agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2008, 14:56   #1
Lidya
 
imperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 60
Bir tarif daha:
HUMUS
500 gr nohut
Tahin
Sarımsak
Limon suyu
Tuz
Kimyon
Pul biber
Süslemek için Maydonoz, turşu, siyah zeytin

Nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Haşlanır. Daha sonra bir robot yardımıyla güzelce ezilir. Süzgeçten geçilir ki ağıza diri nohut gelmemeli. Üzerine isteğe göre tahin, limon, sarımsak ve tuz eklenir karıştırılır. Servis tabağına açılır. İnce açmak en iyisidir. Üzeri isteğe göre kimyon, pul biber, turşu, siyah zetin hatta ince dilimlenmiş domates ile süslenir. Veee meşhur mezemiz artık hazırdır. Afiyet olsun..

imperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2008, 22:29   #2
Ağaç Dostu
 
Açelya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 233
Hiç mangalda pişirilmiş,üzerine zeytin yağı ve bol limon sıkarak hazırlanmış soğan yedinizmi.

Açelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2010, 15:44   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Bozuyuk
Mesajlar: 13
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇELYA Mesajı Göster
Hiç mangalda pişirilmiş,üzerine zeytin yağı ve bol limon sıkarak hazırlanmış soğan yedinizmi.
Mangalda sogan harıka olur .

Mevsımı degıl ama bır cm ye yakın dılımledıgınız ( hatta esım esprıyle karısık mutlaka 7 mm olmalı derdı...nur ıcınde yat canım ) yesıl domates dılımlerını de mangalda denemenızı ısrarla onerırım . Esım bunu kesfettıkten sonra mangalda kırmızı domatesı aramaz oldum .

omru_ye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2010, 23:00   #4
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Rakılı peynir ezmesi

375 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
1 çorba kaşığı rakı



Beyaz peynir kalıbını 30 dk. üzerini örtecek kadar soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın.

Bir çatal yardımıyla ya da mutfak robotunda ufaladıktan sonra içine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde ettiğinizde rakı ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve yeniden karıştırın.

İki saat dolapta bekletip üzerine bir parça zeytinyağı gezdirerek servis edin.

* üç malzemeli beş yıldızlı yemekler adlı kitaptan...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025