Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chief
merhaba,
kahvaltılık salçadan öyle bir bahsetmişsinki bende büyük bir merak uyandırdı.yapılışı hakkında bir bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim.mutlu kal...
|
Bahsettiğim kahvaltılık salçanın tarifini öğrendim.Şu an domateslerim ocakta..
Sercan sanada verdiğin bilgiler için teşekkürler..
Tarifteki oranları kendinize göre ayarlayabilirsiniz:
5 kg.kırmızı biber
2.5 kg.domates
1 kg.patlıcan
Kırmızı biber ve patlıcanları ateşte veya fırında közleyin.Kabuklarını soyup,kenarda bekletin.
Diğer yanda rendelediğin domatesleri kaynat.Sulu olduysa mutlaka süz.
Son olarak üçünüde (biber,patlıcan,domates) kaynat.Tuz,isteğe göre karabiber,kimyon,ceviz kat.
Afiyet olsun