agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

fahriyee 21-04-2012 13:26

Menekşeler

5 Eklenti(ler)
Devam

fahriyee 21-04-2012 13:27

Menekşeler

3 Eklenti(ler)
3 tane daha...

ahmeter 21-04-2012 19:43

2 Eklenti(ler)
Yavruların geliyor

şemsiye ağacı 21-04-2012 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 951031)
Sayın şemsiye ağacı, fotoğrafınız net olmamakla beraber anladığım kadarıyla menekşenizin orta yapraklarında yanık oluşmuş. Bu güneş yanıklarına cam kenarında aktif güneş gören menekşelerde rastlıyoruz. Işık gören başka bir bölgeye alırsanız toparlanır ve yeni yapraklar sağlıklı çıkar.
Ayrıca arkadaşların söylediği gibi susuz kalmış olabilir, bir de kök çürüğünden şüpheleniriz.
Artık deneme yanılma yoluyla kök çürüğünü hemen çözer oldum. Şöyle ki; dış yapraklarına dokununca diri değilse ve bitki verdiğiniz suyu çekmemişse( yani toprağı eskisi gibi kurumuyor hep ıslak kalıyorsa) kök çürüğü demektir.

Çok doğru bir tespitiniz var gerçekten.. iki gün önce cam kenarındaydı ve olan olmuştu, şimdi toparladı dediğiniz gibi ışık alan ama cam kenarı olmayan bir yerde, yaprakları sert, sanırım yavaş yavaş kendine geliyor ;)

teşekkürler ilgilendiğiniz için...

Zoroğlu 23-04-2012 10:13

İkinci defa çiçek açacak...

1 Eklenti(ler)
Eklenti 285776

Dudi 23-04-2012 14:22

rob's vanilla trailer

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3042012681.jpg

Çılgın menekşe :)

yesilgiresun 23-04-2012 14:41

3 Eklenti(ler)
mavi meneksemin önceki hali

yesilgiresun 23-04-2012 14:45

ikinci resimdeki simdiki hali.galiba günesten etkilendi,yapraklari düsüyor

yesilgiresun 23-04-2012 14:58

4 Eklenti(ler)
bu meneksemin cicekleri en az 2 aydir hic bozulmadan duruyor.cicekleri tipki ortanca cicegi gibi top,top ve ebruli.diger menekselere bakiyorum,cicekleri tane ,tane.acaba bu menekse hangi türe giriyor,bilenler yardim edermi?

maki01 23-04-2012 15:05

Sevgili yesilgiresun,

Menekşelerin en dış sıradaki yaşlı yaprakları zamanla yumuşayarak çürür, normaldir. Ancak kök çürümesinde de yapraklar dış sıradan başlayarak bozulur.

İki durumu yaprak sapının gövdeyle birleştiği bölümü köntrol ederek ayırt etmek mümkün. Sapın gövdeyle birleştiği bölümde kahverengileşme varsa kökleri kontrol etmekte fayda var, kökler çürümüş olabilir.

yesilgiresun 23-04-2012 15:35

tesekkür ederim sayin maki
01, kök durumunu baktim,saglam duruyor,ancak dediginiz gibi dis yapraklar düsüyor ,belki bitki kendini yenilemek istiyordur,acaba cicek besini versem iyi gelirmi?

maki01 23-04-2012 22:44

Sevgili yesilgiresun,

Bu mevsimde menekşelere besin takviyesi yapmak çok önemli. Baharla birlikte menekşeler de daha hızlı gelişmeye başlayıp ek besine ihtiyaç duyuyorlar.

şemsiye ağacı 24-04-2012 06:29

http://i40.tinypic.com/oksmiq.jpg

Bu son hali bitkimin, durumu nasıl acaba?..

Yaprakları sertleşti sanırım bu iyi bir şey!..

şemsiye ağacı 24-04-2012 06:40

http://i39.tinypic.com/rh0hmu.jpg

diğerlerinden biri ;)

ahmeter 24-04-2012 08:12

Bütün pençereler menekşelendi

1 Eklenti(ler)
Dışarıya buradan bakarmısınız

özlem11 24-04-2012 10:09

ÑÅÍÏÎËÈÈ-ÑÒÀÍÄÀĞÒÛ 1

maki01 24-04-2012 11:34

İzmir'li arkadaşlarımız buluşuyor :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba (Mesaj 950992)
.

Çiçekli bitkiler içinde apayrı sihirli bir dünyaya sahip olan Afrika Menekşesi hakkında bilinmesi gereken her bilgiyi paylaşacağız.
Böyle bir imkanı sağladığı için Agaclar.net e teşekkür ederim.

Tanımı , Melezleme tarihi, Genel sınıflandırması, Picasso lar, Chimeralar, Sulama, Toprak harcı, Işık Aydınlatma, Beslenme Gübre, Sıcaklık Nem, Üretim, Önemli Hastalık ve Zararlıları Mücadelesi, Yararlı bilgiler Püf noktaları konusunda bildiklerimi sizlerle paylaşacağım. Sonunda da tatbikat var.

Afrika Menekşesi sevdalılarını, bitkisever dostları, dünya stresinden bunalmış herkezi beklerim efendim.

Elinizde ne kadar tohum fide varsa getirin paylaşalım bende bol bol afrika menekşesi yaprağı dağıtmayı düşünüyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 949534)
Eğitim toplantılarımız afrika menekşesi eğitimi ile devam ediyor.

Bu eğitimde sunumu forum afrika menekşesi başlıklarından tanıdığımız Menekşecibaba sunacak.
Afrika menekşesi konusunda öğrenmek isteyeceğiniz her konuyu toplantıda anlatacak.

Her toplantımızda olduğu gibi üyelerimizin tanışması için uzun bir aramız oluyor. Tohum fide fidan değiştokuşu yapıyoruz.

Sunum: Doğan UYGUN/Menekşecibaba.

Yer: İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Gençlik Tiyatrrosu.

Tarih: 28 nisan cumartesi
Saat:13.00- 16.00

İletişim için: Mehmet Tunçer
0 543 304 40 35

hasarigirl 24-04-2012 13:45

4 Eklenti(ler)
bunlarda sayfayı şenlerdirmeselerde bem evimi şenlendiriyorlar:9gelişimlerini izlemek çok güzel ve sabırsızlık verici..beyaz açan çiçeğimi de kipadan 2 liraya aldım bol çiçekli en sevdiğim menekşem..

özlem11 25-04-2012 21:13

5 Eklenti(ler)
:):):)

özlem11 25-04-2012 21:19

2 Eklenti(ler)
Resimde ürettiğim yavrularda zamanla bebek yaprakları koparırım ki gelişmesi daha kolay olsun. Bu menekşemde boyuna bakmadan anne menekşeye güvenmeyip kök yapmaya çalışmış... Sıkça soruyorsunuz arkadaşlar ben yavrularımda da doğru şekilde uygun gübre- besin takviyesi yapıyorum... Bu bebek yaprağıda koparmaya çalışırken gördüm:)

özlem11 25-04-2012 21:24

4 Eklenti(ler)
Sağlıklı kök sağlıklı menekşe:) Katmer sizden gelen gelen menekşelerin geçen haftaki fotografları... Gelişmeleri gayet güzel...

Zoroğlu 25-04-2012 22:01

8 Nisanda ektiğim tohumlar çimlemeye devam ediyor...

3 Eklenti(ler)
Menekşecibaba ya teşekkürler...Eklenti 287012

Eklenti 287013

Eklenti 287014

sardunyadervis 25-04-2012 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şemsiye ağacı (Mesaj 952511)
http://i40.tinypic.com/oksmiq.jpg

Bu son hali bitkimin, durumu nasıl acaba?..

Yaprakları sertleşti sanırım bu iyi bir şey!..

.........

iyileşmiş gorunuyor hatta dısarda ufak bir yavrudu vermiş sanki

sardunyadervis 25-04-2012 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 953716)
Resimde ürettiğim yavrularda zamanla bebek yaprakları koparırım ki gelişmesi daha kolay olsun. Bu menekşemde boyuna bakmadan anne menekşeye güvenmeyip kök yapmaya çalışmış... Sıkça soruyorsunuz arkadaşlar ben yavrularımda da doğru şekilde uygun gübre- besin takviyesi yapıyorum... Bu bebek yaprağıda koparmaya çalışırken gördüm:)

............

özlem hanım köklerinden ayırabilirsiniz, dısarıda olan minik yapraklar yavru olabilir

özlem11 25-04-2012 22:16

Şuan kıyamadım atmak yerine ektim bu ufaklığı... Yaprak okadar küçük ki... Kendi büyümedi sanırım yavru vermez verirsede çok geç yavrular.. Ama ana yüreği atamadım böyle görüncede:D

sardunyadervis 25-04-2012 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 952617)

bir sey sorcam neden rusyada cok var meneksecilik? orasi soguk aslında Keske Turkiyede bukadar gelişmiş olsaymış bu sektör

sardunyadervis 25-04-2012 23:11

bende kıyamıyorum solmus yaprakları bile biryerlere saplıyorum bakalım cıkarlarmı 3 -4 tane var oyle solmadı duruyorlar oyle yavru verirler inşllh

E_M_Y 26-04-2012 00:49

merhabalar ben ilk defa tek başıma 5 adet menekşe bakmaya başladım balkonda ve menekselere ozel bır toprak oldugunu soyledıklerı bir toprakla büyük uzun bir saksıya dıktım yanyana o toprak cok iyi gelmişti gürleşip açtı hepsi fakat geçenlerdeki fırtınada okulda olduğumdan dolayı onları toplayamadım içeri ve o gün cok yıpranmıslardı sonra 2 gun ıcındede 1-2 tanesının cıceklerı soldu gıttı yaprakları duruyor hala kuruyanları koparıp topladım fakat suan onları tekrar kazanabilirmiyim? ve bunun için kullanmam gereken bişey varmı?? yardımcı olursanız cok sevinirim..

özlem11 26-04-2012 07:26

Rusya ve buna benzer ülkelerde bitkileri koruma kapsamına alıyorlar. Afrika menekşeleri için koleksiyoncular var. Ve durmadan yeni tür bulma derdindeler. Türkiyeye bakınca bizden başka sevdalısı yok. 2 sene evvel kampanya başlatıp vtr tarımla konuşup elimizdeki türlerde yaprak bile yolladık. Sonuç hüsran. Onlar sadece işin maddi boyutunda. Tür elde etmek koleksiyon genişletmek pekde umurlarında olmadı açıkçası... Ama 1-2 seneye kadar çok büyük aşamalar kaydederiz diye umuyorum. Buraya ilk üye oldugumda 5 tür-renk menekşe falan vardı. Şuan sayısını bilemiyorum... Keşke imkan olsada bizimde bu iş için bizi destekleyen birimlerimiz olsa. Normalde o ülkelerde menekşlere özel satış noktaları bile var. Düzenlenen seminerler cabası....

menekşegül 26-04-2012 07:39

Haklısınız sevgili özlem bizim gibi bir kaç kişiden başka meraklısı yok çiçekçilerin türlerden haberleri yok, amaçları maddiyat sadece. Bu işe gönül veren, bizim gibi sevdalıların bu işle uğraşması gerekiyor ki sadece maddiyat amacı gütmesin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025