Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 27-09-2007, 09:41   #40
bademagacı
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chief Mesajı Göster
merhaba,
kahvaltılık salçadan öyle bir bahsetmişsinki bende büyük bir merak uyandırdı.yapılışı hakkında bir bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim.mutlu kal...
Bahsettiğim kahvaltılık salçanın tarifini öğrendim.Şu an domateslerim ocakta..
Sercan sanada verdiğin bilgiler için teşekkürler..

Tarifteki oranları kendinize göre ayarlayabilirsiniz:

5 kg.kırmızı biber
2.5 kg.domates
1 kg.patlıcan

Kırmızı biber ve patlıcanları ateşte veya fırında közleyin.Kabuklarını soyup,kenarda bekletin.
Diğer yanda rendelediğin domatesleri kaynat.Sulu olduysa mutlaka süz.
Son olarak üçünüde (biber,patlıcan,domates) kaynat.Tuz,isteğe göre karabiber,kimyon,ceviz kat.

Afiyet olsun

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön