agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

ahmeter 28-10-2013 17:26

1 Eklenti(ler)
Yerini sevmiş
Sağında lav taşı ,solunda arap saçı her ikiside nem saçıyor

fatitoo 28-10-2013 18:55

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus (Mesaj 1212282)
Fetitoo Hanım tebrikler. Alttakinin iki yapragında sanki yanma var acaba fazla güneşmi aldı. Birde çiçek açtırmak için mümkünse saksının yerini ve yönünü sabit tutup özellikle saksı yerini degiştirmemenizi tavsiye derim, Dip kısımlarından göründüğü kadarıyla iyice su verilmiş, fazla sudan kaçının belki o iki yapraktaki kararmayı fazla sulamada yapapmış olabilir.

Evet Sayın Sami Ulus,
Sularını fazla kaçırıyorum farkındayım. Ben 9 günlük tatildeyken susuz kalıp ölmüşlerdir diyordum ama geldim ki hepsi tomurcuklanmış:)Teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım.
Bu minişi de sanırım kaybedeceğim. Daha önce pet bardaktaydı. Mersin toplantısında sevgili tika vermişti yanlış hatırlamıyorsam. Dün saksısını değiştirip bir boy büyüğe almak istedim. Bardaktan çıkarttığımda kökleri ve toprak sırılsıklamdı. O kadar pişman oldum ki. Demekki suyu fazla geliyormuş. Bundan sonra haftada 1 su vereceğim.Ama yaprakları yumuşamaya başladı, inşallah ölmez...

kadiryasar 28-10-2013 23:32

Little Rick
 
2 Eklenti(ler)
Menekşecibaba'nın koleksiyonundan Little Rick Çiçek açıyor. Çelik dikim tarihi 08.05.2013

menekşecibaba 29-10-2013 19:34

5 Eklenti(ler)
Çok güzel kadiryasar ellerinize sağlık , bol çiçekli günler.
Şu sonbahar ı çok seviyorum , tam kıvamında havalar.
1-3= RedSummit
2= Mayskiy Rassvet
4= Heart'sAflutter
5= Heart'sAflutter

menekşecibaba 29-10-2013 19:40

5 Eklenti(ler)
Gözlerimiz şenlensin , ruhumuz dinlensin.
1= Rob's Dust Strom(sport)
2= Little Darling
3= Rob's Dust Strom(sport)
4= Volshebniye Sny
5= Buckeye Collosel

eceyıldız 30-10-2013 09:12

Gerçekten çok güzeller sabah sabah gözümüz gönlümüz şenlendi gerçekten.

gümüş78 30-10-2013 16:51

2 Eklenti(ler)
Menekşeme bir haller oldu.Küçük yapraklar çıkartıyor ama hiç neşesi yok sanki.Yapraklarını aşağı düşürdü. Ne olmuş olabilir acaba bir fikri olan var mı? :(

menekşezar 30-10-2013 16:57

Sayın menekşecibaba emeğinize ve sevginize sağlık. İşin içinde sevgi olunca herşey bir başka
güzel oluyor. Acaba en üstten aşağıya doğru menekşelerin isimlerini yazabilirmisiniz?

katmer 30-10-2013 17:31

Sayın gümüş 78, menekşenizin kökünde çürüme başlamış olabilir. Eğer uzun süreli susuz kalmadıysa kontrol etmenizde fayda var.

menekşecibaba 30-10-2013 18:04

Teşekkür ederim menekşezar evet sevgi her şeyin anahtarı , Ferhat bile bu uğurda dağları delmiş . Hibrit menekşelerin isimleri eklenmiştir.
gümüş78 bende Katmer e katılıyorum , fazla sulamadan veya uzun süreli susuz kalıp fazla suladıysanız ,soğukta kaldıysa bu durum gözükür , genelde kök çürümesine yol açar .

menekşezar 30-10-2013 18:21

Ben teşekkür ederim sayın menekşecibaba. Güzel menekşelerinizin takipçisi ve hayranıyım.

maysan80 30-10-2013 21:47

bu menekşeler harika

gümüş78 30-10-2013 21:59

uzun süreli susuz bırakmıyorum menekşelerimi ama çok su verdiysem köklerinde çürüme olabilir en kısa zamanda kontrol edeceğim ilginiz için teşekkür ederim

ahmeter 31-10-2013 15:16

1 Eklenti(ler)
Ahmeter

eceyıldız 06-11-2013 08:31

Mutlu bir sabah
 
2 Eklenti(ler)
Ve bu sabah beni çok mutlu eden iki kızım

Bu kızımın rengini unuttum açsın göreceğim inşallah
Eklenti 452303
Ve mor menekşem
Eklenti 452304

Emine 06-11-2013 09:42

Ben bugün bir mucize gördüm. En azından benim için mucize sayılır. Diktiğim çeliklerden biri yavrudan önce tomurcuk vermiş. Gözlerime inanamadım. :eek: Daha önce bir örneğini sitede görmüştüm ama başıma gelebileceğini hiç tahmin etmemiştim. Çok küçük olduğu için makine fotoğrafını net çekemiyor. Biraz daha büyüsün. Aynı saksının içine 10 adet dikmiştim. Neden bir tanesi böyle aykırı bir şey yaptı anlayamadım. Diktiğim çeliğin yavrularından önce mürüvvetini görmek çok güzel. :p

eceyıldız 06-11-2013 10:18

Sevgili Emine, ne mutlu sana herkese nasip olmuyor böyle mucizeler.

fatitoo 06-11-2013 18:08

5 Eklenti(ler)
Gözümün nurları, evimin neşeleri...Canlarım benim...:)

eceyıldız 07-11-2013 08:04

bu sabah bir menekşemde daha tomurcuk gördüm. Sıvı besin olarak menekşe coşturan verdim bu gün. Sıvı besini hangi aralıklarda vermeliyim.
Yağmur suyunun gerçekten faydası varmış boşuboşuna denmemiş bereket diye...

katmer 07-11-2013 09:44

Sayın eceyıldız, aldığınız besini 1/4 oranında hazırlayıp, 1 ya da 2 sulama atlayıp vermenizi öneririm. Fazla kullanımlarda toprakta tuz birikmesi oluşacağı için menekşeniz ileride sıkıntı yaşayabilir.

eceyıldız 07-11-2013 10:54

Teşekkür ederim Sayın Katmer...

sami ulus 07-11-2013 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asln (Mesaj 1215853)
Fotoğrafta gördüğünüz menekşem geçen sene aldığımda bu yükseklikten alçaktı.Çiçekli olarak aldım, 1 ay kadar sürekli çiçekler açık kaldı ve sonra yazı geçirdi, o günden itibaren hiç çiçek açmadı.Fakat yemyeşil sağlıklı yapraklarla marul gibi büyümeye devam etti.Bu süre zarfında saksısı biraz büyüktü.Forumdan okuduktan sonra bütün saksılarımı ufalttım,bununkinide gördüğünüz kadar küçülttüm.
Dıştan eski yapraklarını da budadım.15 Gün önce bunları yaptıktan sonra fotoğraftaki minik çiçek tomurcuğunu bir hafta önce verdi.
Tomurcuk bu boyda kaldı ve inatçı marulum yine yaprak vermeye başladı.
Diğerleri ise 2, 3 tomurcukta ve tomurcuklarda büyümeye devam ediyor, açacaklar sanırım.
Sorum şu: Marulum neden bu kadar inatçı? Çok sağlıklı, böcek, hastalık vss yok geçen yıldan beri.
Saksıda ufaldı, toprağıda sayın menekşecibabanın karışımıdır.Yeniledim.
Tomurcuk neden büyümeyi durdurmuş olabilir acaba?
İkinci sorum, yaprakları tek farklı olan menekşem budur.Yapraklar düz kenarlı, yukarı doğru, kürek gibi yayvan ve damla şeklinde saplar uzun, boy yüksek, çiçek rengi beyaz, çiçekleri fırfırsız yuvarlak ve bol açmıştı.
Bunun cinsi nedir tahmin edebilirmisiniz?

Sayın asln çiçekleri her koydugunuz yerin sıcaklık, ışık, ısı, nem vede birçoğumuzun dikkate almadıgı hava akımı vardır. Çiçekler bulundukları yerlerin bu saydığımız durumlarda değişiklik olursa, değişikliğin azlığı veya çokluğuna göre tepki veriyor. Bu tepkiler hızla yaprak açma, ardından çiçek açma şeklinde olduğu gibi. Aşırı degişimler çiçegi kaybetmemize kadar gider. Örneğin ışık az gelirse yaprak yatık olur. direk güneşe maruz kalırsa yapraklar yanar kurur. Işık çok aydınlık vaziyette ise yapraklar dik konum almaya başlar(Çiçegin cinsine görede değişebilir) Bu yüzden saksı yerini hatta yönünü dahi fazla degiştirmemek lazım. sulamada düzenli olmak lazım, havaların durumuna göre azaltılıp çogaltılabilir ama düzenli olmalı. Ben tecrübelerimi aktardım, burada mükemmel bilgileri ile benide yönlendirip iyi bir menekşeci yapan kıymetli üyelerimizin ilmi yönleri ile anlattıkları bilgileride mevcut sıkılmazsanız gerideki sayfalarda okuyabilirsiniz. Bol çiçekli günler dilerim efendim.

Emine 07-11-2013 14:49

1 Eklenti(ler)
Sayın asln; aynı cins bende de var. Aynı dediğiniz gibi benimki de inatçı. Hiç çiçeğini görmedim. Ben buduyorum, o yaprak veriyor. Diğer menekşelerimle aynı yerde. Diğerlerinde sorun yok. Sanırım potasyum eksikliğinden oluyor.

beyaz-papatya 07-11-2013 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1215590)
Gözümün nurları, evimin neşeleri...Canlarım benim...:)

Sayın fatitoo ben acemi bir menekşe sever olarak cahilce bir soru sormak istiyorum kusuruma bakmazsanız eğer
menekşeleriniz cok güzeller Allah nazarlardan saklasın ama onları peteğin üzerine yerleştirmişsiniz sıcaktan etkilenmiyorlar mı acaba?ben salonumun sabah güneşi alan penceresinin önüne koydum ama altına denk gelen peteği kapattım ısıdan etkilenmesinler diye acaba yanlış mı yapıyorum yardımcı olabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ;)

ahmeter 07-11-2013 19:46

yavru menekşe
 
1 Eklenti(ler)
Menekşe
Yapraktan yeni yavru yaprak büyüklüğü 1 lira kadar
Çinslerini üzerine yazmıyorum hangi renk çıkacak heyecanı beni mutlu ediyor

ahmeter 07-11-2013 19:56

iyi akşamlar
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asln (Mesaj 1215979)
Benimde ilk çeliğim geçen hafta yavru vermişti.Derine dikmiştim gözümü karartıp yeniden diktim. 6 aydır öylece duruyordu çünkü.
Forumdan okuduklarım o kadar yardımcı oldu ki..Emek veren ustalarımıza çok teşekkür ederim.Harika bir duyguymuş sizi anlayabiliyorum.Sabahları kalkınca seyretmek için kahvemle ona koşuyorum.;)

Bu menekşenizin dış yapraklarını kesin , su vermeyin toprak iyice kuruyacak Kuru şekilde 2 gün kaldıktan sonra biraz evvel Ahmeter bahçede izah ettiğim çubuk gübreden bir adet köküne yakın toprağa batırınız
sulayınız yalnız her sudan sonra toprağının kurumasını bekleyiniz
Formül bodrum havasına göre başarılar

Emine 07-11-2013 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emine (Mesaj 1215900)
Sayın asln; aynı cins bende de var. Aynı dediğiniz gibi benimki de inatçı. Hiç çiçeğini görmedim. Ben buduyorum, o yaprak veriyor. Diğer menekşelerimle aynı yerde. Diğerlerinde sorun yok. Sanırım potasyum eksikliğinden oluyor.

Şimdi benim bu menekşeyi budamam gerekiyor mu acaba karar veremedim.

Emine 07-11-2013 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asln (Mesaj 1215978)
Sadece beyaz mı açıyor acaba diyorum?

Çiçekçiden açık renk bir menekşe istedim. Bu menekşenin çiçeği yoktu. Yapraklarından beyaz olduğunu, beyaz değilse bile çok açık bir renk menekşe olduğunu tahmin ettim. Bakalım nasıl çiçek açacak.

bay tömürcek 07-11-2013 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya (Mesaj 1215986)
Sayın fatitoo ben acemi bir menekşe sever olarak cahilce bir soru sormak istiyorum kusuruma bakmazsanız eğer
menekşeleriniz cok güzeller Allah nazarlardan saklasın ama onları peteğin üzerine yerleştirmişsiniz sıcaktan etkilenmiyorlar mı acaba?ben salonumun sabah güneşi alan penceresinin önüne koydum ama altına denk gelen peteği kapattım ısıdan etkilenmesinler diye acaba yanlış mı yapıyorum yardımcı olabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ;)

Sayın beyaz papatya çok doğru yapmışsınız çünkü menekşeler peteğin sıcağında 2 gün dayanmazlar yaprakları pörsür gider peteği kapatmakla çok iyi yapmışsınız. Odada başka petek varsa onu yakın ısıtın kışın odayı, olmadı kış bitene kadar pencereden alın menekşelerinizi çünkü odayı ısıtmazsanız menekşeler bozulabilirler. Benimkiler de şuan peteğin üzerindeler ama daha Denizli'de kaloriferler yanmadığı için biraz daha orda ikamet edicekler :p Petekler yanınca masanın üzerine aydınlık biyere alıcam :)

ezgigül 08-11-2013 08:02

Menekşe, güney cepheden güneş alan ama ısıtılmayan odada dursa bozulur mu acaba ne dersiniz? Diğer seçenek sabah güneşi alan ılık oda. Şu anda menekşem çok çiçekli ve yeni tomurcukları var. Soğuk olur da bozulursa diye korkuyorum. Oda değiştirirsem de küser diye korkuyorum. Sizce ne yapayım?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025