agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-02-2013, 00:52   #31
Ağaç Dostu
 
Lazuti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
Karalahana çorbasının özü mutlaka ''patila'' dediğimiz iç yağı iledir, kemik suyu vs. ile aynı lezzet olmaz.İç yağı ezme lahanada doğranarak içine atılır.Ayrıca vurma, dövme, ezme lahanada ise iç yağı oranı daha çoktur.Sayın jeozu, karakabak konulan daha çok seferberlikte uydurulan elde ne varsa katılan yemeklerden gibi geliyor bana Eğer isterseniz ilk isimleriyle ;

Karalahana yemekleri
-------------------
Sarma (Yarmalı, unlu, bulgurlu, pirinçli, etli)
Çorba (kabaklı, iç yağlı)
Kavurarak yapılan (dible)
Ezme (Lu zeri)


Birde şarkısı,


İştağiti vamiğun ---- İştahımda yok
Yemeğepe mu paten ---- Yemekleri ne yapacağız
Çukanite kotsobun ---- Kazanlar dolusu
Lu pşkomaten pşkomaten ---- Yiyeceğiz, lahana yiyeceğiz

livadi beğendi.
Lazuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025