![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 233
|
Hiç mangalda pişirilmiş,üzerine zeytin yağı ve bol limon sıkarak hazırlanmış soğan yedinizmi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Mevsımı degıl ama bır cm ye yakın dılımledıgınız ( hatta esım esprıyle karısık mutlaka 7 mm olmalı derdı...nur ıcınde yat canım ) yesıl domates dılımlerını de mangalda denemenızı ısrarla onerırım . Esım bunu kesfettıkten sonra mangalda kırmızı domatesı aramaz oldum . |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Rakılı peynir ezmesi
375 gr beyaz peynir 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ 1 çorba kaşığı rakı Beyaz peynir kalıbını 30 dk. üzerini örtecek kadar soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Bir çatal yardımıyla ya da mutfak robotunda ufaladıktan sonra içine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde ettiğinizde rakı ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve yeniden karıştırın. İki saat dolapta bekletip üzerine bir parça zeytinyağı gezdirerek servis edin. * üç malzemeli beş yıldızlı yemekler adlı kitaptan... |
|
|
|
![]() |
|
|