. Sonra birgün cosmosları araladığımda hayretler içinde kaldım. Minicik fide hosta çiçek açmış. Ablacım benim hostamın türü farklı, yalnız öyle bir gece açmadı. Cosmosların arasında ben fark edinceye kadar ve sonrasında bir haftaya yakın çiçekli kaldı. Şimdi koklamadığım için pişman oldum.
akçabardak
31-08-2015, 23:31
Bende internet sitesinden üç tane fide almıştım. Kaya bahçesine ektim pekte büyümediler. Sonra birgün cosmosları araladığımda hayretler içinde kaldım. Minicik fide hosta çiçek açmış. Ablacım benim hostamın türü farklı, yalnız öyle bir gece açmadı. Cosmosların arasında ben fark edinceye kadar ve sonrasında bir haftaya yakın çiçekli kaldı. Şimdi koklamadığım için pişman oldum.
Rengi ne renkteydi? çiçeğinin bir hafta sürmesi çok iyiymiş, bendeki bir gecelik çiçek açıyor ama ertesi gece diğer tomurcukları açmaya devam ediyor, bir de kokusuna baksaymışsınız çok daha iyi olacakmış, Belki ben de almayı düşünürdüm, rica etsem yapraklarını eğer hala yeşil ise fotoğraflayıp hosta sayfasında paylaşır mısın aleydiciğim. sevgiler
münevver48
01-09-2015, 07:54
sevgili akçabardak, yorumunuzdan benimki de hosta olduğuna emin oldum. bir sap üzerinde bir veya birkaç çiçek açıyor ama o açanlar ertesi günü tekrar açmıyor. rahmetli babaannem bunun çiçeği hemen soluyor. sende her bulduğunu dikiyorsun diye bana söylenirdi. nurlar içinde yatsın. çiçeklerinden çok yaprakları diğer zambak türlerine göre çok farklı gelmişti.tavsiyeni dikkate alacağım. ve kısa zamanda edinmeye çalışacağım.
sevgili akçabardak acaba sizde yıllar önce unutamadığınız zambak kum zambağı olabilir mi?oda çok narin tabi ben kendisini görmedim. sadece bilgisayardan gördüklerim. inşallah sizde o ne zambağı ise tekrar karşılaşır hatta birde sürpriz olur da edinirsiniz sevgiler.
Ablacım galiba ben tomurcukları takip edememişim, cosmosların arasındaydı. Açıp baktığımda çiçekli görünce, hep aynı çiçek sanmışım:).Şimdi farkettim onlarca tomurcuk yapmış.
573434
573435
573436
akçabardak
01-09-2015, 09:49
sevgili akçabardak, yorumunuzdan benimki de hosta olduğuna emin oldum. bir sap üzerinde bir veya birkaç çiçek açıyor ama o açanlar ertesi günü tekrar açmıyor. rahmetli babaannem bunun çiçeği hemen soluyor. sende her bulduğunu dikiyorsun diye bana söylenirdi. nurlar içinde yatsın. çiçeklerinden çok yaprakları diğer zambak türlerine göre çok farklı gelmişti.tavsiyeni dikkate alacağım. ve kısa zamanda edinmeye çalışacağım.
sevgili akçabardak acaba sizde yıllar önce unutamadığınız zambak kum zambağı olabilir mi?oda çok narin tabi ben kendisini görmedim. sadece bilgisayardan gördüklerim. inşallah sizde o ne zambağı ise tekrar karşılaşır hatta birde sürpriz olur da edinirsiniz sevgiler.
Evet sevgili münevver48 dediğin gibi tek çiçek sapında birden fazla tomurcuk oluşuyor ve her gece biri açıyor açanlar ertesi güne kapanıyor.
Babaanneniz nurlar içinde yatsın, bizlerden evvel yaşlılar hep güzel, uzun ömürlü çiçekleri tercih ederlerdi ben de kayınvalidemden biliyorum.
Kum zambağına gelince maalesef ben onu hiç edinemedim, ama canlı canlı Antalya Belek sahillerinde bol bol koklayıp o kokuyu doyasıya yaşadım, sabahları serin erken saatlerde çiçekleri açık olurdu ben pikemi alıp sahilde onların dibine uzanırdım, genelde Ağustos sonu Eylül gibi açarlardı, bir de bir özelliği vardı çiçeğini sapıyla koparıp kaldığımız obanın önünde kuma saplardım dibini ıslatırdım ve o sıcakta çiçekleri açmaya devam ederdi, dediğim gibi bir tek kök ya da yumru bile sökemedim çünkü çok derinlerdeydi, böyle bir hatırası kaldı bende, aaah ah o günler geldi geçti aradan tam 20-25 yıl sevgili münevver. Sevgiler
akçabardak
01-09-2015, 09:59
Ablacım galiba ben tomurcukları takip edememişim, cosmosların arasındaydı. Açıp baktığımda çiçekli görünce, hep aynı çiçek sanmışım:).Şimdi farkettim onlarca tomurcuk yapmış.
573434
573435
573436
Aleydiciğim, gerçekten senin kisi bendekinden farklı bir türmüş yaprakları da çiçekleri de çok farklıymış. İyi ki kozmosları aralayıp baktın, bu görünen tomurcuklar eğer şu anda oluşanlarsa yeniden çiçeklerini görmek nasip olacak ve kokusu olup olmadığını da takip edersin rahatlıkla, çiçek yapısı aynı tek sap üzerinde sıralanmış, inşallah kokusu da vardır, olmasa bile güzelliği yeter. Üçü de aynı türden mi yoksa ayrı ayrı türlerden mi almıştın?. Sevgiler.
Aleydiciğim, gerçekten senin kisi bendekinden farklı bir türmüş yaprakları da çiçekleri de çok farklıymış. İyi ki kozmosları aralayıp baktın, bu görünen tomurcuklar eğer şu anda oluşanlarsa yeniden çiçeklerini görmek nasip olacak ve kokusu olup olmadığını da takip edersin rahatlıkla, çiçek yapısı aynı tek sap üzerinde sıralanmış, inşallah kokusu da vardır, olmasa bile güzelliği yeter. Üçü de aynı türden mi yoksa ayrı ayrı türlerden mi almıştın?. Sevgiler.
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.
Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.
akçabardak
01-09-2015, 15:00
Şimdi çıkıp bakayım dedim. Bir tanesini buldum. İkisi aynı tür sanıyordum, diğerinde sanki beyazlıklar yok gibi. üçüncü olan mavi yeşil tonunda. Cosmoslardan görmek mümkün olmuyor orman gibi olmuş.
Haftasonu cosmosları söksem mi acaba diye düşünüyorum. Diğer bitkiler ve kayalar gözükmüyor. Cosmosların kökleride diğer çiçeklerin büyümesini etkiliyordur diye düşünüyorum. Bir yandan da kıyamıyorum. Ablacım bu cosmosların tohumunu doğru alabildim mi bilemedim. İyce kuruması mı gerekiyor. Yoksa taç yapraklar döküldüğünde alsamda olur mu. Sevgilerimle.
Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.
Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.
Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.
Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.
Bu beyazıma kıyamadım söküp atmaya :D
573486
Bu şekilde kurumuş, kahve rengini almış olması gerekiyor
hem sapları hem tohumları.
573487
[QUOTE=akçabardak;1405466]Anladım, ayrı türlerden olması iyi olmuş.
Kozmoslar evet maalesef orman gibi oluyorlar, gövdeleri yeşilken çok güzel görünüyor da kuruduktan sonra çok çirkin görünüyorlar,
bendekiler de hala çiçek açmalarına rağmen sıkıldım bazılarını söküp attım, bir tek beyaza kıyamadım bir kök bıraktım
hala üzeride tomurcuklar çiçekler var.
Dediğin gibi insan söküp atmaya kıyamıyor, ben kenarlara ekiyorum duvar dibine diğer çiçeklere pek zarar vermiyorlar,
sökmeye karar verirsen eğer çok yakınında başka çiçekler var ise bağ makası ile dibinden kesersen diğer çiçeklerin kökleri oynamaz,
kalan kökleri toprakta çürür gider.
Tohum için iyice kurumuş olması gerekiyor, tam olgunlaşmaz ise çimlenmezler, örnek olarak hemen şimdi bahçeden koparıp fotoğrafladım.
ELişi ,yemek , tohum konusunda da çok maharetlisiniz.Çok teşekkür ederim zahmet oldu ablacım. İlk topladıklarımı atayım o zaman. Henüz tam kurumamışlardı. Evet sökmeye kalksam zarar verir. En iyisi köklerinden kesmek. Sevgilerimle.
akçabardak
01-09-2015, 17:32
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim sevgili aleydi, bildiğim konularda her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, kolay gelsin, sevgiler.
akçabardak
01-09-2015, 19:00
Salatalık
Etkinlikten/ Pares
573526
Gelişmeler:
http://www.agaclar.net/forum/1372190-post70.htm
akçabardak
08-09-2015, 15:00
Ruellia brittoniana (Mexican Petunia)
Geçtiğimiz kış malum çok soğuk ve uzun sürdü, bir çok bitkim dondurucu soğuklardan dondu,
Meksika Petunyamın geçirdiği ilk kışı idi, kendi sayfasında kışa dayanıklı olup olmadığını sormuştum ama cevap alamamıştım,
dolayısıyla soğuktan etkilenip etkilenmediğini bilmiyordum.
Benim petünyem tamamen o soğuklarda kayboldu, toprak üstünde kalan sapları çürümüştü,
ilkbahar geldiğinde petünyeden hiç bir kıpırtı yoktu, uzun bir müddet bir ümit yeni filizler gelir diye bekledim ama nafile,
Mayıs ayı geldi yine tık yok, artık onu kaybettim diye çok üzülmüştüm.
Haziran ayında o bölgeye başka bir çiçekler dikmiştim onları kontrol ederken rüya gibi bir sürprizle karşılaştım :cool:
Benim petünyam hayatta kalmayı başarmış hem de yanındaki yavrusuyla birlikte, ikisi de hızla geliştiler ve
şimdilerde tek tük çiçeklenmeye başladılar.
Kendi başlığında da ayrıca bilgi için paylaşacağım :)
Anne ve yavrusu
574331
574332
Geçen sene dökülen tohumlarından sonbaharda çimlenmiş, 50 cm. kadar boylanıp bir iki çiçek bile açmıştı,
bu sene o tek sürgünden 4 tane sürgün olmuş.
574333
Resulgur
13-09-2015, 20:10
Salatalık
Etkinlikten/ Pares
573526
Gelişmeler:
http://www.agaclar.net/forum/1372190-post70.htm
Bu nasıl salatalık böyle dalındayken turşu olmuş Gibi :D
akçabardak
13-09-2015, 20:49
Bu nasıl salatalık böyle dalındayken turşu olmuş Gibi :D
Sn. Resulgur bu salatalıktan ilk defa yetiştiriyorum, Sn. Pares'ten gelmişti tohumları geçen seneki etkinlikten. Aynısını Sn. Dungly'nin bahçesinde görmiştüm belki siz de görmüşsünüzdür yeşil olarak epey uzunca bir salatalıktı,
aynı tür mü bilemiyorum ama bendeki salatalıklar da oldukça uzun efendim.
Siz onların öyle turşu gibi olduklarına bakmayın :D onlar tohumluk için bırakıldılar
tohumları olgunlaşması için bu şekilde sararmaları gerekiyor, kısmetse tohumları da tekrar Tohum Takas Etkinliğinde paylaşılacaklardır.
Resulgur
13-09-2015, 21:14
Sn. Resulgur bu salatalıktan ilk defa yetiştiriyorum, Sn. Pares'ten gelmişti tohumları geçen seneki etkinlikten. Aynısını Sn. Dungly'nin bahçesinde görmiştüm belki siz de görmüşsünüzdür yeşil olarak epey uzunca bir salatalıktı,
aynı tür mü bilemiyorum ama bendeki salatalıklar da oldukça uzun efendim.
Siz onların öyle turşu gibi olduklarına bakmayın :D onlar tohumluk için bırakıldılar
tohumları olgunlaşması için bu şekilde sararmaları gerekiyor, kısmetse tohumları da tekrar Tohum Takas Etkinliğinde paylaşılacaklardır.
Hmm anladım bu sene bana Göndereceğiniz tohumlarin içinde bu da var onun için bu kadar çaba . [emoji4] ama benim kolim özel olsun şöyle çiçekli falan .. [emoji4]
akçabardak
13-09-2015, 21:56
Hmm anladım bu sene bana Göndereceğiniz tohumlarin içinde bu da var onun için bu kadar çaba . [emoji4] ama benim kolim özel olsun şöyle çiçekli falan .. [emoji4]
Tamamdır.
akçabardak
14-09-2015, 18:00
Son domateslerimi topladım, Sıcaktan olsa gerek bütün domateslerim
bir anda bozuldular, kavruldular :( ufak tefek, nevarsa hepsi toplandı
bir kaç tane yeşiller kaldı.
577445
Harika görünüyorlar. Afiyet olsun. Sirkeli turşusu da enfes olur.
tarla kuşu
15-09-2015, 23:05
Ruellia brittoniana (Mexican Petunia)
Geçtiğimiz kış malum çok soğuk ve uzun sürdü, bir çok bitkim dondurucu soğuklardan dondu,
Meksika Petunyamın geçirdiği ilk kışı idi, kendi sayfasında kışa dayanıklı olup olmadığını sormuştum ama cevap alamamıştım,
dolayısıyla soğuktan etkilenip etkilenmediğini bilmiyordum.
Benim petünyem tamamen o soğuklarda kayboldu, toprak üstünde kalan sapları çürümüştü,
ilkbahar geldiğinde petünyeden hiç bir kıpırtı yoktu, uzun bir müddet bir ümit yeni filizler gelir diye bekledim ama nafile,
Mayıs ayı geldi yine tık yok, artık onu kaybettim diye çok üzülmüştüm.
Haziran ayında o bölgeye başka bir çiçekler dikmiştim onları kontrol ederken rüya gibi bir sürprizle karşılaştım :cool:
Benim petünyam hayatta kalmayı başarmış hem de yanındaki yavrusuyla birlikte, ikisi de hızla geliştiler ve
şimdilerde tek tük çiçeklenmeye başladılar.
Kendi başlığında da ayrıca bilgi için paylaşacağım :)
Anne ve yavrusu
574331
574332
Geçen sene dökülen tohumlarından sonbaharda çimlenmiş, 50 cm. kadar boylanıp bir iki çiçek bile açmıştı,
bu sene o tek sürgünden 4 tane sürgün olmuş.
574333
Sevgili akçabardak, benimde var bu bitkiden. Kışın gitti derken , sizin dediğiniz gibi hazirana doğru canlandı. Şimdi kocaman oldu. harika bir bitki.
akçabardak
17-09-2015, 08:55
Sabah sabah Sabahsefası
Bu sene hiç ekmedim, geçen seneden dökülen tohumlardan
kendileri çıktılar, bahçenin her bir köşesinde çıkmışlar
Yolmakla bitiremedim, en sonunda bunları bırktım sonbaharda
daha bir güzelleşiyorlar serin serin.
Sevgili SDurldan gelmişti tohumları (2013)
her birinin ayrı ayrı güzelliği
577740
577741
577742
577743
577744
akçabardak
17-09-2015, 09:05
Penstemon
Bu bitkimin fotoğrafını bu sene hiç koymamışım, halbuki okadar çok
çiçek açtılar ki artık tohuma gitmişler, ömürlerini tamamlamak üzereyken
son anda fotoğraflamak aklıma geldi, yoksa bana küseceklerdi,
bizim neyimiz eksikti diye :D :D :D
577746
akçabardak
17-09-2015, 09:12
Güllerden yana hiç şansım yok, diktiklerimin bir çoğu kurudu gitti
hep şu Kadı lokması yüzünden, köklerini kemiriyor ve kurutuyorlar
Kala kala bir iki kök kel kel onlar da açsam mı açmasam mı
halindeler.
Bu gülümü çok seviyorum çok güzel bir kokusu var ama
rahat bırakmıyorlar ki :mad:
577747
akçabardak
17-09-2015, 09:17
Aster tohumlarını etkinlikte paylaşmıştım ama nedense kendim bu sene
hiç ekmemişim, bunlar geçen sene dökülen tohumlardan
kendi kendilerine çıkanlar, coşkulu değiller ama bizden bukadar diyorlar :D
577748
577749
577750
akçabardak
17-09-2015, 09:39
Hosta çiçeğim yaklaşık iki hafta boyunca tek tek te olsa her gece
çiçeğini açtı, çiçeği gece saat 22 gibi açıyor ertesi gün 10- 11 gibi kapanıyordu
Son açan çiçeklerini eklemeden edemedim.
En sonunda kalan iki çiçeği aynı anda açtılar (ikizler)
577753
Başka tomurcuk yok artık, buna da şükür çiçeğini gördüm ya yeter.
577752
Baksanıza güzelliğine kimse dayanamıyor
Komşusu Kala çiçeği bile kollarını açıp kucaklamış :D
577754
Geçenlerde deneme amaçlı bir çiçeğine tozlama yapmıştım
Bu gün son halini fotoğraflayayım dedim ve tohum kapsülü oluştuğunu
gördüm, keşke ikizlere de yapsaydım, ama yan yana ikisi aynı anda
açtığı için umarım biribirini tozlamışlardır diye düşünüyorum.
Tam ortada kapsülümüz :cool:
577755
akçabardak
17-09-2015, 13:39
Rozet çiçeği (vinka)
Her sene ben hiç ekmeden sümbül saksısını mesken edinerek kendi kendilerine
çıkıp güzelliklerini sergiliyorlar, yani çok bereketli bir saksı, kışın sümbüller
yaz boyunca vinkalar, çıktıklarında bana düşen görev onları seyreltip hizaya sokmak
ve sulamak sonra da yanlarına biraz oturup onları seyretmek oluyor :D
Satın aldıklarım bodurlar ne hikmetse fazla yaşamıyorlar,
bunlar ise boylanan türlerden uzun ömürlü oluyorlar.
577803
577804
eneskrky
17-09-2015, 20:44
bu sayfandan mahrum kalmışım ablamm :D çiçekler harika görünüyor hostalarına bayıldım ;)
vinkalar ,aster ve sabah sefalarıda coşmuş :) bahçenin son renklenmeleri ,sonra bahar :D
Ben de bahçemde açan bu bitki ne diye fotoğrafını çekip soracaktım ablacım. Senin sayfanda görünce anladım :). Galiba senin tohumlarla gelmiş bana:). Penstemon, çok güzel çiçeklenmiş. Sebze bahçemde , bugün domatesleri aralayınca gördüm.
Rengarenk asterler benim bahçemde çok güzel açtılar ,renk tonları çok güzel. Teşekkür ederim , sevgilerimle.
akçabardak
18-09-2015, 11:58
bu sayfandan mahrum kalmışım ablamm :D çiçekler harika görünüyor hostalarına bayıldım ;)
vinkalar ,aster ve sabah sefalarıda coşmuş :) bahçenin son renklenmeleri ,sonra bahar :D
Teşekkür ederim eneskrky, evet artık bahçemin son demleri, bir çok bitki ömürlerini bitirdikten sonra geriye kalanlar bunlar oldu.
Hostayı ben de çok sevdim, çok güzel bir bitkiymiş gerçekten herkese tavsiye ederim, diğer türlerini de edinmeye çalışacağım bulabilirsem.
akçabardak
18-09-2015, 12:20
Ben de bahçemde açan bu bitki ne diye fotoğrafını çekip soracaktım ablacım. Senin sayfanda görünce anladım :). Galiba senin tohumlarla gelmiş bana:). Penstemon, çok güzel çiçeklenmiş. Sebze bahçemde , bugün domatesleri aralayınca gördüm.
Rengarenk asterler benim bahçemde çok güzel açtılar ,renk tonları çok güzel. Teşekkür ederim , sevgilerimle.
Penstemonu geçen sene etkinlikte paylaşmıştım evet, tohumlara karışmış olabilir ne güzel, kendi kendine tohumlarından çoğalır artık bahçende, tohumları olgunlaştıkça dibine dökülenlerden hemen çimleniyor, son baharda bir parmak boyu fide haline geliyorlar, kışa dayanıklı karların altında bile kışı geçiriyorlar bahar geldiğinde gelişip yükselmeye başlıyorlar, aklında bulunsun.
Ben geçen sene sonbaharda çıkan bütün fideleri toprağıyla birlikte kökünü oynatmadan alıp bir yuvarlağın içine toplamıştım, bir arada toplu halde çok güzel oldular.
Asterler ve kozmosların bu sene senin bahçende çok güzel oldular, baktıkça bayıldım onlara bir de iklim farkından dolayı bize göre daha serin oluğu için yaprakları da yeşil yeşil kalıyor, yeşillerin içinde bütün renkler bir ahenk içinde tam bir şölen oluyor.
Karasal iklimi de bu yüzden daha çok seviyorum bizim buralarda hemen yanıyorlar ömürleri kısa oluyor, ben çoktan söküp attım sizde daha yem yeşil ilk kırağı düşene kadar daha da güzelleşiyorlar sizin kiler.
akçabardak
26-09-2015, 19:50
Herkese iyi bayramlar.
Bayramın 2. günü akraba ziyareti için Çandarlı'ya gittik.
Eve dönüşte Çandarlı'nın içinde bir çiçek serasına rastladık,
O serayı ziyaret etmeden geçilir mi hiç... arabadan inip seranın
içerisine daldım, kocaman bir sera ve her renkte japon gülleri,
gel de dayan... ben de dayanamadım zaten hemen oradan
2 tane çok beğendiğim Japon gülü ve 1 tane Kufeya çiçeği alıp
yola koyulduk.
Kısa günün kârı mı desem zararı mı desem bilemedim :D
578979
İkinci gününde çiçeği halı açık vaziyette
578980
İkinci gününde dün açık olan çiçekler bu gün yarı kapalı haldeler.
578981
Kufeyayı alırken kışa dayanıklı olduğunu söylemişti satan kişi
ama -1 altında dayanıksız olduğunu okudum kendi başlığında.
Çelikle çok kolay yetiştiği, ve çabuk geliştiğini de okumuştum.
Bir bilgi daha öğrendim, Sn. heyyamola'nın bahçesinde okudum.
Dolunaydan 2 gün evvel ve 2 gün sonrasında toplam 5 gün boyunca
fidan dikmem, tohum ekmem, fide v.s. dikmem diye yazmış, bir bildiği
var demek ki, o yüzden şu anda dolunay olduğu için bekleyip sonra
kufeya'dan bir kaç çelik alıp deneme yapmak istiyorum.
Daha sonra da bahçeye dikip kışa dayanıklı olup olmadığını gözlemlemek için
kışı bahçede geçirmesini sağlayacağım.
578982
münevver48
27-09-2015, 19:22
sevgili akçabardak çiçeklerini güle güle büyüt.çok güzeller.bende bu gün saksı aldım. Eeee! hep çiçek alacak değiliz ya, birazda saksı. sana da iyi bayramlar. sevgiler.....
akçabardak
27-09-2015, 19:43
sevgili akçabardak çiçeklerini güle güle büyüt.çok güzeller.bende bu gün saksı aldım. Eeee! hep çiçek alacak değiliz ya, birazda saksı. sana da iyi bayramlar. sevgiler.....
Teşekkür ederim sevgili münevver48 görünce dayanamıyorum. Doğru diyorsun hep çiçek alacak değiliz ya, o saksılara kim bilir ne güzellikler dikersin sen şimdi, hayırlı olsun saksıların, güzel çiçeklerle dolsunlar dileklerimle. Sevgilerimle
Sevgili akcabardak ablacim, hibiscuslar şahane, masaallah. Cok iyi yapmissin, bende de 5 cesit var, baharda digerlerinden de almak istiyorum. Cok neseli ve surekli cicekteler. Arada bir ( siklikla😷 ) cicek alip kendimizi sevindirmek lazim degil mi ama?😝
akçabardak
28-09-2015, 12:06
Sevgili akcabardak ablacim, hibiscuslar şahane, masaallah. Cok iyi yapmissin, bende de 5 cesit var, baharda digerlerinden de almak istiyorum. Cok neseli ve surekli cicekteler. Arada bir ( siklikla😷 ) cicek alip kendimizi sevindirmek lazim degil mi ama?😝
Teşekkür ederim samurcuğum, evet dediğin gibi arada sırada kendimizi sevindirmemiz lazım, hakediyoruz bence de. Bende önceden iki tane vardı birisi fuşya katmerli, diğeri koyu kırmızı ama katmerliyi yaşatamadım, kırmızım yeni yeni çiçeklenmeye başladı, şimdilik üç tane oldular, seranın içine dalınca hepsinden alasım geldi, hepsi biribirinden güzellerdi.
Sn. Akçabardak yeni çiçekleriniz şahaneler, güle güle büyütün. Dolunay civarında çiçek dikmemek hakkında yazdıklarınıza uymak istedim ben de. Saksımı hazırladım, akşamüstü saksı değiştirecektim. Biraz beklesin bakalım. Böyle önerileri seviyorum. Sn. Heyyamola'ya ve size teşekkürler..
akçabardak
28-09-2015, 16:01
Sn. Akçabardak yeni çiçekleriniz şahaneler, güle güle büyütün. Dolunay civarında çiçek dikmemek hakkında yazdıklarınıza uymak istedim ben de. Saksımı hazırladım, akşamüstü saksı değiştirecektim. Biraz beklesin bakalım. Böyle önerileri seviyorum. Sn. Heyyamola'ya ve size teşekkürler..
Teşekkür ederim sn. Jakin, her eve lazım bu güzelliklerden diye düşünüyorum, gerçekten de çok güzeller. Dolunay konusunda evet ben de düşününce bana da mantıklı geldi, bir kaç günlüğüne ben de bekletiyorum dikeceklerimi. Kolay gelsin
günebakan
29-09-2015, 07:51
Sizede iyi bayramlar sevgili akçabardak ziyaret için gittiğimiz yerde çiçek seralarını gezmek ve çiçek almak hepimizin adeti galiba bende gittiğim yerden elim boş dönmemeye çalışırım:)
akçabardak
29-09-2015, 09:24
Sizede iyi bayramlar sevgili akçabardak ziyaret için gittiğimiz yerde çiçek seralarını gezmek ve çiçek almak hepimizin adeti galiba bende gittiğim yerden elim boş dönmemeye çalışırım:)
Teşekkür ederim sevgili günebakan, hemen sayfanıza bir göz atayım bakalım neler neler aldınız güle güle büyütün yeni aldıklarınızı.
günebakan
30-09-2015, 07:33
Sayfamı gezin ama biz ne yazıkki bu sene hiç bir yere gidemedik ama etraftaki seraları ve bauhause'yi ziyarettende vazgemedik:)
akçabardak
02-10-2015, 22:30
Son baharın çiçekleri Ruellia- Meksika petünyeleri,
açmaya devam ediyorlar.
579671
579672
579673
akçabardak
02-10-2015, 22:35
Şirin dostlarımız Süleymancıklar yine iş başındalar.
Ordan oraya, ordan oraya koşuşturup duruyorlar,
av peşindeler.
579674
579676
579675
579677
Resulgur
02-10-2015, 22:48
Bir lokma et tam atıştırmalık :D
Sevgi Durul
02-10-2015, 23:08
Sevgili akçabardak,
Meksika petunyaları sanırım dona dayanıklı. Tohum yapıyor mu? Yapıyorsa etkinlikte paylaşacak mısınız? Çok güzeller de.:)
Süleymancıklar tam benlikmiş. Tavanda mı geziyorlar? Yanlış görmedim demi. Ben olsam kafama düşecekler diye korkardım.:dilli:
Bir de bizim burada, süleymancık dedikleri farklı biraz. Kahverengi ve ayakları iplik gibi ince. İlk gördüğümde yılan yavrusu sanmıştım. Aslında sanırım bahçe sayfama eklemiştim bir ara, bulabilirsem daha sonra link veririm.
Ayrıca yeni bitkileriniz çok güzeller. Güzel günlerde büyüsünler. Sevgilerimle...
akçabardak
02-10-2015, 23:41
Sevgili akçabardak,
Meksika petunyaları sanırım dona dayanıklı. Tohum yapıyor mu? Yapıyorsa etkinlikte paylaşacak mısınız? Çok güzeller de.:)
Süleymancıklar tam benlikmiş. Tavanda mı geziyorlar? Yanlış görmedim demi. Ben olsam kafama düşecekler diye korkardım.:dilli:
Bir de bizim burada, süleymancık dedikleri farklı biraz. Kahverengi ve ayakları iplik gibi ince. İlk gördüğümde yılan yavrusu sanmıştım. Aslında sanırım bahçe sayfama eklemiştim bir ara, bulabilirsem daha sonra link veririm.
Ayrıca yeni bitkileriniz çok güzeller. Güzel günlerde büyüsünler. Sevgilerimle...
Sevgili SDurul,
Meksika petünyaları evet kışa dayanıklı, Tohum sanıyorum yapıyor çünkü dökülen tohumlardan bir kaç tane bir karış boyunda fideler çıkmış ama ben hiç bir zaman tohumunu göremedim.
Ben çelikten yetiştirmiştim, keşke tohumlarını yakalayabilsem Etkinlikte paylaşırdım. Ama kışa doğru budama yapıyorum, bol bol çelik çıkıyor, kafamda ki düşüncem budadığım çelikleri paylaşıma açmak olacak inşallah, çok kolay tutuyorlar.
Süleymancıklar evet tavanda geziyorlar :) biz onlara okadar çok alıştık ki, onlar da bize, sanırım ayakları vantuzlu, yoksa düşerler, çok ürkekler dışarıdan yabancı birileri gelsin hemen kaçışıyorlar.
Burada ki yöre halkı onlara Süleymancık diyorlar, biz bu bölgede tanıdık onları, cik cik kavgalarına bayılıyorum onların.
Yeni bitkilerim için çok teşekkür ediyorum.
akçabardak
06-10-2015, 22:10
Havalar serinlemeye başlayınca alisyumlar yeniden canlanarak
çiçeklenmeye başladılar.
580229
Sayın Akçabardak sayfaniz hayırlı olsun bu benim ilk mesajım size kısmet oldu bitkileriniz çok güzel güzel bu bitkilere hayran olmamak elde değil umarim düşlediğiniz bahçeye kavuşursunuz saygılarımı sunarım. Herkese selamlar.
akçabardak
06-10-2015, 23:07
Sayın Akçabardak sayfaniz hayırlı olsun bu benim ilk mesajım size kısmet oldu bitkileriniz çok güzel güzel bu bitkilere hayran olmamak elde değil umarim düşlediğiniz bahçeye kavuşursunuz saygılarımı sunarım. Herkese selamlar.
Öncelikle hem bu siteye hem de sayfama hoş geldiniz Sn. jeotak, bitkilerimi beğenmeniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Ama önce kendinizi bu başlıkta tanımanız gerekir.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm
Ablacım ben alisyumları tohumdan yetiştirdim. Bende mor renkliside var. Yalnız tohumlarını hiç göremedim. Sen tohumunu aldın mı hiç. Çok sık takip etmek mi lazım. Hiç kurumuşlarını göremedim:)
akçabardak
06-10-2015, 23:26
Ablacım ben alisyumları tohumdan yetiştirdim. Bende mor renkliside var. Yalnız tohumlarını hiç göremedim. Sen tohumunu aldın mı hiç. Çok sık takip etmek mi lazım. Hiç kurumuşlarını göremedim:)
Koyu renklisinden bende de var, tohumlarını ben de almadım ama çok ufak tohumları olduğunu gördüm, bulundukları yere döküldüler, toplaması çok güç sürekli takip etmek gerekir, dokunduğun anda dökülüyorlar.
Tohum almak istersen eğer bitkinin altına bir bez ya da gazete kağıdı gibi bir şeyler koyarsın, sonra da çiçeğin başını okşarsın, sarı sarı minik tohumlar da altına kağıdın üzerine dökülürler.
Alyssumların tohumları; naylon poşetin içerisine bitkinin dallarını sokup hafiften sallayınca tohumları dökülüyor. Dökülenleri hafifçe üflediğinizde kabukları uçuşup tohumlar ortada kalıyor.
http://www.agaclar.net/forum/1334155-post248.htm
http://www.agaclar.net/forum/1334157-post249.htm
akçabardak
08-10-2015, 15:02
Kış hazırlıkları, 10 kilo domatesten 9 kavanoz çıktı.
580369
akçabardak
08-10-2015, 15:09
Dün pazara gittik, yine bu güzellikleri görünce almadan edemedim.
Katmerli bodur kalıcı aster.
renkleri çok hoşuma gitti benim.
Yanlarında bir tane de sukulent aldım 5Tl.
580370
580371
580372
eneskrky
08-10-2015, 15:38
Hayırlı olsun bol çiçeklerini göresin ablam ;)
akçabardak
08-10-2015, 18:09
Hayırlı olsun bol çiçeklerini göresin ablam ;)
Teşekkür ederim enesciğim, darısı başına diyeyim çok güzeller çünkü.
eneskrky
08-10-2015, 18:14
benim bir asterim var abla ama ne renk napıyo hiç bilmiyorum bahçede senlerdir :D bozuştuk heralde açtıramadım bir türlü :D
akçabardak
08-10-2015, 18:41
benim bir asterim var abla ama ne renk napıyo hiç bilmiyorum bahçede senlerdir :D bozuştuk heralde açtıramadım bir türlü :D
Benim bahçemde de bundan var, boylu olanı kışa dayanıklı bir tür.
580391
580392
eneskrky
08-10-2015, 21:36
Buda şahane ablacım :D
Benimkide boylu bakalım sonucu bekliyorum :)
münevver48
08-10-2015, 22:22
Dün pazara gittik, yine bu güzellikleri görünce almadan edemedim.
Katmerli bodur kalıcı aster.
renkleri çok hoşuma gitti benim.
Yanlarında bir tane de sukulent aldım 5Tl.
580370
580371
580372
:) sevgili akçabardak,pazardan çiçek alıp, taşıma günleri gelmiş bile desenize asterlerinizi güle güle büyütünüz. bunlarında mı katlısı varmış? çok şık ve güzel:).
YeniGine
08-10-2015, 23:38
Sevgili akçabardak'ım yeni çiçeklerin çok güzeller çok, hayrlı olsun bol bol çiçeklerini göresin, kışlık domateslerin süper, ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!..
:mad: Pazarımızda bile çiçek satan yok.
akçabardak
09-10-2015, 00:38
Sevgili akçabardak'ım yeni çiçeklerin çok güzeller çok, hayrlı olsun bol bol çiçeklerini göresin, kışlık domateslerin süper, ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!..
:mad: Pazarımızda bile çiçek satan yok.
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, görünce dayanamadım, bizim pazarda ne ararsan bulabilirsin her şey satılır, pazarı dolaşmak için sağlam bacak lazım çok büyük pazarımız kuruluyor ne ararsan var.
gürcan_keskin
09-10-2015, 05:29
Çiçekleriniz hayırlı olsun sayın akçabardak. Çok güzeller.
Kışlıklarda nefis görünüyor. Afiyet olsun.
akçabardak
09-10-2015, 20:30
Daha 2 gün önce Pazardan aldım birer tane,
eve geldi bu gün itibariyle üçer tane :D
Mor ve beyaz katmerli bodur asterden bahsediyorum :)
Saksıları çok minikti ve sadece torfa dikilmişlerdi,
ben de bu gün biraz rahatlasınlar diye daha büyük saksılara almak istedim,
baktım o minicik saksının içinde 3 ayrı kök var, hemen kökleri fazla hırpalamadan
üç ayrı kökleri ayırarak 3 beyaz ve 3 mor aster saksılarım oldu :cool:
580529
Resulgur
09-10-2015, 20:51
Daha 2 gün önce Pazardan aldım birer tane,
eve geldi bu gün itibariyle üçer tane :D
Mor ve beyaz katmerli bodur asterden bahsediyorum :)
Saksıları çok minikti ve sadece torfa dikilmişlerdi,
ben de bu gün biraz rahatlasınlar diye daha büyük saksılara almak istedim,
baktım o minicik saksının içinde 3 ayrı kök var, hemen kökleri fazla hırpalamadan
üç ayrı kökleri ayırarak 3 beyaz ve 3 mor aster saksılarım oldu :cool:
580529
Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane gibi olmuş ne güzel :D
akçabardak
09-10-2015, 21:14
Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane gibi olmuş ne güzel :D
Aynen öyle oluverdi vallahi :D
Tek saksı 5 Tl idi, 5 Tl üçe bölündü
Kısa günün karı, yaşarlarsa 2 günde kar'a geçmiş oldum :D:D:D
akçabardak
10-10-2015, 23:45
2 gündür saksı değişimi, toprak değişimi yapıyorum daha da bitiremedim ama ben bittim.
İlk baharda tohumdan ektiğim gardenyalarımın artık fidelerinin ayrılma zamanları gelmşti.
Ben de tam zamanıdır diyerek gardenyacıklarımı ayırarak rahatladık çok şükür :)
Bir ay önceki halleri,
580708
Bu gün kü halleri.
580709
Ablacım gardenya özel bir çiçek. Sanki tohumdan yetiştirmesi de zor olduğunu düşündürüyor bana. Nasıl yetiştirdiğini biraz anlatırmısın?
Yarın bende yapacağım saksı değişimi. Erteye erteleye bugüne geldim:). Yarın artık son kesin yapmam lazım:) Emeğine sağlık.
akçabardak
11-10-2015, 01:09
Ablacım gardenya özel bir çiçek. Sanki tohumdan yetiştirmesi de zor olduğunu düşündürüyor bana. Nasıl yetiştirdiğini biraz anlatırmısın?
Yarın bende yapacağım saksı değişimi. Erteye erteleye bugüne geldim:). Yarın artık son kesin yapmam lazım:) Emeğine sağlık.
Bu linklerde tek tek tohumdan nasıl ekip, yetiştirip büyüttüğüm gardenyalarımın açıklamaları bulunmaktadır sevgili aleydi, ben pek zorlanmadım açıkçası, önce ben de çok zor olduğunu düşünüyordum ama değilmiş.
http://www.agaclar.net/forum/1322764-post2026.htm
http://www.agaclar.net/forum/1340090-post2042.htm
http://www.agaclar.net/forum/1382087-post2133.htm
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2711-72.htm#post1414152
akçabardak
18-10-2015, 19:11
Karamfilim
581503
581504
581505
akçabardak
18-10-2015, 19:15
Japon gülüm
Şunun güzelliğine bakarmısınız :cool:
581506
akçabardak
18-10-2015, 20:13
Her zaman güzel güzel çiçekler olacak değil ya, biraz bahçenin bu halini de
paylaşmak gerekiyor, ortalık biraz dağılıp batıyor, kurumuş yapraklar,
görüntü de çirkin duruyor ama her türlü haliyle görüntülensin istedim.
Bu gün arka bahçenin bir kısmında temizlik yapıldı,
2015 sezonunu tamamlayan domatesler söküldüler.
581511
Çeri domatesi, 3 senedir dökülen domateslerinden kendi kendine çıkıp
erkenden domates yetiştirmeye başlar, sırık olduğu için başını alıp
ne sırık gözü görüyor ne de gölgeden rahatsız oluyor, ne de yerim çok dar diyor.
Portakalın altında dolanıp duruyor, gidecek yeri kalmayınca avludan dışarı çıkmış,
fotoğrafta görüldüğü gibi köşeyi kendine mesken edinmiş :D
İç tarafta ki kökü söküp avluya kadar olan kısmını kesip üzerindeki
domatesleriyle birlikte dışarı sokağa sürükledim,
nereden bakılsa boyu 3metreden fazlaydı.
581514
Domatesleri toplandı
581512
Avludan dışarı çıkan kısmı, onu da boylu boyunca uzattım,
onun da boyu 3 metreydi, toplam 6 metreden fazla bir boy uzatmış
üzeri çiçek ve meyvelerle doluydu ve taze filizler
581515
üzerinde ne kadar iri, ufak, yeşil, kırmızı domates varsa toplandı
581513
İsmail Kuzucu
18-10-2015, 20:17
Kolay gelsin demek az olacak gibi. Bütün işler biter bahçe işleri bitmez. :)
akçabardak
18-10-2015, 20:30
Bahçe temizliğinden sonra, geriye kalan bunlar.
Toplanan domatesler
581521
Domateslerin arasında kalan kadife çiçeği,
özgürlük ne güzelmiş
581522
Aralarda sıkışıp kalan, kıştan kurtulan tek kök sardunyam
581523
581524
ve hala meyveleri üzerinde olan bir kök domatesim ve
bir kaç kök aralarda kalan alabaş
581525
akçabardak
18-10-2015, 20:35
Devam
581528
581529
akçabardak
18-10-2015, 20:41
Alisyum
Havayı serin bulunca yeniden neşesi yerine geldi ve çiçeklendi
581530
Dibine dökülen tohumlardan yeni fideler çıkmış bile ;)
581531
YeniGine
19-10-2015, 00:00
:( Tüh şimdi ben de fotoğraflamadığıma pişman oldum. Bugün ben de tarlamı temizledim sevgili akçabardak'ım. Aynı görüntüler bende de vardı bugün. Temizlerken de çerilerin yeşilleri ile turşu olur mu olmaz mı komşumla düşünüp durduk. Sonunda aman kuralım olursa olur olmazsa sağlık olsun dedik. Az biraz toprağı minik bir çapa ile kabarttım. :D 3 aylık simsiyah 2 kedimiz de bayram ettiler, sanki onlar için temizledim, kabarttım toprağı. :)
Kolay ve rast gelsin inşallah!..
akçabardak
19-10-2015, 23:08
Kolay gelsin demek az olacak gibi. Bütün işler biter bahçe işleri bitmez. :)
Biter mi... bitmez bahçe işleri, çok iş var çoook İsmail bey.
işte toplanan domatesleri çöpünden temizleyip yıkandılar ve hepsi pişirildi,
yarın kevgirden geçirilecekler devamı bakalım ne olacak bu gece yatağıma
yatınca düşüneceğim, tamamlanınca yazarım.
Yazın fazlalığı (çokluğu), Kışın tokluğu derdi hep büyüklerimiz.
581712
akçabardak
19-10-2015, 23:22
:( Tüh şimdi ben de fotoğraflamadığıma pişman oldum. Bugün ben de tarlamı temizledim sevgili akçabardak'ım. Aynı görüntüler bende de vardı bugün. Temizlerken de çerilerin yeşilleri ile turşu olur mu olmaz mı komşumla düşünüp durduk. Sonunda aman kuralım olursa olur olmazsa sağlık olsun dedik. Az biraz toprağı minik bir çapa ile kabarttım. :D 3 aylık simsiyah 2 kedimiz de bayram ettiler, sanki onlar için temizledim, kabarttım toprağı. :)
Kolay ve rast gelsin inşallah!..
Keşke görüntüleseydin olacakmış, ama bazen insanın aklına gelmiyor YebiGinem sağlık olsun seneye inşallah. Çeri domateslerin turşusu olurmu, ben hiç denemedim ama denemeden öğrenemeyiz denemekte fayda var aslında.
Ben de bu gün son parti biberlerimi topladım turşu olacaklar sırası geldikçe, önce sıra domateslerin, yarın da zeytin toplanacak, sonbahar işleri işte...
Domateslerden sonra biberler de toplandı
581713
581714
Gruplara ayrıldılar turşu olacaklar
581715
Sayın akçabardak, İsmail Bey'in de dediği gibi bahçe işi hiç bitmez. Yarın kısmetse ben de sökümlere başlayacağım. Sökülen domatesleri kompost olarak kullanmayı düşünüyorum. Umarım yanlış bir düşünce değildir :)
Biberleri de söktünüz mü? Çok yeşil ve canlı duruyorlar da :) kusura bakmayın sebze yetiştirdiğim ilk senem de... Tecrübeleriniz yol gösterici olacak.
akçabardak
19-10-2015, 23:36
Tinny Tim domates
Bu garipler önümüzde kış olacağına aldırış etmeden nasıl da güzel çimlenmişler
pek te iştahlılar, keşke ilkbaharda böyle fideler elde edebilsek, görünce üzülüyorum hallerine,
böylece saksıya mı alsam ne yapsam, ölmelerine gönlüm hiç razı değil.
Anneleri o kadar çok domates verdi ki yere dökülenlerden
bu yavrucaklar çimlenmiş
581726
YeniGine
19-10-2015, 23:46
:) Turşuluk biberlerini görünce hemen bir koşu gittim tohumlarından talep ettim geri geldim. Hani fazla tohum talep etmek de istemiyorum ama ne yapayım öyle güzeller ki dayanamadım... :o
:( Gelince de domates fidelerini gördüm. Hadi bakalım şimdi onlar ne olacaklar? Sen yine de saksıya alıver bari akçabardak'ım. Yazık ya, ziyan olmasınlar inşallah!..
Ben de attım tarlaya domatesleri bazı bazı, aman inşallah ben böyle bir olay yaşamam. Zira bakacak, koyacak yerim de yok. :eek:
Rastgelsin inşallah!..
akçabardak
19-10-2015, 23:48
Sayın akçabardak, İsmail Bey'in de dediği gibi bahçe işi hiç bitmez. Yarın kısmetse ben de sökümlere başlayacağım. Sökülen domatesleri kompost olarak kullanmayı düşünüyorum. Umarım yanlış bir düşünce değildir :)
Biberleri de söktünüz mü? Çok yeşil ve canlı duruyorlar da :) kusura bakmayın sebze yetiştirdiğim ilk senem de... Tecrübeleriniz yol gösterici olacak.
Sayın Limonik sökülen domatesler kompost olarak tabi ki de olur, yeriniz var ise gayette iyi olur, ben de düşündüm atmaya kıyamadım ama benim kompost yapmak için yerim yok.
Biberlerde daha söküm yapılmayacak, Ocak ayına kadar biber vermeye devam ediyorlar çünkü, havalar bir müddet bu ısıda gittiği müddetçe güzel çıtır çıtır bibercikler veriyorlar.
Bu mevsimde arka balkonumuz güneş alıyor, sıcacık ısıtıyor, kahvaltıyı da biraz geç yapıyoruz, biberler de taze taze, çıtır, çıtır bahçeden olunca, oh pek hoş oluyor :)
YeniGine
19-10-2015, 23:55
Bahçenin, o güzel anlatımının, bilgilerinin (ki ben okumayı sevmem) müdavimlerindenim. Fakat hâlâ tam olarak bahçenin durumunu, ön balkonun, arka balkonun (ki onun da varlığını şimdi öğrendim) nerede, nasıldır bilemiyorum. :o
akçabardak
19-10-2015, 23:56
:) Turşuluk biberlerini görünce hemen bir koşu gittim tohumlarından talep ettim geri geldim. Hani fazla tohum talep etmek de istemiyorum ama ne yapayım öyle güzeller ki dayanamadım... :o
:( Gelince de domates fidelerini gördüm. Hadi bakalım şimdi onlar ne olacaklar? Sen yine de saksıya alıver bari akçabardak'ım. Yazık ya, ziyan olmasınlar inşallah!..
Ben de attım tarlaya domatesleri bazı bazı, aman inşallah ben böyle bir olay yaşamam. Zira bakacak, koyacak yerim de yok. :eek:
Rastgelsin inşallah!..
İyi yapmışsın YeniGinem, ben de hemen talepte bulunanları sırasıyla defterime not alıyorum, hemen seni de not alayım, turşuluk biberler gerçekten çok güzeller, insan görünce dayanamıyor.
Evet yavrucaklar ne olacak ev ortamında kışı ne şekilde geçirecekler bakalım artık onlar için bir iyilik düşünürüz her halde.
akçabardak
20-10-2015, 00:08
Bahçenin, o güzel anlatımının, bilgilerinin (ki ben okumayı sevmem) müdavimlerindenim. Fakat hâlâ tam olarak bahçenin durumunu, ön balkonun, arka balkonun (ki onun da varlığını şimdi öğrendim) nerede, nasıldır bilemiyorum. :o
Evimiz dübleks olduğu için alt katta karşılıklı dışarıya açılan 2 kapımız var hem önde balkon ve bahçe, hem de arkada balkon ve bahçemiz var.
Ön bahçe üçgen şeklinde hatırlarsan ilkbaharda sular altında kalmıştı, orası üçgen şeklinde bir bahçedir ve sadece çiçek için değerlendirilir.
Arka bahçem dikdörtgen içinde 6 tane ağaç var ve sadece sebze yetiştiriyorum Sevgili YeniGineciğim.
O ağaçlardan bir tanesi bu Portakal, yakında sararmaya başlar.
581734
akçabardak
20-10-2015, 00:18
Tırtıllar iş başında yakalandılar,
Güllerin yaprakları ne kadar lezzetliymiş böyle çıtır çıtır,
nasıldı da iştahlı iştahlı yiyorlar taze yapraklarını
biraz raharsız oldular da :D kendilerini hemen savunmaya
aldılar, hepsi de 's' şeklini aldılar
581735
YeniGine
20-10-2015, 01:09
:) Yazın hiç tırtıl yok güllerimde diyerek hem şaşkın, hem de mutlu iken bu ara tüm güllerimde tırtıl istilası mevcut. Alışkanlıktan gördüğümü elimle temizlerken, fazlaca da dokunmuyorum artık kış geliyor yesinler yiyebildikleri kadar, nasılsa gidecekler ve nasipse inşallah budanacaklar zaten.
akçabardak
24-10-2015, 23:20
Tam 4 gündür gece gündüz sağnak şeklinde durup durup yağmur yağıyor, toprak yeterince suya doydu ve bahçeler yine sular seller altında kaldı.
İyi ki Bahçenin bir kısmını temizlemişiz, ne var ne yok toplamışız, bu arada dışarıda yağmur şıkır şıkır yağıyorken ben de topladıklarımı hallettim.
Toplanan domateslerden kahvaltılık yaptım, biberleri de gruplara ayırdım,
Turşu yapılacaklar ayrıldılar,
Temizlenip yıkandıktan sonra süzülmeye bırakıldılar
582475
ertesi gün iyice süzülen biberlerden turşu yapıldı
582476
Dolmalıklardan dolma yapıldı
582481
Bu arada benim en çok sevdiğim dolmalıkların saplarını değerlendirerek
yaptığım kahvaltılık, görüldüğü gibi hiç bir şeyi ziyan etmem.
Sapları tohumlarından arındırılır, yıkanır ve doğranır.
582482
2-3 diş sarımsak bir baş soğan ile kavrulurlar, üzerine 2 yumurta kırılır, yanında çay da varsa benim için etten de mantardan da en çok sevdiğim
bir yiyecek olur.
582483
akçabardak
24-10-2015, 23:29
Devam
582499
Yağmurdan önce zeytini de toplamıştık, 7-8 kilo kadar çıktı buna da şükür.
Onları da temizledim renklerine göre seçip ayırdım, yeşilleri kırık zeytin olarak
yaptık, kırmızılara çizik atarak yaptık, 5 lt. pet şişelere bir tanesi yeşil diğeri
kırmızı 2 tane yapıldı.
582500
582501
Resulgur
24-10-2015, 23:34
Devam
582499
Yağmurdan önce zeytini de toplamıştık, 7-8 kilo kadar çıktı buna da şükür.
Onları da temizledim renklerine göre seçip ayırdım, yeşilleri kırık zeytin olarak
yaptık, kırmızılara çizik atarak yaptık, 5 lt. pet şişelere bir tanesi yeşil diğeri
kırmızı 2 tane yapıldı.
582500
582501
Elinize sağlık çok güzel görünüyor bunu denemek lazım. gece gece canımız istedi ama .. [emoji4]
Evet bende açıktım bir anda:).Ellerine sağlık ablacım. Senden öğreneceğimiz çok şey var.
eneskrky
24-10-2015, 23:42
Senin bahçeni sürekli merakla inceliyorum ablam neler öğrendim anlatamam :D
Bazen annemi çağırıp akçabardak ablam böle yapmış bak diyorum onu uyguluyoruz :)) Bize verdiğin tecrübelerin için teşekkürler
akçabardak
24-10-2015, 23:47
Keşke yakın olsak ta sabahları kahvaltıda hep beraber olsak, o zaman kalabalıkla daha da lezzetli olur, ne zaman dolma yapsam ben bunu hep yaparım, çok severim. Gece gece canınızı çektirdim galiba...
akçabardak
17-11-2015, 18:53
Uzun zamandan beri sayfama hiç uğramamışım, Kasımpatılarla biraz renklendireyim istedim.
Beyazlarım
585826
585827
585828
585829
585830
akçabardak
17-11-2015, 18:57
Bal Köpüğü kasımpatım
585831
585832
585833
585834
585835
akçabardak
17-11-2015, 19:03
Bodur sarı
Mayıs ayında açmaya başlayan ve bu zamana kadar çiçeği
üzerinden hiç eksik olmayan benim fedakar yaz kasımpatım.
585837
585838
585839
585840
akçabardak
17-11-2015, 19:07
Pembe kasımpatım
585841
585842
585843
585844
585845
akçabardak
17-11-2015, 19:09
Bodur sarı başka bir çeşit
585850
585851
585852
Resulgur
17-11-2015, 19:37
Uzun zamandan beri sayfama hiç uğramamışım, Kasımpatılarla biraz renklendireyim istedim.
Beyazlarım
585826
585827
585828
585829
585830
Hay Maşallah Sanki kar yağmış gibi bembeyaz en çok bunu beğendim. Çok ta güzeller, bizler burada yetiştiremesekte bahçenizdeki bu güzellikleri görmek çok güzel emeğinize sağlık efendim ;)
bende hepsini çok beğendim sayın akçabardak ama beyaz başka bir güzel uzun ömürlü olsunlar ...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.