agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 1 Gönderen uzman16
  • 1 Gönderen şehnaz
  • 2 Gönderen agozce
  • 1 Gönderen gultar
  • 3 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen aşkkuşu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-08-2011, 23:19   #9
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Narekşisi, ekşi nardan, yani aşılanmamış yabani nardan yapılır. Tadı da son derece ekşi olur. Ama o narlar artık kalmadı.

Çok uğraştırıcı ve maliyetli bir iş. Buna göre gerçek nar ekşisinin fiyatı yüksek olmalı.

Bu nedenle piyasakiler, pekmezle limon tuzunun kaynatmasından yapılır.

Ama Birde erik ekşisi vardır. Biz yabani eriklerden kaynatırız. Sanırım ekşi can eriklerden de yapılabilir.

Aynı yöntemle, suyunu sık, kaynat..)). Çok lezzetli oluyor.

Not: Tatlı nardan yaparsanız, içine biraz limon suyu ilave edip öyle kaynatabilirsiniz.

Ozlem A ve Fatma Kochan beğendi.

Düzenleyen agozce : 23-08-2011 saat 14:38
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025