agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2008, 01:03   #1
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Bugün mantar dolmasını buradakinden biraz farklı denedim, mükemmel oldu.

Mantarın içine koymak için, tam yağlı beyaz peynir, susam, çörekotu ve pul biberi karıştırdım. Mantarların içine biraz tereyağı ve mantarın ağzı sıfır oluncaya kadar bu karışımdan doldurdum. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine bol miktarda, fazla dışarıya taşırmamak kaydıyla bastırarak ekledim. Fırından çıktıklarında süperdiler.


Düzenleyen Penelophe : 11-01-2008 saat 02:40
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 01:16   #2
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Mantarın içine koymak için, tam yağlı beyaz peynir, susam, çörekotu ve pul biberi karıştırdım. Mantarların içine biraz tereyağı ve mantarın ağzı sıfır oluncaya kadar bu karışımdan doldurdum. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine bol miktarda, fazla dışarıya taşırmamak kaydıyla bastırarak ekledim. Fırından çıktıklarında süperdiler.
Ben mantar dolması yaparken, bez tulumu kullanıyorum. Tulumu taze kekik, ince kıyılmış biberiye ve biraz da fesleğen yaprakları ile elimde sıkıyorum, rahiyası çok hoş oluyor...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 20:58   #3
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Bu mezelerin hepsi birbirinden güzel.Ben de kolay ve leziz bir tarif veriyorum:
1-2 beyaz kabak rendenin ince tarafında rendelenir.Suyu sıkılır.İçine 1-2 diş(isteğe bağlı daha fazla da olabilir)sarmısak,bolca dövülmüş ceviz ,1-2 kaşık mayonez ve patlıcan ezme kıvamına gelene kadar süzme yoğurt konup karıştırılır.Servis tabağına alınıp dereotu ve zeytinyağı gezdirilerek süslenir.Afiyet olsun...
Kabak pişirilmediği için de son derece sağlıklı..
Eşim hiç kabak sevmez.Hatta "kabak tadı verdi "diye bir deyim boşuna üretilmemiş der.Ama bu mezedeki sebzenin kabak olduğunu anlayamadı

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025