![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Alıntı:
Tohum satışı da alımı da yasağa tabi değil. Sadece geofitlerin (soğan, rizom yumru vs) ihracı , belgeli üretici olmasına bağlı. Yani doğadan kaçak yolla toplanmadığının bir ispatı olarak.. Ben neredeyse ayda bir tohum alırım. Dünyanın her kıtasından gelir. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Bazen postada kayboluyor o başka.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy Flowering Plants from Chiltern Seeds Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide Rarexoticseeds: vente en ligne de graines rares et exotiques Buy Rare Plants | Seeds | Passiflora | Asclepias | Aristolochia | Brugmansia İlk anda aklıma gelenler. Ayrıca üyesi olduğum bazı derneklerden de geliyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
Alıntı:
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2014
|
İçinde tohum olduğunu bilirlerse yasak, bilmezlerse serbest... Yurtdışından tohum, meyve, bitki getirmek ithalat iznine tabi. Gönderme prosedürünü bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=uylimaz;1376121] [QUOTE=erkanbey;1376367] [QUOTE=Lathspell;1376538] Arkadaşlar, ben yardımcı olmaya çalışıyorum.İsteyen inanır istemeyen inanmaz. cn 22 custom declaration diye bir şey var, araştırın bilerek hareket edin. Postacılar gümrükten anlamaz, gümrükçüler de güçlük çıkarmak ,yasak demek için eğitim almışlardır. Üzülerek söylemek isterim ki, Türkçe yazığınızı anlamkta güçlük çekiyorum. Google tercüme ile bu işler yürümez. Postada gecikme süresi ortalama avrupa için 16 gün, amerika için 21 gün civarıdır. Maalesef kayıtlı 'registered' olmayan gönderileri ben de zaman zaman alamıyorum veya gönderdiklerim de ulaşmayabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2007
|
Alıntı:
5553 sayılı kanunu arama motorlarında bi aratıp cezai müeyyidelerini de bir okuyun derim.. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2018
|
Yeni konu açamadım , buradan bir yardımınız lazım. Yurt dışından 300 kg menengic tohumu istiyorlar bunu gönderebilmenin yasal durumu nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2018
|
Kardeş iyi günler , ispanyadan 300 kg menengiç tohumu istiyorlar , bunu ben doğadan yoplayabilirim ama satış için vergi kaydı vs birşey gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ebay |
|
|