agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2010, 20:11   #1
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Kara Lahana Çorbası

3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin

Jezebel beğendi.
Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 14:55   #2
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Kara Lahana Çorbası

3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin
Kuyruk yağı olmayan tarif bu sanırım.
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer
Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 18:12   #3
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 21:01   #4
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

Sayın Jezebel; bugün bizimde menüde karalahana yemeği vardı. İçinde yarma olursa tadı mükemmelleşiyor..

Sizin yetiştirdiğiniz lahanalarıda merak ediyorum ^^

bahcedenn beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2020, 17:11   #5
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu.
Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık.
Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden.
Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı.

Name:  BAEF812E-D6B9-47C9-A2B7-6EBFC5BA87A2.jpg
Views: 186
Size:  40.8 KB


Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu.
Midem doydu lakin gözüm doymadı.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2020, 21:07   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 48
Sayın Jezebel

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu.
Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık.
Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden.
Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı.

Eklenti 715274


Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu.
Midem doydu lakin gözüm doymadı.

Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ?

msacit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2020, 21:50   #7
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msacit Mesajı Göster
Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ?
Benim yardımım olmaz.
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum.
Size kolay gelsin.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025