agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   İzmir/Ödemiş-Birgi Gezisi 23 Kasım 2008 Pazar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/10854.htm)

Penelophe 20-11-2008 21:38

Ardaçiğdem, Agaclar.net toplantı ve gezileri başlığında daha önceki toplantı ve gezilerimize ait konuşmalar ve fotoğraf linkeleri mevcut.:) Bizleri bir araya getirip bu güzellikleri yaşamamızı sağlayan Ağaçlar.net iyi ki var, bir kez daha teşekkürler Malina.:)

cemal.S 20-11-2008 21:50

Gittikçe çoğalıyoruz fidanlar gibi ne dersiniz. Güzel olacak güzel. Güzel İzmirlilere yakışan olacak. Bunu adım gibi biliyorum.

Saygıyla.

kazim polat 20-11-2008 23:39

Arkadaşlar merhaba. Gelecek olanların artıyor olması ne kadar da mutluluk verici !
Yerel bazdaki hava durumuna göre Pazar günü Ödemiş'de sağanak yağış bekleniyormuş. Ama olsun, gezimize biraz romantizm de katsak fena mı olur? Sitemizin kurucusu Malina da geliyormuş, ne kadar güzel, sorumluluğum bir kat daha arttı gerçi.
Arkadaşlar, bugün açıldı fuarımız. Ben ilk sizlerle gezeyim diye gitmiyorum, zor tutuyorum gerçi kendimi. Ağabeyimin aktardıklarına göre önceki senelerden daha güzel ve de gelişmiş bir fuar bizleri bekliyormuş. İki saatin yetmeyeceğini söyledi. Şimdilik satış yapılmıyormuş ama bizim gezeceğimiz gün son gün olacağından belki de satış olabilir.
Sıkın dişinizi az kaldı!

Öztan Özatanlar 20-11-2008 23:52

Merhaba Kazım Bey;
Aynı heyecanı bizlerde yaşıyoruz. İnanın.. Satışlarla ilgili küçük bir sorum var. İç mekan bitkileri satılıyormu acaba bilginiz varmı?

Penelophe 21-11-2008 00:15

İlahi Güler Hanım, bir şaka yaptınız, herkes gerçek sanıyor. Şakaydı di mi? :D

Arkadaşlar dünden beri birşey için uğraşıyorum bakalım yarın belli olacak, belli olunca fikirlerinize sunacağım.;)

Güler 21-11-2008 00:34

:D:D Bir taş atım ......;););)

Penelophe 21-11-2008 01:16

Ehe, benim de aklıma ilk bu cümle gelmişti ama ben söyleyememiştim.:D

aliş 21-11-2008 06:23

O kuyuda taş arayanlardan biriyim :) eşime bile söyledim Malina geliyormuş diye :D:D:D

Güler 21-11-2008 08:35

Eyvah, eyvah. Bir şaka yapayım dedim, sınırı mı aştım nedir?

kazim polat 21-11-2008 09:22

İlahi Güler Hanım, benden içeceğiniz hoşgeldiniz çaylarından sonra ceza olarak acı kahveler sizden!

kaptankartal 21-11-2008 09:34

Sayın Penolophe, teşekkür ederim. Bu defa gelemiyoruz ancak artık takipteyim tüm doğa dostu arkadaşlarla tanışmak ve birlikte olmak arzusundayım. İnşallah bir dahaki sefere katılırız geziye. Herkese iyi eğlenceler, herşey gönlünüzce olsun.

Güler 21-11-2008 09:45

Memnuniyetle, ama bilmiyorum kahvemi beğenecek misiniz?
Baksanıza bu işin uzmanı bana not vermemiş. Hiç de kopya çekmedim ama nereden not kırmış bilemiyorum. Belki de kırık buzdan yapmadığımdandır. Ama bunu bana öğretmemişlerdi, saadece soğuk su diye öğrenmiştim.

yldz35 21-11-2008 11:23

burdayım

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 319106)
Arkadaşlar, Yldz35 10 gündür siteye girmemiş, mesajla ulaşamıyorum kendisine, telefon numarasını bilen varsa eğer, bana ulaşmasını söylerse sevinirim..

Sevgili Penelope ;
haklısınız epeydir bakmadım mesajlara. Dün baktığımda da içinden çıkamadım.
sizi en kısa sürede arayacağım. bu akşam da program için iyice inceleyeceğim forumu.
katılıyoruz değişen bir şey yok. şimdilik bilginiz olsun. Pazar sabahı komşumuzun peşine takılıp sizleri tanıma mutluluğuna erişeceğiz.
sevgimle

Penelophe 21-11-2008 12:08

Yldz35, Ayrancılarla gelecekseniz sorun yok, onlar bütün detayları biliyorlar, rehberiniz sağlam yani.:)

Penelophe 21-11-2008 12:41

Arkadaşlar, planımıza ufak tefek ama lezzet verecek eklemeler yaptık bugün Kazım Bey'le.;)

23 Kasım 2008 Pazar sabahı, 6:00-7:00 toplanıp Ödemiş'e hareket.

9:00 "Töngül Pide" ve ''Katmer'' ile kahvaltı.
9:30-12:30 Fidancılık fuarı ziyareti.
12:30-13:15 "Ödemiş Köfte" öğle yemeği. Bu öğle yemeği 1. bölüm. (Hurşit Köfte'de yenecek bu yemek, Ödemiş'e gidenler bilir, çok meşhur burası, internette de araştırdım, köfte Hurşit Köftede yenir deniliyor. Ayrıca Kazım Bey dedi ki, işletmenin sahibi Hurşit bey, işletmenin duvarına; Hayatta en hakiki mürşit, Hurşit'tir yazdırmış.:D)
13:15'den sonra Birgi'ye hareket,
-Serbest dolaşım,
-Baba'nın Yeri'nde dana **** oğlak güveç, tereyağlı-cevizli-üzeri tahinli baklava, öğle yemeği 2. bölüm olacak. (Baba'nın yeride ün salmış bir restoran, Fellez'de burayı önermişti.)
-"Çakırağa Konağı ve Ulu Cami" ziyaretleri,
-"Konak Kahve ve Andaç Evi"nde acı kahve içimi ve işletmecisi emekli öğretmen Gülsün Hanım ve ressam eşi M.Emin Başaranbilek ile tanışma,
-En son da "Çınaraltı Pansiyon"un bahçesinde çay keyfi ve dönüş..

kazim polat 21-11-2008 12:59

Sevgili Penelophe, "Hayatta en hakiki murşit, kebapçı Hurşit" yazısı duvarda yazılı değil, sadece biz Ödemiş'lilerin arasında yapılan espri.
Baba'nın Yeri'ndeki güveç ve üzeri tahinli, tereyağlı, cevizli baklava aslında menümüzde vardı ama zaman darlığı nedeniyle çıkarmıştık. Madem ki Ağaçlar.net üyeleri aynı zamanda iyi birer gurmeler, ilave etmekte fayda var diye düşündük.

Penelophe 21-11-2008 13:22

:D Nerden çıkardım ben bu duvar işini diye düşünürken aklıma Çakırağa konağı ile ilgili okuduklarım geldi.:)

..Çakıroğlu Mehmet Beyin 2 hanımı vardır, biri İstanbul'lu diğeri İzmir'li, eşleri memleket hasreti çekmesin diye odalardan birinin duvarına İzmir, diğerine ise İstanbul manzaralı 2 resim yaptırır..

kazim polat 21-11-2008 13:48

Ahhh, Penelophe ne yaptınız ! Sürprizleri açıklıyorsunuz bir bir!

cemal.S 21-11-2008 23:03

Program harika duruyor. Yarın akşam kısmetse güzel İzmirin Birgi cennetindeyim.

Selamlar.

aliş 22-11-2008 06:14

Günaydın,
yarın saat 7 de yeni garajın karşısındaki benzinlikte doğru değilmi.Benzinlik ne tarafta ben hatırlayamadım da :)

Penelophe 22-11-2008 10:17

Günaydın, evet değişiklik yok, garajın giriş kapısının tam karşısında.:)

yldz35 22-11-2008 11:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 320346)
Günaydın, evet değişiklik yok, garajın giriş kapısının tam karşısında.:)

Sevgili Penelope;
Sizi az önce aradım. Telefonunuz cevap vermedi. Bize düşen bir görev var mı diye soracaktım.
Sevgimle..

ardaçiğdem 22-11-2008 12:26

Dün bütün ana haber bültenleri pazar günü donacağımızı söyledi. Umarım Ödemiş'te hava durumu bizi çok güzel karşılar. Bizim proğramda her hangi bir değişiklik yok yarın sabah görüşmek üzere.

E®TY 22-11-2008 12:54

http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-i....aspx?m=ODEMIS
sağnak yağış gösteriyor Sn. Penelope. İklime yenik düşmeyelim :((((

nazlı06 22-11-2008 13:53

Bugün burayı rüzgar ve yağmur birlikte götürüyor. Muhtemelen de yarın aynı olacak gibi.

E®TY 22-11-2008 15:02

İzmir Merkezde de hava kapalı. Rüzgar, fırtınanın gelecegını soyluyor. :(((

Güler 22-11-2008 15:28

Merhaba arkadaşlar.
Sabah kahvaltıdan sonra Akhisar üzerinden Gölmarmara ve Bozdağ üzerinden Birgi'ye geldik. Pansiyonumuza yerleştik. Çaylarımızı içtik. Yeni gelecek arkadaşları bekliyoruz.
Bozdağ'a ve etraftaki manzaya hayran kaldık. Bize bu istikameti önerdiğiniz için teşekkürler.

E®TY 22-11-2008 15:54

Sn. Guler, Hava durumu hakkında da bizi bilgilendirir misiniz?

dkp 22-11-2008 16:07

Pazar sabahı Ödemiş'te olacağız .
Hava durumu sunucusu Hülya Uğur'un sözlerini hatırladım.
'hava nasıl olursa olsun,sizin havanız iyi olsun'
Havamız süper..

Güler 22-11-2008 16:12

Bozdağda yağiş vardı, ama ince ince ve güzeldi.
Birgi'de bir yağıyor bir duruyor. Pansiyondaki odun sobası gürül gürül yanıyor. Aytaç bey(pansiyon sahibinin oğlu) sobanın üzerini kestane doldurdu, bir yandan da onu yiyoruz.
Arkadaşlar, buranın kestanelerinin tadı bir başka güzel, mutlaka tatmalısınız.
Ben tabii yine sitedeyim, Oğuz Mehmet beyle sohbet ediyor. Çaydanlık da sobanın bir ucunda vızırdıyor, çay da içiyoruz.
Herşey çok keyifli.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025