![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Kendi açımdan oldukça verimli geçtiğini düşündüğüm bu toplantımıza, başta toplanmamıza önderlik ve evsahipliği yapan Yalovalı arkadaşlar olmak üzere, katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Katılamayan arkadaşlara tavsiyem, önümüzdeki Yalova toplantısını kaçırmamaları. Sn. todor' un bahsettiği Karamürsel Eğitim Merkezi; mutlaka, her ağaç sevgilisinin görmesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Tüm arkadaşlara selamlar, sizlerle tanışmaktan onur duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
bu siteye üye olup da bu toplantıya imrenmemek elde mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Aman yarabbi bu ne güzellik Güler Hanım. Tam yağlıboya tabloluk vallahi. Ben de en azından resmini yapıp karşısına geçip çayımı yudumlarım izninizle. Böyle güzelliklere sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Nisan gibi yeni bahçemde bahara merhaba partisi yapmayı planlıyorum, inşallah orada tüm tanışamadığım ağaçlar.net üyeleriyle tanışır, böyle güzelliklerin sohbetlerini ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar! Öncelikle şehir dışından gelerek bizleri yalnız bırakmayan ve mesaj,telefonlarla dahası yürekleri ile bizlere katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler. Ömrümde ilk defa çayın tohumunu görmeme sebep olan sevgili Baldaşa ve babasına özel teşekkürler. Tohumları aldık ve bir kaç saksıda çimlendireceğiz. Becerebilirsek. Arkadaşlarımız bir güzel anlatmışlar her şeyi hepsinin yüreklerine sağlık. Tanıştık, paylaştık ve bilgi alışverişinde bulunduk derken çok güzel bir toplantıyı daha geride bıraktık. Bulunamayanların kulaklarını çınlattık. Ağaçlar net farkını hep beraber yaşadık inanın. Diğer toplantılarda görüşmek üzere. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Herkesten özür diliyorum.
Merhaba, Aranızda olamadığım için çok üzgünüm. Ama başıma gelenleri okuyunca beni affedeceğinize eminim. Altınolukta tarihi evlerim olduğundan daha önce bahsetmiştim. Bu yaz sonu pek uğrayamadım. Daha önce de bahçemize ve evlerimize tecavüz edilerek inşaat yapılmıştı. Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 21.02.2003 tarih ve 1693 sayılı kararı ile yıkımına karar verilmiş ve belediyesi yıkmadığı için uzunca bir süre didişmiş ve sonunda yıktırmıştım. Belediye Başkanı ve Fen işleri Müdürünü de şikayet etmiştim. Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni verilmemiş ancak Fen İşleri Müdürü ceza almıştı fakat rahşan affı ile cezası ertelenmişti. 03,02,2009 akşamı Bayramiçten dönerken herzaman yaptığım gibi Altınolukta bulunan evime uğradım. Kapıyı açıp imar rezaletini görünce şok oldum. Hemen Jandarmaya gidip durumu anlattım. Ertesi sabah çiçeklerimin üzerinde sıva yapan ameleler ile tartışıp yine jandarmaya şikayete gittim. Adamlar hem arazime girmiş sıva yapıyorlar hemde bana saldırıyorlardı. Neyse özetlersem aranızda bunun için bulunamadım. Hepinizi çok görmek istiyordum. Malesef göremedim. Bundan dolayı da üzgünüm ve kızgınım. Zaten Altınoluk Belediye Başkanını bir başka konudan içeri atmışlar. İnşallah hiç çıkamaz. Hala Altınoluktayım. İnşaatı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna ihbar ve şikayet ettim. Sağolsun Kurul Bşk. Yrd.sı Y. Mimar Oktay Ekinci olayı anlatmamız için fırsat verdi. ve hem projeye hem Altınoluk Sit Koruma Amaçlı İmar planına uymayan inşaatın mühürlenerek durdurulması için belediyesine yazı yazdı. Herhalde bu gün veya yarın inşaat mühürlenir de rahat bir nefes alır, nöbet tutmaktan kurtuluruz. Bu arada şok haber şu: nasıl becermişlerse tabi belediyesindeki yandaşları marifetiyle projelerini de kuruldan onaylatmışlar. Tekrar özür dilerim. Hepinizi görmek istiyordum. Ama olmadı. Özellikle turco dan özür diliyorum beni anlayacağınızı umuyorum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç resim koyarsam belki felaketin boyutunu daha iyi algılayabilirsiniz. DSC00574.jpg İşte tarihi evimin bahçesinde, pencere açılması bile yasak iken, nasıl becerdilerse bir de balkon yapmışlar ve bu hali ile kuruldan da onaylatmışlar. altinoluk.jpg Soldaki ev benim evim plaketi görülüyor. Buna rağmen iskelelerini tutturmak için sıvalara çivi çakmışlar ve dökmüşler. Ben bir tane kiremitimi bile kuruldan izin almadan değiştiremiyorum. Onlar nasıl becermişler? DSC00577.jpg Yine arka bahçemden Elma ağacımın ve biberiyelerimin yanından aldığım görüntü. Nasıl muhteşem değil mi? Malum seçimler yaklaşıyor. Daha önce de aynı şekilde inşaat yapmışlar ve 8 yıl sonra yıktırmayı başarmıştım. İnşallah bu sefer af filan çıkmaz. Selamlar. Düzenleyen malina : 16-02-2009 saat 14:38 Neden: fotoğraf çevrildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Flaşh flaşh flaşh... Ağaçlar.net'in kalbi dün Yalova'da attı!
Gündüz çalıştığım için iş çıkışı 17:00-17:30 arası toplantı yerine ulaştığımda bile toplantının ne kadar keyifli geçmiş olduğu herkesin yüz ifadesinden, ellerinden (fidanlar, hediyeler,çelikler...) ve yerdeki poşet içerisindeki diğer paylaşılan fidan vs. lerden gayet net belliydi. ![]() Cafenin üst katında Selahattin Yılmaz, Todor, Cemal Sansar, Kudret, Turco Hüseyin Ovak ile kısa da olsa görüşebilmekten mutluluk duydum. Toplantıya gelip görüşemediğim diğer arkadaşlar elinize ayağınıza sağlık. Kgursan ve diğer hediye getiren arkadaşlara teşekkür ederim.(Kgursan kasımpatı fidelerinizden aldım ![]() Bu toplantıyı düzenliyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.Bir dahaki toplantıyı iple çekiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkürler
Sevgili arkadaşlar, Bu benim ilk katıldığım Ağaçlar Net toplantısıydı. Çok mutlu olarak eve döndüm, sıcak, paylaşımcı, çok keyifli bir toplantıydı. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Böylesine bilgiyi ve sevgiyi paylaşabilenlerle bir arada olmak gerçekten bir ayrıcalık. yeni toplantılarda görüşmek üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Merhabalar; Herkesin bahsettiği gibi toplantı fevkalede güzel geçti...Sanırım ev sahiplerinin misafirperverliğinden olsa gerek,Yalova toplantıları oldukça samimi bir havada geçiyor. Organizasyonda emeği geçen Sayın SANSAR ailesi ve Sayın TURCO'ya çok teşekkür ederim.Yalova sayın turco'ya yaramış,Emeklilikte Cemal Bey'e...Güler hanımın gül çelikleri ve sohbeti herkesin içini ısıttı.Sayın Kgurkan'ın hediyeleri,Sebo'nun Ginko ları,Baldaş'ın çay tohumları,Selahattin Hoca nın bilgi paylaşımları...Her şey çok güzeldi...B5A lı çilekler sayın Todor'un aklında kalmış ama benim de aklım Sayın Todor'un topraksız tarımla ÇİLEK projesinde kaldı...Gerçekten ilginç,yaratıcı ve profesyonel bir proje...Çilek yetiştiricileri,sayın Todor'dan danışmanlık hizmeti almalı bence... Kudret bey,sayın metoks,sayın pearls,sayın Şükran ayalp,baldaş ve babası,Beyaz orkide ve arkadaşı,Halim17,sayın Tufan ve son anda toplantıya katılan snowman77... Herkese bu güzel gün ve bilgi paylaşımları için teşekkürler... İyi ki varsın ağaçlar net.. Düzenleyen Hüseyin Ovak : 16-02-2009 saat 21:02 Neden: imla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Yine harika bir toplantı olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu.
|
Yalova'daki süs bitkileri üretimi
Alıntı:
![]() ![]() Hazırladığım bilgiyi buraya aktaracağım biraz uzun olacak ama; YALOVA ÇİÇEKÇİLİĞİNİN GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU Kamil Gürsan Atatürk Bah.Kül.Araş Enst./Yalova Yalova’da yaklaşık 50 yıldır çiçekçilik yapılmaktadır. Plastik örtünün olmadığı zamanlarda demir cam seralarda yetiştirilen çiçekler İstanbul mezatlarında satılarak ailelere önemli gelir sağlamışlardır. İzmir ve Antalya’da çiçekçilik başlamadan önce Yalova’lı çiçekçiler çiçekten önemli gelirler sağlamışlardır. O zamanlar çiçekçilik en karlı tarım kollarından birisi olmuştur. Yalova da çiçekçilik ilk önce Laledere ve Koru köyde kesme çiçek yetiştiriciliği ile başlamış ve çevreye yayılmıştır. 1980 den sonra saksı çiçeği yetiştiriciliği önem kazanmış ve gelişmiştir. Bu gün tüm Türkiye'de yetiştirilen saksılı bitkilerin % 70 i Yalovada yetiştirilmektedir. Tarım il müdürlüğü verilerine göre 1998 yılında Yalova’da 2431 dekar alanda süs bitkisi yetiştirilmektedir. En fazla yetiştirilen süs bitkilerinin başında kesme çiçekler (Karanfil, gül, kasımpatı, gladiol ve frezya ) gelmektedir. Bunun yanında 40-50 işletmede ve toplam net 155 dekar alanda 4 milyon civarında saksı çiçeği üretilmektedir. Bunların dışında Mevsimlik çiçekler ve park-bahçe (dış mekan) süs bitkileri yetiştiriciliği de Yalova’da önemli yer tutmaktadır. Bu gün bu veriler elbette değişti. Dış mekan bitkileri ve saksılı salon bitkileri üretimi önemli şekilde arttığı tahmin edilmektedir. Saksılı bitki üreticileri SASBÜD adı altında dernek oluşturdular. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Moderatör
|
Sevgili kgursan ve Kudret, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Atatürk.Bah.Kül.Araş.Enst./Yalova'dan faydalandığımız pek çok kitaplar aldık. Manyas dönüşünde sık sık Koru köy'e uğrar evim ve eş dost için kesme çiçekler; Lillyum, şebboy ve frezya alırım. 1/4 fiyata gelir bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Yalovalı arkadaşlarımız her zaman iyi ev sahipliği yapmışlardır. Hepsi candır. O kadar niyetliydim ki, resimlere bakınırken bir ara gitmemişliğimi unutup, kendimi aradı gözlerim. ![]() ![]() ![]() Sevgili Turco, bu sefer kısmet olmadı. Bir dahaki toplantıya katılırım inşallah. Hepinize sevgiler selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Evet Gülerimiz, iyi tahmin etmişsin. Kendim olsam neyse, usul usul gelirdim.. 2 can daha alacaktım araca, o deli yağan yağmurda bu riske girmedim. Onlarla sözleşmiştik. Getirmeyip kendim gelsem, e buda yakışık almazdı. Olmazdı.. Olmadı nitekim. Bundan sonraki toplantılarda görüşmek umuduyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Elimde olmayan bir nedenden dolayı katılamadım. Herkesi de çok özlemiştim. Dilerim bir sonrakine gitmek nasip olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar toplantımız ile ilgili resimleri galeriye yüklerken oluşan hata dolayısıyle bazı fotografları önceki basılı fotoların üstüne kaydetmişim (nasıl başardıysam ?) Toplantıyla ilgili diğer resimler galeride.(Katogorileri düzeltmeğe çalışacağım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın arkadaşlar ancak evime dönebildim ve onca koşturmadan sonra yazma fırsatı bulabildim. Henüz yazılan mesajları bile okuyamadım onun için birşeyleri atlarsam özür dilerim. 1- Bir üyemizin ismini yanlışlıkla atlarım diye isim vermeden yazıyorum. Toplantı gerçekten çok güzel oldu. Babamı zor ikna etmiştim ama dönüşte onun da ne kadar mutlu olduğunu ve hayretler içinde kaldığını anladım. Türkiye'de herhangi bir konu hakkında bu kadar bilgili insanların olabileceğine ( Sadece hobi amaçlı ya da mesleki olarak ) ihtimal vermiyordu ![]() 2- Toplantı ile ilgili video görüntülerini bilgisayar ortamına aktarır aktarmaz facebook ve agaclar.netten paylaşırız gerçekten güzel bir anı olarak elimizde olacak. 3-Çilekler için, baklava ve diğer ikramlar için, kesme çiçekler için ( ki gerçekten bendekiler tuttu, mumçiçekleri için, lavanta kokulu güzel keseler için, gül çelikleri için, aloe veralar, orkideler, kombu çayı, sıvı gübre tanıtımı, mum kaktüs, dev balkabağı tohumları, ginko fidanları, güzel sohbetler ve bilgilendirmeler için herkese çok teşekkür ederim. 4- Sebahattin ve Cemal Bey'in kızı için konuyla ilgili olduklarından bahsettiğim CD'leri en kısa zamanda gönderirim bana özelden yazışma adreslerinizi bildirebilirseniz sevinirim 5- Sebo'nun verdiği mum çiçeğini Trabzon'a sağ salim getirdim. Susam çiçeğin havaalanının hemen önünde üst geçidin altındaki Prenskale yazıhanesinde camın önünde seni bekliyor aynı mesajı facebooka da ekleyeceğim abiye dedim ki gelip alan olmazsa evlat edinirsiniz ![]() 6- Çay tohumlarının tutması için dua ediyorum. Çünkü gerçekten sevinerek paylaştığınızı gördüm. Kesinlikle soğuk iklimden hoşlanmaz, ılık ve nemli havayı sever, toprak asitli olacaktı yanlış hatırlamıyorsam. Kamelyanın ihtiyaçlarıyla aşağı yukarı aynı zaten... 7- Kudret Ginko fidanlarını buraya kadar getiremedim yeni doğan yeğenim adına İstanbul'da paylaştırdım. Eğer tutturabilirlerse bir kısmını kara yoluyla buraya getirecekler. 8- Hüseyin Bey bahsettiğiniz konuyu unuttum sanmayın. Ciddi olarak düşünüyorum. Şimdi ayrıntılı bilgi almaya başlıyorum. 9- Böyle bir organizasyonu ayarladığı için başta Sayın Turco'ya, güleryüzlü eşine, Şükran Hanım'a, Beyaz Orkide ve arkadaşına, Cemal Beye, eşine ve kızına, Sebahattine ve sınıf arkadaşına, Doğal Doğa'ya, Hüseyin Bey'e , Yeni üyemiz olan asker arkadaşımıza ( kusura bakmayın zamanla herkesi tanıyacağım ) ,Güler Hanıma, Kgursan Beye, Sinan Beye, Todora, Kudrete, Çanakkaleden gelen arkadaşıma , Selahattin Bey Eşi ve kızına, Çok sayıda meyve fidanı olan diğer arkadaşa, Sayın Ferda Ülkümen'e herkese çok teşekkür ederim. Bir de yazılanları okuyayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|