![]() |
Yaprağın tam altında yavru büyüyemeyecek diye korkuyorum..fotoğraf eklemeye çalışacağım..
|
Yaprak toprağa çok paralel değilse ve diğer özellikler kontrol altındaysa(ısı, ışık,sulama...vs) sorun olmaz.
|
3 Eklenti(ler)
Bu menekşemin yaprakları yukarı yukarı büyüyor. Neden acaba.
Balkona güneşe mi alsam? Eklenti 445928 bunlar da ne ileri ne geri...aylardır tık yok. çiçek desen mucize olur...arkamdaki dosya dolabının üzerinde karanlıkta duruyorlar acaba cam önüne mi alsam? Eklenti 445926 Eklenti 445927 |
Menekşecibaba, Lalem, bunları nasıl çiçek açtırıyorsunuz merak ettim?
|
'ters doğum' :)
Alıntı:
|
Menekşem sensiz olmuyor
1 Eklenti(ler)
S.e
|
Menekşem
1 Eklenti(ler)
Bütün kış beraberiz bol bol çiçeklen bize neşe ver
|
Alıntı:
Sulama , toprak(saksı harcı ) , suyun ve toprağın PH ı , Işık ve aydınlatma , beslenme gübreleme , hava sıcaklığı , nem gibi bir çok etken bu konuda etkilidir. Çiçeklenmenin Olmaması: Hatalı gübreleme, kışın yetersiz ışık, kuru ve soğuk hava, saksı değiştirmenin sık ya da uzun süre yapılmaması, bitki yerinin değiştirilmesi, soğuk su ile sulama gibi faktörler çiçeklerin açmamasına neden olmaktadır |
Aynen dediginiz gibi yavrunun ışık almasını saglamaya çalışıyorum hızla büyüyor 4 minik yapragimiz var suanda cok tatlı ;) birsey olur diye cok korkuyorum kipirdatamayacagim galiba :)
|
Önceki sayfalarda okumuştum haşlanmış yumurta suyunun menekşelere iyi geldiği ve beslediği yazıyordu. artık haşladığım yumurtaların suyunu dökmüyorum soğutup şişeye koyuyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Menekşem
|
Bende haşladığım yumurtaların suyunu biriktiriyorum hatta haşlama kabında bırakıp ertesi gün yine aynı suyla haşlıyorum ama afrika menekşeleri için değil bardak menekşe içindi öyleyse kızlarıma da bu sudan vereyim. Gerçi kızlarıma yağmur suyu biriktirdim ama arada bundan da vereyim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Menekşe
|
1 Eklenti(ler)
S.e
|
5 Eklenti(ler)
20 Gün Önce
|
5 Eklenti(ler)
20 gün önce. Alttan ikinciler kablarını doldurdular taşımalımıyım artık karar veremedim
|
Çoğunun ayırma zamanı gelmiş te geçmiş bile . Zaman olarak ta tam ayırma vakti.
|
1 Eklenti(ler)
Sonbaharda menekşe
|
5 Eklenti(ler)
durdurulamayanlar...
|
4 Eklenti(ler)
devam...
|
Arkadaşlar menekşenin toprağına birer diş sarımsak koysak nasıl olur acaba? sarımsağın bakterileri öldürdüğünü duymuştum ayrıca asitde içeriyor, besleyeceğini düşünüyorum. ne dersiniz?
|
2 Eklenti(ler)
Tatil için 9 gün yoktum evde. Bir geldim ki Sayın Sami Ulus un verdiği menekşeler tomurcuklanmışlar.Sanırım Sami Ulus farkı:) Diğerlerinde ve ofistekilerde hala hareket yok, belki ofistekileri de eve getiririm...
|
Alıntı:
|
14 adet
5 Eklenti(ler)
Birtane yaprak çeliği 14 fide verdi ilk defa bir çelikden bu kadar çok fide aldım ama sıcaklar aşırı inişli çıkışlı fidelerimi olumsuz etkiliyor. O yüzden çelikleri yeniden diktim fide kaybı olursa yeniden fide almak için.
|
3 Eklenti(ler)
Benim kızlar yeni yeni kendilerine geliyor:)
|
Perşembe günü iki çelik diktim bende.. Daha evvel defalarca deneyip tutturmayı başaramadım ama şimdi Sn. maki ve tömürcek sayesinde daha emin adım attım, yanlışlarımı öğrendim onlardan.. Daha umutlu bekliyorum şimdi.. tutarlar umarım.
|
Tutarlar ablacım merak etme ;) Toprağı kurutmamaya çalış sürekli nemli olsun ki çabuk köklensin gerisini Allah'a bırak :p
|
Bir menekşe doğa sevgisine yeter mi
1 Eklenti(ler)
Kaç dakika şunun şurası bekliyorum
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025