![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
selamlar
Arkadaşlar merhaba. Uzun bir aradan sonra tekrar burada ve sizlerle olmak çok güzel. Cumartesi günleri kızımın piyano dersi var ancak 10 da bitiyor. Bu arada yazicim olmadığı için de davetiye almadim ama yetiştirebilirsem gelmeyi çok arzu ediyorum. Sevgili Todor bende cep numaranız var. Müsaade ederseniz ve de uygun olursanız geldiğimde beni de içeri almanız için sizi arayabilirmiyim acaba? Bu arada özel mesaj gönderen arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim. Yeni evin bahçesi o kadar harap durumdaydı ki bu yaz ara vermeden uğraştım ancak bir kısmını geçici olarak duzeltebildim. Toprak çok kötü olduğundan diktiğim ve ektiğim hiç bir şey doğru düzgün yetişmedi. Yani sizlerden aldığım tohumlar hep ziyan oldu. Önümüzdeki sene için toprağı 60-70 cm kaldırıp yeniden toprak döktüreceğim. O zaman iyi olur inşallah. Şimdilik herkese sevgilerimi yolluyorum. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Fuardaki güzellikleri de resmediverin, lütfen!
Merhaba, Bir çok arkadaşımız gibi ben de, orada olamayacağım için hayıflananlardanım. Birlikteliğinizin çok keyifli olacağından hiç şüphem yok. Hepinize sevgilerimi yolluyorum. Geçireceğiniz güzel anları resimleyip bizlerle paylaşacağınızdan eminim. Ancak, fuardaki bitkilerin de resimlerini bizlere ulaştırırsanız, çok sevinirim. Neşeli bir gün diliyorum. Sağlıkla, tabii!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu.
|
Sn arkadaşlar., Yaklaşık 30 kişi civarında bir gurubumuz olacak. Yarın saat 12 30- 13oo gibi fuardan çıkış yapalım. 14oo-1430 a kadar seraları (Karanfil, Kasımpat, şebboy, gerbera, Lisianthus cymbidium ) gezelim bu arada ben hazırlıklarımı tamamlayayım 14oo-1430 gibi köfteleri-sucukları mangala atalım. 15 30-16oo gibi Çaylarımızı içerken, soğanlılar ile ilgili 5-10 dakikalık bir genel bilgilendirme yapabilirim. Bundan sonrası serbest olsun. Hepinize saygı ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
1) Sebahattin Sargın 2) Thomasina 3) Nariel 4) Todor 5) Cemal.S 7) Snowman77 8) Güler 9) Remzi Sarıoğlu 10) Kudret 11) nrkrkmz 12) hyanik 13) Necipa 14) Hasan 15) Habibe 16) dkp 17) Lilyum 18) heDera 19) yasarebru 20] İdris şenol 21) Çiğdem Güngör 22) Yolac 23) kuyucu 24) Sevilay 25) Tourkana 26) Bonsaisever . 27) praecox 28) Uzman16 29) kudret 30) trida Tüm yazıları gözden geçirip listeyi güncelledim, sanırım son durum bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Talep patlaması oldu tabi ![]() Ama ben derim ki amacımızdan sapmayalım, fuarda birlikte olalım. İsterseniz dağılımları tekrar gözden geçirelim, siz de telaş yapmayın. Her ne kadar ailenize yeni katılmış da olsam, bu aile gerçekten çok büyük ve hep birlikte güzel bir gün geçirmek amaç. Herkes bir ucundan tutacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Üç gündür şehir dışındaydım. Ancak siteye girebildim. Yarın için ben de ufak tefek bir şeyler getireceğim. Ayrıca Kadıköy' den yola çıkıyoruz, aracımız uygun, katılmak isteyen olursa sevinerek yolculuk yaparız. Sabırsızlıkla sabahı bekliyorum))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Fuarı herkes dilediği gibi gezsin. Ben 2 gündür geziyorum. Diğer yandan bir dolu arkadaşı davet edip de sıkıntı vermeyelim. Herşeyi düzenli yapmak gerekir, insanları sıkıntıya sokmadan . Elbette herkes bir ucundan tutar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Az önce İstanbuldan döndüm. Her türlü olanaklarımızla Kamil beye destek vereceğiz. Görüşmek dileği ile.... Büyük aile bir arada gelde heyecanlanma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
bende bu fuara gelmek istiyorum.İnternetten davetiye almasına aldım ama printer ım yok nasıl yapıcam bilemedim... Sanırım girişte korkmaz seracılık ismini kullanıcam umarım sorun olmaz. Kabul ederseniz tabii.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Pazar günü Yalovaya gideceğiz ailece. Amacımız fuarı ziyaret etmek. Ben davetiye aldım ama diğer aile fertlerinde davetiye yok. Ücret ödeyip girebileceğimizi düşünüyordum. Ama yukardaki mesaj beni düşündürdü. Eyvah bir engel olması telaşını atlattıktan sonra misafirlerimiz de dahil tüm grubumuz için davetiye aldım. Umarım son dakika aksiliği olmaz ben de merak içinde fuarda olur istediğimce dolaşabilirim ![]() Düzenleyen sevim.K : 10-10-2009 saat 12:29 Neden: ekleme yapma |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
İnsan kuş misali!
Merhaba, dağ dağa kavuşmaz hesabı biz ani bir kararla ve feribota yetişme telaşı ile ailece düştük yollara, vardık Yalova'ya, hele güvercinleri de görünce dayanamadık, feribottan inmiştik ama ayaklarımız hala yere değmiyordu, Ku$larUcarBendeKolumuSallarım.jpg başımızda da kavak yelleri... KavakYelleri.jpg Bu şekilde hoplaya zıplaya, sahilden TİGEM'deki fuar alanına yürüyerek ulaştık, fuarda bizi gökkuşağını kıskandıracak güzellikler karşıladı, Fuar.jpg Hatta karşılayanlar arasında yeşil bir at bile vardı AtInYe$ili.jpg Çok beğenilen Karaca Arboretum standında hatıra fotoğrafı çekildi, büyük kız fotoğrafta yer almak istemese de, çaktırmadan kareye dahil oldu, ileride teşekkür edeceği düşünülüp, umut edilerek... ZiyaretcilerKaracaArboretumStandInda.jpg (devam edecek) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Fuar, devam...
Fuarda birçok stand çok güzel düzenlenmişti, mevsimin de (son)bahar oluşuyla bitkileri 'güzellik yarışmasına götürüyoruz!' diye kandırıp getirmiş olmalılar ki hiçbiri Allah'ın verdiği güzelliği kullardan saklamaya çalışmıyordu. ![]() Bu ortamda olunca, fotoğraf çekmek mi, 'divane aşık gibi', stand arası yollarda, hayran hayran bakışıp dolaşmak mı? İkileminde kalmamak için pek fazla makinaya davran(a)madım, ancak arada birkaç kare çekebildim, işte bunlardan biri; SImsIkISarIlmak.jpg Ani bir organizasyon ile çoluk çocuk gittiğimiz ve angarya katsayımızın yüksekliği, oradaki grubun sayıca kemale ermesi, biraz geç gitmemiz gibi nedenlerden dolayı kgursan ve diğer arkadaşları rahatsız etmedik. Bu arada biliyorsunuz yarın fuarın son günü, bugün (ve önceki günlerde) satış çok sınırlıydı, ancak yarın öyle olmayacağının bilgisini iletmeyi görev biliyorum. Gitmişken alışveriş yapmak isteyenler yarın çok karlı çıkacaklardır. Demedi demeyin. Karanfilseverler için sadece karanfil bulunan ve çeşitli cinslerde köklendirilmiş karanfillerin yer aldığı girişin solunda, sona yakın stand ile bu yıl ismi değiştirilerek 'Kız' Meslek Lisesi adını alan ve erkek öğrencilerin hafif yollu dumura uğratıldığı lisenin standını ihmal etmeyin diye de tiyo vereyim. Bu yıl ilk kez gittiğimiz, Yalova'daki fuarla ilgili duygularımızı yine fuardan 'bin kelimeye eşit' bir fotoğraf iletsin de işi uzatmayıp yol hazırlığı yapanları daha fazla meşgul etmeyelim, hayırlısıyla gidin, dönün ... SevgiHer$eydir.jpg gece fuar ziyaretinden sonra, fuarla ilgili bilgi ve fotoğraf aktaran forum kişisi ya da saygılar bizden diyen forum kişisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Efendim bugünkü gezi notlarını ilk ben yazacağım sanırım... Çok yoruldum niye yoruldum biliyor musunuz? Çünkü hem fuarda hemde mis kokulu şebboy seraları, karanfiller ve lisiler arasında gezdim =) Öncelikle Sn. Kgursan'a bu sıcak misafirperverliği ve evsahipliği için çok teşekkür ederim.... Şimdiye kadar ki en güzel toplantılarımdan biri oldu bana göre... Yeni üyeler ağırlıktaydı onlarla tanışıldı... 6 hediyeden oluşan çekilişimiz yapıldı.... Heee en güzeliii hımmm hımm daa hımmm sucuklar, köfteler, salatalar afiyetle yenildi... Nrkrkmz'ın barbunyasını da unutmamak lazım enfesti.... Ciğerli pilavda yanın da çok uyum sağladı... Sevgili Lilium sizin için kadeh kaldırmayı da unutmadı Kamil Bey ![]() Çok gülünüldü çok güzel sohbetler edildi... Kamil Hocam kısa ama bilgilendirici bir soğanlı bitkiler dersi verdi... Bir kere daha Kamil Hocama teşekkürlerimi iletiyorum.... Gelen arkadaşlarımızın da ayaklarına sağlık.... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Ben de herşey için herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Kamil Bey'in güler yüzü, ikramları, soğanlı bitkiler hakkındaki bilgilendirmesi, giderken hediye ettiği çiçek buketleri ile gönülleri fethettiğini düşünüyorum. Cemal Bey'in bahçedeki yemek öncesi konuşması ve herkesin kendini tanıttığı kısım da hoş ve faydalıydı. Güler Hanım'ın çekiliş hediyeleri de hepimiz için heyecanlıydı. Güler Hanım'a bitkilerle ilgili bilgilendirmeleri için ayrıca teşekkürler. Fuar çok hoşuma gitti. Fotoğraflara keyifle bakacağınızı düşünüyorum. Yeni tanıştığımız üyelerle sohbetlerimizde çok keyifliydi. Herkese çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Kaybettik...
|
Fuar bahane toplantı şahane idi. Öncelikle soğanlı bitkiler konusunda bizi kısa öz ama yine de akademik bazda bilgilendiren sayın hocam kgursan'a misafir perverliği ve ön-desturu alınmış sera gezilerimize paldır küldür giriş imkanı sağladığı için ki; yıllardır merak etiğim Cymbidium serası da buna dahildi, cemalS beye sevgili arkadaşım Todor'a Kudret'ciğime Güler hanıma Lime'ımı kastrasyon tehditleri ile beni neşelendiren bonsaisevere, Kaprislerime hoşgörü ile yanaşan telafuzu imkansız nrkrkm a Ufaklığımız Sebahattin Sargın'a kısacası ismini sayıp sayamadığım herkeslere çok teşekkürler. Listeyi Güler hanım açıklayacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Ağaç Dostu
|
Görülüyor ki çok güzel yararlı bir toplantı olmuş, katılanları kutlarım. Fotoğrafları çok merek ediyoruz, yüklensede bizlerde içimizi çeke çeke baksak, belki de gözyaşları ile seyredeceğiz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
En çiçeği burnunda üye olarak, daha nick isimlerinizi tam bilememe rağmen ilk önce Kamil beyin misafirperverliğine, sebonun(ufaklık) içtenlikle davranışına , Güler hocamız (benimde hocam artık ![]() Emeği geçen herkese teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Fuarda çok değerli kitaplar var, Sn. Gürsan'nın kitaplarıda ![]() Türkiye'nin Doğal süs bitkileride kaçırılmayacaklardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar son anda aranıza katılabilmiş olmaktan dolayı üzgün ama sizlerle kısa da olsa birarada olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Kamil beye böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı ve diğer arkadaşlarla tanışma fırsatı sunduğu için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileği ile.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2008
|
Sevgili kgursan, hani bize o nefiz ciğerli pilavdan. Biz standda kurabiye, nescafe ve sallama çayla içimiz dışımıza çıktı......Korkmaz Sera ve Fidancılık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Moderatör
|
İstanbul'u çok sevmeme rağmen bu trafik derdi her zaman bana İllallah dedirtmiştir. Dönüş yolu boyunca (ki saat 18.30 da Eskihisara geçmiştim artık) bir eve gideyim hemen duş yapıp yatacağım diye söylenip durdum. Her zaman 45-50 dakikada aldığım yol tam üç saat onbeş dakika sürdü. Eve gelebildiğimde saat 21.45 olmuştu. Ama dedim ki şimdi arkadaşlar beklerler. Neler yaptık, nasıl vakit geçirdik. Biliyorum mutlaka benden evvel yazanlar olmuştur ama nasıl yazarlar " Yine güzel bir toplantı oldu, katılım fazlaydı, kgursan'a teşekkürler" veya "Fuarı gezdik, daha sonra kgursan'ı ziyaret ettik, çok güzel bir toplantı oldu" (Demedim mi ben size, aynen öyle yapmışlar) Eeee kendi kendime dedim ki "Güler al sazı eline başla anlatmaya" Sevgili arkadaşlar, ben fuara geldiğimde birkaç arkadaşımız daha evvel gelmişti, yavaş yavaş toplandık ve başladık dolaşmaya. Ufak tefek alış veriş de yapıldı. Ama esas satışlar yarın olacak. Daha evvel de bu fuarları gezdiğim için söylüyorum bu sene fuar bana zayıf geldi. Sonbaharın güzel renkleri yine içimizi coşturdu ama sanki sera katılımı evvelki senelere göre daha azdı. Neyse, biraz sonra "agaclar.net üyeleri ön kapıda bekleniyorsunuz" anonsu ile dışarıdaki kafede buluştuk. Arabalara dağıtım yapıldı ve arkadaşımız kgursan'ın serasına gittik. Seraya gitmeden önce kgursan bize çok güzel seralar gezdirdi. Karanfil seraları, Lisianthus seraları, gül seraları, kasımpatı seraları, gerbera ve orkide seraları gezdik. İşte renk cümbüşleri asıl buralardaydı. Yol boyunca uzun bir konvoy oluşturduk, aynen gelin alıcıları gibiydik. Sayın kgursan'ın bahçesine geldiğimde gözlerime inanamadım. Masalar kurulmuş, bahçe malzemeleri ile hazırlanan çoban salataları her masayı süslemişti. İki kocaman mangal cayır cayır yanıyor, köfteleri, sucukları bekliyordu. Kocaman Pilav tenceresi de bizleri bekliyordu. Hamarat gençler hemen kolları sıvayıp, sucukları hazırladılar, köfteler de mis kokular çıkararak mangaldaki yerlerini aldılar. Bir menü bu kadar zengin olabilirdi ancak. Zeytinyağlı Barbunya, sucuk, köfte, közleme biber, pilav, baklava çeşitleri, ve hertürlü içecek. Cips ve kurabiyeler, kuru yemişler.... Bütün bunlara ilâveten kgursan'ın nazik karşılaması, devamlı içten gülüşü ve ilgisi. Binlerce teşekkürler sayın hocam. Bizlere soğanlı bitkiler hususunda mini bir ders verdi. Ama daha sonra dağıttığı o güzelim lisiler, Antoryumlar, karanfil ve şebboy ile kasımpatı aranjmanları eminim ki gelemeyen arkadaşlarımızı çatlatacak güzellikteydi. Bol bol yedik, içtik. Gelemeyen arkadaşlarımızın kulakları çınlasın diye kadeh bile kaldırdık. Hediye çekilişi yapıldıktan sonra arkadaşlar tek tek kendilerini tanıttılar. Gelenleri sizler için listeledim: Kgursan, CemalS eşi ve kızı (biliyorsunuz eşi de bizim üyemiz ama nedense sadece okuyanlardan), İbrahim Gökçeli, Hedera, Todor, Nur (adı nrk...gibi zor yazılan), Sevilay, Günayay, yasarebru, Tourkana, Bonsaisever ve arkadaşı, praecox ve arkadaşı, kudret, sami sergüzen, Necipa, yolaç, hasanelibol, kızılağaç, kuyucu, Nariel ve kardeşi, Sebo, uzman16 eşi ve kızı, thomasina, trida eşi ve oğlu, mazendır, coşkun ayaz eşi ve oğlu, lilyum, snowman77 ve kızı. (ismini unuttuğum veya yanlış yazdığım varsa kusura bakmasın) Bol bol resim çektik. (başlık açılırsa fotoğrafları yükleriz) Çaylarımızı içtik, güzel güzel sohbet ettik. Site başlıkları hakkında mini mini dedikodular yaptık. Benim bahçeden getirdiğim meyvelerimizi de yedikten sonra ufak ufak ayrılmalar başladı. Ben veda ederken bazı arkadaşlar halâ sohbet ediyorlardı, kıskandım ama yolum uzundu mecburen ayrıldım. Gelen bütün arkadaşlara, toplantıyı tertipleyenlere ve özellikle sevgili kgursan'a tekrar teşekkür ederim. Yine agaclar.net'e ve kurucularına şükranlarımı da belirtmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlar.net ailesi, önceden tanımadığım kişilerle ilk piknik ve gezim oldu. Aile üyelerinin güleryüz ve sıcak davranışları, Kamil Bey'in bizi ağırlamadaki inceliği, bilgilendirme çabaları için çok teşekkür ediyorum. Toplantıdan kendi adıma en şanslı ve mutlu ayrılan benim diye düşünüyorum. Soğanlı bitkilerden bahsedilirken, çekilişte soğanlı bitkiler bana düştü. Onları yeşertemezsem kendimi affetmeyeceğim. Tesadüf toplantıya gitmeden önce 'bakmayı başaramadığım' diye bahsettiğim çiçekler. Sayın Sebahattin Sargın içimden geçen 'Hiç bir çelişte bana çıkmıyor' dediğiniz için sizin hazırlamadığınız çiçek bana gelse idi, size vermekti ![]() ![]() Toplanmamızda emeği geçen herkese tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|