View Full Version : Halil Önen / Aliağa, Menemen, Belen
Halil Bey kırmızı bir kıyafet alacak olsam sizin salçanızı (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/330765d1347303291-biberli-salca-9-kopya.jpg) gösteririm ''İşte böyle bir kırmızı'' diye.. O nasıl bir güzelliktir, hayran kaldım.. :)
Salça yapmak için 2 gün erken davranmışım yoksa benimkilerin rengi de böyle olurdu.. Sizinkinde domates bibere göre %50 daha az.. Püf noktası bu mu yani? Böyle bir renk veren biber o zaman..
Dün akşam sizi aradım ama açmadınız :p ''Bu kadın gecenin 2 sinde salça yapıyorsa şimdi ne yapacak acaba'' dediniz herhalde :p
''Şu üzümlerden pekmez toprağı olmadan, pekmez olur mu ? '' diyecektim..
330907
Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım..
Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu..
330908
Ben de içine biraz nişasta karıştırdım..
Tadı güzel oldu..
Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. :)
Sizin tahmininiz nedir ;)
330909
(unutuğum vardır mutlaka, orta yaşın sınırındayım ya...;))
Aşk olsun, doksanımıza daha çok var ;)
Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım.
TaşevliBahçe
11-09-2012, 18:25
Havalar müsait bence ismail bey ve mete'ye çıtlatsan diyorum hani..
Müjgan Yılmaz
11-09-2012, 22:38
330983
Sevgili Halil Önen,
Fotolarda da gördüğünüz gibi,arkada ki pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler, bu yıl sayeniz de hiç bir hastalık geçirmediği gibi,verimi de,çok keyifli oldu.Yaklaşık 150 kg dan salça çıkarıldı,60 kg kadar domates suyu konserve edildi,taze tüketilen de bonusuy du.
Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi.
Biber, patlıcan,kavun,karpuz da o kadar bol oldu ki,dağıtmaktan,hayır duası almaktan (Çoğu size gitti)pek mutlu olduk.
Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye:))))
Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu.
Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz.
mavi eylul
11-09-2012, 22:44
sevgili selis;
ben turgutluda duydum pekmez toprağını daha önce hiç duymamıştım ama bizim orda topraksız yaparlar ve güzelde olur..
Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım..
Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu..
330908
Ben de içine biraz nişasta karıştırdım..
Tadı güzel oldu..
Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. :)
Sizin tahmininiz nedir ;)
ben tahmin edeyim: pestil (http://www.ciceksehri.com/uzumden-pekmez-ve-pestil-yapimi/)
Halil Önen
12-09-2012, 00:02
330983
... pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler,
...Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi.
...Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye:))))
...Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu.
...Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz.
Sevgili ressamım; ;) sanırım domates yetiştiriciliğinde sihirli formül;
iyi yanmış yani kompostlaşmış bol miktarda çiftlik gübresi, leonardit ve hümik asit uygulaması...
Bu diğer sebze ve meyve yetiştiriciliği için de geçerli, bunu üretici arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz...
Gülleci bulamacı dış hastalıklar için düzenli kullanıldığında diğer zehirli ilaçlar kadar etkili doğal mücadele...
Küçücük bir alanda _ hobi bile olsa_ bir şeyi iyi yetiştiriyorsanız bu örnek alınması gereken bir şeydir; bırakın üreticinin morali bozulursa bozulsun, o kadar zehirli ilaçla ve kimyasal gübre ile bile zaten pek başarı sağlayamıyorlar...
Fasulyede bende sorun yaşadım. Yemelik ve tohumluk için ektiklerimden ilk el güzel ürün aldım ama sonra birden sıcaklar bastırınca kaybettim...
Fasulye ve barbunya genelde bir az deniz seviyesinden yüksek serin yerlerde güzel oluyor...
Erkenci ve geçci ekimler dediğiniz gibi iyi oluyor...
Resim yapmadaki ustalığınızı sebzelere taşımışsınız buna çok sevindim, yetiştirdiğiniz domatesleriniz çok güzel görünüyor... afiyet olsun sevgili ressamım...
Sevgiler...
Halil Önen
12-09-2012, 00:10
sevgili selis;
ben turgutluda duydum pekmez toprağını daha önce hiç duymamıştım ama bizim orda topraksız yaparlar ve güzelde olur..
Sevgili mavi eylül;
pekmez yapımında kullanılan 'marin' denen toprak olmadan olmuyor biliyorum...
http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/17096.htm
şirayı mayalar ve pekmezin ekşi olmamasını sağlıyor...
Halil Önen
12-09-2012, 00:37
Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım.
Yamuk olan bacağı nasıl ve ne zaman düzeltiriz bilinmez ama; ;) şu...
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/28272.htm
''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile :)_ardından...
http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/28394.htm#post1015800
İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)...
sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum...
zaten burada (http://www.agaclar.net/forum/1016644-post38.htm) birçok dostumuzu görüyoruz...
ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım...:)
''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve ardından...
http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/28394.htm#post1015800
İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak...
sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum...
zaten burada (http://www.agaclar.net/forum/1016644-post38.htm) birçok dostumuzu görüyoruz...
ne dersiniz?..
Halil Bey aynı fuarda sanıyorum ayın 22'n de Forum üyelerimizden Yakup ÇETİN arkadaşımızın EtiDot-67 üzerine vereceği bir sunum var. Fuarın proğramında gördüm. Kendisi Eti Maden İşl. Gn. Md.lüğü'nün görevlisi olarak gelecek. Kendisiyle görüşmedim ama belki gün öncesi İzmir'de olacak.
İzmir ve çevresinde ki arkadaşların bu sunumu izlemesini isterim. Sanıyorum tanıtım mahiyetli EtiDot-67 dağıtımı da olacak. Sizlerin de orada olmanız kendisini mutlu edecektir. Duruma göre bende gelmeyi düşünmekteyim.
Görüşebilmek dileğimle. ;)
soilless
12-09-2012, 21:14
Nail Abi, dikkat ettin mi, Halil Bey artık ağaçlarla pek ilgilenmiyor. Olayı aşmış galiba. Ya mesleği bırakmış, ya da işin özüne intikal etmiş. Artık ne söylesek boş abi... :D
Halil bey yanlış hatırlamıyorsam kızınız edebiyat okuyordu. Yanılmıyorum sanırım. Babadan genetik çekim. Demek ki başarı kesin. :))
Babadan genetik çekim.
Halil Bey,
çok kitap okuduğunuz için annenizin nasıl bir tepki verdiğini burada anlatmış mıydınız? ;)
soilless
12-09-2012, 22:42
Halil Bey,
çok kitap okuduğunuz için annenizin nasıl bir tepki verdiğini burada anlatmış mıydınız? ;)
Sn Selis,
illaki tepki vermiştir. Benim TV dizilerim kitaplardır. Yemekte bile gazeteye gömülüp su istemişimdir. Dolayısıyle eşimin tepkisi Türk dili ve edebiyatını aşıp İngiliz dili ve edebiyatı sınırına dayanmıştır. Ama bu edebiyat, bu doğaçlama, bu belagat kitapla olmuyor. En azından bende olmadı:D
Murat Öz
13-09-2012, 10:42
ardından...
İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)...
ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım...:)
2 gün izin yazmak lazım. :) Tarım fuarına katılacağım diyerek.
Zaten eritemedim yıllık izinleri.
:)
Halil Önen
13-09-2012, 11:07
2 gün izin yazmak lazım. :) Tarım fuarına katılacağım diyerek.
Zaten eritemedim yıllık izinleri.
Tarım fuarı için iyi olur ama hoya toplantısı için;
zaten sen orada görevlisin_ Ege Üniversitesinde_ çay içmeye gidiyorum de, gel...;)
Murat Öz
13-09-2012, 11:11
Bende şu an o toplantı sayfalarını okuyordum.
Zaten benim bürom ile yanyana bölümler. Botanik Bahçesi ile yani.
Dün Mete burada idi. Tohum takas etkinliği için excel dosyasını hazırladık kısa sürede.
Halil Önen
13-09-2012, 11:51
Zaten benim bürom ile yanyana bölümler. Botanik Bahçesi ile yani.
Dün Mete burada idi. Tohum takas etkinliği için excel dosyasını hazırladık kısa sürede.
Buna sevindik, zaten Mete bu yıl sınavları kazanamadı ona ceza vermeyi düşünüyorduk...;)
Bu yıl Tohum Takas Etkinliğine gelenleri onun adresinde _ tek adreste_ toplamayı, excel dosyası hazırlatmayı ve talepleri aldıktan sonra hep beraber paketleyip adreslere göndermeyi düşünüyoruz...
Paketleme aşamasında İzmir gurubunun yardımına ihtiyacımız olabilir bul yıl; çünkü gelecek yıla göre daha yoğun olabilir...
İzmir hoya toplantısında ayrıntıları görüşürüz, yeni öneriler de alırız...
Halil Önen
13-09-2012, 12:06
Seninle telefon görüşmesi yapamıyorum ayrıntıları konuşmak için... :( Dilerim bir kaç yıl içinde kulakları yeni cihaza alışır telefon ile de sohbet ederiz...
Dün senin gittiğin Bozalan köyüne gittik teyze oğlu ile büyüklerin mezarlarına ziyaret ettik, Muhtarla görüştük _ zaten amca oğlu_ beğendiğin yeri gördük arkadaşını aradım tel ile ona biraz bilgi verdim, sana ulaştıracağını söyledi...
bunu da konuşuruz yüz yüze görüştüğümüzde...
Murat Öz
13-09-2012, 12:11
İnşallah ağabey.
Bende sesleri duymak (duyuyorum ama ayırt edemiyorum) için sabırsızlanıyorum.
Biyonik Kulak cihazım 17 nisanda teslim edilmişti.
Kullanmaya başlayalı daha 5 ay oldu. 29 senedir sesleri bekledikten sonra bir 5 - 10 ay daha beklemekten gocunmam.
Bozalan Köy mesajlarınızı Ersin iletti. İlk fırsatta Menemen'e gelerek sizinle yüz yüze tanışacağız. Ersin'ler bebek beklediği için he deyince olamıyor :)
''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile :)_ardından...
Abi 21 Eylül toplantısına katılacağım ama 22 Eylül de yokum baldızın istanbul da düğünü var.O zaman 21 Eylül de görüşelim bacayı nasıl olsa düzeltiriz.
Halil Önen
14-09-2012, 22:37
Bu konuda uzmanlar var orada sanırım. Domates salçalı çemeninizin tarifini verirsiniz belki:) Yalnız resimlerle olmuyor, birazda tarif...:)
Sevgili peyyide,
http://www.agaclar.net/forum/1017259-post1253.htm
bu şekilde evde çemen yapımında kullandığımız malzemelerde her hangi bir oran yok. Hepsi göz kararı. Acısını çok istersen ya da kekik ağırlıklı isteyen_ kendi damak tadına göre yapıyor.
Elinizin altında Domatesli biber salcası varsa; çemeni az az yapıyoruz_ küçük bir kavanoz gibi_ bitince oranlarda oynayıp tekrar yapıyoruz...
Aslında bizimkisi ne kadar 'çemen' o da tartışılır: çemen otu (http://www.google.com.tr/search?q=%C3%A7emen+otu&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mJNTUIPYMYfzsgag44H4Dw&ved=0CB0QsAQ&biw=1280&bih=709) kullanılmadan...:)
ama bir daha çemen otu da kullanmayı düşünüyorum; zaten bizimkisi o hazır aldığımız çemene de pek benzemiyor...
Domatesli biber salçasını sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sürüp yiyeceğiz ya; baharatları harmanlayıp çemen deyip geçiyoruz işte...;)
Eminim çok güzeldir Halil Bey. Çemen veya değil ben çok seviyorum o domates salçalı, cevizli karışımı:)
mavi eylul
14-09-2012, 22:56
siz çemen diyorsunuz biz acılı diyoruz birde siz cevizle biz ise fındıkla yapıyoruz maksat aynı ama salça yemek..;)
siz çemen diyorsunuz biz acılı diyoruz birde siz cevizle biz ise fındıkla yapıyoruz maksat aynı ama salça yemek..;)
Bizde de acıka diyorlar. (Alaplı- Zonguldak)
yesilyaprak
17-09-2012, 01:48
Merhaba ben yeşil yaprak İzmir ,YENİ FOÇA tatil beldesinde yaşıyorum evimin bahçesi var bahçemde 5 zeytin fidanım ve üzerinde zeytin var cinsini bilmiyorum.1de asma cinsi siyah üzüm çok lezzetli ama çekirdekli sanırım şifa . 1 mandalina ağacım var.Meyve veriyor, çekirdekli olmasına rağmen çok tatlı.Bir tane de nar ağacım var kadı cinsi şuan üzeri nar dolu. Bir de Limon ağacım var bir defa mahsul verdi bir daha limon oluşmadı.3 tane büyük erik ağacım var.3 tanesi sarıca tatlı erik.Dut ağaçlarım var 2 tane ikisi de her sene çok güzel dut veriyor beyaz dut.1 kavak ağacım var çok yaşlı.1 tane lop cinsi bardacık ağacım var ama henüz fidan meyvesi pek olmuyor.Gül, Zambak, Karanfil, Kedi tırnağı ve bir çok çeşit çiçekler ektim.
yesilyaprak
17-09-2012, 02:04
Sayın Halil Önen ben yeni üye oldum değerli sayfanıza, ve beğenerek okuyorum bahçeme faydalı olacağı için size teşekkür ederim faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaşmış olmanızdan iyi ki varsınız, saygılar.
Halil Önen
17-09-2012, 10:29
Sayın Halil Önen ben yeni üye oldum değerli sayfanıza, ve beğenerek okuyorum bahçeme faydalı olacağı için size teşekkür ederim faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaşmış olmanızdan iyi ki varsınız, saygılar.
Ben de teşekkür ederim...
Halil Önen
17-09-2012, 10:41
Merhaba ben yeşil yaprak İzmir ,YENİ FOÇA tatil beldesinde yaşıyorum evimin bahçesi var bahçemde 5 zeytin fidanım ve üzerinde zeytin var cinsini bilmiyorum.1de asma cinsi siyah üzüm çok lezzetli ama çekirdekli sanırım şifa . 1 mandalina ağacım var.Meyve veriyor, çekirdekli olmasına rağmen çok tatlı.Bir tane de nar ağacım var kadı cinsi şuan üzeri nar dolu. Bir de Limon ağacım var bir defa mahsul verdi bir daha limon oluşmadı.3 tane büyük erik ağacım var.3 tanesi sarıca tatlı erik.Dut ağaçlarım var 2 tane ikisi de her sene çok güzel dut veriyor beyaz dut.1 kavak ağacım var çok yaşlı.1 tane lop cinsi bardacık ağacım var ama henüz fidan meyvesi pek olmuyor.Gül, Zambak, Karanfil, Kedi tırnağı ve bir çok çeşit çiçekler ektim.
Sevgili yeşilyaprak,
bahçeniz ile verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...Bir sorun olursa her zaman yardım etmeye çalışırım...
Bahçenizi daha da zenginleştirmeyi (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25266.htm)düşünüyorsanız biz (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25790.htm) yardıma hazırız...;)
ayazkentli
17-09-2012, 15:02
.120 günden beri yağmur düşmüyor, ilk yağmurlarda _sanırım çarşamba günü deniyor_ hava sıcaklığı özellikle geceleri birden düşebilir. Yağmurla beraber güçlü rüzgar da olabilir, balkonlarda yetişenler için dikkat etmek gerekiyor...
Kolay gelsin...
C.tesi geceyarısı şöyle bir tıpırdadı, arkası gelmedi ama şu anda hafiften hafiften aralıklar ile serpiştirmeye başladı burada. Az önce gök gürültüsünü duymuş olmalısın Halil ağbi.
Halil Önen
17-09-2012, 20:30
C.tesi geceyarısı şöyle bir tıpırdadı, arkası gelmedi ama şu anda hafiften hafiften aralıklar ile serpiştirmeye başladı burada. Az önce gök gürültüsünü duymuş olmalısın Halil ağbi.
Köyde bağ evindeyim duymadım ama hanım, sizin taraflarda hava karardı bu gece yağabilir dedi...
Gözüm ve kulağım bu gece tıpırtıda olacak...;)
Yemişleri kaynatık ve terasa serdik ıslanmaması gerekir...
Aliağadaki 4 yaşındaki zeytin fidanlarını önce 3 defa, sonra 2 defa, gecen yıl da bir defa sulamış, bu yıl ise hiç sulamadım...
Zeytinleri önümüz kurak olan 10 yıla alıştırmalıyım, on yılın sonunda _ ki kuraklık on yılı son iki yılı zirve yapacak_ tekrar yağmurlar geri gelinceye kadar...
120 aşan gündür bir damla düşmedi ve hava sıcaklığı yüksek seyretti ve zeytin fidanları sıkı bir sınavdan geçiyorlar...
Hala taneler de buruşma yok ama bazı fidanlarda daneler küçük kaldı. Gelecek yağmurla _ ki tam zamanıdır_ toparlayacaklardır...
Aliağadaki 4 yaşındaki zeytin fidanlarını önce 3 defa, sonra 2 defa, gecen yıl da bir defa sulamış, bu yıl ise hiç sulamadım...
Çok ilginç ve bu kadar az sulamayla hala zeytinler iyi.
Ayrıca zeytinlerin cinsi nedir?
Limonu _ özellikle genç sürgünleri_ kış aylarında soğuktan korumak gerekir...
Bahçede kuytuda dikili ağacı soğuktan korumak için ne yapmak gerek? Palmiyeleri sardıkları gibi çuval beziyle saralım mı?
Halil Önen
18-09-2012, 10:13
Bahçede kuytuda dikili ağacı soğuktan korumak için ne yapmak gerek? Palmiyeleri sardıkları gibi çuval beziyle saralım mı?
Olur, bende limon fidanlarını güçlü soğuklarda böyle korumuştum..
Halil Önen
19-09-2012, 20:13
sn. önen 250gramı 150 tüplü fidana nasıl pay ederim mikoriza yı aldığım firmadan bir yetkili 75 litre suya mikoriza yı karıştırıp dikimden bir gün önce yarım litre fidan başı dökmemi söyledi siz ne dersiniz nasıl kullanırsam daha iyi etki sağlar
Mikorizayı sıvı formunda kullanacaksınız o zaman...
Mikorizayı bir gün önce hazırla demesinin sebebi; mikorizanın aktif hale gelmesi için söylenmiş...
Ben olsam...
150 tüplü fidanı poşetten özenle çıkarır _ eğer 'kuş yuvası oluşmuşsa ayıklar ve tüpün altını bir kesici ile biraz kurcalar_ 75 lt mikorizalı suyu daldırır çıkarır ve her çukura yerleştirirdim...
sonra da kalanı da_ sanırım 50 lt kalır_ fidan çukuruna paylaştırırdım...
böyle mikorizanın kökle buluşması daha iyi olur; diye düşünüyor...
teşekkür ederim sn. önen ben özel sektörde çalışan biriyim sadece hafta sonu tatilim var fidanları haftasonu dikersem bir dahaki hafta hümik asit verebilirim hümik asidi mikorizayla aynı anda versem sakıncalı mı olur
Oh canıma değsın, sorular artmış :))
Hadi size bol çalışmalar.
Yazan: Hala sorusunun cevabını merk eden meraklı biri...
TaşevliBahçe
22-09-2012, 10:43
Oh canıma değsın, sorular artmış :))
Hadi size bol çalışmalar.
Yazan: Hala sorusunun cevabını merk eden meraklı biri...
Bende sayfamda sorulan sorunun cevabını bekliyorum. Halil Önen olmak zormuş..:D
Halil Önen
23-09-2012, 00:06
Bende sayfamda sorulan sorunun cevabını bekliyorum. Halil Önen olmak zormuş..:D
İzmir hoya toplantısına _ bence Türkiye hoya toplantısı_ ve İzmir Tarım Fuarına gittik gittim...
Zaten Ağaçlar. net ten tanıdığım, güzel insanlarla sohbet etme şansını yakaladım...
Hepsini ama hepsini çok sevdim...
Size (http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/24749-20.htm) uğradım geçerken...:)
yesilyaprak
24-09-2012, 00:03
Sayın Halil bey;
benimle değerli bilginizi paylaştığınız için size teşekkür ederim. :)
Limon ağacımı kuytu bir yere dikmiştim.Şimdi boy atmaya başladı.Şimdi yeni sürgünler vermeye başladı.Benim ağacım büyümeye çalışıyor.Dediğiniz gibi limon vermeye başlayacaktır.Gübre şerbeti yapıp ağaçların gövdesinden az uzağa döküp,sürekli suluyorum.Tekrar yeni konularda görüşmek üzere.Saygılar.. :)
Halil Önen
08-10-2012, 17:23
Bence sadece gezen değil okuyan da bilir...:p
https://docs.google.com/presentation/d/1W0nK_rPpna1MVvFdME4TccGlAglDJ5rl6SjbJpiFRw8/edit?pli=1#slide=id.p
hem gezen hem okuyan bilir... olsaydı sizinle gezerdim...;)
Halil Önen
11-10-2012, 00:39
Halil Bey dün gece, sizin sevdiğiniz kırmızı renkler, benim sevdiğim siyah renge dönüşmeye başlamış..
Bir anlamı olmalı ;)
...
... gerçek ile yanılsama arasındaki farkı anlamanız için iki hap var. Biri kızıl bir mavi... sadece hangi rengi ya da gerçeğimi yoksa içinde yaşadığımız yanılsamalar dünyasını mı tercih edersiniz...:)
Ebru Gündes - KIZIL MAVI 2008 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4JHlel0v2ek)
(neden bütün yapraklar her dem yeşildir de, çiçekleri kırmızıdır, beyazdır, sarıdır, pembedir, mordur...);)
''zaman çiçekler gibidir, gelir geçerler, yapraklar dostluklardır her dem yeşil kalan'' (s)...:confused:
yesilyaprak
12-10-2012, 22:29
SAYIN HALİL ÖNEN BEY iyi akşamlar bana vermiş değerli bilginize çok teşekkür ederim haklı olduğunuzu gördüm limon ve diğer ağaçlarım çok güzel oldular birde sinle şu güzel bir olayı:)paylaşmak istedim ,kabak dikmiştim yaz mevsimi girerken yani ilk,baharın sonlarında sayılır şimdi büyüdü olgun ,olduğunu,anlayabilirim,cinsi ,bal, kabağı beni bilgilendirseniz sevinirim,görüşmek, üzre saygılar
Halil Önen
26-10-2012, 09:41
ve bu gün bayramın 2. günü...
ve bugün evliliğimizin 28. yılı...
ve bu gün kızım Betül' (http://www.agaclar.net/forum/488859-post901.htm) ün 27. doğum günü...
funda arar kimi sevsem sensin - camdan kalp gölgeler - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ihp8Opxb2Qg)
ve tesadüflere bağlı durumlarda mükemmellik aranmaz...
(sadece 'beğen (Kısa İstatistik Bilgi Yaş 53 Giriş Tarihi 18-01-2009 Toplam Mesaj 3,783 Beğenilenler 3739 Beğendiklerim 3737)' dim...:)
Benol Hazaroğlu
26-10-2012, 09:44
Birlikte çok uzun yaş günleriniz olsun.
Kutlarım.
TaşevliBahçe
26-10-2012, 14:10
Nice uzun yıllar daha kızınız ve eşiniz ile birlikte sağlık , mutluluk ve huzur içinde geçirmenizi dilerim.
saygılar.......
video klip seçiminiz harika olmuş .
Bu güzel paylaşımı okuyup, geçmek olur mu?
Bayramınızı ve mutluluklarınızı kutlar, daha nice uzun, huzurlu, sağlıklı beraberlikler dilerim.
Saygılar
Sevdiklerinizle beraber nice sağlıklı, mutlu yıllar dilerim.
ve bu gün tesadüflere bağlı durumlarda mükemmellik aranmaz...
Tesadüflede mükemmellik aranmaz ama sizinki tam mükemmel olmuş.
Sadece Beğen mekle, kalmayıp, evlilik yıldönümüzle, kızınızın doğmum günü...çok hoşumuza (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35266) gitti.
Uzun yıllar temenni ediyorum.
Muhsin Hanif
27-10-2012, 20:23
Nice bayramlar,
Nice yıl dönümleri,
Nice doğum günleri kutlamayı nasip etsin Mevlam, sağlık ve mutlulukla .
Halil bey, kızımızın doğum gününü kutlarım. Funda Arar çok güzeldi. Teşekkürler.
Nice bayramlar,
Nice yıl dönümleri,
Nice doğum günleri kutlamayı nasip etsin Mevlam, sağlık ve mutlulukla .
Aynen Halil Ağabey.
arapsabunu
09-11-2012, 23:08
Ben artık boş kaldıkça sizin sayfanızı okumaya ve bir deftere sizden öğrendiklerimi yazmaya karar verdim. Üstelik ne limon ağacım var, ne zeytinliğim ama bir kaç dönüm toprak hayalim var çok şükür, bildiklerinizi içtenlikle paylaşmanız, hem de uzun ve ayrıntılı cevaplarla yardımcı olmaya çalışmanız benim gibi acemiler için müthiş bir fırsat. Tebrikler, teşekkürler...
Halil Önen
09-11-2012, 23:24
Ben artık boş kaldıkça sizin sayfanızı okumaya ve bir deftere sizden öğrendiklerimi yazmaya karar verdim. Üstelik ne limon ağacım var, ne zeytinliğim ama bir kaç dönüm toprak hayalim var çok şükür, bildiklerinizi içtenlikle paylaşmanız, hem de uzun ve ayrıntılı cevaplarla yardımcı olmaya çalışmanız benim gibi acemiler için müthiş bir fırsat. Tebrikler, teşekkürler...
Bir saksı toprağınız (http://www.agaclar.net/forum/943848-post11141.htm) varsa tohumunuz (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/28540.htm) da var demektir ve varsa topraksız sayılmazsınız; takasa bile bakılmaz bazen, çok seviyorsanız...:)
Hoş geldiniz...
YeniGine
13-11-2012, 02:14
:( Ben olsam; ben de ağlarım. Çok yazık olmuş.
YeniGine
13-11-2012, 02:18
Bu çiçeği tesadüfen terk edilmiş bir yerleşim yerinde buldum.
251304
Sn. Metetern 'Ankara çiğdemi' demiş ama emin değil galiba...
251305
Soğanlı bir çiçek. Kokusu yok sanki.:)
251306
O kadar çok ki;
ne kadar değerli bilmiyorum. Bu yıl geç kalınmış, gelecek yıl için soğanlarını kazıp isteyenlere dağıtmaya değer mi bilemiyorum. Ama ben bir kaç tanesini kendime taşımayı düşünüyorum.
( Sn. Güngör Salman'ın dediği gibi; sternbergia Lutea olmalı...)
Ben bu çiğdemleri bu sene çok sevdim; ilk kez gördüm bu sene birçok yerde. Ben de istiyorum bunlardan. Onun için 2 gün önce sarı açan çiğdem soğanı aldım; saksıya diktim fakat yine de diktiklerim bunlar gibi değil. Ben bunlardan istiyorum. İnşallah bulabilirim.
Halil Önen
13-11-2012, 09:21
Sn. YeniGine bir daha bakayım_ terk edilmiş bir yedi çiğdemlerin olduğu yer ve oldukça fazlaydı_ size birkaç soğan göndereyim.
Ama zamanı değil galiba...
Ben fakir
13-11-2012, 09:28
Sevgili Halil Önen,
Gece olanları okudum.
Çok üzüldüm.
Tekrarından korusun.
Geçmiş olsun.
Halil Önen
13-11-2012, 10:41
Ortada üzülecek bir durum yok ki_ kahve sohbetleri böyledir. Böyle; hiç lafın arkasına bakılmaz...:)
Eğer öyle olsaydı; köy kahvehanesinde (Belen Kahvehanesi)gelenlerin yarısı ile kırgın olurdum...:)
Bazen kalıcı dostluklar böyle başlarmış...:)
Ben inanıyorum; Ağaçlar net yani bizler kalbi zengin, sevgi dolu ve entellektüel bir dostla tanıştık; kazandık...
Ömrümüz küçük şeylere üzülecek kadar uzun değil...:)Seni seviyoruz bu böyle biline...
Ben fakir
13-11-2012, 10:44
Ortada üzülecek bir durum yok ki_ kahve sohbetleri böyledir. Böyle; hiç lafın arkasına bakılmaz...:)
Eğer öyle olsaydı; köy kahvehanesine (Belen Kahvehanesi)gelenlerin yarısı ile kırgın olurdum...:)
Bazen kalıcı dostluklar böyle başlarmış...:)
Ben inanıyorum; Ağaçlar net yani bizler kalbi zengin, sevgi dolu ve entellektüel bir dostla tanıştık; kazandık...
Ömrümüz küçük şeylere üzülecek kadar uzun değil...:)Seni seviyoruz bu böyle biline...
Sevgili Halil Bey, ben o konuyu geçip unutalı hanidir; ben sizin kümesteki katliamı kastederek geçmiş olsun dedim size...
Halil Önen
13-11-2012, 10:57
Sevgili Halil Bey, ben o konuyu geçip unutalı hanidir; ben sizin kümesteki katliamı kastederek geçmiş olsun dedim size...
Bende geceden kalmıştım biraz, şimdi okuyunca ayıldım...;) Unuttum gitti...:)
Teşekkür ederim...
Kötü bir tecrübeydi artık daha dikkatli olacağım; kümesi daha sağlam yapabilirdim...
Geçmiş olsun.
Ama ben çok üzülmedim. (Birazcık maddi kaybınıza ve lezzet kaybınıza üzüldüm).
Doğal döngü devam ediyor. Nasip böyleymiş. Eğer tarımla uğraşıyorsanız, kimi zaman sevinirsiniz, kimi zaman hüzünlenirsiniz..
Her zaman sevinmek isteyen meteryalistler, Dünyayı çöle çevirdiler. Bakıp ders almak lazım.
Almasını bilen Allah, vermesini de bilir, Amenna.
Atalarımız da o yüzden öğrettiler bize, "Hayırlısı" demeyi..
Saygı ve muhabbetle, Hoşça kalın.
rise_com
16-11-2012, 20:12
bütün yapraklar yeşildir de bazı çiçekler neden sarıdır, kırmızıdır, pembedir...;)
demişsiniz. Çünkü insanlar hayata renk katarlar çiçekler gibi renk renk. Kimi sarı, kimi kırmızı ancak dostlar bakiidir, her dem var olan ve her dem yeşil kalan.
Zeytin yetiştirsem ve kabuklu bit sorunum olsa nereye bakarım?
Zeytin (http://www.agaclar.net/forum/zeytin/)
Meyvelerde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/meyvelerde-hastalik-ve-zararlilar/)
Falan...
Forumda kaç tane bahçe var, onlarda sorulup cevaplandı mı diye bakmak aklıma gelmez :)
Gelmeli mi? Bulmak için bu kadar uğraşmalı mıyım?
Mesajları taşıdım: Zeytin üstünde kabuklu bit (http://www.agaclar.net/forum/zeytin/29145.htm)
Lütfen sorularınızı ilgili bölümlerde sorun, yardım istediğiniz özel birisi varsa, sorunuzun adresini iletin ve orada cevaplamasını rica edin. Hazır özel mesaj yazmışken, cevabını da özelden alayım demeyin tabii :)
Malum, bilgi orta yerde olursa, başkalarının da işine yarar...:)
Halil Önen
29-11-2012, 20:25
Zeytin kabuklu bit için başka sayfalarda da paylaşım yapmıştım, onları da bulayım; yeni başlığa taşınması çok iyi oldu...:)
Teşekkürler..
sn. Halil Önen bordo bulamacı yerine gülleci bulamacı uygulanır mı kullanım zamanı geldi mi ilk defa gülleci bulamacı yapmayı deneyeceğim bana tavsiyeleriniz olur mu teşekkür ediyorum...
Halil Önen
16-12-2012, 21:59
sn. Halil Önen bordo bulamacı yerine gülleci bulamacı uygulanır mı kullanım zamanı geldi mi ilk defa gülleci bulamacı yapmayı deneyeceğim bana tavsiyeleriniz olur mu teşekkür ediyorum...
Ceviz fidanları için diyorsunuz; budama sonrası bir defa ve gözler uyanmadın bir defa bordo bulamacı atarsanız iyi olur. Sonraki yıllarda hastalık durumuna göre gülleci bulamacına geçebilirsiniz. Fidanların bu döneminde güçlü hastalıklara _ mantar_ yakalanmaması gerekir...
Kolaylıklar dilerim..
149539
Adamın birinin yol kenarında asmaları varmış. Her yoldan geçen yapraklarını koparır sarma yaparmış. Asmalar yapraksız kalır, salkımlara sıcak vururmuş.
Adam bıkmış. ''Yapraklara öyle bir şey atmalıyım ki; herkesin dikkatini çeksin, zehirliymiş gibi görünsün ama zehirli olmasın'' diye düşünmüş.
''Bakır eritip atsam bilirler ama kireçle karıştırısam kimse anlamaz, zehirlidir diye yapraklarımı koparamazlar'' demiş.
O yıl kimse asmaların yapraklarını koparmamış.
Ama o yıl tüm Avrupa'da asmalar, salgın olan Mildiyo hastalığına yakalanmış. Bizimkiler yakalanmamış.
Ve böylece ''Bordo Bulamacı'' bulunmuş.
1980 den beri _diğer ilaçlar terk edilip yerine yenileri bulunurken_ Mildiyö ve Küllemeye karşı günümüze kadar hiç önemini yitirmeden kullanılıyor.
Mutfağa hoşgeldin.
[ATTACH]149545
Ayvanın bir dalına aşıladığım bu armudun cinsini bilmiyorum. Ya çok verimli bir çeşit ya da ayvaya aşılanınca verimli oluyor.
149551
İlk yıl çok güçlü sürgün verdi. Birkaç tane de meyve...
2 ve 3 yıllar o kadar bol verdi ki; ''nazar deydi, göze geldi'' dedikçe Mahallenin
çocukları bayram etti.
Geçen yıl günbatımı tam akşamleyin yemek vakti, 2 gözcü 3 çocuk tarafından
48 saniyede hepsi koparıldı. İki güzel dalda gitti..Görevli komşu kadın ve benim kadın bu hıza baktı kaldı.
Ta tepede bir bir tane kalmıştı. Hergün gözümüz gibi bakıyorduk. Şöle 3 e 4 e böleçektik. Tadına bakaçaktık.
Onu da bir sabah kargaya kaptırdık. Karşı direğe kondu. Ağzında ''Son armut''.
Altına kadar vardım, sesizce...
149559
Açaba yerken düşürür mü diye.:)
...diyecektim ona'' karga ne güzel sesin var, bi gaaaak dermisim''.
Nemelazım; armudu eline alır ''ben o lafonte'nin masalını biliyorum'' derse bir de çümle aleme rezil olurum diye sesimi çıkarmadım.
149596
Kargayı kandırırmıyım bilinmez ama çocukları kesin kandırdım. Kaolin kilini zehir sanıyorlar.:D
Çocukken okuduğum bir masalda, dev meyvalar, dalları gökyüzüne kadar uzanan ağaçlar, bulutların arasına çıkan fasulyeleri anlatan bir kitap okumuştum bu resmi görünce aklıma o masal geldi :))
Ceviz fidanları için diyorsunuz; budama sonrası bir defa ve gözler uyanmadın bir defa bordo bulamacı atarsanız iyi olur. Sonraki yıllarda hastalık durumuna göre gülleci bulamacına geçebilirsiniz. Fidanların bu döneminde güçlü hastalıklara _ mantar_ yakalanmaması gerekir...
Kolaylıklar dilerim..
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim bu sene diktiğim ceviz fidanları için bordo bulamacı yapmama gerek var mı birkaç yıllık cevizlerim var onlara uygulacağım
Murat Öz
18-12-2012, 08:20
Bu linki de incelemeli arkadaşlarımız.
Güneş Enerjisi ile elektrik ve sulama çalışması.
Birde seyyar sistem olsaydı.
YÖNTEM DİYE BUNA DENİR - WEB TV :: Hürriyet (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/42813/22178955/1/yontem-diye-buna-denir.aspx)
Halil Önen
18-12-2012, 10:05
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim bu sene diktiğim ceviz fidanları için bordo bulamacı yapmama gerek var mı birkaç yıllık cevizlerim var onlara uygulacağım
Gözler uyanmadan 1% bir defa uygulamak yeterli...
bugün bütün cevizlerime ve meyve ağaçlarıma % 3 lük bordo bulamacı attım fidancım fidanları soğuktan koruyacağını söyledi
Sonbaharda %2 lik ilkbaharda %1 lik uygulama uygundur.
%3 ağır olur önerilmez. Soğuktan korumadan ziyade mantari hastalıkları önlemede faydalıdır.
tekomusti
24-12-2012, 15:30
Halil abi bahçeyi tek tek gezdim maşallah çok güzel eğitici bilgiler için de ayrıca teşekkürler ellerinize sağlık
Esen kalın
badembaba
30-12-2012, 23:44
Halil (Ağa)Bey kendi sayfamda kulaklarınızı çınlattım, http://www.agaclar.net/forum/1078149-post51.htm
Arbeguina zeytini tesisi için bir sorum vardı, orada tarif ettiğim yer 11 dekar, aldıktan sonra bir daha gidip görmek nasip olmadı, yolu bozuk traktörümüz yok vaktimiz az. Uzaktan da olsa sürekli ilgileniyoruz burada ne yapalım ne olur diye... Badem düşünüyordum fakat babamın zeytin bahçesi tesis etme veya satın alma isteği, bir de bu Arbeguina'nın cazibesi aklıma farklı bir fikir getiriyor...
Artık böyle teklifsiz sayfanızdan soru soruyorum, yakında Ağa'yı parantezden çıkarıp Bey kısmını paranteze alacağım, sonra parantezleri kaldırıp direkt ağabey diyeceğim, yüzyüze görüşmeden tek taraflı teklifsizlik gösterip haddimi aşmak istemem, umarım aşmıyorumdur.
Halil Önen
31-12-2012, 01:14
...
Artık böyle teklifsiz sayfanızdan soru soruyorum,...
Dostlar (http://www.agaclar.net/forum/1078192-post52.htm)arasında teklifsizliğin adı olmaz...;)
Halil Önen
09-01-2013, 23:12
Unuttum...:p
360711
adı neydi...;)
360712
neydi...;)
360713
neydi...;)
Unuttum...:p
''Bu kaktüsün, sukkulentin adı nedir?'' başlığında sormanız gerekiyordu :p
(2 numara crassula lycopodioides (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=10&gs_id=7u&xhr=t&q=crassula+lycopodioides&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1357316858,d.d2k&biw=1366&bih=626&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=J_PtUN7gOYmZhQec-oDYDg) ötekini ben de unuttum )
Diğeri de gymnocalycium multiflorum... ;)
Bir gün önce tarlada kaldım. Her şey yolundaydı.Avcı bir arkadaşım 'senin tarlanın yanında bir tilki bağırıyordu, duydun mu' dediğinde;
'Tilki bir avcı ben de _40 yıldan fazla_ avcıyım avcıyım, birbirimiz tanırız. Avcı avcıdan anlar' dedim. ' Avcı aç ise anlamaz dedi'...
Uyarı uyarıdır daha çok önlem alındı. Ve Aliğa'ya _ köyden 25 km. uzakta_ yolculuk yapıldı.
251292
Sabah hanım uyandırdı. Annem haber vermiş. ' Sana üzücü bir haberim var, bir şeyleri kaybettik' dedi...
'Yerine gelecek bir şeyse sağlık olsun' dedim. ' Yerine gelir ama aynısı olur u bilmem' dedi; gözleri ıslak, ağlamaklı...
Hemen tarlaya koştum...
251298
Burada tam bir katliam yaşanmış. Tam bir soykırım...
251299
11 yetişkin piliç ve anneleri yok. Mısır, buğday ile elleriyle beslediklerinin ardından; ' kör olmayasıca bir tane bile bırakmamış ' diyen annemin ağladığını duyuyorum uzaktan...
251300
Ve bilgisayara dosyalanmış 'tavuk sayfası' siliniyor... Anlar acı içeriyorsa küllenmeye bırakılmalı...
251302
Bunu bir yere yazıyorum. Hem de tükenmez kalemle...
Bahçeniz çok güzel. :D:):D Tavuklarınıza üzüldüm.:(:(
Bahçenizi tek tek gezdim eğitici bilgiler aldım. Anlatımınız çok komik ve çok güldüm. Bazı bilgileri uygulamayı düşünüyorum. Bilgileri paylaştığınız için teşekürler.
:D:D:):):D:D
Halil Bey Selamlar,
Konudaki ilk mesajınızı okurken Masanobu Fukuoka ismi dikkatimi çekmişti. Biraz araştırmadan sonra kitabını aldım, dün geldi ve yarısını okudum.
Otlarla yapılan malçlama konusu çok ilgimi çekti açıkçası.
Müsade ederseniz bununla ilgili bir iki sorum olacak size. Yazlığımızın arkasında 9m2 küçük bir bahçede domates, maydanoz, fesleğen, biber yetiştiriyoruz yazın. Ortada bir tane kayısı ağacı var 3 yaşında.
Bahçedeki çimleri bahçıvanlar kesip başka bi yere götürüp atıyorlar. Ben kesilen çimleri bu toprağa malç yapsam olur mu? Her seferinde kesilenleri koymak çok olur sanırım.
Evde enzim üretimine başladım, onu da vericem gidince.
Mesajı uzatmamak için diğer sorumu sonra sorayım isterseniz :)
selamlar
Safranlı
16-01-2013, 16:21
Halil Bey Selamlar,
Konudaki ilk mesajınızı okurken Masanobu Fukuoka ismi dikkatimi çekmişti. Biraz araştırmadan sonra kitabını aldım, dün geldi ve yarısını okudum.
Otlarla yapılan malçlama konusu çok ilgimi çekti açıkçası.
Müsade ederseniz bununla ilgili bir iki sorum olacak size. Yazlığımızın arkasında 9m2 küçük bir bahçede domates, maydanoz, fesleğen, biber yetiştiriyoruz yazın. Ortada bir tane kayısı ağacı var 3 yaşında.
Bahçedeki çimleri bahçıvanlar kesip başka bi yere götürüp atıyorlar. Ben kesilen çimleri bu toprağa malç yapsam olur mu? Her seferinde kesilenleri koymak çok olur sanırım.
Evde enzim üretimine başladım, onu da vericem gidince.
Mesajı uzatmamak için diğer sorumu sonra sorayım isterseniz :)
selamlar
çim,yaprak vb. bir çok nevalaeyi malç olarak kullanabilirsin
malçta taze çimi bir iki gün bekleterek te yapabilirisn
direk yazın çok ısındıgından zararı olabilir
ana gövdeye deymesin
biraz berilere serilebilir
aslında bu ayda dal parçalarıda çok güzel malç oluyor...
degerli dostum gördüğümüz her türlü doğal artık bir hazinedir
keyfine göre kendi yöntemini geliştirebilirsin
fakat malçlama özellikle kurak yerlerde çok çok faydalıdır
Murat Öz
17-01-2013, 20:26
Geldi geldi.,
Kitaplar geldi
Halil Önen
17-01-2013, 20:31
Teşekkürler Murat...
''Bu kaktüsün, sukkulentin adı nedir?'' başlığında sormanız gerekiyordu :p
(2 numara crassula lycopodioides (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=10&gs_id=7u&xhr=t&q=crassula+lycopodioides&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1357316858,d.d2k&biw=1366&bih=626&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=J_PtUN7gOYmZhQec-oDYDg) ötekini ben de unuttum )
Bence de...
Çok şükür ben unutmadım.
Hiç birini bilmiyordum.
2 isimlendirme olmuş, unutabilirim artık:))).
Netekim....
Saygılarımla lütfen.
Kitap okumaya başladığınıza göre...kümesiniz hayırlı olsun Halil Bey.
Kümes mi yapıyormuş?
Ondan mı, forumda görünmüyor acaba?
Halil Bey şu kümesi çabuk yapın lütfen..
Tohumları da boşverin artık.. Sağlığınız bozulacak.. :(
Kümes mi yapıyormuş?
:(
Gündem.
Açılış Konuşması mrduran
Günün mana ve önemi. Halil Önen.
Kurdele kesimi selis
Halil Önen
20-01-2013, 10:38
Kitap okumaya başladığınıza göre...kümesiniz hayırlı olsun Halil Bey.
Tavukları tilkiye ve yabani köpeklere kaptırdıktan sonra biraz iyi bir kümes yapmayı düşünüyorum, bağ evine...
Kendimi bildim bileli tavuk yetiştiririz ama üzerine kitap okuyup yeni bilgiler almak gerekiyor.
O kitabı Murat'da gördüm biraz okudum. Çok faydalı bilgiler içeriyor. Sağ olsun Murat bulup almış. Kendisine teşekkür ederim...
Bir bahçem olsa ilk yapacağım şeylerden biri kümes.
Formda çok güzel kümes örnekleri var.Zaman zaman bakıyorum.
Babam rahmetlinin bir kümesi vardı.
İçinde üç beş tavuk.
Bir sabah bakmış tüm tavuklar boğazlanıp öylece bırakılmış.
Tilki tecrğübeniz de varsa artık, sağlam bir şeyler yaparsınız.
Kümes sağlam olsun ki...horoz tilkiyi görünce bıyık burup geçsin.
Halil Önen
20-01-2013, 10:51
Kümes mi yapıyormuş?
Ondan mı, forumda görünmüyor acaba?
Tohumları da boşverin artık.. Sağlığınız bozulacak.. :(
Hayır daha yapmıyorum ama bir kümes yapacağım bağ evine çok gerekli...
Aslında formdayım; daha elimde EK LİSTE leri yazılacak 44 çıktı var düzenleyip_ kotlayıp_ ve forma ekleyeceğim. Sonra Murat ile dosyadan _tohum sayılarını_ düşeceğiz. Elimizde ne kalmış göreceğiz. Yani bir kaç gün daha yoğun işim var formda...
Bu yapmaktan keyif aldığım ve bana mutluluk veren ve çok yararlı olduğunu düşündüğüm istekli bir uğraşım. Sağlığımız bozulacaksa böyle şeylerden bozulsun...;)
Halil Önen
20-01-2013, 10:59
Gündem.
Açılış Konuşması mrduran
Kurdele kesimi selis
Bu iyi bir gündem, beğendim... Sizi de bekleriz...
Aslında elimizde eti lezzetli ve yumurtası bol tavuk cinsleri var. Sizleri Menemen yemeğe davet ediyorum...:)
Sağ olsun Sn. Zeytinli bahçe ve Sn. Müdürün bahçesi bu iyi cins tavukları yetiştirmeye başladılar. Zaten benim de düşündüğüm bir şeydi. Şimdi daha güzel olacak. Doğal yumurtalar bizden bundan böyle...;)
Bu iyi bir gündem, beğendim... Sizi de bekleriz...
Aslında elimizde eti lezzetli ve yumurtası bol tavuk cinsleri var. Sizleri Menemen yemeğe davet ediyorum...:)
Sağ olsun Sn. Zeytinli bahçe ve Sn. Müdürün bahçesi bu iyi cins tavukları yetiştirmeye başladılar. Zaten benim de düşündüğüm bir şeydi. Şimdi daha güzel olacak. Doğal yumurtalar bizden bundan böyle...;)
Allah emekleri zail etmesin...verimler bol olsun.
Gündemin altına şöyle yazabilirdik....
''Sahanda sarısı az pişimiş yumurta yemek... tura.''
Kısmet Halil Bey...inşallah bir gün ortadaki sahana beraber kaşık çalarız.
Burma bıyıklı horozlar...)))).
Nur olun inşallah.
Öyle bi ettinizki, horozlar kıymete bindi sayenizde.
Sonuç; sahanda yumurta.
Bize bile bıyık buracaklar...
Saygılarımla lütfen.
Halil Önen
08-02-2013, 01:48
..
Kısmet Halil Bey...inşallah bir gün ortadaki sahana beraber kaşık çalarız.
ya da...
368250
Gündem.
Açılış Konuşması mrduran
Kurdele kesimi selis
belirler _olmaza_siz buralarda geldiğinizde göveci kapar geliriz yanınıza...;)
YeniGine
08-02-2013, 02:36
Gündem.
Açılış Konuşması mrduran
Kurdele kesimi selis
;) O halde; yemek de bana kalıyor... Teşekkürler, bana afiyet olsun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.