agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2008, 19:18   #1
Bitkisever
 
ceromaya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 67
Kimyonlu Havuç Mezesi(Osmaniye)

Havuçlar yıkanır, kabukları soyulup rendelenir ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir.

Ocaktan almadan önce dövülmüş sarımsaklar ve iyice çırpılmış 1 yumurta eklenir, yumurta topaklanmadan homojen bir şekilde dağılacak şekilde hızlıca karıştırılır. Tercih etmezseniz yumurta koymayabilirsiniz.

Havuçlar ılıyınca yoğurt, kimyon ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine birkaç yaprak maydonoz koyulup servis yapılır.

Kimyon bu mezeye farklı bir tat katıyor. Ben çok seviyorum tavsiye ederim.

ceromaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 22:07   #2
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Köpoğlu Mancası (Papaz Mancası)

Malzemeler:

2 adet bostan patlıcanı

6 adet sivri biber

2 domates

5 diş sarımsak

½ çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı sirke

½ demet maydanoz

Yapılışı:

1.Patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin.Patlıcan, biber ve domatesi mangalda veya ocakta közleyin( fırında közlerseniz kararır).Kabuklarını soyun.Küp şeklinde doğrayın ya da çatalla ezin.

2.Biber, patlıcan ve domatesi bir kapta karıştırın.Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , sirke ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ilave edin, karıştırın.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin.


Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve kimyon eklenebilir.Soğuk yenmesi iyi olur.

Her yörede bu mancayı değişik yaparlar.Anadolu da mancaya yoğurtta koyuyorlar. (ama köpoğlu olmaz o zaman) İnternete baktığınızda kızartma patlıcanla yapılanı bile var.Kesinlikle patlıcan közde yapılmalıdır.Diğerlerine Köpoğlu denmez.

Kızartma patlıcanla yapılIP üstüne domates sosu konan Şakşuka'dır.
Közleyip yoğurt karıştırılan patlıcanlı yoğurt, patlıcan kızartıp üstüne domates dökülen de domatesli patlıcan kızartması olur.

İçki içilen bir sofrada köpoğlu olmazsa olmaz )

Resim ; kızılcıksurubu.blogspot.com'dan alınmadır.

Eklenen Resimler
 
caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 12:52   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caretta Mesajı Göster
Malzemeler:

2 adet bostan patlıcanı

6 adet sivri biber

2 domates

5 diş sarımsak

½ çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı sirke

½ demet maydanoz

Yapılışı:

1.Patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin.Patlıcan, biber ve domatesi mangalda veya ocakta közleyin( fırında közlerseniz kararır).Kabuklarını soyun.Küp şeklinde doğrayın ya da çatalla ezin.

2.Biber, patlıcan ve domatesi bir kapta karıştırın.Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , sirke ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ilave edin, karıştırın.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin.


Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve kimyon eklenebilir.Soğuk yenmesi iyi olur.

Her yörede bu mancayı değişik yaparlar.Anadolu da mancaya yoğurtta koyuyorlar. (ama köpoğlu olmaz o zaman) İnternete baktığınızda kızartma patlıcanla yapılanı bile var.Kesinlikle patlıcan közde yapılmalıdır.Diğerlerine Köpoğlu denmez.

Kızartma patlıcanla yapılIP üstüne domates sosu konan Şakşuka'dır.
Közleyip yoğurt karıştırılan patlıcanlı yoğurt, patlıcan kızartıp üstüne domates dökülen de domatesli patlıcan kızartması olur.

İçki içilen bir sofrada köpoğlu olmazsa olmaz )

Resim ; kızılcıksurubu.blogspot.com'dan alınmadır.

Trakyada köpeoğlu olarak geçer Rumeli mezesidir .İçine mutlaka kuru soğan çok ince doğranır Tekirdağ rakısı ,kavun, beyaz peynir birde köpeoğlu mancısı çilingir sofralarının olmazsa olmazıdır

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025