agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Çalışmaları
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-08-2007, 22:17   #61
Ağaç Dostu
 
ÇeteÇakal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 305
Çekirdek elde etme konusunda benim bir fikrim var. Meyve suyu üreten firmaların çekirdek atıklarını tohum olarak kullanabiliriz. Ancak tohumları kimyasal ve ısıl işleme tutulmamış bir fabrika olması gerekir. Kiraz şoklama, şeftali meyve suyu ..vs fabrikaların atıklarındaki tohumları işimizi görebilir...

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 22:36   #62
Ağaç Dostu
 
heDera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 268
Cetecakal fikrin güzel ama biz şeftali tohumu dikemeyiz ulu dağın hava şartları şeftali için uygun değil bunun yerine badem, kestane gibi meyve tohumlarını tercih etmemiz lazım

heDera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 23:02   #63
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-07-2006
Şehir: Yeşil Bursa
Mesajlar: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Aklımdan bu cumartesi ya da pazar günü Meyve çekirdeği projesini konuşmak için Cumalıkızıkta toplanalım diye geçmiyor değil.
Selahattin Bey Merhaba,Ben aslında yeni üye değilim.Toplantı ve faaliyetlerinizi
gururla izledim.BURSA lı olarak ben de aranızdayım bundan böyle.

muhammed altan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 23:09   #64
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Hoş geldiniz muhammed altan bey...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 10:24   #65
Ağaçsever
 
SİNEMİS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 42
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MASKULA Mesajı Göster
Benimde bazı kaygılarım yok değil bu proje ile ilgili aslında Uludağda aşı yasağını duyunca sevinir gibi bile oldum bizler bu projeyle aslında doğaya iyilik yapalım derken farkında olmadan kötülük yapacak olabilirmiyiz mesela? Şöyle ki Uludağ kendi eko sistemini yaratmış ve sürdüren bir yer biz buralara meyve ağaçların tohumlarını diker ve büyümelerini sağlarsak insanların oralara ilgisini(meyvelerden dolayı) arttırmış olmayacak mıyız?

Kestane mevsimi geldiği zaman ticari kaygıyla kestanelere saldıran ve o ağaçlara bilinçsiz bir şekilde zarar veren üstelik hak sahibi olmayan insanların topladığına yürüyüşlerimde defalarca şahit oldum işin bu kısmında bu projenin zaten ağaçlık olan bir alanda değilde mümkün olursa daha çorak ağaçtan yoksun bir arazide yapılmasını yeğlerim.

Hem ağaçsız bir alan yeşertilmiş hemde kısmen ulaşılmaz,bakir, sadece meraklılarının gidip gördüğü ve doğayı yaşadıkları bir alan zararlı faaliyetlerden kurtarılmış olur. (- Hadi bu hafta sonu dağa çıkalım elma armut toplarız bedava gitmişkende piknik yaparız) gibi.

Kaygılarım size uçuk ütopik gelebilir ama farkında olmadan kurulu bir düzenide bozmuş olabiliriz, çünkü kabul edelim özellikle toplumumuz üzülerek söylüyorum elindekilerinin kıymetini ancak kaybedince anlıyor ve maalesef birşeyi buluncada kurutana kadar uğraşıyor.

Kısaca orada yapılacak bu tip bir çalışma insanların oralara ilgisini iştahını arttır (kestane mevsiminde ilgisi olmayanın oralara gidip satmak için kestane toplaması gibi) ben Uludağın bu tip şeylere kendi adıma maruz kalmasını istemiyorum bir kez daha hatırlatıyorum bu benim kendi fikrim ve kendi kaygım.Herkese Sevgiler Saygılar
Sevgili arkadaşlar ben Maskulanın bu düşüncesine hak vermiyorum dersem yalan olur. Aynı kaygı benimde aklıma gelmişti ama dile getirmedim.Son sayfalara baktımda hiç kimsede bu konuda bir yorumda bulunmamış. Sevgili Maskula bukadar uzun,farklı bir bakış açısı ile bu konuda düşüncelerini dile getirmiş. Ama görüyorum ki kimse duyarlılık göstermemiş bu düşüncelere. İyi **** kötü kimse eleştiride bulunmamış. Sebebini merak ettim doğrusu,çünkü umursanmayacak bir görüş açısı olduğunu sanmıyorum. Dilerim iyi veya kötü eleştiride bulunanlar olur. sonuç olarak bu forumu bilgi alış verişi,fikir ve düşünce beyan etme ve yorumlama amacı ile kullanıyor,sanalda olsa bir arada toplanıyoruz.
Umarım cümlelerimi kimse yanlış anlayıp alınganlık göstermez.

Saygı ve Sevgilerimle,

SİNEMİS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 10:38   #66
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hfz Mesajı Göster
Arkadaşlar, Manisa için hazırlanmış bir kampanyayı örnek alarak Bursa için uygulamak üzere karar verdiniz.
Manisa Kampanyası afişlerinde hangi çekirdeklerin toplanacağı (bu bile önemli çünki) ve ne şekilde ekim yapılacağı belirtiliyor. Hatırlarsanız orman içlerine uçak ile tohum atmayı planlamışlar. Bu da epey büyük bir organizasyon demektir.

Yanlış anlamayın ama diyelim ki basın ile halka ulaşıp, başarılı olup, epey çekirdek topladınız. Sonrasında bu çekirdekleri ormana nasıl ekeceksiniz? Ne şekilde aşılayacaksınız?

Bu uzun nefesli bir proje.

Daha bu kampanyayı agaclar.net adına mı, yoksa şehrini seven doğasever bir grup olarak mı başlatacaksınız onu sormadım bile... Eğer ağaçlar.net olarak girmeyi düşünüyorsanız öncelikle yönetim kararı gerektirir, çünki atacağınız her adım agaclar.net sorumluluğunda olacaktır.

Sonuç olarak ben; aldığınız kararın oldukça fazla ayrıntısı olduğunu, iyi bir organizasyon gerektirdiğini, ve bunları netleştirmeden hemen basına açılmanızı, tekrar düşünmenizi rica ediyorum.
Sn.Hfz
Yazınızı ve eleştirilerinizi okudum size hak vermemek elde değil ama daha işin başında bu tür cesaret kırıcı sorular insanları tedirgin edebilir ve bizim insanımıza özgü olan (BOŞVER) fikrini tetikleyebilir.
Bu işin başındayız ve henüz ne ve nasıl yapacağımızı araştırıyoruz ufak çaptada olsa bir katkıda bulunmağa gayret ediyoruz.
Bende Tema üyesiyim şu anda İstanbul'dayım Bursa'ya dönüşte Bursa temsilcileri ile görüşmeyi düşünüyorum ****** Ağaçlar.net'in onayını alarak.
Hiç olmazsa onların da bu konu ile herhangi bir tereddüt ve itirazları varsa öğrenmiş olur bunuda gurubumuza iletmiş oluruz.
Bu arada Sn.Selahattin hocama bir önerim var işlerini ayarlayabilirlerse toplantıya HeDera ve Sinemis ile birlikte katılmalarını tavsiye ediyorum.
Saygılar,

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 11:18   #67
Ağaç Dostu
 
heDera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 268
Bağlantı sorunlarım nedeniyle yorumum biraz gecikti merak etmeyin yorumlar gelecektir sinemisÖncelikle ben bu fikre katılmıyorum çünki herkes aynı düşünürse kimse eline bir tohum alıp dikmez biz dikeceğiz başkaları faydalanacak bakış açısından sıyrımamız gerek unutmayın ki sadece meyvayla doğaya bir katkıda bulunmayacağız o ağacın bize oksijen vereceğini, bunun yanında binlerce hayvanların yararlanacağını belkide diktiğimiz ağaçlarda kuşların yuva yaptığını düşünsenize harika olur. Ve ormanlarda Jandarmalar,Orman görevlileri var bende kaç kez şahit oldum uyarı yapıyorlar cezası da var.Ayrıca kimse üzerine alınmaz burası herkesin fikrini söylediği bir ortam düşünce özgürlüğümüz var sonuçta fikirlerimizi söyleyerek bir yön bulmaya çalışıyoruz

heDera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 11:31   #68
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SİNEMİS Mesajı Göster
Son sayfalara baktımda hiç kimsede bu konuda bir yorumda bulunmamış. Sevgili Maskula bukadar uzun,farklı bir bakış açısı ile bu konuda düşüncelerini dile getirmiş. Ama görüyorum ki kimse duyarlılık göstermemiş bu düşüncelere. İyi ya da kötü kimse eleştiride bulunmamış. Sebebini merak ettim doğrusu,
Dün gece 22 de yazılmış bir mesaja kimse tepki vermemiş diye bu kadar abartmanın gereği yok. "Aynı kaygı benimde aklıma gelmişti ama dile getirmedim" diyeceğinize siz de yazmalıydınız

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 11:37   #69
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alıntı:
...Sevgili Maskula bukadar uzun,farklı bir bakış açısı ile bu konuda düşüncelerini dile getirmiş. Ama görüyorum ki kimse duyarlılık göstermemiş bu düşüncelere. İyi ya da kötü kimse eleştiride bulunmamış...
Ben bu kaygıyı toplantıda bu kararı alırken dile getirmiştim zaten, belkide maskula konuyu yeniden dile getirdi diye düşünüyorum.

Zaten kısa zamanda toplantı istememenin nedenide bu. Bu işi gelişmeleriyle enine boyuna bir daha konuşalım. Bu günki toplantıdan çıkacak sonuca göre bu pazar günü Bursa üyeleriyle bir toplantı daha yapılmasını oyluyorum (Cumalıkızık'ta).

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 11:48   #70
Ağaçsever
 
SİNEMİS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 42
Galeri: 1
Her ne kadar bu pazar günü yapılma olasılığı olan toplantıda aranızda bulunamayack olsamda,bende Selahattin hocamın fikrinine katılıyorum ve toplantıyı onaylıyorum. Başka onaylıyan ?

SİNEMİS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 11:53   #71
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Ben bu kaygıyı toplantıda bu kararı alırken dile getirmiştim zaten. Zaten kısa zamanda toplantı istememenin nedenide bu. Bu işi gelişmeleriyle enine boyuna bir daha konuşalım. Bu günki toplantıdan çıkacak sonuca göre bu pazar günü Bursa üyeleriyle bir toplantı daha yapılmasını oyluyorum (Cumalıkızık'ta).

Selahattin hocam,
Beni bu hafta mazur görün neden İstanbul'da olduğumu biliyorsun onun için toplantıyı ertelemenizi bende istemiyorum ama yinede aranızda olmak isterdim.
Alacağınız her kararı desteklediğimi ve katkıda bulunacağıma emin olun.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:00   #72
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Galeri: 5
Cesaret kırıcı mı?

Sanırım o yazımdan sonraki gelen yazıları okumadınız. Bu yazı hiç de olumsuz değildi ki. Neden öyle algıladınız? Bu yazıyı sizlerin cesaretini kırmak için değil, soru sorarak ayrıntıları düşünebilmenizi, yanlış yapıp üzülmemenizi düşündüğümden yazmıştım.

Bazen hiç önemli görünmeyen ufacık bir ayrıntı, organizasyon başlayacağı zaman karşınıza dikilip sizi kilitleyebilir. Bu çekirdekleri kendi tarlanıza dikmeyeceksiniz. Türkiye'de bürokrasi çok fazladır ve bu kampanya için pek çok yerden izin almanız, destek almanız gerekebilir. Yani bu tarz kampanyalar pek çok yerden destek alarak oluşabilir.

Bazı arkadaşlar (heyecanlarını anlayabiliyorum) basınla ilişkiye girdikleri için yazdım o yazıyı. Üstelik basınla diyaloğa girerken birbirinizden haberiniz yoktu. Hazırlıksız basının karşısına çıksaydınız size sorulabilecek bazı sorulara cevap veremiyebilir ve üzülebilirdiniz. Ben sadece sizlerin yazdıklarınızdan yola çıkarak çok daha dikkatli ve güçlü olmanızı istediğimden yazdım.

Ayrıca yine yanlış anlamazsanız, forumda pek çok yerde yazılmıştı. Çok gerekmedikçe alıntı yapmadan yazmamız rica ediliyor. Aynı ricayı ben de tekrarlamak isterim.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:13   #73
Ağaçsever
 
SİNEMİS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 42
Galeri: 1
Önerileriniz,değerli hatırlatmalarınız ve fikirleriniz için teşekkürler Sayın hzf
Yazılarınız farkına varamadığımız bazı konularında su üstüne çıkmasını sağlıyor.

SİNEMİS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:17   #74
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Sn.Hfz
İyi niyetinizden kuşkum yok olayı kişiselleştirmekte istemiyorum bütün amacımız eli boş bir şekilde oturup doğanın katledilmesine seyirci kalmamak.
Eleştirileriniz içinde ayrıca teşekkürler.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:27   #75
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Yine de ben esas savunduğum düşünceyi burada da belirtmek istiyorum. Toplantıda ağırlık meyve çekirdeği projesindeydi ben ise daha çok gönüllü bir kişinin arazisinde arboretum veya bize tahsis edilecek bir alanda ağaçlandırma çalışması fikrini ağırlıklı savunduğumu belirtmek isterim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:33   #76
Ağaçsever
 
SİNEMİS's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 42
Galeri: 1
Benden Selahattin hocamın fikrine tam destek. Yani benim mantığıma da daha uygun geliyor biraz derin düşününce.

SİNEMİS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:37   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heDera Mesajı Göster
Cetecakal fikrin güzel ama biz şeftali tohumu dikemeyiz ulu dağın hava şartları şeftali için uygun değil bunun yerine badem, kestane gibi meyve tohumlarını tercih etmemiz lazım
Sevgili HeDera

Biliyorsun, Bursada Türkiyenin en iyi şeftalileri yetişir. Bursa ovası, kaldığı kadarıyla en iyi şeftaliyi yetiştirir. Kestel ovasın da hala şeftali fidesi yetiştirilir.
Şeftali konusunda Bursa ya haksızlık ediyorsun. Bursa ovası baharda hala pespembedir.

Selamlar

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:50   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Bence de Selahattin hocanın fikri daha mantıklı ve uygulanabilir.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:53   #79
Ağaç Dostu
 
Sevelim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2005
Şehir: Egede şirin ve küçük bir sahil kasabası
Mesajlar: 935
Galeri: 147
Her ne karar alınırsa alınsın ben meyve çekirdeklerini biriktirmeye başladım bile. Bursa'ya elimde çekirdek poşetlerimle geleceğim.

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:43   #80
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 Mesajı Göster
Sevgili HeDera

Biliyorsun, Bursada Türkiyenin en iyi şeftalileri yetişir. Bursa ovası, kaldığı kadarıyla en iyi şeftaliyi yetiştirir. Kestel ovasın da hala şeftali fidesi yetiştirilir.
Şeftali konusunda Bursa ya haksızlık ediyorsun. Bursa ovası baharda hala pespembedir.

Selamlar

Sayın eyüp1;
heDera Bursa ovasından söz etmiyor ki, Uludağ'dan bahsediyor ve bildiğim kadarıyla da o yükseklikte şeftali yetişmiyor. Ama tabi projede amaçlanan biz insanlara meyve yetiştirmek olmadığı için eğer şeftali çekirdeği de birikirse toprakla buluşturmakta herhangi bir sakınca yok sanıyorum.

Şeftali yetiştiriciliği ile ilgili şöyle bir bilgi buldum:
Şeftali yetiştiriciliğini sınırlayan faktörlerin başında; düşük kış sıcaklıkları, çeşidin kış soğuklama ihtiyacı, ilkbahar geç donları ve düşük yaz sıcaklığıdır. Kış sıcaklığının -18, -20 oC'ye düştüğü yerlerde, gözler ve sürgünler donar.

Şeftali erken çiçek açan meyve türü olması nedeniyle ilkbahar geç donlarından çok zarar görürler. Yaz sıcaklığının düşük olduğu yerlerde, meyvelerin olgunlaşması gecikir ve meyve verimi düşer.

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:43   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar !

Arkadaşlar okuduğum kadarı ile ilerlemeler kaydediyoruz. Eleştiri veya karşı çıkmak anlamında söylemiyorum ama fikir jimlastiği her zaman iyi şeydir diye biliyorum. Benim nacizhane düşüncem toplantıda ilk görüş ortaya atıldığındaki düşünce yanlış anlamadıysam oda şu hatta kararlar alındı diye biliyorum.

Bursa uludağ faunasına destek olmak amacı ile meyve fidanı ve değişik türde çekirdek toplanacak ve bunlar gönüllü kuruluşlardan yardım alınarak dikilme işlemi sağlanacaktı. Organizasyonu sağlayacak olan arkadaşlar sanırım neler yapacaklarını maddeler halinde yazdılar. Selahattin hocamın projesi ap ayrı birşey diye düşünüyorum. Şu aşamada doğal ortamı desteklemek amacımız olmalı. Birde illede bunların aşılanması falan gerekmiyor. Hangi metrelere kadar hangi ağaçlar yetişir şeklinde bir çalışma ile sanırım bu iş kotarılabilir. Kalkıp uludağın tepesine şeftali çekirdeklerini atmak olmaz tabii. Örnek olsun diye söylüyorum. Kimsenin Bursanın şeftalisine bir şey dediği yok zaten diye düşündüm bir an. İşin çok başındayız. Bana göre fazla detay iyidir ancak süreci uzatır. Selahattin beyin yapacağı toplantıya sanırım Bursadaki arkadaşlardan katılanlar olacaktır. Zaman her şeyin ilacıdır diyorum.

Saygıyla

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:44   #82
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevelim Mesajı Göster
Her ne karar alınırsa alınsın ben meyve çekirdeklerini biriktirmeye başladım bile. Bursa'ya elimde çekirdek poşetlerimle geleceğim.
Aynen
Evde ailecek tükettiğimiz tüm meyve çekirdeklerini kurutuyoruz.

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:45   #83
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Galeri: 5
Ben de çekirdeklerimi size biriktiriyorum. Bir toplantınıza katılmayı da çok istiyorum. İnşallah bir gün nasip olur.

Sevgili Mascula ve Selahattin Yılmaz'ın önerisi çok sevimli geldi aslında... Sizlere tahsis edilecek bir arazide, insanların da yararlanabileceği meyva ormanı yaratmak da çok güzel bir fikir. Eğer bu doğrultuda gerçekleşecek olursa mutlaka ekim yaparken yanınızda olacağım.

Not: Yapmak istediğim eleştri değildi. Doğru kelimeyi bulamadım ama düşüncelerime en çok uyan 'oluşabilecek yanlışları bertaraf edebilme çabası' diyebilirim.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:47   #84
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 9
Cemal Bey, size katılıyorum durumu netleştirmek adına doğru bir özet bilgi oldu, teşekkürler.

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:52   #85
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hfz Mesajı Göster
Ben de çekirdeklerimi size biriktiriyorum. Bir toplantınıza katılmayı da çok istiyorum. İnşallah bir gün nasip olur.

Not: Yapmak istediğim eleştri değildi. Doğru kelimeyi bulamadım ama düşüncelerime en çok uyan 'oluşabilecek yanlışları bertaraf edebilme çabası' diyebilirim.

Sayın hfz,
katılımcı görüşleriniz ve Uludağ için çekirdek biriktirme gönüllülüğünüz için çok teşekkürler. Umarım bir gün gelebilirsiniz, sizi aramızda görmeyi isteriz

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:57   #86
Ağaç Dostu
 
caploonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2007
Şehir: Konak/İzmir
Mesajlar: 272
Aslında İzmirde olsada iyi olur.
Evka evlerinin arkasındaki dağ bomboş.

caploonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 14:01   #87
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Tohumları size gönderelim biz arboretum yapalım

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 14:17   #88
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Ah hocam ah! Bu alberatum işi bir gün mutlaka olur. Siz istedikten sonra. Maşallah oldukça iddaalı bir fikir. Neden olmasın. Önce tohumları bir toplayalım sonra gerisi gelecektir derim. Şimdilik projeyi ikiye bölelim derim.( Çekirdek toplama+ Uygulama) Arkadaşlar ne derler merak ettim. (Uygulama sonra gündeme getirilebilir) diye düşündüm bir an. Tahmin ettiğim ilgiyi görürse bu çekirdek toplama bir çok alberatumu beraberinde getirir. Merak etmeyin derim.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 14:21   #89
Ağaç Dostu
 
caploonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2007
Şehir: Konak/İzmir
Mesajlar: 272
Ben her zaman varım.

caploonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 16:11   #90
doğasever
 
iargin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2006
Şehir: bursa
Mesajlar: 23
Bir toplantı olacaksa eğer bunun için en uygun yer benim köyümdür.

iargin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024