![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2008
|
Merhaba,Antalyalı üyeler olarak biz de BİR ÇEKİRDEK BİR AĞAÇ desek!Hatta tüm Türkiye olarak hepimiz desek?Arkadaşlar bu arada geçen sene başladığınız bu güzel çalışma hakkında bilgi almak isterim.Yeni bir üye olarak ben bu çalışmalarda emek veren,gönül veren herkesi canıgönülden kutlarım.Bu dönem için çekirdek toplama konusunda ne dersiniz? Fikirlerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
herkese iyi günler, çok uzun zamandır siteye uğramıyordum.Daha önce başlatılan Manisa projesi için 1000 taneye yakın çekirdek toplamıştım.Manisa için göndermek istedim fakat muhatap bulamamıştım.Bunu sizin projeniz için gönderebilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2008
|
şimdi okuyorum, inanılmaz güzel bir proje..insanın içini umut ve coşkuyla dolduruyor.. çekirdeklerim birikecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
merhaba arkadaşlar ; yapılacak bir projeye kına çiceği tohumu gerekli elinde bulunan arkadaşlardan göndermelerini rica ediyorum şimdiden teşekkürler Düzenleyen impatiens : 13-02-2009 saat 08:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-02-2009
|
vallahi çok güzel bir proje. bende Osmangazi-Sırameşelerde oturuyorum. projeye destek sağlamak isterim. ailemle beraber çekirdek toplayabiliriz. hangi tür ve cins tohum-çekirdek toplamalıyız??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Sanırım proje yalan oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Bu projeyi tekrar hayata geçirebilir miyiz ? Daha önceden deneyimli arkadaşlar deneyimleriyle yardımcı olsalar, sadece çekirdekleri toplamanın dışında bize düşen görevler nedir diye burada konuşsak ve ilgili kurumlar kimlerdir, nerelere ulaşmamız gerekir bunları belirleyip, tekrar bir fauna yaratımında katkıda bulunsak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2009
|
manisa belediyesinde benzer bir proje gerçekleştirildi. milyon çekirdek toplandı ve kimi yerlere ekildi kimi yerlerde uçaklarla daglara atıldı. bursadada böyle bir çalışma olsa çok süper olur. okulları bile organize ederiz. öğrencilerden destek alırız. herşey mümkün. önemli olan güzel bir organizasyon. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2008
|
"ilk olarak doğaya bitki/ağaç tohumu ekmek doğru mu diye sorulunca hayır demek itici bulunduğundan evet diyorlar. Bence yanıtlamadan önce; hangi bitki/ağacın tohumunu, nereye, hangi amaçla ve ne zaman ekmeliyiz diye düşünmeliyiz. Orman Genel Müdürlüğü Toroslarda helikopterle sedir tohumu atmakta olduğunu duyurdu. bu çalışma konunun uzmanı olmayanlarca doğru bulunabilir. Yapılan çalışma şu nedenlerle yanlıştır ve göz boyamaya yöneliktir. 1) Heliopterle yukarıdan atılan (Ekilen değil) sedir tohumlarının orijinleri belli değildir. ( hangi yükseltideki ve ne özellikteki ağaçtan). 2)Atılan tohumların nereye düştüğü/düşeceği belli değildir. 3) Arazide görülen her boşluğun ağaçla doldurulması anlayışı doğru değil. " Ahmet Demirtaş hımm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Arkadaslar Hurmetler, Her cekirdek bir agac guzel bir dusunce ancak, acaba kendi cesitlerimizi bu vesiliyle daha fazla on plana cikarabilir miyiz? bir tohum uzmani bana anlatti ki senelerce bu ulkede meyvede islah calismalarinin neredeyse hepsi yabanci materyel uzerindedir. yani bizim atalarimizin, bu topraklarin meyve turleri degil abd'den kim bilir nereden gelen genetik materyel ile. eskiden kalma bunca armut, incir, kayisi, erik vs meyve agaclari hala yasami surdururken patentli bir "starking", bir "golden delicious" elamsinin cekirdegini yasatmasi cok mu anlamli? eski meyve cesitlerimiz, bosalan koylerimizin yamaclarinda bakimsizliktan zayiflarken ve azalirken yerel pazar yerlerinde bulunabiliyor, arayan da biocesitliligimizin yasatmasina dogrudan katki koymus oluyor. sonucta meyvenin kimligi onem tasiyor elbette. bu konuda kampanyada "mumkun oldugu kadar bizim cesitlerimiz" gibi bir konsept eklenebilir mi? bu arada benden cok daha guzel bicimde "meyve mirasi" grubu anlatiyor, websitesi de tavsiye ediliyor. saygilarla selam, Tracy (Meryem) Sen, Emanetciler Dernegi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
tebrikler, inşallah güzel sonuçlar elde edilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2009
|
fikirler çok iyi ama bi şekilde canlandırlımalı... bizlere düşen görevler neler olabilir anlatılmalı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Olumlu bir düşünce,yaşadığımız olumsuzluklar o kadar çok ki.böyle düşünceler insana umut veriyor, bilimsel boyutunu konunun uzmanları kotaracaktır, güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum. Bence meyve çekirdekleri bize şöyle sesleniyor ama biz duymuyoruz . 'Canım ben Toprağın canıyım ben Toprağa atın beni,onu yaşatanım ben' Kolay gelsin Düzenleyen yaylaboztaş : 12-11-2009 saat 23:31 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2009
|
Çok güzel bir fikir çıkmış ortaya tebrik ederim. Bende kendim ekmeyi düşünerek biriktirmeye başlamıştım sanırım şimdi daha faydalı olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
be benim için çok zevki bir iş olacak ya boş oturmaktansa bi işe yariyim bari ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Bu projeyle ilgili son durum nedir acaba? Televizyonda görmüştüm. Hangi il olduğunu hatırlamıyorum ama, Yamaç paraşütüyle( daha doğrusu motorlu olanı. Adını hatırlayamadım) tohum serpiliyordu. Ekolojik denge meselesi beni de çok düşündürdü. Bölgenin florasına aykırı türleri oraya yapay şekilde yerleştirmek bana da doğru gelmiyor pek. Orman vs. doğal alanlardan ziyade, şehirlere yakın, çoraklaşmış yerlerde bu uygulama yapılsa sanki daha doğru olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
Sebahattin Abi dedigini yaparızda biraz daha aydınlatırmısın ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Bence Süper Bir Uygulama Olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Çekirdek Tema Vakfı açıklama yapıyor... “Yeryüzünün aldığı yağmur oranı 10 yıllık aralıklarda artar. Bu sene (2012) dünyanın en çok yağmur alan senelerinden biri olacak. Bu nedenle yediğiniz kayısı, şeftali, kiraz, vişne, karpuz, kavun, erik vb. meyvelerin çekirdeklerini lütfen çöpe atmayın, hele çöp poşetlerine ASLA hapsetmeyin. Mümkünse herhangi bir yerde toprağın 10 cm altına gömün. Üzerine de bir bardak su dökün. Gömme imkânınız yoksa bu çekirdekleri biriktirip yanınıza alın, arsa, tarla, toprak yol kenarı, yamaç gibi toprağı gördüğünüz yerlere savurun... Atılan tohumların yarısı yeşillenecektir. Yapacağınız en kötü hareket çekirdekleri poşetlere hapsetmektir! Bunu yapmayın...” İşte size sıfır maliyetli bir çevre dostluğu. Esirgemeyin dostlar bu kadarcık çabayı... MELİH AŞIK Uludere - Kürecik - Gerçek Gündem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Bence çekirdek toplama projesini istanbul için de yapalım. Belirli bir toplama bölgesi yeri oluşturalım.Biriktirenler belli aralıklarla getirip oraya bıraksınlar.Sonra Ağustos Eylül gibi de Belediye ya da Temanın göstereceği bir alana ekim yapılır. Böylece çekirdekler soğuklama ihtiyacı da karşılanarak gelecek bahara hepimizin ekili birer ağacı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2010
|
Alıntı:
Sesimizi toplu yerlerde duyurabilirsek, kitleleri harekete geçiririz. O zaman proje gerçek yerini bulur, her taraf yemyeşil olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten, güzel istanbul için, çok geç kalmış bir proje. (Şimdiden elimde palmiye tohumları var. hepsini verebilirim.Toplama zamanı sonbahar) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
İstanbullll. Haydi artık kendimize gelelim. Yeni oluşturalıcak, istanbulu, daha fazla, yeşilendirme, projesine destek verelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-10-2007
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2012
|
Yürüyüşlere çıkan birisi olarak, ek bir faaliyet olacak benim içinde..Başladım çekirdek toplamaya..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Çekirdekleri nerede biriktireceğiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|