![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 67
|
Kimyonlu Havuç Mezesi(Osmaniye)
Havuçlar yıkanır, kabukları soyulup rendelenir ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce dövülmüş sarımsaklar ve iyice çırpılmış 1 yumurta eklenir, yumurta topaklanmadan homojen bir şekilde dağılacak şekilde hızlıca karıştırılır. Tercih etmezseniz yumurta koymayabilirsiniz. Havuçlar ılıyınca yoğurt, kimyon ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine birkaç yaprak maydonoz koyulup servis yapılır. Kimyon bu mezeye farklı bir tat katıyor. Ben çok seviyorum tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Köpoğlu Mancası (Papaz Mancası)
Malzemeler: 2 adet bostan patlıcanı 6 adet sivri biber 2 domates 5 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı sirke ½ demet maydanoz Yapılışı: 1.Patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin.Patlıcan, biber ve domatesi mangalda veya ocakta közleyin( fırında közlerseniz kararır).Kabuklarını soyun.Küp şeklinde doğrayın ya da çatalla ezin. 2.Biber, patlıcan ve domatesi bir kapta karıştırın.Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , sirke ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ilave edin, karıştırın.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin. Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve kimyon eklenebilir.Soğuk yenmesi iyi olur. Her yörede bu mancayı değişik yaparlar.Anadolu da mancaya yoğurtta koyuyorlar. (ama köpoğlu olmaz o zaman) İnternete baktığınızda kızartma patlıcanla yapılanı bile var.Kesinlikle patlıcan közde yapılmalıdır.Diğerlerine Köpoğlu denmez. Kızartma patlıcanla yapılIP üstüne domates sosu konan Şakşuka'dır. Közleyip yoğurt karıştırılan patlıcanlı yoğurt, patlıcan kızartıp üstüne domates dökülen de domatesli patlıcan kızartması olur. İçki içilen bir sofrada köpoğlu olmazsa olmaz ![]() Resim ; kızılcıksurubu.blogspot.com'dan alınmadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Trakyada köpeoğlu olarak geçer Rumeli mezesidir .İçine mutlaka kuru soğan çok ince doğranır ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|