Konu: Nar Ekşisi
View Single Post
Eski 23-01-2011, 07:53   #6
şehnaz
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
Miktar olarak tahmini 10 kg kadar oldugunu hatirliyorum . Bütün nar tanelerini tek tek ayikladik . Mutfak robotunda bicagini kullanarak parcaladik . Cekirdekleri parcalanir sanmistik ama hic biri parcalanmadan bütün kaldi . Olusan harci süzdükten sonra yine tahmini 3 litre nar suyunu tencerede sobanin üstünde agir ateste kaynattik . 1litreye yakin koyu kivamli nar eksisi elde ettik . Ilk heves biraz tükketik ama sonra kullanmayi biraktik . Lezzeti alisik oldugumuz limonun yerini tutmadi . Hazir olarak satin aldigimiz nar eksileri kadar eksi degildi . Zaten cok az tükkettigimiz icin bir daha evde yapmaya gerek görmedik .
Gerci nar eksisi ile alakali degil ama....
Tatli nari da ayni sekilde temizledikten sonra meyve suyunu cok sifali diye aileme hazirladim . Benden baska kimse elini sürmedi . Kendi yaptigimiz nar suyunda bogaz da hafif bir burma veya kekremsilik oluyor . Ustasi olmadigim icin yapim asamalirinda hata yapmis olabilirim . Simdilik ikiside ilk ve son oldu bizim icin .


Düzenleyen şehnaz : 23-01-2011 saat 17:42
şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön