agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Alışverişler ve İlanlar Hakkında
(https)

Beğeni Düzeni201Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2015, 14:19   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Erkanbey;

Biber tohumlarınızın size ulaşmasına sevindim. Umarım karıştırmadan istediğiniz gibi ürün alabilirsiniz. Bu arada tohum almayı da unutmayın. Gelecek yıllar açısından.

pria ve erkanbey beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2015, 14:57   #2
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Tohum almayı unuturmuyum hiç gerçi bu sene bi dikip meydana getirelimde hayırlısı ile

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2015, 14:48   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-04-2011
Aranizda aliexpress uzerinden siparis veren var mi acaba? Varsa memnun kaldi mi yazabilirseniz cok sevinirim

edazeynepeda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 07:13   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Ben verdim. Yalan olmasın 7-8 farlı satıcıdan değişik tohumlar istedim. İstediğim tohumları da daha önceden biliyordum. Hiçbir satıcıdan istediğim tohumlar gelmedi.Ellerine ne geçtiyse doldurmuşlar. Bu kadar ucuz ve kargo ücreti olmamasından belli. Ama hepsinin ücretini geri aldım. Belki şansıma ama ebay da böyle bir durumla karşılaşmadım.

ERKEN48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2015, 09:19   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-09-2013
aliexpressten tohumlar geç geliyor,2 ay sürebiliyor,ödemenizi geri alabildiğniz için bulunmayan tohumları vs rahatlıkla sipariş verebilirsiniz. tohum sokmak yasak, belge lazım (tanığınız varsa bu kurumlarda sorun hiç olmaz) ama kayıtsız postalar çok kurcalanmıyor, kayıtsız posta tohum için daha avantajlı.

Ezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 21:02   #6
Yeni Üye

umurtuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2011
aliexpressten kesinlikle tohum almayın. Paranızı geri alabiliyorsunuz ama tamamen zaman kaybı.

umurtuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 10:27   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2015
aliexpress sahte tohum yolluyor.

bdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 22:44   #8
Yeni Üye

Arakil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2015
arkadaşlar ebay'de çokça görüyorum, climbing strawberryler yani bu sarmaşık çilekleri nedir ne değildir? doğal bir tür müdür? bilginiz var mı acaba? hakkında ne okuyabilirim?

Arakil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 23:26   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-11-2015
Merhaba, aliexpressden aldığım lithops ve sukkulent tohumları tahmin edeceğiniz üzere sahte çıktı. İndirimde 8 farklı yaklaşık 2000 adet tohum sipariş verdim. Gümrüksüz kapıma kadar geldi. Amatör olduğumdan dolayı 4 farklı toprak, kap, teknik ile yetiştirdim. Sadece 1 kabımda filizlenmeler oldu oda lithops **** sukkulente benzemiyor Neyse büyütüyorum hala bakalım ne olacak.

tolgadinc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2016, 10:57   #10
Ağaç Dostu

torkulu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
aliexpress yerine ebay den alışveriş yapın. özellikle çin den aldığım ürünlerin hiçbirinde sorun yaşamadım. özellikle çin dedim çünkü malezya ve fransadan da aldım ikiside yanlış çıktı. 1 $ için uğraşmadım. sadece 1 ay civarı geliş süresi var. satıcının "rating" ine ve satış sayısına bakın.
sorun yaşamazsınız. birazcık ingilizceniz varsa yeterli olur, **** yabancı dili olan birinden bir kere yardım alın sonrasını çözersiniz zaten.
ebay de tohumlar kargo dahil 1 $ civarı, türkiyede 5-6 tl+ kargo = 10 tl farkı görün yani. üstelik tohum sayısı en az 3-4 kat fazla.

Adalet Yağcı ve Milla beğendi.
torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2016, 21:12   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2016
Herkese merhaba,
Bir iki gün önce aliexpress üzerinden Carolina reaper tohumu arıyordum. Sipariş sayısı en yüksek olan üründen yorumlara da bakarak sipariş ettim (türkler de var). Ama işin gerçeği kimse yetiştirdikten sonra yazmamış doğal olarak.100 adet tohum $0.18. Başka bir bitkinin tohumu çıkarsa paraya üzülmem beklediğim zamana üzülürüm. Ürünün linkini aşağıya koyarım alan varsa bilgilendirsin lütfen. Asıl konuya gelecek olursak, oldu da Carolina çıktı diyelim, çekirdekleri önce suya koyuyoruz, 3-4 saat bekliyoruz, sonra -ben öyle yapmayı düşünüyorum - pet bardaklarda sera etkisi ile dikiyoruz. Yeşil kısım çıkınca streçi kaldırıyoruz. Peki sonra ne yapmam gerek? Antalya'da yaşıyorum ve şu an geceleyin bile kısa kollularla dolaşıyoruz hava sıcak yani ve tohum geldi çıktı diyene kadar yaz yaklaşır güneşten yana sıkıntı yok Antalya sıcağı sonuçta. Ama ne yapmam gerek şaşırtmayı biliyorum ama budama demiş bazı arkadaşlar onu ne zaman nasıl yapıyoruz? Nasıl bir saksıya dikmemiz gerek? Ve dik durması için çubuk vs. Kullanılıyor mu? Ek besin tarzı şeyler önemli mi?

Kısaca toparlayıp bilgilendirirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Aldığım tohumun linki burada: Tahmini Teslimat Zamanı

dracarys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2016, 23:02   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dracarys Mesajı Göster
Herkese merhaba,
Bir iki gün önce aliexpress üzerinden Carolina reaper tohumu arıyordum. Sipariş sayısı en yüksek olan üründen yorumlara da bakarak sipariş ettim (türkler de var). Ama işin gerçeği kimse yetiştirdikten sonra yazmamış doğal olarak.100 adet tohum $0.18. Başka bir bitkinin tohumu çıkarsa paraya üzülmem beklediğim zamana üzülürüm. Ürünün linkini aşağıya koyarım alan varsa bilgilendirsin lütfen. Asıl konuya gelecek olursak, oldu da Carolina çıktı diyelim, çekirdekleri önce suya koyuyoruz, 3-4 saat bekliyoruz, sonra -ben öyle yapmayı düşünüyorum - pet bardaklarda sera etkisi ile dikiyoruz. Yeşil kısım çıkınca streçi kaldırıyoruz. Peki sonra ne yapmam gerek? Antalya'da yaşıyorum ve şu an geceleyin bile kısa kollularla dolaşıyoruz hava sıcak yani ve tohum geldi çıktı diyene kadar yaz yaklaşır güneşten yana sıkıntı yok Antalya sıcağı sonuçta. Ama ne yapmam gerek şaşırtmayı biliyorum ama budama demiş bazı arkadaşlar onu ne zaman nasıl yapıyoruz? Nasıl bir saksıya dikmemiz gerek? Ve dik durması için çubuk vs. Kullanılıyor mu? Ek besin tarzı şeyler önemli mi?

Kısaca toparlayıp bilgilendirirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Aldığım tohumun linki burada: Tahmini Teslimat Zamanı

Bence kesinlikle thai çıkar bu da beklemeyin boşuna ben de ilk olarak bu siteden aldım saçma sapan şeyler çıktı.Ayrıca bu kadar ucuz değildir. Kilosu çünkü +200 $ güvenilir başka bir yerden bulun bence alexpres haricinde

redchili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2016, 20:11   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-05-2016
Arkadaşlar ben de bazen Amerika'dan tohum alıyorum. viabox.com isimli bir site keşfettim ve müthiş faydası dokundu bana. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle kullanmaya başladım ve 1 gün içerisinde kargolamaları, sorularıma maksimum 12 saat içinde dönüş yapmaları sonucunda çok memnun kaldım.
Aldıklarınızı gönül rahatlığıyla bu siteden kendinize kargolatabilirsiniz. Ayrıca üyeliği de ücretsiz.

Lindy beğendi.
JantiMert Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 19:00   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2016
Merhaba ben bu konulara yeniyim bahce islerini cok seviyorum, acaba size ozelden birsye sorabilirmiyim? Tesekkurler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi JantiMert Mesajı Göster
Arkadaşlar ben de bazen Amerika'dan tohum alıyorum. viabox.com isimli bir site keşfettim ve müthiş faydası dokundu bana. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle kullanmaya başladım ve 1 gün içerisinde kargolamaları, sorularıma maksimum 12 saat içinde dönüş yapmaları sonucunda çok memnun kaldım.
Aldıklarınızı gönül rahatlığıyla bu siteden kendinize kargolatabilirsiniz. Ayrıca üyeliği de ücretsiz.

Lindy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 23:06   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2016
şuan getirmek istiyorum tohum çinden son durum hakkında bilgisi olan var mı ?

Oguzhany Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2016, 22:43   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-06-2016
Arkadaşlar, yazılanların tamamını okumadım. Fakat çinden vs. Tohum getirtme olayını yazanlar olmuş. Aman almayın. Pişman olursunuz. Geribildirimlere falan bakmayın. Çünkü onlar paket geldi mi geldi. Şeklinde yapılıyor. Tohumları kendi sitelerinden alın. Mesela acı biber için smokin'ed , pepper joe vs. Her bitkinin kendi dalında uzmanlaşmış ekipleri var zaten. Tek bir site üzerinden çeşir çeşit tohum satan bir yerden tohum almanızı tavsiye etmem. Deneyimlerle kanıtlanmıştır. Herkese mutlu günler..

erkanbey beğendi.
getirmesebari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2016, 23:28   #17
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi getirmesebari Mesajı Göster
Arkadaşlar, yazılanların tamamını okumadım. Fakat çinden vs. Tohum getirtme olayını yazanlar olmuş. Aman almayın. Pişman olursunuz. Geribildirimlere falan bakmayın. Çünkü onlar paket geldi mi geldi. Şeklinde yapılıyor. Tohumları kendi sitelerinden alın. Mesela acı biber için smokin'ed , pepper joe vs. Her bitkinin kendi dalında uzmanlaşmış ekipleri var zaten. Tek bir site üzerinden çeşir çeşit tohum satan bir yerden tohum almanızı tavsiye etmem. Deneyimlerle kanıtlanmıştır. Herkese mutlu günler..
Size bu konuda kesinlikle katılıyorum,baya kötü tecrübeler edinmiş biri olarak.Siz pepperjoe,den carolina aldınız mı?

Eski 20-10-2016, 17:37   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-12-2012
Arkadaşlar Almanya'dan tohum sipariş etmiştim.Gümrükte ithali yasak denip geri döndü.Yurtdışından tohum getirmek yasaklandı mı?

erkanbey beğendi.
Liken Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2016, 20:18   #19
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Liken Mesajı Göster
Arkadaşlar Almanya'dan tohum sipariş etmiştim.Gümrükte ithali yasak denip geri döndü.Yurtdışından tohum getirmek yasaklandı mı?
Sizin ne tohumu sipariş ettiğinizi bilemiyorum ama benim temmuz ayından eylül ayına kadar hepsi Amerikadan olmak üzere 3 kargom geldi.Hepsinde de biber tohumu vardı,hepside elime ulaştı.

Eski 20-10-2016, 22:54   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sizin ne tohumu sipariş ettiğinizi bilemiyorum ama benim temmuz ayından eylül ayına kadar hepsi Amerikadan olmak üzere 3 kargom geldi.Hepsinde de biber tohumu vardı,hepside elime ulaştı.
Marula ve acai berry tohumlarıydı.Eylül ayındaki gelmişti.Son 2 siparişim gelmedi.Sanırım OHAL den sıkı denetim var.Acai berry çimlenmiş göndermişti.Torfun içinde geldiyse belki ondandır.

Liken Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2017, 21:52   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-02-2017
adenium tohumunu nasıl bulabilirim

galip77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2017, 14:04   #22
Ağaçsever

metulen's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Ben de aliexpress ten aldım. Burada yazılan yorumlara katılıyorum. Çoğunlukla paket gelmiş mi vs şeklinde geri bildirimler var. Nadiren de işi bilenler gelen tohumların sahte olduğunu fark edip eksi yorum yapmışlar ama arada kaynıyor. Çoklu siparişimde bana da oldu ve dispute açıp hepsinden iade aldım. Gelen tohumların da çimlenip çimlenmeyeceği belli değil. Bu gün ekimleri yapacağım bakalım sonuç ne olacak. Hele bide photoshop ile bitkileri renklendirip sahte satışlar var ki akıllara zarar.

Selma_321 beğendi.
metulen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2017, 13:31   #23
Yeni Üye

Kolistirva's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2010
Aliexpress'ten aldığım hiç bir tohum çimlenmedi arkadaşlar, Gül ve orkide tohumu diye saçma sapan şeyler gelmiş. İyi kazık yedik gibi...

Kolistirva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2017, 23:21   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2017
Aliexpress ten tohum alıp çimlendirebilen var mı ?

Fırtına42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2017, 10:27   #25
Ağaçsever

qqaazz's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fırtına42 Mesajı Göster
Aliexpress ten tohum alıp çimlendirebilen var mı ?
Ben karanfil tohumları aldım, çimlendiler.

qqaazz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2017, 08:34   #26
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıexpress sitesinde tohumlarda %50 indirim var. Ayrıca kargo ücretsiz olan ürünlerde mevcut. 30 çeşit sipariş verdim, kargo dahil 10 dolar tuttu.

Selma_321 beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2017, 05:38   #27
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Aliexpresse sakın inanmayın geçen yıl ben ve yengem ayrı ayrı tohum siparişi vermiştik.Hem geken tohumlar sahte çıkmıştı hemde hiçbiride çimlenmedi.Yani o ektiğimiz tohumların ne olduğunu bile göremedik oysa resimlerde istediğimiz çiçekler müthişti.)))

Resulgur beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2017, 12:41   #28
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Tohumları aldığınız üyenin kullanıcı adı nedir?

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2017, 07:34   #29
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
İsmail kardeş bana soruyorsunuz hiç hatırlamıyorum bile yengeminkileri zaten bilemem her ikimizde farklı illerdeyiz ve farklı zamanlarda vermişiz. Sonuç aynıydı ektiğimiz tohumlar farklıydı ona rağmen bu da nedir ne çıkacak diye ektik sonuç onda da hüsrandır hiçbiri çimlenmedi. Mesela lisi tohumu kocaman bişey gelmişti oysa lisi tohumları gerçekte toz gibi bişeymiş.
Bu arada biz hep çiçek tohumu siparişi vermiştik. Lisi. Gloksinya. Sardunya. Açelya.

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2017, 11:19   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2017
aliexpress ten aldığım tohumlar

arkadaşlar;

mart ayında aliexpresten 20 farklı meyve ağacına ait tohumlarım geldi.mayıs ayının şu günü itibariyle % 99 çimlenme olmadı.gerekli ortamlar sağlandığı halde.sadece jabuticaba diye yolladıkları tohum çimlendi.oda büyüdükçe sürekli ortasından yaprak veren bir çiçek ya da bitkiye dönüştü.şu an üzerinde 10 un üzerinde yaprak var marul gibi etrafına büyüyor.ama kesinlikle jabuticaba değil.ben kesinlikle önermiyorum.tohumların gelmesi zaten 1 ayı buluyor.bir çok meyvenin meyveden çıktığı anda çimlendirilmesi gerekiyor.ben o türleri de almadım.ama sonuç sıfır..başka site önerebilecek varsa değerlendirmek isterim.

Selma_321 beğendi.
egzotikolik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ebay

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025