Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 28-01-2008, 13:56   #54
imperfect
Lidya
 
imperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 60
Bir tarif daha:
HUMUS
500 gr nohut
Tahin
Sarımsak
Limon suyu
Tuz
Kimyon
Pul biber
Süslemek için Maydonoz, turşu, siyah zeytin

Nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Haşlanır. Daha sonra bir robot yardımıyla güzelce ezilir. Süzgeçten geçilir ki ağıza diri nohut gelmemeli. Üzerine isteğe göre tahin, limon, sarımsak ve tuz eklenir karıştırılır. Servis tabağına açılır. İnce açmak en iyisidir. Üzeri isteğe göre kimyon, pul biber, turşu, siyah zetin hatta ince dilimlenmiş domates ile süslenir. Veee meşhur mezemiz artık hazırdır. Afiyet olsun..

imperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön