Bağlan

View Full Version : Halil Önen / Aliağa, Menemen, Belen

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

Halil Önen
31-05-2012, 01:46
Selamlar Halil Abi, gülleci bulamacını spreyle püskürterek belli aralıklarla sebzelerimize (domates,hıyar vs gibi) düzenli olarak devamlı uygulayabilir miyiz?

Evet düzenli_ düzensiz bahçede yetiştirdiğim tüm sebzeler_ çiçeklenme dönemi dahil_ önüme ne gelirse atıyorum...

Ailece baş koyduk gülleci bulamacına...

engeliler öğretmeni 'brokoli' (site üyesi) engel tanımıyor...;)

302607

Bu gün 50 kg. kadar yaptık arkadaşlarla, bağda külleme ve mildiyo, ölü kol hastalığı, pronoza karşı kullanılacak...

302608

öğretmen yeğen _ brokoli_ biz inşaatla uğraşırken ve annesi asma yaprağı toplarken...

302609

keşkek kaynatır gibi...:)

302610

2 yıldır kullanıyoruz _ daha önce kullananlar olmuş_ gülleci bulamacının daha nelere etkili olduğunu_ akar hastalığına pek değil_

302611

kükürt etkisinden dolayı kırmızı örümceğe etkili olduğunu biliyoruz.

kuralı ise hastalık gelmeden, gülleci bulamacı ile kaplamak...

daha nelere etkili kullanıp öğreneceğiz...:)

jineop
31-05-2012, 09:12
Hali Hocam, görüntüler çok güzel bir o kadar da imrendirici... Güzel çalışmalarınız ve aktarımlarınız için sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Geçen hafta kükürt uygularken sitenin ziraat mühendisi geldi ve bana gelen yazıdan ve yazı içeriği olarak kükürt uygulamasının yasaklandığından bahsetti. Ben itiraz ettikçe çok tehlikeli , çok tehlikeli deyip durdu. Netten araştırdım böyle bir bilgi göremedim. Sitede ilaçlamayı profesyoneller yapıyor. Ben sadece ev yapımı ilaç ve kükürt uygulamasını yapıyorum. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Sitede sadece nemazol uygulaması yaptılar. Mecburen külleme ve mantar için yardımcımdan destek istedim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Selamlar, sevgiler.

denizakvaryumu
31-05-2012, 17:30
Toz kükürt ve ıslanabilir kükürt her yerde satılıyor....Neden yasaklandığını ve neden çok tehlikeli olduğunu sordunuz mu?

Yoksa büyük ilaç şirketleri mi böyle istiyor :)

denizakvaryumu
31-05-2012, 17:33
Evet düzenli_ düzensiz bahçede yetiştirdiğim tüm sebzeler_ çiçeklenme dönemi dahil_ önüme ne gelirse atıyorum...

Ailece baş koyduk gülleci bulamacına...

Bu gün 50 kg. kadar yaptık arkadaşlarla, bağda külleme ve mildiyo, ölü kol hastalığı, pronoza karşı kullanılacak...

2 yıldır kullanıyoruz _ daha önce kullananlar olmuş_ gülleci bulamacının daha nelere etkili olduğunu_ akar hastalığına pek değil_

kükürt etkisinden dolayı kırmızı örümceğe etkili olduğunu biliyoruz.

kuralı ise hastalık gelmeden, gülleci bulamacı ile kaplamak...

daha nelere etkili kullanıp öğreneceğiz...:)

Hali Bey bu sefer gülleci bulamacını sek olarak mı kullanacaksınız? :D

Sirke-kaolin vs. yok mu ?

çakıcı
01-06-2012, 09:03
Halil bey,%5bor,%5çinko 100lt suya 300cc ifadesini anlayamadım.Yani önce %5 lik bor veya çinko çözeltisi hazırlayacağız daha sonra bu çözeltiden 100litre suya 300cc mi koyacağız?Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Halil Önen
01-06-2012, 09:16
.. ...Geçen hafta kükürt uygularken sitenin ziraat mühendisi geldi ve bana gelen yazıdan ve yazı içeriği olarak kükürt uygulamasının yasaklandığından bahsetti. Ben itiraz ettikçe çok tehlikeli , çok tehlikeli deyip durdu. ...

Sevgili Jineop,

böylesi söylentileri son zamanlarda duyar olduk, daha da duyacak gibiyiz.:)

Sn. Denizakvaryumuna katılmamak elde değil...;)

Halil Önen
01-06-2012, 09:21
Hali Bey bu sefer gülleci bulamacını sek olarak mı kullanacaksınız? :D

Sirke-kaolin vs. yok mu ?

Dün akşam gülleci içine biraz etidot67 karıştırp attım tüm sebze fidanlarına ve meyve ağaçlarına, bor da alsın istedim.

Bundan sonraki birkaç uygulama da 'sek' kullanacağım...Kırmızı örümceği istemiyorum. Özellikle domates, patlıcan ve kavun, kabak, salatalıkta...

Halil Önen
01-06-2012, 09:25
Halil bey,%5bor,%5çinko 100lt suya 300cc ifadesini anlayamadım.Yani önce %5 lik bor veya çinko çözeltisi hazırlayacağız daha sonra bu çözeltiden 100litre suya 300cc mi koyacağız?Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Hazırını kullanın derim...;)

303077

smnunal
01-06-2012, 09:40
Sayın Halil bey,
Mebor5 bu sene satın aldınızmı fiyatını merak ettim. Bende 2 sene önce zeytinlerde kullanmak için 20 kg (160 Tl) almıştım bu sene almak istediğimde 2 katı fiyat söylediler fiyatı yüksek bulduğum için almaktan vazgeçtim elimde olanlarla idare etmeye çalıştım.
Size muğladan selamlarımı yolluyorum mahsulünüz bol sağlığınız daim olsun.

Halil Önen
01-06-2012, 09:52
Sayın Halil bey,
Mebor5 bu sene satın aldınızmı fiyatını merak ettim. Bende 2 sene önce zeytinlerde kullanmak için 20 kg (160 Tl) almıştım bu sene almak istediğimde 2 katı fiyat söylediler fiyatı yüksek bulduğum için almaktan vazgeçtim elimde olanlarla idare etmeye çalıştım.
Size muğladan selamlarımı yolluyorum mahsulünüz bol sağlığınız daim olsun.

Uygunmuş...

Litre fiyatı piyasada 8 ile 12 tl. arası...

bahcedenn
01-06-2012, 09:56
1 ay önce Kırklareli Babaeski'de Undemin klinoptilolit alırken Mebor5'in 1 lt.'liğini sormuştum. 30 TL idi.

Halil Önen
01-06-2012, 10:03
1 ay önce Kırklareli Babaeski'de Undemin klinoptilolit alırken Mebor5'in 1 lt.'liğini sormuştum. 30 TL idi.

Bayilerin işi, reklamını verdik daha da artabilir...:(

smnunal
01-06-2012, 10:28
Sayın Halil bey,
ben mebor5'i bayiden değil üretici firma olan mebmetalden direkt olarak almıştım 2010 yılı nisan ayında bu sene sorduğumda daha önceki fiyatın tam iki mislini söylediler. Üretici firma bu fiatı söylerse varın bayi satış fiyatını siz düşünün.

Ozi'nin Bahçesi
01-06-2012, 12:09
Merhaba,
Ben 1 ay kadar önce aldım . Bana verdikleri fiyat;

Kdv dahil Mebor-5 1 lt 17,50 TL
Kdv dahil Mebor-2 1 lt 22,50 TL

MEBOR
Sipariş ve Bilgi hattı
0533 239 39 52

smnunal
01-06-2012, 13:19
Merhaba,
Ben 1 ay kadar önce aldım . Bana verdikleri fiyat;

Kdv dahil Mebor-5 1 lt 17,50 TL
Kdv dahil Mebor-2 1 lt 22,50 TL

MEBOR
Sipariş ve Bilgi hattı
0533 239 39 52

Sayın Ozi'nin bahçesi,

benim anlatmak istediğim üretici firmadan 15,04,2010 tarihinde 5'er litrelik 4 ader mebor5 aldım ve ödediğim para 160,00 tl. bu sene yine almak için firmayı aradığımda aynı miktar için 320,00 tl fiyat söylediler. Siz olsanız ne düşünürsünüz ne olduda 2 yıl bile olmadan fiyat 2'ye katlandı, bana o zamanda 1 litre ambalajlı olanın fiyatı 8 tl söylenmişti.

Fiyatlarının pahalı olduğunu söylediğimde daha önceki satışlarının ürünün fazla bilinmediğinden şimdi ise ürün tanındığı için bu şekilde sattıklarını söylediler.

Not: Halil bey belki yeri değil ama sayfanı kullandığımız için özür dilerim. Herkese bol ürünler diliyorum.

Yakup
01-06-2012, 14:59
Hazırını kullanın derim...;)

303077

Elbette hazırı kullanılabilir.

Ama, Gülleci Bulamacı gibi, Çinko ile Etidot-67 yi nasıl ucuz yolla karıştırabiliriz konusunda tartışmalıyız bence.

İsteyen yine hazırını alsın. ;)

bahcedenn
01-06-2012, 15:11
Sn. Ozi'nin Bahçesi'nin aldığı fiyat 17,50 TL,
Sn. Smnunal'ın geçen seneki 1 lt lik ürününün 8 TL olan fiyatı da bu sene ikiye katlansa 16 TL.

Her iki bölge de tamamen zeytin bağ bahçe meyve sebzecilik yapılabilen bölge. Trakya ise tamamen buğday ve ayçiçeği. Bizdeki 30 TL yi ben buna bağlıyorum. Rekabet yok. Ufak tefek kendi çapında bağ bahçe yapan kişinin işine gelirse benden alsın mantığı da olabilir.

Ozi'nin Bahçesi
01-06-2012, 15:31
Sayın Ozi'nin bahçesi,

benim anlatmak istediğim üretici firmadan 15,04,2010 tarihinde 5'er litrelik 4 ader mebor5 aldım ve ödediğim para 160,00 tl. bu sene yine almak için firmayı aradığımda aynı miktar için 320,00 tl fiyat söylediler. Siz olsanız ne düşünürsünüz ne olduda 2 yıl bile olmadan fiyat 2'ye katlandı, bana o zamanda 1 litre ambalajlı olanın fiyatı 8 tl söylenmişti.

Fiyatlarının pahalı olduğunu söylediğimde daha önceki satışlarının ürünün fazla bilinmediğinden şimdi ise ürün tanındığı için bu şekilde sattıklarını söylediler.

Not: Halil bey belki yeri değil ama sayfanı kullandığımız için özür dilerim. Herkese bol ürünler diliyorum.

Sn.smnunal,
Maalesef bu tür sorunları çok yaşıyoruz.Aynı tartışma EMEK gübe için de olmuştu. Ben almamıştım. Boru ise ilk defa bu yıl bir deneyeyim diye aldım. Tabi geçen yılki fiyatları bilmediğim için yorum da yapamadım. Bu arada Trakya tarafında yaptıkları ise tam terbiyesizlik. Üreticilerin bu tür oyunları bıktırıyor insanı.
(Halil Abinin affına sığınarak yazdım. Bende bu konuda çok doluyum ).
Selamlar..

Ozi'nin Bahçesi
01-06-2012, 16:18
Merhaba Hahil Abi,
Hazır başlamışken bir de soru sorayım. Bizim armutlarada geçen yıl da bu yılda resimde görülen problem var. Nedir bu? Çözümü nedir? Ben kendimce birşeyler denedim ama başarılı olamadım. Sanırım zamanlama açısından geç kaldım.
Bilgi verirsen sevinirim.
Teşekkürler.

Selamlar.

Halil Önen
03-06-2012, 12:56
Merhaba Hahil Abi,
Hazır başlamışken bir de soru sorayım. Bizim armutlarada geçen yıl da bu yılda resimde görülen problem var. Nedir bu? Çözümü nedir? Ben kendimce birşeyler denedim ama başarılı olamadım. Sanırım zamanlama açısından geç kaldım.
Teşekkürler.

Selamlar.

Tek bir sürgünde ise kesip uzaklaştırmak gerekir. Bende hiç görülmedi, bilemiyorum...

Halil Önen
03-06-2012, 13:20
Daha doğrusu Zeytinde ve Asmada uyum sorunu;

2012 Mayıs ayı yağışlı gecti ve ikinci yarısı hem yağışlı hem de geceleri hava sıcaklığı çok düşük seyretti...

303947

Zeytin çiçekte yakalandı Mayıs yağmurlarına...

303948

yamurun yağmasında bir sorun yoktu zeytin çiçeği için...

303949

ama gece ile gündüz arası sıcaklık farkı çok yüksekti...

303950

gündüz _güneşle_ 26 C olan sıcaklık geceleri 6 C ye kadar düştü...gece gündüz arası sıcaklık makası çok açıktı...

303951

uyum sorunu _ stres_ yaşayan zeytin çiçeklerini döktü, dane bağlayamadı ve hatta dane salkımlarını bile kaybetti, kendini iyice seyretti...

Bu yıl yılıydı iyi çiçek vermişti. Çiçeğinin %90 ını silkecekti biliyorduk...

Zeytini _ çok_ seyrettiği için iri olacaktır diye teselli ettik arkadaşlarla kendi kendimize...

...devam

Halil Önen
03-06-2012, 13:38
Aynı koşullar asma için de geçerliydi...

Havaların yağışlı gitmesi...

303957

Gece ile Gündüz arasında sıcaklık makasının çok açık olması...

303958

çiçekten yeni çıkan salkımların etkiledi...

303959

danelerin seyrelmesine sebep oldu... Üzümde kendini silkti...

Menemen ovasının tamamında yaşanan bu durum bazı _ lokal_ alanlarda daha az yaşandı...

Üretici uzun zaman sonra ilk defa karşılaştığı bu durum karşısında;

küllemeden, mildiyoden şüplendi...

uzmanlar '' bu strestendir' dediğinde stres insanda olur 'bu insan mı' dedi...

'uyum' denseydi belki daha iyi anlaşılırdı.

Şimdi, danenin daha iyi beslenmesi ve iri olması için daha çok hormon kullanılacaktır, açığın kapatılması için...

Asma ve Zeytin bu seyretmeden sonra iyi beslenirse, hormon kullanımına gerek bile kalmadan _ danelerini daha iyi besleme_ açığı kapatır ve daneleri iri ve güzel olur...

(kader limon vermişse limonata yapıp içmek de, teselliden sayılır)

hepgül
03-06-2012, 14:55
Sayın Halil Önen ısı farkının bitkilerde stres oluşturduğunu öğrendim sayenizde teşekkürler. Bizim zeytindede asmadada aynı sıkıntılar oldu. Şu anda asmada ve zeytinde taneler pirinç iriliğine geldi gibi oldu belkide geçti biraz. Mildiyo var sanki asmalarda bir iki yaprakta vardı elle kopardık acaba şimdi bordo bulamaçı uygulasakmı? Sadece kükürtlemek yeterli olurmu?

MeyveliTepe
03-06-2012, 15:08
Merhaba Hahil Abi,
Teşekkürler.

Selamlar.

Ateş yanıklığı. Bakteriyel bir hastalık.

agozce
03-06-2012, 21:21
Halil beyin sayfası ama herkese soracağım. İlaçtaki değişik fiyatlar hk.

Delfin-WG Mersin ilde 30-35 TL, ilçede 45 Tl. Sizler kaça alıyorsunuz?

MeyveliTepe
03-06-2012, 21:36
35 tl

bahcedenn
03-06-2012, 21:59
Delfin WG'yi Agrikem'in Marmara Bölge Bayisi Bursa'dan sipariş verdim. Ben de 45 TL'ye aldım :( Yalnız siz madur değilsiniz Sn. agozce.

Ozi'nin Bahçesi
03-06-2012, 22:10
Ateş yanıklığı. Bakteriyel bir hastalık.

Sn.Meyvelitepe,
Ben de araştırdığım kadarı ile bu hastalıktan şüphelendim.Mastercorp kullandım ama geç kalmış olabilirim. Gerçi bu hafta yeni sürgünler vermiş ağaçlar ama, iki yıldır armutlar ve şeftalilerde bir türlü düzen tutturamadık.

Selamlar.

Ozi'nin Bahçesi
03-06-2012, 22:54
Tekrar selamlar,
Benim araştırmalarımda bulduğum diğer kullanılabilir ürünler şunlardı;
Ama deneyemedim.
potassium bicarbonate , Bacillus subtilis , neem oil , sulfur /lime sulfur .
Deneyen olurda paylaşırsa çok iyi olur.
Selamlar.

agozce
03-06-2012, 23:46
%50 fark demek bu. (Delfin, Mebor 8-12 Tl)

Yuh ya...Denetim diye bir şey yok bu ülkede..

Devletten geçtik, Üretici firma neden denetlemez bunları.

Halil Önen
04-06-2012, 01:04
Sayın Halil Önen ısı farkının bitkilerde stres oluşturduğunu öğrendim sayenizde teşekkürler. Bizim zeytindede asmadada aynı sıkıntılar oldu. Şu anda asmada ve zeytinde taneler pirinç iriliğine geldi gibi oldu belkide geçti biraz. Mildiyo var sanki asmalarda bir iki yaprakta vardı elle kopardık acaba şimdi bordo bulamaçı uygulasakmı? Sadece kükürtlemek yeterli olurmu?

% 1 oranında bordo bulamacı atılabilir. Asmayı biraz durdurur.

Sadece kükürt yeterli gelmez...

Ben ve arkadaşlar % 1 oranında gülleci bulamacı ile _hastalık gelmeden önce_ kaplama yapıyoruz...

Halil Önen
04-06-2012, 01:13
Sn.Meyvelitepe,
Ben de araştırdığım kadarı ile bu hastalıktan şüphelendim.Mastercorp kullandım ama geç kalmış olabilirim. Gerçi bu hafta yeni sürgünler vermiş ağaçlar ama, iki yıldır armutlar ve şeftalilerde bir türlü düzen tutturamadık.

Selamlar.

Şeftalideki sorunu bilmiyoruz, klog _ yaprak kıvrcıklığı ise_ ve armuttaki sorun ateş yanıklığı ise;

kış aylarında bir defa, budamadan hemen sonra ikinci defa %2 lik bordo bulamacı atılmalı. Yapraklar oluştuğunda ve meyve sonrası % 1 lik bordo bulamacına devam edilirse her iki sorun da ortadan kalkar...

Ben devamlı gülleci bulamacı kullanıyorum yaz_kış armutta ve şeftalide bu iki sorun hiç görülmüyor. Bunun etkisi mi bilemiyorum...

Halil Önen
04-06-2012, 01:19
Halil beyin sayfası ama herkese soracağım. İlaçtaki değişik fiyatlar hk.

Delfin-WG Mersin ilde 30-35 TL, ilçede 45 Tl. Sizler kaça alıyorsunuz?

Bende Sevgili Meyveli Tepe gibi 35 tl ye aldım gecen yıl 5 kutu aldığımdan diye yorumladım. Ama fiyat farkı bölgeye ve bayiye göre değişiyor maalesef...

Halil Önen
04-06-2012, 01:27
Tekrar selamlar,
Ama deneyemedim.
Selamlar.

Bacillus suptilis güzel bir ürün ama yapraktan verirken çok dikkatli olmak gerekiyor. Yaprakları yakabiliyor iyi oranı ayarlanmazsa...

Lime sülfür nam_ı diğer Gülleci bulamacı...:)

MeyveliTepe
04-06-2012, 07:30
Tekrar selamlar,
Ama deneyemedim.
Selamlar.

Ateş yanıklığı bakteriyel bir hastalık. Sonbahar, kış sonu ve ilkbaharda bakırlı uygulama gerektiriyor. Ayrıca sonbahar yapraklarının toplanıp yakılması, budamada hasar görmüş yerlerin çıkarılması, semptom gösteren sürgünlerin bir karış aşağıdan çıkarılması gerekiyor. Yapraklı dönemde de gerekiyorsa organik bakırlı uygulama yapılmalı. Saydığınız preperatlar funguslara etkili.

Hastalığın yayılışında budama aletleri, yağmur ve nem etkili. Dezenfeksiyon çok önemli.

Ozi'nin Bahçesi
04-06-2012, 08:08
Halil Abi, Meyvelitepe bilgiler için teşekkürler.
Selamlar..

syuksek
04-06-2012, 14:47
Halil Bey selamlar,

UBYİ birlikteliğini gıpta ile takip ediyorum. Hepiniz harikasınız. Yaratıcı, çalışkan, paylaşımcı, soran-sorgulayan güzel insanlar karşısında o kadar mutlu oluyorum ki.

Geçen yıl Eylül ayında Dikili/Salihleraltı'ndan bir yazlık aldık, küçük bir bahçesi var. İlk yaptığım iş 15 kadar meyve fidanını dikmek olmuştu. Sizleri ve diğer bahçe sahiplerini okudukça yaptığım hataları görüyorum.
Bahçenin planlaması, güneş alma durumuna göre fidanların ekilmemesi, fidan çukuruna gerekli karışımın konulmaması, kışa girerken malçlama yapılmaması,...say say bitmez.

Bu haftasonu ancak gitme imkanımız oldu. Fidanlarımız pek büyümemiş, meyve de vermemiş. Üstüne üstlük fidanlarda kabuklu bir varmış, babam pazardan isimsiz bir ilaç alıp sıkmış :(

Kompost dedim, koku yapar dediler :(
Kaolin kili dedim, neem oil dedim, kimseye dinletemedim. :(
Sebze adaları dedim, dinlemediler :(
Zehiri sık, yağmur yağar temizlenir dediler :(
(Arabesk ve ağlak bir şiir tadında oldu, okuyunca pek komik geldi şimdi :) )

Aliağada'dan metro ile İzmir'e dönerken sizleri bol bol andım, eşime de anlattım..Şimdilik emeklilik döneminde zeytin ve bahçe işleri ile uğraşma hayalleri kurarak ve yaptığımız yanlış uygulamalara bakarak öğrenmedeyim.

UBYİ'yi hayranlıkla takibe devam edeceğim.
Sevgi ve saygılarımla,

Safranlı
04-06-2012, 16:21
Halil Bey selamlar,

UBYİ birlikteliğini gıpta ile takip ediyorum. Hepiniz harikasınız. Yaratıcı, çalışkan, paylaşımcı, soran-sorgulayan güzel insanlar karşısında o kadar mutlu oluyorum ki.

Geçen yıl Eylül ayında Dikili/Salihleraltı'ndan bir yazlık aldık, küçük bir bahçesi var. İlk yaptığım iş 15 kadar meyve fidanını dikmek olmuştu. Sizleri ve diğer bahçe sahiplerini okudukça yaptığım hataları görüyorum.
Bahçenin planlaması, güneş alma durumuna göre fidanların ekilmemesi, fidan çukuruna gerekli karışımın konulmaması, kışa girerken malçlama yapılmaması,...say say bitmez.

Bu haftasonu ancak gitme imkanımız oldu. Fidanlarımız pek büyümemiş, meyve de vermemiş. Üstüne üstlük fidanlarda kabuklu bir varmış, babam pazardan isimsiz bir ilaç alıp sıkmış :(

Aliağada'dan metro ile İzmir'e dönerken sizleri bol bol andım, eşime de anlattım..Şimdilik emeklilik döneminde zeytin ve bahçe işleri ile uğraşma hayalleri kurarak ve yaptığımız yanlış uygulamalara bakarak öğrenmedeyim.

Sevgi ve saygılarımla,

merak etmeyiniz bizlerde aynı yoldayız...
düşe kalka ögreniyoruz...
bu site de olmasa hatalarımız daha da çok olurdu
her gün bir şeyler öğreniyoruz...
fidanlarınıza ve toprağınıza besleme yönünden özel destek vermenizi tavsiye etmek isterim...
hiç bir şey yapamıyorsanız doğal gübreyı alın ve serin....
kompostlaştırabilirseniz çok daha güzel olur...

Halil Önen
06-06-2012, 00:51
...
Bahçenin planlaması, güneş alma durumuna göre fidanların ekilmemesi, fidan çukuruna gerekli karışımın konulmaması, kışa girerken malçlama

Sevgi ve saygılarımla,

Sn. syüksel,

sevgili safranlının dediği gibi aynı sorunları bizde yaşıyoruz maalesef, göreneklerimiz bazen yeniliklerimizin önünde engel...

Ailağa'dan İzmir' e 15 dakikdada bir metro var artık, Menemen istasyonda iniyor bir telefon ediyorsunuz_ ki zaten 4 km. Belen Köyü, üzüm bağlarının ve bahçelerinin içinden giden asfalt yol_ sizi 10 dakik sonra alıp geliyorum.

305092

kayası ağacını gölgesinde çay keyfinde sohbeti seveceksiniz...;)

sizi istediğiniz zamanda aynı istasyona ulaştırırım, dostlarım gibi; kulaklarımın çınlaması bundanmış şimdi anladım...:)

Halil Önen
06-06-2012, 01:01
Değerli dostum Mehmetckc;

özel ileti göndermede sorun yaşıyorum. Yarın 0 533 467 9934 den ararsanız sevinirim.

Yine bağ evinden size özel iletinize cevap yazmıştım. Ulaştığını sanmıştım, baktım ulaşmamış. Yine yazdım ulaştıramadım... Acil biliyorum ama...

Özür delerim...

hepgül
06-06-2012, 08:20
Sayın Halil Bey günaydın Urlada sönmemiş kireç aradım bulamadım. Sönmüş toz kireçle gülleci bulamacı yapmayı hedefliyorum. Ama daha önce hiç yapmadım :( Önceki sayfaları okudum ama bu işi gözükapalı yapabilirim şeklinde bir duygu hissedemedim. Hatalı birşeyler yapmaktan kaygılanarak acemice ve basit sorularımla geldim buralara. Bana ve ben gibi yolun başında olan acemilere verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

6 lt su,

1 kg kükürt,

1 kg sönmüş kireç

Yukarıdaki miktarlar doğru oldumu?

Ne kadar süre kaynatmalıyım? Soğuduktan sönra serum bölümünü süzüp pet şişede bekletebilirmiyim? (Sırasını bekleyen enzimlerin yanına arkadaş olmaları için :p) Bozulmadan ne kadar bekliyebilir?

%1 lik demek 10 lt suya 100 mlt gülleci bulamacı serumu katmak mı demek?

Karıştırlan suyu yapraklara (fısfıs la)ve toprağa ne sıklıkta uygulayabilirim?

Küçük bahçemizde taneleri irileşmiş olan asma( bazı yapraklarda sanırım mildiyo var) ve zeytine (ismini bilmiyorum ama bazı dallarda pamuk gibi parçacıklar var) uygulanabilirmi? Diğer ağaç ve sebzelerimizin bazılarındada yapraklarda kıvrılma var (Adaçayı mesela külleme oldu. Kükürt döküyorum ama üst yapraklar iyi alt yapraklar devam ediyor. Tüm külleme olan yerleri kesmiş olmama rağmen) Tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar...

bahcedenn
06-06-2012, 13:33
Sayın Halil Bey günaydın Urlada sönmemiş kireç aradım bulamadım. Sönmüş toz kireçle gülleci bulamacı yapmayı hedefliyorum. Ama daha önce hiç yapmadım :( Önceki sayfaları okudum ama bu işi gözükapalı yapabilirim şeklinde bir duygu hissedemedim. Hatalı birşeyler yapmaktan kaygılanarak acemice ve basit sorularımla geldim buralara. Bana ve ben gibi yolun başında olan acemilere verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

6 lt su,

1 kg kükürt,

1 kg sönmüş kireç

Yukarıdaki miktarlar doğru oldumu?

Ne kadar süre kaynatmalıyım? Soğuduktan sönra serum bölümünü süzüp pet şişede bekletebilirmiyim? (Sırasını bekleyen enzimlerin yanına arkadaş olmaları için :p) Bozulmadan ne kadar bekliyebilir?

%1 lik demek 10 lt suya 100 mlt gülleci bulamacı serumu katmak mı demek?

Karıştırlan suyu yapraklara (fısfıs la)ve toprağa ne sıklıkta uygulayabilirim?

Küçük bahçemizde taneleri irileşmiş olan asma( bazı yapraklarda sanırım mildiyo var) ve zeytine (ismini bilmiyorum ama bazı dallarda pamuk gibi parçacıklar var) uygulanabilirmi? Diğer ağaç ve sebzelerimizin bazılarındada yapraklarda kıvrılma var (Adaçayı mesela külleme oldu. Kükürt döküyorum ama üst yapraklar iyi alt yapraklar devam ediyor. Tüm külleme olan yerleri kesmiş olmama rağmen) Tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar...

Aslında soruyu Sn. Halil Bey'e yöneltmişsiniz. Fakat işinizin aciliyeti vardır diye cevap verme gereği duydum. Zaten yazacağım bilgiler de Halil Bey'in kendi paylaştığı bilgiler.

Sönmemiş kireç ile yapılan gülleci bulamacı;

10 lt su,
3 kg kükürt,
1,5 kg. sönmemiş kireç.

Sönmüş kireç ile yapılan gülleci bulamacı;
10 lt su,
3 kg kükürt,
3 kg sönmüş kireç.

Kükürt, kireç aynı kaba konur ve ilk olarak 3 lt su konulur, kireç yanmaya başlar. Biraz beklenir kirecin iyice yanması için. Üzerine 7 lt su ilave edilir, yaklaşık olarak 1 buçuk saat gibi ateşte kaynatılır. Burada püf nokta kaynama sürerken su yüzeyinde toz halinde kükürt kalmadığında ve taşmaya yakın kabardığında olmuş demektir. Başka bir yazısında da kötü kokuyu duymaya başlamışsanız olmaya başlamıştır demişti Sn. Halil Bey. Ateşten indirilir dinlemeye bırakır. 8-9 lt gibi bir serum ile bi miktar da tortu çıkar.

Tabi siz miktarı yapılırken de kullanırken de istediğiniz gibi oranını bozmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

İlaçlamada 100 lt suya 1 lt bu Gülleci Bulamacı serumundan katılır.

Yapmış olduğunuz bu serumu 1 sene içerisinde kullanabilirsiniz. Saklamasını da ince pet şişelerde yapmayınız. Bir süre sonra ince pet şişeyi eritebiliyor.

Gülleci Bulamacını düzenli düzensiz bahçede yetiştirdiğim tüm sebzelere çiçeklenme dönemi de dahil önüme ne gelirse atıyorum...(Halil Bey'in ifadesi)

Gülleci tortusunu ise genelde 1 e 1 sulandırarak kullanmak daha iyidir.
Daha doğrusu ağaçlara kireç sürüyoruz ya badana gibi, antiseptik özelliğinden dolayı burada kükürtlü kireç sürmüş oluyoruz, etkisi daha fazla olsun diye... Yalnız gülleci tortusu bulamaç yapıldıktan sonra bir ay içinde kullanılmalı.

Ben de hazırlarken biraz uğraşmış, köyde elimde notlarla ilacı hazırlamıştım. Umarım rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Saygılarımla...

zafersu
06-06-2012, 22:09
Aslında soruyu Sn. Halil Bey'e yöneltmişsiniz. Fakat işinizin aciliyeti vardır diye cevap verme gereği duydum. Zaten yazacağım bilgiler de Halil Bey'in kendi paylaştığı bilgiler.

10 lt su,
3 kg kükürt,
1,5 kg. sönmemiş kireç.

10 lt su,
3 kg kükürt,
3 kg sönmüş kireç.

Kükürt, kireç aynı kaba konur ve ilk olarak 3 lt su konulur, kireç yanmaya başlar. Biraz beklenir kirecin iyice yanması için. Üzerine 7 lt su ilave edilir, yaklaşık olarak 1 buçuk saat gibi ateşte kaynatılır. Burada püf nokta kaynama sürerken su yüzeyinde toz halinde kükürt kalmadığında ve taşmaya yakın kabardığında olmuş demektir. Başka bir yazısında da kötü kokuyu duymaya başlamışsanız olmaya başlamıştır demişti Sn. Halil Bey. Ateşten indirilir dinlemeye bırakır. 8-9 lt gibi bir serum ile bi miktar da tortu çıkar.

Tabi siz miktarı yapılırken de kullanırken de istediğiniz gibi oranını bozmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz bu serumu 1 sene içerisinde kullanabilirsiniz. Saklamasını da ince pet şişelerde yapmayınız. Bir süre sonra ince pet şişeyi eritebiliyor.

Gülleci Bulamacını düzenli düzensiz bahçede yetiştirdiğim tüm sebzelere çiçeklenme dönemi de dahil önüme ne gelirse atıyorum...(Halil Bey'in ifadesi)

Daha doğrusu ağaçlara kireç sürüyoruz ya badana gibi, antiseptik özelliğinden dolayı burada kükürtlü kireç sürmüş oluyoruz, etkisi daha fazla olsun diye... Yalnız gülleci tortusu bulamaç yapıldıktan sonra bir ay içinde kullanılmalı.

Ben de hazırlarken biraz uğraşmış, köyde elimde notlarla ilacı hazırlamıştım. Umarım rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Saygılarımla...

Maaşallah!
Sevgili Halil Ağabey,
Bu talebenize on üzerinden on not vermek borcunuz sanırım. (Resmen ezberlemiş canım.)
Hepinize kolay gelsin. Sevgi ve saygılarımla.

hepgül
06-06-2012, 23:30

10 lt su,
3 kg kükürt,
1,5 kg. sönmemiş kireç.

10 lt su,
3 kg kükürt,
3 kg sönmüş kireç.

Sayın bahcedenn zaman ayırıp cevaplandırdığınız için teşekkür ederim. Yazımdada belirttiğim gibi önceki sayfaları zaten okumuştum ben. 8-9 lt serum kullanımım açısından bana fazla gelmişti. Daha az oranlar işimi görür düşüncesi ile miktarları sormuştum. Neyse, ben verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Çok naziksiniz. İşlerinizde kolaylıklar dilerim. Saygılarımla

Lilium
07-06-2012, 00:34
Ailağa'dan İzmir' e 15 dakikdada bir metro var artık,

Gönenden aliağaya bir metro olsada bizde ziyaret edebilsek. ;)

athena -asena
08-06-2012, 19:15
10 lt su,
3 kg kükürt,
3 kg sönmüş kireç.
Bugün gülleci bulamacını tekrardan yaptım.

Halil bey sizin sayfa da yayınladım inşallah kusura bakmazsınız. Soran arkadaşlara daha detaylı bilgi olur diye.

athena -asena
08-06-2012, 19:23
1 saat 45 dakika kaynama süresi, aşama aşama resimlere devam.
Soğumaya bıraktım yarın şişelemesini yaparım.

Yakup
08-06-2012, 21:45
Gönenden aliağaya bir metro olsada bizde ziyaret edebilsek. ;)

Sen yeter ki iste. Benim Tata sana metro olur. Hem de 5 vites. :D

(Abi, Nasıl giderim diye düşüneceğine, elimde ne götüreyim diye düşün istersen. ;) )

Halil Önen
10-06-2012, 23:32
...

(Abi, Nasıl giderim diye düşüneceğine, elimde ne götüreyim diye düşün istersen. ;) )

Kendini getirsin yeter bize...;)

(biz ondan neler yaparız):D

Halil Önen
11-06-2012, 00:10
Bu gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu Menemen Belen köyüne sohbete geldi...

307126

İzmir' in tüm köylerini ziyaret ediyor, hatır soruyor, dertlerini dinliyor...

307127

Hoş geldiniz Sayın Başkan...

307128

Mete ve Mr Duran da gelmişlerdi yolunuzu gözlerken size yetişemedik...

307129

Köy kadınlarının yaptığı yöresel 'kabartma' tadındaymış sohbetiniz. İsteklerimizi bildirdik ve çözüme ulaşacağının sözünü aldık...

307129

Köy kahvesinin devamı olan bu yerin düzenlenmesi ve taşımacı eğitimden dolayı boş olan okulun el sanatlarına hizmet etmesi için düzenlenmesi sözünü aldık...

Teşekkürler...

Lilium
11-06-2012, 00:33
Kendini getirsin yeter bize...;)

(biz ondan neler yaparız):D

Bilmezmiyimmm,

Çekinçemde o zaten,

Biraz kükürt, biraz kireç, biraz edidot67, biraz lilium, kazana atarda kaynatır valla ;)
Kazanın başında bunu zevkle seyredenler olabilir. :D

Halil Önen
11-06-2012, 01:00
...

Biraz kükürt, biraz kireç, biraz edidot67, biraz lilium, kazana atarda kaynatır valla ;)
Kazanın başında ... :D

Lilium' dan biraz değil _oranı tutturmak için_ hepsini katmak gerekir. Biraz patates, biraz soğan da katarız. Liliuma da kazanın ortasına oturturk mu_ daha taze sayılır_ 2 saat gibi olur. :)

Eeee İzmir ekibini de çağırdık mı, kazanın etrafına 'tam tam lar la''...

Adını da ' kazanda Lilium göveç bulamacı' koyar geceriz...:D

Halil Önen
11-06-2012, 01:38
Bu gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu Menemen Belen köyüne sohbete geldi...
...
Hoş geldiniz Sayın Başkan...
...
Teşekkürler...

Ve yine bekleriz Sn Başkan...

307141

Siz gidence biz vaatlerin geri dönmesi dileği ile sohbete daldık...

307144

Doğa çömert midir?...

307146

yoksa cimri midir?...

307147

tartışılır belki...

307148

ama söke söke aldığımız bir gerçek...

Halil Önen
11-06-2012, 01:57
Ve kızlarımız...

307150

bizim kızlarımız...

307151

pamuk elleri, incecik bilekleriyle, bağda çapada yaparlar...

307152

okey e de dönerler...:)

307153

giydirilmiş düşüncelerle yaşamaz onlar...

307159

çünkü 'onlar' İzmir'in kızlarıdır...

Sezen Aksu - İzmir'in Kızları - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=O8ZzPCpDrfo)

Lilium
11-06-2012, 10:35
bizim kızlarımız...

pamuk elleri, incecik bilekleriyle, bağda çapada yaparlar...

okey e de dönerler...:)

Ara sıra burunlarını karıştırıp hap yaparlar.. :p:D:D

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/307151-belen-koy-kahvesi-15-.jpg

çünkü 'onlar' İzmir'in kızlarıdır...

Şaka bir yana, izmir, manisa, hamarattırlar bilirim, Bağda mahcup etmez, mutfakta mahcup etmez, kolunda hiç mahcup etmez. :)

Lilium
11-06-2012, 10:51
Adını da ' kazanda Lilium göveç bulamacı' koyar geceriz...:D

Anlayamadığım bu yemelik mi olacak? Yoksa ilaçmı?

Ne olduğu çok da önemli değil aslında, sonuçta ikisi de zehirler :D :D

Yusuf Yalçın
11-06-2012, 16:48
Halil abi ne zamandır yükleyeceğim resimleri yükleyeyim dedim.

senden aldıktan sonra ilk olarak kültür çoğalsın diye küçük bir kaba koydum ve sonra kabı büyüttüm güzelde çoğaldılar

glikoz çözeltisi ile besledim çözeltinin oranlarını da vereceğim yakıda.

Not: İlla glikozla beslemeye gerek yok fotosentez yaptığı için kendisi üretiyor glikoz fakat ben daha hızlı çoğalmasını istediğim için glikoz çözeltisi verdim

Kaplarım ağızları açık olacak ve bol güneş görmesi gerekiyor.

Mete Tiren
11-06-2012, 17:02
Halil abi ne zamandır yükleyeceğim resimleri yükleyeyim dedim.

senden aldıktan sonra ilk olarak kültür çoğalsın diye küçük bir kaba koydum ve sonra kabı büyüttüm güzelde çoğaldılar

glikoz çözeltisi ile besledim çözeltinin oranlarını da vereceğim yakıda.

Not: İlla glikozla beslemeye gerek yok fotosentez yaptığı için kendisi üretiyor glikoz fakat ben daha hızlı çoğalmasını istediğim için glikoz çözeltisi verdim

Kaplarım ağızları açık olacak ve bol güneş görmesi gerekiyor.

Yusuf sayfamı takip etmediğin belli şu algler hakkında yazıları bir gözden geçir istersen çok uğraşma ;)

Yusuf Yalçın
11-06-2012, 18:18
Yusuf sayfamı takip etmediğin belli şu algler hakkında yazıları bir gözden geçir istersen çok uğraşma ;)

mete hocam bunlar 07/05/2012 ve 09/05/2012 tarihlerinin fotoğrafları yani bayağı eskiler tembellik ettim yüklemedim şimdiye kadar fazla vaktim yok siteye bakamıyorum

Mete Tiren
11-06-2012, 18:24
Yusuf hocam sizleri de özledik artık çıkın gelin Bolu'dan da rahat rahat deney yapsak patlatıp çatlatsak ;)

Yusuf Yalçın
11-06-2012, 18:33
1 haftaya kalmaz aranızdayım :D

okula devam edeceğim ama sizleri de boş bırakmayacağım bizim biyoloji hocasının da işleri bitiyor mikorizalar hakkında daha geniş çalışmaya başlayacağız. Varsa buralardan bir isteğiniz gelirken alıp da geleyim

Mete Tiren
11-06-2012, 18:53
Bulursan üç beş safran soğanı al gel yeter bana Halil abiyle İsmail abiyi bilmem :D

mrduran
11-06-2012, 22:18
Merhaba Halil bey;

Güzel beldenizde bizler ağırlamanız tam da başkanın ziyaret gününe denk geldi. Şölen üstüne şölen oldu bana.

Belen köyünüz tam yörük köyü. Anaerkil, bayanlarınızın masaları ve tabakları daha bir dolu gibi. Köyün misafiri sayılan bizden gayri diğer erkeklere göre...

Demekki borunuz sadece koltuk budamada domates fidanlarına... ve gelecek misafirler hakkında kazanlı, patatesli, tamtamlı planlara geçiyor. Ben ucuz kurtuldum sanırım. Veya cılız biri olarak kilodan kazandım:))).

Ağırladınız, karnımızı her bir çeşit nimet/lezzet ile adetâ dombak yaptınız. Sağ olunuz var olunuz inşallah.(kazanlık şişko yapma arzunuz olmadığına inanmak istiyorum).

Her şey için çok çok sağ olun efendim. Mümin eniştemiz ve ablamıza saygılar.

Cümleten sağlık dileklerimle...

Saygılarımla lütfen.

hepgül
11-06-2012, 23:45
Sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Beni kimse tutamaz artık. Sizlerden öğrendiğim bilgiler ışığnda GÜLLECİ BULAMACI yaptım.... Ne güzel yeni bilgiler öğrenmek. Tekrar teşekkürler ve saygılar.....

Halil Önen
13-06-2012, 00:15
Anlayamadığım bu yemelik mi olacak? Yoksa ilaçmı?

Ne olduğu çok da önemli değil aslında, sonuçta ikisi de zehirler :D :D

Eeee efeler diyarına geliyorsun yemek yapar ilaç niyetine yer içeriz artık...:D

308031

Şaka şaka demiş olmanız sizi kurtarır mı bilemem ama, ortadaki Efe bakarsan _ bakışına_ Lilium dolma ihtimali de var hani...:D

Halil Önen
13-06-2012, 00:51
...

Belen köyünüz tam yörük köyü. Anaerkil, bayanlarınızın masaları ve tabakları daha bir dolu gibi. Köyün misafiri sayılan bizden gayri diğer erkeklere göre...

Tam bir yörük köyü denmez belki; aslında hepimiz bir zamanlar yörüktük..

308032

Ana erkil mi yine bilenmez ama kızların arkasında anaların gücü olduğu kesin...;)

308033

Eee anaların gücü olunca arkada, fazla 'efelenmemek' gerekir...;)

308034

bir az derin düşmek gerekirse; :) zor günde ve hatta savaşta 'Efe' arkasında dimdik duran Efenin dişi olanına iyi günde, barış da ayakta hizmet etmek de efenin raconundan sayılır...;)

308035

Mete ye gelince;

daha çok ipin ucunu arar, Ayşe ablasına kalsa çoktan başını bağlayacak...:D

Lilium
13-06-2012, 01:05
Akikaten yaaaa ben bu resmi görseydim öyle bir cümle kurmazdım ,ne yapacağım ben şimdi, anaaaa bakışa bakarmısın yandım ben yandım, halil bey ocağına düştüm kurtar beniiii. :)

Ben kartım benden dolma molma olmaz :) Hem kardeşlerim bana kıyamaz siz bakmayın öyle baktıklarına onların kalbi yufka ve merhametlidir, hepsine selam ve sevgilerimle..

Lilium
13-06-2012, 13:39
308033

Hımmmm anladımmm

Efe diyarında efeliklerde hanımların eline geçmiş anlaşılan :D Ben baltayı taşa vurmuşum desenize, Yandın lilium yandın:D

Resim çok şeyi anlatıyor zaten, baksanıza efelerin elinde meyva gazoz hanımlara hizmette bulunuyorlar :D

Oysa ki, eskiden efelik böylemiydi ya, Efe hötttt dedimi deprem oldu sanılırdı :D

Şimdiki efeler biraz laytmı olmuş ne :D

Hepsi latifeden ibarettir özrümü kabul edin lütfen

mrduran
13-06-2012, 13:40
Tam bir yörük köyü denmez belki; aslında hepimiz bir zamanlar yörüktük..

308032

Ana erkil mi yine bilenmez ama kızların arkasında anaların gücü olduğu kesin...;)

308033

308034

bir az derin düşmek gerekirse; :) zor günde ve hatta savaşta 'Efe' arkasında dimdik duran Efenin dişi olanına iyi günde, barış da ayakta hizmet etmek de efenin raconundan sayılır...;)

308035

Mete ye gelince;

Sustum efendim,

Yarım efelik yapalım dedik neler neler olayazdı....Ağzımızın payını aldık, ifşâ...

I-ıh beceremiyoruz demekki el kol ile efelik yapmasını, ya da ''Belen'' ' de sökmeyecek...

Saygılarımla lütfen.

Tura
13-06-2012, 13:55
Ara-sıra diz çöküp... şöyle yerden elinizi sallayıp.

Bilerek

İsteyerek

Taaa... ruh kökünü titretip

Baş kalbe doğru eğimli

Gözler yerde

Ama candan....

Bir arzunuz var mıdır? demek, efeliğin şanındandır.

Saygılar efendim.

Lilium
13-06-2012, 16:00
Ara-sıra diz çöküp... şöyle yerden elinizi sallayıp.

Bilerek

İsteyerek

Taaa... ruh kökünü titretip

Baş kalbe doğru eğimli

Gözler yerde

Ama candan....

Bir arzunuz var mıdır? demek, efeliğin şanındandır.

Böyle efeye can kurban sevgili tura, Oysaki halil beyin efeleri öylemi yaaa.:D:D

Nerdeeee o ruh kökünü titretmek,

Kuyrukları titriyor. :D:D

Mete Tiren
18-06-2012, 19:25
Mete ye gelince;

Halil abi bu mesajı sonradan gördüm abi canıma kastınız var da bu kadar da olmaz ki ... Kör kurşuna göndereceksiniz en sonunda beni başı bağlı adama böyle espiriler yapılır mı ?

Üçüncü dünya harbi kopuverir mazallah sonra hem sizin köye hem bizim buralara baskın yapmasın ;) Aman üstadım üç günlük dünyada beş saat fazla görüşelim diyorsan bu espirilerden uzak dur yarım saat sonraya göremezsin beni :)

mehmetckc
26-06-2012, 10:48
Neyin peşindesiniz üstadım, iki haftadır sizden çıt çıkmıyor.
Ben pek hayra alamet bulmadım bu durumu :confused:

En derin saygılarımla,

Halil Önen
26-06-2012, 22:38
Neyin peşindesiniz üstadım, iki haftadır sizden çıt çıkmıyor.
Ben pek hayra alamet bulmadım bu durumu :confused:

En derin saygılarımla,

Hala inşaatın _ bağ evinin_ peşindeyim dostum...;)

üsten...

312515

312518

alttan...

312520

312521

bitirmeye kararlıyım...;)

Ümitlerin peşinden ayaklarla gidilirmiş diyorlar, öyleyse eğer ayakların takadı bitinceye kadar gideceğim...:cool:

312523

Bağ evindeydim, bir 'jet' aldım modem mi ne diyorlar bazen iniyor kalkmıyor, bazen ucuyor inmiyor; ileti yazıyorum birkaç süslü cümle kuruyorum, gönderiyorum... gönderiyorum... gönderemiyorum...:D

çalışan usta diyor ki; ver 10 lira bana atayım şunu bahçenin ortasına...bundan çok iyi organik kompost olur diye dalga geçiyor... :)

Şimdi Aliağa' dan yazıyorum, düzelteceğim bu işi...;)

Selamlar dostum..

Halil Önen
26-06-2012, 22:54
Halil abi bu mesajı sonradan gördüm abi canıma kastınız var da bu kadar da olmaz ki ... Kör kurşuna göndereceksiniz en sonunda beni başı bağlı adama böyle espiriler yapılır mı ?

Üçüncü dünya harbi kopuverir mazallah sonra hem sizin köye hem bizim buralara baskın yapmasın ;) Aman üstadım üç günlük dünyada beş saat fazla görüşelim diyorsan bu espirilerden uzak dur yarım saat sonraya göremezsin beni :)

Ayşe ablan_ kız kardeşim_ çok güzel baş bağlar_ evlendirir_ kesinlikle çözemezsin...:D

İşin içinde yağlı kurşun varsa, 'o' na da el atar hemen çöpleri çatar, 'onun' la da başını bağlar, vallahi bir daha çözemezsin...:D

Sen okulu bitir, bi zıraaat mühendisi ol, biz o kızı alırız hemde söke söke...

Bize de 'çökertme' oynamak düşer...;)

Cokertme - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Yy206OVWZr4)

mehmetckc
29-06-2012, 13:16

Bağ evindeydim, bir 'jet' aldım modem mi ne diyorlar bazen iniyor kalkmıyor, bazen ucuyor inmiyor; ileti yazıyorum birkaç süslü cümle kuruyorum, gönderiyorum... gönderiyorum... gönderemiyorum...:D

çalışan usta diyor ki; ver 10 lira bana atayım şunu bahçenin ortasına...bundan çok iyi organik kompost olur diye dalga geçiyor... :)

Şimdi Aliağa' dan yazıyorum, düzelteceğim bu işi...;)

Selamlar dostum..

İlahi Halil Bey, mizahınız çok kuvvetli vesselam :p

Uzun süre sessiz kalmanız da bizi endişelendiriyor, habersiz bırakmayın lütfen.

Saygılar,

badembaba
01-07-2012, 14:50
Merhaba,
Halil Bey sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. Tariflerinize uyarak bir gülleci bulamcı yapmaya çalıştım, oldumu olmadımı karar veremiyorum. Şurada görüntüleri var:http://www.agaclar.net/forum/992496-post6.htm Bu bulamaç oldu mu ? Bu haliyle sebzelerde kullanabilirmiyim? Kireç oranı fazla gibi, bu yüzden taze yapraklara filan bir zararı olur mu? Keyifli ve bereketli bahçecilik günlerinizin devamını dilerim...

badembaba
04-07-2012, 23:44
Bir gün önce tarlada kaldım. Her şey yolundaydı.Avcı bir arkadaşım 'senin tarlanın yanında bir tilki bağırıyordu, duydun mu' dediğinde;

'Tilki bir avcı ben de _40 yıldan fazla_ avcıyım avcıyım, birbirimiz tanırız. Avcı avcıdan anlar' dedim. ' Avcı aç ise anlamaz dedi'...

Uyarı uyarıdır daha çok önlem alındı. Ve Aliğa'ya _ köyden 25 km. uzakta_ yolculuk yapıldı.

251292

Sabah hanım uyandırdı. Annem haber vermiş. ' Sana üzücü bir haberim var, bir şeyleri kaybettik' dedi...

'Yerine gelecek bir şeyse sağlık olsun' dedim. ' Yerine gelir ama aynısı olur u bilmem' dedi; gözleri ıslak, ağlamaklı...

Hemen tarlaya koştum...

251298

Burada tam bir katliam yaşanmış. Tam bir soykırım...

251299

11 yetişkin piliç ve anneleri yok. Mısır, buğday ile elleriyle beslediklerinin ardından; ' kör olmayasıca bir tane bile bırakmamış ' diyen annemin ağladığını duyuyorum uzaktan...

251300

Ve bilgisayara dosyalanmış 'tavuk sayfası' siliniyor... Anlar acı içeriyorsa küllenmeye bırakılmalı...

251302

Bunu bir yere yazıyorum. Hem de tükenmez kalemle...

Acınızı hatırlatacağım ama bir önceki mesajınızda tavukların hikayesini anlatmıştınız, beğenmiştim, sonu trajedi oldu... O tilki körolmayasıca değil, körolasıca tilki...

Lilium
05-07-2012, 00:03

bitirmeye kararlıyım...;)

Bitmiş bitmiş hayırlı olsun, güle güle kullanınız.

Bu bağ evi değil şato mûbarek, :)

Yalnız nacizane bir önerim olacak, üst duvarları biraz yüksek yapsaydın mazallah enzimliyken küt aşşa olmakta var. :) Aman masaya vurayım tık tık tık şeytan kulağına kurşun. :)

315702

Safranlı
07-07-2012, 13:34
hocam merhabalar....
sürekli akan kivi bahçemdeki derede bolca yosun olmuş
tam bir hazine kadar varlar...
sayfanızdaki gibi suda sögüt dalıyla bidonda mı çocaltsam...???
yoksa hazineyi direk fidan diplerine serip malç mı yapsam.....
bu fidanlara bu sene tembellık ettım ema koyamadım....
biraz yarasa gübresi vermiştim....
bu yosun hazır ayağımıza geldi...
sizden taktik rica ediyorum .....

Ozi'nin Bahçesi
09-07-2012, 09:53
Halil Abi kolay gelsin.
Zor çok zor işlerle uğraşıyorsun, umarım ustaların iyidir. Kötü usta insanı bahçesinden bezdirir.
Sana bir mesajım (http://www.agaclar.net/forum/993322-post62.htm) vardı sanırımgözden kaçırdın.
Kolaylıklar diliyorum.
Selamlar.

mrduran
09-07-2012, 17:57
Halil Abi kolay gelsin.
Zor çok zor işlerle uğraşıyorsun, umarım ustaların iyidir. Kötü usta insanı bahçesinden bezdirir.
Sana bir mesajım (http://www.agaclar.net/forum/993322-post62.htm) vardı sanırımgözden kaçırdın.
Kolaylıklar diliyorum.
Selamlar.

Hakkını arayan kişileri severim, yanınızdayım bu konuda.

Elbet baksa (http://www.agaclar.net/forum/993322-post62.htm) idi çare olunabilirdi:))).

Aman aman tekerlek konusunda iyi düşünün lütfen. kendi kendine gitmesede, gitmesine vesile olabilir:))).

Geçmiş olsun, ama uğraştınız ve sonunda alnınızdaki terleri silip manzaraya(depo, ardiye, çay malzemeleri için..-nasıl isimlendirirseniz) baktığınızda içinizde uyanan his önemli. Başarmak/bitirmek..haz..., hele çocuklarınıza her türlü zorluk karşısında bile yılmama becerisini gösterebilme/edindirebilme...

Bence güzel bir yoldasınız, çok çile çeken, az ile mutlu olur, dikenden bile şiirler çıkarır.

Cümleten sağlıkla yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Halil Önen
10-07-2012, 00:08
Halil Abi kolay gelsin.
Sana bir mesajım (http://www.agaclar.net/forum/993322-post62.htm) vardı sanırım gözden kaçırdın.
Kolaylıklar diliyorum.
Selamlar.

Bu defa ustalarım iyi...

Bağ evini bitirdim gibi, iki baldız da gelince ve eve hanım eli değince bekar evinden kurtardım.:)

Ancak bahçe işlerini çok aksattım, zaman ayıramadım, artık gelecek yıla hazırlanacağım...

Konteyner aldığın iyi olmuş. İleride emekli oluca küçük bir bağ evi yaptığında onu da ardiye gibi kullanırsın, zaten buna ihtiyacın olacaktı malzemelerini saklamak için...

Buralar da çok görmeye başladık bağ evlerinde konteynerleri üzerin bir küçük depo koyup, küçük jeneratör bağlayıp kullanıyorlar...

Ne belediye ne kimse karışmıyor.

Bazen gözü kararmak gerekiyor umutların peşinden gitmek ve geriye bakıp keşkelerin olamaması için;

zaten insanlar yaptıkların değil yapmadıklarından pişman olurlarmış ömrünün sonlarına gelip de geriye baktıklarında...

Kolaylıklar diliyorum...

Halil Önen
10-07-2012, 00:19
...
Bence güzel bir yoldasınız, çok çile çeken, az ile mutlu olur, dikenden bile şiirler çıkarır..

Sevgili Mr. Duran'ın dediği gibi;

bence de güzel yoldasınız, bir çok insan böylesi hayallerini emekliliğine öteliyor, sonuçları için zorunlu uğraşları bittiğinde fırsat bile bulamıyor...

Halil Önen
10-07-2012, 00:22
hocam merhabalar....
sürekli akan kivi bahçemdeki derede bolca yosun olmuş
tam bir hazine kadar varlar...
sayfanızdaki gibi suda sögüt dalıyla bidonda mı çocaltsam...???
yoksa hazineyi direk fidan diplerine serip malç mı yapsam.....
bu fidanlara bu sene tembellık ettım ema koyamadım....
biraz yarasa gübresi vermiştim....
bu yosun hazır ayağımıza geldi...
sizden taktik rica ediyorum .....

Güzel olur sevgili dostum;

siz bu işi biliyorsunuz artık...;)

TaşevliBahçe
10-07-2012, 00:34
Hakkını arayan kişileri severim

Bence güzel bir yoldasınız, çok çile çeken, az ile mutlu olur, dikenden bile şiirler çıkarır.

zaten insanlar yaptıkların değil yapmadıklarından pişman olurlarmış ömrünün sonlarına gelip de geriye baktıklarında...
[/B]

Bazen bende acaba erkenmi giriştim diyorum , hayatın getirdiği o kadar olumsuzlukların içinde , fakat buda olmasa nasıl gelirdim onca sorunların üstesinden diyorum.

Herşeye rağmen , belkide getirebileceği tüm sorunlara rağmen , hemde ne olursa olsun yine devam diyorum..

Kanıma kan , canıma can katıyor , sonrasında yakalama ihtimali ne mümkün ...

Ozi'nin Bahçesi
10-07-2012, 08:09
Hakkını arayan kişileri severim, yanınızdayım bu konuda.

Elbet baksa (http://www.agaclar.net/forum/993322-post62.htm) idi çare olunabilirdi:))).

Aman aman tekerlek konusunda iyi düşünün lütfen. kendi kendine gitmesede, gitmesine vesile olabilir:))).

Geçmiş olsun, ama uğraştınız ve sonunda alnınızdaki terleri silip manzaraya(depo, ardiye, çay malzemeleri için..-nasıl isimlendirirseniz) baktığınızda içinizde uyanan his önemli. Başarmak/bitirmek..haz..., hele çocuklarınıza her türlü zorluk karşısında bile yılmama becerisini gösterebilme/edindirebilme...

Cümleten sağlıkla yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sn. Mrduran,
Çok teşekkürler.
Saygılar, selamlar.

Ozi'nin Bahçesi
10-07-2012, 08:14
Bu defa ustalarım iyi...

Bağ evini bitirdim gibi, iki baldız da gelince ve eve hanım eli değince bekar evinden kurtardım.:)

Ancak bahçe işlerini çok aksattım, zaman ayıramadım, artık gelecek yıla hazırlanacağım...

Konteyner aldığın iyi olmuş. İleride emekli oluca küçük bir bağ evi yaptığında onu da ardiye gibi kullanırsın, zaten buna ihtiyacın olacaktı malzemelerini saklamak için...

Buralar da çok görmeye başladık bağ evlerinde konteynerleri üzerin bir küçük depo koyup, küçük jeneratör bağlayıp kullanıyorlar...

Ne belediye ne kimse karışmıyor.

Bazen gözü kararmak gerekiyor umutların peşinden gitmek ve geriye bakıp keşkelerin olamaması için;

Kolaylıklar diliyorum...

Günaydın Halil Abi,
Hayırlı olsun bağ eviniz. Dediğiniz gibi gözümüzü kararttık. Daha bahçeye gidemedim. Komşular vinç ile yerleştirdiler konteyneri. Dahan önceden konteyneri üzerine koymak için 6 beton ayak döktürmüştük. Dediklerine göre
tam oturmamış konteyner, umarım görünce şok olmayız.
Çıktık bir yola bakalım.
Görüşmek dileği ile, selamlar.

Ozi'nin Bahçesi
10-07-2012, 14:16
Sevgili Mr. Duran'ın dediği gibi;

bence de güzel yoldasınız, bir çok insan böylesi hayallerini emekliliğine öteliyor, sonuçları için zorunlu uğraşları bittiğinde fırsat bile bulamıyor...

Halil Abi ,
Dediğiniz doğru, bu gidişle emekli olduğumda küreği bile elime alamayacak durumda olabilirim. Ozi daha 6 yaşında . Tabi biraz erkenci davranmamızın sebeplerinden biri de Ozi. Ağaç, börtü, böcek görsün, domatesi dalından yesin istedik küçükken.
Ozi ile daha çok hayalimiz var bahçe için. Adım adım gidiyorz. Gerçi bizimki biraz mehter adımı gibi ama :p
Siz değerli dostların yardımı ve ışığı ile başaracağımıza inanıyoruz.
Selamlar.

mrduran
12-07-2012, 15:56
Merhaba Halil Bey;

Bilgili ve ilgili konulara ait güzel linkleri 1. nci sayfa 1. mesajınızda tek tek ayrıca belirtmeniz çok iyi bir uygulama olmuş. İlerde bende bilgili olursam, ilgili linkleri sizin yaptığınız gibi düzenleyeceğim inşallah.

Temizlik ve düzenleme; gerek evde gerekse bahçede devam ediyor anlaşılan. Bitmez de bu yaptıklarınız, her gün yeni bir fikir...kolay gelsin.

Sağlıkla kalın.

Saygılarımla lütfen.

Halil Önen
13-07-2012, 00:11
Merhaba Halil Bey;

Bilgili ve ilgili konulara ait güzel linkleri 1. nci sayfa 1. mesajınızda tek tek ayrıca belirtmeniz çok iyi bir uygulama olmuş. İlerde bende bilgili olursam, ilgili linkleri sizin yaptığınız gibi düzenleyeceğim inşallah.

Teşekkür ederim değerli dostum;

aslında kendim için yapmaya çalışıyorum, yazdığımı 1000 den fazla mesaj içinde arayıp duruyorum bazen...

Ya bir de 10 yıl sonra 10 000 mesaj olursa; fil bile yavrusunu bulamaz...:(

Sonra bir şey daha var;

şu anda saat 00.55

407 (29 kayıtlı kullanıcı Ve 378 misafir) var Ağaçlar.net de...

29 kayıtlı üye son yazılan iletileri görürken...

378 misafir ilk yazılan mesajı görüyor, yani sayfanın başını görüyor...

Ben de bir misafirperverlik yapayım dedim:); hani fikstür gibi...;)

Halil Önen
13-07-2012, 00:40
Bitmiş bitmiş hayırlı olsun, güle güle kullanınız.

Bu bağ evi değil şato mûbarek, :)

Yalnız nacizane bir önerim olacak, üst duvarları biraz yüksek yapsaydın mazallah enzimliyken küt aşşa olmakta var. :) Aman masaya vurayım tık tık tık şeytan kulağına kurşun. :)

315702

Sevgili dostum;

sayfanın bu ilk iletisine yazmadım özellikle bir iki resimle daha iyi anlatırım diye...

Yukarıdaki resimdeki kırmızı çizgi beni bozar...;)

O kadar yükseltirsen evin damı havuz gibi olur da...

en önemlisi...

317834

gece hava kararınca ve yıldızlar ortaya çıktığında ve yattığımda şöyle başımı kaldırdığımda köyümün ışıkları, yaslandığı dağın _sivrinin_ silüetini göremem...

317836

Buradan günün ilk ışıklarını, en yakın yıldızın güne merhaba deyişini...

317837

Buradan baktığımda 'üç tepeleri' göremem ve hemen ardındaki 'İzmir'in gökyüzüne vuran aydınlığını...

317838

Buradan baktığımda Menemen'i ve bir düğünde geceyi aydınlatan havayi fişeklerin dansını...

Ve buradan baktığımda;

317839

gecenin bir saatinde hoş sohbete ve bazen iki tek atmaya gelmiş dostlarımı göremem...;)

dediğim gibi dostum o kırmızı çizgi beni bozar...:D

Ama düşerse bir bacanak düşermiş diyorlar; baldız da ''hiç fark etmez, emekli oldu artık ölüsü de para, dirisi de ayağını denk alsın, düşmesin'' diyor...:)

Odeh
13-07-2012, 01:00
Halil abi kusura bakma... Beğeni tuşuna ancak bir kere basabiliyoruz. :)

TaşevliBahçe
13-07-2012, 08:37
Ama düşerse bir bacanak düşermiş diyorlar; baldız da ''hiç fark etmez, emekli oldu artık ölüsü de para, dirisi de ayağını denk alsın, düşmesin'' diyor...:)

Baldızda çoook açık sözlüymüş...:D

Bu arada bağ eviniz hayırlı uğurlu olsun , bu sıcakta iki tek atınca ne güzel uyunur evin üstünde serinn serinnn ....;)

selis
13-07-2012, 09:21
Halil Bey duvar yüksekliğinin sizdeki önemi bu kadar güzel anlatılamazdı.. ;)
Duvar alçak olmasına rağmen 3 tepeleri göremedim ama :p

Halil Önen
13-07-2012, 11:32
Halil Bey duvar yüksekliğinin sizdeki önemi bu kadar güzel anlatılamazdı.. ;)
Duvar alçak olmasına rağmen 3 tepeleri göremedim ama :p

317883

...ve 'üç tepeler' tam karşımda ve ardında İzmir ve ülkemin aydın, entelektüel insanlarının geceyi aydınlatan ışığını görüyorum; gece kararınca yıldızlara uzanan...;)

selis
13-07-2012, 12:04
...ve 'üç tepeler' tam karşımda

Manzara-lar şahane, çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz.. Ama yatak tek kişilik.. :)

sevgiçiftliği
13-07-2012, 12:53
Bağ eviniz hayırlı uğurlu olsun , terasta iki tek atmaya bizide çağırırsan seviniriz ..

saygılar ..

peyyide
13-07-2012, 12:59

Çok güldüm. Baldız kafaymış:D
Bu arada eviniz hayırlı uğurlu olsun, en güzel mutlulukları, sevinçleri yaşarsınız umarım evinizde. Saygılarla:)

limon
13-07-2012, 16:22
Ama yatak tek kişilik.. :)

Kimse düşmesin diyedir. ;)

Baldıza ben de bayıldım, hazır cevap.

İzmir'de hastanede eşimi uzun yürüyüşe çıkardığım bir geceyarısı, Ortopedi servisinin önünden geçerken, kapıdan can havliyle çıkan pembe yanaklı tonton mu tonton bir teyze karşısında bizi görünce, "Bakeyom bakeyom yarenemeyom" diye derdini anlatmaya başlamıştı. Amca kiraz toplarken ağaçtan düşüp epeyce hasar görmüş, aylardır teyze bakıyormuş ama kıymet bilmek bir yana tersleyip, kovup duruyormuş aksi ihtiyar. :)

O günden beri başım sıkışınca ben de " Yapeyom yapeyom yarenemeyom" derim. :) Seviyom Egelileri. :)

Not: Sayfanızı boşuna işgal etmemek adına kısa süre sonra bu mesaj kendini imha edecektir. :)

Lilium
13-07-2012, 19:13
Ama düşerse bir bacanak düşermiş diyorlar;

Aynı cümleyi bacanağında söylüyormuş. :)

"Manzara-lar şahane, çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz.. Ama yatak tek kişilik.."

Sevgili selis, Yaşlanınca öyle oluyormuş. :D:D

Bak aklıma bir hikaye geldi,

Adamın biri terasa yatıp sabahlara kadar yıldızları seyredermiş, gecede rüyasında yıldız yıldız diye sayıklarmış,

Hanımı da bunu duyar

Ertesi gün

Bey bey kendine gel, bütün gece yıldıza seslendiğini duymadığı sanma. :D

merkal
14-07-2012, 11:43
Halil bey, bağ eviniz çok güzel olmuş. Sağlıkla, huzurla oturun. Emeklilik hayırlı olsun. Bize dahil oldunuz.

ayazkentli
14-07-2012, 13:03
317883

...ve 'üç tepeler' tam karşımda ve ardında İzmir ve ülkemin aydın, entelektüel insanlarının geceyi aydınlatan ışığını görüyorum; gece kararınca yıldızlara uzanan...;)

Halil ağbiciğim, İzmir'in şavkı bir tanecik'tir. Ne güzel, seyredip duracaksın bu terastan.

Koskoca Anadolu'da, dimdik ayakta duran tek şavk'tır o.
Hangi memleketten gelirse gelsinler, gelen insanları kendine benzetmeyi başaran tek şehirdir İzmir. Onun şavkı bir başkadır.

Not: Şavk ışık demek'tir. Bizim Ege insanı bunu çok kullanır.

Lilium
14-07-2012, 13:32
Birde cibindirik yapsanız diyorum, yoksa sivri sinekler sabaha kadar bayram ederler, sende kan kaybından yıldızları flu görürsün.:D

318191

Halil Önen
14-07-2012, 13:52
Kimse düşmesin diyedir. ;)

Baldıza ben de bayıldım, hazır cevap.

İzmir'de hastanede eşimi uzun yürüyüşe çıkardığım bir geceyarısı, Ortopedi servisinin önünden geçerken, kapıdan can havliyle çıkan pembe yanaklı tonton mu tonton bir teyze karşısında bizi görünce, "Bakeyom bakeyom yarenemeyom" diye derdini anlatmaya başlamıştı. Amca kiraz toplarken ağaçtan düşüp epeyce hasar görmüş, aylardır teyze bakıyormuş ama kıymet bilmek bir yana tersleyip, kovup duruyormuş aksi ihtiyar. :)

O günden beri başım sıkışınca ben de " Yapeyom yapeyom yarenemeyom" derim. :) Seviyom Egelileri. :)

Not: Sayfanızı boşuna işgal etmemek adına kısa süre sonra bu mesaj kendini imha edecektir. :)

Şimdi imha edebilirsiniz...;)

(bu taktik bazı dostların _ bu mesajı sonra sileceğim _ dediğimde bana uyguladığı bir yöntemdir) :D

Ben de ( biz de) sizi seviyom....

ncp1963
14-07-2012, 18:05
Allah sağlık,mutluluk ve huzur içinde nice mutlu günler geçirmenizi nasip etsin

syuksek
14-07-2012, 22:45
Sevgili Halil Bey,
Yeni eviniz, terasınız ve de alçak duvarlarınız :) hayırlı olsun...
Yüreğiniz ferah, sağlığınız yerinde olsun...Dostlarınızla keyif içinde geçirin hayatınızı, bizlerle de paylaşmaya devam edin ki bizlerin de yüreği ferahlasın, üç tepelerin ardındaki ışık yayılmaya devam etsin...
Sevgiler...

zafersu
15-07-2012, 11:40
Halil Ağabey, şaton hayırlı olsun, güle güle otur. (Çalışmaktan pek oturacağını sanmıyorum ya. Gece iki tek üzüm enzimi atıp o yatağa uzanmanın dışında tabii.)
Bu arada edebiyatı çok ilerlettiğini belirtmek isterim, resim altı yazıların, nüktedan cevapların, vs. vs. (Yazmadığımıza bakma, takiptesin.) Kal sağlıcakla.

Yakup
16-07-2012, 07:36
Hayırlı olsun Halil Bey,

Darısı bizim başımıza..

Emekli olmadan tabii :)

Halil Önen
16-07-2012, 14:03
İyi dilekleriniz için;

teşekkür ederim dostlar...

Bir gün hayalini kurulan ve mutluluk duyulan istekli uğraşların_ en azından sonuçları için katlandığımız zorunlu uğraşlar sona erdiğinde_ gerçekleşmesi dileğiyle...

... hayallerin peşinden giden ayakların güçlü olması dileğiyle...

hepinize saygılar, sevgiler...

Halil Önen
16-07-2012, 14:20
(Bir egelinin sıcaklardan şikayet etme hakkı yoktur...):)

Yanıyoruz...:)

Şimdi Foca'nın birinde, bir koyunda olmak vardı anasını satayım...;)

acıktımm...

kendime bi bekar yemeği yapayım hızlıca, ege ye özgü...

Ekşili börülce; sadece ve sadece...

318618

kalbe, damara dokunmadan; haşlanmış tarafından...

318619

yanında koruk ekşisi ve

318621

bol zeytin yağı, doğal yanından...

318622

ekmeği bandırarak ve zarı alınmış soğandan kaşık yapılarak...

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/318623d1342441027-ege-yemekleri-7-.jpg

ahhh börülce ahh; sensiz cennet bile sürgün sayılır...;)

selis
16-07-2012, 14:29
Halil Bey bu nasıl nispet, çok açım çookkk ;) Bademciklerim düzelsin daha güzelini yapmazsam.. :p
Afiyet olsun.. :)

Haberlerde salı gününden sonra İzmir-Çeşme dolaylarında rüzgar esintileri olacağı söylendi.. İnanalım mı :))

ayazkentli
16-07-2012, 14:39
Börülceyi anladık, koru'ku da anladık.

Ama yanda'ki o arpa suyu şişesinin soğuk-ıslak görüntüsü fazla geldi. Nispetlerden nismet beğen kıvamında duruyor.

Sallama bir çay yapmayı düşünüyordum kendime. Arpa suyunu görünce, ısıtıcı yerine buzdolabına yöneldim iyimi. :p

Halil Önen
16-07-2012, 14:47
Halil Bey bu nasıl nispet, çok açım çookkk ;) Bademciklerim düzelsin daha güzelini yapmazsam.. :p
Afiyet olsun.. :)

Haberlerde salı gününden sonra İzmir-Çeşme dolaylarında rüzgar esintileri olacağı söylendi.. İnanalım mı :))

Kesin, sarımsaklısını ve içine biraz sirke ile yapacaksınız börülceyi...

Bu zamanlarda yağmuru tuturamazlar pek ama, rüzgarı bilirler;

Ceşme'deki rüzgarın esintisi Foça sahillerine kadar ulaşamaz sanırım...

geçmiş olsun...:)

http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/25876-73.htm

tekrarından...;)

http://www.agaclar.net/forum/998797-post2162.htm

Halil Önen
16-07-2012, 14:53
...

Sallama bir çay yapmayı düşünüyordum kendime. Arpa suyunu görünce, ısıtıcı yerine buzdolabına yöneldim iyimi. :p

Güzellik _ öğle_ uykusu öncesi güzel duruyor...;)

Halil Önen
17-07-2012, 23:17
...
Bu bağ evi değil şato mûbarek, :)...

Değil be dosttum yukarıdan bakıldığına bakma...

319069

50 m2 de dar alanda kısa paslaşmalara uygun sadece; her zaman topu taca kaçırma ihtimali yüksek...:)

Yine de olamayanlara nasip eylesin...

Lilium
17-07-2012, 23:51
Daha ne olsun,

Çok güzel dostum, güle güle otur keyifli anlar geçirmeni dilerim.

Unutma ki japon başbakanı 35mt kare de yaşıyor, demekki senden japon cumhurbaşkanı olur. :)

Bu yaştan sonra futbol sahaları bizler için büyük, halı sahalar daha iyi ;)

Bellimi olur dar alanda vals bile güzel olur. ;)

319084

Halil Önen
18-07-2012, 00:37
Birde cibindirik yapsanız diyorum, yoksa sivri sinekler sabaha kadar bayram ederler, sende kan kaybından yıldızları flu görürsün.:D

318191

Beni korkuttunuz, dün gittim bir tek kişilik, iki cibinlik aldım...;)

319072

Ve sevgili selis uyarmıştı...

http://www.agaclar.net/forum/998835-post1114.htm

Çeşme'de esen güzgar..

Foca(lar) körfezde kalır rüzgar buralara kadar gelmez demiştik, çok biliyor gibi...

http://www.agaclar.net/forum/998850-post1116.htm

ve cibinliği kurdum akşamdan...

319078

Spil dağı tarafından Sevgili Odeh' in 'anka' kuşu özlemi...

http://www.agaclar.net/forum/kuslar/17127.htm

'Yeşil Yağmur Kahvesinde' gecenin en derininden sorarken çok sığ kalmamalı her şey deyip de...

http://www.agaclar.net/forum/999041-post2176.htm

Demirkazık mı, kevankıran mı diye ben bakmaya gidiyorum dediği saatlerdi...

http://www.agaclar.net/forum/999047-post2177.htm

sanırım gecenin 3'ü gibiydi;

rahat gitsin diye yolundaki yıldızları bir bir yaktım, zaten bir kendim bir ben gidiyorum diyordu; belki gel deseydi gelirdim...

319085

evet saat 3 gibiydi sanırım, dalmışım bir an kendi yıldızıma bakarak...

319086

birden paraşüt oldum uçuyorum sandı kendimi bir halının üstünde...

319087

ah rüzgar ah ben rüyamda kervankıran'a gidecektim, Odeh dostumun yanına...

kervank1ran - ek_i sözlük (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=kervank%C4%B1ran)

şimdi benim rüyama ne olacak...

Lilium
18-07-2012, 12:28
Bu biraz şeye benzemiş, hani küçüklüğümüzde bir masal anlatılırdı, dedenin evi sazdan ninenin evi tuzdanmış. :) biraz öyle olmuş. :p

Sazdan değilde 5x5 ağaçtan yapıp cibindiriği de 5şe beşlere ve divana kompile çitalarla çakar giriş içinde cibindireğe fermuarlı bir kapı yapsaydın mükemmel olurdu. ( fermuar çift mandallı olmalı hem içerden çekebilesin hem dışarıdan, çift mandallı bulamazsan fermuarı içeriden diktir.)
İçeriden de sivri sineklere istediğin hareketi yapabilirsin sana bir şey yapamazlar. :D

ah rüzgar ah ben rüyamda kervankıran'a gidecektim, Odeh dostumun yanına...
şimdi benim rüyama ne olacak...

Gene rüzgara dua et, üstünü açmışta rüya görmüşsün. Yoksa sivriler vals mi ederdi dans mı ederdi bilemem artık :D

selis
18-07-2012, 13:26
Beni korkuttunuz, dün gittim bir tek kişilik, iki cibinlik aldım...

Şimdi, neden iki tane aldınız diye sorsam.. Diğeri yedek dersiniz.. :rolleyes:

Ama çok güzel bir gece geçirmişsinizdir.. Serin serin.. Tüller uçuşurken sinek de gelmez..

Ekşi sözlükte hikâyesini paylaşmışlar.. Sayenizde kervankıran ın ne olduğunu da öğrenmiş oldum.. :)

Halil Önen
19-07-2012, 01:26
Şimdi, neden iki tane aldınız diye sorsam.. Diğeri yedek dersiniz.. :rolleyes:

demem...:) diğeri çift kişilik cibinlikti...

Tek kişilik yatak...

http://www.agaclar.net/forum/997773-post1099.htm

hayatın getirdiği...

319291

zorluklarda kimin yatak olup üstüne yatılacağı,

319292

kimin yorgan olup altına sığınılacağı...

319293

bir üst model olan çift kişilik yatak gelince...

319294

'SAYGILARIMLA' git dediğimiz...

319295

bir mabetdir aslında...

smnunal
19-07-2012, 08:38
Sayın Halil Bey,

bağ eviniz hayırlı olsun. İnşallah hayal ve ümitlerinizi doya doya yaşarsınız.
Not: son resimdeki cam güzelinin yakın çekim resmini koyabilirmisiniz, sanırım bu tür farklı bir çeşit veya sizlere özel bir tür olsa gerek diye düşünüyorum.

Muğladan selamlarımla.

Lilium
19-07-2012, 11:13
Teras değişime uğramış,

319349

Plastik sandalyeler gitmiş koltuklar gelmiş, kasa gitmiş sehpa gelmiş, iki kahve fincanı da olunca kıymetli bir misafirmiş. ;)

319350

Şu reçeteyi hangi doktor yazdı :D bir türlü okuyamadım(mı) :)

jineop
19-07-2012, 11:58
Teras değişime uğramış,

319349

Plastik sandalyeler gitmiş koltuklar gelmiş, kasa gitmiş sehpa gelmiş, iki kahve fincanı da olunca kıymetli bir misafirmiş. ;)

319350

Nail abi, tercumesini yazıp özelinize yollarım:))
50 metrekarelik malikane burası...
Sevgiler, selamlar...

Lilium
19-07-2012, 12:36
malikane burası...

Sazlı malikane :p

"Nail abi, tercumesini yazıp özelinize yollarım:))"

Yaşşa be jineop,

Umarım bana bol malzeme çıkar, şimdi yandın halilcim yandın. :D:D

Yakup
19-07-2012, 15:57

Yanılmışım..

Yaşlanmış gerçekten..:D

selis
19-07-2012, 16:33
çift kişilik yatak gelince...

iki kahve fincanı da olunca kıymetli bir misafirmiş. ;)

Sn. Lilium az kaldı yaşlandığınıza ben de inanacağım.. Halil Bey tek kişilik yatağına veda mektubu bile yazmış, siz halâ fincandasınız. :p

Müjgan Yılmaz
19-07-2012, 23:34
Bağeviniz hayırlı olsun,çok güzel ve bir o kadar da şirin,umarım bu yerde;Bir ömür boyu sağlıkla,sevdiklerinizle beraber,keyifli anlar yaşarsınız,bizde yolumuzu düşürüp bu anları sizinle paylaşırız, inşallah:)))))

Halil Önen
21-07-2012, 00:46
Bağeviniz hayırlı olsun,çok güzel ve bir o kadar da şirin,umarım bu yerde;Bir ömür boyu sağlıkla,sevdiklerinizle beraber,keyifli anlar yaşarsınız,bizde yolumuzu düşürüp bu anları sizinle paylaşırız, inşallah:)))))

Teşekkürler sevgili ressam hanım;

yolunuz düşer de sohbete gelirseniz seviniriz...

Halil Önen
21-07-2012, 01:03
Sn. Lilium az kaldı yaşlandığınıza ben de inanacağım.. Halil Bey tek kişilik yatağına veda mektubu bile yazmış, siz halâ fincandasınız. :p

Eğer bir fincan kahveye takılmışsa 40 yıllık hatır arıyordur ve buda yaşlandığını gösterir, sevgili selis...

Veda mektubu için ise; veda etmem ben bu aşka...;) Çünkü doğduğumda o vardı, en delikanlı çağımda yine o vardı ve toprakta da o; yani tek kişilik yatak olacaktır...;) Onun sıcaklığını gizemini kim unutabilir ki...:)

Halil Önen
21-07-2012, 01:08
Yanılmışım..

Yaşlanmış gerçekten..:D

İşte budur...:D

Halil Önen
21-07-2012, 01:18
Nail abi, tercumesini yazıp özelinize yollarım:))
50 metrekarelik malikane burası...
Sevgiler, selamlar...

Teşekkür ederim sevgili Doktorum...

Dostuma reçetenin aynını gönderirseniz sevinirim; siz bakmayın okuyamıyorum dediğine gözlüksüz bile gözleri dört X dört olacaktır...:D

Halil Önen
22-07-2012, 11:11
Sayın Halil Bey,

bağ eviniz hayırlı olsun. İnşallah hayal ve ümitlerinizi doya doya yaşarsınız.
Not: son resimdeki cam güzelinin yakın çekim resmini koyabilirmisiniz, sanırım bu tür farklı bir çeşit veya sizlere özel bir tür olsa gerek diye düşünüyorum.

Muğladan selamlarımla.

Teşekkürler sevgili smnunal,

değerli dostum Mr. Duran hediye etmişti cam güzeli farklı bir çeşit mi bi sorayım...

320319

mrduran
22-07-2012, 23:07
Teşekkürler sevgili smnunal,

değerli dostum Mr. Duran hediye etmişti cam güzeli farklı bir çeşit mi bi sorayım...

320319

Merhaba efendim,

Biz insanlar biraz garip seyrediyoruz hayât mecrâsında. 5-6 senedir uğrayamadığım iki oğlu da arkadaşım olmasına rağmen, mecrâdan çıkamama safsatası/ihmâlkârlık/eşşeklik gibi sudan bahaneler ile son durumunu bilemediğim, bana çok feyz veren Faruk Nişli Hocam anlatır idi(eski ''liseler arası bilgi yarışması'' jüri başkanı-değerli bir edebîyatçı);

- Sizi gidiler sizi, biz sizler gibi mi idik. Biz gençliğimizde kızları sadece çeşme başında görür idik. Sizler gibi kızların omuzlarına yaslanıp onlara kendimizi taşıtmayı asla düşünmezdik. Kızları güzellikleri yanında gönülleri ile tanır saygı gösterirdik.

Kendisi, 1 beyiti 2 sayfa(en az) içine sığdırır idi. Sıkılanlarımız olduğu gibi, genelimiz, ben de dahil sever sayardık, hem şahsiyetini hem de ders anlatış uslûbunu.

-Yav! bu 2 kelimeyi açıklamak için, hocamız nasıl 15-20 cümle kurabiliyor?. Acaba anlamını kestirmeden vermeyip, o anı mı bize yaşatmak istiyor?.
O anı, o an kendisi yaşamasa bize nasıl yaşatırdı ki.

Ben de değerli hocam gibi ne öğrendim ise uygulamaya çalışayım ''el cevap'' için, izniniz ve hoş görünüz ile efendim.

Resimdeki ''Cam güzeli'' dendi eşim tarafından bana. Konu olunca tekrar sordum eşime.

- Cam güzeli çiçeği farklı bir çiçek, ama biz arkadaşlar arasında cam güzeli diyoruz buna da.

Yani; her köy/mahalle çeşmesindeki ''çeşme güzeli'' nasıl ki her yürek için farklı bir güzellik/esinti/çırpıntı ise, bizim hanımın çevresindeki genel isimlendirmesi ''cam güzel''. Yalancısı değil, günah boynuma olsun ki böyle efendim. Bizim çeşmenin güzeli...

Her çeşme güzeli için tüm köy delikanlıları bir birlerini yemediğine göre...

Cevap ne şimicik; çeşme veya cam... ve Bilimsel adı bilenler tarafından...?. Mahalle karışacak az sonra, Kurdelası bilemenk ....))).

Tümünüzün Mübarek Ramazan ile sağlıklarınız ölçüsünde tuttuğunuz veya niyetlendiğiniz oruç/oruçsuzluğunuz hayırlı olsun, sağlıkla mut içinde kut sahibi olun inşallah.

O kadar kısa sorunun cevabını vermekte zorlanan cıbındırıksız, yıldızı bile olmayan birinden saygılarla lütfen.

Değerli Faruk Nişli hocam 'a ALLAH, sevdiklerine hazırladığı cennetinde bir yer açmıştır- mutlaka/Hüda bilir, inşallah. Rahmeti, o ve onun gibiler üzerine olsun. Nam 'ı kalan yiğitlerden birine ....

Halil Önen
23-07-2012, 00:59
...
Resimdeki ''Cam güzeli'' dendi eşim tarafından bana. Konu olunca tekrar sordum eşime.

- Cam güzeli çiçeği farklı bir çiçek, ama [B]biz arkadaşlar arasında cam güzeli diyoruz buna da. [/B...

Bir gün anneme bir çiçeğin ismini sormuştum, internetten resmini gösterdim ve italik (yatık) harflerle yazıldığı içim bilimsel adının bu olduğunu söyledim...

Ben enternet, italik anlamam biz bu çiçeğin ismini böyle diyoruz; hem sen ismini bile doğru dürüst söyleyemiyorsun diye fırcalamıştı... Çiçeğine öğle sahip çıkmıştı ki_ sanki ismini ben vermişim gibi...:)

Teşekkürler dostum...

Halil Önen
23-07-2012, 01:42
...

-.. Biz gençliğimizde kızları sadece çeşme başında görür idik. Sizler gibi kızların omuzlarına yaslanıp onlara kendimizi taşıtmayı asla düşünmezdik. Kızları güzellikleri yanında gönülleri ile tanır saygı gösterirdik.

...

Yani; her köy/mahalle çeşmesindeki ''çeşme güzeli'' nasıl ki her yürek için farklı bir güzellik/esinti/çırpıntı ise...

Bizim çeşmenin güzeli...

Her çeşme güzeli ...
...
O kadar kısa sorunun cevabını vermekte zorlanan cıbındırıksız, yıldızı bile olmayan birinden saygılarla lütfen.

....

Size bir cıbındırık ve bir yıldız bir yıldız vaat ediyorum dostum hemde benim en sevdiğim yıldızın yanından...

Çeşme güzeline gelince;

her köyün bir çeşmesi ve

320510 (bizim köyün çeşmesi)

her çeşmenin bir güzeli vardı...

Aslında güzel olan çeşme güzeli değildi; sevgili olan çeşme güzeli, güzeldi...

İşte o zamanlar en yakın çeşme güzeli, elinde desti ile su dolduran güzeldi, sen atın sırtında sulamaya geldiğinde köy çeşmesine...

Sarışın ve sarışın uzun kıvırcık saçlar ve derin yeşil gözlerle öyle bir bakardı _ ki
yerle bir ederdi, atın sırtından su dolu havuza düştüm sanırdın...

'O' çeşmede başlayan 26 yılını benimle paylaşan, sarışın ve yeşil gözlüğe, gözden kalbe düşürdüğü yıldırım için teşekkürler...

Onca yıl öğrendik_ ki bir çiçekle de çelenk yapılırmış...;)

( değerli dostum bir 'çeşme güzeli' dedin kopardın beni...:))

İyi ramazanlar...

Saygılar

dermana
23-07-2012, 03:26
çeşme başı

Vakit öğlen, güneş yakmada
Bir dilber indi, çeşme başına
Yangınlığım arttı, sıcağında
Bir dilber indi, çeşme başına.

Kurnadan su fışkırır, akar delice
Gönülde aktı gitti, daha yenice
Kiraz dudaklı, yüzü benlice

Bakmaz bir yana, başı önünde
Doldurur kovasın, kendi halinde
Ay sönük kalır, narin teninde

Erişilmez, gelmez ele, avuca
Girmez gönül kafesime, usulca
Bir ağaçtan diğerine, uça, uça

Zarif bilekleri kavradı kovasını
Sanki bir asırdır, çekerim sevdasını
Giymiş, kuşanmış, mor entarisini

Hasan Salih Küçük

Halil Önen
24-07-2012, 01:44
Tohum Takas Etkinliği için Değerli dostum Tekin beyden Pembe domates istemiştim.

320832

Fide bastırıp amcama vermiştim, üç sıra kadar denemek için yetiştirdi...

bağevin kapısına iki tane koymuştu...

320833

Daha irisi var mıdır diye bakmaya gittik bir üretici arkadaşla...

320834

Önce Belen köy kahvesi önünde karpuz satanın terazisinde tarttık, 1000 gr yani 1 kg. geldi tam tamına...

320835 ( domatesin üzerindeki beyazlık kırmızı örümceğin marifeti, o da doğal olanı çok seviyor:))

olmaz, olamaz dedi kahvede oturanlar; el terazisinde tartdık, 1 kg. dan fazla geldi...

Olmaz daha hassas terzide tartalım dedik...

320836

997 gr. dı; şahitlerin huzurunda...

Teşekkürler Sevgili Tekin bey,

dileğiniz_ gelecek yıl _gerçekleşecek ve Pembeler İzmir'in ve kasabalarının semt pazarlarında daha çok boy gösterecek...

(iyice bakmadık daha büyüğü var mıydı):)

mrduran
24-07-2012, 02:55
Merhaba efendim,

Pembe domates; nefis lezzet, tam söğüşlük, al eline tuz ile katık yap.

Fakat ticari değil, pazar ömrü az, çabuk eziliyor. Bilenler onu kel iken pazara sürüyor. Biz bilmiyenler ise onu almıyoruz, elde kalıyor.

Halbuki güneş önüne koysak ve her gün erenleri yesek. Ben öyle yapıyordum, yani bilenler sınıfına geçmiştim:))).

Her bahçede olması gereken bir domates. Hattâ kendine yetiştirenlerin başka cins yetiştirmesine gerek yok, Kurutmalık ve salçalık dışında.

Sağlıkla kalın cümleten inşallah.

Saygılarımla lütfen.

denizakvaryumu
24-07-2012, 08:23
Biraz da yetiştirme tiyoları alalım Halil Bey :)

Şeker gübresi atıldı mı?

Sadece gülleci bulamacı ile mi zararlı mücadelesi yapıldı?

Halil Önen
24-07-2012, 08:43
...
...

Domateste görselliğe çok önem veriliyor, üzerinde küçük bir leke istenmiyor ve taliplisi en çok bayanlar oluyor. Orası burası mıncıklanmaması gereken bir sebze olduğu halde, elle tacize en çok uğraması, satıcısının çatılmış kaşlarına rağmen durumu kurtaramıyor.:)

Şimdi bir köylü domatesi, bir pembe domatesi ve bir de çarli domatesi düşünün_ ki daha düşüncede kaybediyor_ bir de tezgahta yan yana geldilerini ...

Köylü domatesi adı üstünde köylü; ve şalvarlı, kilolu elleri nasırlı birin önünde biçimsiz duruyor.

Pembe ise, beyaz tenli ve kilolu ama yorulmuş da yanakları al al olmuş...:)

Ya Çarli Domates öylemi; onun melekleri gibi... Yedi hastalığa dayanıklı, sağlam ve mıncıklamaya geliyor.;) Gerçi podyumda yürüyen manken gibi duruyor, hani bir yerinden tutsan elinde kalacak gibi...

Ya eskiden öğle miydi? Kadını kalçası domatesin salçasının önemli olduğu ele avuca sığmayan dönemler nostaljiye takıldı kaldı. Belki görselliği yazgısını belirledi.

Tabiii bu bir bakış ya da görüş acısı, neyi görmemizi gerektiren.;)

...

Elinde file ile pazarda dolaşan biri aslında neyi görmesi değil, neyi görmemesi gerekendir.:D ... dürüst olamak gerekirse...;)

Saygılar

Bu gün Eski Foça Semt pazarında 2 kasa kadar...

320846

gelecek yıl için kaderini 'talep' belirleyecek...

Teşekkürler dostum..

denizakvaryumu
24-07-2012, 08:48
Tamamının satılacağına %100 eminim...

Halil Önen
24-07-2012, 08:52
Biraz da yetiştirme tiyoları alalım Halil Bey :)

Şeker gübresi atıldı mı?

Sadece gülleci bulamacı ile mi zararlı mücadelesi yapıldı?

Dört dönüm damlama sistemi döşenen bahçede diğer domates ve sebzelerle bir tutuldu...

Bir defa fidan iken 4- 5 kg şeker gübresi verildi,

bir defa organik bir sıvı gübre ve hümik asit veridi damlamadan...

İlaçlamada pembe domatesler ayrı tutuldu. Gülleci bulamacı dahil hiç bir ilaç kullanılmadı. Hastalıklara ne kadar dayanıklı olduğu gözlendi...

denizakvaryumu
24-07-2012, 08:58
Dört dönüm damlama sistemi döşenen bahçede diğer domates ve sebzelerle bir tutuldu...

bir defa organik bir sıvı gübre ve hümik asit veridi damlamadan...

İlaçlamada pembe domatesler ayrı tutuldu. Gülleci bulamacı dahil hiç bir ilaç kullanılmadı. Hastalıklara ne kadar dayanıklı olduğu gözlendi...

Hiç ilaçlamadan domates yetiştirilebileceğine en iyi kanıt oldu...

Demek ki olursa oluyormuş...

Helal olsun...

Halil Önen
24-07-2012, 09:31
Hiç ilaçlamadan domates yetiştirilebileceğine en iyi kanıt oldu...

Demek ki olursa oluyormuş...

Helal olsun...

Ancak üzerindeki _ yol gibi_ beyazlık kırmızı örümceğin marifeti, gülleci bulamacı burada gerekliymiş...

320847

Pembe domates hastalılara diğer domatesler göre_ her halde yerli olduğundan_ ;) daha dayanıklı diye düşünüyoruz...

MeyveliTepe
24-07-2012, 09:37

Şeker gübresi 46-0-0'lık kimyasal amonyum sülfat içeren üre gübresi midir?

denizakvaryumu
24-07-2012, 09:44
Amonyum Slfat %21 Azotlu eker Gbre 1kg - Fidan Sat, Bahe, Fide Sat nternetten Fidan Siparii, Bodur Al Sertifikal Meyve Fidan Ss Bitkileri (http://www.fidanistanbul.com/urun/834_amonyum-sulfat-21-azotlu-seker-gubre-1kg.html)

http://www.toros.com.tr/urunler-baslik-detay.asp?kategoriNo=1&grupNo=1&baslikNo=23&baslikAdi=AS+(Amonyum+S%C3%BClfat)

Halil Önen
29-07-2012, 07:54
Genç arkadaşım ve daha genç olan dostum Mr. Duran bu gün gelecekler, Yusuf Yalcın arkadaşım sınavları için gelemiyecek;

Mete gelmeden önce paylaşayım dedim...

böyle başlamıştık aslında...

321957 (mete)

sık ektiğimiz sorguların bir kısmını ayrı bir yere şaşırtmıştık...

321958

yer çorak ve kuraktı...

321959

Mete ve Yusuf Yalcın iki kafadar ve araştırmacı...Sorgum şaşırtıyorlar...

321960

Böyle şaşırtma görmedim. Bir fide etrafında dört delik; öğrenmenin yaşı olamaz deyip 'neden dört delik var' dediğimde;

'biz aslında kök kurtlarını da şaşırtıyoruz böylece'' demişlerdi...

321961

ilginç; bir zeytin fidanı dibinden valide 53 kadı lokması topladığı_ çıkardığı_ halde hiç fideyi kesmedi. ( belki kökünü sevmemiştir diyeceğim ama adı üstünde tatlı sorgun...:)

Halil Önen
29-07-2012, 08:11
ve sorgunla hızla büyüdü...

321962

Birkaç tohumluk ayırıp tekrar gelişmesi için kökten birkaç cm den biçtik...

321963

Belen köyün organik hayvan yetiştiricisi daha doğrusu çobanı Saim arkadaşına koyun ve kuzuları yesin diye verdi Mete...

321964

Saim çoban, koyun kuzular yesin diye makinasında doğradı...

321965

Saim usta bir ara sorgunu soyup ortasını ağzına attı bir parca bana da verdi 'tatlıymış demi' dedi...:) ''Ben kuzu koyunlarıma verdiğim yemi önce tadarım böyle dedi''..

321966

bir az Mete ye de ayırdık...;) ( yok yok yemesi için değil, kuzu mu bu; kompost yapmak ve solucanlarına vermek için)...:)

Üç küçük yerde denemede en başarılı sorgun bu şekilde yetiştirdi Mete;

başarılarının ve araştırmalarının devamını diliyoruz...

Halil Önen
29-07-2012, 22:59
Genç arkadaşım ve daha genç olan dostum Mr. Duran bu gün gelecekler, Yusuf Yalcın arkadaşım sınavları için gelemiyecek;

Ve geldiler...

Oruçlarıyla beraber. Allah kabul etsin...

Köyde oruç tutan pek az, herkesin bu sıcakta tarımla sınavı var. Bağlar ilaçlanıyor, sulanıyor domatesler toplanıyor. Bir kaç gün süren poyraz toprağın yaşını bile alıp götürüyor..

Mr. Duran ve Mete artezyen suyunun soğunda biraz serinleseler de, hareket etmenin getirdiği su kaybı neşeli tavırlarından bir şey kaybettirmedi...

322133

Mete orucu bozacak topun nereden atılacağını gösterir gibiydi...;)

322135

İmam olan dayım ' bu sıcaklar oruç ile insanın gerçek sınavıdır' derdi... Dostluk sınavını başarıyla geçmiş ikilinin sevinci örnek olacak kadar güzel ve anlamlıydı...

322136

Bacanak da gelince, dostlarımızı İftar yemeği hazırlamadan göndermek olmazdı...

Aslında domates salatayı Mr. Duran, közde patlıcan ezmeyi _sarımsakları Mr. duran ezdi _yoğurdunu Mete ezdi...

Patlıcan biber domates den kızartmayı bacanak yaptı...

Yemeğin üzerine Mete kahve sınavından geçti...

322137

Ve karar verildi; bu genci alacak kız kesin yaşadı...:D

322138

( aslında dünyanın en acı biberi bhut için küçük bir antrenmanda yaptı olası büyük maça hazırlık için.);)

Teşekkür ederim dostlar, güzel bir gündü keyif aldığımız...

Allah kabul etsin...

mrduran
29-07-2012, 23:53
Ve geldiler...

Oruçlarıyla beraber. Allah kabul etsin...

Köyde oruç tutan pek az, herkesin bu sıcakta tarımla sınavı var. Bağlar ilaçlanıyor, sulanıyor domatesler toplanıyor. Bir kaç gün süren poyraz toprağın yaşını bile alıp götürüyor..

Mr. Duran ve Mete artezyen suyunun soğunda biraz serinleseler de, hareket etmenin getirdiği su kaybı neşeli tavırlarından bir şey kaybettirmedi...

322133

Mete orucu bozacak topun nereden atılacağını gösterir gibiydi...;)

322135

İmam olan dayım ' bu sıcaklar oruç ile insanın gerçek sınavıdır' derdi... Dostluk sınavını başarıyla geçmiş ikilinin sevinci örnek olacak kadar güzel ve anlamlıydı...

322136

Bacanak da gelince, dostlarımızı İftar yemeği hazırlamadan göndermek olmazdı...

Aslında domates salatayı Mr. Duran, közde patlıcan ezmeyi _sarımsakları Mr. duran ezdi _yoğurdunu Mete ezdi...

Patlıcan biber domates den kızartmayı bacanak yaptı...

Yemeğin üzerine Mete kahve sınavından geçti...

322137

Ve karar verildi; bu genci alacak kız kesin yaşadı...:D

322138

( aslında dünyanın en acı biberi bhut için küçük bir antrenmanda yaptı olası büyük maça hazırlık için.);)

Teşekkür ederim dostlar, güzel bir gündü keyif aldığımız...

Allah kabul etsin...

Merhaba efendim,

Davetinizin kıymetini orada çok iyi anlayıp idrâk ettik......, -imiştik....

Her şey mükemmel, neşeli ortam, samimiyet, güzel dostluklar, yarenlikler içinde iftarlığımız hazırlanıp yenildi, gülündü sohbet arasında.

Zorlukları da vardı elbet. Aynı ortamda Halil Bey 'in bacanağı da vardı ve onun da ismi ''Halil'' idi.

Karar kılındı zorluğu tepe taklak elemine etmek için.

Bizim de ''bacanağımız'' oldular. Hoş görüsü için Bacanak Halil Bey ' e de saygılar. Yemek ile kısıtlı değil, mutfak ile ilgili her konuda pek mahirler. Mangal ve ateş dahil, teşekkürler kendilerine efendim.

Çok teşekkürler, hele;

....burada evimde İzmir 'in meşhur nemli havasını tık nefes, zorla hazmetmeye çalışırken..., serin/bol sulu-sulamalı havanızdan soluklandıklarımızı yedeklememizi sağladığınız için. Ve de idrâk ettik ''Belen'' 'in ve insanlarının güzellikleri ile nelere kâdir olduklarını.

Mete Tiren ' in Bhut yemesini pek fark etmedim. Bhut yok olmuştu. Ya yan cebe salladı veya epey dirençli idi acıya karşı:))). Hakkını yemeyeyim, baya iyi dayandı, az fire vererek.

Saygılarımla lütfen.

rise_com
05-08-2012, 10:39
Halil abinin bunca gün sessiz kalması hayra alamet değil :)

Mete Tiren
05-08-2012, 10:45
Biraz sıcaklar biraz da işlerin yoğunluğu merak etmeyin arkasında bir munzurluk yok bildiğim kadarıyla :)

Halil Önen
05-08-2012, 17:46
Halil abinin bunca gün sessiz kalması hayra alamet değil :)

(Ağır misafirim var bir kaç gündür...( imza yetkili...:)) birazdan gidecek gibi... yazarım...;))

Aslında;' bağ evde tek başına...

323931

tek kişilik yatakta...

323932

ve tek tüfek...;)

323933

'durum nedir; ' demişti...

...''eşini kaybetmiş kuşlar gibiyim''...

Muazzez Abacı - Hiç Bir Şey Farketmez - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=DBord8TKhfE&feature=related)

_ ''gelmiyor musun daha''...

_'Kim çok seviyorsa o gelir' dedim...

_'tamam ben geliyorum' demişti...;)

Ve geldi... karşıladık onu;

ekinezyanın asil duruşuyla...

323934

tütün çiçeğinin yaraya tütün basan devasıyla ...

323935

Halil Önen
08-08-2012, 01:53
ve kanna'nın her dem yeşil kalan geniş yapraklarıya...

323936

... 'dost' lukların kalıcılığını anlatan her dem yeşil kalan yapraklarıyla, tohumlarını toprağa göndermek için acele ölümü seçerek zamanın akışını anlatan çiçek aynı bedende nasıl da asil duruyor; ölüm denen şey yaşamın sonu değil sadece 'yaşama zamanının bir parçası' der gibi...

bir gün önce böyleyen...

323937

sabaha açan bu adını bilmediğim ve bir gün sonra solan çiçek...

323938

'sence zaman senin gibi midir gelip gecen dilimlere bölünüp, bir saat katranında ok işaretiyle gösterip uzaya yayılan...

kısa ama hızlı yaşayan ile uzun ama yavaş yaşayan için zaman aynı mıdır?..

...o zaman...

'yaşadığımız zaman' nedir?..

sorduk 'o' na da 'şimdi şu 'an' da burada olan...

o zaman; yalnızca ancak ve yalnızca 'yaşanmış zaman' değil midir diye...

_ ' ben salça yapmaya gelmiştim aslında'' dedi...;)

323939

peki 'domatesin çekirdeği neden kırmızıdır' diye sorduk...

323940

' kabuğundandır her halde'' dedi...

....

Halil Önen
08-08-2012, 02:31
peki ya beyaz domatesin çekirdeği...;)

323941

sahi beyaz domatesin eridiği, oldum dediği nasıl anlaşılır...

323942

'bir daha gelişimde pekmez yapacağım' dedi...

323943

_' o zaman beyaz üzümü anlarım da neden siyan üzümün suyu beyazdır' dedik...

323944

_ 'felsefe karın doyurmuyor' ... 'hayra yorulmayan düşler gibisin' dedi...:D

323944

( yaşadığımızı zamanın karmaşalığına gömülmüşüz şimdi geçmişteki zaman daha iyi görünüyor sanki... bu nedenle mi; kontrol edemediğimiz dünyanın yapmakta zorunlu olduğu uğraşlarla örülü yaşamından sızma çabası...

mutluluk duyacağımız istekli uğraşlara kovalama çabası...

her zaman boğazına kadar suda yaşadığı için midir nostaljiye duyulan özlem; yaşam bir oyun olsaydı da bir mucize olsaydı da eski zamana _ yaşama_ dönebilseydik...

onun yetersiz olduğunu da görmeyecek miydik...

'o' mutluluğu kendi dönemin yaşam biçiminde bulamazsa 'öz' de mutluluğa hiç erişememeye mahkumdur...);)

323948

( dikkat: dekorda bir elma varsa, seyirci sahnenin sonunda birilerinin kandırılacağını bilir...;) )

saygılar...

limon
08-08-2012, 06:56
_ 'felsefe karın doyurmuyor' ... 'hayra yorulmayan düşler gibisin' dedi...:D

...

Baldız gibi hazırcevap olan bu misafiri (bence değil) kırmızı bile olmayan o elmayla zor kandırırsınız. :D

Fişeklerin üzerinde kırmızı gül goncası var sanki? :)

dermana
09-08-2012, 01:10
323937

sabaha açan bu adını bilmediğim ve bir gün sonra solan çiçek...

Çıplak gecenin yağmur kokulu
Gül tadında saf kızıdır çiğdem
Yanık yüreği kıraç topraklardan gelmiştir
Hayat ona bilmediği acıları ekmiştir
O emeksiz kazancı bilmez
Bakışlarıyla insanları ezmez OZAN ÇELEBİ

Halil Önen
10-08-2012, 00:26
Baldız gibi hazırcevap olan bu misafiri (bence değil) kırmızı bile olmayan o elmayla zor kandırırsınız. :D

Aslında daha önceden kandırılmışlığım vardı...:D

http://www.agaclar.net/forum/924972-post46.htm

burada 'elma'dan yana...

aynı suda _derede_ iki defa yıkanılmızdı...

bu defa pisagor' dan yardım aldım...

pisagor - uludağ sözlük (http://www.uludagsozluk.com/k/pisagor/)

bir birim philo ile bir birim sophia' yı karıştırıp kompost yaptım ve elmanın taç izine gömdüm...

philosophia - uludağ sözlük (http://www.uludagsozluk.com/k/philosophia/)

dekora konan 'elma' da asılda;

'aaa daldaki elmaya bak' şeklindeydi...

göz, gez arpacıkta kırmızı_ pek gonca olmasa da_ :) gül vardı...

324570

kandırdım...;)

hepgül
10-08-2012, 01:24
Halil Hocam süpersiniz : ))))

Halil Önen
10-08-2012, 14:25
Çıplak gecenin yağmur kokulu
Gül tadında saf kızıdır çiğdem
...

çiğdem'miş... bir çeşidi olmalı...

324637

'zaman' la sorunu yokmuş gibi, ne kadar çabuk gelip geçiyor...:(

324638

Teşekkürler dostum...;)

selis
10-08-2012, 14:57
_'Kim çok seviyorsa o gelir' dedim...

_'tamam ben geliyorum' demişti...;)

Ne mutlu size diyecekken, bu kadar çok sevilmenizi kıskanmışken;

_ ' ben salça yapmaya gelmiştim aslında'' dedi...;)

O salça gibi kızardım işte..

( dekorda bir elma varsa, seyirci sahnenin sonunda birilerinin kandırılacağını bilir...;) )

Aklımdaki seneryo bambaşkayken.
Asıl kandırılanın siz olacağınızı hiç beklemiyordum halbuki.. :(

(Bu arada ukalalık olmazsa o bitki Zıpçıktı (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/9069-11.htm)dır)

mrduran
10-08-2012, 20:37

Fişeklerin üzerinde kırmızı gül goncası var sanki? :)

Bence de...

Ve de zıpçıktı... bence de

Sağlıkla kalın, şiir gibi yaşamınız ve dostluklarınız olsun, bir elma ile kanmayan(kana kana su içme-doyma bâbında).

Zaten ortada elma ile kandırılan veya kandırmaya yeltenen de kalmadı bu zamanda bence:))).

Bencileyinden saygılarımla lütfen.

Halil Önen
12-08-2012, 11:23
Ne mutlu size diyecekken, bu kadar çok sevilmenizi kıskanmışken;
...
O salça gibi kızardım işte..
...

Olsun, bana onunla gecen yıllarım yeter...;)

Halil Önen
12-08-2012, 11:30
...
Asıl kandırılanın siz olacağınızı hiç beklemiyordum halbuki.. :(

...

Tamam kabul ediyorum burada kandırıldım...;)

(bir şiir yazıp 'çiğdem' i siyaha boyayan Dermana'ya aldanmışım...Onun Menemendeki endivyen bahçesini yolacağım...):D

Halil Önen
12-08-2012, 12:50
Bence de...
Ve de zıpçıktı... bence de...
Bu çiçeğin kendisini değil ismini hiç sevmedim...;)

Burada da hem kandırıldım hem oyuna getirildim hem de çok eski gençlik yıllarının _ karşılıksız değildi_ hesabını ödedim...

Bir daha çiçek!lere dokunursam iki olsun...;

.....................

324917

O gün Mete'nin yetiştirdiği sorgumları, Emine'nin oğlu Saim Çoban hayvan yemi olarak hazırlayacaktı, beni de gelir misin demişti; resim çekersin Mete'de görür diye...

324918

İki çeşit incir aynı bedende ve koyu gölgesi keyfe keder duruyor...

Emine'ye yetiştirdiği çiçeklerin ismini soruyorum, bazılarını bilmiyorum diyor...

324919

Görüşmeyeli çok oldu, yaşlanmış görünüyorsun, emekli olmuşsun, bağ evi yapmışsın gezmeye geleceğiz bir gün demişti...

324919

ben de yeni emekli oldum, 2 yılımın sigortasını yapmamışlar boşuna çalışmışım üzüm paketleme tesislerinde...

emekliliğim için lokma döktüreceğim... gelirsin...

324920

çiçeklerin güzelmiş..

324921

....

Halil Önen
12-08-2012, 13:24
...
(Bu arada ukalalık olmazsa o bitki Zıpçıktı (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/9069-11.htm)dır)

(Olur mu öyle şey sevgili Selis, neden çok bilmişlik olsun ki...)

'Emine bu çiçeği beğenmezsin belki ama ismi güzelmiş, senin enternette arkadaşların varmış bir soruver'' dediğinde anlamalıydım...

324934

komşu kızı belki ailelerimiz avluya giren koyunlar için tartışmışlardı ama hiç küsmedik birbirimize...

Çakır Eminem (Azdavaylı Safiye&Grup As...) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PeTbiMgaHBM)

324937

elindeki zıp_ cıktı' nın bir hinlikle yüklü olduğu kimin aklına gelirdi ki...:o

324941

anlamalıydım...;)

324942

sevmedim bu çiçeği isminden dolayı...;)

324944

emekliliğin hayırlı olsun, güzel keyifli günlerde sevdiklerinle mutlu yaşa...

selis
12-08-2012, 13:33
Emine Hanım'ın emekliliği hayırlı olsun.. Kendisine sevgilerimi iletin.. İnternetteki arkadaşlarınızın arasında onunla tanışmak isteyen birinin de olduğunu arada söyleyiverin lütfen.. :)

Zıpçıktı ismi aslında o bitkiye o kadar yakışıyor ki.. Emine Hanım o soğanı neden kökledi bilmem ama, umarım almışsınızdır.. Dikip gelişimini takip edin.. Zıp diye zıplayıp, aniden çiçeğini çıkarıveriyor bu bitki.. ;)

Bir daha çiçek!lere dokunursam iki olsun...
Yıllar önce bu cümleyi kuracağınız aklınızdan bile geçmemiştir.. :rolleyes:

Halil Önen
12-08-2012, 14:02
Emine Hanım'ın emekliliği hayırlı olsun.. Kendisine sevgilerimi iletin.. İnternetteki arkadaşlarınızın arasında onunla tanışmak isteyen birinin de olduğunu arada söyleyiverin lütfen.. :)

Zıpçıktı ismi aslında o bitkiye o kadar yakışıyor ki.. Emine Hanım o soğanı neden kökledi bilmem ama, umarım almışsınızdır.. Dikip gelişimini takip edin.. Zıp diye zıplayıp, aniden çiçeğini çıkarıveriyor bu bitki.. ;)

Yıllar önce bu cümleyi kuracağınız aklınızdan bile geçmemiştir.. :rolleyes:

Söylerim...buna sevinecektir...

Aslında emine çiçeğin ismini biliyordu...;) isminden dolayı gönderme yapmıştı...

Kökleyip verdiği zıpcıktığı saksıya dik tutar demişti...

324956

tuttu...

gtatas
12-08-2012, 15:34
çiğdem'miş... bir çeşidi olmalı...

324637

'zaman' la sorunu yokmuş gibi, ne kadar çabuk gelip geçiyor...:(

324638

Teşekkürler dostum...;)

Zıpçıktı değil abi senin de yazdığın gibi bir çiğdem çeşidi bence.Paparazziliğinden sonra şairliğine de hayran kaldım vallahi.

mrduran
12-08-2012, 22:08
Merhabalar cümleten,

....''Böyle şaşırtma görmedim. Bir fide etrafında dört delik; öğrenmenin yaşı olamaz deyip 'neden dört delik var'' dediğimde;....

Bakmayın siz gençlere lütfen. Kazara düşmüşlerdir yere, dört ayak üzeri değilde dört parmak üzeri. Elinin değdiği yerdeki hazır delikleri görünce de oraya şaşırtmışlardır. Kalan delikleri doldurmayı da sonraya bırakıp unuttular gibi.. Kök Kurtlarını şaşırtma işi de ''minarenin kılıfı'':)))..

Siz benden önce davrandınız (http://www.edebifikir.com/yazilar/deneme/hukm-i-karakusi/765),

Karakuşi hüküm verilse dayağı (http://www.itusozluk.com/goster.php/h%FCkm%FC+karaku%FEi) biz yeriz:))).

Zıpçıktı (http://www.agaclar.org/agac.asp?id=975) ve zehirli bir bitki olan çiğdem (http://www.batem.gov.tr/urunler/sus_ve_tibbi/cicek_sogan/cigdem/cigdemyetistiriciligi.htm) konusunda siz de haklısınız sayın hocam.

Şimcik deveyi bayıra (http://www.youtube.com/watch?v=uH_OJmLgJ9M) salalım(yoksa düze miydi?) ve gönlümüz (http://www.vidivodo.com/video/tarihin-en-unlu-500-kadini/69129) neleri görür/göremez/görmek istemez-ister bakalım bi.

Müziğin organiği daha bi güzel oluyormuş.

Cümleten sağlık içinde kalın inşallah.

Felsefe karın doyurmuyor derler. Ama bu sayfada sizler sayesinde ne artıları olduğunu net olarak gözlemliyoruz. Gerek yıldızlar altında, gerek dam üstünde. Yanında mermi olsa da onlar gönüllere sıkılmak üzere kurusıkı mut dolu olanlardan, zararları yok. Sık bir felsefe hôş olalım. Gülü dikeni ile elmayı kurdu ile kabullenelim, saymadan ve tartmadan. Bizim olan saygın ve de en güzeli. Kâh yanlız iken yıldızlarda arayalım, kâh birlikte iken felsefeye dalalım.

Size ve şahsınızda Emine hanım' a saygılarımla lütfen.

selis
15-08-2012, 11:26
Üzgünüm ama Çiğdem (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/5731.htm)ler sonbahar bitkisidir..
Şu an onların yeşil yaprakları bile kalmadı, hepsi kurudu.. Yazın ortasında ne çiğdemiymiş.. :p

Halil Bey Keşke herkes birbirine çiçeklerle gönderme yapabilseydi..
Benim hiç zıpçıktım olmadı bu arada, hem de pembesi..
Umarım çoğalırlar :)

Seveni olmazsa solarmış tüm çiçekler
İnsanın ömrü çiçeklerinin açtığı günler kadarmış.
Sevgiyle sarılmalı her çiçeğe (kaktüsler hariç)
El ele tutmayan eller günahkarmış..

(şiiri de katlettim :))

Halil Önen
15-08-2012, 13:20
Üzgünüm ama Çiğdem (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/5731.htm)ler sonbahar bitkisidir..
Şu an onların yeşil yaprakları bile kalmadı, hepsi kurudu.. Yazın ortasında ne çiğdemiymiş.. :p

Halil Bey Keşke herkes birbirine çiçeklerle gönderme yapabilseydi..
Benim hiç zıpçıktım olmadı bu arada, hem de pembesi..
Umarım çoğalırlar :)

Seveni olmazsa solarmış tüm çiçekler
İnsanın ömrü çiçeklerinin açtığı günler kadarmış.
Sevgiyle sarılmalı her çiçeğe (kaktüsler hariç)
El ele tutmayan eller günahkarmış..

(şiiri de katlettim :))

Evet katledilmiş görünüyor...;) Şair Ahmet Yavaş görmesin...

Galiba şöyle olacaktı, en sevdiğim şiirlerden biridir...

SEVGİ ÜSTÜNE

Uzansa göklere güllerin dalı,
Seveni olmazsa bir gün solarmış.
Sevmeli, sarmalı, kucaklamalı,
Hayat güldüğümüz günler kadarmış.

XXX

Derler ki, ömrümüz bir kısa rüya,
Bizlerse, ölümsüz hükümdar güya.
İncitip, kırmaya değmez ki dünya,
Kalbi yaralayan diller yanarmış.

XXX

Sevgiye koşmalı yorulmuş iken,
Sevgiyi seçmeli varılmış iken,
Asmalara dutlar sarılmış iken
El ele tutmayan eller günahkarmış.

XXX

Saatler geçse de, zaman bitse de,
Bedenler tükense, solup gitse de,
Bir adım ötesi ölüm ise de,
Hayatı boş gören, boşa yaşarmış.

Ahmet Yavaş

(Not: Emine'den bir zıpcıktı alırım size...):)

selis
15-08-2012, 13:26
Şair Ahmet Yavaş görmesin...

Üzgünüm, aklımda o kadar kalmış.. Kalanı da kendi içinde uyarlayıverdim. :o
Yazmanız yerinde oldu.. Sayenizde kalıcı hale geldi, teşekkür ederim :)

mrduran
15-08-2012, 22:43
Merhabalar,

Zıpçıktıyı toplu ekim yaparsanız, bir saksı veya dar bir alana, çok güzel görüntü veriyor çiçekleri.

Aynı anda 10-15 çiçek ve de sezonunda 8-10 kere. Suladıkça patlar devamlı.

Ama saksıda sanki daha verimli oluyor. Hem çiçek hemde üretkenliği yönünden. Kısıtlı alan diye mi ki nedir.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılar herkese.

dermana
16-08-2012, 02:33
[B]El ele tutmayan eller günahkarmış.[

sayın mr duran, belki de üretkenliği bu yüzdendir...

betül önen
16-08-2012, 12:38
Bayram için tatil yeri arayanlar olduğunu duydum.

http://www.agaclar.net/forum/dogasever-web-siteleri/28256.htm#post1009549

Ramazan Bayramı için çadırlarımız rezerve fakat kendi çadırıyla gelenler için yerimiz her zaman var.

gtatas
16-08-2012, 17:45
Zıpçıktı değil abi senin de yazdığın gibi bir çiğdem çeşidi bence.Paparazziliğinden sonra şairliğine de hayran kaldım vallahi.

Pardon pardon pardon. Evet araştırdım bu çiçek zıpçıktıymış. Ama bizim köyde zıpçıktı ismi başka bir çiçeğe ait. Onu size fotoğraflıycam.

Halil Önen
16-08-2012, 23:53
...

( yaşadığımız zamanın karmaşalığına gömülmüşüz, şimdi geçmişteki zaman daha iyi görünüyor sanki... bu nedenle mi; kontrol edemediğimiz dünyanın yapmakta zorunlu olduğu uğraşlarla örülü yaşamından sızma çabası...

...
mutluluk duyacağımız istekli uğraşlara kovalama çabası...
...
her zaman boğazına kadar suda yaşadığı için midir?...
...

Gecen gün köyümüze gençler uğradı; hani geçerken bir az soluklanmak için...

325849

325850

Sormadık isimlerini, hepsi bizim gençlerimizdi, bu toprakların çocuklarıydı...

325851

bir kaç gün önce Menemen garajında görmüştüm ikisini, sırtlarında tüm eşyalarıyla (!) öğlenin sıcağında zamanı ağırlaştırmışlar gibiydiler...

325852

Sırtlarında taşıdıkları sanki tüm dünyaları gibiydi...

325853

aslında sormak isterdim...

Halil Önen
17-08-2012, 00:09
' hayatın anlamı nedir?' diye...

325854

burada konuşulan asmalarda salkım güvesi iken, günlük gailelerde...

325855

soru sormamak ya da hep soru sormak mıdır?... hayatın anlamı...

325856

başkalarıyla ve doğayla doğal olanla barış içinde yaşamak mı?...

325857

Birinin, birilerinin dünya'ya bakış açısın değiştirmek mi?...

325858

ya da...

Halil Önen
17-08-2012, 00:48
ya da aşık olmak mı; aşık ettirmek mi?...

325859

hayatın anlamı sınırların ötesini keşfet mi?..

325860

(kahveci Mustafa' nın salatanın üzerine nar ekşisi dökerken...):)

hayatın anlamı;

325863

insanın inandığını yaşaması mıdır?...

325864

Yoksa Tolstoy ' un dediği gibi; hayatın anlamı 'mutlu olmak' mı? her şeyi mutlu olmak için yaparız...

325865

ya da Freud' un dediği gibi; hayatın anlamı anlamsızlık kuyusunda saklı duruyor ise...

bu soruyu sormak delilik mi?..

Yoksa hepsi mi?;)

Tamam hayatın anlamında 'anlam' (an_lam) aramak hayatın anlamı olmayacak kadar saçma mı?

Tamam kafam karıştı; beni mutlu eden şeylerdir hayatın anlamı.... Yani en güzel ne basit şeylerde gizli duruyor...

( not şimdi bir abim geldi kapıma be' ben iyi değilim' diyor ışığını yanık gördüm beni hastaneye görür müsün?):(

Saygılar...

Halil Önen
17-08-2012, 02:30
...

( not şimdi bir abim geldi kapıma be' ben iyi değilim' diyor ışığını yanık gördüm beni hastaneye görür müsün?):(

..

Neyse tansiyonu yükselmiş 17/9 gibi bir iğne vuruldu geri getirdim... Şimdi daha iyi..

Aslında Hasan abim benim bağ evine 400 m. köyün önünde benzinlikte gece görevlisi olarak çalışıyor...yaşı 65 e yakın. Ara sıra bazı geceleri çayı bahane eder sohbete gelir, biraz durur gider...

Ben edebiyata sarılmışken_ ki bazen çaresizliğimi edebiyatla süslemeye çalışırım ve bunu hep yaparım;) fellik felik 'hayatın anlamını' ararken;
birden bağ evinin açık kapısında görünce ödüm patladı... Müzik de dinliyordum seslendiğini duymamışım... Zaten av köpeğim 'beyaz' da iki kulağı ile tam bir sağır...

( neyse siz konuşmaya devam edin içinizden...;)ben kaçıyorum...

Çatıya yatıp gök yüzüne bakacağım uyumadan önce; zaten gökyüne bakmak Spinoza'dan felsefe dersi almak gibi...:) İçime bir az hüzün kapladı, soyuta girmeliyim...

Değişmemişliğin şekli olan yıldızlı gökyüzüne, duruyormuş gibi duran bir zamanın içine...

bu gece nedense ya geçmişte yaşıyorum ya gelecekte; şimdiki 'an'a dokunamıyorum, teğek geçiyorum...;) içinde olmadığım yere varmak için içinden olmadığım yoldan geçer gibi; ya da olduğum yere gelmek için, olmadığım yerden gelmek gibi...

herkese ''hayatın gerçek anlamını bulmasını ümit ediyorum''...;)

(aslında hayatın anlamı herkese anlatılmayacak kadar özel miydi: yoksa...):)

En güzeli, hayatın öyle bir anlamı olmalı ki_ yaşamaya deysin...

veeee...

'Anlamak sevmektir' demiş; shakespeare en güzeliyle...

hk50
17-08-2012, 08:24
Uzun lafın kısası.

Halil Önen
17-08-2012, 11:54
...

En güzeli, hayatın öyle bir anlamı olmalı ki_ yaşamaya deysin...

veeee...

'Anlamak sevmektir' demiş; shakespeare en güzeliyle...

'On bir ayın sultanı' geldi geçiyor...

325960

'o' nun için en güzel söz henüz söylenmemiştir...

325961

Akşam fellik fellik aradığımız 'hayatın anlamı'...

325962

güzel ameller yapmak....

325963

iç huzuru yakalamak...

325964

Tanrıya hizmet etmekten geçiyordu...

...

Halil Önen
17-08-2012, 12:03
325965

belkide başkaların hizmet etmekti _ arkana bile bakmadan_ hayatın anlamı...

325966

erdemli olaya çalışmaktı belki...

325967

adalet için çalışmaktı, savaşmaktı...

325968

ölümden sonrası için cennete ulaşmaktı...

325969

'din'i kendine hiç sorun etmeden yaşamaktı dibine kadar...

....

Halil Önen
17-08-2012, 12:20
325970

nietzsche 'tan kızıllığında' de ki;

325971

onların düşünce tarzı ciddi ve alabildiğince cesurdur...

325972

hatta kendilerine karşı çok acımasızdırlar, ama ayrıntılarda oldukca yumuşak ve uysaldırlar...

325975

bir konu etrafında on kez iyi niyetle, bir kararsızlıkla dönüp dolaşır ama sonunda ciddi yollarına devam ederler...

325979

...

Halil Önen
17-08-2012, 12:29
325980

Onlar bir çok kıvrımları ve kimsenin uğramadığı izniva yerleri olan nehirlerdir...

325985

akıntılar boyunca nehrin kendi kendisiyle saklambaç oynadığı ve adalarla...

325988

ağaçlarla, mağaralarla ve şelalelerle kısa bir huzur yaşadığı yerleri vardır;

325991

ve tekrar kayalardan, en sert taşları zorlayarak...

325994

yoluna devam ederler...

Lilium
17-08-2012, 12:31
Şu Beleni görme isteğim iyice depreşti. :)

jineop
17-08-2012, 12:33
Allah kabul etsin...

selis
17-08-2012, 12:39
Şu Beleni görme isteğim iyice depreşti. :)
Aynen benimde de :)

Kahvehanenin üzerinden akan sular çok güzel :)

smnunal
17-08-2012, 12:54
Sebep olanların hayırları kabul olur inşallah. Sizlerede bizlere aktardığınız için çok teşekkür.

Halil Önen
17-08-2012, 12:58
326018

'En' sevdiğimiz insan, bizi Allahın yolunu açan Sevgili Peygamberimizin...

326022

'Sakılı_Şerifi' ni getirmişler camiye koymuşlar; mendil de, zarflarda para toplamışlar...

326026

Biz hiç peygamberimizi ve dinimizi kendimize sorun etmedik ki...

....

Safranlı
17-08-2012, 12:59
Hocam yüreğinize sağlık...
Köyünüz ve köylünüzün ne kadar samimi ve içten olduğu yüzlerinden belli oluyor...
Ramazan ayının güzelliği ile insanın güzelliği birleşmiş ...
ve çok güzel gülen yüzler ve iç huzuru yakalamış....
sizlere ve bu güzel insanlara hürmetlerimi sunarım...
Allah kabul etsin
eksik olmayınız....

Halil Önen
17-08-2012, 13:07
Biz hiç bir zaman giydirilmiş düşüncelerle bakmadık onlara...

326027

...?

326028

...?

326029

...?

326030

baktık ama 'böyle' baktık...

betül önen
17-08-2012, 22:08
' hayatın anlamı nedir?' diye...

Basit yaşamakta, bir de yemeklere konan bir tutam kekikte...:p

mrduran
17-08-2012, 22:29
Yaşam bu işte.

Kekik ile bile mutlu olabilen Belen 'lilere saygılar. Sorun yaratmadan,.. olanları da güzelliklerle sarmalayıp yen için de, yıldızlar altında,... ve de gizsiz ama Hasan amca 'ya kadar coşku ile yaşamak. Geçmişler olsun kendilerine.

Sağ olun inşallah, birlikte nice iftarlara, Belen nesilleri ile.

Belen Kahvehânesine ve tüm müdavimlerine saygılarımla lütfen.

gtatas
18-08-2012, 07:40
Ne güzel anlatmışsın Beleni, Belen insanını, dinimizi sabahın köründe ruhum dinlendi. Valla o kahvenin su şıkırtıları altında birşeyler içmek lazım derim.Bu vesileyle Halil abim ve bu konuyu takip eden herkesin Mübarek Ramazan bayramını kutlarım. Büyüklerimin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.

jineop
18-08-2012, 09:02

Bu güzel bir zıpçıktı. Bol bol sulayın abi;)
Bu ara da kazara sizin objektife yakalanmamak lazım:p

Zıpçıktı

Tümü de penceremin önüne dizilmiş
Tam yedi tane
Arkaları bana dönük yüzleri sokağa
El sallıyorlar gelene geçene.

“Hey Ayşe, nereye?
“Okula gidiyorum,zıpçıktı..
Nasılsınız, iyi misiniz? ”

“İyiyiz.. iyiyiz…
Hadi sana başarılar…”

“Nereye böyle Ahmet abi, “
“İşe gidiyorum kızlar,
Böyle sarkarsanız sokağa
Sonra boynunuz sızlar..”

“Çook şakacısın Ahmet abi
Hadi sana da iyi işler..”

“Hey, Oktay, yakışıklı..
Yukarıya baksana,
Pencereye,pencereye..
Zıp çıktı çiçeklerine..”

“Hay Allah siz miydiniz?
Ben de Küçük Kedicik sanmıştım
Aldanmışım..
Hadi hepinize öpücükler…”

Haydi, günaydın dünya..
Biz, çiçekler
Hepinize el eder
Hepinize iyi günler diler..

Zıpçıktı, demeyin bize ne olur
Antalyalı Lale, deseniz de olur
Yoksa kalbimiz kırılır
İnce belimiz sızlar.

Erdal Ceyhan

İzmir grubuna güzel bayramlar... Sağlıcakla...

Not: Bana kekik ve diğer şifalı otları göndermediğinizi unutmuş değilim, bu böyle biline :)

loveforlife
18-08-2012, 09:35
Aynen benimde de :)

Kahvehanenin üzerinden akan sular çok güzel :)

Gerçekten de ne güzel olurdu oralarda olup, o gülümseyen yüzlerle beraber mavi bir huzura ortak olmak!

ayazkentli
18-08-2012, 17:39
Çatıya yatıp gökyüzüne bakacağım uyumadan önce; zaten gökyüne bakmak Spinoza'dan felsefe dersi almak gibi...:) [B]İçime bir az hüzün kapladı, soyuta girmeliyim.

Geceleri Perseid'leri (bu gecelerde, bol bol kayan göktaşları) izlemeyi unutma Halil ağbi. Onlardan iyi felsefe üretirsin sen.

Halil Önen
19-08-2012, 00:18
Geceleri Perseid'leri (bu gecelerde, bol bol kayan göktaşları) izlemeyi unutma Halil ağbi. Onlardan iyi felsefe üretirsin sen.

Bence ''kayan yıldız''(!) daha gerekli ve çok özel...;)

iyi bayramlar...

Halil Önen
19-08-2012, 00:58
326235...;)

...
“Hay Allah siz miydiniz?
Ben de Küçük Kedicik sanmıştım
Aldanmışım..
Hadi hepinize öpücükler…”
...
Not: Bana kekik ve diğer şifalı otları göndermediğinizi unutmuş değilim, bu böyle biline :)

326236

>karabaş...:)

...

''Hay Allah siz miydiniz?
Ben de küçük bir köpekcik sanmıştım;)
Aldanmışım...
Hadi hepinize öpücükler...

...

Sevgili Doktorum size ve...bir 'beğen' ile selam veren ve ileti yazan...

Tüm dostlara iyi bayramlar...

(bunu böyle bildim gitti...);)

hepgül
27-08-2012, 05:29
Birlik ve beraberliğiniz çok güzel. Allah yapılan tüm ibadetleri kabul etsin.

Geçmiş bayramınız kutlu olsun. Sevdiklerinizle nice bayramlara ulaşmanız duası ile..... Saygılar

dermana
27-08-2012, 18:03
Sn. Saygın bey,

hoş geldiniz.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler...

Nematodla başım dertte ancak verdiğini tel. i iki defa aradım cevap vermedi...

bir de bunu (http://www.deniztarim.web.tr/urunler.asp?catid=2)deneyin

Murat Öz
28-08-2012, 22:58
Sonunda tüm sayfaları okuyabildim Halil ağabey.
:)

Birçok konu ve mesaja yanıt yazacaktım ama tüm sayfaları okumadan yanıt yazmayayım demiştim.

Bundan sonra rahat rahat yanıt yazabileceğim.

İlk yanıtım;

Kurutmak için dizilen üzümlerin yola bakan bölümüne seyyar dikenli tel ile çeviremez misiniz.?

Cumartesi Belen köy yollarında idik.
Akşamları yol girişlerinde içeri giren araçlar için kimlik sorgulaması yapılmasını talep edin Jandarmadan ya da Tarla Koruma'dan.

Yola yakın kurutma sahalarına akü ile fotoselli aydınlatmada yapılabilir. :)
Gece karanlığında sahaya yaklaşan biri fotoselleri tetikleyecek ve projektör lambalar yanacaktır.

Halil Önen
31-08-2012, 14:35
...
Cumartesi Belen köy yollarında idik.
...

Haber vermedin...:)

Bir daha Belen Çay Bahçesine...

Giriş Yap | Facebook (http://www.facebook.com/groups/152852201502643/)

Ya da bağ evine uğra derim...;)

Murat Öz
31-08-2012, 14:39
Manisa'ya gideceğini söylemiştin ama.

Bu arada e-postana bir ileti yolladım faceden ama ulaştı mı bilmiyorum.
Keşke faceye özel mesaj atsaydım fotoları

mrduran
31-08-2012, 22:30
Haber vermedin...:)

Bir daha Belen Çay Bahçesine...

Giriş Yap | Facebook (http://www.facebook.com/groups/152852201502643/)

Ya da bağ evine uğra derim...;)

Merhaba Halil Bey,

Yönlendirdiğiniz linke girdim.

Ana!.. Üstünde Halil Önen yazıyor ama resimdeki ''pala'' size benzemiyor. Gırgırına mı koydu dedim:)).

Sonra baktım ki, mesaj sahibi Halil Önen imiş.

Acemilik işte netsez.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Halil Önen
01-09-2012, 01:45
Manisa'ya gideceğini söylemiştin ama.

Doğru;

Manisa' ya anne anneye gidecektik elini öpmeye kodroyu tamamlayamadık, onu bağ evine getirdik...:D

328780

ana kızı oturtuk karşı karşıya hatta diğer kızını da getirdik ...

328781

oynadık...

328782

oynattık...;)

328783

'eminem eminem çakır eminem' i...;)

328784

tesadüf etseydin eğer 'deretepeorg' demez seninde oynatırdık...;)

(oynamak insanın mutlu zamanın da yaptığı 5 uğraştan biridir...)

Bu bayram( bir bayram daha) böyle geçtiiii... :)

maki01
01-09-2012, 02:15
Neşeniz, sevinciniz daim olsun Halil Bey :)

Halil Önen
01-09-2012, 10:56
http://www.agaclar.net/forum/1013192-post557.htm

Doğru söze ne denir...;)

Ertesi gün daha güneş doğmadan; gülüp, oynayıp eğlenmenin sabahın da...

328817

dayı oğluna yardımdaydık...

328818

güneş toplamadan önce üzüm toplamıştık...

328819 (memet önen):)

her yıl iki dönüme üzüm seriyoruz 35 ine gelmiş küçük dayı oğlunu evlendirecek parayı bir türlü denk getiremedik...:(

328820 (sağda Azime önen ve hala kızı)

bu yıl hep beraber baş/göz edeceğiz inşallah... harç borç demeden yoksa evde kalacak oğlan...

328821

ESOT' un ağır işcisi _ şoforu büyük dayı oğlunun ( ne yazık ki bu kadar üzüme rağmen düzenli başka işte çalışmak zorunda_ nin şapkasını çıkartacağız...

Eğer üzüm iyi para ederse...

İyi para diyorum ya bakmayın siz, geçmiş 3 yılın parası ile _ kilosu 3 ile 4 lira arası gibi_ üzümü satabilirsek eğer yaparız düğünü...

Akşam doyasıya oynamak, sabahında kıyasıya çalışmak ülkemin güzel insanlarının geleneğidir; oysa mutsuzluklar ve savaş her zamankinden daha yakın bunu da biliriz...

Kontrol edemediğimiz dünyanın kötülerden yana dönen çarkına (...) dır tepkimiz...

'İki satırlık adamları musallat ettiğimiz içindir ömrümüze'; kırgınlığımız...

Sıla - Vur Kadehi Ustam parçası. (Canlı performans) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mz3M_4uRGxU)

'yoksa nur cemalimizinin astarı kalırmıydı bitek'...

...'bundandır dibe vuruşumuz' bunu da biliriz...

TaşevliBahçe
01-09-2012, 14:45
Akşam doyasıya oynamak, sabahında kıyasıya çalışmak ülkemin güzel insanlarının geleneğidir; oysa mutsuzluklar ve savaş her zamankinden daha yakın bunu da biliriz...

Kontrol edemediğimiz dünyanın kötülerden yana dönen çarkına (...) dır tepkimiz...

'yoksa nur cemalimizinin satarı kalırmıydı bitek'...

Su uyur düşman uyumaz demişler , onun için akşam doyasıya oynamak tehlikeli !!!, sabah çalışacak iş bulamamakta var işin içinde...

Kötülerin çarkı neden bu kadar güçlü döner , güçlü olan onlarmıdır ? , yoksa biz savaşmayı bilmediğimiz için mi savruluruz hemen ?...

O iki satırlık adamlara çeyrek efeliğimiz bile çok gelir , lakin adam yerine koyarlar...

Dibede vurmak yok öle hemen , verecek bir canımız var ama verinceye kadar kaçını alırız bilinmez.

Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar..

Müjgan Yılmaz
03-09-2012, 16:52
.Sevgili Halil Önen, siteye henüz girebildim ve biraktigim yerden,yani sayfanizdan devam ediyorum.Dün aksam son firçayi attiktan sonra kendimi de tatile yolluyorum.Kocaman bir tesekkür borçluyum,sayenizde sebzeler bu yil muhtesem oldular.detaylarini ve fotolari size iletecegim.

soilless
04-09-2012, 21:12

Sıla - Vur Kadehi Ustam parçası. (Canlı performans) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mz3M_4uRGxU)

'yoksa nur cemalimizinin satarı kalırmıydı bitek'...

Helal olsun başka söz yok

Omer
05-09-2012, 13:52
oysa mutsuzluklar ve savaş her zamankinden daha yakın bunu da biliriz...

çıkmadık canla ilgili bir atalar sözü vardır, tam da buraya uyardı herhalde...

keşke bir de yıldızlı beğenmek falan olsaydı..!

Halil Önen
06-09-2012, 02:39
...Dün aksam son firçayi attiktan sonra kendimi de tatile yolluyorum...

'Son fırça' sonrası kendinize verdiğiniz en güzel ödül olmalı tatil... Tatil de yaşanmalı çalmışken kapıyı Sevgili Müjgan...

Hep ne hissetiğini merak etmişimdir; ressamın tuvale imzasını atmadan önceki 'son fırça' sını, son dokunuşunu...

Tuvale atılan son fırça; geçekten 'son fırça' mıydı acaba... Bir taş ustasının yüzlece kere vurduğu ve en son vuruşta kırdığı taşı; o 'son vuruş' mu kırmıştı acaba...

Bir son fırça, bir son vuruş, bir son dokunuş varsa 'usta'nın _ ressamın tuvalde_ kendi içinde yarattığı hayatın sonudur belki de... o bir sondur... 'son fırça' belki de ölümle hesaplaşmadır...

Kim bilir belki de bir 'son' un başlangıcıdır...

Tuvale vurulan son fırça belki kalpdeki yaranın kanamasıdır...Belki de yürekdeki yarayı iyileştiren bir şeydir...

'Son fırça' belki yüreği daraltan, sıkıntılara salan bir şeydir. Belki de insanı dinlendiren dinginliğe sevk eden bir şeydir...

'Son firça' belki son değil, bir başlangıç...

Saygılarımla diyeceğim bir şey var ki;

Tuvale atılan 'son fırça' yani son dokunuş, insanı baştan çıkaran bir şey...;) sanki...

Yakup
06-09-2012, 07:46
Nail Abi, dikkat ettin mi, Halil Bey artık ağaçlarla pek ilgilenmiyor. Olayı aşmış galiba. Ya mesleği bırakmış, ya da işin özüne intikal etmiş. Artık ne söylesek boş abi... :D

zafersu
06-09-2012, 10:04
Nail Abi, dikkat ettin mi, Halil Bey artık ağaçlarla pek ilgilenmiyor. Olayı aşmış galiba. Ya mesleği bırakmış, ya da işin özüne intikal etmiş. Artık ne söylesek boş abi... :D

Sn. Yakup
Nail ağabeyine yazmışsın ama ben cevap vereyim, (Nail ağabeyinin kızacağını pek tahmin etmiyorum, zaten bu forumda kimse birbirine yabancı sayılmaz)
Halil ağabeyin terasta üstü açık yıldızları seyrederken uyursa olacağı bu.:D:D:D

Müjgan Yılmaz
06-09-2012, 10:25
Halil bey,yazmali bu muhtesem edebi dil ,herkesin keyifle okuyacagi eserler üretmeli.Daha da ileri gidiyorum resim yapmali:)))))))

Halil Önen
06-09-2012, 12:29
Susak Fotoğrafı | FotoKritik (http://www.fotokritik.com/2137550/susak)

benden ancak 'susak' olur...:D

susak - itü sözlük (http://www.itusozluk.com/goster.php/susak)

'susak' olmak da güzeldir; eğer dostların elindeyse...;)

Halil Önen
06-09-2012, 13:08
...

Halil ağabeyin terasta üstü açık yıldızları seyrederken uyursa olacağı bu.:D:D:D

yıldızları seyrediyorum, öyle ise varım...! ;)

Halil Önen
06-09-2012, 14:12

İlgilenmez olur muyum hiç ağaçlarla...

Zeytinlere gülleci bulamacını, kaolini, etidot67 yi attık keyifleri yerinde olunca; bize de edebiyata sığınmak kalıyor...;)

Şu günler;

pekmez(gün balı)...

330079

330080

330081 ( gün balı nasıl yapılır biliniyor artık...;))

http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/17096.htm

biber ve domates karışımından salça...

330083 ( salçalık biberler ile beraber salçalık domates aynı kapta kaynatılmadan hazırlanır; harikadır... anlatacağım)

ve incir kurutma...

330084 (ağaçtan yerlere dökülen incirler toplanır ve güneşe serilir; kekikli kaynar suya daldırıp çıkarılır ve tekrar kurutulur... anlatacağım, siz incirlerinizi toplamaya başlayın yeter..)

zamanıdır...

edebiyata felsefeye kaçış bir az boşluk bulunduğundandır aslında...

Müjgan Yılmaz
06-09-2012, 23:26
Sevgili Halil Önen,Kendinize bu kadar haksizlik yapmaniza izin vermiyoruz ,hepimiz yaziyoruz ama sizi keyifle okuyoruz,anlatim,ve ifadelerdeki ince zeka,göz ardi edilebilir mi?ayrica ,hayran oldugumuz birçok sanatçi dogayla butunleserek yasadiklari için eserler üretebilmislerdir.Yazma konusunu ,ciddiye alin lütfen:)

Lilium
07-09-2012, 00:55

Ağzına sağlık, ruhumu okudunuz :D

"Yazma konusunu ,ciddiye alin lütfen"

Gaz verme müjgan hanım, şimdi halil bey terasta sabahlara kadar edebiyat parçalar. :D

Lilium
07-09-2012, 01:02
ağaçtan yerlere dökülen incirler toplanır ve güneşe serilir; kekikli kaynar suya daldırıp çıkarılır ve tekrar kurutulur... anlatacağım, siz incirlerinizi toplamaya başlayın yeter..)

Ben hiç incir kurutmadım, yerlere dökülenleri de bozuktur kurtludur diye hiç ellemiyorum, ağacın üzerinde kurumuşuna bayılıyorum.

Bu yerlere dökülenler ekşi olmuyor mu? bir keresinde baktım tattım ekşi gibi geldi attım. :cool:

Halil bey muzurluk düşünme .... hoşaftan anlamaz deme. :D

Yakup
07-09-2012, 08:02
Teşekkürler Halil Bey.

Resimlere tıkladığımızda plastik kaplarla karşılaşmadığımız için.

Yani bir çuval inciri berbat etmediğiniz için.

Müjgan Yılmaz
07-09-2012, 10:33
Sevgili Lilium,Gerçekten çok samimi dileklerimi iletiyorum,hepimiz yazma konusun da sevgili dostumuzu yüreklendirmeliyiz,biz kazançli çikariz.Ahh zeytin ve incir üretimin de sizleri hasetle takip ediyorum,ben maalesef bunlari yetistiremiyorum,yedikleriniz afiyet olsun biraz da bize ayirsaniz ,sevap olur degil mi?:)))

Tura
07-09-2012, 11:15
Toprak mahsüllerinin hakkıdır Öşür...verilmesi icab eder. Bizim gibilerine.

Yakup
07-09-2012, 13:41
...hepimiz yazma konusun da sevgili dostumuzu yüreklendirmeliyiz...

Yüreği yanık adamın
Cesarete değil duyguya ihtiyacı var
Tatlı veya acı, farketmez ki
Derin derin hissettikçe...

Terk ederse şaşırmayın
Alfabemizi ve hecelerimizi
"Sesleri yetmiyor çünkü"
Ruhunun ifadesi

Tura
07-09-2012, 19:55
O yazıyor zaten...okumuyor musunuz...telaşa gerek yok.
Gerekli olan yegane şey bu yazdıklarını birinin bir araya derleyip toplaması.
O bu işlerle uğraşmaz...yazar geçer. Gönül adamı vesselam.

Eli boşun biri...üşenmeyecek toplayacak...
Bir eli boş biliyorum, desem mi ki?

Sarı mı sarı, olgun, tatlı mı talı, armut tadında bir yazı... buyurun

Ayvanın bir dalına aşıladığım bu armudun cinsini bilmiyorum. Ya çok verimli bir çeşit ya da ayvaya aşılanınca verimli oluyor.
İlk yıl çok güçlü sürgün verdi. Birkaç tane de meyve...
2 ve 3 yıllar o kadar bol verdi ki; ''nazar deydi, göze geldi'' dedikçe Mahallenin
çocukları bayram etti.
Geçen yıl günbatımı tam akşamleyin yemek vakti, 2 gözcü 3 çocuk tarafından
48 saniyede hepsi koparıldı. İki güzel dalda gitti..Görevli komşu kadın ve benim kadın bu hıza baktı kaldı.
Ta tepede bir bir tane kalmıştı. Hergün gözümüz gibi bakıyorduk. Şöle 3 e 4 e böleçektik. Tadına bakaçaktık.
Onu da bir sabah kargaya kaptırdık. Karşı direğe kondu. Ağzında ''Son armut''.
Altına kadar vardım, sesizce...
Açaba yerken düşürür mü diye.
...diyecektim ona'' karga ne güzel sesin var, bi gaaaak dermisim''.
Nemelazım; armudu eline alır ''ben o lafonte'nin masalını biliyorum'' derse bir de çümle aleme rezil olurum diye sesimi çıkarmadım.

Kargayı kandırırmıyım bilinmez ama çocukları kesin kandırdım. Kaolin kilini zehir sanıyorlar.

selis
07-09-2012, 20:08
Sn Tura o eli boşa başka bir eli boş yardımcı lazımsa, o kişiyi de ben biliyorum.. :p Akşam akşam nerden buldunuz, çok güzeldi.. ;)

48 saniyede hepsi koparıldı............................

Sonuncusunu da bir sabah kargaya kaptırdık. Karşı direğe kondu. Ağzında ''Son armut''.
Altına kadar vardım, sesizce...
Açaba yerken düşürür mü diye.
...diyecektim ona'' karga ne güzel sesin var, bi gaaaak dermisim''.

Halil Bey'in felsefi ve duygusal yönünün yanında bir de komik tarafı var.. Ben o tarafını daha çok seviyorum.. :)

mavi eylul
07-09-2012, 20:59
halil bey şanslısınız siz inciri kurutup yiyebiliyorsunuz biz kurutmak bir yana yağmur yağmasında rahat rahat yiyelim **** reçelini yapalımdiye dua ediyoruz...
birde domates ve biber karışık salça güneşte kurululunca güzel oluyor ama bana adı biraz ekşimsi geldi yemekleri ekşi yaptı **** bizim orda çabuk mu bozuluyor ne...

selis
07-09-2012, 23:29
Öğlen incir avına çıktım.. :D
Genelde yere dökülenleri süpürüp atıyordum.. Karavanın üzerine dökülenleri görünce altın bulmuş gibi oldum :) ama hepsi delik deşikti..
Sizin incirler nasıl sağlam kalmış anlamadım :)

Ya da her incir kurutulmuyor mu?

Lilium
08-09-2012, 00:07
Sevgili Lilium,Gerçekten çok samimi dileklerimi iletiyorum,hepimiz yazma konusun da sevgili dostumuzu yüreklendirmeliyiz,

Sizlerin samimiyetinizi anlıyor ve inanıyorum müjgan hanım, aynı dileklere bende katılıyorum fakat halil beye takılmadan da edemiyorum, hani tabak sevdiği deriyi yerden yere vururmuş ya, bizimkisi de o misal.

Lilium
08-09-2012, 00:17

Sevgili selis, bir günde izmir aliağaya incir avına çıksak, hem bakarsın orada hazır avlar buluruz :)

Halil Önen
08-09-2012, 09:06
...
birde domates ve biber karışık salça güneşte kurululunca güzel oluyor ama bana adı biraz ekşimsi geldi yemekleri ekşi yaptı **** bizim orda çabuk mu bozuluyor ne...

Sevgili mavi_eylül;

suyunu süzmemişsiniz, ondan ekşi olmuştur. Biraz suyu kaldıysa bile ekşilik olabiliyor.

Salçada ekşilik biberden değil domatesten dolayıdır. Salçalık domatesin iyice ergin olması da gerekir...

Sabah kahvaltısında biraz kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemek güzel oluyor; biz genelde böyle tüketiyoruz... yemeklerde sadece domates salcası kullanıyoruz.

Sadece salçalık biberden yapılanı da genelde çemen yaparak tüketiyoruz..

Halil Önen
08-09-2012, 09:22
Genelde yere dökülenleri süpürüp atıyordum.. Karavanın üzerine dökülenleri görünce altın bulmuş gibi oldum :) ama hepsi delik deşikti..
Sizin incirler nasıl sağlam kalmış anlamadım :)

Ya da her incir kurutulmuyor mu?

Her incir kurutulmuyor; sevgili selis...

İzmir yemişi ya da bardacık dediğimiz olanlar kurutuluyor... Yani biraz küçükler...

330359

Lop ya da siyah iri olanlar kurutulmaya uygun olmuyor...

Kuruması yapılan incir dalında olgunlaşıyor ve kendiliğinden dibine düşüyor.

Kurup yere düşenleri de topladıktan sonra birkaç gün güneşe serip kurutmak ve iyice içini çekmesini sağlamak gerekir.

330360

Hafif yarılmış küçük kuş gagası delikleri olanlarda toplanır; bunlar kekikli kaynar 8bir kapta )suda 5_10 dakika bekletildiğinden _ zaten kekiğin dejenfektan özelliği vardır_ sağlık sorunu olamaz...

330365 (içine bir tane badem yarım ceviz _ lilium'un doğal olan cevizinden olursa birkaç tanesi düz duvara bile tırmandıracak kadar güçlüdür...);)

afiyet olsun...:)

Lilium
08-09-2012, 09:29
Bu incirler bağ evinin terasındalar mı?

Sevgili selis, adres öğrenmeye çalışıyorum, bir gece terasa hava indirimi yapabiliriz. :dilli:

Hımm düz duvar ha,

İnciri açıyor içine yarım ceviz koyuyor kapatıyorsun, atom oluyor atom.

Halil Önen
08-09-2012, 09:34
Bu incirler bağ evinin terasındalar mı?

Sevgili selis, adres öğrenmeye çalışıyorum, bir gece terasa hava indirimi yapabiliriz. :dilli:

Evet açık adres....;)

330366

saha inişe ve uçuşa oldukça uygun..:)

Lilium
08-09-2012, 09:47
Anaaa.. tilkiye kümesin kapısını gösteriyorlar hemde kapı açık, :) ben buraya halil beyin paraşütüyle bile inerim. :D

330371

selis
08-09-2012, 10:05
selis, adres öğrenmeye çalışıyorum, bir gece terasa hava indirimi yapabiliriz. :dilli:

Halil Bey uzun uzun anlattı bizim incirler siyah olduğundan olmuyormuş zaten.. Bir paraşütte ben alayım.. ;)

İnciri açıyor içine yarım ceviz koyuyor kapatıyorsun, atom oluyor atom. Lütfen biz cevizsiz olanından yiyelim.. :p Yeterince enerji var :))) Halil Bey'e incir zaten yasak.. Malum gece, yıldızlar, tolstoy.. Paraşüt ve rüzgar da var.. Uçup gider.. Seviyoruz Halil Bey'i ;)

Tura
08-09-2012, 11:17
Sn Tura o eli boşa başka bir eli boş yardımcı lazımsa, o kişiyi de ben biliyorum...

O eli boş yardımcıyı biliyorum.
Ne kadar araştırmacı sorgulayıcı forum kişisi olduğunu da biliyorum.

ayazkentli
08-09-2012, 17:23
Hafif yarılmış küçük kuş gagası delikleri olanlarda toplanır; bunlar kekikli kaynar 8bir kapta )suda 5_10 dakika bekletildiğinden _ zaten kekiğin dejenfektan özelliği vardır_ sağlık sorunu olamaz...

Başka bir dezenfektan yöntemi daha var ama ne kadar sağlıklı bilmem.

Bir kapta kireç söndürülür ve elde edilen kireç suyuna daldırılıp-çıkarılır idi (hala yapanlar vardır sanırım).

Halil Önen
09-09-2012, 15:15
... Bir paraşütte ben alayım.. ;)

... Malum gece, yıldızlar, tolstoy.. Paraşüt ve rüzgar da var.. Uçup gider... ;)

İtiraf (http://kitabligim.blogspot.com/2008/03/itiraflarim.html) ediyorum_ ki bir an 'selis (http://tr.wikipedia.org/wiki/Selis)' i elinde bir kitap_ görür gibi oldum...;)

Malum geceydi ve havada rüzgarlıydı, iki tek enzimin de etkisi miydi bilinmez ama uçup gitmişti...:)

selis
09-09-2012, 16:26
Halil Bey, enzimin etkisiyle olsa bile razıyım ;) rüyanıza girmeyi başardım demek ki?
Kitabı okuduktan sonra benim de itiraflarım olabilir :))

ayazkentli
09-09-2012, 19:38
"Uçar gider" diye yazdı ya Halil ağbi.

Göründü ve Tolstoy ile uçtu gitti. Ne de olsa, rüzgarın kızı.

Halil Önen
09-09-2012, 22:32
"Uçar gider" diye yazdı ya Halil ağbi.

Göründü ve Tolstoy ile uçtu gitti. Ne de olsa, rüzgarın kızı.

Evet doğru söylersin dostum kızı kaçırdık elimizden; Tolstoy (http://tr.wikipedia.org/wiki/Lev_Tolstoy)' a kaptırdık...

Halbuki ona Tolstoy'un hayatı boyunca fellik fellik aradığı mutluluğu 3 anahtarını (http://kisiselgelisimim.com/lev-tolstoy-ve-mutlulugun-3-anahtari/) nerede sakladığını soracaktık... tembelik hakkımızı kullandığımız zaman denk getirdi, rüzgar gibi uçup geçti...;)

Rüyalar kurtarır mı bilinmez ama itiraf ediyorum ki_ rüyanın gerçekleşmesi için önce uyanmam gerekiyor herhalde...:p

...
biber ve domates karışımından salça...

330083 ( salçalık biberler ile beraber salçalık domates aynı kapta kaynatılmadan hazırlanır; harikadır... anlatacağım)...
demişim...:)

Domatesli biber salçasını yaptık... bir yerlerde yazıyor mu bulamadım ama 'annem bunu pek bilmezler' demişti...

Burada anlattım:

Salça yapımı (http://www.agaclar.net/forum/1017227-post55.htm)

Salça yapımı (devamı) (http://www.agaclar.net/forum/1017240-post56.htm)

Başka bir tarifim de burada :)

Evde Çemen Yapımı (http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/28469.htm)

yesilyaprak
11-09-2012, 00:46
Hoşbuldum agaçlar net ben serpil
bu sayfayı beyeniyorum ilgi alanımı kapsıyor ögrenicegim çok şey var bu sayfada şimdiden teşekkür edrim sayfanıza

Halil Önen
11-09-2012, 02:21
Hoşbuldum agaçlar net ben serpil
...

Hoş geldiniz ''Ağaçlar. net'' ailesine Sn. yeşilyaprak...

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm

hep beraber yapmaktan keyif aldığımız uğraşlarımıza katılmanız bizi sevindirir... Teşekkürler...:)

Saygılar

jineop
11-09-2012, 14:03
Halil abi, bardacık incirinin tazesini bu yaz yedim. Gerçekten çok lezzetli.
Sayfanız çok keyifli ama insanın canını çekecek çok şey var...
Bulan var , bulamayan var :))