agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Alışverişler ve İlanlar Hakkında
(https)

Beğeni Düzeni201Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2015, 23:00   #1
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uylimaz Mesajı Göster
Bir türk satıcıya sordum türkiye'ye tohum giriş çıkışının yasak olduğunu söyledi çok üzüldüm. Bu sene içinde aksini kanıtlayacak bir alışveriş yapmış olan var mı?
Satıcı tam anlamıyla sallamış.
Tohum satışı da alımı da yasağa tabi değil. Sadece geofitlerin (soğan, rizom yumru vs) ihracı , belgeli üretici olmasına bağlı. Yani doğadan kaçak yolla toplanmadığının bir ispatı olarak..
Ben neredeyse ayda bir tohum alırım. Dünyanın her kıtasından gelir. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Bazen postada kayboluyor o başka..

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 08:48   #2
Ağaçsever

Ramazan Çayıroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Tohum satışı da alımı da yasağa tabi değil. Sadece geofitlerin (soğan, rizom yumru vs) ihracı , belgeli üretici olmasına bağlı. Yani doğadan kaçak yolla toplanmadığının bir ispatı olarak..
Ben neredeyse ayda bir tohum alırım. Dünyanın her kıtasından gelir. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Bazen postada kayboluyor o başka..
Sn. tabus hangi sitelerden tohum getirtiyorsunuz ?

Ramazan Çayıroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 23:58   #3
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ramazan Çayıroğlu Mesajı Göster
Sn. tabus hangi sitelerden tohum getirtiyorsunuz ?
Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy Flowering Plants from Chiltern Seeds
Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide
Rarexoticseeds: vente en ligne de graines rares et exotiques
Buy Rare Plants | Seeds | Passiflora | Asclepias | Aristolochia | Brugmansia
İlk anda aklıma gelenler. Ayrıca üyesi olduğum bazı derneklerden de geliyor..

Eski 02-05-2015, 08:30   #4
Ağaçsever

Ramazan Çayıroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2014
Teşekkür ederim Sn. tabus.

tabus beğendi.
Ramazan Çayıroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 17:45   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Alıntı:
teşekkürler. ben hep ebay'den alışveriş ediyorum. lakin bir arkadaşımın söylediğine göre bu ara gümrük çalışanları sayısı oldukça azaltıldığı için yurtdışı gönderileri hızlı gelmiş olsalar bile orada sıra beklediklerinden elimize ulaşmakta gecikmekteymiş. gerçekten de benim bu sene içinde verdiğim siparişler bir türlü gelmek bilmedi. geleceklerine dair umudumu bir nebze olsun yenilediniz

tabus beğendi.
uylimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2015, 15:29   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Alıntı:
bugün de ptt'ye gittim tohum göndermek için. kadın zarfta ne olduğunu sorunca tohum diye söyledim. "tohum kesinlikle yasak, gönderemezsiniz :/" dedi. acaba kadın mı yanlış biliyor yoksa zarfta ne olduğunu söylemesem mi?

uylimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2015, 08:51   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uylimaz Mesajı Göster
bugün de ptt'ye gittim tohum göndermek için. kadın zarfta ne olduğunu sorunca tohum diye söyledim. "tohum kesinlikle yasak, gönderemezsiniz :/" dedi. acaba kadın mı yanlış biliyor yoksa zarfta ne olduğunu söylemesem mi?
İçinde tohum olduğunu bilirlerse yasak, bilmezlerse serbest... Yurtdışından tohum, meyve, bitki getirmek ithalat iznine tabi. Gönderme prosedürünü bilmiyorum.

Lathspell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2015, 22:25   #8
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

[QUOTE=uylimaz;1376121]

[QUOTE=erkanbey;1376367]
[QUOTE=Lathspell;1376538]
Arkadaşlar, ben yardımcı olmaya çalışıyorum.İsteyen inanır istemeyen inanmaz. cn 22 custom declaration diye bir şey var, araştırın bilerek hareket edin. Postacılar gümrükten anlamaz, gümrükçüler de güçlük çıkarmak ,yasak demek için eğitim almışlardır.
Üzülerek söylemek isterim ki, Türkçe yazığınızı anlamkta güçlük çekiyorum. Google tercüme ile bu işler yürümez.
Postada gecikme süresi ortalama avrupa için 16 gün, amerika için 21 gün civarıdır. Maalesef kayıtlı 'registered' olmayan gönderileri ben de zaman zaman alamıyorum veya gönderdiklerim de ulaşmayabiliyor.

Eski 06-04-2016, 21:59   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Alıntı:
Yurtdışından Tohum alan arkadaşlar sizleri uyarmak istiyorum. Tohum işi hassas bir konu ülkemizde ve tüm dünyada dolaşımı kanunlarla korunan ve yasaklı ürünlerdir. Buraya şurdan aldım burdan aldım diye yazan arkadaşlara da önemle duyrulur.. Ülkemizde başınıza ne zaman ne geleceği belli olmaz...
5553 sayılı kanunu arama motorlarında bi aratıp cezai müeyyidelerini de bir okuyun derim..

Saygılarımla

ihakcay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2019, 21:32   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2018
Yeni konu açamadım , buradan bir yardımınız lazım.

Yurt dışından 300 kg menengic tohumu istiyorlar bunu gönderebilmenin yasal durumu nedir ?

AŞICI ŞAKİR TÜR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2019, 21:36   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2018
Kardeş iyi günler , ispanyadan 300 kg menengiç tohumu istiyorlar , bunu ben doğadan yoplayabilirim ama satış için vergi kaydı vs birşey gerekiyor mu ?
Şimdiden teşekkürler

AŞICI ŞAKİR TÜR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ebay

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025