![]() |
Dernek kuralım madem, neden olmasın?
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeği ve menekşeyi sevenlere günaydın
|
Dernek kurulsun... Ama vakti çok olan ve bu konudan anlayan biri lazım... Ayrıca maddi yönden yeni türler için desteklenede bilir bu kişi... Bunu yapacak birini bulmak mesele... Örneğin ben çalışıyorum akşam anca kendi menekşelerime yetebiliyorum. Balkona ekim yaptım annem suluyor. Kaldıki yer sıkıntısı da cabası. Menekşenin bolluğunda sevdiği yeri koşulları sağlamakda önemli...
|
Alıntı:
|
Benim en büyük hayalim içinde sadece menekşelerin olduğu bir sera açmak.İnşallah hayalimi gerçekleştirebilirim ve o zaman sizlere de yardımcı olabilirim.
|
Aslında imkansız değil... Camdan tam menekşelerin emrine amade bir yer... Kış ve yaz şartlarına uygun... Neden olmasın. Ama camlı balkonda menekşeler inanılmaz güzel oluyor. Geçensene yengemin camlı balkonundaki denemem süperdi:) 2 ayda yavru menekşe Anaç menekşesen bile daha güzel oluyor...
|
Arkadaşlar menekşe köklendirmede sıkıştırılmış torf deneyen oldumu.Ben denedim 10 gün gibi kısa bir sürede sadece torf içinde yaprak çeliğinin müthiş bir kök yaptığını gördüm ve köklendirmeyede devam ediyorum.Denemenizi tavsiye ederim su tutuşu çok güzel...
|
İşin açıkçası ben köklendirmede sorun yaşamıyorum... Firesiz ne eksem tutuyor:) sorun yavruyu yaşatmaktaydı onada saksı boyutu ile çözüm buldum.... Ama nem önemli... Su tutma kapasitesi de....
|
Kayseri'de oturan menekşe tutkunlarına duyurulur. Bugün Forum Koçtaş'ta çeşit çeşit Afrika menekşesi vardı. Pembe ve Mor rococo cinsi menekşelerde vardı. Fiyatı 3,25 TL. Ben tam dört tane aldım. Aslında kendimi zor tuttum. Dahada fazla alabilirdim.
|
4 Eklenti(ler)
çıglık attım kızım korktu:)sonunda yavru aldım inannamıyorum hala:)hemen paylaşmak istedimmdaha onceki ben memleketteyken olmuştu ben yapraklarını görebilmiştim ancak..bu çok guzel bişeyy
|
Sevgili hasarigirl,
Gözünaydın diyeyim önce :) Menekşelerin çekeceği var senden, hiç rahat bırakmıyorsun . Hassas olan kökler, her topraktan çıkardığında hasar görüyor olmalı. Artık kurcalama lütfen :) |
Maki01 size katılıyorum:D :D Zavallı köklerin başı döndü... Böyle giderse yavruyu gördünüz ama büyüdüğü görmek nasip olmayacak...
( Arkadaşlarım bu heyecanı yaşadığında ilk menekşe sevdamın başladığı yıllara giderim:) ekerdim 10 gün gecer kürdanla bakardım. Annem kızardı derdi artık taciz etme zavallıları:D :D ) |
teşekkur ederim herkese:)
zarar vericem diye çok korkuyordum ama birşey olmadı sanırım:D ay çok mutluyum inanılmaz:)1 ay oldu sanırım bunları dikeli ve yavrulamıcak sanıyordum artık:Dfakat kökleri çok güzeldi bi ben onları çok sevdim:D bide bu çıkan yavruları üst kısma getirdim yani üztünü toprakla örtmedim burdan birinden öyle okumuştum sanırım ..öyle mi acaba? |
süper süper süper az önce eski konulara gittim ve diktiğim tarih nisan 6 yani 20 günde hem köklenmiş hemde yavru vermiş:Dbelki 1 kaçgün fazlası vardır tabi bilemicem:Dçok kurcaladım ama hava mı aldırdım acaba:Dtopragım sadece torftu. şu 2 gündür dogalbahçeden aldıgım toprakla karışık kullanıyorum..2 günde olsa diğer büyük yavrularıma faydası oldu serpildiler iyice..8 yavrudan 5 inin durumu garanti..3 ü beklemede..kökleri az..
|
Arkadaslar 10089 nolu mesajdaki beyaz meneksemin yapraklari bir gunde soldu. Kokunu kontrol ettigimde curudugunu gordum. Yapraklarini ve kokunu temizleyip tekrar diktim. Ama sera yapmadim. Havalardan dolayi. Tecrubeli arkadaslardan tavsiye bekliyorum. Acaba poset gecirsem mi?
|
Alıntı:
Yavru yaşatma sorununu detaylı açıklayıp nasıl çözdüğünü de paylaşırsan sevinirim. Benim de yavru yaşatmada problemlerim var . Bir çok yavru kaybettim ,neredeyse bir iki damla suluyorum yine de çürüyorlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sera, bitkinin ihtiyaç duyduğu sabit ısı ve nemi düzenli sağlayabildiği için önemli ancak poşet bunu ne ölçüde başarır, emin olamıyorum. Buzdolabında kullandığımız yarı şeffaf saklama kaplarının büyük boyları çok daha uygun oluyor. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
RS- Zelenaja Lagunam ikinci çiçeklenmesinde bir çiçek orijinalinden çok farklı renklerde açtı. İki ayrı türün genetik özelliklerini de barındırmış oldukları için, hibrit türlerde bu tür durumlara rastlanabiliyor . Orijinali koyu mor olan bir menekşe genlerinde beyaz rengi de taşıyormuş :)
Bugünlerde açan yeni çiçeğimiz :) Eklenti 287451 Ve orijinal hali http://www.agaclar.net/forum/attachm...9-img_0163.jpg |
Aynı menekşede hem orijinal hem de sport ( orijinalden farklı ) çiçek oluşması durumunda sportu çoğaltmanın bizler için tek yolu çiçek sapı.
http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post905604 Bunu yapmak için çiçeği koparmam gerekiyor ama kıyamıyorum :) |
Sizde açan RS- Zelenaja Lagunam sport çok daha güzel sevgili maki01. Bence çiçeği fotograflayıp kıyın ve çiçek sapından üretmeye bakın , selamlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yeni bir menekşe sevdalısı :)
Merhaba arkadaşlar epeydir forumu takip ediyorum menekşelerinize hayran hayran bakıyorum çok sevmeme rağmen hiç menekşe yetiştirememiştim geçen hafta çiçekide gördüm kendimi kaybettim 4 tane birden aldım çok mutluyum her sabah uyanır uyanmaz menekşelerime koşuyorum :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Taç kesimden sonuç alınamaz. Nedeni ise ayni menekşenin diğer çiçekleri orijinal renginde olması. Taç kesim yapmanın, yaprak çeliğinden üretmekten farkı olmayacak .Tek yol çiçek sapı yani. |
Alıntı:
Zoroğlu temenni ve övgülerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Amacımız bilgi paylaşımını çoğaltıp , bu konudaki eksiklerimizi birbirimizden tamamlayıp en iyiye ulaşabilmek. |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim güzellerimm :D
|
4 Eklenti(ler)
Güneşinde etkisiyle çiçeklenmelerde atış oldu:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025