![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Kara Lahana Çorbası 3 demet kara lahana Bal kabağı 2 dilim 2 corba kasigi tereyag 1 corba kasigi salca su 1 cay bardagi misir unu 1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye 1 su bardağı mısır konserve Tuz, karabiber ,kırmızı biber. Arzuya göre kuyruk yağı 1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin. 2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin. 3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer ![]() Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel oldu. Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla ![]() "Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi ![]() Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız. Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için. Deneyin derim, çok doyurucu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın Jezebel; bugün bizimde menüde karalahana yemeği vardı. İçinde yarma olursa tadı mükemmelleşiyor.. Sizin yetiştirdiğiniz lahanalarıda merak ediyorum ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu. Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık. Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden. Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı. ![]() Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu. Midem doydu lakin gözüm doymadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Sayın Jezebel
Alıntı:
Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum. Size kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |